Nee met wetsveranderingen.quote:Op zaterdag 19 januari 2013 12:48 schreef GibsonHummingbird het volgende:
[..]
Heeft dat te maken met het opknappen van de woning?
Zoals een nieuwe keuken of badkamer.
Dat geleuter met die hoofdletters.quote:
Nee maar dat geldt voor de huren net zo goed.quote:b. is het al 2014?
Maar dat gaat oplopen en voor nieuwe hypotheken gaat het veel harder.quote:c. Scheefhuurder betaald voor een woning van 600 euro huur 30 euro per maand meer (in het eerste jaar) dan "normale" huurder
Bovenmodaler aftrekker met een hypotheek van 2 ton mag per jaar vanaf 2014 5562 ipv 5616 aftrekken= 4.5 euro per maand.
Jij geeft geen reactie op mijn punt dat we het hier hebben over het aangaan van een schuld wat je nu (eindelijk) moet aflossen.quote:Op zaterdag 19 januari 2013 13:15 schreef 99.999 het volgende:
Maar dat gaat oplopen en voor nieuwe hypotheken gaat het veel harder.
Volgens de hypotheker mag je met dat inkomen ¤ 194.963,- lenen.quote:Op zaterdag 19 januari 2013 13:34 schreef skrn het volgende:
Maar wat is scheefwonen precies?
Hoeveel procent mag je kwijt zijn van je netto-inkomen aan huur?
Kijk naar deze sociale huurwoning. Leuke woning, mooie beurt in Den Haag. Maar met een huur van 620 euro per maand mag je bruto-inkomen niet hoger zijn dan 44800 euro. Als je dat verdient, krijg je ongeveer 2200 euro netto per maand. Dus om in deze woning te wonen, betekent dat je minimaal 28% van je netto-inkomen aan huur moet besteden.
Ik vind dat hoog.
Ik snap wel dat mensen gaan scheefwonen. Als student gaan inschrijven, net voor de eerste baan in zo'n woning gaan zitten en langzamerhand zien dat je percentueel minder kwijt bent aan je woning.
De vergelijking dat beide groepen getroffen worden door de gaten in de rijksbegroting gaat wel degelijk op.quote:Op zaterdag 19 januari 2013 14:09 schreef GibsonHummingbird het volgende:
[..]
Jij geeft geen reactie op mijn punt dat we het hier hebben over het aangaan van een schuld wat je nu (eindelijk) moet aflossen.
Huurders gaan geen schuld aan dus dat kun je dan toch niet vergelijken?
Je zou een punt hebben als de huren de kosten niet dekken maar dat is niet het geval met huren van 680 euro per maand.quote:Op zaterdag 19 januari 2013 14:19 schreef 99.999 het volgende:
De vergelijking dat beide groepen getroffen worden door de gaten in de rijksbegroting gaat wel degelijk op.
En scheefhuurders profiteren van een onterecht gebruik van deels met publiek geld met een sociaal doel gerealiseerde woningen. In die zin kan ik begrijpen dat men daar iets mee wil.
Dat lijkt me afhankelijk van de woning. Maar sociale huurwoningen hebben vrijwel altijd een onrendabele top bij de bouw die ergens door afgedekt moet worden. Dat is natuurlijk prima vanuit het publiek belang maar ik kan ook wel begrijpen dat mensen die buiten de doelgroep van sociale huurwoningen vallen daarom min of meer 'ongewenst' zijn in dergelijke woningen. Bij de aanwijzing is die selectie er natuurlijk ook al.quote:Op zaterdag 19 januari 2013 14:21 schreef GibsonHummingbird het volgende:
[..]
Je zou een punt hebben als de huren de kosten niet dekken maar dat is niet het geval met huren van 680 euro per maand.
Ik denk dat de oorspronkelijke sociale huurwoningen inderdaad wel goedkoop werden gebouwd en dan niet dat men verlies maakte maar wel dat men geen winst maakte.quote:Op zaterdag 19 januari 2013 14:24 schreef 99.999 het volgende:
Dat lijkt me afhankelijk van de woning. Maar sociale huurwoningen hebben vrijwel altijd een onrendabele top bij de bouw die ergens door afgedekt moet worden. Dat is natuurlijk prima vanuit het publiek belang maar ik kan ook wel begrijpen dat mensen die buiten de doelgroep van sociale huurwoningen vallen daarom min of meer 'ongewenst' zijn in dergelijke woningen. Bij de aanwijzing is die selectie er natuurlijk ook al.
Dat kan je denken maar dat klopt niet. Die onrendabele top was er eigenlijk altijd al.quote:Op zaterdag 19 januari 2013 14:30 schreef GibsonHummingbird het volgende:
[..]
Ik denk dat de oorspronkelijke sociale huurwoningen inderdaad wel goedkoop werden gebouwd en dan niet dat men verlies maakte maar wel dat men geen winst maakte.
Op een gegeven moment wordt er op verdiend en daarmee kan de onrendabele top van nieuwe woningen worden afgedekt bijvoorbeeld. Of geīnvesteerd worden in het leefklimaat in een wijk of in woningverbetering etc.quote:Dat was ook het geval met de premie koopwoningen.
Maar met huren van 400 tot bijna 700 euro voor woningen die nog niet eens 100.000 euro hebben gekost om te bouwen kun je niet zeggen dat je onder de kostprijs zit.
Als jij een punt zou hebben dat je met 680 euro per maand veel huizen kostendekkend zou kunnen exploiteren zouden natuurlijk meteen een heel grote groep investeerders in dat gat springen. Dat zien we ook niet gebeuren .quote:Op zaterdag 19 januari 2013 14:21 schreef GibsonHummingbird het volgende:
[..]
Je zou een punt hebben als de huren de kosten niet dekken maar dat is niet het geval met huren van 680 euro per maand.
wat een afgunstquote:Op zaterdag 19 januari 2013 14:19 schreef 99.999 het volgende:
En scheefhuurders profiteren van een onterecht gebruik van deels met publiek geld met een sociaal doel gerealiseerde woningen. In die zin kan ik begrijpen dat men daar iets mee wil.
Oh nee, ik zeg niet dat ik een grote voorstander ben van deze maatregel. Ik probeer slechts de achtergronden toe te lichten. Zodat misschien een beetje duidelijker wordt waar het vandaan komt.quote:
Investeerders springen niet in dat gat omdat de huizen te veel kosten. Ze kosten nog eens extra veel voor investeerders omdat die niet gebruik kunnen maken van de HRA. Zonder HRA is het veel en veel rendabeler om huizen op te kopen en in de particuliere verhuurmarkt te gooien.quote:Op zaterdag 19 januari 2013 14:47 schreef Basp1 het volgende:
e huren de kosten niet dekken maar dat is niet het geval met huren van 680 euro per maand.
Als jij een punt zou hebben dat je met 680 euro per maand veel huizen kostendekkend zou kunnen exploiteren zouden natuurlijk meteen een heel grote groep invest
Dat vind ik ook prima hoor. Als je maar beseft voor wie het ooit bedoeld was.quote:Op zaterdag 19 januari 2013 15:14 schreef computergirl het volgende:
ok, ik vind namelijk niet dat ik onterecht gebruik maak van mijn woning. In het huurcontract dat ik 14 jr geleden afsloot staat nl niks over dat je bij salarisverhoging je huis uit moet.
Even resumerend huizen kosten teveel maar moeten wat jou betreft wel voor een appel en een ei verhuurd gaan worden?quote:Op zaterdag 19 januari 2013 15:13 schreef skrn het volgende:
[..]
Investeerders springen niet in dat gat omdat de huizen te veel kosten. Ze kosten nog eens extra veel voor investeerders omdat die niet gebruik kunnen maken van de HRA. Zonder HRA is het veel en veel rendabeler om huizen op te kopen en in de particuliere verhuurmarkt te gooien.
Je moet je huis ook niet uit, je krijgt gewoon de wettelijke vastgestelde huurverhoging die de overheid nu gekoppeld heeft aan je inkomen.quote:Op zaterdag 19 januari 2013 15:14 schreef computergirl het volgende:
ok, ik vind namelijk niet dat ik onterecht gebruik maak van mijn woning. In het huurcontract dat ik 14 jr geleden afsloot staat nl niks over dat je bij salarisverhoging je huis uit moet.
Met verlies van HRA is het voor particulieren in ieder geval weinig voordelig om hun woning te verhuren. Verhuur is voor parcticulieren feitelijk rendabel als het huis hypotheek vrij is, of verhuurder om een of andere reden toch geen HRA ontvangt.quote:Op zaterdag 19 januari 2013 15:21 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Even resumerend huizen kosten teveel maar moeten wat jou betreft wel voor een appel en een ei verhuurd gaan worden?
Investeerders kunnen gewoon investeringskosten aftrekken. Wanneer hra wordt afgeschaft krijg je juist dat er basp1 bv's opgezet gaan worden dat particulieren op die manier toch nog belastingen afdrachten kan verminderen.
Ik weet niet waar je het over hebt, maar je komt als particulier alleen in aanmerking voor HRA voor het pand wat je zelf bewoond. Ja nu hebben ze wat regels gemaakt dat mensen die met 2 hypotheken zitten dan 1 van hun panden tijdelijk mogen verhuren zolang het nog niet verkocht is. Maar dan krijgt men geen HRA over het verhuurde pand. http://www.eigenhuis.nl/a(...)-tijdelijke-verhuur/quote:Op zaterdag 19 januari 2013 15:48 schreef skrn het volgende:
[..]
Met verlies van HRA is het voor particulieren in ieder geval weinig voordelig om hun woning te verhuren. Verhuur is voor parcticulieren feitelijk rendabel als het huis hypotheek vrij is, of verhuurder om een of andere reden toch geen HRA ontvangt.
En een appel en een ei. Kom nou zeg. Woonlasten zijn gewoonweg te hoog in Nederland.
Ik wilde alleen stellen dat het relatief duur is om huizen te verhuren omdat de aanschafprijzen van huizen hoog zijn, dit mede vanwege de HRA.quote:Op zaterdag 19 januari 2013 16:02 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Ik weet niet waar je het over hebt, maar je komt als particulier alleen in aanmerking voor HRA voor het pand wat je zelf bewoond. Ja nu hebben ze wat regels gemaakt dat mensen die met 2 hypotheken zitten dan 1 van hun panden tijdelijk mogen verhuren zolang het nog niet verkocht is. Maar dan krijgt men geen HRA over het verhuurde pand. http://www.eigenhuis.nl/a(...)-tijdelijke-verhuur/
ook bij nieuwbouw doen verhuurders het amper terwijl dat een 25 jaar terug met een ruimere hra wel meer gebeurde door pensioenfondsen e.d.quote:Op zaterdag 19 januari 2013 16:43 schreef skrn het volgende:
[..]
Ik wilde alleen stellen dat het relatief duur is om huizen te verhuren omdat de aanschafprijzen van huizen hoog zijn, dit mede vanwege de HRA.
Goed dan, ik weet nog steeds niet wat ik van dit soort plannen vind. Ik vind het vooral belangrijk om na te gaan wat een scheefwoner precies inhoudt.
Dat lijkt me niet want als ik naar een stenen vakantiewoning kijk dan kost dat veel minder dan een permanent bewoonbare woning.quote:Op zaterdag 19 januari 2013 14:41 schreef 99.999 het volgende:
Dat kan je denken maar dat klopt niet. Die onrendabele top was er eigenlijk altijd al.
Waarom zou je 680 euro vragen als je ook 1500 euro kunt vragen?quote:Op zaterdag 19 januari 2013 14:47 schreef Basp1 het volgende:
Als jij een punt zou hebben dat je met 680 euro per maand veel huizen kostendekkend zou kunnen exploiteren zouden natuurlijk meteen een heel grote groep investeerders in dat gat springen. Dat zien we ook niet gebeuren .
En het gekke is dat die overheid geen wettelijk vastgestelde HRA verlaging wil koppelen aan de inkomens die scheef HRA subsidie ontvangen.quote:Op zaterdag 19 januari 2013 15:25 schreef Basp1 het volgende:
Je moet je huis ook niet uit, je krijgt gewoon de wettelijke vastgestelde huurverhoging die de overheid nu gekoppeld heeft aan je inkomen.
voor mij. Ik voldeed gewoon aan de inkomens eisen toen ik de woning kreeg.quote:Op zaterdag 19 januari 2013 15:17 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Dat vind ik ook prima hoor. Als je maar beseft voor wie het ooit bedoeld was.
wederom een aantal aannamen die niet kloppen. Het zit ook wel deels in de grond. Voor een vakantiepark gelden 'iets' andere eisen dan voor een nieuwbouwwijk.quote:Op zaterdag 19 januari 2013 17:00 schreef GibsonHummingbird het volgende:
[..]
Dat lijkt me niet want als ik naar een stenen vakantiewoning kijk dan kost dat veel minder dan een permanent bewoonbare woning.
Kortom, de hogere prijs zit in de grond en dat is altijd landbouwgrond als een gemeente het koopt.
Op een vakantie park met vrijstaande stenen huizen hebben ze ook riool, energieleidingen en waterleidingen dus ik snap jouw punt eigenlijk niet ( en zeker dat woord wederom niet).quote:Op zaterdag 19 januari 2013 17:15 schreef 99.999 het volgende:
wederom een aantal aannamen die niet kloppen. Het zit ook wel deels in de grond. Voor een vakantiepark gelden 'iets' andere eisen dan voor een nieuwbouwwijk.
En corporaties kopen ook zelf grond om te ontwikkelen en dat kan prima in bestaande bebouwde omgeving zijn. Dus met een hogere inkoopprijs.
Aan de onrendabele top doet het weinig af verder.
Inderdaad vreemd ja.quote:Op zaterdag 19 januari 2013 17:20 schreef Pietverdriet het volgende:
Tja, heel veel eisen aan de woningbouw en nog gaan er ieder jaar honderden mensen dood aan de gevolgen van wonen.
Maar in een vakantiewoning wonen, neeeee dat mag niet.
Het valt allemaal op zijn plek als je volg het geld speelt, dan wordt duidelijk dat gemeentes erg veel geld verdienen aan bouwrijp maken ( bestemmingsplan wijzigen) en niets aan vakantiehuizen.quote:
Dat ben ik helemaal met je eens.quote:Op zaterdag 19 januari 2013 17:40 schreef Pietverdriet het volgende:
Het valt allemaal op zijn plek als je volg het geld speelt, dan wordt duidelijk dat gemeentes erg veel geld verdienen aan bouwrijp maken ( bestemmingsplan wijzigen) en niets aan vakantiehuizen.
Wat als ze destijds tot die doelgroep behoorde?quote:Op zaterdag 19 januari 2013 15:17 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Dat vind ik ook prima hoor. Als je maar beseft voor wie het ooit bedoeld was.
Als deze investeerders de woningen ook vrijwel gratis zouden krijgen zouden ze daar best leuk rendement op kunnen maken...quote:Op zaterdag 19 januari 2013 14:47 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Als jij een punt zou hebben dat je met 680 euro per maand veel huizen kostendekkend zou kunnen exploiteren zouden natuurlijk meteen een heel grote groep investeerders in dat gat springen. Dat zien we ook niet gebeuren .
Ja en nu niet meer, net zoals je geen zorgtoeslag meer krijgt als je meer verdient, terwijl je wel eerst tot de doelgroep behoorde.quote:Op zaterdag 19 januari 2013 18:15 schreef Gia het volgende:
[..]
Wat als ze destijds tot die doelgroep behoorde?
Vandaar: geen huurtoeslag.quote:Op zaterdag 19 januari 2013 18:30 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Ja en nu niet meer, net zoals je geen zorgtoeslag meer krijgt als je meer verdient, terwijl je wel eerst tot de doelgroep behoorde.
Dat komt doordat er veel te veel sociale huurwoningen zijn. Dat zouden er 2 miljoen minder moeten zijn: maak mensen niet afhankelijk!quote:Op zaterdag 19 januari 2013 19:33 schreef 99.999 het volgende:
[..]
maar nog wel een sociale huurwoning.
Voor de zoveelste keer: er staat niet in het huurcontract dat je de woning moet verlaten als inkomen boven een door politiek vastgestelde grens komt.quote:Op zaterdag 19 januari 2013 19:33 schreef 99.999 het volgende:
[..]
maar nog wel een sociale huurwoning.
Wel nee joh.quote:Op zaterdag 19 januari 2013 20:48 schreef computergirl het volgende:
[..]
Voor de zoveelste keer: er staat niet in het huurcontract dat je de woning moet verlaten als inkomen boven een door politiek vastgestelde grens komt.
Destijds was huren via woningbouwvereniging de enige optie om iets anders te huren dan een dure zolderkamer zonder daglicht.
Jullie doen net of ik een fucking crimineel ben
![]()
![]()
![]()
![]()
Niet zo dramatisch aub. Ik doe helemaal niets in die richting.quote:Op zaterdag 19 januari 2013 20:48 schreef computergirl het volgende:
[..]
Voor de zoveelste keer: er staat niet in het huurcontract dat je de woning moet verlaten als inkomen boven een door politiek vastgestelde grens komt.
Destijds was huren via woningbouwvereniging de enige optie om iets anders te huren dan een dure zolderkamer zonder daglicht.
Jullie doen net of ik een fucking crimineel ben
![]()
![]()
![]()
![]()
Trek je niets aan van scheeflener 99.999, valt niet mee te praten.quote:Op zaterdag 19 januari 2013 20:48 schreef computergirl het volgende:
[..]
Voor de zoveelste keer: er staat niet in het huurcontract dat je de woning moet verlaten als inkomen boven een door politiek vastgestelde grens komt.
Destijds was huren via woningbouwvereniging de enige optie om iets anders te huren dan een dure zolderkamer zonder daglicht.
Jullie doen net of ik een fucking crimineel ben
![]()
![]()
![]()
![]()
Zuig dan ook niet zo mensen het bloed onder de nagels vandaan die het niet verdienen of verdragen.quote:Op zaterdag 19 januari 2013 20:53 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Niet zo dramatisch aub. Ik doe helemaal niets in die richting.
er is al geen sociale woningbouw meer imo.quote:Op zaterdag 12 januari 2013 19:32 schreef Tocadisco het volgende:
[..]
Het idee van sociale woningbouw is dat het woningen zijn voor mensen die anders echt nergens terecht kunnen, als je dat wel kan heb je er eigenlijk niks te zoeken.
de woningbouw zal in de meeste gevallen de huren direct (grof) verhogen als er iemand vertrekt.quote:Op zaterdag 19 januari 2013 09:44 schreef Swetsenegger het volgende:
[..]
Sinds wanneer krijg je subsidie op je woning als scheefhuurder? Het rijk betaalt NIETS aan scheefhuurders. Die scheefhuurder betaalt weinig huur. De woningcorporaties compenseren dat met andere inkomsten. Juist wanneer die scheefhuurder uit zijn huis gepest wordt komen er mensen in die dezelfde huur betalen en daarboven op nog eens huursubsidie krijgen in veel gevallen.
^^ Dat.quote:Op zondag 20 januari 2013 11:35 schreef dontcare het volgende:
de woningbouw zal in de meeste gevallen de huren direct (grof) verhogen als er iemand vertrekt.
Mijn moeder betaalde bv 262 euro huur , na haar overlijden stond dat kleine kut appartementje voor 590 euro op woningnet , dus de volgende huurder moet gok ik iets van 300euro aan huur subsidie gaan krijgen, Kassa dus voor de woningbouw en kost de staat alleen maar meer geld :/
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |