abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 29 oktober 2012 @ 20:45:55 #101
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118595148
Ik eet heel weinig zout. Kwestie van wennen, maar je proeft het eten veel beter. Je merkt dan ook dat kant en klaar vreselijk zout is.
Enige waar ik echt zout op doe is friet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 29 oktober 2012 @ 20:53:52 #102
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_118595626
Ik vind het bijna een doodzonde. Koken zonder zout. En dan helemaal als je 't hebt over een mooie entrecote. Oh man, wat zonde.
  maandag 29 oktober 2012 @ 20:58:25 #103
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118595928
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2012 20:53 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind het bijna een doodzonde. Koken zonder zout. En dan helemaal als je 't hebt over een mooie entrecote. Oh man, wat zonde.
Ieder zijn meug, niet? En er staat zout op tafel.
Saus is pittig genoeg om geen extra zout te willen.
En ik kook met weinig zout, niet zonder
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118596397
quote:
1s.gif Op maandag 29 oktober 2012 20:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ieder zijn meug, niet? En er staat zout op tafel.
Saus is pittig genoeg om geen extra zout te willen.
En ik kook met weinig zout, niet zonder

_O_
pi_118596477
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2012 15:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Hoe selecteer je een goeie Entrecote
Je kijkt naar het vlees, afhankelijk van wat voor een soort koe het is, is het vlees Roze (Limosin) tot Donkerpaars (freerange hereford)
Het vlees moet niet plakken of slijmerig zijn, maar mooi aanvoelen.
Er moeten kleine witte vetadertjes doorheen lopen, heel fijne, zoals de scheurtjes in een oud olieverf schilderij. Gemarmerd, noemt de vakman het.
Deze Entrecote (nooit minder dan 250 gram) moet NIET dun gesneden zijn maar een mooie dikte hebben, van ten minste 2 cm.
Haal hem uit de koelkast en laat hem op het aanrecht minstens een uur op kamertemperatuur komen.
Vers gemalen peper er op dan een dikke koekepan op het vuur waar je braadvet (geklaarde boter) in verwarmt. Dit goed heet laten worden, maar niet te heet (walm walm) Biefstuk hier in bakken. (je kan het ook op de grill doen)
Met de wijsvinger voelen hoe de Entrecote aanvoelt.
als je wang -> Rood
als je bovenlip -> Roze
als het puntje van je neus -> well done
als je voorhoofd -> totaal doorbakken (en verpest)
Vergeet de rand vet niet! Kom ze wel eens tegen bij slagers met geen of nauwlijks een rand vet eraan :N
pi_118596587
  maandag 29 oktober 2012 @ 21:08:05 #107
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118596613
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2012 21:06 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

Vergeet de rand vet niet! Kom ze wel eens tegen bij slagers met geen of nauwlijks een rand vet eraan :N
Tja, dat komt omdat libellehuisvrouwtjes het niet willen.
Ik koop horecavlees, huisvrouwtjesslagers en supermarkten hebben geen goed rundvlees.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 29 oktober 2012 @ 21:09:58 #108
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118596763
quote:
Niet gemarmerd


Deze zijn beter



Platonisch ideaal van entrecote
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 29 oktober 2012 @ 21:14:00 #109
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118597072
Oh, en een goed stuk vlees is 6-10 weken afgehangen, liefst droog
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118598797
Piet, waar in Nederland kun je capicola kopen? :P
If not now, then when.
  maandag 29 oktober 2012 @ 21:41:33 #111
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118599136
Italiaanse delicatesse winkels, Hanos,
Het is gewoon een andere naam voor Coppa.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118599978
quote:
1s.gif Op maandag 29 oktober 2012 21:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Niet gemarmerd

Deze zijn beter

[ afbeelding ]

Platonisch ideaal van entrecote


Wat jij daar post wilde ik aanvankelijk ook posten, maar zo'n soort marmering is in Nederland toch vrij onrealistisch. Kun jij via die horecaslager van je daadwerkelijk zulke stukken kopen? Even los van Wagyu natuurlijk.

Edit: Ik zie het zinnetje eronder nu pas :D
  maandag 29 oktober 2012 @ 21:56:16 #113
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118600071
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2012 21:54 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

Wat jij daar post wilde ik aanvankelijk ook posten, maar zo'n soort marmering is in Nederland toch vrij onrealistisch. Kun jij via die horecaslager van je daadwerkelijk zulke stukken kopen? Even los van Wagyu natuurlijk.
Af en toe, als je geluk hebt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 29 oktober 2012 @ 21:58:31 #114
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118600236
Soms, soms loop je tegen steaks aan, als je die op de grill hebt gehad of bakt, eet, daar heb je het jaren later nog over. Een smaak van boter, rood vlees, goddelijk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118600714
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2012 21:58 schreef Pietverdriet het volgende:
Soms, soms loop je tegen steaks aan, als je die op de grill hebt gehad of bakt, eet, daar heb je het jaren later nog over. Een smaak van boter, rood vlees, goddelijk.
Ik heb een tijd bij een slager gewerkt en wilde met kerst eens een rib-eye van twee kilo maken. Ben toen met de slager in de vrachtwagen van de leverancier gesprongen (ook een horecaleverancier trouwens!) en samen met hem aan alle rib-eyes gevoeld. Hij legde me toen uit hoe je aan een geseald stuk vlees kunt voelen hoe gemarmerd het is. Ik heb nog nooit zo'n goddelijk stuk vlees gegeten.

Eerst aangeschroeid op een loeihete grillplaat en toen op 90 graden de oven in. Daarna in een op 50 graden geijkte oven door laten garen tot hij van binnen iets onder de 50 graden was. Bedropen met boter. Mijn god, een perfect egaal stuk rosé vlees van twee kilo :9~

Soms mis ik dat baantje wel :D
  maandag 29 oktober 2012 @ 22:08:05 #116
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118600963
Zit te twijfelen of ik met kerst een hele ( dus met botten) zal serveren, een rundrack zogezegd..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118602519
quote:
1s.gif Op maandag 29 oktober 2012 21:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Niet gemarmerd

Deze zijn beter

[ afbeelding ]

Platonisch ideaal van entrecote


Lekker vet ook. :P Die van mij zag er meer uit zoals die bovenstaande foto. Hoe kom ik aan zulke entrecotes dan?
If not now, then when.
  maandag 29 oktober 2012 @ 23:02:07 #118
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118604052
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2012 22:33 schreef Yuri_Boyka het volgende:

[..]

Lekker vet ook. :P Die van mij zag er meer uit zoals die bovenstaande foto. Hoe kom ik aan zulke entrecotes dan?
Geluk hebben
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 29 oktober 2012 @ 23:13:06 #119
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_118604537
Eergister voor het eerst zelf een mergelland lam bereid. Heerlijk!
Nu had ik het klaargemaakt met couscous en een aantal groentes. Geen echte saus.

Wat zou jij aanraden voor een volgende keer? Niet alleen qua saus maar ook wat jij erbij zou eten. Vind het moeilijk om zelf dingen te verzinnen om een of andere reden. Had nu ook heel standaard tomaten, portobello's en een koolrabi erbij gemaakt.

Het vlees was namelijk echt heerlijk dus ben zeker van plan om het nog eens te halen bij de slager.
吴 曼 迪
pi_118606430
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2012 22:08 schreef Pietverdriet het volgende:
Zit te twijfelen of ik met kerst een hele ( dus met botten) zal serveren, een rundrack zogezegd..
Zeg maar een ribstuk? Garen aan het bot smaakt beter en presenteert geweldig zo met kerst. Ik zou ervoor tekenen :D

Of misschien een cote du boeuf?
  dinsdag 30 oktober 2012 @ 11:00:40 #121
207400 rac
Handleiding in uitvoer
pi_118613407
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2012 22:08 schreef Pietverdriet het volgende:
Zit te twijfelen of ik met kerst een hele ( dus met botten) zal serveren, een rundrack zogezegd..
.
Is dat nog toegestaan ? Ivm gekke-koeien-ziekte, ik weet het eerlijk gezegd niet .

Niet dat ik me daar heel veel van aan trek , ben zelf gek op merg , na de bouilon is het merg voor mij , heerlijk op een geroosterde boterham met peper en zout.
  dinsdag 30 oktober 2012 @ 16:08:48 #123
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118625177
quote:
17s.gif Op maandag 29 oktober 2012 23:13 schreef megamandy het volgende:
Eergister voor het eerst zelf een mergelland lam bereid. Heerlijk!
Nu had ik het klaargemaakt met couscous en een aantal groentes. Geen echte saus.

Wat zou jij aanraden voor een volgende keer? Niet alleen qua saus maar ook wat jij erbij zou eten. Vind het moeilijk om zelf dingen te verzinnen om een of andere reden. Had nu ook heel standaard tomaten, portobello's en een koolrabi erbij gemaakt.

Het vlees was namelijk echt heerlijk dus ben zeker van plan om het nog eens te halen bij de slager.
Ik vind een saus op basis van Fond, rode wijn, vat thijm en honing en afgemonteerd met een kluit boter altijd erg lekker bij lam, een ansjovisfiletje er in smelten ipv zout geeft een hele diepe mooie smaak.
Zeekraal is erg lekker erbij als ruime garnering, maar wellicht wat teveel als warme groenten, hoewel ik dat erg lekker vindt.
Bijlages, sperzieboontjes zijn een klassieker (en ik hou van de klassiekers), groene asperges, stoofpeertjes zijn ook lekker, rode kool, spruitjes, meiraapjes.

Verder gewoon bloemige aardappels of puree, of gewoon een mooie saffraanrijst?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 30 oktober 2012 @ 16:09:23 #124
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118625209
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 oktober 2012 00:02 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

Zeg maar een ribstuk? Garen aan het bot smaakt beter en presenteert geweldig zo met kerst. Ik zou ervoor tekenen :D

Of misschien een cote du boeuf?
Ja, maar dan niet geportioneerd, maar als echt groot braadstuk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 30 oktober 2012 @ 16:12:25 #125
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118625336
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 oktober 2012 11:00 schreef rac het volgende:

[..]

.
Is dat nog toegestaan ? Ivm gekke-koeien-ziekte, ik weet het eerlijk gezegd niet .

Niet dat ik me daar heel veel van aan trek , ben zelf gek op merg , na de bouilon is het merg voor mij , heerlijk op een geroosterde boterham met peper en zout.
AFAIK mag er geen ruggemerg aan zitten, maar gewone merg wel. Nu maal ik daar niet zo om, ik geloof dat sinds het begin van de gekke koeienziekte er twee gevallen van zijn geweest in NL bij mensen, dus het loopt wel los, er stikken meer mensen in een taai stuk vlees.
Wat ik erg lekker vind met merg, is merg heel zacht smelten, niet bruin laten worden, eidooier erbij, griesmeel erbij. Deeg laten rusten en er dan balletjes van draaien die je gaart in een bouillon en dan als bijlage in de soep hebt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118626706
Hoelang moet je witlof koken voor een witlofschotel? Omwikkeld met kaas en ham.
pi_118628304
Wat voor olie moet ik gebruiken om mijn aangesneden zwarte truffel in te bewaren? lichte olijf?
pi_118629025
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 oktober 2012 16:40 schreef lipper het volgende:
Hoelang moet je witlof koken voor een witlofschotel? Omwikkeld met kaas en ham.
Ik kook ze 10-15 minuten. Gewoon af en toe even prikken.
  dinsdag 30 oktober 2012 @ 18:43:37 #129
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118631968
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 oktober 2012 17:18 schreef louter_genieten het volgende:
Wat voor olie moet ik gebruiken om mijn aangesneden zwarte truffel in te bewaren? lichte olijf?
Neem liever een neutrale olie, dan verpest ie de smaak niet, enne, beter je truffel opeten. Arachideolie bijvoorbeeld.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 30 oktober 2012 @ 18:44:29 #130
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118632005
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 oktober 2012 16:40 schreef lipper het volgende:
Hoelang moet je witlof koken voor een witlofschotel? Omwikkeld met kaas en ham.
Zou ze 5-8 minuten stomen voordat je ze omwikkeld en in de oven schuift.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118632667
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 oktober 2012 18:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zou ze 5-8 minuten stomen voordat je ze omwikkeld en in de oven schuift.
Ik heb ze een minuut of 8 gekookt maar ze waren nog een beetje hard van binnen.
  dinsdag 30 oktober 2012 @ 19:28:17 #132
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118634140
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 oktober 2012 18:59 schreef lipper het volgende:

[..]

Ik heb ze een minuut of 8 gekookt maar ze waren nog een beetje hard van binnen.
Hoe lang had je ze daarna in de oven? En ik vind het lekker als het nog beet heeft. Hou niet van gaar gekookte groenten. Wellicht had ik dat moeten zeggen.
Ik eet witlof trouwens het liefst rauw.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 30 oktober 2012 @ 20:47:49 #133
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_118638996
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 oktober 2012 16:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik vind een saus op basis van Fond, rode wijn, vat thijm en honing en afgemonteerd met een kluit boter altijd erg lekker bij lam, een ansjovisfiletje er in smelten ipv zout geeft een hele diepe mooie smaak.
Zeekraal is erg lekker erbij als ruime garnering, maar wellicht wat teveel als warme groenten, hoewel ik dat erg lekker vindt.
Bijlages, sperzieboontjes zijn een klassieker (en ik hou van de klassiekers), groene asperges, stoofpeertjes zijn ook lekker, rode kool, spruitjes, meiraapjes.

Verder gewoon bloemige aardappels of puree, of gewoon een mooie saffraanrijst?
Dank voor de ideeën :) Zal wel even duren voordat ik weer bij de slager ben.
吴 曼 迪
pi_118651696
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 oktober 2012 18:59 schreef lipper het volgende:

[..]

Ik heb ze een minuut of 8 gekookt maar ze waren nog een beetje hard van binnen.
Had je ze doormidden gesneden of heel gelaten?
  woensdag 31 oktober 2012 @ 10:11:07 #135
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_118657702
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 oktober 2012 16:12 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat ik erg lekker vind met merg, is merg heel zacht smelten, niet bruin laten worden, eidooier erbij, griesmeel erbij. Deeg laten rusten en er dan balletjes van draaien die je gaart in een bouillon en dan als bijlage in de soep hebt.
Hier word ik nostalgisch van! Mijn oma maakte dit voor de zondagse soep. Ze gebruikte alleen beschuit ipv griesmeel.
Siesta & Fiesta!
pi_118658295
Mijn oma pakte een zakje cup a soup, deed daar veel te veel water en gehaktballen uit een potje bij. Ik heb 15 jaar daarna geen soepbal meer gegeten :r Het was nog kerst ook.
Spoilers!
  woensdag 31 oktober 2012 @ 11:43:39 #137
207400 rac
Handleiding in uitvoer
pi_118660496
Mijn oma deed door de kippensoep , een soort van ei-balletjes , die hadden dan een structuur van luchtbelletjes bros-like zeg maar jammer genoeg weet ik geen benaming ervoor laat staan dat ik haar recept heb. Ik durf dan ook niet te zeggen of het een nederlands , een streek of duits recept is.

Ik vond ze wel erg lekker en bijzonder.

Wat ik ook erg lekker vond van haar was de karnemelkse pap met roggebrood erin gebrokkeld. of een boterham met kwark en jam. ahh Nostalgie

Mijn andere oma , kon volgens mij alleen uit pakjes koken.
  woensdag 31 oktober 2012 @ 11:46:11 #138
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118660576
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2012 10:11 schreef Bramito het volgende:

[..]

Hier word ik nostalgisch van! Mijn oma maakte dit voor de zondagse soep. Ze gebruikte alleen beschuit ipv griesmeel.
Dat kan ook, paneermeel is ook een optie. Heb het recent met Kikkererwtenmeel gemaakt, beviel nog het beste, de structuur blijft wat vaster en het mergvet blijft in de balletjes, smelt niet uit.
Ik ken het trouwens geheel niet uit de NL keuken, waar kwam je oma vandaan? Limburg?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 31 oktober 2012 @ 11:47:26 #139
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118660622
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2012 11:43 schreef rac het volgende:
Mijn oma deed door de kippensoep , een soort van ei-balletjes , die hadden dan een structuur van luchtbelletjes bros-like zeg maar jammer genoeg weet ik geen benaming ervoor laat staan dat ik haar recept heb. Ik durf dan ook niet te zeggen of het een nederlands , een streek of duits recept is.

Deed ze daar ook merg in, want dit klinkt een beetje naar Eierstich wat ik ken uit de Duitse keuken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118660835
Piet, hoe maak je een echt lekkere uiensoep? Ik vind uiensoep vaak nogal saai
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_118661106
Ik vind een scheutje balsamico azijn door de uiensoep erg lekker.
Spoilers!
  woensdag 31 oktober 2012 @ 12:01:22 #142
207400 rac
Handleiding in uitvoer
pi_118661113
Ik denk het niet , want het ging om kippensoep.
de kleur was ook echt ei-geel
pi_118661735
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2012 12:01 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik vind een scheutje balsamico azijn door de uiensoep erg lekker.
diew heb ik staan, maar hoe maak je die soep echt lekker, dat is de vraag.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 31 oktober 2012 @ 12:36:05 #144
207400 rac
Handleiding in uitvoer
pi_118662228
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2012 11:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Deed ze daar ook merg in, want dit klinkt een beetje naar Eierstich wat ik ken uit de Duitse keuken
Je zou daar toch best eens gelijk in kunnen hebben! Ik zie ook recepten staan die geen merg gebruiken
dan denk ik dat ze het type Eierklößchen heeft gemaakt
pi_118663283
Piet, ik wil vanavond zalm teriyaki gaan maken (uit de oven) met daarbij rijst, en gewokte peultjes en broccoli.

Wat kan ik bij de broccoli en de peultjes doen om ze op smaak te maken maar wel nog bij de zalm teriyaki passen?
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_118663531
Je zou dit recept kunnen gebruiken, waarbij je de peultjes eraan toevoegt.
http://www.okokorecepten.(...)broccoli-soja-gember
pi_118664085
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2012 13:11 schreef rhubarb het volgende:
Je zou dit recept kunnen gebruiken, waarbij je de peultjes eraan toevoegt.
http://www.okokorecepten.(...)broccoli-soja-gember
Klinkt lekker :9

Geroosterde sesamzaadjes zou ik toch al over zalm strooien als garnering. Dan haal ik ook nog wat knoflook en gember erbij en gooi ik wat teriyakisaus erbij. Ik ga wel wat experimenteren :9

Thnx!
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
  woensdag 31 oktober 2012 @ 13:47:51 #148
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118664993
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2012 11:53 schreef Mirjam het volgende:
Piet, hoe maak je een echt lekkere uiensoep? Ik vind uiensoep vaak nogal saai
Snij veel uien, grote dikke pittige uien aan ringen en doe een kluit boter in een grote pan, smelt de boter tot heet, voeg de uien toe en zet vuur laag. Laat nu langzaam (ja dit kost tijd) de uien zacht worden en carameliseren tot ze goudbruin worden. Voeg een beetje bloem toe.
Blus met een stevige scheut rode wijn en breng aan de kook.
Voeg nu een stevige zelfgetrokken runderbouillon toe en laat het verder koken tot alle bloemsmaak is verdwenen.
Serveren met soldaatjes of croutons
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 31 oktober 2012 @ 13:49:31 #149
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118665072
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2012 13:03 schreef essnhills het volgende:
Piet, ik wil vanavond zalm teriyaki gaan maken (uit de oven) met daarbij rijst, en gewokte peultjes en broccoli.

Wat kan ik bij de broccoli en de peultjes doen om ze op smaak te maken maar wel nog bij de zalm teriyaki passen?
Roerbakken met wat mushroom soy (Pearl river bridge), beetje oestersaus en wat gembersiroop.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_118665689
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2012 13:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Snij veel uien, grote dikke pittige uien aan ringen en doe een kluit boter in een grote pan, smelt de boter tot heet, voeg de uien toe en zet vuur laag. Laat nu langzaam (ja dit kost tijd) de uien zacht worden en carameliseren tot ze goudbruin worden. Voeg een beetje bloem toe.
Blus met een stevige scheut rode wijn en breng aan de kook.
Voeg nu een stevige zelfgetrokken runderbouillon toe en laat het verder koken tot alle bloemsmaak is verdwenen.
Serveren met soldaatjes of croutons
thanks! Geen thijm ofzo?
Ik ga er straks aan beginnen :Y
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')