abonnement Unibet Coolblue
pi_131347132
Ik zet er bijvoorbeeld mijn vraagtekens bij als hij de stealth van de F-35 afkraakt, en de vergelijkbare stealth van de PAK-FA prijst.

Daar staat tegenover, dat er een heleboel goede feiten en lijstjes op staan, waar je zelf je conclusie uit kunt trekken.

En laten we wel wezen: als iemand de huidige radars van een Su-30MK afdoet als onvoldoende, dan is de radar van een Eurofighter helemaal een lachertje.

Een JSF ziet een Su-30MK misschien eerder, maar wat heeft hij daar aan?

Die Su-30MK ziet de JSF ongeveer wanneer hij kan gaan schieten, en dat is voordat die JSF dat kan. Snel wegvliegen dan? Zijn kruissnelheid en brandstof zijn ongeveer de helft van die Su-30MK. En op korte afstand is die JSF zo'n beetje een stilstaand doel voor die Su-30MK.

Plus, die JSF heeft geen ECM, kan slechter manoeuvreren dan een F-16 en slechts 2 raketten, tegen 12 raketten voor de Su-30MK....

Goed, nou is de Su-30MK vorige generatie, en zijn ze de opvolgers al aan het bouwen. Maar het zijn wel goedkope vliegtuigen. Ideaal voor arme landen. En het zijn net die potentiële "kreupelhout tegenstanders" die bij de Russen aan het shoppen zijn.

Als de Russen of Chinezen steun willen leveren aan de tegenstander, is die Su-30MK ook van de partij. En ik verwacht toch wel, dat de nieuwe toestellen beter gaan zijn dan een Su-30MK.
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 19 september 2013 @ 14:38:15 #227
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_131348041
Rekenkamer: berekeningen JSF niet compleet

DEN HAAG -
De Algemene Rekenkamer is kritisch over de financiële onderbouwing van de kabinetsplannen voor de krijgsmacht en de JSF. De berekeningen over de inzetbaarheid van de JSF als opvolger van de F16 zijn „niet helemaal compleet”, stelt de Rekenkamer.

Zo zijn niet alle types trainingsuren meegerekend. Daardoor is het onzeker of er altijd vier toestellen voor internationale missies beschikbaar zijn. De overige gevechtsvliegtuigen zijn nodig voor de bewaking van het Nederlandse en bondgenootschappelijke luchtruim, voor training van piloten, of zijn in onderhoud.

De gegevens over aanschaf en exploitatie van de 37 JSF-toestellen die het kabinet wil kopen zijn zo nauwkeurig mogelijk onderbouwd in het budget. „Maar of hierdoor van jaar tot jaar de uitgaven voor jachtvliegtuigen binnen het budget blijven is niet zeker”, stelt de Rekenkamer. Dat geldt ook voor de uitgaven voor de krijgsmacht als geheel.

De controleurs van de rijksuitgaven stellen verder het niet eens te zijn met de stelling van het kabinet dat de nieuwe nota over de krijgsmacht al leidt tot een „financieel en operationeel duurzame krijgsmacht”. De onderbouwing van de cijfers over de verlaagde defensieambities voor de komende 15 jaar zijn „niet geheel sluitend en beperkt houdbaar”. De Rekenkamer erkent wel dat minister Jeanine Hennis van Defensie met haar nota de „best mogelijke” benadering geeft.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)p_cijfers_JSF__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  † In Memoriam † donderdag 19 september 2013 @ 15:39:20 #228
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_131350068
Onzekerheid over inzetbaarheid JSF
De Algemene Rekenkamer zet vraagtekens bij de ambities voor inzetbaarheid van de JSF voor internationale missies. Dit komt omdat de berekeningen van minister Jeanine Hennis-Plasschaert (Defensie) niet compleet zijn.
Dit laat de Algemene Rekenkamer donderdag weten.

