abonnement Unibet Coolblue
  Moderator woensdag 13 februari 2013 @ 21:36:49 #1
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_122848188
Hallo!

Nadat de eerste badkamer offerte die we hebben laten maken nogal zeg maar gerust heel veel tegen viel, hebben we het plan gemaakt omzelf de badkamer bij elkaar te gaan puzzelen.

Wij zijn dus druk bezig met het samenstellen van een badkamer, maar ik zie door alle merken die er zijn het bos niet meer. Is het de moeite waard om iets meer te betalen voor een duurdere merk sanitair ?

Wat zijn daarnaast de betere merken (in de voor een normaal iemand nog betaalbare categorie) wat betreft sanitair en welke merken kan ik het beste ver van uit de buurt blijven ? :s)

We geven weinig vrij weinig om het design van een wc pot of wastafel; het moet gewoon doen waar het voor bedoeld :+
pi_122849108
Ik lees dus even met je mee Vonk, zit in hetzelfde schuitje. (TVP :9)

Voor het toilet ben ik gegaan voor Geberit + Sphinx, douchekraan Grohe. Lekker obvious dus.Wat kan er bijv. mis zijn aan

Qua installatiewerk/techniek (kranen, afvoergoot, inbouwtoilet, etc) kies ik zelf voor de goede merken, maar bijv. een wastafel; als het er qua uiterlijk gewoon goed uitziet? Why not... Hij zal heus niet van de muur brokkelen, :? of ie nu ¤80 euro kost, of ¤800...
  Moderator woensdag 13 februari 2013 @ 22:02:08 #3
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_122849718
Ik vraag mij ook nog steeds af of "bouwmarktsanitair" nu echt zoveel anders of slechter is dan een echt merk sanitair :?

En wat in godsnaam het verschil is tussen een kraan van Grohe of van Hans Grohe ? :X
Komt het uiteindelijk allemaal uit dezelfde fabriek of is het ene merk zoveel beter/slechter dan het andere ?
pi_122850805
Ik ben er zelf ook al een tijdje mee bezig, je hebt bijvoorbeeld een site die steevast op nummer 1 in Google komt: Hudson Reed. Man, prachtige prijzen, prachtige kranen, kan niet op.

En ja dan denk je bijna rond te zijn en dan lees je slechte reviews, een na de ander. Maar zoals we allemaal weten: internet staat vol met negatieve reviews en sporadisch een goede.

Ik heb het niet gedurfd en ben voor een Grohe Rapido T inbouw kraan gegaan met een Grohtherm 3000 Cosmopolitan opbouw. Dan heb ik een no-name douchewand, een Geberit inbouw toilet met een no-name pot... Ikea badmeubel, Van Marcke mengkranen en design-radiator...

Voor inbouw spul wil ik merk - betrouwbaar, al is het maar gevoel.

En speuren spaart écht! Ik dacht eerst die Rapido unit echt niet te kunnen/willen betalen. In Nederland bizarre prijzen... ¤300+ kwam ik tegen. En nu heb ik hem besteld voor ¤133 bij een webshop. Idem voor het afbouwdeel, bij Warmteservice geloof ik ¤285 en ik heb hem nu voor ¤175 besteld. En dan een muurbocht (regenbdouche erbij), WS kost hij ¤40 en ik heb hem voor ¤17...

Als het vervangbaar is zonder schade, zoals straks een regendouche kop, koop ik zonder angst bij Hudson Reed, of ADM ofzo. Maar in een muur vind ik het toch eng. Thermostaat unit kapot, hoe kom je eraan? Stopkraandeel ook...

Ik denk dat er tussen Grohe en broer Hans bijvoorbeeld verschil zit in de kwaliteit van het chroom. En Grohe zegt alles handmatig te laten polijsten. En misschien een iets duurder keramisch werk, ander O-ringetje... knoppen van dikwandig messing en bij de goedkopere gewoon van geperst verchroomd kunststof. Dat scheelt veel in het "gevoel" maar ook in de knip.

Onder aan de streep kan je naar een willekeurige badkamer toko gaan en ¤1200 neertellen voor een dubbele wasbak. Of bij de Ikea (ik vind de kwaliteit echt prima! sluit beter dan die dure) voor ¤330 ofzo. En geldt ook voor die spullen zoals kranen. Als ik die bij XXXX BV in de buurt laat leveren, man dan ben je 3-4 keer zoveel kwijt.
Laat die handjes wapperen!
pi_122851859
quote:
0s.gif Op woensdag 13 februari 2013 21:36 schreef Vonkenboer het volgende:
Wij zijn dus druk bezig met het samenstellen van een badkamer, maar ik zie door alle merken die er zijn het bos niet meer. Is het de moeite waard om iets meer te betalen voor een duurdere merk sanitair ?
Blijft natuurlijk ook een kwestie van persoonlijke ervaring en smaak. Wij hebben een gewoon Praxis wastafelmeubel, met o.a. een marmergeperste wastafel en merkloze mengkraan.

Dat bevalt prima, d.w.z. goed schoon te houden en altijd doet 't 't ...

Voor toilet ga ik eigenlijk (en da's persoonlijk) toch voor Geberit frame en Villeroy & Boch pot.
Douche: SealSkin.
Bad: zat er al in; merkloos stalen badkuip
Op <a href="https://forum.fok.nl/topic/2677908/2/25#p208861847" target="_blank" >zaterdag 22 april 2023 13:43</a> schreef <a href="https://forum.fok.nl/user/profile/62881" target="_blank" >r_one</a> het volgende:
En ik zeg je dat je op zaterdagmiddag van 2 tot 4 in je poedelnaakie de horlepiep moet dansen op het marktplein.
  FOK!fotograaf woensdag 13 februari 2013 @ 23:05:34 #6
17893 Forno
pi_122853680
Het glazuur is van betere kwaliteit en loopt ook tot onder de randjes door wat betreft sanitair zodat de boel langer schoon en fris blijft. Idem dito voor tegelwerk.

Kranen en douchegarnituur zal bij de betere merken langer mee gaan door eenvoudig betere duurzamere materialen.

Maar boven een bepaalde grens betaal je weer onnodig veel. Bijvoorbeeld als er ergens "design" bij staat is dat meestal een signaal dat het overprijst is. Is dus zaak om daarin een balans te vinden als je budget niet oneindig is.
pi_122863853
Wat Forno zegt... B-) over kwaliteit van glazuur !

En NEVER nooit niet schoonmaken met vim-jif-schuursponsje !
Indien een vlakspoeler leg er dan eerst een wc papiertje in... (8>

Wisten wij veel...20 jaar geleden en haalden de goedkoopste pot ( met richeltjes
etc, :r ) uit de bouwmarkt in huis.
Dat spetterde vrolijk in het rond bij doorspoelen... :X

Nu de mooiste pot van de wereld V&B Subway en probleemloos schoonhouden / maken en doortrekken.

Oh ja, de absurd dure keukenkraan werd gratis aan huis geserviced door een fabrieksmonteur na een klacht over de afstelling twee jaar na dato.
De inmiddels derde bouwmarkt kraan beviel óok uitstekend.

Let erop dat een grote emmer onder de uitloop past !!!

*O*

[ Bericht 3% gewijzigd door AnneX op 14-02-2013 11:18:40 ]
pi_122864390
Voor sanitair koop ik altijd een a-merk; Grohe, Hansgrohe, Geberit, Sphinx etc. Dat blijft het gewoon doen, zoals bijvoorbeeld je pleebril op je V&B pot, die krijgt geen speling, breekt niet af en heeft goed te reinigen scharnierpunten. Het zit gewoon mooier en degelijker in elkaar allemaal.
The Hick from French Lick
The camera always points both ways. In expressing the subject, you also express yourself.
pi_122867873
Tja, hier is van alles van te zeggen want elk merk heeft goede en slechte producten.

Ik zou zeggen, laat je eens goed voorlichten door een installatiebedrijf/groothandel/winkel die alle merken verkoopt. Wij hebben zelf grohe Euphoria douche/bad delen, v&b subway bad en toiletpotten en geberit spoel inbouw dingen.

Ter info, onze installateur zei van pas op met geberit wc inbouw spoel installatie bestellen via internet want dan krijg je inferieur kwaliteit uit Italië ofzo. Het frame moet blauw zijn en er moet een bepaalde sticker op zitten.

En wat hier al is aangegeven, koop producten waar je niet makkelijk bijkan van gegarandeerd goede kwaliteit. Wil je experimenteren met merken doe dat dan op plaatsen waar je makkelijk wat kan vervangen.

Wij kochten alles bij dezelfde winkel (Installcenter) en waren 300 euro duurder uit (op 4000 euro) dan alles los via webshops. Misschien veel geld maar toen er een intern lek zat in een wc pot kwamen ze langs om het ding te vernieuwen en hoefde ik niet dingen op te sturen en te wachten op en nieuwe pot....
Hoor ik die Griekse melodie...
pi_122904124
quote:
0s.gif Op donderdag 14 februari 2013 13:08 schreef mark_dabomb het volgende:
.....maar toen er een intern lek zat in een wc pot kwamen ze langs om het ding te vernieuwen en hoefde ik niet dingen op te sturen en te wachten op en nieuwe pot....
Hoe kwam je er achter dat ie intern lek was en wat was het merk van die pot.
Op <a href="https://forum.fok.nl/topic/2677908/2/25#p208861847" target="_blank" >zaterdag 22 april 2023 13:43</a> schreef <a href="https://forum.fok.nl/user/profile/62881" target="_blank" >r_one</a> het volgende:
En ik zeg je dat je op zaterdagmiddag van 2 tot 4 in je poedelnaakie de horlepiep moet dansen op het marktplein.
pi_122905262
Hij drupte uit een gaatje aan de onderkant waar normaliter helemaal geen water in schijnt te kunnen komen. Er is heel wat onderzoek aan te pas gekomen door de installateur maar die kon niks vinden en kwam tot de conclusie dat er een interne breuk/lek was.

Pot was een V&B Subway 2.0
Hoor ik die Griekse melodie...
  PR/Manusje van alles zaterdag 16 februari 2013 @ 17:09:04 #13
148800 crew  Surveillance-Fiets
Toezicht is gezond!
pi_122954399
quote:
0s.gif Op woensdag 13 februari 2013 22:02 schreef Vonkenboer het volgende:
Ik vraag mij ook nog steeds af of "bouwmarktsanitair" nu echt zoveel anders of slechter is dan een echt merk sanitair :?

En wat in godsnaam het verschil is tussen een kraan van Grohe of van Hans Grohe ? :X
Komt het uiteindelijk allemaal uit dezelfde fabriek of is het ene merk zoveel beter/slechter dan het andere ?
De kranen van Hans zijn duurder. De kranen van Grohe in de bouwmarkt zijn op een paar details na identiek aan de profi-kranen van Grohe. De doppen zijn anders en soms zijn de cartouches anders. Plastic vs keramisch bijvoorbeeld.

Ik zou voor kranen altijd voor Grohe gaan. Weet je 100% zeker dat je sowieso garantie hebt en dat er ook daadwerkelijk onderdelen te verkrijgen zijn. ^O^
Ik denk meer dat je als nieuwsposter een geile egocentrische narcist moet zijn, die een flinke stijve krijgt van alle berichten die ie van zijn eigen hand ziet op de FP, zo! ©yvonne
Beste nieuwsbericht ooit op de FOK!frontpage!
pi_122955756
We hebben kranen van Grohe en de rest van V&B. Alles bevalt goed! De badmeubel is van de Karwei en die begon al wel vrij snel gebruikssporen te vertonen :(
Klussen deel 1 en 2
pi_122956280
quote:
0s.gif Op woensdag 13 februari 2013 22:02 schreef Vonkenboer het volgende:
En wat in godsnaam het verschil is tussen een kraan van Grohe of van Hans Grohe ? :X
Komt het uiteindelijk allemaal uit dezelfde fabriek of is het ene merk zoveel beter/slechter dan het andere ?
Twee compleet andere bedrijven, wel familie van elkaar geloof ik.

Hansgrohe is imho mooier maar ook duurder.
  zaterdag 16 februari 2013 @ 18:13:25 #16
214921 cvboer
CV vakidioot
pi_122956574
edit
Er komt altijd een moment waarop je moet kiezen tussen het geld dat je verdient en de tijd die je verliest om het te verdienen, tijd is alles behalve geld.
pi_122956610
quote:
10s.gif Op zaterdag 16 februari 2013 18:13 schreef cvboer het volgende:

[..]

er is zelfs nog een derde: Friedrich Grohe .
De gebroeders Dassler kozen tenminste nog aparte namen :P
  zaterdag 16 februari 2013 @ 18:18:28 #18
214921 cvboer
CV vakidioot
pi_122956737
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 februari 2013 18:14 schreef tjoptjop het volgende:

[..]

De gebroeders Dassler kozen tenminste nog aparte namen :P
De familie Grohe niet kennelijk. :P
Grohe of Hans Grohe zijn beide goede merken. Alleen de bouwmarktlijn is van
iets mindere kwaliteit.
Er komt altijd een moment waarop je moet kiezen tussen het geld dat je verdient en de tijd die je verliest om het te verdienen, tijd is alles behalve geld.
pi_122959342
ik zou mijn spullen nooit bij de "normale" bouwmarkt halen.

het is gewoon niet de zelfde kwaliteit als het "professionele" spul.
haal maar eens pvc pijp van pipeline bij een bouwmarkt, en buig dat maar eens op de zelfde manier als op je werk. je krijgt een heel ander resultaat op een of andere manier.

haal je materiaal gewoon bij de specialist.
tegels bij de tegel boer.
kranen bvb bij de warmte service. etc

heb ik ook gedaan.
pi_122960139
Voor mijn vorige huis heb ik praxis-spul gehaald, was goed genoeg voor de 3 jaar die ik er gewoond heb, in dit huis zit wel merk spul, pleepot van volleroy, toch wel goed en beter schoon te houden enzo...
pi_122960677
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 februari 2013 19:52 schreef TheOneAndOnly het volgende:
, in dit huis zit wel merk spul, pleepot van volleroy, toch wel goed en beter schoon te houden enzo...
Villeroy. = toppot
Op <a href="https://forum.fok.nl/topic/2677908/2/25#p208861847" target="_blank" >zaterdag 22 april 2023 13:43</a> schreef <a href="https://forum.fok.nl/user/profile/62881" target="_blank" >r_one</a> het volgende:
En ik zeg je dat je op zaterdagmiddag van 2 tot 4 in je poedelnaakie de horlepiep moet dansen op het marktplein.
pi_122960729
quote:
14s.gif Op zaterdag 16 februari 2013 20:04 schreef blomke het volgende:

[..]

Villeroy. = toppot
is gemaakt van goei klei en kleit lekker.... ;)
pi_122961375
Wij hebben hier al ruim 10 jaar een wastafel en kraan van de IKEA. Bevalt prima; nog nooit problemen mee gehad en goed schoon te houden :)
pi_122965044
Inbouwreservoir van Geberit of Viega.
Grohe ben ik niet zo gek van met die slangentjes en de bedieningspanelen vind ik ook tegenvallen.

Keramiek van Sphinx of V&B, is recht en goed schoon te houden.

Kranen e.d. van een A-merk, gaat langer mee, goede garantie en onderdelen zijn na 10 jaar nog steeds te krijgen.
Gezien je werk zou je het bij de TU kunnen aanschaffen.
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_122976130
Wij hebben een paar (twee, misschien drie) jaar terug de badkamer compleet vernieuwd. Lekker goedkoop allemaal, want tsja, we blijven Hollanders.

Kraan één viel na een jaar uit elkaar, kraan twee een paar maanden later. Ze lekken beiden en als je er een simpel huishouddoekje over haalt heb je al (lichte) krassen. Als ik dat allemaal had geweten had ik toch wat meer centjes uitgegeven dan 40 euro de (wastafel)kraan.

Ook onze mengkranen zijn budget. Zo'n ding: (Niet van Grohe, hoor!)


Die bij het bad doet het nog perfect. Die bij de douche (=vaker gebruikt) blijft niet helemaal meer lekker in het juiste standje staan. Dan zakt 'ie naar beneden en sta je onder een koude douche.

Ook het toilet hier is budget, de goedkoopste verkorte pot die we konden vinden. Prima ding (geen spetters etc), maar blijft wel snel aanslag in staan, een stuk sneller dan bij onze vorig (merk)toilet :P
Kwestie van iets vaker dan normaal schoon maken met wat hardnekkigere schoonmaakmiddelen.
Je raekt an de dinge geweun.
pi_122976169
quote:
We geven weinig vrij weinig om het design van een wc pot of wastafel; het moet gewoon doen waar het voor bedoeld
Je moet er allebei in kunnen pissen begrijp ik.

Pak de goedkoopste zou ik zeggen B-)
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_122978425
Heb 25 jaar geleden m'n eerste toiletpot geïnstalleerd (zwevend zoals nu, bestond toen nog lang niet). Dat was ook een NLG 125,- van de Praxis. Nou, het spoelmechanisme heeft het nooit goed gedaan. Niks zo rottig als een toilet dat slecht doorspoelt. Ging steeds slechter spoelen met alle gevolgen van dien.

Dus toen maar voor kwaliteit gekozen
Op <a href="https://forum.fok.nl/topic/2677908/2/25#p208861847" target="_blank" >zaterdag 22 april 2023 13:43</a> schreef <a href="https://forum.fok.nl/user/profile/62881" target="_blank" >r_one</a> het volgende:
En ik zeg je dat je op zaterdagmiddag van 2 tot 4 in je poedelnaakie de horlepiep moet dansen op het marktplein.
pi_122978469
Daar waar de nood het hoogst is, treft men een camera
pi_122978881
Toffe foto.

Hè Vonk we horen niks meer!
Laat die handjes wapperen!
  Moderator zondag 17 februari 2013 @ 10:55:16 #30
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_122979532
quote:
0s.gif Op woensdag 13 februari 2013 22:37 schreef blomke het volgende:

[..]

Blijft natuurlijk ook een kwestie van persoonlijke ervaring en smaak. Wij hebben een gewoon Praxis wastafelmeubel, met o.a. een marmergeperste wastafel en merkloze mengkraan.

Dat bevalt prima, d.w.z. goed schoon te houden en altijd doet 't 't ...

Voor toilet ga ik eigenlijk (en da's persoonlijk) toch voor Geberit frame en Villeroy & Boch pot.
Douche: SealSkin.
Bad: zat er al in; merkloos stalen badkuip
Smaken verschillen natuurlijk; en dat ik niks tot weinig om het design van sanitair geef wil niet zeggen dat iedereen dat niet doet. Voor het toilet nemen we net zoals boven gebruikt hebben een Geberit UP320 frame met een Sphinx 300 Rimfree toiletpot dat is zeg maar een diepspoel pot zonder zo'n vervelend en lastig schoon te maken spoelrand.

Het nut en noodzaak van een softclose toiletbril of zo'n makkelijk te verwijderen toiletbril zie ik niet, die krengen zijn nog schreeuwend duur ook nog :')

quote:
0s.gif Op woensdag 13 februari 2013 23:05 schreef Forno het volgende:
Het glazuur is van betere kwaliteit en loopt ook tot onder de randjes door wat betreft sanitair zodat de boel langer schoon en fris blijft. Idem dito voor tegelwerk.

Kranen en douchegarnituur zal bij de betere merken langer mee gaan door eenvoudig betere duurzamere materialen.

Maar boven een bepaalde grens betaal je weer onnodig veel. Bijvoorbeeld als er ergens "design" bij staat is dat meestal een signaal dat het overprijst is. Is dus zaak om daarin een balans te vinden als je budget niet oneindig is.
Dat is dan helemaal duidelijk ! ^O^

quote:
1s.gif Op donderdag 14 februari 2013 11:11 schreef AnneX het volgende:
Wat Forno zegt... B-) over kwaliteit van glazuur !

En NEVER nooit niet schoonmaken met vim-jif-schuursponsje !
Indien een vlakspoeler leg er dan eerst een wc papiertje in... (8>

Wisten wij veel...20 jaar geleden en haalden de goedkoopste pot ( met richeltjes
etc, :r ) uit de bouwmarkt in huis.
Dat spetterde vrolijk in het rond bij doorspoelen... :X

Nu de mooiste pot van de wereld V&B Subway en probleemloos schoonhouden / maken en doortrekken.

Oh ja, de absurd dure keukenkraan werd gratis aan huis geserviced door een fabrieksmonteur na een klacht over de afstelling twee jaar na dato.
De inmiddels derde bouwmarkt kraan beviel óok uitstekend.

Let erop dat een grote emmer onder de uitloop past !!!

*O*
Het is natuurlijk wel zo dat we een emmer prima onder de kraan in het bad kunnen vullen; dat hoeft wat mij betreft niet onder de wastafel kraan te passen.

quote:
0s.gif Op donderdag 14 februari 2013 13:08 schreef mark_dabomb het volgende:
Tja, hier is van alles van te zeggen want elk merk heeft goede en slechte producten.

Ik zou zeggen, laat je eens goed voorlichten door een installatiebedrijf/groothandel/winkel die alle merken verkoopt. Wij hebben zelf grohe Euphoria douche/bad delen, v&b subway bad en toiletpotten en geberit spoel inbouw dingen.
Dat laten voorlichten dat hebben we al eens gedaan, met een absurde offerte tot gevolg.
Ik wil best wel wat geld uitgeven, maar niet als ik in het gesprek het gevoel krijg dat de winstmarge 150% is :W

quote:
Ter info, onze installateur zei van pas op met geberit wc inbouw spoel installatie bestellen via internet want dan krijg je inferieur kwaliteit uit Italië ofzo. Het frame moet blauw zijn en er moet een bepaalde sticker op zitten.
Daar was ik al van op de hoogte gesteld door een collega loodgieter; die zelf al aangaf dat soort zaken maar niet via de zaak te bestellen; omdat op internet de prijzen al ¤ 300,- euro lager liggen voor hetzelfde frame + pot.

Hij bestelde zelf ook altijd zaken via het internet en haalde privé nooit wat van de zaak.

quote:
En wat hier al is aangegeven, koop producten waar je niet makkelijk bijkan van gegarandeerd goede kwaliteit. Wil je experimenteren met merken doe dat dan op plaatsen waar je makkelijk wat kan vervangen.
Dit topic was ook bedoeld om daar een beeld van te krijgen :)

quote:
Wij kochten alles bij dezelfde winkel (Installcenter) en waren 300 euro duurder uit (op 4000 euro) dan alles los via webshops. Misschien veel geld maar toen er een intern lek zat in een wc pot kwamen ze langs om het ding te vernieuwen en hoefde ik niet dingen op te sturen en te wachten op en nieuwe pot....
Nou, ik heb tot nu toe bij tien online winkels enkele artikelen vergeleken en dat scheelt soms echt belachelijk veel. Dezelfde sphinx toiletpot scheelt tussen de duurste en de goedkoopste aanbieder toch alweer ¤ 65,- evenals het Geberit UP320 frame; dat scheelt toch alweer ¤ 55,-.

En alle beetjes bij elkaar denk ik wel dat het straks meer scheelt dan ¤ 300,- :+

quote:
14s.gif Op zaterdag 16 februari 2013 17:09 schreef Surveillance-Fiets het volgende:

[..]

De kranen van Hans zijn duurder. De kranen van Grohe in de bouwmarkt zijn op een paar details na identiek aan de profi-kranen van Grohe. De doppen zijn anders en soms zijn de cartouches anders. Plastic vs keramisch bijvoorbeeld.

Ik zou voor kranen altijd voor Grohe gaan. Weet je 100% zeker dat je sowieso garantie hebt en dat er ook daadwerkelijk onderdelen te verkrijgen zijn. ^O^
De kranen van Hans zijn volgens mij ook gewoon wat meer design en moderner qua vormgeving.
Thuis hebben we nu ook thermostaatkranen van Grohe; mijn vriendin heeft het liefst een thermostaatkraan die aan de buitenkant niet warmer wordt dan de watertemperatuur die je op dat moment instelt. Ik geloof dat dit bij Grohe Cooltouch heet :?

En op de wastafel zou ik graag een één hendel mengkraan willen; puur voor het gebruiksgemak.

Een regendouche nemen we toch niet; aangezien onze ketel maar een CW3 is die ik meen maximaal 6,0 liter warm water levert per minuut. Dan blijft er van de regendouche ervaring maar een pis straaltje over :+

quote:
0s.gif Op zaterdag 16 februari 2013 19:31 schreef yurt het volgende:
ik zou mijn spullen nooit bij de "normale" bouwmarkt halen.

het is gewoon niet de zelfde kwaliteit als het "professionele" spul.
haal maar eens pvc pijp van pipeline bij een bouwmarkt, en buig dat maar eens op de zelfde manier als op je werk. je krijgt een heel ander resultaat op een of andere manier.

haal je materiaal gewoon bij de specialist.
tegels bij de tegel boer.
kranen bvb bij de warmte service. etc

heb ik ook gedaan.
Dat probleem bij bouwmarkt 5/8 of 3/4 pvc buis ben ik ook al eens achter gekomen. dat is echt B klasse meuk waar in het productieproces om één of andere reden volgens mij wat mis is gegaan.
Vaak zijn ze ook veel harder en moet je ze veel verder "door"buigen voordat je het gewenste resultaat hebt. En dan buigen ze nog vaak iets te ver terug _O-

quote:
2s.gif Op zaterdag 16 februari 2013 21:13 schreef junkiexp het volgende:
Inbouwreservoir van Geberit of Viega.
Grohe ben ik niet zo gek van met die slangentjes en de bedieningspanelen vind ik ook tegenvallen.

Keramiek van Sphinx of V&B, is recht en goed schoon te houden.

Kranen e.d. van een A-merk, gaat langer mee, goede garantie en onderdelen zijn na 10 jaar nog steeds te krijgen.
Gezien je werk zou je het bij de TU kunnen aanschaffen.
Nou, daar keek ik ook raar van op maar via mijn werk met bedrijfskorting is een kraan nog duurder dan dat ik hem voor de reguliere consumentenprijs ergens op internet koop.
Dus dat gaan we maar niet doen, ik ken ook weinig collega's die via de zaak dingen voor privé gebruik bestellen.

quote:
0s.gif Op zondag 17 februari 2013 01:43 schreef Messina het volgende:
Wij hebben een paar (twee, misschien drie) jaar terug de badkamer compleet vernieuwd. Lekker goedkoop allemaal, want tsja, we blijven Hollanders.

Kraan één viel na een jaar uit elkaar, kraan twee een paar maanden later. Ze lekken beiden en als je er een simpel huishouddoekje over haalt heb je al (lichte) krassen. Als ik dat allemaal had geweten had ik toch wat meer centjes uitgegeven dan 40 euro de (wastafel)kraan.

Ook onze mengkranen zijn budget. Zo'n ding: (Niet van Grohe, hoor!)
[ afbeelding ]

Die bij het bad doet het nog perfect. Die bij de douche (=vaker gebruikt) blijft niet helemaal meer lekker in het juiste standje staan. Dan zakt 'ie naar beneden en sta je onder een koude douche.

Ook het toilet hier is budget, de goedkoopste verkorte pot die we konden vinden. Prima ding (geen spetters etc), maar blijft wel snel aanslag in staan, een stuk sneller dan bij onze vorig (merk)toilet :P
Kwestie van iets vaker dan normaal schoon maken met wat hardnekkigere schoonmaakmiddelen.
Naja, ik wil niet voor het bekende dubbeltje op de eerste rang zitten maar ik wil ook zeker niet het gevoel hebben dat ik duizenden euro's te veel betaal.
In het toilet en de badkamer beneden wil ik wel degelijke merken toepassen omdat je dit verhoudingsgewijs veel vaker zult gebruiken.

Boven hebben we een tweede toilet gerealiseerd; daar hebben we dan wel weer een Geberit UP320 frame gebruikt, maar hebben we een bouwmarkt Plieger verkorte pot gebruikt en er hangt een no name hoek fonteintje met een bouwmarkt mengkraan.

Gewoon omdat je dit veel minder zult gaan gebruiken :s)

quote:
0s.gif Op woensdag 13 februari 2013 22:20 schreef Gieliovd het volgende:
Ik ben er zelf ook al een tijdje mee bezig, je hebt bijvoorbeeld een site die steevast op nummer 1 in Google komt: Hudson Reed. Man, prachtige prijzen, prachtige kranen, kan niet op.

En ja dan denk je bijna rond te zijn en dan lees je slechte reviews, een na de ander. Maar zoals we allemaal weten: internet staat vol met negatieve reviews en sporadisch een goede.
Zoals het bij een plaatselijke bouwmarkt zo mooi beschreven staat..

De ergernis van de slechte kwaliteit duurt voort als de vreugde van de lage prijs al lang vergeten is.....
Maar de vreugde van de goede kwaliteit duurt voort als de ergernis van de hoge prijs al lang vergeten is .... :s)

quote:
Ik heb het niet gedurfd en ben voor een Grohe Rapido T inbouw kraan gegaan met een Grohtherm 3000 Cosmopolitan opbouw. Dan heb ik een no-name douchewand, een Geberit inbouw toilet met een no-name pot... Ikea badmeubel, Van Marcke mengkranen en design-radiator...
We nemen denk ik toch een gewone opbouw thermostaatkraan; simpel, traditioneel en functioneel.
Maar iedereen heeft daarin natuurlijk zijn eigen keuze :s)

quote:
En speuren spaart écht! Ik dacht eerst die Rapido unit echt niet te kunnen/willen betalen. In Nederland bizarre prijzen... ¤300+ kwam ik tegen. En nu heb ik hem besteld voor ¤133 bij een webshop. Idem voor het afbouwdeel, bij Warmteservice geloof ik ¤285 en ik heb hem nu voor ¤175 besteld. En dan een muurbocht (regenbdouche erbij), WS kost hij ¤40 en ik heb hem voor ¤17...
Waarschijnlijk wordt het bij ons gewoon een glijstang met een douchekop aangezien onze ketel maar een CW3 is. Dus dat beperkt onze keuze nauturlijk wel.

quote:
Ik denk dat er tussen Grohe en broer Hans bijvoorbeeld verschil zit in de kwaliteit van het chroom. En Grohe zegt alles handmatig te laten polijsten. En misschien een iets duurder keramisch werk, ander O-ringetje... knoppen van dikwandig messing en bij de goedkopere gewoon van geperst verchroomd kunststof. Dat scheelt veel in het "gevoel" maar ook in de knip.
Het gevoel van degelelijkheid in je productneem je dan wel weg ;)

[
quote:
Onder aan de streep kan je naar een willekeurige badkamer toko gaan en ¤1200 neertellen voor een dubbele wasbak. Of bij de Ikea (ik vind de kwaliteit echt prima! sluit beter dan die dure) voor ¤330 ofzo. En geldt ook voor die spullen zoals kranen. Als ik die bij XXXX BV in de buurt laat leveren, man dan ben je 3-4 keer zoveel kwijt.
Dat is mijn ervaring ook, als ik het in de directe omgeving koop ben ik gelijk minimaal duizend euro duurder uit; en ik snap best dat er wat verdiend moet worden in die branche, maar wastafels en kranen die gerust drie keer over de kop gaan.

Toen die man over de bedragen op de offerte zei dat dit nog bruto prijzen waren en dat daar nog van alles aan te doen was, toen heb ik hem maar verteld dat we er toch niet uit zouden komen :').
Zonder blikken en blozen kon er van een kraan "zomaar" ¤ 200.- euro afgehaald worden.

Dan voel ik mij als klant in ieder geval niet meer serieus genomen. :r
  Moderator zondag 17 februari 2013 @ 10:55:30 #31
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_122979890
Haha, oooh sorry...

quote:
Dat laten voorlichten dat hebben we al eens gedaan, met een absurde offerte tot gevolg.
Ik wil best wel wat geld uitgeven, maar niet als ik in het gesprek het gevoel krijg dat de winstmarge 150% is :W
In veel branches calculeren of in ieder geval voor de "crisis" calculeerden, ze gewoon met minimaal factor 2.2 hoor. Zelf ook.

Dus ja inkoop ¤45 wordt gewoon ¤100. Natuurlijk gun ik iedereen zijn boterham. En ik heb ook geen hekel aan geld uitgeven. Maar wel waar voor mijn geld! En niet genaaid. Kijk maar naar die Rapido T inbouw unit die ik dus kocht... Warmteservice: ¤249. AFB-24.eu: ¤133. Dus bij AFB-24 maken ze geen winst????
Laat die handjes wapperen!
pi_122980310
quote:
0s.gif Op zondag 17 februari 2013 10:55 schreef Vonkenboer het volgende:

Dat probleem bij bouwmarkt 5/8 of 3/4 pvc buis ben ik ook al eens achter gekomen. dat is echt B klasse meuk waar in het productieproces om één of andere reden volgens mij wat mis is gegaan.
Vaak zijn ze ook veel harder en moet je ze veel verder "door"buigen voordat je het gewenste resultaat hebt. En dan buigen ze nog vaak iets te ver terug _O-

het schijnt dat ze voor de bouwmarkt een schijnbaar zelfde pijp leveren. alleen is de realiteit anders. er zitten meer weekmakers in, zodat het makkelijker te buigen is.

het zelfde geld voor bv rotband.
maak een kuipje aan met een zak van de bouwmarkt en een van prof leverancier.
wat blijkt. die van de bouwmarkt heeft een hele andere kleur en droogt veel trager.

waar ik dus op doel; het lijkt allemaal hetzelfde of goedkoper, maar vaak is het mindere kwaliteit.

succes met je badkamer ^O^
  Moderator zondag 17 februari 2013 @ 11:57:17 #34
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_122980692
quote:
0s.gif Op zondag 17 februari 2013 11:40 schreef yurt het volgende:

[..]

waar ik dus op doel; het lijkt allemaal hetzelfde of goedkoper, maar vaak is het mindere kwaliteit.

succes met je badkamer ^O^
Daarom vergelijk ik online ook EAN product nummers en fabrikant nummers met elkaar wanneer ik producten vergelijk.

Dan weet ik tenminste zeker dat ik over vrijwel hetzelfde product praat.
pi_122980918
quote:
0s.gif Op zondag 17 februari 2013 10:55 schreef Vonkenboer het volgende:

Naja, ik wil niet voor het bekende dubbeltje op de eerste rang zitten maar ik wil ook zeker niet het gevoel hebben dat ik duizenden euro's te veel betaal.
In het toilet en de badkamer beneden wil ik wel degelijke merken toepassen omdat je dit verhoudingsgewijs veel vaker zult gebruiken.

Boven hebben we een tweede toilet gerealiseerd; daar hebben we dan wel weer een Geberit UP320 frame gebruikt, maar hebben we een bouwmarkt Plieger verkorte pot gebruikt en er hangt een no name hoek fonteintje met een bouwmarkt mengkraan.

Gewoon omdat je dit veel minder zult gaan gebruiken :s)
Dat wilden wij dus wel (hoewel, er waren NOG goedkopere kranen!), maar achteraf dus duurkoop. Ik houd je topic in de gaten en ben benieuwd waar jij voor gaat, wij zijn dus ook op zoek naar nieuwe kranen (een paar die langer mee gaan dan 2 á 3 jaar) ;)
Je raekt an de dinge geweun.
pi_122982561
quote:
0s.gif Op zondag 17 februari 2013 12:07 schreef Messina het volgende:
Dat wilden wij dus wel (hoewel, er waren NOG goedkopere kranen!), maar achteraf dus duurkoop. Ik houd je topic in de gaten en ben benieuwd waar jij voor gaat, wij zijn dus ook op zoek naar nieuwe kranen (een paar die langer mee gaan dan 2 á 3 jaar) ;)
Helemaal snappen doe ik het niet.......dat je een thermostaatkraan van Grohe aanschaft, snap ik wel. In de douche heb ik een oude Plieger vervangen door een Grohe (van MP) en da's een enorme verbetering.

Maar 4 gewone éénhendelmengkranen van een bouwmarktmerk in de keuken, bad en op de wastafels , die gaan bij ons al > 10 jaar probleemloos mee.

[ Bericht 2% gewijzigd door blomke op 17-02-2013 13:33:35 ]
Op <a href="https://forum.fok.nl/topic/2677908/2/25#p208861847" target="_blank" >zaterdag 22 april 2023 13:43</a> schreef <a href="https://forum.fok.nl/user/profile/62881" target="_blank" >r_one</a> het volgende:
En ik zeg je dat je op zaterdagmiddag van 2 tot 4 in je poedelnaakie de horlepiep moet dansen op het marktplein.
pi_122985497
quote:
0s.gif Op zondag 17 februari 2013 13:04 schreef blomke het volgende:

[..]

Helemaal snappen doe ik het niet.......dat je een thermostaatkraan van Grohe aanschaft, snap ik wel. In de douche heb ik een oude Plieger vervangen door een Grohe (van MP) en da's een enorme verbetering.

Maar 4 gewone éénhendelmengkranen van een bouwmarktmerk in de keuken, bad en op de wastafels , die gaan bij ons al > 10 jaar probleemloos mee.
Ik zei dat het géén Grohe was. Het was no-name el cheapo :P
Je raekt an de dinge geweun.
pi_122987185
quote:
0s.gif Op zondag 17 februari 2013 14:22 schreef Messina het volgende:

. Het was no-name el cheapo :P
Die bedoel en heb ik:

quote:
0s.gif Op zondag 17 februari 2013 13:04 schreef blomke het volgende:
Maar 4 gewone éénhendelmengkranen van een bouwmarktmerk in de keuken, bad en op de wastafels , die gaan bij ons al > 10 jaar probleemloos mee.
Op <a href="https://forum.fok.nl/topic/2677908/2/25#p208861847" target="_blank" >zaterdag 22 april 2023 13:43</a> schreef <a href="https://forum.fok.nl/user/profile/62881" target="_blank" >r_one</a> het volgende:
En ik zeg je dat je op zaterdagmiddag van 2 tot 4 in je poedelnaakie de horlepiep moet dansen op het marktplein.
pi_122987484
quote:
0s.gif Op zondag 17 februari 2013 10:55 schreef Vonkenboer het volgende:
Nou, daar keek ik ook raar van op maar via mijn werk met bedrijfskorting is een kraan nog duurder dan dat ik hem voor de reguliere consumentenprijs ergens op internet koop.
Dus dat gaan we maar niet doen, ik ken ook weinig collega's die via de zaak dingen voor privé gebruik bestellen.
Ik keek net online even op de site van TU en Geberit UP-320 (Type nr 111308005) is daar ¤ 200 exBTW,
bij een webshop is deze ¤166,25 incl.BTW *O* http://www.badkamerconcur(...)reservoir-up320.html
En dan te bedenken dat de sanitairadviseurs in die mooie glimmende showrooms zo`n reservoir rustig voor ¤360 durven te verkopen, en later als je over korting begint kan er misschien een paar tientjes af _O-

Maar voor het installatiemateriaal zelf (pijp kabel etc) is TU wel vaak goedkoper naar mijn idee.

Af en toe zit ik ook wel eens op een goed Belgisch klus/bouw forum (de Vlaming is tenslotte geboren met een baksteen in zijn maag): http://bouwinfo.be/forum/forum.php
En daar hebben ze ook goede ervaringen met een Duitse internetshop http://www.megabad.com/?s(...)l&sessionid=56042240
pi_122988427
Voorbeeldje van onze Duitse webshop Villeroy&Boch Subway 2.0 wcpot: ¤159 http://www.megabad.com/vi(...)l&sessionid=56042240
De goedkoopste Nederlandse webshop zit op ¤175

Ook voor kranen is het goedkoper zie ik, een voorbeeldje bij Badkamerconcurrent ¤160 http://www.badkamerconcur(...)pelingen-chroom.html
en bij Megabad.de ¤109 http://www.megabad.com/gr(...)l&sessionid=56042240

Damn, ik had deze site eerder moeten zien voor mijn eigen verbouwing vorig jaar :X |:(

[ Bericht 28% gewijzigd door bluemoon23 op 17-02-2013 19:47:11 ]
pi_123000942
quote:
0s.gif Op zondag 17 februari 2013 14:53 schreef blomke het volgende:

[..]

Die bedoel en heb ik:

[..]

Dan heb jij blijkbaar toch iets beters ;)
Wij zijn geen wilde personen/onhandige mensen/mensen die hun kracht niet kennen.
Offfff wij hebben gewoon ongelooflijk veel pech gehad! ;)
Je raekt an de dinge geweun.
pi_123002331
Dat zal het verschil misschien verklaren. Voor een thermostaatkraan kiezen wij toch een Grohe.
Op <a href="https://forum.fok.nl/topic/2677908/2/25#p208861847" target="_blank" >zaterdag 22 april 2023 13:43</a> schreef <a href="https://forum.fok.nl/user/profile/62881" target="_blank" >r_one</a> het volgende:
En ik zeg je dat je op zaterdagmiddag van 2 tot 4 in je poedelnaakie de horlepiep moet dansen op het marktplein.
pi_123003135
quote:
0s.gif Op zondag 17 februari 2013 14:57 schreef bluemoon23 het volgende:

Ik keek net online even op de site van TU en Geberit UP-320 (Type nr 111308005) is daar ¤ 200 exBTW,
bij een webshop is deze ¤166,25 incl.BTW http://www.badkamerconcur(...)reservoir-up320.html
En dan te bedenken dat de sanitairadviseurs in die mooie glimmende showrooms zo`n reservoir rustig voor ¤360 durven te verkopen, en later als je over korting begint kan er misschien een paar tientjes af
200 euro?
Dan staan jullie niet voor sanitair ingelezen, ik weet waar de TU ze voor weg doet en als je dat hoor ga je erg hard lachen.
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_123003252
Nee, waarschijnlijk niet voor sanitair.
Ik PM je wel even.
  Moderator zondag 24 februari 2013 @ 18:33:32 #45
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_123289900
Voor de wastafel en het toilet en de toiletaccesoires hebben we al keuzes gemaakt..
Maar voor het bad blijkt dat toch een stuk moeilijker te zijn; vrijwel ieder merk sanitair heeft wel baden binnen zijn assortiment maar er zijn zoveel keuzes dat ik het echt even niet weet.

Zijn er bepaalde fabrikanten/merken die daar heel sterk in zijn ? Of is een bad van merk A hetzelfde als een bad van merk Z ? En is de kleur wit bij sanitair ook echt overal even wit ? Of hangt dat af van waar een bad geproduceerd wordt ? Heeft een bad van een fabrikant in Duitsland een andere wit tint dan een bad van een producent uit Nederland ?

Welke diepte is aan te raden ? Zit er nog een verschil wat betreft materialen waar een bad van gemaakt is ?

We zijn in ieder geval op zoek naar een duobad van 180x80 :)
pi_123290734
We hebben een bad van 180x80 en vrij diep, maar als ik er in mijn eentje in zit voelt het echt als een zwembad :') dus had best kleiner gekund, maar ja, de ruimte was er
Klussen deel 1 en 2
  Moderator zondag 24 februari 2013 @ 19:39:14 #47
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_123292906
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 18:52 schreef sheonlydreams86 het volgende:
We hebben een bad van 180x80 en vrij diep, maar als ik er in mijn eentje in zit voelt het echt als een zwembad :') dus had best kleiner gekund, maar ja, de ruimte was er
De ruimte is er bij ons ook wel voor; dat heeft er ook mee te maken dat we 99,9% van de tijd straks nooit alle twee tegelijk in de badkamer staan :)
pi_123294151
Welke items heb je verder uitgekozen? Wij hebben bijvoorbeeld een subway bad met subway toiletpotten en brillen. Weet je zeker dat alles de zelfde kleur wit is.
Hoor ik die Griekse melodie...
  Moderator zondag 24 februari 2013 @ 22:13:57 #49
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_123303514
Op dit moment hebben we een Sphinx wastafel en een sphinx wcpot; maar ik vind de baden van sphinx zo op het oog niet zo...
  Moderator dinsdag 26 februari 2013 @ 21:10:59 #50
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_123387366
Enkele badmerken zijn

Allibert
Bamberger
Bette
Duscholux
Huppe
Ideal standard
Riho
Spinx
Ucosan
Ucosan quaryl
pi_123392080
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 21:10 schreef Vonkenboer het volgende:
De gemiddelde FOK!'er heeft dus geen bad :? mag ik concluderen -O-
Inderdaad...wij hebben hem eruit gedaan !
Alleen handig om gordijnen te wassen, wmb. :7

Wat wil jij / jullie met je bad ?

Ook eens samen in bad ? Let op kraan / afvoerputje in het midden. B-)
Ook in douchen ? Let op antislipvloer in bad *)
Er zijn baden ( voor douchen in bad) met wat meer sta ruimte aan éen zijde 8-)
Denk aan isolatie en (warm) waterverbruik en zitten je knieën onder water :7
Met bubbels ? denk aan de klereherrie die het maakt (?) >:)


w/
pi_123398612
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 21:10 schreef Vonkenboer het volgende:
De gemiddelde FOK!'er heeft dus geen bad :? mag ik concluderen -O-
Wij hebben een stalen bad. Vooral voor - tijdelijke - opslag als je een ruimte gaat opknappen; het in onvoorstelbaar wat een rommel er zich in ophoopt.
Op <a href="https://forum.fok.nl/topic/2677908/2/25#p208861847" target="_blank" >zaterdag 22 april 2023 13:43</a> schreef <a href="https://forum.fok.nl/user/profile/62881" target="_blank" >r_one</a> het volgende:
En ik zeg je dat je op zaterdagmiddag van 2 tot 4 in je poedelnaakie de horlepiep moet dansen op het marktplein.
pi_123572626
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 21:10 schreef Vonkenboer het volgende:
De gemiddelde FOK!'er heeft dus geen bad :? mag ik concluderen -O-
2 baden, in 1 ervan heeft m'n vrouw 1x gelegen sinds de 2 jaar dat we hier wonen :@
Ik ben bang dat het bij meer mensen zo werkt: het lijkt mooi maar je moet er echt tijd voor uittrekken, wat er vaak niet is (of je jezelf niet gunt).
pi_123573508
Ok, heel het topic niet gelezen, maar kijk uit met gemixte kranen: daar zit ongelofelijk veel verschil in wat je terug ziet op je gasrekening. De beste kranen pakken wanneer hij op z'n koudst staat géén warm water mee, de meesten wel - en dan springt dus elke keer je boiler aan.
  zondag 3 maart 2013 @ 21:28:22 #56
323439 HetKlusKonijn
Hoard, collect, file, index
pi_123591833
Hai Vonk, ik wou dat je dit topic een jaar geleden al had geopend, dan had ik er mijn voordeel mee kunnen doen. ;)

Ben zelf flink afgezet door de aannemer die de badkamer in mijn huidige appartement heeft geïnstalleerd. Niet dat hij slecht werk heeft geleverd, maar de prijsjes die hij berekende zijn wel allemaal zo'n 2.5 à 3 keer over de kop gegaan t.o.v. de prijzen die je - ook voor merkartikelen! - op internet kunt bedingen. Nou ja, het is een fraaie badkamer geworden, dat dan weer wel.
Het probleem was dat ik maar drie weken de tijd had om de boel gemonteerd te krijgen, dus heeft hij, zakelijk gezien zeer terecht, de hoofdprijs gerekend... en ik, autoloze sukkel-dus-niet-in-staat-die-sanitair-zooi-ergens-zelf-op-te-halen, die hoofdprijs dus ook heb betaald. :')

Maar, een eerdere ervaring van 20 jaar geleden: alle spullen behalve het bad en de kranen zelf bij de plaatselijke bouwmarkt gescoord en een fijne zelfstandige klusjesman alles laten monteren. Geloof het of niet, alles werkte nog als een zonnetje toen ik dat huis verkocht, en zelfs de koper heeft het allemaal laten zitten wegens "goed uitgevoerd en nog zeer goed werkend". Niet slecht voor een bijna 20 jaar oude badkamer (NB: geen paarse tegeltjes o.i.d. ;)) :Y
Dat kan dus óók.

Mijn tips: bespaar niet op de (meng)kranen, neem daar echt een goed merk van (wat illusions al zegt hierboven). Dus: toch maar een paar centjes meer uitgeven voor een 'officiele' Grohe.

Qua bad: ik heb er nu geen meer, maar in die badkamer van 20 jaar geleden heb ik destijds een geëmailleerd metalen Bette-kuip laten monteren, omdat ik een hekel heb aan kunststof, zeker kunststof dat nogal eens goed "geboend" moet worden eens in de zoveel tijd. Geëmailleerd staal kan daar prima tegen, kunststof wat minder. ;)
Dat gezegd hebbende, als jij - of je huisgenoten - regelmatig je douche-kop in je bad laat kletteren, dan is kunststof wellicht weer een betere optie, want dat kan er beter tegen dan emaille. ;)

Veel succes ermee!

[ Bericht 2% gewijzigd door HetKlusKonijn op 03-03-2013 22:41:31 ]
VDGG - Steven Wilson - Jacco Gardner - Pussy Riot - Malala Yousafzai - René Goscinny (RIP)
"The Least We Can Do, Is Wave To Each Other!"
  zondag 3 maart 2013 @ 21:36:04 #57
323439 HetKlusKonijn
Hoard, collect, file, index
pi_123592445
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2013 14:37 schreef pascal_s het volgende:

[..]

2 baden, in 1 ervan heeft m'n vrouw 1x gelegen sinds de 2 jaar dat we hier wonen :@
Ik ben bang dat het bij meer mensen zo werkt: het lijkt mooi maar je moet er echt tijd voor uittrekken, wat er vaak niet is (of je jezelf niet gunt).
Herkenbaar.
In mijn vorige huis had ik een bad, waar ik in pak-'em-beet 15 jaar tijd een keertje of 20 heb ingelegen, doorgaans na het bezoek aan een stoffig/regenachtig/anderszins smerig (lees: modderpoel, Wacken Open Air 2007) metal-festival. :P
In de nieuwe woning dus géén bad maar een prettige grote douche.

Ik ben kennelijk niet de enige hier met die voorkeur, maar dat hangt natuurlijk heel sterk af van de persoonlijke situatie. Als je een gezinnetje hebt met kids, dan zou ik toch wel degelijk kiezen voor een bad.

[ Bericht 1% gewijzigd door HetKlusKonijn op 03-03-2013 22:40:05 ]
VDGG - Steven Wilson - Jacco Gardner - Pussy Riot - Malala Yousafzai - René Goscinny (RIP)
"The Least We Can Do, Is Wave To Each Other!"
  zondag 3 maart 2013 @ 22:17:35 #58
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_123595209
Dikke vette tvp. Ik ga me over een aantal maanden ook eens orienteren. Ik zal eens een topic openen tzt want ik weet niet helemaal hoe we het aan moeten pakken.

Ik weet in ieder geval dat het bad er uit gaat en dat er goede kranen komen.
Spoilers!
pi_123611214
tvp :+
pi_123616945
quote:
11s.gif Op zondag 17 februari 2013 11:16 schreef Gieliovd het volgende:
Rapido T inbouw
Als ik even op internet kijk dan kan het nog goedkoper. Deze inbouwunit wordt ook aangeboden voor 111,85. Meestal neem je er nog wel wat bij en zijn de verzendkosten gratis.

Maar als je het goed aan pakt kijk je even naar het hele pakket aan sanitair bij diverse leveranciers. Daarop valt heel snel veel te besparen.
Jeroentje.
  dinsdag 5 maart 2013 @ 09:06:43 #61
382904 Gieliovd
Klustijger
pi_123649849
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2013 14:33 schreef jpajs het volgende:

[..]

Als ik even op internet kijk dan kan het nog goedkoper. Deze inbouwunit wordt ook aangeboden voor 111,85. Meestal neem je er nog wel wat bij en zijn de verzendkosten gratis.

Maar als je het goed aan pakt kijk je even naar het hele pakket aan sanitair bij diverse leveranciers. Daarop valt heel snel veel te besparen.
Ik kreeg het al warm, kan redelijk goed shoppen ;)

Dat is de Rapido E, dat is een thermostaat inbouw, geen stopkraan combi.
Laat die handjes wapperen!
pi_155339886
Ik ga dit topic een enorme schop geven, zodat ik zelf geen nieuw topic hoef te openen.

Net als Vonkenboer in de OP ga ik mijn badkamer verbouwen en heb ik een offerte laten opmaken bij een winkel uit de holding van Ben Mandemakers. Voor een badkamer van 4m2 met daarin enkel een bad waarin gedoucht wordt en daarnaast een badmeubel inclusief montage een prijs van bijna 10.000 euro. En dan wordt alle materialen geleverd van het huismerk "Ben", dus sanitair, kranen, spoelbak.

Nu spelen er voor mij twee dingen. Enerzijds vind ik dit veel te veel geld, anderzijds wil ik graag kwaliteit en bij het huismerk Ben heb ik die garantie niet.

Ik heb nu het volgende voor ogen: ik ga het sanitair zelf bestellen en zoek een aannemer / installateur die het voor mij zal installeren.

Ik heb het volgende op het oog:
- RIHO bad
- Villeroy en Boch opbouwspoelbak
- Grohe wastafelkraan
- Grohe bad/douche combinatie thermostaatkraan

Wat denken jullie van deze spullen?

Hierboven werd overigens ook melding gemaakt van "bouwmarkt"-Grohe en "echt"-Grohe. Onder welk type vallen de kranen van (bijvoorbeeld) de website waar ik naar link?

Suggesties, opmerkingen, adviezen, van harte welkom. Ik ben ook benieuwd hoe het bij Vonkenboer is afgelopen!
  Moderator dinsdag 18 augustus 2015 @ 23:12:49 #63
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_155340455
Die Grohe kranen zijn zeker geen badkamerseries voor bouwmarkten; daar lijkt het mij toch allemaal iets te veel design voor.

Heb zelf ook een Riho bad geplaatst; de http://www.sanitairwinkel(...)-160x90cm-links-wit/ Riho Geta. Prijs/Kwaliteit is absoluut niks mis mee, en ze zijn ook prima schoon te houden e.d. :)
pi_155361967
quote:
0s.gif Op woensdag 13 februari 2013 22:20 schreef Gieliovd het volgende:
Ik ben er zelf ook al een tijdje mee bezig, je hebt bijvoorbeeld een site die steevast op nummer 1 in Google komt: Hudson Reed. Man, prachtige prijzen, prachtige kranen, kan niet op.

En ja dan denk je bijna rond te zijn en dan lees je slechte reviews, een na de ander. Maar zoals we allemaal weten: internet staat vol met negatieve reviews en sporadisch een goede.

Ik heb het niet gedurfd en ben voor een Grohe Rapido T inbouw kraan gegaan met een Grohtherm 3000 Cosmopolitan opbouw. Dan heb ik een no-name douchewand, een Geberit inbouw toilet met een no-name pot... Ikea badmeubel, Van Marcke mengkranen en design-radiator...

Voor inbouw spul wil ik merk - betrouwbaar, al is het maar gevoel.

En speuren spaart écht! Ik dacht eerst die Rapido unit echt niet te kunnen/willen betalen. In Nederland bizarre prijzen... ¤300+ kwam ik tegen. En nu heb ik hem besteld voor ¤133 bij een webshop. Idem voor het afbouwdeel, bij Warmteservice geloof ik ¤285 en ik heb hem nu voor ¤175 besteld. En dan een muurbocht (regenbdouche erbij), WS kost hij ¤40 en ik heb hem voor ¤17...

Als het vervangbaar is zonder schade, zoals straks een regendouche kop, koop ik zonder angst bij Hudson Reed, of ADM ofzo. Maar in een muur vind ik het toch eng. Thermostaat unit kapot, hoe kom je eraan? Stopkraandeel ook...

Ik denk dat er tussen Grohe en broer Hans bijvoorbeeld verschil zit in de kwaliteit van het chroom. En Grohe zegt alles handmatig te laten polijsten. En misschien een iets duurder keramisch werk, ander O-ringetje... knoppen van dikwandig messing en bij de goedkopere gewoon van geperst verchroomd kunststof. Dat scheelt veel in het "gevoel" maar ook in de knip.

Onder aan de streep kan je naar een willekeurige badkamer toko gaan en ¤1200 neertellen voor een dubbele wasbak. Of bij de Ikea (ik vind de kwaliteit echt prima! sluit beter dan die dure) voor ¤330 ofzo. En geldt ook voor die spullen zoals kranen. Als ik die bij XXXX BV in de buurt laat leveren, man dan ben je 3-4 keer zoveel kwijt.
Wij zo'n 7 jaar geleden voor het eerst gekocht bij Hudson Reed (de site was toen nog niet eens in het nederlands volgens mij). Binnenwerk e.d. is kwalitatief super! Service is super en er is gewoon garantie/klantsenservice. Spullen worden zeer netjes verpakt en opgestuurd. Ons zo goed bevallen dat we vorig jaar voor onze badkamer weer bij Hudson besteld hebben. Wat wij wilden zou op ongeveer 2000 euro uitkomen. En dat voor voornamelijk kunststof onderdelen. Hudson was veel voordeliger en zeker betere kwaliteit dan meeste bouwmarkt (thermostaat)kranen en regendouches.
Wij zouden het zo weer doen.
pi_155394431
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 23:12 schreef Vonkenboer het volgende:
Die Grohe kranen zijn zeker geen badkamerseries voor bouwmarkten; daar lijkt het mij toch allemaal iets te veel design voor.

Heb zelf ook een Riho bad geplaatst; de http://www.sanitairwinkel(...)-160x90cm-links-wit/ Riho Geta. Prijs/Kwaliteit is absoluut niks mis mee, en ze zijn ook prima schoon te houden e.d. :)
Welke badwand heb je bij het bad gebruikt? Of heb je er geen?
  Moderator vrijdag 21 augustus 2015 @ 10:04:49 #66
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_155401463
quote:
3s.gif Op donderdag 20 augustus 2015 23:21 schreef Ill-Skillz het volgende:

[..]

Welke badwand heb je bij het bad gebruikt? Of heb je er geen?
Wij hebben er geen; er is gewoon een muurtje onder gemetseld :)
  vrijdag 21 augustus 2015 @ 13:14:03 #67
245087 ueberduitser
grootgrondbezitter
pi_155405130
quote:
3s.gif Op dinsdag 18 augustus 2015 22:51 schreef Ill-Skillz het volgende:
Wat denken jullie van deze spullen?
Beetje vage wastafel. Plaatjes laten wel én geen overloop zien. Is die trouwens met waste of zonder(je wastafelkraan is met namelijk)? Ik vermoed zonder maar met plug.
pi_155409470
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 augustus 2015 13:14 schreef ueberduitser het volgende:

[..]

Beetje vage wastafel. Plaatjes laten wel én geen overloop zien. Is die trouwens met waste of zonder(je wastafelkraan is met namelijk)? Ik vermoed zonder maar met plug.
Bedankt voor je bericht.
In de specs van de wastafel staat met overloop, dus niet alle fotos zullen kloppen.
Tijdens het zoeken had ik met waste aangevinkt, maar zie het in de specs niet nee. Dat moet er natuurlijk wel bij. :)

@Vonkenboer: met badwand bedoelde ik zo'n glazen wandje dat het spatwater tegenhoud. Heb je in plaats daarvan een muurtje gemetseld? Of bedoel je de badombouw?
  vrijdag 21 augustus 2015 @ 19:39:57 #69
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_155415206
quote:
1s.gif Op woensdag 19 augustus 2015 20:31 schreef MeisjeEmmen1986 het volgende:

[..]

Wij zo'n 7 jaar geleden voor het eerst gekocht bij Hudson Reed (de site was toen nog niet eens in het nederlands volgens mij). Binnenwerk e.d. is kwalitatief super! Service is super en er is gewoon garantie/klantsenservice. Spullen worden zeer netjes verpakt en opgestuurd. Ons zo goed bevallen dat we vorig jaar voor onze badkamer weer bij Hudson besteld hebben. Wat wij wilden zou op ongeveer 2000 euro uitkomen. En dat voor voornamelijk kunststof onderdelen. Hudson was veel voordeliger en zeker betere kwaliteit dan meeste bouwmarkt (thermostaat)kranen en regendouches.
Wij zouden het zo weer doen.
Huson & Reed _O- grotere Chinese bagger bestaat er niet ben ik bang
Ik ben inmiddels overleden
pi_156969475
Begrijp ik het goed dat wanneer ik bij een inbouw regendouche (met toevoer uit plafond) kies voor losse onderdelen van Grohe ik in elk geval het volgende nodig heb:

- Rapido T
- Regendouche (kop + toevoerbuis)
- Handdouche (slang, douchekop, toevoer)
- Afdekset voor douchethermostaat (met de kranen etc)
- flexibele leidingen

Maakt het uit dat ik series tegelijk gebruik? Ik wilde bv de Veris 300 regendouchekop, de Grohtherm 3000 Cosmopolitan afdekset en de Power & Soul badset tegelijk gebruiken. Bij die Grohtherm 3000 hebben ze nl geen regendouchekop die ik wil (uit plafond) en op zich zijn het toch allemaal losse delen (of past/staat dit voor geen meter?).

Enig idee of er nog zaken ontbreken. Regelt die Rapido T alles dat met de techniek erachter te maken heeft?

Ik wil verder nog kwijt dat ceramic+ van Villeroi & Boch toch echt wel fantastisch is. Subway 2.0 nu 2 jaar in huis en als het aan mij had gelegen nog nooit schoongemaakt zo schoon dat de pot blijft. Wat dat betreft duurder, maar fijn dat het enorm scheelt in schoonmaken.
  dinsdag 20 oktober 2015 @ 16:13:41 #71
245087 ueberduitser
grootgrondbezitter
pi_156969721
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 oktober 2015 16:02 schreef Veelzijdigmaleisie het volgende:
Maakt het uit dat ik series tegelijk gebruik?
Kan prima zo! Let wel even op bij de handdouche dat dit alleen slang, kop en houder is. De wanduitlaat heb je nog wel nodig.
pi_156971589
Is een wanduitlaat universeel (Grohe) of moet je dit op de set afstemmen, bv een beetje in de stijl van de Grohtherm 3000 console?
  dinsdag 20 oktober 2015 @ 18:29:01 #73
245087 ueberduitser
grootgrondbezitter
pi_156972079
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 oktober 2015 17:56 schreef Veelzijdigmaleisie het volgende:
Is een wanduitlaat universeel (Grohe) of moet je dit op de set afstemmen, bv een beetje in de stijl van de Grohtherm 3000 console?
Deze:


Zo'n setje hadden we in ons vorige huis ook:





[ Bericht 16% gewijzigd door ueberduitser op 20-10-2015 18:36:43 ]
  dinsdag 20 oktober 2015 @ 18:32:05 #74
121741 _Dizzy_
space, the final frontier
pi_156972125
Ohh mooi topic, in ons nieuwe huis willen we ook de badkamer aanpakken.. er staat nu zo gare cabine in.. zo een hele kleine :(
pi_156974488
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 oktober 2015 18:29 schreef ueberduitser het volgende:

[..]

Deze:
[ afbeelding ]

Zo'n setje hadden we in ons vorige huis ook:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Universeel Grohe dus :). Wij willen die vierkante afdekplaat, maar dan past het er nog steeds prima bij ja.

Mooi dat ik er dan nu uit ben. Wel bijzonder hoe de prijzen schelen. Ik overweeg die Veris 300 regendouchekop, maar de ene verkoopt het voor ¤2xx, de ander voor ¤4xx...

Wij hebben nu ook een veel te kleine sealskin douchebak. Verschrikkelijk, vooral met onze dochter die douchen heerlijk vind (maar die sealskin haat). :)

Overigens nog wel een mogelijk issue. Wij hebben nu nog een oude Nefit SmartLine Basic die bij 60 graden maar 8ltr per minuut geeft. Dat is misschien te weinig voor de regendouche. Nu werkt die regendouche wel met dat Joy principe, waardoor met minder water toch prima gedoucht kan worden. We gaan wrs wel op redelijk korte termijn onze ketel vervangen voor een HR ketel...maar kunnen we gewoon douchen vanaf dag 1 met die nieuwe regendouche, of wordt dat een probleem?
pi_156975258
Bouwmarktkranen van Grohe wegen merkbaar minder als dezelfde kraan van de sanitairhandel.
Ergens moet het toch in zitten, dat verschil.

Zo hangt hier beneden een Grohe van de SH, boven dezelfde van de bouwmarkt (was een aanbieding, dus die gekocht ipv de simpele kraan die eerst boven zou komen)

Hoewel de kraan boven veel minder gebruikt wordt (1x per week) is de temperatuurregeling, en het hele gevoel van degelijkheid een stuk minder als de dagelijks gebruikte kraan beneden.

Beneden voel je met het kleinste draaien al warmer/kouder water, beneden zit er gewoon speling in, en dus moet je verder draaien, knoppen lijken ook elastisch vast te zitten in plaats van stevig ope en stevige as zoals beneden.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')