abonnement Unibet Coolblue
pi_59408272
Heyl, pietverdriet, hoeveel kostte dat ding van jou eigenlijk?
pi_101285006
Gisteren in de kringloop winkel ijsmachine gekocht zonder handleiding. Sindsdien o.a. hier aan het inlezen in div. topics.

In een handleiding die hier gepost was stond niet in dat je melk en ei moest verwarmen. Kan dat de oorzaak zijn dat het ijs zachte klontjes/schilvertjes had.

Overigens heb ik eerst ei, met (in koffiemaler gemalen) suiker geklopt, daarna melk toegevoegd en daarna de bijna stijf geslagen slagroom.

En gecondenseerde melk nog in blik een paar uur in kokend water verwarmen geeft heerlijke caramelsaus,daar zou ik best een recept mee willen. anders dan hierboven die mensen niet lekker vinden dus.
  zondag 28 augustus 2011 @ 13:29:35 #53
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101285100
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 13:25 schreef Anne100 het volgende:
Gisteren in de kringloop winkel ijsmachine gekocht zonder handleiding. Sindsdien o.a. hier aan het inlezen in div. topics.

In een handleiding die hier gepost was stond niet in dat je melk en ei moest verwarmen. Kan dat de oorzaak zijn dat het ijs zachte klontjes/schilvertjes had.

Overigens heb ik eerst ei, met (in koffiemaler gemalen) suiker geklopt, daarna melk toegevoegd en daarna de bijna stijf geslagen slagroom.

En gecondenseerde melk nog in blik een paar uur in kokend water verwarmen geeft heerlijke caramelsaus,daar zou ik best een recept mee willen. anders dan hierboven die mensen niet lekker vinden dus.
Welke ijsmachine is het? Merk? Kristallen in je ijs betekenen te weinig droge stof. Zachte klontjes betekenen waarschijnlijk dat je roerei hebt gemaakt ipv een custard.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 31 augustus 2011 @ 12:58:07 #54
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_101406479
Direct uit een boek maar dit ijs is zooooo lekkerrrrrrrrrr:

Volle melk - 322 gram
Expreso - 200 gram
Slagroom 35% - 195 gram
Magere melk poeder - 61 gram
dextrose - 138 gram
invertsuiker - 20 gram
kristalsuiker - 58 gram

Mixen en in je machine gooien.
Door het hoge gehalte dextrose is het ook goed in te vriezen en langer te bewaren.
Siesta & Fiesta!
  woensdag 31 augustus 2011 @ 13:39:16 #55
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101408183
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2011 12:58 schreef Bramito het volgende:
Direct uit een boek maar dit ijs is zooooo lekkerrrrrrrrrr:

Magere melk poeder
dextrose
invertsuiker
Ingredienten die iedereen in huis heeft en je gewoon om de hoek kan halen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 31 augustus 2011 @ 14:21:34 #56
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_101409793
magere melkpoeder en dextrose krijg je gewoon bij Dirk vd Broek......
Inversuiker maak je even zelf of vervang je door wat meer dextrose...
Siesta & Fiesta!
pi_105268118
Piet nog bedankt voor je antwoord, ik zie het nu pas. Heb inmiddels al heel vaak ijs gemaakt.
  dinsdag 6 december 2011 @ 20:25:48 #58
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105268236
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2011 20:23 schreef Anne100 het volgende:
Piet nog bedankt voor je antwoord, ik zie het nu pas. Heb inmiddels al heel vaak ijs gemaakt.
Goedzo, en wat maak je voor een ijs?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105284847
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2011 12:58 schreef Bramito het volgende:
Direct uit een boek maar dit ijs is zooooo lekkerrrrrrrrrr:

Volle melk - 322 gram
Expreso - 200 gram
Slagroom 35% - 195 gram
Magere melk poeder - 61 gram
dextrose - 138 gram
invertsuiker - 20 gram
kristalsuiker - 58 gram

Mixen en in je machine gooien.
Door het hoge gehalte dextrose is het ook goed in te vriezen en langer te bewaren.
Volgens mij heb ik deze ook weleens gemaakt. Hij komt uit Made in Italy toch? Heerlijk ijs idd!
pi_105288054
Nu 'ie toch gekicked is, tipje voor ene goed receptenboek:
The perfect scoop
En zijn website (met meer dan alleen ijsrecepten)
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  woensdag 7 december 2011 @ 14:50:48 #61
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_105295513
quote:
0s.gif Op woensdag 7 december 2011 09:37 schreef FigureBirdStars het volgende:

[..]

Volgens mij heb ik deze ook weleens gemaakt. Hij komt uit Made in Italy toch? Heerlijk ijs idd!
Ik heb 'm uit Angelo Corvitto, maar die vent wordt nogal eens geciteerd. Ik ben zelf aan het experimenteren met ijs van gedroogde vijgen met honing. Als ik tevreden ben over het recept zal ik het plaatsen.
Siesta & Fiesta!
  donderdag 8 december 2011 @ 21:13:53 #62
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_105354027
En het winnende recept, gekozen door een (on)afhankelijke jury van 6 mensen, is:

Volle Melk - 382gr
Water - 110gr
Room 35% - 80gr
Magere melk Poeder - 70gr
Dextrose - 100gr
Honing - 50gr
Gedroogde Vijgen - 200gr
Lecitine van Soja - 8gr (of je laat dit lekker weg)

Alles bij elkaar in de blender, of met de staafmixer glad pureren. Goed koelen, en in je ijsmachne.
Dit is ijs dat je na het maken het best een nachtje kan invriezen. De smaakt ontwikkeld zich dan beter en dit ijs blijf gewoon zacht bij -18. Dit wordt in ieder geval een deel van het nagerecht op een van die speciale dagen in december.

Volgende experiment: hazelnootijs
Siesta & Fiesta!
  donderdag 22 december 2011 @ 22:26:04 #63
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_105939098
quote:
0s.gif Op woensdag 7 december 2011 11:30 schreef The_stranger het volgende:
Nu 'ie toch gekicked is, tipje voor ene goed receptenboek:
The perfect scoop
En zijn website (met meer dan alleen ijsrecepten)
Zijn website is het sowieso de moeite waard om vaak te checken.

Nog meer mensen die met de feestdagen zelf ijs draaien? Ben nu bezig met een test witte chocolade ijs.
  donderdag 22 december 2011 @ 22:53:50 #64
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_105940888
En klaar.
-100 ml room
-150 ml melk
-50 gr chocolade
-60 gr suiker

Eindoordeel:

pi_105974197
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 22:26 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Zijn website is het sowieso de moeite waard om vaak te checken.

Nog meer mensen die met de feestdagen zelf ijs draaien? Ben nu bezig met een test witte chocolade ijs.
Heb op het programma simpel vanilleijs met daarin stukken karamel. Na een dag of twee in de vriezer "smelt" de karamel in het ijs zodat je lekkere "blobben" zachte karamel in je ijs hebt :9~

Daarnaast nog kaneelijs, eventueel met iets van appel erbij (al denk ik dat het bij het ijs blijft..)

Alle twee uit het boek wat ik genoemd heb.
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  vrijdag 23 december 2011 @ 19:53:26 #66
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105974610
Persoonlijk vind ik zelfgemaakt niet geschikt om in de vriezer te bewaren. Je moet het vers eten, dan is het echt lekker. Hoe goed je zelfgemaakte ijs vers ook is, ingevroren smaakt het veel minder, zelfs fabrieksijs smaakt dan beter
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105974776
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 19:53 schreef Pietverdriet het volgende:
Persoonlijk vind ik zelfgemaakt niet geschikt om in de vriezer te bewaren. Je moet het vers eten, dan is het echt lekker. Hoe goed je zelfgemaakte ijs vers ook is, ingevroren smaakt het veel minder, zelfs fabrieksijs smaakt dan beter
Helemaal gelijk in, echter in dit geval zorgt de karamel voor net iets meer "plezier" door het een dag in de vriezer te laten en weer zacht te worden.
Daarnaast moet ik op de dag zelf nog aan de BBQ waardoor ik gewoonweg geen tijd heb om twee batches te maken, ik weet dan zeker dat er in ieder geval ijs in de vriezer ligt mocht om wat voor reder de rest uitlopen of iets dergelijks. Het kaneel ijs wordt twee uur van te voren gemaakt en gaat de vriezer in om wat "uit te harden". Dat is wat ik normaal ook doe, maar normaal zorg ik ook niet voor een diner voor 12 man.
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  vrijdag 23 december 2011 @ 20:03:14 #68
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105975096
Ik vermoed dat het komt omdat zelfgemaakt ijs veel minder lucht bevat dan fabrieksijs, en dat daardoor de kristalvorming bij het invriezen anders is.
Anyway.
Ik twijfel nog of ik zondag frambozenijs of frambozenpudding met mangosaus maak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105976110
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 20:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vermoed dat het komt omdat zelfgemaakt ijs veel minder lucht bevat dan fabrieksijs, en dat daardoor de kristalvorming bij het invriezen anders is.
Anyway.
Ik twijfel nog of ik zondag frambozenijs of frambozenpudding met mangosaus maak.
Nogmaals, ik geef je groot gelijk, net uit de machine is het het lekkerst, even de vriezer in om wat harder te worden misstaat het ook niet. Maar nu kies ik vanwege de rest van het diner simpel voor "the easy way out"... Vandaar ook lekker veilig vanille ijs, ten eerst al talloze keren gemaakt, ten tweede kan geen moeilijke eter daar iets tegen hebben..
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_105976234
quote:
0s.gif Op woensdag 7 december 2011 11:30 schreef The_stranger het volgende:
Nu 'ie toch gekicked is, tipje voor ene goed receptenboek:
The perfect scoop
En zijn website (met meer dan alleen ijsrecepten)
Yup, David Lebovitz is ook mijn ijskoning. O+

Laatst nog zijn roomijs met gekaramelliseerde witte chocolade gemaakt, maar die was zó over the top (wel ontzettend lekker) dat ik nu voor kerst overmorgen maar kies voor zijn friszoete gemberijs. O+


quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 22:26 schreef Erasmo het volgende:

Nog meer mensen die met de feestdagen zelf ijs draaien? Ben nu bezig met een test witte chocolade ijs.
Jazeker, mijn ijsmachine gaat aan zodra we aan tafel schuiven voor de voorgerechten. *)
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 23 december 2011 @ 20:28:42 #71
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105976273
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 20:24 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Nogmaals, ik geef je groot gelijk, net uit de machine is het het lekkerst, even de vriezer in om wat harder te worden misstaat het ook niet. Maar nu kies ik vanwege de rest van het diner simpel voor "the easy way out"... Vandaar ook lekker veilig vanille ijs, ten eerst al talloze keren gemaakt, ten tweede kan geen moeilijke eter daar iets tegen hebben..
Zie het niet als commentaar op jou, maar als observatie vn zelf ijs maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 23 december 2011 @ 20:29:57 #72
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105976341
Echt sorbetijs, gemaakt van gepureerd fruit en suiker is trouwens niet alleen goddelijk lekker, het is ook nergens te koop.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 9 januari 2012 @ 12:03:20 #73
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_106596492
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 20:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vermoed dat het komt omdat zelfgemaakt ijs veel minder lucht bevat dan fabrieksijs, en dat daardoor de kristalvorming bij het invriezen anders is.
Anyway.
Ik twijfel nog of ik zondag frambozenijs of frambozenpudding met mangosaus maak.
Als je dextrose en/of invertsuiker in de juiste verhouding toevoegt, dan heb je daat geen last van. Zelf vind ik het ijs op dag 2 intenser smaken. Je kan natuurlijk ook je compositie een dagje in de koelkast bewaren. Sorbetijs eet ik wel het liefst vers. Daar voeg ik ook nooit dextrose aan toe, want dat proef je.
Siesta & Fiesta!
  dinsdag 18 december 2012 @ 20:18:02 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120474644
Kick
Ananassorbet gemaak, een superrijpe aromatische ananas met wat suiker, mengsel was heerlijk, maar eenmaal sorbet een vrij smakeloze massa.
Had dit alleen eerder met blauwe bessen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 19 december 2012 @ 08:56:21 #75
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_120496734
Vreemd, ik vind die van mij altijd wel flink naar ananas smaken. Dat kan natuurlijk slechts beleving zijn. Ik maak hem zo:

Water: 390gr
Suiker: 40gr
Invert Suiker: 95gr
Ananas: 450gr
Citroensap: 25gr

Van blauwe bessen heb ik nog nooit ijs gemaakt.
Siesta & Fiesta!
pi_120499295
Ben nog steeds op zoek naar het in mijn ogen ultieme vanille ijs. Van die mooie geel kleurende bollen met een hele volle romige vanille smaak. Iemand suggesties? :)

Draai zelf vaak ijs met chocolade toevoegingen. Maltesers/Lion/Kinder Bueno's etc. Heerlijk.

Ik draai overigens met deze machine: http://www.ijsmachineshop.nl/product/172079/domo-do9030i.html
  woensdag 19 december 2012 @ 10:49:21 #77
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120499761
quote:
0s.gif Op woensdag 19 december 2012 10:37 schreef MonkNL het volgende:
Ben nog steeds op zoek naar het in mijn ogen ultieme vanille ijs. Van die mooie geel kleurende bollen met een hele volle romige vanille smaak. Iemand suggesties? :)

Draai zelf vaak ijs met chocolade toevoegingen. Maltesers/Lion/Kinder Bueno's etc. Heerlijk.

Ik draai overigens met deze machine: http://www.ijsmachineshop.nl/product/172079/domo-do9030i.html
Probeer dit eens, maar neem 25 gram suiker minder
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 augustus 2007 20:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Nieuw vanilleijs recept
200 ml volle melk,
200 ml minstens 35% vette slagroom,
4 eidooiers,
150 gram suiker
en 1 vanille stokje.

Vanillestokje opensnijden en de zaadjes met een mes eruit schrapen en in de melk doen.
Deel (helft) van de suiker in een vijzel en de rest van het vanillestokje in heel kleine stukjes snijden er erbij doen, met de stamper vanille in de suiker vermalen.
De vanille en suiker bij de melk doen (dit is trouwens ook de manier om zelf vanillesuiker te maken, veeeeeeel lekkerder dan de chemische vaniline suiker in de zakjes)
De melk verwarmen tot ca 85 graden, niet laten koken, deksel erop en laten staan.
De eidooiers met de suiker tot een creme roeren.
De melk die een half uurtje de vanillesmaak heeft aan kunnen nemen door een zeef halen en vermengen met de eidooiers.
In een rvs schaal doen en au bain marie verwarmen tot de melk een binding krijgt van de eidooiers, de hele tijd goed om blijven roeren met een garde.
Als het gebonden is het mengsel in de bak in een andere bak met ijswater snel af laten koelen en er de koude slagroom bij doen en luchtig slaan met een garde.
Dit mengsel in de ijsmachine doen.
Heb het geproeft voor het erin ging, het smaakte als het platonische idee van vanille vla, goddelijke vla.
Ijsmachine loopt nu, ben benieuwd hoe het ijs wordt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 19 december 2012 @ 11:58:15 #78
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_120502030
Dat van die vanille en kristalsuiker in de vijzel moet ik ook eens doen. Goeie tip! Ik maak nooit vanille ijs want mijn vrouw houdt niet van vanille.
Siesta & Fiesta!
pi_120502241
quote:
1s.gif Op woensdag 19 december 2012 10:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Probeer dit eens, maar neem 25 gram suiker minder

[..]

Zag hem al staan in dit topic idd. Heb hem ook gelijk overgenomen en staat tussen mijn "recepten nog uit te proberen". Ben benieuwd!
pi_120591636
quote:
1s.gif Op woensdag 19 december 2012 10:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Probeer dit eens, maar neem 25 gram suiker minder

[..]

Moet de koude slagroom er geklopt bij of gewoon ongeklopt?
  vrijdag 21 december 2012 @ 11:56:46 #81
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120592003
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2012 11:45 schreef MonkNL het volgende:

[..]

Moet de koude slagroom er geklopt bij of gewoon ongeklopt?
LObbig geslagen, meer lucht in je mengsel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120594805
Thanks, is aan het draaien. Ben benieuwd!

Damn wat een lekker ijs! super recept! Moet idd niet veel zoeter..

[ Bericht 48% gewijzigd door MonkNL op 21-12-2012 14:09:35 ]
  vrijdag 21 december 2012 @ 17:56:14 #83
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120605010
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2012 13:22 schreef MonkNL het volgende:
Thanks, is aan het draaien. Ben benieuwd!

Damn wat een lekker ijs! super recept! Moet idd niet veel zoeter..
Ja, ik denk ook dat er wellicht nog minder suiker in moet.
Wellicht wat boter erbij.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120662487
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 december 2012 17:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, ik denk ook dat er wellicht nog minder suiker in moet.
Wellicht wat boter erbij.
Neem aan boter om het ijs wat vetter/romiger te maken?
  zondag 23 december 2012 @ 10:54:00 #85
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120663442
quote:
0s.gif Op zondag 23 december 2012 09:19 schreef MonkNL het volgende:

[..]

Neem aan boter om het ijs wat vetter/romiger te maken?
Ook maar ook om kristalvorming tegen te gaan
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120663902
Kijk weer wat geleerd ;)
  vrijdag 15 maart 2013 @ 09:42:48 #87
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124081972
http://keuringsdienstvanw(...)everingen/14-03-2013
Weer een reden zelf ijs te maken

:7
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 juni 2013 @ 14:47:07 #88
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128194263
Kick
Gisteren suikersiroop gemaakt, 200 gram glucosestroop, 400 gram kristalsuiker, sap van een citroen, 200 cc water. Dit aan de kook gebracht tot alles was opgelost en daarna af laten koelen.
500 gram aardbeien met 200 gram siroop tot puree, dit in de ijsmachine.
De smaak was perfect, structuur erg romig alsof het roomijs was.
Zit te denken om met stijfgeslagen eiwitten het ijs nog luchtiger te maken, maar dat lukt met mijn ijsmachine soms wel, soms niet. Ben er nog niet uit waar dit aan ligt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 juni 2013 @ 22:11:07 #89
63722 z80
I fink you freaky
pi_128216207
quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2013 14:47 schreef Pietverdriet het volgende:
Kick
Gisteren suikersiroop gemaakt, 200 gram glucosestroop, 400 gram kristalsuiker, sap van een citroen, 200 cc water. Dit aan de kook gebracht tot alles was opgelost en daarna af laten koelen.
500 gram aardbeien met 200 gram siroop tot puree, dit in de ijsmachine.
De smaak was perfect, structuur erg romig alsof het roomijs was.
Zit te denken om met stijfgeslagen eiwitten het ijs nog luchtiger te maken, maar dat lukt met mijn ijsmachine soms wel, soms niet. Ben er nog niet uit waar dit aan ligt.
maakt het uit welk soort suiker ik gebruik voor de suikersiroop? laatste keer heb ik bij gebrek aan kristalsuiker poedersuiker zonder toevoeging gebruikt aangezien dit ook kristalsuiker is.
maar ik zie in verschillende recepten glucosestroop staan.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  dinsdag 25 juni 2013 @ 17:28:59 #90
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_128244814
Dikke vette tvp. Mijn ijsmachine wordt eind van de week bezorgd. Ik heb vooral zin in yoghurt/vruchtenijs momenteel.
Spoilers!
  dinsdag 25 juni 2013 @ 18:42:46 #91
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128247486
quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2013 22:11 schreef z80 het volgende:

[..]

maakt het uit welk soort suiker ik gebruik voor de suikersiroop? laatste keer heb ik bij gebrek aan kristalsuiker poedersuiker zonder toevoeging gebruikt aangezien dit ook kristalsuiker is.
maar ik zie in verschillende recepten glucosestroop staan.
Suikerstroop maak ik met kristalsuiker, en voeg glucosestroop toe. Glucosestroop heb ik gekocht, volgende keer maak ik ook dat zelf
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 25 juni 2013 @ 18:45:59 #92
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128247615
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 17:28 schreef Lucky_Strike het volgende:
Dikke vette tvp. Mijn ijsmachine wordt eind van de week bezorgd. Ik heb vooral zin in yoghurt/vruchtenijs momenteel.
Gebruik voor het yoghurtijs turkse/griekse yoghurt die ze oa bij de aldi verkopen, die heeft een 10% vet, en totaal droge stof van ongeveer 18% je hoeft dan nog maar relatief weinig suiker toe te voegen om de structuur perfect te krijgen. Een 20 gram per 100 gram yoghurt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_128270766
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 18:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gebruik voor het yoghurtijs turkse/griekse yoghurt die ze oa bij de aldi verkopen, die heeft een 10% vet, en totaal droge stof van ongeveer 18% je hoeft dan nog maar relatief weinig suiker toe te voegen om de structuur perfect te krijgen. Een 20 gram per 100 gram yoghurt.
Thanks voor de tip ^O^
Spoilers!
pi_128273691
Even geen geld voor een ijsmachine, iemand toevallig ervaring met ijsjes maken in van die vormpjes?
pi_128276863
quote:
Die recepten kan ik misschien wel gebruiken. Met iets meer geduld terwijl het gewoon in de diepvries staat. :D
pi_128640198
Vanmiddag een ijsmachine bij bcc gekocht merk: proline, met 25 % korting vond ik het wel de moeite waard.
Dus vanmiddag mijn eerste chocolade ijs gemaakt en natuurlijk het recept niet gevolgd met als gevolg dat het in de mond bleef hangen (zalvig ?), maar de smaak was wel goed.

Morgen deze maken;

Yoghurt-vruchtenijs:

175 gr. vruchten, bijv. bosvruchten, frambozen of aardbeien
80 gr. fijne kristalsuiker
50 cc. slagroom
250 cc. yoghurt (dus griekse yoghurt zoals piet zegt :)
2 eetl. citroensap (kan ik hiervoor gewoon citroensap uit een flesje nemen of liever verse citroenen ?)

Was het fruit. Pureer het fruit met de suiker en het citroensap. Voeg het fruitmengsel aan de yoghurt en de slagroom toe. Zorg ervoor dat het geheel goed gemengd is. Bereidingstijd: 30-40 minuten
  vrijdag 5 juli 2013 @ 22:46:55 #98
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128640709
Probeer trouwens eens suikerstroop te maken, suiker met weinig water en citroensap 15 minuten te koken, het suiker wordt door het koken met het citroensap gesplitst in fructose en glucose.
Het smaakt dan zachter en wat minder zoet.
De siroop hoeft niet meer op te lossen en het heeft een beter mondgevoel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_128650602
Hoe moet ik dat zien piet, het gewicht van het water van de yoghurt aftrekken ?
  zaterdag 6 juli 2013 @ 08:52:22 #100
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_128650661
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juli 2013 08:39 schreef Sorella het volgende:
Hoe moet ik dat zien piet, het gewicht van het water van de yoghurt aftrekken ?
Ik maak een hele zware siroop, gebruik dan 200 gram siroop op 500 gram aardbeien.
Je weegt de pan en de suiker. Als de siroop is afgekoelt weeg je de pan met de siroop. Je kan nu uitrekenen hoeveel % suiker je siroop bestaat. Probeer op 80% te komen met de suiker. Doordat je het gekookt heb met citroen(zuur) inverteert de kristalsuiker, kristalsuiker is een meervoudige suiker, iedere molecuul kristalsuiker bestaat uit een glucose en een fructose molecuul. Door het koken met citroen splits je deze en zal de siroop niet gaan kristaliseren. 400 gram water en een kilo suiker een kwartier koken komt bij mij daar ongeveer op uit.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')