Recepten: uit boeken, internet en zelf bedachtquote:
Oe tof... ik heb ook een schrift waar ik mijn experimenten in noteer en de recepten die uiteindelijk wel door mij uitgeprobeerd zijnquote:Op zondag 19 augustus 2012 12:49 schreef Sammers het volgende:
[..]
Recepten: uit boeken, internet en zelf bedacht
ik wilde de thema's hittegolf (Zweten), Zwemmen (Skinnydippen) en BBQ-tijd (Salsasaus) samenvoegen.... en ik vind dat het goed gelukt isquote:
Wat kook je zoal?quote:Op zondag 19 augustus 2012 12:51 schreef -Engel- het volgende:
[..]
Oe tof... ik heb ook een schrift waar ik mijn experimenten in noteer en de recepten die uiteindelijk wel door mij uitgeprobeerd zijn
Dan is ie goed gelukt jaquote:Op zondag 19 augustus 2012 12:52 schreef -Engel- het volgende:
[..]
ik wilde de thema's hittegolf (Zweten), Zwemmen (Skinnydippen) en BBQ-tijd (Salsasaus) samenvoegen.... en ik vind dat het goed gelukt is
Heu, ik weet wel welke auto ik wil, maar ik bedoelde eigenlijk dat als je naar het strand fietst de auto's meestal stilstaan.quote:
quote:Op zondag 19 augustus 2012 12:52 schreef -Engel- het volgende:
[..]
ik wilde de thema's hittegolf (Zweten), Zwemmen (Skinnydippen) en BBQ-tijd (Salsasaus) samenvoegen.... en ik vind dat het goed gelukt is
Uhm ik weet niet of het koken genoemd mag worden, maar het is niet de eerste keer dat ik gewoon een stuk kipfillet met groenten en kruiden in de steamer gooiquote:
Ik kan best goed koken (als ik er zin in heb), maar ben niet zo thuis in die richtingquote:
Tuurlijk is dat koken.quote:Op zondag 19 augustus 2012 12:54 schreef -Engel- het volgende:
[..]
Uhm ik weet niet of het koken genoemd mag worden, maar het is niet de eerste keer dat ik gewoon een stuk kipfillet met groenten en kruiden in de steamer gooiof gewoon kook met dat wat ik enkel in huis heb (nix in the Fridge style)
Simpele marinade maken en roerbakkenquote:Op zondag 19 augustus 2012 12:54 schreef -Engel- het volgende:
[..]
Uhm ik weet niet of het koken genoemd mag worden, maar het is niet de eerste keer dat ik gewoon een stuk kipfillet met groenten en kruiden in de steamer gooiof gewoon kook met dat wat ik enkel in huis heb (nix in the Fridge style)
ja idd... het is zelfs te warm om mn parasol uit te klappen.... hij zit in de knoopquote:Op zondag 19 augustus 2012 12:55 schreef Rafeiro het volgende:
[..]
Ik kan best goed koken (als ik er zin in heb), maar ben niet zo thuis in die richting![]()
En nu is het sowieso te warm om te koken(of om überhaupt iets te doen)
Ik maak altijd een lekkere marinade voor kip en speklapjesquote:Op zondag 19 augustus 2012 12:56 schreef Rafeiro het volgende:
[..]
Simpele marinade maken en roerbakken
Hoe krijg je dat nu weer voor elkaar?quote:Op zondag 19 augustus 2012 12:56 schreef marbasnarf het volgende:
[..]
ja idd... het is zelfs te warm om mn parasol uit te klappen.... hij zit in de knoop
Ketjap manis, chili saus, fijngesnipperd uitje, wat knoflook en wat sambal. Simple as &*%& maar wel nomnomnom.quote:Op zondag 19 augustus 2012 12:56 schreef Sammers het volgende:
[..]
Ik maak altijd een lekkere marinade voor kip en speklapjes
Zojuist een salade gemaakt voor vanavond, nu heerlijk in de koelte binnen zitten! En jij?quote:Op zondag 19 augustus 2012 12:57 schreef STING het volgende:
Goedemiddag![]()
Houden jullie het nog een beetje uit dan?
nou ik heb geen parasolvoet (tenm.. niet een die stevig genoeg is voor mn nieuwe zweefparasol) dus moest hem met 1 hand vasthouden en met mn andere hand alle schuifjes en draaidingen gebruiken en toen zat hij half uitgeklapt zonder dat de stang vergenoeg was uitgeschoven en nu krijg ik m ook niet meer uitelkaar... ding is echt onhandelbaar om in je 1tje uit te klappen en vast te houdenquote:Op zondag 19 augustus 2012 12:57 schreef Royco1 het volgende:
[..]
Hoe krijg je dat nu weer voor elkaar?
Ketjap manis, chilisaus, knoflook, olijfoliequote:Op zondag 19 augustus 2012 12:58 schreef Rafeiro het volgende:
[..]
Ketjap manis, chili saus, fijngesnipperd uitje, wat knoflook en wat sambal. Simple as &*%& maar wel nomnomnom.
Zie je wel dat jullie gewoon niet zonder ons mannen kunnenquote:Op zondag 19 augustus 2012 12:58 schreef marbasnarf het volgende:
[..]
nou ik heb geen parasolvoet (tenm.. niet een die stevig genoeg is voor mn nieuwe zweefparasol) dus moest hem met 1 hand vasthouden en met mn andere hand alle schuifjes en draaidingen gebruiken en toen zat hij half uitgeklapt zonder dat de stang vergenoeg was uitgeschoven en nu krijg ik m ook niet meer uitelkaar... ding is echt onhandelbaar om in je 1tje uit te klappen en vast te houden
maak me gekquote:Op zondag 19 augustus 2012 12:59 schreef Sammers het volgende:
[..]
Ketjap manis, chilisaus, knoflook, olijfolie
Naja tot zover ik weet is een salsa gewoon een prutje van redelijk fijne stukjes groenten/fruit gemixt met wat kruiden ofzo... dus moeilijk kan het niet zijnquote:Op zondag 19 augustus 2012 12:55 schreef Rafeiro het volgende:
[..]
Ik kan best goed koken (als ik er zin in heb), maar ben niet zo thuis in die richting![]()
En nu is het sowieso te warm om te koken(of om überhaupt iets te doen)
Ook een salade op het menu staan vanavondquote:Op zondag 19 augustus 2012 12:58 schreef Sammers het volgende:
[..]
Zojuist een salade gemaakt voor vanavond, nu heerlijk in de koelte binnen zitten! En jij?
niet zonder parasol voet iigquote:Op zondag 19 augustus 2012 12:59 schreef Royco1 het volgende:
[..]
Zie je wel dat jullie gewoon niet zonder ons mannen kunnen
In dat geval ben ik niet zo'n hele brave receptkookster... met het gevolg dat het soms te zout of te gaat is... of simpelweg de verkeerde producten gebruikt zijn hehehequote:
In de schaduw is het hier 34,5 graden!quote:Op zondag 19 augustus 2012 12:59 schreef STING het volgende:
[..]
Ook een salade op het menu staan vanavond
Nu nog heerlijk in de relatieve koelte, maar ga straks toch ff het park in hier
Heb een ventilator op een stoel naast me staanquote:Op zondag 19 augustus 2012 13:00 schreef Sneezeechu het volgende:
De plafond ventilator maakt steeds meer herrie
Laat 'm maar werken!quote:Op zondag 19 augustus 2012 13:00 schreef Sneezeechu het volgende:
De plafond ventilator maakt steeds meer herrie
Je had gewoon een man moeten regelen die die parasol gewoon voor je vasthoudquote:Op zondag 19 augustus 2012 13:00 schreef marbasnarf het volgende:
[..]
niet zonder parasol voet iigzonder man zou moeten lukken, zo ongewikkeld kan t nooit zijn
ik heb momenteel geen schuduw in de tuin, dus zit ff binnen af te koelenquote:Op zondag 19 augustus 2012 13:00 schreef Sammers het volgende:
[..]
In de schaduw is het hier 34,5 graden!
Ik houd me ook niet aan de recepten, maar toch lukt het eigenlijk altijd wel. Ik gebruik trouwens nauwelijks peper en zout..quote:Op zondag 19 augustus 2012 13:00 schreef -Engel- het volgende:
[..]
In dat geval ben ik niet zo'n hele brave receptkookster... met het gevolg dat het soms te zout of te gaat is... of simpelweg de verkeerde producten gebruikt zijn hehehe
langzamerhand wordt hiero heet...quote:Op zondag 19 augustus 2012 12:57 schreef STING het volgende:
Goedemiddag![]()
Houden jullie het nog een beetje uit dan?
mja... pff slechte planning weer...quote:Op zondag 19 augustus 2012 13:01 schreef Royco1 het volgende:
[..]
Je had gewoon een man moeten regelen die die parasol gewoon voor je vasthoud
Holy crapquote:Op zondag 19 augustus 2012 13:00 schreef Sammers het volgende:
[..]
In de schaduw is het hier 34,5 graden!
Ik ook, maar heb net gekeken op de thermometer in de schaduw!quote:Op zondag 19 augustus 2012 13:01 schreef marbasnarf het volgende:
[..]
ik heb momenteel geen schuduw in de tuin, dus zit ff binnen af te koelen
Ja niet slim hequote:Op zondag 19 augustus 2012 13:01 schreef marbasnarf het volgende:
[..]
mja... pff slechte planning weer...
Ik zal eens naar buiten lopen en kijken wat het in de zon is..quote:Op zondag 19 augustus 2012 13:02 schreef STING het volgende:
[..]
Holy crap
Het is hier ook uiteraard warm, maar met de ventilator is het nog redelijk uit te houden
Ik heb nog het geluk dat ik de zon alleen 's ochtends heb, maar het zal hier ook nog wel warmer worden denk ikquote:Op zondag 19 augustus 2012 13:01 schreef -Engel- het volgende:
[..]
langzamerhand wordt hiero heet...dus nu zit ik te twijfelen... what to do
Weinig zout is prima, maar weinig peper/sambal/chilisausquote:Op zondag 19 augustus 2012 13:01 schreef Sammers het volgende:
[..]
Ik houd me ook niet aan de recepten, maar toch lukt het eigenlijk altijd wel. Ik gebruik trouwens nauwelijks peper en zout..
allesquote:Op zondag 19 augustus 2012 13:02 schreef Sneezeechu het volgende:
[..]
Doet ie ook alles waait bijna weg hier
Dat had ik vorig jaar, toen moest ik een scriptie maken.. Toen lag alles door elkaarquote:Op zondag 19 augustus 2012 13:02 schreef Sneezeechu het volgende:
[..]
Doet ie ook alles waait bijna weg hier
Chilisaus gebruik ik wel regelmatig..quote:Op zondag 19 augustus 2012 13:02 schreef Rafeiro het volgende:
[..]
Weinig zout is prima, maar weinig peper/sambal/chilisaus
Welke sambal gebruik jij dan? Voor een marinade zou ik sambal oelek (ongebakken dus) gebruiken denk ik. Of een madame jeanette ergens laten meedobberen.quote:Op zondag 19 augustus 2012 12:58 schreef Rafeiro het volgende:
[..]
Ketjap manis, chili saus, fijngesnipperd uitje, wat knoflook en wat sambal. Simple as &*%& maar wel nomnomnom.
Oelek idd.quote:Op zondag 19 augustus 2012 13:05 schreef Watertornado het volgende:
[..]
Welke sambal gebruik jij dan? Voor een marinade zou ik sambal oelek (ongebakken dus) gebruiken denk ik. Of een madame jeanette ergens laten meedobberen.
Lang leve spoorstaven die je op je werk kunt leggenquote:Op zondag 19 augustus 2012 13:04 schreef Sammers het volgende:
[..]
Dat had ik vorig jaar, toen moest ik een scriptie maken.. Toen lag alles door elkaar.. Maar lang leve paginanummering!
quote:Op zondag 19 augustus 2012 13:04 schreef marbasnarf het volgende:
[..]
alles(laptop, tafel wat maar net tussen de deurpost blijft hangen en een bank die in de rondte wordt geblazen)
Gelukkig ben ik inmiddels afgestudeerdquote:Op zondag 19 augustus 2012 13:06 schreef Watertornado het volgende:
[..]
Lang leve spoorstaven die je op je werk kunt leggen
Chilisausquote:Op zondag 19 augustus 2012 13:05 schreef Sammers het volgende:
[..]
Chilisaus gebruik ik wel regelmatig..
Koningsvogel.quote:Op zondag 19 augustus 2012 13:07 schreef Rafeiro het volgende:
Voortaan niet die van de c1000 trouwens, wat een flut sambal is dat
Maar de pot moet eerst leeg, zo gierig ben ik dan weer wel.
+1quote:Op zondag 19 augustus 2012 13:07 schreef Watertornado het volgende:
Ik hoop trouwens wel dat het record van heetste dag ooit in Nederland wordt gebroken zodat ik nog een mooi "vroegerrr"-verhaal kan beginnen tegen mijn kleinzonen.
Ik ga geen opsomming geven, dan zitten we hier om 10 uur vanavond nog.quote:
dat bremgt best verkoelingquote:
Dat schijnt idd een van de beste te zijn. Voor ketjap heb ik altijd die witte flessen met een A er opquote:
http://teeshop.de/images_cache/conimex_ketjap_manis_210_280.jpgquote:Op zondag 19 augustus 2012 13:09 schreef Rafeiro het volgende:
[..]
Dat schijnt idd een van de beste te zijn. Voor ketjap heb ik altijd die witte flessen met een A er op
Waar altijd na verloop van tijd zo'n dikke bruine streep op de voorkant zit bedoel je.quote:Op zondag 19 augustus 2012 13:09 schreef Rafeiro het volgende:
[..]
Dat schijnt idd een van de beste te zijn. Voor ketjap heb ik altijd die witte flessen met een A er op
Ik moet niet aan tosti's denken met dit weer.. veel te warm!quote:
Conimex met hun "oosterse wijsheden"quote:Op zondag 19 augustus 2012 13:09 schreef Sammers het volgende:
[..]
http://teeshop.de/images_cache/conimex_ketjap_manis_210_280.jpg
Neuh, ik schenk altijd heel netjesquote:Op zondag 19 augustus 2012 13:09 schreef Watertornado het volgende:
[..]
Waar altijd na verloop van tijd zo'n dikke bruine streep op de voorkant zit bedoel je.
ik ga zo pizza eten (ff aflaten koelen en koud eten!)quote:Op zondag 19 augustus 2012 13:10 schreef Sammers het volgende:
[..]
Ik moet niet aan tosti's denken met dit weer.. veel te warm!
Mjammie..quote:Op zondag 19 augustus 2012 13:10 schreef Watertornado het volgende:
[..]
Conimex met hun "oosterse wijsheden"en natuurlijk het authentieke recept met 23 E-nummers erin.
Oké, in het heetst (pun intended) van de strijd lukt dat me niet altijd.quote:Op zondag 19 augustus 2012 13:10 schreef Rafeiro het volgende:
[..]
Neuh, ik schenk altijd heel netjes
Hm. Zelfgemaakt of uit de diepvries?quote:Op zondag 19 augustus 2012 13:10 schreef marbasnarf het volgende:
[..]
ik ga zo pizza eten (ff aflaten koelen en koud eten!)
Tosti kan altijdquote:Op zondag 19 augustus 2012 13:10 schreef Sammers het volgende:
[..]
Ik moet niet aan tosti's denken met dit weer.. veel te warm!
Doe ik altijd met diepvriespizza laten ontdooien en dan zo opetenquote:Op zondag 19 augustus 2012 13:10 schreef marbasnarf het volgende:
[..]
ik ga zo pizza eten (ff aflaten koelen en koud eten!)
diepvries, maar zelf "versiert" met tonijnquote:Op zondag 19 augustus 2012 13:11 schreef Sammers het volgende:
[..]
Hm. Zelfgemaakt of uit de diepvries?
Nee.. liever broodje gezond met dit weerquote:
Ik heb ontbeten met een berehapquote:Op zondag 19 augustus 2012 13:12 schreef Sammers het volgende:
[..]
Nee.. liever broodje gezond met dit weer
Dat is ook lekker jaquote:Op zondag 19 augustus 2012 13:12 schreef Sammers het volgende:
[..]
Nee.. liever broodje gezond met dit weer
Aha. Smakelijk alvast - maar pizza moet toch warm opgegeten worden naar mijn meningquote:Op zondag 19 augustus 2012 13:12 schreef marbasnarf het volgende:
[..]
diepvries, maar zelf "versiert" met tonijn(niet zelf gevangen overigens
)
Dat is toch een gehaktbal speciaal?quote:Op zondag 19 augustus 2012 13:12 schreef Watertornado het volgende:
[..]
Ik heb ontbeten met een berehap
Bal met ui en satésaus.quote:Op zondag 19 augustus 2012 13:13 schreef Sammers het volgende:
[..]
Dat is toch een gehaktbal speciaal?
Waar kan ik die kopen? Wil 'm ook wel eens proberen!quote:Op zondag 19 augustus 2012 13:13 schreef Rafeiro het volgende:
Improba zou al een stuk beter zijn dan Conimex is me wel eens verteld.
Maar ik probeer nog bijna alles, alleen die ketjap daar blijf ik nu al bij die met een A.
Ik heb ze nog nooit bij de C1000 gezien, volgende keer beter opletten!quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |