FOK!forum / Culinesse à gogo / Beginnen met koken
#ANONIEMzaterdag 16 maart 2013 @ 11:08
Eigenlijk heb ik nooit echt weten te koken. Vroeger op school heb ik wel eens een kant-en-klare shoarmamaaltijd gemaakt voor het "vak" verzorging, maar verder eigenlijk niet veel.

Waar zijn jullie begonnen? Het probleem is niet dat ik niet kan koken (simpelweg instructies volgen is niet zo moeilijk), maar de handigheid mis ik wel. Hoe hebben jullie die opgedaan? Wat zijn leuke dingen voor een beginner om te maken?

Ik zat zelf te denken aan een ei, want als ik eerlijk ben heb ik nooit een ei gebakken. :@
Labottezaterdag 16 maart 2013 @ 11:15
Heb je van huis uit niets aan kookkennis meegekregen dan :?
Op een zak aardappelen of een losse bloemkool staat namelijk heul niet hoe je die moet klaarmaken :D

En hoe begonnen: tja gewoon doen en je houden aan de instructies. Dan ga je vanzelf wat eigen kooknuances er in gooien (wat korter, wat langer, wat meer kruidje x, wat minder kruidje y) en op een gegeven moment gaan dingen steeds meer op gevoel.
Eerlijkheid is dat ik geen idee heb meer hoe lang piepers op moeten staan. Ik zet ze op, het water kookt, ik gooi er zout bij, na 10-15 minuten prik ik er eens in. Gaat het haast niet: nog 10-15 minuten, gaat het redelijk, 5-10 minuten. Allemaal dwarsstraat en ff uitproberen. :P
Lienekienzaterdag 16 maart 2013 @ 11:15
Gebakken ei is een goede.

Chili con carne herinner ik me als een van mijn eerste gerechten. Een eenpansgerecht is goed voor beginners, want met meerdere pannen tegelijk op het vuur moet je goed kunnen timen en voor goede timing moet je ervaring hebben.
TR08zaterdag 16 maart 2013 @ 11:15
Ik ben maaltijden beginnen te koken toen ik op kamers ging. Eigenlijk meestal eerst gewoon pakje kopen en recept volgen.

Iets van honig nasi oid...en zo zijn er vele anderen.

Later word je vanzelf handiger. Puur een kwestie van routine opbouwen, je moet ergens beginnen, volhouden en dan komt het vanzelf.
Pakspulzaterdag 16 maart 2013 @ 11:16
Je begint met dit soort dingen:

lekker-uit-holland-mix_voor_gehakt_met_sperziebonen_en_sat_saus_uit_de_pan_maggie_1.png

Gewoon doen wat ze zeggen en dan kun je later altijd je eigen creatieve swing er aangeven.
Meteoriczaterdag 16 maart 2013 @ 11:17
Ik begon met makkelijke gerechten (pasta is een goede om mee te beginnen). Ook kan je dingen als doperwten met wortelen ofzo proberen, daarbij staat het op de pot hoelang het moet. Naarmate ik vorderde ging ik ook zelf sausjes maken. Op een gegeven moment krijg je trek in een bepaald gerecht en ga je dat proberen te maken. De eerste paar keren kan het nog wel eens mislukken, maar hoe meer je het doet hoe beter je erin wordt. Bak je wel eens? Anders kan je eens koekjes maken ofzo, dat is ook niet zo moeilijk.
Labottezaterdag 16 maart 2013 @ 11:17
eitje bakken, beetje olie of boter in de koekepan. ff wachten tot de boter gesmolten is, c.q. de olie heel los beweegt (let op wel maar klein beetje doen hoor!) eitje voorzichting kapot tikken op de zijkant van de pan, eitje in de pan laten vallen en wachten tot je ziet dat hij klaar is.

wil je niet klooien met het kapottikken aan de zijkant van de pan: doe dit op een kommetje, gooi het ei in het kommetje. Vanwege onhandigheid/onervarenheid zal je wsch wat eischil in je kommetje krijgen, kan je er dan nog uit halen. Naja en dan je kommetje leegkiepen in de pan.
Je kan er nog voor kiezen eerst de dooier kapot te prikken met n vork en het roeren voordat je het in de pan mikt.
#ANONIEMzaterdag 16 maart 2013 @ 11:18
quote:
7s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 11:17 schreef Labotte het volgende:
eitje bakken, beetje olie of boter in de koekepan. ff wachten tot de boter gesmolten is, c.q. de olie heel los beweegt (let op wel maar klein beetje doen hoor!) eitje voorzichting kapot tikken op de zijkant van de pan, eitje in de pan laten vallen en wachten tot je ziet dat hij klaar is.

wil je niet klooien met het kapottikken aan de zijkant van de pan: doe dit op een kommetje, gooi het ei in het kommetje. Vanwege onhandigheid/onervarenheid zal je wsch wat eischil in je kommetje krijgen, kan je er dan nog uit halen. Naja en dan je kommetje leegkiepen in de pan.
Je kan er nog voor kiezen eerst de dooier kapot te prikken met n vork en het roeren voordat je het in de pan mikt.
Thanks!

Ik vind het nog wel lastig om te zien of het ei echt "klaar" is, maar ik zal mijn best doen.

Anderen: bedankt voor het delen van jullie eerste ervaringen. Naarmate mijn kookkunsten wat meer progressie tonen zal ik dat ook hier met jullie delen. :)
RobinOokzaterdag 16 maart 2013 @ 11:19
Gewoon door in de keuken op het aanrecht te zitten als mijn moeder aan het koken was. En dan soms een beetje meehelpen, dat jij een keer de spinazie doet. Of de zus of zo. Toen ik uit huis ging had ik alles al wel een keer gezien of gemaakt, gewoon omdat ik erbij stond. Zo moeilijk is het ook allemaal niet.

Maar ja, dat moet wel in je aard liggen. Zo stond ik ook bij mijn vader als die een plank ophing, lamp aansloot of fietsband plakte. En ook dan zei ik vaak "mag ik het nu eens doen". Dus ook dat had ik allemaal wel eens gezien en gedaan toen ik het huis uit ging. Mijn broer had/deed dat niet, die kon dus niks toen ie uit huis ging. Of in ieder geval niet voor zichzelf zorgen...
Pakspulzaterdag 16 maart 2013 @ 11:19
quote:
7s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 11:15 schreef Labotte het volgende:
Heb je van huis uit niets aan kookkennis meegekregen dan :?
Op een zak aardappelen of een losse bloemkool staat namelijk heul niet hoe je die moet klaarmaken :D

En hoe begonnen: tja gewoon doen en je houden aan de instructies. Dan ga je vanzelf wat eigen kooknuances er in gooien (wat korter, wat langer, wat meer kruidje x, wat minder kruidje y) en op een gegeven moment gaan dingen steeds meer op gevoel.
Eerlijkheid is dat ik geen idee heb meer hoe lang piepers op moeten staan. Ik zet ze op, het water kookt, ik gooi er zout bij, na 10-15 minuten prik ik er eens in. Gaat het haast niet: nog 10-15 minuten, gaat het redelijk, 5-10 minuten. Allemaal dwarsstraat en ff uitproberen. :P
Dat kan ook ja, vooral voor groente, aardappelen en vlees maaltijden is dit een makkelijke manier.

