Ok, want ik heb best veel soorten bier gedronken maar zo'n sorachi ace blijft echt een WTTFFF??F?F???-ervaring.quote:
Dat moet hem zijn ja!quote:Op zaterdag 24 maart 2012 22:47 schreef DeZwabber het volgende:
deze toevallig?
http://www.ratebeer.com/b(...)e-single-hop/165486/
Ik heb trouwens stiekem een beetje geproefd van D's bier vanmiddag. Het is nog in de navergisting dus het gaat nog wel veranderen maar ik heb het idee dat het een heeeeel goed bier wordtquote:Op zaterdag 24 maart 2012 22:47 schreef DeZwabber het volgende:
deze toevallig?
http://www.ratebeer.com/b(...)e-single-hop/165486/
Klinkt goed.quote:Op zaterdag 24 maart 2012 22:54 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ik heb trouwens stiekem een beetje geproefd van D's bier vanmiddag. Het is nog in de navergisting dus het gaat nog wel veranderen maar ik heb het idee dat het een heeeeel goed bier wordt
Echt heel duidelijk chocolade. Romig.
Ja het is een Russian Imperial Stout. Ik denk echt dat íe lekker gaat worden. Maar we zullen het over een paar maanden zien. Op de fles verandert een bier behoorlijkquote:
Nice, ben benieuwdquote:Op zaterdag 24 maart 2012 22:54 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ik heb trouwens stiekem een beetje geproefd van D's bier vanmiddag. Het is nog in de navergisting dus het gaat nog wel veranderen maar ik heb het idee dat het een heeeeel goed bier wordt
Echt heel duidelijk chocolade. Romig.
La Cervecita Nuestra de Cada Día (eerste drie)quote:Op dinsdag 27 maart 2012 00:04 schreef IPA het volgende:
@Curchulain Welke winkel precies? Mooie lijst iig.
Kopen en proevenquote:Op dinsdag 27 maart 2012 10:55 schreef avw1982 het volgende:
Iemand ervaring met Palm Sauvin? Lijkt me een lekker biertje voor de zomer.
Heb toevallig vandaag al eerder verteld over mijn ervaring, hier een kopie:quote:Op dinsdag 27 maart 2012 10:55 schreef avw1982 het volgende:
Iemand ervaring met Palm Sauvin? Lijkt me een lekker biertje voor de zomer.
Ok naamgenoot, dan heb ik dat vandaag inderdaad al gelezen.quote:Op dinsdag 27 maart 2012 15:45 schreef IPA het volgende:
[..]
Heb toevallig vandaag al eerder verteld over mijn ervaring, hier een kopie:
Ik heb het bier gehad op KBC Den Bosch vorig jaar. Was erg benieuwd naar het nieuwe product van Palm. Ik vond het bier wel aardig maar licht tegenvallend. Het bier smaakt door de 4,6% alcohol een beetje licht en dun en er zat niet veel koolzuur op. Het hoppige valt ook enigszins tegen.. Het is wel een lekker fris bier maar het is toch meer moutig en graanachtig. Zodra je het doorslikt is het ook meteen weg.
Wel een lekker licht biertje voor als het 30 graden is dus, maar niet echt een bijzondere ervaring.
@Curchulain Ah dat is niet echt in de buurt.
Vandaag weer eens naar Mitra Van Bergen (EHV) geweest en weer goed geslaagd. Weer een aantal bieren gevonden die ik nog niet kende. Voor de lekker ook nog een flesje Brew Dog Hardcore IPA en Duchesse de Bourgogne gekocht.
Amarillo heeft bij mij heel lang in de top gestaan als favoriete bier. Je kunt ook de Zomerhop van de Molen eens proberen, die vond ik net iets lekkerder, maar lijkt heel veel op de Amarillo.quote:Op dinsdag 27 maart 2012 16:01 schreef muzas het volgende:
Van 't weekend de mij veel aangeraden Chouffe Houblon op, maar ik werd er niet warm of koud van. Prima biertje, maar had een minder wauw-effect dan een troubadour magma bijvoorbeeld. Verder bij de BBQ een grote fles Molen Amarillo opengetrokken en die gaan we nog eens op herhaalrecept halen. Heel lekker bier, ook bij de BBQ.
Niets dat bij mij lekkerder is dan de Dubbel en Dwars van De Molen qua IPA. Jammer dat het niet meer gemaakt wordt.quote:Op dinsdag 27 maart 2012 19:59 schreef IPA het volgende:
[..]
Amarillo heeft bij mij heel lang in de top gestaan als favoriete bier. Je kunt ook de Zomerhop van de Molen eens proberen, die vond ik net iets lekkerder, maar lijkt heel veel op de Amarillo.
Chouffe Houblon, Gouden Carolus Hopsinjoor, Hopus, Brand UP.quote:Op dinsdag 27 maart 2012 20:04 schreef tjoptjop het volgende:
Iemand nog wat tips voor me. Qua pils houd ik vooral van de wat bittere (hoppig?) soorten als bijv. Jever of Bitburger. Ik heb een tijdje terug met veel plezier enkele ipa's gedronken Brewdog o.a. en Winterhop van de Molen.
Deze smaakten mij erg goed, wat zijn andere soorten die ik mogelijk lekker zou vinden?
Ik ben geen fan van die weeïge zoete biertjes overigens
Als je Brewdog lekker vind dan vind je veel Amerikaanse IPA's ook lekker denk ik (Brewdog is wel Schots, maar Amerikaanse stijl). Als je de Hardcore IPA lekker vind dan moet je voor Amerikaanse Imperial/Double IPA's gaan. Ook Emelisse (NL) heeft goede bieren. De Molen (NL) heeft veel lekkers. Bijvoorbeeld hun Engels is ook lekker hoppig, bitter, fruitig en ik geloof 4,5% ongeveer.. Amerikaans ook (weet alleen niet of die nog te krijgen is). Ligt niet zo ver uit de buurt van een pils qua abv, alleen smaakt het veel lekkerder naar mijn mening.quote:Op dinsdag 27 maart 2012 20:04 schreef tjoptjop het volgende:
Iemand nog wat tips voor me. Qua pils houd ik vooral van de wat bittere (hoppig?) soorten als bijv. Jever of Bitburger. Ik heb een tijdje terug met veel plezier enkele ipa's gedronken Brewdog o.a. en Winterhop van de Molen.
Deze smaakten mij erg goed, wat zijn andere soorten die ik mogelijk lekker zou vinden?
Ik ben geen fan van die weeïge zoete biertjes overigens
Ik vond de Eem Warrior nogal tegenvallen. Wat Ramses heb je gelijk.quote:Op dinsdag 27 maart 2012 20:12 schreef IPA het volgende:
[..]
Als je Brewdog lekker vind dan vind je veel Amerikaanse IPA's ook lekker denk ik (Brewdog is wel Schots, maar Amerikaanse stijl). Ook Emelisse (NL) heeft goede bieren. De Molen heeft veel lekkers. Bijvoorbeeld hun Engels is ook lekker hoppig, bitter, fruitig en ik geloof 4,5% ongeveer.. Amerikaans ook (weet alleen niet of die nog te krijgen is). Ligt niet zo ver uit de buurt van een pils qua abv, alleen smaakt het veel lekkerder naar mijn mening.
Ramses (NL) heeft ook lekkere bieren die vaak lekker hoppig zijn. De Eem (NL) ook, bijvoorbeeld de Warrior.. Binnen Nederland zal al veel te vinden zijn wat je goed bevalt!
Er komen er weer wat mee bij ja. Uit de grond schieten zou ik niet zeggen maar het aantal groeit zekerquote:Op dinsdag 27 maart 2012 20:20 schreef tjoptjop het volgende:
Kijk, daar kan ik wat mee, thnx. Van Brewdog had ik de Punk IPA en die is echt![]()
![]()
Dat terzijde, ik heb het idee dat de kleine brouwerijtjes momenteel als paddenstoelen uit de grond schieten. Is dat ook zo of is het puur perceptie van mijn kant?
Punk IPA is ook iets teruggebracht qua percentage. Vorige week 'de nieuwe' dus op en die is helaas toch wateriger geworden. Voorheen was 'ie genialer.quote:Op dinsdag 27 maart 2012 20:20 schreef tjoptjop het volgende:
Kijk, daar kan ik wat mee, thnx. Van Brewdog had ik de Punk IPA en die is echt![]()
![]()
Dat terzijde, ik heb het idee dat de kleine brouwerijtjes momenteel als paddenstoelen uit de grond schieten. Is dat ook zo of is het puur perceptie van mijn kant?
Punk IPA is van het vat zoveel beter dan van de flesquote:Op dinsdag 27 maart 2012 20:23 schreef IPA het volgende:
[..]
Punk IPA is ook iets teruggebracht qua percentage. Vorige week 'de nieuwe' dus op en die is helaas toch wateriger geworden. Voorheen was 'ie genialer.
Er komen inderdaad veel brouwerijen bij. Berghoeve, Brouwerij Liefde is nu nieuw geloof ik, Dochter van de Korenaar is niet heel nieuw maar wordt ook steeds bekender, de Molen speelt internationaal een rol, Emelisse gaat ook die kant op.. In Amsterdam zat geloof ik weer een nieuwe. Rooie Dop is van een groep jongens op Ratebeer, waarbij ik ook wel verwachtingen heb.. Genoeg actie iig.
Wie weetquote:
Niet in NL zeker?quote:Op dinsdag 27 maart 2012 20:25 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Punk IPA is van het vat zoveel beter dan van de fles
Wat? Vaten Punk? Jawel hoorquote:
De groothandel? Bij ons in de kroeg hebben ze er een zooi van gehadquote:
Ah ok, ik dacht aan een bar die het op tap had.quote:Op dinsdag 27 maart 2012 20:58 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
De groothandel? Bij ons in de kroeg hebben ze er een zooi van gehad
Eeeh....quote:Op dinsdag 27 maart 2012 20:59 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Ah ok, ik dacht aan een bar die het op tap had.
Ik zie mezelf niet zo'n fust op te drinken
quote:Op dinsdag 27 maart 2012 20:58 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
De groothandel? Bij ons in de kroeg hebben ze er een zooi van gehad
Anders ik welquote:Op dinsdag 27 maart 2012 21:25 schreef muzas het volgende:
Lijkt me echt gaaf als ie in de winkel komt.
Hij is inderdaad vrij uniekquote:Heb ik wel een stuk rijden voor over. Ben sinds die DIPA helemaal vergooid aan de IPA's. Maar ben er nog niet eentje tegen gekomen die op die van jouw leek.
Gehad leek mij verleden tijd ofwel tijdelijke tap oid. Ik ban benieuwd of (en dus welke) er kroegen zijn die het op tap hebben (momenteel?)quote:
Ja, het vervelen tijd, laatste vat is net 2 weken leeg geloof ik. Andere kroegen weet ik niet.quote:Op dinsdag 27 maart 2012 21:31 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Gehad leek mij verleden tijd ofwel tijdelijke tap oid. Ik ban benieuwd of (en dus welke) er kroegen zijn die het op tap hebben (momenteel?)
Er zijn meerdere van dat soort pakketten. Kijk hier eens, een Nederlandse winkel: http://www.brouwmarkt.nl/komplete-bierpaketten-c-208_214.htmlquote:Op woensdag 28 maart 2012 14:40 schreef muzas het volgende:
Nu heb ik dus eens zitten kijken daar zo'n coopers starterskit. Is dat wat? Het is verre van 'echt' brouwen natuurlijk, maar in hoeverre heb je er zelf nog invloed op? Kun je varieren? Of is het wel heel erg het zelfde idee als 'alleen nog afbakken'?
Inédit is best te pruimen. Voor een Spaans industriebier is het zelfs heel goed te pruimen.quote:Op woensdag 28 maart 2012 14:14 schreef travelman het volgende:
Vanmiddag een fles Estrella Inedit gekregen; van het weekend eens proeven.
"Inedit is a unique coupage of barley malt and wheat, flavored with coriander, orange peel and liquorice.
Inedit is the first beer specifically created to accompany food. It is born from the conviction that a beer that could be paired with the utmost respect to the best cuisine was necessary. That is its aim and its virtue, and that is what makes Inedit different, special and unique.
Has been created by Damm brewmasters, heirs to a century-old tradition, and developers of highly appreciated beers, and by Ferran Adrià, Juli Soler and El Bulli’s sommeliers’ team."
Coopers starterspakket is waar het voor 8 Wired Brewing allemaal mee is begonnen (http://8wired.co.nz/background)quote:Op donderdag 29 maart 2012 00:33 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Er zijn meerdere van dat soort pakketten. Kijk hier eens, een Nederlandse winkel: http://www.brouwmarkt.nl/komplete-bierpaketten-c-208_214.html
Er is niet veel variatie mogelijk maar misschien is dat niet zo erg de eerste keer
Ze bestaan uit een siroop of moutextract dat gekookt moet worden en daarna moet er gewoon gist bij. Ze zijn zeker niet verkeerd
Vraag het ook hier eens: Eigen bier brouwen
Popolon gebruikt dat soort pakketten.
Ik heb het gedaan met een brewfirm pakket. Het brouwen is eigenlijk niet meer dan ranja aanmaken. Het afkoelen van het wort ging bovendien waarschijnlijk te langzaam waardoor het bier geinfecteerd is.. Oftewel als je een flesje opent komt het bier er vol gas uitgespoten.quote:Op woensdag 28 maart 2012 14:40 schreef muzas het volgende:
Nu heb ik dus eens zitten kijken daar zo'n coopers starterskit. Is dat wat? Het is verre van 'echt' brouwen natuurlijk, maar in hoeverre heb je er zelf nog invloed op? Kun je varieren? Of is het wel heel erg het zelfde idee als 'alleen nog afbakken'?
"Gushers" zijn lang niet altijd het gevolg van een infectie.quote:Op donderdag 29 maart 2012 21:01 schreef IPA het volgende:
[..]
Ik heb het gedaan met een brewfirm pakket. Het brouwen is eigenlijk niet meer dan ranja aanmaken. Het afkoelen van het wort ging bovendien waarschijnlijk te langzaam waardoor het bier geinfecteerd is.. Oftewel als je een flesje opent komt het bier er vol gas uitgespoten.
Wel leuk om een keer te doen, maar echt brouwen is het idd niet.
Dat is ook een logische verklaring hoor.quote:Op donderdag 29 maart 2012 23:53 schreef IPA het volgende:
Vond het de meest logische verklaringHet kan goed een uur of 3,5 hebben staan afkoelen en heb gelezen dat de kans op infectie groeit naarmate het afkoelen tijd inneemt.
Het bier smaakt opzich best oké, als je nog een beetje in het glas kunt opvangen :p
Als je dit nog leest, kun je dan kijken of ze de Houten Haarlemmer al hebben?quote:
Ik zal sowieso voor je kijken vandaag.quote:Op zaterdag 31 maart 2012 10:53 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Als je dit nog leest, kun je dan kijken of ze de Houten Haarlemmer al hebben?
Eergister nog niet iigquote:Op zaterdag 31 maart 2012 10:53 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Als je dit nog leest, kun je dan kijken of ze de Houten Haarlemmer al hebben?
quote:Op zaterdag 31 maart 2012 11:03 schreef Watertornado het volgende:
[..]
Ik zal sowieso voor je kijken vandaag.
Vervelend. Volgens Jopen lag het eraan dat ze nog geen etiketten hebben.quote:
quote:Op zaterdag 31 maart 2012 11:07 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Vervelend. Volgens Jopen lag het eraan dat ze nog geen etiketten hebben.
Ik heb ooit zo'n soortgelijk pakket gekocht, maar het was geen onverdeeld succes. Had het te lang in de kast laten staan, waardoor de ingrediënten al enige tijd over datum waren toen ik er mee aan de slag ging. Het vat leek een klein beetje te lekken waardoor er allemaal drab was ontstaan en het bier vond ik niet super. Het is wel grappig om een keer te doen en als je spullen op orde zijn krijg je waarschijnlijk een veel beter resultaat dan ik hadquote:Op woensdag 28 maart 2012 14:40 schreef muzas het volgende:
Nu heb ik dus eens zitten kijken daar zo'n coopers starterskit. Is dat wat? Het is verre van 'echt' brouwen natuurlijk, maar in hoeverre heb je er zelf nog invloed op? Kun je varieren? Of is het wel heel erg het zelfde idee als 'alleen nog afbakken'?
Nog 2 tot 3 weken.quote:Op zaterdag 31 maart 2012 11:07 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Vervelend. Volgens Jopen lag het eraan dat ze nog geen etiketten hebben.
Bron?quote:
quote:Op zaterdag 31 maart 2012 22:08 schreef muzas het volgende:
Zojuist aan de bar gevraagd, maar ook hier de houten Haarlemmer misgelopen. "Hebben we.... Oh niet meer" exacte quote.
Jopen Adriaan Rose.quote:Op zondag 1 april 2012 11:02 schreef regularjoeback het volgende:
Mooie topic dit. Ik ben op zoek naar zoete biersoorten die niet al te zwaar zijn.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
quote:Op zondag 1 april 2012 14:10 schreef borisz het volgende:
[..]
Jopen Adriaan Rose.Delirium RedSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Beter onethisch dan oneetbaar
Wat is niet al te zwaar?quote:Op zondag 1 april 2012 11:02 schreef regularjoeback het volgende:
Mooie topic dit. Ik ben op zoek naar zoete biersoorten die niet al te zwaar zijn.
De rode Chimay inderdaad, wil je minder alcohol kun je ook denken aan bijvoorbeeld een oud bruin, Palm en De Koninck.quote:Op maandag 2 april 2012 20:34 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Wat is niet al te zwaar?
Ik zeg bruine bieren. Rochefort 6, Chimay, dat soort dingen.
Amstel Malt is óók zoet. Oh, en fruitbieren, zoete kriekbieren.quote:Op dinsdag 3 april 2012 00:48 schreef FrankRicard het volgende:
[..]
De rode Chimay inderdaad, wil je minder alcohol kun je ook denken aan bijvoorbeeld een oud bruin, Palm en De Koninck.
Ja zowel RB en BA als andrejesquote:Op woensdag 4 april 2012 19:24 schreef IPA het volgende:
Ook in ben ingeloot bij de Sligro (zou er iemand niet ingeloot zijn?). Ga er 2 agen, 1 drinken en 3 traden als ik trades kan vinden.
Zijn er hier nog meer ratebeer/beeradvocate beergeeks?
Flesjes, m'n vriendin heeft een pasje, maar verder ken ik geen Sligro mensen dus heb maar 1 pakket. Ben zelf toch niet zo heel kapot van Westvleteren dus 1 is ook genoeg. Anders wordt het ook wel duur.quote:Op donderdag 5 april 2012 11:50 schreef andrejes het volgende:
[..]
Ja zowel RB en BA als andrejes
Maar praat je over bricks of flessen??? 2 agen 1 drinken en 3 traden![]()
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |