abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 2 november 2012 @ 17:09:40 #176
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_118747301
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2012 02:33 schreef BoxeurDesRues het volgende:
Graag wil ik dit weekend Pasta al Pesto maken.

Heeft iemand een goed, makkelijk, lekker en vegetarisch recept?

Thanks!
aangezien je het pesto-recept al hebt nog 1 tip: neem goede pasta!
Zelf koop ik altijd De Cecco en pas sinds ik dat gekocht heb snap ik wat ze met al dente bedoelen, dat lukt niet met Honig of Bertolli pasta.
Barilla is ook een prima Italiaans merk overigens.
pi_118747834
Ik heb vanochtend een haas geslacht met mijn oma en nu moet er natuurlijk iets lekkers worden gemaakt van de delen. Ik heb al eens eerder hazenpeper gemaakt maar wat is nu jou perfecte recept voor een hele haas? :Y)
pi_118748074
quote:
14s.gif Op vrijdag 2 november 2012 17:28 schreef Zo-is-dat het volgende:
Ik heb vanochtend een haas geslacht met mijn oma en nu moet er natuurlijk iets lekkers worden gemaakt van de delen. Ik heb al eens eerder hazenpeper gemaakt maar wat is nu jou perfecte recept voor een hele haas? :Y)
Ik zou hem niet in zijn geheel braden, dan is de rug kurkdroog tegen de tijd dat de bouten gaar zijn.
  vrijdag 2 november 2012 @ 17:50:21 #179
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118748445
quote:
14s.gif Op vrijdag 2 november 2012 17:28 schreef Zo-is-dat het volgende:
Ik heb vanochtend een haas geslacht met mijn oma en nu moet er natuurlijk iets lekkers worden gemaakt van de delen. Ik heb al eens eerder hazenpeper gemaakt maar wat is nu jou perfecte recept voor een hele haas? :Y)
Geen hele haas maken, poten tot peper verwerken, hazenrug apart, beste is wel dat je hem goed laat besterven
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 2 november 2012 @ 18:39:26 #180
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_118749583
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 november 2012 16:24 schreef Tinuviel het volgende:

[..]
Iemand een tip voor zoete aardappelen in de oven gebakken? Ik bak ze in olijfolie en heb nu zout en peper eroverheen gedaan.

Roasted Sweet Potatoes (orange kind)
pi_118749639
ge
quote:
droogde kruiden ofzo? je hebt wel eens smakelijker gekookt iig.
  vrijdag 2 november 2012 @ 18:41:40 #182
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_118749655
Hoe bedoel je? :?
pi_118751107
Zo maak ik altijd pompoen uit de oven! Heerlijk.
  vrijdag 2 november 2012 @ 19:42:58 #184
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_118751604
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2012 18:40 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
ge

[..]

droogde kruiden ofzo? je hebt wel eens smakelijker gekookt iig.
Lees de beschrijving eens...
  vrijdag 2 november 2012 @ 21:50:29 #185
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_118757233
Toen ik de vraag een paar keer (gehaast) las snapte ik dus echt niet wat je zei. En nu wel. Ha. Het lijkt je dus niks. Dat kan. Persoonlijk vind ik het een erg lekkere combinatie van specerijen (specerijen dus, geen gedroogde kruiden). Ik maak het vaker nog met gewone aardappelpartjes en soms met ovenfriet. Vooral de ovenfriet knapt er erg van op.
  vrijdag 2 november 2012 @ 21:53:00 #186
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118757357
Ovenfriet? Dat smaakt zoals natte honden ruiken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 2 november 2012 @ 21:54:03 #187
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_118757401
Joh!
  Moderator vrijdag 2 november 2012 @ 22:37:09 #188
249559 crew  Lavenderr
pi_118759026
quote:
1s.gif Op donderdag 1 november 2012 07:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Klapstuk peperen en zouten, aanbraden tot mooi bruin.
Water toevoegen en ca 3-4 uur gaarsudderen. Let op dat ie niet droogkookt.
Schil aardappelen en snij deze klein, snij uien , wortelen.
Voeg dit bij het vlees en gaar deze (voeg nog wat water toe)
Voor het oergevoel kan je aardappelen nog vervangen door pastinaken en je kan ook peterseliewortel toevoegen.
Anyway, als het gaar is, smullen
Ik hou van een grove hutspot, voor mij geen brij.
Serveren met augurkjes, uitjes, etc uit het zuur.
Hen een mooi stuk klapstuk gehaald bij de keurslager, 500gram ongeveer en ga morgen ermee aan de slag.
Laat je nog weten of het allemaal goed gelukt is, nogmaals dank voor het recept ;)
pi_118762972
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 november 2012 17:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Geen hele haas maken, poten tot peper verwerken, hazenrug apart, beste is wel dat je hem goed laat besterven
Hij is dinsdag geschoten dus nu al best een tijdje bestorven, kan hem morgen wel maken dan toch? Is het het verstandigst hem eerst te bereiden en dan in te vriezen of andersom? Kwam onverwacht en haas staat eigenlijk niet op t menu dit weekend.
  zaterdag 3 november 2012 @ 06:38:39 #190
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_118766589
http://wildplaza.com/artikel.php?aid=213

Als je 'm gaat stoven in een hazenpeper zou ik dat eerst doen en dan invriezen. Maar als je de rug apart gaat bereiden zou ik die onbereid invriezen.
pi_118767503
quote:
14s.gif Op vrijdag 2 november 2012 17:28 schreef Zo-is-dat het volgende:
Ik heb vanochtend een haas geslacht met mijn oma en nu moet er natuurlijk iets lekkers worden gemaakt van de delen. Ik heb al eens eerder hazenpeper gemaakt maar wat is nu jou perfecte recept voor een hele haas? :Y)
Dat is echt bad-ass >:O
Spoilers!
  zaterdag 3 november 2012 @ 10:35:30 #192
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118768019
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 november 2012 00:17 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Hij is dinsdag geschoten dus nu al best een tijdje bestorven, kan hem morgen wel maken dan toch? Is het het verstandigst hem eerst te bereiden en dan in te vriezen of andersom? Kwam onverwacht en haas staat eigenlijk niet op t menu dit weekend.
Das voor een haas eigenlijk genoeg, verder wat Robin zegt. En wat is er zo erg aan het menu omgooien?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118768071
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 november 2012 10:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Das voor een haas eigenlijk genoeg, verder wat Robin zegt. En wat is er zo erg aan het menu omgooien?
Op zich niks ergs aan maar we eten met z'n tweeën vanavond en ik serveer de haas liever aan meer mensen, en aan mijn oma! Voor het dinertje van morgen is verder alles al in huis dus vandaar het bewaren.

Het word trouwens een recept van Ron blaauw: met chocolade en kruidkoek. (tenzij ik me nog bedenk en toch een recept met cranberry doe maar denk eigenlijk dat dat de haas een beetje teveel aou overschaduwen) Ga ik me vanmiddag even op uitleven, hoop dat ik de ruggen er mooi uitgesneden krijg en dat de vliezen er een beetje makkelijk af willen. Dankjewel voor de tips!

[ Bericht 10% gewijzigd door Zo-is-dat op 03-11-2012 11:01:42 ]
pi_118770415
Ik wil bietjes gaan roken. Welke houtsoort past daar goed bij ? Ik ga ze overigens warm roken maar wil ze wel eerst poffen om ze voor te garen.
pi_118773346
Nog een vraag: ik heb net een lamsbout uitgebeend. Kan ik van de botten bouillon trekken? Of is er nog iets anders mee te doen?
  zaterdag 3 november 2012 @ 14:49:46 #196
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118773978
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 november 2012 10:38 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Op zich niks ergs aan maar we eten met z'n tweeën vanavond en ik serveer de haas liever aan meer mensen, en aan mijn oma! Voor het dinertje van morgen is verder alles al in huis dus vandaar het bewaren.

Het word trouwens een recept van Ron blaauw: met chocolade en kruidkoek. (tenzij ik me nog bedenk en toch een recept met cranberry doe maar denk eigenlijk dat dat de haas een beetje teveel aou overschaduwen) Ga ik me vanmiddag even op uitleven, hoop dat ik de ruggen er mooi uitgesneden krijg en dat de vliezen er een beetje makkelijk af willen. Dankjewel voor de tips!
Eet de hazenrug met zijn tweeen, zoveel is dat niet
:-)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 3 november 2012 @ 14:50:36 #197
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118773996
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 november 2012 14:23 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Nog een vraag: ik heb net een lamsbout uitgebeend. Kan ik van de botten bouillon trekken? Of is er nog iets anders mee te doen?
Ja, botten en vliezen zijn uitstekend voor lamsbouillon/fond
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 3 november 2012 @ 14:51:47 #198
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118774024
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 november 2012 12:37 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Ik wil bietjes gaan roken. Welke houtsoort past daar goed bij ? Ik ga ze overigens warm roken maar wil ze wel eerst poffen om ze voor te garen.
Hardhout, beuken, eiken, hickory,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118779271
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 november 2012 14:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, botten en vliezen zijn uitstekend voor lamsbouillon/fond
Er staan nu gebroederlijk naast elkaar op zeer laag getemperde vuurtjes een pan met 2,5kg lamskorma en een pan waarin een bouillon aan het ontstaan is van de resten lamsbout, een bouquet garni en wat groenten. Het ruikt in ieder geval heerlijk, hoe het smaakt weten we morgen. De bouillon wil ik als basis gaan gebruiken voor een pompoensoep.
  zaterdag 3 november 2012 @ 17:54:57 #200
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118779424
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 november 2012 17:50 schreef ..-._---_-.- het volgende:

[..]

Er staan nu gebroederlijk naast elkaar op zeer laag getemperde vuurtjes een pan met 2,5kg lamskorma en een pan waarin een bouillon aan het ontstaan is van de resten lamsbout, een bouquet garni en wat groenten. Het ruikt in ieder geval heerlijk, hoe het smaakt weten we morgen. De bouillon wil ik als basis gaan gebruiken voor een pompoensoep.
Als ie uren getrokken heeft kan je hem ook afsmaken en een zo proberen. Lamsbouillon is best apart.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')