Het ministerie van Defensie stelt in zijn visie, die op Prinsjesdag is gepresenteerd, dat er na aankoop van de 37 Joint Strike Fighters (JSF) altijd vier toestellen beschikbaar zullen zijn voor internationale misses.
Maar volgens de Rekenkamer kan de minister van Defensie dit helemaal niet zo stellig beloven, omdat het niet zeker is of de uitgaven van de JSF wel binnen het gestelde budget blijven.
"Defensie heeft slecht gecommuniceerd hoeveel je effectief kunt doen met de aanschaf van zoveel toestellen", zo stelt Saskia Stuiveling van de Rekenkamer bijzonder kritisch.

Minder
Defensie heeft hier wel ruimte voor opgenomen in het budget. Als er minder budget is, kan het zijn dat er minder dan 37 toestellen gekocht worden, zo staat in de op Prinsjesdag gepresenteerde visie.
Ook de Algemene Rekenkamer concludeert dat het niet zeker is ''of de uitgaven voor de jachtvliegtuigen van jaar tot jaar binnen het budget blijven''. Zo kan Hennis er volgens de Rekenkamer niet vanuit gaan dat de exploitatie van de JSF 270 miljoen euro per jaar zal blijven kosten. "Dat achten wij niet waarschijnlijk", zo stelt Stuiveling in een toelichting aan de media.

Tweede Kamer
De Rekenkamer doet bovendien een dringend beroep op het kabinet om als er meer of minder dan 37 JSF's kunnen worden aangekocht, de Tweede Kamer bij deze besluitvorming te betrekken. "Het kabinet moet hier glashelder over zijn", aldus Stuiveling.
Ook adviseert de Rekenkamer bij meevallers niet een extra JSF aan te schaffen, maar de meevaller te gebruiken voor het dekken van gaten elders in de begroting.

Krijgsmacht
De financiële onzekerheid geldt volgens de onderzoekers namelijk niet alleen voor de JSF-toestellen, maar ook voor het budget van de krijgsmacht als geheel.
Op Prinsjesdag werd ook bekend dat bij Defensie opnieuw honderden mensen gedwongen ontslagen zullen worden als gevolg van nieuwe bezuinigingen. Er worden meer dan 2.300 functies geschrapt. Bij eerdere bezuinigingen ging het al om een verlies van twaalfduizend functies.
"De stelling dat de visie van Defensie tot een financieel en operationeel duurzame krijgsmacht leidt, onderschrijft de Algemene Rekenkamer niet."
Volgens de Rekenkamer zijn de financiële gegevens per gemaakte keuze slechts beperkt houdbaar. "Dat zijn financiële risico's op de korte en middellange termijn", aldus Stuiveling.

Besluit
Defensie heeft na jarenlang overleg besloten 37 JSF's aan te schaffen, zo maakte het bekend op Prinsjesdag. Vier straaljagers zijn bestemd voor internationale missies, de andere voor de bewaking van het Nederlandse luchtruim en die van bondgenoten of voor pilotentraining.
Nederland doet sinds 2002 mee aan de ontwikkeling van de JSF. De officiële naam is F-35 Lightning II. De ontwikkeling van het gevechtsvliegtuig wordt geleid door de Amerikaanse vliegtuigbouwer
Lockheed Martin.
In het project heeft Nederland inmiddels 1,3 miljard euro geïnvesteerd. In ruil voor deelname aan het ontwikkelingstraject, krijgt het Nederlandse bedrijfsleven opdrachten. Er zijn al twee testtoestellen gekocht.

Kosten
De JSF heeft veel last gehad van kostenoverschrijdingen en technische problemen. Het toestel had al volledig moeten functioneren, maar kampt onder meer met problemen met de radar-absorberende verf en de geavanceerde helm die de piloot moet dragen.
De keuze voor de dure JSF ligt gevoelig bij de achterban van coalitiepartner PvdA in tijden van bezuinigingen. Maar volgens Stuiveling gaat het om een 'incidentele' uitgave. Een opmerking dat het geld wellicht beter naar de stijgende zorguitgaven had kunnen gaan, noemt ze dan ook "appels met peren vergelijken".

Moties
Twee afdelingen van de PvdA dienen zaterdag op de ledenraad van de partij zeker twee moties in die gericht zijn tegen het kabinetsbesluit over de aanschaf van de JSF, zo meldt RTL Nieuws. Zaterdag is er een ledenraad van de partij in Zwolle. Pas vrijdag is duidelijk of er meer moties tegen de beslissing worden ingediend, want dan vervalt de deadline voor het indienen ervan. De PvdA-fractie komt vrijdag nog bijeen ter voorbereiding op de ledenraad.
Volgens een motie van de PvdA-afdeling in Utrecht moet Nederland de deelname aan de ontwikkeling van de JSF staken. Dit voorstel zou steun krijgen van minstens drie andere afdelingen, zo stelt RTL.
De PvdA in Friesland dient een motie in waarin wordt gepleit voor uitstel van een besluit over de JSF tot volgend jaar. Eerst zou er meer onderzoek moeten komen naar de voors en tegens van de JSF.

Huiswerk
De SP stelt in een reactie op het rapport van Rekenkamer weten dat Hennis haar huiswerk moet overdoen. "Hennis wil alles blijven doen met veel minder geld. Haar visie knelt aan alle kanten", zo vindt Kamerlid Jasper van Dijk.
Van Dijk ziet in de rapportage van de Rekenkamer bevestigd dat de ambitie van de krijgsmacht moet worden bijgesteld. "Zonder bijstelling van de visie wordt de krijgsmacht zwaar overvraagd, dat leidt tot onveilige situaties", vindt Van Dijk. Ook D66-leider Alexander Pechtold vindt dat het rapport duidelijk maakt dat aanschaffen van het toestel "volstrekt ontijdig'' is, zo laat hij via Twitter weten.

Bron: http://www.nu.nl/politiek(...)zetbaarheid-jsf.html
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 19 september 2013 @ 23:26:27 #229
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_131368928
Samsom: nog geen standpunt over JSF

AMSTERDAM -
De fractie van de Partij van de Arbeid heeft nog geen standpunt ingenomen over de aankoop van de JSF, zoals het kabinet heeft voorgesteld. „Ik weet nog niet of ik dit besluit kan steunen”, aldus partijleider Diederik Samsom donderdagavond bij Pauw & Witteman.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)standpunt_JSF__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 19 september 2013 @ 23:29:57 #230
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_131369048
Oppositiefracties: haal JSF-plan van tafel

DEN HAAG -
De SP roept minister Jeanine Hennis van Defensie op het „onzalige JSF-plan van tafel te halen”. Tweede Kamerlid Jasper van Dijk heeft dat donderdag gezegd naar aanleiding van een kritisch rapport van de Algemene Rekenkamer over het gevechtstoestel. Ook D66-leider Alexander Pechtold vindt dat het rapport duidelijk maakt dat aanschaffen van het toestel „volstrekt ontijdig” is, zo laat hij via Twitter weten.

Volgens de Rekenkamer kan Defensie met de 37 JSF-toestellen die het kabinet wil kopen niet garanderen dat er altijd vier toestellen beschikbaar zijn voor internationale missies. Volgens Van Dijk blijkt daaruit dat de ambitie van de krijgsmacht moet worden bijgesteld. „Een kleinere krijgsmacht die niet meedoet aan het hoogste geweldsniveau is prima haalbaar.”

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)an_van_tafel___.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 19 september 2013 @ 23:56:16 #231
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_131369940
Hennis overtuigd van komst JSF
Nederland • Geplaatst door Redactie op 19-09-2013 @ 23:23


Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) is ervan overtuigd dat ze de Tweede Kamer kan overtuigen tot de noodzaak van de aanschaf van de Joint Strike Fighter (JSF). Dat zei ze donderdagavond in Nieuwsuur. "Het argument telt. Ik ben ervan overtuigd dat mijn argumenten in het debat overtuigen. Ik ben zeker van mijn zaak", aldus de minister.

