Haha, dat lukt mij dan nog niet, maar een jaar of tien moet toch zo langzamerhand wel kunnen.quote:Op zaterdag 23 februari 2013 13:27 schreef MadMaster het volgende:
Uitgaande van dit soort berekeningen kan ik nog zo'n ruime 30 jaar voort met mijn huidige voorraad...
Jawel, maar lege plekken in de kast blijven nooit lang leeg.quote:
Of je drinkt minder dan hem, of je hebt 300 flessen in je kast staan...quote:Op zaterdag 23 februari 2013 13:27 schreef MadMaster het volgende:
Uitgaande van dit soort berekeningen kan ik nog zo'n ruime 30 jaar voort met mijn huidige voorraad...
338 volgens whiskybasequote:Op zaterdag 23 februari 2013 15:01 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Of je drinkt minder dan hem, of je hebt 300 flessen in je kast staan...
Stalker!quote:Op zaterdag 23 februari 2013 15:09 schreef Karstman het volgende:
[..]
338 volgens whiskybase
Ik heb er zelf 32 open 29 dicht dus ik kan ook nog wel een paar jaar vooruit
Ik ook niet, komt teveel bij Daarbij heb ik gister nog een neutje genomen uit een fles die al 10 jaar open staat, zitten nog 1 of 2 drammetjes in maar je doet er dus best lang mee.quote:Op zaterdag 23 februari 2013 16:22 schreef gadeweerd het volgende:
Ik denk niet dat ik mijn voorraad op tijd kan opmaken...
Koffie en cake is ook zwaar gedateerd op een begrafenis....
Lol,quote:
En blijft zo'n whisky nou 10 jaar lang exact hetzelfde smaken als de fles eenmaal open is?quote:Op zaterdag 23 februari 2013 17:03 schreef Karstman het volgende:
Ik ook niet, komt teveel bij Daarbij heb ik gister nog een neutje genomen uit een fles die al 10 jaar open staat, zitten nog 1 of 2 drammetjes in maar je doet er dus best lang mee.
Kan lang an...quote:Op zaterdag 23 februari 2013 18:00 schreef Cynix ® het volgende:
[..]
En blijft zo'n whisky nou 10 jaar lang exact hetzelfde smaken als de fles eenmaal open is?
yep, teveel zuurstof in de fles is slecht voor de smaak.quote:Op zaterdag 23 februari 2013 21:33 schreef gadeweerd het volgende:
[..]
Kan lang an...
Maar als de bodem in het zicht komt, zeg 3/4 fles, dan ga ik die actief opdrinken, of overgieten in een samplefles... Het wordt er op een gegeven moment niet beter op.
Zo ver was ik na 8 maanden niet. Ik heb jaren gedaan met een plankje van een fles of 3, 4. HP12, Bowmore Enigma, dat soort flessen.quote:Op zaterdag 23 februari 2013 17:41 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Lol,
Dit is mijn voorraad: http://whiskybase.com/collection.php?userviewid=6793
Maar in my defense, ik drink pas 8 maanden whisky
Verschilt inderdaad, een goeie kurk helpt. Maar je eigen smaak verandert ook over zo'n periode, uit zichzelf maar ook omdat je meer whisky proeft. Ik heb geen exact aantal maar sinds ik die fles Mortlach van gister kocht heb ik honderden verschillende whiskies geproefd.quote:Op zaterdag 23 februari 2013 21:33 schreef gadeweerd het volgende:
[..]
Kan lang an...
Maar als de bodem in het zicht komt, zeg 3/4 fles, dan ga ik die actief opdrinken, of overgieten in een samplefles... Het wordt er op een gegeven moment niet beter op.
Op lange termijn helpt ook een goede kurk niet meer, ook niet bij gesloten flessen en krijg je het zogeheten Old Bottle Effect (OBE) waarbij whisky soms wat muffige maggi/lavas/groentesoep/vet/smeer/locomotief geur- en smaakinvloeden krijgt, die overigens vaak wel voor een aangenaam extraatje zorgen.quote:Op zondag 24 februari 2013 00:51 schreef Karstman het volgende:
[..]
Verschilt inderdaad, een goeie kurk helpt. Maar je eigen smaak verandert ook over zo'n periode, uit zichzelf maar ook omdat je meer whisky proeft. Ik heb geen exact aantal maar sinds ik die fles Mortlach van gister kocht heb ik honderden verschillende whiskies geproefd.
Ik zie dat je een aantal un-chillfiltered whiskies in je collectie hebt staan, hoe verschillen die qua smaak van de 'reguliere' flessen van die merken?quote:Op zondag 24 februari 2013 14:45 schreef SevenWonders het volgende:
Ok ken het problem van bijna lege flesen en de drang om nieuwe open te maken. Heb mijzelf nu opgelegd dat ik bodempjes eerst op ga makes en dan nieuwe mag kopen en andere open mag maken.
Al staan er ook flessen in de collectie waar ik eigenlijk de interesse in verloren heb en flessen waarvan ik samples heb geproefd, lyrisch werd en nu de flessen in de kast staan, ik het zonde vind om ze te openen.
Dom, want het spul is gemaakt om gedronken te worden...
http://www.whiskybase.com/collection.php?userviewid=862
Ja, dat heb ik helaas ook.quote:Op zondag 24 februari 2013 14:45 schreef SevenWonders het volgende:
Al staan er ook flessen in de collectie waar ik eigenlijk de interesse in verloren heb...
Ik heb geen idee, ALS je het al kunt proeven. Er zijn veel meer zaken van invloed op de uiteindelijke smaak. Soort hout, leeftijd en gebruikscyyclus van het vat, condities waaronder het vat heeft gelegen, hoe lang etc. Kortom je moet iedere fles op zijn eigen status beoordelen.quote:Op zondag 24 februari 2013 15:08 schreef Trashcanman het volgende:
[..]
Ik zie dat je een aantal un-chillfiltered whiskies in je collectie hebt staan, hoe verschillen die qua smaak van de 'reguliere' flessen van die merken?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |