FOK!forum / Relaties & Psychologie / Genderdysforie #38 - Met allerlei ontwikkelingen
Nezhizaterdag 16 februari 2013 @ 20:59
jt02yt.png

Dit topic gaat over genderdysforie. Dit is een discrepantie tussen het fysieke geslacht en het belevingsgeslacht. De bekendste vorm hiervan is transseksualiteit, waarbij mensen zich niet thuis voelen in het lichaam waarin ze geboren zijn, en daar vaak iets aan laten doen door middel van hormonen en operaties. Mensen kunnen ook androgyn zijn, waarbij ze zich mannelijk én vrouwelijk of juist geen van beide voelen. Op Wikipedia kunt u terecht voor meer informatie.

Behandelcentra
Er zijn in Nederland twee genderteams. Eén in Amsterdam en één in Groningen. Voor de zuidelijke bewoners van Nederland kan het genderteam in het Vlaamse Gent ook nog een optie zijn.

Gent [BE]
Groningen [NL]
Amsterdam [NL]

Er is ook een alternatieve route, via de Psycho Informa Groep. Bij deze route moet er door de cliënt meer zelf geregeld worden als het om behandelingen en ingrepen gaat.

Termen en afkortingen

De verschillen
- Drag King = een vrouw die als een man verkleedt gaat en zich zo ook gedraagt.
- Drag Queen = een man die als een vrouw verkleedt gaat en zich zo ook gedraagt.
- Transgender = iemand die leeft als het andere geslacht, maar (nog) niet in behandeling is (geweest).
- Transseksueel = iemand die een geslachtsaanpassende behandeling ondergaan heeft en/of ermee bezig is.
- Travestiet = iemand die af en toe verkleed gaat als het andere geslacht, tegenwoordig wordt dat ook "Drag Queen" en "Drag King" genoemd.

Termen en afkortingen
- Post-op = geopereerd.
- Pre-op = (nog) niet geopereerd.
- SRS = sex reassignment surgery (= geslachtsoperatie).
- Hesje/Binder = een top die de borsten plat maakt, vaak gemaakt van spandex.
- Packer = penisprothese, als broekvulling en/of STP (stand to pee) en/of voor seks.
- FFS = facial feminization surgery (operatie(s) om het gezicht vrouwelijker te maken).
- FtM = female to male, transmannen, mannen die met een vrouwenlichaam geboren zijn.
- MtF = male to female, transvrouwen, vrouwen die met een mannenlichaam geboren zijn.
- RLE = real life experience, de tijd waarin de persoon in kwestie in de sociale geslachtsrol leeft voor hij of zij groen licht krijgt voor de operatie(s).
- Transitie = het hele proces van geslachtsverandering inclusief psychologische begeleiding, de real life experience (RLE), hormoonbehandeling en (eventuele) operaties.
- Stealth = een transseksueel die volledig als zijn of haar gender door het leven gaat, diegene vertelt niet dat hij of zij van geslacht is veranderd en is dus volledig geïntegreerd in de samenleving.
- Ombouwen = voor sommige transpersonen kwetsend omdat het woord "ombouwen" vaak bij dingen (= objecten / gebruiksvoorwerpen) gebruikt wordt, u kunt dus beter de termen "SRS" of "dé operatie" gebruiken.

Links
Transman
Transvrouw
COC Nederland
Transgendervereniging Nederland
Onderwegzaterdag 16 februari 2013 @ 21:03
Ik heb tot en met de RLT nog nooit een rekening van het VU gezien, maar dit heb ik eerder gehoord. Misschien heeft het VU nieuwe afspraken met de zorgverzekeraars gemaakt om meer capaciteit in te huren (zo hadden ze meer psychs en nu meer OK tijd gekregen) . Maar dat hadden ze wel mogen vertellen.
Abby79zaterdag 16 februari 2013 @ 21:11
De regelgeving met betrekking tot psychologen is veranderd in 2012. Overigens zul je ook niet snel een rekening van het VU zien hoor, die loopt eigenlijk altijd via je zorgverzekeraar. Maar ja, die geeft (als het goed is) wel netjes aan natuurlijk waar je je eigen risico aan kwijt was, hmm...

Ikzelf heb ook nooit een rekening gezien van het UZ of het VU, maar ik heb m'n eigen risico gespreid betaald omdat ik door m'n diabetes dat geld toch al kwijt ben in januari :P.
Onderwegzaterdag 16 februari 2013 @ 21:17
Als er bij je zorgverzekeraar geclaimd wordt, dan krijg je daar toch bericht van? Dan zie je toch een rekening? Ook als het eigen risico al gebruikt is.
Nezhizaterdag 16 februari 2013 @ 21:18
Ja, ik krijg nu 3 dagen voordat het van me rekening gehaald wordt bericht dat er überhaupt iets is gedeclareerd :') door de zorgverzekeraar...

[ Bericht 6% gewijzigd door Nezhi op 16-02-2013 21:28:24 ]
Abby79zaterdag 16 februari 2013 @ 21:19
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 februari 2013 21:17 schreef Onderweg het volgende:
Als er bij je zorgverzekeraar geclaimd wordt, dan krijg je daar toch bericht van? Dan zie je toch een rekening? Ook als het eigen risico al gebruikt is.
Dat zeg ik toch ook? Maar je ziet niet de rekening van het VU. Tenminste, niet bij mijn verzekeraar. Die stuurt een eigen rekening met de melding erin dat het is voor het eigen risico gebruikt bij een rekening van het VU.

[Edit] Of bedoel je dat een ziekenhuis jou op de hoogte stelt van rekeningen die ze declareren? Nee, dat heb ik (in 20 jaar ziekenhuizen) nog nooit gezien :)
Onderwegzaterdag 16 februari 2013 @ 21:33
Ik bedoel dat je 't als verzekerde weet dat het VU iets declareert en dat dat nog niet gebeurd is. Daarvoor hoef je de rekening toch niet in je eigen brievenbus te hebben?
Abby79zaterdag 16 februari 2013 @ 21:36
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 februari 2013 21:33 schreef Onderweg het volgende:
Ik bedoel dat je 't als verzekerde weet dat het VU iets declareert en dat dat nog niet gebeurd is. Daarvoor hoef je de rekening toch niet in je eigen brievenbus te hebben?
Hmm, ja en nee, ja, je weet dat ze gaan declareren na zo'n intake. Dat is gewoon logisch. Maar helaas is de administratie van ziekenhuizen dat helaas niet. Ik weet niet hoe erg het VU is, maar van het Catharina in Eindhoven heb ik ooit in november een rekening gehad (voor een bloedonderzoek vanuit een UZ aanvraag, die declareren ze zelf niet) voor een bloedonderzoek in maart. Dat verwacht je dan ook niet meer :P.
Onderwegzaterdag 16 februari 2013 @ 21:51
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 februari 2013 21:36 schreef Abby79 het volgende:

[..]

Hmm, ja en nee, ja, je weet dat ze gaan declareren na zo'n intake.

Niet dus, dat schrijf ik juist. Sinds begin 2010 heeft het VU nog nooit iets gedeclareerd bij de zorgverzekeraar. Dat komt, omdat de hele behandeling gebaseerd was op de DBC van de ingreep van de plastisch chirurg, en dus pas gedeclareerd wordt als je geopereerd bent. Het VU kreeg nooit (aldus Jos) betaald voor de psych consulten. Misschien dat ze daar iets aan veranderd hebben.

Overigens heb ik ook nooit een declaratie gezien van de Dexa scan, de apotheek in het VU of het lab.
Abby79zaterdag 16 februari 2013 @ 21:53
Hmm, zal voor mij wel anders zijn dan omdat ik via het UZ ga, maar daar zie ik na ieder bezoek enige tijd later gewoon die declaratie in m'n lijst bij het CZ.

En dat hele DBC verhaal is weer veranderd dit jaar geloof ik, het is sowieso een heel onhandig systeem voor zover ik het ken :X
Fixerszaterdag 16 februari 2013 @ 22:08
@Nezhi: Welkom bij de club. Je kan voortaan je eigen risico optellen bij je jaarlijkse zorgpremie. Als je geluk hebt kan je dat gespreid betalen. Anders heb je een paar dure maanden aan het begin van het jaar.

Het DBC systeem is aangepast. Vroeger kregen ziekenhuizen gewoon enorme voorschotten van zorgverzekeraars en wat later wel eens verrekend. Tegenwoordig moeten ze daadwerkelijk uitgevoerde behandelingen declareren en krijgen dan pas betaald. Daarnaast zijn ziekenhuizen gewoon logge trage instituten. Ik heb pas na ruim een jaar een declaratie van het VU, voor de intake, in het overzicht van mijn verzekeraar gezien. Ik wacht ook nog steeds op de rekening van het AMC voor het invriezen van sperma. Dat is nu 10 maanden geleden.

Ik ga er ook vanuit dat ik volgende week pas door mijn eigen risico heen ben. Voordat het VU het bezoek aan de internist en de medicatie bij de apotheek heeft gedeclareerd zijn we maanden verder. Onder tussen heb ik dan al twee keer bij een huidtherapeut en 3 keer bij een logopedist gezeten, samen is dat iets meer dan mijn eigen risico. Ben ik er weer voor een jaar vanaf.
robinpuntzaterdag 16 februari 2013 @ 22:11
Ik moest ook ¤ 220 eigen risico betalen door mijn intake bij het VUmc, verder had ik geen zorgkosten gemaakt. Ach ja, het is voor het goede doel.
Nezhizaterdag 16 februari 2013 @ 22:16
Eigen risico snap ik wel maar dat mijn zorgverzekeraar niet eens een mailtje stuurt dat er iets is gedeclareerd (zouden ze wel doen.. ipv daarvan krijg ik alleen maar reclameshit :')).. ben blij dat ik er weg ben.
Skillsyzondag 17 februari 2013 @ 17:50
Wonderer, ik heb je een PM gestuurd.
robinpuntmaandag 18 februari 2013 @ 10:55
Ik moest me vandaag scheren, voor het eerst *O*
wonderermaandag 18 februari 2013 @ 12:21
quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2013 10:55 schreef robinpunt het volgende:
Ik moest me vandaag scheren, voor het eerst *O*
:D

Dan gaat de tijd* nu in!

SPOILER
*even kijken hoe lang het duurt voor je gaat klagen dat je je moet scheren 8-)
Abby79maandag 18 februari 2013 @ 16:45
Bah :( :'(

Blijkbaar heeft m'n chirurg problemen gehad met z'n heup en is de hele wachtlijst opgeschoven. Dus in plaats van dat ik een datum heb in juni/juli, is het nu weer super onzeker wanneer het wel wordt en zou het zelfs pas november kunnen worden :'(.
wonderermaandag 18 februari 2013 @ 16:49
Oh, da's klote... ;(
Skillsymaandag 18 februari 2013 @ 17:20
quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2013 12:21 schreef wonderer het volgende:

[..]

:D

Dan gaat de tijd* nu in!

SPOILER
*even kijken hoe lang het duurt voor je gaat klagen dat je je moet scheren 8-)
Gefeliciteerd Robin maar ik ben ook benieuwd wanneer je niet meer staat de springen ;)
Wonderer, gewoon laten staan totdat men naar je kijkt, dan eraf halen en weer opnieuw beginnen
Skillsymaandag 18 februari 2013 @ 17:22
quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2013 16:45 schreef Abby79 het volgende:
Bah :( :'(

Blijkbaar heeft m'n chirurg problemen gehad met z'n heup en is de hele wachtlijst opgeschoven. Dus in plaats van dat ik een datum heb in juni/juli, is het nu weer super onzeker wanneer het wel wordt en zou het zelfs pas november kunnen worden :'(.
ja, je bedoeld Monstrey toch??Ik heb door de wandelgangen gehoord dat hij een (ski)ongeluk heeft gehad.
Hij zal in maart weer actief zijn (heb ik mij laten vertellen)Maar de wachtlijsten zijn idd opgeschoven
Balen voor jullie beiden :{
wonderermaandag 18 februari 2013 @ 17:23
quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2013 17:20 schreef Skillsy het volgende:

[..]

Gefeliciteerd Robin maar ik ben ook benieuwd wanneer je niet meer staat de springen ;)
Wonderer, gewoon laten staan totdat men naar je kijkt, dan eraf halen en weer opnieuw beginnen
Ik laat het groeien, werk alleen keel en wangen een beetje bij en een keer in de twee weken de tondeuze eroverheen. Maar ik moet elke twee dagen mijn hoofd scheren dus mja :')
Skillsymaandag 18 februari 2013 @ 17:24
quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2013 17:23 schreef wonderer het volgende:

[..]

Ik laat het groeien, werk alleen keel en wangen een beetje bij en een keer in de twee weken de tondeuze eroverheen. Maar ik moet elke twee dagen mijn hoofd scheren dus mja :')
waarom scheer je je kop kaal?Ben je een gabber ? ;)
wonderermaandag 18 februari 2013 @ 17:26
Hanenkam.
Abby79maandag 18 februari 2013 @ 17:26
quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2013 17:22 schreef Skillsy het volgende:
ja, je bedoeld Monstrey toch??Ik heb door de wandelgangen gehoord dat hij een (ski)ongeluk heeft gehad.
Hij zal in maart weer actief zijn (heb ik mij laten vertellen)Maar de wachtlijsten zijn idd opgeschoven
Balen voor jullie beiden :{
Monstrey inderdaad, en de combinatie heup + ski-ongeluk zou best wel eens kunnen kloppen dan ja... maar wetende wat er gebeurd is helpt niet helaas, zal nog wel even duren voor ik dat weer gewoon kan accepteren ;) :'(
Skillsymaandag 18 februari 2013 @ 17:35
quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2013 17:26 schreef wonderer het volgende:
Hanenkam.
Oh ;)
Skillsymaandag 18 februari 2013 @ 17:36
quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2013 17:26 schreef Abby79 het volgende:

[..]

Monstrey inderdaad, en de combinatie heup + ski-ongeluk zou best wel eens kunnen kloppen dan ja... maar wetende wat er gebeurd is helpt niet helaas, zal nog wel even duren voor ik dat weer gewoon kan accepteren ;) :'(
Ja kan me voorstellen hoe frustrerend dat is.Ik zal ook over de zeik zijn denk.Hopelijk hoef je niet TE lang wachten :)
Skillsymaandag 18 februari 2013 @ 18:05
Ik haat scheren.Vind ik echt vreselijk pijn doen.Ik scheer me om 2 maanden.Wil wel een foto laten zien maar ben bang dat ik herkend word :')
wonderermaandag 18 februari 2013 @ 18:16
quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2013 17:35 schreef Skillsy het volgende:

[..]

Oh ;)
314296_10200233939352241_158245327_n.jpg
Skillsymaandag 18 februari 2013 @ 18:39
quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2013 18:16 schreef wonderer het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
NIks gelogen toen je zei dat je je hoofd schoor, kan het nog gladder? ;)
Ik zie je baardhaar, je bent rossig?
Skillsymaandag 18 februari 2013 @ 18:40
Hoe kan ik ook alweer een foto plaatsen?
wonderermaandag 18 februari 2013 @ 18:42
quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2013 18:39 schreef Skillsy het volgende:

[..]

NIks gelogen toen je zei dat je je hoofd schoor, kan het nog gladder? ;)
Ik zie je baardhaar, je bent rossig?
Nou ja, ik loop inmiddels een paar dagen achter dus het kan gladder, maar net na het scheren is het smooth as an android's bottom ;)

En ja :( Nou ja, mijn hoofdhaar is blond (dit is gebleekt, van mezelf ben ik iets donkerder), mijn lichaamshaar donkerblond en mijn schaamhaar oranje. I mean, WTF.
Skillsymaandag 18 februari 2013 @ 18:53
quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2013 18:42 schreef wonderer het volgende:

[..]

Nou ja, ik loop inmiddels een paar dagen achter dus het kan gladder, maar net na het scheren is het smooth as an android's bottom ;)

En ja :( Nou ja, mijn hoofdhaar is blond (dit is gebleekt, van mezelf ben ik iets donkerder), mijn lichaamshaar donkerblond en mijn schaamhaar oranje. I mean, WTF.
Whahaha,nou mijn schaamhaar is uitgedund en van donker naar rossig geworden.Terwijl mijn hoofdhaar donkerblond (of bruin) is.Snap er ook niks meer van.Denk ouderdom ofzo
Nezhimaandag 18 februari 2013 @ 18:53
quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2013 18:40 schreef Skillsy het volgende:
Hoe kan ik ook alweer een foto plaatsen?
Even op imgur (of andere site) zetten, dan de link kopïeren van het plaatje zelf en tussen

[img]linkje[/img] zetten
Onderwegmaandag 18 februari 2013 @ 19:04
Scheren sucks ;) . Ik ben liever 1x maand ongesteld.....
(Denk ik :p)
Skillsymaandag 18 februari 2013 @ 19:07
zQlZJts.jpg

2 maanden niet scheren
Skillsymaandag 18 februari 2013 @ 19:08
quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2013 19:04 schreef Onderweg het volgende:
Scheren sucks ;) . Ik ben liever 1x maand ongesteld.....
(Denk ik :p)
Whahah..ik weet niet want ben eigenlijk nooit ongesteld geweest ,ja 3x ofzo in mijn leven.En voor ik het wist was het alweer over, was maar 1 daggie ;)
wonderermaandag 18 februari 2013 @ 19:11
quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2013 19:07 schreef Skillsy het volgende:
[ afbeelding ]

2 maanden niet scheren
Whoa :D Zo ziet het er bij mij nog niet uit :N Ook niet na twee maanden.
Nezhimaandag 18 februari 2013 @ 19:11
quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2013 19:04 schreef Onderweg het volgende:
Scheren sucks ;) . Ik ben liever 1x maand ongesteld.....
(Denk ik :p)
Nee! Amper kunnen lopen van de pijn, half moeten overgeven door de pijn, smerigheid overal...
wonderermaandag 18 februari 2013 @ 19:11
quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2013 19:04 schreef Onderweg het volgende:
Scheren sucks ;) . Ik ben liever 1x maand ongesteld.....
(Denk ik :p)
Nou nee. Scheren is veel minder ranzig ;)
robinpuntmaandag 18 februari 2013 @ 19:43
quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2013 16:45 schreef Abby79 het volgende:
Bah :( :'(

Blijkbaar heeft m'n chirurg problemen gehad met z'n heup en is de hele wachtlijst opgeschoven. Dus in plaats van dat ik een datum heb in juni/juli, is het nu weer super onzeker wanneer het wel wordt en zou het zelfs pas november kunnen worden :'(.
:N Dat is ongelooflijk balen, Abby. Ik hoop dat het meevalt en dat je eerder kunt!

quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2013 12:21 schreef wonderer het volgende:

[..]

:D

Dan gaat de tijd* nu in!

SPOILER
*even kijken hoe lang het duurt voor je gaat klagen dat je je moet scheren 8-)
Ik kan het me niet voorstellen!
Skillsymaandag 18 februari 2013 @ 19:45
quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2013 19:11 schreef wonderer het volgende:

[..]

Whoa :D Zo ziet het er bij mij nog niet uit :N Ook niet na twee maanden.
Hoe lang heb je ooit eens niet geschoren?
wonderermaandag 18 februari 2013 @ 19:55
quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2013 19:45 schreef Skillsy het volgende:

[..]

Hoe lang heb je ooit eens niet geschoren?
Een maand, afgelopen november. Mijn snor is nog niet "door" en ik heb kale plekken onder mijn kin en op mijn wangen.
Skillsymaandag 18 februari 2013 @ 21:08
quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2013 19:55 schreef wonderer het volgende:

[..]

Een maand, afgelopen november. Mijn snor is nog niet "door" en ik heb kale plekken onder mijn kin en op mijn wangen.
Moet nog doorzetten.Ik ben ook wat langer aan de hormonen dan jij
wonderermaandag 18 februari 2013 @ 21:20
Ik maak me ook geen zorgen. Overigens heb ik meer baard dan mijn beide collega's, cismannen van eind dertig, dus ach ;)
Onderwegmaandag 18 februari 2013 @ 22:21
quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2013 19:07 schreef Skillsy het volgende:
[ afbeelding ]

2 maanden niet scheren
Wow Skillsy, ben jij dat? Ik krijg ZZ Top gevoelens ;)

quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2013 19:11 schreef Nezhi het volgende:

[..]

Nee! Amper kunnen lopen van de pijn, half moeten overgeven door de pijn, smerigheid overal...
Mja, ik zei ook, 'denk ik' omdat ik het nooit meegemaakt heb. En als ik vanaf mijn 13e of zo ongesteld geweest was, had ik het waarschijnlijk ook zo gevoeld. Nu zou het een bevestiging zijn van wie ik ben en die bevestiging zou ik nooit nodig gehad/gewild hebben als ik cisgender vrouw was, denk ik.
Skillsymaandag 18 februari 2013 @ 22:49
quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2013 22:21 schreef Onderweg het volgende:

[..]

Wow Skillsy, ben jij dat? Ik krijg ZZ Top gevoelens ;)

Ja,heb wel mijn ogen afgeknipt want wil niet herkend worden.Ondertussen is het weer eraf en ben ik weer aan het kweken.Ik krijg ook nare opmerkingen met die baard helaas.Wat betekend ZZ top?
Onderwegmaandag 18 februari 2013 @ 22:51
quote:
1s.gif Op maandag 18 februari 2013 22:49 schreef Skillsy het volgende:

[..]

Ja,heb wel mijn ogen afgeknipt want wil niet herkend worden.Ondertussen is het weer eraf en ben ik weer aan het kweken.Ik krijg ook nare opmerkingen met die baard helaas.Wat betekend ZZ top?
Hihi: http://www.todayifoundout(...)/08/zz_top2crop1.jpg

Maar dat zal wel voor jouw tijd zijn denk ik. Is een band dus ....


Haha, kon het niet laten (ben geen fan verder of zo).

[ Bericht 11% gewijzigd door Onderweg op 18-02-2013 23:03:02 (you tube toegevoegd) ]
Fixersmaandag 18 februari 2013 @ 23:06
Ik zou het scheren ook zo inruilen voor ongesteld kunnen zijn. Dan zou ik wel een spiraaltje nemen, zodat ik het niet meer ben. Baas in eigen buik! O-)

Ik was nieuwschierig hoe lang geleden ik mezelf heb aangemeld bij het genderteam. Dat is aankomende zaterdag 3 jaar geleden. Ik heb op mijn blog een tijdlijn gemaakt van de belangrijke datums. Opvallend dat na mijn intakegesprek ik te horen kreeg dat de wachttijd zo'n 6 maanden zou zijn en de uiteindelijke wachttijd van intake tot start diagnose) net geen 11 maanden was.
Onderwegmaandag 18 februari 2013 @ 23:14
quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2013 23:06 schreef Fixers het volgende:
Ik zou het scheren ook zo inruilen voor ongesteld kunnen zijn. Dan zou ik wel een spiraaltje nemen, zodat ik het niet meer ben. Baas in eigen buik! O-)

Ik was nieuwschierig hoe lang geleden ik mezelf heb aangemeld bij het genderteam. Dat is aankomende zaterdag 3 jaar geleden. Ik heb op mijn blog een tijdlijn gemaakt van de belangrijke datums. Opvallend dat na mijn intakegesprek ik te horen kreeg dat de wachttijd zo'n 6 maanden zou zijn en de uiteindelijke wachttijd van intake tot start diagnose) net geen 11 maanden was.
Wij lopen redelijk parallel. Ik heb mij januari 2010 bij het VU aangemeld en in het voorjaar 2011 de intake gehad (toen was de intake gewoon aan het einde van de wachttijd; daarna was de intake vrij vroeg in de wachttijd).
Fixersmaandag 18 februari 2013 @ 23:17
Je bedoelt dat jouw intake vrij kort werd opgevolgd door de start van de diagnose?
Onderwegmaandag 18 februari 2013 @ 23:19
quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2013 23:17 schreef Fixers het volgende:
Je bedoelt dat jouw intake vrij kort werd opgevolgd door de start van de diagnose?
Ja, je moest dus lang wachten op de intake maar als je die gehad had, begon je direct met de diagnostische fase. Dus als je met de intake direkt buiten de deur gezet werd, moest je toch de wachttijd uitzitten voordat je dat te horen kreeg.
Abby79dinsdag 19 februari 2013 @ 06:39
quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2013 23:06 schreef Fixers het volgende:
Ik heb op mijn blog een tijdlijn gemaakt van de belangrijke datums.
Ik wist dat wij redelijk dicht bij elkaar zaten qua tijdlijn, maar die eerste data schelen echt niet veel! Ik ben 1 maart 2010 aangemeld met 24 juni de intake. Daarna loopt het wel wat uit elkaar natuurlijk, ik ben via Gent in november al aan de gesprekken begonnen. (Maar die 'winst' raak ik nu weer kwijt door een chirurg die niet kan skiën)

Ik had overigens mijn ouders al op 27 februari laten weten dat ik me de maandag erna ging aanmelden bij het VU. Daar heb ik echt niet gewacht tot (bevestiging door) het intake gesprek :).

En Onderweg, waarom heb ik bij jou altijd het gevoel gehad dat je al veel langer in het traject zat? :o
wondererdinsdag 19 februari 2013 @ 08:52
quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2013 23:06 schreef Fixers het volgende:
Ik zou het scheren ook zo inruilen voor ongesteld kunnen zijn. Dan zou ik wel een spiraaltje nemen, zodat ik het niet meer ben. Baas in eigen buik! O-)

Ik was nieuwschierig hoe lang geleden ik mezelf heb aangemeld bij het genderteam. Dat is aankomende zaterdag 3 jaar geleden. Ik heb op mijn blog een tijdlijn gemaakt van de belangrijke datums. Opvallend dat na mijn intakegesprek ik te horen kreeg dat de wachttijd zo'n 6 maanden zou zijn en de uiteindelijke wachttijd van intake tot start diagnose) net geen 11 maanden was.
Tweeenhalf jaar tot hormonen, jezus.

Even kijken of ik de mijne nog weet...

xx mei 2007 uit de kast
9 augustus 2009 eerste gesprek
13 april 2010 eerste shot
18 mei 2011 borstoperatie

En dat was het wel.
Onderwegdinsdag 19 februari 2013 @ 10:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 06:39 schreef Abby79 het volgende:

En Onderweg, waarom heb ik bij jou altijd het gevoel gehad dat je al veel langer in het traject zat? :o
Tja, dat weet ik niet. Misschien omdat ik al vanaf januari 2009 aan de hormonen zit. Dat was de beste beslissing (voor mij) die ik toen heb kunnen nemen. De wachttijden bij het VU waren daardoor ineens veel minder beslissend. Het lijkt overigens wel alsof ik al mijn halve leven bij het VU loop :P

Overigens zal het bij het VU ook wel sneller gaan nu. Ze hadden al meer capaciteit psychologen en nu ook meer OK tijd gekregen.

[ Bericht 6% gewijzigd door Onderweg op 19-02-2013 10:30:06 ]
Skillsydinsdag 19 februari 2013 @ 11:31
Kan altijd nog sneller:

Vanaf eerste gesprek tot aan piemeltje : 2 jaar en 2 maanden
Xenzodinsdag 19 februari 2013 @ 15:42
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 08:52 schreef wonderer het volgende:
Tweeenhalf jaar tot hormonen, jezus.

Even kijken of ik de mijne nog weet...

xx mei 2007 uit de kast
9 augustus 2009 eerste gesprek
13 april 2010 eerste shot
18 mei 2011 borstoperatie

En dat was het wel.
Wanneer gaat u de rest laten doen?
wondererdinsdag 19 februari 2013 @ 15:42
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 15:42 schreef Xenzo het volgende:

[..]

Wanneer gaat u de rest laten doen?
Geen idee. Misschien wel niet.
Xenzodinsdag 19 februari 2013 @ 16:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 08:52 schreef wonderer het volgende:
Tweeenhalf jaar tot hormonen, jezus.

Even kijken of ik de mijne nog weet...

xx mei 2007 uit de kast
9 augustus 2009 eerste gesprek
13 april 2010 eerste shot
18 mei 2011 borstoperatie

En dat was het wel.
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 15:42 schreef Xenzo het volgende:
Wanneer gaat u de rest laten doen?
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 15:42 schreef wonderer het volgende:
Geen idee. Misschien wel niet.
Mag ik vragen wat daar de reden voor is? Als ik in uw schoenen zou staan dan zou ik all the way gaan. Dan wat anders: qua stem en uiterlijk bent u een man, dat is zo duidelijk als het maar kan. Maar in het GBA-systeem staat, neem ik aan, dat u nog steeds een "vrouw" bent. Als u juridische zaken moet doen, zoals bijvoorbeeld het aanvragen van een nieuw paspoort of rijbewijs, levert dat dan geen gezeik op? Want ja, de situatie is dan neem ik aan als volgt: de man of vrouw achter de balie ziet en hoort een man terwijl de gegevens aangeven dat u dat volgens het GBA-systeem niet bent.
wondererdinsdag 19 februari 2013 @ 16:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 16:22 schreef Xenzo het volgende:

[..]

[..]

[..]

Mag ik vragen wat daar de reden voor is? Als ik in uw schoenen zou staan dan zou ik all the way gaan. Dan wat anders: qua stem en uiterlijk bent u een man, dat is zo duidelijk als het maar kan. Maar in het GBA-systeem staat, neem ik aan, dat u nog steeds een "vrouw" bent. Als u juridische zaken moet doen, zoals bijvoorbeeld het aanvragen van een nieuw paspoort of rijbewijs, levert dat dan geen gezeik op? Want ja, de situatie is dan neem ik aan als volgt: de man of vrouw achter de balie ziet en hoort een man terwijl de gegevens aangeven dat u dat volgens het GBA-systeem niet bent.
Omdat het voor mij alle rotzooi van de operatie (het is nogal wat namelijk) niet waard is. En ze zijn bezig met een nieuwe wet, waarbij het allemaal niet hoeft (en terecht). Verder zou ik me ook niet door de regering op laten leggen dat ik een intensieve operatie moet ondergaan om wat juridisch gezeik mis te lopen.
Nezhidinsdag 19 februari 2013 @ 16:29
Mensen bij de gemeente krijgen een speciale training om mensen te herkennen op bepaalde punten, ongeacht de leeftijd en geslacht. Sommige mensen zijn echter heel streng en gaan zeiken, anderen weer relaxt.
wondererdinsdag 19 februari 2013 @ 16:31
Overigens heb ik al twee keer meegemaakt (bij de gemeente en de bank) dat ze met mijn paspoort voor hun neus gewoon man invullen. Ook bij de (Russische!) douane heb ik geen last gehad. Eigenlijk alleen bij de gynacoloog (begrijpelijk) en de verzekering ("Maar hier staat V... moet ik dat aanpassen?").
Nezhidinsdag 19 februari 2013 @ 16:35
Net nog bij de bank. "Hallo kleine man, wat kan ik voor je doen", terwijl hij mijn ID kaart zo'n vijf minuten heeft terwijl hij iets probeert op te lossen :))
wondererdinsdag 19 februari 2013 @ 16:38
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 16:35 schreef Nezhi het volgende:
Net nog bij de bank. "Hallo kleine man, wat kan ik voor je doen", terwijl hij mijn ID kaart zo'n vijf minuten heeft terwijl hij iets probeert op te lossen :))
Nou ja, of je DAAR blij mee moet zijn... :') Wel schattig.
Skillsydinsdag 19 februari 2013 @ 16:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 16:28 schreef wonderer het volgende:

[..]

Omdat het voor mij alle rotzooi van de operatie (het is nogal wat namelijk) niet waard is. En ze zijn bezig met een nieuwe wet, waarbij het allemaal niet hoeft (en terecht). Verder zou ik me ook niet door de regering op laten leggen dat ik een intensieve operatie moet ondergaan om wat juridisch gezeik mis te lopen.
Je bedoeld hier ook de buikoperatie bij?Indien ja, wat hebben mensen tegen deze operatie eigenlijk?Dat je geen kinderen meer kan krijgen okey snap ik maar ik vind persoonlijk (ga veel gezeik over mij heen krijgen weet ik nu al) dat als je jezelf man voelt je toch ook van die baarmoeder e.d laat verwijderen?Als jij man bent wil je niet zwanger worden.indien wel ,dan voel je je gewoonweg geen man genoeg

.Ik vind het niet kunnen dat iedereen zomaar zonder operatie juridisch zijn of haar geslacht kan en mag veranderen omdat hij of zij zich man/vrouw voelt maar geen operaties wil ondergaan of daar behoefte aan heeft
.Heb je straks zogenaamde mannen met tieten en een baarmoeder die kindjes krijgen..en vrouwen met een prostaat die kindjes lopen te verwekken.Wordt wel erg ingewikkeld voor ons maar voor de buitenstaanders helemaal.
Nezhidinsdag 19 februari 2013 @ 16:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 16:38 schreef wonderer het volgende:

[..]

Nou ja, of je DAAR blij mee moet zijn... :') Wel schattig.
Joh, ik ben ook klein :P
wondererdinsdag 19 februari 2013 @ 16:56
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 16:47 schreef Skillsy het volgende:

[..]

Je bedoeld hier ook de buikoperatie bij?Indien ja, wat hebben mensen tegen deze operatie eigenlijk?Dat je geen kinderen meer kan krijgen okey snap ik maar ik vind persoonlijk (ga veel gezeik over mij heen krijgen weet ik nu al) dat als je jezelf man voelt je toch ook van die baarmoeder e.d laat verwijderen?Als jij man bent wil je niet zwanger worden.indien wel ,dan voel je je gewoonweg geen man genoeg
Ik merk niet eens dat het er zit, hoe kan ik me dan iets anders voelen dan ik ben? :? En de buitenwereld merkt het al helemaal niet. Je laat je blindedarm toch ook niet preventief verwijderen omdat je geen planteneter meer bent?
quote:
.Ik vind het niet kunnen dat iedereen zomaar zonder operatie juridisch zijn of haar geslacht kan en mag veranderen omdat hij of zij zich man/vrouw voelt maar geen operaties wil ondergaan of daar behoefte aan heeft
.Heb je straks zogenaamde mannen met tieten en een baarmoeder die kindjes krijgen..en vrouwen met een prostaat die kindjes lopen te verwekken.Wordt wel erg ingewikkeld voor ons maar voor de buitenstaanders helemaal.
Want omdat het misschien ingewikkeld is voor anderen moeten wij daar de dupe van worden? Da's net zoals "geen homo's op tv want we weten niet hoe we dat aan onze kinderen moeten uitleggen" :{w

En zeepaardmannetjes zijn ook zwanger, dus het kan best :6
Xenzodinsdag 19 februari 2013 @ 17:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 16:47 schreef Skillsy het volgende:
ik vind persoonlijk (ga veel gezeik over mij heen krijgen weet ik nu al) dat als je jezelf man voelt je toch ook van die baarmoeder e.d laat verwijderen?Als jij man bent wil je niet zwanger worden.indien wel ,dan voel je je gewoonweg geen man genoeg
Dat vind ik dus ook, sterker nog: ook ik heb dat wel eens gezegd in dit topic-reeks. Toen viel bijna iedereen over me heen. Ik was volgens een aantal leden hier kortzichtig, bot en weet ik veel wat nog meer. Het is opvallend dat de leden hier niet boos op u worden, wellicht omdat u een transman bent en dat dus "recht" van spreken hebt of zo?

quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 16:29 schreef Nezhi het volgende:
Mensen bij de gemeente krijgen een speciale training om mensen te herkennen op bepaalde punten, ongeacht de leeftijd en geslacht. Sommige mensen zijn echter heel streng en gaan zeiken, anderen weer relaxt.
Wat leren ze dan? Want ja, elk gezicht is anders. Als een transman bezig- of (bijna) klaar is met zijn transitie dan is aan zijn gezicht niet te zien dat hij ooit als vrouw geboren is. Althans, dat denk ik, want mijn mening is gebaseerd op foto's van gezichten die ik van transmannen gezien heb. Helaas voor transvrouwen, maar bij hun is wel vaak te zien dat ze als man geboren zijn. Dus ja, daar is geen training voor nodig lijkt me omdat te kunnen herkennen.
Skillsydinsdag 19 februari 2013 @ 17:55
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 16:56 schreef wonderer het volgende:

[..]

Ik merk niet eens dat het er zit, hoe kan ik me dan iets anders voelen dan ik ben? :? En de buitenwereld merkt het al helemaal niet. Je laat je blindedarm toch ook niet preventief verwijderen omdat je geen planteneter meer bent?

[..]

Want omdat het misschien ingewikkeld is voor anderen moeten wij daar de dupe van worden? Da's net zoals "geen homo's op tv want we weten niet hoe we dat aan onze kinderen moeten uitleggen" :{w

En zeepaardmannetjes zijn ook zwanger, dus het kan best :6
Baarmoeder en prostaat maakt iemand man of vrouw volgens de wet (althans zo heb ik het begrepen)Niet wat tussen iemands binnen zit of hangt.
Aangezien ik mij man voel wil ik dus dat ook onzichtbare verwijderen.
Ik heb het niet over homo's maar gewone vrouwen die zich man voelen, geen operaties doen, en hupla op hun ID man zetten.Lekker kinderen krijgen.Dat is toch krom??Dan kun je ook net zo goed je borsten laten hangen want maakt die borsten iemand vrouw??Mannen hebben ook borsten.En ook tepels.Waar is de grens?Maar ik denk dat als iemand echt man voelt echt alles aan doet om ook zijn lichaam aan te laten passen.En dan heb ik het niet over die piemel, ik weet dat de meeste dat als een kut operatie zien.En lijkt voor geen meter volgens alle transmannen en allerlei mythes rond strooien ,Prima dat ze daar over denken.
Maar gek genoeg willen ze geen piemel, want het is onzichtbaar, maar proppen ze wel allerlei plastieke piemels in hun onderbroekje.Dus dat is dan weer erg krom.Eerst zeggen maakt niet uit maar het blijkt dat het je dus wel degelijk wat uitmaakt.

Ik ken persoonlijk mannen met penis kanker en die ondergaan allemaal een phalloplastiek omdat ze gewoon die piemel willen.Dat heb je als je man bent.

Ik vind mensen die zich ook tussenin voelen (zowel man of vrouw) ook zoiets achtelijks, je bent man of vrouw punt.Dit is mijn mening.Ik val mensen niet aan maar is gewoon mijn mening.

Transmannen die graag hun baarmoeder willen laten vind ik prima maar een echte man zal het toch wel eruit halen denk ik maar.
En dan transmannen die zwanger raken, ik vind het persoonlijk walgelijk.En ik wil daar niet mee vergeleken worden.Ik snap die kinderwens wel.Het instinct gaat natuurlijk door, maar kom zeg maak een keuze : ben je man of vrouw??

Even goede vrienden verder voor al die mensen die zich hzij noemen of wat voor onzin ze zichzelf allemaal noemen.

En ik ben geen zeepaardje ;)
Skillsydinsdag 19 februari 2013 @ 17:56
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 17:37 schreef Xenzo het volgende:

[..]

Dat vind ik dus ook, sterker nog: ook ik heb dat wel eens gezegd in dit topic-reeks. Toen viel bijna iedereen over me heen. Ik was volgens een aantal leden hier kortzichtig, bot en weet ik veel wat nog meer. Het is opvallend dat de leden hier niet boos op u worden, wellicht omdat u een transman bent en dat dus "recht" van spreken hebt of zo?

[..]

Ik denk het wel.Maar de shit komt nog over mij heen let maar op ;)
wondererdinsdag 19 februari 2013 @ 18:49
Ik vind het ook kortzichtig. Ik vind het sowieso belachelijk om over "echte man" te praten. Als je zo gaat beginnen, ben jij met al je operaties ook geen echte man, want je heb niet het juiste setje chromosomen.

Het is niet aan jou om te bepalen hoe iemand zich voelt, en of die keuzes al dan niet legitiem zijn. Iedereen leeft een ander leven en maakt andere keuzes, die bij zijn of haar leven passen. Dat jij bepaalde keuzes maakt, wil niet zeggen dat iedereen ze moet maken. Dat niet kunnen inzien vind ik extreem kortzichtig, je kijkt immers niet verder dan je eigen neus lang is.

De menselijke psyche en fysiek is veel te complex voor die paar hokjes die jij opnoemt. Er is geen vast stramien om trans te zijn.
Hexleydinsdag 19 februari 2013 @ 18:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 16:47 schreef Skillsy het volgende:

[..]

.Ik vind het niet kunnen dat iedereen zomaar zonder operatie juridisch zijn of haar geslacht kan en mag veranderen omdat hij of zij zich man/vrouw voelt maar geen operaties wil ondergaan of daar behoefte aan heeft
.Heb je straks zogenaamde mannen met tieten en een baarmoeder die kindjes krijgen..en vrouwen met een prostaat die kindjes lopen te verwekken.Wordt wel erg ingewikkeld voor ons maar voor de buitenstaanders helemaal.
De prostaat blijft bij een SRS, in bijna alle gevallen gewoon zitten en het invriezen van sperma is in Nederland ook niet echt vreemd. Dus dat ingewikkelde bestaat al hoor. ;)
robinpuntdinsdag 19 februari 2013 @ 18:59
Ongelooflijk eens met Wonderer.

En ook kinderachtig dat je zo nadrukkelijk noemt dat je verwacht dat je 'shit' over je heen krijgt omdat je je mening hier ventileert, terwijl we hier normaliter hele normale gesprekken voeren.
Skillsydinsdag 19 februari 2013 @ 19:01
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 18:49 schreef wonderer het volgende:
Ik vind het ook kortzichtig. Ik vind het sowieso belachelijk om over "echte man" te praten. Als je zo gaat beginnen, ben jij met al je operaties ook geen echte man, want je heb niet het juiste setje chromosomen.

Het is niet aan jou om te bepalen hoe iemand zich voelt, en of die keuzes al dan niet legitiem zijn. Iedereen leeft een ander leven en maakt andere keuzes, die bij zijn of haar leven passen. Dat jij bepaalde keuzes maakt, wil niet zeggen dat iedereen ze moet maken. Dat niet kunnen inzien vind ik extreem kortzichtig, je kijkt immers niet verder dan je eigen neus lang is.

De menselijke psyche en fysiek is veel te complex voor die paar hokjes die jij opnoemt. Er is geen vast stramien om trans te zijn.
klopt, het is niet aan mij hoe anderen leven en zijn of haar keuzes maakt.Maar ik ben een persoon met ook een mening,zoals jij nou een mening over mij hebt dat ik kortzichtig ben.En die mening mag ik en jij geven omdat we in Nederland vrijheid van meningsuiting hebben.Ik beledig niemand, scheld niemand uit.Ik geef een ongenuanceerde mening.Die mischien hard kan vallen.

Enigste waar ik mee zit is dat als vrouwen zich man voelen maar toch vrouwlijk lichaam willen behouden.Dat ze verder zich tussenin voelen vind ik prima maar kom niet aanzetten dat je je dan man voelt of bent want dat ben je dan niet
We weten allemaal dat er 2 soorten op de aarde bestaan : man en vrouw. (zonder de foutjes meegerekend offcourse)

Maar deze discussies zijn zo oud.Ik ga niks meer zeggen voordat ik spijt ga krijgen of andere mensen beledig.Dat wil ik zeker niet.
Skillsydinsdag 19 februari 2013 @ 19:02
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 18:59 schreef robinpunt het volgende:
Ongelooflijk eens met Wonderer.

En ook kinderachtig dat je zo nadrukkelijk noemt dat je verwacht dat je 'shit' over je heen krijgt omdat je je mening hier ventileert, terwijl we hier normaliter hele normale gesprekken voeren.
bladerend door deze topic reeks verteld toch een andere sprookje
robinpuntdinsdag 19 februari 2013 @ 19:03
Ik heb het idee dat veel transen het nog lastiger hebben om hun mannelijk- of vrouwelijkheid te legitimeren in de 'community' van transen onderling, dan dat de buitenwereld daaraan twijfelt. Te treurig voor woorden.
wondererdinsdag 19 februari 2013 @ 19:07
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 17:55 schreef Skillsy het volgende:

[..]

Baarmoeder en prostaat maakt iemand man of vrouw volgens de wet (althans zo heb ik het begrepen)Niet wat tussen iemands binnen zit of hangt.
Nee, het vermogen om kinderen te baren (vrouw) of te verwekken (man).
quote:
Aangezien ik mij man voel wil ik dus dat ook onzichtbare verwijderen.
Ik voel me geen man, ik BEN een man. Onafhankelijk van hoe mijn lichaam eruit ziet. Ik wil me prettig voelen in mijn eigen lichaam, en dat voel ik me op dit moment, baarmoeder en al. Dat doet helemaal niets af aan wie of wat ik ben. Mensen herkennen dat nu zonder moeite.

quote:
Ik heb het niet over homo's maar gewone vrouwen die zich man voelen, geen operaties doen, en hupla op hun ID man zetten.Lekker kinderen krijgen.Dat is toch krom??
Jij had het over ingewikkeld. Er zijn mensen die homo's van tv willen weren omdat ze het ingewikkeld vinden om uit te leggen aan hun kinderen. Het zal me een zorg zijn dat andere mensen iets ingewikkeld vinden, daar laat ik mijn leven niet door dicteren.

En waarom is dat krom? Waarom zou je moeten kiezen als je dat niet per se hoeft? Je maakt het jezelf niet makkelijker, dat is waar, maar als je dat ervoor over hebt, is er toch geen probleem?
quote:
Dan kun je ook net zo goed je borsten laten hangen want maakt die borsten iemand vrouw??Mannen hebben ook borsten.En ook tepels.Waar is de grens?
Jij snapt het blijkbaar echt niet. Het gaat niet om bepaalde lichaamsdelen die iemand man of vrouw maken. Het gaat erom dat je je lekker voelt in je lichaam, en daar hoort meestal bij dat dat lichaam weerspiegelt hoe je jezelf ziet. Ik ken transmannen die wel een borstoperatie doen, maar geen testosteron nemen, of andersom. Dat is hun keuze, hun leven, hun lijf.
quote:
Maar ik denk dat als iemand echt man voelt echt alles aan doet om ook zijn lichaam aan te laten passen.En dan heb ik het niet over die piemel, ik weet dat de meeste dat als een kut operatie zien.En lijkt voor geen meter volgens alle transmannen en allerlei mythes rond strooien ,Prima dat ze daar over denken.
Maar gek genoeg willen ze geen piemel, want het is onzichtbaar, maar proppen ze wel allerlei plastieke piemels in hun onderbroekje.Dus dat is dan weer erg krom.Eerst zeggen maakt niet uit maar het blijkt dat het je dus wel degelijk wat uitmaakt.
Voor sommigen is het resultaat de shit niet waard. Dat wil niet zeggen dat er helemaal geen "piemelwens" is, maar gelukkig zijn er alternatieven.

En ik moet eerlijk zeggen dat ik steeds sterker de indruk krijg dat je jezelf probeert te overtuigen dat je de juiste keuze hebt gemaakt, dat je diep van binnen twijfelt of niet tevreden bent, en dat probeert te overschreeuwen met hoe geweldig het allemaal niet is en de ellende meer dan waard en alles. Maar ik kan ernaast zitten.
quote:
Ik ken persoonlijk mannen met penis kanker en die ondergaan allemaal een phalloplastiek omdat ze gewoon die piemel willen.Dat heb je als je man bent.
Zo denkt het grootste gedeelte van de maatschappij, inderdaad, maar dat wil niet zeggen dat iedereen het daarmee eens moet zijn.
quote:
Ik vind mensen die zich ook tussenin voelen (zowel man of vrouw) ook zoiets achtelijks, je bent man of vrouw punt.Dit is mijn mening.Ik val mensen niet aan maar is gewoon mijn mening.
Mensen achterlijk noemen vind ik toch behoorlijk aanvallend, ook al is het je mening.
quote:
Transmannen die graag hun baarmoeder willen laten vind ik prima maar een echte man zal het toch wel eruit halen denk ik maar.
wondererdinsdag 19 februari 2013 @ 19:08
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 19:01 schreef Skillsy het volgende:

[..]
Ik beledig niemand, scheld niemand uit.
Je noemt mensen, hun identiteit en hun keuzes achterlijk, walgelijk en onzinnig. Sorry, maar waar is dat geen belediging of uitschelden?

Overigens betekent de vrijheid van meningsuiting in de grondwet dat de overheid geen censuur mag toepassen. Het betekent niet dat je te pas en te onpas je kortzichtigheid mag uitbraken.
wondererdinsdag 19 februari 2013 @ 19:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 19:03 schreef robinpunt het volgende:
Ik heb het idee dat veel transen het nog lastiger hebben om hun mannelijk- of vrouwelijkheid te legitimeren in de 'community' van transen onderling, dan dat de buitenwereld daaraan twijfelt. Te treurig voor woorden.
"Not trans enough" ja. Moet eerlijk zeggen dat dit de eerste keer is dat ik daar persoonlijk mee te maken krijg.
Skillsydinsdag 19 februari 2013 @ 19:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 19:07 schreef wonderer het volgende:

[..]

[..]

[..]

Voor sommigen is het resultaat de shit niet waard. Dat wil niet zeggen dat er helemaal geen "piemelwens" is, maar gelukkig zijn er alternatieven.

En ik moet eerlijk zeggen dat ik steeds sterker de indruk krijg dat je jezelf probeert te overtuigen dat je de juiste keuze hebt gemaakt, dat je diep van binnen twijfelt of niet tevreden bent, en dat probeert te overschreeuwen met hoe geweldig het allemaal niet is en de ellende meer dan waard en alles. Maar ik kan ernaast zitten.

[..]

Amai dat is nogal een pittige ongenuanceerde persoonlijk gerichte uitspraak -O-
robinpuntdinsdag 19 februari 2013 @ 19:17
Inhoudelijk reageren is ook een vak.
Nezhidinsdag 19 februari 2013 @ 19:34
Mensen die niets willen veranderen aan hun lichaam en toch man of vrouw genoemd willen worden :')
Dat is niet 'not trans enough', dat is gewoon 'not trans'. Al die zeikerds met hun geliefde identiteit en waslijst aan stoornissen, vrolijk overal hun tieten showend in jurkjes...

Als mijn baarmoeder niet zo ontzettend klote was zou ik die ook niet willen laten verwijderen, een operatie minder en heb liever een ingreep minder. Maar bij het bestaan ervan sta ik niet stil. Het idee van kinderen kunnen krijgen juist wel en daar walg ik echt van. Blegh.
Fixersdinsdag 19 februari 2013 @ 19:34
De shit gaat nu gebeuren! De shit is al gebeurd, tijdens mijn rant een paar posts gemist.

quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 16:47 schreef Skillsy het volgende:

[..]

Je bedoeld hier ook de buikoperatie bij?Indien ja, wat hebben mensen tegen deze operatie eigenlijk?Dat je geen kinderen meer kan krijgen okey snap ik maar ik vind persoonlijk (ga veel gezeik over mij heen krijgen weet ik nu al) dat als je jezelf man voelt je toch ook van die baarmoeder e.d laat verwijderen?Als jij man bent wil je niet zwanger worden.indien wel ,dan voel je je gewoonweg geen man genoeg
Wie ben jij om dat te bepalen wanneer iemand zich man of vrouw genoeg voelt? Mag ik dat zelf even bedenken? Ik vind een zwangere transman prima. Als hij op biologische wijze een genetisch eigen kind wil wat op een natuurlijke manier of via een eenvoudige inseminatie wordt verwekt moet dat toch kunnen. Ik heb ook sperma in laten vriezen voor het geval ik kinderen van mijzelf zou willen, anders ben ik voornemens om het te doneren.

Ik heb hier al gelezen over IVF behandelingen en invriezen van eicellen, maar je weet wat daar bij komt kijken? Sperma produceren invriezen is vrij eenvoudig. Eicellen oogsten niet. Dus als die transman zwanger wil raken met een laag-technologische zwangerschap (eenvoudige inseminatie) of via de biologische weg dan moet dat kunnen.

quote:
.Ik vind het niet kunnen dat iedereen zomaar zonder operatie juridisch zijn of haar geslacht kan en mag veranderen omdat hij of zij zich man/vrouw voelt maar geen operaties wil ondergaan of daar behoefte aan heeft
.Heb je straks zogenaamde mannen met tieten en een baarmoeder die kindjes krijgen..en vrouwen met een prostaat die kindjes lopen te verwekken.Wordt wel erg ingewikkeld voor ons maar voor de buitenstaanders helemaal.
Wat dan nog? Wat zou er tegen zijn op het Argentijnse systeem? (Daar is het een kwestie van formulier - leges - stempeltje - meer leges - nieuw paspoort). Denk je nou echt dat mensen en masse een ander geslacht zouden laten registreren.
J.Gibbsdinsdag 19 februari 2013 @ 19:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 19:34 schreef Nezhi het volgende:
Mensen die niets willen veranderen aan hun lichaam en toch man of vrouw genoemd willen worden :')
Dat is niet 'not trans enough', dat is gewoon 'not trans'.

Als mijn baarmoeder niet zo ontzettend klote was zou ik die ook niet willen laten verwijderen, een operatie minder en heb liever een ingreep minder. Maar bij het bestaan ervan sta ik niet stil. Het idee van kinderen kunnen krijgen juist wel en daar walg ik echt van.
Waar slaat dit op? Het is niet aan jou te bepalen hoe iemand zich voelt en wat iemand's geslachtsbeleving is.

Ik vind dat wonder het prima verwoordt:
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 18:49 schreef wonderer het volgende:
Het is niet aan jou om te bepalen hoe iemand zich voelt, en of die keuzes al dan niet legitiem zijn. Iedereen leeft een ander leven en maakt andere keuzes, die bij zijn of haar leven passen. Dat jij bepaalde keuzes maakt, wil niet zeggen dat iedereen ze moet maken. Dat niet kunnen inzien vind ik extreem kortzichtig, je kijkt immers niet verder dan je eigen neus lang is.

De menselijke psyche en fysiek is veel te complex voor die paar hokjes die jij opnoemt. Er is geen vast stramien om trans te zijn.
Nezhidinsdag 19 februari 2013 @ 19:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 19:39 schreef J.Gibbs het volgende:

[..]

Waar slaat dit op? Het is niet aan jou te bepalen hoe iemand zich voelt en wat iemand's geslachtsbeleving is.

Ik vind dat wonder het prima verwoordt:

[..]

Transseksualiteit heeft voor mij een puur medische oorzaak, namelijk de hersenen waar het fout is gegaan. Als iemand met hun tieten rond wil zwaaien maar eist dat mensen ze man noemen is om te huilen. Van mij mogen ze doen en laten wat ze willen, maar als ze zich transseksueel gaan noemen vind ik dat alleen maar beschadigend; mensen denken dat er geen medische ingrepen meer nodig zijn want ze willen toch hun tieten houden? Als je niets mis vind met je lichaam, hoe kom je dan op het idee dat je transseksueel bent? :') De buitenwereld zal het echt heel makkelijk accepteren dan, en vooral de mensen die daadwerkelijk een transitie ondergaan serieus nemen...
Skillsydinsdag 19 februari 2013 @ 19:44
quote:
13s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 19:34 schreef Fixers het volgende:
De shit gaat nu gebeuren! De shit is al gebeurd, tijdens mijn rant een paar posts gemist.

[..]

Wie ben jij om dat te bepalen wanneer iemand zich man of vrouw genoeg voelt?
Je doet nu precies hetzelfde!Wie ben jij om mijn mening in grond in te stoppen?Dus wat lul je nou
theunderdogdinsdag 19 februari 2013 @ 19:46
Je hebt vaak bij transseksuelen, dat ze bijvoorbeeld alles laten opereren maar wel hun penis laten staan.

Ik begrijp daar echt helemaal niets van.
J.Gibbsdinsdag 19 februari 2013 @ 19:46
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 19:43 schreef Nezhi het volgende:

[..]

Transseksualiteit heeft voor mij een puur medische oorzaak, namelijk de hersenen waar het fout is gegaan. Als iemand met hun tieten rond wil zwaaien maar eist dat mensen ze man noemen is om te huilen. Van mij mogen ze doen en laten wat ze willen, maar als ze zich transseksueel gaan noemen vind ik dat alleen maar beschadigend; mensen denken dat er geen medische ingrepen meer nodig zijn want ze willen toch hun tieten houden? Als je niets mis vind met je lichaam, hoe kom je dan op het idee dat je transseksueel bent? :') De buitenwereld zal het echt heel makkelijk accepteren dan, en vooral de mensen die daadwerkelijk een transitie ondergaan serieus nemen...
Bijvoorbeeld: Ik kan mezelf best vrouw voelen, maar dat betekent niet dat ik dan ook meteen van m'n piemel af wil. Misschien wil ik wel alleen de hormonen slikken en dan zelf sparen voor een borstvergroting, weet jij veel.
Dat is allemaal persoonlijk en dat maakt je er niet minder transgender om.
Skillsydinsdag 19 februari 2013 @ 19:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 19:39 schreef J.Gibbs het volgende:

[..]

Waar slaat dit op? Het is niet aan jou te bepalen hoe iemand zich voelt en wat iemand's geslachtsbeleving is.

Ik vind dat wonder het prima verwoordt:

[..]

Het is ook neit aan jou om iemands anders zijn mening te veranderen.
Maar zoals ik al eerder zei, sommige uitspraken worden te persoonlijk dat vind ik niet kunnen.Ik spreek in algemene termen.Ik ga niet iemand persoonlijk aanvallen.Dat wordt andersom wel gedaan.Ik vind dat niet kunnen dus stop ik ermee.
J.Gibbsdinsdag 19 februari 2013 @ 19:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 19:47 schreef Skillsy het volgende:

[..]

Het is ook neit aan jou om iemands anders zijn mening te veranderen.
Maar zoals ik al eerder zei, sommige uitspraken worden te persoonlijk dat vind ik niet kunnen.Ik spreek in algemene termen.Ik ga niet iemand persoonlijk aanvallen.Dat wordt andersom wel gedaan.Ik vind dat niet kunnen dus stop ik ermee.
Verander ik iemand's mening dan? Nee. Ik ben het er gewoon niet mee eens, dat is wat anders. Ik leg niemand hier mijn mening op. Een ieder die mijn posts leest moet geheel zelf weten of die zijn of haar mening bijstelt naar aanleiding daarvan.
theunderdogdinsdag 19 februari 2013 @ 19:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 19:46 schreef J.Gibbs het volgende:

[..]

Bijvoorbeeld: Ik kan mezelf best vrouw voelen, maar dat betekent niet dat ik dan ook meteen van m'n piemel af wil. Misschien wil ik wel alleen de hormonen slikken en dan zelf sparen voor een borstvergroting, weet jij veel.
Dat is allemaal persoonlijk en dat maakt je er niet minder transgender om.
Als je je vrouw voelt, dan is die piemel toch juist het eerste waar je vanaf wilt.

Dat maakt namelijk de man. Fysiek zijn mannen anders dan vrouwen, maar wat hen echt van elkaar onderscheid is toch de geslachtsdeel.
Fixersdinsdag 19 februari 2013 @ 19:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 19:44 schreef Skillsy het volgende:

[..]

Je doet nu precies hetzelfde!Wie ben jij om mijn mening in grond in te stoppen?Dus wat lul je nou
Nee, ik zeg dat jij niet het recht hebt om te bepalen of ik mijzelf wel man of vrouw genoeg voel om mijn jurdisch geslacht te laten veranderen. Dat recht heb alleen ik. Jij hebt wel het recht om een mening te uiten, niet om vastaande feiten te declareren vanuit je mening.

quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 19:46 schreef theunderdog het volgende:
Je hebt vaak bij transseksuelen, dat ze bijvoorbeeld alles laten opereren maar wel hun penis laten staan.

Ik begrijp daar echt helemaal niets van.
Heb je daar bronnen van? Tot niet zo heel erg lang geleden was dat nog volstrekt onbespreekbaar bij de Nederlandse Genderteams. Het was óf alles óf neits.
J.Gibbsdinsdag 19 februari 2013 @ 19:54
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 19:51 schreef Fixers het volgende:

[..]

Heb je daar bronnen van? Tot niet zo heel erg lang geleden was dat nog volstrekt onbespreekbaar bij de Nederlandse Genderteams. Het was óf alles óf neits.
Voor wat ik begrepen heb is het een keuze. Ze kunnen je niet dwingen om uiteindelijk die operatie te ondergaan. Maar daar heb ik behalve de transgenders in mijn vriendenkring geen bronnen voor.
J.Gibbsdinsdag 19 februari 2013 @ 19:55
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 19:50 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Als je je vrouw voelt, dan is die piemel toch juist het eerste waar je vanaf wilt.

Dat maakt namelijk de man. Fysiek zijn mannen anders dan vrouwen, maar wat hen echt van elkaar onderscheid is toch de geslachtsdeel.
Dat is voor iedereen anders. Niemand is hetzelfde. Sommigen willen die piemel misschien wel houden.

Ik hoef 'm niet te houden, maar ik kan niet in het hoofd van iemand anders kijken. Waar het mij om ging is dat je daar niet meer of minder transgender door wordt.
theunderdogdinsdag 19 februari 2013 @ 19:56
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 19:51 schreef Fixers het volgende:

[..]

Nee, ik zeg dat jij niet het recht hebt om te bepalen of ik mijzelf wel man of vrouw genoeg voel om mijn jurdisch geslacht te laten veranderen. Dat recht heb alleen ik. Jij hebt wel het recht om een mening te uiten, niet om vastaande feiten te declareren vanuit je mening.

[..]

Heb je daar bronnen van? Tot niet zo heel erg lang geleden was dat nog volstrekt onbespreekbaar bij de Nederlandse Genderteams. Het was óf alles óf neits.
Ik heb daar geen wetenschappelijke bron van.

Maar vooral in de porno indrustrie is het populair, dat een transseksueel zijn/haar penis laat staan.
theunderdogdinsdag 19 februari 2013 @ 19:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 19:55 schreef J.Gibbs het volgende:

[..]

Dat is voor iedereen anders. Niemand is hetzelfde. Sommigen willen die piemel misschien wel houden.

Ik hoef 'm niet te houden, maar ik kan niet in het hoofd van iemand anders kijken. Waar het mij om ging is dat je daar niet meer of minder transgender door wordt.
Mwau.. waarom zou er bijvoorbeeld in transseksualiteit ook niet verschillende gradaties kunnen zitten?
robinpuntdinsdag 19 februari 2013 @ 19:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 19:47 schreef Skillsy het volgende:

[..]

Het is ook neit aan jou om iemands anders zijn mening te veranderen.
Maar zoals ik al eerder zei, sommige uitspraken worden te persoonlijk dat vind ik niet kunnen.Ik spreek in algemene termen.Ik ga niet iemand persoonlijk aanvallen.Dat wordt andersom wel gedaan.Ik vind dat niet kunnen dus stop ik ermee.
Je valt juist wel persoonlijk aan maar verpakt dat in "algemene termen".
Fixersdinsdag 19 februari 2013 @ 20:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 19:56 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Ik heb daar geen wetenschappelijke bron van.

Maar vooral in de porno indrustrie is het populair, dat een transseksueel zijn/haar penis laat staan.
Ik verwachtte al dat je dat ging zeggen. Een curosium zijn maakt natuurlijk dat je geld kan vragen voor het jezelf laten zien. Voor sommigen is dat inderdaad een bewuste keus. Echter heb ik ook al persoonlijke verhalen gehoord dat porno de manier is om een transitie te kunnen betalen. Omdat zorgverzekeraars het niet vergoeden, of omdat men überhaupt geen toegang heeft tot een zorgverzekering. Porno is dan een uitweg, aangezien mannen blijkbaar maar al te graag naar vrouwen met piemels! kijken.
J.Gibbsdinsdag 19 februari 2013 @ 20:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 19:57 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Mwau.. waarom zou er bijvoorbeeld in transseksualiteit ook niet verschillende gradaties kunnen zitten?
Dat geef ik net aan. Dat is er wel, maar daardoor kun je nog niet zeggen of iemand niet transseksueel of transgender genoeg is. Je bent het gewoon, en daarin zijn dan verschillende vormen. Afhankelijk van ieders beleving van zijn of haar geslacht. Maar dat valt allemaal onder transseksueel / transgender.
wondererdinsdag 19 februari 2013 @ 20:03
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 19:43 schreef Nezhi het volgende:

[..]

Transseksualiteit heeft voor mij een puur medische oorzaak, namelijk de hersenen waar het fout is gegaan. Als iemand met hun tieten rond wil zwaaien maar eist dat mensen ze man noemen is om te huilen. Van mij mogen ze doen en laten wat ze willen, maar als ze zich transseksueel gaan noemen vind ik dat alleen maar beschadigend; mensen denken dat er geen medische ingrepen meer nodig zijn want ze willen toch hun tieten houden? Als je niets mis vind met je lichaam, hoe kom je dan op het idee dat je transseksueel bent? :') De buitenwereld zal het echt heel makkelijk accepteren dan, en vooral de mensen die daadwerkelijk een transitie ondergaan serieus nemen...
Gebeurt dat dan? Of projecteer jij je eigen frustraties nu op anderen, die zich misschien gewoon genderqueer of transgenderist noemen?
theunderdogdinsdag 19 februari 2013 @ 20:03
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:00 schreef Fixers het volgende:

[..]

Ik verwachtte al dat je dat ging zeggen. Een curosium zijn maakt natuurlijk dat je geld kan vragen voor het jezelf laten zien. Voor sommigen is dat inderdaad een bewuste keus. Echter heb ik ook al persoonlijke verhalen gehoord dat porno de manier is om een transitie te kunnen betalen. Omdat zorgverzekeraars het niet vergoeden, of omdat men überhaupt geen toegang heeft tot een zorgverzekering. Porno is dan een uitweg, aangezien mannen blijkbaar maar al te graag naar vrouwen met piemels! kijken.
Die mannen die graag vrouwen met piemels zien zijn wel homoseksueel. Een heteroseksueel vind dat per definitie niet geil om te zien, neem ik aan.
theunderdogdinsdag 19 februari 2013 @ 20:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:00 schreef J.Gibbs het volgende:

[..]

Dat geef ik net aan. Dat is er wel, maar daardoor kun je nog niet zeggen of iemand niet transseksueel of transgender genoeg is. Je bent het gewoon, en daarin zijn dan verschillende vormen. Afhankelijk van ieders beleving van zijn of haar geslacht. Maar dat valt allemaal onder transseksueel / transgender.
Zeggen dat iemand daardoor geen transseksueel is, is inderdaad belachelijk. Maar je zou wel kunnen stellen dat iemand die zijn penis laat staan, minder transseksueel is dan iemand die alles laat opereren.

Let op, ik beweer nergens dat dat per definitie zo is. Maar ik vind wel dat je de mogelijkheid moet openhouden.
Skillsydinsdag 19 februari 2013 @ 20:06
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 19:51 schreef Fixers het volgende:

[..]

Nee, ik zeg dat jij niet het recht hebt om te bepalen of ik mijzelf wel man of vrouw genoeg voel om mijn jurdisch geslacht te laten veranderen. Dat recht heb alleen ik. Jij hebt wel het recht om een mening te uiten, niet om vastaande feiten te declareren vanuit je mening.

[..]
Ik sprak toch in algemene termen.Ik heb geen Fixers of wie dan ook op deze lijst genoemd?
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 19:57 schreef robinpunt het volgende:

[..]

Je valt juist wel persoonlijk aan maar verpakt dat in "algemene termen".
aha.....Ik had het in eerste instantie toch over de wetswijziging.Het end raakt wel zoek als iedereen zijn of haar geslacht zomaar kan veraderen toch?
Ik heb ook gezegd dat ik prima vind als mensen zich tussenin voelen, maar dat ze zichzelf als man willen zien vind ik toch een stapje te ver.Ik mag dat toch vinden?En dat ik daar niet mee vergeleken wil worden?Of neen dat mag niet , en dan word ineens mijn piemel erbij gehaald.Wordt het helemaal mooi.
Rot een eind op man
wondererdinsdag 19 februari 2013 @ 20:07
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:03 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Die mannen die graag vrouwen met piemels zien zijn wel homoseksueel. Een heteroseksueel vind dat per definitie niet geil om te zien, neem ik aan.
Nee, mannen zijn homoseksueel als ze op MANNEN vallen. Een pre-op transvrouw is geen man.
J.Gibbsdinsdag 19 februari 2013 @ 20:07
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:03 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Die mannen die graag vrouwen met piemels zien zijn wel homoseksueel. Een heteroseksueel vind dat per definitie niet geil om te zien, neem ik aan.
Er zijn genoeg mensen met vreemde andere smaken qua porno hoor. Waarom dacht je dat er filmpjes als 2 girls 1 cup bestaan? Dat is echt niet alleen opgenomen om mensen op internet te trollen hoor ;) .
Fixersdinsdag 19 februari 2013 @ 20:08
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:03 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Die mannen die graag vrouwen met piemels zien zijn wel homoseksueel. Een heteroseksueel vind dat per definitie niet geil om te zien, neem ik aan.
Een vriendin van me werkt bij een sekshop/bios/dvd-verhuur en als ik het zo hoor is het genre Hermafrodieten (zo staat het op het bordje boven de kast) toch behoorlijk populair. Ook als ik er ga buurten voor een kopje koffie hoor ik er vaak genoeg naar vragen. Nou heb ik nooit gevraagd of die mannen dan homo of hetero zijn, maar ik vermoed dat de meesten zich toch classificeren als hetero.
theunderdogdinsdag 19 februari 2013 @ 20:08
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:07 schreef wonderer het volgende:

[..]

Nee, mannen zijn homoseksueel als ze op MANNEN vallen. Een pre-op transvrouw is geen man.
Die transvrouw heeft nog een penis.

Als je geilt op de penis van iemand, dan kun je jezelf niet echt heteroseksueel noemen is het wel?
theunderdogdinsdag 19 februari 2013 @ 20:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:07 schreef J.Gibbs het volgende:

[..]

Er zijn genoeg mensen met vreemde andere smaken qua porno hoor. Waarom dacht je dat er filmpjes als 2 girls 1 cup bestaan? Dat is echt niet alleen opgenomen om mensen op internet te trollen hoor ;) .
Dat weet ik maar al te goed. Alleen, uit het feit dat iemand opgewonden word van poepseks kun je niet opmaken of iemand heteroseksueel of homoseksueel is.

Maar een man die geilt op de penis van iemand, kan zichzelf niet heteroseksueel noemen .
J.Gibbsdinsdag 19 februari 2013 @ 20:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:08 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Die transvrouw heeft nog een penis.

Als je geilt op de penis van iemand, dan kun je jezelf niet echt heteroseksueel noemen is het wel?
Het is niet dat zodra die penis er niet meer is je hersenen opeens omschakelen naar vrouw hoor.

Ze zijn allang vrouw, alleen lichamelijk nog niet.
theunderdogdinsdag 19 februari 2013 @ 20:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:08 schreef Fixers het volgende:

[..]

Een vriendin van me werkt bij een sekshop/bios/dvd-verhuur en als ik het zo hoor is het genre Hermafrodieten (zo staat het op het bordje boven de kast) toch behoorlijk populair. Ook als ik er ga buurten voor een kopje koffie hoor ik er vaak genoeg naar vragen. Nou heb ik nooit gevraagd of die mannen dan homo of hetero zijn, maar ik vermoed dat de meesten zich toch classificeren als hetero.
Als die mannen echt heteroseksueel zijn, dan mag daar ook wel eens wetenschappelijk onderzoek naar gedaan worden.

Want dat is toch best apart.
wondererdinsdag 19 februari 2013 @ 20:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:08 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Die transvrouw heeft nog een penis.

Als je geilt op de penis van iemand, dan kun je jezelf niet echt heteroseksueel noemen is het wel?
Waarom niet? Dat staat toch los van de persoon die eraan vast zit?

Ik snap wel dat het lastig is om te bevatten, maar man betekent niet per se pik en pik betekent niet per se man.
J.Gibbsdinsdag 19 februari 2013 @ 20:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:10 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Dat weet ik maar al te goed. Alleen, uit het feit dat iemand opgewonden word van poepseks kun je niet opmaken of iemand heteroseksueel of homoseksueel is.

Maar een man die geilt op de penis van iemand, kan zichzelf niet heteroseksueel noemen .
Dat kun je sowieso niet opmaken uit waar iemand opgewonden van raakt volgens mij.

Houden van en opgewonden raken zijn twee verschillende dingen.
theunderdogdinsdag 19 februari 2013 @ 20:13
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:11 schreef J.Gibbs het volgende:

[..]

Het is niet dat zodra die penis er niet meer is je hersenen opeens omschakelen naar vrouw hoor.

Ze zijn allang vrouw, alleen lichamelijk nog niet.
Wat is dat nu voor onzin,

Als ik na een nachtje uitgaan, een knappe dame mee naar huis neem. En ik ga met haar naar bed, maar wanneer ze zich uitkleed zie ik opeens dat ze een penis heeft.

Dan hoeft het van mij serieus niet meer, hoor. Simpelweg, omdat een penis niet bij een vrouw hoort.
theunderdogdinsdag 19 februari 2013 @ 20:14
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:12 schreef wonderer het volgende:

[..]

Waarom niet? Dat staat toch los van de persoon die eraan vast zit?

Ik snap wel dat het lastig is om te bevatten, maar man betekent niet per se pik en pik betekent niet per se man.
Jawel, iemand met een penis is een man en iemand met een vagina is een vrouw.

Als je het daar niet mee eens bent, zou ik een klacht indienen tegen moeder natuur.
wondererdinsdag 19 februari 2013 @ 20:14
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:13 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Wat is dat nu voor onzin,

Als ik na een nachtje uitgaan, een knappe dame mee naar huis neem. En ik ga met haar naar bed, maar wanneer ze zich uitkleed zie ik opeens dat ze een penis heeft.

Dan hoeft het van mij serieus niet meer, hoor. Simpelweg, omdat een penis niet bij een vrouw hoort.
...

Maar niet iedereen denkt zo rigide, en je kunt jouw denkbeelden niet op iemand anders projecteren.
Onderwegdinsdag 19 februari 2013 @ 20:14
Dit soort opmerkingen zegt meer over de mensen die ze maken dan over de groep waarover het gaat.

Homohaters hebben in grotere mate een voorkeur voor homo-erotiek. Het is vaak de onzekerheid over de eigen identiteit die mensen afkeurend over andere mensen doet praten.
Fixersdinsdag 19 februari 2013 @ 20:15
Waarom niet kan die man niet heteroseksueel zijn? Hoe noem jij een man die anaal seks heeft (ontvangend) met zijn vrouwelijke partner met een voorbinddildo? Is die stiekem ook homo of heeft hij gewoon door dat dat iets is wat je lekker kan vinden? Ik heb wellicht ruimere opvattingen en denkbeelden als het over seks gaat dan de meesten. Daar kan een bias inzitten, maar ik zie niet in waarom die man geen hetero genoemd zou kunnen zijn.
J.Gibbsdinsdag 19 februari 2013 @ 20:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:13 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Wat is dat nu voor onzin,

Als ik na een nachtje uitgaan, een knappe dame mee naar huis neem. En ik ga met haar naar bed, maar wanneer ze zich uitkleed zie ik opeens dat ze een penis heeft.

Dan hoeft het van mij serieus niet meer, hoor. Simpelweg, omdat een penis niet bij een vrouw hoort.
Mijn uitleg was wat vaag, ik ga er even over nadenken hoe ik het beter kan uitleggen.
theunderdogdinsdag 19 februari 2013 @ 20:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:14 schreef wonderer het volgende:

[..]

...

Maar niet iedereen denkt zo rigide, en je kunt jouw denkbeelden niet op iemand anders projecteren.
Ah, een man die de seks met een vrouw afwijst, omdat hij erachter komt dat de vrouw in kwestie over een penis beschikt denkt rigide?
robinpuntdinsdag 19 februari 2013 @ 20:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:06 schreef Skillsy het volgende:

[..]

Ik sprak toch in algemene termen.Ik heb geen Fixers of wie dan ook op deze lijst genoemd?

[..]

aha.....Ik had het in eerste instantie toch over de wetswijziging.Het end raakt wel zoek als iedereen zijn of haar geslacht zomaar kan veraderen toch?
Ik heb ook gezegd dat ik prima vind als mensen zich tussenin voelen, maar dat ze zichzelf als man willen zien vind ik toch een stapje te ver.Ik mag dat toch vinden?En dat ik daar niet mee vergeleken wil worden?Of neen dat mag niet , en dan word ineens mijn piemel erbij gehaald.Wordt het helemaal mooi.
Rot een eind op man
Je veroordeelt bepaalde dingen die van toepassing zijn op sommige mensen in dit topic. Je noemt het walgelijk/achterlijk en weet ik wat allemaal, en op basis van je vooroordelen trek je mensen hun mannelijk- of vrouwelijkheid in twijfel. Als mijn buurman een opel astra koopt en ik zeg tegen hem: 'mensen die een opel astra kopen vind ik echt achterlijk' dan spreek ik in algemene termen maar het is niet erg aardig, snap je.
Nezhidinsdag 19 februari 2013 @ 20:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:03 schreef wonderer het volgende:

[..]

Gebeurt dat dan? Of projecteer jij je eigen frustraties nu op anderen, die zich misschien gewoon genderqueer of transgenderist noemen?
Als ze zich genderqueer noemen prima, maar het is niet hetzelfde als transseksualiteit. Maar wat ik imo te vaak zie zijn vrouwen die van "typische mannendingen houden" en daardoor denken dat ze niet echt vrouw zijn en gelijk trans. Mogen vrouwen dan niet gewoon leuk vinden wat ze intereseert? Als mensen zich gelijk trans gaan noemen om elk ding wat niet typisch man of typisch vrouw dan gaat het veels te ver.

Waarom zou je daarnaast verwachten dat als je je volledig kleed als vrouw, trots bent op je vrouwenlichaam en dit ook veelvuldig herhaalt, dat mensen je zien als man? Waarom denk je dan dat je transseksueel bent?
Onderwegdinsdag 19 februari 2013 @ 20:16
En opmerkingen zoals 'dat is mijn mening' en 'dat vind ik' zijn dooddoeners als argumenten niet voorhanden zijn.

Dit soort discussies komt regelmatig terug als iemand het weer eens nodig vindt negatief over anderen te praten voor zijn eigen gemoedsrust.
wondererdinsdag 19 februari 2013 @ 20:17
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:14 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Jawel, iemand met een penis is een man en iemand met een vagina is een vrouw.

Als je het daar niet mee eens bent, zou ik een klacht indienen tegen moeder natuur.
Je verwart mannelijke kenmerken hebben met man zijn. En zelfs "mannelijke kenmerken" kun je nog verder verdunnen omdat dat ook alleen maar een afspraak is die we met z'n allen maken omdat het nu eenmaal op die manier het vaakst voorkomt.

Er zijn altijd uitzonderingen. Waarom is het zo lastig om dat te accepteren? Ik begrijp dat oprecht niet.
wondererdinsdag 19 februari 2013 @ 20:17
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:15 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Ah, een man die de seks met een vrouw afwijst, omdat hij erachter komt dat de vrouw in kwestie over een penis beschikt denkt rigide?
Nee, een man die denkt dat iemand met een pik per se man moet zijn, omdat er geen alternatieven zijn, denkt rigide.
Fixersdinsdag 19 februari 2013 @ 20:17
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:14 schreef Onderweg het volgende:
Dit soort opmerkingen zegt meer over de mensen die ze maken dan over de groep waarover het gaat.

Homohaters hebben in grotere mate een voorkeur voor homo-erotiek. Het is vaak de onzekerheid over de eigen identiteit die mensen afkeurend over andere mensen doet praten.
Ik zou dat onderzoek eigenlijk maar achter de hand moeten gaan houden. Het is statisch bewezen dat er een relatie bestaat tussen homoseksuele gevoelens hebben en homofobe meningen uiten.
J.Gibbsdinsdag 19 februari 2013 @ 20:18
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:16 schreef Onderweg het volgende:
En opmerkingen zoals 'dat is mijn mening' en 'dat vind ik' zijn dooddoeners als argumenten niet voorhanden zijn.

Dit soort discussies komt regelmatig terug als iemand het weer eens nodig vindt negatief over anderen te praten voor zijn eigen gemoedsrust.
Ik vind het ook jammer dat dit soort dingen telkens weer terugkomen.
Ik heb het idee dat het ook komt omdat sommige mensen wel even denken voor anderen te kunnen bepalen wat iets nou wel en niet betekent.
Abby79dinsdag 19 februari 2013 @ 20:19
:W

Misschien toch maar eens Fok! verlaten, mijn hemel wat een onzin in alle topics die ik volg(de) hier.
wondererdinsdag 19 februari 2013 @ 20:19
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:15 schreef Nezhi het volgende:

[..]

Als ze zich genderqueer noemen prima, maar het is niet hetzelfde als transseksualiteit. Maar wat ik imo te vaak zie zijn vrouwen die van "typische mannendingen houden" en daardoor denken dat ze niet echt vrouw zijn. Mogen vrouwen dan niet gewoon leuk vinden wat ze intereseert?
Natuurlijk, maar ik heb nog nooit iemand zichzelf transseksueel horen noemen en geen medische transitie willen ondergaan. Transgender, genderqueer, sure. Nooit transseksueel (ik ken zelfs weinig transseksuelen die zich transseksueel noemen, omdat dat woord nu eenmaal een stigma heeft. Liever transgender dan).

Ik begin het gevoel te krijgen dat ik voornamelijk een semantisch gevecht aan het voeren ben, trouwens, vandaag. Denk dat ik wat anders ga doen ;)
theunderdogdinsdag 19 februari 2013 @ 20:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:15 schreef Fixers het volgende:
Waarom niet kan die man niet heteroseksueel zijn? Hoe noem jij een man die anaal seks heeft (ontvangend) met zijn vrouwelijke partner met een voorbinddildo? Is die stiekem ook homo of heeft hij gewoon door dat dat iets is wat je lekker kan vinden? Ik heb wellicht ruimere opvattingen en denkbeelden als het over seks gaat dan de meesten. Daar kan een bias inzitten, maar ik zie niet in waarom die man geen hetero genoemd zou kunnen zijn.
Nee, een man die anale seks met zijn vrouw, is niet per definitie een homoseksueel/bi. Aangezien hij weet, dat hij dat van zijn prachtige vriendin ontvangt.

En ik weet waar je heen wilt. Maar ik zie toch een nuance verschil. Een penis hoort zo bij een man, dat ik het nogal ongeloofwaardig vind dat je jezelf heteroseksueel kunt noemen terwijl je daar wel opgewonden van raakt.

Maar goed, ik zie dat ik het niet perfect weet te formuleren. Ik hoop dat je toch snapt wat ik bedoel, en dat ik hier niet ben om te kwetsen ofzo, alles behalve dat.
Nezhidinsdag 19 februari 2013 @ 20:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:19 schreef wonderer het volgende:

[..]

Natuurlijk, maar ik heb nog nooit iemand zichzelf transseksueel horen noemen en geen medische transitie willen ondergaan. Transgender, genderqueer, sure. Nooit transseksueel (ik ken zelfs weinig transseksuelen die zich transseksueel noemen, omdat dat woord nu eenmaal een stigma heeft. Liever transgender dan).

Ik begin het gevoel te krijgen dat ik voornamelijk een semantisch gevecht aan het voeren ben, trouwens, vandaag. Denk dat ik wat anders ga doen ;)
Ohh haha, nee bigender, genderqueer etc. vind ik maar moeilijk te behappen en de voorbeelden die ik op internet gezien geven niet veel duidelijkheid omdat ze veelal gender roles gebruiken en niet wat ze voelen.

quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:21 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Nee, een man die anale seks met zijn vrouw, is niet per definitie een homoseksueel/bi. Aangezien hij weet, dat hij dat van zijn prachtige vriendin ontvangt.

En ik weet waar je heen wilt. Maar ik zie toch een nuance verschil. Een penis hoort zo bij een man, dat ik het nogal ongeloofwaardig vind dat je jezelf heteroseksueel kunt noemen terwijl je daar wel opgewonden van raakt.

Maar goed, ik zie dat ik het niet perfect weet te formuleren. Ik hoop dat je toch snapt wat ik bedoel, en dat ik hier niet ben om te kwetsen ofzo, alles behalve dat.
Mensen worden opgewonden van de vreemdste dingen. Mannen kunnen van homo filmpjes opgewonden raken maar zich totaal niet aangetrokken voelen tot mannen in het echt, bijv. Of voetenfetish of grannies haha
theunderdogdinsdag 19 februari 2013 @ 20:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:17 schreef wonderer het volgende:

[..]

Je verwart mannelijke kenmerken hebben met man zijn. En zelfs "mannelijke kenmerken" kun je nog verder verdunnen omdat dat ook alleen maar een afspraak is die we met z'n allen maken omdat het nu eenmaal op die manier het vaakst voorkomt.

Er zijn altijd uitzonderingen. Waarom is het zo lastig om dat te accepteren? Ik begrijp dat oprecht niet.
Dat een penis eigen is aan het man zijn, is geen afspraak maar een biologisch gegeven.
Onderwegdinsdag 19 februari 2013 @ 20:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:19 schreef Abby79 het volgende:
:W

Misschien toch maar eens Fok! verlaten, mijn hemel wat een onzin in alle topics die ik volg(de) hier.
Ach, welnee. Xenzo heeft zijn rel van de dag weer gehad en die andere rukkers hebben hun rechterhand weer bezet ;)
Fixersdinsdag 19 februari 2013 @ 20:23
Ik gebruik meestal het woord transgender omdat ik dat beter in het gehoor vind liggen dan transseksueel. Dat laatste heeft me gewoon te veel harde klanken met al die s-en en die k. Maar dat is iets persoonlijks en gevoelsmatigs. Ik heb er geen rationele reden voor.
theunderdogdinsdag 19 februari 2013 @ 20:23
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:17 schreef wonderer het volgende:

[..]

Nee, een man die denkt dat iemand met een pik per se man moet zijn, omdat er geen alternatieven zijn, denkt rigide.
Ik beweer nergens dat iemand met een penis per definitie een man is. Ik zeg alleen, dat een penis wel eigen is aan het man zijn.

Een man die dus geilt op transvrouwen die nog beschikken over een penis, zijn in mijn ogen homoseksueel of bi.
J.Gibbsdinsdag 19 februari 2013 @ 20:23
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:15 schreef Nezhi het volgende:

[..]

Als ze zich genderqueer noemen prima, maar het is niet hetzelfde als transseksualiteit. Maar wat ik imo te vaak zie zijn vrouwen die van "typische mannendingen houden" en daardoor denken dat ze niet echt vrouw zijn en gelijk trans. Mogen vrouwen dan niet gewoon leuk vinden wat ze intereseert?

Waarom zou je daarnaast verwachten dat als je je volledig kleed als vrouw, trots bent op je vrouwenlichaam en dit ook veelvuldig herhaalt, dat mensen je zien als man? Waarom denk je dan dat je transseksueel bent?
Ik denk dat ik je even verkeerd begrepen heb eerder.

Je kunt als vrouw best van mannendingen houden. Dat maakt je niet minder vrouw.

Dat soort dingen hoor ik sowieso wel vaker van mensen om me heen. Dat ik nu dan maar een andere hobby moet gaan zoeken omdat ik uit de kast ben gekomen. Want computers zijn niks voor vrouwen, ik moet nu maar gaan shoppen of iets anders.
En dat terwijl er ook genoeg vrouwen zijn die het leuk vinden om mannendingen te doen en niet geïnteresseerd zijn in typische vrouwendingen. Sommige vrouwen vinden het zelfs zo leuk dat ze er hun beroep van hebben gemaakt.
theunderdogdinsdag 19 februari 2013 @ 20:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:21 schreef Nezhi het volgende:

[..]

Ohh haha, nee bigender, genderqueer etc. vind ik maar moeilijk te behappen en de voorbeelden die ik op internet gezien geven niet veel duidelijkheid omdat ze veelal gender roles gebruiken en niet wat ze voelen.

[..]

Mensen worden opgewonden van de vreemdste dingen. Mannen kunnen van homo filmpjes opgewonden raken maar zich totaal niet aangetrokken voelen tot mannen in het echt, bijv. Of voetenfetish of grannies haha
Opgewonden worden van homofilmpjes, maar niet homoseksueel zijn? Like wtf.....?
Nezhidinsdag 19 februari 2013 @ 20:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:23 schreef J.Gibbs het volgende:

[..]

Ik denk dat ik je even verkeerd begrepen heb eerder.

Je kunt als vrouw best van mannendingen houden. Dat maakt je niet minder vrouw.

Dat soort dingen hoor ik sowieso wel vaker van mensen om me heen. Dat ik nu dan maar een andere hobby moet gaan zoeken omdat ik uit de kast ben gekomen. Want computers zijn niks voor vrouwen, ik moet nu maar gaan shoppen of iets anders.
En dat terwijl er ook genoeg vrouwen zijn die het leuk vinden om mannendingen te doen en niet geïnteresseerd zijn in typische vrouwendingen. Sommige vrouwen vinden het zelfs zo leuk dat ze er hun beroep van hebben gemaakt.
Wat jij nu post is dus precies wat ik bedoel! Vrouwen mogen van mij best 'typische mannendingen' doen, maar het lijkt alsof het steeds meer in is om maar trans te worden omdat je juist van die dingen houdt. Alsof je als vrouw iets specifieks niet leuk mag vinden. Of dat je als man niet iets aan je uiterlijk mag doen ofzo.

quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:24 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Opgewonden worden van homofilmpjes, maar niet homoseksueel zijn? Like wtf.....?
Tja, iedereen heeft wel eens vreemde fases gehad waar ze alles wel leuk vonden.
Onderwegdinsdag 19 februari 2013 @ 20:26
Hokjes, hokjes, hokjes. Vergeten jullie niet dat er nog een leven buiten Fok is als jullie bezig zijn alle energie in al die hokjes te stoppen. Is het nu echt zoveel gemakkelijker te leven als alles afgekaderd is zodat de hersencellen geen overuren hoeven te draaien?
Fixersdinsdag 19 februari 2013 @ 20:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:24 schreef Nezhi het volgende:

[..]

Wat jij nu post is dus precies wat ik bedoel! Vrouwen mogen van mij best 'typische mannendingen' doen, maar het lijkt alsof het steeds meer in is om maar trans te worden omdat je juist van die dingen houdt.
Bedoel je nu dat het jou lijkt dat geboren vrouwen die 'typische mannendingen' zich vaker trans gaan noemen?

Oh wacht ik zie je Edit, ik snappum. :)
J.Gibbsdinsdag 19 februari 2013 @ 20:27
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:26 schreef Onderweg het volgende:
Hokjes, hokjes, hokjes. Vergeten jullie niet dat er nog een leven buiten Fok is als jullie bezig zijn alle energie in al die hokjes te stoppen. Is het nu echt zoveel gemakkelijker te leven als alles afgekaderd is zodat de hersencellen geen overuren hoeven te draaien?
Ik verlies mezelf soms ook weleens in zinloze discussies op FOK!, maar ik probeer het nu te beperken tot een paar uurtjes in de avond.
Nezhidinsdag 19 februari 2013 @ 20:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:26 schreef Fixers het volgende:

[..]

Bedoel je nu dat het jou lijkt dat geboren vrouwen die 'typische mannendingen' zich vaker trans gaan noemen?
Ja, maar dan vooral in de leeftijd 14-16. Op facebookgroepen en blogs zie ik het vaak.
theunderdogdinsdag 19 februari 2013 @ 20:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:24 schreef Nezhi het volgende:

[..]

Wat jij nu post is dus precies wat ik bedoel! Vrouwen mogen van mij best 'typische mannendingen' doen, maar het lijkt alsof het steeds meer in is om maar trans te worden omdat je juist van die dingen houdt. Alsof je als vrouw iets specifieks niet leuk mag vinden. Of dat je als man niet iets aan je uiterlijk mag doen ofzo.

[..]

Tja, iedereen heeft wel eens vreemde fases gehad waar ze alles wel leuk vonden.
Tja.. Maar als je als man een erectie krijgt van twee mannen die seks met elkaar hebben, kun je jezelf toch nog onmogelijk heteroseksueel noemen?
Fixersdinsdag 19 februari 2013 @ 20:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:28 schreef Nezhi het volgende:

[..]

Ja, maar dan vooral in de leeftijd 14-16. Op facebookgroepen en blogs zie ik het vaak.
Is dat niet gewoon een fase waar vertwijfelde pubers met gierende hormonen en enorme
peerpressure en maatschappelijke druk over hoe het hoort doorheen moeten?
theunderdogdinsdag 19 februari 2013 @ 20:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:19 schreef Abby79 het volgende:
:W

Misschien toch maar eens Fok! verlaten, mijn hemel wat een onzin in alle topics die ik volg(de) hier.
Ik bedoel het anders allemaal niet kwaad.
Fixersdinsdag 19 februari 2013 @ 20:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:28 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Tja.. Maar als je als man een erectie krijgt van twee mannen die seks met elkaar hebben, kun je jezelf toch nog onmogelijk heteroseksueel noemen?
Ja, nou weten we het wel.
J.Gibbsdinsdag 19 februari 2013 @ 20:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:28 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Tja.. Maar als je als man een erectie krijgt van twee mannen die seks met elkaar hebben, kun je jezelf toch nog onmogelijk heteroseksueel noemen?
Je valt een beetje in herhaling ;) .
theunderdogdinsdag 19 februari 2013 @ 20:31
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:30 schreef J.Gibbs het volgende:

[..]

Je valt een beetje in herhaling ;) .
Ik krijg dan ook niet echt duidelijk antwoord. ;)
Nezhidinsdag 19 februari 2013 @ 20:31
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:28 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Tja.. Maar als je als man een erectie krijgt van twee mannen die seks met elkaar hebben, kun je jezelf toch nog onmogelijk heteroseksueel noemen?
Het kan ook aan andere dingen liggen, bijv. dominatie e.d. Maar er zijn toch heel wat mensen die hetero zijn en naar homo porno kijken. Maar ach, bij hetero filmpjes zie je een pik, bij homo zie je twee pikken.. wat maakt het uit. Misschien kun je het beter vragen aan een heteroman die homofilmpjes kijkt.
theunderdogdinsdag 19 februari 2013 @ 20:32
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:31 schreef Nezhi het volgende:

[..]

Het kan ook aan andere dingen liggen, bijv. dominatie e.d. Maar er zijn toch heel wat mensen die hetero zijn en naar homo porno kijken. Maar ach, bij hetero filmpjes zie je een pik, bij homo zie je twee pikken.. wat maakt het uit. Misschien kun je het beter vragen aan een heteroman die homofilmpjes kijkt.
_O-

Deze vergelijking verdient het om groot op reclameborden te staan.
Nezhidinsdag 19 februari 2013 @ 20:33
Ik denk niet dat je hier een antwoord op jouw prangende vraag kunt krijgen. Ik dacht dat het merendeel hier óf homo is óf vrouw...
theunderdogdinsdag 19 februari 2013 @ 20:38
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:33 schreef Nezhi het volgende:
Ik denk niet dat je hier een antwoord op jouw prangende vraag kunt krijgen. Ik dacht dat het merendeel hier óf homo is óf vrouw...
Ah.... jammer.
Skillsydinsdag 19 februari 2013 @ 20:40
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:15 schreef robinpunt het volgende:

[..]

Je veroordeelt bepaalde dingen die van toepassing zijn op sommige mensen in dit topic. Je noemt het walgelijk/achterlijk en weet ik wat allemaal, en op basis van je vooroordelen trek je mensen hun mannelijk- of vrouwelijkheid in twijfel. Als mijn buurman een opel astra koopt en ik zeg tegen hem: 'mensen die een opel astra kopen vind ik echt achterlijk' dan spreek ik in algemene termen maar het is niet erg aardig, snap je.
Snap je ook dat je vriendje op dit forum persoonlijk is geworden tegen mij?Dat hij mijn geslachtsdelen erbij haalt wat nergens opslaat, wat niks toevoegd aan de discussie maar regelrecht een aanval is op mij.
Snap je dat dat niet zo erg aardig is als ik over jouw borsten of vagina ga hebben?
En dat Wonderer het compleet negeert als ik ernaar vraag vind ik helemaal schandalig.Eerder respectloos.
Abby79dinsdag 19 februari 2013 @ 20:41
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:22 schreef Onderweg het volgende:

[..]

Ach, welnee. Xenzo heeft zijn rel van de dag weer gehad en die andere rukkers hebben hun rechterhand weer bezet ;)
Deze reeks was ooit een "veilige haven", weg van bijna alle vooroordelen en het onbegrip wat 99% van Fok! laat zien als er een topic of nieuwsbericht over transseksuelen is.

Nu komt het idiote hokjesgedrag zelfs van binnenuit. Nee, dan heb ik weinig zin om in dit topic te blijven....
theunderdogdinsdag 19 februari 2013 @ 20:41
Maar goed, ik moet eerlijk bekennen dat het ook wel wat ongenuanceerd was wat ik zei.

Ik kan namelijk moeilijk beweren, dat ik hier niet opgewonden van kan raken. Terwijl ik wel wat ze een man is geweest.

http://lgbtpov.frontiersl(...)-weekend/#more-46025
theunderdogdinsdag 19 februari 2013 @ 20:42
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:41 schreef theunderdog het volgende:
Maar goed, ik moet eerlijk bekennen dat het ook wel wat ongenuanceerd was wat ik zei.

Ik kan namelijk moeilijk beweren, dat ik hier niet opgewonden van kan raken. Terwijl ik wel weet ze een man is geweest.

http://lgbtpov.frontiersl(...)-weekend/#more-46025
robinpuntdinsdag 19 februari 2013 @ 20:49
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:40 schreef Skillsy het volgende:

[..]

Snap je ook dat je vriendje op dit forum persoonlijk is geworden tegen mij?Dat hij mijn geslachtsdelen erbij haalt wat nergens opslaat, wat niks toevoegd aan de discussie maar regelrecht een aanval is op mij.
Snap je dat dat niet zo erg aardig is als ik over jouw borsten of vagina ga hebben?
En dat Wonderer het compleet negeert als ik ernaar vraag vind ik helemaal schandalig.Eerder respectloos.
Je haalt zelf constant je geslachtsdelen erbij, het is niet zo vreemd dat hier eens een vraagteken bij wordt geplaatst.
Xenzodinsdag 19 februari 2013 @ 20:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:22 schreef Onderweg het volgende:
Ach, welnee. Xenzo heeft zijn rel van de dag weer gehad en die andere rukkers hebben hun rechterhand weer bezet ;)
Pardon? Skillsy gaf zijn mening en ik gaf aan dat ik het eens was met hem. Niet meer, en ook niet minder.
robinpuntdinsdag 19 februari 2013 @ 20:52
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:41 schreef Abby79 het volgende:

[..]

Deze reeks was ooit een "veilige haven", weg van bijna alle vooroordelen en het onbegrip wat 99% van Fok! laat zien als er een topic of nieuwsbericht over transseksuelen is.

Nu komt het idiote hokjesgedrag zelfs van binnenuit. Nee, dan heb ik weinig zin om in dit topic te blijven....
Abby, niet weggaan, ik snap wel dat je er nu zo over denkt maar het komt wel weer goed
Nezhidinsdag 19 februari 2013 @ 20:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:49 schreef robinpunt het volgende:

[..]

Je haalt zelf constant je geslachtsdelen erbij, het is niet zo vreemd dat hier eens een vraagteken bij wordt geplaatst.
Het is niet zo vreemd als geslachtsdelen erbij worden gehaald wanneer het over penis prostheses en de phalloplastiek zelf gaat, wat voornamelijk de laatste posts waren voordat dit begon :P
Onderwegdinsdag 19 februari 2013 @ 20:52
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:40 schreef Skillsy het volgende:

[..]

Snap je ook dat je vriendje op dit forum persoonlijk is geworden tegen mij?Dat hij mijn geslachtsdelen erbij haalt wat nergens opslaat, wat niks toevoegd aan de discussie maar regelrecht een aanval is op mij.
Snap je dat dat niet zo erg aardig is als ik over jouw borsten of vagina ga hebben?
En dat Wonderer het compleet negeert als ik ernaar vraag vind ik helemaal schandalig.Eerder respectloos.
Het feit dat je een groep beledigt zonder er een naam bij te noemen, maakt het niet minder beledigend. Als jij het hebt over transmannen zonder piemel en iemand in de discussie is zo iemand, dan is het toch logisch dat hij zich aangesproken voelt? Jij hebt Wonderer net zo goed 'aangevallen' (zonder zijn naam te noemen) als andersom. Jouw verontwaardiging vind ik dus misplaatst.
Nezhidinsdag 19 februari 2013 @ 20:55
Oef, was net even FTM filmpjes aan het kijken, kom ik langs iemand die denkt dat transsexual betekent dat je valt op transmensen :'( maar weer snel terug naar de gamefilmpjes gegaan.

En ik zie nu ook de reden van de hernieuwde interesse in deze topicreeks: er staat een transnieuwtje op FOK. Wonderbaarlijk is het merendeel van de reacties positief!
theunderdogdinsdag 19 februari 2013 @ 20:55
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:55 schreef Nezhi het volgende:
Oef, was net even FTM filmpjes aan het kijken, kom ik langs iemand die denkt dat transsexual betekent dat je valt op transmensen :'(
_O- _O- :') :') :'(
Onderwegdinsdag 19 februari 2013 @ 20:56
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:50 schreef Xenzo het volgende:

[..]

Pardon? Skillsy gaf zijn mening en ik gaf aan dat ik het eens was met hem. Niet meer, en ook niet minder.
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 17:37 schreef Xenzo het volgende:

[..]

Dat vind ik dus ook, sterker nog: ook ik heb dat wel eens gezegd in dit topic-reeks. Toen viel bijna iedereen over me heen. Ik was volgens een aantal leden hier kortzichtig, bot en weet ik veel wat nog meer. Het is opvallend dat de leden hier niet boos op u worden, wellicht omdat u een transman bent en dat dus "recht" van spreken hebt of zo?

Kortom, dit is een mooie verdekte trollpoging. Maar dat vind ik hoor, dat is mijn mening. Dat mag toch?
robinpuntdinsdag 19 februari 2013 @ 20:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:52 schreef Onderweg het volgende:

[..]

Het feit dat je een groep beledigt zonder er een naam bij te noemen, maakt het niet minder beledigend. Als jij het hebt over transmannen zonder piemel en iemand in de discussie is zo iemand, dan is het toch logisch dat hij zich aangesproken voelt? Jij hebt Wonderer net zo goed 'aangevallen' (zonder zijn naam te noemen) als andersom. Jouw verontwaardiging vind ik dus misplaatst.
Dit is wat ik probeerde te zeggen, dank
Skillsydinsdag 19 februari 2013 @ 21:01
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:49 schreef robinpunt het volgende:

[..]

Je haalt zelf constant je geslachtsdelen erbij, het is niet zo vreemd dat hier eens een vraagteken bij wordt geplaatst.
Hey houd eens op domme trut.

ik zou graag willen weten waneer ik in de discussie gevraagd heb over een ongezouten mening over mijn twijfels en onvrede over de operatie????Ik zeg toch ook niet over iemand anders dat hij of zij niet tevreden is?Zijn comment slaat gewoon nergens op.Het is een aanval.
En dat jij dan nog doodleuk erop verder gaat zeg.
Je kan zegge nwat je wilt maar transseksuelen zijn zelf kortzichtiger dan de buitenstaanders :{w
theunderdogdinsdag 19 februari 2013 @ 21:01
http://www.nu.nl/buitenla(...)-transseksuelen.html

Dit wilt dus zeggen, dat ze dat eerder wel deden? :') Trieste bedoeling.
Nezhidinsdag 19 februari 2013 @ 21:03
Dat moet hier ook nog steeds volgens mij.
Onderwegdinsdag 19 februari 2013 @ 21:03
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 21:01 schreef theunderdog het volgende:
http://www.nu.nl/buitenla(...)-transseksuelen.html

Dit wilt dus zeggen, dat ze dat eerder wel deden? :') Trieste bedoeling.
Uuuhhh, dat gebeurt nu in NL ook nog hoor ....
theunderdogdinsdag 19 februari 2013 @ 21:04
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 21:03 schreef Onderweg het volgende:

[..]

Uuuhhh, dat gebeurt nu in NL ook nog hoor ....
Meen je dit serieus? :')

En wat zijn de redenen daarvoor?
wondererdinsdag 19 februari 2013 @ 21:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 21:04 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Meen je dit serieus? :')

En wat zijn de redenen daarvoor?
Dat mensen het anders niet snappen, dat mannen kinderen kunnen baren en vrouwen kinderen kunnen verwekken.
Xenzodinsdag 19 februari 2013 @ 21:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:22 schreef Onderweg het volgende:
Ach, welnee. Xenzo heeft zijn rel van de dag weer gehad en die andere rukkers hebben hun rechterhand weer bezet ;)
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:50 schreef Xenzo het volgende:
Pardon? Skillsy gaf zijn mening en ik gaf aan dat ik het eens was met hem. Niet meer, en ook niet minder.
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:56 schreef Onderweg het volgende:
Kortom, dit is een mooie verdekte trollpoging. Maar dat vind ik hoor, dat is mijn mening. Dat mag toch?
Als u dat van mening bent dan mag u dat vinden, dat heet vrijheid van meningsuiting.
theunderdogdinsdag 19 februari 2013 @ 21:06
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 21:05 schreef wonderer het volgende:

[..]

Dat mensen het anders niet snappen, dat mannen kinderen kunnen baren en vrouwen kinderen kunnen verwekken.
Even een serieuze reactie graag. :P
Onderwegdinsdag 19 februari 2013 @ 21:07
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 21:01 schreef Skillsy het volgende:

[..]

Hey houd eens op domme trut.

Kan je ook communiceren zonder te schelden en beledigen? Of lukt dat deze eeuw niet meer?

quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 21:01 schreef Skillsy het volgende:

ik zou graag willen weten waneer ik in de discussie gevraagd heb over een ongezouten mening over mijn twijfels en onvrede over de operatie????Ik zeg toch ook niet over iemand anders dat hij of zij niet tevreden is?Zijn comment slaat gewoon nergens op.Het is een aanval.
En dat jij dan nog doodleuk erop verder gaat zeg.
Wonderer heeft er ook niet om gevraagd commentaar te krijgen op zijn baarmoeder en piemel. Toch kreeg hij deze van jou wel? Zie je het nou echt niet?

quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 21:01 schreef Skillsy het volgende:

Je kan zegge nwat je wilt maar transseksuelen zijn zelf kortzichtiger dan de buitenstaanders :{w
Wat je zegt ben je zelf en in dit geval klopt het letterlijk. Als je andere mensen beledigt om hun keuzes kan je het zelf terugverwachten.
Onderwegdinsdag 19 februari 2013 @ 21:08
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 21:04 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Meen je dit serieus? :')

En wat zijn de redenen daarvoor?
Dat staat in de wet. Je mag blijvend geen kinderen meer kunnen krijgen om het geslacht te kunnen veranderen. Dat verandert wel binnenkort als het goed is.
wondererdinsdag 19 februari 2013 @ 21:09
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 21:06 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Even een serieuze reactie graag. :P
Dat is een serieuze reactie. Voor zover ik weet is die wet er ooit gekomen om te voorkomen dat er mannen moeder en vrouwen vader werden.
Skillsydinsdag 19 februari 2013 @ 21:09
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:52 schreef Onderweg het volgende:

[..]

Het feit dat je een groep beledigt zonder er een naam bij te noemen, maakt het niet minder beledigend. Als jij het hebt over transmannen zonder piemel en iemand in de discussie is zo iemand, dan is het toch logisch dat hij zich aangesproken voelt? Jij hebt Wonderer net zo goed 'aangevallen' (zonder zijn naam te noemen) als andersom. Jouw verontwaardiging vind ik dus misplaatst.
Ohja en dan mag hij dus uitspraken doen zoals " ik probeer mezelf te overtuigen dat ik d e juiste keuze hebt gemaakt, dat ik diep van binnen twijfel of niet tevreden bent, en dat probeer te overschreeuwen met hoe geweldig het allemaal niet is en de ellende meer dan waard en alles."

Ik had het helemaal niet over Wonderer maar over DE WETSWIJZING. En over transmannen die zwanger willen worden.En wat had ik erbij gezegd?Dat ik het wel begreep maar zelf niet achtersta.Maar ik mag dat dus niet zeggen want wordt persoonlijk benaderd.Ik heb een hele grote groep genoemd

Het is geen vriendelijk forum blijkt wel.

Ik ga er ook vandoor. :W
theunderdogdinsdag 19 februari 2013 @ 21:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 21:09 schreef wonderer het volgende:

[..]

Dat is een serieuze reactie. Voor zover ik weet is die wet er ooit gekomen om te voorkomen dat er mannen moeder en vrouwen vader werden.
Laten we hopen dat die wet zo snel mogelijk wordt afgeschaft dan.
wondererdinsdag 19 februari 2013 @ 21:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 21:10 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Laten we hopen dat die wet zo snel mogelijk wordt afgeschaft dan.
Ze zijn er mee bezig.
theunderdogdinsdag 19 februari 2013 @ 21:14
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 21:12 schreef wonderer het volgende:

[..]

Ze zijn er mee bezig.
Mooi.
Onderwegdinsdag 19 februari 2013 @ 21:15
...
Onderwegdinsdag 19 februari 2013 @ 21:15
dubbel
Onderwegdinsdag 19 februari 2013 @ 21:15
dubbel
Nezhidinsdag 19 februari 2013 @ 21:16
Uh, nee.. er is een enorm grote groep transmannen die de eerste fase van een phalloplastiek zien en zeggen dat dat het eindresultaat is en mythes verspreiden, daar doelt hij op... andere mythes bijv. dat je nooit gevoel zult hebben.

Trouwens, net een transman gevonden die liegt dat hij een phallo heeft gehad :') zonder implantaten kan hij alles doen.. en zijn chirurg is iemand die twee jaar geleden is gestopt haha.
Onderwegdinsdag 19 februari 2013 @ 21:16
...

Mijn God, het verschil tussen een quote en een wijzig knopje. :X

Tijd om iets anders te gaan doen.
Skillsydinsdag 19 februari 2013 @ 21:18
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 21:07 schreef Onderweg het volgende:

[..]

Kan je ook communiceren zonder te schelden en beledigen? Of lukt dat deze eeuw niet meer?

[..]

Wonderer heeft er ook niet om gevraagd commentaar te krijgen op zijn baarmoeder en piemel. Toch kreeg hij deze van jou wel? Zie je het nou echt niet?

[..]

Wat je zegt ben je zelf en in dit geval klopt het letterlijk. Als je andere mensen beledigt om hun keuzes kan je het zelf terugverwachten.
Heb ik over Wonderder zijn baarmoeder of piemel gesproken?neen..dat ik over Nederlanders spreek hoeft niet te betekenen dat ik kWonderer of mijn buurman daarmee bedoel.Dat hij zich aangesproken voelt prima.Maar hij had ook mij persoonlijk een DM kunnen sturen mocht hij echt aangesproken voelen.Dan had ik mijn excuus kunnen aanbieden.
Maar wat hij doet gaat echt te ver.Dat jullie dat normaal vinden snap ik niet.Alhoewel mischien wel , Wonderer is langer lid dan ik dus mischien verdiend meer steun.Dat zal het zijn.
Tuurlijk wie de bal kaatst kan hem terug verwachten maar ik heb niemands lichaam persoonlijk genoemd of beledigd hoor.Als je anders beweerd moet je echt leren lezen en terug kijken.
En om Xenzo erbij te halen is helemaal te zot voor woorden.

Mazzel :W
theunderdogdinsdag 19 februari 2013 @ 21:20
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 21:18 schreef Skillsy het volgende:

[..]

Heb ik over Wonderder zijn baarmoeder of piemel gesproken?neen..dat ik over Nederlanders spreek hoeft niet te betekenen dat ik kWonderer of mijn buurman daarmee bedoel.Dat hij zich aangesproken voelt prima.Maar hij had ook mij persoonlijk een DM kunnen sturen mocht hij echt aangesproken voelen.Dan had ik mijn excuus kunnen aanbieden.
Maar wat hij doet gaat echt te ver.Dat jullie dat normaal vinden snap ik niet.Alhoewel mischien wel , Wonderer is langer lid dan ik dus mischien verdiend meer steun.Dat zal het zijn.
Tuurlijk wie de bal kaatst kan hem terug verwachten maar ik heb niemands lichaam persoonlijk genoemd of beledigd hoor.Als je anders beweerd moet je echt leren lezen en terug kijken.
En om Xenzo erbij te halen is helemaal te zot voor woorden.

Mazzel :W
Jij hebt in ieder geval geen piemel, denk ik.

Je komt namelijk nogal jankerig over, like a little bitch.
Fixersdinsdag 19 februari 2013 @ 21:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 21:12 schreef wonderer het volgende:

[..]

Ze zijn er mee bezig.
Het is nog een lange weg, maar die wet gaat veranderd worden. De liberalen, socialisten en zelfs het CDA zijn voor. Alleen de SGP, CU en PVV zijn tegen. Maar vooralsnog wordt met de sterilisatie-eis zowel de Nederlandse Grondewet als het verdrag van voor de Rechten van de Mens overtreden.
Skillsydinsdag 19 februari 2013 @ 21:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 21:20 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Jij hebt in ieder geval geen piemel, denk ik.

Je komt namelijk nogal jankerig over, like a little bitch.
Goed gezien man !!bravo je hebt een stickertje verdiend welke wil je? ^O^
heb inderdaad geen piemel, ben geboren zonder
theunderdogdinsdag 19 februari 2013 @ 21:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 21:28 schreef Skillsy het volgende:

[..]

Goed gezien man !!bravo je hebt een stickertje verdiend welke wil je? ^O^
heb inderdaad geen piemel, ben geboren zonder
Ooh.... je bent een vrouw, dat verklaard veel.
Nezhidinsdag 19 februari 2013 @ 21:30
Niet zo kinderachtig doen. Je bent toch geen twaalf meer :')
theunderdogdinsdag 19 februari 2013 @ 21:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 21:30 schreef Nezhi het volgende:
Niet zo kinderachtig doen. Je bent toch geen twaalf meer :')
Er is er maar een die kinderachtig doet, en dat is de dame in kwestie.

Met haar *dit is niet zo,n vriendelijke forum*. _O-
Nezhidinsdag 19 februari 2013 @ 21:37
Het is een man, lul. En ik zou dat ook zeggen als ik zo'n persoonlijke aanval kreeg die van alles aanneemt over een moeilijke/mislukte operatie en ontevredenheid e.d.
Skillsydinsdag 19 februari 2013 @ 21:37
Whahaha jij bent ook een zeiktrut zeg.Heb jij een piemel?Je blijft namelijk ook maar doorzaniken.Je lijkt mijn buurvrouw wel _O-
Skillsydinsdag 19 februari 2013 @ 21:38
Theunderdog heeft dyslexie
Xenzodinsdag 19 februari 2013 @ 21:45
Kom op, hoe oud zijn jullie nou? Van 6-jarige zijn dergelijke reacties nog te verwachten, niet van mensen die qua leeftijd volwassen zouden moeten zijn. Als jullie het niet eens zijn met elkaar, prima, maar kom op, doe normaal en vecht het uit door met argumenten te komen, niet door elkaar af te zeiken of door op de man/vrouw te spelen. Skillsy heeft een mening die hij durft kenbaar te maken, hij deed dat naar mijn mening op een nette manier zonder iemand persoonlijk aan te vallen en wat doen jullie? Jullie zeiken hem af en vallen hem persoonlijk aan. Sorry dat ik het zeg, maar jullie reactie toont in mijn ogen serieus aan hoe fragiel jullie man/vrouw-zijn gevoel is.

[ Bericht 2% gewijzigd door Xenzo op 19-02-2013 21:52:37 (Er stond een spelfout in mijn bericht) ]
wondererdinsdag 19 februari 2013 @ 23:08
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 21:45 schreef Xenzo het volgende:
maar jullie reactie toont in mijn ogen serieus aan hoe fragiel jullie man/vrouw-zijn gevoel is.
:')

Kon er op wachten, natuurlijk.

In ieder geval was mijn bericht helemaal geen persoonlijke aanval. Ik zei duidelijk "ik krijg de indruk" (net als Xenzo nu de indruk krijgt dat ons man/vrouw-zijn gevoel fragiel is, alleen verwoord hij het niet zo zorgvuldig (niet dat dat uitmaakt, als je het wel zorgvuldig formuleert wordt er toch overheen gelezen)) en "ik kan er naast zitten". Ik heb dat gevoel al een paar weken namelijk, en toen het weer omhoog kwam, besloot ik er wat van te zeggen. Qua timing misschien niet al te handig, daar heb ik vaker last van, en daarvoor mijn excuses. Maar echt, het enige wat skillsy had hoeven zeggen, was "nee hoor, dat zie je verkeerd". Dan was het klaar geweest. Geen waardeoordeel, geen aannames, alleen een indruk door de nadrukkelijkheid waarmee hij over zijn piemel praat.

Duidelijk nu?
Skillsydinsdag 19 februari 2013 @ 23:19
Ja duidelijk.Dank je.
Maar vanwaar komt dat gevoel van jou vandaan dat ik niet tevreden ben?Dat is een compleet raadsel."Omdat ik veel over praat is kut argument"
wondererdinsdag 19 februari 2013 @ 23:38
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 23:19 schreef Skillsy het volgende:
Ja duidelijk.Dank je.
Maar vanwaar komt dat gevoel van jou vandaan dat ik niet tevreden ben?Dat is een compleet raadsel."Omdat ik veel over praat is kut argument"
De nadrukkelijkheid vooral. Het lijkt soms dat je ons (nou ja, vooral mij) een phallo probeert aan te praten, alsof je daarmee bevestiging zoekt dat het voor jou de juiste keuze is geweest. Een soort van "Buyer's remorse". Door zo te hameren (en dat hameren was voor mij de trigger) op alle voordelen lijkt het alsof je jezelf in plaats van ons probeert te overtuigen.

Maar het kan natuurlijk net zo goed zijn dat je echt heel blij bent en het iedereen gunt net zo blij te zijn, en dat het gewoon door je manier van posten komt.
Fixersdinsdag 19 februari 2013 @ 23:46
Nou Skillsy, ik moet zeggen dat het mij ook wel is opgevallen hoeveel nadruk je legt op hoe gelukkig je bent met je penis. Anderzijds, in jouw verdediging, is het ook niet raar aangezien er de laatste tijd veel gepraat over packers en STP's.

Laten we deze uitbarsting achter ons laten en weer verder gaan met waar me wee mee bezig zijn.
Skillsydinsdag 19 februari 2013 @ 23:51
Ja ik ben er te blij mee.Zeker gezien de hel (letterlijk) die ik heb doorgemaakt.Ik wens dat niemand toe

Dingen die je graag wilt en naar lang wachten krijgt is fijn.En waar het hart van vol is loopt de.... Precies..
Daar hebben jullie je antwoorden.

Maar ik ga zeker wel van het forum af.Blijkbaar is hier geen behoefte aan mijn ervaringen.En wil geen gezanik achteraf over horen.

A Viszlat,
Skillsy

[ Bericht 0% gewijzigd door Skillsy op 19-02-2013 23:56:48 ]
Xenzowoensdag 20 februari 2013 @ 00:15
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 23:51 schreef Skillsy het volgende:
Maar ik ga zeker wel van het forum af.Blijkbaar is hier geen behoefte aan mijn ervaringen.En wil geen gezanik achteraf over horen.
Echt doodzonde dat u ver plan bent om weg te gaan, ook erg jammer dat een zeer ongepaste opmerking van Wonderer over de penis van Skillsy zo uit de hand is gelopen, gevolg was dat een aantal andere leden ook dingen tegen Skillsy gingen zeggen die not done waren. Zonder dat ik mensen op de spreekwoordelijke vingers wil tikken, wil ik wel een tip geven: probeer uw emoties onder controle te houden, bedenk goed hoe uw tekst overkomt, vooral omdat de ander letterlijk een zwart-wit tekst leest. Dit is wat niemand wilde bereiken, toch? Leer hiervan zou ik zeggen. Dan nog wat: het zou user Onderweg sieren als zij haar excuses aan zou bieden naar mij toe, daar zij mij valselijk beschuldigd had dat ik dit allemaal veroorzaakt was terwijl ik niet niet degene was die met modder aan het gooien was!
Onderwegwoensdag 20 februari 2013 @ 00:43
quote:
0s.gif Op woensdag 20 februari 2013 00:15 schreef Xenzo het volgende:

[..]

Echt doodzonde dat u ver plan bent om weg te gaan, ook erg jammer dat een zeer ongepaste opmerking van Wonderer over de penis van Skillsy zo uit de hand is gelopen, gevolg was dat een aantal andere leden ook dingen tegen Skillsy gingen zeggen die not done waren. Zonder dat ik mensen op de spreekwoordelijke vingers wil tikken, wil ik wel een tip geven: probeer uw emoties onder controle te houden, bedenk goed hoe uw tekst overkomt, vooral omdat de ander letterlijk een zwart-wit tekst leest. Dit is wat niemand wilde bereiken, toch? Leer hiervan zou ik zeggen. Dan nog wat: het zou user Onderweg sieren als zij haar excuses aan zou bieden naar mij toe, daar zij mij valselijk beschuldigd had dat ik dit allemaal veroorzaakt was terwijl ik niet niet degene was die met modder aan het gooien was!
Ja, je doet het weer. Ik heb je niet valselijk beschuldigd. Ik heb mijn mening gegeven zoals anderen dat ook meenden te mogen doen, zonder daar op aangesproken te kunnen worden.

Gek genoeg denken niet-transen dat alles maar gezegd en gevraagd mag worden, zonder dat de grenzen van betamelijkheid overschreden worden. Ik begrijp de rol van Xenzo op dit forum in ieder geval niet zo, omdat hij overal een mening over schijnt te hebben zonder werkelijk goed geïnformeerd te zijn.

Dat sommige transen wat aangebrand reageren heeft te maken met het feit dat transen te pas en te onpas naar hun genitaliën, sexuele ervaringen en familiaire relaties gevraagd worden. Als je vervolgens beledigd wordt door als 'niet echte man' of 'niet echte vrouw' betiteld te worden (want transvrouwen herken je zo, daar heb je geen training voor nodig, aldus Xenzo), mag je daar niet eens boos over worden want dan ben je in de ogen van een aantal mensen labiel.

Misschien zouden mensen als Xenzo zich eens kunnen realiseren (ook wel empathie genoemd) dat transen regelmatig (en niet alleen op een puberforum als Fok,maar ook bij de huisarts, de bakker, AH enz.) misnoemd worden omdat anderen niet de moeite nemen de situatie te lezen.

Dus, persoonlijk zou ik er van gediend zijn als mensen met wat onduidelijke bedoelingen op een forum waar lotgenoten hun ervaringen delen, een wat lager profiel zouden innemen omdat zij nu eenmaal niet ervaren waar het over gaat. Net zo goed als ik niet weet hoe het is om homo te zijn. Zo eenvoudig is het.

Los daarvan vind ik het nog steeds schokkend (en daarbij heb ik in de vorige ronde inderdaad iemand -kennelijk- weggejaagd) dat transen (mensen die weten wat het is om buitengesloten worden en om 'anders' behandeld te worden) zich zelf net zo schuldig maken aan het buitensluiten van andere (sub-) groepen. Ik ga graag om met alle facetten van de LHBTQ groepen. Niet omdat ik heilig ben, maar omdat het veelal aardige mensen zijn die andere ook hun geluk gunnen, zonder terug te vallen op suffige middeleeuwse dogma's.

Dus nee, Xenzo, geen excuses, want ik vind jouw rol hier nog steeds heel dubieus. Voor alle andere transen die ik misschien wel beledigd heb, mijn excuses. Aan de andere kant, als iemand zelf er geen enkele moeite mee heeft transgenders, travestieten en andere te beledigen, moet je zelf ook tegen een stootje kunnen. Gun elkaar het geluk en laat die achterlijke Calvinistische gedachten in de eeuwen die achter ons liggen.
Fixerswoensdag 20 februari 2013 @ 08:44
Wat Onderweg dus zegt.

IK heb het ook gemerkt. De meeste vragen die ik krijg uit de cis-hoek gaan over mijn genitaliën, dé operatie, seksuele voorkeur en andere zéér persoonlijke dingen.
wondererwoensdag 20 februari 2013 @ 09:06
quote:
0s.gif Op woensdag 20 februari 2013 00:15 schreef Xenzo het volgende:

[..]

Echt doodzonde dat u ver plan bent om weg te gaan, ook erg jammer dat een zeer ongepaste opmerking van Wonderer over de penis van Skillsy zo uit de hand is gelopen, gevolg was dat een aantal andere leden ook dingen tegen Skillsy gingen zeggen die not done waren. Zonder dat ik mensen op de spreekwoordelijke vingers wil tikken, wil ik wel een tip geven: probeer uw emoties onder controle te houden, bedenk goed hoe uw tekst overkomt, vooral omdat de ander letterlijk een zwart-wit tekst leest. Dit is wat niemand wilde bereiken, toch? Leer hiervan zou ik zeggen. Dan nog wat: het zou user Onderweg sieren als zij haar excuses aan zou bieden naar mij toe, daar zij mij valselijk beschuldigd had dat ik dit allemaal veroorzaakt was terwijl ik niet niet degene was die met modder aan het gooien was!
Hier kan ik maar een ding op zeggen: practice what you preach.

Met jou ben ik echt enorm klaar.
Joanne35woensdag 20 februari 2013 @ 11:32
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 20:24 schreef Nezhi het volgende:

[..]

Vrouwen mogen van mij best 'typische mannendingen' doen, maar het lijkt alsof het steeds meer in is om maar trans te worden omdat je juist van die dingen houdt. Alsof je als vrouw iets specifieks niet leuk mag vinden. Of dat je als man niet iets aan je uiterlijk mag doen ofzo.
Tja, dat krijg je dus als transmannen gaan lopen ontkennen dat hun pre-transitie ervaringen vrouwen-ervaringen zijn omdat ze niet meegiebelen in de toiletten. Dan gaan vrouwen die dat ook niet doen vanzelf wel denken dat ze ook wel trans zullen zijn :')

quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 21:03 schreef Nezhi het volgende:
Dat moet hier ook nog steeds volgens mij.
Nee, je moet helemaal niets, er is geen westers land ter wereld waar transen gedwongen worden om een SRS of sterilisatie te ondergaan, het is hun eigen keuze.

Dat 'gedwongen sterilisatie' verhaal is een mooie framing van transgender activisten om die wet aangepast te krijgen, maar met gedwongen sterilisatie heeft het niets te maken. De marker op je paspoort was gewoon een weergave van een fysieke situatie, net zoals je lengte dat is. Door deze marker nu te koppelen aan de genderidentiteit wordt het een erkenningsprobleem, maar met gedwongen sterilisatie heeft het nog steeds niets te maken.

Ik vind het zelfs schadelijk om over gedwongen sterilisaties e.d. te gaan spreken, het kan de indruk wekken dat transseksuelen helemaal geen volledige geslachtsaanpassing willen maar hiertoe gedwongen worden, terwijl het voor velen wel degelijk een absolute noodzaak of een diepe wens is.

Ik hoop ook van harte dat die transen die een rechtszaak aanspannen tegen de Zweedse staat die zaak verliezen, ze zijn toch echt zelf uit vrije wil op die tafel gaan liggen, en je moet wel behoorlijk gestoord zijn om dat alleen maar te doen voor een lettertje in je paspoort. Ik heb ook het vermoeden dat een groot deel van hen gewoon spijtoptant is over die operatie en er nu een slaatje uit probeert te slaan.
Nezhiwoensdag 20 februari 2013 @ 11:46
quote:
10s.gif Op woensdag 20 februari 2013 11:32 schreef Joanne35 het volgende:

[..]

Tja, dat krijg je dus als transmannen gaan lopen ontkennen dat hun pre-transitie ervaringen vrouwen-ervaringen zijn omdat ze niet meegiebelen in de toiletten. Dan gaan vrouwen die dat ook niet doen vanzelf wel denken dat ze ook wel trans zullen zijn :')

Ik dacht dat het uitscheld-en-subtiele-persoonlijke-aanvallen uurtje al afgelopen was.

En ik zeg niet dat sterilisatie verplicht is voor transitie, maar dat het verplicht is voor het aanpassen van je geslacht in papieren. Lezen!
Joanne35woensdag 20 februari 2013 @ 12:24
quote:
0s.gif Op woensdag 20 februari 2013 11:46 schreef Nezhi het volgende:

[..]

Ik dacht dat het uitscheld-en-subtiele-persoonlijke-aanvallen uurtje al afgelopen was.
Nee hoor, was een serieuze reactie, het uitschelden laat ik wel aan jou over...

Maar je snapt nog steeds niet het punt dat ik nu en toen probeerde te maken. Het is belangrijk dat transmannen niet gaan lopen roepen dat hun pre-transitie ervaringen ook al mannelijk waren, want daarmee scheppen ze een vals beeld dat dergelijk mannelijk gedrag bij vrouwen niet zou kunnen. En dat leidt dus weer tot het probleem dat jij aankaart, dat vrouwen denken dat ze dan wel trans moeten zijn als ze dergelijk gedrag vertonen.

Ik zal het even abstract uitleggen om te voorkomen dat ik weer het verwijt krijg ik dat ik persoonlijke ervaringen niet zou respecteren.

Stel, we hebben twee mensen die als vrouw geboren zijn, persoon M en persoon V. M en V zijn allebei nogal mannelijk in hun gedrag en uiterlijk, ze maken dan ook zo'n beetje dezelfde levenservaringen mee. Op een dag (laten we dit punt T noemen) zegt M dat hij eigenlijk een man is en besluit hij een transitie te ondergaan. V zit prima in haar vel en blijft gewoon als vrouw leven.

Heeft M nou een leven vol mannen-ervaringen achter de rug en V een leven vol vrouwen-ervaringen? Ik zeg dus van niet, ze hebben allebei dezelfde ervaringen meegemaakt tot aan moment T, vrouwen-ervaringen dus.

De reden dat ik er nu op terugkom is omdat jij nu loopt te klagen dat er teveel mensen als V nu ook lopen te denken dat ze trans zijn. Dat komt dus door de opvatting die ik bestrijd, dat M's ervaringen voor T ook al mannen-ervaringen waren. Want V's ervaringen zijn precies gelijk, en dan is het ook niet vreemd dat V dan gaat denken dat ze ook wel trans zal zijn.

Als je denkt dat dat niet zo is, probeer dan eens aan een groep feministes uit te leggen dat M (die niet meegiebelt in de toiletten) mannelijk ervaringen doormaakt in het punt voor T. Maar waarschuw me dan wel even, want dat spektakel wil ik graag meemaken. :)
Nezhiwoensdag 20 februari 2013 @ 12:41
Dat is allemaal leuk en aardig, maar dat standpunt is van Wonderer en niet van mij. Ik ga me zelf niet inbeelden dat ik alleen als man heb geleefd en zo heb meegemaakt. Toch kan ik ook niet zeggen dat ik het bewust als vrouw heb meegemaakt, meer als 'iets' wat bij geen van beide hoorde. Dat is voor elke persoon en hun situatie anders. Hoe mensen iets ervaren kun je niet weten. Als Wonderer van jonge leeftijd al als jongen en man leefde (zelfs als hij nog geen transitie heeft ondernomen), dan zijn ervaringen voor hem toch vanuit het oogpunt van een man?

M kan dezelfde ervaringen hebben gehad maar er een heel ander gevoel bij hebben en anders hebben ervaren. Bijv. we gaan naar zelfde school, zelfde groep, maar ervaren allemaal andere dingen. Ik vind daarbij ook niet dat ervaringen mannelijk of vrouwelijk kunnen zijn, tenzij het iets van ladies night ofzo is lol
wondererwoensdag 20 februari 2013 @ 13:21
quote:
0s.gif Op woensdag 20 februari 2013 12:41 schreef Nezhi het volgende:
Dat is allemaal leuk en aardig, maar dat standpunt is van Wonderer en niet van mij. Ik ga me zelf niet inbeelden dat ik alleen als man heb geleefd en zo heb meegemaakt. Toch kan ik ook niet zeggen dat ik het bewust als vrouw heb meegemaakt, meer als 'iets' wat bij geen van beide hoorde. Dat is voor elke persoon en hun situatie anders. Hoe mensen iets ervaren kun je niet weten. Als Wonderer van jonge leeftijd al als jongen en man leefde (zelfs als hij nog geen transitie heeft ondernomen), dan zijn ervaringen voor hem toch vanuit het oogpunt van een man?

M kan dezelfde ervaringen hebben gehad maar er een heel ander gevoel bij hebben en anders hebben ervaren. Bijv. we gaan naar zelfde school, zelfde groep, maar ervaren allemaal andere dingen. Ik vind daarbij ook niet dat ervaringen mannelijk of vrouwelijk kunnen zijn, tenzij het iets van ladies night ofzo is lol
Precies. Ik kan me herinneren dat ik meerdere keren heb gezegd dat ik niet als vrouw heb geleefd, maar dat dat niet betekent dat ik dus als man heb geleefd. Het gros van wat je meemaakt is genderneutraal.

Ik bestrijd met vaste overtuiging dat ik weet hoe vrouwen leven omdat ik dat zelf ook zou hebben meegemaakt. Dat is pertinent niet waar en ik laat me mijn eigen ervaringen niet dicteren door buitenstaanders.
Joanne35woensdag 20 februari 2013 @ 15:31
En daarmee suggereer je dus dat een vrouwenleven aan bepaalde normen moet voldoen (kwebbelen in het toilet en dat soort zaken) waaraan het leven van een pre-transitie transman blijkbaar niet voldoet.

Daarom zeg ik ook dat je dat eens aan een groep feministes moet proberen uit te leggen, want ik kan je nu al vertellen dat je dat niet uitgelegd gaat krijgen en dat je heel wat shit over je heen gaat krijgen.
Nezhiwoensdag 20 februari 2013 @ 15:36
Wat zou mij de mening van een stel feministen uitmaken :')
En volgens mij snap jij niet wat we zeggen, dus laat dan maar.
Joanne35woensdag 20 februari 2013 @ 16:44
quote:
0s.gif Op woensdag 20 februari 2013 15:36 schreef Nezhi het volgende:
Wat zou mij de mening van een stel feministen uitmaken :')
Wel, luister maar eens naar ze, want je hebt duidelijk nog wat te leren...

quote:
En volgens mij snap jij niet wat we zeggen,
Ik snap juist heel goed wat jullie proberen te vertellen, en het is me dan ook al lang duidelijk dat jullie nog steeds niet doorhebben dat hoe je *zelf* iets ervaren hebt totaal irrelevant is in deze discussie. Dat kwartje wil nog steeds maar niet vallen.

quote:
dus laat dan maar.
Goed plan, ga ik ook doen, ik ga weer pleitte hier.
Het is toch al een beetje een F2M-only clubje hier de laatste tijd, en ik ken wel gezelliger mannen om mee rond te hangen :{
Xenzowoensdag 20 februari 2013 @ 17:17
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 23:51 schreef Skillsy het volgende:
Maar ik ga zeker wel van het forum af.Blijkbaar is hier geen behoefte aan mijn ervaringen.En wil geen gezanik achteraf over horen.

A Viszlat,
Skillsy
quote:
0s.gif Op woensdag 20 februari 2013 00:15 schreef Xenzo het volgende:
Echt doodzonde dat u ver plan bent om weg te gaan, ook erg jammer dat een zeer ongepaste opmerking van Wonderer over de penis van Skillsy zo uit de hand is gelopen, gevolg was dat een aantal andere leden ook dingen tegen Skillsy gingen zeggen die not done waren. Zonder dat ik mensen op de spreekwoordelijke vingers wil tikken, wil ik wel een tip geven: probeer uw emoties onder controle te houden, bedenk goed hoe uw tekst overkomt, vooral omdat de ander letterlijk een zwart-wit tekst leest. Dit is wat niemand wilde bereiken, toch? Leer hiervan zou ik zeggen. Dan nog wat: het zou user Onderweg sieren als zij haar excuses aan zou bieden naar mij toe, daar zij mij valselijk beschuldigd had dat ik dit allemaal veroorzaakt was terwijl ik niet niet degene was die met modder aan het gooien was!
quote:
0s.gif Op woensdag 20 februari 2013 00:43 schreef Onderweg het volgende:
Xenzo, geen excuses, want ik vind jouw rol hier nog steeds heel dubieus.
Wat ik hier doe? Dat was al eens eerder gevraagd. Again: iemand uit mijn omgeving is transseksueel, zij is als man geboren en is nu vrouw aan het worden, vandaar mijn interesse in dit (boeiende) onderwerp.
quote:
0s.gif Op woensdag 20 februari 2013 08:44 schreef Fixers het volgende:
De meeste vragen die ik krijg uit de cis-hoek gaan over mijn genitaliën, dé operatie, seksuele voorkeur en andere zéér persoonlijke dingen.
De meeste mensen kiezen niet ervoor om van geslacht te (willen) veranderen, simpelweg omdat ze gelukkig zijn met het lichaam waarin ze leven. Transseksuelen kiezen er wel voor om van geslacht te (willen) veranderen, verschillende operaties te ondergaan en weet ik veel wat nog meer. Ja, dat is voor mij en voor andere cis-mensen erg boeiend om te weten hoe dat nou precies zit. Ik heb het al eens eerder gezegd hier, maar hoe hysterischer jullie reageren op vragen die mensen aan jullie stellen, hoe labieler jullie overkomen. Gevolg: het beeld wat wij cis-mensen van transseksuelen hebben wordt door jullie zelf elke keer opnieuw bevestigd. Dat kan niet de bedoeling zijn, toch? Denk hier maar eens goed over na. Voor de helderheid: ik zeg dit niet om jullie te kwetsen, maar om jullie wakker te schudden.
Apotheosewoensdag 20 februari 2013 @ 17:22
ik was ff aan het meelurken en de discussie viel me op. Ik begrijp de argumenten wel dat als je je als man een vrouw voelt (of andersom) je ook het liefst dat lichaam wil hebben. Want dat zou voor mij ook het plaatje rond maken, mocht ik me man voelen.

Dat het misschien wat bot overkomt, de meningen, is een ander verhaal. Snap ook wel dat als het zo overkomt dat je dan in de verdediging schiet. True. Maar iedereen heeft een eigen mening. En niet iedereen snapt altijd alles van een ander.
Nezhiwoensdag 20 februari 2013 @ 18:19
quote:
13s.gif Op woensdag 20 februari 2013 16:44 schreef Joanne35 het volgende:

[..]

Wel, luister maar eens naar ze, want je hebt duidelijk nog wat te leren...
Zegt een transvrouw die denkt dat ze alles weet over transmannen :')
J.Gibbswoensdag 20 februari 2013 @ 19:01
Wow, een heel topic speciaal voor ons: KLB / transseksuelen die niet normaal kunnen doen .

Al raad ik aan om er niet te gaan kijken, want het is in KLB dus je kunt wel voorspellen wat voor reacties er dan komen.
Fixerswoensdag 20 februari 2013 @ 20:22
quote:
0s.gif Op woensdag 20 februari 2013 17:17 schreef Xenzo het volgende:

[..]

[..]

[..]

Wat ik hier doe? Dat was al eens eerder gevraagd. Again: iemand uit mijn omgeving is transseksueel, zij is als man geboren en is nu vrouw aan het worden, vandaar mijn interesse in dit (boeiende) onderwerp.

[..]

De meeste mensen kiezen niet ervoor om van geslacht te (willen) veranderen, simpelweg omdat ze gelukkig zijn met het lichaam waarin ze leven. Transseksuelen kiezen er wel voor om van geslacht te (willen) veranderen, verschillende operaties te ondergaan en weet ik veel wat nog meer. Ja, dat is voor mij en voor andere cis-mensen erg boeiend om te weten hoe dat nou precies zit. Ik heb het al eens eerder gezegd hier, maar hoe hysterischer jullie reageren op vragen die mensen aan jullie stellen, hoe labieler jullie overkomen. Gevolg: het beeld wat wij cis-mensen van transseksuelen hebben wordt door jullie zelf elke keer opnieuw bevestigd. Dat kan niet de bedoeling zijn, toch? Denk hier maar eens goed over na. Voor de helderheid: ik zeg dit niet om jullie te kwetsen, maar om jullie wakker te schudden.
Oh fijn dat jij even beter weet wat ik wil dan ik zelf. En dat KLB topic is wel dieptriest van je.
Abby79woensdag 20 februari 2013 @ 20:55
quote:
0s.gif Op woensdag 20 februari 2013 17:17 schreef Xenzo het volgende:
Wat ik hier doe? Dat was al eens eerder gevraagd. Again: iemand uit mijn omgeving is transseksueel, zij is als man geboren en is nu vrouw aan het worden, vandaar mijn interesse in dit (boeiende) onderwerp.
Mag ik je vragen je aandacht dan op haar te richten? En niet ons hier te betichten van labiel te zijn, of van dat we kiezen om ons om te bouwen (mijn hemel, vent, hoe lang zit je hier nu in dit topic mee te lezen? Je weet verdomde goed hoe je zoiets moet verwoorden, en dat is niet zo. Niet dat je het hier in het topic zo plaatst, maar in KLB dus wel, lekker achter onze rug om...).
quote:
De meeste mensen kiezen niet ervoor om van geslacht te (willen) veranderen, simpelweg omdat ze gelukkig zijn met het lichaam waarin ze leven. Transseksuelen kiezen er wel voor om van geslacht te (willen) veranderen, verschillende operaties te ondergaan en weet ik veel wat nog meer. Ja, dat is voor mij en voor andere cis-mensen erg boeiend om te weten hoe dat nou precies zit. Ik heb het al eens eerder gezegd hier, maar hoe hysterischer jullie reageren op vragen die mensen aan jullie stellen, hoe labieler jullie overkomen. Gevolg: het beeld wat wij cis-mensen van transseksuelen hebben wordt door jullie zelf elke keer opnieuw bevestigd. Dat kan niet de bedoeling zijn, toch? Denk hier maar eens goed over na. Voor de helderheid: ik zeg dit niet om jullie te kwetsen, maar om jullie wakker te schudden.
Zucht, nogmaals: transseksualiteit IS GEEN KEUZE. Als ik zeg dat jij er voor gekozen hebt homo te zijn, dan ben je het toch ook niet met me eens?

Of, nee, het is wel een keuze. De keuze tussen je leven stoppen of het traject in gaan. Niet veel keus dus (en ja, die andere keus heb ik ook gemaakt, maar die stap is mislukt, achteraf gezien gelukkig, dus ik weet waarover ik praat!).

Overigens ben jij, tot dusver, ook de enige die mij ooit als labiel heeft aangemerkt. Jij leest blijkbaar echt hele andere dingen dan ieder ander heb ik het idee. Ook als je ze zelf typt, je bent je van geen kwaad bewust, maar hebt al regelmatig vervelende opmerkingen gemaakt. En het hele 'u' verhaal werkt daarbij ook niet mee eigenlijk, maar ook dat is al (veel) vaker opgemerkt.

De reactie van Mirjam in je KLB topic vond ik een hele mooie, ik ben het ook met haar eens, maar als je dat zelf niet ziet... wie ben jij dan om ons te markeren als labiel en hysterisch?

[Edit] Verdorie. Ik wilde hier helemaal niet reageren, maar ik moest het gewoon even kwijt hoor...
Xenzodonderdag 21 februari 2013 @ 00:50
quote:
0s.gif Op woensdag 20 februari 2013 20:55 schreef Abby79 het volgende:
Mag ik je vragen je aandacht dan op haar te richten? En niet ons hier te betichten van labiel te zijn, of van dat we kiezen om ons om te bouwen (mijn hemel, vent, hoe lang zit je hier nu in dit topic mee te lezen? Je weet verdomde goed hoe je zoiets moet verwoorden, en dat is niet zo. Niet dat je het hier in het topic zo plaatst, maar in KLB dus wel, lekker achter onze rug om...).
Waar ik kan help ik haar, dat doe ik ook zeker en daar is zij erg blij mee. In KLB gebruik ik bewust die woordkeuze, reden is dat mensen dan meteen snappen waar het over gaat.
quote:
0s.gif Op woensdag 20 februari 2013 20:55 schreef Abby79 het volgende:
Zucht, nogmaals: transseksualiteit IS GEEN KEUZE. Als ik zeg dat jij er voor gekozen hebt homo te zijn, dan ben je het toch ook niet met me eens?
Transseksualiteit zit, net als homoseksualiteit, in het DNA van de mens. Dát is inderdaad geen keuze, maar wat hij of zij ermee doet is wél een keuze.
quote:
0s.gif Op woensdag 20 februari 2013 20:55 schreef Abby79 het volgende:
Of, nee, het is wel een keuze. De keuze tussen je leven stoppen of het traject in gaan. Niet veel keus dus (en ja, die andere keus heb ik ook gemaakt, maar die stap is mislukt, achteraf gezien gelukkig, dus ik weet waarover ik praat!).
Gelukkig is die stap mislukt, zelfmoord (willen) plegen is vreselijk lijkt me.
quote:
0s.gif Op woensdag 20 februari 2013 20:55 schreef Abby79 het volgende:
Overigens ben jij, tot dusver, ook de enige die mij ooit als labiel heeft aangemerkt. Jij leest blijkbaar echt hele andere dingen dan ieder ander heb ik het idee.
Ik kan me vergissen, maar volgens mij had ik geen namen vermeld, daar mijn reactie in het algemeen bedoeld was.
quote:
0s.gif Op woensdag 20 februari 2013 20:55 schreef Abby79 het volgende:
Ook als je ze zelf typt, je bent je van geen kwaad bewust, maar hebt al regelmatig vervelende opmerkingen gemaakt.
Ik ben me inderdaad van geen kwaad bewust, dat klopt. En wat ik al eerder gezegd had in dit topic-reeks: het is nooit mijn bedoeling om wie dan ook te kwetsen of te beledigen, alleen vind ik wel dat wij met z'n allen recht hebben om onze mening(en) te uiten, mits er geen persoonlijke aanvallen gedaan wordt, want dat vind ik ten alle tijden not done.
quote:
0s.gif Op woensdag 20 februari 2013 20:55 schreef Abby79 het volgende:
En het hele 'u' verhaal werkt daarbij ook niet mee eigenlijk, maar ook dat is al (veel) vaker opgemerkt.
Tsja, ik ben het gewend om tegen iedereen "u" te zeggen, dat soort dingen is niet makkelijk af te leren.
quote:
0s.gif Op woensdag 20 februari 2013 20:55 schreef Abby79 het volgende:
wie ben jij dan om ons te markeren als labiel en hysterisch?
Hoe transseksuelen vaak reageren op kritische vragen en meningen, dat is in mijn ogen labiel en hysterisch te noemen. Voor de helderheid: niet alle transseksuelen reageren zo, maar helaas het grote deel wel.
theunderdogdonderdag 21 februari 2013 @ 01:02
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 21:37 schreef Skillsy het volgende:
Whahaha jij bent ook een zeiktrut zeg.Heb jij een piemel?Je blijft namelijk ook maar doorzaniken.Je lijkt mijn buurvrouw wel _O-
Je beweerd dat je zonder piemel geboren bent, dan ben je toch geen man of wel soms?
sinterklaaskapoentjedonderdag 21 februari 2013 @ 13:14
Dat KLBtopic is anders wel een plek waar je het kan bespreken zonder dat het één tegen allen is, best fijn :Y
Fixersdonderdag 21 februari 2013 @ 18:02
Je bedoelt zoals een stel NSB'ers in een een apart kamertje over untermenschen kunnen praten en uitlachen en zich vooral heel erg superieur voelen.

Zo de Godwin is gemaakt. De discussie is ten einde en we kunnen weer verder met de orde van de dag: interresante discussies en het delen van ervaringen over/met genderdysforie.

Ik heb morgen weer een evaluatie met een nieuwe psych. Volgens mij ook een psych die pas kort bij het team zit. Ben benieuwd hoe dat gaat zijn.
robinpuntdonderdag 21 februari 2013 @ 18:19
Als een trans de keuzes van andere transen afkeurt, of afgeeft op andere ‘stromingen’ onder de transgenderparaplu, is dat psychologisch makkelijk te verklaren. Meestal is het argument dat extravagante types bepaalde vooroordelen over transgenders bevestigen en dus de transgenderemancipatie tegenwerken. Maar als je er zo over denkt dan zegt dat meer over jezelf en hoe je wil dat de buitenwereld jou ziet, dan over die excentrieke figuren en eventuele oordelen uit de maatschappij.

Een belediging hoeft niet altijd met opzet te zijn, soms is het een gebrek aan kennis/inlevingsvermogen of uit wanhoop als je in een discussie nogal snel aan je uitdrukkingsvaardige taks zit. En je beledigd voelen is ook niet altijd terecht, soms een gebrek aan zelfreflectie. Maar als je, als transgender (!) een andere transgender gaat beledigen in het ‘geboren geslacht’... Dieper kun je in mijn ogen niet zinken.

Wat Xenzo betreft, ik volg meerdere transgenderforums/groups en overal komt wel eens zo’n iemand als Xenzo voorbij. Eerst lijkt het vriendelijk en normaal maar dan loopt het uit tot een soort ziekelijke bemoeienis. Toppunt is die ene Erik die zich bij Paul de Leeuw voordeed als werkgever en ook wel eens transman speelt. Die duikt werkelijk op alle forums op. Ik weet niet wat dat is.
Xenzodonderdag 21 februari 2013 @ 19:14
quote:
0s.gif Op donderdag 21 februari 2013 18:19 schreef robinpunt het volgende:
Wat Xenzo betreft, ik volg meerdere transgenderforums/groups en overal komt wel eens zo’n iemand als Xenzo voorbij. Eerst lijkt het vriendelijk en normaal maar dan loopt het uit tot een soort ziekelijke bemoeienis.
U mag vinden dat het ziek is als iemand zich mengt in een discussie, ikzelf denk er anders over.
quote:
0s.gif Op donderdag 21 februari 2013 18:19 schreef robinpunt het volgende:
Toppunt is die ene Erik die zich bij Paul de Leeuw voordeed als werkgever en ook wel eens transman speelt. Die duikt werkelijk op alle forums op. Ik weet niet wat dat is.
Ik heb Uitzendinggemist.nl erbij gehaald om te zien over wie we het nu hebben, er zat geen Erik in de show van Paul de Leeuw. In deel 34 van dit topic-draadje was er een discussie over Erik in een ander programma.
quote:
0s.gif Op donderdag 21 februari 2013 18:19 schreef robinpunt het volgende:
Als een trans de keuzes van andere transen afkeurt, of afgeeft op andere ‘stromingen’ onder de transgenderparaplu, is dat psychologisch makkelijk te verklaren. Meestal is het argument dat extravagante types bepaalde vooroordelen over transgenders bevestigen en dus de transgenderemancipatie tegenwerken. Maar als je er zo over denkt dan zegt dat meer over jezelf en hoe je wil dat de buitenwereld jou ziet, dan over die excentrieke figuren en eventuele oordelen uit de maatschappij.
Ik denk niet dat Skillsy iemands keuze afkeurt, meer dat hij verbaast is dat hij of zij niet all the way gaat. Ikzelf snap ook niet waarom bijvoorbeeld Wonderer niet all the way gaat qua operaties, in mijn ogen is hij qua lichaam half man, half vrouw. Maar ik hoef dat ook niet te snappen, het is zijn keuze en hij is er gelukkig mee! Wat ik knap vind is dat hij goed kan verwoorden waarom hij iets vindt of doet, alleen al daarvoor mijn respect, niet iedereen kan of durft dat.
quote:
0s.gif Op donderdag 21 februari 2013 18:19 schreef robinpunt het volgende:
Een belediging hoeft niet altijd met opzet te zijn, soms is het een gebrek aan kennis/inlevingsvermogen of uit wanhoop als je in een discussie nogal snel aan je uitdrukkingsvaardige taks zit. En je beledigd voelen is ook niet altijd terecht, soms een gebrek aan zelfreflectie.
Ik kan me hier wel in vinden. Ik kan me niet voorstellen hoe het is om in het verkeerde lichaam te zitten, één ding denk ik wel te weten, het moet een hel zijn, anders maakt men de keus niet om zo'n zwaar traject in te gaan lijkt me.
Skillsydonderdag 21 februari 2013 @ 19:27
Zucht, je bedoeld mij hiermee Robin (en andere)?Mijn opmerking was gericht naar de wetswijziging.Lees maar eens terug (ik snap ook uberhaubt niet dat jullie zeggen dat ik tegen Wonderer persoonlijk heb beledigd,benaderd)

Ik ben met bepaalde 'transen' niet mee eens.Moet ik daar als 'transgender' daarmee eens zijn?Neen dacht ik ook niet
Ik vind het een beetje een kermis aan het worden.Ik mag dat gewoon zeggen.Niemand hoeft hier mijn bek te snoeren.
Ik weet dat er verschillende gradaties in genderdysforie zit.Maar dat betekent niet dat ik maar gewoon mee eens hoef te zijn.

Dan zeg ik erbij dat ik het krom vind dat transmannen die zeggen'' ik ben een man!!!!!!' maar (graag)zwanger willen worden. MAAR IK HEB ER TOCH HEEL DUIDELIJK ERBIJ GEZEGD DAT IK HET PRIMA VIND EN SNAP ZELFS HUN KINDERWENS. ff caps aanzetten voordat het weer verkeerd gelezen wordt

Ook heb ik gezegd dat ik me wel degelijk kan voorstellen en prima vind dat mensen er tussen inleven!Ik ken veel transgenders persoonlijk die ook geen hij of zij genoemd willen worden.Zij voelen zichzelf letterlijk man en vrouw.
Ik denk zelfs dat mensen die zich allerlei namen geven aanzichzelf (dragqueen ,zhij enzo) het nog moeilijker hebben dan transgenders die echt kiezen voor man of de vrouw.Mensen die duidelijk man of vrouw voelen zullen IN MIJN OGEN(ja even erbij zeggen voor het weer verkeerd opgepakt wordt) namelijk minder worstelen met gevoelens.

Zoals Wonderer ooit geschreven heeft:
Zonddag 13 december 2009 @21:20:
"het kostte me wat moeite om mezelf te vinden.Sinds vorige maand gebruik ik liever het etiketje ''gendergueer' omdat ik me geen man voel ,alleen mannelijk''

Ik ken dat niet.Voor mij was het duidelijk.Ik heb niet zo geworsteld.

Dan heb ik inderdaad gezegd dat ik mensen achterlijk vond.Mischien neit de juiste woordkeuze neen, maar heb daar sterk de neiging in.Mijn gebrek, ik ga voortaan beter nadenken welke woorden ik gebruik.Mijn excusses daarvoor

Dan zeg ik dat ik wel shit over mij heen krijg , want face it , er is nou eenmaal OOK binnen de transgenders communitie geen gelijkheid.Er is enorm diversiteit en de emotie's kunnen hoog oplopen.Wat ook gebeurd is zoals jullie gelezen hebben
.Dan geeft Robin nog doodleuk reactie 'dat hier gewoon normaal gediscussieeerd kan worden".Nou Robin daar gaat je theorie want het kan dus niet.

Waar ik het niet mee eens ben is dat ik wordt afgeschilderd als iemand die andere beledig kwets en dat ik zelf wel in de knoop zal zitten.Ik word beschuldigd van persoonlijke aanvallen.
Allerlei zaken omtrent mij wordt naarboven gehaald wat niks bij draagd aan de discussie en gewoon wordt neergekwakt voor mijn voeten. (oa Skillsy praat wel erg veel over dit en dat, dus hij zal wel erg ongelukkig mee zijn) wordt gewoon conclusies getrokken
Mogen jullie allemaal doen maar speel zelf geen heilige boontje.Ik ben ook geen heilige boontje verre van dat

Zoals ooit iemand gezegd heeft:

Waarom kijk je naar de splinter in het oog van je broeder, terwijl je de balk in je eigen oog niet opmerkt? … Huichelaar, verwijder eerst de balk uit je eigen oog, pas dan zul je scherp genoeg zien om de splinter uit het oog van je broeder te verwijderen

Fijne avond
robinpuntdonderdag 21 februari 2013 @ 19:28
quote:
0s.gif Op donderdag 21 februari 2013 19:14 schreef Xenzo het volgende:

[..]

U mag vinden dat het ziek is als iemand zich mengt in een discussie, ikzelf denk er anders over.
Er komen hier af en toe mensen binnen die zelf niet transgender zijn en vragen stellen. Ik vind dat hier over het algemeen mild op wordt gereageerd door de vaste posters in dit topic. Iedereen lijkt zich ervan bewust dat het voor mensen zonder genderprobleem lastig in te schatten is hoe een bepaalde woordkeus valt. Dat wordt dan op een normale manier uitgelegd. En ik vind ook dat er goed werd gereageerd op jouw vragen, ik kan me zelf niet eens herinneren dat ik ooit een aanvaring met jou heb gehad. Dat je dan zo reageert en zo'n kwetsend topic opent, daar schrik ik best wel van. In mijn ogen is dat niet gewoon 'je in een discussie mengen'.
robinpuntdonderdag 21 februari 2013 @ 19:42
Dank voor je uitgebreide reactie Skillsy, ik bied ook mijn excuses aan, ik heb te makkelijk geoordeeld over de inhoud van je posts zonder rekening te houden met onze communicatieve verschillen.
Xenzodonderdag 21 februari 2013 @ 19:44
quote:
0s.gif Op donderdag 21 februari 2013 19:28 schreef robinpunt het volgende:
Er komen hier af en toe mensen binnen die zelf niet transgender zijn en vragen stellen. Ik vind dat hier over het algemeen mild op wordt gereageerd door de vaste posters in dit topic. Iedereen lijkt zich ervan bewust dat het voor mensen zonder genderprobleem lastig in te schatten is hoe een bepaalde woordkeus valt. Dat wordt dan op een normale manier uitgelegd. En ik vind ook dat er goed werd gereageerd op jouw vragen, ik kan me zelf niet eens herinneren dat ik ooit een aanvaring met jou heb gehad.
In had ik het niet over de reacties naar mij toe, die zijn tot nu toe altijd vrij mild en normaal geweest, dat klopt. Ik sprak over de persoonlijke aanvallen die user Skillsy moest ondergaan toen hij vragen stelde.
quote:
0s.gif Op donderdag 21 februari 2013 19:28 schreef robinpunt het volgende:
Dat je dan zo reageert en zo'n kwetsend topic opent, daar schrik ik best wel van. In mijn ogen is dat niet gewoon 'je in een discussie mengen'.
Dat KLB-topic was ook geen discussie, dat was mijn woede uiten.
robinpuntdonderdag 21 februari 2013 @ 19:50
Los van het feit dat ik denk dat je werkelijk geen flauw idee hebt waar de discussie met Skillsy over ging en waarom men (ik) hier reageerde zoals er gereageerd werd, vind ik dat een enorm kwetsende manier om je 'woede te uiten'. Je opent dat topic bewust omdat je weet dat je bijval krijgt van mensen die zich kwetsend gaan uitlaten over transgenders. Ik dacht eerst dat je oprecht geïnteresseerd was maar weet nu wel beter. "Klacht: transseksuelen die niet normaal kunnen doen." Walgelijk, echt.

Maar goed, ik zal het hierbij laten. Misschien vinden mensen het irritant dat ik er weer over begon maar dat is iig niet mijn bedoeling geweest.
Skillsydonderdag 21 februari 2013 @ 19:53
quote:
0s.gif Op donderdag 21 februari 2013 19:42 schreef robinpunt het volgende:
Dank voor je uitgebreide reactie Skillsy, ik bied ook mijn excuses aan, ik heb te makkelijk geoordeeld over de inhoud van je posts zonder rekening te houden met onze communicatieve verschillen.
Dank je.Ik idem dito.
En Xenzo 's topic was denk ik inderdaad woede, het is een uitting van hem.Ik denk dat hij oprecht begaan is met 'ons' en intresse heeft.

Vergeet niet dat genderdysforie moeilijk is voor iedereen.Los daarvan is iedereen verschillend.De gehele wereld

Ik zal het jammer vinden dat door mij dit topic naar de grond gaat.
Abby79donderdag 21 februari 2013 @ 20:14
quote:
0s.gif Op donderdag 21 februari 2013 19:44 schreef Xenzo het volgende:
Dat KLB-topic was ook geen discussie, dat was mijn woede uiten.
Mag ik dit een heel zielige uiting vinden dan? Ik heb sinds die discussie (waar ik niet eens aan mee deed) ook geen plezier meer in dit topic, maar laat het dan links liggen, ga niet bij de kiddies van KLB zeuren over ons :).

Overigens, aangezien het in deze discussie al weer gebeurde, in je KLB topic ook en het enkele topics terug ook al gebeurde: Probeer niet zo generaliserend te zijn. Als jij hier in het topic post dat transseksuelen labiel en hysterisch zijn, dan voelt iedereen zich aangesproken. Ook als ze weten dat ze dat helemaal niet zijn en dus niet bedoeld worden. Hetzelfde met de opmerking dat transseksuelen zo bekend staan om drammen en zeuren een tijdje terug. Maar dat dan gevolgd wordt door de melding dat zo ongeveer iedereen die in de reeks post niet wordt bedoeld. Post het dan gewoon niet. Er zijn vast wel wat lurkende mensen en ook wel wat lurkende transgenders, maar het topic is grotendeels toch voor de mensen die ook daadwerkelijk posten.

Volgens mij zou het daar op letten al aardig wat frustraties kunnen besparen ;).

En @Skillsy, nette uitleg, misschien dat het in je vorige tekst dan anders overkwam. Ik had tijdens die discussie namelijk heel erg het gevoel dat je anderen wilde overtuigen dat een transman die niet alle operaties doet de verkeerde keus maakte. Hoewel dat ook zou kunnen omdat die user - waar ik de naam alweer van ben vergeten - er tussendoor kwam met z'n vreemde theorie over homo zijn of niet ;).
Xenzodonderdag 21 februari 2013 @ 20:23
quote:
0s.gif Op donderdag 21 februari 2013 19:44 schreef Xenzo het volgende:
Dat KLB-topic was ook geen discussie, dat was mijn woede uiten.
quote:
0s.gif Op donderdag 21 februari 2013 19:53 schreef Skillsy het volgende:
En Xenzo 's topic was denk ik inderdaad woede, het is een uitting van hem.Ik denk dat hij oprecht begaan is met 'ons' en intresse heeft.
Dat heeft u goed gezien.
quote:
0s.gif Op donderdag 21 februari 2013 20:14 schreef Abby79 het volgende:
Mag ik dit een heel zielige uiting vinden dan?
Ja, dat mag u.
quote:
0s.gif Op donderdag 21 februari 2013 20:14 schreef Abby79 het volgende:
Overigens, aangezien het in deze discussie al weer gebeurde, in je KLB topic ook en het enkele topics terug ook al gebeurde: Probeer niet zo generaliserend te zijn. Als jij hier in het topic post dat transseksuelen labiel en hysterisch zijn, dan voelt iedereen zich aangesproken. Ook als ze weten dat ze dat helemaal niet zijn en dus niet bedoeld worden. Hetzelfde met de opmerking dat transseksuelen zo bekend staan om drammen en zeuren een tijdje terug. Maar dat dan gevolgd wordt door de melding dat zo ongeveer iedereen die in de reeks post niet wordt bedoeld. Post het dan gewoon niet. Er zijn vast wel wat lurkende mensen en ook wel wat lurkende transgenders, maar het topic is grotendeels toch voor de mensen die ook daadwerkelijk posten.

Volgens mij zou het daar op letten al aardig wat frustraties kunnen besparen ;).
Daar heeft u gelijk in.
Fixersvrijdag 22 februari 2013 @ 17:50
Positief nieuws: Het VUmc heeft een zak geld gekregen om de wachtlijsten weg te werken. Zowel voor diagnostiek als operaties. Ik hoorde vandaag van Jos dat de wachttijden voor diagnose nog zo'n acht maanden zijn, in plaats van achttien.

Betekent voor mij dat er na een half jaar reallife vaart gezet wordt achter het genitaal ontharen. Dan kan dat geen extra vertraging meer opleveren op een later moment.
Skillsyvrijdag 22 februari 2013 @ 19:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 17:50 schreef Fixers het volgende:
Positief nieuws: Het VUmc heeft een zak geld gekregen om de wachtlijsten weg te werken. Zowel voor diagnostiek als operaties. Ik hoorde vandaag van Jos dat de wachttijden voor diagnose nog zo'n acht maanden zijn, in plaats van achttien.

Betekent voor mij dat er na een half jaar reallife vaart gezet wordt achter het genitaal ontharen. Dan kan dat geen extra vertraging meer opleveren op een later moment.
Goed nieuws
Skillsyvrijdag 22 februari 2013 @ 19:23
Kan een instantie zomaar dossiers ophalen bij het UZ /en of VU zonder mijn toestemming?Ik ben aangemeld bij MEE die weten ineens dat ik een trans-verleden heb :?
Ik ben al een aantal jaren man voor de wet.Ik weet niet hoe die instantie dat weet.
Blijft mijn verleden dan inderdaad me altijd achtervolgen??
Messinavrijdag 22 februari 2013 @ 19:33
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 19:23 schreef Skillsy het volgende:
Kan een instantie zomaar dossiers ophalen bij het UZ /en of VU zonder mijn toestemming?Ik ben aangemeld bij MEE die weten ineens dat ik een trans-verleden heb :?
Ik ben al een aantal jaren man voor de wet.Ik weet niet hoe die instantie dat weet.
Blijft mijn verleden dan inderdaad me altijd achtervolgen??
Lijkt me niet... Maar MEE kan wel een connectie hebben met een andere (zorg)instelling waar jij in (een ver) verleden misschien geweest bent? Ik kan zo snel geen connectie met andere bedrijven/instellingen op hun site vinden, maar dat sluit het niet uit natuurlijk.
Skillsyvrijdag 22 februari 2013 @ 19:37
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 19:33 schreef Messina het volgende:

[..]

Lijkt me niet... Maar MEE kan wel een connectie hebben met een andere (zorg)instelling waar jij in (een ver) verleden misschien geweest bent? Ik kan zo snel geen connectie met andere bedrijven/instellingen op hun site vinden, maar dat sluit het niet uit natuurlijk.
Dat is mogelijk, heb bij andere instellingen gezeten.Maar mogen zij onderling dossiers doorgeven dan?Moet ik daar niet toestemming voor geven?
Messinavrijdag 22 februari 2013 @ 19:40
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 19:37 schreef Skillsy het volgende:

[..]

Dat is mogelijk, heb bij andere instellingen gezeten.Maar mogen zij onderling dossiers doorgeven dan?Moet ik daar niet toestemming voor geven?
Als de instellingen onderdeel van elkaar zijn hoeft dat niet (altijd). Het lijkt mij niet dat een ziekenhuis informatie gaat doorgeven zonder jouw schriftelijke toestemming, vandaar.

Ik kwam bij Psyq, en daar wisten ze ook al vanalles over me. En ja hoor;

SPOILER
PsyQ is een landelijk opererend netwerk en samenwerkingsverband van de ggz instellingen Lentis, Mondriaan, de Parnassia Groep en RiaggZuid.
}:|
Xenzovrijdag 22 februari 2013 @ 19:43
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 19:37 schreef Skillsy het volgende:
Dat is mogelijk, heb bij andere instellingen gezeten.Maar mogen zij onderling dossiers doorgeven dan?Moet ik daar niet toestemming voor geven?
Ja, daar moet u inderdaad toestemming voor geven, zonder uw toestemming mogen zij geen medische gegevens met derden delen. Op deze website kunt u informatie vinden, bezwaar maken en andere zaken regelen.
Messinavrijdag 22 februari 2013 @ 19:46
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 19:43 schreef Xenzo het volgende:

[..]

Ja, daar moet u inderdaad toestemming voor geven, zonder uw toestemming mogen zij geen medische gegevens met derden delen. Op deze website kunt u informatie vinden, bezwaar maken en andere zaken regelen.
Nee dus, niet voor overkoepelende organisaties. Dat wordt gezien als één grote instelling namelijk.
Xenzovrijdag 22 februari 2013 @ 19:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 19:46 schreef Messina het volgende:
Nee dus, niet voor overkoepelende organisaties. Dat wordt gezien als één grote instelling namelijk.
Waarom mogen zij dan wel de gegevens van user Skillsy inzien zonder zijn toestemming terwijl andere instellingen wél toestemming van hem moeten vragen, hoe zit dat? Ik weet niet beter dan dat er altijd toestemming gevraagd moet worden alvorens een ziekenhuis en andere zorginstellingen iemands medische gegevens mag inzien.
Messinavrijdag 22 februari 2013 @ 20:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 19:57 schreef Xenzo het volgende:

[..]

Waarom mogen zij dan wel de gegevens van user Skillsy inzien zonder zijn toestemming terwijl andere instellingen wél toestemming van hem moeten vragen, hoe zit dat? Ik weet niet beter dan dat er altijd toestemming gevraagd moet worden alvorens een ziekenhuis en andere zorginstellingen iemands medische gegevens mag inzien.
Je zegt het hier zelf al, andere zorginstelling. Als iets onder een overkoepelende organisatie valt, geldt dat als één grote instelling (onder meerdere namen).

Een mooi voorbeeld hiervan is de zorgverzekering "Turien & co". Dat is dus gewoon Iza Cura, en zij kunnen dus beiden (zowel Turien and Iza Cura) zien welke behandelingen / medicatie je krijgt.
Xenzovrijdag 22 februari 2013 @ 20:05
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 19:57 schreef Xenzo het volgende:
Waarom mogen zij dan wel de gegevens van user Skillsy inzien zonder zijn toestemming terwijl andere instellingen wél toestemming van hem moeten vragen, hoe zit dat? Ik weet niet beter dan dat er altijd toestemming gevraagd moet worden alvorens een ziekenhuis en andere zorginstellingen iemands medische gegevens mag inzien.
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 20:01 schreef Messina het volgende:
Je zegt het hier zelf al, andere zorginstelling. Als iets onder een overkoepelende organisatie valt, geldt dat als één grote instelling (onder meerdere namen).

Een mooi voorbeeld hiervan is de zorgverzekering "Turien & co". Dat is dus gewoon Iza Cura, en zij kunnen dus beiden (zowel Turien and Iza Cura) zien welke behandelingen / medicatie je krijgt.
Oké, dat heb ik nooit geweten. Maar goed, het is wel shit voor user Skillsy dat zijn verleden hem blijft achtervolgen.
Messinavrijdag 22 februari 2013 @ 20:14
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 20:05 schreef Xenzo het volgende:

[..]

[..]

Oké, dat heb ik nooit geweten. Maar goed, het is wel shit voor user Skillsy dat zijn verleden hem blijft achtervolgen.
Ik weet niet hoe relevant het is voor hen om die info te hebben / hem erop te attenderen.
Als het totaal niet relevant is snap ik niet dat ze het er überhaupt over hebben. Ik hoor nou nooit: "Oh, ik zie dat u in 2001 een borstcorrectie heeft gehad", tenzij het relevant is voor het euvel waarvoor ik de dokter/het ziekenhuis bezoek.
Skillsyvrijdag 22 februari 2013 @ 20:43
Kan niet te diep op ingaan hier.Maar het werkt zeer in mijn nadeel dat ze van mijn trans verleden weten.
Nu denken ze dat mijn problematiek door testosteron komt terwijl ik er al heel mijn leven last van heb.Dus ze nemen me niet serieus. :|W
Messinazaterdag 23 februari 2013 @ 02:24
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 20:43 schreef Skillsy het volgende:
Kan niet te diep op ingaan hier.Maar het werkt zeer in mijn nadeel dat ze van mijn trans verleden weten.
Nu denken ze dat mijn problematiek door testosteron komt terwijl ik er al heel mijn leven last van heb.Dus ze nemen me niet serieus. :|W
Kun je dat niet communiceren naar hen toe? Of zijn ze erg halstarrig?
Misschien dan toch iets anders zoeken waar je terecht kunt. Ik weet niet of dat een optie is, natuurlijk.

Details doen er ook niet toe. :)
Nezhizaterdag 23 februari 2013 @ 12:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 17:50 schreef Fixers het volgende:
Positief nieuws: Het VUmc heeft een zak geld gekregen om de wachtlijsten weg te werken. Zowel voor diagnostiek als operaties. Ik hoorde vandaag van Jos dat de wachttijden voor diagnose nog zo'n acht maanden zijn, in plaats van achttien.

Betekent voor mij dat er na een half jaar reallife vaart gezet wordt achter het genitaal ontharen. Dan kan dat geen extra vertraging meer opleveren op een later moment.
Geldt dit ook voor mensen die nu op de wachtlijst staan? Want het is nu mijn achtste maand :P
Wel financieel vervelend, ik heb nu een vrijwillig hoger eigen risico omdat ik niet verwachtte dat het zo snel zou kunnen.. dus dat wordt geen studentenkamertje voor mij.
Fixerszaterdag 23 februari 2013 @ 23:49
Naar wat ik begreep geldt het ook voor mensen op de wachtlijst. Er is meer mankracht in het psychologenteam (en ook operatietijd). Ze zijn mensen eerder aan het bellen voor afspraken dan dat ze verwachtten. Maar pin me niet vast op de exacte wachttijden, die heb ik ook maar gehoord in de wandelgang, letterlijk.

Heb wel even aangegeven dat ik het jammer vind dat ik steeds een anderen voor me heb bij het team. Ik snap de reden van de wisseling van psycholoog, maar wel lastig om die relatie weer op te bouwen. Ook vervelend dat ik steeds andere endo's zie, ik heb volgens mij iedere keer een andere endo voor mijn neus gehad. Zou fijn zijn als je zoveel mogelijk steeds dezelfde zou hebben/
Maisnonzondag 24 februari 2013 @ 00:53
Als ik van Trotsenburg zelf heb vind ik het toch wel het fijnst, hij spreekt ook alles goed door qua bloedtest resultaten enzo, al helemaal als je er zelf om vraagt.

Ik had pasgeleden een afspraak bij de plastische chirurgie en ik kreeg daar weer wat anders te horen dan wat van Trotsenburg die ook gynaecoloog is aanraadde, dat was nogal kut. Dan zit je met 2 medische experts die tegenstrijdige dingen roepen en dan moet je daaruit kiezen
Fixerszondag 24 februari 2013 @ 01:05
Ik vind Van Trotsenburg ook de prettigste die ik er tot nog toe gezien heb. Hij is inderdaad duidelijk over de dingen die je noemt. Verder vind ik het ook gewoon een prettige man, hij komt kalm, betrokken en vriendelijk over. Ik snap niet echt goed waarom er nog wel eens kwaad over hem wordt gesproken.
Dawsen-Smileszondag 24 februari 2013 @ 22:11
- Wegwezen! :{. -

[ Bericht 12% gewijzigd door #ANONIEM op 24-02-2013 23:49:07 ]
Nezhidinsdag 26 februari 2013 @ 12:44
Turkish actress now a ‘free man’ after a decision to change genders
Hexleydinsdag 26 februari 2013 @ 13:39
TNN: Teeven komt met antwoorden aan Tweede Kamer over wetsvoorstel
robinpuntdonderdag 28 februari 2013 @ 08:04
Maxim Februari vanavond in dwdd! O+ :D
Meike26donderdag 28 februari 2013 @ 10:17
Interessante discussie op de vorige pagina's.

Zelf ervaar ik ook wel mannendingen in mijn leven, maar heb niet bepaald het idee dat mij dat minder vrouw maakt. Ik houd mij nog altijd graag bezig met auto's en autosport en heb ik deze week een nieuwe 'simulator' gekocht om het online racen wat beter te ervaren.

Als persoon/karakter/interesses ben ik dan ook nooit veranderd, het is alleen de buitenkant waar ik ontiegelijk veel haat naar had en niet zo verder wilde. Betreft genderID ben ik dan ook nog altijd trots dat ik deze stap heb gezet.

En ja ik heb ook wel vrouwen-ervaringen, maar heb nu niet bepaald het idee dat ik 'veranderd' ben in een theemuts. Als ik zo'n miep in de auto zie die al autorijdend zichzelf aan het opdoffen is, vind ik dat soms wel leuk/lief om te zien, maar als ze met niets anders dan dat bezig zijn in de auto: Doe ff normaal zeg :r :') Make-up in het algemeen vind ik nou ook niet bepaald noodzakelijk. Ik ga liever als mezelf en niet 100% passabel de deur uit dan dat ik 100% passabel maar als een Picasso de straat op wandel. Begrijp soms niet hoe mijn zusje zich zo kan volkliederen met foundation. Sowieso dat ze daar dan een uur mee bezig is 8)7
Gewoon lekker makkelijk, beetje mascara, beetje oogschaduw en op een goede dag ook lipgloss/stick of een lobello met een kleurtje.

Af en toe met vriendin wat drinken in de stad of een biosje pakken. Lekker keuvelen met een warme choco of wat 'kijkenkijken-niet-kopen' shoppend door de stad. Erg gezellig :Y

[ Bericht 9% gewijzigd door Meike26 op 28-02-2013 10:25:11 ]
Fixersdonderdag 28 februari 2013 @ 20:51
Mannendingen, vrouwendingen... wie bepaalt dat? De maatschappij en de maatschappij dat zijn wij. Problem solved!

Persoonlijke ontwikkelingen: Ik heb vorige week dus te te horen gekregen dat ik verder kan met de volgende stap: permanent ontharen van het operatiegebied. Dat maakt die operatie ineens heel veel concreter. Het houdt me al de hele week bezig. Op mijn blog de lange versie: http://wp.me/p25gRL-cd Nu ik voor het eerst gesproken heb over daadwerkelijk die operatie moet het idee nog heel erg inzinken. Ik vind het best wel een beetje... eng.
robinpuntzondag 3 maart 2013 @ 11:18
De maakbare man van Maxim Februari verscheen afgelopen vrijdag, ik heb m direct in 1 ruk uitgelezen. Ik vond het vooral ongelooflijk mooi dat hij dingen beschrijft/verklaart die ik wel voelde maar niet goed kon plaatsen. Ik kan me voorstellen dat het voor mtf ook prettig is om te lezen omdat het gaat over maatschappij/fatsoen/identiteit/mannen én vrouwen.

Vanwege het verschijnen van dit boek hadden we deze week en vooral dit weekend een hele prettige overload aan Maxim Februari: VK/Trouw/NRC, op de radio, etc. Ik hoop dat jullie er net zo van hebben genoten als ik!
Fixerszondag 3 maart 2013 @ 22:52
Ikzelf moet DWDD met Maxim nog terugkijken op uitzending gemist. Maar het eerste wat ik van een collega hoorde toen ik de dag na uitzending op het werk kwam: "Wat ben ik blij dat jij er zo enorm veel makkelijker me omgaat."

Wat is de insteek van zijn boek?
robinpuntmaandag 4 maart 2013 @ 12:10
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2013 22:52 schreef Fixers het volgende:
Ikzelf moet DWDD met Maxim nog terugkijken op uitzending gemist. Maar het eerste wat ik van een collega hoorde toen ik de dag na uitzending op het werk kwam: "Wat ben ik blij dat jij er zo enorm veel makkelijker me omgaat."

Wat is de insteek van zijn boek?
Ik kan me totaal niet vinden in de reactie van je collega. Maxim kreeg best domme vragen ("maar van binnen blijf je toch vrouw?") en het was een verademing om van zo'n hyperintelligente man te horen hoe het zit, met humor ook nog. Ik heb alleen maar een heleboel positieve reacties gehoord en gelezen.

Zijn boek is heel informatief, een soort handleiding. Als iemand meer zou willen weten over transseksualiteit dan kan het niet duidelijker dan als ie dat boek leest.
Hexleymaandag 4 maart 2013 @ 14:16
Die collega zal wel dingen vragen die je, als je iets van opvoeding gehad hebt normaal gesproken niet zou vragen.
Messinamaandag 4 maart 2013 @ 14:24
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2013 14:16 schreef Hexley het volgende:
Die collega zal wel dingen vragen die je, als je iets van opvoeding gehad hebt normaal gesproken niet zou vragen.
Ligt er natuurlijk ook aan hoe goed je met je collega bent. ;)

En, sommige mensen vinden het juist fijn als je vragen stelt. Het is een lastige balans om te vinden tussen 'Ik ben nieuwsgierig/benieuwd' en 'Ik wil deze persoon niet kwetsen/ongemakkelijk laten voelen'.
Meike26maandag 4 maart 2013 @ 14:27
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2013 14:24 schreef Messina het volgende:

[..]

Ligt er natuurlijk ook aan hoe goed je met je collega bent. ;)

En, sommige mensen vinden het juist fijn als je vragen stelt. Het is een lastige balans om te vinden tussen 'Ik ben nieuwsgierig/benieuwd' en 'Ik wil deze persoon niet kwetsen/ongemakkelijk laten voelen'.
Eens :Y Meest kwetsende en irritantste is nog wel dat anderen over of voor jou gaan praten (waar je zelf ook bij zit) en je verleden erbij halen. Meest pijnlijke is nog wel als het in de familie gebeurt :(
Messinamaandag 4 maart 2013 @ 14:33
quote:
1s.gif Op maandag 4 maart 2013 14:27 schreef Meike26 het volgende:

[..]

Eens :Y Meest kwetsende en irritantste is nog wel dat anderen over of voor jou gaan praten (waar je zelf ook bij zit) en je verleden erbij halen. Meest pijnlijke is nog wel als het in de familie gebeurt :(
Opstaan en roepen: "Halloooooooo, ik zit hier!" ;)

Ik als schizofreen herken het wel. "Ja, ze voelt zich niet zo goed. Ze hoort weer stemmen in haar hoofd". Hallooooo, ik zit hier. }:|
Meike26maandag 4 maart 2013 @ 14:42
Dat niet alleen, maar er zo nu en dan aan herinnert worden dat ik ooit een jongen was, is gewoon asociaal en respectloos. Tuurlijk doe ik er niet moeilijk om om soms zelf naar het verleden te kijken. Die periode ontken ik ook niet.

Maar dat dit word gedaan door anderen is pijnlijk en verstoord mijn zelfbeeld. En dan zeggen ze dus: Ja, mensen horen het toch te weten... WTF }:| Ik ben toch geen crimineel ofzo :|W
Messinamaandag 4 maart 2013 @ 15:27
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2013 14:42 schreef Meike26 het volgende:
Dat niet alleen, maar er zo nu en dan aan herinnert worden dat ik ooit een jongen was, is gewoon asociaal en respectloos. Tuurlijk doe ik er niet moeilijk om om soms zelf naar het verleden te kijken. Die periode ontken ik ook niet.

Maar dat dit word gedaan door anderen is pijnlijk en verstoord mijn zelfbeeld. En dan zeggen ze dus: Ja, mensen horen het toch te weten... WTF }:| Ik ben toch geen crimineel ofzo :|W
Mensen horen het te weten :')
Jij maakt toch zelf wel uit wie wel en wie niet.

Ik vind mezelf een ontzettend tof persoon als het hierom gaat. Johnny is vanaf nu Johanna. No more looking back. Maar misschien vindt Johanna me daardoor wel weer heel apatisch, als je snapt wat ik bedoel.
Ik reageer ook vaak met: "Ja, en?" als mensen mij 'roddels' vertellen. Jezus, kiekt naar uw eigen zeg.
Hexleymaandag 4 maart 2013 @ 16:06
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2013 14:24 schreef Messina het volgende:

[..]

Ligt er natuurlijk ook aan hoe goed je met je collega bent. ;)
Er zijn uitzonderingen maar het lijkt wel, dat deze collega ook het recht heeft om het aan vreemde zoals bv. Maxim Februari te vragen.

Of wil je zeggen dat het wel normaal is, om bij een redelijk onbekende gelijk naar de seksuele geaardheid te vragen?
Messinamaandag 4 maart 2013 @ 16:08
quote:
1s.gif Op maandag 4 maart 2013 16:06 schreef Hexley het volgende:

[..]

Er zijn uitzonderingen maar het lijkt wel, dat deze collega ook het recht heeft om het aan vreemde zoals bv. Maxim Februari te vragen.

Of wil je zeggen dat het wel normaal is, om bij een redelijk onbekende gelijk naar de seksuele geaardheid te vragen?
Lijkt mij niet, nee ;)
Even een sidenote: Ik heb het niet gezien :P
Hexleymaandag 4 maart 2013 @ 16:16
Heb geen linkje bij de hand. Maar wat me het meeste op viel, is dat hij een beetje zoals Bram Moszkowicz praat. :)
robinpuntmaandag 4 maart 2013 @ 18:19
Ik vond het altijd erg moeilijk om geen antwoord te geven op vragen over mijn transitie die ik eigenlijk helemaal niet wilde beantwoorden. Ik wilde mensen niet het idee geven dat ze voor mij op hun tenen moeten lopen en soms wist ik zelf ook eigenlijk niet waarom ik bepaalde vragen vervelend vond. Maxim's boek heeft daar veel duidelijk in gemaakt, ik heb er iig ongelooflijk veel aan.
Messinamaandag 4 maart 2013 @ 18:29
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2013 18:19 schreef robinpunt het volgende:
Ik vond het altijd erg moeilijk om geen antwoord te geven op vragen over mijn transitie die ik eigenlijk helemaal niet wilde beantwoorden. Ik wilde mensen niet het idee geven dat ze voor mij op hun tenen moeten lopen en soms wist ik zelf ook eigenlijk niet waarom ik bepaalde vragen vervelend vond. Maxim's boek heeft daar veel duidelijk in gemaakt, ik heb er iig ongelooflijk veel aan.
Wat zijn vragen waar je liever geen antwoord op geeft, dan? Moet ik dan denken in de richting van: "Hoe werkt dat nu, jezelf masturberen?", of "Mag ik eens zien hoe het eruit ziet?"
Uiteraard vraag ik niet naar een specifiek voorbeeld, maar kun je me vertellen welke richting ik op moet denken?

Pure interesse, tegen mij mag je met een gerust hart 'liever niet' zeggen, even goede vrienden. :*
robinpuntmaandag 4 maart 2013 @ 18:48
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2013 18:29 schreef Messina het volgende:

[..]

Wat zijn vragen waar je liever geen antwoord op geeft, dan? Moet ik dan denken in de richting van: "Hoe werkt dat nu, jezelf masturberen?", of "Mag ik eens zien hoe het eruit ziet?"
Uiteraard vraag ik niet naar een specifiek voorbeeld, maar kun je me vertellen welke richting ik op moet denken?

Pure interesse, tegen mij mag je met een gerust hart 'liever niet' zeggen, even goede vrienden. :*
Bijvoorbeeld over mijn borst, ik draag een binder en een collega die ik helemaal niet goed ken vroeg hoe groot het is wat ik daar verberg. En of ik me van beneden ga laten opereren. Eerst zei ik dan dat ik het nog niet wist ofzo, maar eigenlijk vind ik dat mensen daar echt niets mee te maken hebben tenzij ik op het punt sta met ze het bed in te duiken ofzo. Ik zal altijd geduldig blijven want ik wil graag dat mensen begrip hebben voor transgenders en het voelt dan toch alsof ik een reputatie van een groep hoog te houden heb, maar ik ga niet langer antwoord geven op ongepaste vragen en mensen mogen ook best weten dat het ongepaste vragen zijn.

Ik vind het ook vervelend dat mensen altijd vragen naar de reacties van andere mensen. "hoe reageren je ouders???" "hoe reageren je collega's???" en dat mensen zeggen hoe moedig het allemaal is. Eerst begreep ik eigenlijk niet waarom ik dit allemaal zo vervelend vond maar Maxim wijdt daar een stuk in zijn boek aan en ik heb nu wel het idee dat ik er daardoor beter mee om kan gaan.
Messinamaandag 4 maart 2013 @ 19:31
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2013 18:48 schreef robinpunt het volgende:

[..]

Bijvoorbeeld over mijn borst, ik draag een binder en een collega die ik helemaal niet goed ken vroeg hoe groot het is wat ik daar verberg.
Vind ik niet kunnen. Wil het woord respectloos nog nét niet gebruiken.
quote:
En of ik me van beneden ga laten opereren. Eerst zei ik dan dat ik het nog niet wist ofzo, maar eigenlijk vind ik dat mensen daar echt niets mee te maken hebben tenzij ik op het punt sta met ze het bed in te duiken ofzo.
Agreed, al zou ik er ook wel nieuwsgierig naar zijn, denk ik.
Wel lastig, 'op welk punt in de relatie vertel ik...' Hmm :)
quote:
Ik zal altijd geduldig blijven want ik wil graag dat mensen begrip hebben voor transgenders en het voelt dan toch alsof ik een reputatie van een groep hoog te houden heb, maar ik ga niet langer antwoord geven op ongepaste vragen en mensen mogen ook best weten dat het ongepaste vragen zijn.
Agreed!

quote:
Ik vind het ook vervelend dat mensen altijd vragen naar de reacties van andere mensen. "hoe reageren je ouders???" "hoe reageren je collega's???" en dat mensen zeggen hoe moedig het allemaal is. Eerst begreep ik eigenlijk niet waarom ik dit allemaal zo vervelend vond maar Maxim wijdt daar een stuk in zijn boek aan en ik heb nu wel het idee dat ik er daardoor beter mee om kan gaan.
Ik zie dat ik me hier ook schuldig aan heb gemaakt. :@
Misschien ga ik dat boek maar eens lezen, klinkt als zeer intressant :Y
Xenzomaandag 4 maart 2013 @ 22:57
Hoe iemands seksleven eruit ziet, dat is inderdaad een vraag die mensen niet horen te stellen. Maar goed, als iemand bezig is met zijn of haar transitie dan snap ik best dat mensen willen weten hoe het in elkaar zit. De transvrouw die ik ken, die heb ik tientallen vragen gesteld over haar operaties, hoe ze haar nieuwe toekomst ziet en dergelijke. Ook toen ik (zeer) persoonlijke en kritische vragen aan haar stelde, reageerde ze heel normaal. Maar goed, dan even wat anders: waarom willen veel transseksuelen hun verleden verbergen, het is geen schande om van geslacht veranderd te zijn of wel soms? Mijn advies aan jullie, wees trots dat jullie die stap genomen hebben en wees happy met uw nieuwe leven.
Meike26maandag 4 maart 2013 @ 23:04
Niet zozeer het verbergen, maar je wil toch een normaal leven in de gewenste geslachtsrol (vreemd woord) en dan ga je je niet steeds voorstellen als "Ik ben .. en vroeger luisterde ik nog naar de naam .."

Iemand die blind geboren is zal ook niet te pas en te on pas vermelden dat hij/zij blind is. Dar kom je zelf wel achter. Ontkennen doe ik niet, maar ik zie mijn leven niets anders dan dat ik een vrouw/meisje ben. Als mensen daar vragen/opmerkingen over hebben, ook goed.
Fixersdinsdag 5 maart 2013 @ 08:36
Ik ben er heel open over en leg het ook niet meer spontaan uit aan mensen. Maar als iemand me ernaar vraagt vind ik het niet erg. Ik snap de twijfels die mensen hebben wanneer ze mij aanspreken. Na zes maanden hormonen ben ik beetje half-om-half.

Behalve toen ik afgelopen weekend in de sauna bij de schoonheidsspecialiste zat. Het 'jezelf als vrouw presenteren' is wat lastig als je de helft van de tijd naakt rondloopt. Ze vroeg wel netjes of ik het erg vind als ze over dingen vroeg. De vragen die ze daarna stelde waren heel erg op haar vakgebied: haargroei, baardhaar, veranderende huid, dat soort dingen.
Xenzodinsdag 5 maart 2013 @ 12:43
@ Fixers,
Het lijkt mij best lastig voor om u gedeeltelijk of volledig naakt te zijn, juist omdat u deels man en deels vrouw bent qua lichaam. Maar het is mooi om te lezen dat er, als ik uw verhaal correct begrepen heb, goed op gereageerd werd.
robinpuntdinsdag 5 maart 2013 @ 18:46
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2013 14:42 schreef Meike26 het volgende:
Dat niet alleen, maar er zo nu en dan aan herinnert worden dat ik ooit een jongen was, is gewoon asociaal en respectloos. Tuurlijk doe ik er niet moeilijk om om soms zelf naar het verleden te kijken. Die periode ontken ik ook niet.

Maar dat dit word gedaan door anderen is pijnlijk en verstoord mijn zelfbeeld. En dan zeggen ze dus: Ja, mensen horen het toch te weten... WTF }:| Ik ben toch geen crimineel ofzo :|W
Dit is trouwens ook opgenomen in het boek van Maxim :) In het hoofdstuk Taal en etiquette: 'Praat niet met anderen over iemands transitie. [...] Zelfs als iemand volledig open is over zijn eigen situatie, dan geeft dat jou nog niet het recht om hem tegenover anderen te 'outen'. [...]
Och als iedereen dit zou snappen he. Wat zou het ons leven vergemakkelijken.
Fixersmaandag 18 maart 2013 @ 19:43
Ik heb mijn collega's expliciet toestemming gegeven om het uit te leggen als er naar gevraagd wordt. Als je in een winkel werkt, zoals ik doe, en openlijk door je transitie heen moet dan is dat soms wel handig. Maar ik vind het in het algemeen een prima regel dat je niet zomaar iemand out.

Het boekje van Maxim is trouwens leuk leesvoer. Af en toe heb ik het idee dat ik een door een goede redacteur herschreven versie van mijn blog lees. :D :P Zijn "Hoe voelt dat nou?" uitleg vind ik wel een heel goed gevonden simpele metafoor. Ik vind het wel een aanrader voor mensen die gewoon eens wat meer willen weten over transities.

Ik had een paar weken terug een lijstje met datums van mijn transitie op mijn blog gezet. Ik heb dat nu verwerkt tot een tijdlijn op schaal. Dan valt op hoe lang die wachttijden eigenlijk zijn in verhouding tot de voortgang die je maakt als je eenmaal in die diagnostische fase zit. Ook dat de operatie zelf dus echt maar een heel klein onderdeel van het geheel is dat helemaal aan het einde komt. Voor de liefhebbers: http://wp.me/s25gRL-tijdlijn

Edit: ik kwam er toevallig via een oud topic achter dat ik me drie maanden eerder dan aanvankelijk in mijn tijdlijn overzicht staat. Vanaf aanmelden tot begin diagnostiek 18 maanden, vanaf aanmelden tot groen licht 27 maanden en vanaf aanmelden tot daadwerkelijk slikken van androcur 29 maanden.

[ Bericht 10% gewijzigd door Fixers op 18-03-2013 21:45:14 ]
Xenzomaandag 18 maart 2013 @ 21:45
@ Fixers,
Dat zo'n proces lang duurt qua wachttijden, dat wist ik al door de verhalen die ik hier langs heb zien komen, maar zo lang wist ik niet. Een snelle rekensom leerde mij dat u, als ik uw tijdlijn correct gelezen heb, ruim 2 jaar heeft moeten "wachten" voordat het "feest" kon beginnen qua behandeling, medicatie en dergelijke.

[ Bericht 1% gewijzigd door Xenzo op 18-03-2013 21:53:00 (Er stond een spelfout in mijn bericht) ]
Fixersmaandag 18 maart 2013 @ 21:51
Daarom wilde ik die tijdlijn zo graag op een correcte schaal. Dat het zichtbaar wordt hoe onmenselijk lang die wachttijden zijn. Moet een cardioloog mee aankomen; tweeënhalfjaar van doorverwijzing tot start van de behandeling.

[ Bericht 0% gewijzigd door Fixers op 18-03-2013 22:04:36 ]
Xenzomaandag 18 maart 2013 @ 21:55
@ Fixers,
Ik neem voor het gemak aan dat dit de gemiddelde wachttijden zijn bij dat proces, klopt dat? Als iedereen daar last van heeft, van die wachttijden, dan is dat echt onmenselijk en zelfs levensgevaarlijk aangezien ik me kan voorstellen dat veel mensen wanhopig worden en zelfs misschien zelfmoord willen of gaan plegen.
Abby79dinsdag 19 maart 2013 @ 08:54
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2013 21:51 schreef Fixers het volgende:
Moet een cardioloog mee aankomen; tweeënhalfjaar van doorverwijzing tot start van de behandeling.
En dan nog tweeënhalf tot drie jaar voor de behandeling (als je voor de operatie gaat)... nee, dit traject is echt niet een van de snelste ;(

quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2013 21:55 schreef Xenzo het volgende:
@ Fixers,
Ik neem voor het gemak aan dat dit de gemiddelde wachttijden zijn bij dat proces, klopt dat?
Het wisselt wel iets en scheelt ook waar je zit, maar als ik het goed begreep is de wachttijd tegenwoordig iets minder. Maar nog steeds te lang.
quote:
Als iedereen daar last van heeft, van die wachttijden, dan is dat echt onmenselijk en zelfs levensgevaarlijk aangezien ik me kan voorstellen dat veel mensen wanhopig worden en zelfs misschien zelfmoord willen of gaan plegen.
Tja, dat is het ook. Dat probleem heb ik tijdens de eerste wachtlijst niet gehad trouwens, maar ik merk na het nieuws van een maand geleden dat m'n operatie met vijf maanden uitgesteld gaat worden toch dat ik daar ontzettend veel moeite mee heb :'(. (Het kost me letterlijk enorm veel energie, en dat is nou net iets wat ik na het verhuizen en de nieuwe baan eigenlijk niet meer over heb)
Xenzodinsdag 19 maart 2013 @ 16:52
Maar weet iemand wat de reden is van die asociaal lange wachttijden? Ik ga bijna denken dat de artsen jullie op de proef willen stellen door alles flink te vertragen zodat ze 100% zeker weten dat jullie écht van geslacht veranderen. Het is misschien wat ver gezocht, maar ja, het is toch niet normaal dat het zo extreem lang duurt of wel soms? In landen zoals bijvoorbeeld Thailand duurt zo'n transitie vrij kort qua wachttijden, althans, dat denk ik.
Abby79dinsdag 19 maart 2013 @ 18:30
Tja, te weing personeel dat het kan gok ik. Dat geldt bij het UZ minder volgens mij, ik zie nooit iemand wachten bij de psycholoog en ze hebben vele endocrinologen. Maar qua operatie, als de arts een ongeluk heeft en dat de wachtlijst doorschuift dan zit daar duidelijk een knelpunt... wat nu als hij zich had doodgereden tegen een boom?

Ik vind enige tijd tussen de hormonen en de operatie overigens wel logisch, dat heeft wat tijd nodig. Maar het is bij mij straks 2,5 jaar, dat is me toch echt wel te lang ;(.
Onderwegdinsdag 19 maart 2013 @ 19:02
Bij het VU in Amsterdam (ik heb geen ervaring met andere locaties vwb het transitietraject) is er gewerkt aan het in kaart brengen van de knelpunten en is er inmiddels op diverse fronten extra capaciteit.

Er is een extern bureau ingehuurd om alle mogelijk contactpunten van cliënten met diverse zorgverleners binnen het VU in kaart te brengen (stroomschema). Op basis daarvan is extra capaciteit in de OK gekomen (nadat er al eerder extra capaciteit bij de psychologen gekomen was).

Ik ben geen fangirl van het VU (of welke andere locatie dan ook), maar er wordt ('gestroomlijnd' door de enigszins ambtelijke omgeving binnen het VU) wel degelijk nagedacht over hoe het beter en sneller kan. De intaketijden, diagnosetijden en operatietijden worden 'as we speak' korter. Dus hoewel de eerdere klachten over de behandeling bij het VU zeker gerechtvaardigd waren (en voor een gedeelte nog steeds zijn), gaat het wel de goede kant op. Dat is toch een goed bericht -lijkt mij- voor iedereen die nu ergens op zit te wachten.

[ Bericht 0% gewijzigd door Onderweg op 19-03-2013 19:05:27 (typo's) ]
Abby79dinsdag 19 maart 2013 @ 19:08
Dat is zeker een goede zaak. Maar ik vraag me af of ze ook rekening houden met (bijv) een situatie zoals ik nu mee maak, een arts die enkele maanden uit de running is. Ik verwacht het niet. En eigenlijk is dat schandalig. Het is ook niet zo dat ik met een hartoperatie opeens 5 maanden moet wachten als de chirurg een ongeluk heeft. Of dat ik 5 maanden zonder internet zou zitten als er een monteur ziek is.

Eigenlijk zou je hiervoor een schadevergoeding ofzo moeten krijgen, die krijg je bij de KLM ook als je X uur vertraging hebt....

Sorry, ben een beetje in een zeur modus vanavond merk ik ;(
Onderwegdinsdag 19 maart 2013 @ 19:09
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 19:08 schreef Abby79 het volgende:
Dat is zeker een goede zaak. Maar ik vraag me af of ze ook rekening houden met (bijv) een situatie zoals ik nu mee maak, een arts die enkele maanden uit de running is. Ik verwacht het niet. En eigenlijk is dat schandalig. Het is ook niet zo dat ik met een hartoperatie opeens 5 maanden moet wachten als de chirurg een ongeluk heeft. Of dat ik 5 maanden zonder internet zou zitten als er een monteur ziek is.

Eigenlijk zou je hiervoor een schadevergoeding ofzo moeten krijgen, die krijg je bij de KLM ook als je X uur vertraging hebt....

Sorry, ben een beetje in een zeur modus vanavond merk ik ;(
Als je via het VU gaat, ben je niet afhankelijk van 1 chirurg. Zo zal ik in het MCA geopereerd worden. Dat 'spreidt' het risico iets.

Maar als je extra moet wachten omdat de pl. chirurg niet kan skieën, is inderdaad wel balen ... ;(
Messinadinsdag 19 maart 2013 @ 19:23
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 19:08 schreef Abby79 het volgende:
Dat is zeker een goede zaak. Maar ik vraag me af of ze ook rekening houden met (bijv) een situatie zoals ik nu mee maak, een arts die enkele maanden uit de running is. Ik verwacht het niet. En eigenlijk is dat schandalig. Het is ook niet zo dat ik met een hartoperatie opeens 5 maanden moet wachten als de chirurg een ongeluk heeft. Of dat ik 5 maanden zonder internet zou zitten als er een monteur ziek is.

Eigenlijk zou je hiervoor een schadevergoeding ofzo moeten krijgen, die krijg je bij de KLM ook als je X uur vertraging hebt....

Sorry, ben een beetje in een zeur modus vanavond merk ik ;(
Vergelijk je nu een hartoperatie met een geslachtsverandering? Sinds wanneer valt dat laatste onder levensbedreigend? ;)
Ik snap dat elke dag langer wachten verschrikkelijk vervelend is, hoor :) Maar jouw dag gaat komen. Of dat nu morgen of over een week is, hij gaat komen. :*
Onderwegdinsdag 19 maart 2013 @ 19:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 19:23 schreef Messina het volgende:

[..]

Vergelijk je nu een hartoperatie met een geslachtsverandering? Sinds wanneer valt dat laatste onder levensbedreigend? ;)
Ik snap dat elke dag langer wachten verschrikkelijk vervelend is, hoor :) Maar jouw dag gaat komen. Of dat nu morgen of over een week is, hij gaat komen. :*
Dit soort opmerkingen komen alleen van mensen die zelf geen GD hebben. Een onbegrepen GD kan net zo bedreigend zijn als een niet behandelde hartaandoening. Het is geen lifestylechoise, geen fetish, geen 'gek zijn op toffe kleding', geen 'afwijkende' sexuele voorkeur. Het is in sommige gevallen een 'keuze' tussen leven of dood. Snap je het niet, vind ik dat niet erg. Er zijn maar weinig mensen die het snappen als je er zelf geen last van hebt.
Abby79dinsdag 19 maart 2013 @ 19:32
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 19:23 schreef Messina het volgende:

[..]

Vergelijk je nu een hartoperatie met een geslachtsverandering? Sinds wanneer valt dat laatste onder levensbedreigend? ;)
Ik snap dat elke dag langer wachten verschrikkelijk vervelend is, hoor :) Maar jouw dag gaat komen. Of dat nu morgen of over een week is, hij gaat komen. :*
Ja, die vergelijking maak ik. Zoals Xenzo al aangaf, voor sommige zou zo'n vertraging best levensbedreigend kunnen zijn (die gedachtes - niet alleen hierdoor hoor, maar in combinatie met vanalles - zijn hier ook weer langsgekomen - niet dat ik er iets mee doe, dat heb ik ooit gedaan, niet meer). En dat het komt weet ik ook wel. Maar dat weten helpt niet, het is gewoon onvoorstelbaar dat 1 skiongeluk voor 5 maanden vertraging zorgt. Ik heb er naar mijn idee al veel te lang op gewacht.... (plus, mijn hele planning voor dit jaar ligt opeens in duigen, maar niemand daar die daar rekening mee houdt)

/zeurmodus off
Fixersdinsdag 19 maart 2013 @ 19:56
In het geval van cardiologie zij er wel wat meer chirurgen in het land beschikbaar die een nieuwe hartklep kunnen plaatsen of een bypass aanleggen. Vaginaplastiek is een toch best wel wat zeldzamere procedure en ik kan me voorstellen dat er maar een handje vol plastisch chirurgen zijn die de techniek daarvoor onder de knie hebben. In tegenstelling tot een leger cardiologen. Hoe vervelend het ook is, ik snap wel dat een onvoorziene omstandigheid, zoals een zieke chirurg, voor geslachtsveranderende operaties grotere gevolgen heeft dan voor de meeste andere procedures.

Maar inderdaad vervelend. Omdat we deze operaties zien aankomen en redelijk kunnen plannen kan je in een jaarplanning ook rekenign houden dat het gebeurd. Ik heb zo ook mijn ideeën wanneer de operatie plaats moet gaan vinden: dat zal het voorjaar zijn. De periode September-December ziet mijn werkgever mij niet graag ziek.
Abby79dinsdag 19 maart 2013 @ 20:08
Ook nog zo'n punt... mijn werk is het eind van het jaar ook het drukst. Door die vertraging ga ik nu van een rustige zomerperiode naar de drukte eindejaarsperiode. Plus dat nijn contract nu verlengt moet worden in mijn herstelperiode. Gewoon heel onhandig. En dat ik met alle feestdagen ook nog aan het herstellen ben is ook al shit... bah :'(.
Messinadinsdag 19 maart 2013 @ 20:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 19:29 schreef Onderweg het volgende:

[..]

Dit soort opmerkingen komen alleen van mensen die zelf geen GD hebben. Een onbegrepen GD kan net zo bedreigend zijn als een niet behandelde hartaandoening. Het is geen lifestylechoise, geen fetish, geen 'gek zijn op toffe kleding', geen 'afwijkende' sexuele voorkeur. Het is in sommige gevallen een 'keuze' tussen leven of dood. Snap je het niet, vind ik dat niet erg. Er zijn maar weinig mensen die het snappen als je er zelf geen last van hebt.
Ik snap het niet, probeer het eens uit te leggen met voorbeelden die wel te linken zijn i.p.v. voorbeelden die compleet niet matchen (lifestyle, fetish, etc). :)

quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 19:32 schreef Abby79 het volgende:

[..]

Ja, die vergelijking maak ik. Zoals Xenzo al aangaf, voor sommige zou zo'n vertraging best levensbedreigend kunnen zijn (die gedachtes - niet alleen hierdoor hoor, maar in combinatie met vanalles - zijn hier ook weer langsgekomen - niet dat ik er iets mee doe, dat heb ik ooit gedaan, niet meer). En dat het komt weet ik ook wel. Maar dat weten helpt niet, het is gewoon onvoorstelbaar dat 1 skiongeluk voor 5 maanden vertraging zorgt. Ik heb er naar mijn idee al veel te lang op gewacht.... (plus, mijn hele planning voor dit jaar ligt opeens in duigen, maar niemand daar die daar rekening mee houdt)

/zeurmodus off
Als eerste; Als jij lekker wilt zeuren (persoonlijk zie ik het niet als zeuren maar als je hart luchten) moet je dat vooral doen ;) Niet binnen houden :)

Ten tweede; Ja. Kan. Maar goed, iemand met een zware depressie kan vaak ook niet direct in de geestelijke gezondheidszorg terecht. Daar zijn ook wachtlijsten. En dat kán ook levensbedreigend zijn. ;)
GD is wat mij betreft psychisch. En voor de duidelijkheid; Ik zeg NIET dat er geestelijk iets mis met jullie is. Maar goed, je wordt geboren met een pielemuisje en je voelt (=psychisch) jezelf vrouw. (Je bént vrouw, excuus :@ ). Of andersom. Dit is op te lossen met een operatie. Maar feitelijk ga je niet dood omdat je geboren bent met een verkeerd geslachtsdeel. Mogelijk maakt iemand een eind aan zijn/haar leven door psychische (daar heb je 'm weer) problemen daardoor, true.

Shit, nog best lastig als ik er wat dieper over nadenk! ;)

In een perfecte wereld zou er gewoon een feilloze hersenscan zijn -liefst zonder wachtlijst- die laat zien of iemand een man of een vrouw is (ongeacht met welk geslacht zij geboren zijn), en staat de chirurg na die scan binnen een maand klaar om je te helpen. Maar helaas, zo is het leven niet.

Ik gun jullie alles wat jullie willen, en liever vandaag dan morgen. :*
Onderwegdinsdag 19 maart 2013 @ 20:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 20:37 schreef Messina het volgende:

[..]

Ik snap het niet, probeer het eens uit te leggen met voorbeelden die wel te linken zijn i.p.v. voorbeelden die compleet niet matchen (lifestyle, fetish, etc). :)
Ik denk dat je wel weet wat de begrippen die ik genoemd heb, inhouden.

En ja, iemand die depressief is en thuis moet wachten tot er hulp komt, vind ik ook erg. Ik zie het niet als een wedstrijd.

De kern van mijn bericht was, dat 'mensen' moeite hebben zich te realiseren, dat het een probleem is dat te maken heeft met de kern van je identiteit. Het gaat niet om uiterlijkheden of met wie je sex wilt hebben. Het gaat erom wie je bent, of je enige verbondenheid voelt met degene die je 's-ochtends in de spiegel ziet. Kortom, of je ook een lichamelijke en sociale weergave bent van hoe je je voelt.

Als je dat niet hebt, als je in de spiegel kijkt en de bad hairday is wat je opvalt, dan kan je je -denk ik- niet voorstellen hoe het is om iemand anders te zien dan je je voelt.

Stel dat je vanaf morgen de rest van je leven verder zou moeten als man, zonder keuze, dan denk ik dat je -na een paar dagen couriosity- erg ongelukkig zou worden. Ik kan het helaas niet beter uitleggen.
Messinadinsdag 19 maart 2013 @ 21:36
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 20:58 schreef Onderweg het volgende:

[..]

Ik denk dat je wel weet wat de begrippen die ik genoemd heb, inhouden.

En ja, iemand die depressief is en thuis moet wachten tot er hulp komt, vind ik ook erg. Ik zie het niet als een wedstrijd.

De kern van mijn bericht was, dat 'mensen' moeite hebben zich te realiseren, dat het een probleem is dat te maken heeft met de kern van je identiteit. Het gaat niet om uiterlijkheden of met wie je sex wilt hebben. Het gaat erom wie je bent, of je enige verbondenheid voelt met degene die je 's-ochtends in de spiegel ziet. Kortom, of je ook een lichamelijke en sociale weergave bent van hoe je je voelt.

Als je dat niet hebt, als je in de spiegel kijkt en de bad hairday is wat je opvalt, dan kan je je -denk ik- niet voorstellen hoe het is om iemand anders te zien dan je je voelt.

Stel dat je vanaf morgen de rest van je leven verder zou moeten als man, zonder keuze, dan denk ik dat je -na een paar dagen couriosity- erg ongelukkig zou worden. Ik kan het helaas niet beter uitleggen.
Ik 'voel' me geen vrouw. Ik voel me ook geen man. Misschien is het daarom nog wel moeilijker om uit te leggen aan mij ;)
SPOILER
En ik val ook nog eens op mannen én vrouwen. Ik weet niet wat ik ben. Gewoon ik.
Onderwegdinsdag 19 maart 2013 @ 21:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 21:36 schreef Messina het volgende:

[..]

Ik 'voel' me geen vrouw. Ik voel me ook geen man. Misschien is het daarom nog wel moeilijker om uit te leggen aan mij ;)
SPOILER
En ik val ook nog eens op mannen én vrouwen. Ik weet niet wat ik ben. Gewoon ik.
Uhm ja, misschien wel ....ik weet niet hoe dat is namelijk. Ik weet wel hoe het is om bi te zijn, maar dat betekent nog steeds dat er iemand zou moeten zijn die ook op mij valt. Overigens respecteer ik het wel als iemand zich geen man of vrouw voelt, ook al heb ik die gevoelens zelf niet.

Nou ja, ik heb gewoon een kutdag gehad met als hoogtepunt de bevestiging dat mensen mij altijd als een freak zullen blijven zien. Morgen weer een nieuwe dag, nieuwe kansen.
Fixersdinsdag 19 maart 2013 @ 21:57
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 20:58 schreef Onderweg het volgende:

Stel dat je vanaf morgen de rest van je leven verder zou moeten als man, zonder keuze, dan denk ik dat je -na een paar dagen couriosity- erg ongelukkig zou worden. Ik kan het helaas niet beter uitleggen.
Maxim februari noemt in zijn boek een journalist die als research voor een boek een aantal maanden als het andere geslacht heeft geleefd. Voor dat ze aan het boek kon schrijven is ze eerst opgenomen geweest wegens een heftige depressie die het gevolg was van haar identiteitswissel.
wupke79woensdag 20 maart 2013 @ 12:31
Even tussendoor, volgende week wordt eindelijk het transgender wetsvoorstel plenair behandeld door de tweede kamer: http://www.tweedekamer.nl(...)ende_weken/index.jsp

Het werd wel eens tijd. :Y
ArnosLwoensdag 20 maart 2013 @ 13:08
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2013 12:31 schreef wupke79 het volgende:
Even tussendoor, volgende week wordt eindelijk het transgender wetsvoorstel plenair behandeld door de tweede kamer: http://www.tweedekamer.nl(...)ende_weken/index.jsp

Het werd wel eens tijd. :Y
quote:
- 33 351 (Wijziging van Boek 1 BW en de Wet gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens i.v.m. het wijzigen van de voorwaarden voor en de bevoegdheid ter zake van wijziging van de vermelding van het geslacht in de akte van geboorte
Hier gaat het om? Hoe komt het dan in het paspoort te staan eigenlijk?
Abby79woensdag 20 maart 2013 @ 13:20
quote:
2s.gif Op woensdag 20 maart 2013 13:08 schreef ArnosL het volgende:
Hier gaat het om? Hoe komt het dan in het paspoort te staan eigenlijk?
Gewoon, als de 'nieuwe' M of V? Mijn paspoort heeft nu een 'M'etje, dat wordt gewoon een 'V'tje met m'n nieuwe naam.
ArnosLwoensdag 20 maart 2013 @ 13:22
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2013 13:20 schreef Abby79 het volgende:

[..]

Gewoon, als de 'nieuwe' M of V? Mijn paspoort heeft nu een 'M'etje, dat wordt gewoon een 'V'tje met m'n nieuwe naam.
Dat is nu toch ook al zo? Of blijft je oude geslacht je hele leven in het paspoort staan met de huidige wetgeving?
Abby79woensdag 20 maart 2013 @ 13:28
quote:
2s.gif Op woensdag 20 maart 2013 13:22 schreef ArnosL het volgende:

[..]

Dat is nu toch ook al zo? Of blijft je oude geslacht je hele leven in het paspoort staan met de huidige wetgeving?
Nee, de wijzigingen in het paspoort blijven gelijk.

Het is het traject ervoor dat wijzigt, nu moet voor een naam/geslachtswijziging in het GBA langs de rechter gegaan worden, dat vervalt straks en wordt vervangen door iets wat zonder gerechterlijke inbrang geregeld kan worden (lijkt nu een brief van een psycholoog oid meenemen naar de gemeente om naam & geslacht te mogen wijzigen - heel basis gezegd).

Het andere verschil is dat een operatie niet meer verplicht is.