abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 16 augustus 2013 @ 12:43:37 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130127190
Hier verder dus, deel 36 alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoordt, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven.

Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Nieuwe Ronde, nieuwe adviezen

Innovatief en vernieuwend sinds 2004

De reden waarom ik deze reeks opende en blijf bedrijven is niet alleen de meerdere eer en glorie, en streling van mijn enorme ego, maar vooral wil ik er voor zorgen dat er beter gegeten en gekookt wordt.
Koken is meer dan pakjes aanmaken, het is wat moois maken van plantjes en beestjes, eten moet gelukkig maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 16 augustus 2013 @ 16:44:15 #2
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130134966
Toch grappig, dat een draad met 0 reacties al 102 lezers trok
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 16 augustus 2013 @ 16:45:46 #3
33232 Againzender
Vriend van de show
pi_130135019
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 augustus 2013 16:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Toch grappig, dat een draad met 0 reacties al 102 lezers trok
dit topic barst van de lurkers zoals ik ;) zie het als een compliment!
[b]Op maandag 6 september 2010 00:28 schreef tong80 het volgende:[/b]
GVD Wat moet jij een trotse vader zijn :)
:P
  vrijdag 16 augustus 2013 @ 16:49:50 #4
224960 highender
Travellin' Light
  vrijdag 16 augustus 2013 @ 17:13:54 #5
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130135908
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 augustus 2013 16:49 schreef highender het volgende:
Ik heb nog kalfswang in de diepvries met de bedoeling het als volgt te maken:

http://www.okokorecepten.(...)wijn-mosterd-elbulli

Heb jij nog alternatieven Piet?
Lijkt mij een erg lekker gerecht eigenlijk.
Je zou ze ook a la osso buco kunnen maken, of wat dacht je van zouten, peperen, aanbraden, dan blussen met wat kalfsfond en madeira, wat verse rozemarijn, beetje knoflook en room toevoegen, dan laten stoven, binden, en het dan afmaken met blue stilton en walnoten, scheutje cognac?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130137468
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 augustus 2013 16:49 schreef highender het volgende:
Ik heb nog kalfswang in de diepvries met de bedoeling het als volgt te maken:

http://www.okokorecepten.(...)wijn-mosterd-elbulli

Heb jij nog alternatieven Piet?
Ik heb hetzelfde recept onlangs gemaakt. Pas goed op de hoeveelheid vet die aan de kalfswangen zit. Snij het zoveel mogelijk weg, anders krijg je lage cijfers van je eters van de kookclub ;)
pi_130137578
Uit het vorige topic:

quote:
0s.gif Op vrijdag 16 augustus 2013 11:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wellicht moet het iets warmer en moet er meer beweging in?
Ik ben geen pattisier, en zelfs dan is chocolade nog een vak apart.
Als noodgreep zou je een beetje boter kunnen toevoegen
Het is gelukt. Is alweer een grote kliederboel geworden maar het resultaat mag er zijn. Ik heb wat boter en room aan de chocolade toegevoegd, want de chocolade met ijs dat vandaag uit de vriezer kwam was knoerhard. Nu heb ik een mooi, niet te dik, romig laagje waar je na een minuutje zo doorheen prikt.
  vrijdag 16 augustus 2013 @ 19:59:55 #8
224960 highender
Travellin' Light
pi_130142006
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 augustus 2013 17:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Lijkt mij een erg lekker gerecht eigenlijk.
Je zou ze ook a la osso buco kunnen maken, of wat dacht je van zouten, peperen, aanbraden, dan blussen met wat kalfsfond en madeira, wat verse rozemarijn, beetje knoflook en room toevoegen, dan laten stoven, binden, en het dan afmaken met blue stilton en walnoten, scheutje cognac?
Dat lijkt me inderdaad ook erg lekker, ik heb voldoende voor 2 x dus ga het beide eens proberen, bedankt.
  vrijdag 16 augustus 2013 @ 20:02:27 #9
224960 highender
Travellin' Light
pi_130142121
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 augustus 2013 17:58 schreef rhubarb het volgende:
Ik heb hetzelfde recept onlangs gemaakt. Pas goed op de hoeveelheid vet die aan de kalfswangen zit. Snij het zoveel mogelijk weg, anders krijg je lage cijfers van je eters van de kookclub ;)
Maar was het :9~ of :r of :{ ?
pi_130171667
Ik kreeg het niet fantastisch, zal ook deels met een tekort aan tijd om de saus te reduceren.
  zaterdag 17 augustus 2013 @ 20:38:06 #11
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130174782
Voor stoofpotjes moet je de tijd nemen idd
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130200670
Piet, weet jij of rucola in Nederland gewoon in het wild groeit? Wij zijn in Noordwijk aan Zee en hier groeit overal en nergens een plantje dat ruikt als rucola, eruit ziet als rucola en smaakt als rucola. Alleen de bloemen zijn geel en volgens Wikipedia horen die wit/paars te zijn.

Foto's volgen nog. :Y
  zondag 18 augustus 2013 @ 16:21:33 #13
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130201461
quote:
0s.gif Op zondag 18 augustus 2013 16:01 schreef Isegrim het volgende:
Piet, weet jij of rucola in Nederland gewoon in het wild groeit? Wij zijn in Noordwijk aan Zee en hier groeit overal en nergens een plantje dat ruikt als rucola, eruit ziet als rucola en smaakt als rucola. Alleen de bloemen zijn geel en volgens Wikipedia horen die wit/paars te zijn.

Foto's volgen nog. :Y
Met planten in het wild oppassen als je niet weet wat je plukt
Meiklokjes lijken heel erg op daslook, meiklokjes zijn zwaar giftig, dodelijk zelfs
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130201979
De rucola in mijn tuin heeft ook gele bloemetjes
pi_130201980
Da's geen antwoord op mijn vraag. :P Maar het is inmiddels uren geleden dat ik eraan likte en alles functioneert nog. ^O^
pi_130202047
quote:
0s.gif Op zondag 18 augustus 2013 16:33 schreef Doedezemaar het volgende:
De rucola in mijn tuin heeft ook gele bloemetjes
En als ik Google Images raadpleeg met zoekterm 'rucola' krijg ik ook allemaal gele bloemetjes.
pi_130202210
Als ik dit zo bekijk kan het heel goed dat je het gewoon in het wild tegenkomt, zeker daar in de regio:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Grote_zandkool
pi_130202311
Dat issum! ^O^ We nemen er eentje mee naar huis.
pi_130202371
Piet doe je iets met eten als beroep?
  zondag 18 augustus 2013 @ 17:00:01 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130203002
quote:
0s.gif Op zondag 18 augustus 2013 16:42 schreef Deeltjesversneller het volgende:
Piet doe je iets met eten als beroep?
Nee, niet meer
Heb een jaar of 10 gewerkt als kok/chefkok in restaurants, eetcafe's en aan boord van cruiseschepen.
Ben nog steeds een foodie, maar ben te inspiratieloos om boeken er over te schrijven, lees ze liever
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130240797
Ik wil eigenlijk gepofte aardappelen maken in de oven vanavond, alleen mijn vriend belt net op en is later thuis als de bedoeling was. Daardoor zal hij een half uur later eten als ik. Zouden die aardappelen dan nog warm zijn in het aluminiumfolie? Had er nog zo'n zin in :(
  † In Memoriam † maandag 19 augustus 2013 @ 16:22:21 #22
91830 MaximusTG
pi_130240856
Zet de oven gewoon wat lager, laat de aardappels erin liggen en eet een half uurtje later gezellig samen?
pi_130242736
Piet, ik heb komende woensdag eters. Menu bestaat uit:
Voorgerecht: Trio van zalm (zalmtartaar, zalmmousse en gerookte zalm met rucolamayonaise)
Hoofd: Eend met chimichurri, voorjaarsgroente en evt. nog een knolselderpuree oid
Na: Royal mandarin, oftewel mandarijnen met cointreau en ijs.

Wat voor wijnen kan ik hier goed bij serveren? Ik zat aan een prosecco vooraf te denken en rood bij het hoofdgerecht.
  maandag 19 augustus 2013 @ 17:29:00 #24
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130242919
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2013 16:22 schreef MaximusTG het volgende:
Zet de oven gewoon wat lager, laat de aardappels erin liggen en eet een half uurtje later gezellig samen?
Dit
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 19 augustus 2013 @ 17:43:56 #25
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130243464
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2013 17:23 schreef rhubarb het volgende:
Piet, ik heb komende woensdag eters. Menu bestaat uit:
Voorgerecht: Trio van zalm (zalmtartaar, zalmmousse en gerookte zalm met rucolamayonaise)
Hoofd: Eend met chimichurri, voorjaarsgroente en evt. nog een knolselderpuree oid
Na: Royal mandarin, oftewel mandarijnen met cointreau en ijs.

Wat voor wijnen kan ik hier goed bij serveren? Ik zat aan een prosecco vooraf te denken en rood bij het hoofdgerecht.
Zou bij het voorgerecht een pouilly fumé nemen, of een mooie (nieuwe wereld) sauvignon blanc, die naar kruisbessen of vlierbloesem smaakt.
Hoofdgerecht een stevige rode wijn die overeind blijft bij de chimichurri, hoeft niet al te complex te zijn, merk je met de chimichurri niet meer. Een nieuwe wereld syrah of cabernet sauvignon?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130244585
quote:
1s.gif Op maandag 19 augustus 2013 17:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zou bij het voorgerecht een pouilly fumé nemen, of een mooie (nieuwe wereld) sauvignon blanc, die naar kruisbessen of vlierbloesem smaakt.
Hoofdgerecht een stevige rode wijn die overeind blijft bij de chimichurri, hoeft niet al te complex te zijn, merk je met de chimichurri niet meer. Een nieuwe wereld syrah of cabernet sauvignon?
Dank je! Ben je uitgekeken op de Franse en Italiaanse wijnen?
  maandag 19 augustus 2013 @ 18:27:23 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130244766
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2013 18:21 schreef rhubarb het volgende:

[..]

Dank je! Ben je uitgekeken op de Franse en Italiaanse wijnen?
Nee hoor, bij het voorgerecht noem ik een franse wijn, en rood hierbij zou ik geen barolo of amarone drinken, te complex voor het scherpe sausje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130245690
Piet, hoe maak ik zelf pizza deeg? En ik heb ooit een pizza rustica gegeten, daar zat heerlijke ham op. Weet jij misschien welke ham ervoor gebruikt wordt?
hee hallo
  maandag 19 augustus 2013 @ 19:03:56 #29
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130245933
quote:
1s.gif Op maandag 19 augustus 2013 18:56 schreef Scootermuisje het volgende:
Piet, hoe maak ik zelf pizza deeg? En ik heb ooit een pizza rustica gegeten, daar zat heerlijke ham op. Weet jij misschien welke ham ervoor gebruikt wordt?
Witbrooddeeg met wat meer zout volgens mij, maar heb nooit pizzas gebakken. Hier zitten de experts
CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #18
En de ham verschilt denk ik per pizzaria
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 19 augustus 2013 @ 19:30:25 #30
224960 highender
Travellin' Light
pi_130246772
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2013 18:21 schreef rhubarb het volgende:
Dank je! Ben je uitgekeken op de Franse en Italiaanse wijnen?
Wat Piet zegt, en dan zou ik er een van Kaiken proberen.

http://www.kaikenwines.com/
pi_130247080
Ik zou persoonlijk bij het hoofdgerecht geen sauvignon blanc kiezen. In mijn ogen te scherp en fris voor de vette vis. Lies liever iets romiger, bv vionier. (Tip, kies een combi, bij de Makro deze maand de wijn vd maand, 55% sauv blanc, 30 % vionier, 15% gewutztraminer )
Combi die heerlijk is :P
hardcoholic
  maandag 19 augustus 2013 @ 20:19:37 #32
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130248715
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2013 19:40 schreef Ferdii het volgende:
Ik zou persoonlijk bij het hoofdgerecht geen sauvignon blanc kiezen. In mijn ogen te scherp en fris voor de vette vis. Lies liever iets romiger, bv vionier. (Tip, kies een combi, bij de Makro deze maand de wijn vd maand, 55% sauv blanc, 30 % vionier, 15% gewutztraminer )
Combi die heerlijk is :P
Voorgerecht
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130248826
quote:
1s.gif Op maandag 19 augustus 2013 20:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Voorgerecht
Voorgerecht ja :P
hardcoholic
  maandag 19 augustus 2013 @ 20:26:28 #34
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130249056
quote:
1s.gif Op maandag 19 augustus 2013 20:21 schreef Ferdii het volgende:

[..]

Voorgerecht ja :P
Het is behalve de tartaar, een mousse en een gerookte zalm met mayonaise, juist daarbij zou ik wat fris willen drinken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130254094
Hoi Piet, ik ben van plan dit dessert te maken: http://www.masterchef.com.au/recipes/rocky-road.htm

Is het mogelijk om dit de avond van te voren al te maken? Zodat ik die de dag erop alleen hoef te assembleren? Of kan ik de voorbereiding beter op de dag zelf doen?
pi_130255597
quote:
1s.gif Op maandag 19 augustus 2013 20:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het is behalve de tartaar, een mousse en een gerookte zalm met mayonaise, juist daarbij zou ik wat fris willen drinken
Ik niet, het schrale mineralige van een fumé vind ik niet passen bij het vette van de gerookte zalm. Gaat ten koste van de wijn.

Beter in mijn ogen een vionier, pouilly-fuissé, verdejo of witte vacqueyras (grenache blanc)
hardcoholic
pi_130299984
Heb je tips voor zaken als mosselen, scheermessen en palourdes op de barbecue? Wil er binnenkort wat mee experimenteren voor een vrij groot gezelschap fanaten. Ik heb tijd om e.e.a. de dag van te voren te proberen, marineren, voorbereiden.
  woensdag 21 augustus 2013 @ 08:07:36 #38
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130303584
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2013 22:00 schreef regnavetto het volgende:
Hoi Piet, ik ben van plan dit dessert te maken: http://www.masterchef.com.au/recipes/rocky-road.htm

Is het mogelijk om dit de avond van te voren al te maken? Zodat ik die de dag erop alleen hoef te assembleren? Of kan ik de voorbereiding beter op de dag zelf doen?
De Chocolate mousse, Rosewater jelly, Tonka bean marshmallow, en de Chocolate pipe kan je een dag van te voren maken, stijven ze ook goed op. De sorbet en de decoratie zou ik a la minute maken, zit een uur of 2 doorlooptijd in.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 21 augustus 2013 @ 08:09:15 #39
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130303599
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 00:24 schreef Hagelkaas het volgende:
Heb je tips voor zaken als mosselen, scheermessen en palourdes op de barbecue? Wil er binnenkort wat mee experimenteren voor een vrij groot gezelschap fanaten. Ik heb tijd om e.e.a. de dag van te voren te proberen, marineren, voorbereiden.
Zou zeker de bereidingstijden goed proberen, je wilt scheermessen niet te gaar, dan worden ze taai, verder marinades zijn onzinnig, je wilt ze er levend op gooien.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130305091
Hey Piet, ik krijg binnenkort 9 man op bezoek en ik zoek iets wat ik in de ochtend kan maken en dan 's avonds kan opwarmen/opdienen.

Mij leek het wel leuk om iets als een stoofpot te maken, heb je daar een goed recept voor?
  woensdag 21 augustus 2013 @ 10:09:49 #41
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130305338
Wat dacht je van Varkenswangetjes, peperen, aanbraden in geklaarde boter, blussen met rode wijn en fond, wat knoflook, rozemarijn, foelie en laurier erbij, laten stoven tot gaar, dan een handje zeekraal of 2-3 erbij en nog 10 minuten laten sudderen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130320279
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 09:57 schreef arie_bc het volgende:
Hey Piet, ik krijg binnenkort 9 man op bezoek en ik zoek iets wat ik in de ochtend kan maken en dan 's avonds kan opwarmen/opdienen.

Mij leek het wel leuk om iets als een stoofpot te maken, heb je daar een goed recept voor?
Of gewoon Boeuf bourgignon. Dat is heerlijk als je het zelf maakt.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_130320370
Piet, ik heb valappels gekregen van de tuin waar ik werk als vrijwilliger. Ik wil er appeltaart van maken, kan dat zomaar of moet ik ze eerst proeven?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  woensdag 21 augustus 2013 @ 19:06:47 #44
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130320947
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 18:47 schreef krakkemieke het volgende:
Piet, ik heb valappels gekregen van de tuin waar ik werk als vrijwilliger. Ik wil er appeltaart van maken, kan dat zomaar of moet ik ze eerst proeven?
Zou ze sowieso even proeven, altijd proeven bij het koken. En of het geen moesappels zijn, blijven ze stevig bij het bakken.
Je kan er altijd nog appelmoes of sap van maken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130321086
quote:
1s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 19:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zou ze sowieso even proeven, altijd proeven bij het koken. En of het geen moesappels zijn, blijven ze stevig bij het bakken.
Je kan er altijd nog appelmoes of sap van maken
Ja dat kan altijd. Maar ik wil er het liefste appeltaart mee bakken voor mijn collega's.
Ik zie wel, bedankt.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  woensdag 21 augustus 2013 @ 19:15:13 #46
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130321260
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 19:10 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Ja dat kan altijd. Maar ik wil er het liefste appeltaart mee bakken voor mijn collega's.
Ik zie wel, bedankt.
Gewoon proberen, desnoods maak je een plaattaart met gezoet brooddeeg
Wit Brooddeeg maken met suiker erbij, laten rijzen, uitrollen, op een bakplaat, stukken appel met suiker, kaneel en gewelde rozijnen erop.
Grote stukken van snijden, erg lekker en eenvoudig.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130321405
quote:
1s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 19:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gewoon proberen, desnoods maak je een plaattaart met gezoet brooddeeg
Wit Brooddeeg maken met suiker erbij, laten rijzen, uitrollen, op een bakplaat, stukken appel met suiker, kaneel en gewelde rozijnen erop.
Grote stukken van snijden, erg lekker en eenvoudig.
Ik ga wat appels proeven, als ze te zuur zijn maak ik er appelmoes van. En nu al ruikt het heerlijk!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  woensdag 21 augustus 2013 @ 19:19:34 #48
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130321439
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 19:18 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Ik ga wat appels proeven, als ze te zuur zijn maak ik er appelmoes van. En nu al ruikt het heerlijk!
Gewoon suiker erop
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130321494
quote:
1s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 19:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gewoon suiker erop
Ook als ze onrijp zijn?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_130321535
Ok, ik ga het proberen dit weekend. En anders kan ik er nog appels bij kopen.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_130324039
Piet, ik ga zaterdag bbq-en met een paar mensen. Hoeveel vlees pp reken ik ongeveer??? Heb stokbrood en salade ed erbij...
pi_130324212
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 20:33 schreef soapie het volgende:
Piet, ik ga zaterdag bbq-en met een paar mensen. Hoeveel vlees pp reken ik ongeveer??? Heb stokbrood en salade ed erbij...
Ik heb in een slagerij gewerkt en als je 250 gram pp rekent is dat genoeg.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_130324240
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 20:38 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Ik heb in een slagerij gewerkt en als je 250 gram pp rekent is dat genoeg.
Oke thanks, hier kan ik wat mee!!!
  woensdag 21 augustus 2013 @ 20:42:45 #54
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_130324355
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 20:38 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Ik heb in een slagerij gewerkt en als je 250 gram pp rekent is dat genoeg.
Is dat voor grote of voor kleine eters?
Ik moet over een maand een BBQ voor +/-200 man regelen :Y)
pi_130324359
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 20:39 schreef soapie het volgende:

