Klopt, couscous in een pak is al min of meer voorgestoomd, maar om het op traditionele wijze superlekker te krijgen moet het dus nog best een uur of twee (minimaal) verder gestoomd worden, met tussendoor luchtig wrijven/kloppen.quote:Op dinsdag 16 juli 2013 08:48 schreef MaximusTG het volgende:
@minilot, haha, geweldig, leuk dat je zo'n ding hebt gekocht! Waar verkopen ze dat eigenlijk? En boven bouillon laten stomen neem ik aan?
Had ik het dan trouwens goed begrepen van die aflevering dat het eigenlijk nóg langer duurt als ze de couscous niet zo behandelen zoals ze doen voor hij het pak in gaat?
Nee, ik marineer ze in citroensap, knoflook en ketjap, wat gember en foelie. Geen rub dus, maar een marinade.quote:Op dinsdag 16 juli 2013 19:03 schreef leeell het volgende:
Piet heb jij een goed recept of goede premade (import)-rub voor bijvoorbeeld spareribs ?
hm oke, en dan gember en dan heel fijn of filteren ? of Djahe ?quote:Op dinsdag 16 juli 2013 19:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, ik marineer ze in citroensap, knoflook en ketjap, wat gember en foelie. Geen rub dus, maar een marinade.
Zoete vind ik wel lekkerder, maar je kan ook de lichte soy gebruiken en wat bruine basterdsuiker als je het zoet wil hebbenquote:Op dinsdag 16 juli 2013 19:07 schreef leeell het volgende:
[..]
hm oke, en dan gember en dan heel fijn of filteren ? of Djahe ?
heb hier assortiment aan pearl river soja (licht en donker) , of raad je toch zoete ketjap aan ?
doe ik dat, heb geen ketjap maar wel bruine basterdsuiker, je hoort het nog wel , bedankt !quote:Op dinsdag 16 juli 2013 20:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zoete vind ik wel lekkerder, maar je kan ook de lichte soy gebruiken en wat bruine basterdsuiker als je het zoet wil hebben
Ga je ze op de bbq klaarmaken? Dan met suikers indirecte hitte anders verkolen zequote:Op dinsdag 16 juli 2013 20:03 schreef leeell het volgende:
[..]
doe ik dat, heb geen ketjap maar wel bruine basterdsuiker, je hoort het nog wel , bedankt !
yes!quote:Op dinsdag 16 juli 2013 20:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ga je ze op de bbq klaarmaken? Dan met suikers indirecte hitte anders verkolen ze
Nee, nooit geweestquote:Op dinsdag 16 juli 2013 23:31 schreef icloud het volgende:
Piet even offtopic, ben jij weleens in het Miele Inspirience Centre geweest? was het de moeite waard?
Er is er laatst een miniversie bij mij in de buurt gekomen, ik snap er de ballen van. Het is een soort overvolle showroom waar ze in principe niets anders zullen proberen te doen dan je Miele producten aansmeren. En het is er altijd leeg. Sowieso is het vaak geen goed idee alles van hetzelfde merk te kopen.quote:Op dinsdag 16 juli 2013 23:31 schreef icloud het volgende:
Piet even offtopic, ben jij weleens in het Miele Inspirience Centre geweest? was het de moeite waard?
Het miele inspirience center is meer dan dat, er worden regelmatig kookworkshops gegeven onder meer door rudolph van veen en ook worden er apparaten workshops waar er een hele dag word besteed aan aan een apparaat groep, waarna het de bedoeling is dat je er zelf meewerkt en zelf eten produceert met dit apparaat waarna het gezamelijk gegeten word.quote:Op woensdag 17 juli 2013 10:23 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Er is er laatst een miniversie bij mij in de buurt gekomen, ik snap er de ballen van. Het is een soort overvolle showroom waar ze in principe niets anders zullen proberen te doen dan je Miele producten aansmeren. En het is er altijd leeg. Sowieso is het vaak geen goed idee alles van hetzelfde merk te kopen.
Zo hogedrukstoomoven workshop wil ik binnenkort wel gaan volgen, ik twijfel al langer over de aanschaf en wil het nu wel eens weten, zien,voelen en zelf gebruiken.quote:Op woensdag 17 juli 2013 11:24 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik zie me eerder zo een workshop geven dan er naartoe gaan
Hij is wel samen met rogee van damme de best opgeleiden nederlandse kok, en ik vind dat hij het heel goed doet op 24 kitchen.quote:Op woensdag 17 juli 2013 11:26 schreef Luigi het volgende:
Rudolph van Veen trek ik echt heeeeeeeel slecht. Soort vleesgeworden Libelle recept is dat. Met al die gemaakte gezelligheid.
Een gimmick, leuk als je een instellingskeuken hebt.quote:Op woensdag 17 juli 2013 11:26 schreef icloud het volgende:
[..]
Zo hogedrukstoomoven workshop wil ik binnenkort wel gaan volgen, ik twijfel al langer over de aanschaf en wil het nu wel eens weten, zien,voelen en zelf gebruiken.
LOLquote:Op woensdag 17 juli 2013 11:26 schreef Luigi het volgende:
Rudolph van Veen trek ik echt heeeeeeeel slecht. Soort vleesgeworden Libelle recept is dat. Met al die gemaakte gezelligheid.
Je hebt vast gelijk maar ik kan er niet naar kijken. Soort RTL4 in extremis vind ik die man.quote:Op woensdag 17 juli 2013 11:28 schreef icloud het volgende:
[..]
Hij is wel samen met rogee van damme de best opgeleiden nederlandse kok, en ik vind dat hij het heel goed doet op 24 kitchen.
Absoluut ik gebruik hem vaak bij mijn schoonouders geweldig apparaat, je stelt hem in op wat je eet bijvoorbeeld aardappelen asperges en vlees.quote:Op woensdag 17 juli 2013 11:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een gimmick, leuk als je een instellingskeuken hebt.
Voor thuis? Ik geef dat geld liever uit aan ingredienten. Natuurlijk is het mooi, maar dat is een prof vacumeerapparaat ook. Denk je echt dat je dat apparaat zo vaak gaat gebruiken?
je kunt er alles in stomen en niet alleen stomen maar ook ontdooien, verwarmen, blancheren, inmaken en conserveren.quote:Op woensdag 17 juli 2013 11:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik ben het met je eens dat gestoomde brocolie lekker is, maar eet dat niet iedere week, of zelfs maar maand.
Dat kan ook met een magnetron, maar heb die ook nietquote:Op woensdag 17 juli 2013 11:55 schreef icloud het volgende:
[..]
je kunt er alles in stomen en niet alleen stomen maar ook ontdooien, verwarmen, blancheren, inmaken en conserveren.
Elke groente, elk vlees, elke aardappel kun je hier in klaar maken.
Makkelijk zelfs, gebruik gewoon een snelkookpan met stoominzet.quote:Op woensdag 17 juli 2013 11:34 schreef icloud het volgende:
[..]
Jij kan geen 2bar creëren en je aardappelen in 7 minuten op tafel scheppen.
Mijn schoonouders doen niks anders meer, en het is zo ontzettend lekker en puur.
Een ovensteamercombi is drukloos, ik heb het over een echte drukstoomoven op 2 bar.quote:Op woensdag 17 juli 2013 12:01 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Makkelijk zelfs, gebruik gewoon een snelkookpan met stoominzet.
Wat niet wil zeggen dat een ovensteamercombi best handig zou zijn in de keuken.
Bij een magnetron of tradioneel koken verlies 50 procent van alle vitaminen.quote:Op woensdag 17 juli 2013 11:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat kan ook met een magnetron, maar heb die ook niet
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |