Nou, het is dikkig vloeibaar, helaas.. Alsof je een hele dikke gebonden saus hebt..quote:Op vrijdag 28 juni 2013 12:35 schreef msacras het volgende:
[..]
blijft het de hele tijd vloeibaar of hard het uit als je het niet gebruikt?
Als het vloeibaar blijft kan je het in je (ijs)koffie doen, krijg je een caramel koffie, erg lekker
Ahh oké... banoffee pie maken? Een ander dulche de leche recept zoeken en het daarvoor gebruiken?quote:Op vrijdag 28 juni 2013 12:53 schreef Ambipur het volgende:
[..]
Nou, het is dikkig vloeibaar, helaas.. Alsof je een hele dikke gebonden saus hebt..
Heb je een kant-en-klaar recept voor mij..quote:Op vrijdag 28 juni 2013 12:55 schreef msacras het volgende:
[..]
Ahh oké... banoffee pie maken? Een ander dulche de leche recept zoeken en het daarvoor gebruiken?
Aan het eind van het vorige topic kwam ook een handige link voorbij (omrekentabel Amerikaanse maten), kan je die dan ook in de OP zetten?quote:Op vrijdag 28 juni 2013 12:38 schreef msacras het volgende:
Ik zit nu op mobiel dus kan de OP even niet aanpassen. Later zal ik wat recentere foto's invoegen!
ziet er heerlijk uitquote:Op zondag 30 juni 2013 16:50 schreef Selestha het volgende:
Glutenvrije chocolade-sinaasappelcake
[ afbeelding ]
ik vind de bloemen te platquote:Op zondag 30 juni 2013 21:20 schreef Tinuviel het volgende:
Wat is er niet mooi an Lady-wrb. Ik vind ze zien er super uit. En die vlinder is ook echt mooi.
De glazuur loopt zo mooi over de tulband heen.quote:Op zondag 30 juni 2013 20:49 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ziet er heerlijk uit
ik heb ook weer eens wat geprobeerd van het weekend
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
gewone tulband met citroenglazuur en marsepeinen bloemetjeszooi
(ben er niet helemaal tevreden overdie bloemen moeten beter volgende keer )
ik heb hem gemaakt naar aanleiding van een plaatje van zo'n zelfde tulband in een taartenboek. voor mij hoeft marsepein helemaal niet (ik lust het niet eens) maar ik wou het eens proberen.quote:Op dinsdag 2 juli 2013 07:47 schreef Myraela het volgende:
[..]
De glazuur loopt zo mooi over de tulband heen.Ik had die bloemen er gewoon afgelaten, het maakt het er toch niet lekkerder op.
ik heb zo'n macaronmatje. (ik heb ook zo'n papier met cirkels die je onder je bakpapier kan leggen, maar zo'n matje vind ik toch beter werken. loopt minder snel uitquote:Op maandag 1 juli 2013 17:18 schreef msacras het volgende:
Ik kan de OP niet meer aanpassen, waarschijnlijk omdat het een reeks is, dus als de laatste foto's uit het vorige topic er in moeten zal een modje dat even moeten doen.
edit; OP is inmiddels aangepast
Verder heb ik laatst Macarons gemaakt, maar ze waren zo lelijk dat ze niet waardig genoeg zijn om hier te posten.Wel smaakten ze erg goed. Morgen doe ik een nieuwe poging en teken ik van te voren rondjes op het bakpapier om de goede maat aan te houden, misschien dat ik ze dan wel mooi rond krijg!
bevroren kan volgens mij prima, gaan ze ook niet kapot door het roerenquote:Op dinsdag 2 juli 2013 11:56 schreef Bleie het volgende:
Vraagje: als ik muffins maak met blauwe bessen, en ik heb bevroren bessen, moet ik die dan eerst laten ontdooien, of kan ik ze bevroren door het beslag roeren? En maakt het nog uit voor hoeveel vocht je verder gebruikt?
Die komt bij kayotic vandaanquote:Op woensdag 3 juli 2013 22:51 schreef Skaai het volgende:
Oohhh die cheesecakebrownie met frambozen! Je wil daar vast wel een recept van geven?
Dankje! Vrijdag pas, maar dan ben ik vrij en overkill aan verjaardagen op werk in de 2e week van juli. Dus dan maar vooraf trakterenquote:Op woensdag 3 juli 2013 22:24 schreef Bleie het volgende:
![]()
![]()
Ziet er heerlijk uit! En alvast gefeliciteerd!
lekker , bedoel je dat je de bodem gemaakt hebt van ( koek ) kruimels?quote:Op donderdag 4 juli 2013 17:39 schreef minilot het volgende:
Mijn lief is voorlopig van huis en ik verveel me. Bakken dus.![]()
[ afbeelding ]
Taartjes (1haps- en 3hapsuitvoering), met bodem van zelfgemaakte chocoladekoekjes, plus ganache met kirsch en een drupje kersensiroop van Monin.
Eerst heel donkere chocoladekoekjes gebakken, die verkruimeld in de keukenmachine en daarna gemengd met een beetje gesmolten roomboter. Dat in de vormpjes geperst als bodem, en dat dan weer in de vriezer om op te stijven.quote:Op donderdag 4 juli 2013 19:29 schreef Dr.Hilfiger het volgende:
Bak je die bodem blind minilot? Of kruimel je dat zo de koelkast in?
Jij ook gefeliciteerd!quote:Op vrijdag 5 juli 2013 11:15 schreef MaximusTG het volgende:
Ben jarig vandaag! Dus heb een vlaai gebakken:
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Kersenvlaai; dit recept:
http://kersen.vlaairecept(...)mburgse-kersen-vlaai
Best tevreden, niet zo netjes als ik had gewild. Persoonlijk vond ik het wat krap qua hoeveelheid deeg.
Moest em na bakken meteen uit de (vaste, aardewerken) vorm halen.. Dus toen liep er een beetje vocht uit de vulling, waardoor de bovenkant een wat rodere gloed kreeg.
Al met al best goed gelukt.
Leuk blog heb je.quote:Op vrijdag 5 juli 2013 13:21 schreef Myraela het volgende:
Gefeliciteerd jarige.
Ik moest na mijn sollicitatie even ontspannen, dus ik maakte deze sinaasappelkoekjes.
[ link | afbeelding ]
Heb je noten die op moeten? Welke?quote:Op vrijdag 5 juli 2013 14:45 schreef Qunix het volgende:
Iemand al iets hartigs gemaakt met noten, toevallig?
Dankjewel.quote:
Eigenlijk niet, maar wil iets maken met notenquote:Op vrijdag 5 juli 2013 16:25 schreef Soulagement het volgende:
[..]
Heb je noten die op moeten? Welke?
niet echt een baksel, maar een vriend van me maakt heerlijke nootjes: suikeren/bakken met droge suikercaramel, zeezout en chiliflakes. zó lekker!quote:Op vrijdag 5 juli 2013 19:11 schreef Qunix het volgende:
[..]
Eigenlijk niet, maar wil iets maken met noten
Kunnen bijvoorbeeld cashew- of walnoten zijn. Of alles tegelijk.
Als je voor hartig wilt gaan kun je hapjes maken met filodeeg, noten, geitenkaas, tijm en honing bijvoorbeeld? Ik ben meer van de zoete baksels, een lekkere noten-caramelkoek bijvoorbeeldquote:Op vrijdag 5 juli 2013 19:11 schreef Qunix het volgende:
[..]
Eigenlijk niet, maar wil iets maken met noten
Kunnen bijvoorbeeld cashew- of walnoten zijn. Of alles tegelijk.
Ik heb ook zo'n oven en ik zet de bakplaat meestal zo hoog mogelijk in de oven, dat scheelt een beetje. Soms moet je dan wel iets meer baktijd rekenen.quote:Op vrijdag 5 juli 2013 15:40 schreef ieniminimuis het volgende:
Hallo mede-bakkers
Klein vraagje: Ik bak regelmatig zandkoekjes en variaties daarop. Volgens recept moet de koekjes ongeveer 20 min bakken op 175 graden. Nu heb ik een gasovens. Als ik de koekjes langer dan 10-15 min erin laat dan zijn de onderkanten van de koekjes zwart. Bij korter in de oven blijven de koekjes slap. Iemand enig idee hoe ik dit zou kunnen oplossen? Of is het gewoon tijd voor een andere oven?
Dat klinkt goedquote:Op zondag 7 juli 2013 22:44 schreef Mama_Mia het volgende:
Ik maak regelmatig crumbles (mijn favo is met blauwe bessen en appel, en zelfgemaakt vanille ijs)
http://www.ah.nl/allerhan(...)-bessen-appelcrumble voor de crumblequote:
omdat ik met een heel beperkt budget bak, en vanillestokjes in verhouding vrij duur zijnquote:Op maandag 8 juli 2013 13:11 schreef Isegrim het volgende:
Waarom zou je vanille-essence gebruiken als je toch ook echte vanille gebruikt...?
Dankje, ga ik ook eens proberen!quote:Op maandag 8 juli 2013 12:47 schreef Mama_Mia het volgende:
[..]
http://www.ah.nl/allerhan(...)-bessen-appelcrumble voor de crumble
en ik maak altijd vanille ijs zonder ei, dus gewoon volle (houdbare) melk, slagroom, suiker, vanille-essence en dan voor het mooi (want in vanille ijs hoort van die zwarte puntjes) vanille stokje erdoorheen
edit: ik gebruik geen vanillestokje voor het crumble deeg, dat proef je haast niet. En ik doe vaak wat meer blauwe bessen erin (meestal rond de 250 gram).
Dat ziet er goddelijk uitquote:Op dinsdag 9 juli 2013 22:02 schreef Helsinki het volgende:
Ik heb vandaag citroencake en lemon curd gemaakt.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Morgenochtend maar eens scones maken, er is nog zat lemon curd over namelijk.
Dankjequote:
Lemon curdquote:Op dinsdag 9 juli 2013 22:02 schreef Helsinki het volgende:
Ik heb vandaag citroencake en lemon curd gemaakt.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Morgenochtend maar eens scones maken, er is nog zat lemon curd over namelijk.
nou de gasten hadden het heen en weer kunnen krijgen bij mijquote:Op woensdag 10 juli 2013 15:26 schreef Myraela het volgende:
Jammer dat ze niet langer konden wachten dan.
Ooh dat wil ik nog steeds een keer maken, maar vergeet het telkens.quote:Op dinsdag 9 juli 2013 22:02 schreef Helsinki het volgende:
Ik heb vandaag citroencake en lemon curd gemaakt.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Morgenochtend maar eens scones maken, er is nog zat lemon curd over namelijk.
Bedankt! Het werkte perfectquote:Op maandag 8 juli 2013 11:16 schreef Mry het volgende:
[..]
Ik heb ook zo'n oven en ik zet de bakplaat meestal zo hoog mogelijk in de oven, dat scheelt een beetje. Soms moet je dan wel iets meer baktijd rekenen.
De taart Ziet er ondanks dat hij nog zacht was lekker uitquote:Op woensdag 10 juli 2013 15:14 schreef EnemyRock het volgende:
[ afbeelding ]
Een cheesecake met rood fruit en witte chocolade die niet lang genoeg in de koelkast heeft opgesteven na het bakken omdat de gasten niet langer konden wachten, hij liep ene beetje leeg maar de smaak was zeer goed. Echt super smikkelen dit! Het stuk wat over was de dag er na was wel prima qua textuur ook na de nacht in de koelkast te hebben gestaan.
Die ziet er lekker uit!quote:Op donderdag 11 juli 2013 21:39 schreef djkoelkast het volgende:
Aardbeientaart, aardbeien uit eigen tuin, alles zelf gemaakt.
Banketbakkersroom met eieren van onze eigen kipjes![]()
[ afbeelding ]
Ik dacht wat Myra kan kan ik ook, ik zet ook wat servies met tekst op de foto![]()
ohquote:Op donderdag 11 juli 2013 21:39 schreef djkoelkast het volgende:
Aardbeientaart, aardbeien uit eigen tuin, alles zelf gemaakt.
Banketbakkersroom met eieren van onze eigen kipjes![]()
[ afbeelding ]
Ik dacht wat Myra kan kan ik ook, ik zet ook wat servies met tekst op de foto![]()
De bodem is een simpel zandtaartdeeg (150g meel (ik heb spelt gebruikt), 100g boter, 50g suiker, 1 klein eitje (of als je normale eieren hebt een half ei)). Die heb ik blind gebakken.quote:Op vrijdag 12 juli 2013 09:14 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:
[..]
Die ziet er lekker uit!
Wat voor bodem zit eronder?
En wat heb je over de aardbeien/banketbakkersroom gedaan?
Ik heb ineens zin om te bakken.
Tnx!quote:Op vrijdag 12 juli 2013 10:09 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
De bodem is een simpel zandtaartdeeg (150g meel (ik heb spelt gebruikt), 100g boter, 50g suiker, 1 klein eitje (of als je normale eieren hebt een half ei)). Die heb ik blind gebakken.
Over de aardbeien zit glazuur: appelsap (of andere vruchtensap), water, beetje suiker en gelatine. Voordeel is ook dat je aardbeien langer mooi blijven.
Thanks voor de tipquote:Op vrijdag 12 juli 2013 15:07 schreef djkoelkast het volgende:
De oven 20 graden lager zetten helpt tegen de droogte, ik vind ze er niet verkeerd uit zien hoor, beetje 'vrij gevormd' is eigenlijk veel leuker dan zo heel netjes. Zolang die punten maar niet ergens in je gehemelte prikken is het toch goed
Lekker bij je originele plan blijven, dat is suuuuuuperlekker!quote:Op zaterdag 13 juli 2013 12:03 schreef blabbel6 het volgende:
Ik ben shortcake met caramel aan het maken. Rudolph van Veen kookt een blikje gecondenseerde melk en smeert dat over de koek. Dat dacht ik ook te doen dus ik heb een blikje gecondenseerde melk gekookt.
Maar nu lees ik veel meer recepten waarin de melk gekookt moet worden met boter en suiker. Dat klinkt ook lekker.
Nu is mijn vraag: zou ik mij dulce de leche in een pannetje kunnen kiepen en alsnog met boter en melk mengen? Lukt dat? Of kan ik beter bij mijn originele plan blijven?
Wow dit ziet er mooi en lekker uit.quote:Op zaterdag 13 juli 2013 13:07 schreef Taartje het volgende:
Aardbeientiramisu *nomnom*![]()
[ afbeelding ]
Wat ik standaard gebruik is 50 gram boter, 100 gram suiker, het sap van 2 citroenen en 4 eieren. Ik zet een pannetje met het sap, de boter en de suiker op laag vuur en laat het smelten, kluts ondertussen de eieren en als alles opgelost lijkt giet ik dit er bij en klop ik dit in de pan tot het een mooie bijna pudding achtige textuur heeft, absoluut niet stoppen met kloppen want dan krijg je stukjes ei in je lemoncurd en dat wil je niet.quote:Op zaterdag 13 juli 2013 14:29 schreef kvd het volgende:
Ik heb even een vraagje. Ben weer eens bezig mijn recepten te orden, digitaliseren enzovoort. Kom een recept van lemon curd tegen. Gaf een beetje een tegenvallend resultaat (te zuur, te vloeibaar). Dus ik ben een beetje aan het rondkijken, recepten vergelijken enzovoort.
Maar alles verschilt nogal, van de verhouding citroen/suiker/boter, wel/geen maizena, hele eieren/alleen eigeel, volgorde van handelingen (beginnen/eindigen met boter, wanneer citroensap toevoegen enzovoort).
Ofwel...wie heeft het ideale recept? Wat zijn de juiste verhoudingen zodat het een 'friszoete' smaak heeft en de juiste dikte.
Jij gebruikt dus hele eieren begrijp ik?quote:Op zaterdag 13 juli 2013 15:11 schreef EnemyRock het volgende:
[..]
Wat ik standaard gebruik is 50 gram boter, 100 gram suiker, het sap van 2 citroenen en 4 eieren. Ik zet een pannetje met het sap, de boter en de suiker op laag vuur en laat het smelten, kluts ondertussen de eieren en als alles opgelost lijkt giet ik dit er bij en klop ik dit in de pan tot het een mooie bijna pudding achtige textuur heeft, absoluut niet stoppen met kloppen want dan krijg je stukjes ei in je lemoncurd en dat wil je niet.
Alleen zou ik de smaak niet echt omschrijven als friszoet maar friszuur, een lekkere tinteling in je kaken als je een hapje neemt, misschien zou je meer suiker kunnen toevoegen anders.
Heb ik gedaan en hij is inderdaad heerlijk! Ik had nog nooit zoiets gemaakt maar het is voor herhaling vatbaar.quote:[..]
Lekker bij je originele plan blijven, dat is suuuuuuperlekker!
Shit wat is dat lekker! Stevige kleverige cake met bovenin een lekkere zure laag. Hier mag je me wel voor wakker maken zegquote:Op zaterdag 13 juli 2013 10:18 schreef Skaai het volgende:
Ik ben even vergeten van wie ik het recept heb gehad, maar er staat een Lemon Pound cake in de oven
Vandaag weer eens bakken.quote:Op zaterdag 13 juli 2013 22:51 schreef Skaai het volgende:
[..]
Shit wat is dat lekker! Stevige kleverige cake met bovenin een lekkere zure laag. Hier mag je me wel voor wakker maken zeg
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |