mijn koekjes waren met fondant met wilton kleurpasta wel echt gewoon roodquote:Op woensdag 14 november 2012 23:20 schreef keetje74 het volgende:
Om mooi fel rood (of zwart of andere donkere kleuren) te maken heb je een beetje meer geduld nodig. De meeste kleuren worden feller/ donkerder naarmate de tijd verstrijkt.
Wil je bijvoorbeeld zwarte icing maken? Dat lukt je niet à la minute. Het wordt dan eerst echt alleen grijs.
Wanneer je het bakje rode of zwarte icing met een plastic folietje rechtstreeks op de icing en dan nog een deksel erop afgedekt een nachtje laat staan zul je zien dat het een stuk beter in de richting komt. Wanneer de icing op de koekjes droogt wordt het nog wat donkerder.
Mocht je na een nachtje toch nog niet tevreden zijn kun je er altijd nog wat kleurstof door mengen.
Wat een leuke! Goede tipquote:Op maandag 19 november 2012 16:12 schreef ChipsZak. het volgende:
Misschien is het bij jullie al bekend, maar vond het zo grappig.
Glow in the dark cupcakes!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hier het recept.
Jammer dat Halloween net geweest is,quote:
en binnen!quote:Op vrijdag 16 november 2012 19:57 schreef lady-wrb het volgende:
mijn sneeuwvlokkoekjesuitsteeksetmetmatjes is onderweg
twee weken na betaling, het werd eens tijd![]()
Dankjequote:Op woensdag 21 november 2012 19:11 schreef Spuuglokje het volgende:
Citroen-limoen, dat klinkt heerlijk Selestha! Ze zien er ook lekker uit!
dan krijg je wel een dikke laag marsepein bovenop, of zie ik dat verkeerd?quote:Op vrijdag 23 november 2012 17:43 schreef Spuuglokje het volgende:
Leuk LovelyLady!
tipwaarjeniksmeehoeftalsjeernietopzittewachten: Wat ik zelf had gedaan als ik zo'n taart zou maken, is eerst de bovenkant met een zwarte fondant/marsepeincirkel bedekken, daarover de lap blauw waar je de mond uitsnijdt.
Dat zwarte kun je heel dun uitrollen, het is puur om het effect dat de mondopening lager ligt dan het blauwe vachtje.quote:Op vrijdag 23 november 2012 18:22 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
dan krijg je wel een dikke laag marsepein bovenop, of zie ik dat verkeerd?
Hartstikke leuk! Heb je er ook een foto van gemaakt?quote:Op vrijdag 23 november 2012 18:24 schreef lady-wrb het volgende:
o en ik heb de sneeuwvlokkoekjes gemaakt. en ik heb er vreselijk de blits mee gemaakt bij mijn vrienden en kennissen
o joh, ik dacht dat het een snor wasquote:Op vrijdag 23 november 2012 18:37 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Dat zwarte kun je heel dun uitrollen, het is puur om het effect dat de mondopening lager ligt dan het blauwe vachtje.
mais oui! (op facebookquote:Op vrijdag 23 november 2012 18:38 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Hartstikke leuk! Heb je er ook een foto van gemaakt?
quote:Op vrijdag 23 november 2012 17:43 schreef Spuuglokje het volgende:
Leuk LovelyLady!
tipwaarjeniksmeehoeftalsjeernietopzittewachten: Wat ik zelf had gedaan als ik zo'n taart zou maken, is eerst de bovenkant met een zwarte fondant/marsepeincirkel bedekken, daarover de lap blauw waar je de mond uitsnijdt.
quote:Op vrijdag 23 november 2012 18:38 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Hartstikke leuk! Heb je er ook een foto van gemaakt?
moooi hoorquote:Op vrijdag 23 november 2012 20:01 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
zo dan!
niet zo mooi als die van jou, maar ik heb mijn best gedaan!
het was zo erg dat mijn huisgenoten er zo bijstonden
terwijl ik ze nog moest beschilderen en wilde fotograferen
geen idee, ik eet het zelf niet (in ieder geval geen koekjes met iets erop)quote:Op vrijdag 23 november 2012 20:31 schreef het-is-mij het volgende:
@ Ladywrb, knap hoor! Ziet er profi uit!
Wat ik me afvraag bij die koekjes, is t erg zoet?
Ik heb weer ff geoefend met cakepops......had ff niet zo netjes de cakepopmaker gevuld wat je nu dus, vooral met deze lichte chocolade, wel ziet maar goed mooi leermomentje......
[ afbeelding ]
Wat een leukerds!quote:Op vrijdag 23 november 2012 20:31 schreef het-is-mij het volgende:
@chipszak, wow die glow in the dark, leuk!
@ Lovelylady, ziet er mooi uit!
@ Ladywrb, knap hoor! Ziet er profi uit!
Wat ik me afvraag bij die koekjes, is t erg zoet?
Ik heb weer ff geoefend met cakepops......had ff niet zo netjes de cakepopmaker gevuld wat je nu dus, vooral met deze lichte chocolade, wel ziet maar goed mooi leermomentje......
[ afbeelding ]
Had jij nou ook nog dat kerstboomkoekjestoren ding besteld?quote:Op vrijdag 16 november 2012 19:57 schreef lady-wrb het volgende:
mijn sneeuwvlokkoekjesuitsteeksetmetmatjes is onderweg
twee weken na betaling, het werd eens tijd![]()
ik heb 'm gewoon gekocht in de winkel ja!quote:Op vrijdag 23 november 2012 20:38 schreef het-is-mij het volgende:
[..]
Had jij nou ook nog dat kerstboomkoekjestoren ding besteld?
Kijk, dat vind ik geweldig!quote:Op vrijdag 23 november 2012 19:39 schreef LovelyLady het volgende:
[..]![]()
Het was een ingeving. Ik had nog blauwe marsepein en ik zou iets doen met witte sterretjes en de tekst gefeliciteerd in het wit.
Toen zag ik dat ik nog wat zwarte fondant had en ik zag ineens koekiemonster voor me
Over strakke taartjes gesproken... gossiequote:Op vrijdag 23 november 2012 23:22 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Kijk, dat vind ik geweldig!Een koekiemonster in elkaar draaien terwijl je het van tevoren niet zo bedacht had. Nu is mijn tip helemáál misplaatst.
En lady-wrb, je koekjes zijn net zo mooi! Prachtig!
Ik heb m'n Garfieltaart af!
[ afbeelding ]
Ik heb het met een penseeltje gedaan. Je hebt tegenwoordig eetbare metallic 'verf' in potjes, supergemakkelijk in gebruik!quote:Op zaterdag 24 november 2012 00:03 schreef Poftoffel het volgende:
Ik heb ook de snow flake cookie cutter set gekocht omdat ik de koekjes zo ontzettend mooi vind, maar nu vraag ik me af: hoe "schilder" je die patronen erop? Met een penseeltje of zo'n eetbare kleurstofstift?
ik ookquote:Op zaterdag 24 november 2012 08:08 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Ik heb het met een penseeltje gedaan. Je hebt tegenwoordig eetbare metallic 'verf' in potjes, supergemakkelijk in gebruik!
Ik weet in ieder geval dat de Rainbow Dust Foodpennen hier niet geschikt voor zijn. Die "pakken"niet goed op candy melts en chocolade.quote:Op zaterdag 24 november 2012 08:22 schreef het-is-mij het volgende:
Weet iemand toevallig zo food pennen die op candy melts en choco kunnen?
Gisteravond nog ff rondje Google gedaan maar die ik vind moet ik in amerika bestellen.......
Miss.heb ik gezocht onder t verkeerde woord?
quote:Op zaterdag 24 november 2012 09:19 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ik ookhet viel me mee hoe gemakkelijk het gaat. omdat het patroon er zo duidelijk bovenop ligt is het echt heel simpel.
Dank jullie wel! Ik kocht die set gisteravond en daarna dacht ik, "oh oh, als dat maar goed gaat" want ik heb eigenlijk nog nooit echt wat gedecoreerd. Wel veel gebakken en vroeger ook geschilderd dus hopelijk helpt datquote:Op zaterdag 24 november 2012 08:08 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Ik heb het met een penseeltje gedaan. Je hebt tegenwoordig eetbare metallic 'verf' in potjes, supergemakkelijk in gebruik!
ik heb deze:http://www.deleukstetaart(...)d-paint-c-1_318.htmlquote:Op zaterdag 24 november 2012 13:09 schreef Poftoffel het volgende:
[..]
[..]
Dank jullie wel! Ik kocht die set gisteravond en daarna dacht ik, "oh oh, als dat maar goed gaat" want ik heb eigenlijk nog nooit echt wat gedecoreerd. Wel veel gebakken en vroeger ook geschilderd dus hopelijk helpt datIk zal eens bij de Bakzolder kijken naar die verf.
Ik ook!quote:Op zaterdag 24 november 2012 14:15 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ik heb deze:http://www.deleukstetaart(...)d-paint-c-1_318.html
Tsja hier kom je niet verder mee maar persoonlijk zou ik in eerste instantie zeggen koekjesdeeg maar weet niet of dat goed blijft?quote:Op vrijdag 23 november 2012 20:39 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ik heb 'm gewoon gekocht in de winkel ja!
ik ben nog aan het nadenken of ik het nu van peperkoekdeeg ga maken of van gewoon koekjesdeeg
iemand een idee?
Wat jij zegt, echt super knap spuuglokje!quote:Op vrijdag 23 november 2012 23:37 schreef LovelyLady het volgende:
[..]
Over strakke taartjes gesproken... gossie
Ja had tijdje terug voor mn verjaardag va neen vriendin van die chocolade stiften van dr. oetker gekregen en dacht, dat kan ik ook hiermee doen.quote:Op zaterdag 24 november 2012 09:02 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik weet het helaas niet, het-is-mij. Heb je op de varkentjes met chocolade getekend? Ik vind ze heel schattig!
ik heb net kant en klaar gingerbreadmix gehaald en ik ben het nu aan het maken. en dan ga ik die kerstboom proberen te bakken.quote:Op zaterdag 24 november 2012 14:57 schreef het-is-mij het volgende:
[..]
Tsja hier kom je niet verder mee maar persoonlijk zou ik in eerste instantie zeggen koekjesdeeg maar weet niet of dat goed blijft?
PEperkoekdeeg, krijg je dan een beetje dat idee van die duitse harten met dat gespoten suiker?
Bedankt!quote:Op zaterdag 24 november 2012 14:59 schreef het-is-mij het volgende:
[..]
Wat jij zegt, echt super knap spuuglokje!
Maak je nog veel taarten?
hou maar op, schei maar uit, wat is dat deeg vreselijkquote:Op zaterdag 24 november 2012 18:32 schreef Nijna het volgende:
Lady-wrb, dat klinkt alsof je je helemaal kan gaan uitleven, ik ben benieuwd naar je kerstboom!
dat is een goeie zeg, maar dan zit ik weer met die afstandhoudertjes.quote:Op zaterdag 24 november 2012 21:43 schreef het-is-mij het volgende:
Wat jammer maar je klinkt nog aardig positief
Ben benieuwd.
Ik heb geen officiele rolstok maar een witte soort pvc buis van de bouwmarkt, gewoon een lang gehaald en daar zelf een grote en kleinere van gezaagd
Dan ga ik die ook halen! Ik zie ze staan op de website van de Bakzolder, dus ik kan niet wachten tot m' n set er is!quote:
jeumig dat is dat wel weer erg groot. maar dat is zeker handig voor taarten?quote:Op zaterdag 24 november 2012 22:24 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik heb een rolstok van volgens mij 50 cm, die ik gebruik in combinatie met die hulpringetjes.
welke koekjes met icing bedoel je?quote:Op zondag 25 november 2012 16:33 schreef het-is-mij het volgende:
@ Spuuglokje en lady wrb, ook al eens die koekjes met icing gemaakt?
Ik heb zo de neiging om ook eens te proberen of ik van die mooie koekjes gefabriceerd krijg *kuch* want ik zie her en der de mooiste dingen voorbij komen.
Maar ik kan niet echt het verschil vinden of waarom het een of ander beter zou zijn.
Icing of fondant is gewoon kestie van smaak dnek ik of zouden er nog andere voor/nadelen zijn?
ik heb er ook niet zo heel veel verstand van. sterker nog, mij doe je geen plezier met koekjes met iets anders erop dan chocolaquote:Op zondag 25 november 2012 19:26 schreef het-is-mij het volgende:
Nee bedoelde geen speciale koekjes maar meer tidee erachter, wanneer gebruik je icing of wanneer fondant maar wat ik her en der lees is t gewoon persoonlijk
Ik vind koekjes met icing persoonlijk lekkerder, maar het is wel meer werk. Fondant is supergemakkelijk en snel. De sneeuwvlokkoekjes heb ik alleen nog maar met fondant gemaakt, maar bijvoorbeeld m'n gereedschapskoekjes deed ik met icing.quote:Op zondag 25 november 2012 19:26 schreef het-is-mij het volgende:
Nee bedoelde geen speciale koekjes maar meer tidee erachter, wanneer gebruik je icing of wanneer fondant maar wat ik her en der lees is t gewoon persoonlijk
Ik vind het lastig om tips te geven zonder het voor te doen. Het is een kwestie van oefenen. Het sliertje icing in de lucht omhoog spuiten en dan draperen ipv direct dichtbij erop spuiten. Ehhh geen idee dus hoe ik dit goed in woorden uitleg. Maar zo werkt het minder krampachtig én netter. En als je de randjes gespoten hebt ga je het invullen met icing die goed dunner is gemaakt, zodat het vanzelf glad uitloopt tot aan het gespoten randje. Niet teveel icing erin spuiten, anders loopt het over het randje.quote:Op zondag 25 november 2012 21:32 schreef lady-wrb het volgende:
ik ben nog niet zo handig met icing, dus ik ben geneigd om eerder naar fondant of marsepein te grijpen
heb jij nog tips, spuuglokje, om die icing er mooi strak en glad op te krijgen? dat randje spuiten vind ik al zo moeilijk. ik krijg er kramp in mijn handen van.
Als je je bakvorm invet dan kun je het bakpapier er zo tegen aan "plakken".quote:Op vrijdag 30 november 2012 19:09 schreef limbolandjgirl het volgende:
Vanavond weer eens na lange tijd een taart bakken!
Maar het wordt een speciale taart, ik ga hem namelijk gebruiken voor een surprise! Ik hol hem uit en dan stop ik surprise weer in en maak hem af net zoals een 'normale' taart
Alleen heb ik 1 vraagje. Ik wil de rand van de bakvorm verhogen met bakpapier. Hoe doen jullie dit vastmaken? Ik neem aan dat plakband niet zo'n goed idee is..
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |