mayo, zout, peper, kerrie, en een gesnipperd uiquote:Op woensdag 31 oktober 2012 15:00 schreef Alopex het volgende:
Heeft iemand hier een succesrecept voor gevulde eieren? Liefst niet al teveel ingrediënten, gezien ik het nog op locatie moet zien te maken. Thuis maken we ze altijd heel simpel met wat mayo, ketchup, zout en peper maar vroeg me af of iemand anders misschien een leuke variatie heeft.
Niet mijn verhaal hierboven maar ik ken het ook van de soep van oma en mijn ma. Woon inderdaad in Limburg. Is hier weg normaal, maar mijn ex uit Zeeland had er inderdaad ook nog nooit van gehoord.quote:Op woensdag 31 oktober 2012 11:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat kan ook, paneermeel is ook een optie. Heb het recent met Kikkererwtenmeel gemaakt, beviel nog het beste, de structuur blijft wat vaster en het mergvet blijft in de balletjes, smelt niet uit.
Ik ken het trouwens geheel niet uit de NL keuken, waar kwam je oma vandaan? Limburg?
Amstenrade, gemeente Schinnenquote:Op woensdag 31 oktober 2012 11:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat kan ook, paneermeel is ook een optie. Heb het recent met Kikkererwtenmeel gemaakt, beviel nog het beste, de structuur blijft wat vaster en het mergvet blijft in de balletjes, smelt niet uit.
Ik ken het trouwens geheel niet uit de NL keuken, waar kwam je oma vandaan? Limburg?
Piet jij bent echt een baas. Ben je ook kok van beroep? Kan ik die coppa niet ergens in de supermarkt/internet halen? Kan niks met Google vinden.quote:Op maandag 29 oktober 2012 21:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Italiaanse delicatesse winkels, Hanos,
Het is gewoon een andere naam voor Coppa.
Typisch Spaans: Zelf gemaakte mayo en tonijn uit blik, evt. een olijf erop.quote:Op woensdag 31 oktober 2012 15:00 schreef Alopex het volgende:
Heeft iemand hier een succesrecept voor gevulde eieren? Liefst niet al teveel ingrediënten, gezien ik het nog op locatie moet zien te maken. Thuis maken we ze altijd heel simpel met wat mayo, ketchup, zout en peper maar vroeg me af of iemand anders misschien een leuke variatie heeft.
Eerder wat rozemarijn, maar hoeft niet.quote:Op woensdag 31 oktober 2012 14:05 schreef Mirjam het volgende:
[..]
thanks! Geen thijm ofzo?
Ik ga er straks aan beginnen
Ik kook eieren hard, af laten koelen, eigeel door een zeef halen, mayonaise, beetje tabasco en mosterd.quote:Op woensdag 31 oktober 2012 15:00 schreef Alopex het volgende:
Heeft iemand hier een succesrecept voor gevulde eieren? Liefst niet al teveel ingrediënten, gezien ik het nog op locatie moet zien te maken. Thuis maken we ze altijd heel simpel met wat mayo, ketchup, zout en peper maar vroeg me af of iemand anders misschien een leuke variatie heeft.
Heb voor, tijdens en na mijn studententijd als kok gewerkt, vak geleerd van een oude chef, restaurants, grand cafes, zeilende cruiseschepen gewerkt. Kei en keihard werken.quote:Op woensdag 31 oktober 2012 16:24 schreef Yuri_Boyka het volgende:
[..]
Piet jij bent echt een baas. Ben je ook kok van beroep? Kan ik die coppa niet ergens in de supermarkt/internet halen? Kan niks met Google vinden.
Cool. Mooie tijd zeker.quote:Op woensdag 31 oktober 2012 19:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb voor, tijdens en na mijn studententijd als kok gewerkt, vak geleerd van een oude chef, restaurants, grand cafes, zeilende cruiseschepen gewerkt. Kei en keihard werken.
Ik weet zo geen supermarkt waar ze coppa verkopen, het is te vet voor trendy publiek denk ik?
coppa? Ja, das erg lekker.quote:Op woensdag 31 oktober 2012 20:29 schreef Yuri_Boyka het volgende:
[..]
Cool. Mooie tijd zeker.
Hmm, heb je het weleens gehad? Is het lekker?
Ik ben te laat, maar maak hem precies hetzelfde (alleen nog wat laurier erbij en witte ipv rode wijn). Alleen rooster ik dan nog stukjes stokbrood tot ze knetterhard zijn, schep de soep in kommen en dan bedekken met het stokbrood. Dan onder de grill gratineren met kaas tot deze een korstje heeft.quote:Op woensdag 31 oktober 2012 14:05 schreef Mirjam het volgende:
[..]
thanks! Geen thijm ofzo?
Ik ga er straks aan beginnen
hij was goddelijkquote:Op woensdag 31 oktober 2012 21:46 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Ik ben te laat, maar maak hem precies hetzelfde (alleen nog wat laurier erbij en witte ipv rode wijn). Alleen rooster ik dan nog stukjes stokbrood tot ze knetterhard zijn, schep de soep in kommen en dan bedekken met het stokbrood. Dan onder de grill gratineren met kaas tot deze een korstje heeft.
Mjam, uiensoep
Klapstuk peperen en zouten, aanbraden tot mooi bruin.quote:Op woensdag 31 oktober 2012 22:56 schreef Lavenderr het volgende:
Heb een vraag en hoop dat ik hier op de juiste plek ben.
Wil hutspot eten met klapstuk.
Nu is mijn vraag: hoe maak ik klapstuk klaar? Heb dat nog nooit gebakken of gekookt.
Bedankt alvast voor de tips
Dankjewel Piet, ga het dit weekend maken!quote:Op donderdag 1 november 2012 07:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Klapstuk peperen en zouten, aanbraden tot mooi bruin.
Water toevoegen en ca 3-4 uur gaarsudderen. Let op dat ie niet droogkookt.
Schil aardappelen en snij deze klein, snij uien , wortelen.
Voeg dit bij het vlees en gaar deze (voeg nog wat water toe)
Voor het oergevoel kan je aardappelen nog vervangen door pastinaken en je kan ook peterseliewortel toevoegen.
Anyway, als het gaar is, smullen
Ik hou van een grove hutspot, voor mij geen brij.
Serveren met augurkjes, uitjes, etc uit het zuur.
Ik heb geen idee, wellicht eentje voor Robin?quote:Op donderdag 1 november 2012 08:17 schreef Sorella het volgende:
Klein vraagje.
Ik heb van de week kue mangkok gekocht (gestoomde rijst cup cake mix) en gisteren las ik dat ik gefermenteerde cassave erin moet doen.
Nu heb ik bij de toko cassave uit de diepvries gekocht, is deze al gefermenteerd ? met wat zou ik het anders kunnen vervangen ?
Nee, dat is gewoon verse cassave.quote:Op donderdag 1 november 2012 08:17 schreef Sorella het volgende:
Nu heb ik bij de toko cassave uit de diepvries gekocht, is deze al gefermenteerd ?
Pasta koken, pesto maken, klaar?quote:Op vrijdag 2 november 2012 02:33 schreef BoxeurDesRues het volgende:
Graag wil ik dit weekend Pasta al Pesto maken.
Heeft iemand een goed, makkelijk, lekker en vegetarisch recept?
Thanks!
Kerrie en mosterd, misschien in plaats van de ketchup.quote:Op woensdag 31 oktober 2012 15:00 schreef Alopex het volgende:
Heeft iemand hier een succesrecept voor gevulde eieren? Liefst niet al teveel ingrediënten, gezien ik het nog op locatie moet zien te maken. Thuis maken we ze altijd heel simpel met wat mayo, ketchup, zout en peper maar vroeg me af of iemand anders misschien een leuke variatie heeft.
aangezien je het pesto-recept al hebt nog 1 tip: neem goede pasta!quote:Op vrijdag 2 november 2012 02:33 schreef BoxeurDesRues het volgende:
Graag wil ik dit weekend Pasta al Pesto maken.
Heeft iemand een goed, makkelijk, lekker en vegetarisch recept?
Thanks!
Ik zou hem niet in zijn geheel braden, dan is de rug kurkdroog tegen de tijd dat de bouten gaar zijn.quote:Op vrijdag 2 november 2012 17:28 schreef Zo-is-dat het volgende:
Ik heb vanochtend een haas geslacht met mijn oma en nu moet er natuurlijk iets lekkers worden gemaakt van de delen. Ik heb al eens eerder hazenpeper gemaakt maar wat is nu jou perfecte recept voor een hele haas?
Geen hele haas maken, poten tot peper verwerken, hazenrug apart, beste is wel dat je hem goed laat bestervenquote:Op vrijdag 2 november 2012 17:28 schreef Zo-is-dat het volgende:
Ik heb vanochtend een haas geslacht met mijn oma en nu moet er natuurlijk iets lekkers worden gemaakt van de delen. Ik heb al eens eerder hazenpeper gemaakt maar wat is nu jou perfecte recept voor een hele haas?
quote:Op vrijdag 2 november 2012 16:24 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Iemand een tip voor zoete aardappelen in de oven gebakken? Ik bak ze in olijfolie en heb nu zout en peper eroverheen gedaan.
droogde kruiden ofzo? je hebt wel eens smakelijker gekookt iig.quote:Op vrijdag 2 november 2012 18:39 schreef RobinOok het volgende:
[..]
[ link | afbeelding ]
Roasted Sweet Potatoes (orange kind)
Lees de beschrijving eens...quote:Op vrijdag 2 november 2012 18:40 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
ge
[..]
droogde kruiden ofzo? je hebt wel eens smakelijker gekookt iig.
Hen een mooi stuk klapstuk gehaald bij de keurslager, 500gram ongeveer en ga morgen ermee aan de slag.quote:Op donderdag 1 november 2012 07:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Klapstuk peperen en zouten, aanbraden tot mooi bruin.
Water toevoegen en ca 3-4 uur gaarsudderen. Let op dat ie niet droogkookt.
Schil aardappelen en snij deze klein, snij uien , wortelen.
Voeg dit bij het vlees en gaar deze (voeg nog wat water toe)
Voor het oergevoel kan je aardappelen nog vervangen door pastinaken en je kan ook peterseliewortel toevoegen.
Anyway, als het gaar is, smullen
Ik hou van een grove hutspot, voor mij geen brij.
Serveren met augurkjes, uitjes, etc uit het zuur.
Hij is dinsdag geschoten dus nu al best een tijdje bestorven, kan hem morgen wel maken dan toch? Is het het verstandigst hem eerst te bereiden en dan in te vriezen of andersom? Kwam onverwacht en haas staat eigenlijk niet op t menu dit weekend.quote:Op vrijdag 2 november 2012 17:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Geen hele haas maken, poten tot peper verwerken, hazenrug apart, beste is wel dat je hem goed laat besterven
Dat is echt bad-assquote:Op vrijdag 2 november 2012 17:28 schreef Zo-is-dat het volgende:
Ik heb vanochtend een haas geslacht met mijn oma en nu moet er natuurlijk iets lekkers worden gemaakt van de delen. Ik heb al eens eerder hazenpeper gemaakt maar wat is nu jou perfecte recept voor een hele haas?
Das voor een haas eigenlijk genoeg, verder wat Robin zegt. En wat is er zo erg aan het menu omgooien?quote:Op zaterdag 3 november 2012 00:17 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Hij is dinsdag geschoten dus nu al best een tijdje bestorven, kan hem morgen wel maken dan toch? Is het het verstandigst hem eerst te bereiden en dan in te vriezen of andersom? Kwam onverwacht en haas staat eigenlijk niet op t menu dit weekend.
Op zich niks ergs aan maar we eten met z'n tweeën vanavond en ik serveer de haas liever aan meer mensen, en aan mijn oma! Voor het dinertje van morgen is verder alles al in huis dus vandaar het bewaren.quote:Op zaterdag 3 november 2012 10:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Das voor een haas eigenlijk genoeg, verder wat Robin zegt. En wat is er zo erg aan het menu omgooien?
Eet de hazenrug met zijn tweeen, zoveel is dat nietquote:Op zaterdag 3 november 2012 10:38 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Op zich niks ergs aan maar we eten met z'n tweeën vanavond en ik serveer de haas liever aan meer mensen, en aan mijn oma! Voor het dinertje van morgen is verder alles al in huis dus vandaar het bewaren.
Het word trouwens een recept van Ron blaauw: met chocolade en kruidkoek. (tenzij ik me nog bedenk en toch een recept met cranberry doe maar denk eigenlijk dat dat de haas een beetje teveel aou overschaduwen) Ga ik me vanmiddag even op uitleven, hoop dat ik de ruggen er mooi uitgesneden krijg en dat de vliezen er een beetje makkelijk af willen. Dankjewel voor de tips!
Ja, botten en vliezen zijn uitstekend voor lamsbouillon/fondquote:Op zaterdag 3 november 2012 14:23 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Nog een vraag: ik heb net een lamsbout uitgebeend. Kan ik van de botten bouillon trekken? Of is er nog iets anders mee te doen?
Hardhout, beuken, eiken, hickory,quote:Op zaterdag 3 november 2012 12:37 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Ik wil bietjes gaan roken. Welke houtsoort past daar goed bij ? Ik ga ze overigens warm roken maar wil ze wel eerst poffen om ze voor te garen.
Er staan nu gebroederlijk naast elkaar op zeer laag getemperde vuurtjes een pan met 2,5kg lamskorma en een pan waarin een bouillon aan het ontstaan is van de resten lamsbout, een bouquet garni en wat groenten. Het ruikt in ieder geval heerlijk, hoe het smaakt weten we morgen. De bouillon wil ik als basis gaan gebruiken voor een pompoensoep.quote:Op zaterdag 3 november 2012 14:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, botten en vliezen zijn uitstekend voor lamsbouillon/fond
Als ie uren getrokken heeft kan je hem ook afsmaken en een zo proberen. Lamsbouillon is best apart.quote:Op zaterdag 3 november 2012 17:50 schreef ..-._---_-.- het volgende:
[..]
Er staan nu gebroederlijk naast elkaar op zeer laag getemperde vuurtjes een pan met 2,5kg lamskorma en een pan waarin een bouillon aan het ontstaan is van de resten lamsbout, een bouquet garni en wat groenten. Het ruikt in ieder geval heerlijk, hoe het smaakt weten we morgen. De bouillon wil ik als basis gaan gebruiken voor een pompoensoep.
Pureevlokken zijn een prima redmiddelquote:Op zaterdag 3 november 2012 20:04 schreef Erasmo het volgende:
Mijn hutspot is te nat uitgevallen, wat is nu het verstandigst, binden met aardappelpureevlokken oid of zachtjes opzetten en droger koken?
Als ie nog rauw is, niet gedroogd, dan ja.quote:Op zondag 4 november 2012 12:21 schreef lipper het volgende:
Vandaag wil ik mijn spit uitproberen.
Is een beenham geschikt daarvoor?
Het heeft weer een redelijk goede structuur gekregenquote:Op zaterdag 3 november 2012 20:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Pureevlokken zijn een prima redmiddel
Suiker in de wodka oplossen ipv suikerwater toevoegen?quote:Op zondag 4 november 2012 15:09 schreef Ahmad1nejad het volgende:
Iemand hier een tip hoe ik zelfgemaakte likeur kan maken die om en nabij de 40% alc. blijft? Bij het maken van limoncello bijvoorbeeld gebruik ik vaak wodka (40%) in wekflessen met citroenschil. Om het vervolgens zoet te maken moet je dan volgens veel recepten suikerwater (verhouding 1 op 1 meestal) toevoegen, maar door het toevoegen van het water daalt het alcoholpercentage natuurlijk aanzienlijk. Gevolg is dat het dus minder lekker is en ik het niet in de vriezer kan bewaren. Om dit te verhelpen gebruiken veel mensen everclear "alcohol", wat 75 tot 95 procent alcohol bevat, maar dat is hier natuurlijk weer niet te verkrijgen. Ook de verhouding suiker - water verhogen werkt ook maar beperkt want al vrij snel smelt het suiker niet meer in het hete water... Iemand hier een geniale tip? Misschien iets van stroop wat verder geen extra smaak heeft?
Lekker geworden?quote:Op zondag 4 november 2012 15:10 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Het heeft weer een redelijk goede structuur gekregen
Het is er gewoon eentje uit de supermarkt, het staat niet op de verpakking.quote:Op zondag 4 november 2012 14:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als ie nog rauw is, niet gedroogd, dan ja.
Is het vers vlees?quote:Op zondag 4 november 2012 15:18 schreef lipper het volgende:
[..]
Het is er gewoon eentje uit de supermarkt, het staat niet op de verpakking.
quote:Op zondag 4 november 2012 15:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Suiker in de wodka oplossen ipv suikerwater toevoegen?
Maar dan neem ik aan dat je de wodka niet verwarmt? Gewoon nadat het een aantal weken heeft gestaan er suiker bij doen en goed mixen?quote:Op zondag 4 november 2012 15:15 schreef Isegrim het volgende:
Ja, gewoon de suiker rechtstreeks erin, lost gewoon op hoor. Zo doen wij dat altijd.
Hij is iets flauwer geworden door de vlokken, maar een paar blokjes runderfond uit de vriezer maken het alweer prima te eten.quote:
Gelijk erbij doen, lost na een tijdje vanzelf op, af en toe even schuddenquote:Op zondag 4 november 2012 15:40 schreef Ahmad1nejad het volgende:
[..]
[..]
Maar dan neem ik aan dat je de wodka niet verwarmt? Gewoon nadat het een aantal weken heeft gestaan er suiker bij doen en goed mixen?
Ik bedoelde of het niet gekookt was ofzo. Maar goed gewoon grillen dusquote:
Wat Piet zegt.quote:Op zondag 4 november 2012 15:40 schreef Ahmad1nejad het volgende:
[..]
[..]
Maar dan neem ik aan dat je de wodka niet verwarmt? Gewoon nadat het een aantal weken heeft gestaan er suiker bij doen en goed mixen?
En dat kan aan het spit?quote:Op zondag 4 november 2012 15:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik bedoelde of het niet gekookt was ofzo. Maar goed gewoon grillen dus
Ik ook. Ik gebruik meestal kandijsuiker en zelfs die lost op.quote:Op zondag 4 november 2012 15:15 schreef Isegrim het volgende:
Ja, gewoon de suiker rechtstreeks erin, lost gewoon op hoor. Zo doen wij dat altijd.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |