abonnement Unibet Coolblue
  Moderator vrijdag 7 september 2012 @ 10:44:25 #76
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_116491685
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2012 10:40 schreef Halbe_Zijlstra het volgende:

[..]

Een sociaal leenstelsel moet eerst wettelijk geregeld worden en dat duurt twee jaar. Studenten die aan een studie beginnen per september 2014 zullen dan met een sociaal leenstelsel te maken krijgen en niet meer met de langstudeermaatregel. Studenten die voor 1 september 2014 met een studie zijn begonnen blijven onder de langstudeermaatrgel vallen en krijgen niet te maken met een sociaal leenstelsel. Als een student geneeskunde bijvoorbeeld op 1 september 2013 begint met de studie, dan heeft hij 3 jaar bachelor en 1 jaar uitloop, daarna 3 jaar master en 1 jaar uitloop en valt hij in het negende jaar (2022) onder het verhoogde collegegeld vanwege de langstudeermaatregel.
Wat u nu dus eigenlijk zegt, is dat ik nog een jaartje van de universiteit moet wegblijven om niet van de langstudeerdersboete te maken te krijgen? (ik zit nu in het examenjaar en kan dus in theorie op 1 september 2013 beginnen met de studie)
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
pi_116491688
Beste Zijlstra,

Waarom is de VVD nog voor de wietpas, ondanks dat een VVD-burgemeester er zelfs kritiek op had geuit? De drugsoverlast op straat nam alleen maar toe. De VVD is altijd erg pragmatisch, dus het valt me eigenlijk wel tegen dat de VVD dit niet heeft geschrapt uit het verkiezingsprogramma.

Waarom zijn jullie nog voor?
  vrijdag 7 september 2012 @ 10:44:33 #78
254206 Levolution
-|||----------|||-
pi_116491690
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2012 10:39 schreef swarmahoer het volgende:
http://www.at5.nl/artikel(...)weg-van-het-festival

'De VVD wil dat drugsgebruikers op festivals direct verwijderd worden van het terrein. Undercoverpersoneel van de gemeente moet de feestbeesten opsporen'

waarom wil de liberale vvd zich bemoeien met gebruik van drugs op feestjes?
u heeft de cijfers vast gezien, er is nog nooit een dode gevallen door de veelgebruikte drug xtc om er eens een te noemen. ook veroorzaakt deze geen overlast.
Die vraag wil ik ook wel beantwoorden: omdat de VVD helemaal niet liberaal is.
This isn't even my final form.
pi_116491710
Beste meneer Zijlstra,

Aangezien ik lange tijd heb gestudeerd (8 jaar en overigens onder de aankomende regels geen "boete" zou hebben gehad) heb ik een redelijk beeld gekregen van de veranderingen op de universiteit. Deze wordt namelijk steeds schoolser c.q. minder academisch en het niveau lijkt te worden aangepast aan de studenten zodat een groter percentage kan afstuderen. Dit vind ik een bijzonder kwalijke zaak. Zijn er concrete plannen om hier verandering in te brengen zoals strengere selectie aan de poort? Er zijn namelijk oudere studenten die niet eens een goed engels stuk kunnen schrijven, wat in deze tijd ongeacht studie toch bijzonder relevant is.
"Happiness is not getting more, but wanting less"
pi_116491713
Is de VVD voor een monopolie voor de TOTO? Of mogen ook andere aanbieders van sportweddenschappen een vergunning krijgen van de VVD?
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
pi_116491727
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2012 10:35 schreef Samzz het volgende:

[..]

Toen ik begon met studeren was deze optie niet beschikbaar, niet vanuit de hogeschool en niet vanuit de middelbare school, waardoor ik, net als vele studenten met mij, in de eerste instantie een verkeerde opleiding heb gekozen. Dankzij deze verkeerde keuze zit ik nu met een boete van 3000 euro.

Hoe is dit eerlijk :)?
Dit dus,

De studenten die nu getroffen worden door de langstudeerdersboete hebben deze optie nooit gehad, en in het eerste studiejaar, toen er geswitched werd van studie, had dit nog geen grote financiële gevolgen. Nu ineens wel, deze studenten worden nu dus ineens opgezadeld met een boete.
Prima zo'n idee om studenten sneller te laten af te studeren, maar over de uitvoering is blijkbaar niet lang nagedacht. Wat vindt u hiervan?
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_116491747
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2012 10:41 schreef Halbe_Zijlstra het volgende:

[..]

De VVD vindt dat draaideurcriminelen/veelplegers bij vervolgdelicten een zwaardere straf moet krijgen.
En wat gebeurt er dan vervolgens met deze mensen? Ze worden op straat gezet, krijgen wat hulp van de reclassering, maar alleen als dit per vonnis bepaald werd.

