#ANONIEM | zaterdag 16 maart 2013 @ 11:08 |
Eigenlijk heb ik nooit echt weten te koken. Vroeger op school heb ik wel eens een kant-en-klare shoarmamaaltijd gemaakt voor het "vak" verzorging, maar verder eigenlijk niet veel. Waar zijn jullie begonnen? Het probleem is niet dat ik niet kan koken (simpelweg instructies volgen is niet zo moeilijk), maar de handigheid mis ik wel. Hoe hebben jullie die opgedaan? Wat zijn leuke dingen voor een beginner om te maken? Ik zat zelf te denken aan een ei, want als ik eerlijk ben heb ik nooit een ei gebakken. ![]() | |
Labotte | zaterdag 16 maart 2013 @ 11:15 |
Heb je van huis uit niets aan kookkennis meegekregen dan ![]() Op een zak aardappelen of een losse bloemkool staat namelijk heul niet hoe je die moet klaarmaken ![]() En hoe begonnen: tja gewoon doen en je houden aan de instructies. Dan ga je vanzelf wat eigen kooknuances er in gooien (wat korter, wat langer, wat meer kruidje x, wat minder kruidje y) en op een gegeven moment gaan dingen steeds meer op gevoel. Eerlijkheid is dat ik geen idee heb meer hoe lang piepers op moeten staan. Ik zet ze op, het water kookt, ik gooi er zout bij, na 10-15 minuten prik ik er eens in. Gaat het haast niet: nog 10-15 minuten, gaat het redelijk, 5-10 minuten. Allemaal dwarsstraat en ff uitproberen. ![]() | |
Lienekien | zaterdag 16 maart 2013 @ 11:15 |
Gebakken ei is een goede. Chili con carne herinner ik me als een van mijn eerste gerechten. Een eenpansgerecht is goed voor beginners, want met meerdere pannen tegelijk op het vuur moet je goed kunnen timen en voor goede timing moet je ervaring hebben. | |
TR08 | zaterdag 16 maart 2013 @ 11:15 |
Ik ben maaltijden beginnen te koken toen ik op kamers ging. Eigenlijk meestal eerst gewoon pakje kopen en recept volgen. Iets van honig nasi oid...en zo zijn er vele anderen. Later word je vanzelf handiger. Puur een kwestie van routine opbouwen, je moet ergens beginnen, volhouden en dan komt het vanzelf. | |
Pakspul | zaterdag 16 maart 2013 @ 11:16 |
Je begint met dit soort dingen:![]() Gewoon doen wat ze zeggen en dan kun je later altijd je eigen creatieve swing er aangeven. | |
Meteoric | zaterdag 16 maart 2013 @ 11:17 |
Ik begon met makkelijke gerechten (pasta is een goede om mee te beginnen). Ook kan je dingen als doperwten met wortelen ofzo proberen, daarbij staat het op de pot hoelang het moet. Naarmate ik vorderde ging ik ook zelf sausjes maken. Op een gegeven moment krijg je trek in een bepaald gerecht en ga je dat proberen te maken. De eerste paar keren kan het nog wel eens mislukken, maar hoe meer je het doet hoe beter je erin wordt. Bak je wel eens? Anders kan je eens koekjes maken ofzo, dat is ook niet zo moeilijk. | |
Labotte | zaterdag 16 maart 2013 @ 11:17 |
eitje bakken, beetje olie of boter in de koekepan. ff wachten tot de boter gesmolten is, c.q. de olie heel los beweegt (let op wel maar klein beetje doen hoor!) eitje voorzichting kapot tikken op de zijkant van de pan, eitje in de pan laten vallen en wachten tot je ziet dat hij klaar is. wil je niet klooien met het kapottikken aan de zijkant van de pan: doe dit op een kommetje, gooi het ei in het kommetje. Vanwege onhandigheid/onervarenheid zal je wsch wat eischil in je kommetje krijgen, kan je er dan nog uit halen. Naja en dan je kommetje leegkiepen in de pan. Je kan er nog voor kiezen eerst de dooier kapot te prikken met n vork en het roeren voordat je het in de pan mikt. | |
#ANONIEM | zaterdag 16 maart 2013 @ 11:18 |
Thanks! Ik vind het nog wel lastig om te zien of het ei echt "klaar" is, maar ik zal mijn best doen. Anderen: bedankt voor het delen van jullie eerste ervaringen. Naarmate mijn kookkunsten wat meer progressie tonen zal ik dat ook hier met jullie delen. ![]() | |
RobinOok | zaterdag 16 maart 2013 @ 11:19 |
Gewoon door in de keuken op het aanrecht te zitten als mijn moeder aan het koken was. En dan soms een beetje meehelpen, dat jij een keer de spinazie doet. Of de zus of zo. Toen ik uit huis ging had ik alles al wel een keer gezien of gemaakt, gewoon omdat ik erbij stond. Zo moeilijk is het ook allemaal niet. Maar ja, dat moet wel in je aard liggen. Zo stond ik ook bij mijn vader als die een plank ophing, lamp aansloot of fietsband plakte. En ook dan zei ik vaak "mag ik het nu eens doen". Dus ook dat had ik allemaal wel eens gezien en gedaan toen ik het huis uit ging. Mijn broer had/deed dat niet, die kon dus niks toen ie uit huis ging. Of in ieder geval niet voor zichzelf zorgen... | |
Pakspul | zaterdag 16 maart 2013 @ 11:19 |
Dat kan ook ja, vooral voor groente, aardappelen en vlees maaltijden is dit een makkelijke manier. Vlees en aardappels allebei hard opzetten. Vlees even aan twee kanten hard op laten staan, meestal maar 2a3 minuten en dan op zacht zetten. Aardappels wachten tot ze koken en dan zacht zetten. Als de aardappels gaar zijn (hier de priktechniek toepassen) dan groente aan, op hoog vuur. Als die koken, afgieten. Daarna aardappelen afgieten en samen met vlees op bord pleuren en klaar ![]() onder tussen natuurlijk wel vlees om blijven draaien, zodat beide kanten goed gaar zijn. | |
Labotte | zaterdag 16 maart 2013 @ 11:20 |
voor mij is een gebakken ei klaar wanneer hij geen drappig iets meer heeft. Een eitje bakken is echt maar 2-3 minuten werk, dus gewoon er bij blijven staan en kijken. Je zal zien dat je echt ziet of je ei herkenbaar klaar is voor je ![]() | |
kwiwi | zaterdag 16 maart 2013 @ 11:20 |
Ik zag het ook altijd wel, maar zelf doen is toch weer heel wat anders vind ik... Ik kan echt niet zoals m'n moeder met 3/4 pannen tegelijk bezig zijn ![]() | |
Labotte | zaterdag 16 maart 2013 @ 11:21 |
dat is wat lienekien al zei idd, gewoon lastig. Daar moet je ervaring mee/in opdoen. En om daar mee te starten is idd niet zo handig ![]() | |
RobinOok | zaterdag 16 maart 2013 @ 11:21 |
Zo moeilijk is het echt niet hoor. Kwestie van gewoon doen. | |
Pakspul | zaterdag 16 maart 2013 @ 11:22 |
Gewoon op zacht vuur doen dan heb je meer controle ![]() | |
Etcetera | zaterdag 16 maart 2013 @ 11:23 |
Kwestie van proberen bedoel je ![]() | |
LittleLady | zaterdag 16 maart 2013 @ 11:29 |
Tja kwestie van oefenen en persoonlijke smaak, wij stonden met 8 jaar al onze eieren te bakken, eerst met moeders erbij en daarna zelf. Zo moeilijk is het niet, tenzij je dezelfde feeling voor koken hebt als mijn ex dan ben je in staat om zelfs met een broodje de gehele keuken tot derde wereld oorlogsgebied om te toveren [ Bericht 1% gewijzigd door LittleLady op 16-03-2013 11:34:26 ] | |
RobinOok | zaterdag 16 maart 2013 @ 11:30 |
tenzij, niet mits. | |
Njosnavelin | zaterdag 16 maart 2013 @ 11:31 |
Haha, nog nooit een ei gebakken ![]() Ik maak zelf heel veel van die Albert Heijn recepten, kun je gewoon in de winkel of op de site vinden. De meeste zijn heel makkelijk en lekker ![]() | |
LittleLady | zaterdag 16 maart 2013 @ 11:34 |
nog niet lang wakker | |
Waaghals | zaterdag 16 maart 2013 @ 11:36 |
dat kan ik beamen | |
#ANONIEM | zaterdag 16 maart 2013 @ 11:40 |
Mijn eerste ei is nu een feit:![]() | |
AldoTheApache | zaterdag 16 maart 2013 @ 11:41 |
Chapeau | |
#ANONIEM | zaterdag 16 maart 2013 @ 11:42 |
Thanks. De smaak was wel ok. | |
kwiwi | zaterdag 16 maart 2013 @ 11:42 |
Had je er wel peper/zout op gedaan? | |
AldoTheApache | zaterdag 16 maart 2013 @ 11:43 |
en dan de volgende keer met spekjes, aardappels, chorizo, peper, zout, chilikruiden, kaas ![]() | |
FkTwkGs2012 | zaterdag 16 maart 2013 @ 11:43 |
gooi er wat peper overheen. of go extreem, snij wat bieslook en gooi het erover. | |
#ANONIEM | zaterdag 16 maart 2013 @ 11:43 |
Nee. Ik heb het naturel gehouden. Nu ga ik een volgende met peper en zout doen. | |
FkTwkGs2012 | zaterdag 16 maart 2013 @ 11:43 |
peper en zout pas op je bord toevoegen (my 2 cents)
| |
#ANONIEM | zaterdag 16 maart 2013 @ 11:44 |
Overigens heb ik wel een ei verspild door te knoeien bij het breken. ![]() | |
kwiwi | zaterdag 16 maart 2013 @ 11:45 |
Kan gebeuren. Het valt me nog mee dat er geen stukjes schaal in je ei zitten ![]() | |
NEC-Nijmegen | zaterdag 16 maart 2013 @ 11:46 |
Ik heb die handigheid opgedaan door sinds m'n twaalfde ofzo al te koken. Ik snap trouwens ook niet dat mensen van 18 ofzo helemaal geen ervaring hebben met koken. Zijn je ouders dan nooit op vakantie geweest, of ergens anders geweest zodat je op jezelf was aangewezen? | |
Weltschmerz | zaterdag 16 maart 2013 @ 11:54 |
Goeie keus. Ik denk namelijk dat een ei je alles vertelt over wat koken is. Koken is namelijk het controleren van de tijd en de temperatuur waaraan je een ingredient of een combinatie daarvan blootstelt en via welk materiaal of stof je dat doet. Als je al die drie dingen zo beheerst, dus tijd, temperatuur en stof (incl lucht en water) dat de blootstelling leidt tot een perfect gebakken, gekookt, gepocheerd, geklutst, ge-omelet, gescheiden en tot schuim geklopt etc ei, dan kun je volgens mij al heel goed koken. Met die beheersing van tijd, temperatuur en stof is een biefstuk of een vis bakken of hele complexe schotels maken ook een eitje lijkt me. Hier de omelet: | |
Specularium | zaterdag 16 maart 2013 @ 11:59 |
Ik moest lachen. | |
Specularium | zaterdag 16 maart 2013 @ 12:01 |
Dit ja. Op een krukje voor het aanrecht omdat je er anders niet bij kon. | |
Njosnavelin | zaterdag 16 maart 2013 @ 12:01 |
Ik ook, hardop. | |
GizartFRL | zaterdag 16 maart 2013 @ 12:04 |
Inderdaad, proberen, proberen en proberen. Mislukken is niet erg. | |
#ANONIEM | zaterdag 16 maart 2013 @ 12:07 |
![]() Bedankt. ![]() Mijn tweede ei is ook alweer een feit, dit keer met wat meer variatie: - Zout - Peper - Stukjes ham - Hela Curry Kruiden Ketchup ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 16 maart 2013 @ 12:07 |
Gewoon doen inderdaad. En ook eens afspreken dat je voor het avondeten gaat koken. Zijn zat gerechten zo simpel dat ze bijna niet kunnen mislukken. | |
Pakspul | zaterdag 16 maart 2013 @ 12:13 |
Er kwam een lichtelijke wtf op... Ik begrijp dat het TS zijn eerste ei is, maar wtf ![]() | |
BendeBielzen | zaterdag 16 maart 2013 @ 12:15 |
Ik zou beginnen met een pannetje water... Als dat goed gaat stap 2... Melk ![]() | |
Pakspul | zaterdag 16 maart 2013 @ 12:27 |
Melk koken? Dat kan ook ineens keihard gaan. TS kan beter bij het bereiden van cup-a-soup blijven ![]() | |
BendeBielzen | zaterdag 16 maart 2013 @ 12:29 |
Maak het nog makkelijker, gewoon naar het ziekenhuis, voor 25 eurocent een bakkie waterige soep, je hoeft niet eens meer een bekertje eronder te houden ![]() | |
Klaploper | zaterdag 16 maart 2013 @ 12:31 |
Bah, doe je dat met alle groenten zo? Wachten tot het kookt en dan direct afgieten? | |
Weltschmerz | zaterdag 16 maart 2013 @ 12:31 |
Mmm, het talent knalt er nog niet vanaf. En je bent al aan de volgende stap begonnen terwijl je beheersing van de 1e stap nog niet optimaal lijkt. Als je nou een kleiner pannetje neemt en/of wat met de spatel bijstuurt dan blijft het ei dikker. Als je een heel laag vuurtje neemt dan wordt die niet zo hard en droog aan de onderkant. Of je kunt hem juist hard bakken zodat de onderkant lekker knapperig wordt, ben ik zelf geen liefhebber van. Dan kun je de dooier nog laat doorprikken en die meer of minder stroperig houden, en de hele bovenkant relatief wat meer garen dan de onderkant met een deksel erop. Dan kun je nog kiezen tussen boter en olijfolie of minder gebruikelijke producten als ghee, maar ook tussen zwarte, witte en groene peper, en tussen grof en fijn zout. Allemaal een kwestie van smaak, maar ik denk niet dat iemand die van gebakken eieren houdt én kan koken voor dit resultaat kiest. | |
GekkePoes | zaterdag 16 maart 2013 @ 12:31 |
Ik ben begonnen met dipsausjes voor de chips., dan kan je de kruiden een beetje uitproberen. en soepjes. eenvoudige dipsausjes: kerriesaus. ![]() 4 eetlepels frietsaus, en dan een mespuntje peper en zout, dan kerriepoeder toevoegen tot de kleur mooi is( halve theelepel) knoflooksaus ![]() Half teentje knoflook in de knoflookpers, daar 4 eetlepels frietsaus bij, en een heel klein beetje zout en peper. je kian er ook wat groene gedroogde kruiden bij doen, zoals bieslook of peterselie cocktailsaus ![]() 4 eetlepels frietsaus, 1 eetlepel ketchup en dan twee theelepeltjes whiskey . Te serveren bij chips, kaas, leverworst, komkommerplakjes, Of bij kant en klare hamburger van Unox, ![]() Deze zijn al gaar, en hoef je alleen nog maar te verwarmen in een pan, als je de pan op laag vuur zet, en de boter begint een klein beetje te verkleuren, dan twee hamurgertjes erbij, en een gesneden ui(die kan je in het begin ook kant en klaar kopen) dit op een bolletje.doen met wat saus erbij. ![]() | |
Pakspul | zaterdag 16 maart 2013 @ 12:41 |
Uit pot wel, maar verse groente langer. Al moet ik zeggen dat sperziebonen die direct na koken er uit zijn gehaald wel krispie smaken ;9 | |
GekkePoes | zaterdag 16 maart 2013 @ 12:49 |
Je kan sperzieboontjes ook in de magnetron stomen. Dan heb je een speciaal bakje nodig met een gaatje erin, 300 gram boontjes, 1 koffiekopje water, theelepel roomboter, theelepel suiker en een halve theelepel zout. dit 6 minuten in de magnetron. Dan eentje proeven, en als ze nog te rauw zijn minuutje langer. | |
Pakspul | zaterdag 16 maart 2013 @ 12:56 |
Roomboter, suiker en zout ![]() | |
FkTwkGs2012 | zaterdag 16 maart 2013 @ 12:56 |
voor de smaak uiteraard! ![]() | |
GekkePoes | zaterdag 16 maart 2013 @ 12:56 |
Ik vind dat gewoon lekker, en dan gaan ze mooi glanzen. | |
Klaploper | zaterdag 16 maart 2013 @ 13:15 |
Oh zo, uit pot hoef je enkel te verwarmen inderdaad. | |
#ANONIEM | zaterdag 16 maart 2013 @ 13:44 |
Mag ik vragen wat er zo raar aan is? ![]() Hmm.. bedankt voor de tips. Ik liep misschien wat te hard van stapel inderdaad. Bedankt, hier kan ik wat mee. ![]() Ook leuk! Ik zal kijken of ik hier iets mee kan. | |
Klaploper | zaterdag 16 maart 2013 @ 13:46 |
Alleen dan geen frietsaus gebruiken.. | |
Probability | zaterdag 16 maart 2013 @ 13:52 |
Hoe oud ben je? | |
#ANONIEM | zaterdag 16 maart 2013 @ 13:58 |
17 | |
Weltschmerz | zaterdag 16 maart 2013 @ 13:58 |
Je kunt er best wat op leggen, maar daarmee wordt een slecht gebakken ei wat gecamoufleerd, maar het is nog steeds een slecht gebakken ei. Het klinkt zo simpel, tijd en temperatuur controleren. Maar de temperatuur van het eigeel en het eiwit staat slechts indirect in verband met de stand van het gas. Je hebt de temperatuur van de boter, de temperatuur van de pan, afhankelijk van de dikte van de pan en het materiaal en hoe lang die al opstaat, de afkoeling door het ei erin te breken, de temperatuur boven de bodem van de pan.... Dat gaat meestal wel ongeveer goed, om het helemaal goed te krijgen moet je ze allemaal onder controle hebben. Ik krijg zelf mijn eieren ook nog lang niet altijd precies zoals ik ze hebben wil. | |
Mirjam | zaterdag 16 maart 2013 @ 13:58 |
Woon je nog thuis? Maak er dan een gewoonte van mee te kijken met je moeder als zij kookt? | |
BendeBielzen | zaterdag 16 maart 2013 @ 14:17 |
Misschien is dat de reden wel dat TS zelf wilt leren koken ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 16 maart 2013 @ 15:00 |
En dan pas voor het eerst een eitje gebakken. Krijg bijna medelijden met je ![]() | |
NEC-Nijmegen | zaterdag 16 maart 2013 @ 16:22 |
God... Niet dat die dingen smerig zijn, maar wel duur en dit is echt iets dat ze bij 'Preppers' op History Channel inslaan. ![]() Ook 'hamburgers' (vers) van AH ofzo zijn goedkoper dan die dingen, trouwens. | |
Life2.0 | zaterdag 16 maart 2013 @ 16:24 |
stop het in een pan en blijf er net zolang in prikken tot het lijkt op wat mamma altijd op je bord legt ![]() | |
Life2.0 | zaterdag 16 maart 2013 @ 16:29 |
oh iets wat belangrijk is: 'sorteer' alleen op kooktijd, dus beetje zorgen dat alles om dezelfde tijd gaar/klaar is En met beetje zout in een pan water kook het wat sneller | |
Life2.0 | zaterdag 16 maart 2013 @ 16:29 |
ik zou liever naar de mac gaan (is vast nog goedkoper ook ![]() | |
NEC-Nijmegen | zaterdag 16 maart 2013 @ 16:43 |
dan die dingen? ja, maar goed. ze zijn best eetbaar, het zijn meer de andere bezwaren. | |
Klaploper | zaterdag 16 maart 2013 @ 16:54 |
Zout verhoogt het kookpunt. Het laten koken duurt langer. Het garen zelf gaat iets sneller. Overigens moet je wel heel erg vies veel zout toevoegen om hier echt iets van te merken. | |
FANNvanhetlaatsteuur | zaterdag 16 maart 2013 @ 17:23 |
![]() ![]() | |
Life2.0 | zaterdag 16 maart 2013 @ 17:26 |
Denk nou eens na ![]() | |
borbit | zaterdag 16 maart 2013 @ 17:35 |
http://home.12move.nl/sh365555/kookboek_index.html | |
habitue | zaterdag 16 maart 2013 @ 18:03 |
Je hebt je vuur te hoog. | |
GekkePoes | zaterdag 16 maart 2013 @ 18:16 |
Dit gaat er meer om dat ze niet meer rauw zijn van binnen. Ja stap 2 is dan zelf gehakt kopen en kruiden en hamburgers van maken. En Doomsdaypreppers ![]() ![]() [ Bericht 5% gewijzigd door GekkePoes op 16-03-2013 18:22:11 ] | |
H_T | zaterdag 16 maart 2013 @ 18:48 |
@TS: Neem ook eens een kijkje op YouTube. AllerHandeheeft een account vol met video's over hoe je recepten moet maken. C1000 heeft ook zo'n kanaal. Begin eens met een paar van die filmpjes te kijken om een beetje inzicht te kweken, maar probeer het nog niet direct in de praktijk te brengen. Eerst lekker laten bezinken en als je dan een recept gaat maken zoek je het filmpje nog eens op ![]() Voorbeeldje: | |
NEC-Nijmegen | zaterdag 16 maart 2013 @ 19:01 |
Als je het toch warm maakt in een pan is het natuurlijk onzin om voorgegaard eten te kopen. ![]() | |
Grutsk | zaterdag 16 maart 2013 @ 19:28 |
TS je bent niet de enige. Ik ben inmiddels 19 en een ware keukenkneus omdat mijn moeder mij nooit in de keuken wilde hebben. Zelf begon ik met pasta en nu ben ik bezig met rijst. Gewoon blijven oefenen en begin met makkelijke dingen zodat je er plezier in hebt ![]() | |
NEC-Nijmegen | zaterdag 16 maart 2013 @ 19:31 |
De vraag die ik al eerder stelde: ben je dan nooit alleen geweest? Als je ouders op vakantie waren bijvoorbeeld. | |
Grutsk | zaterdag 16 maart 2013 @ 19:34 |
Nee, die gingen nooit zonder mijn broertje en mij op vakantie. Dus pas sinds ik op kamers woon heb ik een beetje leren koken. | |
NEC-Nijmegen | zaterdag 16 maart 2013 @ 19:37 |
Aha... Ik ben voor het laatst mee geweest toen ik 15 was. Toen ik 16 en 17 was heb ik dus sowieso voor mezelf moeten koken toen ze weg waren. | |
vosss | zaterdag 16 maart 2013 @ 19:40 |
Een ei bakken is veel te moeilijk als je net begint man!!! ![]() Begin met een blik knakworsten opwarmen. Ik zal een korte handleiding voor je schrijven hoe je die moet opwarmen. • Maak het blik open • Flikker de knakworsten in een pan inclusief het sap • Zet het fornuis op volle snelheid • Zet nu de pan erop • Als het bijna kookt is het klaar Smakelijk eten ![]() | |
GekkePoes | zaterdag 16 maart 2013 @ 19:49 |
Het is niet voor iedereen eventjes eenvoudig om een stuk gehakt te veranderen in een eetbare hamburger | |
H_T | zaterdag 16 maart 2013 @ 20:09 |
Precies. Als je écht (nog) niet kan koken is het niet eens een heel verkeerd idee om te beginnen met voorgegaard vlees, want het is weer een punt minder om je druk over te maken. Je moet alleen niet bij voorgegaard blijven hangen | |
NEC-Nijmegen | zaterdag 16 maart 2013 @ 20:23 |
Gewoon doen. Als dat niet eens lukt, dan vraag ik me af wat je (in het algemeen; niet jij persoonlijk) wel lukt. ![]() Aan een hamburger kun je namelijk weinig verkeerd doen, ook met bakken (het kan droog worden maar dat is niet erg; als het aanbrandt ben je wellicht echt niet geschikt voor de keuken). Net lekker falafel gemaakt. Was erg goed. ![]() | |
habitue | zaterdag 16 maart 2013 @ 20:27 |
Begin met het moeilijkste wat er is. http://food.ninemsn.com.a(...)-dishes-in-the-world Zodra je deze beheerst is de rest een eitje | |
Rode_banaan | zaterdag 16 maart 2013 @ 20:53 |
Ik ben 39, en heb ook nog nooit wat gekookt. Daarvoor hebben wij al zolang ik mij kan herinneren een 24/7 hulp voor. Toen ik klein was hadden we dat al, en toen ik op mijzelf ging wonen, kon ik niet meer zonder. ![]() ![]() | |
NEC-Nijmegen | zaterdag 16 maart 2013 @ 20:57 |
Je bent 39 en woont nog bij je ouders? ![]() | |
Lienekien | zaterdag 16 maart 2013 @ 21:00 |
Kun jij niet lezen? | |
NEC-Nijmegen | zaterdag 16 maart 2013 @ 21:01 |
Sorry, verkeerd gelezen. Maar lijkt me een rijkeluiskindje ofzo. | |
RobinOok | zaterdag 16 maart 2013 @ 22:29 |
Hoe dan ook sneu, mensen die zo afhankelijk zijn van anderen. | |
NEC-Nijmegen | zaterdag 16 maart 2013 @ 22:30 |
Dat vind ik dus ook. | |
Thorical | zondag 17 maart 2013 @ 21:20 |
Best raar dat iemand nog nooit iets voor zichzelf gekookt heeft. Niet dat mijn leerschool nou ideaal was maar het min of meer verplicht mee helpen om met elkaar een huishouden te soepel te laten lopen heeft toch zijn vruchten afgeworpen. Maar ook als ik de "tomatensoep" van een tante lekkerder vond van die van mijn moeder dan gingen we die namaken. Haagse bluf maken bij Oma. | |
Myraela | zondag 17 maart 2013 @ 23:03 |
Ik heb echt nooit begrepen wat er moeilijk is aan koken. Je volgt gewoon een recept als je iets voor het eerst maakt Als je het vaker hebt gemaakt dan weet je hoe het moet, kun je het wat meer op gevoel en kun je dingen wat aanpassen. En als het fout gaat bestel je een pizza. | |
H_T | maandag 18 maart 2013 @ 00:19 |
Fietsen is feitelijk ook het opvolgen van een simpele set instructies, maar dat moet je ook een keer leren. TS is denk ik meer op zoek naar hulp daarbij dan naar een rij posts dat het maar raar is dat zijn ouders hem dat niet geleerd hebben en dat het eigenlijk geen reet voorstelt. | |
Bluurgh | maandag 18 maart 2013 @ 01:19 |
Gewoon gauw overschakelen op laag vuur en er kan weinig fout gaan. Het duurt allemaal misschien wat langer maar je krijgt dan in ieder geval geen houtskool ipv vlees ![]() Verder gewoon receptjes opzoeken en uitproberen, filmpjes op youtube kijken en vooral blijven proberen. Op een gegeven moment dan weet je een beetje hoe het allemaal in z'n werk gaat en als je dan een simpele maaltijd maakt dan ben je waarschijnlijk meer voor de TV te vinden dan voor het fornuis ![]() Oh en ook niet al te hard afgaan op aanwijzingen op verpakkingen, maar gewoon kijken naar hoe het eruit ziet en vooral proeven. Bijvoorbeeld: vaak staan geloof ik op die zakken voorgeschilde/gesneden aardappelen (al dan niet uit de vriezer) dat je ze 10 minuten moet bakken, maar dat kan je beter verdubbelen, dan zijn ze veel lekkerder. | |
borbit | maandag 18 maart 2013 @ 03:00 |
Ik weet niet hoe oud je bent? Maar je bent op fok! sinds 2008 dus lijkt me dat je toch minstens 16 moet zijn. Is toch best opvallend dat iemand überhaupt nog nooit een ei gebakken heeft. Woon je nog thuis? Of ben je al lang en breed op jezelf en heb je tot nu toe letterlijk iedere dag eten besteld? Hier is een site die "koken voor klunzen" heet. En is grappig geschreven site die het echt goed uitlegt. http://home.12move.nl/sh365555/kookboek_index.html Ow inmiddels gelezen dat je 17 bent. Woon je nog thuis? Dan kun je toch gewoon je ouders helpen met koken. Dan leer je het waarschijnlijk beter dan van internet. | |
NotGuilty | maandag 18 maart 2013 @ 03:12 |
