Ja, het vervelen tijd, laatste vat is net 2 weken leeg geloof ik. Andere kroegen weet ik niet.quote:Op dinsdag 27 maart 2012 21:31 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Gehad leek mij verleden tijd ofwel tijdelijke tap oid. Ik ban benieuwd of (en dus welke) er kroegen zijn die het op tap hebben (momenteel?)
Er zijn meerdere van dat soort pakketten. Kijk hier eens, een Nederlandse winkel: http://www.brouwmarkt.nl/komplete-bierpaketten-c-208_214.htmlquote:Op woensdag 28 maart 2012 14:40 schreef muzas het volgende:
Nu heb ik dus eens zitten kijken daar zo'n coopers starterskit. Is dat wat? Het is verre van 'echt' brouwen natuurlijk, maar in hoeverre heb je er zelf nog invloed op? Kun je varieren? Of is het wel heel erg het zelfde idee als 'alleen nog afbakken'?
Inédit is best te pruimen. Voor een Spaans industriebier is het zelfs heel goed te pruimen.quote:Op woensdag 28 maart 2012 14:14 schreef travelman het volgende:
Vanmiddag een fles Estrella Inedit gekregen; van het weekend eens proeven.
"Inedit is a unique coupage of barley malt and wheat, flavored with coriander, orange peel and liquorice.
Inedit is the first beer specifically created to accompany food. It is born from the conviction that a beer that could be paired with the utmost respect to the best cuisine was necessary. That is its aim and its virtue, and that is what makes Inedit different, special and unique.
Has been created by Damm brewmasters, heirs to a century-old tradition, and developers of highly appreciated beers, and by Ferran Adrià, Juli Soler and El Bulli’s sommeliers’ team."
Coopers starterspakket is waar het voor 8 Wired Brewing allemaal mee is begonnen (http://8wired.co.nz/background)quote:Op donderdag 29 maart 2012 00:33 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Er zijn meerdere van dat soort pakketten. Kijk hier eens, een Nederlandse winkel: http://www.brouwmarkt.nl/komplete-bierpaketten-c-208_214.html
Er is niet veel variatie mogelijk maar misschien is dat niet zo erg de eerste keer
Ze bestaan uit een siroop of moutextract dat gekookt moet worden en daarna moet er gewoon gist bij. Ze zijn zeker niet verkeerd
Vraag het ook hier eens: Eigen bier brouwen
Popolon gebruikt dat soort pakketten.
Ik heb het gedaan met een brewfirm pakket. Het brouwen is eigenlijk niet meer dan ranja aanmaken. Het afkoelen van het wort ging bovendien waarschijnlijk te langzaam waardoor het bier geinfecteerd is.. Oftewel als je een flesje opent komt het bier er vol gas uitgespoten.quote:Op woensdag 28 maart 2012 14:40 schreef muzas het volgende:
Nu heb ik dus eens zitten kijken daar zo'n coopers starterskit. Is dat wat? Het is verre van 'echt' brouwen natuurlijk, maar in hoeverre heb je er zelf nog invloed op? Kun je varieren? Of is het wel heel erg het zelfde idee als 'alleen nog afbakken'?
"Gushers" zijn lang niet altijd het gevolg van een infectie.quote:Op donderdag 29 maart 2012 21:01 schreef IPA het volgende:
[..]
Ik heb het gedaan met een brewfirm pakket. Het brouwen is eigenlijk niet meer dan ranja aanmaken. Het afkoelen van het wort ging bovendien waarschijnlijk te langzaam waardoor het bier geinfecteerd is.. Oftewel als je een flesje opent komt het bier er vol gas uitgespoten.
Wel leuk om een keer te doen, maar echt brouwen is het idd niet.
Dat is ook een logische verklaring hoor.quote:Op donderdag 29 maart 2012 23:53 schreef IPA het volgende:
Vond het de meest logische verklaringHet kan goed een uur of 3,5 hebben staan afkoelen en heb gelezen dat de kans op infectie groeit naarmate het afkoelen tijd inneemt.
Het bier smaakt opzich best oké, als je nog een beetje in het glas kunt opvangen :p
Als je dit nog leest, kun je dan kijken of ze de Houten Haarlemmer al hebben?quote:
Ik zal sowieso voor je kijken vandaag.quote:Op zaterdag 31 maart 2012 10:53 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Als je dit nog leest, kun je dan kijken of ze de Houten Haarlemmer al hebben?
Eergister nog niet iigquote:Op zaterdag 31 maart 2012 10:53 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Als je dit nog leest, kun je dan kijken of ze de Houten Haarlemmer al hebben?
quote:Op zaterdag 31 maart 2012 11:03 schreef Watertornado het volgende:
[..]
Ik zal sowieso voor je kijken vandaag.
Vervelend. Volgens Jopen lag het eraan dat ze nog geen etiketten hebben.quote:
quote:Op zaterdag 31 maart 2012 11:07 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Vervelend. Volgens Jopen lag het eraan dat ze nog geen etiketten hebben.
Ik heb ooit zo'n soortgelijk pakket gekocht, maar het was geen onverdeeld succes. Had het te lang in de kast laten staan, waardoor de ingrediënten al enige tijd over datum waren toen ik er mee aan de slag ging. Het vat leek een klein beetje te lekken waardoor er allemaal drab was ontstaan en het bier vond ik niet super. Het is wel grappig om een keer te doen en als je spullen op orde zijn krijg je waarschijnlijk een veel beter resultaat dan ik hadquote:Op woensdag 28 maart 2012 14:40 schreef muzas het volgende:
Nu heb ik dus eens zitten kijken daar zo'n coopers starterskit. Is dat wat? Het is verre van 'echt' brouwen natuurlijk, maar in hoeverre heb je er zelf nog invloed op? Kun je varieren? Of is het wel heel erg het zelfde idee als 'alleen nog afbakken'?
Nog 2 tot 3 weken.quote:Op zaterdag 31 maart 2012 11:07 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Vervelend. Volgens Jopen lag het eraan dat ze nog geen etiketten hebben.
Bron?quote:
quote:Op zaterdag 31 maart 2012 22:08 schreef muzas het volgende:
Zojuist aan de bar gevraagd, maar ook hier de houten Haarlemmer misgelopen. "Hebben we.... Oh niet meer" exacte quote.
Jopen Adriaan Rose.quote:Op zondag 1 april 2012 11:02 schreef regularjoeback het volgende:
Mooie topic dit. Ik ben op zoek naar zoete biersoorten die niet al te zwaar zijn.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
quote:Op zondag 1 april 2012 14:10 schreef borisz het volgende:
[..]
Jopen Adriaan Rose.Delirium RedSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Beter onethisch dan oneetbaar
Wat is niet al te zwaar?quote:Op zondag 1 april 2012 11:02 schreef regularjoeback het volgende:
Mooie topic dit. Ik ben op zoek naar zoete biersoorten die niet al te zwaar zijn.
De rode Chimay inderdaad, wil je minder alcohol kun je ook denken aan bijvoorbeeld een oud bruin, Palm en De Koninck.quote:Op maandag 2 april 2012 20:34 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Wat is niet al te zwaar?
Ik zeg bruine bieren. Rochefort 6, Chimay, dat soort dingen.
Amstel Malt is óók zoet. Oh, en fruitbieren, zoete kriekbieren.quote:Op dinsdag 3 april 2012 00:48 schreef FrankRicard het volgende:
[..]
De rode Chimay inderdaad, wil je minder alcohol kun je ook denken aan bijvoorbeeld een oud bruin, Palm en De Koninck.
Ja zowel RB en BA als andrejesquote:Op woensdag 4 april 2012 19:24 schreef IPA het volgende:
Ook in ben ingeloot bij de Sligro (zou er iemand niet ingeloot zijn?). Ga er 2 agen, 1 drinken en 3 traden als ik trades kan vinden.
Zijn er hier nog meer ratebeer/beeradvocate beergeeks?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |