Inderdaad. Gewoon over eten en drinken.quote:Op zondag 14 april 2013 09:16 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb de aflevering terug gekeken, en hoofdschuddend naar de truttigheid zitten kijken, echt, wat vreselijk.
hahaha ja echt epicquote:Op woensdag 17 april 2013 18:22 schreef MaximusTG het volgende:
Hilarische aflevering over die lianen zeg! Die Maurice Dekkers, geweldig, dat sarcasme druipt er vanaf, maar die vrouw heeft gewoon helemaal niks door!
Jaja, we houden het bij grijstintenquote:Op woensdag 17 april 2013 18:22 schreef MaximusTG het volgende:
Hilarische aflevering over die lianen zeg! Die Maurice Dekkers, geweldig, dat sarcasme druipt er vanaf, maar die vrouw heeft gewoon helemaal niks door!
Geschrapt denk ik .quote:Op donderdag 2 mei 2013 20:11 schreef Radegast het volgende:
Krijgen we de aflevering over de mayonaise nog te zien?
Ik vraag me af wat ze gaan onderzoeken. Dat sushi in Nederland anders is dan in Japan is logisch. Anders zou sushi nooit aanslaan in nlquote:Op donderdag 2 mei 2013 14:12 schreef golfer het volgende:
Vanavond weer:
Afl.: Sushi. Vroeger was het chique met stokjes. Sushi. Maar Japanse vishapjes zijn zo speciaal niet meer. Op het station, in de supermarkt en zelfs in de diepvries. All you can eat, bij de Chinees die Japans heeft geleerd. De komende weken peutert de Keuringsdienst een rolletje sushi uit elkaar. Een culinaire reis naar de trots van Japan, zonder dat we in Japan terechtkomen. Sushi in de polder. Aangenaam.
In dat kader ook een leuk artikel uit De Volkskrant er over:
http://www.volkskrant.nl/(...)erbal-verdrong.dhtml
Ik zit hier in een huisje in de Efteling, en daar hangen aan de lamp een paar van die lianen aan touwquote:Op woensdag 17 april 2013 18:22 schreef MaximusTG het volgende:
lianen zeg! Die Maurice Dekkers, geweldig, dat sarcasme druipt er vanaf, maar die vrouw heeft gewoon helemaal niks door!
Het hele concept is natuurlijk niks
Nee, ze is van vleesquote:Op donderdag 2 mei 2013 20:39 schreef Felagund het volgende:
Marijn is toch vegetarisch? Of eet ze wel vis?
Vegetarisch zeggen mag tegenwoordig ook http://taaladvies.net/taal/advies/vraag/1480/quote:
Zalm poept nietquote:Op donderdag 2 mei 2013 20:42 schreef henkde_j het volgende:
1 kilo voer levert 1 kilo zalm op. Yeah right
Volgende week gaat het verder.quote:Op donderdag 2 mei 2013 20:55 schreef erikkll het volgende:
Huh. Wat is dit nou. Loopt de aflevering nou halverwege af? Waar zijn de labresultaten, waar is de wasabi-vervuiling?
Droogvoer versus natte zalm?quote:Op donderdag 2 mei 2013 20:42 schreef henkde_j het volgende:
1 kilo voer levert 1 kilo zalm op. Yeah right
Wantquote:Op donderdag 2 mei 2013 20:42 schreef henkde_j het volgende:
1 kilo voer levert 1 kilo zalm op. Yeah right
Staat in dat artikel in De Volkskrant al voor een groot deel.quote:Op donderdag 2 mei 2013 20:19 schreef dubbeltjeswasgeld het volgende:
Ik vraag me af wat ze gaan onderzoeken. Dat sushi in Nederland anders is dan in Japan is logisch. Anders zou sushi nooit aanslaan in nl
corrected.quote:Op donderdag 2 mei 2013 23:32 schreef Snoepje5 het volgende:
It's gonna be a few 100 millions of sushi's.
Nope, de gebruikte zalm voor sommige varianten wel.quote:
Viel mij ook al op ja .quote:
en gebruikt geen voedingstoffen!quote:
En je betaald er ook nog eens de hoofdprijs voor.quote:Op vrijdag 3 mei 2013 13:01 schreef MrSweets het volgende:
Net als de sushi van de AH, die valt in je mond helemaal uitelkaar, supper smerige troep.
lol ja echt he, sowieso is in NL sushi vaak veels te duur, 10¤/roll (6-8 stuks) vragen ze maar zo :Squote:Op vrijdag 3 mei 2013 19:48 schreef ddx het volgende:
[..]
En je betaald er ook nog eens de hoofdprijs voor.
programma duurt een half uurquote:Op donderdag 9 mei 2013 19:51 schreef Snoepje5 het volgende:
Wat een onzin, ik wil mijn 1 uur tijd terug van vorige week..
Maar wel met calcium!quote:
Mooie sprekerquote:Op donderdag 9 mei 2013 20:43 schreef remcoP het volgende:
Die Italiaan maakt gewoon reclame voor z'n calciumcarbonaat.
"This is one of the purest mines in Italy"quote:Op donderdag 9 mei 2013 20:44 schreef henkde_j het volgende:
[..]
Mooie spreker
Duimpje omhoog
"Yeah, Dutch milk with Italian Calcium [ afbeelding ]
Idd, beetje spijkers op laag water zoeken.quote:
Ze hebben wel eens betere afleveringen gehad inderdaad.quote:
Want?quote:Op donderdag 9 mei 2013 22:29 schreef Stansfield het volgende:
Beetje jammer dat die sushi aflevering niet door ging. Had toch graag het vervolg gezien. Want ik word wel heel erg moe van al die Hollanders die sushi nu ineens zo geweldig vinden. En dan lekker all you can eat sushi bij een chinees eten of bij de ah uit de vriezer.
Tja sushi is het nieuwe wokkenquote:Op donderdag 9 mei 2013 22:29 schreef Stansfield het volgende:
Beetje jammer dat die sushi aflevering niet door ging. Had toch graag het vervolg gezien. Want ik word wel heel erg moe van al die Hollanders die sushi nu ineens zo geweldig vinden. En dan lekker all you can eat sushi bij een chinees eten of bij de ah uit de vriezer.
Prima, all you can eat bij Sumo of Shabuquote:
Dan eten ze in ieder geval nog zelfgemaakte pizza in italie. Het vergelijken van een diepvriespizza met een zelfgemaakte pizza met goede ingrediënten dat is wat me stoort.quote:Op donderdag 9 mei 2013 22:58 schreef Snoepje5 het volgende:
[..]
Want?
Kun je ook over de pizza zeggen. Wordt een beetje moe van al die mensen die de pizza uit italie zo geweldig vinden. Is er ook in diepvries variant bij de AH.
Of mag je pizza ook alleen eten van een echte italiaan?
DAT DIT KAN IN NEDERLAND!!quote:Op vrijdag 10 mei 2013 12:18 schreef golfer het volgende:
Veel kritiek op Twitter en Facebook op de KvW vanwege het zonder reden afgelasten van Sushi-deel2.
Zij die zelf altijd zo openheid en eerlijkheid prediken en nu zonder concrete opgaaf van redenen een uitzending schrappen/aflasten.
Sushiquote:Op vrijdag 10 mei 2013 11:43 schreef Stefan het volgende:
[..]
Prima, all you can eat bij Sumo of Shabu
Een magere melk afleveringquote:Op vrijdag 10 mei 2013 18:12 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
ik vond het maar een magere aflevering. de vragen waren ook niet bijster boeiend, en niets onverwachts gezien.
Wat een hipster postquote:Op donderdag 9 mei 2013 22:29 schreef Stansfield het volgende:
Beetje jammer dat die sushi aflevering niet door ging. Had toch graag het vervolg gezien. Want ik word wel heel erg moe van al die Hollanders die sushi nu ineens zo geweldig vinden. En dan lekker all you can eat sushi bij een chinees eten of bij de ah uit de vriezer.
enige leuke was marijn die voor het eerst rauwe volle melk proefde en er achter kwam hoe lekker dat was. Zelf doorhad hoe het kwam en stadsmeisje zeiquote:Op vrijdag 10 mei 2013 18:18 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
ja. gelukkig dat die geile slet het presenteerde goeddeels, dat maakte het nog een beetje goed.
Voor de rest waren ze vooral campina aan het afzeiken. Het zou leuker zijn als ze gewoon feitelijk bleven en niet zo afzeikerig. Gewoon open en eerlijk berichten, niet zo ach wat errug wat die boze fabriek doet.quote:
gewoon goede journalistieke eigenschap. zolang het op de inhoud gaat prima toch. alleen moeten ze wat boeiendere onderwerpen fixen.quote:Op vrijdag 10 mei 2013 18:37 schreef Stefan het volgende:
Valt t jullie ook altijd op dat hoe liever Marijn klinkt hoe harder de vragen
Ze belde vorige week de Sushi producent en klonk zo poeslief, daarna ging ze naar het lab met de sushi
Dat laatste doe je zelf ook. Anders doet het je niks dat die Hollanders aan de sushi gaan.quote:Op vrijdag 10 mei 2013 14:00 schreef Stansfield het volgende:
[..]
Dan eten ze in ieder geval nog zelfgemaakte pizza in italie. Het vergelijken van een diepvriespizza met een zelfgemaakte pizza met goede ingrediënten dat is wat me stoort.
Ik word sowieso moe van alle mensen die zo pretentieus doe over eten.
Ik heb ervaren dat je aan de melk recht van de koe kan proeven hoe de koeien er bij staan (op een dikke laag stro of op miezerig strooisel).quote:Op vrijdag 10 mei 2013 18:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
enige leuke was marijn die voor het eerst rauwe volle melk proefde en er achter kwam hoe lekker dat was. Zelf doorhad hoe het kwam en stadsmeisje zei
Voer ookquote:Op vrijdag 10 mei 2013 22:27 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Ik heb ervaren dat je aan de melk recht van de koe kan proeven hoe de koeien er bij staan (op een dikke laag stro of op miezerig strooisel).
quote:Carrageen wordt toegepast in zeer veel voedingsmiddelen als verdikkingsmiddel en stabilisator.
Volgens mij had de FrieslandCampina vertegenwoordigster meer moeite, ze had soms zo'n blik van, euh euh euh wat moet ik hier nu op zeggen. Al helemaal toen ze die nieuwe melkpak liet zien.quote:Op zaterdag 11 mei 2013 23:47 schreef TUFKAL het volgende:
Beetje zielig die boer weet zich geen raad met kritische vragen en zn vrouw moet m redden met n ingestampt Campina verhaal.
ja die ook inderdaad.quote:Op zondag 12 mei 2013 10:26 schreef Soldier2000 het volgende:
[..]
Volgens mij had de FrieslandCampina vertegenwoordigster meer moeite, ze had soms zo'n blik van, euh euh euh wat moet ik hier nu op zeggen. Al helemaal toen ze die nieuwe melkpak liet zien.
Die boer had zich overigens wel even flink vastgepraat, hij zei van dit zijn nu de calcium koeien. Waarmee hij de indruk wekte van, dit zijn nu de speciale koeien die de melk geven die in dat calcium pak zitten.
Hahaha dat merkte ik ook. Hij sprak al met een voorleesstem, en die zin vond ik toen ook meteen op wikipedia.quote:Op zaterdag 11 mei 2013 23:51 schreef TUFKAL het volgende:
Leuk ook die callcentre dude over carageen, die leest het gewoon op van Wikipedia
http://nl.wikipedia.org/wiki/Carrageen
[..]
Volgens mij krijgen sommige koeien wel speciaal voer om de samenstelling van de melk aan te passen. Jammer dat ze daar niet verder op in gingen.quote:Op zondag 12 mei 2013 10:26 schreef Soldier2000 het volgende:
[..]
Volgens mij had de FrieslandCampina vertegenwoordigster meer moeite, ze had soms zo'n blik van, euh euh euh wat moet ik hier nu op zeggen. Al helemaal toen ze die nieuwe melkpak liet zien.
Die boer had zich overigens wel even flink vastgepraat, hij zei van dit zijn nu de calcium koeien. Waarmee hij de indruk wekte van, dit zijn nu de speciale koeien die de melk geven die in dat calcium pak zitten.
Naar mijn weten kunnen veehouders maar 2 soorten melk leveren; de 'normale' melk, en de 'biologische melk'. 'Biologische' melk is afkomstig van veehouderijen waar geen bestrijdingsmiddelen etc worden gebruikt.quote:Op zondag 12 mei 2013 11:40 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Volgens mij krijgen sommige koeien wel speciaal voer om de samenstelling van de melk aan te passen. Jammer dat ze daar niet verder op in gingen.
En die voorlieger van Campina, heerlijk om te zien hoe PR-mensen buiten hun ingestudeerde zinnetjes gedwongen worden en geen idee hebben hoe ze moeten reageren.
Als je een echte pizza uit Italie heb gegeten denk je dat welquote:Op donderdag 9 mei 2013 22:58 schreef Snoepje5 het volgende:
[..]
Want?
Kun je ook over de pizza zeggen. Wordt een beetje moe van al die mensen die de pizza uit italie zo geweldig vinden. Is er ook in diepvries variant bij de AH.
Of mag je pizza ook alleen eten van een echte italiaan?
Eensch!quote:Op zondag 12 mei 2013 20:41 schreef TUFKAL het volgende:
[..]
Als je een echte pizza uit Italie heb gegeten denk je dat wel
quote:Afgelopen donderdag is van het programma “Keuringsdienst van Waarde” de aflevering Melk uitgezonden (NL. 3 rond 20.30 uur).
Aflevering Sushi 2, die gepland stond voor deze datum is, wegens een technisch probleem met de band, niet uitgezonden, onze excuses hiervoor.
Onder voorbehoud van wijzigingen in het uitzendschema hierbij de nieuwe uitzendvolgorde.
16 mei Aflevering Patatje Met
23 mei Aflevering Sushi 2
30 mei Aflevering Couscous
6 juni Aflevering Barbecue
Jaquote:
Ja dat dus. Hier (NL) amper te krijgen helaas.quote:
Ik bedoel dus bij de gemiddelde snackbar. Zo'n grote puntzak met goede stevige friet en er dan een kwak zure mayo over... !quote:Op donderdag 16 mei 2013 16:02 schreef Impry het volgende:
Bij de Jumbo hebben ze de bovenste volgens mij.
[ afbeelding ]
Deze ken ik niet, maar lijkt er op dat ze het bij de AH ook hebben.
[ afbeelding ]
Ok die gaat op de lijst voor zaterdag dus. .quote:
ja van Jumbo is goeie. Verder adviseer ik een pot van de Natuurwinkel.quote:Op donderdag 16 mei 2013 16:02 schreef Impry het volgende:
Deze koopt m'n moeder altijd, volgens mij bij de Jumbo.
[ afbeelding ]
Deze ken ik niet, maar lijkt er op dat ze het bij de AH ook hebben.
[ afbeelding ]
Waarom?quote:Op donderdag 16 mei 2013 16:26 schreef TUFKAL het volgende:
Verder adviseer ik een pot van de Natuurwinkel.
Heb nog nooit lekkere mayo in de natuurwinkel gevonden, wel lekkere tomatensaus.quote:Op donderdag 16 mei 2013 16:43 schreef TUFKAL het volgende:
[..]
haha niet perse vanwege de winkel maar omdat die lekker is. Zal t merk eens opzoeken.
deze bv:quote:Op donderdag 16 mei 2013 16:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb nog nooit lekkere mayo in de natuurwinkel gevonden, wel lekkere tomatensaus.
Roombotermayo, dat zie ik voor het eerstquote:Op donderdag 16 mei 2013 17:09 schreef TUFKAL het volgende:
[..]
deze bv:
http://www.boerderijdeloo(...)boter-mayonaise.html
quote:
Het is patat, en geen frietquote:
hoef je niet meer te kijkenquote:Op donderdag 16 mei 2013 20:31 schreef ß het volgende:
Jammer dat ze zo vaak de conclusie al in de intro stoppen.
Ja, volgens mij al de hele aflevering.quote:Op donderdag 16 mei 2013 20:31 schreef ß het volgende:
Jammer dat ze zo vaak de conclusie al in de intro stoppen.
Mayo is tenminste lekker, ik nam als kind altijd curry bij de patat, maar dat komt denk ik omdat we vooral fritessaus in huis hadden.quote:Op donderdag 16 mei 2013 20:33 schreef donald_dick het volgende:
ach mayo of niet, het is toch maar glijmiddel om de patat naar binnen te werken
ik zou hem echt hoeken als ie de hele tijd in mijn personal space zou komenquote:
die is het ook lekkerstquote:Op donderdag 16 mei 2013 20:41 schreef Stickertje het volgende:
zaanse mayonaise uit zo'n ouderwetse ijzeren tube
Of die van Devos en Lemmensquote:Op donderdag 16 mei 2013 20:41 schreef Stickertje het volgende:
zaanse mayonaise uit zo'n ouderwetse ijzeren tube
Dat was een kittige outfit inderdaadquote:
ken ik niet, zal eens een keer in de winkel kijken of ik die ziequote:
2 tot 3 dagen maxquote:Op donderdag 16 mei 2013 20:43 schreef Markeerstift het volgende:
Als je zelf mayo maakt gaat ie vast niet lang mee denk ik?
alsof ze een snotje aan het rollen isquote:
ze is nog uitgescheurd van de bevalling, dus weet wat je zegtquote:
Is dat niet al een half jaar geleden?quote:Op donderdag 16 mei 2013 20:48 schreef donald_dick het volgende:
[..]
ze is nog uitgescheurd van de bevalling, dus weet wat je zegt
Ze is wel 3 seizoenen zwanger geweest ofzoquote:Op donderdag 16 mei 2013 20:48 schreef donald_dick het volgende:
[..]
ze is nog uitgescheurd van de bevalling, dus weet wat je zegt
en 500 hechtingen laterquote:Op donderdag 16 mei 2013 20:48 schreef Felagund het volgende:
[..]
Is dat niet al een half jaar geleden?
beter dan die doos uit family guy die 7 seizoenen zwanger wasquote:Op donderdag 16 mei 2013 20:49 schreef TUFKAL het volgende:
[..]
Ze is wel 3 seizoenen zwanger geweest ofzo
wees blij dat ze geen patatsaus zegtquote:
Ik vond dat hij vrij open was. Dat is ook wel eens anders met fabrikanten.quote:Op donderdag 16 mei 2013 20:51 schreef donald_dick het volgende:
helemaal trots dat er weinig vet in zit, maar er wel omheen lullen dat er 80 procent water in zit
nu komt de aap uit de mouwquote:Op donderdag 16 mei 2013 20:52 schreef InTrePidIvity het volgende:
[..]
Ik vond dat hij vrij open was. Dat is ook wel eens anders met fabrikanten.
dat is net zoiets zeggen als 'wat een geuzer over paardenvlees in mijn hamburger 'quote:
Kromme vergelijking, fritessaus wordt duidelijk neergezet als een ander product.quote:Op donderdag 16 mei 2013 20:54 schreef Stickertje het volgende:
[..]
dat is net zoiets zeggen als 'wat een geuzer over paardenvlees in mijn hamburger '
quote:Op donderdag 16 mei 2013 20:55 schreef InTrePidIvity het volgende:
[..]
Kromme vergelijking, fritessaus wordt duidelijk neergezet als een ander product.
Inderdaad: "fritessaus, u kunt net zo goed water gebruiken" zoiets?quote:Op donderdag 16 mei 2013 20:55 schreef InTrePidIvity het volgende:
[..]
Kromme vergelijking, fritessaus wordt duidelijk neergezet als een ander product.
er staat frietsaus op de verpakking en ingrediënten staan er ook gewoon netjes op...quote:Op donderdag 16 mei 2013 20:54 schreef Stickertje het volgende:
[..]
dat is net zoiets zeggen als 'wat een geuzer over paardenvlees in mijn hamburger '
het ging er ook m dat er fietsaus als maypnaise verkocht word in een frietzaak.. hetzelfde dusquote:Op donderdag 16 mei 2013 20:55 schreef InTrePidIvity het volgende:
[..]
Kromme vergelijking, fritessaus wordt duidelijk neergezet als een ander product.
Het werd toch als frietje met verkocht? Ze zeiden niet dat het mayonaise was.quote:Op donderdag 16 mei 2013 20:57 schreef Stickertje het volgende:
[..]
het ging er ook m dat er fietsaus als maypnaise verkocht word in een frietzaak.. hetzelfde dus
Dat is de fabrikant niet aan te rekenen, die levert gewoon een legitiem product met fritessaus. Als een snackbarhouder dat verkoopt als mayonaise, dan zit hij fout en niet de fabrikant. Die fabrikant wordt in de uitzending aangesproken op het gebruik van water, terwijl die geen blaam treft. Niet hetzelfde dus.quote:Op donderdag 16 mei 2013 20:57 schreef Stickertje het volgende:
[..]
het ging er ook m dat er fietsaus als maypnaise verkocht word in een frietzaak.. hetzelfde dus
wel als de slager paardenvlees als biefstuk verkooptquote:Op donderdag 16 mei 2013 21:00 schreef InTrePidIvity het volgende:
[..]
Dat is de fabrikant niet aan te rekenen, die levert gewoon een legitiem product met fritessaus. Als een snackbarhouder dat verkoopt als mayonaise, dan zit hij fout en niet de fabrikant. Die fabrikant wordt in de uitzending aangesproken op het gebruik van water, terwijl die geen blaam treft. Niet hetzelfde dus.
Niets mis mee. Paardenbiefstukquote:Op donderdag 16 mei 2013 21:02 schreef Stickertje het volgende:
[..]
wel als de slager paardenvlees als biefstuk verkoopt
Dat is de fabrikant toch niet aan te rekenen?quote:Op donderdag 16 mei 2013 21:02 schreef Stickertje het volgende:
[..]
wel als de slager paardenvlees als biefstuk verkoopt
quote:Op donderdag 16 mei 2013 21:05 schreef InTrePidIvity het volgende:
[..]
Dat is de fabrikant toch niet aan te rekenen?
*verhuistquote:
quote:
quote:
twitter:MarijnFrank twitterde op donderdag 16-05-2013 om 20:58:21 Nog één keer dan. Fritessaus. Niet frietsaus. #kvw reageer retweet
Het is echt een suffe aflevering..quote:Op donderdag 16 mei 2013 21:16 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb de aflevering niet gezien maar is de onthulling dan er in snackbars frietsaus wordt gegeven in plaats van mayonaise?
Doen toch bijna alle snackbars?quote:Op donderdag 16 mei 2013 21:16 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb de aflevering niet gezien maar is de onthulling dan er in snackbars frietsaus wordt gegeven in plaats van mayonaise?
Het bevat minder calorieën, maar het is vooral goedkoper voor hun denk ik..quote:Op donderdag 16 mei 2013 21:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Een snackbarzeug zei me ooit dat frietsaus gezonder was toen ik om mayo vroeg, ik zei dat als ik gezond wilde eten niet hier een vette bek kwam halen
Klopt ja, in feite is het zo dat als je significant minder vet binnenkrijgt in je dieet omdat je altijd fritessaus ipv mayo neemt, dan eet je het uberhaupt al teveel..quote:Op donderdag 16 mei 2013 21:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Een snackbarzeug zei me ooit dat frietsaus gezonder was toen ik om mayo vroeg, ik zei dat als ik gezond wilde eten niet hier een vette bek kwam halen
Plantaardige oliën zijn gezond.quote:Op donderdag 16 mei 2013 21:50 schreef MaximusTG het volgende:
Klopt ja, in feite is het zo dat als je significant minder vet binnenkrijgt in je dieet omdat je altijd fritessaus ipv mayo neemt, dan eet je het uberhaupt al teveel..
Zaanse mayonaise, ook mijn favoriet. Al is het bij mij wel zo dat ik daardoor alle andere mayonaise behoorlijk smerig ben gaan vinden, Calvé voorop.quote:Op donderdag 16 mei 2013 23:33 schreef golfer het volgende:
Ik ga nu even een patatje maken en neem er Zaanse mayonaise bij. Ingrediënten even gecheckt: 80 % plantaardige oliën, dus het mag mayo heten.
Het blijft wel een geweldig persoon op op tv te zienquote:Op donderdag 16 mei 2013 20:52 schreef Felagund het volgende:
Piere Wind ziet er ook wel uit alsof hij zo'n emmertje mayonaise kan leegeten
Zelfgemaakte mayo ben ik helaas ook geen ster in. Mijn Vlaamse schoonzus neemt regelmatig potten mayonaise uit België mee en die mayo vind ik veel lekkerder dan in Nederland. Zuriger, niet volgestopt met suikers om het zoet te laten smaken.quote:Op donderdag 16 mei 2013 23:48 schreef Radegast het volgende:
Zaanse mayonaise, ook mijn favoriet. Al is het bij mij wel zo dat ik daardoor alle andere mayonaise behoorlijk smerig ben gaan vinden, Calvé voorop.
Lekkerste is natuurlijk zelfgemaakte mayo, maar die is bij mij zo vaak mislukt dat ik gestopt ben met proberen...
Bingoquote:Op donderdag 16 mei 2013 21:45 schreef Snowglobe het volgende:
[..]
Het bevat minder calorieën, maar het is vooral goedkoper voor hun denk ik..
Niet bij de groothandel, daar scheelt frietsaus een euro of 5-10 per 10L emmer tov echte mayoquote:Op vrijdag 17 mei 2013 12:57 schreef lyolyrc het volgende:
Gisteren had ik na de uitzending nog even op de website van AH gekeken wat er voor de mayonaise en de frietsauzen van Remia gevraagd wordt. De frietsauzen zijn duurder.
Ik kom er zelden maar vraag me af of het bij "elke" snackbar zo is.quote:Op vrijdag 17 mei 2013 12:58 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Bij elke snackbar staat er gewoon mayonaise. Als dat geen mayonaise is mag je het niet zo verkopen. Ik vind dat nogal schandalig eigenlijk. Waarom worden de snackbars niet aangepakt?
Bij elke snackbar waar ik kom.quote:Op vrijdag 17 mei 2013 13:12 schreef TUFKAL het volgende:
[..]
Ik kom er zelden maar vraag me af of het bij "elke" snackbar zo is.
Hoezo? JE maakt een saus waar weinig vet in zit want daar is vraag naar. Dan ga je toch niet zeiken dat ze het vervangen hebben met water? Waar hadden ze de saus dan op moeten basseren? Lucht? Ik snap niet waarom het een probleem is dat een saus een emulsie is in water in plaats van in olie.quote:
Prima, maar dan moet je het geen mayonaise noemen, net zoals je margarine geen boter moet noemen en cacaofantasie geen chocolade.quote:Op vrijdag 17 mei 2013 15:45 schreef Frag_adder het volgende:
[..]
Hoezo? JE maakt een saus waar weinig vet in zit want daar is vraag naar. Dan ga je toch niet zeiken dat ze het vervangen hebben met water? Waar hadden ze de saus dan op moeten basseren? Lucht? Ik snap niet waarom het een probleem is dat een saus een emulsie is in water in plaats van in olie.
Hij komt me veel te dichtbij in mijn comfortzone als ie met je spreekt.quote:Op vrijdag 17 mei 2013 15:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Zit de aflevering nu te kijken, Pierre Wind is echt een held
Vind het het ook een nare man. Die marijn is in deze uitzending ook net een klein kind.quote:Op vrijdag 17 mei 2013 16:43 schreef golfer het volgende:
[..]
Hij komt me veel te dichtbij in mijn comfortzone als ie met je spreekt.
Moeite met mensen die je aanraken?quote:Op vrijdag 17 mei 2013 16:43 schreef golfer het volgende:
[..]
Hij komt me veel te dichtbij in mijn comfortzone als ie met je spreekt.
Ja dat toontje van haar, gruwelquote:Op vrijdag 17 mei 2013 16:51 schreef fotostarter het volgende:
. Die marijn is in deze uitzending ook net een klein kind
Nee, met mensen die zich ongevraagd aan mij opdringen wel.quote:
Ik heb pierre wind een paar keer ontmoet, hij is er in your face, zo is hij gewoon, komt dichterbij dan Nederlanders. Hij dringt zich niet opquote:Op vrijdag 17 mei 2013 17:21 schreef golfer het volgende:
[..]
Nee, met mensen die zich ongevraagd aan mij opdringen wel.
Ik vind hem heel erg .. hoe zeg ik dat.... aanwezig.quote:Op vrijdag 17 mei 2013 17:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik heb pierre wind een paar keer ontmoet, hij is er in your face, zo is hij gewoon, komt dichterbij dan Nederlanders. Hij dringt zich niet op
Marijn heeft haar stem ook niet echt mee.quote:Op vrijdag 17 mei 2013 16:51 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Vind het het ook een nare man. Die marijn is in deze uitzending ook net een klein kind.
Verder leuke aflevering
Op Tv is het een zeer irritante acteur, die bovendien gewoon totaal niet leuk of grappig is. Nog nepper als fritessaus die als mayonaise verkocht wordt.quote:Op vrijdag 17 mei 2013 17:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik heb pierre wind een paar keer ontmoet, hij is er in your face, zo is hij gewoon, komt dichterbij dan Nederlanders. Hij dringt zich niet op
Mwa.. andere afleveringen is er niks mis mee. Ze deed nu gewoon anders.quote:Op vrijdag 17 mei 2013 18:35 schreef Soldier2000 het volgende:
[..]
Marijn heeft haar stem ook niet echt mee.
Ja ja.quote:Op vrijdag 17 mei 2013 19:22 schreef fotostarter het volgende:
Mwa.. andere afleveringen is er niks mis mee. Ze deed nu gewoon anders.
Als je niet weet wat het verschil is, is het toch hetzelfde?quote:Op vrijdag 17 mei 2013 19:26 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ja ja.
Dat zei ze ook een paar keer op een wat vervelende toon.
Er is overigens niets mis met fritessaus voor de mensen die niet zoveel vet willen eten, maar wel een saus voor bij de patat willen. Alleen nu deden ze of het product de mensen nept of zo, maar op de flessen Remia staat echt niet het woord 'mayonaise'. Het enige neppe er aan is dat mensen in een snackbar denken mayonaise te krijgen en dat niet krijgen. En ik vond het wel slecht van iemand die zei dat bij hun fritessaus en mayonaise hetzelfde waren, maar geen flauw idee had wat het verschil was.
Zo moelijk is het toch niet, gewoon handmixer en rustig olie erbij schenken ?quote:Op vrijdag 17 mei 2013 11:17 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Zelfgemaakte mayo ben ik helaas ook geen ster in. Mijn Vlaamse schoonzus neemt regelmatig potten mayonaise uit België mee en die mayo vind ik veel lekkerder dan in Nederland. Zuriger, niet volgestopt met suikers om het zoet te laten smaken.
Het is ook niet moeilijk, ik vind die van mijzelf gewoon echt niet lekker. Misschien heb ik niet de juiste olie gebruikt oid.quote:Op zaterdag 18 mei 2013 00:31 schreef ddx het volgende:
Zo moelijk is het toch niet, gewoon handmixer en rustig olie erbij schenken ?
Welke heb je gebruikt dan?quote:Op zaterdag 18 mei 2013 13:15 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Het is ook niet moeilijk, ik vind die van mijzelf gewoon echt niet lekker. Misschien heb ik niet de juiste olie gebruikt oid.
Dat weet ik niet meer hoor Waarschijnlijk wat voor handen was (olijfolie, koolzaadolie, zonnebloemolie...geen idee)quote:
Pierre Wind zei nog heel duidelijk in het programma dat je geen olijfolie voor mayonaise moet gebruiken, omdat dat niet te hachelen is.quote:Op zaterdag 18 mei 2013 14:31 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Dat weet ik niet meer hoor Waarschijnlijk wat voor handen was (olijfolie, koolzaadolie, zonnebloemolie...geen idee)
Gebruik een zo neutraal mogelijke olie, zoals distelolie, druivenpit of arachideolie.quote:Op zaterdag 18 mei 2013 13:15 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Het is ook niet moeilijk, ik vind die van mijzelf gewoon echt niet lekker. Misschien heb ik niet de juiste olie gebruikt oid.
Dit ja, niet olijfolie ofzo gebruikenquote:Op zaterdag 18 mei 2013 15:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gebruik een zo neutraal mogelijke olie, zoals distelolie, druivenpit of arachideolie.
Absoluutquote:Op donderdag 23 mei 2013 18:39 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
wel leuk om te proberen, majo van 100% olijfolie. dat is zo fucking ranzig
Valt mij de afgelopen wel vaker op.quote:
EN helemaal in gedekt, maar geen handschoentjes aan ....quote:
Ja ik heb ook altijd medelijden met die mensen aan de lopende bandquote:Op donderdag 23 mei 2013 20:47 schreef NoCigar het volgende:
Wat een vreselijk werk. Ik heb wel eens een dagje kaas en spek op bladerdeeg gelegd, dat werd net zo opgerold als die sushi, maar dat was vreselijk.
Je zal er maar op 1e kerstdag moeten werken.quote:Op donderdag 23 mei 2013 20:47 schreef NoCigar het volgende:
Wat een vreselijk werk. Ik heb wel eens een dagje kaas en spek op bladerdeeg gelegd, dat werd net zo opgerold als die sushi, maar dat was vreselijk.
Als je geen voldoening uit je werk haalt, dan geniet je meer van de dingen die je daarbuiten doet. Misschien. Ik weet het ook niet.quote:Op donderdag 23 mei 2013 20:48 schreef alors het volgende:
[..]
Ja ik heb ook altijd medelijden met die mensen aan de lopende band
Nee, helaas.quote:Op donderdag 23 mei 2013 20:49 schreef InTrePidIvity het volgende:
[..]
Als je geen voldoening uit je werk haalt, dan geniet je meer van de dingen die je daarbuiten doet. Misschien. Ik weet het ook niet.
Precies. Je zou verwachten dat er een vreselijke belangrijke onthulling zou worden gedaan, maar het is gewoon allemaal dik in orde.quote:Op donderdag 23 mei 2013 20:52 schreef InTrePidIvity het volgende:
Waarom werd er hier nou zo uitgekeken naar Sushi, Part II?
Het hele onderzoek sloeg nergens op, want het ging over sushi niet over te hoge waarden in sushiquote:Op vrijdag 24 mei 2013 09:36 schreef Bravebart het volgende:
Ik vond z'n reactie toen hij gebeld werd met de uitslag wel zó raar dat ik de uitkomst dat er niks gevonden was bijna wantrouw
Ja, maar op t eind die rare toespeling, Marijn krijgt telefoontje uit Nederland, heel raar.quote:Op vrijdag 24 mei 2013 09:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Het laat zien dat ze willen rellen, ook al is er niets om over te rellen.
Maak gewoon een leuk programma over sushi.
Daar hou ik ook helemaal niet van Gewoon objectieve tv maken, dan sensatie tv willen maken.quote:Op vrijdag 24 mei 2013 09:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Het laat zien dat ze willen rellen, ook al is er niets om over te rellen.
Maak gewoon een leuk programma over sushi.
quote:Op vrijdag 24 mei 2013 10:53 schreef Bosbeetle het volgende:
Ik zou wel eens een tandpasta aflevering willen zien trouwens, die maken vaak van die rare claims
Mint vind ik dan weer niet zo boeiend... de andere meuk die ze er in stoppen.. op het werk loopt iedereen te miepen over SDS en het zit gewoon in een vrij hoge concentratie in bijna alle tandpastaquote:
Begon mij ook al op te vallen! Ik vond het juist zo leuk omdat ze zich als 'nieuwsgierige consument' opstelden en nu lijkt het meer of ze graag de misstanden willen vinden en als die er niet zijn dan is dat duidelijk jammer.quote:Op vrijdag 24 mei 2013 10:52 schreef Bosbeetle het volgende:
Heb het wel gehad met dkvw... was een erg leuk programma totdat ze naar de avro gingen (of iig die andere omroep)
nu is het sensatie tv geworden veelal ongegrond.
Ja, terwijl dit gewoon een mooi 2 luik over sushi had kunnen zijnquote:Op vrijdag 24 mei 2013 10:58 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Begon mij ook al op te vallen! Ik vond het juist zo leuk omdat ze zich als 'nieuwsgierige consument' opstelden en nu lijkt het meer of ze graag de misstanden willen vinden en als die er niet zijn dan is dat duidelijk jammer.
Staan er nu op. Leuk om oude afleveringen terug te kijken.quote:Op donderdag 23 mei 2013 18:32 schreef Tourniquet het volgende:
Tof, de oudere seizoenen komen weer beschikbaar via de site, inmiddels staat seizoen 2005 online: http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/seizoenen/2005
Hopelijk komt de rest ook snel, het eerste seizoen (2003) heb ik volgens mij niet alles van gezien dus ben benieuwd!
SDS?quote:Op vrijdag 24 mei 2013 10:57 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Mint vind ik dan weer niet zo boeiend... de andere meuk die ze er in stoppen.. op het werk loopt iedereen te miepen over SDS en het zit gewoon in een vrij hoge concentratie in bijna alle tandpasta
Mooiste was dat geblazen glas, dat kon toch niet, kon dus welquote:Op vrijdag 24 mei 2013 12:13 schreef Igen het volgende:
Ze hebben toch altijd al graag een beetje sensatie-tv willen maken? Als ik zo terugdenk aan de afleveringen over de cornflakes, over de mandarijnenpartjes in blik, aan de `blanke´ rozijnen... Destijds werd in dit topic juist geklaagd als er eens een keer géén vermeende misstand aan de kaak werd gesteld.
Maar wat dat betreft heb ik idd liever zo'n programma als De Wilde Keuken ofzo.
En wat is daar het probleem mee?quote:Op vrijdag 24 mei 2013 22:49 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Natriumdodecylsulfaat
Weet ik het, ik geef alleen aan waar SDS voor staat.quote:
Het is een stof die eiwitten (gedeeltelijk) ontvouwt, het word veel in laboratoria gebruikt en daar zitten er nogal wat veiligheidseisen aan het gebruik. Afwegen in een zuurkast, niet in aanraking met huid laten komen, etc. En we stoppen dat gewoon massaal in onze mond. Ik snap het wel het helpt waarschijnlijk de hechting van bacterien aan de tand wat loskomen, maar toch is het wel appart dat die veiligheidseisen alleen in labs gelden. Ik verdenk SDS er ook de reden van te zijn dat we tandpasta niet door mogen slikken trouwens.quote:
Zoutzuur is ook gevaarlijk en gelden strikte veiligheidseisen voor in een lab, maar je maag maakt het zelf aan.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 11:00 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Het is een stof die eiwitten (gedeeltelijk) ontvouwt, het word veel in laboratoria gebruikt en daar zitten er nogal wat veiligheidseisen aan het gebruik. Afwegen in een zuurkast, niet in aanraking met huid laten komen, etc. En we stoppen dat gewoon massaal in onze mond. Ik snap het wel het helpt waarschijnlijk de hechting van bacterien aan de tand wat loskomen, maar toch is het wel appart dat die veiligheidseisen alleen in labs gelden. Ik verdenk SDS er ook de reden van te zijn dat we tandpasta niet door mogen slikken trouwens.
Vandaar dat boulimia patienten zichzelf kapotkotsenquote:Op zaterdag 25 mei 2013 11:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zoutzuur is ook gevaarlijk en gelden strikte veiligheidseisen voor in een lab, maar je maag maakt het zelf aan.
Na, vooral dat ze hun gebit naar de tering helpen, junks trouwens ookquote:Op zaterdag 25 mei 2013 11:25 schreef Stefan het volgende:
[..]
Vandaar dat boulimia patienten zichzelf kapotkotsen
Alles draait om concentraties natuurlijk, zuurstof is ook gevaarlijk in hoge concentratiesquote:Op zaterdag 25 mei 2013 11:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zoutzuur is ook gevaarlijk en gelden strikte veiligheidseisen voor in een lab, maar je maag maakt het zelf aan.
Natronloog is ook geen fijn spul, maar zoute stengels en bretzel kan je niet maken zonder.
En wat te denken van dihydrogeniummonoxide, een industrieel koelmiddel, in dampvorm veroorzaakt het verschrikkelijke verbrandingen, maar het zit ook in bijna alle levensmiddelen.
Zo kan ik nog wel even doorgaan.
ja dat besef ik wel, ik vind het gewoon grappig dat tandpasta bijna puur sds is en niet in een andere vorm of andere concetratie. Het houdt onze tanden wel schoon dat is het belangrijkste natuurlijkquote:Op zaterdag 25 mei 2013 11:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zoutzuur is ook gevaarlijk en gelden strikte veiligheidseisen voor in een lab, maar je maag maakt het zelf aan.
Natronloog is ook geen fijn spul, maar zoute stengels en bretzel kan je niet maken zonder.
En wat te denken van dihydrogeniummonoxide, een industrieel koelmiddel, in dampvorm veroorzaakt het verschrikkelijke verbrandingen, maar het zit ook in bijna alle levensmiddelen.
Zo kan ik nog wel even doorgaan.
U gaat door voor de koelkast.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 11:29 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Alles draait om concentraties natuurlijk, zuurstof is ook gevaarlijk in hoge concentraties
Waar haal je deze onzin vandaan? Tandpasta is vooral water, vulmiddel en bindmiddel. Van sds heb je maar heel weinig nodigquote:Op zaterdag 25 mei 2013 11:30 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
ja dat besef ik wel, ik vind het gewoon grappig dat tandpasta bijna puur sds is en niet in een andere vorm of andere concetratie. Het houdt onze tanden wel schoon dat is het belangrijkste natuurlijk
Vandaar ook mijn vragen over SDSquote:
Dan is het mijn fout, de laatste keer dat ik op mijn tandpasta tube keek stond daar een concetratie ongeveer gelijk aan een gebruikers oplossing in een lab. Maar ik kan het mis hebben. Weinig boeiend dus.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 11:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waar haal je deze onzin vandaan? Tandpasta is vooral water, vulmiddel en bindmiddel. Van sds heb je maar heel weinig nodig
Sinds wanneer zetten fabrikanten de exacte hoeveelheden van alle ingredienten op de verpakking?quote:Op zaterdag 25 mei 2013 11:35 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Dan is het mijn fout, de laatste keer dat ik op mijn tandpasta tube keek stond daar een concetratie ongeveer gelijk aan een gebruikers oplossing in een lab. Maar ik kan het mis hebben. Weinig boeiend dus.
Volgende onderwerp.
dan zal ik het wel gedroomd hebbenquote:Op zaterdag 25 mei 2013 11:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Sinds wanneer zetten fabrikanten de exacte hoeveelheden van alle ingredienten op de verpakking?
Je kan ook gewoon zout gebruiken, of wat kalk, of dat prettig is, is een tweede.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 11:46 schreef Bosbeetle het volgende:
Op de tandpasta wiki geven ze het aan als detergentia wat ik zowiezo al niet zo fijn vind om in mijn mond te stoppen Maar ik denk dat je gelijk hebt en dat het om zulke lage concentraties gaat dat er niets aan de hand is.
Ik begrijp heel goed wat SDS doet en ik heb er ook geen angst voor, ik snap alleen de discrepantie niet tussen het in je mond stoppen en er mee werken. Ik gebruik het dagelijks en zie er vaak het nut niet van in om er zo panisch mee om te gaan, maar dat moet wel volgens de regels.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 11:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je kan ook gewoon zout gebruiken, of wat kalk, of dat prettig is, is een tweede.
Waarom hebben mensen zulke angsten voor zaken die ze niet begrijpen en doen ze zo weinig moeite zaken te begrijpen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |