Pureevlokken zijn een prima redmiddelquote:Op zaterdag 3 november 2012 20:04 schreef Erasmo het volgende:
Mijn hutspot is te nat uitgevallen, wat is nu het verstandigst, binden met aardappelpureevlokken oid of zachtjes opzetten en droger koken?
Als ie nog rauw is, niet gedroogd, dan ja.quote:Op zondag 4 november 2012 12:21 schreef lipper het volgende:
Vandaag wil ik mijn spit uitproberen.
Is een beenham geschikt daarvoor?
Het heeft weer een redelijk goede structuur gekregenquote:Op zaterdag 3 november 2012 20:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Pureevlokken zijn een prima redmiddel
Suiker in de wodka oplossen ipv suikerwater toevoegen?quote:Op zondag 4 november 2012 15:09 schreef Ahmad1nejad het volgende:
Iemand hier een tip hoe ik zelfgemaakte likeur kan maken die om en nabij de 40% alc. blijft? Bij het maken van limoncello bijvoorbeeld gebruik ik vaak wodka (40%) in wekflessen met citroenschil. Om het vervolgens zoet te maken moet je dan volgens veel recepten suikerwater (verhouding 1 op 1 meestal) toevoegen, maar door het toevoegen van het water daalt het alcoholpercentage natuurlijk aanzienlijk. Gevolg is dat het dus minder lekker is en ik het niet in de vriezer kan bewaren. Om dit te verhelpen gebruiken veel mensen everclear "alcohol", wat 75 tot 95 procent alcohol bevat, maar dat is hier natuurlijk weer niet te verkrijgen. Ook de verhouding suiker - water verhogen werkt ook maar beperkt want al vrij snel smelt het suiker niet meer in het hete water... Iemand hier een geniale tip? Misschien iets van stroop wat verder geen extra smaak heeft?
Lekker geworden?quote:Op zondag 4 november 2012 15:10 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Het heeft weer een redelijk goede structuur gekregen
Het is er gewoon eentje uit de supermarkt, het staat niet op de verpakking.quote:Op zondag 4 november 2012 14:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als ie nog rauw is, niet gedroogd, dan ja.
Is het vers vlees?quote:Op zondag 4 november 2012 15:18 schreef lipper het volgende:
[..]
Het is er gewoon eentje uit de supermarkt, het staat niet op de verpakking.
quote:Op zondag 4 november 2012 15:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Suiker in de wodka oplossen ipv suikerwater toevoegen?
Maar dan neem ik aan dat je de wodka niet verwarmt? Gewoon nadat het een aantal weken heeft gestaan er suiker bij doen en goed mixen?quote:Op zondag 4 november 2012 15:15 schreef Isegrim het volgende:
Ja, gewoon de suiker rechtstreeks erin, lost gewoon op hoor. Zo doen wij dat altijd.
Hij is iets flauwer geworden door de vlokken, maar een paar blokjes runderfond uit de vriezer maken het alweer prima te eten.quote:
Gelijk erbij doen, lost na een tijdje vanzelf op, af en toe even schuddenquote:Op zondag 4 november 2012 15:40 schreef Ahmad1nejad het volgende:
[..]
[..]
Maar dan neem ik aan dat je de wodka niet verwarmt? Gewoon nadat het een aantal weken heeft gestaan er suiker bij doen en goed mixen?
Ik bedoelde of het niet gekookt was ofzo. Maar goed gewoon grillen dusquote:
Wat Piet zegt. Wij voegen enkel water toe als we een wat zachtere / minder scherpe likeur willen.quote:Op zondag 4 november 2012 15:40 schreef Ahmad1nejad het volgende:
[..]
[..]
Maar dan neem ik aan dat je de wodka niet verwarmt? Gewoon nadat het een aantal weken heeft gestaan er suiker bij doen en goed mixen?
En dat kan aan het spit?quote:Op zondag 4 november 2012 15:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik bedoelde of het niet gekookt was ofzo. Maar goed gewoon grillen dus
Ik ook. Ik gebruik meestal kandijsuiker en zelfs die lost op.quote:Op zondag 4 november 2012 15:15 schreef Isegrim het volgende:
Ja, gewoon de suiker rechtstreeks erin, lost gewoon op hoor. Zo doen wij dat altijd.
Jaquote:
Dat is zo simpel en toch ook zo briljant dat ik me schaam dat ik daar nooit eerder aan gedacht heb. .quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |