abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_118668091
Heeft iemand hier een succesrecept voor gevulde eieren? Liefst niet al teveel ingrediënten, gezien ik het nog op locatie moet zien te maken. Thuis maken we ze altijd heel simpel met wat mayo, ketchup, zout en peper maar vroeg me af of iemand anders misschien een leuke variatie heeft.
pi_118668158
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2012 15:00 schreef Alopex het volgende:
Heeft iemand hier een succesrecept voor gevulde eieren? Liefst niet al teveel ingrediënten, gezien ik het nog op locatie moet zien te maken. Thuis maken we ze altijd heel simpel met wat mayo, ketchup, zout en peper maar vroeg me af of iemand anders misschien een leuke variatie heeft.
mayo, zout, peper, kerrie, en een gesnipperd ui :Y
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 31 oktober 2012 @ 15:12:30 #153
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_118668641
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2012 11:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat kan ook, paneermeel is ook een optie. Heb het recent met Kikkererwtenmeel gemaakt, beviel nog het beste, de structuur blijft wat vaster en het mergvet blijft in de balletjes, smelt niet uit.
Ik ken het trouwens geheel niet uit de NL keuken, waar kwam je oma vandaan? Limburg?
Niet mijn verhaal hierboven maar ik ken het ook van de soep van oma en mijn ma. Woon inderdaad in Limburg. Is hier weg normaal, maar mijn ex uit Zeeland had er inderdaad ook nog nooit van gehoord.
Zelf ben ik niet zo van de mergbolletjes :N
吴 曼 迪
  woensdag 31 oktober 2012 @ 16:22:08 #154
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_118671710
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2012 11:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat kan ook, paneermeel is ook een optie. Heb het recent met Kikkererwtenmeel gemaakt, beviel nog het beste, de structuur blijft wat vaster en het mergvet blijft in de balletjes, smelt niet uit.
Ik ken het trouwens geheel niet uit de NL keuken, waar kwam je oma vandaan? Limburg?
Amstenrade, gemeente Schinnen ;)
Siesta & Fiesta!
pi_118671835
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2012 21:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Italiaanse delicatesse winkels, Hanos,
Het is gewoon een andere naam voor Coppa.
Piet jij bent echt een baas. Ben je ook kok van beroep? Kan ik die coppa niet ergens in de supermarkt/internet halen? Kan niks met Google vinden.

[ Bericht 7% gewijzigd door Yuri_Boyka op 31-10-2012 16:32:19 ]
If not now, then when.
  woensdag 31 oktober 2012 @ 16:27:11 #156
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_118671979
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2012 15:00 schreef Alopex het volgende:
Heeft iemand hier een succesrecept voor gevulde eieren? Liefst niet al teveel ingrediënten, gezien ik het nog op locatie moet zien te maken. Thuis maken we ze altijd heel simpel met wat mayo, ketchup, zout en peper maar vroeg me af of iemand anders misschien een leuke variatie heeft.
Typisch Spaans: Zelf gemaakte mayo en tonijn uit blik, evt. een olijf erop.
Siesta & Fiesta!
  woensdag 31 oktober 2012 @ 19:48:19 #157
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118679965
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2012 14:05 schreef Mirjam het volgende:

[..]

thanks! Geen thijm ofzo?
Ik ga er straks aan beginnen :Y
Eerder wat rozemarijn, maar hoeft niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 31 oktober 2012 @ 19:50:08 #158
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118680077
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2012 15:00 schreef Alopex het volgende:
Heeft iemand hier een succesrecept voor gevulde eieren? Liefst niet al teveel ingrediënten, gezien ik het nog op locatie moet zien te maken. Thuis maken we ze altijd heel simpel met wat mayo, ketchup, zout en peper maar vroeg me af of iemand anders misschien een leuke variatie heeft.
Ik kook eieren hard, af laten koelen, eigeel door een zeef halen, mayonaise, beetje tabasco en mosterd.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 31 oktober 2012 @ 19:50:43 #159
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118680110
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2012 16:22 schreef Bramito het volgende:

[..]

Amstenrade, gemeente Schinnen ;)
Kijk, wist het.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 31 oktober 2012 @ 19:54:42 #160
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118680342
quote:
14s.gif Op woensdag 31 oktober 2012 16:24 schreef Yuri_Boyka het volgende:

[..]

Piet jij bent echt een baas. Ben je ook kok van beroep? Kan ik die coppa niet ergens in de supermarkt/internet halen? Kan niks met Google vinden.
Heb voor, tijdens en na mijn studententijd als kok gewerkt, vak geleerd van een oude chef, restaurants, grand cafes, zeilende cruiseschepen gewerkt. Kei en keihard werken.
Ik weet zo geen supermarkt waar ze coppa verkopen, het is te vet voor trendy publiek denk ik?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118682362
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2012 19:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb voor, tijdens en na mijn studententijd als kok gewerkt, vak geleerd van een oude chef, restaurants, grand cafes, zeilende cruiseschepen gewerkt. Kei en keihard werken.
Ik weet zo geen supermarkt waar ze coppa verkopen, het is te vet voor trendy publiek denk ik?
Cool. Mooie tijd zeker.

Hmm, heb je het weleens gehad? Is het lekker?
If not now, then when.
  woensdag 31 oktober 2012 @ 20:50:04 #162
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118683538
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2012 20:29 schreef Yuri_Boyka het volgende:

[..]

Cool. Mooie tijd zeker.

Hmm, heb je het weleens gehad? Is het lekker?
coppa? Ja, das erg lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118686674
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2012 14:05 schreef Mirjam het volgende:

[..]

thanks! Geen thijm ofzo?
Ik ga er straks aan beginnen :Y
Ik ben te laat, maar maak hem precies hetzelfde (alleen nog wat laurier erbij en witte ipv rode wijn). Alleen rooster ik dan nog stukjes stokbrood tot ze knetterhard zijn, schep de soep in kommen en dan bedekken met het stokbrood. Dan onder de grill gratineren met kaas tot deze een korstje heeft.

Mjam, uiensoep :9
pi_118686776
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2012 21:46 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

Ik ben te laat, maar maak hem precies hetzelfde (alleen nog wat laurier erbij en witte ipv rode wijn). Alleen rooster ik dan nog stukjes stokbrood tot ze knetterhard zijn, schep de soep in kommen en dan bedekken met het stokbrood. Dan onder de grill gratineren met kaas tot deze een korstje heeft.

Mjam, uiensoep :9
hij was goddelijk :9 we hebben nog stokbroodjes geroosterd met kaas en die in de soep gedropt.
omnomnomnom :9
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_118690850
Heb een vraag en hoop dat ik hier op de juiste plek ben.
Wil hutspot eten met klapstuk.
Nu is mijn vraag: hoe maak ik klapstuk klaar? Heb dat nog nooit gebakken of gekookt.

Bedankt alvast voor de tips :)
  donderdag 1 november 2012 @ 07:20:20 #166
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118694790
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2012 22:56 schreef Lavenderr het volgende:
Heb een vraag en hoop dat ik hier op de juiste plek ben.
Wil hutspot eten met klapstuk.
Nu is mijn vraag: hoe maak ik klapstuk klaar? Heb dat nog nooit gebakken of gekookt.

Bedankt alvast voor de tips :)
Klapstuk peperen en zouten, aanbraden tot mooi bruin.
Water toevoegen en ca 3-4 uur gaarsudderen. Let op dat ie niet droogkookt.
Schil aardappelen en snij deze klein, snij uien , wortelen.
Voeg dit bij het vlees en gaar deze (voeg nog wat water toe)
Voor het oergevoel kan je aardappelen nog vervangen door pastinaken en je kan ook peterseliewortel toevoegen.
Anyway, als het gaar is, smullen
Ik hou van een grove hutspot, voor mij geen brij.
Serveren met augurkjes, uitjes, etc uit het zuur.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118695257
Klein vraagje.
Ik heb van de week kue mangkok gekocht (gestoomde rijst cup cake mix) en gisteren las ik dat ik gefermenteerde cassave erin moet doen.
Nu heb ik bij de toko cassave uit de diepvries gekocht, is deze al gefermenteerd ? met wat zou ik het anders kunnen vervangen ?
pi_118696411
quote:
1s.gif Op donderdag 1 november 2012 07:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Klapstuk peperen en zouten, aanbraden tot mooi bruin.
Water toevoegen en ca 3-4 uur gaarsudderen. Let op dat ie niet droogkookt.
Schil aardappelen en snij deze klein, snij uien , wortelen.
Voeg dit bij het vlees en gaar deze (voeg nog wat water toe)
Voor het oergevoel kan je aardappelen nog vervangen door pastinaken en je kan ook peterseliewortel toevoegen.
Anyway, als het gaar is, smullen
Ik hou van een grove hutspot, voor mij geen brij.
Serveren met augurkjes, uitjes, etc uit het zuur.
Dankjewel Piet, ga het dit weekend maken!
Klinkt heerlijk zo :9
  donderdag 1 november 2012 @ 11:26:48 #169
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118699453
quote:
0s.gif Op donderdag 1 november 2012 08:17 schreef Sorella het volgende:
Klein vraagje.
Ik heb van de week kue mangkok gekocht (gestoomde rijst cup cake mix) en gisteren las ik dat ik gefermenteerde cassave erin moet doen.
Nu heb ik bij de toko cassave uit de diepvries gekocht, is deze al gefermenteerd ? met wat zou ik het anders kunnen vervangen ?
Ik heb geen idee, wellicht eentje voor Robin?
Wat ik er zo van lees als ik goegel, nee.
http://www.food-info.net/nl/national/verslag-afrika.htm
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 1 november 2012 @ 18:27:28 #170
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_118713728
quote:
0s.gif Op donderdag 1 november 2012 08:17 schreef Sorella het volgende:
Nu heb ik bij de toko cassave uit de diepvries gekocht, is deze al gefermenteerd ?
Nee, dat is gewoon verse cassave.
Geen idee waarmee je het kunt vervangen, ik zou als ik jou was gewoon eens googelen voor een recept voor kue mangkok en dan eentje zonder gefermenteerde cassave.
pi_118721772
Ik kan ook kokos gebruiken maar daar maak ik er een paar niet blij mee.
Ik denk dat door de ene helft kokos en de andere helft rozijnen door heen gooi.

Lol heb nu 3 zakken cassave liggen ik ga maar eens bedenken wat ik daar mee kan doen.

Bedankt Piet en Robin
pi_118731893
Graag wil ik dit weekend Pasta al Pesto maken.

Heeft iemand een goed, makkelijk, lekker en vegetarisch recept?

Thanks!
Abracadabra, tapate guarra!
  vrijdag 2 november 2012 @ 06:22:51 #173
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118732187
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2012 02:33 schreef BoxeurDesRues het volgende:
Graag wil ik dit weekend Pasta al Pesto maken.

Heeft iemand een goed, makkelijk, lekker en vegetarisch recept?

Thanks!
Pasta koken, pesto maken, klaar?
Of zoek je een recept voor pesto?
Basilicum, pijnboompitten, olijfolie, knoflook, en wat peccorinio of parmazaan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 2 november 2012 @ 07:33:20 #174
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_118732420

Homemade Pesto


En niet vergeten wat kookwater van de pasta te bewaren. Daarmee maak je je pasta eenmaal gemengd met de met pesto wat smeuiger.
pi_118745912
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2012 15:00 schreef Alopex het volgende:
Heeft iemand hier een succesrecept voor gevulde eieren? Liefst niet al teveel ingrediënten, gezien ik het nog op locatie moet zien te maken. Thuis maken we ze altijd heel simpel met wat mayo, ketchup, zout en peper maar vroeg me af of iemand anders misschien een leuke variatie heeft.
Kerrie en mosterd, misschien in plaats van de ketchup.

Iemand een tip voor zoete aardappelen in de oven gebakken? Ik bak ze in olijfolie en heb nu zout en peper eroverheen gedaan.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  vrijdag 2 november 2012 @ 17:09:40 #176
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_118747301
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2012 02:33 schreef BoxeurDesRues het volgende:
Graag wil ik dit weekend Pasta al Pesto maken.

Heeft iemand een goed, makkelijk, lekker en vegetarisch recept?

Thanks!
aangezien je het pesto-recept al hebt nog 1 tip: neem goede pasta!
Zelf koop ik altijd De Cecco en pas sinds ik dat gekocht heb snap ik wat ze met al dente bedoelen, dat lukt niet met Honig of Bertolli pasta.
Barilla is ook een prima Italiaans merk overigens.
pi_118747834
Ik heb vanochtend een haas geslacht met mijn oma en nu moet er natuurlijk iets lekkers worden gemaakt van de delen. Ik heb al eens eerder hazenpeper gemaakt maar wat is nu jou perfecte recept voor een hele haas? :Y)
pi_118748074
quote:
14s.gif Op vrijdag 2 november 2012 17:28 schreef Zo-is-dat het volgende:
Ik heb vanochtend een haas geslacht met mijn oma en nu moet er natuurlijk iets lekkers worden gemaakt van de delen. Ik heb al eens eerder hazenpeper gemaakt maar wat is nu jou perfecte recept voor een hele haas? :Y)
Ik zou hem niet in zijn geheel braden, dan is de rug kurkdroog tegen de tijd dat de bouten gaar zijn.
  vrijdag 2 november 2012 @ 17:50:21 #179
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118748445
quote:
14s.gif Op vrijdag 2 november 2012 17:28 schreef Zo-is-dat het volgende:
Ik heb vanochtend een haas geslacht met mijn oma en nu moet er natuurlijk iets lekkers worden gemaakt van de delen. Ik heb al eens eerder hazenpeper gemaakt maar wat is nu jou perfecte recept voor een hele haas? :Y)
Geen hele haas maken, poten tot peper verwerken, hazenrug apart, beste is wel dat je hem goed laat besterven
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 2 november 2012 @ 18:39:26 #180
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_118749583
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 november 2012 16:24 schreef Tinuviel het volgende:

[..]
Iemand een tip voor zoete aardappelen in de oven gebakken? Ik bak ze in olijfolie en heb nu zout en peper eroverheen gedaan.

Roasted Sweet Potatoes (orange kind)
pi_118749639
ge
quote:
droogde kruiden ofzo? je hebt wel eens smakelijker gekookt iig.
  vrijdag 2 november 2012 @ 18:41:40 #182
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_118749655
Hoe bedoel je? :?
pi_118751107
Zo maak ik altijd pompoen uit de oven! Heerlijk.
  vrijdag 2 november 2012 @ 19:42:58 #184
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_118751604
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2012 18:40 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
ge

[..]

droogde kruiden ofzo? je hebt wel eens smakelijker gekookt iig.
Lees de beschrijving eens...
  vrijdag 2 november 2012 @ 21:50:29 #185
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_118757233
Toen ik de vraag een paar keer (gehaast) las snapte ik dus echt niet wat je zei. En nu wel. Ha. Het lijkt je dus niks. Dat kan. Persoonlijk vind ik het een erg lekkere combinatie van specerijen (specerijen dus, geen gedroogde kruiden). Ik maak het vaker nog met gewone aardappelpartjes en soms met ovenfriet. Vooral de ovenfriet knapt er erg van op.
  vrijdag 2 november 2012 @ 21:53:00 #186
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118757357
Ovenfriet? Dat smaakt zoals natte honden ruiken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 2 november 2012 @ 21:54:03 #187
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_118757401
Joh!
  Moderator vrijdag 2 november 2012 @ 22:37:09 #188
249559 crew  Lavenderr
pi_118759026
quote:
1s.gif Op donderdag 1 november 2012 07:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Klapstuk peperen en zouten, aanbraden tot mooi bruin.
Water toevoegen en ca 3-4 uur gaarsudderen. Let op dat ie niet droogkookt.
Schil aardappelen en snij deze klein, snij uien , wortelen.
Voeg dit bij het vlees en gaar deze (voeg nog wat water toe)
Voor het oergevoel kan je aardappelen nog vervangen door pastinaken en je kan ook peterseliewortel toevoegen.
Anyway, als het gaar is, smullen
Ik hou van een grove hutspot, voor mij geen brij.
Serveren met augurkjes, uitjes, etc uit het zuur.
Hen een mooi stuk klapstuk gehaald bij de keurslager, 500gram ongeveer en ga morgen ermee aan de slag.
Laat je nog weten of het allemaal goed gelukt is, nogmaals dank voor het recept ;)
pi_118762972
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 november 2012 17:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Geen hele haas maken, poten tot peper verwerken, hazenrug apart, beste is wel dat je hem goed laat besterven
Hij is dinsdag geschoten dus nu al best een tijdje bestorven, kan hem morgen wel maken dan toch? Is het het verstandigst hem eerst te bereiden en dan in te vriezen of andersom? Kwam onverwacht en haas staat eigenlijk niet op t menu dit weekend.
  zaterdag 3 november 2012 @ 06:38:39 #190
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_118766589
http://wildplaza.com/artikel.php?aid=213

Als je 'm gaat stoven in een hazenpeper zou ik dat eerst doen en dan invriezen. Maar als je de rug apart gaat bereiden zou ik die onbereid invriezen.
pi_118767503
quote:
14s.gif Op vrijdag 2 november 2012 17:28 schreef Zo-is-dat het volgende:
Ik heb vanochtend een haas geslacht met mijn oma en nu moet er natuurlijk iets lekkers worden gemaakt van de delen. Ik heb al eens eerder hazenpeper gemaakt maar wat is nu jou perfecte recept voor een hele haas? :Y)
Dat is echt bad-ass >:O
Spoilers!
  zaterdag 3 november 2012 @ 10:35:30 #192
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118768019
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 november 2012 00:17 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Hij is dinsdag geschoten dus nu al best een tijdje bestorven, kan hem morgen wel maken dan toch? Is het het verstandigst hem eerst te bereiden en dan in te vriezen of andersom? Kwam onverwacht en haas staat eigenlijk niet op t menu dit weekend.
Das voor een haas eigenlijk genoeg, verder wat Robin zegt. En wat is er zo erg aan het menu omgooien?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118768071
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 november 2012 10:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Das voor een haas eigenlijk genoeg, verder wat Robin zegt. En wat is er zo erg aan het menu omgooien?
Op zich niks ergs aan maar we eten met z'n tweeën vanavond en ik serveer de haas liever aan meer mensen, en aan mijn oma! Voor het dinertje van morgen is verder alles al in huis dus vandaar het bewaren.

Het word trouwens een recept van Ron blaauw: met chocolade en kruidkoek. (tenzij ik me nog bedenk en toch een recept met cranberry doe maar denk eigenlijk dat dat de haas een beetje teveel aou overschaduwen) Ga ik me vanmiddag even op uitleven, hoop dat ik de ruggen er mooi uitgesneden krijg en dat de vliezen er een beetje makkelijk af willen. Dankjewel voor de tips!

[ Bericht 10% gewijzigd door Zo-is-dat op 03-11-2012 11:01:42 ]
pi_118770415
Ik wil bietjes gaan roken. Welke houtsoort past daar goed bij ? Ik ga ze overigens warm roken maar wil ze wel eerst poffen om ze voor te garen.
pi_118773346
Nog een vraag: ik heb net een lamsbout uitgebeend. Kan ik van de botten bouillon trekken? Of is er nog iets anders mee te doen?
  zaterdag 3 november 2012 @ 14:49:46 #196
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118773978
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 november 2012 10:38 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Op zich niks ergs aan maar we eten met z'n tweeën vanavond en ik serveer de haas liever aan meer mensen, en aan mijn oma! Voor het dinertje van morgen is verder alles al in huis dus vandaar het bewaren.

Het word trouwens een recept van Ron blaauw: met chocolade en kruidkoek. (tenzij ik me nog bedenk en toch een recept met cranberry doe maar denk eigenlijk dat dat de haas een beetje teveel aou overschaduwen) Ga ik me vanmiddag even op uitleven, hoop dat ik de ruggen er mooi uitgesneden krijg en dat de vliezen er een beetje makkelijk af willen. Dankjewel voor de tips!
Eet de hazenrug met zijn tweeen, zoveel is dat niet
:-)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 3 november 2012 @ 14:50:36 #197
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118773996
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 november 2012 14:23 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Nog een vraag: ik heb net een lamsbout uitgebeend. Kan ik van de botten bouillon trekken? Of is er nog iets anders mee te doen?
Ja, botten en vliezen zijn uitstekend voor lamsbouillon/fond
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 3 november 2012 @ 14:51:47 #198
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118774024
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 november 2012 12:37 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Ik wil bietjes gaan roken. Welke houtsoort past daar goed bij ? Ik ga ze overigens warm roken maar wil ze wel eerst poffen om ze voor te garen.
Hardhout, beuken, eiken, hickory,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118779271
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 november 2012 14:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, botten en vliezen zijn uitstekend voor lamsbouillon/fond
Er staan nu gebroederlijk naast elkaar op zeer laag getemperde vuurtjes een pan met 2,5kg lamskorma en een pan waarin een bouillon aan het ontstaan is van de resten lamsbout, een bouquet garni en wat groenten. Het ruikt in ieder geval heerlijk, hoe het smaakt weten we morgen. De bouillon wil ik als basis gaan gebruiken voor een pompoensoep.
  zaterdag 3 november 2012 @ 17:54:57 #200
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118779424
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 november 2012 17:50 schreef ..-._---_-.- het volgende:

[..]

Er staan nu gebroederlijk naast elkaar op zeer laag getemperde vuurtjes een pan met 2,5kg lamskorma en een pan waarin een bouillon aan het ontstaan is van de resten lamsbout, een bouquet garni en wat groenten. Het ruikt in ieder geval heerlijk, hoe het smaakt weten we morgen. De bouillon wil ik als basis gaan gebruiken voor een pompoensoep.
Als ie uren getrokken heeft kan je hem ook afsmaken en een zo proberen. Lamsbouillon is best apart.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118779481
Ik ga er ook zeker wat van proeven, maar toch ga ik er ook pompoensoep van maken.
  zaterdag 3 november 2012 @ 20:04:18 #202
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_118783551
Mijn hutspot is te nat uitgevallen, wat is nu het verstandigst, binden met aardappelpureevlokken oid of zachtjes opzetten en droger koken?
  zaterdag 3 november 2012 @ 20:05:34 #203
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118783601
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 november 2012 20:04 schreef Erasmo het volgende:
Mijn hutspot is te nat uitgevallen, wat is nu het verstandigst, binden met aardappelpureevlokken oid of zachtjes opzetten en droger koken?
Pureevlokken zijn een prima redmiddel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118801891
Vandaag wil ik mijn spit uitproberen.
Is een beenham geschikt daarvoor?
  zondag 4 november 2012 @ 14:51:23 #205
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118807323
quote:
0s.gif Op zondag 4 november 2012 12:21 schreef lipper het volgende:
Vandaag wil ik mijn spit uitproberen.
Is een beenham geschikt daarvoor?
Als ie nog rauw is, niet gedroogd, dan ja.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118808127
Iemand hier een tip hoe ik zelfgemaakte likeur kan maken die om en nabij de 40% alc. blijft? Bij het maken van limoncello bijvoorbeeld gebruik ik vaak wodka (40%) in wekflessen met citroenschil. Om het vervolgens zoet te maken moet je dan volgens veel recepten suikerwater (verhouding 1 op 1 meestal) toevoegen, maar door het toevoegen van het water daalt het alcoholpercentage natuurlijk aanzienlijk. Gevolg is dat het dus minder lekker is en ik het niet in de vriezer kan bewaren. Om dit te verhelpen gebruiken veel mensen everclear "alcohol", wat 75 tot 95 procent alcohol bevat, maar dat is hier natuurlijk weer niet te verkrijgen. Ook de verhouding suiker - water verhogen werkt ook maar beperkt want al vrij snel smelt het suiker niet meer in het hete water... Iemand hier een geniale tip? Misschien iets van stroop wat verder geen extra smaak heeft?
Who's the black private dick
That's a sex machine to all the chicks?
  zondag 4 november 2012 @ 15:10:15 #207
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_118808154
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 november 2012 20:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Pureevlokken zijn een prima redmiddel
Het heeft weer een redelijk goede structuur gekregen :)
  zondag 4 november 2012 @ 15:13:40 #208
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118808280
quote:
7s.gif Op zondag 4 november 2012 15:09 schreef Ahmad1nejad het volgende:
Iemand hier een tip hoe ik zelfgemaakte likeur kan maken die om en nabij de 40% alc. blijft? Bij het maken van limoncello bijvoorbeeld gebruik ik vaak wodka (40%) in wekflessen met citroenschil. Om het vervolgens zoet te maken moet je dan volgens veel recepten suikerwater (verhouding 1 op 1 meestal) toevoegen, maar door het toevoegen van het water daalt het alcoholpercentage natuurlijk aanzienlijk. Gevolg is dat het dus minder lekker is en ik het niet in de vriezer kan bewaren. Om dit te verhelpen gebruiken veel mensen everclear "alcohol", wat 75 tot 95 procent alcohol bevat, maar dat is hier natuurlijk weer niet te verkrijgen. Ook de verhouding suiker - water verhogen werkt ook maar beperkt want al vrij snel smelt het suiker niet meer in het hete water... Iemand hier een geniale tip? Misschien iets van stroop wat verder geen extra smaak heeft?
Suiker in de wodka oplossen ipv suikerwater toevoegen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118808362
Ja, gewoon de suiker rechtstreeks erin, lost gewoon op hoor. Zo doen wij dat altijd.
  zondag 4 november 2012 @ 15:17:23 #210
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118808460
quote:
0s.gif Op zondag 4 november 2012 15:10 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Het heeft weer een redelijk goede structuur gekregen :)
Lekker geworden?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118808532
quote:
1s.gif Op zondag 4 november 2012 14:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als ie nog rauw is, niet gedroogd, dan ja.
Het is er gewoon eentje uit de supermarkt, het staat niet op de verpakking.
  zondag 4 november 2012 @ 15:23:04 #212
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118808761
quote:
1s.gif Op zondag 4 november 2012 15:18 schreef lipper het volgende:

[..]

Het is er gewoon eentje uit de supermarkt, het staat niet op de verpakking.
Is het vers vlees?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118809436
quote:
1s.gif Op zondag 4 november 2012 15:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Suiker in de wodka oplossen ipv suikerwater toevoegen?
quote:
0s.gif Op zondag 4 november 2012 15:15 schreef Isegrim het volgende:
Ja, gewoon de suiker rechtstreeks erin, lost gewoon op hoor. Zo doen wij dat altijd.
Maar dan neem ik aan dat je de wodka niet verwarmt? Gewoon nadat het een aantal weken heeft gestaan er suiker bij doen en goed mixen?
Who's the black private dick
That's a sex machine to all the chicks?
  zondag 4 november 2012 @ 15:43:21 #214
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_118809546
quote:
1s.gif Op zondag 4 november 2012 15:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Lekker geworden?
Hij is iets flauwer geworden door de vlokken, maar een paar blokjes runderfond uit de vriezer maken het alweer prima te eten.

Kook nu het kooknat van gisteren samen met wat blokjes knolselderij, wordt een lekker soepje zo :9

[ Bericht 7% gewijzigd door Erasmo op 04-11-2012 16:01:11 ]
pi_118809717
quote:
1s.gif Op zondag 4 november 2012 15:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Is het vers vlees?
Ja, vandaag gekocht.
  zondag 4 november 2012 @ 15:56:03 #216
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118810168
quote:
7s.gif Op zondag 4 november 2012 15:40 schreef Ahmad1nejad het volgende:

[..]


[..]

Maar dan neem ik aan dat je de wodka niet verwarmt? Gewoon nadat het een aantal weken heeft gestaan er suiker bij doen en goed mixen?
Gelijk erbij doen, lost na een tijdje vanzelf op, af en toe even schudden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 4 november 2012 @ 15:57:14 #217
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118810217
quote:
1s.gif Op zondag 4 november 2012 15:47 schreef lipper het volgende:

[..]

Ja, vandaag gekocht.
Ik bedoelde of het niet gekookt was ofzo. Maar goed gewoon grillen dus
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118810719
quote:
7s.gif Op zondag 4 november 2012 15:40 schreef Ahmad1nejad het volgende:

[..]


[..]

Maar dan neem ik aan dat je de wodka niet verwarmt? Gewoon nadat het een aantal weken heeft gestaan er suiker bij doen en goed mixen?
Wat Piet zegt. :Y Wij voegen enkel water toe als we een wat zachtere / minder scherpe likeur willen.
pi_118810789
quote:
1s.gif Op zondag 4 november 2012 15:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik bedoelde of het niet gekookt was ofzo. Maar goed gewoon grillen dus
En dat kan aan het spit?
  zondag 4 november 2012 @ 16:41:32 #220
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_118812157
quote:
0s.gif Op zondag 4 november 2012 15:15 schreef Isegrim het volgende:
Ja, gewoon de suiker rechtstreeks erin, lost gewoon op hoor. Zo doen wij dat altijd.
Ik ook. Ik gebruik meestal kandijsuiker en zelfs die lost op.
En niks verwarmen, gewoon geduld hebben. Elke dag even omdraaien.


Homemade Ginger Lemongrass Liqueur
  zondag 4 november 2012 @ 16:57:40 #221
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118812767
quote:
1s.gif Op zondag 4 november 2012 16:08 schreef lipper het volgende:

[..]

En dat kan aan het spit?
Ja
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 5 november 2012 @ 13:15:05 #222
37295 Luigi
mario pls
pi_118845091
Even geen culinair hoogstandje maar een iets simpelere vraag... ik heb spruiten (gewoon uit de supermarkt dus) maar ben een beetje klaar met de stamppot momenteel. Als ik ze wil wokken, moet ik ze dan eerst voorkoken? :@.
  † In Memoriam † maandag 5 november 2012 @ 13:37:22 #223
91830 MaximusTG
pi_118845979
Of je moet ze kleiner snijden. Iig moet je iets doen, anders krijg je ze niet zo snel gaar.
  maandag 5 november 2012 @ 13:38:35 #224
37295 Luigi
mario pls
pi_118846021
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2012 13:37 schreef MaximusTG het volgende:
Of je moet ze kleiner snijden.
Dat is zo simpel en toch ook zo briljant dat ik me schaam dat ik daar nooit eerder aan gedacht heb. :D.
pi_118846529
Ik stoom spruitjes vaak even voor ik ze wok :)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')