Vlees en aardappels allebei hard opzetten. Vlees even aan twee kanten hard op laten staan, meestal maar 2a3 minuten en dan op zacht zetten. Aardappels wachten tot ze koken en dan zacht zetten. Als de aardappels gaar zijn (hier de priktechniek toepassen) dan groente aan, op hoog vuur. Als die koken, afgieten. Daarna aardappelen afgieten en samen met vlees op bord pleuren en klaar *O*

onder tussen natuurlijk wel vlees om blijven draaien, zodat beide kanten goed gaar zijn.
Labottezaterdag 16 maart 2013 @ 11:20
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 11:18 schreef robin007bond het volgende:

[..]

Thanks!

Ik vind het nog wel lastig om te zien of het ei echt "klaar" is, maar ik zal mijn best doen.

Anderen: bedankt voor het delen van jullie eerste ervaringen. Naarmate mijn kookkunsten wat meer progressie tonen zal ik dat ook hier met jullie delen. :)
voor mij is een gebakken ei klaar wanneer hij geen drappig iets meer heeft. Een eitje bakken is echt maar 2-3 minuten werk, dus gewoon er bij blijven staan en kijken. Je zal zien dat je echt ziet of je ei herkenbaar klaar is voor je :P
kwiwizaterdag 16 maart 2013 @ 11:20
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 11:19 schreef RobinOok het volgende:
Gewoon door in de keuken op het aanrecht te zitten als mijn moeder aan het koken was. En dan soms een beetje meehelpen, dat jij een keer de spinazie doet. Of de zus of zo. Toen ik uit huis ging had ik alles al wel een keer gezien of gemaakt, gewoon omdat ik erbij stond. Zo moeilijk is het ook allemaal niet.

Maar ja, dat moet wel in je aard liggen. Zo stond ik ook bij mijn vader als die een plank ophing, lamp aansloot of fietsband plakte. En ook dat zei ik vaak "mag ik het nu eens doen". Dus ook dat had ik allemaal wel eens gezien en gedaan toen ik het huis uit ging. Mijn broer had/deed dat niet, die kon dus niks toen ie uit huis ging. Of in ieder geval niet voor zichzelf zorgen...
Ik zag het ook altijd wel, maar zelf doen is toch weer heel wat anders vind ik... Ik kan echt niet zoals m'n moeder met 3/4 pannen tegelijk bezig zijn :@
Labottezaterdag 16 maart 2013 @ 11:21
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 11:20 schreef kwiwi het volgende:

[..]

Ik zag het ook altijd wel, maar zelf doen is toch weer heel wat anders vind ik... Ik kan echt niet zoals m'n moeder met 3/4 pannen tegelijk bezig zijn :@
dat is wat lienekien al zei idd, gewoon lastig. Daar moet je ervaring mee/in opdoen. En om daar mee te starten is idd niet zo handig _O-
RobinOokzaterdag 16 maart 2013 @ 11:21
Zo moeilijk is het echt niet hoor. Kwestie van gewoon doen.
Pakspulzaterdag 16 maart 2013 @ 11:22
quote:
7s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 11:20 schreef Labotte het volgende:

[..]

voor mij is een gebakken ei klaar wanneer hij geen drappig iets meer heeft. Een eitje bakken is echt maar 2-3 minuten werk, dus gewoon er bij blijven staan en kijken. Je zal zien dat je echt ziet of je ei herkenbaar klaar is voor je :P
Gewoon op zacht vuur doen dan heb je meer controle :P
Etceterazaterdag 16 maart 2013 @ 11:23
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 11:21 schreef RobinOok het volgende:
Zo moeilijk is het echt niet hoor. Kwestie van gewoon doen.
Kwestie van proberen bedoel je :P
LittleLadyzaterdag 16 maart 2013 @ 11:29
Tja kwestie van oefenen en persoonlijke smaak, wij stonden met 8 jaar al onze eieren te bakken, eerst met moeders erbij en daarna zelf.
Zo moeilijk is het niet, tenzij je dezelfde feeling voor koken hebt als mijn ex dan ben je in staat om zelfs met een broodje de gehele keuken tot derde wereld oorlogsgebied om te toveren

[ Bericht 1% gewijzigd door LittleLady op 16-03-2013 11:34:26 ]
RobinOokzaterdag 16 maart 2013 @ 11:30
tenzij, niet mits.
Njosnavelinzaterdag 16 maart 2013 @ 11:31
Haha, nog nooit een ei gebakken :D

Ik maak zelf heel veel van die Albert Heijn recepten, kun je gewoon in de winkel of op de site vinden. De meeste zijn heel makkelijk en lekker :Y
LittleLadyzaterdag 16 maart 2013 @ 11:34
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 11:30 schreef RobinOok het volgende:
tenzij, niet mits.
nog niet lang wakker
Waaghalszaterdag 16 maart 2013 @ 11:36
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 11:31 schreef Njosnavelin het volgende:
Haha, nog nooit een ei gebakken :D

Ik maak zelf heel veel van die Albert Heijn recepten, kun je gewoon in de winkel of op de site vinden. De meeste zijn heel makkelijk en lekker :Y
dat kan ik beamen
#ANONIEMzaterdag 16 maart 2013 @ 11:40
Mijn eerste ei is nu een feit:

51444bf053085-IMG_20130316_113414.jpg
AldoTheApachezaterdag 16 maart 2013 @ 11:41
quote:
6s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 11:40 schreef robin007bond het volgende:
Mijn eerste ei is nu een feit:

[ afbeelding ]
Chapeau
#ANONIEMzaterdag 16 maart 2013 @ 11:42
quote:
14s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 11:41 schreef AldoTheApache het volgende:

[..]

Chapeau
Thanks. De smaak was wel ok.
kwiwizaterdag 16 maart 2013 @ 11:42
quote:
6s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 11:42 schreef robin007bond het volgende:

[..]

Thanks. De smaak was wel ok.
Had je er wel peper/zout op gedaan?
AldoTheApachezaterdag 16 maart 2013 @ 11:43
quote:
6s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 11:42 schreef robin007bond het volgende:

[..]

Thanks. De smaak was wel ok.
en dan de volgende keer met spekjes, aardappels, chorizo, peper, zout, chilikruiden, kaas :9
FkTwkGs2012zaterdag 16 maart 2013 @ 11:43
gooi er wat peper overheen. of go extreem, snij wat bieslook en gooi het erover.
#ANONIEMzaterdag 16 maart 2013 @ 11:43
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 11:42 schreef kwiwi het volgende:

[..]

Had je er wel peper/zout op gedaan?
Nee.

Ik heb het naturel gehouden. Nu ga ik een volgende met peper en zout doen.
FkTwkGs2012zaterdag 16 maart 2013 @ 11:43
peper en zout pas op je bord toevoegen (my 2 cents)
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 11:43 schreef robin007bond het volgende:

[..]

Nee.

Ik heb het naturel gehouden. Nu ga ik een volgende met peper en zout doen.
#ANONIEMzaterdag 16 maart 2013 @ 11:44
Overigens heb ik wel een ei verspild door te knoeien bij het breken. :')
kwiwizaterdag 16 maart 2013 @ 11:45
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 11:44 schreef robin007bond het volgende:
Overigens heb ik wel een ei verspild door te knoeien bij het breken. :')
Kan gebeuren. Het valt me nog mee dat er geen stukjes schaal in je ei zitten :P
NEC-Nijmegenzaterdag 16 maart 2013 @ 11:46
Ik heb die handigheid opgedaan door sinds m'n twaalfde ofzo al te koken. Ik snap trouwens ook niet dat mensen van 18 ofzo helemaal geen ervaring hebben met koken. Zijn je ouders dan nooit op vakantie geweest, of ergens anders geweest zodat je op jezelf was aangewezen?
Weltschmerzzaterdag 16 maart 2013 @ 11:54
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 11:08 schreef robin007bond het volgende:
Ik zat zelf te denken aan een ei, want als ik eerlijk ben heb ik nooit een ei gebakken. :@
Goeie keus. Ik denk namelijk dat een ei je alles vertelt over wat koken is.

Koken is namelijk het controleren van de tijd en de temperatuur waaraan je een ingredient of een combinatie daarvan blootstelt en via welk materiaal of stof je dat doet.

Als je al die drie dingen zo beheerst, dus tijd, temperatuur en stof (incl lucht en water) dat de blootstelling leidt tot een perfect gebakken, gekookt, gepocheerd, geklutst, ge-omelet, gescheiden en tot schuim geklopt etc ei, dan kun je volgens mij al heel goed koken. Met die beheersing van tijd, temperatuur en stof is een biefstuk of een vis bakken of hele complexe schotels maken ook een eitje lijkt me.

Hier de omelet:
Speculariumzaterdag 16 maart 2013 @ 11:59
quote:
6s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 11:40 schreef robin007bond het volgende:
Mijn eerste ei is nu een feit:

[ afbeelding ]
Ik moest lachen.
Speculariumzaterdag 16 maart 2013 @ 12:01
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 11:19 schreef RobinOok het volgende:
Gewoon door in de keuken op het aanrecht te zitten als mijn moeder aan het koken was. En dan soms een beetje meehelpen, dat jij een keer de spinazie doet.
Dit ja. Op een krukje voor het aanrecht omdat je er anders niet bij kon.
Njosnavelinzaterdag 16 maart 2013 @ 12:01
quote:
9s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 11:59 schreef Specularium het volgende:

[..]

Ik moest lachen.
Ik ook, hardop.
GizartFRLzaterdag 16 maart 2013 @ 12:04
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 11:23 schreef Etcetera het volgende:

[..]

Kwestie van proberen bedoel je :P
Inderdaad, proberen, proberen en proberen.
Mislukken is niet erg.
#ANONIEMzaterdag 16 maart 2013 @ 12:07
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 11:54 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Goeie keus. Ik denk namelijk dat een ei je alles vertelt over wat koken is.

Koken is namelijk het controleren van de tijd en de temperatuur waaraan je een ingredient of een combinatie daarvan blootstelt en via welk materiaal of stof je dat doet.

Als je al die drie dingen zo beheerst, dus tijd, temperatuur en stof (incl lucht en water) dat de blootstelling leidt tot een perfect gebakken, gekookt, gepocheerd, geklutst, ge-omelet, gescheiden en tot schuim geklopt etc ei, dan kun je volgens mij al heel goed koken. Met die beheersing van tijd, temperatuur en stof is een biefstuk of een vis bakken of hele complexe schotels maken ook een eitje lijkt me.

Hier de omelet:
_O_!

Bedankt. :)

Mijn tweede ei is ook alweer een feit, dit keer met wat meer variatie:

- Zout
- Peper
- Stukjes ham
- Hela Curry Kruiden Ketchup

5144522b54415-IMG_20130316_120156.jpg
#ANONIEMzaterdag 16 maart 2013 @ 12:07
Gewoon doen inderdaad. En ook eens afspreken dat je voor het avondeten gaat koken. Zijn zat gerechten zo simpel dat ze bijna niet kunnen mislukken.
Pakspulzaterdag 16 maart 2013 @ 12:13
quote:
9s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 11:59 schreef Specularium het volgende:

[..]

Ik moest lachen.
Er kwam een lichtelijke wtf op... Ik begrijp dat het TS zijn eerste ei is, maar wtf :')
BendeBielzenzaterdag 16 maart 2013 @ 12:15
Ik zou beginnen met een pannetje water... Als dat goed gaat stap 2... Melk :')
Pakspulzaterdag 16 maart 2013 @ 12:27
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 12:15 schreef BendeBielzen het volgende:
Ik zou beginnen met een pannetje water... Als dat goed gaat stap 2... Melk :')
Melk koken? Dat kan ook ineens keihard gaan. TS kan beter bij het bereiden van cup-a-soup blijven ;)
BendeBielzenzaterdag 16 maart 2013 @ 12:29
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 12:27 schreef Pakspul het volgende:

[..]

Melk koken? Dat kan ook ineens keihard gaan. TS kan beter bij het bereiden van cup-a-soup blijven ;)
Maak het nog makkelijker, gewoon naar het ziekenhuis, voor 25 eurocent een bakkie waterige soep, je hoeft niet eens meer een bekertje eronder te houden ^O^
Klaploperzaterdag 16 maart 2013 @ 12:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 11:19 schreef Pakspul het volgende:

[..]

Dat kan ook ja, vooral voor groente, aardappelen en vlees maaltijden is dit een makkelijke manier.

Vlees en aardappels allebei hard opzetten. Vlees even aan twee kanten hard op laten staan, meestal maar 2a3 minuten en dan op zacht zetten. Aardappels wachten tot ze koken en dan zacht zetten. Als de aardappels gaar zijn (hier de priktechniek toepassen) dan groente aan, op hoog vuur. Als die koken, afgieten. Daarna aardappelen afgieten en samen met vlees op bord pleuren en klaar *O*

onder tussen natuurlijk wel vlees om blijven draaien, zodat beide kanten goed gaar zijn.
Bah, doe je dat met alle groenten zo? Wachten tot het kookt en dan direct afgieten?
Weltschmerzzaterdag 16 maart 2013 @ 12:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 12:07 schreef robin007bond het volgende:

[..]

_O_!

Bedankt. :)

Mijn tweede ei is ook alweer een feit, dit keer met wat meer variatie:

- Zout
- Peper
- Stukjes ham
- Hela Curry Kruiden Ketchup

[ afbeelding ]
Mmm, het talent knalt er nog niet vanaf. En je bent al aan de volgende stap begonnen terwijl je beheersing van de 1e stap nog niet optimaal lijkt.

Als je nou een kleiner pannetje neemt en/of wat met de spatel bijstuurt dan blijft het ei dikker. Als je een heel laag vuurtje neemt dan wordt die niet zo hard en droog aan de onderkant. Of je kunt hem juist hard bakken zodat de onderkant lekker knapperig wordt, ben ik zelf geen liefhebber van. Dan kun je de dooier nog laat doorprikken en die meer of minder stroperig houden, en de hele bovenkant relatief wat meer garen dan de onderkant met een deksel erop. Dan kun je nog kiezen tussen boter en olijfolie of minder gebruikelijke producten als ghee, maar ook tussen zwarte, witte en groene peper, en tussen grof en fijn zout.

Allemaal een kwestie van smaak, maar ik denk niet dat iemand die van gebakken eieren houdt én kan koken voor dit resultaat kiest.
GekkePoeszaterdag 16 maart 2013 @ 12:31
Ik ben begonnen met dipsausjes voor de chips., dan kan je de kruiden een beetje uitproberen. en soepjes.

eenvoudige dipsausjes:

kerriesaus.
gember-kerrie-saus.jpg
4 eetlepels frietsaus, en dan een mespuntje peper en zout, dan kerriepoeder toevoegen tot de kleur mooi is( halve theelepel)


knoflooksaus
040320121147.jpg
Half teentje knoflook in de knoflookpers, daar 4 eetlepels frietsaus bij, en een heel klein beetje zout en peper. je kian er ook wat groene gedroogde kruiden bij doen, zoals bieslook of peterselie


cocktailsaus
cocktailsaus.jpg
4 eetlepels frietsaus, 1 eetlepel ketchup en dan twee theelepeltjes whiskey .

Te serveren bij chips, kaas, leverworst, komkommerplakjes,


Of bij kant en klare hamburger van Unox,
unox_hamburger-544x460.jpg
Deze zijn al gaar, en hoef je alleen nog maar te verwarmen in een pan, als je de pan op laag vuur zet, en de boter begint een klein beetje te verkleuren, dan twee hamurgertjes erbij, en een gesneden ui(die kan je in het begin ook kant en klaar kopen) dit op een bolletje.doen met wat saus erbij. :D
Pakspulzaterdag 16 maart 2013 @ 12:41
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 12:31 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Bah, doe je dat met alle groenten zo? Wachten tot het kookt en dan direct afgieten?
Uit pot wel, maar verse groente langer. Al moet ik zeggen dat sperziebonen die direct na koken er uit zijn gehaald wel krispie smaken ;9
GekkePoeszaterdag 16 maart 2013 @ 12:49
Je kan sperzieboontjes ook in de magnetron stomen. Dan heb je een speciaal bakje nodig met een gaatje erin,
300 gram boontjes, 1 koffiekopje water, theelepel roomboter, theelepel suiker en een halve theelepel zout. dit 6 minuten in de magnetron. Dan eentje proeven, en als ze nog te rauw zijn minuutje langer.
Pakspulzaterdag 16 maart 2013 @ 12:56
quote:
7s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 12:49 schreef GekkePoes het volgende:
Je kan sperzieboontjes ook in de magnetron stomen. Dan heb je een speciaal bakje nodig met een gaatje erin,
300 gram boontjes, 1 koffiekopje water, theelepel roomboter, theelepel suiker en een halve theelepel zout. dit 6 minuten in de magnetron. Dan eentje proeven, en als ze nog te rauw zijn minuutje langer.
Roomboter, suiker en zout :') Zout kan dan nog keertje, snufje misschien, maar daar kun je ook wel zonder. Roomboter en suiker? Dat is echt nergens voor nodig.
FkTwkGs2012zaterdag 16 maart 2013 @ 12:56
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 12:56 schreef Pakspul het volgende:

[..]

Roomboter, suiker en zout :') Zout kan dan nog keertje, snufje misschien, maar daar kun je ook wel zonder. Roomboter en suiker? Dat is echt nergens voor nodig.
voor de smaak uiteraard! :P
GekkePoeszaterdag 16 maart 2013 @ 12:56
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 12:56 schreef Pakspul het volgende:

[..]

Roomboter, suiker en zout :') Zout kan dan nog keertje, snufje misschien, maar daar kun je ook wel zonder. Roomboter en suiker? Dat is echt nergens voor nodig.
Ik vind dat gewoon lekker, en dan gaan ze mooi glanzen.
Klaploperzaterdag 16 maart 2013 @ 13:15
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 12:41 schreef Pakspul het volgende:

[..]

Uit pot wel, maar verse groente langer. Al moet ik zeggen dat sperziebonen die direct na koken er uit zijn gehaald wel krispie smaken ;9
Oh zo, uit pot hoef je enkel te verwarmen inderdaad.
#ANONIEMzaterdag 16 maart 2013 @ 13:44
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 12:13 schreef Pakspul het volgende:

[..]

Er kwam een lichtelijke wtf op... Ik begrijp dat het TS zijn eerste ei is, maar wtf :')
Mag ik vragen wat er zo raar aan is? ;(
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 12:31 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Mmm, het talent knalt er nog niet vanaf. En je bent al aan de volgende stap begonnen terwijl je beheersing van de 1e stap nog niet optimaal lijkt.

Als je nou een kleiner pannetje neemt en/of wat met de spatel bijstuurt dan blijft het ei dikker. Als je een heel laag vuurtje neemt dan wordt die niet zo hard en droog aan de onderkant. Of je kunt hem juist hard bakken zodat de onderkant lekker knapperig wordt, ben ik zelf geen liefhebber van. Dan kun je de dooier nog laat doorprikken en die meer of minder stroperig houden, en de hele bovenkant relatief wat meer garen dan de onderkant met een deksel erop. Dan kun je nog kiezen tussen boter en olijfolie of minder gebruikelijke producten als ghee, maar ook tussen zwarte, witte en groene peper, en tussen grof en fijn zout.

Allemaal een kwestie van smaak, maar ik denk niet dat iemand die van gebakken eieren houdt én kan koken voor dit resultaat kiest.
Hmm.. bedankt voor de tips. Ik liep misschien wat te hard van stapel inderdaad.

Bedankt, hier kan ik wat mee. :)
quote:
7s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 12:31 schreef GekkePoes het volgende:
Ik ben begonnen met dipsausjes voor de chips., dan kan je de kruiden een beetje uitproberen. en soepjes.

eenvoudige dipsausjes:

kerriesaus.
[ afbeelding ]
4 eetlepels frietsaus, en dan een mespuntje peper en zout, dan kerriepoeder toevoegen tot de kleur mooi is( halve theelepel)


knoflooksaus
[ afbeelding ]
Half teentje knoflook in de knoflookpers, daar 4 eetlepels frietsaus bij, en een heel klein beetje zout en peper. je kian er ook wat groene gedroogde kruiden bij doen, zoals bieslook of peterselie


cocktailsaus
[ afbeelding ]
4 eetlepels frietsaus, 1 eetlepel ketchup en dan twee theelepeltjes whiskey .

Te serveren bij chips, kaas, leverworst, komkommerplakjes,


Of bij kant en klare hamburger van Unox,
[ afbeelding ]
Deze zijn al gaar, en hoef je alleen nog maar te verwarmen in een pan, als je de pan op laag vuur zet, en de boter begint een klein beetje te verkleuren, dan twee hamurgertjes erbij, en een gesneden ui(die kan je in het begin ook kant en klaar kopen) dit op een bolletje.doen met wat saus erbij. :D
Ook leuk! Ik zal kijken of ik hier iets mee kan.
Klaploperzaterdag 16 maart 2013 @ 13:46
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 13:44 schreef robin007bond het volgende:

[..]

Mag ik vragen wat er zo raar aan is? ;(

[..]

Hmm.. bedankt voor de tips. Ik liep misschien wat te hard van stapel inderdaad.

Bedankt, hier kan ik wat mee. :)

[..]

Ook leuk! Ik zal kijken of ik hier iets mee kan.
Alleen dan geen frietsaus gebruiken..
Probabilityzaterdag 16 maart 2013 @ 13:52
Hoe oud ben je?
#ANONIEMzaterdag 16 maart 2013 @ 13:58
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 13:52 schreef Probability het volgende:
Hoe oud ben je?
17
Weltschmerzzaterdag 16 maart 2013 @ 13:58
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 13:44 schreef robin007bond het volgende:

Hmm.. bedankt voor de tips. Ik liep misschien wat te hard van stapel inderdaad.

Bedankt, hier kan ik wat mee. :)
Je kunt er best wat op leggen, maar daarmee wordt een slecht gebakken ei wat gecamoufleerd, maar het is nog steeds een slecht gebakken ei.

Het klinkt zo simpel, tijd en temperatuur controleren. Maar de temperatuur van het eigeel en het eiwit staat slechts indirect in verband met de stand van het gas. Je hebt de temperatuur van de boter, de temperatuur van de pan, afhankelijk van de dikte van de pan en het materiaal en hoe lang die al opstaat, de afkoeling door het ei erin te breken, de temperatuur boven de bodem van de pan.... Dat gaat meestal wel ongeveer goed, om het helemaal goed te krijgen moet je ze allemaal onder controle hebben.

Ik krijg zelf mijn eieren ook nog lang niet altijd precies zoals ik ze hebben wil.
Mirjamzaterdag 16 maart 2013 @ 13:58
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 13:58 schreef robin007bond het volgende:

[..]

17
Woon je nog thuis? Maak er dan een gewoonte van mee te kijken met je moeder als zij kookt?
BendeBielzenzaterdag 16 maart 2013 @ 14:17
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 13:58 schreef Mirjam het volgende:

[..]

Woon je nog thuis? Maak er dan een gewoonte van mee te kijken met je moeder als zij kookt?
Misschien is dat de reden wel dat TS zelf wilt leren koken :P
#ANONIEMzaterdag 16 maart 2013 @ 15:00
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 13:58 schreef robin007bond het volgende:

[..]

17
En dan pas voor het eerst een eitje gebakken. Krijg bijna medelijden met je :P.
NEC-Nijmegenzaterdag 16 maart 2013 @ 16:22
quote:
7s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 12:31 schreef GekkePoes het volgende:

Of bij kant en klare hamburger van Unox,
[ afbeelding ]
Deze zijn al gaar, en hoef je alleen nog maar te verwarmen in een pan, als je de pan op laag vuur zet, en de boter begint een klein beetje te verkleuren, dan twee hamurgertjes erbij, en een gesneden ui(die kan je in het begin ook kant en klaar kopen) dit op een bolletje.doen met wat saus erbij. :D
God... Niet dat die dingen smerig zijn, maar wel duur en dit is echt iets dat ze bij 'Preppers' op History Channel inslaan. :{ Als je zelf wat gehakt koopt en kruidt ben je veel goedkoper uit, en het is supersimpel om te maken.

Ook 'hamburgers' (vers) van AH ofzo zijn goedkoper dan die dingen, trouwens.
Life2.0zaterdag 16 maart 2013 @ 16:24
stop het in een pan en blijf er net zolang in prikken tot het lijkt op wat mamma altijd op je bord legt :P
Life2.0zaterdag 16 maart 2013 @ 16:29
oh iets wat belangrijk is: 'sorteer' alleen op kooktijd, dus beetje zorgen dat alles om dezelfde tijd gaar/klaar is

En met beetje zout in een pan water kook het wat sneller
Life2.0zaterdag 16 maart 2013 @ 16:29
quote:
15s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 16:22 schreef NEC-Nijmegen het volgende:

[..]

God... Niet dat die dingen smerig zijn, maar wel duur en dit is echt iets dat ze bij 'Preppers' op History Channel inslaan. :{ Als je zelf wat gehakt koopt en kruidt ben je veel goedkoper uit, en het is supersimpel om te maken.

Ook 'hamburgers' (vers) van AH ofzo zijn goedkoper dan die dingen, trouwens.
ik zou liever naar de mac gaan (is vast nog goedkoper ook :') )
NEC-Nijmegenzaterdag 16 maart 2013 @ 16:43
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 16:29 schreef Life2.0 het volgende:

[..]

ik zou liever naar de mac gaan (is vast nog goedkoper ook :') )
dan die dingen? ja, maar goed. ze zijn best eetbaar, het zijn meer de andere bezwaren.
Klaploperzaterdag 16 maart 2013 @ 16:54
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 16:29 schreef Life2.0 het volgende:
oh iets wat belangrijk is: 'sorteer' alleen op kooktijd, dus beetje zorgen dat alles om dezelfde tijd gaar/klaar is

En met beetje zout in een pan water kook het wat sneller
Zout verhoogt het kookpunt. Het laten koken duurt langer. Het garen zelf gaat iets sneller.

Overigens moet je wel heel erg vies veel zout toevoegen om hier echt iets van te merken.
FANNvanhetlaatsteuurzaterdag 16 maart 2013 @ 17:23
quote:
6s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 11:40 schreef robin007bond het volgende:
Mijn eerste ei is nu een feit:

[ afbeelding ]
:D O+
Life2.0zaterdag 16 maart 2013 @ 17:26
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 16:54 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Zout verhoogt het kookpunt. Het laten koken duurt langer. Het garen zelf gaat iets sneller.

Overigens moet je wel heel erg vies veel zout toevoegen om hier echt iets van te merken.
Denk nou eens na ;(
borbitzaterdag 16 maart 2013 @ 17:35
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 11:08 schreef robin007bond het volgende:
Eigenlijk heb ik nooit echt weten te koken. Vroeger op school heb ik wel eens een kant-en-klare shoarmamaaltijd gemaakt voor het "vak" verzorging, maar verder eigenlijk niet veel.

Waar zijn jullie begonnen? Het probleem is niet dat ik niet kan koken (simpelweg instructies volgen is niet zo moeilijk), maar de handigheid mis ik wel. Hoe hebben jullie die opgedaan? Wat zijn leuke dingen voor een beginner om te maken?

Ik zat zelf te denken aan een ei, want als ik eerlijk ben heb ik nooit een ei gebakken. :@

http://home.12move.nl/sh365555/kookboek_index.html
habituezaterdag 16 maart 2013 @ 18:03
Je hebt je vuur te hoog.
GekkePoeszaterdag 16 maart 2013 @ 18:16
quote:
15s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 16:22 schreef NEC-Nijmegen het volgende:

[..]

God... Niet dat die dingen smerig zijn, maar wel duur en dit is echt iets dat ze bij 'Preppers' op History Channel inslaan. :{ Als je zelf wat gehakt koopt en kruidt ben je veel goedkoper uit, en het is supersimpel om te maken.

Ook 'hamburgers' (vers) van AH ofzo zijn goedkoper dan die dingen, trouwens.
Dit gaat er meer om dat ze niet meer rauw zijn van binnen. Ja stap 2 is dan zelf gehakt kopen en kruiden en hamburgers van maken.

En Doomsdaypreppers :') ! Ik heb geleerd dat als je echt wilt overleven, alles wat je nodig hebt in 1 draagbare rugzak past. Grote hoeveelheden voedsel is alleen maar makkelijker voor omstanders om weg te plunderen. In Hollywoodfilms maak je wel kans met je 1 mans legertje. In het echt staan er 10 man voor je deur , rammen de deur eruit en nemen je eten mee :D

[ Bericht 5% gewijzigd door GekkePoes op 16-03-2013 18:22:11 ]
H_Tzaterdag 16 maart 2013 @ 18:48
@TS: Neem ook eens een kijkje op YouTube. AllerHandeheeft een account vol met video's over hoe je recepten moet maken. C1000 heeft ook zo'n kanaal. Begin eens met een paar van die filmpjes te kijken om een beetje inzicht te kweken, maar probeer het nog niet direct in de praktijk te brengen. Eerst lekker laten bezinken en als je dan een recept gaat maken zoek je het filmpje nog eens op :)

Voorbeeldje:
NEC-Nijmegenzaterdag 16 maart 2013 @ 19:01
quote:
7s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 18:16 schreef GekkePoes het volgende:

[..]

Dit gaat er meer om dat ze niet meer rauw zijn van binnen. Ja stap 2 is dan zelf gehakt kopen en kruiden en hamburgers van maken.

En Doomsdaypreppers :') ! Ik heb geleerd dat als je echt wilt overleven, alles wat je nodig hebt in 1 draagbare rugzak past. Grote hoeveelheden voedsel is alleen maar makkelijker voor omstanders om weg te plunderen. In Hollywoodfilms maak je wel kans met je 1 mans legertje. In het echt staan er 10 man voor je deur , rammen de deur eruit en nemen je eten mee :D
Als je het toch warm maakt in een pan is het natuurlijk onzin om voorgegaard eten te kopen. :)
Grutskzaterdag 16 maart 2013 @ 19:28
TS je bent niet de enige. Ik ben inmiddels 19 en een ware keukenkneus omdat mijn moeder mij nooit in de keuken wilde hebben. Zelf begon ik met pasta en nu ben ik bezig met rijst. Gewoon blijven oefenen en begin met makkelijke dingen zodat je er plezier in hebt :) Oh ja, en heb iets anders in huis voor als het toch niet te vreten is.
NEC-Nijmegenzaterdag 16 maart 2013 @ 19:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 19:28 schreef Grutsk het volgende:
TS je bent niet de enige. Ik ben inmiddels 19 en een ware keukenkneus omdat mijn moeder mij nooit in de keuken wilde hebben. Zelf begon ik met pasta en nu ben ik bezig met rijst. Gewoon blijven oefenen en begin met makkelijke dingen zodat je er plezier in hebt :) Oh ja, en heb iets anders in huis voor als het toch niet te vreten is.
De vraag die ik al eerder stelde: ben je dan nooit alleen geweest? Als je ouders op vakantie waren bijvoorbeeld.
Grutskzaterdag 16 maart 2013 @ 19:34
quote:
5s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 19:31 schreef NEC-Nijmegen het volgende:

[..]

De vraag die ik al eerder stelde: ben je dan nooit alleen geweest? Als je ouders op vakantie waren bijvoorbeeld.
Nee, die gingen nooit zonder mijn broertje en mij op vakantie. Dus pas sinds ik op kamers woon heb ik een beetje leren koken.
NEC-Nijmegenzaterdag 16 maart 2013 @ 19:37
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 19:34 schreef Grutsk het volgende:

[..]

Nee, die gingen nooit zonder mijn broertje en mij op vakantie. Dus pas sinds ik op kamers woon heb ik een beetje leren koken.
Aha... Ik ben voor het laatst mee geweest toen ik 15 was. Toen ik 16 en 17 was heb ik dus sowieso voor mezelf moeten koken toen ze weg waren.
vossszaterdag 16 maart 2013 @ 19:40
quote:
Wat zijn leuke dingen voor een beginner om te maken?

Ik zat zelf te denken aan een ei, want als ik eerlijk ben heb ik nooit een ei gebakken. :@
Een ei bakken is veel te moeilijk als je net begint man!!! :o

Begin met een blik knakworsten opwarmen. Ik zal een korte handleiding voor je schrijven hoe je die moet opwarmen.

• Maak het blik open
• Flikker de knakworsten in een pan inclusief het sap
• Zet het fornuis op volle snelheid
• Zet nu de pan erop
• Als het bijna kookt is het klaar

Smakelijk eten :9~
GekkePoeszaterdag 16 maart 2013 @ 19:49
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 19:01 schreef NEC-Nijmegen het volgende:

[..]

