abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 27 juni 2013 @ 18:14:38 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128330155
Hier verder dus, deel 35 alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoordt, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven.

Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Nieuwe Ronde, nieuwe adviezen

Innovatief en vernieuwend sinds 2004

De reden waarom ik deze reeks opende en blijf bedrijven is niet alleen de meerdere eer en glorie, of streling van mijn enorme ego, maar vooral wil ik er voor zorgen dat er beter gegeten en gekookt wordt.
Koken is meer dan pakjes aanmaken, het is wat moois maken van plantjes en beestjes, eten moet gelukkig maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 27 juni 2013 @ 19:08:36 #2
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_128332128
Als ik zelf zuurkool maak in een Keulse pot, hoelang is dat dan houdbaar?
Ik ga over iets meer dan een maand tot de winter weg en het zou erg mooi zijn om dan toegang tot zuurkool te hebben bij thuiskomst.
  donderdag 27 juni 2013 @ 20:38:39 #3
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128335772
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2013 19:08 schreef Erasmo het volgende:
Als ik zelf zuurkool maak in een Keulse pot, hoelang is dat dan houdbaar?
Ik ga over iets meer dan een maand tot de winter weg en het zou erg mooi zijn om dan toegang tot zuurkool te hebben bij thuiskomst.
De tijd is niet het probleem, maar het moet 1 koel staan, en ten tweede, het waterslot moet regelmatig worden bijgevuld omdat hij anders gaat schimmelen. Je moet dus iemand hebben die het waterslot iedere week voor je wil bijvullen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_128338059
Ik zag je praten over dulce de leche. Nu wil ik dat ook maken maar als ik het 3 uur gekookt heb, moet ik het dan uit het water halen of erin laten staan om af te koelen? En moet het blikje staan op de onderkant of moet hij kunnen rollen? Ik heb al wat filmpjes gezien maar de ene doet het anders dan de andere...

Ohja: kan ik dat als saus gebruiken voor fruit of zou ik het dan moeten opwarmen en het fruit er dan indoen zodat het eraan stolt als het afkoelt?

Ik zag bij die mensen ook vaak klontjes zitten, kun je die gewoon kapot roeren zodat je een egale massa krijgt?
 | Macbook pro i5 mid 2012 | The New iPad 64 GB cellular | 
  donderdag 27 juni 2013 @ 21:34:12 #5
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128338396
quote:
1s.gif Op donderdag 27 juni 2013 21:28 schreef AppleOcean het volgende:
Ik zag je praten over dulce de leche. Nu wil ik dat ook maken maar als ik het 3 uur gekookt heb, moet ik het dan uit het water halen of erin laten staan om af te koelen? En moet het blikje staan op de onderkant of moet hij kunnen rollen? Ik heb al wat filmpjes gezien maar de ene doet het anders dan de andere...

Ohja: kan ik dat als saus gebruiken voor fruit of zou ik het dan moeten opwarmen en het fruit er dan indoen zodat het eraan stolt als het afkoelt?
Je kan het blikje eruit halen en af laten koelen, of in een bak ijs en water geforceerd koelen,
Proef het eerst eens voor je er wat mee doet, niet iedereen vind het lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 27 juni 2013 @ 21:34:49 #6
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128338423
quote:
1s.gif Op donderdag 27 juni 2013 21:28 schreef AppleOcean het volgende:

Ik zag bij die mensen ook vaak klontjes zitten, kun je die gewoon kapot roeren zodat je een egale massa krijgt?
Ja
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_128338639
quote:
1s.gif Op donderdag 27 juni 2013 21:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je kan het blikje eruit halen en af laten koelen, of in een bak ijs en water geforceerd koelen,
Proef het eerst eens voor je er wat mee doet, niet iedereen vind het lekker
Ontploft het niet als het te snel koelt?

Oke, dankje :).

Normaal houd ik wel van caramel, maar ik zal eerst eens 1 blikje proberen :+
 | Macbook pro i5 mid 2012 | The New iPad 64 GB cellular | 
  donderdag 27 juni 2013 @ 22:49:18 #8
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_128342102
quote:
0s.gif Op donderdag 27 juni 2013 20:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De tijd is niet het probleem, maar het moet 1 koel staan, en ten tweede, het waterslot moet regelmatig worden bijgevuld omdat hij anders gaat schimmelen. Je moet dus iemand hebben die het waterslot iedere week voor je wil bijvullen
Kelder lijkt me koel genoeg en als ze de planten komen water geven kunnen ze gelijk het waterslot meenemen :P

Ben zo blij dat ik eindelijk een winkel heb gevonden die allerlei kleine keramiek potten tegen een redelijke prijs verkoopt O+
pi_128350342
Ik ga morgen Ragu Napoletano maken, dit recept. In het Italiaans dus met als vlees
600 gr di muscolo di manzo
500 gr di gallinella di maiale (è il muscolo della parte bassa della coscia del suino)


Waar heb ik precies mee te maken? Sucadelappen? En dat andere speklappen?
  † In Memoriam † vrijdag 28 juni 2013 @ 08:15:12 #10
91830 MaximusTG
pi_128350525
Het is in beide gevallen vlees van de onderkant van de voorpoot van de koe/het varken - zover ik kan zien.

"è il muscolo della parte bassa della coscia del suino"

"Het is de spier van het onderste deel van de voorpoot van een varken"?
pi_128351910
Advies gevraagd. Piet, ik ga vanavond garnalen met knoflook, peterselie en boter maken, en leg die op een klein bedje dunne pasta. Met welke groenten kan ik dit het beste aankleden?
  vrijdag 28 juni 2013 @ 11:50:32 #12
39838 spenky
ja, zit je dan
pi_128354939
Vraagje Piet,

Ik heb een recept met Runderwangen. Wat is hiervoor het beste alternatief? Runder/riblabben of is het niet te vergelijken?
Wie niet waagt doet niet...
Fotoboekje
:)
pi_128356587
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2013 08:15 schreef MaximusTG het volgende:
Het is in beide gevallen vlees van de onderkant van de voorpoot van de koe/het varken - zover ik kan zien.

"è il muscolo della parte bassa della coscia del suino"

"Het is de spier van het onderste deel van de voorpoot van een varken"?
Zouden het sukadelappen en buikspek kunnen zijn?
  † In Memoriam † vrijdag 28 juni 2013 @ 12:55:55 #14
91830 MaximusTG
pi_128356884
Sukadelappen lijkt me prima ja, voor het rundvlees, misschien dat je zelfs nog wat goedkoper stoofvlees kan nemen. Alleen buikspek is volgens mij niet direct wat ze daar bedoelen. Het lijkt er op de foto wel op he? Misschien zorgen dat het niet té vet buikspek is? Lastig is dat altijd, recepten uit andere landen waar ze vlees in andere stukken verdelen dan hier...
Overigens staat er in je link ook nog iets over "costine di suino" Varkensrib?
pi_128357112
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2013 12:55 schreef MaximusTG het volgende:
Sukadelappen lijkt me prima ja, voor het rundvlees, misschien dat je zelfs nog wat goedkoper stoofvlees kan nemen. Alleen buikspek is volgens mij niet direct wat ze daar bedoelen. Het lijkt er op de foto wel op he? Misschien zorgen dat het niet té vet buikspek is? Lastig is dat altijd, recepten uit andere landen waar ze vlees in andere stukken verdelen dan hier...
Overigens staat er in je link ook nog iets over "costine di suino" Varkensrib?
Klopt, maar ik heb de instructie gekregen die te negeren :D Ik ga zo gewoon naar de slager met het plaatje. Lekker zal het ongetwijfeld worden!
  vrijdag 28 juni 2013 @ 17:37:42 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128365609
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2013 07:54 schreef bloempje-moi het volgende:
è il muscolo della parte bassa della coscia del suino
In het recept heeft men het, voor zover mijn italiaans reikt, over krabbetjes (varkensrib maar niet spare rib, het zachtere deel daarvan wat in de erwtensoep gaat), varkenspootjes, en stoofvlees van het rund. Sucade kan je prima gebruiken, net als rib of schouder.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 28 juni 2013 @ 17:38:29 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128365630
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2013 11:50 schreef spenky het volgende:
Vraagje Piet,

Ik heb een recept met Runderwangen. Wat is hiervoor het beste alternatief? Runder/riblabben of is het niet te vergelijken?
Nee, wangen zijn zeer eigen van smaak, omdat dit waarschijnlijk de meest gebruikte spieren zijn van een koe.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 28 juni 2013 @ 17:39:13 #18
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128365658
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2013 09:48 schreef NutKees het volgende:
Advies gevraagd. Piet, ik ga vanavond garnalen met knoflook, peterselie en boter maken, en leg die op een klein bedje dunne pasta. Met welke groenten kan ik dit het beste aankleden?
Dun gesneden peen en wat erwtjes?
Courgette?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_128374660
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2013 17:39 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dun gesneden peen en wat erwtjes?
Courgette?
Hmmm, peen en erwtjes. Geen gek idee. Ik heb er asperges bij gemaakt maar vond het achteraf niet zo'n geweldige combinatie.
pi_128392648
Ik heb zojuist op de markt bij een Frans kraampje 200 g foie gras de canard kunnen scoren O+ Hoe kan ik die het beste bereiden? Ik dacht aan bakken en dan serveren met brood en een eenvoudige salade. Maar hoe lang bak ik foie?
  zaterdag 29 juni 2013 @ 16:01:31 #21
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128393952
quote:
14s.gif Op zaterdag 29 juni 2013 15:08 schreef Selestha het volgende:
Ik heb zojuist op de markt bij een Frans kraampje 200 g foie gras de canard kunnen scoren O+ Hoe kan ik die het beste bereiden? Ik dacht aan bakken en dan serveren met brood en een eenvoudige salade. Maar hoe lang bak ik foie?
Je kan het kamertemperatuur laten komen. zouten, peperen en dan kort bakken, je kan er plakken snijden en op een gegrillde steak laten smelten, of maak een pate. Dit recept is voor ca een pond foie gras
quote:
0s.gif Op donderdag 30 december 2010 14:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Net een paté au foie gras in elkaar gezet.

Bekleed een patevorm van 0,8 liter met keukenpapier en dungesneden vet spek
Neem 800 gram vette ganzelever ontdoe deze van vliezen en zenen en snij deze grof klein.
Stamp in een vijzel 10 peperkorrels, een klein blaadje foelie en een koffielepel grof zeezout fijn en haal dat door een zeefje zodat er geen stukjes meekomen.
Bestrooi de lever met het kruidenzout mengsel en doe er 2 medium eieren doorheen.
Meng het geheel door elkaar en stort het in de patevorm. Doe de deksel erop en zet het in een waterbad in de oven tot een kerntemperatuur van 80 graden is bereikt. Laat het geheel afkoelen en opstijven.

Snij het aan plakken en serveer het met wat sla, wat toast en een lepel appelstroop of perenstroop als voor of tussengerecht.
Je kan ook een coulis maken van bramen of zo, maar persoonlijk vind ik dat afleiden van de zachte, volle smaak van de ganzelever.
Of deze
quote:
0s.gif Op woensdag 22 december 2010 18:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Gevulde Zanglijsters
Neem 4-6 Zanglijsters, jonge spreeuwen zijn ook erg lekker, of kwartels
250-400 gram Foie gras
100 gram coppa
250 gram pitloze druiven
versgemalen zwarte peper
Glas witte wijn
De lijsters peperen, met Foie gras vullen en met de coppa overdekken. In een ovenschotel leggen en omlijsten met de druiven.
Met de wijn overgieten en bij 240 graden ca 40 minuten in de oven.
Serveren met stokbrood, ook om de saus mee te deppen.
Als je aan verse truffels kan komen is dat een welkome aanvulling op de vulling, of dungesneden morieljes..
Nom Nom Nom
Of gevulde tortelini met cassis en foie gras
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2012 21:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Voor de vulling
200 gram gedroogde vijgen
50 gram ricotta
1 Tl Creme de cassis

Voor het deeg,
250 gram meel,
5 eidooiers

1 ei (losslaan en apart houden)

Voor de cassisboter
150 Ml rode wijn
100 Ml creme de cassis
50 Ml port
eetlepel geraspte wortel
5 peperkorrels
100 gram boter

de Ganzelever
150 gram foie gras
meel
zout
frambozenazijn
meel

150 gram boter, gesmolten maar niet bruin, met wat ingekookte witte wijn erdoor,

De vijgen ontstelen en fijn snijden en met de ricotta vermengen, op smaak brengen met wat peper, zout en creme de cassis
Wegzetten

Maak van de eidooiers en het meel pastadeeg, kneed dit zo goed dat het zacht is. Rol er met de pastamachine heel dunne vellen van (minder dan een mm)
snij ronde velletjes met bv een kopje (cm of 6) en leg wat vulling in het midden. Besmeer een rand met het losgeslagen ei en leg er een tweede velletje op en druk deze vast.
Maak zo al je deeg en vulling tot tortelli

Kook de wijn, de creme de cassis etc met de wortel en peper tot een derde in (maar de boter nog niet toevoegen) en haal het door een zeef. hou warm

Haal de aan wat stukken gesneden Foie gras door de bloem en bak deze zonder vet kort bruin, aromatiseer met wat zout en frambozenazijn, even warm houden

Kook de tortelli in drie-vier minuten gaar
voeg koude boter bij de hete cassisreductie en zorg dat hij bind door emulgeren, niet teveel roeren, dan valt ie uit elkaar.
Lek de tortelli uit en haal ze door de gesmolten boter/wijn, afdruipen, leg ze op een bord
Theelepel creme de cassis boter per tortelli,
Ganzenlever erbij,
Smullen.
Dit gerecht at ik bij het beste italiaanse restaurant waar ik ooit at buiten italie, Bij Mario Gamba in Muenchen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_128394383
Bedankt zo kom ik er wel :) Morgen staat het op het menu O+
pi_128396713
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2013 17:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, wangen zijn zeer eigen van smaak, omdat dit waarschijnlijk de meest gebruikte spieren zijn van een koe.
Ossenstaart dan misschien?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 29 juni 2013 @ 17:29:48 #24
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128397035
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 juni 2013 17:21 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ossenstaart dan misschien?
Die structuur is heel anders. Staartstuk komt een beetje in de buurt, is ook lekker, maar wangen zijn een verhaal apart. Varkenswangen zijn ook verrukkelijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_128397363
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 juni 2013 17:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Die structuur is heel anders. Staartstuk komt een beetje in de buurt, is ook lekker, maar wangen zijn een verhaal apart. Varkenswangen zijn ook verrukkelijk
Omdat het ook zo'n veelgebruikte spier is, vandaar. Wangen zullen ook wel lang in de pan moeten of niet?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 29 juni 2013 @ 18:41:55 #26
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128399121
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 juni 2013 17:38 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Omdat het ook zo'n veelgebruikte spier is, vandaar. Wangen zullen ook wel lang in de pan moeten of niet?
Sudderen, correct
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_128414183
Sorry Piet, alweer een vraag. Ik heb hier 'n fles Kürbiskernöl staan waar ik nu toch eens wat mee wil gaan doen. Kan ik daar nog iets speciaals mee maken of gaat die gewoon in de salade e.d.?
  zondag 30 juni 2013 @ 15:21:03 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128421485
quote:
0s.gif Op zondag 30 juni 2013 10:09 schreef NutKees het volgende:
Sorry Piet, alweer een vraag. Ik heb hier 'n fles Kürbiskernöl staan waar ik nu toch eens wat mee wil gaan doen. Kan ik daar nog iets speciaals mee maken of gaat die gewoon in de salade e.d.?
Is idd voor koude bereidingen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_128422056
Wat is het? (sorry, inet op foon, kan ff niet googlen)
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  zondag 30 juni 2013 @ 15:36:58 #30
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128422131
quote:
0s.gif Op zondag 30 juni 2013 15:35 schreef mascara-klodder het volgende:
Wat is het? (sorry, inet op foon, kan ff niet googlen)
Pompoenpitolie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_128422912
quote:
1s.gif
Op zondag 30
juni 2013 15:36
schreef
Pietverdriet het
volgende:


[..]

Pompoenpitolie
Hahaha, ik dacht van daar komt iets heel spannends/bijzonders. Tnx!
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_128430637
Kan ik witte saus gemaakt met boter, meel, melk en wat wortel invriezen?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  zondag 30 juni 2013 @ 20:53:24 #33
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128432794
quote:
0s.gif Op zondag 30 juni 2013 20:01 schreef Tinuviel het volgende:
Kan ik witte saus gemaakt met boter, meel, melk en wat wortel invriezen?
Ja, gaat prima, maar waarom heb je wortel in je witte saus?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_128434487
De wortel stond idd niet in het recept. Die had ikeigenlijk gemaakt voor een tomatensaus om een beetje te binden. Ze waren al gekookt en geprakt. Heb ze toen aan de witte saus toegevoegd voor watextra smaak. Het was wel lekker.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  woensdag 3 juli 2013 @ 12:51:16 #35
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_128534139
Ik heb hier een paar keer selderijzout voorbij zien komen. Is er een reden waarom je geen selderij zelf zou vermengen met zout?
Spoilers!
  woensdag 3 juli 2013 @ 12:55:11 #36
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128534317
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juli 2013 12:51 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb hier een paar keer selderijzout voorbij zien komen. Is er een reden waarom je geen selderij zelf zou vermengen met zout?
Gemalen selderijzaad met zout kan je idd makkelijk zelf maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_128534649
Piet, even een stomme vraag. Maar er staat in recepten vaak dat je het deeg even op een warme plek moet laten rijzen. Op een zomerse maar bewolkte dag, dus geen verwarming en geen zonlicht naar binnen, is gewone huistemperatuur dan "warm" genoeg?
pi_128540184
Vraag voor Robin en Piet: welke rode curry pasta raden jullie aan? Ik weet het, zelf maken is het beste, maar qua tijd en geld soms toch liever een kant-en-klare :)
pi_128540372
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juli 2013 15:05 schreef GoldFishMindset. het volgende:
Vraag voor Robin en Piet: welke rode curry pasta raden jullie aan? Ik weet het, zelf maken is het beste, maar qua tijd en geld soms toch liever een kant-en-klare :)
http://www.aziatische-ingredienten.nl/thaise-rode-curry-pasta/
  woensdag 3 juli 2013 @ 15:35:58 #40
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128541669
quote:
14s.gif Op woensdag 3 juli 2013 13:03 schreef Myraela het volgende:
Piet, even een stomme vraag. Maar er staat in recepten vaak dat je het deeg even op een warme plek moet laten rijzen. Op een zomerse maar bewolkte dag, dus geen verwarming en geen zonlicht naar binnen, is gewone huistemperatuur dan "warm" genoeg?
Ja hoor, en langzamer rijzen betekend ook gewoon meer smaakontwikkeling
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_128542555
Volgens recept moet ik het deeg een uur laten rijzen, nu moet ik ongeveer 2.5 uur effe weg, boodschappen doen, kan dat? of rijzt met deeg dan teveel?
  woensdag 3 juli 2013 @ 18:44:09 #42
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128549671
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juli 2013 15:53 schreef icloud het volgende:
Volgens recept moet ik het deeg een uur laten rijzen, nu moet ik ongeveer 2.5 uur effe weg, boodschappen doen, kan dat? of rijzt met deeg dan teveel?
Je kan de helft van het gist gebruiken, of het deeg koel zetten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † woensdag 3 juli 2013 @ 18:54:26 #43
91830 MaximusTG
pi_128549986
Wat ben je aan het maken dan, icloud?
  woensdag 3 juli 2013 @ 20:06:47 #44
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_128552746
Hallo Piet,

Weet je toevallig of je kan koken met een tajine op een keramische kookplaat?
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
pi_128557384
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juli 2013 20:06 schreef EnemyRock het volgende:
Hallo Piet,

Weet je toevallig of je kan koken met een tajine op een keramische kookplaat?
Keramisch is toch metaal op metaal? en gezien een tajine van aardewerk is, nee, eventueel kun je een warmhoudplaatje eronder zetten.
  woensdag 3 juli 2013 @ 22:30:08 #46
63722 z80
I fink you freaky
pi_128559733
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juli 2013 20:06 schreef EnemyRock het volgende:
Hallo Piet,

Weet je toevallig of je kan koken met een tajine op een keramische kookplaat?
aangezien keramische koken gebeurd door het warm stoken van de kookplaat en niet zoals met inductie de pan zelf zou het gewoon moeten werken. pa gebruikt een metalen onderlegger op de inductie plaat. dit geeft het zelfde effect als een kookplaat die heet wordt.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  donderdag 4 juli 2013 @ 07:41:04 #47
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128569394
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juli 2013 20:06 schreef EnemyRock het volgende:
Hallo Piet,

Weet je toevallig of je kan koken met een tajine op een keramische kookplaat?
Niet, volgens mij, maar zie hierboven crea bea oplossingen. Hack the Kookplaat zg
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_128570654
Er bestaan voor keramisch en/of inductie van die sudderplaatjes die je voor gas vroeger ook veel zag.
Spoilers!
pi_128574246
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juli 2013 20:06 schreef EnemyRock het volgende:
Hallo Piet,

Weet je toevallig of je kan koken met een tajine op een keramische kookplaat?
Dit kan zeker, ik heb zelf een tajine en keramische kookplaat. No problemo ;)
  donderdag 4 juli 2013 @ 12:17:36 #50
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_128575382
Ik heb vijf dagen geleden avocado's gekocht voor in de guacamole maar je kunt er nog steeds een ruit mee ingooien, zelfs het exemplaar wat in een zak met bananen ligt. Is er een manier waarop ik toch de avocado kan gebruiken morgen?
  donderdag 4 juli 2013 @ 12:28:29 #51
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128575701
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juli 2013 12:17 schreef Erasmo het volgende:
Ik heb vijf dagen geleden avocado's gekocht voor in de guacamole maar je kunt er nog steeds een ruit mee ingooien, zelfs het exemplaar wat in een zak met bananen ligt. Is er een manier waarop ik toch de avocado kan gebruiken morgen?
Wat gaatjes in prikken en 30-60 seconden in de mammatron
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_128653522
Weet jij of varkensnetjes nog ergens te krijgen is in nederland cq duitsland/aachen?
  zaterdag 6 juli 2013 @ 12:45:27 #53
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128654496
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juli 2013 12:11 schreef icloud het volgende:
Weet jij of varkensnetjes nog ergens te krijgen is in nederland cq duitsland/aachen?
Even bestellen bij je slager.
Mooi product om mee te werken trouwens
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_128666896
Hey Piet, ik heb in de kringloopwinkel een romfertopf gehaald :D . Ik ben er van plan mee brood te bakken. Ken je naast brood nog een goede gerecht die ik kan uitproberen? :P

Noodles
  zaterdag 6 juli 2013 @ 20:51:44 #55
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128667279
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juli 2013 20:37 schreef ikhouvannoodles het volgende:
Hey Piet, ik heb in de kringloopwinkel een romfertopf gehaald :D . Ik ben er van plan mee brood te bakken. Ken je naast brood nog een goede gerecht die ik kan uitproberen? :P

[ afbeelding ]
Mooi stuk procureur (varkensnek) kruiden daarin garen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_128667612
Ik heb een vraag over het bewaren van macarons :o Ik ga van de week macarons maken voor mijn oudtante, waar mijn moeder aanstaande zaterdag heengaat. Ik ben alleen donderdag al weg, wat is wijsheid?

Kan ik ze beter invriezen en door mijn moeder laten decoreren? Of donderdag vulling er gewoon inspuiten, ze in de koelkast leggen, zijn ze zaterdag dan nog wel goed?
pi_128673479
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juli 2013 21:03 schreef RenRen- het volgende:
Ik heb een vraag over het bewaren van macarons :o Ik ga van de week macarons maken voor mijn oudtante, waar mijn moeder aanstaande zaterdag heengaat. Ik ben alleen donderdag al weg, wat is wijsheid?

Kan ik ze beter invriezen en door mijn moeder laten decoreren? Of donderdag vulling er gewoon inspuiten, ze in de koelkast leggen, zijn ze zaterdag dan nog wel goed?
2 dagen in de koelkast kan wel maar ik zou ze zelf maken, gelijk vullen en invriezen en dan zaterdagochtend uit de vriezer halen.
  zondag 7 juli 2013 @ 16:57:58 #58
63722 z80
I fink you freaky
pi_128691081
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juli 2013 20:37 schreef ikhouvannoodles het volgende:
Hey Piet, ik heb in de kringloopwinkel een romfertopf gehaald :D . Ik ben er van plan mee brood te bakken. Ken je naast brood nog een goede gerecht die ik kan uitproberen? :P

[ afbeelding ]
afhankelijk waar je van houd. een stuk ham kruiden en met wat in stukken gesneden knoflook en een scheutje rum garen. maar vis en of groenten gaan ook goed.
het voordeel van de romfertopf is dat het bijna niet fout kan gaan.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_128691647
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 juli 2013 23:55 schreef Soulagement het volgende:

[..]

2 dagen in de koelkast kan wel maar ik zou ze zelf maken, gelijk vullen en invriezen en dan zaterdagochtend uit de vriezer halen.
Ik las dat ze met vulling niet goed in te vriezen zijn, dus ik heb er een paar gemaakt en ga het proberen :) Zal het hier posten of het lukt!
  zondag 7 juli 2013 @ 17:44:09 #60
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128692191
quote:
0s.gif Op zondag 7 juli 2013 17:21 schreef RenRen- het volgende:

[..]

Ik las dat ze met vulling niet goed in te vriezen zijn, dus ik heb er een paar gemaakt en ga het proberen :) Zal het hier posten of het lukt!
Heb ze een paar keer prima uit de diepvries gegeten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_128697861
quote:
0s.gif Op zondag 7 juli 2013 17:21 schreef RenRen- het volgende:

[..]

Ik las dat ze met vulling niet goed in te vriezen zijn, dus ik heb er een paar gemaakt en ga het proberen :) Zal het hier posten of het lukt!
Als je ze haalt bij Ladurée bijvoorbeeld worden ze ook vers ingevroren en op de dag van verkoop uitgestald :) Moet geloof ik wel lukken dus met de meeste vullingen.
  donderdag 11 juli 2013 @ 16:16:03 #62
322770 eefje801
Where's the pie?
pi_128838756
Even uit de meeleesmodus voor een vraagje aan Piet: ik heb van die rode krielaardappeltjes en huis, weet je nog een lekkere bereidingswijze, bijvoorbeeld uit de oven?
pi_128846725
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juli 2013 21:03 schreef RenRen- het volgende:
Ik heb een vraag over het bewaren van macarons :o Ik ga van de week macarons maken voor mijn oudtante, waar mijn moeder aanstaande zaterdag heengaat. Ik ben alleen donderdag al weg, wat is wijsheid?

Kan ik ze beter invriezen en door mijn moeder laten decoreren? Of donderdag vulling er gewoon inspuiten, ze in de koelkast leggen, zijn ze zaterdag dan nog wel goed?
Ik heb ze nu na een week of twee gegeten en ze waren heerlijk. Ze kwamen uit de diepvries en waren gekocht in een supermarkr.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  donderdag 11 juli 2013 @ 20:41:43 #64
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128847028
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2013 16:16 schreef eefje801 het volgende:
Even uit de meeleesmodus voor een vraagje aan Piet: ik heb van die rode krielaardappeltjes en huis, weet je nog een lekkere bereidingswijze, bijvoorbeeld uit de oven?
Ongeschild in de oven met grof zeezout, olijfolie of spekvet en rozemarijn?
Ongeschild koken en serveren met een schaaltje gesmoten gezouten knoflookboter?
Plakjes van snijden en in een ovenschaal met wat room, zout en knoflook?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 11 juli 2013 @ 21:28:04 #65
322770 eefje801
Where's the pie?
pi_128849063
quote:
1s.gif Op donderdag 11 juli 2013 20:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ongeschild in de oven met grof zeezout, olijfolie of spekvet en rozemarijn?
Ongeschild koken en serveren met een schaaltje gesmoten gezouten knoflookboter?
Plakjes van snijden en in een ovenschaal met wat room, zout en knoflook?
Dankje! Ik ga voor de tweede optie :)
  donderdag 11 juli 2013 @ 21:34:43 #66
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128849374
quote:
14s.gif Op donderdag 11 juli 2013 21:28 schreef eefje801 het volgende:

[..]

Dankje! Ik ga voor de tweede optie :)
Boterdoop, ook heerlijk met opperdoes ronde
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 11 juli 2013 @ 21:48:49 #67
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_128850092
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juli 2013 20:06 schreef EnemyRock het volgende:
Hallo Piet,

Weet je toevallig of je kan koken met een tajine op een keramische kookplaat?
Oja, vergeten te updaten maar de tajine (wel geweekt, gedroogd, ingesmeerd met olie en alles) brak op de keramische kookplaat, misschien stond ie niet lang genoeg in de oven, misschien heb ik toch iets met de voorbereiding mis gedaan, misschien had ik de kookplaat niet zo hoog moeten zetten of misschien kan het gewoon niet op keramisch, maarja...
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
  donderdag 11 juli 2013 @ 21:54:40 #68
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128850421
Ik vind het eerlijk gezegt ook niets, dat aardewerk, geef mij maar staal
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_128850574
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2013 21:48 schreef EnemyRock het volgende:

[..]

Oja, vergeten te updaten maar de tajine (wel geweekt, gedroogd, ingesmeerd met olie en alles) brak op de keramische kookplaat, misschien stond ie niet lang genoeg in de oven, misschien heb ik toch iets met de voorbereiding mis gedaan, misschien had ik de kookplaat niet zo hoog moeten zetten of misschien kan het gewoon niet op keramisch, maarja...
Je moet hem echt heel rustig verwarmen. Op het gas zet ik hem altijd op een sudderplaatje om het barstten te voorkomen. Bij keramisch misschien op de allerlaagste stand en het kleinste pitje?
  donderdag 11 juli 2013 @ 23:41:44 #70
322770 eefje801
Where's the pie?
pi_128855579
quote:
1s.gif Op donderdag 11 juli 2013 21:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Boterdoop, ook heerlijk met opperdoes ronde
Dat maakte mijn moeder vroeger altijd ja, heerlijk :)
pi_128857201
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2013 21:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vind het eerlijk gezegt ook niets, dat aardewerk, geef mij maar staal
Ik begrijp de meerwaarde ervan ook niet echt, nee. Lijkt me meer een cultuur/traditieding - waar ik opzich wel gevoelig voor ben - maar een tajine, neen.
  vrijdag 12 juli 2013 @ 09:12:54 #72
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128861652
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juli 2013 00:23 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

Ik begrijp de meerwaarde ervan ook niet echt, nee. Lijkt me meer een cultuur/traditieding - waar ik opzich wel gevoelig voor ben - maar een tajine, neen.
Nog los van het schilferen van het glazuur (glassplinters) en het feit dat veel glazuur lood of andere zware metalen bevatten die vrij kunnen komen als je er zure gerechten in bereid.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_128983782
Piet, ik wil lamsspiesjes gaan maken. Welk vlees gebruik ik daar het beste voor, gewoon filet of een ander (goedkoper) stuk?
Nog tips qua (niet pittige ivm kinderen) kruiden?
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_128983971
Oh en nu ik er toch ben, heb je misschien nog tips voor de couscous die ik erbij wil serveren?
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  maandag 15 juli 2013 @ 21:31:43 #75
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128984167
quote:
0s.gif Op maandag 15 juli 2013 21:23 schreef PluisigNijntje het volgende:
Piet, ik wil lamsspiesjes gaan maken. Welk vlees gebruik ik daar het beste voor, gewoon filet of een ander (goedkoper) stuk?
Nog tips qua (niet pittige ivm kinderen) kruiden?
Voor spiesjes van lam gebruik ik graag bout. Kruiden, gewoon zout en peper, lam is lekker van zichzelf, en met kinderen wil je wellicht niet al te complexe smaken.
Je kan het uiteraard marineren
Sap van een citroen
Soy
teentjes knoflook
gemalen peper
Laos
Trassi
beetje sambal
gember
foelie
Olie
rozemarijn
vlees aan stukjes snijden en 24 uur laten marineren,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 15 juli 2013 @ 21:32:45 #76
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128984208
quote:
0s.gif Op maandag 15 juli 2013 21:27 schreef PluisigNijntje het volgende:
Oh en nu ik er toch ben, heb je misschien nog tips voor de couscous die ik erbij wil serveren?
Zal een Tunesische vriend zijn moeder eens vragen, maar dat gaat wel ff duren, ik maak zelf eigenlijk nooit goed couscous
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_128986756
Bedankt Piet. Hoeveel gram vlees denk je dat er op 1 stokje gaat? Ik wil niet teveel kopen namelijk.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  maandag 15 juli 2013 @ 22:32:34 #78
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128986990
quote:
0s.gif Op maandag 15 juli 2013 22:28 schreef PluisigNijntje het volgende:
Bedankt Piet. Hoeveel gram vlees denk je dat er op 1 stokje gaat? Ik wil niet teveel kopen namelijk.
Pffff
Geen idee, daar denk ik niet over na. 250 gram PP doe ik ongeveer.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_128988169
Nou ja ik serveer er nog van alles bij dus ik wou twee niet al te grote stokjes pp doen. Maar misschien dat de slager nog tips heeft ;)
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  maandag 15 juli 2013 @ 23:00:34 #80
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128988291
quote:
0s.gif Op maandag 15 juli 2013 22:58 schreef PluisigNijntje het volgende:
Nou ja ik serveer er nog van alles bij dus ik wou twee niet al te grote stokjes pp doen. Maar misschien dat de slager nog tips heeft ;)
Ah, okay, ja wij zijn echte vleeseters,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_128988399
quote:
0s.gif Op maandag 15 juli 2013 21:27 schreef PluisigNijntje het volgende:
Oh en nu ik er toch ben, heb je misschien nog tips voor de couscous die ik erbij wil serveren?
Couscous wellen en zacht maken met boter en olijfolie.

Bosui, halve bos munt, grote bos koriander en grote bos peterselie hakken. Rijpe tomaten snijden, zouten en na tien minuten uitknijpen. Paprika's branden boven fornuis, in alufolie en dan ontvellen zonder(!) stromend water. Paar tenen rauwe knoflook persen. Halve tube harissa. (of minder, als te pittig)

Alles door elkaar, zout peper.

Goede couscous is fris en kruidig, daarom belangrijk dat je hem pas op het laatste moment maakt! Ik snij er vaak ook nog rode pepers door, maar ivm kinderen is dat misschien geen goed idee.
  † In Memoriam † maandag 15 juli 2013 @ 23:15:09 #82
91830 MaximusTG
pi_128989027
Ik pretendeer geen kenner te zijn, maar volgens mij sla je daar de plank volledig mis! Kijk eens de uitzending van de Keuringsdienst van Waarde over couscous. Daar laten ze juist zien dat het normaal gesproken juist langzaam gestoomd wordt boven bv stovend vlees, bouillon. De couscous die op het laatste moment geweld wordt is veel minder smaakvol (dat is schijnbaar een moderne methode, alleen mogelijk doordat de couscous al een bepaalde behandeling gehad heeft in de fabriek).
pi_128990257
Maximus TG, ik heb die aflevering ook gezien. Maar om mijn couscous nou driemaal een uur te gaan stomen.. dan neem ik liever de snelle versie die vast ook goed te doen is
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  † In Memoriam † dinsdag 16 juli 2013 @ 00:06:25 #84
91830 MaximusTG
pi_128991139
True, begrijpelijk; hier beschrijft iemand het stomen in 2 x 20 minuten; http://www.brendakookt.nl/2013/06/12/tunesische-couscous/

Misschien een idee?
pi_128993150
quote:
0s.gif Op maandag 15 juli 2013 23:15 schreef MaximusTG het volgende:
Ik pretendeer geen kenner te zijn, maar volgens mij sla je daar de plank volledig mis! Kijk eens de uitzending van de Keuringsdienst van Waarde over couscous. Daar laten ze juist zien dat het normaal gesproken juist langzaam gestoomd wordt boven bv stovend vlees, bouillon. De couscous die op het laatste moment geweld wordt is veel minder smaakvol (dat is schijnbaar een moderne methode, alleen mogelijk doordat de couscous al een bepaalde behandeling gehad heeft in de fabriek).
Je hebt helemaal gelijk, verkeerde woordkeuze. Ik bedoelde een goede couscoussalade, en hield tevens automatisch rekening met het feit dat niemand de moeite neemt om de couscous te stomen.

Traditioneel maak je een couscoussalade trouwens met koud water, kost wederom alleen veeel tijd. Het voorkomt trouwens wel dat de couscoussalade zompig wordt als hij te lang staat dus als je veel tegelijk moet doen kan het je juist tijd schelen.

Mijn laatste stellige slotzin geldt dus voor couscoussalade, wat ik aan zou raden bij een BBQ. Zoete stoofpotten e.d. zou ik natuurlijk met warme couscous eten.

[ Bericht 8% gewijzigd door Hagelkaas op 16-07-2013 01:27:27 ]
pi_128996054
quote:
0s.gif Op maandag 15 juli 2013 23:15 schreef MaximusTG het volgende:
Ik pretendeer geen kenner te zijn, maar volgens mij sla je daar de plank volledig mis! Kijk eens de uitzending van de Keuringsdienst van Waarde over couscous. Daar laten ze juist zien dat het normaal gesproken juist langzaam gestoomd wordt boven bv stovend vlees, bouillon. De couscous die op het laatste moment geweld wordt is veel minder smaakvol (dat is schijnbaar een moderne methode, alleen mogelijk doordat de couscous al een bepaalde behandeling gehad heeft in de fabriek).
Naar aanleiding van precies die aflevering heb ik onlangs een couscoussière aangeschaft! :) Ik hield altijd ook al van couscous in de snel-klaarvariant maar als je couscous lang laten stomen in zo'n pan is het wel echt bizar veel beter van structuur! Ook voor gebruik ine en koude salade trouwens.
En het is niet zo dat je er de hele tijd druk mee bezig moet zijn of zo, je kunt in die paar uur gewoon wat anders gaan doen. :) Echt eens het proberen waard als je, zoals ik, al jaren heel graag couscous eet op de makkelijke manier.
Let me see you stripped down to the bone
pi_128996082
Overigens, als je couscous bij kruidig lam wilt serveren is het erg lekker om er wat zoetigs in te stoppen. Dadels, abrikozen, grote rozijnen, dat werk. Sumak is ook heel lekker bij lam, en dus ook door couscous die je bij lam eet. O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_128996094
Maar kan dat dan met de couscous die je gewoon in de supermarkt koopt?
pi_128996109
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juli 2013 08:23 schreef Bleie het volgende:
Maar kan dat dan met de couscous die je gewoon in de supermarkt koopt?
Jazeker! Alleen staat de traditionele bereidingswijze gewoon niet op het pak vermeld. Is een beetje onnozel en ook wel grappig. Zie de KvW-aflevering
Let me see you stripped down to the bone
  † In Memoriam † dinsdag 16 juli 2013 @ 08:48:11 #90
91830 MaximusTG
pi_128996365
@Hagelkaas; duidelijk!

@minilot, haha, geweldig, leuk dat je zo'n ding hebt gekocht! Waar verkopen ze dat eigenlijk? En boven bouillon laten stomen neem ik aan?
Had ik het dan trouwens goed begrepen van die aflevering dat het eigenlijk nóg langer duurt als ze de couscous niet zo behandelen zoals ze doen voor hij het pak in gaat?
pi_128996472
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juli 2013 08:48 schreef MaximusTG het volgende:
@minilot, haha, geweldig, leuk dat je zo'n ding hebt gekocht! Waar verkopen ze dat eigenlijk? En boven bouillon laten stomen neem ik aan?
Had ik het dan trouwens goed begrepen van die aflevering dat het eigenlijk nóg langer duurt als ze de couscous niet zo behandelen zoals ze doen voor hij het pak in gaat?
Klopt, couscous in een pak is al min of meer voorgestoomd, maar om het op traditionele wijze superlekker te krijgen moet het dus nog best een uur of twee (minimaal) verder gestoomd worden, met tussendoor luchtig wrijven/kloppen.

En ja, heb zo'n ding gekocht. Ik kreeg het niet uit mijn hoofd nadat ik die aflevering had gezien, ik voelde me zo'n ei met mijn koken-zoals-het-op-het-pakje-staat!
Ben ervoor naar de Bazaar in Beverwijk geweest omdat ik daar toch al eens naartoe wilde, maar anders had ik er gewoon eentje online gekocht. Had verder nog geen stoompan ofzo, dus ik kan er ook andere dingen in klaarmaken.

Boven bouillon kan natuurlijk, afhankelijk van het recept. Voor sommige toepassingen van couscous stoom je het gewoon boven water.
Let me see you stripped down to the bone
pi_129011538
Piet, hoe maak ik een lekkere haxe en kan deze ook goed op de BBQ?
  dinsdag 16 juli 2013 @ 17:20:25 #93
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129012390
Per Haxe een halve liter water, 75 gram pekelzout
Breng het water aan de kook, pekelzout erin oplossen en af laten koelen.
Haxe in een grote ziplock en het pekelwater erbij, lucht eruit duwen en 6-7 dagen in de koelkast pekelen.
Daarna 2 tot 2,5 uur bij 85 graden in het pekelwater garen.
Daarna kan je hem op de bbq leggen, indirekte hitte, houtmot erbij en deksel dicht, hij wordt nu gerookt en gegrilld, ca 30 minuten tot een uur.
Je kan hem voor het roken nog inwrijven met een rub, of honing, etc
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129012953
:9
Gaat alleen voor dit weekend dus niet meer lukken ;)
  dinsdag 16 juli 2013 @ 19:03:01 #95
256666 leeell
I know you're lonely
pi_129015822
Piet heb jij een goed recept of goede premade (import)-rub voor bijvoorbeeld spareribs ?
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  dinsdag 16 juli 2013 @ 19:04:28 #96
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129015877
quote:
2s.gif Op dinsdag 16 juli 2013 19:03 schreef leeell het volgende:
Piet heb jij een goed recept of goede premade (import)-rub voor bijvoorbeeld spareribs ?
Nee, ik marineer ze in citroensap, knoflook en ketjap, wat gember en foelie. Geen rub dus, maar een marinade.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 16 juli 2013 @ 19:07:56 #97
256666 leeell
I know you're lonely
pi_129015985
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 juli 2013 19:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, ik marineer ze in citroensap, knoflook en ketjap, wat gember en foelie. Geen rub dus, maar een marinade.
hm oke, en dan gember en dan heel fijn of filteren ? of Djahe ?

heb hier assortiment aan pearl river soja (licht en donker) , of raad je toch zoete ketjap aan ?
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  dinsdag 16 juli 2013 @ 20:01:42 #98
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129017923
quote:
2s.gif Op dinsdag 16 juli 2013 19:07 schreef leeell het volgende:

[..]

hm oke, en dan gember en dan heel fijn of filteren ? of Djahe ?

heb hier assortiment aan pearl river soja (licht en donker) , of raad je toch zoete ketjap aan ?
Zoete vind ik wel lekkerder, maar je kan ook de lichte soy gebruiken en wat bruine basterdsuiker als je het zoet wil hebben
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 16 juli 2013 @ 20:03:33 #99
256666 leeell
I know you're lonely
pi_129017981
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 juli 2013 20:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zoete vind ik wel lekkerder, maar je kan ook de lichte soy gebruiken en wat bruine basterdsuiker als je het zoet wil hebben
doe ik dat, heb geen ketjap maar wel bruine basterdsuiker, je hoort het nog wel , bedankt ! :)
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  dinsdag 16 juli 2013 @ 20:41:32 #100
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129019300
quote:
2s.gif Op dinsdag 16 juli 2013 20:03 schreef leeell het volgende:

[..]

doe ik dat, heb geen ketjap maar wel bruine basterdsuiker, je hoort het nog wel , bedankt ! :)
Ga je ze op de bbq klaarmaken? Dan met suikers indirecte hitte anders verkolen ze
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')