abonnement Unibet Coolblue
pi_128996472
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juli 2013 08:48 schreef MaximusTG het volgende:
@minilot, haha, geweldig, leuk dat je zo'n ding hebt gekocht! Waar verkopen ze dat eigenlijk? En boven bouillon laten stomen neem ik aan?
Had ik het dan trouwens goed begrepen van die aflevering dat het eigenlijk nóg langer duurt als ze de couscous niet zo behandelen zoals ze doen voor hij het pak in gaat?
Klopt, couscous in een pak is al min of meer voorgestoomd, maar om het op traditionele wijze superlekker te krijgen moet het dus nog best een uur of twee (minimaal) verder gestoomd worden, met tussendoor luchtig wrijven/kloppen.

En ja, heb zo'n ding gekocht. Ik kreeg het niet uit mijn hoofd nadat ik die aflevering had gezien, ik voelde me zo'n ei met mijn koken-zoals-het-op-het-pakje-staat!
Ben ervoor naar de Bazaar in Beverwijk geweest omdat ik daar toch al eens naartoe wilde, maar anders had ik er gewoon eentje online gekocht. Had verder nog geen stoompan ofzo, dus ik kan er ook andere dingen in klaarmaken.

Boven bouillon kan natuurlijk, afhankelijk van het recept. Voor sommige toepassingen van couscous stoom je het gewoon boven water.
Let me see you stripped down to the bone
pi_129011538
Piet, hoe maak ik een lekkere haxe en kan deze ook goed op de BBQ?
  dinsdag 16 juli 2013 @ 17:20:25 #93
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129012390
Per Haxe een halve liter water, 75 gram pekelzout
Breng het water aan de kook, pekelzout erin oplossen en af laten koelen.
Haxe in een grote ziplock en het pekelwater erbij, lucht eruit duwen en 6-7 dagen in de koelkast pekelen.
Daarna 2 tot 2,5 uur bij 85 graden in het pekelwater garen.
Daarna kan je hem op de bbq leggen, indirekte hitte, houtmot erbij en deksel dicht, hij wordt nu gerookt en gegrilld, ca 30 minuten tot een uur.
Je kan hem voor het roken nog inwrijven met een rub, of honing, etc
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129012953
:9
Gaat alleen voor dit weekend dus niet meer lukken ;)
  dinsdag 16 juli 2013 @ 19:03:01 #95
256666 leeell
I know you're lonely
pi_129015822
Piet heb jij een goed recept of goede premade (import)-rub voor bijvoorbeeld spareribs ?
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  dinsdag 16 juli 2013 @ 19:04:28 #96
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129015877
quote:
2s.gif Op dinsdag 16 juli 2013 19:03 schreef leeell het volgende:
Piet heb jij een goed recept of goede premade (import)-rub voor bijvoorbeeld spareribs ?
Nee, ik marineer ze in citroensap, knoflook en ketjap, wat gember en foelie. Geen rub dus, maar een marinade.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 16 juli 2013 @ 19:07:56 #97
256666 leeell
I know you're lonely
pi_129015985
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 juli 2013 19:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, ik marineer ze in citroensap, knoflook en ketjap, wat gember en foelie. Geen rub dus, maar een marinade.
hm oke, en dan gember en dan heel fijn of filteren ? of Djahe ?

heb hier assortiment aan pearl river soja (licht en donker) , of raad je toch zoete ketjap aan ?
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  dinsdag 16 juli 2013 @ 20:01:42 #98
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129017923
quote:
2s.gif Op dinsdag 16 juli 2013 19:07 schreef leeell het volgende:

[..]

hm oke, en dan gember en dan heel fijn of filteren ? of Djahe ?

heb hier assortiment aan pearl river soja (licht en donker) , of raad je toch zoete ketjap aan ?
Zoete vind ik wel lekkerder, maar je kan ook de lichte soy gebruiken en wat bruine basterdsuiker als je het zoet wil hebben
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 16 juli 2013 @ 20:03:33 #99
256666 leeell
I know you're lonely
pi_129017981
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 juli 2013 20:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zoete vind ik wel lekkerder, maar je kan ook de lichte soy gebruiken en wat bruine basterdsuiker als je het zoet wil hebben
doe ik dat, heb geen ketjap maar wel bruine basterdsuiker, je hoort het nog wel , bedankt ! :)
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  dinsdag 16 juli 2013 @ 20:41:32 #100
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129019300
quote:
2s.gif Op dinsdag 16 juli 2013 20:03 schreef leeell het volgende:

[..]

doe ik dat, heb geen ketjap maar wel bruine basterdsuiker, je hoort het nog wel , bedankt ! :)
Ga je ze op de bbq klaarmaken? Dan met suikers indirecte hitte anders verkolen ze
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 16 juli 2013 @ 20:42:28 #101
256666 leeell
I know you're lonely
pi_129019340
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 juli 2013 20:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ga je ze op de bbq klaarmaken? Dan met suikers indirecte hitte anders verkolen ze
yes!

ga ik doen.
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
pi_129028263
Piet even offtopic, ben jij weleens in het Miele Inspirience Centre geweest? was het de moeite waard?
  woensdag 17 juli 2013 @ 07:14:36 #103
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129033889
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juli 2013 23:31 schreef icloud het volgende:
Piet even offtopic, ben jij weleens in het Miele Inspirience Centre geweest? was het de moeite waard?
Nee, nooit geweest
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129036134
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juli 2013 23:31 schreef icloud het volgende:
Piet even offtopic, ben jij weleens in het Miele Inspirience Centre geweest? was het de moeite waard?
Er is er laatst een miniversie bij mij in de buurt gekomen, ik snap er de ballen van. Het is een soort overvolle showroom waar ze in principe niets anders zullen proberen te doen dan je Miele producten aansmeren. En het is er altijd leeg. Sowieso is het vaak geen goed idee alles van hetzelfde merk te kopen.
pi_129037544
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juli 2013 10:23 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

Er is er laatst een miniversie bij mij in de buurt gekomen, ik snap er de ballen van. Het is een soort overvolle showroom waar ze in principe niets anders zullen proberen te doen dan je Miele producten aansmeren. En het is er altijd leeg. Sowieso is het vaak geen goed idee alles van hetzelfde merk te kopen.
Het miele inspirience center is meer dan dat, er worden regelmatig kookworkshops gegeven onder meer door rudolph van veen en ook worden er apparaten workshops waar er een hele dag word besteed aan aan een apparaat groep, waarna het de bedoeling is dat je er zelf meewerkt en zelf eten produceert met dit apparaat waarna het gezamelijk gegeten word.
Daarnaast hebben de gratis service van een persoonlijk adviseur die op basis van jouw wensen een rondje maakt langs alle keukens en uitgebreid stil staat bij de apparatuur, inclusief demonstratie`s, dat doet de lokale keukenboer niet die wil alleen maar cashen.

het is een soort pretpark voor miele liefhebbers, want er is meer dan alleen koken.
  woensdag 17 juli 2013 @ 11:24:24 #106
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129037713
Ik zie me eerder zo een workshop geven dan er naartoe gaan
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129037750
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juli 2013 11:24 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik zie me eerder zo een workshop geven dan er naartoe gaan
Zo hogedrukstoomoven workshop wil ik binnenkort wel gaan volgen, ik twijfel al langer over de aanschaf en wil het nu wel eens weten, zien,voelen en zelf gebruiken.
  woensdag 17 juli 2013 @ 11:26:46 #108
37295 Luigi
mario pls
pi_129037765
Rudolph van Veen trek ik echt heeeeeeeel slecht. Soort vleesgeworden Libelle recept is dat. Met al die gemaakte gezelligheid.
pi_129037828
quote:
9s.gif Op woensdag 17 juli 2013 11:26 schreef Luigi het volgende:
Rudolph van Veen trek ik echt heeeeeeeel slecht. Soort vleesgeworden Libelle recept is dat. Met al die gemaakte gezelligheid.
Hij is wel samen met rogee van damme de best opgeleiden nederlandse kok, en ik vind dat hij het heel goed doet op 24 kitchen.
  woensdag 17 juli 2013 @ 11:29:24 #110
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129037852
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juli 2013 11:26 schreef icloud het volgende:

[..]

Zo hogedrukstoomoven workshop wil ik binnenkort wel gaan volgen, ik twijfel al langer over de aanschaf en wil het nu wel eens weten, zien,voelen en zelf gebruiken.
Een gimmick, leuk als je een instellingskeuken hebt.
Voor thuis? Ik geef dat geld liever uit aan ingredienten. Natuurlijk is het mooi, maar dat is een prof vacumeerapparaat ook. Denk je echt dat je dat apparaat zo vaak gaat gebruiken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 17 juli 2013 @ 11:29:59 #111
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129037865
quote:
9s.gif Op woensdag 17 juli 2013 11:26 schreef Luigi het volgende:
Rudolph van Veen trek ik echt heeeeeeeel slecht. Soort vleesgeworden Libelle recept is dat. Met al die gemaakte gezelligheid.
LOL
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 17 juli 2013 @ 11:32:50 #112
37295 Luigi
mario pls
pi_129037938
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juli 2013 11:28 schreef icloud het volgende:

[..]

Hij is wel samen met rogee van damme de best opgeleiden nederlandse kok, en ik vind dat hij het heel goed doet op 24 kitchen.
Je hebt vast gelijk maar ik kan er niet naar kijken. Soort RTL4 in extremis vind ik die man.
pi_129037991
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juli 2013 11:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Een gimmick, leuk als je een instellingskeuken hebt.
Voor thuis? Ik geef dat geld liever uit aan ingredienten. Natuurlijk is het mooi, maar dat is een prof vacumeerapparaat ook. Denk je echt dat je dat apparaat zo vaak gaat gebruiken?
Absoluut ik gebruik hem vaak bij mijn schoonouders geweldig apparaat, je stelt hem in op wat je eet bijvoorbeeld aardappelen asperges en vlees.

je hoeft alleen een schaaltje met aardappelen naar binnen te schuiven en dicht te doen, na een paar piept het en schuif je de groente en vlees naar binnen en zodra je aardappelen goed zijn houd hij ze automatisch warm in afwachting van de groente en aardappelen.

Aardappelen perfect, niet te zacht niet te hard.
Vlees mooi mals
Groente precies al dente.
Maximaal 20 minuutjes
Stomen is veel beter voor de gezondheid want er blijven veel meer vitaminen in je producten, bij koken kook je alles eruit.


Jij kan geen 2bar creëren en je aardappelen in 7 minuten op tafel scheppen.
Mijn schoonouders doen niks anders meer, en het is zo ontzettend lekker en puur.

[ Bericht 3% gewijzigd door icloud op 17-07-2013 11:42:18 ]
  woensdag 17 juli 2013 @ 11:52:14 #114
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129038461
Ik ben het met je eens dat gestoomde brocolie lekker is, maar eet dat niet iedere week, of zelfs maar maand.
Asperges schil ik en van de schillen maak ik een fond, daar kook ik de asperges in. Dat kookvocht koel ik, of vries ik in en maak daar nog vele malen schillen in gaar, waarna ik daar de asperges in kook. Uiteindelijk na een keer of tien smaakt dat kookvocht beter dan asperges zelf, en maak ik daar een soep mee.
Courgettes grill ik, of bak ze, of smoor ze in boter, net als doperwten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129038587
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juli 2013 11:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik ben het met je eens dat gestoomde brocolie lekker is, maar eet dat niet iedere week, of zelfs maar maand.
je kunt er alles in stomen en niet alleen stomen maar ook ontdooien, verwarmen, blancheren, inmaken en conserveren.

Elke groente, elk vlees, elke aardappel kun je hier in klaar maken.
  woensdag 17 juli 2013 @ 11:57:50 #116
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129038654
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juli 2013 11:55 schreef icloud het volgende:

[..]

je kunt er alles in stomen en niet alleen stomen maar ook ontdooien, verwarmen, blancheren, inmaken en conserveren.

Elke groente, elk vlees, elke aardappel kun je hier in klaar maken.
Dat kan ook met een magnetron, maar heb die ook niet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 17 juli 2013 @ 12:01:22 #117
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_129038788
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juli 2013 11:34 schreef icloud het volgende:

[..]
Jij kan geen 2bar creëren en je aardappelen in 7 minuten op tafel scheppen.
Mijn schoonouders doen niks anders meer, en het is zo ontzettend lekker en puur.
Makkelijk zelfs, gebruik gewoon een snelkookpan met stoominzet.

Wat niet wil zeggen dat een ovensteamercombi best handig zou zijn in de keuken.
pi_129038842
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juli 2013 12:01 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Makkelijk zelfs, gebruik gewoon een snelkookpan met stoominzet.

Wat niet wil zeggen dat een ovensteamercombi best handig zou zijn in de keuken.
Een ovensteamercombi is drukloos, ik heb het over een echte drukstoomoven op 2 bar.
pi_129038880
quote:
1s.gif Op woensdag 17 juli 2013 11:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat kan ook met een magnetron, maar heb die ook niet
Bij een magnetron of tradioneel koken verlies 50 procent van alle vitaminen.
  † In Memoriam † woensdag 17 juli 2013 @ 12:05:00 #120
91830 MaximusTG
pi_129038902
Toevallig laatst aandelen Miele gekocht of zo? Pfieuw, tis net Amaaaaazing Discoveries hier.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')