yes!quote:Op dinsdag 16 juli 2013 20:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ga je ze op de bbq klaarmaken? Dan met suikers indirecte hitte anders verkolen ze
Nee, nooit geweestquote:Op dinsdag 16 juli 2013 23:31 schreef icloud het volgende:
Piet even offtopic, ben jij weleens in het Miele Inspirience Centre geweest? was het de moeite waard?
Er is er laatst een miniversie bij mij in de buurt gekomen, ik snap er de ballen van. Het is een soort overvolle showroom waar ze in principe niets anders zullen proberen te doen dan je Miele producten aansmeren. En het is er altijd leeg. Sowieso is het vaak geen goed idee alles van hetzelfde merk te kopen.quote:Op dinsdag 16 juli 2013 23:31 schreef icloud het volgende:
Piet even offtopic, ben jij weleens in het Miele Inspirience Centre geweest? was het de moeite waard?
Het miele inspirience center is meer dan dat, er worden regelmatig kookworkshops gegeven onder meer door rudolph van veen en ook worden er apparaten workshops waar er een hele dag word besteed aan aan een apparaat groep, waarna het de bedoeling is dat je er zelf meewerkt en zelf eten produceert met dit apparaat waarna het gezamelijk gegeten word.quote:Op woensdag 17 juli 2013 10:23 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Er is er laatst een miniversie bij mij in de buurt gekomen, ik snap er de ballen van. Het is een soort overvolle showroom waar ze in principe niets anders zullen proberen te doen dan je Miele producten aansmeren. En het is er altijd leeg. Sowieso is het vaak geen goed idee alles van hetzelfde merk te kopen.
Zo hogedrukstoomoven workshop wil ik binnenkort wel gaan volgen, ik twijfel al langer over de aanschaf en wil het nu wel eens weten, zien,voelen en zelf gebruiken.quote:Op woensdag 17 juli 2013 11:24 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik zie me eerder zo een workshop geven dan er naartoe gaan
Hij is wel samen met rogee van damme de best opgeleiden nederlandse kok, en ik vind dat hij het heel goed doet op 24 kitchen.quote:Op woensdag 17 juli 2013 11:26 schreef Luigi het volgende:
Rudolph van Veen trek ik echt heeeeeeeel slecht. Soort vleesgeworden Libelle recept is dat. Met al die gemaakte gezelligheid.
Een gimmick, leuk als je een instellingskeuken hebt.quote:Op woensdag 17 juli 2013 11:26 schreef icloud het volgende:
[..]
Zo hogedrukstoomoven workshop wil ik binnenkort wel gaan volgen, ik twijfel al langer over de aanschaf en wil het nu wel eens weten, zien,voelen en zelf gebruiken.
LOLquote:Op woensdag 17 juli 2013 11:26 schreef Luigi het volgende:
Rudolph van Veen trek ik echt heeeeeeeel slecht. Soort vleesgeworden Libelle recept is dat. Met al die gemaakte gezelligheid.
Je hebt vast gelijk maar ik kan er niet naar kijken. Soort RTL4 in extremis vind ik die man.quote:Op woensdag 17 juli 2013 11:28 schreef icloud het volgende:
[..]
Hij is wel samen met rogee van damme de best opgeleiden nederlandse kok, en ik vind dat hij het heel goed doet op 24 kitchen.
Absoluut ik gebruik hem vaak bij mijn schoonouders geweldig apparaat, je stelt hem in op wat je eet bijvoorbeeld aardappelen asperges en vlees.quote:Op woensdag 17 juli 2013 11:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een gimmick, leuk als je een instellingskeuken hebt.
Voor thuis? Ik geef dat geld liever uit aan ingredienten. Natuurlijk is het mooi, maar dat is een prof vacumeerapparaat ook. Denk je echt dat je dat apparaat zo vaak gaat gebruiken?
je kunt er alles in stomen en niet alleen stomen maar ook ontdooien, verwarmen, blancheren, inmaken en conserveren.quote:Op woensdag 17 juli 2013 11:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik ben het met je eens dat gestoomde brocolie lekker is, maar eet dat niet iedere week, of zelfs maar maand.
Dat kan ook met een magnetron, maar heb die ook nietquote:Op woensdag 17 juli 2013 11:55 schreef icloud het volgende:
[..]
je kunt er alles in stomen en niet alleen stomen maar ook ontdooien, verwarmen, blancheren, inmaken en conserveren.
Elke groente, elk vlees, elke aardappel kun je hier in klaar maken.
Makkelijk zelfs, gebruik gewoon een snelkookpan met stoominzet.quote:Op woensdag 17 juli 2013 11:34 schreef icloud het volgende:
[..]
Jij kan geen 2bar creëren en je aardappelen in 7 minuten op tafel scheppen.
Mijn schoonouders doen niks anders meer, en het is zo ontzettend lekker en puur.
Een ovensteamercombi is drukloos, ik heb het over een echte drukstoomoven op 2 bar.quote:Op woensdag 17 juli 2013 12:01 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Makkelijk zelfs, gebruik gewoon een snelkookpan met stoominzet.
Wat niet wil zeggen dat een ovensteamercombi best handig zou zijn in de keuken.
Bij een magnetron of tradioneel koken verlies 50 procent van alle vitaminen.quote:Op woensdag 17 juli 2013 11:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat kan ook met een magnetron, maar heb die ook niet
Nee volgens mij zijn die ook niet te koop.quote:Op woensdag 17 juli 2013 12:05 schreef MaximusTG het volgende:
Toevallig laatst aandelen Miele gekocht of zo? Pfieuw, tis net Amaaaaazing Discoveries hier.
Ik heb ook een römertopf, maar hoe bak jij er brood in? Dat heb ik echt nog nooit gehoord.quote:Op zaterdag 6 juli 2013 20:37 schreef ikhouvannoodles het volgende:
Hey Piet, ik heb in de kringloopwinkel een romfertopf gehaald. Ik ben er van plan mee brood te bakken. Ken je naast brood nog een goede gerecht die ik kan uitproberen?
![]()
[ afbeelding ]
Het zakt weer in, het brood smaakt sterkquote:Op woensdag 17 juli 2013 14:37 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Ik heb ook een römertopf, maar hoe bak jij er brood in? Dat heb ik echt nog nooit gehoord.
Dan nog een vraagje aan pietverdriet himself:
kan je brood ook te lang laten rijzen? Wat zijn daar de consequenties van? (ik wil mezelf leren brood bakken)
Dure professionele broodovens gebruiken stoom injectie om mooi luchtig brood te krijgen. Een goed manier om dat in een huishuidelijke oven te doen is je brood in een kleine gesloten omgeving bakken zoals een gietijzeren pan of romfertopf. Je maakt gebruik van de stoom in het brood en je romfertopf dient dan als mini oven.quote:Op woensdag 17 juli 2013 14:37 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Ik heb ook een römertopf, maar hoe bak jij er brood in? Dat heb ik echt nog nooit gehoord.
Dan nog een vraagje aan Pietverdriet himself:
kan je brood ook te lang laten rijzen? Wat zijn daar de consequenties van? (ik wil mezelf leren brood bakken)
Dr is ook een complete topicreeks over brood bakken..quote:Op woensdag 17 juli 2013 14:37 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Ik heb ook een römertopf, maar hoe bak jij er brood in? Dat heb ik echt nog nooit gehoord.
Dan nog een vraagje aan Pietverdriet himself:
kan je brood ook te lang laten rijzen? Wat zijn daar de consequenties van? (ik wil mezelf leren brood bakken)
Melk, suiker en eigeel, au bain marie garen tot een graad of 85 uit mijn hoofd, continue roeren, liefst met een siliconenlepel, optioneel roomquote:Op donderdag 18 juli 2013 14:19 schreef Erasmo het volgende:
Custard/vla, klopt het dat ik alleen maar recepten met maismeel tegenkom?
Ik heb hier een overschot aan eieren en ergens in m'n hoofd heb ik het idee dat ze het vroegah zonder maismeel maakten maar alleen met eidooiers, echter ik kan alleen maar recepten vinden met zetmeel.
Bij de biologische winkels verkopen ze Normandische cider, dit is wat je hier nodig hebt, want dit is een Normandisch receptquote:Op zaterdag 20 juli 2013 23:59 schreef Ansu het volgende:
Dit lijkt me een lekker recept, maar zie bij sommige recepten dat er water en minder cider wordt toegevoegd dan hier, wat denk jij? En wat voor cider moet ik halen? Ik ken alleen maar Jillz/Strongbow van de supermarkt, maar weet zo verder niets?
Kip à la normande
INGREDIËNTEN
4 kippenpoten zonder rugstuk
100 g koude boter
1 flesje calvados (0.03 l, slijter)
4 sjalotten, in kwarten
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 bakje champignons (250 g), in kwarten
2 flesjes appelcider (a 0.275 l, 4-pack)
1 bekertje crème fraîche (125 ml)
1 kippenbouillontablet
1 stevige appel (bijv. braeburn)
BEREIDEN
1. Bestrooi de kippenpoten met peper en zout. Verhit 25 g boter in een braadpan en bak de kippenpoten in ca. 10 min. goudbruin. Schenk de calvados over de kip. Haal de kip uit de pan. 2. Fruit de sjalotten in dezelfde pan 3 min. Voeg de knoflook en de champignons toe en bak 5 min. Voeg de cider, de crème fraîche, het bouillontablet en de kip toe. Laat met de deksel op de pan 20 min. stoven. Haal de kip opnieuw uit de pan en laat het vocht op hoog vuur tot 1/3 inkoken. 3. Schil ondertussen de appel en snijd in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd elk partje in 3 stukken. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de appel goudbruin. 4. Snijd de rest van de boter in blokjes. Haal de saus van het vuur en voeg, al kloppend met een garde, beetje bij beetje de boter toe tot de saus vol en glanzend is 'saus monteren'. Breng de saus op smaak met peper en zout. Voeg de kip en de appel toe en serveer direct. Lekker met gekookte worteltjes en gebakken aardappelen.
Ten eerste ben ik er erg tevreden mee, en heb er nu 6 jaar veel plezier van.quote:Op maandag 22 juli 2013 11:00 schreef NutKees het volgende:
Piet, ik overweeg een ijsmachine met compressor en na veel google kom ik uit op de Gaggia Gelatiera. Volgens mij (volgens fok search) heb jij ook zo'n ding. Zou dit nog steeds je eerste keuze zijn bij een soortgelijk budget?
Hmmm, ik zie het inderdaad en word er niet vrolijk van. De laatste reviews zijn eigenlijk bestwel dramatisch slecht. De alternatieven zien er ook niet denderend uit of ik moet omhoog met mijn budget. Misschien dan toch maar zo'n Philips van 5 tientjes, die casette/accu past ten minste in mijn kleine vriezer.quote:Op maandag 22 juli 2013 15:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ten eerste ben ik er erg tevreden mee, en heb er nu 6 jaar veel plezier van.
Echter, als ik de commentaren en feedback lees bij amazon.de zijn meeste positieve kritieken ouder en de negative jonger.
Gaggia is overgenomen door Philips voor ee espressomachines, de ijsmachines schijnen daar niet kwalitatief op vooruit te zijn gegaan.
Om kort te gaan, ik ben tevreden, maar veel mensen die hem de laatste jaren hebben aangeschaft niet.
De Nemox Gelatissimo is ongeveer dezelfde prijsklasse en krijgt veel positivere kritiekenquote:Op maandag 22 juli 2013 15:39 schreef NutKees het volgende:
[..]
Hmmm, ik zie het inderdaad en word er niet vrolijk van. De laatste reviews zijn eigenlijk bestwel dramatisch slecht. De alternatieven zien er ook niet denderend uit of ik moet omhoog met mijn budget. Misschien dan toch maar zo'n Philips van 5 tientjes, die casette/accu past ten minste in mijn kleine vriezer.
ik heb de Nemox chef 2200. met de aansluiting voor het roer mechanisme aan de zijkant. en ben daar zeer tevreden mee. ondanks dat het roer zwak aanvoelt werkt het goed.quote:Op maandag 22 juli 2013 15:39 schreef NutKees het volgende:
[..]
Hmmm, ik zie het inderdaad en word er niet vrolijk van. De laatste reviews zijn eigenlijk bestwel dramatisch slecht. De alternatieven zien er ook niet denderend uit of ik moet omhoog met mijn budget. Misschien dan toch maar zo'n Philips van 5 tientjes, die casette/accu past ten minste in mijn kleine vriezer.
De droge Strongbow is prima. Ik zou alleen de calvados gewoon samen met de rest van de vloeistof toevoegen.quote:Op zaterdag 20 juli 2013 23:59 schreef Ansu het volgende:
Dit lijkt me een lekker recept, maar zie bij sommige recepten dat er water en minder cider wordt toegevoegd dan hier, wat denk jij? En wat voor cider moet ik halen? Ik ken alleen maar Jillz/Strongbow van de supermarkt, maar weet zo verder niets?
Kip à la normande
INGREDIËNTEN
4 kippenpoten zonder rugstuk
100 g koude boter
1 flesje calvados (0.03 l, slijter)
4 sjalotten, in kwarten
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 bakje champignons (250 g), in kwarten
2 flesjes appelcider (a 0.275 l, 4-pack)
1 bekertje crème fraîche (125 ml)
1 kippenbouillontablet
1 stevige appel (bijv. braeburn)
BEREIDEN
1. Bestrooi de kippenpoten met peper en zout. Verhit 25 g boter in een braadpan en bak de kippenpoten in ca. 10 min. goudbruin. Schenk de calvados over de kip. Haal de kip uit de pan. 2. Fruit de sjalotten in dezelfde pan 3 min. Voeg de knoflook en de champignons toe en bak 5 min. Voeg de cider, de crème fraîche, het bouillontablet en de kip toe. Laat met de deksel op de pan 20 min. stoven. Haal de kip opnieuw uit de pan en laat het vocht op hoog vuur tot 1/3 inkoken. 3. Schil ondertussen de appel en snijd in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd elk partje in 3 stukken. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de appel goudbruin. 4. Snijd de rest van de boter in blokjes. Haal de saus van het vuur en voeg, al kloppend met een garde, beetje bij beetje de boter toe tot de saus vol en glanzend is 'saus monteren'. Breng de saus op smaak met peper en zout. Voeg de kip en de appel toe en serveer direct. Lekker met gekookte worteltjes en gebakken aardappelen.
Oke. Ik heb nooit een normandische kunnen vinden in mijn dorp.quote:Op maandag 22 juli 2013 19:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vind een normandische lekkerder, en zijn betaalbaarder dan strongbow
Bij de biologische supermarkt in NL kocht ik ze altijd, en hier in Duitsland hebben ze het bij de Pennyquote:Op maandag 22 juli 2013 20:14 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Oke. Ik heb nooit een normandische kunnen vinden in mijn dorp.
Deze heb ik. Top machine! Kost wat, maar doet het echt super, ook bij kamertemperatuur van 35 graden. Op Youtube heeft de fabrikant filmpjes waar je hem kan bekijken.quote:Op maandag 22 juli 2013 19:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De Nemox Gelatissimo is ongeveer dezelfde prijsklasse en krijgt veel positivere kritieken
Mijn vriend komt uit Hereford en de eerste keer dat ik daar kwam was de lucht zwoel van de appelgeurquote:Op maandag 22 juli 2013 19:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vind een normandische lekkerder, en zijn betaalbaarder dan strongbow
Hmmm... na veel google heb ik wel een redelijk gevoel over dit apparaat. Maar hij is beperkt beschikbaar en ik kan er niet erg veel informatie (tests/reviews) over vinden. Mijn intuitie laat me nog even twijfelen, maar bedankt voor de tip. Ik wil er eigenlijk niet al te lang over nadenken want ik het nu toch wel het moment voor verfrissing met ruim 30 graden buiten...quote:Op maandag 22 juli 2013 19:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De Nemox Gelatissimo is ongeveer dezelfde prijsklasse en krijgt veel positivere kritieken
Geen ervaring met rode wasberen, maar voor de rest, een ijsmachine met compressor is ideaal.quote:Op dinsdag 23 juli 2013 13:48 schreef NutKees het volgende:
Dat is dus het grote probleem, mijn vriezer. Klein dingetje (4 lades) die nu al constant tot aan de nok gevuld zit. Ik durf nog maar nauwelijks naar de Hanos of de Sligro uit angst dat ik weer met kilo's aan lekkers thuis kom. Opzetstuk voor mijn kitchen aid gaat dus ook nooit passen, vandaar die Philips met platte casette. Maar ik zie het ook niet echt zitten om 24-48 uur van te voren al na te denken, en dan na 1 batch ijs weer 2 dagen wachten. Nee, dan smijt ik er liever 200 euro meer tegenaan en heb ik gelijk wat fatsoendelijks (hopelijk).
Iemand ervaring met Redcoon?
Extract maak ik zelf, uit echte vanille.quote:Op donderdag 25 juli 2013 14:21 schreef NutKees het volgende:
Heb ik, maar extract is wel erg handig als je ongeduldig bent.
Sorry Piet, ik moet je weer lastigvallen. Hier gebruik je zelfgemaakte suikersiroop:quote:
Het is geen echte inversuiker, maar het hangt er lafjes tegenaanquote:Op vrijdag 26 juli 2013 08:07 schreef NutKees het volgende:
[..]
Sorry Piet, ik moet je weer lastigvallen. Hier gebruik je zelfgemaakte suikersiroop:
http://forum.fok.nl/topic/1040036/2/50#128194263
Dat is niet hetzelfde als invertsuiker neem ik aan? Ik wil vanavond alvast een flinke pot van het een of het ander maken (en heb alles in huis, ook glucosestroop) maar heb nu last van bomen en bossen...
Het beste, het beste, ik vind het lekkerder. Maar maak iig een suikerstroop voor je het gaat gebruiken. Invert het het voordeel dat het kristalisatie van de suiker, maar ook van andere kristallen tegengaat lijkt het. Vind het mondgevoel prettiger. Weeg alles goed af en noteer wat je doet.quote:Op vrijdag 26 juli 2013 08:12 schreef NutKees het volgende:
Maar het beste is dus om invertsuiker te maken? Beetje experimenteren is leuk, maar die vruchtenpulp is me net iets te duur om veel mee te klooien...
Helder. Ik zie nu in dat mijn aanpak verkeerd is: die pulp blijft een paar weken in de vriezer zitten en laten we eens beginnen met vers (goedkoper) fruit en roomijs. Invertsuiker alsmede suikersiroop maken en er dan zelf achter komen wat het beste bevalt. Veel dank voor het advies!quote:
Wat wordt hier bedoeld?quote:Op vrijdag 26 juli 2013 08:36 schreef Bramito het volgende:
Water koken
50ºC Suiker toevoegen
80ºC Citroenzuur toevoegen
85ºC Afkoelen (pan in bewegend koud water)
65ºC Bicarbonaat erbij(opgelost in een beetje water)
Maar wat moet je doen?quote:Op vrijdag 26 juli 2013 08:45 schreef Bramito het volgende:
Ik ook, maar dit is de methode die Angelo Corvitto gebruikt en die functioneert bijzonder goed. Alle andere recepten kristaliseren bij mij na een tijdje, dit recept niet. Ik weet helaas niet genoeg van voedingstechnologie om het te verklaren.
met 9 gram citroenzuur lijkt me dat ook echt nodig.quote:Op vrijdag 26 juli 2013 08:48 schreef MaximusTG het volgende:
De sacharose wordt gesplitst in glucose en fructose met het citroenzuur als katalysator. Daarna de bicarbonaat om het zuur te neutraliseren neem ik aan?
Maar kan je het recept beter uitleggen, ik snap niet wat je doetquote:Op vrijdag 26 juli 2013 08:50 schreef Bramito het volgende:
Dat klopt, maar daar moet je het volgens vele recepten voor koken. Blijkbaar is dit niet nodig.
quote:Op vrijdag 26 juli 2013 08:36 schreef Bramito het volgende:
Invertsuiker is echt de moeite waard. Het bevriest later dan suiker, waardoor je een betere structuur krijgt. Deze suiker is voor mij onmisbaar in sorbets en chocoladeijs.
Invertsuiker maak ik zo:
Water 900g
Suiker 2100g
Citroenzuur 9g
bicarbonaat 11g
Water verwarmen
50ºC Suiker toevoegen
80ºC Citroenzuur toevoegen
85ºC Afkoelen (pan in bewegend koud water)
65ºC Bicarbonaat erbij(opgelost in een beetje water)
Als ik het precies volg, treedt er geen kristalitie op. Ik vind dit echt een heel goed recept en gebruik het al jaren. Het blijft ook maanden goed in de koelkast.
Sorry Piet, water VERWARMENquote:Op vrijdag 26 juli 2013 08:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Maar wat moet je doen?
Ik snap de beschrijving niet helemaal, water koken -> 100oC
Ja, is een mooi boek.quote:Op vrijdag 26 juli 2013 08:59 schreef Bramito het volgende:
Heb je sowieso dat boek van Corvitto wel eens bekeken? Ik vind het echt waanzinnig goed, maar ik heb dan ook geen ijsmakersdiploma.
Stel net vast dat ook mijn Wannee er niet is, wellicht dus nog ergens een doos met kookboekenquote:Op vrijdag 26 juli 2013 09:09 schreef Bramito het volgende:
Da's kut, komt het nog boven water denk je?
24 uur laten staan,kijken of hij het goed doet.quote:Op vrijdag 26 juli 2013 18:09 schreef NutKees het volgende:
Nou fantastisch, die horken van Redcoon hebben mijn ijsmachine op de kop in de doos gestopt. Ik was sowieso van plan om het ding 24 uur te laten staan, maar kan ik er vanuit gaan dat dit verder geen permanente gevolgen voor het apparaat heeft?
24 uur laten staan. dan loopt alle olie weer terug de compressor in.quote:Op vrijdag 26 juli 2013 18:09 schreef NutKees het volgende:
Nou fantastisch, die horken van Redcoon hebben mijn ijsmachine op de kop in de doos gestopt. Ik was sowieso van plan om het ding 24 uur te laten staan, maar kan ik er vanuit gaan dat dit verder geen permanente gevolgen voor het apparaat heeft?
Dat is een hele geruststelling, dankje! Ik ga alvast een mix voor morgen maken.quote:Op vrijdag 26 juli 2013 20:15 schreef z80 het volgende:
[..]
24 uur laten staan. dan loopt alle olie weer terug de compressor in.
dat het niet rechtop vervoert is maakt niet uit. daar worden de apparaten op gemaakt.
Als je direct weer ijs maakt, laten zitten, anders met een doekje opdeppen en dat gebruiken op apparaat schoon en steriel te maken.quote:Op zaterdag 27 juli 2013 17:11 schreef NutKees het volgende:
[ afbeelding ]
Smelt natuurlijk als de ziekte met dit weer maar het is echt intens lekker!
Stomme vraag: kan dat restant wodka in de bak blijven zitten of moet ik dat er met een rietje uit slurpen?
Lekker is dat, niet? De eerste keer dat mensen aardbeiensorbet bij mij eten weten ze niet wat ze proevenquote:Op zaterdag 27 juli 2013 17:23 schreef NutKees het volgende:
Dat moet een aardbeien sorbet voorstellen. Ik heb me even helemaal niet aan de regels gehouden: bakje aardbeien, suiker, halve citroen, staafmixer, en de machine in. Had er volgens mij een paar minuten langer in mogen blijven maar mijn geduld was helemaal op!
Het is echt waanzinnig lekker inderdaad. Ik heb nog een portie in de vriezer liggen maar die is geen lang leven beschoren.quote:Op zaterdag 27 juli 2013 17:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Lekker is dat, niet? De eerste keer dat mensen aardbeiensorbet bij mij eten weten ze niet wat ze proeven
Opeten, invriezen is nietsquote:Op zaterdag 27 juli 2013 17:32 schreef NutKees het volgende:
[..]
Het is echt waanzinnig lekker inderdaad. Ik heb nog een portie in de vriezer liggen maar die is geen lang leven beschoren.
In de vaatwasser en laten lopen?quote:Op zaterdag 27 juli 2013 21:33 schreef KaheemSaid het volgende:
Piet ik heb een braadpan die ik aan het schoonkoken was. Helaas is hij drooggekookt en heeft hij daarna nog een tijdje op vuur gestaan, ik had de plaat namelijk te hoog staan. De pan is aardig donkerder geworden, kan / moet hij nu weg?
De verf op de buitenkant is gedeeltelijk verbrand, binnen is die wat donkerder, maar dit krijg ik er denk ik met soda noch wel uit.
Domme fout van Kaheem!
Nee hij stond op het gas met een laagje water erin, dat ding komt niet in de vaatwasser.quote:Op zaterdag 27 juli 2013 21:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In de vaatwasser en laten lopen?
Ik bedoel, kaheem, steek hem in de vaarwasser en laat hem lopenquote:Op zaterdag 27 juli 2013 22:18 schreef KaheemSaid het volgende:
[..]
Nee hij stond op het gas met een laagje water erin, dat ding komt niet in de vaatwasser.
Als de vaatwasser het er niet uitkrijgt of je hebt geen vaatwasser, probeer om je pan een nacht in de biotex te weken.quote:Op zaterdag 27 juli 2013 22:18 schreef KaheemSaid het volgende:
[..]
Nee hij stond op het gas met een laagje water erin, dat ding komt niet in de vaatwasser.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |