We hebben ook ingevoerd dat vanaf volgend jaar iedere student een studiekeuzegesprek kan krijgen als hij of zij een opleiding kiest. Dan kan de student bekijken of de opleiding aansluit bij de verwachtigingen en kan de univiersiteit of hogeschool kijken of de student goed over de keuze heeft nagedacht. Hiermee is reeds geexperimenteerd en dat leidde ertoe dat het aantal verkeerde studiekeuzes sterk afnam.quote:Op vrijdag 7 september 2012 10:25 schreef naatje_1 het volgende:
[..]
Het streven om studenten sneller af te laten studeren is leuk en aardig, maar zolang men in het eindexamenjaar nog niet goed weet wat men van een studie moet verwachten gaat het voorkomen dat men een verkeerde studie kiest en op die manier een langstudeerdersboete aan de broek krijgt, terwijl ze toch gemotiveerd zijn... Hoe gaat dit voorkomen worden?
Toen ik begon met studeren was deze optie niet beschikbaar, niet vanuit de hogeschool en niet vanuit de middelbare school, waardoor ik, net als vele studenten met mij, in de eerste instantie een verkeerde opleiding heb gekozen. Dankzij deze verkeerde keuze zit ik nu met een boete van 3000 euro.quote:Op vrijdag 7 september 2012 10:34 schreef Halbe_Zijlstra het volgende:
[..]
We hebben ook ingevoerd dat vanaf volgend jaar iedere student een studiekeuzegesprek kan krijgen als hij of zij een opleiding kiest. Dan kan de student bekijken of de opleiding aansluit bij de verwachtigingen en kan de univiersiteit of hogeschool kijken of de student goed over de keuze heeft nagedacht. Hiermee is reeds geexperimenteerd en dat leidde ertoe dat het aantal verkeerde studiekeuzes sterk afnam.
quote:Op vrijdag 7 september 2012 10:16 schreef LompeHork het volgende:
Beste Halbe,
Allereerst hartelijk welkom op FOK!, ten tweede mijn vrij kort en bondige vraag:
Hoe sta jij tegenover het verplaatsen van Wegenbelasting naar de brandstof accijns?
Ik zou hier graag ook nog een antwoord op willen als dat kanquote:Op vrijdag 7 september 2012 10:19 schreef lipjes het volgende:
Beste Halbe,
Wat is jouw mening over de uitbreiding van de APK plicht naar motoren, brommers en aanhangers?
In crisistijd vragen we van iedereen een bijdrage. Aan ouderen, zieken, werkenden en dus ook studenten. In Nederland betaald een student nog steeds relatief weinig bij aan de eigen studie en daarmee aan de eigen toekomst. In landen waar men een hogere bijdrage van studenten heeft gevraagd (bijvoorbeeld Australie), heeft dat niet geleid tot lagere studiedeelname. In Nederland werd bij de invoering van de prestatiebeurs ook voorspeld dat het aantal studenten sterk zou afnemen en sindsdien is het aantal studenten explosief gegroeid. Een studie is en blijft namelijk de beste investering die je in je toekomst kunt doen!quote:Op vrijdag 7 september 2012 10:25 schreef Samzz het volgende:
[..]
Het is dus het doel van de regering om een grote groep jonge mensen met een hoge schuld op te zadelen terwijl algemeen bekend is dat jongeren erg bang zijn om schulden te maken en daardoor de kans aanzienlijk is dat een groot deel van de scholieren niet eens gaat beginnen aan een opleiding.
Dit kan toch niet de bedoeling zijn?
Ik denk omdat dat op korte termijn meer geld in het laatje brengtquote:Op vrijdag 7 september 2012 10:36 schreef Re het volgende:
Meneer Zijlstra,
Er zijn een paar vragen over waarom het met terugwerkende kracht is ingesteld, kunt u die beantwoorden?
Dat is waarschijnlijk omdat een groot deel van het geld niet betaald hoeft te worden als er binnen een bepaalde termijn afgestudeerd wordt (10 jaar meen ik). Echter gaat dit om een boete van 3000 euro wanneer er niet binnen vijf jaar wordt afgestudeerd.quote:Op vrijdag 7 september 2012 10:37 schreef Halbe_Zijlstra het volgende:
[..]
In crisistijd vragen we van iedereen een bijdrage. Aan ouderen, zieken, werkenden en dus ook studenten. In Nederland betaald een student nog steeds relatief weinig bij aan de eigen studie en daarmee aan de eigen toekomst. In landen waar men een hogere bijdrage van studenten heeft gevraagd (bijvoorbeeld Australie), heeft dat niet geleid tot lagere studiedeelname. In Nederland werd bij de invoering van de prestatiebeurs ook voorspeld dat het aantal studenten sterk zou afnemen en sindsdien is het aantal studenten explosief gegroeid. Een studie is en blijft namelijk de beste investering die je in je toekomst kunt doen!
