Ik kook ze 10-15 minuten. Gewoon af en toe even prikken.quote:Op dinsdag 30 oktober 2012 16:40 schreef lipper het volgende:
Hoelang moet je witlof koken voor een witlofschotel? Omwikkeld met kaas en ham.
Neem liever een neutrale olie, dan verpest ie de smaak niet, enne, beter je truffel opeten. Arachideolie bijvoorbeeld.quote:Op dinsdag 30 oktober 2012 17:18 schreef louter_genieten het volgende:
Wat voor olie moet ik gebruiken om mijn aangesneden zwarte truffel in te bewaren? lichte olijf?
Zou ze 5-8 minuten stomen voordat je ze omwikkeld en in de oven schuift.quote:Op dinsdag 30 oktober 2012 16:40 schreef lipper het volgende:
Hoelang moet je witlof koken voor een witlofschotel? Omwikkeld met kaas en ham.
Ik heb ze een minuut of 8 gekookt maar ze waren nog een beetje hard van binnen.quote:Op dinsdag 30 oktober 2012 18:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zou ze 5-8 minuten stomen voordat je ze omwikkeld en in de oven schuift.
Hoe lang had je ze daarna in de oven? En ik vind het lekker als het nog beet heeft. Hou niet van gaar gekookte groenten. Wellicht had ik dat moeten zeggen.quote:Op dinsdag 30 oktober 2012 18:59 schreef lipper het volgende:
[..]
Ik heb ze een minuut of 8 gekookt maar ze waren nog een beetje hard van binnen.
Dank voor de ideeën Zal wel even duren voordat ik weer bij de slager ben.quote:Op dinsdag 30 oktober 2012 16:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik vind een saus op basis van Fond, rode wijn, vat thijm en honing en afgemonteerd met een kluit boter altijd erg lekker bij lam, een ansjovisfiletje er in smelten ipv zout geeft een hele diepe mooie smaak.
Zeekraal is erg lekker erbij als ruime garnering, maar wellicht wat teveel als warme groenten, hoewel ik dat erg lekker vindt.
Bijlages, sperzieboontjes zijn een klassieker (en ik hou van de klassiekers), groene asperges, stoofpeertjes zijn ook lekker, rode kool, spruitjes, meiraapjes.
Verder gewoon bloemige aardappels of puree, of gewoon een mooie saffraanrijst?
Had je ze doormidden gesneden of heel gelaten?quote:Op dinsdag 30 oktober 2012 18:59 schreef lipper het volgende:
[..]
Ik heb ze een minuut of 8 gekookt maar ze waren nog een beetje hard van binnen.
Hier word ik nostalgisch van! Mijn oma maakte dit voor de zondagse soep. Ze gebruikte alleen beschuit ipv griesmeel.quote:Op dinsdag 30 oktober 2012 16:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat ik erg lekker vind met merg, is merg heel zacht smelten, niet bruin laten worden, eidooier erbij, griesmeel erbij. Deeg laten rusten en er dan balletjes van draaien die je gaart in een bouillon en dan als bijlage in de soep hebt.
Dat kan ook, paneermeel is ook een optie. Heb het recent met Kikkererwtenmeel gemaakt, beviel nog het beste, de structuur blijft wat vaster en het mergvet blijft in de balletjes, smelt niet uit.quote:Op woensdag 31 oktober 2012 10:11 schreef Bramito het volgende:
[..]
Hier word ik nostalgisch van! Mijn oma maakte dit voor de zondagse soep. Ze gebruikte alleen beschuit ipv griesmeel.
Deed ze daar ook merg in, want dit klinkt een beetje naar Eierstich wat ik ken uit de Duitse keukenquote:Op woensdag 31 oktober 2012 11:43 schreef rac het volgende:
Mijn oma deed door de kippensoep , een soort van ei-balletjes , die hadden dan een structuur van luchtbelletjes bros-like zeg maar jammer genoeg weet ik geen benaming ervoor laat staan dat ik haar recept heb. Ik durf dan ook niet te zeggen of het een nederlands , een streek of duits recept is.
diew heb ik staan, maar hoe maak je die soep echt lekker, dat is de vraag.quote:Op woensdag 31 oktober 2012 12:01 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik vind een scheutje balsamico azijn door de uiensoep erg lekker.
Je zou daar toch best eens gelijk in kunnen hebben! Ik zie ook recepten staan die geen merg gebruikenquote:Op woensdag 31 oktober 2012 11:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Deed ze daar ook merg in, want dit klinkt een beetje naar Eierstich wat ik ken uit de Duitse keuken
Klinkt lekkerquote:Op woensdag 31 oktober 2012 13:11 schreef rhubarb het volgende:
Je zou dit recept kunnen gebruiken, waarbij je de peultjes eraan toevoegt.
http://www.okokorecepten.(...)broccoli-soja-gember
Snij veel uien, grote dikke pittige uien aan ringen en doe een kluit boter in een grote pan, smelt de boter tot heet, voeg de uien toe en zet vuur laag. Laat nu langzaam (ja dit kost tijd) de uien zacht worden en carameliseren tot ze goudbruin worden. Voeg een beetje bloem toe.quote:Op woensdag 31 oktober 2012 11:53 schreef Mirjam het volgende:
Piet, hoe maak je een echt lekkere uiensoep? Ik vind uiensoep vaak nogal saai
Roerbakken met wat mushroom soy (Pearl river bridge), beetje oestersaus en wat gembersiroop.quote:Op woensdag 31 oktober 2012 13:03 schreef essnhills het volgende:
Piet, ik wil vanavond zalm teriyaki gaan maken (uit de oven) met daarbij rijst, en gewokte peultjes en broccoli.
Wat kan ik bij de broccoli en de peultjes doen om ze op smaak te maken maar wel nog bij de zalm teriyaki passen?
thanks! Geen thijm ofzo?quote:Op woensdag 31 oktober 2012 13:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Snij veel uien, grote dikke pittige uien aan ringen en doe een kluit boter in een grote pan, smelt de boter tot heet, voeg de uien toe en zet vuur laag. Laat nu langzaam (ja dit kost tijd) de uien zacht worden en carameliseren tot ze goudbruin worden. Voeg een beetje bloem toe.
Blus met een stevige scheut rode wijn en breng aan de kook.
Voeg nu een stevige zelfgetrokken runderbouillon toe en laat het verder koken tot alle bloemsmaak is verdwenen.
Serveren met soldaatjes of croutons
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |