abonnement Unibet Coolblue
pi_118779481
Ik ga er ook zeker wat van proeven, maar toch ga ik er ook pompoensoep van maken.
  zaterdag 3 november 2012 @ 20:04:18 #202
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_118783551
Mijn hutspot is te nat uitgevallen, wat is nu het verstandigst, binden met aardappelpureevlokken oid of zachtjes opzetten en droger koken?
  zaterdag 3 november 2012 @ 20:05:34 #203
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118783601
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 november 2012 20:04 schreef Erasmo het volgende:
Mijn hutspot is te nat uitgevallen, wat is nu het verstandigst, binden met aardappelpureevlokken oid of zachtjes opzetten en droger koken?
Pureevlokken zijn een prima redmiddel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118801891
Vandaag wil ik mijn spit uitproberen.
Is een beenham geschikt daarvoor?
  zondag 4 november 2012 @ 14:51:23 #205
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118807323
quote:
0s.gif Op zondag 4 november 2012 12:21 schreef lipper het volgende:
Vandaag wil ik mijn spit uitproberen.
Is een beenham geschikt daarvoor?
Als ie nog rauw is, niet gedroogd, dan ja.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118808127
Iemand hier een tip hoe ik zelfgemaakte likeur kan maken die om en nabij de 40% alc. blijft? Bij het maken van limoncello bijvoorbeeld gebruik ik vaak wodka (40%) in wekflessen met citroenschil. Om het vervolgens zoet te maken moet je dan volgens veel recepten suikerwater (verhouding 1 op 1 meestal) toevoegen, maar door het toevoegen van het water daalt het alcoholpercentage natuurlijk aanzienlijk. Gevolg is dat het dus minder lekker is en ik het niet in de vriezer kan bewaren. Om dit te verhelpen gebruiken veel mensen everclear "alcohol", wat 75 tot 95 procent alcohol bevat, maar dat is hier natuurlijk weer niet te verkrijgen. Ook de verhouding suiker - water verhogen werkt ook maar beperkt want al vrij snel smelt het suiker niet meer in het hete water... Iemand hier een geniale tip? Misschien iets van stroop wat verder geen extra smaak heeft?
Who's the black private dick
That's a sex machine to all the chicks?
  zondag 4 november 2012 @ 15:10:15 #207
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_118808154
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 november 2012 20:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Pureevlokken zijn een prima redmiddel
Het heeft weer een redelijk goede structuur gekregen :)
  zondag 4 november 2012 @ 15:13:40 #208
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118808280
quote:
7s.gif Op zondag 4 november 2012 15:09 schreef Ahmad1nejad het volgende:
Iemand hier een tip hoe ik zelfgemaakte likeur kan maken die om en nabij de 40% alc. blijft? Bij het maken van limoncello bijvoorbeeld gebruik ik vaak wodka (40%) in wekflessen met citroenschil. Om het vervolgens zoet te maken moet je dan volgens veel recepten suikerwater (verhouding 1 op 1 meestal) toevoegen, maar door het toevoegen van het water daalt het alcoholpercentage natuurlijk aanzienlijk. Gevolg is dat het dus minder lekker is en ik het niet in de vriezer kan bewaren. Om dit te verhelpen gebruiken veel mensen everclear "alcohol", wat 75 tot 95 procent alcohol bevat, maar dat is hier natuurlijk weer niet te verkrijgen. Ook de verhouding suiker - water verhogen werkt ook maar beperkt want al vrij snel smelt het suiker niet meer in het hete water... Iemand hier een geniale tip? Misschien iets van stroop wat verder geen extra smaak heeft?
Suiker in de wodka oplossen ipv suikerwater toevoegen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 4 november 2012 @ 15:15:29 #209
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_118808362
Ja, gewoon de suiker rechtstreeks erin, lost gewoon op hoor. Zo doen wij dat altijd.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 4 november 2012 @ 15:17:23 #210
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118808460
quote:
0s.gif Op zondag 4 november 2012 15:10 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Het heeft weer een redelijk goede structuur gekregen :)
Lekker geworden?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118808532
quote:
1s.gif Op zondag 4 november 2012 14:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als ie nog rauw is, niet gedroogd, dan ja.
Het is er gewoon eentje uit de supermarkt, het staat niet op de verpakking.
  zondag 4 november 2012 @ 15:23:04 #212
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118808761
quote:
1s.gif Op zondag 4 november 2012 15:18 schreef lipper het volgende:

[..]

Het is er gewoon eentje uit de supermarkt, het staat niet op de verpakking.
Is het vers vlees?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118809436
quote:
1s.gif Op zondag 4 november 2012 15:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Suiker in de wodka oplossen ipv suikerwater toevoegen?
quote:
0s.gif Op zondag 4 november 2012 15:15 schreef Isegrim het volgende:
Ja, gewoon de suiker rechtstreeks erin, lost gewoon op hoor. Zo doen wij dat altijd.
Maar dan neem ik aan dat je de wodka niet verwarmt? Gewoon nadat het een aantal weken heeft gestaan er suiker bij doen en goed mixen?
Who's the black private dick
That's a sex machine to all the chicks?
  zondag 4 november 2012 @ 15:43:21 #214
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_118809546
quote:
1s.gif Op zondag 4 november 2012 15:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Lekker geworden?
Hij is iets flauwer geworden door de vlokken, maar een paar blokjes runderfond uit de vriezer maken het alweer prima te eten.

Kook nu het kooknat van gisteren samen met wat blokjes knolselderij, wordt een lekker soepje zo :9

[ Bericht 7% gewijzigd door Erasmo op 04-11-2012 16:01:11 ]
pi_118809717
quote:
1s.gif Op zondag 4 november 2012 15:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Is het vers vlees?
Ja, vandaag gekocht.
  zondag 4 november 2012 @ 15:56:03 #216
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118810168
quote:
7s.gif Op zondag 4 november 2012 15:40 schreef Ahmad1nejad het volgende:

[..]


[..]

Maar dan neem ik aan dat je de wodka niet verwarmt? Gewoon nadat het een aantal weken heeft gestaan er suiker bij doen en goed mixen?
Gelijk erbij doen, lost na een tijdje vanzelf op, af en toe even schudden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 4 november 2012 @ 15:57:14 #217
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118810217
quote:
1s.gif Op zondag 4 november 2012 15:47 schreef lipper het volgende:

[..]

Ja, vandaag gekocht.
Ik bedoelde of het niet gekookt was ofzo. Maar goed gewoon grillen dus
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 4 november 2012 @ 16:07:16 #218
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_118810719
quote:
7s.gif Op zondag 4 november 2012 15:40 schreef Ahmad1nejad het volgende:

[..]


[..]

Maar dan neem ik aan dat je de wodka niet verwarmt? Gewoon nadat het een aantal weken heeft gestaan er suiker bij doen en goed mixen?
Wat Piet zegt. :Y Wij voegen enkel water toe als we een wat zachtere / minder scherpe likeur willen.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_118810789
quote:
1s.gif Op zondag 4 november 2012 15:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik bedoelde of het niet gekookt was ofzo. Maar goed gewoon grillen dus
En dat kan aan het spit?
  zondag 4 november 2012 @ 16:41:32 #220
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_118812157
quote:
0s.gif Op zondag 4 november 2012 15:15 schreef Isegrim het volgende:
Ja, gewoon de suiker rechtstreeks erin, lost gewoon op hoor. Zo doen wij dat altijd.
Ik ook. Ik gebruik meestal kandijsuiker en zelfs die lost op.
En niks verwarmen, gewoon geduld hebben. Elke dag even omdraaien.


Homemade Ginger Lemongrass Liqueur
  zondag 4 november 2012 @ 16:57:40 #221
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118812767
quote:
1s.gif Op zondag 4 november 2012 16:08 schreef lipper het volgende:

[..]

En dat kan aan het spit?
Ja
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 5 november 2012 @ 13:15:05 #222
37295 Luigi
mario pls
pi_118845091
Even geen culinair hoogstandje maar een iets simpelere vraag... ik heb spruiten (gewoon uit de supermarkt dus) maar ben een beetje klaar met de stamppot momenteel. Als ik ze wil wokken, moet ik ze dan eerst voorkoken? :@.
  † In Memoriam † maandag 5 november 2012 @ 13:37:22 #223
91830 MaximusTG
pi_118845979
Of je moet ze kleiner snijden. Iig moet je iets doen, anders krijg je ze niet zo snel gaar.
  maandag 5 november 2012 @ 13:38:35 #224
37295 Luigi
mario pls
pi_118846021
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2012 13:37 schreef MaximusTG het volgende:
Of je moet ze kleiner snijden.
Dat is zo simpel en toch ook zo briljant dat ik me schaam dat ik daar nooit eerder aan gedacht heb. :D.
pi_118846529
Ik stoom spruitjes vaak even voor ik ze wok :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')