abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 22 december 2010 @ 15:48:32 #1
165512 MASD
Music is dead.
pi_90292752
Is dat ergens te koop in Nederland? Ben zo goed als alle winkels afgegaan, maar niemand had het.

Dus, iemand een adres?
Long live music.
pi_90292926
Ben je ook bij de groothandels geweest?
Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
pi_90293000
In belgie doen ze daar minder moeilijk over, als het te doen is voor je zou ik ff over de grens gaan

carrefour heeft het gewoon in het assortiment
pi_90293111
Dus je wil beweren dat je alle delicatessenzaken van NL bent afgegaan en je verwacht dat wij je geloven? :D
Ik denk eerder dat je dit topic opent om lekker de discussie hierover (weer) aan te zwengelen :P
  woensdag 22 december 2010 @ 16:14:34 #5
165512 MASD
Music is dead.
pi_90294090
quote:
1s.gif Op woensdag 22 december 2010 15:55 schreef Bluezz het volgende:
Dus je wil beweren dat je alle delicatessenzaken van NL bent afgegaan en je verwacht dat wij je geloven? :D
Ik denk eerder dat je dit topic opent om lekker de discussie hierover (weer) aan te zwengelen :P
Neen, niet alle natuurlijk. Ik ben in een radius van 10 km overal gaan kijken aangezien dat met de fiets nog goed gaat in dit weer.
quote:
:
14s.gif Op woensdag 22 december 2010 15:52 schreef boem-dikkie het volgende:
Ben je ook bij de groothandels geweest?
Neen, heb zelf geen klantenkaarten. Is het daar te verkrijgen? En bij welke? Dan kan ik kijken of er iemand is met zo'n kaart.

[ Bericht 20% gewijzigd door Mirjam op 22-12-2010 22:47:11 ]
Long live music.
pi_90294273
quote:
7s.gif Op woensdag 22 december 2010 16:14 schreef MASD het volgende:

[..]

Neen, niet alle natuurlijk. Ik ben in een radius van 10 km overal gaan kijken aangezien dat met de fiets nog goed gaat in dit weer.

En nee, die discussie kan mij niets schelen.

[..]

Neen, heb zelf geen klantenkaarten. Is het daar te verkrijgen? En bij welke? Dan kan ik kijken of er iemand is met zo'n kaart.
Ik heb geen idee, weet ook niet of er restaurants zijn die dit verkopen maar die zullen ook wel dat soort spul halen bij groothandels.
Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
  woensdag 22 december 2010 @ 17:14:22 #7
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90296908
Heb een Kilo gehaald bij de Hanos
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 22 december 2010 @ 17:21:25 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90297198
quote:
14s.gif Op woensdag 22 december 2010 16:18 schreef boem-dikkie het volgende:

[..]

Ik heb geen idee, weet ook niet of er restaurants zijn die dit verkopen maar die zullen ook wel dat soort spul halen bij groothandels.
Heb zaterdag nog foie gras de canard gegeten bij Appels en Peren in Nijmegen.
Jum Jum Jum
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_90298061
Slagerij Fred de Leeuw in Amsterdam heeft het normaal gesproken wel.
pi_90298085
http://finefoodsonline.nl/

hier kun je het bestellen, heb het zelf nooit gedaan trouwens, maargoed. Het stond gebookmarked.
  woensdag 22 december 2010 @ 18:03:55 #11
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90298755
Gevulde Zanglijsters
Neem 4-6 Zanglijsters, jonge spreeuwen zijn ook erg lekker, of kwartels
250-400 gram Foie gras
100 gram coppa
250 gram pitloze druiven
versgemalen zwarte peper
Glas witte wijn
De lijsters peperen, met Foie gras vullen en met de coppa overdekken. In een ovenschotel leggen en omlijsten met de druiven.
Met de wijn overgieten en bij 240 graden ca 40 minuten in de oven.
Serveren met stokbrood, ook om de saus mee te deppen.
Als je aan verse truffels kan komen is dat een welkome aanvulling op de vulling, of dungesneden morieljes..
Nom Nom Nom
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_90298880
Hier in Amsterdam zelfs op de markt te verkrijgen. Ik vond het prijzig dus niet meegenomen het was ook geen verse lever maar zo'n blikje.
  woensdag 22 december 2010 @ 18:17:22 #13
165512 MASD
Music is dead.
pi_90299150
quote:
1s.gif Op woensdag 22 december 2010 17:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb een Kilo gehaald bij de Hanos
Zal eens kijken of ik iemand kan vinden met zo'n kaart. Welke soorten hebben ze allemaal?
quote:
1s.gif Op woensdag 22 december 2010 18:07 schreef Thorical het volgende:
Hier in Amsterdam zelfs op de markt te verkrijgen. Ik vond het prijzig dus niet meegenomen het was ook geen verse lever maar zo'n blikje.
Het hoeft ook niet per se vers te zijn, maar blik vind ik zelf altijd wat minder. Heb het de afgelopen jaren in van die glazen potten gehad, smaakt goed.
quote:
1s.gif Op woensdag 22 december 2010 17:45 schreef Vleyczejtur het volgende:
http://finefoodsonline.nl/

hier kun je het bestellen, heb het zelf nooit gedaan trouwens, maargoed. Het stond gebookmarked.
Vind het alleen wat te duur op die site. 11.gif.
Long live music.
  woensdag 22 december 2010 @ 18:17:50 #14
165512 MASD
Music is dead.
pi_90299164
In ieder geval alvast iedereen bedankt voor het helpen. O+. Ik waardeer het ontzettend.
Long live music.
  woensdag 22 december 2010 @ 18:17:52 #15
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90299166
Een van de lekkerste Foie Gras gerechten die ik ooit heb gegeten waren Ravioli gevuld met mozzarella en vijgen, met casisboter en Foie Gras.
Zo lekker als Heroine
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 22 december 2010 @ 18:18:44 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90299191
quote:
7s.gif Op woensdag 22 december 2010 18:17 schreef MASD het volgende:

[..]

Zal eens kijken of ik iemand kan vinden met zo'n kaart. Welke soorten hebben ze allemaal?

Eend en Gans
Gans is, top of my head, een euro of 40 de kilo en Eend 28
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_90315054
opgeschoond, mensen met problemen met foie gras openen maar een topic, in KLB ofzo :)
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_90477017
quote:
Op woensdag 22 december 2010 18:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Een van de lekkerste Foie Gras gerechten die ik ooit heb gegeten waren Ravioli gevuld met mozzarella en vijgen, met casisboter en Foie Gras.
Zo lekker als Heroine
klinkt heerlijk O+

De zus van m'n vriend hat gisteren zelfgemaakte foie gras meegenomen. Klassiek op toost met fleur de sel, peper en confit (ui en vijgen), altijd goed te doen!
Een tijd geledenhad ik een met foie gras gevulde filet de migon, wederom fleur de sel en peper maar ook met een scheutje honing erop, zo zalig O+
  maandag 27 december 2010 @ 00:42:00 #19
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_90479067
quote:
1s.gif Op woensdag 22 december 2010 18:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Gevulde Zanglijsters
Neem 4-6 Zanglijsters, jonge spreeuwen zijn ook erg lekker
Zijn die eigenlijk een beetje verkrijgbaar in Nederland?
  maandag 27 december 2010 @ 09:45:28 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90484776
quote:
1s.gif Op zondag 26 december 2010 23:57 schreef Prego het volgende:
met een scheutje honing erop, zo zalig O+
Appelstroop is ook heerlijk bij de Foie Gras
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 27 december 2010 @ 09:46:05 #21
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90484788
quote:
1s.gif Op maandag 27 december 2010 00:42 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Zijn die eigenlijk een beetje verkrijgbaar in Nederland?
weet ik eigenlijk niet, Ortholanen iig niet meer.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 30 december 2010 @ 14:51:40 #22
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90629199
Net een paté au foie gras in elkaar gezet.

Bekleed een patevorm van 0,8 liter met keukenpapier en dungesneden vet spek
Neem 800 gram vette ganzelever ontdoe deze van vliezen en zenen en snij deze grof klein.
Stamp in een vijzel 10 peperkorrels, een klein blaadje foelie en een koffielepel grof zeezout fijn en haal dat door een zeefje zodat er geen stukjes meekomen.
Bestrooi de lever met het kruidenzout mengsel en doe er 2 medium eieren doorheen.
Meng het geheel door elkaar en stort het in de patevorm. Doe de deksel erop en zet het in een waterbad in de oven tot een kerntemperatuur van 80 graden is bereikt. Laat het geheel afkoelen en opstijven.

Snij het aan plakken en serveer het met wat sla, wat toast en een lepel appelstroop of perenstroop als voor of tussengerecht.
Je kan ook een coulis maken van bramen of zo, maar persoonlijk vind ik dat afleiden van de zachte, volle smaak van de ganzelever.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 30 december 2010 @ 14:53:27 #23
305146 heloef
20, Een omgekeerde Saab
pi_90629272
Dat niemand hier nog loopt te zeiken over de manier hoe het gemaakt word.
C'est la vie
Verliefdheid is voor de dommen
A lion does not lose sleep over the opinion of sheep
Hier sprak Tchock Heloefs lul is zo ondergewaardeerd.
  donderdag 30 december 2010 @ 15:07:55 #24
165512 MASD
Music is dead.
pi_90630001
quote:
1s.gif Op woensdag 22 december 2010 18:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Eend en Gans
Gans is, top of my head, een euro of 40 de kilo en Eend 28
Het was trouwens gelukt, danku. Kilootje gans. Heerlijk.

Volgend jaar maar met kerst naar Frankrijk. Kocht het daar altijd, veel goedkoper.
Long live music.
  donderdag 30 december 2010 @ 15:53:34 #25
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90632321
quote:
14s.gif Op donderdag 30 december 2010 15:07 schreef MASD het volgende:

[..]

Het was trouwens gelukt, danku. Kilootje gans. Heerlijk.

Volgend jaar maar met kerst naar Frankrijk. Kocht het daar altijd, veel goedkoper.
Bij de hanos? Wat was je nu daadwerkelijk kwijt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')