Als je het toch warm maakt in een pan is het natuurlijk onzin om voorgegaard eten te kopen. :)
Het is niet voor iedereen eventjes eenvoudig om een stuk gehakt te veranderen in een eetbare hamburger
H_Tzaterdag 16 maart 2013 @ 20:09
quote:
7s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 19:49 schreef GekkePoes het volgende:

[..]

Het is niet voor iedereen eventjes eenvoudig om een stuk gehakt te veranderen in een eetbare hamburger
Precies. Als je écht (nog) niet kan koken is het niet eens een heel verkeerd idee om te beginnen met voorgegaard vlees, want het is weer een punt minder om je druk over te maken. Je moet alleen niet bij voorgegaard blijven hangen
NEC-Nijmegenzaterdag 16 maart 2013 @ 20:23
quote:
7s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 19:49 schreef GekkePoes het volgende:

[..]

Het is niet voor iedereen eventjes eenvoudig om een stuk gehakt te veranderen in een eetbare hamburger
Gewoon doen. Als dat niet eens lukt, dan vraag ik me af wat je (in het algemeen; niet jij persoonlijk) wel lukt. :P
Aan een hamburger kun je namelijk weinig verkeerd doen, ook met bakken (het kan droog worden maar dat is niet erg; als het aanbrandt ben je wellicht echt niet geschikt voor de keuken).

Net lekker falafel gemaakt. Was erg goed. :D
habituezaterdag 16 maart 2013 @ 20:27
Begin met het moeilijkste wat er is.
http://food.ninemsn.com.a(...)-dishes-in-the-world
Zodra je deze beheerst is de rest een eitje
Rode_banaanzaterdag 16 maart 2013 @ 20:53
Ik ben 39, en heb ook nog nooit wat gekookt. Daarvoor hebben wij al zolang ik mij kan herinneren een 24/7 hulp voor. Toen ik klein was hadden we dat al, en toen ik op mijzelf ging wonen, kon ik niet meer zonder. :) Ideaal. Dames van de Filipijnen kunnen prima koken. :9
NEC-Nijmegenzaterdag 16 maart 2013 @ 20:57
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 20:53 schreef Rode_banaan het volgende:
Ik ben 39, en heb ook nog nooit wat gekookt. Daarvoor hebben wij al zolang ik mij kan herinneren een 24/7 hulp voor. Toen ik klein was hadden we dat al, en toen ik op mijzelf ging wonen, kon ik niet meer zonder. :) Ideaal. Dames van de Filipijnen kunnen prima koken. :9
Je bent 39 en woont nog bij je ouders? :{
Lienekienzaterdag 16 maart 2013 @ 21:00
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 20:57 schreef NEC-Nijmegen het volgende:

[..]

Je bent 39 en woont nog bij je ouders? :{
Kun jij niet lezen?
NEC-Nijmegenzaterdag 16 maart 2013 @ 21:01
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 21:00 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Kun jij niet lezen?
Sorry, verkeerd gelezen. Maar lijkt me een rijkeluiskindje ofzo.
RobinOokzaterdag 16 maart 2013 @ 22:29
Hoe dan ook sneu, mensen die zo afhankelijk zijn van anderen.
NEC-Nijmegenzaterdag 16 maart 2013 @ 22:30
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 22:29 schreef RobinOok het volgende:
Hoe dan ook sneu, mensen die zo afhankelijk zijn van anderen.
Dat vind ik dus ook.
Thoricalzondag 17 maart 2013 @ 21:20
Best raar dat iemand nog nooit iets voor zichzelf gekookt heeft.
Niet dat mijn leerschool nou ideaal was maar het min of meer verplicht mee helpen om met elkaar een huishouden te soepel te laten lopen heeft toch zijn vruchten afgeworpen.
Maar ook als ik de "tomatensoep" van een tante lekkerder vond van die van mijn moeder dan gingen we die namaken. Haagse bluf maken bij Oma.
Myraelazondag 17 maart 2013 @ 23:03
Ik heb echt nooit begrepen wat er moeilijk is aan koken. Je volgt gewoon een recept als je iets voor het eerst maakt Als je het vaker hebt gemaakt dan weet je hoe het moet, kun je het wat meer op gevoel en kun je dingen wat aanpassen.

En als het fout gaat bestel je een pizza.
H_Tmaandag 18 maart 2013 @ 00:19
quote:
14s.gif Op zondag 17 maart 2013 23:03 schreef Myraela het volgende:
Ik heb echt nooit begrepen wat er moeilijk is aan koken. Je volgt gewoon een recept als je iets voor het eerst maakt Als je het vaker hebt gemaakt dan weet je hoe het moet, kun je het wat meer op gevoel en kun je dingen wat aanpassen.

En als het fout gaat bestel je een pizza.
Fietsen is feitelijk ook het opvolgen van een simpele set instructies, maar dat moet je ook een keer leren. TS is denk ik meer op zoek naar hulp daarbij dan naar een rij posts dat het maar raar is dat zijn ouders hem dat niet geleerd hebben en dat het eigenlijk geen reet voorstelt.
Bluurghmaandag 18 maart 2013 @ 01:19
Gewoon gauw overschakelen op laag vuur en er kan weinig fout gaan. Het duurt allemaal misschien wat langer maar je krijgt dan in ieder geval geen houtskool ipv vlees :) En vooral aan het begin altijd de keukenwekker erbij zodat je niet begint te twijfelen over hoelang je al bezig bent.

Verder gewoon receptjes opzoeken en uitproberen, filmpjes op youtube kijken en vooral blijven proberen. Op een gegeven moment dan weet je een beetje hoe het allemaal in z'n werk gaat en als je dan een simpele maaltijd maakt dan ben je waarschijnlijk meer voor de TV te vinden dan voor het fornuis :)

Oh en ook niet al te hard afgaan op aanwijzingen op verpakkingen, maar gewoon kijken naar hoe het eruit ziet en vooral proeven. Bijvoorbeeld: vaak staan geloof ik op die zakken voorgeschilde/gesneden aardappelen (al dan niet uit de vriezer) dat je ze 10 minuten moet bakken, maar dat kan je beter verdubbelen, dan zijn ze veel lekkerder.
borbitmaandag 18 maart 2013 @ 03:00
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 13:44 schreef robin007bond het volgende:

[..]

Mag ik vragen wat er zo raar aan is? ;(

Ik weet niet hoe oud je bent? Maar je bent op fok! sinds 2008 dus lijkt me dat je toch minstens 16 moet zijn. Is toch best opvallend dat iemand überhaupt nog nooit een ei gebakken heeft. Woon je nog thuis? Of ben je al lang en breed op jezelf en heb je tot nu toe letterlijk iedere dag eten besteld?

Hier is een site die "koken voor klunzen" heet. En is grappig geschreven site die het echt goed uitlegt. http://home.12move.nl/sh365555/kookboek_index.html

Ow inmiddels gelezen dat je 17 bent. Woon je nog thuis? Dan kun je toch gewoon je ouders helpen met koken. Dan leer je het waarschijnlijk beter dan van internet.
NotGuiltymaandag 18 maart 2013 @ 03:12
Je kan tegenwoordig toch gewoon hele video's mbt tot koken, van simpel tot internationaal, stap voor stap "live" op internet mee kijken en gewoon pauzeren etc. ? Als dit nu een vraag was van jaren geleden, maar nu? Met alle mogelijkheden om gewoon gratis online mee te kijken met de meest beroemde internationale chefs? Nouja het is niet voor niks CUL en een forum, maar hopelijk snapt iemand mijn punt.
tony_clifton-maandag 18 maart 2013 @ 12:58
Ik kook vaak dingen van het programma 'Dagelijkse Kost' op de Belgische TV. Simpel en lekker, en geen aanstellerij van schuimpje hier, dotje daar. Zeker stoofpotten en éénpansgerechten zijn makkelijk en lukken heel vaak van de allereerste keer.
Speculariummaandag 18 maart 2013 @ 13:00
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2013 12:58 schreef tony_clifton- het volgende:
Ik kook vaak dingen van het programma 'Dagelijkse Kost' op de Belgische TV. Simpel en lekker, en geen aanstellerij van schuimpje hier, dotje daar. Zeker stoofpotten en éénpansgerechten zijn makkelijk en lukken heel vaak van de allereerste keer.
Topshow dat, kerel vertelt ook gemoedelijk.
tony_clifton-maandag 18 maart 2013 @ 13:02
quote:
9s.gif Op maandag 18 maart 2013 13:00 schreef Specularium het volgende:

[..]

Topshow dat, kerel vertelt ook gemoedelijk.
?

Zijn sterk geknipte fragmenten. Is een toffe kerel hoor.
De boeken van het programma waren de best verkopende kookboeken wereldwijd las ik onlangs ergens, dus één auteur in klein Belgie deed het beter dan de rest van de wereld.
Speculariummaandag 18 maart 2013 @ 13:02
Precies wat ik zei.
NotGuiltymaandag 18 maart 2013 @ 13:11
quote:
9s.gif Op maandag 18 maart 2013 13:02 schreef Specularium het volgende:
Precies wat ik zei.
Die treurige post icon doet anders denken :)

Inderdaad een leuk programma en een toffe gozer
Lienekienmaandag 18 maart 2013 @ 13:14
quote:
99s.gif Op maandag 18 maart 2013 13:11 schreef NotGuilty het volgende:

[..]

Die treurige post icon doet anders denken :)

Inderdaad een leuk programma en een toffe gozer
Dat is zijn standaard posticon. Vrij irritant.
Speculariummaandag 18 maart 2013 @ 13:18
quote:
1s.gif Op maandag 18 maart 2013 13:14 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Dat is zijn standaard posticon. Vrij irritant.
Dat heb ik ook met jouw posts, en dan gaat het om de inhoud.
Lienekienmaandag 18 maart 2013 @ 13:19
quote:
9s.gif Op maandag 18 maart 2013 13:18 schreef Specularium het volgende:

[..]

Dat heb ik ook met jouw posts, en dan gaat het om de inhoud.
;( boehoe.
Miss_paraplumaandag 18 maart 2013 @ 16:01
Nou ja TS heb ik ook hoor, hoefde ook nooit te koken en toen ik op mezelf ging met een vriendin en een vriend kookten zij vaak en ik deed de boodschappen en de afwas...

Maar nu inmiddels een aantal jaren later heb ik het toch ook maar gewoon geprobeerd.. want ik kon het ook gewoon niet.. en mijn ouders zijn van de oude generatie wat dus in houdt dat ze elke dag vlees groente en gekookte aardappels eten.. dat noemt mijn moeder dan koken..

Ik ben nu gewoon bezig met koken voor kooknoobs :') , en je moet het gewoon doen heb ik het idee.. heb al best veel gemaakt, gister nog een gestapelde tortilla maar het was wel erg lekker vond mijn vriend en die stelt best hoge eisen... aan smaak enz.
Maar ei bakken gaat mij ook niet goed af hoor.. en van die simpele dingen lukt mij ook nog steeds niet.. maar door oefenen kom je ver!
Weltschmerzmaandag 18 maart 2013 @ 18:03
quote:
99s.gif Op maandag 18 maart 2013 03:12 schreef NotGuilty het volgende:
Je kan tegenwoordig toch gewoon hele video's mbt tot koken, van simpel tot internationaal, stap voor stap "live" op internet mee kijken en gewoon pauzeren etc. ? Als dit nu een vraag was van jaren geleden, maar nu? Met alle mogelijkheden om gewoon gratis online mee te kijken met de meest beroemde internationale chefs? Nouja het is niet voor niks CUL en een forum, maar hopelijk snapt iemand mijn punt.
Klopt wel, en ik maak daar ook graag gebruik van maar volgens mij heeft het vooral zin als je al kunt koken. Toen ik thuis wel eens kookte en toen ik op mezelf ging wonen was ik vooral iemand die kan koken aan het nadoen. Trucjes leren ipv begrijpen wat je doet en het dus beheersen.

Uiteindelijk heb ik in mijn studententijd leren koken van kookprogramma's 's middags op de BBC en TV5 waarin koks vertelden waarom ze deden wat ze deden. En dus zonder die recepten te gaan maken o.i.d.

quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2013 12:58 schreef tony_clifton- het volgende:
Ik kook vaak dingen van het programma 'Dagelijkse Kost' op de Belgische TV. Simpel en lekker, en geen aanstellerij van schuimpje hier, dotje daar. Zeker stoofpotten en éénpansgerechten zijn makkelijk en lukken heel vaak van de allereerste keer.
De recepten spreken mij niet zo heel erg aan, maar het is een leuke kerel die ook vertelt wat hij waarom doet, en dus kun je daar heel veel van leren zonder die recepten te maken.
#ANONIEMwoensdag 17 april 2013 @ 16:57
PgwOI8Z.jpg

Mijn nieuwe creatie.
Redcoonwoensdag 17 april 2013 @ 17:17
quote:
0s.gif Op woensdag 17 april 2013 16:57 schreef robin007bond het volgende:
[ afbeelding ]

Mijn nieuwe creatie.
Ik denk dat je klaar bent voor de volgende stap, spek!
#ANONIEMwoensdag 17 april 2013 @ 17:18
quote:
0s.gif Op woensdag 17 april 2013 17:17 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Ik denk dat je klaar bent voor de volgende stap, spek!
Ja, lekker! Dat lijkt me prima om te proberen :)

[ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 17-04-2013 17:19:00 ]