zo gaaf!quote:Op dinsdag 23 oktober 2012 16:03 schreef lady-wrb het volgende:
oké het is dan geen taart, maar ik heb dr wel een middagje op zitten kleien
[ afbeelding ]
ook nog cakepops gemaakt?quote:Op zondag 21 oktober 2012 21:14 schreef lady-wrb het volgende:
ik denk dat ik morgen cakepops ga maken.
(ik zag dat vullen met een slagroomspuit een stuk makkelijker zou gaan, dus dat wil ik wel eens zien)
nee, ik heb een boterkoek gebakken en dus die cupcakes.quote:
Eigenlijk zit er niks in rolfondant dat kan bederven hoor... niet te veel van die datum aantrekkenquote:Op woensdag 24 oktober 2012 10:44 schreef Skaai het volgende:
Ik heb van een kennis 1 kilo aan gele rolfondant gekregen! Datum is tot aan halverwege deze maand maar dat kan ik vast nog wel een paar dagen strekken. Misschien ga ik volgende week iets in elkaar knutselen
Met al die suikers en E nummers erin is die meuk niet stuk te krijgen denk ikquote:Op woensdag 24 oktober 2012 11:59 schreef Tink89 het volgende:
[..]
Eigenlijk zit er niks in rolfondant dat kan bederven hoor... niet te veel van die datum aantrekken![]()
En als je dat wel doet en het weggooit over twee weken, hou ik me aanbevolen!
Wauw!!quote:Op zondag 28 oktober 2012 13:27 schreef Kimbell het volgende:
Ik ga ook een poging doen om hier een taart te posten. Ik maak veel prinsessentaarten met de wondermould.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
hoei ik ga meteen kijken of er wat voor me bijzitquote:Op maandag 29 oktober 2012 06:45 schreef YskaFredriksson het volgende:
Ennn de wilton shizzle is vanaf dinsdag 2 weken in de aanbieding bij de Makro
Ben ik dan zo scheel? Zie het in de folders niet staan...quote:Op maandag 29 oktober 2012 06:45 schreef YskaFredriksson het volgende:
Ennn de wilton shizzle is vanaf dinsdag 2 weken in de aanbieding bij de Makro
Ik zou de cake proberen te bekleden met marsepein, maar een pompoen is niet niet echt een handige vorm. Je zou het ook kunnen doen met glazuur, maar dan krijg je uiteindelijk wel een plakkerige pompoen...quote:Op maandag 29 oktober 2012 07:58 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
hoei ik ga meteen kijken of er wat voor me bijzit
ik heb zo'n siliconenvorm van een pompoen bij de xenos gekocht. kan ik zo'n ding ook bekleden met marsepein? of hoe krijg ik dat ding op een andere manier oranje? (zonder de cake zelf te kleuren dus)
en waarom moet een siliconenvorm voor gebruik een paar uur op hoge temp in de oven? weet iemand dat toevallig?
aha oke, dat is duidelijk. ik dacht dat het misschien belangrijk was voor evt. harden ofzo.quote:Op maandag 29 oktober 2012 08:24 schreef Tink89 het volgende:
[..]
Ik zou de cake proberen te bekleden met marsepein, maar een pompoen is niet niet echt een handige vorm. Je zou het ook kunnen doen met glazuur, maar dan krijg je uiteindelijk wel een plakkerige pompoen...
En dat moet om eventuele schadelijke resten eruit te branden, net als een nieuwe oven, die zet je ook eerst een halve dag aan. Overigens heb ik dat met een siliconenvorm nog nooit gedaan
Witte + kleurstofquote:Op maandag 29 oktober 2012 08:26 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
aha oke, dat is duidelijk. ik dacht dat het misschien belangrijk was voor evt. harden ofzo.
nou ja eerst maar eens oranje marsepein scoren. dat heb ik nog niet.
is dat nou echt zo handig? ik had van dat levensmiddelenkleurstof in poedervorm van de toko en ik vond het drama. het gaf af en alles werd oranje en ik kreeg het nergens meer af. ook niet van mijn handen. en ik vond het een vieze bittere nasmaak hebben.quote:Op maandag 29 oktober 2012 08:54 schreef Tink89 het volgende:
[..]
Witte + kleurstofIs sowieso wel handig als je veel verschillende kleuren gebruikt. Een keer investeren in een setje kleurstofjes (pasta/vloeibaar) en je kunt heel lang vooruit...
Poeder vind ik ook niks... pasta of vloeistof wel, nooit problemen mee gehad.quote:Op maandag 29 oktober 2012 08:58 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
is dat nou echt zo handig? ik had van dat levensmiddelenkleurstof in poedervorm van de toko en ik vond het drama. het gaf af en alles werd oranje en ik kreeg het nergens meer af. ook niet van mijn handen. en ik vond het een vieze bittere nasmaak hebben.
Heb je dan de folder van afgelopen keer ingekeken of die van morgenquote:Op maandag 29 oktober 2012 08:23 schreef Tink89 het volgende:
[..]
Ben ik dan zo scheel? Zie het in de folders niet staan...
Scheuren kan ook komen door scherpe randjes aan je taart. Wrijf even met je vinger langs de randen, dat helpt vaak al een hoop. Verder kan je fondant ook te dik zijn, waardoor hij zo zwaar wordt dattie scheurt. En deze lijn wegwerken kan misschien wel met een mooi decoratief randje in het zwart ofzo?quote:Op maandag 29 oktober 2012 11:29 schreef Chan het volgende:
Wow wat een gave barbietaart!
Ik heb gisteren een taartje gemaakt, maar het fondant te dun uitgerold geloof ik. Het scheurde nogal aan de zijkanten. Ik heb toen een strook minder dun uitgerolde fondant eroverheen geplakt, maar dan zie je natuurlijk een lelijke lijn. Valt dat nog weg te werken/op te lossen? Behalve dan de volgende keer minder dun uitrollen?
[ http://imageshack.us/photo/my-images/268/halloweentaartje.jpg/ (copy/paste deze link) ]
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |