Inkijk in de tuin?quote:Op dinsdag 3 juli 2012 11:23 schreef Lienekien het volgende:
Voor mij zou het hebben van bovenburen waarschijnlijk het doorslaggevende punt zijn tegen het appartement.
Nee, de potentiële geluidsoverlast van de bovenburen. Slechte ervaringen mee.quote:
Of je wordt gewoon een actief lid bij je VvE. Dan heb je meer inzage en bepaal je veel activer mee w.b.t. onderhoud e.d.quote:Op dinsdag 3 juli 2012 12:05 schreef blomke het volgende:
Bovenburen is een potentiële bron van ergernis. Maar achterburen in een rijtjeshuis kunnen dat ook zijn of worden. Treinenloop is geen hinder, wel gezellig. Drukke weg in de buurt met razende motoren is weer wel een stevig minpunt.
Voor mij (maar DHZ-en is mijn grote passie/hobby) zou die VVE de doorslag geven. Het idee dat een ander mijn huis gaat schilderen, het dak doet en alle zaken bepaalt qua onderhoud (kleur verf, aankleding appaartement etc.) zou ik van gruwen. Overigens zijn er heel merkwaardige onderhouds-, klus en adviesbureautjes die voor abonenmentskosten de meest vreselijke dingen uithalen en dus wel profiteren van die VVE waar jij aan bijdraagt.
Wat zijn de vraagprijzen van beide objecten?
kortzichtige gedachte.quote:Op dinsdag 3 juli 2012 12:30 schreef blomke het volgende:
Nog iets:
1. Stel je wilt een houtkachel (ivm verlaging stookkosten). In een appartement zal dat een klus worden, in je huis kwestie van een pijp door het dak en klaar.
2. PV-zonencellen; hoe zit het daar mee? Kan/mag je in het appartement op het gemeenschappelijke dak die PV-cellen plaatsen? Wordt weer steggelen met de VvE EIgen huis, plat dak...ik zou ze meteen plaatsen en klaar.
VvE...door de plee.
Met verschoten verf is niets mis.quote:Op dinsdag 3 juli 2012 12:20 schreef RaymondK het volgende:
Netto een stuk beter geregeld dan de gemiddelde huizenbezitter die pas gaat schilderen als de verf verschoten is...
VvE beheerbedrijf kost geld idd. maar bij een goeie zit daar ook de nodige kennis, en zeker voor grote VvE's vallen de kosten daarvan bij in het niet.
Wat zijn dan de voordelen van collectief onderhoud?quote:Op dinsdag 3 juli 2012 12:32 schreef RaymondK het volgende:
en je wil tegelijkertijd niet de voordelen van collecctief onderhoudplegen zien.
Dat is zeer fout idd. maar daar ben je als bewoner toch zelf bij. Zeker als actieflid.quote:Op dinsdag 3 juli 2012 12:32 schreef blomke het volgende:
[..]
Met verschoten verf is niets mis.
Met zo'n beheersbedrijf heb ik hele rare ervaringen gelezen. Had weer belang bij een bepaald onderhoudsbedrijf en bepaalde werknemers daarvan zaten weer in de VvE. Enfin, je snapt 't wel.
Zeer valide argumentquote:Op dinsdag 3 juli 2012 11:26 schreef Lienekien het volgende:
Nee, de potentiële geluidsoverlast van de bovenburen. Slechte ervaringen mee.
ben je nou serieus?quote:Op dinsdag 3 juli 2012 12:34 schreef blomke het volgende:
[..]
Wat zijn dan de voordelen van collectief onderhoud?
De prijs is één, maar hoe zit het met de kwaliteit van het geleverde werk? Ik heb 1x schilderwerk aan mijn huis laten uitvoeren, twee jaar later hingen de vellen van de boeiboorden en van de dakkapellen (ja Vonkenboer, ik heb weer wat te klagen over aannemers).quote:
Dan moet je daar als bestuurslid/beheerder van die VvE achter aan ja. Net als dat je dat bij je eigenhuis zou moeten.quote:Op dinsdag 3 juli 2012 12:38 schreef blomke het volgende:
[..]
De prijs is één, maar hoe zit het met de kwaliteit van het geleverde werk? I heb schilderwerk aan mijn huis laten uitvoeren, twee jaar later hingen de vellen van de boeiboorden en van de dakkapellen (ja Vonkenboer, ik heb weer wat te klagen over aannemers).
Mijn lieve hemel zeg...¤80.000,- wegens betonrot aan een appartementencomplex. Als ik vragen mag:quote:Op dinsdag 3 juli 2012 12:44 schreef RaymondK het volgende:
Er is uiteindelijk is voor bijna 80000euro aan betonrot uitgehakt behandeld en afgestuukt. Hemelwaterafvoeren van de balkons uitgehakt en vervangen enz enz.
Nu kunnen we er weer 40jr tegenaan.
Huis: Alleen de badkamer ben ik niet écht tevreden over. En de vloeren (tapijt naar laminaat) boven.quote:Op dinsdag 3 juli 2012 12:46 schreef Mixende_match het volgende:
Moet er veel verbouwd/veranderd worden bij 1 van de 2? (denk aan behang, vloer, bij huis 1 mss de keuken/badkamer?)
Verder, lastige keuze idd. Ik zou persoonlijk eerder gaan voor een extra kamer. Altijd handig voor je spullen of ooit een nieuwe liefde die erbij komt.
Wat zijn de bouwjaren van huis resp. appartement?quote:Op dinsdag 3 juli 2012 13:32 schreef -Splash- het volgende:
Huis: Alleen de badkamer ben ik niet écht tevreden over. En de vloeren (tapijt naar laminaat) boven.
Appartement: Niks eigenlijk. Misschien een douche naast het bad plaatsen. Douchen in het bad is niet zo lekker als een eigen douche cabine. Huis heeft alleen een douche trouwens.
Ja.. merk dat ik het er ook best moeilijk mee heb. Hoop 'snel' de knoop te kunnen doorhakken.
1990 huis en 2000 appartement.quote:Op dinsdag 3 juli 2012 13:33 schreef blomke het volgende:
[..]
Wat zijn de bouwjaren van huis resp. appartement?
Betonijzer uithakken verder dan dat het geroest is. Barsten in het beton uitslijpen. Aangetast betonijzer uitslijpen, restand behandelen, afstuucken en dan 3 lagen met e.o.a. goedje impregneren en wit schilderen/sauzen.quote:Op dinsdag 3 juli 2012 13:22 schreef blomke het volgende:
[..]
Mijn lieve hemel zeg...¤80.000,- wegens betonrot aan een appartementencomplex. Als ik vragen mag:
1. Hoeveel appartementen?
2. Wat is de goede aanpak (zoals bij jullie uitgevoerd) om betonrot aan te pakken.
Dan had je er als VVE-bestuurder bovenop moeten zitten.. Dat je werk uitbesteed via een VVE zegt niets over het feit dat je ene aannemer altijd moet controleren..quote:Op dinsdag 3 juli 2012 12:38 schreef blomke het volgende:
[..]
De prijs is één, maar hoe zit het met de kwaliteit van het geleverde werk? Ik heb 1x schilderwerk aan mijn huis laten uitvoeren, twee jaar later hingen de vellen van de boeiboorden en van de dakkapellen (ja Vonkenboer, ik heb weer wat te klagen over aannemers).
Wat een klus! Wat is een "e.o.a. goedje"? Het schijnt dat vooral de pH van betonrot verkeerd is (te laag) en gewijzigd moet worden. Ik vraag me dan altijd af hoe je dat voor elkaar krijgt in een stuk uitgehaard, massief beton met ijzer.quote:Op dinsdag 3 juli 2012 13:37 schreef RaymondK het volgende:
Betonijzer uithakken verder dan dat het geroest is. Barsten in het beton uitslijpen. Aangetast betonijzer uitslijpen, restand behandelen, afstuucken en dan 3 lagen met e.o.a. goedje impregneren en wit schilderen.
Betonrot is een roestend betonijzer welke dus tedicht naar buiten is geplaatst, vochtig is kunnen worden, en is gaan roesten.quote:Op dinsdag 3 juli 2012 13:44 schreef blomke het volgende:
[..]
Wat een klus! Wat is een "e.o.a. goedje"? Het schijnt dat vooral de pH van betonrot verkeerd is (te laag) en gewijzigd moet worden. Ik vraag me dan altijd af hoe je dat voor elkaar krijgt in een stuk uitgehaard, massief beton met ijzer.
Scherp.quote:Op dinsdag 3 juli 2012 14:00 schreef CruellaDeVil het volgende:
Volgens mij heb jij je keuze voor huis 2 al gemaakt, te merken aan het feit dat je de tekortkomingen van huis 2 'goedpraat' en dit bij huis 1 niet doet, maar durf je het niet aan jezelf toe te geven.
Veel plezier in je nieuwe apaprtement TS.
Probeer aan een verslag van de meest recente VvE vergadering te komen. Via verkoopmakelaar of huidige bewoner.quote:Op dinsdag 3 juli 2012 14:53 schreef -Splash- het volgende:
[..]
Scherp.
Ik heb altijd al het idee gehad dat ik een huis wou. Appartementen dacht ik toch meer aan flats etc... Maar dit appartement is héél anders dan dat beeld wat ik erbij had. Verrassend en was er wel een beetje verliefd op geworden omdat ik mijzelf er wel zag kunnen wonen.
Dit had ik in het begin ook heel erg bij het huis, maar door de afwijzing en het maar niet samen komen van het bod is het me een beetje tegen gaan staan. Maar nog steeds is het een erg mooi huis en zie ik mijzelf er toch wel wonen.
Alleen is een huis alleen niet zo praktisch als een appartement. Ik ben soms lekker achter de pc kan zitten en zit je bovenin het huis en voelt het toch wat anders dan het appartement waarbij de stap naar b.v. de keuken minder groot is.
Beetje moeilijk uit te leggen. Hoe zie ik het in de toekomst. Misschien wel een relatie. Samenwonen? Weet ik veel... kinderen? Dan is het huis weer praktischer. Het geeft meer ruimte om te leven (terwijl het qua oppervlak kleiner is), het geeft meer scheiding en die extra kamer kan benut worden. De 3e kamer in het appartement zou evt wel opgesplitst kunnen worden. Maar dat zie ik niet zo snel gebeuren omdat je dan een kamer zonder ramen hebt en dat wil je ook weer niet.
Kostenposten heb je voor beide objecten niet. Appartement is vorig jaar nog geschilderd van wat ik zag en te horen kreeg en zag er, op een krimpscheurtje na in het plafond waar je iets mee zou kunnen doen, erg goed uit. Keuken zou je wat aan kunnen doen later.
Huis heeft een plat dat. Zou evt over 10 jaar iets aan gedaan moeten worden. Badkamer zou ik evt iets anders willen, maar functioneert voor nu prima. Voor de rest heeft de verkoper alles net geschilderd en de keukendeuren vervangen. Dus dat hoeft ook niet meer te gebeuren.
Gewoon even gedachten die allemaal door mijn hoofd spoken.Heb in ieder geval de makelaar van het appartement op pad gestuurd om te kijken of de meerprijs van het appartement iets meer naar beneden te trekken is zodat ze even duur worden.
Goede vraag: Ja en nee. Er is een huis naast het appartement en die zou er langs lopen. Andere mensen hebben niets te zoeken langs de deur van mijn appartement en heb er al die keren dat ik ben wezen kijken/gluren nog niemand gezien (het is een redelijk afgesloten complex met een heel relaxte binnen tuin waar de voordeuren zijn.quote:Op dinsdag 3 juli 2012 15:41 schreef blomke het volgende:
Hoe zit het aan de voorkant? Bij het huis heb je een voortuin, maar bij het appartement, hoe zit het daar? Lopen de mensen vlak voor je r(a)am(en) langs?
Als ik je goed begrijp neig je eigenlijk naar het appartement, zoals Cruella ook al opmerkte. Aan de andere kant twijfel je of je in de toekomst niet van mening zal veranderen. Probeer je in te beelden wat er zou gebeuren als je een relatie krijgt en in je appartement zit. Zou het een woning zijn met slechts een kleine woonkamer/keuken en slaapkamertje , dan is dat op den duur te klein voor 2 personen. Maar als ik het goed begrijp is dat in jouw geval niet zo. Denk je dat je genoeg ruimte zal hebben als je zou samenwonen? (heb je bv nog een kamertje over?). Daarnaast heb je natuurlijk ook nog dat de persoon waarmee je gaat samenwonen ook nog een huis zou kunnen hebben. Misschien wil/kun je dan wel gewoon samen een nieuwe woning zoeken. Ik zou niet zomaar iets afwijzen op enkel de toekomst.quote:Op dinsdag 3 juli 2012 14:53 schreef -Splash- het volgende:
[..]
Beetje moeilijk uit te leggen. Hoe zie ik het in de toekomst. Misschien wel een relatie. Samenwonen? Weet ik veel... kinderen? Dan is het huis weer praktischer. Het geeft meer ruimte om te leven (terwijl het qua oppervlak kleiner is), het geeft meer scheiding en die extra kamer kan benut worden. De 3e kamer in het appartement zou evt wel opgesplitst kunnen worden. Maar dat zie ik niet zo snel gebeuren omdat je dan een kamer zonder ramen hebt en dat wil je ook weer niet.
En dat ook natuurlijk. Als ik ooit zou verhuizen en er kan geen rookkanaal gemaakt worden (of PV panelen geplaatst worden), hoef ik het hele huis niet.quote:Op dinsdag 3 juli 2012 18:54 schreef blomke het volgende:
Ik zou toch voor de houtkachel- en PV-panelenmogelijkheden gaan.
Dat zeg ik!quote:Op dinsdag 3 juli 2012 18:57 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
Dat collectief onderhoud goedkoper is, is natuurlijk onzin.
Ja, wellicht als je zelf 2 linkerhanden hebt, dan wel. Maar als ik zie wat ik allemaal zelf doe t.o.v. van mijn buren die alles, maar dan ook alles, moeten uitbesteden omdat ze zelf niks kunnen hoef ik niet uit te rekenen wie er goedkoper uit is.
Dat is mannentaal!quote:Op dinsdag 3 juli 2012 18:57 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
En dat is de pest van zo'n VVE: alles wordt uitbesteed.
Bovendien bepaal ik zelf wel wat, wanneer en hoe ik iets doe. Niet het collectief.
Ik hoor mezelf praten. Precies mijn ervaring!quote:Op dinsdag 3 juli 2012 18:57 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
Gewoon ver uit de buurt blijven van een VVE. Tenzij je zelf echt niks kunt qua klussen. Dan maakt het niet uit, dan wordt je toch wel geknipt en geschoren.
Korter en bondiger kan ik het niet uitleggen. Dus TS, de keuze is snel gemaakt!quote:Op dinsdag 3 juli 2012 19:02 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
En dat ook natuurlijk. Als ik ooit zou verhuizen en er kan geen rookkanaal gemaakt worden (of PV panelen geplaatst worden), hoef ik het hele huis niet.
Een man moet een hobby hebben/quote:Op dinsdag 3 juli 2012 21:45 schreef HetKlusKonijn het volgende:
. 't Is natuurlijk anders als klussen je hobby is.
quote:
Dat wist je allemaal niet toen je het kocht??quote:Op dinsdag 3 juli 2012 23:47 schreef HetKlusKonijn het volgende:
[..]
Na twintig jaar:
- volledig ingestorte vloer/trap/benedenverdieping wegens huisschimmel![]()
- alle electriek vervangen wegens ijzeren buizen en electrische draden omgeven door katoen![]()
- afwezigheid van wat dan ook van vorm van badkamer (stalen douchecabine waar de electriciteitsdraadjes vrolijk los omheen bengelden)![]()
- verrot dak![]()
- verrotte kozijnen![]()
had ik er eventjes genoeg van, haha.
Mijn reactie was gericht aan blomke, met zijn klus-hobbyisme.quote:Op woensdag 4 juli 2012 00:10 schreef Dr.Hilfiger het volgende:
[..]
Dat wist je allemaal niet toen je het kocht??
Ik ging af op je smiliesgebruik.quote:Op woensdag 4 juli 2012 00:24 schreef HetKlusKonijn het volgende:
[..]
Mijn reactie was gericht aan blomke, met zijn klus-hobbyisme.
Ik wist dat het om een krotje ging, jawel. Een oud studentenhuisje met 0-0 onderhoud gedaan.
Dingetje is toch nog zo ongeveer 3x over de oorspronkelijke koopprijs-kop gegaan toen ik het zes maanden geleden verkocht.
Het staat dan ook in de mooiste buurt van een prachtige oude binnenstad.
No prob.quote:
Helemaal mee eens. Je kan echt overal tokkies als buren treffen, maakt niks uit waar je woont - tenzij je in een villa in Wassenaar gaat wonen, wellichtquote:Op woensdag 4 juli 2012 00:34 schreef Tikbalang het volgende:
Dat geneuzel hier over burengedoe. Maakt helemaal niks uit zoals ik al eerder zei. Heb jaren in appertement gewoond, nooit geen last. Vroeger bij mijn ouders vrijstaand vette burenruzie. Toen mooi de buurman een gebroken neus geslagen met een klomp. Wat mij betreft maakt dat dus nooit niks uit in wat voor iets je woont. je treft het of je treft het niet.
Was bij mij in het appartement ook zo. Nooit geen last gehad, In 10 jaar 2 keer buurvrouw aan de deur gehad of de muziek wat zachter kon, want ze had migraine. Nooit geen probleem geweest en daar mijn radio die ik had in het huis waar ik daarvoor woonde (vrijstaand) ook de overbuurvrouw wakker kon houden (1 keer gebeurd) hield ik mij toch al in wat dat betreft.quote:Op woensdag 4 juli 2012 00:45 schreef HetKlusKonijn het volgende:
[..]
Helemaal mee eens. Je kan echt overal tokkies als buren treffen, maakt niks uit waar je woont.
Natuurlijk scheelt het wel een beetje als je de keuze hebt tussen een appartementengebouw met vrij strikte regels omtrent 'hoe we met elkaar omgaan' en waar dat niet het geval is (sociale huurwoningen) - maar waar ik woon wordt het van je verwacht om het eventjes netjes te melden als je een feestje geeft o.i.d. Wat ik alleen maar heel normaal vind.
Ja, dat is gewoon waar het op neer komt. Rekening houden met elkaar.quote:Op woensdag 4 juli 2012 00:51 schreef Tikbalang het volgende:
[..]
Was bij mij in het appartement ook zo. Nooit geen last gehad, In 10 jaar 2 keer buurvrouw aan de deur gehad of de muziek wat zachter kon, want ze had migraine. Nooit geen probleem geweest en daar mijn radio die ik had in het huis waar ik daarvoor woonde (vrijstaand) ook de overbuurvrouw wakker kon houden (1 keer gebeurd) hield ik mij toch al in wat dat betreft.
Ookk in zo'n buurt kan je trammelant met je buren 300 m verderop hebben. Ik heb de grooste problemen met achterburen gehad (over schutting/pad), mensen zelden gezien/gehoord/gesproken en toch procederen.quote:Op woensdag 4 juli 2012 00:45 schreef HetKlusKonijn het volgende:
Helemaal mee eens. Je kan echt overal tokkies als buren treffen, maakt niks uit waar je woont - tenzij je in een villa in Wassenaar gaat wonen, wellichtmaar zelfs dan....
KAn je nagaan als je 50 bent.quote:Op woensdag 4 juli 2012 00:24 schreef HetKlusKonijn het volgende:
Als je 45 bent zeg je, nou eh... danku, heb er genoeg van.
Mijn motor is wel wat gewend.quote:
Geen eigen tuin is in dit geval niet het geval. Een parkeerplek heb ik ook en vlak onder mijn appartement. Bij het huis is dat weer wat moeilijker (vechten om een plekje).quote:Op vrijdag 6 juli 2012 12:17 schreef Piecherry het volgende:
Aangezien ik zelf in een appartement woon en dit nooit meer zou willen, is voor mij de keus gauw gemaakt. Ik vind het feit dat je geen boven of benedenburen hebt, een eigen tuin en je auto voor de deur kunt zetten (in de meeste gevallen dan) grotere voordelen dan welk ander voordeel een appartement ook kan bieden!
Het zal persoonlijk zijn, maar ik wil nooit, nooit, nooit meer bovenburen. Je kunt mazzel hebben, maar als het tegenzit, heb je geen leven meer. Aan rumoerige bovenburen kun je namelijk nergens ontkomen, het dreunt via het plafond door naar elke kamer.quote:Op dinsdag 3 juli 2012 12:36 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Zeer valide argumentIk heb bovenburen en het gros van de dag hoor je ze niet, maar soms is er toch geluidsoverlast waar ik me mateloos aan stoor.
Tsja... ik heb in de binnenstad gewoond in een ouder huis zonder dubbel glas en dergelijke, in een heel smal straatje (dus een knalharde echoput qua geluid), en tegenover mij kwam op een gegeven moment een groot 'well-to-do'-gezin wonen dat kennelijk nog nooit had gehoord van 'doe eens een beetje rustig want niet iedereen kan dubbel glas betalen', want het luide gekwek in het straatje kwam bij mij zowat 20/24 uur per dag naar binnen. Knalhard.quote:Op zondag 8 juli 2012 00:50 schreef Lkw het volgende:
[..]
Het zal persoonlijk zijn, maar ik wil nooit, nooit, nooit meer bovenburen. Je kunt mazzel hebben, maar als het tegenzit, heb je geen leven meer. Aan rumoerige bovenburen kun je namelijk nergens ontkomen, het dreunt via het plafond door naar elke kamer.
Als je slecht tegen - wat men noemt - leefgeluiden van anderen kunt, zou ik het appartement afraden. Let wel: onder leefgeluiden verstaat men ook kinderen die de godganse dag heen en weer draven boven je kop. Zoiets wordt door de verschillende instanties als 'normaal' beschouwd en moet je dus maar accepteren.
Dit is dubieus, kan twee kanten op gaan. Ik heb in Arnhem (Noord) wijken met huizen gezien die door huiseigenaren heel erg zijn opgeknapt en daardoor de wijk met sprongen opwaardeerden. Andere andere kant (Zuid) wijken die volledig naar de ratsmodé zijn geholpen en waar de laatste autochtonen wegtrokken naar Noord. Met als gevolg verpaupering, leegstand en criminaliteit.quote:Op vrijdag 6 juli 2012 11:56 schreef -Splash- het volgende:
Denk met enige zekerheid toch wel voor het appartement te gaan. Buurt is beter daar. Complex is erg modern en ziet er goed verzorgd uit. Bij het huis is het een beetje een wat mindere buurt, slecht onderhouden plantsoenen, geen parkeerplaatsen als ik elke keer kom kijken, alles zit vol geparkeerd) en beetje veel hangjongeren (beetje multi culti door huurhuizen).
Dat klopt helemaal. Of je wel of geen overlast hebt, hangt in de eerste plaats af van je buren. Maar die kun je niet zelf uitzoeken, en een huis wel. Daarom zou ik kiezen voor een huis waarbij je zo weinig mogelijk risico's loopt, dus met zo weinig mogelijk buren direct achter jouw muren, plafonds of ramen.quote:Op zondag 8 juli 2012 02:57 schreef HetKlusKonijn het volgende:
[..]
Tsja... ik heb in de binnenstad gewoond in een ouder huis zonder dubbel glas en dergelijke, in een heel smal straatje (dus een knalharde echoput qua geluid), en tegenover mij kwam op een gegeven moment een groot 'well-to-do'-gezin wonen dat kennelijk nog nooit had gehoord van 'doe eens een beetje rustig want niet iedereen kan dubbel glas betalen', want het luide gekwek in het straatje kwam bij mij zowat 20/24 uur per dag naar binnen. Knalhard.
Nooit eerder heb ik zovéél gehoord en geleerd over bedrijfsproblemen, wanbetalers, accountants die niet zouden deugen, enzovoorts. Ongevraagd, welteverstaan.
De (maatschappelijk zeer geslaagde) overbuuf die met haar mobieltje continu keihard zat te yappen op het stoepje in haar mobieltje.![]()
En natuurlijk de ookal zéér geslaagde kindertjes, waarvan ik alle overwinningen op de hockeyclub ook continu ongewenst moest aanhoren. En de ruzies met hun vriendjes (m/v), om 23:00 uur 's avonds.![]()
Natuurlijk heb ik diverse malen gevraagd of het misschien een 'ietsje' zachter kon, wat al behoorlijk embarrassing is, omdat je daarmee aangeeft dat je al die gesprekken continu letterlijk kon verstaan, iets waar ik dus helemaal geen behoefte aan had. Maar ik denk dat deze welgestelde familie nooit enige notie heeft gehad van dat feit - wat even te meer 'embarrassing' was.
Oftwel: geluidsoverlast komt in vele vormen, je kan er overal mee te maken krijgen, het is niet alleen maar een kwestie van flats-met-bovenburen.
Is heel verschillend, heb weleens meegemaakt dat er een nieuwe ketel moest komen van zo'n ¤30.000, vonden ze in principe ook veel, maar toen ze hoorden wat dat per woning was gaven ze gelijk akkoord. ( was omgerekend zo'n ¤200 per woning, en zie daar als particulier maar ens een nieuwe ketel voor te krijgen)quote:Op dinsdag 3 juli 2012 18:57 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
Dat collectief onderhoud goedkoper is, is natuurlijk onzin.
Ja, wellicht als je zelf 2 linkerhanden hebt, dan wel. Maar als ik zie wat ik allemaal zelf doe t.o.v. van mijn buren die alles, maar dan ook alles, moeten uitbesteden omdat ze zelf niks kunnen hoef ik niet uit te rekenen wie er goedkoper uit is.
Ligt helemaal aan de VVE en de bewoners, vaak is het wel zo dat als er veel ouderen wonen er vaak meer uitbesteed wordt, maar dat bepaal je door meerderheid.quote:En dat is de pest van zo'n VVE: alles wordt uitbesteed.
Als je het te erg laat verslonzen kan de gemeente altijd ingrijpen, dus het compleet zelf bepalen bestaat ook niet, hooguit langdurig uitstellen.quote:Bovendien bepaal ik zelf wel wat, wanneer en hoe ik iets doe. Niet het collectief.
quote:Gewoon ver uit de buurt blijven van een VVE. Tenzij je zelf echt niks kunt qua klussen. Dan maakt het niet uit, dan wordt je toch wel geknipt en geschoren.
Hij heeft het weleens meegemaakt... Non argument dus.quote:Op zondag 8 juli 2012 17:49 schreef klipper het volgende:
Is heel verschillend, heb weleens meegemaakt dat er een nieuwe ketel moest komen van zo'n ¤30.000, vonden ze in principe ook veel, maar toen ze hoorden wat dat per woning was gaven ze gelijk akkoord. ( was omgerekend zo'n ¤200 per woning, en zie daar als particulier maar ens een nieuwe ketel voor te krijgen)
Trappenhuis schoonmaken zijn de kosten niet he...quote:Ligt helemaal aan de VVE en de bewoners, vaak is het wel zo dat als er veel ouderen wonen er vaak meer uitbesteed wordt, maar dat bepaal je door meerderheid. Ik ken zat VVE's waar de bewoners zelf bij toerbeurt het trappenhuis schoonmaken bijvoorbeeld. Ook zijn er zat die zelf het schilderwerk ter hand nemen of alleen het collectieve deel uitbesteden.
Ik heb het nergens over laten verslonzen? Toch? Alleen dat IK het wil uitvoeren wanneer (dus als het nodig is, en vooral NIET wanneer het onnodig is!), en de manier waarop (meeste stemmen gelden leidt vaak niet tot de technisch beste oplossing. Wel de goedkoopste, of die met de mooiste praatjes...)quote:Als je het te erg laat verslonzen kan de gemeente altijd ingrijpen, dus het compleet zelf bepalen bestaat ook niet, hooguit langdurig uitstellen.
quote:Op zondag 8 juli 2012 18:24 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
En het schilderwerk.. Stel dat je op de onderste verdieping woont, dus er zelf makkelijk bij zou kunnen, moet je desondanks toch meebetalen aan de steiger en werkzaamheden voor de rest.
Alleen dat IK het wil uitvoeren wanneer (dus als het nodig is, en vooral NIET wanneer het onnodig is!), en de manier waarop (meeste stemmen gelden leidt vaak niet tot de technisch beste oplossing. Wel de goedkoopste, of die met de mooiste praatjes...)
Vooruit al meerdere keren, gemiddeld 6 keer per jaar, gezien het aantal klanten valt dat nog best mee.quote:Op zondag 8 juli 2012 18:24 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Hij heeft het weleens meegemaakt... Non argument dus.
Ben jij familie van Blomke?quote:Over het algemeen, en zeker bij een gezonde VVE, heb je er van die zeikerds tussen zitten die vinden dat het dak moet worden vervangen, aangezien de levensduur op papier erop zit. Terwijl dat dak nog gewoon makkelijk 10 tot 20 jaar mee kan. Maar nee, niet gehinderd door enige kennis van zaken, mag iedereen meebeslissen, en aangezien er gauw paniek uitbreekt onder de mensen met 3 linkerhanden komt er dus een (nog lang niet nodig) nieuw dak op. Van jouw geld, en je kunt daar dan niks tegen doen.
Misschien moet je dan meer vragen.quote:Bovendien moet je maar afwachten aan wie het uitbesteedt wordt (meestal degene die het duurste briefpapier heeft, want dat komt lekker vertrouwd over) en op welke manier het gaat gebeuren.
[..]
Trappenhuis schoonmaken zijn de kosten niet he...
Weet wel dat er vaak een verdeelsleutel voor is, net als bij lift onderhoud.quote:En het schilderwerk.. Stel dat je op de onderste verdieping woont, dus er zelf makkelijk bij zou kunnen, moet je desondanks toch meebetalen aan de steiger en werkzaamheden voor de rest.
valt echt wel mee hoor in de praktijk.quote:[..]
Ik heb het nergens over laten verslonzen? Toch? Alleen dat IK het wil uitvoeren wanneer (dus als het nodig is, en vooral NIET wanneer het onnodig is!), en de manier waarop (meeste stemmen gelden leidt vaak niet tot de technisch beste oplossing. Wel de goedkoopste, of die met de mooiste praatjes...)
Tuurlijk maar die maakt niet uit hoe en wat betaald word. Stel er zijn 65 gelijke flats dan betaald iedereen 1/65e deel. Of je nou op de onderste of bovenste verdieping woont de rekening van de lift komt van het geheel dus betaal je ook 1/65e.quote:Op zondag 8 juli 2012 22:40 schreef klipper het volgende:
[..]
Weet wel dat er vaak een verdeelsleutel voor is, net als bij lift onderhoud.
Ja man. Gewoon blijven doordrammen over die incidentele keer dat de verwarmingsketel moet worden vervangen. En dan ook nog stoer zeggen dat dat een particulier niet lukt voor 200,-quote:Op zondag 8 juli 2012 22:40 schreef klipper het volgende:
Vooruit al meerdere keren, gemiddeld 6 keer per jaar, gezien het aantal klanten valt dat nog best mee.
Zeg nooit, nooit, maar niet dat ik weet. Maar zelfs al zou dat zo zijn, doet dan dan terzake? Volgens mij niet. Of probeer je bij gebrek aan steekhoudende argumenten het nu ineens op de man te spelen?quote:Ben jij familie van Blomke?
Mooi man. Ongevraagd verdeelsleutels opgedrongen krijgen, en er nog blij mee zijn ook.quote:Weet wel dat er vaak een verdeelsleutel voor is, net als bij lift onderhoud.
Als je niet beter weet wel ja. En dat is nou juist het probleem. 11 figuren zoals jij in een VvE van 20 man en de 9 die het wel beter kunnen zijn uitgeluld.quote:valt echt wel mee hoor in de praktijk.
Niks ongevraagds aan. Staat in de wet hoe het verdeeld moet worden. Wil je dat niet, koop dan geen appartement.quote:Op maandag 9 juli 2012 01:02 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Mooi man. Ongevraagd verdeelsleutels opgedrongen krijgen, en er nog blij mee zijn ook.
Ah, eindelijk iemand die (helaas onbewust, dat is dan wel weer jammer) doorheeft waarom je uit de buurt van VvE's moet blijven....quote:Op maandag 9 juli 2012 01:16 schreef Tikbalang het volgende:
Niks ongevraagds aan. Staat in de wet hoe het verdeeld moet worden. Wil je dat niet, koop dan geen appartement.
Ach ja zal het zelf ook niet snel meer doen. Maar toenertijd was het logische keus om appartement te kopen. Na 1 VVE vergadering had ik mijn buik er wel van vol. Was in aanbouw en bleek geen zonnewering. Kon dus wel aangebracht worden maar per raam voor zoveel en in die kleur want onder architectuur gebouwd. Bleek dus 3/4 had appartement gekocht met de nek erin stemronde ging het allemaal niet door.quote:Op maandag 9 juli 2012 01:19 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Ah, eindelijk iemand die (helaas onbewust, dat is dan wel weer jammer) doorheeft waarom je uit de buurt van VvE's moet blijven....
(Dat zeg ik toch juist al die tijd...!!!)
Ja, en dat was dus ook 1 van mijn punten... Als de meerderheid zou zeggen: Tof, roze.. Mooi man, helemaal 2015, dan ben je uitgeluld, en krijg je dus roze kozijnen...quote:Op maandag 9 juli 2012 01:35 schreef Tikbalang het volgende:
Dit appartementgebouw dus. Moesten dus antraciet grijze zonwering opkomen. Durfden sommige mensen zelfs nog te opperen waarom niet roze.
Tuurlijk.quote:Op maandag 9 juli 2012 01:02 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Ja man. Gewoon blijven doordrammen over die incidentele keer dat de verwarmingsketel moet worden vervangen. En dan ook nog stoer zeggen dat dat een particulier niet lukt voor 200,-
Nee, een willekeurige particulier niet. Maar mij wel. Makkie zelfs.
Nee hoor, maar er is nu eenmaal een sprekwoord van het glas is half vol of half leeg.quote:[..]
Zeg nooit, nooit, maar niet dat ik weet. Maar zelfs al zou dat zo zijn, doet dan dan terzake? Volgens mij niet. Of probeer je bij gebrek aan steekhoudende argumenten het nu ineens op de man te spelen?
Als je niet weet hoe zo'n systeem werkt zeg er dan ook niets over.quote:[..]
Mooi man. Ongevraagd verdeelsleutels opgedrongen krijgen, en er nog blij mee zijn ook.
[..]
Over op de man spelen genoemd..........quote:Als je niet beter weet wel ja. En dat is nou juist het probleem. 11 figuren zoals jij in een VvE van 20 man en de 9 die het wel beter kunnen zijn uitgeluld.
Wat een discussie. Ik moet hier heel hard om lachen op de maandagmorgen.quote:Op maandag 9 juli 2012 01:41 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Ja, en dat was dus ook 1 van mijn punten... Als de meerderheid zou zeggen: Tof, roze.. Mooi man, helemaal 2015, dan ben je uitgeluld, en krijg je dus roze kozijnen...
Van dat soort grillen moet je toch niet jezelf vrijwillig (door middel van een VvE) afhankelijk willen maken?
Ja, voor mij spelen vooral de lol en het plezier mee, aan het zelf uitvoeren van klussen.quote:Op maandag 9 juli 2012 08:59 schreef klipper het volgende:
Van blomke weet ik dat er wat meer mee speelt, dus daar prik ik enigzins wel doorheen.
Dat is het hele punt natuurlijk dat goed werkendeVvE. Bij die flat waar ik woonde was het verder wel goed geregeld. Maar is bij kopen van een huis wel iets om rekening mee te houden. Het gaat bij zo'n flat uiteindelijk om meerdere miljoenen waar zo'n VvE mee speelt. Als er om wat voor reden een gat mag zijn en het dak moet vervangen worden. Dan kan het zo zijn dat je opeens 10-25k mag ophoesten. En of je er dan al 1 jaar woont of 35 jaar maakt dan niet uit.quote:Op maandag 9 juli 2012 09:10 schreef blomke het volgende:
[..]
Ja, voor mij spelen vooral de lol en het plezier mee, aan het zelf uitvoeren van klussen.
Maar laten we wel wezen; voor iemand die niet van klussen houdt, of geen handgheid heeft, en/of niet van tuin&tuinieren houdt (oudere mensen, alleenstaanden), is een appartement met een goed werkende VvE, natuurlijk een prima oplossing.
Laten we daar eens naar kijken: wat is een goed werkende VvE?
Hetgeen ook voor een koophuis geldt.quote:Op maandag 9 juli 2012 09:58 schreef Tikbalang het volgende:
Als er om wat voor reden een gat mag zijn en het dak moet vervangen worden. Dan kan het zo zijn dat je opeens 10-25k mag ophoesten. En of je er dan al 1 jaar woont of 35 jaar maakt dan niet uit.
Niet helemaal. Als VvE gewoon goed loopt is dat allemaal al gereserveerd. Ik dus net mijn kot verkocht en daar in de VvE kas 10k achtergelaten. Dat verkoop je dus mee maar zie je niet terug in de verkoopprijs. Wanneer er dus een gat is, wel reden dan om minder te bieden.quote:
Precies. Dus altijd naar de notulen en financiële gegevens van de VvE vragen voordat je een bod doet, dan weet je precies waar je aan toe bent.quote:Op maandag 9 juli 2012 10:44 schreef Tikbalang het volgende:
[..]
Niet helemaal. Als VvE gewoon goed loopt is dat allemaal al gereserveerd. Ik dus net mijn kot verkocht en daar in de VvE kas 10k achtergelaten. Dat verkoop je dus mee maar zie je niet terug in de verkoopprijs. Wanneer er dus een gat is, wel reden dan om minder te bieden.
Ik val - wel Sodom en Gomorra - in katzwijm.quote:Op maandag 9 juli 2012 16:11 schreef HetKlusKonijn het volgende:
En dan nog iets: bij grote flats wordt het financiële beheer vaak uitbesteed aan een beheersmaatschappij of iets dergelijks. Soms hebben dergelijke clubs het gereserveerde geld van tientallen VvE's onder hun beheer. En... soms gaan die clubs ook nog eens door wanbeheer failliet, waardoor het gereserveerde geld in de boedel valt en de mensen die die bedragen dus soms jarenlang hebben ingelegd, in één klap hun hele gereserveerde kapitaal kwijt zijn.![]()
Ehmmm... Dat mag ook gewoon bij een ruitjeshuis hoor. En, vertel eens? Is het een ratjetoe?quote:Op maandag 9 juli 2012 09:07 schreef p-etr-a het volgende:
Stel je voor dat je in een rijtjeshuis woont en iedereen mag zelf bepalen wanneer hij onderhoud pleegt, welke kleuren de kozijnen hebben en of hij roze, paarse of bruine zonwering wil. Dat wordt een ratjetoe en is m.i. veel lelijker dan één lijn trekken, of het nu de lijn is die ik mooi vind of wat iemand anders kiest.
Niet weten hoe het werkt? Ik ben blij dat ik er inmiddels 11 jaar vanaf ben en zelf kan bepalen wat ik aan mijn woning doe.quote:Op maandag 9 juli 2012 08:59 schreef klipper het volgende:
Als je niet weet hoe zo'n systeem werkt zeg er dan ook niets over.
Denk dat er weinigen op Fok! zijn die meer van het leven genieten dan ik.quote:Kijk naar buiten, de zon schijnt, geniet eens van het leven man.
Sterker nog; als je een rijtje allemaal hetzelfde huizen ziet dan zijn ze of nieuw, of het zijn huurwoningen.quote:Op dinsdag 10 juli 2012 02:29 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Ehmmm... Dat mag ook gewoon bij een ruitjeshuis hoor. En, vertel eens? Is het een ratjetoe?
Bij mij in de straat niet hoor. En in ieder geval godzijdank geen eenheidsworst....
Gelukkig wel.quote:Op dinsdag 10 juli 2012 02:35 schreef Leandra het volgende:
Maar bij koopwoningen zie je na een paar jaar altijd verschillen.
Daaraan herken je inderdaad de soort woningen: huur of koop. Frappant vind ik altijd de voordeuren: bij huur de eenheidsvoordeur, bij koop een diversiteit aan modellen, kleuren en uitvoeringen.quote:Op dinsdag 10 juli 2012 02:35 schreef Leandra het volgende:
Sterker nog; als je een rijtje allemaal hetzelfde huizen ziet dan zijn ze of nieuw, of het zijn huurwoningen.
Maar bij koopwoningen zie je na een paar jaar altijd verschillen.
Ik begrijp wat je bedoelt, al heb ik nooit met een VvE te maken gehad; ik heb wel "vaklui" over de vloer gehad...... maar probeer je nu te genieten van je DHZ-vrijheid en wees blij voor mensen die het nodig hebben, dat er VvE's bestaan.quote:Op dinsdag 10 juli 2012 02:32 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
Ik ben blij dat ik er inmiddels 11 jaar vanaf ben en zelf kan bepalen wat ik aan mijn woning doe.
quote:Op dinsdag 10 juli 2012 11:50 schreef Dr.Hilfiger het volgende:
Je zocht een bevestiging van je reeds gemaakte keuze bedoel je?
nouja, dat dus.quote:Op woensdag 11 juli 2012 13:38 schreef _VoiD_ het volgende:
het is toch wel gangbaar om het aantal "stemmen" dat iemand heeft te tellen naar rato van woonoppervlak. Alleen dan win je natuurlijk nog nooit van een vereniging die meerdere appartementen heeft.
Maar inderdaad, het allergrootste nadeel van een appartement is toch wel de VvE. Je kan hoog en laag springen als je het ergens niet mee eens bent, maar als jij de enige bent, dan gaat het wel gewoon door....
dat is ook irritant.quote:Op woensdag 11 juli 2012 13:53 schreef Tikbalang het volgende:
In de flat waar ik woonde was iedereen gewoon eigenaar. Toen werd er een nieuwe naast gebouwd met 40% sociale huur erin. Goedkoopste unit in die flat ging de deur uit voor 225k von en de duurste voor 450k. Ik zou daar zelf nooit maar dan ook nooit en appartement in gekocht hebben. Bij woningstichtingen moet je gewoon ver uit de buurt blijven als huiseigenaar.
Hoe kan dat nou ooit 'sociale huur' zijn, in een flat met die koopprijzen?quote:Op woensdag 11 juli 2012 13:53 schreef Tikbalang het volgende:
In de flat waar ik woonde was iedereen gewoon eigenaar. Toen werd er een nieuwe naast gebouwd met 40% sociale huur erin. Goedkoopste unit in die flat ging de deur uit voor 225k von en de duurste voor 450k. Ik zou daar zelf nooit maar dan ook nooit en appartement in gekocht hebben. Bij woningstichtingen moet je gewoon ver uit de buurt blijven als huiseigenaar.
Alles gaat toch gewoon naar rato van het vloeroppervlak (en dus naar rato van de koopsom)?quote:Op woensdag 11 juli 2012 14:07 schreef WRH het volgende:
[..]
dat is ook irritant.
niets ten nadele van lagere verkoopprijs, maar mensen die bv een appartement van 1,5 ton kopen hebben vaak toch wel een ander bestedingspatroon / bestedingsruimte dan de mensen die een appartement van 4,5 ton kopen en als je die mensen in 1 gebouw zet dan weet je bijna zeker dat ze er qua besteding van VVE gelden niet samen uit gaan komen.
Aan de overkant van de straat bedoel ik dan dus. Een toren van 19 verdiepingen hoog met een slingerding eraangebouwd. Met die VvE had ik dus niks van doen maar alleen dat al lezen dat in een flalt die jij wilt kopen er ook Sociale Huur zit nee bedankt.quote:Op donderdag 12 juli 2012 03:31 schreef HetKlusKonijn het volgende:
[..]
Hoe kan dat nou ooit 'sociale huur' zijn, in een flat met die koopprijzen?
Je zegt 'ernaast', hoe kan eea dan onder dezelfde VvE vallen?
nee ik bedoel dus waar het geld van de VVE aan uitgegeven wordt. (dus niet wat er aan de VVE betaald wordt)quote:Op donderdag 12 juli 2012 03:33 schreef HetKlusKonijn het volgende:
[..]
Alles gaat toch gewoon naar rato van het vloeroppervlak (en dus naar rato van de koopsom)?
Het bestedingspatroon van individuele kopers heeft hier toch niks mee te maken - je weet waar je aan begint, het te betalen bedrag aan de VvE is naar rato, en wettelijk geregeld, dus ik zie dat probleem niet zo.
Ja totdat ze zelf vast komen te zitten in een lift. Maar dat is ook alweer geregeld wettelijk. Minimaal 1 jaarlijkse keuring. Maar reserveren is wel nodig uiteindelijk of je nou wil of niet. Uiteindelijk krijg je aan een appartement net als een gewoon huis ook groot onderhoud. 100k euro is dan helemaal niks.quote:Op donderdag 12 juli 2012 08:24 schreef WRH het volgende:
[..]
nee ik bedoel dus waar het geld van de VVE aan uitgegeven wordt. (dus niet wat er aan de VVE betaald wordt)
uit ervaring kan ik zeggen dat de mensen met de veel duurdere appartementen het nut wel inzagen van reserve tbv groot onderhoud en de mensen die veel minder te besteden hadden dat absoluut niet wilden, die zaten bv ook tegen onderhoud van de liften aan te hikken, vonden ze maar onzin.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |