abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_124124388
Eigenlijk heb ik nooit echt weten te koken. Vroeger op school heb ik wel eens een kant-en-klare shoarmamaaltijd gemaakt voor het "vak" verzorging, maar verder eigenlijk niet veel.

Waar zijn jullie begonnen? Het probleem is niet dat ik niet kan koken (simpelweg instructies volgen is niet zo moeilijk), maar de handigheid mis ik wel. Hoe hebben jullie die opgedaan? Wat zijn leuke dingen voor een beginner om te maken?

Ik zat zelf te denken aan een ei, want als ik eerlijk ben heb ik nooit een ei gebakken. :@
  zaterdag 16 maart 2013 @ 11:15:02 #2
272079 Labotte
Bier is fijn
pi_124124509
Heb je van huis uit niets aan kookkennis meegekregen dan :?
Op een zak aardappelen of een losse bloemkool staat namelijk heul niet hoe je die moet klaarmaken :D

En hoe begonnen: tja gewoon doen en je houden aan de instructies. Dan ga je vanzelf wat eigen kooknuances er in gooien (wat korter, wat langer, wat meer kruidje x, wat minder kruidje y) en op een gegeven moment gaan dingen steeds meer op gevoel.
Eerlijkheid is dat ik geen idee heb meer hoe lang piepers op moeten staan. Ik zet ze op, het water kookt, ik gooi er zout bij, na 10-15 minuten prik ik er eens in. Gaat het haast niet: nog 10-15 minuten, gaat het redelijk, 5-10 minuten. Allemaal dwarsstraat en ff uitproberen. :P
-Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius - and a lot of courage - to move in the opposite direction
Rudeness is the weak person's imitation of strength (Eric Hoffer)
Satis Ego Sum
  zaterdag 16 maart 2013 @ 11:15:22 #3
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_124124512
Gebakken ei is een goede.

Chili con carne herinner ik me als een van mijn eerste gerechten. Een eenpansgerecht is goed voor beginners, want met meerdere pannen tegelijk op het vuur moet je goed kunnen timen en voor goede timing moet je ervaring hebben.
The love you take is equal to the love you make.
  zaterdag 16 maart 2013 @ 11:15:46 #4
14320 TR08
Verschijnt direct onder je ...
pi_124124522
Ik ben maaltijden beginnen te koken toen ik op kamers ging. Eigenlijk meestal eerst gewoon pakje kopen en recept volgen.

Iets van honig nasi oid...en zo zijn er vele anderen.

Later word je vanzelf handiger. Puur een kwestie van routine opbouwen, je moet ergens beginnen, volhouden en dan komt het vanzelf.
pi_124124526
Je begint met dit soort dingen:



Gewoon doen wat ze zeggen en dan kun je later altijd je eigen creatieve swing er aangeven.
pi_124124539
Ik begon met makkelijke gerechten (pasta is een goede om mee te beginnen). Ook kan je dingen als doperwten met wortelen ofzo proberen, daarbij staat het op de pot hoelang het moet. Naarmate ik vorderde ging ik ook zelf sausjes maken. Op een gegeven moment krijg je trek in een bepaald gerecht en ga je dat proberen te maken. De eerste paar keren kan het nog wel eens mislukken, maar hoe meer je het doet hoe beter je erin wordt. Bak je wel eens? Anders kan je eens koekjes maken ofzo, dat is ook niet zo moeilijk.
  zaterdag 16 maart 2013 @ 11:17:44 #7
272079 Labotte
Bier is fijn
pi_124124550
eitje bakken, beetje olie of boter in de koekepan. ff wachten tot de boter gesmolten is, c.q. de olie heel los beweegt (let op wel maar klein beetje doen hoor!) eitje voorzichting kapot tikken op de zijkant van de pan, eitje in de pan laten vallen en wachten tot je ziet dat hij klaar is.

wil je niet klooien met het kapottikken aan de zijkant van de pan: doe dit op een kommetje, gooi het ei in het kommetje. Vanwege onhandigheid/onervarenheid zal je wsch wat eischil in je kommetje krijgen, kan je er dan nog uit halen. Naja en dan je kommetje leegkiepen in de pan.
Je kan er nog voor kiezen eerst de dooier kapot te prikken met n vork en het roeren voordat je het in de pan mikt.
-Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius - and a lot of courage - to move in the opposite direction
Rudeness is the weak person's imitation of strength (Eric Hoffer)
Satis Ego Sum
pi_124124581
quote:
7s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 11:17 schreef Labotte het volgende:
eitje bakken, beetje olie of boter in de koekepan. ff wachten tot de boter gesmolten is, c.q. de olie heel los beweegt (let op wel maar klein beetje doen hoor!) eitje voorzichting kapot tikken op de zijkant van de pan, eitje in de pan laten vallen en wachten tot je ziet dat hij klaar is.

wil je niet klooien met het kapottikken aan de zijkant van de pan: doe dit op een kommetje, gooi het ei in het kommetje. Vanwege onhandigheid/onervarenheid zal je wsch wat eischil in je kommetje krijgen, kan je er dan nog uit halen. Naja en dan je kommetje leegkiepen in de pan.
Je kan er nog voor kiezen eerst de dooier kapot te prikken met n vork en het roeren voordat je het in de pan mikt.
Thanks!

Ik vind het nog wel lastig om te zien of het ei echt "klaar" is, maar ik zal mijn best doen.

Anderen: bedankt voor het delen van jullie eerste ervaringen. Naarmate mijn kookkunsten wat meer progressie tonen zal ik dat ook hier met jullie delen. :)
  zaterdag 16 maart 2013 @ 11:19:21 #9
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_124124585
Gewoon door in de keuken op het aanrecht te zitten als mijn moeder aan het koken was. En dan soms een beetje meehelpen, dat jij een keer de spinazie doet. Of de zus of zo. Toen ik uit huis ging had ik alles al wel een keer gezien of gemaakt, gewoon omdat ik erbij stond. Zo moeilijk is het ook allemaal niet.

Maar ja, dat moet wel in je aard liggen. Zo stond ik ook bij mijn vader als die een plank ophing, lamp aansloot of fietsband plakte. En ook dan zei ik vaak "mag ik het nu eens doen". Dus ook dat had ik allemaal wel eens gezien en gedaan toen ik het huis uit ging. Mijn broer had/deed dat niet, die kon dus niks toen ie uit huis ging. Of in ieder geval niet voor zichzelf zorgen...
pi_124124595
quote:
7s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 11:15 schreef Labotte het volgende:
Heb je van huis uit niets aan kookkennis meegekregen dan :?
Op een zak aardappelen of een losse bloemkool staat namelijk heul niet hoe je die moet klaarmaken :D

En hoe begonnen: tja gewoon doen en je houden aan de instructies. Dan ga je vanzelf wat eigen kooknuances er in gooien (wat korter, wat langer, wat meer kruidje x, wat minder kruidje y) en op een gegeven moment gaan dingen steeds meer op gevoel.
Eerlijkheid is dat ik geen idee heb meer hoe lang piepers op moeten staan. Ik zet ze op, het water kookt, ik gooi er zout bij, na 10-15 minuten prik ik er eens in. Gaat het haast niet: nog 10-15 minuten, gaat het redelijk, 5-10 minuten. Allemaal dwarsstraat en ff uitproberen. :P
Dat kan ook ja, vooral voor groente, aardappelen en vlees maaltijden is dit een makkelijke manier.

Vlees en aardappels allebei hard opzetten. Vlees even aan twee kanten hard op laten staan, meestal maar 2a3 minuten en dan op zacht zetten. Aardappels wachten tot ze koken en dan zacht zetten. Als de aardappels gaar zijn (hier de priktechniek toepassen) dan groente aan, op hoog vuur. Als die koken, afgieten. Daarna aardappelen afgieten en samen met vlees op bord pleuren en klaar *O*

onder tussen natuurlijk wel vlees om blijven draaien, zodat beide kanten goed gaar zijn.
  zaterdag 16 maart 2013 @ 11:20:07 #11
272079 Labotte
Bier is fijn
pi_124124599
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 11:18 schreef robin007bond het volgende:

[..]

Thanks!

Ik vind het nog wel lastig om te zien of het ei echt "klaar" is, maar ik zal mijn best doen.

Anderen: bedankt voor het delen van jullie eerste ervaringen. Naarmate mijn kookkunsten wat meer progressie tonen zal ik dat ook hier met jullie delen. :)
voor mij is een gebakken ei klaar wanneer hij geen drappig iets meer heeft. Een eitje bakken is echt maar 2-3 minuten werk, dus gewoon er bij blijven staan en kijken. Je zal zien dat je echt ziet of je ei herkenbaar klaar is voor je :P
-Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius - and a lot of courage - to move in the opposite direction
Rudeness is the weak person's imitation of strength (Eric Hoffer)
Satis Ego Sum
  zaterdag 16 maart 2013 @ 11:20:27 #12
199256 kwiwi
de enige echte.
pi_124124604
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 11:19 schreef RobinOok het volgende:
Gewoon door in de keuken op het aanrecht te zitten als mijn moeder aan het koken was. En dan soms een beetje meehelpen, dat jij een keer de spinazie doet. Of de zus of zo. Toen ik uit huis ging had ik alles al wel een keer gezien of gemaakt, gewoon omdat ik erbij stond. Zo moeilijk is het ook allemaal niet.

Maar ja, dat moet wel in je aard liggen. Zo stond ik ook bij mijn vader als die een plank ophing, lamp aansloot of fietsband plakte. En ook dat zei ik vaak "mag ik het nu eens doen". Dus ook dat had ik allemaal wel eens gezien en gedaan toen ik het huis uit ging. Mijn broer had/deed dat niet, die kon dus niks toen ie uit huis ging. Of in ieder geval niet voor zichzelf zorgen...
Ik zag het ook altijd wel, maar zelf doen is toch weer heel wat anders vind ik... Ik kan echt niet zoals m'n moeder met 3/4 pannen tegelijk bezig zijn :@
  zaterdag 16 maart 2013 @ 11:21:34 #13
272079 Labotte
Bier is fijn
pi_124124630
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 11:20 schreef kwiwi het volgende:

[..]

Ik zag het ook altijd wel, maar zelf doen is toch weer heel wat anders vind ik... Ik kan echt niet zoals m'n moeder met 3/4 pannen tegelijk bezig zijn :@
dat is wat lienekien al zei idd, gewoon lastig. Daar moet je ervaring mee/in opdoen. En om daar mee te starten is idd niet zo handig _O-
-Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius - and a lot of courage - to move in the opposite direction
Rudeness is the weak person's imitation of strength (Eric Hoffer)
Satis Ego Sum
  zaterdag 16 maart 2013 @ 11:21:38 #14
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_124124634
Zo moeilijk is het echt niet hoor. Kwestie van gewoon doen.
pi_124124644
quote:
7s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 11:20 schreef Labotte het volgende:

[..]

voor mij is een gebakken ei klaar wanneer hij geen drappig iets meer heeft. Een eitje bakken is echt maar 2-3 minuten werk, dus gewoon er bij blijven staan en kijken. Je zal zien dat je echt ziet of je ei herkenbaar klaar is voor je :P
Gewoon op zacht vuur doen dan heb je meer controle :P
  Redactie Frontpage zaterdag 16 maart 2013 @ 11:23:30 #16
83660 crew  Etcetera
*pffrrrwwwt*
pi_124124668
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 11:21 schreef RobinOok het volgende:
Zo moeilijk is het echt niet hoor. Kwestie van gewoon doen.
Kwestie van proberen bedoel je :P
It's not just sex, it's love
It's two people connecting
With four other people
And aliens
pi_124124778
Tja kwestie van oefenen en persoonlijke smaak, wij stonden met 8 jaar al onze eieren te bakken, eerst met moeders erbij en daarna zelf.
Zo moeilijk is het niet, tenzij je dezelfde feeling voor koken hebt als mijn ex dan ben je in staat om zelfs met een broodje de gehele keuken tot derde wereld oorlogsgebied om te toveren

[ Bericht 1% gewijzigd door LittleLady op 16-03-2013 11:34:26 ]
  zaterdag 16 maart 2013 @ 11:30:25 #18
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_124124797
tenzij, niet mits.
pi_124124812
Haha, nog nooit een ei gebakken :D

Ik maak zelf heel veel van die Albert Heijn recepten, kun je gewoon in de winkel of op de site vinden. De meeste zijn heel makkelijk en lekker :Y
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_124124881
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 11:30 schreef RobinOok het volgende:
tenzij, niet mits.
nog niet lang wakker
  zaterdag 16 maart 2013 @ 11:36:43 #21
179534 Waaghals
she appeared like an angel
pi_124124921
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 11:31 schreef Njosnavelin het volgende:
Haha, nog nooit een ei gebakken :D

Ik maak zelf heel veel van die Albert Heijn recepten, kun je gewoon in de winkel of op de site vinden. De meeste zijn heel makkelijk en lekker :Y
dat kan ik beamen
Don't try to wake me in the morning, cause i will be gone
pi_124124994
Mijn eerste ei is nu een feit:

pi_124125024
quote:
6s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 11:40 schreef robin007bond het volgende:
Mijn eerste ei is nu een feit:

[ afbeelding ]
Chapeau
Wǒ shì dá hóng, of the Eggman, of the Walrus
pi_124125036
quote:
14s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 11:41 schreef AldoTheApache het volgende:

[..]

Chapeau
Thanks. De smaak was wel ok.
  zaterdag 16 maart 2013 @ 11:42:53 #25
199256 kwiwi
de enige echte.
pi_124125049
quote:
6s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 11:42 schreef robin007bond het volgende:

[..]

Thanks. De smaak was wel ok.
Had je er wel peper/zout op gedaan?
pi_124125053
quote:
6s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 11:42 schreef robin007bond het volgende:

[..]

Thanks. De smaak was wel ok.
en dan de volgende keer met spekjes, aardappels, chorizo, peper, zout, chilikruiden, kaas :9
Wǒ shì dá hóng, of the Eggman, of the Walrus
pi_124125058
gooi er wat peper overheen. of go extreem, snij wat bieslook en gooi het erover.
pi_124125064
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 11:42 schreef kwiwi het volgende:

[..]

Had je er wel peper/zout op gedaan?
Nee.

Ik heb het naturel gehouden. Nu ga ik een volgende met peper en zout doen.
pi_124125071
peper en zout pas op je bord toevoegen (my 2 cents)
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 11:43 schreef robin007bond het volgende:

[..]

Nee.

Ik heb het naturel gehouden. Nu ga ik een volgende met peper en zout doen.
pi_124125094
Overigens heb ik wel een ei verspild door te knoeien bij het breken. :')
  zaterdag 16 maart 2013 @ 11:45:03 #31
199256 kwiwi
de enige echte.
pi_124125115
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 11:44 schreef robin007bond het volgende:
Overigens heb ik wel een ei verspild door te knoeien bij het breken. :')
Kan gebeuren. Het valt me nog mee dat er geen stukjes schaal in je ei zitten :P
pi_124125145
Ik heb die handigheid opgedaan door sinds m'n twaalfde ofzo al te koken. Ik snap trouwens ook niet dat mensen van 18 ofzo helemaal geen ervaring hebben met koken. Zijn je ouders dan nooit op vakantie geweest, of ergens anders geweest zodat je op jezelf was aangewezen?
welke hal moet je hebben voor zieke air max ??
pi_124125331
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 11:08 schreef robin007bond het volgende:
Ik zat zelf te denken aan een ei, want als ik eerlijk ben heb ik nooit een ei gebakken. :@
Goeie keus. Ik denk namelijk dat een ei je alles vertelt over wat koken is.

Koken is namelijk het controleren van de tijd en de temperatuur waaraan je een ingredient of een combinatie daarvan blootstelt en via welk materiaal of stof je dat doet.

Als je al die drie dingen zo beheerst, dus tijd, temperatuur en stof (incl lucht en water) dat de blootstelling leidt tot een perfect gebakken, gekookt, gepocheerd, geklutst, ge-omelet, gescheiden en tot schuim geklopt etc ei, dan kun je volgens mij al heel goed koken. Met die beheersing van tijd, temperatuur en stof is een biefstuk of een vis bakken of hele complexe schotels maken ook een eitje lijkt me.

Hier de omelet:
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_124125435
quote:
6s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 11:40 schreef robin007bond het volgende:
Mijn eerste ei is nu een feit:

[ afbeelding ]
Ik moest lachen.
pi_124125481
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 11:19 schreef RobinOok het volgende:
Gewoon door in de keuken op het aanrecht te zitten als mijn moeder aan het koken was. En dan soms een beetje meehelpen, dat jij een keer de spinazie doet.
Dit ja. Op een krukje voor het aanrecht omdat je er anders niet bij kon.
pi_124125482
quote:
9s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 11:59 schreef Specularium het volgende:

[..]

Ik moest lachen.
Ik ook, hardop.
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
  zaterdag 16 maart 2013 @ 12:04:02 #37
17568 GizartFRL
Ik ben jarig!
pi_124125532
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 11:23 schreef Etcetera het volgende:

[..]

Kwestie van proberen bedoel je :P
Inderdaad, proberen, proberen en proberen.
Mislukken is niet erg.
"Charlotte Muis is een dief en heel Nederland weet het nu"
pi_124125601
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 11:54 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Goeie keus. Ik denk namelijk dat een ei je alles vertelt over wat koken is.

Koken is namelijk het controleren van de tijd en de temperatuur waaraan je een ingredient of een combinatie daarvan blootstelt en via welk materiaal of stof je dat doet.

Als je al die drie dingen zo beheerst, dus tijd, temperatuur en stof (incl lucht en water) dat de blootstelling leidt tot een perfect gebakken, gekookt, gepocheerd, geklutst, ge-omelet, gescheiden en tot schuim geklopt etc ei, dan kun je volgens mij al heel goed koken. Met die beheersing van tijd, temperatuur en stof is een biefstuk of een vis bakken of hele complexe schotels maken ook een eitje lijkt me.

Hier de omelet:
_O_!

Bedankt. :)

Mijn tweede ei is ook alweer een feit, dit keer met wat meer variatie:

- Zout
- Peper
- Stukjes ham
- Hela Curry Kruiden Ketchup

pi_124125607
Gewoon doen inderdaad. En ook eens afspreken dat je voor het avondeten gaat koken. Zijn zat gerechten zo simpel dat ze bijna niet kunnen mislukken.
pi_124125707
quote:
9s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 11:59 schreef Specularium het volgende:

[..]

Ik moest lachen.
Er kwam een lichtelijke wtf op... Ik begrijp dat het TS zijn eerste ei is, maar wtf :')
pi_124125743
Ik zou beginnen met een pannetje water... Als dat goed gaat stap 2... Melk :')
pi_124126021
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 12:15 schreef BendeBielzen het volgende:
Ik zou beginnen met een pannetje water... Als dat goed gaat stap 2... Melk :')
Melk koken? Dat kan ook ineens keihard gaan. TS kan beter bij het bereiden van cup-a-soup blijven ;)
pi_124126080
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 12:27 schreef Pakspul het volgende:

[..]

Melk koken? Dat kan ook ineens keihard gaan. TS kan beter bij het bereiden van cup-a-soup blijven ;)
Maak het nog makkelijker, gewoon naar het ziekenhuis, voor 25 eurocent een bakkie waterige soep, je hoeft niet eens meer een bekertje eronder te houden ^O^
  zaterdag 16 maart 2013 @ 12:31:13 #44
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_124126117
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 11:19 schreef Pakspul het volgende:

[..]

Dat kan ook ja, vooral voor groente, aardappelen en vlees maaltijden is dit een makkelijke manier.

Vlees en aardappels allebei hard opzetten. Vlees even aan twee kanten hard op laten staan, meestal maar 2a3 minuten en dan op zacht zetten. Aardappels wachten tot ze koken en dan zacht zetten. Als de aardappels gaar zijn (hier de priktechniek toepassen) dan groente aan, op hoog vuur. Als die koken, afgieten. Daarna aardappelen afgieten en samen met vlees op bord pleuren en klaar *O*

onder tussen natuurlijk wel vlees om blijven draaien, zodat beide kanten goed gaar zijn.
Bah, doe je dat met alle groenten zo? Wachten tot het kookt en dan direct afgieten?
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_124126126
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 12:07 schreef robin007bond het volgende:

[..]

_O_!

Bedankt. :)

Mijn tweede ei is ook alweer een feit, dit keer met wat meer variatie:

- Zout
- Peper
- Stukjes ham
- Hela Curry Kruiden Ketchup

[ afbeelding ]
Mmm, het talent knalt er nog niet vanaf. En je bent al aan de volgende stap begonnen terwijl je beheersing van de 1e stap nog niet optimaal lijkt.

Als je nou een kleiner pannetje neemt en/of wat met de spatel bijstuurt dan blijft het ei dikker. Als je een heel laag vuurtje neemt dan wordt die niet zo hard en droog aan de onderkant. Of je kunt hem juist hard bakken zodat de onderkant lekker knapperig wordt, ben ik zelf geen liefhebber van. Dan kun je de dooier nog laat doorprikken en die meer of minder stroperig houden, en de hele bovenkant relatief wat meer garen dan de onderkant met een deksel erop. Dan kun je nog kiezen tussen boter en olijfolie of minder gebruikelijke producten als ghee, maar ook tussen zwarte, witte en groene peper, en tussen grof en fijn zout.

Allemaal een kwestie van smaak, maar ik denk niet dat iemand die van gebakken eieren houdt én kan koken voor dit resultaat kiest.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_124126132
Ik ben begonnen met dipsausjes voor de chips., dan kan je de kruiden een beetje uitproberen. en soepjes.

eenvoudige dipsausjes:

kerriesaus.

4 eetlepels frietsaus, en dan een mespuntje peper en zout, dan kerriepoeder toevoegen tot de kleur mooi is( halve theelepel)


knoflooksaus

Half teentje knoflook in de knoflookpers, daar 4 eetlepels frietsaus bij, en een heel klein beetje zout en peper. je kian er ook wat groene gedroogde kruiden bij doen, zoals bieslook of peterselie


cocktailsaus

4 eetlepels frietsaus, 1 eetlepel ketchup en dan twee theelepeltjes whiskey .

Te serveren bij chips, kaas, leverworst, komkommerplakjes,


Of bij kant en klare hamburger van Unox,

Deze zijn al gaar, en hoef je alleen nog maar te verwarmen in een pan, als je de pan op laag vuur zet, en de boter begint een klein beetje te verkleuren, dan twee hamurgertjes erbij, en een gesneden ui(die kan je in het begin ook kant en klaar kopen) dit op een bolletje.doen met wat saus erbij. :D
🐱
pi_124126388
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 12:31 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Bah, doe je dat met alle groenten zo? Wachten tot het kookt en dan direct afgieten?
Uit pot wel, maar verse groente langer. Al moet ik zeggen dat sperziebonen die direct na koken er uit zijn gehaald wel krispie smaken ;9
pi_124126616
Je kan sperzieboontjes ook in de magnetron stomen. Dan heb je een speciaal bakje nodig met een gaatje erin,
300 gram boontjes, 1 koffiekopje water, theelepel roomboter, theelepel suiker en een halve theelepel zout. dit 6 minuten in de magnetron. Dan eentje proeven, en als ze nog te rauw zijn minuutje langer.
🐱
pi_124126792
quote:
7s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 12:49 schreef GekkePoes het volgende:
Je kan sperzieboontjes ook in de magnetron stomen. Dan heb je een speciaal bakje nodig met een gaatje erin,
300 gram boontjes, 1 koffiekopje water, theelepel roomboter, theelepel suiker en een halve theelepel zout. dit 6 minuten in de magnetron. Dan eentje proeven, en als ze nog te rauw zijn minuutje langer.
Roomboter, suiker en zout :') Zout kan dan nog keertje, snufje misschien, maar daar kun je ook wel zonder. Roomboter en suiker? Dat is echt nergens voor nodig.
pi_124126812
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 12:56 schreef Pakspul het volgende:

[..]

Roomboter, suiker en zout :') Zout kan dan nog keertje, snufje misschien, maar daar kun je ook wel zonder. Roomboter en suiker? Dat is echt nergens voor nodig.
voor de smaak uiteraard! :P
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')