abonnement Unibet Coolblue
pi_119490743
quote:
0s.gif Op woensdag 21 november 2012 23:30 schreef wonderer het volgende:
Ik kan de aflevering niet zien, dus ik weet niet 100% over wie het nu gaat, maar er schijnt een bioman te zijn die doet alsof hij transman is en komt daar dan ook mee in de media, en ik heb begrepen dat dat die werkgever Erik was.
Ik las net een reactie op http://debatop2.dossierjo(...)everingen/17-11-2012 staan die een ander licht geeft op de zaak. Als ik dit verhaal goed begrijp, dan is het zeer kwalijk dat TV-makers van dat programma de boel genept hebben.

quote:
Mijn partner heeft als LGBT-activist uitgelegd hoe zoiets in zijn werk gaat, op verzoek van de presentator heeft hij dat in de IK-vorm gedaan. De afspraken die gemaakt waren, waren door de presentator niet nagekomen. In die serie programma's die de presentator deed, waren meer mensen (in andere afleveringen) ten onrechte neergezet als datgene waar ze over spraken terwijl het enkel voorlichters waren (aldus een interne bron, of dat waar is kan ik niet controleren).
Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en LukasvanderV, de auteur van dat bericht, gecontacteerd via Facebook, en gevraagd hoe het nou zit. Ik heb van hem toestemming gekregen om zijn Facebook te linken en zijn antwoord hier te plaatsen op dit forum, met daarbij het vriendelijke verzoek om hem te contacteren als er nog vragen zijn, en niet meer dingen te zeggen/discussies te voeren over zijn partner Erik de werkgever omdat dit zijn imago schaadt/kan schaden.

quote:
Beste Xenzo,
Dank voor je bericht. Wat ik zei is waar, er waren op papier duidelijke afspraken gemaakt hoe het item eruit zou zien en hoe hij aangekondigd zou worden. Het item was bedoeld als voorlichting, niet als één of andere sensatie show waarin de presentator de mensen in de show af zou schilderen als freaks. Ook zou duidelijk vermeld worden dat hij als voorlichter er was, niet als transman of wat dan ook. De presentator heeft zich daar niet aan gehouden, na het zien van het item op televisie waren we woest. Dit was niet de afspraak zoals wij die gemaakt hadden, direct hebben wij gebeld naar de omroep om opheldering te vragen. Zij weigerde ons te woord te staan, de presentator is uiteindelijk ontslagen. Volgens een interne bron die ik heb gesproken zou hij ontslagen zijn omdat hij de kijkers een beeld wilde geven wat niet klopt, mensen neerzetten als iets wat ze niet zijn is not done.
Ik denk dat wij allen hier verstandig eraan doen om gehoor te geven aan de wens van LukasvanderV, de partner van Erik, en niet meer over Erik de werkgever te discussiëren in het openbaar (want dit forum is openbaar).

[ Bericht 0% gewijzigd door Xenzo op 22-11-2012 00:14:29 (Er stond een spelfout in mijn bericht.) ]
  donderdag 22 november 2012 @ 00:15:16 #202
225600 Joanne35
learn to fly butterfly
pi_119491017
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 00:06 schreef Xenzo het volgende:

[..]

Ik denk dat wij allen hier verstandig eraan doen om gehoor te geven aan de wens van LukasvanderV, de partner van Erik, en niet meer over Erik de werkgever te discussiëren in het openbaar (want dit forum is openbaar).
Sorry, maar "Erik de werkgever" is zelf met zijn kop op de nationale TV gegaan (ook openbaar) dus ik blijf gewoon over zijn optreden in die aflevering praten hoor.

En mijn eerste vraag is dan meteen, WTF doet een homoseksuele cisgender man als voorlichter in programma's over transseksualiteit? Laat hem zich voor zijn eigen emancipatie inzetten ipv zich met de onze te bemoeien. Je ziet nu wat voor drama er van komt.

Weer een pracht-voorbeeld van niet-transseksuelen die wel even voor ons te denken kunnen spreken...
"All mankind is divided into three classes: those that are immovable, those that are movable, and those that move." - Benjamin Franklin
pi_119491294
Wat Joanne dus zegt: hij heeft er zelf voor gekozen om op TV zijn zegje te doen, dan is het gevolg dat zijn zegje besproken gaat worden. Als je dat soort dingen niet wilt dan moet je niet in het voetlicht treden, dat zijn overwegingen die je moet maken vóóraf niet nadien. Wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten.
  donderdag 22 november 2012 @ 00:32:33 #204
330860 J.Gibbs
graag verwijderen
pi_119491443
quote:
0s.gif Op woensdag 21 november 2012 22:51 schreef Hexley het volgende:

[..]

Mannen met gynaecomastie zou men dan ook maar de rekening moeten presenteren. Dat valt ook gewoon onder plastische chirurgie en is alles behalve medische noodzaak. Gelijke monniken gelijke kappen, toch,...? ;) :)
Nee, dat vind ik een heel kromme vergelijking.
  donderdag 22 november 2012 @ 00:33:25 #205
330860 J.Gibbs
graag verwijderen
pi_119491462
quote:
13s.gif Op woensdag 21 november 2012 23:19 schreef Joanne35 het volgende:
En waarom voeren we eigenlijk die discussie nog over de vergoeding van een borstvergroting? Het College van Zorgverzekeringen heeft allang gezegd dat het gewoon vergoed zou moeten worden. Het is een politieke keuze geweest om dit vervolgens toch niet te doen.
Oh, dat wist ik niet.

Wat hebben ze dan precies goedgekeurd? Kan ik zo (bijvoorbeeld) ook een cup F krijgen als ik me anders niet compleet voel?
  donderdag 22 november 2012 @ 00:37:12 #206
330860 J.Gibbs
graag verwijderen
pi_119491548
quote:
0s.gif Op woensdag 21 november 2012 23:18 schreef Joanne35 het volgende:
Doe 's ff niet zo veel posten opeens als ik weg ben :)

[..]

:?

[..]

Jij bent er maar eentje, dat is niet veel :) Maar ik durf rustig mijn hand in het vuur te steken dat wel degelijk veel transgenders het een kwetsende term vinden, zie de ergernissen daarover al jarenlang langskomen op de fora.
Oh nou in dat geval zal ik mijn mening dan moeten bijstellen.

Waarom las ik eigenlijk "jij bent me er eentje" :') .
pi_119491752
quote:
13s.gif Op donderdag 22 november 2012 00:15 schreef Joanne35 het volgende:
Sorry, maar "Erik de werkgever" is zelf met zijn kop op de nationale TV gegaan (ook openbaar) dus ik blijf gewoon over zijn optreden in die aflevering praten hoor.

En mijn eerste vraag is dan meteen, WTF doet een homoseksuele cisgender man als voorlichter in programma's over transseksualiteit? Laat hem zich voor zijn eigen emancipatie inzetten ipv zich met de onze te bemoeien. Je ziet nu wat voor drama er van komt.

Weer een pracht-voorbeeld van niet-transseksuelen die wel even voor ons te denken kunnen spreken...
Tegen mij hoef je geen "sorry" te zeggen. Ik quote alleen maar wat zijn partner naar mij schreef, en ik respecteer zijn wens/verzoek (ikzelf zou het ook niet leuk vinden als ik negatief neergezet zou worden terwijl de context heel anders is). Maar oké, als ik de uitleg van Lukas goed gelezen heb, is zijn partner LGBT-activist, vanuit die positie snap ik best dat hij ook transgender zaken bespreekbaar maakt en/of uitleg erover geeft.

In Debat op 2 kreeg hij niet eens de mogelijkheid om uit te praten. Ik quote graag een stukje tekst uit een blog.
quote:
In het programma reageerde Carolien van de Lagemaat - transvrouw en voorzitter van Transgendernetwerk Nederland - behoorlijk aggressief op de term 'ombouwen', die door de 'werkgever' in de mond werd genomen. Dit terwijl de man zich daar al van te voren voor verontschuldigde. Ik citeer: "... nu jij - sorry voor de woordkeus - omgebouwd bent, ...". de vraag die de werkgever Erik wilde stellen aan genderjongen Erik werd vervolgens volkomen ondergesneeuwd door de verbetenheid waarmee Carolien als door een wesp gestoken op de term 'ombouwen' reageerde.

"Ik ben niet gebouwd, en ik word ook niet OMgebouwd! Ik ben een MENS!" beet ze de man en de kijkers toe. Over dit soort overgevoelige lange tenen kan ik mij mateloos opwinden. Het doet de zaak namelijk geen goed; het levert alleen maar negatieve beeldvorming rond transgenders op.
Die beeldvorming, waarvan Alice vindt dat die door het programma is geschaad. Naar mijn idee werkt de gepikeerde reactie van Carolien echter schadelijker uit voor de beeldvorming dan het programma zelf.
En dit vond ik ook een sterk stukje.
quote:
Op een bepaald moment deed de werkgever een controversiële stelling dat hij een transgender afwees om zijn/haar uiterlijk, waarop die vervolgens opnieuw door Carolien werd afgebrand omdat hij volgens haar discrimineerde. Dit terwijl de man volgens mij absoluut een punt had. Zijn punt was: transgenders moeten aan dezelfde representativiteitseis voldoen als ieder ander. Voldoet een transgender daaraan, dan is er in beginsel geen beletsel om die persoon aan te nemen. Helaas werd zijn motivatie door Arie afgekapt en werd de man door Carolien in de pan gehakt. Dat Arie de man niet de gelegenheid gaf om zijn standpunt uiteen te zetten is jammer.

De reactie van Carolien op deze en de eerder genoemde voorvallen maakt echter op stuitende wijze duidelijk wat het probleem van de meeste transgenders is, namelijk drammerigheid. Ik ben nu eenmaal zo, en je hebt me maar te nemen zoals ik ben. Dat ik eruit zie als een vogelverschrikker met vrouwenkleren aan, doet niet ter zake. Sorry, maar dat is dus niet realistisch. Een representativiteitseis is niets geks. Een man in vrouwenkleren met een baard die er niet uit ziet, kan wel degelijk een negatieve invloed hebben op het bedrijf als zhij met klanten in contact komt, daar moet je de ogen niet voor sluiten. Vooral omdat de acceptatie vanuit de maatschappij op dit moment nu eenmaal nog veel te wensen over laat. Overigens slaat dit niet op de in de studio aanwezige transgenders. Die zagen er over het algemeen wel goed uit, alhoewel een aantal van hen wel als transgender herkenbaar is. Maar dat is niet erg. Je hoeft er niet naadloos als vrouw uit te zien. Waar het om gaat is dat je er goed uit ziet. Uit eigen ervaring kan ik melden dat het een heel verschil maakt hoe je eruit ziet. Mensen reageren veel beter op een mooi plaatje dan op een lelijk plaatje, helemaal als dat lelijke plaatje bestaat uit een bonkige kerel met baard in vrouwenkleren, en dan ook nog eens de verkeerde kleren. Als die manvrouw zijn baard afscheert en een styliste om kledingadvies vraagt ligt de zaak vermoedelijk al heel anders. Een aangepast uiterlijk scheelt enorm in hoe mensen op je reageren. Verder zijn transgenders snel op hun teentjes getrapt als men ze niet op de juiste manier aanspreekt of de juiste terminologie bezigt. Hoe wil je in godsnaam serieus genomen worden als je zo blijft drammen?

Mijn conclusie is dat transgenders altijd heel erg vanuit de "ik" positie redeneren, zonder zich af te vragen of de eisen die ze stellen nu eigenlijk wel realistisch zijn. Geruzie over de manier van aanspreken of terminologie is zinloos en dient geen enkel doel. Sterker nog: Wat is het beeld dat bij de gemiddelde kijker blijft hangen? Ik denk dat ik het wel weet. "Wat een stelletje zeikerds zijn die transgenders." En: "Het is toch ook ombouwen wat ze doen?" Ik kwam zojuist nog ergens een reactie met precies deze strekking tegen.
Dit stukje hieronder slaat wat mij betreft de spijker op zijn kop.
quote:
De psychiater A Campo is ook van bedenkelijk allooi. Deze man blijkt nogal omstreden. Verder werden mensen die iets zinnigs te melden hadden regelmatig onderbroken waardoor hun standpunt onderbelicht bleef of uit het verband werd gerukt. Hier is absoluut iets mis gegaan.
Die psychiater moet zelf naar een psychiater, wat een foute opvattingen had hij zeg. Doodzonde dat niemand in dat programma ingreep, jammer dat ze die vrouw van het VUMC niet de kans gaf om haar kennis te uiten. En dan zal ik nog maar zwijgen over die vent in het paars, die was echt eng met zijn kortzichtige en intolerante opvattingen. Die moeder die haar zoon niet respecteert/accepteert, dat vond ik echt erg om te zien. Dat geeft aan hoe sterk transgenders zijn, ondanks alle tegenslagen toch doen wat ze moeten doen. Ja, een hele diepe buiging van respect gaat naar jullie toe (want het lijkt mij niet makkelijk om in jullie positie te zitten). En nee, dit is niet om te slijmen, dit meen ik oprecht.
pi_119491781
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 00:33 schreef J.Gibbs het volgende:
Oh, dat wist ik niet.

Wat hebben ze dan precies goedgekeurd? Kan ik zo (bijvoorbeeld) ook een cup F krijgen als ik me anders niet compleet voel?
Als er een medische indicatie is, bijvoorbeeld omdat u psychische leed hierdoor heeft, dan wel volgens mij.
  donderdag 22 november 2012 @ 01:21:33 #209
330860 J.Gibbs
graag verwijderen
pi_119492251
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 00:47 schreef Xenzo het volgende:

Dit stukje hieronder slaat wat mij betreft de spijker op zijn kop.

[..]

Die psychiater moet zelf naar een psychiater, wat een foute opvattingen had hij zeg. Doodzonde dat niemand in dat programma ingreep, jammer dat ze die vrouw van het VUMC niet de kans gaf om haar kennis te uiten. En dan zal ik nog maar zwijgen over die vent in het paars, die was echt eng met zijn kortzichtige en intolerante opvattingen. Die moeder die haar zoon niet respecteert/accepteert, dat vond ik echt erg om te zien. Dat geeft aan hoe sterk transgenders zijn, ondanks alle tegenslagen toch doen wat ze moeten doen. Ja, een hele diepe buiging van respect gaat naar jullie toe (want het lijkt mij niet makkelijk om in jullie positie te zitten). En nee, dit is niet om te slijmen, dit meen ik oprecht.
Vooral met dit laatste kunnen we het allemaal wel eens zijn lijkt me. Het is gewoon eng hoe sommige mensen kunnen zijn. Ik heb het idee dat het ook vooral een gebrek aan intelligentie is wat de bron is van dat soort reacties.
  donderdag 22 november 2012 @ 13:24:53 #210
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_119500680
quote:
0s.gif Op woensdag 21 november 2012 23:49 schreef Joanne35 het volgende:
Over transmannen gesproken, heb vanavond op de VU nog met een chirurg vrouw-naar-man chirurgie gesproken. Hij werkt er nog niet zo lang, was ook zeer geïnteresseerd in wat ik allemaal te vertellen had (over chirurgen in Thailand e.d.) want hij moest nog veel leren zei hij. Maar het was wel een heel leuk gesprek, ook een hele aardige man.

Het is dat ik de andere kant op moet anders zou ik zo bij 'm op de operatietafel springen :*
Echt? Nadat hij heeft aangegeven dat hij nog veel moet leren?
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  donderdag 22 november 2012 @ 13:34:52 #211
225600 Joanne35
learn to fly butterfly
pi_119500979
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 13:24 schreef wonderer het volgende:

[..]

Echt? Nadat hij heeft aangegeven dat hij nog veel moet leren?
Was een geintje, vond hem nl. best wel cute :@

En met 'veel leren' bedoelde hij volgens mij vooral kennis over transseksuele patiënten in het algemeen, dingen waar ze tegen aanlopen, etc. volgens mij niet zozeer de operatieve kant. En hij had gewoon een professionele interesse in technieken die ze in Thailand gebruiken.

Weet verder niets over hoe goed of slecht of ervaren hij is...

Voor de man-naar-vrouw chirurgie hebben ze trouwens ook een nieuwe chirurg aangenomen. De verzekeraars hebben eindelijk de beurs getrokken en het genderteam van extra budget voorzien om de wachtlijsten aan te pakken.
"All mankind is divided into three classes: those that are immovable, those that are movable, and those that move." - Benjamin Franklin
  donderdag 22 november 2012 @ 13:57:43 #212
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_119501775
Ah :D

En da's fijn.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_119503826
Goed nieuws. Zouden ze eindelijk beginnen snappen dat zware depressies behandelen óók niet goedkoop is?

Zat trouwens te rekenen vanmorgen. Ik zou op zijn vroegst pas in 2014 geopereerd kunnen gaan worden. Augustus ben ik begonnen met oestrogeen en vanaf dat moment gaan ze tellen. Dan een jaar verder kom ik in de drukste periode op mijn werk en zou ik het moeten doorschuiven naar het voorjaar. Ik heb nog wel even bedenktijd, al ben ik er meer en meer zeker van dat ik het gewoon wil.

Wel blij dat ik mijn symbolische nieuwe start al gehad heb. De kaartjes zijn echt heel goed ontvangen, krijg er enorm leuke reacties op.
  donderdag 22 november 2012 @ 15:12:06 #214
225600 Joanne35
learn to fly butterfly
pi_119504086
Zorg wel dat je 'schoon' bent tegen de tijd dat je geopereerd wilt worden. Dat houdt in dat je niet rookt, een gezond BMI hebt en onthaard bent. Ze raden nu overigens al aan om al bij aanvang van de RLE met ontharen te beginnen, kan me niet herinneren dat ze dat indertijd tegen mij hebben gezegd.

Ze adviseren nu ook net als in Groningen om er al voor de operatie voor te zorgen dat je je bekkenbodemspieren goed kunt ontspannen. Al dan niet m.b.v. bekkenbodemtherapie.
"All mankind is divided into three classes: those that are immovable, those that are movable, and those that move." - Benjamin Franklin
pi_119506672
Ik zal het er eens over hebben als ik mijn psycholoog weer spreek, dat is februari. Ik nijg steeds meer naar wél opereren en het ontharen moet je natuurlijk geruime tijd van te voren mee beginnen. Roken doe ik niet en mijn BMI is in orde.

Is een lage botdichtheid eigenlijk een bezwaar voor de operatie? Ik kreeg vorige week te horen dat ik een score van -1,8 heb (ten opzichte van mannelijke leeftijdsgenoten) de grens voor osteoporose ligt bij -2. Dat is dan van de meting die is gedaan vóór ik met oestrogeen begon, maar al wel drie maanden androcur slikte.
pi_119506841
Denk het niet, ik heb dat ook, en ik moet nu van die calcium tabletten slikken :P
  donderdag 22 november 2012 @ 16:42:59 #217
225600 Joanne35
learn to fly butterfly
pi_119507060
Ja, ik slik ook al van die tabletten. Maar zou niet weten waarom dat bezwaarlijk zou zijn voor je operatie, ze gaan niet in botten lopen zagen...

En terwijl ik dit tik vraag ik me dus wel meteen af of het bij een FFS misschien wel een probleem is. :?
"All mankind is divided into three classes: those that are immovable, those that are movable, and those that move." - Benjamin Franklin
pi_119507589
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 16:35 schreef Maisnon het volgende:
Denk het niet, ik heb dat ook, en ik moet nu van die calcium tabletten slikken :P
Dat zal ik ook wel moeten gaan doen dan denk ik zo. Vorige week extra bloed moeten prikken voor de vitamine D. Als dat ernstig is bellen ze me tussentijds anders hoor ik dat in februari wel. Heb wat rond gegoogled naar osteopenie (dat is het nog) en dan lees je dat de tijd tussen Dexa scans gerust twee jaar kan zijn omdat die waarden maar heel langzaam veranderen. Het zou prima kunnen zijn dat ik al jaren met die lage dichtheid rondloop. Ik maak me er niet zoveel zorgen over.
  donderdag 22 november 2012 @ 17:39:22 #219
296917 Abby79
Being myself!
pi_119508721
Dat ontharen voor de operatie vind ik niet leuk. Net weer zo'n sessie gehad. Au ;( :P

Die BMI is bij mij wel hoog, maar er is door de arts geen target aangegeven (ook niet dat het nu te hoog is nu)... ook zo handig. Maar ik ben met de diëtiste die ik sowieso al heb voor m'n diabetes er wel mee aan het werk, dus ik verwacht er geen problemen mee.

En roken moet je gewoon niet doen. Maar die discussie hebben we hier al ooit gehad geloof ik ;).
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
  donderdag 22 november 2012 @ 17:51:01 #220
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_119508998
Nieuw filmpje geupload gister trouwens, voor de liefhebbers.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_119509044
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 17:51 schreef wonderer het volgende:
Nieuw filmpje geupload gister trouwens, voor de liefhebbers.
linkje?
pi_119509662
Er zijn een paar dingen waar ik het de laatste tijd wel wat moeilijk mee heb gehad. Als iemand zin heeft om een kutrant te lezen dan staat het in de spoiler :P

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  donderdag 22 november 2012 @ 18:36:28 #223
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_119510447
Het enige wat ik echt kan zeggen: het is maar tijdelijk. Het gaat voorbij.

Maar ja, da's wel erg makkelijk :P
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_119510502
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 18:13 schreef Nezhi het volgende:
Er zijn een paar dingen waar ik het de laatste tijd wel wat moeilijk mee heb gehad. Als iemand zin heeft om een kutrant te lezen dan staat het in de spoiler :P

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Is dat uw verhaal of een verhaal van iemand anders? Hoe dan ook, best erg als ik lees wat hij ervaart. En wat Wonderer ook al zegt: het is tijdelijk en over een paar jaar is hij, na zijn behandeling, gelukkig met zijn lichaam.
  donderdag 22 november 2012 @ 18:46:15 #225
296917 Abby79
Being myself!
pi_119510822
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 18:13 schreef Nezhi het volgende:
Er zijn een paar dingen waar ik het de laatste tijd wel wat moeilijk mee heb gehad. Als iemand zin heeft om een kutrant te lezen dan staat het in de spoiler :P
Klinkt heel bekend, en ik denk voor de meeste hier wel. Die fases heb ik in ieder geval ook gehad. Die gevoelens iemand nodig te hebben trouwens ook. (Misschien dat ik er daarom wel extra veel last van had toen het deze lente niet bleek te werken met een ontzettend leuke meid - waar de transseksualiteit overigens amper een rol in speelde). Ik vond het zondag in die documentaire dan ook heel lastig te zien dat drie van de vier dames nooit een echte relatie hadden (maar de enige lesbienne uit het setje dan weer wel, da's positief :P).

Tja, ik zou willen dat ik iets nu voor je kon doen. Voor ons allemaal, dat ons traject makkelijker zou kunnen zijn. Helaas is er weinig te doen.

Je kunt hier in ieder geval altijd terecht voor een virtuele schouder, ik hoop maar dat dat iets helpt nu :*.
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')