[..]

Oke thanks, hier kan ik wat mee!!!
Wij maakten vaak sate met nasi zonder vlees, dan was 200 gram sate met pindasaus genoeg. ;)
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_130324464
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 20:42 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Is dat voor grote of voor kleine eters?
Ik moet over een maand een BBQ voor +/-200 man regelen :Y)
Gemiddeld. En 200 gram is al meer dan mensen elke dag eten. Als het op is, moeten ze maar salades eten enzo. Boeien.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_130325290
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 20:42 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Is dat voor grote of voor kleine eters?
Ik moet over een maand een BBQ voor +/-200 man regelen :Y)
Kleine eters. Op een BBQ eet men al gauw 5 stukken/spiezen vlees of vis. Totaal zo'n 400 gram.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_130332690
Als je een stereotype 'hollandse' barbecue organiseert heb je aan 250 gram pp wel genoeg ja. Men stouwt zich verder vol met aardappelsalade uit de supermarkt, stokbrood met satésaus en gevulde eieren ;(

Bij een fatsoenlijke barbecue zou ik eerder uitgaan van 400 gram vlees of vis per persoon Meer voor mannen, minder voor vrouwen. Paar gepofte aardappelen en gerilde groenten erbij en je bent klaar.
pi_130384462
Zou ik een aardappel-rettich soep met wat slagroom in kunnen vriezen?

Ik heb een 40 cm lange rettich en ik weet echt niet wat ik er verder mee moet doen. Er zijn zat recepten maar ik heb geen zin in Aziatisch, hapjes of salades :')
Spoilers!
pi_130384726
Erg verder dan rettich, aardappel, slagroom, groentebouillon, tijm en uit kom ik niet trouwens. Misschien een spekje ofzo erdoor.

Iemand aanvulling?
Spoilers!
  vrijdag 23 augustus 2013 @ 14:56:29 #61
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130384754
Natuurlijk, waarom niet?
Rettich aan lucifers snijden en roerbakken met oestersaus en gember is ook erg lekker trouwens.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 23 augustus 2013 @ 14:58:19 #62
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130384821
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 14:55 schreef Lucky_Strike het volgende:
Erg verder dan rettich, aardappel, slagroom, groentebouillon, tijm en uit kom ik niet trouwens. Misschien een spekje ofzo erdoor.

Iemand aanvulling?
Klinkt goed
Gisteren heb ik bloemkoolsoep gemaakt, bloemkool, bouillon, wat vegeta, wat light soy, en room, goddelijk lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130384940
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 14:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Klinkt goed
Gisteren heb ik bloemkoolsoep gemaakt, bloemkool, bouillon, wat vegeta, wat light soy, en room, goddelijk lekker.
Zat net te twijfelen of ik er wel aardappel doorheen wil doen.

Die rettich moet gewoon op alleen ik eet niet veel thuis komende week. En soepje in koelkast en vriezer lijkt me wel makkelijk. En handig in geval van kater ;)
Spoilers!
  vrijdag 23 augustus 2013 @ 15:02:13 #64
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130384977
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 15:01 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Zat net te twijfelen of ik er wel aardappel doorheen wil doen.

Die rettich moet gewoon op alleen ik eet niet veel thuis komende week. En soepje in koelkast en vriezer lijkt me wel makkelijk. En handig in geval van kater ;)
Heerlijk. Heb standaard kippen en rundersoep in de vriezer, en nog een paar bakken aspergesoep
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130385074
Ik ga ook vanavond eens kijken wat er gebeurd als ik een plakje rettich besprenkel met olie en op de bbq leg.
Spoilers!
pi_130388050
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 14:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Klinkt goed
Gisteren heb ik bloemkoolsoep gemaakt, bloemkool, bouillon, wat vegeta, wat light soy, en room, goddelijk lekker.
Wat is dat, vegeta? Als ik google kom ik uit bij een kroatisch product met gedroogde groente en zout en vanalles. Klinkt als een soort bouillion blokje, wat dan weer totaal niet klinkt als iets wat jij zou gebruiken...
  vrijdag 23 augustus 2013 @ 17:11:46 #67
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130388454
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 16:54 schreef Sjaam het volgende:

[..]

Wat is dat, vegeta? Als ik google kom ik uit bij een kroatisch product met gedroogde groente en zout en vanalles. Klinkt als een soort bouillion blokje, wat dan weer totaal niet klinkt als iets wat jij zou gebruiken...
Is een mengsel van zout, kruiden, gedroogde groenten en glutamaat. Gebruik dat regelmatig als vervanger van zout. Waarom zou ik dat niet gebruiken? Omdat er glutamaat in zit? Dat zit ook in de soyasaus en de zelfgemaakte bouillon
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130389032
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 17:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Is een mengsel van zout, kruiden, gedroogde groenten en glutamaat. Gebruik dat regelmatig als vervanger van zout. Waarom zou ik dat niet gebruiken? Omdat er glutamaat in zit? Dat zit ook in de soyasaus en de zelfgemaakte bouillon
Omdat dit voor mij klinkt als een soort bouillionblokjes, en jij dat soort dingen meestal te zout vind enzo.. Ik hoor jou meestal zeggen dat je niet vak zakjes en pakjes houdt en wel van vers, daarom klonk niet dit direct als iets wat jij zou gebruiken.. Maar bedankt voor de info!
  vrijdag 23 augustus 2013 @ 17:41:24 #69
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130389206
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 17:34 schreef Sjaam het volgende:

[..]

Omdat dit voor mij klinkt als een soort bouillionblokjes, en jij dat soort dingen meestal te zout vind enzo.. Ik hoor jou meestal zeggen dat je niet vak zakjes en pakjes houdt en wel van vers, daarom klonk niet dit direct als iets wat jij zou gebruiken.. Maar bedankt voor de info!
Zakjes en pakjes gebruik ik ook niet, maar dat is omdat ik ze niet lekker en te zout vindt. Kruidenmengsels gebruik ik weer wel, en vegeta.
Ik gebruik ook tomaten uit blik, vleesextract, diepvries doperwten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130410467
Piet (of iemand anders),

Ik heb zalmfilet gekocht, er zit op deze filet echter helaas geen huid. Normaal bak ik hem altijd op de huid krokant en op het laatst even omdraaien. Hoe doe ik dat zonder huid? Op lager vuur bakken? Of in de oven bereiden?
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  zaterdag 24 augustus 2013 @ 11:57:02 #71
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130411036
Je kan er van alles mee, bakken zoals je gewend bent, maar je krijgt dan geen krokant korstje zoals bij huid. Je kan hem aan stukjes snijden, room en parmazaanse kaas erover en in de oven zetten, pocheren in witte wijn
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130411414
Piet, groentebouillon...zit ik in de goede richting met een paar uien, prei, wortels, wat champignons, laurierblad, peperkorrels en eventueel wat selderij?
pi_130412220
:W Wat te doen met een Romanesco bloemkool?
  zaterdag 24 augustus 2013 @ 14:23:42 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130414052
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 augustus 2013 13:00 schreef bloempje-moi het volgende:
:W Wat te doen met een Romanesco bloemkool?
Urenlang naar zitten kijken, wat is dat mooi

Zou het verder gewoon stomen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 24 augustus 2013 @ 14:27:45 #75
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130414136
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 augustus 2013 12:19 schreef Jagärtrut het volgende:
Piet, groentebouillon...zit ik in de goede richting met een paar uien, prei, wortels, wat champignons, laurierblad, peperkorrels en eventueel wat selderij?
Verse groene kruiden, knolselder of bleekselder, teentje knoflook, verder geeft gedroogde tomaat hem wat meer umami.
Lang laten trekken zodat de aanwezige eiwitten de kans hebben in glutamaten om te zetten en je bouillon meer umami smaakt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130414593
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 augustus 2013 11:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Je kan er van alles mee, bakken zoals je gewend bent, maar je krijgt dan geen krokant korstje zoals bij huid. Je kan hem aan stukjes snijden, room en parmazaanse kaas erover en in de oven zetten, pocheren in witte wijn
thnx
Ik ga er zalmpakketjes van maken met mosterd, wijn, creme fraiche en dille. :9
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_130423433
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 20:38 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Ik heb in een slagerij gewerkt en als je 250 gram pp rekent is dat genoeg.
Alles is op gegaan, iedereen had voldoende!! Goede tip dus!!! ^O^ ^O^ ^O^
pi_130440382
Hi Piet,

Ik ben een beetje inspiratieloos m.b.t. het maken van een nieuw schouderkarbonade gerecht, heb er al veel standaard dingen meegedaan maar ook pulled-pork en bv. babi pangang mee gemaakt. Kan je me misschien helpen met een wat ongewoons mee te deoen?
  zondag 25 augustus 2013 @ 13:54:09 #79
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130441531
Gooi hem in de denktank, als ik een idee heb kom ik terug
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 25 augustus 2013 @ 14:52:27 #80
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_130443546
Van die lapjes of een hele schouder?


Pork Shoulder


Varkensschouder
  zondag 25 augustus 2013 @ 14:54:45 #81
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130443659
quote:
0s.gif Op zondag 25 augustus 2013 14:52 schreef RobinOok het volgende:
Van die lapjes of een hele schouder?

[ link | afbeelding ]
Pork Shoulder

[ link | afbeelding ]
Varkensschouder
Nee maar robin, krokante zwoerd? Ben je uit de kast?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 25 augustus 2013 @ 15:09:17 #82
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_130444289
Ik heb het niet opgegeten. :-)
  zondag 25 augustus 2013 @ 15:10:01 #83
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130444335
quote:
0s.gif Op zondag 25 augustus 2013 15:09 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb het niet opgegeten. :-)
Zonde
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130444472
Ik kom het wel afhalen de volgende keer. :P
  zondag 25 augustus 2013 @ 15:13:49 #85
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130444561
quote:
0s.gif Op zondag 25 augustus 2013 15:12 schreef Isegrim het volgende:
Ik kom het wel afhalen de volgende keer. :P
Zit bij jou natuurlijk om de hoek, hongerige wolf ligt niet in Groningen maar dwaalt door Rotjeknor
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130447298
quote:
0s.gif Op zondag 25 augustus 2013 14:52 schreef RobinOok het volgende:
Van die lapjes of een hele schouder?

[ link | afbeelding ]
Pork Shoulder

[ link | afbeelding ]
Varkensschouder
Bedankt, maar ik heb er lapjes van gesneden
  zondag 25 augustus 2013 @ 16:27:04 #87
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130447329
quote:
0s.gif Op zondag 25 augustus 2013 16:26 schreef regnavetto het volgende:

[..]

Bedankt, maar ik heb er lapjes van gesneden
Zonde, braadstukken zijn altijd mooier
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130452430
quote:
0s.gif Op zondag 25 augustus 2013 13:24 schreef regnavetto het volgende:
Hi Piet,

Ik ben een beetje inspiratieloos m.b.t. het maken van een nieuw schouderkarbonade gerecht, heb er al veel standaard dingen meegedaan maar ook pulled-pork en bv. babi pangang mee gemaakt. Kan je me misschien helpen met een wat ongewoons mee te deoen?
Grote stukken vet eraf snijden en sate mee maken? Dat was de sappigste sate die ik ooit proefde!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zondag 25 augustus 2013 @ 19:13:19 #89
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130452608
quote:
0s.gif Op zondag 25 augustus 2013 19:07 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Grote stukken vet eraf snijden en sate mee maken? Dat was de sappigste sate die ik ooit proefde!
Ik maak mijn varkenssate idd van procoreur, kipsate van ontbeende poten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 27 augustus 2013 @ 20:18:36 #90
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_130525335
Ik heb nu 3 keer orecchiette pasta gemaakt met steeds hetzelfde resultaat: oneetbare pasta die van binnen rauw blijft, hoe lang je het ook kookt. Zelfs wanneer de buitenkant al helemaal glazig en papperig wordt. Ik gebruik Soubry griesmeel van harde tarwe:



Heb zowel deeg met ei als met water geprobeerd, kort (uurtje) en lang (meerdere dagen) drogen voor het koken, maar dat lijkt geen verschil te maken. Ik maak de oortjes vrij dun volgens mij, maar door de vorm zijn ze nog steeds dikker dan "gewone" pasta.

Moet ik toch proberen om ze nog dunner te maken, of zit het geheim ergens anders?
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
  dinsdag 27 augustus 2013 @ 20:22:10 #91
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130525521
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 augustus 2013 20:18 schreef Flurry het volgende:
Ik heb nu 3 keer orecchiette pasta gemaakt met steeds hetzelfde resultaat: oneetbare pasta die van binnen rauw blijft, hoe lang je het ook kookt. Zelfs wanneer de buitenkant al helemaal glazig en papperig wordt. Ik gebruik Soubry griesmeel van harde tarwe:

[ afbeelding ]

Heb zowel deeg met ei als met water geprobeerd, kort (uurtje) en lang (meerdere dagen) drogen voor het koken, maar dat lijkt geen verschil te maken. Ik maak de oortjes vrij dun volgens mij, maar door de vorm zijn ze nog steeds dikker dan "gewone" pasta.

Moet ik toch proberen om ze nog dunner te maken, of zit het geheim ergens anders?
Oortjes zijn lastig. Maak ze idd dunner,
Heb je het ook met spaghetti?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 27 augustus 2013 @ 20:24:48 #92
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_130525653
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 augustus 2013 20:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Oortjes zijn lastig. Maak ze idd dunner,
Heb je het ook met spaghetti?
Nee, alles wat uit de pastamachine komt is prima (maar inderdaad dunner). Ik wilde ook eens "met de hand" pasta maken, maar dat blijkt lastiger dan verwacht :P
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
  dinsdag 27 augustus 2013 @ 22:35:16 #93
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130532812
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 augustus 2013 20:24 schreef Flurry het volgende:

[..]

Nee, alles wat uit de pastamachine komt is prima (maar inderdaad dunner). Ik wilde ook eens "met de hand" pasta maken, maar dat blijkt lastiger dan verwacht :P
Als die italiaanse mama's het maken lijkt het zo gemakkelijk, niet?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 28 augustus 2013 @ 08:01:32 #94
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_130542682
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 augustus 2013 22:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als die italiaanse mama's het maken lijkt het zo gemakkelijk, niet?
Yep :)

Wat me ook stoort is dat er tal van recepten en instructies op internet staan, maar niemand heeft het over het belang van het maken van dunne oortjes of dat ze daar problemen mee hebben. Het is net alsof ik de enige ben -O-
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
  woensdag 28 augustus 2013 @ 12:54:18 #95
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130549800
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 08:01 schreef Flurry het volgende:

[..]

Yep :)

Wat me ook stoort is dat er tal van recepten en instructies op internet staan, maar niemand heeft het over het belang van het maken van dunne oortjes of dat ze daar problemen mee hebben. Het is net alsof ik de enige ben -O-
Gros van de recepten op interwebz en ook in kookboeken zijn overgetypt, en meestal niet door diegene wiens naam er onder staat (of op de cover) uitgeprobeerd. Meeste die beroemde tv kok kookboeken komen bij redacties vandaan en een Jamie verschijnt alleen op de fotoshoot.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130568816
Ik heb geen verstand van oortjes of pasta, maar ik heb vandaag iets geleerd. Om tevreden te zijn, moet je het op je eigen manier doen. ;)
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_130569230
En ik heb geen lekkkernij gekocht, wel gemaakt: apple fool. *O*
Maak een dikke moes van rabarber, appels of kruisbessen. Meng 1deel moes met 1 deel stijfgeklopte slagroom. :9~
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_130634571
Piet, ik heb laatst weer eens verse gemberwortel gekocht. Ik gebruik het alleen niet zoveel en meestal moet ik een deel weggooien. In de vriezer werd het zacht. Heb je tips hoe ik er misschien een houdbare pasta van kan maken oid?
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  † In Memoriam † vrijdag 30 augustus 2013 @ 14:03:15 #99
91830 MaximusTG
pi_130634647
In de vriezer zacht? Ik bewaar altijd gember in de vriezer, die blijft keihard..
pi_130636210
Tsja bij mij niet.. Misschien inpakken in alu folie?
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  vrijdag 30 augustus 2013 @ 14:54:52 #101
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_130636485
De mijne wordt zacht bij het ontdooien, maar da's juist ideaal: dan wacht je even tot alleen de buitenkant ontdooit is en dan schraap je zo de schil eraf ^O^
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')