abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 16 juli 2013 @ 20:42:28 #101
256666 leeell
I know you're lonely
pi_129019340
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 juli 2013 20:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ga je ze op de bbq klaarmaken? Dan met suikers indirecte hitte anders verkolen ze
yes!

ga ik doen.
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
pi_129028263
Piet even offtopic, ben jij weleens in het Miele Inspirience Centre geweest? was het de moeite waard?
  woensdag 17 juli 2013 @ 07:14:36 #103
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129033889
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juli 2013 23:31 schreef icloud het volgende:
Piet even offtopic, ben jij weleens in het Miele Inspirience Centre geweest? was het de moeite waard?
Nee, nooit geweest
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129036134
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juli 2013 23:31 schreef icloud het volgende:
Piet even offtopic, ben jij weleens in het Miele Inspirience Centre geweest? was het de moeite waard?
Er is er laatst een miniversie bij mij in de buurt gekomen, ik snap er de ballen van. Het is een soort overvolle showroom waar ze in principe niets anders zullen proberen te doen dan je Miele producten aansmeren. En het is er altijd leeg. Sowieso is het vaak geen goed idee alles van hetzelfde merk te kopen.
pi_129037544
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juli 2013 10:23 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

Er is er laatst een miniversie bij mij in de buurt gekomen, ik snap er de ballen van. Het is een soort overvolle showroom waar ze in principe niets anders zullen proberen te doen dan je Miele producten aansmeren. En het is er altijd leeg. Sowieso is het vaak geen goed idee alles van hetzelfde merk te kopen.
Het miele inspirience center is meer dan dat, er worden regelmatig kookworkshops gegeven onder meer door rudolph van veen en ook worden er apparaten workshops waar er een hele dag word besteed aan aan een apparaat groep, waarna het de bedoeling is dat je er zelf meewerkt en zelf eten produceert met dit apparaat waarna het gezamelijk gegeten word.
Daarnaast hebben de gratis service van een persoonlijk adviseur die op basis van jouw wensen een rondje maakt langs alle keukens en uitgebreid stil staat bij de apparatuur, inclusief demonstratie`s, dat doet de lokale keukenboer niet die wil alleen maar cashen.

het is een soort pretpark voor miele liefhebbers, want er is meer dan alleen koken.
  woensdag 17 juli 2013 @ 11:24:24 #106
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129037713
Ik zie me eerder zo een workshop geven dan er naartoe gaan
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129037750
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juli 2013 11:24 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik zie me eerder zo een workshop geven dan er naartoe gaan
Zo hogedrukstoomoven workshop wil ik binnenkort wel gaan volgen, ik twijfel al langer over de aanschaf en wil het nu wel eens weten, zien,voelen en zelf gebruiken.
  woensdag 17 juli 2013 @ 11:26:46 #108
37295 Luigi
mario pls
pi_129037765
Rudolph van Veen trek ik echt heeeeeeeel slecht. Soort vleesgeworden Libelle recept is dat. Met al die gemaakte gezelligheid.
pi_129037828
quote:
9s.gif Op woensdag 17 juli 2013 11:26 schreef Luigi het volgende:
Rudolph van Veen trek ik echt heeeeeeeel slecht. Soort vleesgeworden Libelle recept is dat. Met al die gemaakte gezelligheid.
Hij is wel samen met rogee van damme de best opgeleiden nederlandse kok, en ik vind dat hij het heel goed doet op 24 kitchen.
  woensdag 17 juli 2013 @ 11:29:24 #110
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129037852
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juli 2013 11:26 schreef icloud het volgende:

[..]

Zo hogedrukstoomoven workshop wil ik binnenkort wel gaan volgen, ik twijfel al langer over de aanschaf en wil het nu wel eens weten, zien,voelen en zelf gebruiken.
Een gimmick, leuk als je een instellingskeuken hebt.
Voor thuis? Ik geef dat geld liever uit aan ingredienten. Natuurlijk is het mooi, maar dat is een prof vacumeerapparaat ook. Denk je echt dat je dat apparaat zo vaak gaat gebruiken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 17 juli 2013 @ 11:29:59 #111
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129037865
quote:
9s.gif Op woensdag 17 juli 2013 11:26 schreef Luigi het volgende:
Rudolph van Veen trek ik echt heeeeeeeel slecht. Soort vleesgeworden Libelle recept is dat. Met al die gemaakte gezelligheid.
LOL
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 17 juli 2013 @ 11:32:50 #112
37295 Luigi
mario pls
pi_129037938
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juli 2013 11:28 schreef icloud het volgende:

[..]

Hij is wel samen met rogee van damme de best opgeleiden nederlandse kok, en ik vind dat hij het heel goed doet op 24 kitchen.
Je hebt vast gelijk maar ik kan er niet naar kijken. Soort RTL4 in extremis vind ik die man.
pi_129037991
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juli 2013 11:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Een gimmick, leuk als je een instellingskeuken hebt.
Voor thuis? Ik geef dat geld liever uit aan ingredienten. Natuurlijk is het mooi, maar dat is een prof vacumeerapparaat ook. Denk je echt dat je dat apparaat zo vaak gaat gebruiken?
Absoluut ik gebruik hem vaak bij mijn schoonouders geweldig apparaat, je stelt hem in op wat je eet bijvoorbeeld aardappelen asperges en vlees.

je hoeft alleen een schaaltje met aardappelen naar binnen te schuiven en dicht te doen, na een paar piept het en schuif je de groente en vlees naar binnen en zodra je aardappelen goed zijn houd hij ze automatisch warm in afwachting van de groente en aardappelen.

Aardappelen perfect, niet te zacht niet te hard.
Vlees mooi mals
Groente precies al dente.
Maximaal 20 minuutjes
Stomen is veel beter voor de gezondheid want er blijven veel meer vitaminen in je producten, bij koken kook je alles eruit.


Jij kan geen 2bar creëren en je aardappelen in 7 minuten op tafel scheppen.
Mijn schoonouders doen niks anders meer, en het is zo ontzettend lekker en puur.

[ Bericht 3% gewijzigd door icloud op 17-07-2013 11:42:18 ]
  woensdag 17 juli 2013 @ 11:52:14 #114
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129038461
Ik ben het met je eens dat gestoomde brocolie lekker is, maar eet dat niet iedere week, of zelfs maar maand.
Asperges schil ik en van de schillen maak ik een fond, daar kook ik de asperges in. Dat kookvocht koel ik, of vries ik in en maak daar nog vele malen schillen in gaar, waarna ik daar de asperges in kook. Uiteindelijk na een keer of tien smaakt dat kookvocht beter dan asperges zelf, en maak ik daar een soep mee.
Courgettes grill ik, of bak ze, of smoor ze in boter, net als doperwten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129038587
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juli 2013 11:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik ben het met je eens dat gestoomde brocolie lekker is, maar eet dat niet iedere week, of zelfs maar maand.
je kunt er alles in stomen en niet alleen stomen maar ook ontdooien, verwarmen, blancheren, inmaken en conserveren.

Elke groente, elk vlees, elke aardappel kun je hier in klaar maken.
  woensdag 17 juli 2013 @ 11:57:50 #116
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129038654
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juli 2013 11:55 schreef icloud het volgende:

[..]

je kunt er alles in stomen en niet alleen stomen maar ook ontdooien, verwarmen, blancheren, inmaken en conserveren.

Elke groente, elk vlees, elke aardappel kun je hier in klaar maken.
Dat kan ook met een magnetron, maar heb die ook niet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 17 juli 2013 @ 12:01:22 #117
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_129038788
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juli 2013 11:34 schreef icloud het volgende:

[..]
Jij kan geen 2bar creëren en je aardappelen in 7 minuten op tafel scheppen.
Mijn schoonouders doen niks anders meer, en het is zo ontzettend lekker en puur.
Makkelijk zelfs, gebruik gewoon een snelkookpan met stoominzet.

Wat niet wil zeggen dat een ovensteamercombi best handig zou zijn in de keuken.
pi_129038842
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juli 2013 12:01 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Makkelijk zelfs, gebruik gewoon een snelkookpan met stoominzet.

Wat niet wil zeggen dat een ovensteamercombi best handig zou zijn in de keuken.
Een ovensteamercombi is drukloos, ik heb het over een echte drukstoomoven op 2 bar.
pi_129038880
quote:
1s.gif Op woensdag 17 juli 2013 11:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat kan ook met een magnetron, maar heb die ook niet
Bij een magnetron of tradioneel koken verlies 50 procent van alle vitaminen.
  † In Memoriam † woensdag 17 juli 2013 @ 12:05:00 #120
91830 MaximusTG
pi_129038902
Toevallig laatst aandelen Miele gekocht of zo? Pfieuw, tis net Amaaaaazing Discoveries hier.
pi_129039235
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juli 2013 12:05 schreef MaximusTG het volgende:
Toevallig laatst aandelen Miele gekocht of zo? Pfieuw, tis net Amaaaaazing Discoveries hier.
Nee volgens mij zijn die ook niet te koop.

Ik ben gewoon enthoussiast, natuurlijk geld wel einmal ein miele immer ein miele.
  woensdag 17 juli 2013 @ 12:31:25 #122
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129039901
Snelkookpannen doen het ook, vind dat ook niets
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129044231
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juli 2013 20:37 schreef ikhouvannoodles het volgende:
Hey Piet, ik heb in de kringloopwinkel een romfertopf gehaald :D . Ik ben er van plan mee brood te bakken. Ken je naast brood nog een goede gerecht die ik kan uitproberen? :P

[ afbeelding ]
Ik heb ook een römertopf, maar hoe bak jij er brood in? Dat heb ik echt nog nooit gehoord.

Dan nog een vraagje aan Pietverdriet himself:
kan je brood ook te lang laten rijzen? Wat zijn daar de consequenties van? (ik wil mezelf leren brood bakken)
Somebody that I used to know
  woensdag 17 juli 2013 @ 14:38:02 #124
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129044263
quote:
2s.gif Op woensdag 17 juli 2013 14:37 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Ik heb ook een römertopf, maar hoe bak jij er brood in? Dat heb ik echt nog nooit gehoord.

Dan nog een vraagje aan pietverdriet himself:
kan je brood ook te lang laten rijzen? Wat zijn daar de consequenties van? (ik wil mezelf leren brood bakken)
Het zakt weer in, het brood smaakt sterk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129045447
quote:
2s.gif Op woensdag 17 juli 2013 14:37 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Ik heb ook een römertopf, maar hoe bak jij er brood in? Dat heb ik echt nog nooit gehoord.

Dan nog een vraagje aan Pietverdriet himself:
kan je brood ook te lang laten rijzen? Wat zijn daar de consequenties van? (ik wil mezelf leren brood bakken)
Dure professionele broodovens gebruiken stoom injectie om mooi luchtig brood te krijgen. Een goed manier om dat in een huishuidelijke oven te doen is je brood in een kleine gesloten omgeving bakken zoals een gietijzeren pan of romfertopf. Je maakt gebruik van de stoom in het brood en je romfertopf dient dan als mini oven.

Kijk bijvoorbeeld naar dit recept hoe het gedaan wordt.
Noodles
  † In Memoriam † woensdag 17 juli 2013 @ 15:13:39 #126
91830 MaximusTG
pi_129045618
quote:
2s.gif Op woensdag 17 juli 2013 14:37 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Ik heb ook een römertopf, maar hoe bak jij er brood in? Dat heb ik echt nog nooit gehoord.

Dan nog een vraagje aan Pietverdriet himself:
kan je brood ook te lang laten rijzen? Wat zijn daar de consequenties van? (ik wil mezelf leren brood bakken)
Dr is ook een complete topicreeks over brood bakken..
CUL / Brood bakken in de oven #13: Une baguette s'il vous plaît!

En romertopf is een optie, braadpannen worden ook gebruikt. Persoonlijk vind ik dat te beperkend qua vorm van het brood en bak ik het liefste open op een steen in de oven. Stoom zorg ik voor door gewoon een beker water op een hete bakplaat te gieten als het brood erin gaat.
  donderdag 18 juli 2013 @ 14:19:09 #127
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_129083146
Custard/vla, klopt het dat ik alleen maar recepten met maismeel tegenkom?
Ik heb hier een overschot aan eieren en ergens in m'n hoofd heb ik het idee dat ze het vroegah zonder maismeel maakten maar alleen met eidooiers, echter ik kan alleen maar recepten vinden met zetmeel.
  donderdag 18 juli 2013 @ 18:20:17 #128
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129093897
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juli 2013 14:19 schreef Erasmo het volgende:
Custard/vla, klopt het dat ik alleen maar recepten met maismeel tegenkom?
Ik heb hier een overschot aan eieren en ergens in m'n hoofd heb ik het idee dat ze het vroegah zonder maismeel maakten maar alleen met eidooiers, echter ik kan alleen maar recepten vinden met zetmeel.
Melk, suiker en eigeel, au bain marie garen tot een graad of 85 uit mijn hoofd, continue roeren, liefst met een siliconenlepel, optioneel room

http://www.bbc.co.uk/food/recipes/how_to_make_custard_82327
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129173494
Dit lijkt me een lekker recept, maar zie bij sommige recepten dat er water en minder cider wordt toegevoegd dan hier, wat denk jij? En wat voor cider moet ik halen? Ik ken alleen maar Jillz/Strongbow van de supermarkt, maar weet zo verder niets?

Kip à la nor­man­de
INGREDIËNTEN
4 kippenpoten zonder rugstuk
100 g koude boter
1 flesje calvados (0.03 l, slijter)
4 sjalotten, in kwarten
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 bakje champignons (250 g), in kwarten
2 flesjes appelcider (a 0.275 l, 4-pack)
1 bekertje crème fraîche (125 ml)
1 kippenbouillontablet
1 stevige appel (bijv. braeburn)

BEREIDEN
1. Bestrooi de kippenpoten met peper en zout. Verhit 25 g boter in een braadpan en bak de kippenpoten in ca. 10 min. goudbruin. Schenk de calvados over de kip. Haal de kip uit de pan. 2. Fruit de sjalotten in dezelfde pan 3 min. Voeg de knoflook en de champignons toe en bak 5 min. Voeg de cider, de crème fraîche, het bouillontablet en de kip toe. Laat met de deksel op de pan 20 min. stoven. Haal de kip opnieuw uit de pan en laat het vocht op hoog vuur tot 1/3 inkoken. 3. Schil ondertussen de appel en snijd in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd elk partje in 3 stukken. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de appel goudbruin. 4. Snijd de rest van de boter in blokjes. Haal de saus van het vuur en voeg, al kloppend met een garde, beetje bij beetje de boter toe tot de saus vol en glanzend is 'saus monteren'. Breng de saus op smaak met peper en zout. Voeg de kip en de appel toe en serveer direct. Lekker met gekookte worteltjes en gebakken aardappelen.
  zondag 21 juli 2013 @ 08:02:11 #130
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129179839
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 juli 2013 23:59 schreef Ansu het volgende:
Dit lijkt me een lekker recept, maar zie bij sommige recepten dat er water en minder cider wordt toegevoegd dan hier, wat denk jij? En wat voor cider moet ik halen? Ik ken alleen maar Jillz/Strongbow van de supermarkt, maar weet zo verder niets?

Kip à la nor­man­de
INGREDIËNTEN
4 kippenpoten zonder rugstuk
100 g koude boter
1 flesje calvados (0.03 l, slijter)
4 sjalotten, in kwarten
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 bakje champignons (250 g), in kwarten
2 flesjes appelcider (a 0.275 l, 4-pack)
1 bekertje crème fraîche (125 ml)
1 kippenbouillontablet
1 stevige appel (bijv. braeburn)

BEREIDEN
1. Bestrooi de kippenpoten met peper en zout. Verhit 25 g boter in een braadpan en bak de kippenpoten in ca. 10 min. goudbruin. Schenk de calvados over de kip. Haal de kip uit de pan. 2. Fruit de sjalotten in dezelfde pan 3 min. Voeg de knoflook en de champignons toe en bak 5 min. Voeg de cider, de crème fraîche, het bouillontablet en de kip toe. Laat met de deksel op de pan 20 min. stoven. Haal de kip opnieuw uit de pan en laat het vocht op hoog vuur tot 1/3 inkoken. 3. Schil ondertussen de appel en snijd in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd elk partje in 3 stukken. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de appel goudbruin. 4. Snijd de rest van de boter in blokjes. Haal de saus van het vuur en voeg, al kloppend met een garde, beetje bij beetje de boter toe tot de saus vol en glanzend is 'saus monteren'. Breng de saus op smaak met peper en zout. Voeg de kip en de appel toe en serveer direct. Lekker met gekookte worteltjes en gebakken aardappelen.
Bij de biologische winkels verkopen ze Normandische cider, dit is wat je hier nodig hebt, want dit is een Normandisch recept
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129214015
Piet, ik overweeg een ijsmachine met compressor en na veel google kom ik uit op de Gaggia Gelatiera. Volgens mij (volgens fok search) heb jij ook zo'n ding. Zou dit nog steeds je eerste keuze zijn bij een soortgelijk budget?
  maandag 22 juli 2013 @ 15:14:18 #132
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129221662
quote:
0s.gif Op maandag 22 juli 2013 11:00 schreef NutKees het volgende:
Piet, ik overweeg een ijsmachine met compressor en na veel google kom ik uit op de Gaggia Gelatiera. Volgens mij (volgens fok search) heb jij ook zo'n ding. Zou dit nog steeds je eerste keuze zijn bij een soortgelijk budget?
Ten eerste ben ik er erg tevreden mee, en heb er nu 6 jaar veel plezier van.
Echter, als ik de commentaren en feedback lees bij amazon.de zijn meeste positieve kritieken ouder en de negative jonger.
Gaggia is overgenomen door Philips voor ee espressomachines, de ijsmachines schijnen daar niet kwalitatief op vooruit te zijn gegaan.
Om kort te gaan, ik ben tevreden, maar veel mensen die hem de laatste jaren hebben aangeschaft niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129222434
quote:
1s.gif Op maandag 22 juli 2013 15:14 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ten eerste ben ik er erg tevreden mee, en heb er nu 6 jaar veel plezier van.
Echter, als ik de commentaren en feedback lees bij amazon.de zijn meeste positieve kritieken ouder en de negative jonger.
Gaggia is overgenomen door Philips voor ee espressomachines, de ijsmachines schijnen daar niet kwalitatief op vooruit te zijn gegaan.
Om kort te gaan, ik ben tevreden, maar veel mensen die hem de laatste jaren hebben aangeschaft niet.
Hmmm, ik zie het inderdaad en word er niet vrolijk van. De laatste reviews zijn eigenlijk bestwel dramatisch slecht. De alternatieven zien er ook niet denderend uit of ik moet omhoog met mijn budget. Misschien dan toch maar zo'n Philips van 5 tientjes, die casette/accu past ten minste in mijn kleine vriezer.
  maandag 22 juli 2013 @ 19:09:23 #134
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129228178
quote:
0s.gif Op maandag 22 juli 2013 15:39 schreef NutKees het volgende:

[..]

Hmmm, ik zie het inderdaad en word er niet vrolijk van. De laatste reviews zijn eigenlijk bestwel dramatisch slecht. De alternatieven zien er ook niet denderend uit of ik moet omhoog met mijn budget. Misschien dan toch maar zo'n Philips van 5 tientjes, die casette/accu past ten minste in mijn kleine vriezer.
De Nemox Gelatissimo is ongeveer dezelfde prijsklasse en krijgt veel positivere kritieken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 22 juli 2013 @ 19:15:55 #135
63722 z80
I fink you freaky
pi_129228378
quote:
0s.gif Op maandag 22 juli 2013 15:39 schreef NutKees het volgende:

[..]

Hmmm, ik zie het inderdaad en word er niet vrolijk van. De laatste reviews zijn eigenlijk bestwel dramatisch slecht. De alternatieven zien er ook niet denderend uit of ik moet omhoog met mijn budget. Misschien dan toch maar zo'n Philips van 5 tientjes, die casette/accu past ten minste in mijn kleine vriezer.
ik heb de Nemox chef 2200. met de aansluiting voor het roer mechanisme aan de zijkant. en ben daar zeer tevreden mee. ondanks dat het roer zwak aanvoelt werkt het goed.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_129228516
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 juli 2013 23:59 schreef Ansu het volgende:
Dit lijkt me een lekker recept, maar zie bij sommige recepten dat er water en minder cider wordt toegevoegd dan hier, wat denk jij? En wat voor cider moet ik halen? Ik ken alleen maar Jillz/Strongbow van de supermarkt, maar weet zo verder niets?

Kip à la nor­man­de
INGREDIËNTEN
4 kippenpoten zonder rugstuk
100 g koude boter
1 flesje calvados (0.03 l, slijter)
4 sjalotten, in kwarten
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 bakje champignons (250 g), in kwarten
2 flesjes appelcider (a 0.275 l, 4-pack)
1 bekertje crème fraîche (125 ml)
1 kippenbouillontablet
1 stevige appel (bijv. braeburn)

BEREIDEN
1. Bestrooi de kippenpoten met peper en zout. Verhit 25 g boter in een braadpan en bak de kippenpoten in ca. 10 min. goudbruin. Schenk de calvados over de kip. Haal de kip uit de pan. 2. Fruit de sjalotten in dezelfde pan 3 min. Voeg de knoflook en de champignons toe en bak 5 min. Voeg de cider, de crème fraîche, het bouillontablet en de kip toe. Laat met de deksel op de pan 20 min. stoven. Haal de kip opnieuw uit de pan en laat het vocht op hoog vuur tot 1/3 inkoken. 3. Schil ondertussen de appel en snijd in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd elk partje in 3 stukken. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de appel goudbruin. 4. Snijd de rest van de boter in blokjes. Haal de saus van het vuur en voeg, al kloppend met een garde, beetje bij beetje de boter toe tot de saus vol en glanzend is 'saus monteren'. Breng de saus op smaak met peper en zout. Voeg de kip en de appel toe en serveer direct. Lekker met gekookte worteltjes en gebakken aardappelen.
De droge Strongbow is prima. Ik zou alleen de calvados gewoon samen met de rest van de vloeistof toevoegen.
Eet smakelijk!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 22 juli 2013 @ 19:27:53 #137
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129228787
Ik vind een normandische lekkerder, en zijn betaalbaarder dan strongbow
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129230554
quote:
0s.gif Op maandag 22 juli 2013 19:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vind een normandische lekkerder, en zijn betaalbaarder dan strongbow
Oke. Ik heb nooit een normandische kunnen vinden in mijn dorp.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 22 juli 2013 @ 20:21:02 #139
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129230805
quote:
0s.gif Op maandag 22 juli 2013 20:14 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Oke. Ik heb nooit een normandische kunnen vinden in mijn dorp.
Bij de biologische supermarkt in NL kocht ik ze altijd, en hier in Duitsland hebben ze het bij de Penny
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129230915
Aha. Ik heb een budget waar ik kan sparen voor Strongbow.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 22 juli 2013 @ 20:26:31 #141
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_129231004
De Lidl heeft ze ook af en toe, zowel in Duitsland als in Nederland.
  maandag 22 juli 2013 @ 20:49:01 #142
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129231770
Erg lekker zomerdrankje ook
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 23 juli 2013 @ 10:05:29 #143
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_129245888
quote:
1s.gif Op maandag 22 juli 2013 19:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De Nemox Gelatissimo is ongeveer dezelfde prijsklasse en krijgt veel positivere kritieken
Deze heb ik. Top machine! Kost wat, maar doet het echt super, ook bij kamertemperatuur van 35 graden. Op Youtube heeft de fabrikant filmpjes waar je hem kan bekijken.
Siesta & Fiesta!
  dinsdag 23 juli 2013 @ 10:17:46 #144
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_129246159
quote:
0s.gif Op maandag 22 juli 2013 20:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Erg lekker zomerdrankje ook
Ik drink vaak Spaanse Cider uit Asturias, vooral bij de BBQ. Dat is alleen zo lastig inschenken.

Siesta & Fiesta!
pi_129246246
quote:
0s.gif Op maandag 22 juli 2013 19:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vind een normandische lekkerder, en zijn betaalbaarder dan strongbow
Mijn vriend komt uit Hereford en de eerste keer dat ik daar kwam was de lucht zwoel van de appelgeur 8-)
Zijn zus stelde als 'romantisch uitje' dan ook The Cider Museum voor :D We zijn niet gegaan.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_129252205
quote:
1s.gif Op maandag 22 juli 2013 19:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De Nemox Gelatissimo is ongeveer dezelfde prijsklasse en krijgt veel positivere kritieken
Hmmm... na veel google heb ik wel een redelijk gevoel over dit apparaat. Maar hij is beperkt beschikbaar en ik kan er niet erg veel informatie (tests/reviews) over vinden. Mijn intuitie laat me nog even twijfelen, maar bedankt voor de tip. Ik wil er eigenlijk niet al te lang over nadenken want ik het nu toch wel het moment voor verfrissing met ruim 30 graden buiten...
  dinsdag 23 juli 2013 @ 13:37:58 #147
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129252736
Een Philips sorbetiere met een vriesaccu is erg goed, mits
Je een echt goede vriezer hebt met voldoende ruimte
Je de accu daar 24-48 uur in hebt gehad
Je er niet teveel in gooit
Je ijsmassa goed koud is
Dan maakt hij prima ijs.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129253152
Dat is dus het grote probleem, mijn vriezer. Klein dingetje (4 lades) die nu al constant tot aan de nok gevuld zit. Ik durf nog maar nauwelijks naar de Hanos of de Sligro uit angst dat ik weer met kilo's aan lekkers thuis kom. Opzetstuk voor mijn kitchen aid gaat dus ook nooit passen, vandaar die Philips met platte casette. Maar ik zie het ook niet echt zitten om 24-48 uur van te voren al na te denken, en dan na 1 batch ijs weer 2 dagen wachten. Nee, dan smijt ik er liever 200 euro meer tegenaan en heb ik gelijk wat fatsoendelijks (hopelijk).

Iemand ervaring met Redcoon?
  dinsdag 23 juli 2013 @ 14:58:52 #149
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_129255694
Vorig jaar een TV gekocht bij Redcoon. Geen problemen mee gehad.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  dinsdag 23 juli 2013 @ 15:12:05 #150
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129256081
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juli 2013 13:48 schreef NutKees het volgende:
Dat is dus het grote probleem, mijn vriezer. Klein dingetje (4 lades) die nu al constant tot aan de nok gevuld zit. Ik durf nog maar nauwelijks naar de Hanos of de Sligro uit angst dat ik weer met kilo's aan lekkers thuis kom. Opzetstuk voor mijn kitchen aid gaat dus ook nooit passen, vandaar die Philips met platte casette. Maar ik zie het ook niet echt zitten om 24-48 uur van te voren al na te denken, en dan na 1 batch ijs weer 2 dagen wachten. Nee, dan smijt ik er liever 200 euro meer tegenaan en heb ik gelijk wat fatsoendelijks (hopelijk).

Iemand ervaring met Redcoon?
Geen ervaring met rode wasberen, maar voor de rest, een ijsmachine met compressor is ideaal.
Wij zijn zo verwend dat we zoiets hebben nee he, niet wéér vers sorbetijs
:9
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129256745
Hnnggg.... ik ga zwichten, ik weet het gewoon (heb nog 'n plekkie naast m'n Zojirushi O+ ! En bedankt hè!
pi_129328257
Ik heb inmiddels een tracktrace nummer van mijn ijsmachine gekregen dus het lijkt me niet onverstandig om vanavond even bij de Hanos wat cruciale ingredienten bij elkaar te harken.

-exotische vruchten pulp
-fruit
-eieren
-suiker
-pure chocolade
-pistache nootjes
-citroen
-melk
-room
-vanille extract
-platte diepvriesdoos

Mis ik nog dingen?
  donderdag 25 juli 2013 @ 14:11:50 #153
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_129329551
Echte vanille :D

[ Bericht 0% gewijzigd door Erasmo op 25-07-2013 15:33:27 ]
pi_129329897
Heb ik, maar extract is wel erg handig als je ongeduldig bent.
  donderdag 25 juli 2013 @ 15:26:14 #155
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129332119
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juli 2013 14:21 schreef NutKees het volgende:
Heb ik, maar extract is wel erg handig als je ongeduldig bent.
Extract maak ik zelf, uit echte vanille.
Anyway
Goede weegschaal,
Goede thermometers voor je custard of caramel
Siliconenlepel
zijn erg handig

Verder citroen/voedingszuur voor als je invertsuiker wilt maken (voor Sorbet)
Vers fruit voor sorbets, de aardbeien tijd loopt op zijn einde, dus geniet daar nog even van
Een fles goedkope rum of vodka of andere alcohol omdat je dat waarschijnlijk nodig gaat hebben als contactvloeistof tussen de ijshouder en daar waar deze in gaat (dient de koude overdracht)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 25 juli 2013 @ 15:31:38 #156
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129332359
http://www.gebruikershand(...)html?page=0002#boven

Hier is de handleiding.
Je ziet dat je ijsmengkom een beker is die in het apparaat past. Om nu optimale koude overdracht naar je ijsmassa te krijgen (of eigenlijk warmte overdracht de andere richting op) moet er tussen de mengkom en de houder waar deze ingaat geen lucht zijn. Daarvoor giet je wat alcohol (Ik gebruik goedkope witte rum) er in zodat er een vloeistoflaag tussen zit. Daar is dat maatbekertje voor (H)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129332674
Ah, da's handig die handleiding, ik neem hem alvast even door. En ik heb nog een grote fles smirnoff staan (1,5L) en drink het zelf nauwelijk dus dat zit wel snor. De overige spullen heb ik ook allemaal in huis.

Is invertsuiker echt nodig voor sorbet? Ik heb nog een flinke zak citroenzuur staat ter ontkalken van mijn espresso apparaat dus dat is het probleem niet. Maar ik vraag me toch even af wat het voordeel ervan is.
  donderdag 25 juli 2013 @ 17:17:11 #158
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129336542
Smaak, mondgevoel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129351684
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juli 2013 13:41 schreef NutKees het volgende:
Mis ik nog dingen?
Castoreum.
pi_129357321
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juli 2013 17:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Smaak, mondgevoel.
Sorry Piet, ik moet je weer lastigvallen. Hier gebruik je zelfgemaakte suikersiroop:

http://forum.fok.nl/topic/1040036/2/50#128194263

Dat is niet hetzelfde als invertsuiker neem ik aan? Ik wil vanavond alvast een flinke pot van het een of het ander maken (en heb alles in huis, ook glucosestroop) maar heb nu last van bomen en bossen...
  vrijdag 26 juli 2013 @ 08:09:02 #161
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129357345
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 08:07 schreef NutKees het volgende:

[..]

Sorry Piet, ik moet je weer lastigvallen. Hier gebruik je zelfgemaakte suikersiroop:

http://forum.fok.nl/topic/1040036/2/50#128194263

Dat is niet hetzelfde als invertsuiker neem ik aan? Ik wil vanavond alvast een flinke pot van het een of het ander maken (en heb alles in huis, ook glucosestroop) maar heb nu last van bomen en bossen...
Het is geen echte inversuiker, maar het hangt er lafjes tegenaan
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129357383
Maar het beste is dus om invertsuiker te maken? Beetje experimenteren is leuk, maar die vruchtenpulp is me net iets te duur om veel mee te klooien...
  vrijdag 26 juli 2013 @ 08:26:10 #163
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129357541
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 08:12 schreef NutKees het volgende:
Maar het beste is dus om invertsuiker te maken? Beetje experimenteren is leuk, maar die vruchtenpulp is me net iets te duur om veel mee te klooien...
Het beste, het beste, ik vind het lekkerder. Maar maak iig een suikerstroop voor je het gaat gebruiken. Invert het het voordeel dat het kristalisatie van de suiker, maar ook van andere kristallen tegengaat lijkt het. Vind het mondgevoel prettiger. Weeg alles goed af en noteer wat je doet.
Worden je sorbets te rul, te weinig vaste stof,
te pasta achtig, te veel vaste stof
te zoet, te veel suiker, glucose is het minst zoet, succrose zoeter, invert nog zoeter, en pure fructose het zoetst. Melksuikers zijn nauwelijks zoet, maar lossen ook lastig op. Wil daar nog meer mee experimenteren. Waar ik naartoe wil is namelijk een sorbet die erg fris is, naar wilde bosaardbeien smaakt en een laag zoet heeft.

Ook leuk om eens te doen zijn hartige ijssoorten, dus ijs niet als toetje maar als voorgerecht, ijs van gerookte paling, ijs van ganzelever met een zure appel gelei.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129357662
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 08:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

knip
Helder. Ik zie nu in dat mijn aanpak verkeerd is: die pulp blijft een paar weken in de vriezer zitten en laten we eens beginnen met vers (goedkoper) fruit en roomijs. Invertsuiker alsmede suikersiroop maken en er dan zelf achter komen wat het beste bevalt. Veel dank voor het advies!
  vrijdag 26 juli 2013 @ 08:36:44 #165
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_129357663
Invertsuiker is echt de moeite waard. Het bevriest later dan suiker, waardoor je een betere structuur krijgt. Deze suiker is voor mij onmisbaar in sorbets en chocoladeijs.

Invertsuiker maak ik zo:
Water 900g
Suiker 2100g
Citroenzuur 9g
bicarbonaat 11g

Water koken verwarmen
50ºC Suiker toevoegen
80ºC Citroenzuur toevoegen
85ºC Afkoelen (pan in bewegend koud water)
65ºC Bicarbonaat erbij(opgelost in een beetje water)

Als ik het precies volg, treedt er geen kristalitie op. Ik vind dit echt een heel goed recept en gebruik het al jaren. Het blijft ook maanden goed in de koelkast.

[ Bericht 2% gewijzigd door Bramito op 26-07-2013 08:52:37 ]
Siesta & Fiesta!
  vrijdag 26 juli 2013 @ 08:39:01 #166
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129357691
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 08:36 schreef Bramito het volgende:

Water koken
50ºC Suiker toevoegen
80ºC Citroenzuur toevoegen
85ºC Afkoelen (pan in bewegend koud water)
65ºC Bicarbonaat erbij(opgelost in een beetje water)

Wat wordt hier bedoeld?
Ik ken invertsuiker als dat je het moet koken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 26 juli 2013 @ 08:45:50 #167
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_129357766
Ik ook, maar dit is de methode die Angelo Corvitto gebruikt en die functioneert bijzonder goed. Alle andere recepten kristaliseren bij mij na een tijdje, dit recept niet. Ik weet helaas niet genoeg van voedingstechnologie om het te verklaren.
Siesta & Fiesta!
  † In Memoriam † vrijdag 26 juli 2013 @ 08:48:07 #168
91830 MaximusTG
pi_129357801
De sacharose wordt gesplitst in glucose en fructose met het citroenzuur als katalysator. Daarna de bicarbonaat om het zuur te neutraliseren neem ik aan?
  vrijdag 26 juli 2013 @ 08:49:45 #169
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129357828
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 08:45 schreef Bramito het volgende:
Ik ook, maar dit is de methode die Angelo Corvitto gebruikt en die functioneert bijzonder goed. Alle andere recepten kristaliseren bij mij na een tijdje, dit recept niet. Ik weet helaas niet genoeg van voedingstechnologie om het te verklaren.
Maar wat moet je doen?
Ik snap de beschrijving niet helemaal, water koken -> 100oC
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 26 juli 2013 @ 08:50:39 #170
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_129357840
Dat klopt, maar daar moet je het volgens vele recepten voor koken. Blijkbaar is dit niet nodig.
Siesta & Fiesta!
  vrijdag 26 juli 2013 @ 08:50:42 #171
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129357846
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 08:48 schreef MaximusTG het volgende:
De sacharose wordt gesplitst in glucose en fructose met het citroenzuur als katalysator. Daarna de bicarbonaat om het zuur te neutraliseren neem ik aan?
met 9 gram citroenzuur lijkt me dat ook echt nodig.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 26 juli 2013 @ 08:51:07 #172
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129357858
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 08:50 schreef Bramito het volgende:
Dat klopt, maar daar moet je het volgens vele recepten voor koken. Blijkbaar is dit niet nodig.
Maar kan je het recept beter uitleggen, ik snap niet wat je doet
Water koken (dan is het 100 graden)
50ºC Suiker toevoegen
80ºC Citroenzuur toevoegen
85ºC Afkoelen (pan in bewegend koud water)
65ºC Bicarbonaat erbij(opgelost in een beetje water)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 26 juli 2013 @ 08:51:26 #173
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_129357862
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 08:36 schreef Bramito het volgende:
Invertsuiker is echt de moeite waard. Het bevriest later dan suiker, waardoor je een betere structuur krijgt. Deze suiker is voor mij onmisbaar in sorbets en chocoladeijs.

Invertsuiker maak ik zo:
Water 900g
Suiker 2100g
Citroenzuur 9g
bicarbonaat 11g

Water verwarmen
50ºC Suiker toevoegen
80ºC Citroenzuur toevoegen
85ºC Afkoelen (pan in bewegend koud water)
65ºC Bicarbonaat erbij(opgelost in een beetje water)

Als ik het precies volg, treedt er geen kristalitie op. Ik vind dit echt een heel goed recept en gebruik het al jaren. Het blijft ook maanden goed in de koelkast.
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 08:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Maar wat moet je doen?
Ik snap de beschrijving niet helemaal, water koken -> 100oC
Sorry Piet, water VERWARMEN
Siesta & Fiesta!
  vrijdag 26 juli 2013 @ 08:52:50 #174
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129357886
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 08:51 schreef Bramito het volgende:

[..]

[..]

Sorry Piet, water VERWARMEN
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 26 juli 2013 @ 08:53:44 #175
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_129357907
je hebt wel gewoon gelijk.....
Siesta & Fiesta!
  vrijdag 26 juli 2013 @ 08:55:50 #176
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129357942
Het is trouwens geen wonder dat het niet kristalliseert, het heeft een suikergehalte van 70%, ik zit rond de 80
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 26 juli 2013 @ 08:59:00 #177
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_129357992
Heb je sowieso dat boek van Corvitto wel eens bekeken? Ik vind het echt waanzinnig goed, maar ik heb dan ook geen ijsmakersdiploma.
Siesta & Fiesta!
  vrijdag 26 juli 2013 @ 09:02:44 #178
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129358051
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 08:59 schreef Bramito het volgende:
Heb je sowieso dat boek van Corvitto wel eens bekeken? Ik vind het echt waanzinnig goed, maar ik heb dan ook geen ijsmakersdiploma.
Ja, is een mooi boek.
Ik kwam er van de week achter dat ik mijn SVH boek voor ijsbereiding in de verhuizing ben kwijtgeraakt, heb alles nog een keer doorzocht en kan wel janken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 26 juli 2013 @ 09:09:28 #179
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_129358167
Da's kut, komt het nog boven water denk je?
Siesta & Fiesta!
pi_129375354
Nou fantastisch, die horken van Redcoon hebben mijn ijsmachine op de kop in de doos gestopt. Ik was sowieso van plan om het ding 24 uur te laten staan, maar kan ik er vanuit gaan dat dit verder geen permanente gevolgen voor het apparaat heeft?
  vrijdag 26 juli 2013 @ 19:12:05 #181
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129377262
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 09:09 schreef Bramito het volgende:
Da's kut, komt het nog boven water denk je?
Stel net vast dat ook mijn Wannee er niet is, wellicht dus nog ergens een doos met kookboeken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 26 juli 2013 @ 19:12:49 #182
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129377287
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 18:09 schreef NutKees het volgende:
Nou fantastisch, die horken van Redcoon hebben mijn ijsmachine op de kop in de doos gestopt. Ik was sowieso van plan om het ding 24 uur te laten staan, maar kan ik er vanuit gaan dat dit verder geen permanente gevolgen voor het apparaat heeft?
24 uur laten staan,kijken of hij het goed doet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 26 juli 2013 @ 20:15:25 #183
63722 z80
I fink you freaky
pi_129379415
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 18:09 schreef NutKees het volgende:
Nou fantastisch, die horken van Redcoon hebben mijn ijsmachine op de kop in de doos gestopt. Ik was sowieso van plan om het ding 24 uur te laten staan, maar kan ik er vanuit gaan dat dit verder geen permanente gevolgen voor het apparaat heeft?
24 uur laten staan. dan loopt alle olie weer terug de compressor in.
dat het niet rechtop vervoert is maakt niet uit. daar worden de apparaten op gemaakt.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_129380845
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 20:15 schreef z80 het volgende:

[..]

24 uur laten staan. dan loopt alle olie weer terug de compressor in.
dat het niet rechtop vervoert is maakt niet uit. daar worden de apparaten op gemaakt.
Dat is een hele geruststelling, dankje! Ik ga alvast een mix voor morgen maken.
  vrijdag 26 juli 2013 @ 21:02:52 #185
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129381640
Oh, tip, als je chocoladeijs gaat maken, maak je ijsmassa 24 uur van te voren, dan kan de cacao volledig zijn smaak ontwikkelen.
Van mijn oude leermeester, het smaakverschil is echt duidelijk, en het mondgevoel veel beter. Chocoladeijs waar je dat niet mee doet heeft een rauw gevoel op je tong, net zoals senseokoffie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129382023
Dat zal ik in de gaten houden. Chocolade is niet mijn favoriete smaak maar ik heb al een zak callets klaar liggen voor het geval. Ik ben nu deze mix aan het maken:
http://icecreamscience.co(...)el-ice-cream-recipe/
(negeer zijn faal kickstart project wel even :') )

Was trouwens nog een redelijk avontuur om melkpoeder uit te halen. 3 supermarkten en Hanos hadden het niet, AHXL wel gelukkig.
pi_129408452


Smelt natuurlijk als de ziekte met dit weer maar het is echt intens lekker!

Stomme vraag: kan dat restant wodka in de bak blijven zitten of moet ik dat er met een rietje uit slurpen?
  zaterdag 27 juli 2013 @ 17:13:47 #188
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129408496
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 juli 2013 17:11 schreef NutKees het volgende:
[ afbeelding ]

Smelt natuurlijk als de ziekte met dit weer maar het is echt intens lekker!

Stomme vraag: kan dat restant wodka in de bak blijven zitten of moet ik dat er met een rietje uit slurpen?
Als je direct weer ijs maakt, laten zitten, anders met een doekje opdeppen en dat gebruiken op apparaat schoon en steriel te maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 27 juli 2013 @ 17:14:21 #189
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129408515
Wat is het voor een ijs trouwens?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129408767
Dat moet een aardbeien sorbet voorstellen. Ik heb me even helemaal niet aan de regels gehouden: bakje aardbeien, suiker, halve citroen, staafmixer, en de machine in. Had er volgens mij een paar minuten langer in mogen blijven maar mijn geduld was helemaal op!
  zaterdag 27 juli 2013 @ 17:26:54 #191
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129408827
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 juli 2013 17:23 schreef NutKees het volgende:
Dat moet een aardbeien sorbet voorstellen. Ik heb me even helemaal niet aan de regels gehouden: bakje aardbeien, suiker, halve citroen, staafmixer, en de machine in. Had er volgens mij een paar minuten langer in mogen blijven maar mijn geduld was helemaal op!
Lekker is dat, niet? De eerste keer dat mensen aardbeiensorbet bij mij eten weten ze niet wat ze proeven
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129408957
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 juli 2013 17:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Lekker is dat, niet? De eerste keer dat mensen aardbeiensorbet bij mij eten weten ze niet wat ze proeven
Het is echt waanzinnig lekker inderdaad. Ik heb nog een portie in de vriezer liggen maar die is geen lang leven beschoren.
  zaterdag 27 juli 2013 @ 17:33:27 #193
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129408973
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 juli 2013 17:32 schreef NutKees het volgende:

[..]

Het is echt waanzinnig lekker inderdaad. Ik heb nog een portie in de vriezer liggen maar die is geen lang leven beschoren.
Opeten, invriezen is niets
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129409111
Hmm, dan ga ik maar eens snel pizza halen. Ik ben totaal niet met het avond-eten bezig geweest...
pi_129414823
Piet ik heb een braadpan die ik aan het schoonkoken was. Helaas is hij drooggekookt en heeft hij daarna nog een tijdje op vuur gestaan, ik had de plaat namelijk te hoog staan. De pan is aardig donkerder geworden, kan / moet hij nu weg?

De verf op de buitenkant is gedeeltelijk verbrand, binnen is die wat donkerder, maar dit krijg ik er denk ik met soda noch wel uit.

Domme fout van Kaheem!

[ Bericht 20% gewijzigd door KaheemSaid op 27-07-2013 21:39:31 ]
  zaterdag 27 juli 2013 @ 21:48:13 #196
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129415241
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 juli 2013 21:33 schreef KaheemSaid het volgende:
Piet ik heb een braadpan die ik aan het schoonkoken was. Helaas is hij drooggekookt en heeft hij daarna nog een tijdje op vuur gestaan, ik had de plaat namelijk te hoog staan. De pan is aardig donkerder geworden, kan / moet hij nu weg?

De verf op de buitenkant is gedeeltelijk verbrand, binnen is die wat donkerder, maar dit krijg ik er denk ik met soda noch wel uit.

Domme fout van Kaheem!
In de vaatwasser en laten lopen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129416087
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 juli 2013 21:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

In de vaatwasser en laten lopen?
Nee hij stond op het gas met een laagje water erin, dat ding komt niet in de vaatwasser.
  zaterdag 27 juli 2013 @ 22:21:24 #198
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129416167
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 juli 2013 22:18 schreef KaheemSaid het volgende:

[..]

Nee hij stond op het gas met een laagje water erin, dat ding komt niet in de vaatwasser.
Ik bedoel, kaheem, steek hem in de vaarwasser en laat hem lopen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129420519
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 juli 2013 22:18 schreef KaheemSaid het volgende:

[..]

Nee hij stond op het gas met een laagje water erin, dat ding komt niet in de vaatwasser.
Als de vaatwasser het er niet uitkrijgt of je hebt geen vaatwasser, probeer om je pan een nacht in de biotex te weken.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_129421420
Soep binnen anderhalf uur geschift door dit takkeweer. Is daar iets tegen te doen? Laatste kom soep was niets meer. Was trouwens een broccolisoep met verder alleen water en creme fraiche.

Dacht trouwens altijd dat het een fabeltje was dat soepen en sauzen met dit weer (vochtig en warm) zouden gaan schiften. Had m'n oma toch éen huisvrouwenweetje goed :D
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')