Je kan tegenwoordig toch gewoon hele video's mbt tot koken, van simpel tot internationaal, stap voor stap "live" op internet mee kijken en gewoon pauzeren etc. ? Als dit nu een vraag was van jaren geleden, maar nu? Met alle mogelijkheden om gewoon gratis online mee te kijken met de meest beroemde internationale chefs? Nouja het is niet voor niks CUL en een forum, maar hopelijk snapt iemand mijn punt. | |
tony_clifton- | maandag 18 maart 2013 @ 12:58 |
Ik kook vaak dingen van het programma 'Dagelijkse Kost' op de Belgische TV. Simpel en lekker, en geen aanstellerij van schuimpje hier, dotje daar. Zeker stoofpotten en éénpansgerechten zijn makkelijk en lukken heel vaak van de allereerste keer. | |
Specularium | maandag 18 maart 2013 @ 13:00 |
Topshow dat, kerel vertelt ook gemoedelijk. | |
tony_clifton- | maandag 18 maart 2013 @ 13:02 |
? Zijn sterk geknipte fragmenten. Is een toffe kerel hoor. De boeken van het programma waren de best verkopende kookboeken wereldwijd las ik onlangs ergens, dus één auteur in klein Belgie deed het beter dan de rest van de wereld. | |
Specularium | maandag 18 maart 2013 @ 13:02 |
Precies wat ik zei. | |
NotGuilty | maandag 18 maart 2013 @ 13:11 |
Die treurige post icon doet anders denken ![]() Inderdaad een leuk programma en een toffe gozer | |
Lienekien | maandag 18 maart 2013 @ 13:14 |
Dat is zijn standaard posticon. Vrij irritant. | |
Specularium | maandag 18 maart 2013 @ 13:18 |
Dat heb ik ook met jouw posts, en dan gaat het om de inhoud. | |
Lienekien | maandag 18 maart 2013 @ 13:19 |
![]() | |
Miss_paraplu | maandag 18 maart 2013 @ 16:01 |
Nou ja TS heb ik ook hoor, hoefde ook nooit te koken en toen ik op mezelf ging met een vriendin en een vriend kookten zij vaak en ik deed de boodschappen en de afwas... Maar nu inmiddels een aantal jaren later heb ik het toch ook maar gewoon geprobeerd.. want ik kon het ook gewoon niet.. en mijn ouders zijn van de oude generatie wat dus in houdt dat ze elke dag vlees groente en gekookte aardappels eten.. dat noemt mijn moeder dan koken.. Ik ben nu gewoon bezig met koken voor kooknoobs ![]() Maar ei bakken gaat mij ook niet goed af hoor.. en van die simpele dingen lukt mij ook nog steeds niet.. maar door oefenen kom je ver! | |
Weltschmerz | maandag 18 maart 2013 @ 18:03 |
Klopt wel, en ik maak daar ook graag gebruik van maar volgens mij heeft het vooral zin als je al kunt koken. Toen ik thuis wel eens kookte en toen ik op mezelf ging wonen was ik vooral iemand die kan koken aan het nadoen. Trucjes leren ipv begrijpen wat je doet en het dus beheersen. Uiteindelijk heb ik in mijn studententijd leren koken van kookprogramma's 's middags op de BBC en TV5 waarin koks vertelden waarom ze deden wat ze deden. En dus zonder die recepten te gaan maken o.i.d. De recepten spreken mij niet zo heel erg aan, maar het is een leuke kerel die ook vertelt wat hij waarom doet, en dus kun je daar heel veel van leren zonder die recepten te maken. | |
#ANONIEM | woensdag 17 april 2013 @ 16:57 |
![]() Mijn nieuwe creatie. | |
Redcoon | woensdag 17 april 2013 @ 17:17 |
Ik denk dat je klaar bent voor de volgende stap, spek! | |
#ANONIEM | woensdag 17 april 2013 @ 17:18 |
Ja, lekker! Dat lijkt me prima om te proberen ![]() [ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 17-04-2013 17:19:00 ] |