Hennis wil niet ingaan op de onrust die is ontstaan binnen coalitiegenoot PvdA over de beslissing van het kabinet. "Ik ga niet over de PvdA. Waar ik wel over ga, is het verhaal. En daar ben ik van overtuigd", zo stelde ze. "Ik wil heel graag een parlementaire meerderheid. En daarover ga ik nu in debat met de Kamer, inclusief de hele PvdA-fractie."

De minister zei verder in de komende jaren het moreel binnen de krijgsmacht terug te willen brengen. Hennis snapt dat '22 jaar aan reorganisatie iets doet met de organisatie'. Ze wil nu het vertrouwen terugwinnen. "Dat verdienen ze. Ze zetten zich dag in dag uit in voor onze vrijheid."

De Algemene Rekenkamer presenteerde donderdag een rapport over de JSF. De Rekenkamer stelde onder meer bedenkingen bij de berekeningen achter het besluit om de JSF aan te schaffen. Zo is het onzeker of er altijd vier toestellen beschikbaar zijn voor missies, zoals het kabinet beweert. Ook kunnen de kosten voor het onderhoud hoger uitvallen.

De PvdA houdt vrijdag een extra fractievergadering over de JSF. Verschillende Kamerleden van de PvdA zouden zich gepasseerd voelen bij het besluit om de JSF aan te schaffen.

Bron: Hennis overtuigd van komst JSF
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_131373319
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2013 23:26 schreef Cobra4 het volgende:
Samsom: nog geen standpunt over JSF

AMSTERDAM -
De fractie van de Partij van de Arbeid heeft nog geen standpunt ingenomen over de aankoop van de JSF, zoals het kabinet heeft voorgesteld. „Ik weet nog niet of ik dit besluit kan steunen”, aldus partijleider Diederik Samsom donderdagavond bij Pauw & Witteman.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)standpunt_JSF__.html
Samsom is een huichelaartje. Geen standpunt he? Nog niet zo lang geleden waren de verkiezingen en toen was de pvda nog fel tegen de aanschaf.
pi_131373709
Ze kunnen er gewoon niet meer omheen, of het nu de PvdA is of de SP, het is allemaal al vanaf hogehand al beslist en niet meer terug te draaien.
Het is economisch en politiek niet meer mogelijk om er uit te stappen.
Indien dit wel mogelijk was dan hadden ze dit al lang kunnen doen.

De goedkopere Gripen voldoet ook, is zelfs beter, maar is economisch en politiek niet meer mogelijk.

We zitten dus hoe dan ook aan de JSF vast, helaas voor de betere opties.

Het maakt dus niet uit welke partij-en in de regerering zit.

En hoe ik dit weet..... Gewoon een kwestie van logisch nadenken en het nieuws volgen.

Jammer, ik zie liever de Gripen NG dan de JSF.
En...... onthoud! Er is altijd iemand die van je houd!
pi_131375229
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2013 09:19 schreef Snackman het volgende:
Ze kunnen er gewoon niet meer omheen, of het nu de PvdA is of de SP, het is allemaal al vanaf hogehand al beslist en niet meer terug te draaien.
Het is economisch en politiek niet meer mogelijk om er uit te stappen.
Indien dit wel mogelijk was dan hadden ze dit al lang kunnen doen.

De goedkopere Gripen voldoet ook, is zelfs beter, maar is economisch en politiek niet meer mogelijk.

We zitten dus hoe dan ook aan de JSF vast, helaas voor de betere opties.

Het maakt dus niet uit welke partij-en in de regerering zit.

En hoe ik dit weet..... Gewoon een kwestie van logisch nadenken en het nieuws volgen.

Jammer, ik zie liever de Gripen NG dan de JSF.
Als iedereen nou eens kapt over die Gripen NG (want daar doelen jullie op met goedkoper EN beter)
Dat ding bestaat niet, is alleen op papier uitgedacht en loopt mijlenver achter in het ontwikkelingsproces op de F-35
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 20 september 2013 @ 11:05:53 #235
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_131375989
PvdA-fractie bijeen over JSF

DEN HAAG -
De PvdA-fractie is vrijdag rond 10 uur begonnen aan een extra beraad, voorafgaand aan een ledenraad in Zwolle op zaterdag. Belangrijk agendapunt is de aanschaf van de JSF. Het kabinet besloot deze week tot aankoop van dit gevechtstoestel, maar binnen de PvdA bestaat veel verzet.

Volgens Tweede Kamerlid Martijn van Dam valt vrijdag nog geen definitief standpunt van de PvdA-fractie te verwachten.

De meeste PvdA'ers hielden zich voor aanvang van de vergadering op de vlakte over hun standpunt. Mei Li Vos liet weten „kritisch” te zijn over de JSF.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)jeen_over_JSF__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 20 september 2013 @ 11:06:23 #236
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_131376003
Ministers: besluit over JSF is aan de fractie

DEN HAAG -
Het is nu aan de PvdA-fractie in de Tweede Kamer om het besluit van het kabinet te beoordelen om voor 4,5 miljard euro nieuwe straaljagers te kopen. „Dit gaat niet anders dan bij andere kabinetsbesluiten”, stelde minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (PvdA) voor aanvang van de ministerraad vrijdag. „We wachten nu af hoe de fracties tegen het besluit aankijken”, zei ze over de JSF-kwestie.

VVD-minister Melanie Schultz van Infrastructuur constateerde dat PvdA-leider Diederik Samsom nog over zijn standpunt wil nadenken. „Hij wil van Hennis horen hoe het ervoor staat”, zei ze. Schultz heeft er vertrouwen in dat minister Jeanine Hennis van Defensie de fracties kan overtuigen van de JSF. Minister Edith Schippers (Volksgezondheid, VVD) wilde niet op de kwestie ingaan. „Ik zeg er niets over”, zei ze. Ook zij zei dat het oordeel nu aan de fracties is.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)n_de_fractie___.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  vrijdag 20 september 2013 @ 11:54:52 #237
309673 Yogaflame
Haters gaan Haten
pi_131377345
Ben benieuwd waar dit op uit gaat draaien, ongeacht mijn eigen mening over de F35...

quote:
Schultz heeft er vertrouwen in dat minister Jeanine Hennis van Defensie de fracties kan overtuigen van de JSF.
En ik ben benieuwd wat voor doorslaggevende argumenten de minister van Defensie aan gaat dragen om de tegenstanders/hekzitters om te krijgen. En wat voor effect dat zal hebben op hun achterban. Hmmm. }:|
Don't sweat the petty things and don't pet the sweaty things.
  vrijdag 20 september 2013 @ 12:01:22 #238
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_131377506
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2013 09:19 schreef Snackman het volgende:
Ze kunnen er gewoon niet meer omheen, of het nu de PvdA is of de SP, het is allemaal al vanaf hogehand al beslist en niet meer terug te draaien.
Het is economisch en politiek niet meer mogelijk om er uit te stappen.
Indien dit wel mogelijk was dan hadden ze dit al lang kunnen doen.

De goedkopere Gripen voldoet ook, is zelfs beter, maar is economisch en politiek niet meer mogelijk.

We zitten dus hoe dan ook aan de JSF vast, helaas voor de betere opties.

Het maakt dus niet uit welke partij-en in de regerering zit.

En hoe ik dit weet..... Gewoon een kwestie van logisch nadenken en het nieuws volgen.

Jammer, ik zie liever de Gripen NG dan de JSF.
Misschien moet je je eens een keer inlezen voordat je begint te praten.
De Gripen NG is een fantasie.. een hersenspinsel wat niet bestaat. heel irritant deze lui want ze roepen vanuit hun onderbuik terwijl ze echt niet eens weten waar het over gaat.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_131378141
quote:
Misschien moet je je eens een keer inlezen voordat je begint te praten.
De Gripen NG is een fantasie.. een hersenspinsel wat niet bestaat. heel irritant deze lui want ze roepen vanuit hun onderbuik terwijl ze echt niet eens weten waar het over gaat.
Onzin wat je nu zegt, pure onzin.
De Gripen NG is absoluut geen fabel of fantasie, lees je maar eens heel goed in.

En wat mijn onderbuik gevoel is kan jij niet beoordelen.
En...... onthoud! Er is altijd iemand die van je houd!
pi_131378234
quote:
Als iedereen nou eens kapt over die Gripen NG (want daar doelen jullie op met goedkoper EN beter)
Dat ding bestaat niet, is alleen op papier uitgedacht en loopt mijlenver achter in het ontwikkelingsproces op de F-35
Hij loopt inderdaad achter op de F-35, kwa technologie dan, en het is geen tekentafel vliegtuig meer, wat deze versie vliegt wel degelijk, wel in test fase, maar hij vliegt.
Maar dit vliegtuig is breder inzetbaar dan de F35.
De F35 is bijvoorbeeld al niet geschikt voor dog-fight, de Gripen daarin tegen wel.
Alle concurenten van de F-35 zijn ook veel wendbaarder, ook dat is al bewezen, zelfs de oponenten van de F35.
En...... onthoud! Er is altijd iemand die van je houd!
pi_131378307
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2013 12:32 schreef Snackman het volgende:

De F35 is bijvoorbeeld al niet geschikt voor dog-fight, de Gripen daarin tegen wel.
Alle concurenten van de F-35 zijn ook veel wendbaarder, ook dat is al bewezen, zelfs de oponenten van de F35.
Dogfights... :') !

Het is geen 1916 meer...
pi_131378678
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2013 12:36 schreef AchJa het volgende:

[..]

Dogfights... :') !

Het is geen 1916 meer...
Dat dachten ze in Vietnam ook, kwamen ze ook op terug. Denk aan Bosnie & Irak; Dog-fights blijven zolang er gevechtsvliegtuigen zijn.
En...... onthoud! Er is altijd iemand die van je houd!
pi_131379138
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2013 12:52 schreef Snackman het volgende:

[..]

Dat dachten ze in Vietnam ook, kwamen ze ook op terug. Denk aan Bosnie & Irak; Dog-fights blijven zolang er gevechtsvliegtuigen zijn.
De Vietnam vlieger gaat niet op, men vertouwde op de BVR apparatuur echter stond dat allemaal nog in de kinderschoenen en eea bleek knap waardeloos te werken, zodat men noodgedwongen dog fights moest gaan uitvoeren. De huidige apparatuur is natuurlijk vele malen beter, nauwkeuriger en betrouwbaarder.

Dog fights komen incidenteel nog wel voor, maar is in de huidige genetwerkte tijd, met sublieme radars natuurlijk obsolete. En om nou op basis van "Dog fighting" kwaliteiten een toestel aan te schaffen in de huidige tijd is wel erg kortzichtig en dom.
  vrijdag 20 september 2013 @ 14:04:14 #244
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_131380638
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2013 12:27 schreef Snackman het volgende:

[..]

Onzin wat je nu zegt, pure onzin.
De Gripen NG is absoluut geen fabel of fantasie, lees je maar eens heel goed in.

En wat mijn onderbuik gevoel is kan jij niet beoordelen.
Onzin? :D

Remco zegt precies hetzelfde. De Gripen NG bestaat niet! Er is 1 demo toestel, een opgewaardeerde Gripen met een ontwerp uit de jaren 80. Er bestaan verder geen Gripen NG's. Het is een fata morgana, er wordt gelobbyd voor een toestel dat door de pers wordt gepresenteerd als de betere concurrent van de F-16 opvolger dat he-le-maal niks nada noppes van reputatie heeft. Met het demo toestel is daarnaast nog minder gevlogen dan met F-35's en daar hebben wij al een decennium ontwikkeling in gedeeld. Hoe in de hell concludeer jij dat de NG beter is?
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_131380795
De Gripen NG, als 'íe er al komt, zal in Zweden operationeel worden tussen 2023 en 2026. Bovendien is alles rondom die NG nog zo onzeker dat het risico voor de belastingbetaler me nog groter lijkt dan met F-35. En dan heb je een minder capabel toestel voor een onbekende prijs (zo goedkoop als eerder gesteld gaan ze echt niet zijn) en ook nog eens jaren later..
pi_131380979
quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2013 15:11 schreef sp3c het volgende:
Geilenkirchen staan toch gewoon F15's?

Alleen E3's en KC135's

quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 20:14 schreef Duizend-Bommen het volgende:

[..]

Zie je het voor je? Onze F-35 op weg naar hun 'Close Air Support' missie, maar onderweg heen en terug drie keer in de lucht tanken!
Hang er drop tanks onder en je hebt t probleem opgelost. Ooit naar de combat range van de F16 gekeken? Boven Afghanistan vliegen ze ook met 2 extra tanks.


Uiteindelijk bestaat er geen perfect vliegtuig en krijg je een manusje van alles wat nergens de beste in is. Daarom vliegt de VS met meerdere toestellen, net zoals de Russen en andere landen.

Wil je puur je kisten inzetten voor wat we doen in Afghanistan dan zou de A-10C voldoende zijn.
Puur A-10A's opkopen van de boneyard in Arizona, ze upgraden naar C standaard en je bent klaar. Dan wat JAS-39's / F16 Block 60's voor Air defence/Multi Role en je hebt een zeer capabele luchtmacht.

Het probleem wat men vergeet, ontwikkel je een nieuw toestel dan gaat dat veel geld kosten. Tentijde van de koude oorlog kostte het ook geld alleen toen klaagde niemand erover.
Het grote probleem tegenwoordig is dat alels om geld draait, beter gezegd groei. Ook al staat een bedrijf in het groen, toch bezuinigd men omdat men groei wil.
Tevens is ouderdom een groot probleem wat veel geld kost. De mens is niet gemaakt om 70+ te worden. na 35 begint het lichaam namelijk met verval. Het is dus logisch dat de zorg veel geld kost omdat men steeds ouder wordt, maar tot waar moet je iemand in leven houden?

En dan nog iets, Defensie zal alleen maar geld kosten en nooit iets opleveren. Enige manier dat het iets opleverd is in handels betrekkingen voor Nederland en internationaal aanzien. De defensie industrie verdient er natuurlijk wel aan.
pi_131382729
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2013 14:14 schreef thesystem het volgende:
Defensie zal alleen maar geld kosten en nooit iets opleveren.
Prima om voor DEFENSIE geld uit te trekken. Waar ik bezwaar tegen aanteken, is dat die JSF op geen enkele wijze ooit in te passen is in iets wat je als DEFENSIE zou kunnen aanduiden. Je ziet dat ook terug in de huidige discussie, waar gevraagd wordt dat de luchtmacht altijd vier vliegtuigen zal hebben voor missies in VERWEGISTAN. Noem het wat mij betreft het 'Ministerie van WERELDVERBETERING', of eerlijker: 'Ministerie van OORLOG', maar hou op met die poppenkast dat het om onze veiligheid zou gaan, dan. En daar heb ik geen geld voor over. Nog geen dubbeltje. En al helemaal niet als het betekent dat ik feitelijk op zeventig jarige leeftijd afgeschreven en getermineerd zou moeten worden, als ik gezondheidsklachten ontwikkel...... :(
"Niets doet meer kwaad in een staat dan dat men list voor wijsheid houdt." (Francis Bacon)
pi_131383476
Waarom geen Rafale? Dat is op dit moment de beste keus.

Die viel initieel af omdat hij veel duurder zou zijn en minder zou kunnen dan een F-35, maar dat is dus ondertussen drastisch veranderd.
pi_131383668
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2013 15:07 schreef Duizend-Bommen het volgende:

[..]

Prima om voor DEFENSIE geld uit te trekken. Waar ik bezwaar tegen aanteken, is dat die JSF op geen enkele wijze ooit in te passen is in iets wat je als DEFENSIE zou kunnen aanduiden. Je ziet dat ook terug in de huidige discussie, waar gevraagd wordt dat de luchtmacht altijd vier vliegtuigen zal hebben voor missies in VERWEGISTAN.
Je vergeet 1 ding, defensie van Nederland, Europa en het westen vindt niet alleen plaats op eigen grond gebied. Afghanistan is niet alleen vanwegen 9/11 hoor maar ook het versterken van handels posities en delfstoffen. De wereld is geen fijne plaats en om te kunnen leven op de standaard die we nu gewend zijn zullen we aan delfstoffen moeten komen want die zijn niet te vinden in ons eigen land. Dus we doen het zoals vroeger, je valt een landje binnen en je gaat het daar halen.

Ja, dit is geen defensie maar offensie maar je zult wat moeten, je wilt toch ook nog altijd leven onder de welvaart die we nu kennen of niet soms?

Daarvoor heb je modern militair materieel nodig.
Ik ben zelf ook geen voorstander van de JSF maar ik begrijp de keuze.
Zoals je hierbovne kunt lezen is mijn keuze 2 vliegtuigen. een dedicated CAS kist en een multirole.

Tevens is Defensie maar een gekoze naam.
Vroeger was de naam dan ook ministerie van oorlog

quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2013 15:33 schreef SymbolicFrank het volgende:
Waarom geen Rafale? Dat is op dit moment de beste keus.

Die viel initieel af omdat hij veel duurder zou zijn en minder zou kunnen dan een F-35, maar dat is dus ondertussen drastisch veranderd.
Je koopt niet alleen een vliegtuig maar ook alles erom heen.
Je zult je grond personeel volledig moeten her-opleiden.
Je piloten zul je volledig moeten her-opleiden van een amerikaanse kist naar een franse kist.
Je verliest dan je opleidingsplekken in de VS waar je van rookie tot volledige f16 piloot wordt opgeleid.
Je zult nieuwe grond uitrusting moeten kopen.
Je tanker of de kist moet worden aangepast ivm boom / drogue
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 20 september 2013 @ 16:05:54 #250
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_131384362
Hennis 'niet verrast' door Samsom over JSF

DEN HAAG -
Minister Jeanine Hennis van Defensie was niet verrast door de uitspraken van PvdA-leider Diederik Samsom over de JSF. „Ik was niet verrast. Ik vind het ook oprecht prima dat ook de PvdA-fractie het debat voert”, zei ze vrijdag na afloop van de ministerraad.

Samsom zei donderdagavond dat hij nog niet weet of hij het kabinetsbesluit om 37 Joint Strike Fighters aan te schaffen, kan steunen. Hij wil eerst zeker weten dat de luchtmacht met de 37 straaljagers kan doen wat gedaan moet worden. Hennis (VVD) heeft er vertrouwen in dat ze de zorgen van haar coalitiegenoot kan wegnemen. „Er komen antwoorden op alle vragen van de Kamer en daarna kunnen we begin november in debat.” Ze zal dan overtuigend laten zien dat haar voorstel een goed plan is, voegde ze toe.

Hennis maakt zich geen zorgen over de onrust binnen de PvdA, waar lang niet iedereen blij is met de eventuele komst van de JSF. „Iedere regeringspartij staat met de kop in de wind. Dat betekent dat je koers moet houden - dat geldt ook voor de PvdA”, zei ze daarover.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)niet_verrast___.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')