Een sociaal leenstelsel moet eerst wettelijk geregeld worden en dat duurt twee jaar. Studenten die aan een studie beginnen per september 2014 zullen dan met een sociaal leenstelsel te maken krijgen en niet meer met de langstudeermaatregel. Studenten die voor 1 september 2014 met een studie zijn begonnen blijven onder de langstudeermaatrgel vallen en krijgen niet te maken met een sociaal leenstelsel. Als een student geneeskunde bijvoorbeeld op 1 september 2013 begint met de studie, dan heeft hij 3 jaar bachelor en 1 jaar uitloop, daarna 3 jaar master en 1 jaar uitloop en valt hij in het negende jaar (2022) onder het verhoogde collegegeld vanwege de langstudeermaatregel.quote:Op vrijdag 7 september 2012 10:25 schreef Repelsteeltju het volgende:
Beste Meneer Zijlstra,
Uw partij wil de basisbeurs afschaffen, een sociaal leenstelsel invoeren en de 'langstudeerregeling' afschaffen. Mijn vraag is; wat betekent dit voor de scholieren die zich vanaf één september, dit jaar, student noemen? En voor de studenten die al getroffen zijn door de 'langstudeerregeling'? Blijven zij de basisbeurs ontvangen en de (eventuele) consequenties van de 'langstudeerregeling' ondervinden? Ik neem aan dat het met terugwerkende kracht afschaffen van de 'regeling' geen optie is?
De VVD vindt dat draaideurcriminelen/veelplegers bij vervolgdelicten een zwaardere straf moet krijgen.quote:Op vrijdag 7 september 2012 10:25 schreef Reya het volgende:
Dezelfde vraag als eerder bij D66:
Wat is de strategie van VVD voor het aanpakken van kleine criminaliteit? Auto-inbraken, vandalisme, kleine berovingen, fietsendiefstallen etc. vormen voor veel mensen een 'dagelijkse' bron van onveiligheid, en er bestaat nogal eens de indruk dat de daders zo weer op straat staan, of er helemaal mee wegkomen. Wat hiertegen te doen?
Het is uit onderzoek gebleken dat zwaarder straffen niet helpt. Hoe gaat de VVD voorkomen dat draaideurcriminelen/veelplegers terugvallen in de criminaliteitquote:Op vrijdag 7 september 2012 10:41 schreef Halbe_Zijlstra het volgende:
[..]
De VVD vindt dat draaideurcriminelen/veelplegers bij vervolgdelicten een zwaardere straf moet krijgen.
De overheid draagt 75% van de kosten van je studie bij. Als jij dus langer studeert betalen ze dit ook jaarlijks extra. Als iedereen binnen 4 jaar klaar is met studeren hoeven ze na die 4 jaar ook niet bij te dragen en geven ze zo minder uit waardoor ze niet hoeven te bezuinigen.quote:Op vrijdag 7 september 2012 10:41 schreef naatje_1 het volgende:
Wat mij opviel tijdens het geblunder van de Tweede Kamer rondom de langstudeerdersboete, was het feit dat ze geen andere bezuinigingen konden doorvoeren, die het gat zouden opvullen, maar wat ik mij dan afvraag: als dit bedrag vaststaat, hoe bent u er dan zeker van dat deze boete studenten zal stimuleren eerder af te studeren? Als ze dat namelijk wel zouden doen en ineens allemaal binnen de tijd zouden afstuderen, zou u alsnog met een gat in de begroting zitten, toch?
Als ik een peiling onder onze studenten aan IGAD aan de NHTV moet geloven dan krijgen wij veel dropouts, en mensen die hun eigen bedrijven beginnen of gewoon meteen in de gameindustrie gaan beginnen.quote:Op vrijdag 7 september 2012 10:41 schreef naatje_1 het volgende:
Wat mij opviel tijdens het geblunder van de Tweede Kamer rondom de langstudeerdersboete, was het feit dat ze geen andere bezuinigingen konden doorvoeren, die het gat zouden opvullen, maar wat ik mij dan afvraag: als dit bedrag vaststaat, hoe bent u er dan zeker van dat deze boete studenten zal stimuleren eerder af te studeren? Als ze dat namelijk wel zouden doen en ineens allemaal binnen de tijd zouden afstuderen, zou u alsnog met een gat in de begroting zitten, toch?
Sorry, maar dit staat echt mega ver van de werkelijkheidquote:Op vrijdag 7 september 2012 10:34 schreef Halbe_Zijlstra het volgende:
[..]
We hebben ook ingevoerd dat vanaf volgend jaar iedere student een studiekeuzegesprek kan krijgen als hij of zij een opleiding kiest. Dan kan de student bekijken of de opleiding aansluit bij de verwachtigingen en kan de univiersiteit of hogeschool kijken of de student goed over de keuze heeft nagedacht. Hiermee is reeds geexperimenteerd en dat leidde ertoe dat het aantal verkeerde studiekeuzes sterk afnam.
Door de sociale werkplaatsen die dadelijk leeg staan op te vullen met criminelen.quote:Op vrijdag 7 september 2012 10:42 schreef Samzz het volgende:
[..]
Het is uit onderzoek gebleken dat zwaarder straffen niet helpt. Hoe gaat de VVD voorkomen dat draaideurcriminelen/veelplegers terugvallen in de criminaliteit?
Er moet bezuinigd worden, maar waarom is er dan wel geld om die (blijkbaar een bepaalde groep) miljoenen mensen zoveel geld te geven? Is het dan niet handiger gewoon minder te bezuinigen?bronquote:De korting levert werkenden in 2014 al 330 euro op. Dat zegt de partijleider van de VVD in een interview met De Telegraaf.
"Op deze manier hebben mensen weer echt iets te kiezen: van het geld dat ze verdienen houden ze meer over om zelf te besteden. Dat is goed voor de economie.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |