abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_130324039
Piet, ik ga zaterdag bbq-en met een paar mensen. Hoeveel vlees pp reken ik ongeveer??? Heb stokbrood en salade ed erbij...
pi_130324212
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 20:33 schreef soapie het volgende:
Piet, ik ga zaterdag bbq-en met een paar mensen. Hoeveel vlees pp reken ik ongeveer??? Heb stokbrood en salade ed erbij...
Ik heb in een slagerij gewerkt en als je 250 gram pp rekent is dat genoeg.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_130324240
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 20:38 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Ik heb in een slagerij gewerkt en als je 250 gram pp rekent is dat genoeg.
Oke thanks, hier kan ik wat mee!!!
  woensdag 21 augustus 2013 @ 20:42:45 #54
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_130324355
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 20:38 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Ik heb in een slagerij gewerkt en als je 250 gram pp rekent is dat genoeg.
Is dat voor grote of voor kleine eters?
Ik moet over een maand een BBQ voor +/-200 man regelen :Y)
pi_130324359
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 20:39 schreef soapie het volgende:

[..]

Oke thanks, hier kan ik wat mee!!!
Wij maakten vaak sate met nasi zonder vlees, dan was 200 gram sate met pindasaus genoeg. ;)
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_130324464
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 20:42 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Is dat voor grote of voor kleine eters?
Ik moet over een maand een BBQ voor +/-200 man regelen :Y)
Gemiddeld. En 200 gram is al meer dan mensen elke dag eten. Als het op is, moeten ze maar salades eten enzo. Boeien.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_130325290
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2013 20:42 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Is dat voor grote of voor kleine eters?
Ik moet over een maand een BBQ voor +/-200 man regelen :Y)
Kleine eters. Op een BBQ eet men al gauw 5 stukken/spiezen vlees of vis. Totaal zo'n 400 gram.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_130332690
Als je een stereotype 'hollandse' barbecue organiseert heb je aan 250 gram pp wel genoeg ja. Men stouwt zich verder vol met aardappelsalade uit de supermarkt, stokbrood met satésaus en gevulde eieren ;(

Bij een fatsoenlijke barbecue zou ik eerder uitgaan van 400 gram vlees of vis per persoon Meer voor mannen, minder voor vrouwen. Paar gepofte aardappelen en gerilde groenten erbij en je bent klaar.
pi_130384462
Zou ik een aardappel-rettich soep met wat slagroom in kunnen vriezen?

Ik heb een 40 cm lange rettich en ik weet echt niet wat ik er verder mee moet doen. Er zijn zat recepten maar ik heb geen zin in Aziatisch, hapjes of salades :')
Spoilers!
pi_130384726
Erg verder dan rettich, aardappel, slagroom, groentebouillon, tijm en uit kom ik niet trouwens. Misschien een spekje ofzo erdoor.

Iemand aanvulling?
Spoilers!
  vrijdag 23 augustus 2013 @ 14:56:29 #61
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130384754
Natuurlijk, waarom niet?
Rettich aan lucifers snijden en roerbakken met oestersaus en gember is ook erg lekker trouwens.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 23 augustus 2013 @ 14:58:19 #62
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130384821
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 14:55 schreef Lucky_Strike het volgende:
Erg verder dan rettich, aardappel, slagroom, groentebouillon, tijm en uit kom ik niet trouwens. Misschien een spekje ofzo erdoor.

Iemand aanvulling?
Klinkt goed
Gisteren heb ik bloemkoolsoep gemaakt, bloemkool, bouillon, wat vegeta, wat light soy, en room, goddelijk lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130384940
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 14:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Klinkt goed
Gisteren heb ik bloemkoolsoep gemaakt, bloemkool, bouillon, wat vegeta, wat light soy, en room, goddelijk lekker.
Zat net te twijfelen of ik er wel aardappel doorheen wil doen.

Die rettich moet gewoon op alleen ik eet niet veel thuis komende week. En soepje in koelkast en vriezer lijkt me wel makkelijk. En handig in geval van kater ;)
Spoilers!
  vrijdag 23 augustus 2013 @ 15:02:13 #64
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130384977
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 15:01 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Zat net te twijfelen of ik er wel aardappel doorheen wil doen.

Die rettich moet gewoon op alleen ik eet niet veel thuis komende week. En soepje in koelkast en vriezer lijkt me wel makkelijk. En handig in geval van kater ;)
Heerlijk. Heb standaard kippen en rundersoep in de vriezer, en nog een paar bakken aspergesoep
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130385074
Ik ga ook vanavond eens kijken wat er gebeurd als ik een plakje rettich besprenkel met olie en op de bbq leg.
Spoilers!
pi_130388050
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 14:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Klinkt goed
Gisteren heb ik bloemkoolsoep gemaakt, bloemkool, bouillon, wat vegeta, wat light soy, en room, goddelijk lekker.
Wat is dat, vegeta? Als ik google kom ik uit bij een kroatisch product met gedroogde groente en zout en vanalles. Klinkt als een soort bouillion blokje, wat dan weer totaal niet klinkt als iets wat jij zou gebruiken...
  vrijdag 23 augustus 2013 @ 17:11:46 #67
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130388454
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 16:54 schreef Sjaam het volgende:

[..]

Wat is dat, vegeta? Als ik google kom ik uit bij een kroatisch product met gedroogde groente en zout en vanalles. Klinkt als een soort bouillion blokje, wat dan weer totaal niet klinkt als iets wat jij zou gebruiken...
Is een mengsel van zout, kruiden, gedroogde groenten en glutamaat. Gebruik dat regelmatig als vervanger van zout. Waarom zou ik dat niet gebruiken? Omdat er glutamaat in zit? Dat zit ook in de soyasaus en de zelfgemaakte bouillon
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130389032
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 17:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Is een mengsel van zout, kruiden, gedroogde groenten en glutamaat. Gebruik dat regelmatig als vervanger van zout. Waarom zou ik dat niet gebruiken? Omdat er glutamaat in zit? Dat zit ook in de soyasaus en de zelfgemaakte bouillon
Omdat dit voor mij klinkt als een soort bouillionblokjes, en jij dat soort dingen meestal te zout vind enzo.. Ik hoor jou meestal zeggen dat je niet vak zakjes en pakjes houdt en wel van vers, daarom klonk niet dit direct als iets wat jij zou gebruiken.. Maar bedankt voor de info!
  vrijdag 23 augustus 2013 @ 17:41:24 #69
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130389206
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 17:34 schreef Sjaam het volgende:

[..]

Omdat dit voor mij klinkt als een soort bouillionblokjes, en jij dat soort dingen meestal te zout vind enzo.. Ik hoor jou meestal zeggen dat je niet vak zakjes en pakjes houdt en wel van vers, daarom klonk niet dit direct als iets wat jij zou gebruiken.. Maar bedankt voor de info!
Zakjes en pakjes gebruik ik ook niet, maar dat is omdat ik ze niet lekker en te zout vindt. Kruidenmengsels gebruik ik weer wel, en vegeta.
Ik gebruik ook tomaten uit blik, vleesextract, diepvries doperwten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130410467
Piet (of iemand anders),

Ik heb zalmfilet gekocht, er zit op deze filet echter helaas geen huid. Normaal bak ik hem altijd op de huid krokant en op het laatst even omdraaien. Hoe doe ik dat zonder huid? Op lager vuur bakken? Of in de oven bereiden?
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  zaterdag 24 augustus 2013 @ 11:57:02 #71
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130411036
Je kan er van alles mee, bakken zoals je gewend bent, maar je krijgt dan geen krokant korstje zoals bij huid. Je kan hem aan stukjes snijden, room en parmazaanse kaas erover en in de oven zetten, pocheren in witte wijn
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130411414
Piet, groentebouillon...zit ik in de goede richting met een paar uien, prei, wortels, wat champignons, laurierblad, peperkorrels en eventueel wat selderij?
pi_130412220
:W Wat te doen met een Romanesco bloemkool?
  zaterdag 24 augustus 2013 @ 14:23:42 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130414052
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 augustus 2013 13:00 schreef bloempje-moi het volgende:
:W Wat te doen met een Romanesco bloemkool?
Urenlang naar zitten kijken, wat is dat mooi

Zou het verder gewoon stomen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 24 augustus 2013 @ 14:27:45 #75
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130414136
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 augustus 2013 12:19 schreef Jagärtrut het volgende:
Piet, groentebouillon...zit ik in de goede richting met een paar uien, prei, wortels, wat champignons, laurierblad, peperkorrels en eventueel wat selderij?
Verse groene kruiden, knolselder of bleekselder, teentje knoflook, verder geeft gedroogde tomaat hem wat meer umami.
Lang laten trekken zodat de aanwezige eiwitten de kans hebben in glutamaten om te zetten en je bouillon meer umami smaakt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')