Een zwaardere straf biedt niet per definitie een oplossing, een intensievere straf wel! Wat gebeurt er volgens de VVD met alle veelplegerstrajecten zoals twee jaar zitten en intensieve therapie? Gaan die van de baan?
pi_116491748
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2012 10:29 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Maar waarom die mensen straffen die het niet aan hebben zien komen? Ik heb zelf het geluk dat ik dit jaar mijn Bachelor heb afgerond, van de vijfde studie die ik heb geprobeerd, maar ben met mijn resultaten wel aangenomen voor een master in het buitenland welke mij ook 4800 euro per jaar kost zónder welke boete dan ook (VK) en ambiëer hierna een PhD. Laatbloeiers zoals ikzelf zijn er meer geweest.

Laat ik duidelijk zijn: Ik ben niet TEGEN de boete an sich en stem al jaren VVD, maar wel tegen het feit dat de spelregels halverwege worden veranderd: ik was namelijk gestopt met studeren als ik de boete had moeten betalen, wat ik toch best zonde had gevonden, gezien mijn prima vorderingen in mijn huidige studie. Ook had ik mijn bestuursjaar niet gedaan omdat ik het risico liep om daar vertrating door op te lopen; iets wat 'vroeger' nog aangemoedigd werd, zo'n bestuursjaar. Studenten zijn ook onderdeel van de samenleving en kunnen niet als enige ontzien worden, maar er is teveel met de botte bijl ingehakt als je het mij vraagt: bijdragen is één, kansen verpesten is een tweede: veel mensen die nu met de boete te maken krijgen hebben al een studieschuld en worden simpelweg weggejaagd met nóg eens 3000 euro erop. Dan is het heel makkelijk om te zeggen 'oh, maar dat kun je ook lenen', maar gelukkig zijn er ook studenten die wél aan hun financiële toekomst denken en zeggen: "Nee, zoveel wil ik niet schuldig zijn aan welke instantie dan ook".
Je krijgt een jaar extra om bijvoorbeeld een bestuursjaar te kunnen doen, maar ik snap je bezwaar tegen de terugwerkende kracht. Dat is echter geen nieuw verschijnsel. Regelmatig krijgt wetgeving onmiddelijke werking, zeker als er bezuinigd moet worden. In het verleden is bijvoorbeeld het collegegeld verhoogd en dat ging ook onmiddelijk in en had ook onmiddelijk een inkomenseffect voor dan al studerende studenten.
De VVD wil de problemen waar Nederland voor staat niet doorschuiven, maar aanpakken.
  vrijdag 7 september 2012 @ 10:46:54 #84
44470 ErikT
Lekker PSV!
pi_116491762
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2012 10:26 schreef Halbe_Zijlstra het volgende:

[..]

Bij de HRA heb je geen achtervang met een lening zoals bij de langstudeermaatregel. Studenten hoeven dus alleen maar terug te betalen als ze later genoeg verdienen. Bij de HRA gaat het om je huidige inkomen zonder enige achtervang.
Beste meneer Zijlstra,

Vraag1:
de HRA gaat voor een zeer substantieel deel naar de hoogste inkomens. Waarom doet de VVD alsof deze mensen in de problemen komen bij een verlaging van bv de aftrek van 52% naar 42%? Of bij een aftopping, naar aftrek tot bv maximaal 400.000 (gemiddelde waarde huis is 250000)?
Is dit niet simpelweg bangmakerij, omdat u ervan uit gaat dat de meeste kiezers de cijfers toch niet kennen?


Hier kunt u bv zien dat 30% van de 14,3 miljard (=4,3 miljard) naar mensen gaat met een inkomen boven de 108600. Gelooft de VVD nu echt dat deze mensen in de problemen komen bij verlaging van het aftrekpercentage?

Vraag 2: waarom wilde u zo graag prestatiebeloning invoeren ten koste van passend onderwijs, terwijl leraren niet zitten te wachten op meer geld, maar op beter handelbare klassen?
Yeah, well, that's just, like, your opinion, man.
3 weken sterren kijken in augustus: www.iayc.org
  Boks-Chick vrijdag 7 september 2012 @ 10:47:53 #85
118131 BrandX
BoksChick & CoffeeAddict
pi_116491792
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2012 10:46 schreef Halbe_Zijlstra het volgende:

[..]

Je krijgt een jaar extra om bijvoorbeeld een bestuursjaar te kunnen doen, maar ik snap je bezwaar tegen de terugwerkende kracht. Dat is echter geen nieuw verschijnsel. Regelmatig krijgt wetgeving onmiddelijke werking, zeker als er bezuinigd moet worden. In het verleden is bijvoorbeeld het collegegeld verhoogd en dat ging ook onmiddelijk in en had ook onmiddelijk een inkomenseffect voor dan al studerende studenten.
Dat had alleen gevolgen voor de keuzes die ze verder nog in de toekomst gingen doen. Dat soort verhogingen is altijd al all in the game geweest.
Nu wordt men gestraft voor keuzes uit het verleden, en dát is waar men nogal verbolgen over is (en dan druk ik mij zacht uit ;))
lolwut
pi_116491793
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2012 10:31 schreef Luxuria het volgende:

[..]

Blijft deze lening dan altijd staan totdat je het loon verdient wat hoog genoeg is om dit af te lossen, of wordt het op een gegeven moment kwijtgescholden?
En vanaf welk bedrag verdien je 'genoeg'?
De lening blijft 15 jaar staan en dan wordt het resterende bedrag kwijtgescholden. Je begint met aflossen als je meer dan 120% van het minimumloon verdient en hoe meer je verdient, hoe meer je aflost.
De VVD wil de problemen waar Nederland voor staat niet doorschuiven, maar aanpakken.
pi_116491794
Meneer Zijlstra, Met wie zou u een coalitie willen vormen?
  vrijdag 7 september 2012 @ 10:48:10 #88
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_116491799
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2012 10:46 schreef Halbe_Zijlstra het volgende:

[..]

Je krijgt een jaar extra om bijvoorbeeld een bestuursjaar te kunnen doen, maar ik snap je bezwaar tegen de terugwerkende kracht. Dat is echter geen nieuw verschijnsel. Regelmatig krijgt wetgeving onmiddelijke werking, zeker als er bezuinigd moet worden. In het verleden is bijvoorbeeld het collegegeld verhoogd en dat ging ook onmiddelijk in en had ook onmiddelijk een inkomenseffect voor dan al studerende studenten.
Dat het 'geen nieuw verschijnsel is', is toch geen rechtvaardiging van de maatregel? :)
Het is nog steeds geen antwoord op de vraag.
Niet meer actief op Fok!
  vrijdag 7 september 2012 @ 10:48:32 #89
199256 kwiwi
de enige echte.
pi_116491809
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2012 10:46 schreef Halbe_Zijlstra het volgende:

[..]

Je krijgt een jaar extra om bijvoorbeeld een bestuursjaar te kunnen doen, maar ik snap je bezwaar tegen de terugwerkende kracht. Dat is echter geen nieuw verschijnsel. Regelmatig krijgt wetgeving onmiddelijke werking, zeker als er bezuinigd moet worden. In het verleden is bijvoorbeeld het collegegeld verhoogd en dat ging ook onmiddelijk in en had ook onmiddelijk een inkomenseffect voor dan al studerende studenten.
U zegt dus dat de reden achter het met terugwerkende kracht invoeren is geweest "dit is wel vaker gebeurd"?
pi_116491812
quote:
7s.gif Op vrijdag 7 september 2012 10:36 schreef lipjes het volgende:

[..]

Ik zou hier graag ook nog een antwoord op willen als dat kan :)
Binnen de EU is er nu een voorstel gekomen om o.a. motoren ook APK te laten keuren. Wij vinden echter dat er eerst op nationaal niveau naar gekeken worden. Laat ik daar alvast bij aantekenen dat wij momenteel geen groot voorstander van dit voorstel.
De VVD wil de problemen waar Nederland voor staat niet doorschuiven, maar aanpakken.
pi_116491833
Even een algemene vraag aan alle mensen die zo fel reageren op de langstudeerboete:

Als je klaar bent met studeren ga je aan het werk en ga je qua salaris een enorme stap maken. Dit is dan ook iets waar je jaren lang je collegegeld voor betaald hebt. Waarom is het dan zo onrealistisch dat als je heel Nederland hebt laten betalen voor het extra jaar dat jij nodig had voor je studie om welke rede dan ook dat je op het moment dat je meer begint te verdienen dit terug in de spaarpot stopt?

Waarom zouden mensen die niet gaan studeren en dus van een loon rond moeten komen dat zelfs met enkele jaren werkervaring lager ligt dan het startsalaris van een HBO'er jou studie moeten betalen?

Mijns inziens moet je die 3000 euro makkelijk kunnen misschien als je na je HBO of Uni aan het werk gaat en je jaarsalaris vermoedelijk verdrievoudigt wordt.
  vrijdag 7 september 2012 @ 10:49:39 #92
254206 Levolution
-|||----------|||-
pi_116491834
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2012 10:46 schreef Halbe_Zijlstra het volgende:

[..]

Je krijgt een jaar extra om bijvoorbeeld een bestuursjaar te kunnen doen, maar ik snap je bezwaar tegen de terugwerkende kracht. Dat is echter geen nieuw verschijnsel. Regelmatig krijgt wetgeving onmiddelijke werking, zeker als er bezuinigd moet worden. In het verleden is bijvoorbeeld het collegegeld verhoogd en dat ging ook onmiddelijk in en had ook onmiddelijk een inkomenseffect voor dan al studerende studenten.
Maar die studenten hoefden niet ook het verhoogde collegegeld voor de voorgaande jaren bij te betalen. Loze vergelijking.
This isn't even my final form.
pi_116491836
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2012 10:48 schreef Ajacied422 het volgende:
Meneer Zijlstra, Met wie zou u een coalitie willen vormen?
Laten we eerst de verkiezingen afwachten. Daarna zien we verder.
De VVD wil de problemen waar Nederland voor staat niet doorschuiven, maar aanpakken.
  vrijdag 7 september 2012 @ 10:49:46 #94
262 Re
Kiss & Swallow
pi_116491838
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2012 10:46 schreef Halbe_Zijlstra het volgende:

[..]

Je krijgt een jaar extra om bijvoorbeeld een bestuursjaar te kunnen doen, maar ik snap je bezwaar tegen de terugwerkende kracht. Dat is echter geen nieuw verschijnsel. Regelmatig krijgt wetgeving onmiddelijke werking, zeker als er bezuinigd moet worden. In het verleden is bijvoorbeeld het collegegeld verhoogd en dat ging ook onmiddelijk in en had ook onmiddelijk een inkomenseffect voor dan al studerende studenten.
maar niet voor studenten die 8 jaar geleden een verkeerde keus hebben gemaakt, waarom moeten deze studenten boeten voor een keuze van 8 jaar geleden?
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
  vrijdag 7 september 2012 @ 10:49:56 #95
44470 ErikT
Lekker PSV!
pi_116491840
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2012 10:46 schreef Halbe_Zijlstra het volgende:

[..]

Je krijgt een jaar extra om bijvoorbeeld een bestuursjaar te kunnen doen, maar ik snap je bezwaar tegen de terugwerkende kracht. Dat is echter geen nieuw verschijnsel. Regelmatig krijgt wetgeving onmiddelijke werking, zeker als er bezuinigd moet worden. In het verleden is bijvoorbeeld het collegegeld verhoogd en dat ging ook onmiddelijk in en had ook onmiddelijk een inkomenseffect voor dan al studerende studenten.
Meneer Zijlstra, met alle respect, maar dit is een drogreden. Dat beleid vroeger ook vervelende gevolgen had maakt huidige vervelende gevolgen niet minder vervelend.
Yeah, well, that's just, like, your opinion, man.
3 weken sterren kijken in augustus: www.iayc.org
pi_116491849
zou u hier nog antwoord op willen geven?
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2012 10:39 schreef swarmahoer het volgende:
http://www.at5.nl/artikel(...)weg-van-het-festival

'De VVD wil dat drugsgebruikers op festivals direct verwijderd worden van het terrein. Undercoverpersoneel van de gemeente moet de feestbeesten opsporen'

waarom wil de liberale vvd zich bemoeien met gebruik van drugs op feestjes?
u heeft de cijfers vast gezien, er is nog nooit een dode gevallen door de veelgebruikte drug xtc om er eens een te noemen. ook veroorzaakt deze geen overlast.
Op donderdag 22 mei 2008 10:28 schreef Spittie het volgende:
swarma spam hoer
Op maandag 4 mei 2009 16:09 schreef Broekpaling het volgende:
Swarmahoer, deleting your posts while users are still writing them.
  vrijdag 7 september 2012 @ 10:50:34 #97
199256 kwiwi
de enige echte.
pi_116491861
quote:
99s.gif Op vrijdag 7 september 2012 10:49 schreef Egberts het volgende:
Even een algemene vraag aan alle mensen die zo fel reageren op de langstudeerboete:

Als je klaar bent met studeren ga je aan het werk en ga je qua salaris een enorme stap maken. Dit is dan ook iets waar je jaren lang je collegegeld voor betaald hebt. Waarom is het dan zo onrealistisch dat als je heel Nederland hebt laten betalen voor het extra jaar dat jij nodig had voor je studie om welke rede dan ook dat je op het moment dat je meer begint te verdienen dit terug in de spaarpot stopt?

Waarom zouden mensen die niet gaan studeren en dus van een loon rond moeten komen dat zelfs met enkele jaren werkervaring lager ligt dan het startsalaris van een HBO'er jou studie moeten betalen?

Mijns inziens moet je die 3000 euro makkelijk kunnen misschien als je na je HBO of Uni aan het werk gaat en je jaarsalaris vermoedelijk verdrievoudigt wordt.
Het gaat de meeste mensen om het deel "met terugwerkende kracht", niet om de boete an sich.
  vrijdag 7 september 2012 @ 10:50:36 #98
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_116491863
quote:
99s.gif Op vrijdag 7 september 2012 10:49 schreef Egberts het volgende:
Even een algemene vraag aan alle mensen die zo fel reageren op de langstudeerboete:

Als je klaar bent met studeren ga je aan het werk en ga je qua salaris een enorme stap maken. Dit is dan ook iets waar je jaren lang je collegegeld voor betaald hebt. Waarom is het dan zo onrealistisch dat als je heel Nederland hebt laten betalen voor het extra jaar dat jij nodig had voor je studie om welke rede dan ook dat je op het moment dat je meer begint te verdienen dit terug in de spaarpot stopt?

Waarom zouden mensen die niet gaan studeren en dus van een loon rond moeten komen dat zelfs met enkele jaren werkervaring lager ligt dan het startsalaris van een HBO'er jou studie moeten betalen?

Mijns inziens moet je die 3000 euro makkelijk kunnen misschien als je na je HBO of Uni aan het werk gaat en je jaarsalaris vermoedelijk verdrievoudigt wordt.
Ik ben, zoals velen, niet tegen de langstudeerboete an sich, ik ben ertegen dat je tijdens het spel de spelregels verandert.
Niet meer actief op Fok!
pi_116491864
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 september 2012 10:31 schreef Drugshond het volgende:
Ehmmm...ik doe het andersom. Ik lang pro VVD-er geweest en hunker weer terug naar een stukje eerlijke verbondenheid. Tussen de regels door zie je nu al dat ik af ga haken.

Het is niet verkoopbaar om te roepen dat het derde pakket aan steunmaatregelingen voor Griekenland er niet komt op als ze achter (bewust of markttechnisch onbewust) achter de curve aan blijven lopen.. Terwijl op dit moment vele krachten verenigde krachten in Duitsland alsook in Frankrijk er alles aan gelegen is om de schade binnen de perken te houden. Griekenland is langzamerhand een hoofdpijn dossier aan het worden (terwijl de tekenen al in een zeer vroeg stadium zichtbaar waren sinds eerste aantreding - 1981). Toezicht komt nu achteraf via het IMF/Troika. En dan pretenderen dat we hierin een absolute stem hebben om de geldkraan dicht te draaien is in mijn optiek (te ver) voor de fanfare uit te lopen.
De troika bepaald of geld dat in het 1e en 2e hulppakket ter beschikking is gesteld ook daadwerkelijk wordt uitgekeerd. Rutte sprak over een eventueel nieuw derde pakket. Dat is alleen nodig als de Grieken hun afspraken niet nakomen en wat de VVD betreft gaan we slecht gedrag dan niet belonen.
De VVD wil de problemen waar Nederland voor staat niet doorschuiven, maar aanpakken.
  vrijdag 7 september 2012 @ 10:50:42 #100
345970 Doodloper
Is een hardloper.
pi_116491865
quote:
99s.gif Op vrijdag 7 september 2012 10:49 schreef Egberts het volgende:
Even een algemene vraag aan alle mensen die zo fel reageren op de langstudeerboete:

Als je klaar bent met studeren ga je aan het werk en ga je qua salaris een enorme stap maken. Dit is dan ook iets waar je jaren lang je collegegeld voor betaald hebt. Waarom is het dan zo onrealistisch dat als je heel Nederland hebt laten betalen voor het extra jaar dat jij nodig had voor je studie om welke rede dan ook dat je op het moment dat je meer begint te verdienen dit terug in de spaarpot stopt?

Waarom zouden mensen die niet gaan studeren en dus van een loon rond moeten komen dat zelfs met enkele jaren werkervaring lager ligt dan het startsalaris van een HBO'er jou studie moeten betalen?

Mijns inziens moet je die 3000 euro makkelijk kunnen misschien als je na je HBO of Uni aan het werk gaat en je jaarsalaris vermoedelijk verdrievoudigt wordt.
Omdat je met een dik salaris al een stuk meer belasting in het laatje brengt dan de schoonmaker van je kantoor.
We zullen zien, zei de blinde.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')