abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_108381342
registreer om deze reclame te verbergen
Wat is schizofrenie?

Schizofrenie is een ziekte van (bepaalde delen van) de hersenen waarbij gebleken is dat iemand psychotisch (wat is psychose) kan worden en niet meer goed kan functioneren. Met 'niet goed meer functioneren' wordt bedoeld dat iemand minstens een half jaar minder goed functioneert dan men op grond van z'n talenten, opvoeding, opleiding en kansen zou mogen verwachten. Men spreekt van "een knik in de levenslijn".
Voor het functioneren geldt dat men de situatie moet kunnen vergelijken met vroeger.
Psychotisch is men als men, gedurende een maand, door verstoring van de waarneming (hallucinaties), het denken (verstoorde gedachtegang en wanen) en/of het gedrag (schokkerige bewegingen, zich terugtrekken, verwaarlozing), het contact met de realiteit (ten dele) verliest.
Hallucinaties zijn waarnemingen zonder dat de zintuigen geprikkeld worden en komen het meeste voor in de vorm van een stem of meerdere stemmen die vaak commentaar geven op wat degene die hallucineert net denkt of aan het doen is. Hallucinaties kunnen ook de andere zintuigen betreffen, zoals de reuk, de smaak, de tast-/aanrakingszin en het gezichtsvermogen. Vaak ziet men wel aan iemand of hij of zij hallucineert. Familieleden merken dat iemand zit te luisteren naar iets wat zij niet kunnen horen.

Verstoorde gedachtegang blijkt direct wanneer we iemand niet meer kunnen volgen omdat wat gezegd wordt onlogisch is, onsamenhangend of verward. Het is een heel nare ervaring om te merken dat op deze manier geen echt contact meer mogelijk is.
Wanen zijn denkbeelden of overtuigingen die onjuist zijn. Iemand is er bijvoorbeeld van overtuigd dat hij of zij afgeluisterd wordt door de televisie of dat de dingen die men op de televisie ziet een speciale boodschap voor betrokkene inhouden.

Verstoorde bewegingen worden vaak ervaren als bewegingen die door iemand anders gedaan worden. Soms is er verminderde beweging, tot volledige stilstand toe. De patiënt heeft er meestal geen verklaring voor en als als hij die wel heeft, dan zien we de verstoorde gedachten: "Buitenaardse krachten hebben chips in mijn hersenen geplaatst waardoor zij precies weten wat ik denk en waardoor zij mij kunnen bewegen."

Bij verstoord sociaal gedrag leeft de patiënt vaak teruggetrokken en dreigt men sociaal geïsoleerd te raken. Ook zelfverwaarlozing en vervuiling zou je hier onder kunnen rekenen. Zwerven over straat, in zichzelf lopen te praten of juist zomaar tegen iemand beginnen te schreeuwen is ook verstoord sociaal gedrag. Voor familieleden en vrienden is het meestal snel duidelijk of iemand "verstoord" gedrag heeft.

Om goed in kaart te brengen om welke ziekteverschijnselen (symptomen) het gaat onderscheidt men zgn. positieve en negatieve symptomen.

Positieve symptomen zijn verschijnselen die aanwezig zijn en er niet horen te zijn. Hieronder vallen:

• wanen
• hallucinaties
• vreemd gedrag

Negatieve symptomen zijn verschijnselen die ontbreken waar ze wel zouden moeten zijn. Hieronder vallen:

• geen of weinig gevoelsmatige betrokkenheid (afgevlakt affect, apathie)
• geen spontane deelname aan een gesprek (apathie)
• geen of weinig vermogen om initiatieven te nemen (avolitie, apathie)
• weinig wilskracht/doorzettingsvermogen (apathie)
• onvermogen om ergens plezier aan te beleven (anhedonie, apathie)
• geen of weinig deelname aan sociale interacties (apathie)
• weinig aandacht en concentratievermogen

Negatieve symptomen kunnen aan een eerste psychose vooraf gaan. Ze worden dan vaak niet herkend als symptomen van schizofrenie. De diagnose "schizofrenie" kan pas worden gesteld als er een psychotische episode van een maand (geweest) is en iemand minstens een half jaar minder goed kan functioneren.

Bron: http://www.e-psychiater.nl/html/psychiatrie/schizofrenie.php
I dare you all to write one more thing that you won't say to my face. - Marilyn Manson
pi_108382303
Zo. Eindelijk beginnen met huiswerk. Ik heb tot dinsdag om 120 pagina's door te werken. Heb ik al een hele week uit zitten stellen.

Beetje James Brown om de stemmen te overstemmen (haha) en aan de slag.
Ik en mijn leger van stokstaartjes.
pi_108385740
quote:
7s.gif Op zaterdag 25 februari 2012 14:11 schreef Karboenkeltje het volgende:
Zo. Eindelijk beginnen met huiswerk. Ik heb tot dinsdag om 120 pagina's door te werken. Heb ik al een hele week uit zitten stellen.
Sommige mensen presteren beter wanneer de deadline inzicht komt :+
Leerse iig.
quote:
Beetje James Brown om de stemmen te overstemmen (haha) en aan de slag.
Ach James Brown :D
Eddy Murpy in de film 48 hrs is ook zo'n fan van hem :o
pi_108385787
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
7s.gif Op zaterdag 25 februari 2012 14:11 schreef Karboenkeltje het volgende:
Zo. Eindelijk beginnen met huiswerk. Ik heb tot dinsdag om 120 pagina's door te werken. Heb ik al een hele week uit zitten stellen.

Beetje James Brown om de stemmen te overstemmen (haha) en aan de slag.
succes! ^O^
pi_108386364
Ik heb net de platenspeler maar eens gepakt en een LP van James Brown opgezet.
Had al lange tijd het idee om het allemaal weer eens onder het stof vandaan te halen.
I dare you all to write one more thing that you won't say to my face. - Marilyn Manson
pi_108386629
Vandaag heb ik de Cello Suites van J. S. Bach gekocht. Wilde al een hele tijd een mooie opname van deze muziek hebben. Het is echt fantastisch.

Heb verder niks te melden.
  zaterdag 25 februari 2012 @ 16:54:36 #7
340799 Madame_Paon
We're gonna die young
pi_108386643
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
14s.gif Op zaterdag 25 februari 2012 16:54 schreef Gewas het volgende:
Vandaag heb ik de Cello Suites van J. S. Bach gekocht. Wilde al een hele tijd een mooie opname van deze muziek hebben. Het is echt fantastisch.

Heb verder niks te melden.
Bachs Cello Suites. _O_
There's a lesson that you always have to learn
Through the consequence of fire comes the burn
pi_108406317
quote:
14s.gif Op zaterdag 25 februari 2012 16:54 schreef Madame_Paon het volgende:

[..]

Bachs Cello Suites. _O_
Het is echt prachtig. Ik denk dat ik de komende tijd niks anders meer luister, haha.

Zit zo een beetje op internet te lezen en kom dan vaak allerlei nare ziektes en aandoeningen tegen. Ik heb de vervelende neiging om dan te denken dat ik zelf ook iets mankeer. Ik heb daar een paar jaar geleden heel lang therapie voor gehad (wat toen goed heeft geholpen). Misschien maar eens opzoeken wat we toen allemaal hebben opgeschreven.

Laatste dagen merk ik dat de vogels beginnen te fluiten in de ochtend. Misschien voelen de vogels dat de lente er begint aan te komen. :)
pi_108406426
Ik zat te denken... ik denk nu al 7 jaar dat ik iets mankeer.

Daarom hebben ze mij schizofrenie gegeven. ;(
pi_108406456
Goedemorgen

Ja hier ook alweer vrolijk gefluit zodra het licht wordt, gister leek het, als je uit de wind zat tenminste, wel een zomerdag. Nu is het wat grijs nog.

Je kan er ook voor kiezen... gewoon niet zulke info te lezen Gewas, als je weet dat het je geen goed gevoel geeft.

Mijn vader en zijn medische encyclopedie werden onafscheidelijk.......Als puber tdt heb ik me stellig voorgenomen dat onderstaand gezegde gewoon een waarheid is.

"Een mens lijdt het meest van het lijden dat men vreest"
pi_108406594
http://www.psy.nl/index.php?id=133

Misschien interessant voor jou Demon.
Dan vooral het interview met Egbert Tellegen
pi_108457061
@Zusterclivia: Ik had hem laatst ook al in "Boeken" gezien, dus ik ken het verhaal al wel een beetje, maar als ik zijn uitleg van psychose hoor, is voor mij wel duidelijk dat er met mij iets anders aan de hand is. Het is eigenlijk de duidelijkste uitleg die ik tot nu toe heb gehoord en het maakt me er een beetje onzeker over.
Het komt op die manier heel anders op mij over dan mijn eigen ervaring, maar aan de andere kant herken ik het ook compleet. Nogal vaag dus. Ik denk dat dat komt, omdat ik me eigenlijk 2 keer de zelfde periode herinner.
Ik herinner me het zo als het in mijn dossier staat en zoals ik het een beetje beschrijf in mijn verhaal. Wat 2 compleet verschillende werelden zijn, maar ik kan er niet achter komen welke echt is.

Mijn gedachte verder:

Ik denk dat er tijdens mijn psychose te veel naar maar drie aspecten van mijn ziektebeeld zijn gekeken. Namelijk: Hallucinaties, achterdocht en depressiviteit. Daardoor is niet gezien dat er op het moment ook spraken was van paranoia en waanideeën. Zo heb ik ook alleen antwoord gegeven op vragen die aan mij gesteld werden en niet vragen die aan mij gesteld hadden moeten worden.
Over het algemeen gaat het vaststellen van een hallucinatie in een bepaald verloop: Ik neem iets waar wat andere niet waar nemen, maar heb in eerste instantie niet door dat dit gene er niet daadwerkelijk is en zal op er op reageren alsof het echt is en ook denken dat het echt is. Daarna komt er een (korte) perioden waarin ik nadenk over wat ik heb meegemaakt. Daarbij beredeneer ik dan dat wat ik zag niet echt was, omdat andere het niet zagen of omdat het onlogisch was. Vervolgens deel ik mijn psychiater/hulpverlener mede dat ik een hallucinatie heb gehad, waarna hij denkt dat het een pseudohallucinatie is geweest.

Voor mij zijn nu een aantal dingen onduidelijk:
-Wat houd een pseudohallucinatie in?
-Is door verkeerde vraagstelling/beantwoording van vragen misschien wel de verkeerde diagnose gesteld?
-Past het beeld dat hallucinaties ontstaan op jonge leeftijd wel bij mijn huidige diagnose?
-Is mijn realiteitstoetsing wel daadwerkelijk in takt geweest of is dit slechts de waarneming van de hulpverlening geweest?

Ik kan mij herinneren dat ik tijdens mijn opnamen en de periode daarvoor ontzettend bang was voor mijn hallucinaties en dat ik ook bang was om dingen te doen als eten en slapen. Ik was bang voor mijn hallucinaties en om vermoord te worden door bijvoorbeeld vergiftiging.
Ook kan ik mij herinneren dat dingen daadwerkelijk waren zoals die in mijn dossier stonden, dat ik compleet helder was, geen last had van waanideeën en altijd hallucinaties kon onderscheiden van de werkelijkheid. Alleen ben ik bang dat deze herinnering niet correct is.

Het beeld wat ik van mezelf heb is dat er wel degelijk waanideeën zijn geweest, alleen dat ik deze niet opvallend heb geuit.

[ Bericht 56% gewijzigd door Demon_from_heaven op 27-02-2012 12:28:13 ]
I dare you all to write one more thing that you won't say to my face. - Marilyn Manson
pi_108460882
@Demon_from_heaven

Het probleem met waanideeën is dat je niet door hebt dat het een waanidee is en dat het voor jezelf de absolute waarheid is.

Over je vragen over hallucinaties kan misschien iemand anders antwoord op geven.

quote:
"Een mens lijdt het meest van het lijden dat men vreest"
Dat vind ik er een om te onthouden.
pi_108464788
@gewas: Het weten dat ik waanideeën had, is puur achteraf. Op het moment zelf was het ook mijn waarheid, maar probeerde ik het alleen maar te verbergen.
I dare you all to write one more thing that you won't say to my face. - Marilyn Manson
pi_108493919
hallo, ik lees al een tijdje mee, ik heb ook de diagnose schizofrenie gekregen.
pi_108494184
Zo, ik zit weer op werk. Huiswerk niet (of amper) gedaan maar daar is begrip voor. Ik heb wel een beetje de indruk dat er te aardig tegen me gedaan wordt. Maar goed, als ik gepushed word ga ik volautomatisch bokken. Maar goed, zonder druk en verdere afspraken zit ik me alleen maar te verstoppen voor mijn hallucinaties.

Typisch detail: de opmerking die ik het meest hoor is: "Ik heb er genoeg van." Zo kan ik het in ieder geval nog eens zijn met de stemmen.

Hoi Tgirl. :)
Ik en mijn leger van stokstaartjes.
pi_108498373
Dit kom ik net tegen, misschein hebben mensen er iets aan.

http://www.ziekenhuis.nl/(...)6690&categorie_id=20
Kreeg ooit sprookjes te horen. Zit nu in therapie.
pi_108500189
Tja, dat psychiaters zich voornamelijk bezighouden met medicatie verrast me amper.

Ik heb zelf een beetje (veel) de indruk dat het voorschrijven van allerlei rommel op trial and error basis gaat. Ik slik mijn spul eigenlijk alleen maar om de hulpverleners een beetje tevreden te houden. Heb verder weinig hoop dat medicatie zal werken dus... tja, het is dan maar hopen dat een of andere lobbyist mijn psych trakteert op een fijn etentje. Dan komt er tenminste wat positiefs uit...

Hoewel mijn psychiaters meestal nog in opleiding zijn dus ik betwijfel of ze door de industrie getrakteerd worden.
Ik en mijn leger van stokstaartjes.
pi_108506454
En zojuist heb ik bericht gehad van de school bij de deeltijd, deze hebben mij ook al niets te bieden. De wereld verteld me weer eens de pleuris te krijgen en maar weer eens normaal te worden. Nou, die kut wereld kan van mij de tyfus krijgen.

Ik heb mijn behandelaar en arts al weken niet meer gezien, alleen die cognitieve gedragstherapeut die denkt dat alles weer werkt met concentratieoefeningen, Ik ben geen zweverig typ.
Inmiddels is iedereen die ik mag het land uit, dus zit ik de komende week alleen. Volgens mij word dit de kutste week in een jaar tijd.

Somberheid omhoog, hallucinaties omhoog, concentratie omlaag. Mijn hersenen hebben er geen zin meer in. Zo meteen het er maar uit wandelen, misschien helpt dat.
I dare you all to write one more thing that you won't say to my face. - Marilyn Manson
pi_108508817
Goedenavond

Wat een teleurstelling voor je Demon, zie je door het bos de bomen nog wel?
Ik hoop dat je snel contact kan maken met iemand die er duidelijkheid in gaat aanbrengen.
Wat een gedoe allemaal.
Betekent dit nu dat niet aan de Deeltijd kunt beginnen?
Nou inderdaad Sjors mee en in de benen dan maar, beetje leegmaken dat hoofd.

Welkom tgirl88 :)
pi_108511885
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2012 12:34 schreef Gertje-Plongers het volgende:
Dit kom ik net tegen, misschein hebben mensen er iets aan.

http://www.ziekenhuis.nl/(...)6690&categorie_id=20
De onderzoeken die Whitaker in Anatomy of an Epidemic noemt, lijken erop te wijzen dat antipsychotica, en zeker langdurig gebruik daarvan, de kansen om functioneel terug te keren in de samenleving drastisch verminderen. Een belangrijk onderzoek dat keek naar de resultaten van 20 jaar wel of niet medicatie gebruiken, bij schizofrenie en schizo-affectieve stoornissen: http://www.madinamerica.c(...)-the-drugs-to-blame/

Ik weet nog niet echt ik ervan denk. Heb ook 2 documentaires besteld die gaan over medicijnloos behandeling en herstel ('Take These Broken Wings' en 'Healing Homes' van Daniel Mackler).
pi_108544582
Ohja, ook nog hallo Tgirl. Was even vergeten hallo te zeggen, was in een slechte bui, zoals je kan lezen. :)

Verder: Ik voel weer dat ik achteruit ga en snel nu. Ik kan totaal niet meer denken en schrijven gaat met moeite. School zit er totaal niet in en alles om mij heen begint heel chaotisch te voelen, terwijl ik in een grote leegte in m'n leven zit. Het voelt nogal beklemmend.
Ik kan geen 2 dingen te gelijk meer, ook niet als het puur iets onthouden is.

Verder voel ik me nogal eenzaam, ik zit de hele dag alleen en heb niets te doen.

Mijn behandelaar vraagt mij altijd het leven een cijfer te geven, ik geef het een 5. Ik kan er nog mee leven, maar leuk is anders.
I dare you all to write one more thing that you won't say to my face. - Marilyn Manson
  woensdag 29 februari 2012 @ 14:56:24 #23
351185 Quisho
Pay attention, it's free
pi_108545125
Eindelijk nieuws, gelukkig krijg ik geen rechtelijke machtiging, ook geen voorwaardelijke *O* Ik ben in gaan zien dat ik soms de waarheid niet ervaar als in het echt, maar ik weiger alsnog medicatie, omdat die in het verleden niet geholpen hebben en ik er heel veel nadelen van ondervond. Nu ze mij niet kunnen dwingen om medicatie te nemen zeggen ze dat ze mij niet meer verder kunnen helpen en ga ik weer terug naar ambulante begeleiding.

Wel beziggewest met het inschrijven bij RIBW instellingen, hopelijk duurt het niet al te lang want ik voel me hier nog steeds niet op mijn gemak, al is het idee dat ik afgeluisterd wordt wel verminderd, zelfs zonder medicatie.

Demon ik herken dat gevoel heel erg, bedoel je ook beklemmend in de zin van dat alles wat om je heen gebeurt op jouw gericht is? Ik heb dat wel :'(
pi_108545259
@Quisho: Ik denk dat ik op het moment alleen nog maar de dingen zie die op mij gericht zijn/lijken. Dus het is moeilijk daar over te oordelen.
Ik kan nu bijvoorbeeld het nieuws niet meer kijken of nieuwe info binnen krijgen die niet over mij gaat, dat komt gewoon niet binnen. Het leven draait even puur en alleen om mij in mijn hoofd.
I dare you all to write one more thing that you won't say to my face. - Marilyn Manson
pi_108546618
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2012 18:59 schreef eldodo het volgende:

[..]

De onderzoeken die Whitaker in Anatomy of an Epidemic noemt, lijken erop te wijzen dat antipsychotica, en zeker langdurig gebruik daarvan, de kansen om functioneel terug te keren in de samenleving drastisch verminderen. Een belangrijk onderzoek dat keek naar de resultaten van 20 jaar wel of niet medicatie gebruiken, bij schizofrenie en schizo-affectieve stoornissen: http://www.madinamerica.c(...)-the-drugs-to-blame/

Ik weet nog niet echt ik ervan denk. Heb ook 2 documentaires besteld die gaan over medicijnloos behandeling en herstel ('Take These Broken Wings' en 'Healing Homes' van Daniel Mackler).
Super, ik ben benieuwd daarnaar. Bedankt voor de info.
Kreeg ooit sprookjes te horen. Zit nu in therapie.
  woensdag 29 februari 2012 @ 15:47:27 #26
351185 Quisho
Pay attention, it's free
pi_108546892
quote:
0s.gif Op woensdag 29 februari 2012 15:00 schreef Demon_from_heaven het volgende:
@Quisho: Ik denk dat ik op het moment alleen nog maar de dingen zie die op mij gericht zijn/lijken. Dus het is moeilijk daar over te oordelen.
Ik kan nu bijvoorbeeld het nieuws niet meer kijken of nieuwe info binnen krijgen die niet over mij gaat, dat komt gewoon niet binnen. Het leven draait even puur en alleen om mij in mijn hoofd.
Oh, ik heb het gelukkig niet bij elektronische apparaten, maar wel overal waar ik ben. Niet dat ze mij wat willen aandoen maar dat iedereen op mij let. Wel dat iedereen dat individueel doet, ik denk niet dat het een complot is.

Maar wandelen in de natuur zonder andere mensen helpt soms wel. Alleen is er helaas niet veel natuur hier, daarom wil ik graag verhuizen naar het oosten of noorden van het land, ik heb hier verder toch geen verplichtingen of sociaal netwerk. Ik heb het idee dat mijn problemen daar ook overgaan, mijn behandelaar zegt wel van niet maar ik kan het niet anders zien.

Heb je ook het gevoel dat je in huis in de gaten wordt gehouden?
pi_108547242
Ik heb op het moment dat gevoel niet zo ernstig, maar ik voel wel dat het zit te komen en dat is een slecht teken. Nu zijn het alleen maar "gosuto" die mij in de gaten houden, maar ook dat gevoel is bagger.

Ik hoop niet weer op dat punt te raken waar ik overal complotten zie. Zo heb ik een tijdje gehad dat ik bang was gevolgd en afgeluisterd te worden. Ook heb ik een keertje een sniper gezien en vet veel camera's. Visuele hallucinaties helpen niet echt mee.
I dare you all to write one more thing that you won't say to my face. - Marilyn Manson
pi_108547560
Welkom Tgirl88!

@Demon_from_heaven

Dat de hele wereld om jezelf draait op de momenten dat je slecht in je vel zit herken ik en eigenlijk denk ik dat het ook heel logisch is. Misschien is het wel een soort verdediging van de hersenen (weet eigenlijk niet hoe ik het moet verwoorden).

Ik had het gister niet kunnen bedenken dat het vandaag best een goede dag zou worden. Goede voornemens lopen weer volgens plan.

Net anderhalf uur Insurgency gedaan (schietspel). Enorm goede manier om te ontspannen. Ga ik de komende dagen vaker doen.
  woensdag 29 februari 2012 @ 19:59:14 #29
351185 Quisho
Pay attention, it's free
pi_108556924
quote:
0s.gif Op woensdag 29 februari 2012 15:56 schreef Demon_from_heaven het volgende:
Ik heb op het moment dat gevoel niet zo ernstig, maar ik voel wel dat het zit te komen en dat is een slecht teken. Nu zijn het alleen maar "gosuto" die mij in de gaten houden, maar ook dat gevoel is bagger.

Ik hoop niet weer op dat punt te raken waar ik overal complotten zie. Zo heb ik een tijdje gehad dat ik bang was gevolgd en afgeluisterd te worden. Ook heb ik een keertje een sniper gezien en vet veel camera's. Visuele hallucinaties helpen niet echt mee.
Yep dat laatste is ook mijn ziektebeeld, behalve een sniper dan. Vroeger had ik het gevoel ook thuis, maar dat is afgenomen. Hoewel ik me nog niet helemaal comfortabel voel beneden, en dat is toch niet echt leuk, want dan voel ik me nergens echt veilig.

Daarom hoop ik dat de wachtlijsten van de RIBW niet al te lang duren, of anders een sociale huurwoning.

Wat zijn gosuto? Sorry als je het al een keer uitgelegd had, maar ik had dit topic eventjes niet gevolgd.
pi_108557330
Gosuto is de naam voor mijn mensachtige hallucinaties.
I dare you all to write one more thing that you won't say to my face. - Marilyn Manson
pi_108559184
Ik vind het nieuwste deel van mijn verhaal onleesbaar en veel te grof. Gaat over zelfverwonding en ben 'm nu aan het schrijven. Eigenlijk moet ik voor dit deel iemand vragen om het eerst te lezen voor ik het online plaats.
I dare you all to write one more thing that you won't say to my face. - Marilyn Manson
pi_108567937
Ok, nu is het nieuwste deel van mijn verhaal af. Gosuto 11 . Deze heeft mij moeite gekost, maar het is me gelukt en ik kan nu denk ik wel weer doorschrijven.

Maar even iets anders. Ik kwam er vandaag achter dat als je "Gosuto" Google t dat je vrij snel op dit topic uitkomt. Ofterwijl, mijn ouders hebben het hier ook gevonden. Niet dat dat erg is, ik schrijf hier eigenlijk niets dat ze niet mogen weten.
Wat trouwens ook betekend dat ik niet zo anoniem ben, maar daar kan ik ook wel mee leven :)
I dare you all to write one more thing that you won't say to my face. - Marilyn Manson
pi_108575135
Is er iemand die zich al heeft aangemeld bij de nieuwe site van Parnassia om vriendschappen te zoeken en/of een date te zoeken? (als je je ervaring hier wil delen natuurlijk)

Vroeg me af of het voor mij een goed idee is aangezien de eenzaamheid erger begint te worden.

Maar goed, vandaag een rustdag. Kamer opruimen en dan de hele dag Insurgency spelen. 8-)
pi_108575278
Vannochtend erg vroeg wakker. Rond 4 uur.

Denk dat ik vandaag maar wat ga schrijven en gamen. Gisteren Mass Effect 2 "gekocht", dus daar ook maar wat tijd in steken. En misschien wat oefenen met basgitaar spelen.

Ik voel me vrij matig, maar aangezien ik me gister slecht voelde is het wel een kleine verbetering. Afwachten of mijn behandelaar mijn mailtje heeft ontvangen van eergisteren (Normaal reageerd hij direct), anders moet ik die nog een keer gaan sturen.
I dare you all to write one more thing that you won't say to my face. - Marilyn Manson
pi_108575405
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2012 07:33 schreef Gewas het volgende:
Is er iemand die zich al heeft aangemeld bij de nieuwe site van Parnassia om vriendschappen te zoeken en/of een date te zoeken? (als je je ervaring hier wil delen natuurlijk)

Vroeg me af of het voor mij een goed idee is aangezien de eenzaamheid erger begint te worden.

Maar goed, vandaag een rustdag. Kamer opruimen en dan de hele dag Insurgency spelen. 8-)
Ik zeg doen Gewas :Y

@Demon

Kan het zijn dat je behandelaar misschien een weekje vrij is? Het is tenminste bij ons nu schoolvakantie waardoor veel behandelaren er deze week niet zijn.
Is het mogelijk voor jou om contact met het secretariaat van je behandelaar op te nemen dan weet je het zeker en zit je niet brodeloos te wachten....vooral omdat je schrijft dat je altijd dezelfde dag nog contact terug krijgt.
pi_108575439
@zusterclivia: Mijn behandelaar was tot gisteren met vakantie, ik had ook een bouncer op m'n bericht gehad, maar ik had wel verwacht dat hij dan gisteren wel zou antwoorden. Mijn GGZ zit niet dicht, ben er afgelopen maandag ook nog geweest.
Dus misschien is het bericht niet in z'n inbox gekomen.
I dare you all to write one more thing that you won't say to my face. - Marilyn Manson
pi_108575510
Oké, ja de voorjaarsvakantie is in 2e verdeeld en onze regio is nu vrij, maar de GGZ is natuurlijk gewoon open, die sluit eigenlijk nooit.

Wacht anders tot 12 uur af en dan nog geen reactie.......nogmaals mailtje sturen?
pi_108575579
@zusterclivia: Bij mijn aanmelding bij de GGZ kerstvakantie 2010-2011 was de GGZ wel dicht en had ik 2 weken vertraging. De regio waarin ik woon is nu ook vrij ja.
Ik was ook inderdaad vanplan nog even te wachten, maar dan maar tot 10 uur, dan heeft het mij lang genoeg geduurd.
I dare you all to write one more thing that you won't say to my face. - Marilyn Manson
pi_108575699
@ Demon

Wat kan het toch per regio verschillen :{

10 uur is ook een prima tijd, maar ik las uit je post dat je niet zo wilde pushen daarom gulden middenweg als in 12 uur.
Ik zelf daarintegen zou het mailtje al gestuurd hebben btw :@ :+
pi_108576868
Soms zie ik ook dingen die er niet zijn. En denk ik dingen waarvan ik weet dat het niet zo is. De medicatie zorgt ervoor dat ik niet weer een grote psychose krijg.
pi_108577216
@Tgirl88

Nogmaals welkom.

Is het dagelijkse leven een beetje te doen voor je, ik bedoel wat doe je zoal
op de dag?
pi_108577536
@Tgirl88: Je bent hier aan het juiste adres om die dingen te bespreken. En uhh, wat zusterclivia zegt.
I dare you all to write one more thing that you won't say to my face. - Marilyn Manson
pi_108579043
Het is wel te doen. Ik doe 1x per week vrijwilligerswerk. Soms 2x

En ik wandel af en toe en luister muziek. Soms kook ik of bak ik iets. ( ik ben een vrouw, lukt me alleen niet om mijn profiel te wijzigen)

Het hangt er eigenlijk vanaf hoe ik me voel. Als ik me goed voel doe ik veel en als ik me niet zo lekker in mijn vel voel, dan doe ik eigenlijk niets
pi_108580547
Hoi Tgirl. Herkenbaar hoe je weinig doet als je niet lekker in je vel zit. Ik doe ook echt geen zak als ik weer een wat matigere bui heb.

Je schreef dat je medicatie ervoor zorgt dat je niet weer een grote psychose krijgt. Ik ben benieuwd, heb je de indruk dat het werkt en wat heb je voor medicatie?
Ik en mijn leger van stokstaartjes.
pi_108580656
Ik heb wel de indruk dat het werkt. Maar het werkt niet helemaal. Ik zie af en toe nog steeds hallucinaties en heb soms last van wanen. Ik slik 4 mg Risperdal. Heb ook ervaring met Zyprexa en abilify. Ik vindt Risperdal wel het fijnst werken.

Ik kan niet echt tegen de negatieve symptomen. Dat vindt ik wel vervelend.
pi_108583784
@Tgirl88: Ik heb zelf risperdal gehad, maar daar werd ik heel erg depressief en moe van. Nu sinds kerst aan de abilify, maar dat zorgt alleen dat ik heel wazig zie. Dapper dat je wel nog medicijnen probeert, ik heb zelf met heel veel moeite abilify ingenomen en neem het nog steeds liever niet in.
I dare you all to write one more thing that you won't say to my face. - Marilyn Manson
pi_108586851
Ook ik doe weinig als ik niet lekker in mijn vel zit, ik geloof dat dat wel een menselijk "trekje" is.

@Tgirl
Gelukkig dat de medicatie doet waarvoor ingenomen en dat je daardoor redelijk kan meedraaien :)

Wat doe je voor vrijwilligerswerk?

Misschien kun je in je profiel je geslacht wijzigen, anders even vragen bij het FB topic, altijd wel iemand die weet hoe het moet.
pi_108591111
Zo, net dus naar de tabakzaak geweest om sigaretten te halen. Toen ik thuis kwam besefte ik dat er eigenlijk weer niks aan de hand was. Niks vreemds gebeurt of iets dergelijks.

Ik zit de Cello Suites van Bach veel te luisteren de afgelopen dagen. Deze muziek begint steeds mooier te worden.
pi_108627701
Net per ongeluk mijn verhaal van mijn computer verwijderd. Wat betekend dat ik een stuk opnieuw kan gaan schrijven, daar baal ik flink van.

Ik moest vandaag naar het ziekenhuis om bloed te prikken en had na een tijdje het gevoel dat de politie achter mij aan zat. Erg vervelend weer, maar ik doe er niets aan.
Ik heb reactie gehad van mijn behandelaar en hij noemt het "Onacceptabel" dat ik niet naar de deeltijd kan. Ofterwijl, hij heeft een nieuwe afspraak gemaakt en gaat met me mee naar de deeltijd.
I dare you all to write one more thing that you won't say to my face. - Marilyn Manson
pi_108630109
Vandaag naar de overkant gelopen om bier te halen. Kreeg weer last van angst. Afrekenen lukte bijna niet omdat mijn handen zo stonden te trillen. Wat zullen de mensen wel niet denken.

Vandaag ook nog iets van 30 bladzijdes uit het boek "Herinneringen van een Engelbewaarder" gelezen van W.F. Hermans. In dit boek spreekt de beschermengel OF de duivel tegen het hoofdpersonage. Redelijk herkenbaar: positieve gedachten tegen negatieve. Sowieso zijn de onderwerpen in de boeken van Hermans voor mij vaak herkenbaar.

Zit nu Franstalige muziek te luisteren omdat dit mij altijd terug doet denken aan Parijs waar ik hele warme herinneringen aan heb.

pi_108632895
En weer weekend :D

Goeie aktie van je behandelaar Demon.....wie weet wat er uit dat gesprek komt.
En balen van je geskipte verhaal, altijd lastig om het op dezelfde manier weer op papier te krijgen.

Ik dacht dat je gestopt was met bier drinken Gewas, of zijn het alcoholvrije biertjes? :+
Verder vervelend die angstaanval, ik hoop voor je dat die inmiddels weer gezakt is.

Iedereen een prettig weekend w/
pi_108638974
Jij ook een leuk weekend zusterclivia

Zulke angstaanvallen zijn inderdaad niet zo leuk
pi_108655967
quote:
7s.gif Op vrijdag 2 maart 2012 18:05 schreef zusterclivia het volgende:
En weer weekend :D

Goeie aktie van je behandelaar Demon.....wie weet wat er uit dat gesprek komt.
En balen van je geskipte verhaal, altijd lastig om het op dezelfde manier weer op papier te krijgen.

Ik dacht dat je gestopt was met bier drinken Gewas, of zijn het alcoholvrije biertjes? :+
Verder vervelend die angstaanval, ik hoop voor je dat die inmiddels weer gezakt is.

Iedereen een prettig weekend w/
Was dus echt bier. Voelde me eenzaam (jaja) en het was vrijdagmiddag dus ik dacht, waarom niet. Maar de rest van het weekend ga ik gebruiken om alles weer op een rijtje te krijgen.

Die angst is echt verstikkend. Daar gaat de therapie hopelijk bij helpen.

Ik denk dat ik een hele vreemde blik in mijn ogen heb als ik angstig en paranoide ben. Heb op zo'n moment wel eens een foto van mezelf gemaakt, schrok me rot. :P
pi_108656440
Een schizofreen staat nooit alleen, met raad en daad staat hij paraat. Zolang zij maar alleen verstaat wat goed beraad.
Kreeg ooit sprookjes te horen. Zit nu in therapie.
pi_108656497
Soms..... moet je gewoon toegeven aan iets zoals bij jou een biertje op de vrijdag....eigenlijk niks mis mee Gewas ik denk dat menig 1 het weekend zo inluid. En zolang je je grens weet ga je er goed mee om imo.

Lukt het je nu beter om naar de afspraken te gaan? En is de behandeling al begonnen of is er een wachtlijst?

Die foto moet confronterend voor je zijn idd en ja als iemand echt angstig is zie je dat in de ogen en houding.......zo gespannen vooral en overtuigd zijnde van het "dreigende gevaar"..........(maar welk gevaar is vaak niet begrijpelijk uit te leggen voor een buitenstaander)
pi_108661463
Al een paar dagen op rij aan het schrijven. Heb 2 hoofdstukken van een ander verhaal geschreven. Of beter gezegd, herschreven, want het plot lag al tijden klaar.
Denk dat ik de rest van het weekend ook aan het schrijven ben. Bevalt mij prima, lekker rustig ook en het leid mij op dit moment goed af.
Goede gesprekken met mijn ouders de laatste tijd, dat is ook wel prettig, dat dat kan.

Komende week is het druk, voor mij dan, 4 dokters afspraken staan. Denk wel dat dat goed gaat, alleen wel vermoeiend.

Prettig weekend iedereen! :)
I dare you all to write one more thing that you won't say to my face. - Marilyn Manson
pi_108664078
quote:
7s.gif Op zaterdag 3 maart 2012 09:15 schreef zusterclivia het volgende:
Soms..... moet je gewoon toegeven aan iets zoals bij jou een biertje op de vrijdag....eigenlijk niks mis mee Gewas ik denk dat menig 1 het weekend zo inluid. En zolang je je grens weet ga je er goed mee om imo.

Lukt het je nu beter om naar de afspraken te gaan? En is de behandeling al begonnen of is er een wachtlijst?

Die foto moet confronterend voor je zijn idd en ja als iemand echt angstig is zie je dat in de ogen en houding.......zo gespannen vooral en overtuigd zijnde van het "dreigende gevaar"..........(maar welk gevaar is vaak niet begrijpelijk uit te leggen voor een buitenstaander)
Naar afspraken gaan is nog steeds een probleem bij mij. Volgende week moet de therapie beginnen.

Mensen hebben het altijd meteen in de gaten als je je niet goed voelt, alsof het op je gezicht geschreven staat. Soms best vervelend.

Oh ja, ik heb nu een cd-rek gemaakt voor alle Franstalige muziek.

Jullie ook allemaal een fijn weekend. w/
pi_108666558
Hallo allemaal, ik lees ook al een tijdje mee.

Ik heb geen schizofrenie. Heb wel een keer een lichte psychose gehad, dus bepaalde dingen die ik hier lees zijn voor mij wel herkenbaar. Maar daarover later misschien meer (als jullie daarin geinteresseerd zijn tenminste).

Maar de reden dat ik hier nu post is het volgende: een vriend van mij heeft wel schizofrenie.
Het gaat nu goed met hem. En nu komt het dus: ik ben verliefd op hem, maar durf het niet te zeggen. Ben bang dat het te veel prikkels voor hem zijn en ik hem daarmee belast...herkennen jullie dit?

Of kan ik het gewoon zeggen? Heb hier en daar op internet gelezen dat verliefdheid juist een trigger voor een psychose kan zijn dus vandaar dat ik voorzichtig wil zijn. Ik weet ook niet of het klopt dus vandaar mijn vraag.

Bedankt alvast en ik hoop dat jullie het ok vinden als ik hier vaker post.
Fijn weekend allemaal! :)
pi_108668532
Welkom Dolse,

Natuurlijk willen wij wel meer over jou weten, als je het ten minste wil vertellen. Altijd leuk als er iemand mee post.
Ik zou niet weten wat de beste keuzen is wat dat betreft, maar ik heb er wel een beetje ervaring mee. Ikzelf ben tijdens mijn zwaardere perioden verliefd geraakt en dat heeft mij er heel erg doorheen geholpen.
Ik denk dat de veiligste keuze is om er op dit moment gewoon voor die persoon te zijn, ik denk dat je dan vanzelf wel een moment tegen komt waarop je je gevoelens kunt uiten.

Gr Demon

En verder: Ik merk dat ik de laatste tijd steeds minder rook, dat terwijl het mij wel steeds helpt als ik erg gestrest ben. Verder is het een erg eenzame week, maar wel productief, ik heb wel lekker veel geschreven.
I dare you all to write one more thing that you won't say to my face. - Marilyn Manson
pi_108672023
Zo. Vandaag en morgen niets te doen, zal dus ook veel op bed liggen. Gisteren met 5 Euro naar de kroeg gegaan en toch een stuk of vijf biertjes weten te krijgen. Heb ik een beetje tweeledig gevoel bij; aan de ene kant voel ik me een klaploper en aan de andere kant vind ik het fijn dat iedereen weet dat ik weinig te besteden heb en me wel een biertje gunt.

Morgen gaat vervelent worden want mijn shag is bijna op. Aargh.
Ik en mijn leger van stokstaartjes.
pi_108672077
Hallo allemaal, nieuw hier. :W
  zaterdag 3 maart 2012 @ 19:13:53 #62
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_108672806
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 maart 2012 18:50 schreef roos94 het volgende:
Hallo allemaal, nieuw hier. :W
Zelf bekend met schizofrenie, of iemend in je omgeving?
The love you take is equal to the love you make.
pi_108672951
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 maart 2012 19:13 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Zelf bekend met schizofrenie, of iemend in je omgeving?
Ik zelf niet maar een goede vriend van mij wel, ik dacht misschien kunnen jullie me helpen met wat vragen.
pi_108673135
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 maart 2012 19:18 schreef roos94 het volgende:

[..]
ik dacht misschien kunnen jullie me helpen met wat vragen.
Mmm, dan moet je niet bij mij zijn want (1) ik ben niet genegen tot introspectie en (2) zoals ik tegen één van mijn psychiaters zei: "Uw beroep interesseert mij niet."

Tenzij ik zaken herken, dan heb ik misschien iets te melden.

[ Bericht 2% gewijzigd door Karboenkeltje op 03-03-2012 19:25:45 (Toevoeging en correctie.) ]
Ik en mijn leger van stokstaartjes.
pi_108673754
Welkom Roos94,
Je kan altijd vragen stellen of we antwoorden weten, kom je vanzelf achter. Ik geef wel antwoord als ik een antwoord weet.

Demon
I dare you all to write one more thing that you won't say to my face. - Marilyn Manson
pi_108674488
quote:
Maar de reden dat ik hier nu post is het volgende: een vriend van mij heeft wel schizofrenie.
Het gaat nu goed met hem. En nu komt het dus: ik ben verliefd op hem, maar durf het niet te zeggen. Ben bang dat het te veel prikkels voor hem zijn en ik hem daarmee belast...herkennen jullie dit?
Misschien wel, maar misschien ook wel niet dat is niet met zekerheid vast te stellen.... :D welkom trouwens Dolshe.

"Liefde heelt alle wonden" Of " liefde overwint alles" Plus "niet geschoten is altijd mis" of "wie niet waagt wie niet wint" Kortom trek je" stoute schoentjes" aan en geef het een kans.

Hoewel ik snap dat je huiverig bent, denk ik wel dat hij het zal willen weten hoe je tegenover hem staat. Succes ermee iig, ik hoop dat het leuk voor jullie uitpakt :)

@Gewas
quote:
Naar afspraken gaan is nog steeds een probleem bij mij. Volgende week moet de therapie beginnen.
Ha.... dat is mooi te lezen eindelijk werken aan een probleem.
quote:
Mensen hebben het altijd meteen in de gaten als je je niet goed voelt, alsof het op je gezicht geschreven staat. Soms best vervelend.
Hoewel ik " het vervelend vinden" wel een beetje begrijp, vind ik de belangstelling dan wel weer aardig.
quote:
Oh ja, ik heb nu een cd-rek gemaakt voor alle Franstalige muziek.
Handig en georganiseerd. :D

Welkom Roos94.
pi_108674862
Deze topic is natuurlijk geen: "Wat luister je nu?" maar toch:

Ik draai nu het Iron Maiden album Somewhere in Time en ben nu bij het nummer Alexander the Great.

Heerlijk bijna meezingen (bijna want ik zing niet):"Alexander the Great his name struck fear into hearts of men"
Ik en mijn leger van stokstaartjes.
pi_108675229
Ik kwam vandaag pas om 12 uur mijn bed uit, maar ben nu al weer zo moe. Hallucinaties zijn vandaag vrij intens. Ik denk dat ik maar wat ga gamen, schrijven of tekenen, nog geen idee wat.
Heb wel even gewerkt aan mijn puppet. en wil zo eigenlijk beginnen aan een fursuit, maar weet nog niet wat ik ga doen.
In ieder geval naar het nieuwe album van The Red Hot Chili Peppers blijven luisteren :3
I dare you all to write one more thing that you won't say to my face. - Marilyn Manson
pi_108679708
@ Demon
quote:
Natuurlijk willen wij wel meer over jou weten, als je het ten minste wil vertellen. Altijd leuk als er iemand mee post.
Dankjewel voor je reactie :) Dat zal ik nog wel doen. Ik heb er eigenlijk nooit veel over gepraat met mensen. Ik wist ook niet zo goed wat er met me aan de hand was toen. In het dagelijks leven begrijpen mijn vrienden bepaalde dingen van mij niet. Ze respecteren het wel, maar ze kunnen zich niet inleven. Weten niet hoe het is/voelt. Nu ik hier ben gaan lezen, vind ik het wel fijn om een stukje herkenning te vinden. Dat miste ik altijd wel eigenlijk.
quote:
[quote]
Ik zou niet weten wat de beste keuzen is wat dat betreft, maar ik heb er wel een beetje ervaring mee. Ikzelf ben tijdens mijn zwaardere perioden verliefd geraakt en dat heeft mij er heel erg doorheen geholpen.
Ik denk dat de veiligste keuze is om er op dit moment gewoon voor die persoon te zijn, ik denk dat je dan vanzelf wel een moment tegen komt waarop je je gevoelens kunt uiten.
Dus voor jou was het juist positief in plaats van een extra belasting om verliefd te worden? Dat is wel fijn! Heb je nu nog een relatie of vriendschap met die persoon?

Op dit moment doe ik nog niks, inderdaad gewoon er voor iemand zijn. Maar ik heb het gevoel dat ik het wel van de daken kan schreeuwen dus ik moet me heel erg beheersen. Op dit moment denk ik ook dat ik geduldig moet zijn...het juiste moment moet afwachten.

Ik zag vandaag een clip van de Peppers. Totaal nieuwe look heeft de zanger! Ik moest even wennen :) Of misschien heeft hij die look al langer...ik weet t niet. Wat voor dingen teken je graag?

@zusterclivia
quote:
Misschien wel, maar misschien ook wel niet dat is niet met zekerheid vast te stellen.... :D welkom trouwens Dolshe.

"Liefde heelt alle wonden" Of " liefde overwint alles" Plus "niet geschoten is altijd mis" of "wie niet waagt wie niet wint" Kortom trek je" stoute schoentjes" aan en geef het een kans.

Hoewel ik snap dat je huiverig bent, denk ik wel dat hij het zal willen weten hoe je tegenover hem staat. Succes ermee iig, ik hoop dat het leuk voor jullie uitpakt :)

Dankjewel voor je reactie :) Dus voor jou zelf zou het niet 'te heftig' zijn om te horen? Is voor jou verliefd zijn geen extra last dan?

@Gewas
Heel veel succes met je therapie komende week!
Ik las dat je nu veel last hebt van angsten. Ik hoop dat die therapie je ermee helpt. Ik heb zelf ook veel last gehad van angsten. Nu alleen als ik heel moe ben of specifieke situaties.
Ik vind het trouwens heel leuk dat je al die muziek hier post.

@Roos
Wat voor soort vragen heb jij dan over jouw goede vriend? :)
pi_108681824
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 maart 2012 22:24 schreef Dolshe het volgende:
@ Demon

[..]

Dankjewel voor je reactie :) Dat zal ik nog wel doen. Ik heb er eigenlijk nooit veel over gepraat met mensen. Ik wist ook niet zo goed wat er met me aan de hand was toen. In het dagelijks leven begrijpen mijn vrienden bepaalde dingen van mij niet. Ze respecteren het wel, maar ze kunnen zich niet inleven. Weten niet hoe het is/voelt. Nu ik hier ben gaan lezen, vind ik het wel fijn om een stukje herkenning te vinden. Dat miste ik altijd wel eigenlijk.

[..]

Dus voor jou was het juist positief in plaats van een extra belasting om verliefd te worden? Dat is wel fijn! Heb je nu nog een relatie of vriendschap met die persoon?

Op dit moment doe ik nog niks, inderdaad gewoon er voor iemand zijn. Maar ik heb het gevoel dat ik het wel van de daken kan schreeuwen dus ik moet me heel erg beheersen. Op dit moment denk ik ook dat ik geduldig moet zijn...het juiste moment moet afwachten.

Ik zag vandaag een clip van de Peppers. Totaal nieuwe look heeft de zanger! Ik moest even wennen :) Of misschien heeft hij die look al langer...ik weet t niet. Wat voor dingen teken je graag?

Voor mij was het erg positief, maar ik was naast een soort van psychotisch ook nog depresief, ik denk dat dat er wel voor heeft gezorgd dat ik daar weer uit kwam, ik had weer een reden om te leven en mijn best te doen. IK ben nog steeds samen met die persoon, maar ik weet wel dat ik het af en toe lastig vind om een relatie te combineren met een psychotische stoornis. Ik krijg vrij snel het gevoel dat hij beter verdiend dan een wrak zoals mij.
Het is helemaal afhankelijk van de situatie waarin hij zit. Ik zelf ben ook altijd redelijk bij geweest, maar ik weet dat het voor sommige heel serieus kan zijn en dat ze totaal niet zichzelf meer kunnen zijn. In een psychose is het sowieso lastig om met gevoelens om te gaan, dus ik denk persoonlijk dat je beter kan wachten.
In mijn situatie was ik ook de gene die de eerste stappen zette.

Anthony heeft bij het uitbrengen van elk album weer een hele nieuwe look, maar dit is wel de eerste keer met een snor. Heeft wel een frisse uitstraling, vind ik.

Ik ben meer een schrijver dan een tekenaar, maar de laatste tijd teken ik vooral dingen zoals hieronder.

scan0001.jpg
I dare you all to write one more thing that you won't say to my face. - Marilyn Manson
pi_108682223
quote:
Dankjewel voor je reactie Dus voor jou zelf zou het niet 'te heftig' zijn om te horen? Is voor jou verliefd zijn geen extra last dan?
Verliefd zijn een last...... hmzz dat rijmt niet imo :+

Op je vraag kan ik geen antwoord geven daar ik geen schizofreen ben, maar ik kan er gelukkig goed mee omgaan :)
pi_108688458
Welkom, Dolshe en Roos94!

quote:
0s.gif Op zaterdag 3 maart 2012 22:24 schreef Dolshe het volgende:
@Gewas
Heel veel succes met je therapie komende week!
Ik las dat je nu veel last hebt van angsten. Ik hoop dat die therapie je ermee helpt. Ik heb zelf ook veel last gehad van angsten. Nu alleen als ik heel moe ben of specifieke situaties.
Ik vind het trouwens heel leuk dat je al die muziek hier post.

@Roos
Wat voor soort vragen heb jij dan over jouw goede vriend? :)
Thanks. Ik hoop dat de therapie gaat helpen.

Aangezien je de muziek kan waarderen heb ik hier nog een video die ik hier graag wil delen.


O+

Vandaag lekker rustig aan doen hier (voetbal kijken ;) ).
pi_108690071
Hoe gaan jullie om met hallucinaties en wanen? Ben daar wel benieuwd naar.

Ik wordt heel angstig door die hallucinaties. Heb af en toe ook last van angstaanvallen.
pi_108690258
quote:
0s.gif Op zondag 4 maart 2012 11:05 schreef Tgirl88 het volgende:
Hoe gaan jullie om met hallucinaties en wanen? Ben daar wel benieuwd naar.

Ik wordt heel angstig door die hallucinaties. Heb af en toe ook last van angstaanvallen.
Ik probeer ze te negeren. Na een aantal jaar ben ik daar best aardig in geworden. Ik kreeg in het begin ook angstaanvallen maar die heb ik al een tijd niet meer gehad. Ik realiseer me tegenwoordig ook dat het allemaal niet echt is, voorheen viel ik mensen en (bijvoorbeeld ook) de politie met die onzin lastig.

[ Bericht 0% gewijzigd door Karboenkeltje op 04-03-2012 11:16:56 (Leestetekens.) ]
Ik en mijn leger van stokstaartjes.
pi_108690362
Toevoeging:

Als ik alleen thuis ben heb ik wel constant muziek of een tv serie aanstaan en ik verstop me in mijn bed waardoor ik, als ik niets te doen heb, zo'n 14 uur in bed lig.
Ik en mijn leger van stokstaartjes.
pi_108692083
quote:
0s.gif Op zondag 4 maart 2012 11:05 schreef Tgirl88 het volgende:
Hoe gaan jullie om met hallucinaties en wanen? Ben daar wel benieuwd naar.

Ik wordt heel angstig door die hallucinaties. Heb af en toe ook last van angstaanvallen.
Ik heb eigenlijk niet zo heel veel last van wanen. Hallucinaties leiden vooral af. Ik wordt pas angstig als de hallucinaties komen in combinatie met wanen. Maar ik probeer veel binnen te blijven en niet te veel in stilte te zitten, dus een film of muziek draait hier bijna altijd wel.
I dare you all to write one more thing that you won't say to my face. - Marilyn Manson
pi_108703070
Vandaag maar eens verder geschreven aan mijn verhaal Gosuto 12
Verder wel weer leuk dat al mijn vrienden vandaag terug komen in Nederland. Betekend dat ik weer wat minder verlaten/eenzaam ben.
I dare you all to write one more thing that you won't say to my face. - Marilyn Manson
pi_108708628
Heb het verhaal offline gehaald, ik wordt er gek van. Ik vind het al tijden niet goed genoeg, maar hoor steeds alleen maar goede commentaren en ben geneigd om door te schrijven.
Ik heb zin om het verhaal door te scheuren en opnieuw te beginnen. Ik vind het niet goed genoeg en ben super geïrriteerd dat mijn pa denkt dat het autobiografisch is.

Zeer frustrerend allemaal.
I dare you all to write one more thing that you won't say to my face. - Marilyn Manson
pi_108709147
@karboenkeltje

is wel fijn als je geen last meer hebt van angstaanvallen. Ik weet sinds een paar maanden dat ik schizofrenie heb. Moet er echt aan wennen
pi_108733704
Ja, geen angsten meer is fijn. Toen ik daar last van had kreeg ik Haldol en dat werkte wel goed, tijdens de aanval een pilletje en tien minuten later was het weg.

Maar goed, verder heb ik weinig vertrouwen in de medicijnen die ik nu slik en ik vind het er op lijken dat gewenning het enige is dat werkt. Het gaat nu betrekkelijk goed met me (en de psychiater denkt dat dat juist wél aan de Clozapine ligt).

Ironisch detail is dat de stemmen die ik hoor regelmatig; "Ik heb er genoeg van!" roepen. Dat zijn we dus allen met elkaar eens.
Ik en mijn leger van stokstaartjes.
pi_108735420
Mij wordt geadviseerd Leponex te gaan gebruiken maar ik wil dat niet. Heb er geen vertrouwen in. Blijf liever Risperdal gebruiken.
pi_108743940
@Demon
Zou je het dan prettiger vinden om naast alleen complimenten ook een soort van opbouwende kritiek van anderen te horen, zodat je weet wat er nog beter kan aan je verhaal?

Ik kan me zo voorstellen dat wanneer je zelf iets maakt, je heel kritisch wordt op je eigen werk. Dan vind je het zelf niet goed genoeg. Juist goed dat je het anderen laat lezen. Ik ken ook mensen die zo perfectionistisch zijn dat ze hun eigen creaties nooit aan anderen laten zien/horen/lezen en uiteindelijk komen ze dan niet verder, dus gewoon doorgaan met schrijven en het aan anderen laten lezen :)

En waarom maakt het jou uit of je vader het nou wel of niet autobiografisch vindt? Vindt hij de verhalen niks?

Ik vind het in ieder geval knap dat je zoveel schrijft. Ik wilde gisteren gaan lezen, maar zag dat je het weggehaald had. En het staat er nu gelukkig weer op ;) Ik ga zo wat lezen.

@Tgirl88
Hoe ben je er achter gekomen dat je schizofrenie hebt? Had je al langer bepaalde symptomen of kwam het opeens?
pi_108750270
quote:
0s.gif Op zondag 4 maart 2012 11:05 schreef Tgirl88 het volgende:
Hoe gaan jullie om met hallucinaties en wanen? Ben daar wel benieuwd naar.

Ik wordt heel angstig door die hallucinaties. Heb af en toe ook last van angstaanvallen.
Ik kom er meestal te laat achter dat iets een waan is (geweest). Hallucinaties heb ik geloof ik geen last van.

Voor de mensen die vanavond niks te doen hebben: de film "Little Miss Sunshine" komt om half 9 op tv.

Ik vind dit een van de leukste films die ik ken dus ik ga er weer voor zitten.
pi_108765896
Ja, die film is echt superleuk! Ik ga lekker slapen nu. Welterusten allemaal.
pi_108809358
De eerste afspraak van de therapie heb ik gehad. Super vriendelijke vrouw.

Dat ik maar weer gauw helemaal normaal mag worden. :D

w/
pi_108809761
quote:
0s.gif Op maandag 5 maart 2012 15:46 schreef Dolshe het volgende:
@Demon
Zou je het dan prettiger vinden om naast alleen complimenten ook een soort van opbouwende kritiek van anderen te horen, zodat je weet wat er nog beter kan aan je verhaal?

Ik kan me zo voorstellen dat wanneer je zelf iets maakt, je heel kritisch wordt op je eigen werk. Dan vind je het zelf niet goed genoeg. Juist goed dat je het anderen laat lezen. Ik ken ook mensen die zo perfectionistisch zijn dat ze hun eigen creaties nooit aan anderen laten zien/horen/lezen en uiteindelijk komen ze dan niet verder, dus gewoon doorgaan met schrijven en het aan anderen laten lezen :)

En waarom maakt het jou uit of je vader het nou wel of niet autobiografisch vindt? Vindt hij de verhalen niks?

Ik vind het in ieder geval knap dat je zoveel schrijft. Ik wilde gisteren gaan lezen, maar zag dat je het weggehaald had. En het staat er nu gelukkig weer op ;) Ik ga zo wat lezen.

Opbouwende kritiek heb ik tot nu toe pas van 2 mensen gehad, nadat ik daar specifiek om ha gevraagt. Over het algemeen krijg ik berichtjes als "Leuk" "Spannend" "Mooi geschreven", maar daar blijft het dan ook bij. Iets wat ik erg lastig vind, want ik wil wel graag dat het goed is en dat ik beter wordt. En als het dat niet is, wil ik dat ook weten.
Het vervelende aan dat mijn pa denkt dat het auto-biografisch is is dat hij continu lijkt te denken dat ik zwaar psychotisch ben en dat ik mezelf dingen aan doe. Dat is toch op z'n minst hinderlijk te noemen.
IK heb heel vaak dat ik dingen maak en het vervolgens niet wil delen, omdat ik het niet goed genoeg vind. Uiteindelijk als ik het dan laat zien is het meestal wel goed. Ik heb er een tijdje ook gewoon niet meer mijn best op gedaan, omdat iedereen het toch wel goed lijkt te vinden.

Verder:
Laatste paar dagen vreselijk last van mijn rug en mijn slaapritme is totaal verstoord. Ik slaap of een paar uur of meteen meer dan 12 uur.
Herschrijven van verrhaal gaat minder hard dan ik vanplan was, maar dat is eigenlijk wel begrijpenlijk. Aangezien ik maar een paar uurtjes tijd heb gehad. Wil er de komende week wel aan werken.

@Gewas: Succes met de therapie :)
I dare you all to write one more thing that you won't say to my face. - Marilyn Manson
pi_108811848
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2012 07:22 schreef Gewas het volgende:
De eerste afspraak van de therapie heb ik gehad. Super vriendelijke vrouw.

Dat ik maar weer gauw helemaal normaal mag worden. :D

w/
:D Dat zijn de goede berichten Gewas ^O^

Trouwens nog bedankt voor de filmtip van v.d. week....Heb ondanks de 4 reclameblokken de film helemaal afgezien. Wat een heerlijke familie :D
pi_108813532
Mmm, ik ben weer aan't lamballen. Gisteren leuk bezoekje aan vrienden gepleegd. Lekker gegeten en een potje Scrabble (voor de jongeren onder ons: Wordfeud maar dan met een bord en steentjes en pen en papier om de score bij te houden).

Maar goed, nu zit ik op werk na een half uur te laat te zijn en ik heb nog niets nuttigs gedaan. Heb een beetje op Fok! rond gekeken en op Tweakers zitten kwijlen op speelgoed dat ik toch niet kan betalen. Balen...
Ik en mijn leger van stokstaartjes.
pi_108816335
Hele dag geklooi met het internet hier. Maar goed, ik ben weer online.

Ik herinnerde me vanochtend iets vreemds van gisteravond. Ik denk dat ik gisteravond in de trein nogal vreemd naar mijn spiegelbeeld heb gekeken. Ik heb al wel eerder dingen met spiegels gehad, hallucinaties, maar niet op deze manier. Ik voelde me... niet mezelf. Alsof ik naar iemand anders keek. Ik zag mijn spiegelbeeld ook glimlachen terwijl ik zelf het idee had dat ik juist heel chagrijnig keek.
Heel apart, moeilijk uit te leggen. Ik wist wel dat dat spiegelbeeld mij was, maar ik wilde uiteindelijk niet echt accepteren dat ik echt ben.
Heeft denk ik ook te maken met mijn "vreemde" opvattingen over het bestaan, maar normaal gesproken heb ik dat alleen in een gedachtegoed, niet in een gevoel.

Ik kan het niet echt duidelijk krijgen, maar het kwam er op neer dat ik niet helemaal mezelf was.

Ik heb wel eens gehoord dat bij een psychotisch iemand het kan zijn dat die persoon zichzelf niet meer in de spiegel herkent. Heb zelf dit gevoel al wel eens eerder gehad, maar voor zover ik weet nog nooit zo heftig.
I dare you all to write one more thing that you won't say to my face. - Marilyn Manson
pi_108834887
Hallo allemaal :W

Even een ego-post :7 Ik ben gestopt met mijn studie... :{ Het was te zwaar, teveel stress, teveel contacten, te weinig energie, teveel 'psychose' en te weinig 'gezonde veerkracht'. Het is gewoon niet haalbaar gebleken. En dat doet veel pijn :{

Dit was mijn ego-post. O-)
pi_108835517
Wat jammer voor je Gro, maar goed dat je de knoop doorgehakt hebt, ik kan me voorstellen dat je enorm baalt damnn :{
Succes de komende tijd, heb je hobby's die de opengevallen tijd een beetje kunnen vullen?
pi_108852533
quote:
7s.gif Op woensdag 7 maart 2012 10:05 schreef zusterclivia het volgende:

[..]

:D Dat zijn de goede berichten Gewas ^O^

Trouwens nog bedankt voor de filmtip van v.d. week....Heb ondanks de 4 reclameblokken de film helemaal afgezien. Wat een heerlijke familie :D
Die familie is idd prachtig. Nou ja, niet om echt zo'n familie te hebben... Ik vond vooral het stuk dat ze die opa uit het ziekenhuisraam tillen prachtig.

quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2012 19:55 schreef Gro het volgende:
Hallo allemaal :W

Even een ego-post :7 Ik ben gestopt met mijn studie... :{ Het was te zwaar, teveel stress, teveel contacten, te weinig energie, teveel 'psychose' en te weinig 'gezonde veerkracht'. Het is gewoon niet haalbaar gebleken. En dat doet veel pijn :{

Dit was mijn ego-post. O-)
Balen voor je, Gro...

Ik heb 8 jaar geleden hetzelfde gehad. Gestopt met school omdat ik psychotisch was.

Hopen dat je nu wat rust gaat vinden in je hoofd.
pi_108852947
De prachtige muziek van liedjesschrijver en zanger Jean Ferrat ontdekt.


Ik luister nu bijna twee weken non-stop Franstalige muziek en begin de taal langzaam beter te begrijpen. Heb nu ook een handige site gevonden waarop ik in 1 klik de liedjes kan vertalen. Als ik deze muziek genoeg luister leer ik misschien wel de Franse taal!
pi_108854904
@ Dolshe

Ik liep een paar jaar rond met een randpsychose en ben een paar keer psychotisch geweest. Na 2 jaar sinds ik bij het GGZ rondliep kreeg ik de diagnose schizofrenie.
pi_108855711
quote:
0s.gif Op donderdag 8 maart 2012 10:01 schreef Tgirl88 het volgende:
@ Dolshe

Ik liep een paar jaar rond met een randpsychose en ben een paar keer psychotisch geweest. Na 2 jaar sinds ik bij het GGZ rondliep kreeg ik de diagnose schizofrenie.
Vraag me af... vind jij de diagnose moeilijk te accepteren? Of herken je jezelf erin?

Ik heb namelijk zeker een jaar in de ontkenningsfase gezeten.
pi_108856809
@ Gewas

Ik vindt het moeilijk om het te accepteren. Ik herken me er soms in
pi_108908195
Weekend *O*

Hebben jullie nog plannen voor dit weekend? :D
pi_108908278
Hmm nee, weinig plannen, saai leven heb ik eigenlijk... :7

Oja, misschien met ma naar een tuincentrum om wat planten te kopen voor haar tuin. :Y

Wat ga jij doen Gewas? En de anderen? :W
pi_108908615
Tuincentrum vind ik altijd wel leuk.

Wat ik voor plannen heb... hopen dat de vriendin langs wil komen. Voor de rest het hele weekend boeken lezen denk ik.
pi_108911435
Ik ben er nog, hoor... Griep. ;(
Je raekt an de dinge geweun.
pi_108944929
@Messina: hè bah, da's minder. Beterschap!
pi_108945262
Zo, de saaie zaterdag zit er bijna op. Ik heb me ontzettend zitten vervelen en bijna niets nuttigs gedaan. Niet al te veel gehallucineerd dus dat valt dan nog mee. Zo even eten en dan naar een verjaardag dus dat is dan wel leuk.

Kijk wel een beetje op tegen morgen want dan heb ik weer niets te doen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Karboenkeltje op 10-03-2012 18:33:02 (Tikfout.) ]
Ik en mijn leger van stokstaartjes.
pi_108960872
quote:
7s.gif Op zaterdag 10 maart 2012 18:30 schreef Karboenkeltje het volgende:
Zo, de saaie zaterdag zit er bijna op. Ik heb me ontzettend zitten vervelen en bijna niets nuttigs gedaan. Niet al te veel gehallucineerd dus dat valt dan nog mee. Zo even eten en dan naar een verjaardag dus dat is dan wel leuk.

Kijk wel een beetje op tegen morgen want dan heb ik weer niets te doen.
Ik heb ook geen bijzondere zaterdag gehad... Beetje last van eenzaamheid.

Ben nu bezig om een album van Jean Ferrat te vertalen en dan ga ik een boekje maken met de teksten. Ik moet en zal de Franse taal leren.
pi_108977119
Ik wilde een bericht typen maar er komt alleen maar vergif uit mijn mond. Laat ik het zo zeggen: dit was weer een compleet mislukt weekend.
pi_108977473
Bonjour, je m'appelle Gertje.

Comment tu t'appelles?


Ik vind hem wel goed met uitleggen.

Kreeg ooit sprookjes te horen. Zit nu in therapie.
pi_108978278
quote:
7s.gif Op zondag 11 maart 2012 17:58 schreef Gertje-Plongers het volgende:
Bonjour, je m'appelle Gertje.

Comment tu t'appelles?

Ik vind hem wel goed met uitleggen.

Dat vind ik leuk. :D Hij legt het ook op zo'n relaxte manier uit. Ik ga de andere delen morgen kijken. ^O^
pi_108978392
Succes, oow wacht, Je te souhaite beaucoup de succès.
Kreeg ooit sprookjes te horen. Zit nu in therapie.
pi_108978750
quote:
10s.gif Op zondag 11 maart 2012 18:25 schreef Gertje-Plongers het volgende:
Succes, oow wacht, Je te souhaite beaucoup de succès.
Merci, monsieur. Je suis.... oh, nu zou ik een vertaler moeten gebruiken. :D

Dit is het laatste lied dat ik vertaald heb (met dank aan een vertaler natuurlijk):

pi_108978786
Effe luisteren.
Kreeg ooit sprookjes te horen. Zit nu in therapie.
pi_108978958
Mooie muziek, het brengt rust op één of andere manier. Leuk.
Kreeg ooit sprookjes te horen. Zit nu in therapie.
pi_109046606
Ik ben afgelopen zaterdag via een smsje gedumpt, na een relatie van bijna een jaar. Geen reden verder dan "Ik hou niet meer van je", totaal onverwachts.
Ik ben spontaan aan het hallucineren geraakt, zo erg dat ik uiteindelijk midden in de nacht mijn spiegel de deur uit heb gedaan, omdat ik niet meer tegen de beelden kon die ik er in zag.
Verder ben ik ook direct gestopt met medicijnen, zie er geen reden meer voor. Daar heb ik nog geen extra effect van gemerkt, buiten dat ik niet meer zo wazig zie om.
Verder voel ik me gewoon zwaar kut en eigenlijk ook gewoon depresief. De psychiater heeft al eerder een depressie bij me vastgesteld, maar eerlijk gezegd voeld dit erger. Voor mij was de relatie het laatste stukje geluk en hoop in mijn leven, nu is dat weg.
Gedachtes over zelfdoding en zelfbeschadiging zijn weer compleet terug. Het lijkt misschien overdreven, maar deze relatie was echt het enige wat ik had.

Enige voordeel is, dit geeft verdomde veel inspiratie:

"Je hebt geen idee hoeveel ik van je hou en hoeveel pijn dit me nu doet. Nee, dit gaat niet zo snel weer over. Met veel tijd misschien, dat weet ik niet. Ik wil me niet beter voelen, ik wil weer dat het wordt zoals het eerder was.
Ik kijk in de spiegel, maar ik zie mijzelf niet. In de spiegel zie ik een jongen wiens ogen rood gekleurd zijn en waar tranen van het gezicht vallen. Nee, dat ben ik niet. Dat wil ik niet zijn. De spiegel veranderd. De jongen begint te grijnzen en zijn ogen kleuren zwart. Nee, dat wil ik ook niet zijn. "
I dare you all to write one more thing that you won't say to my face. - Marilyn Manson
pi_109055921
Sterkte Demon,

Wat een &&*^)!!! bericht en dan ook nog via sms, nou nou daar is moed voor nodig.....not :(
  dinsdag 13 maart 2012 @ 18:33:59 #113
262 Re
Kiss & Swallow
pi_109057095
dat stoppen met medicatie lijkt me geen goed plan eigenlijk, ik hou dit even in de gaten voordat het de spuigaten uitloopt
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_109059340
Jezus Demon, sterkte.

Maar weet je wel zeker dat stoppen met de medicatie wel zo'n goed idee is? Is het niet verstandiger (lees: minder erg) om het even een nachtje op het zuipen te zetten en/of je in bed te verstoppen voor je gevoelens?
Ik en mijn leger van stokstaartjes.
pi_109060966
@Demon: het zit je niet mee zeg... Wat betreft het 'stoppen' sluit ik me aan bij Karboenkeltje... Ik gun je een leven zonder pillen, maar met bij mensen met psychoses houden niet veel van hen dat vol. Mijn laatste stoppoging eindigde op de gesloten afdeling. Misschien kun je het nog eens heroverwegen? Sterkte!

[ Bericht 2% gewijzigd door Gro op 13-03-2012 20:06:34 ]
pi_109066502
Lieve Demon,

Het is vreselijk om via een smsje zoiets te horen te krijgen en natuurlijk doet het heel veel pijn...Voor iedereen is zoiets heel moeilijk en komen er depressieve, wanhopige gevoelens bij kijken. Je hebt tijd nodig om dit een plekje te geven. Heel vervelend dat je vriend niet de durf heeft om gewoon een goed gesprek met je aan te gaan. Dat zou het draaglijker maken.

Probeer afleiding te zoeken in het schrijven, of in het tekenen, door naar muziek te luisteren, hier berichtjes te plaatsen. Maar stop alsjeblieft niet zomaar met die medicatie. Daar maak je je verdriet nog groter mee. En doe je jezelf ook te kort mee.

Mag ik vragen hoe oud je bent? En heb je vrienden om je heen waarmee je hier over kunt praten of iets leuks kunt gaan doen ter afleiding?

Veel sterkte en laat weten hoe het met je gaat..
pi_109066747
@Tgirl
Sorry, beetje late reactie...
Dus het heeft best lang geduurd voor je de diagnose kreeg eigenlijk. Je bent nooit intern opgenomen geweest? Wat precies vind je moeilijk aan het accepteren van de diagnose?

@ Gewas
Heb je deze week al therapie gehad en hoe ging het?
pi_109072565
Dank voor alle reacties.

Het eerste wat ik deed was naar een vriendin gaan, maar het was eigenlijk/is nog steeds niet helemaal binnen gekomen. Ik ben de avond erna wel aan het zuipen gegaan en heb toen ook besloten geen medicijnen meer te nemen. Ik zit er sinds de kerst aan en heb nog geen effect gemerkt. Behalve dan dat ik geen moer meer kon zien. Dat ik spontaan hele serieuze hallucinaties kreeg, was voor mij een teken dat de medicijnen geen nut hadden en me alleen maar slechter doen voelen.
De dagen erna me terug getrokken in bed, maar kreeg wel meteen veel aandacht van vrienden en ook mensen die ik eigenlijk helemaal niet ken. Ik kan overal aankloppen, merkte ik.
Hij maakt het er niet echt beter op aangezien hij mijn 10 A4tjes aan berichtjes vrijwel negeert, omdat hij zegt geen antwoord op mijn vragen te hebben en erger nog een dag na dat het over was vroeg hij "Of ik er al overheen was". Dat deed pijn, dat was een trap na.
Afleiding helpt totaal niet en lijkt alles alleen maar erger te maken. Muziek luisteren leiden tot de verwoesting van mijn kamer en schrijven lijden tot dat ik me iets aan deed/wilde doen.
Mijn dromen zijn nu totale horror. Ik droom over dood en zelfdoding. Ik voel me een vreselijk persoon terwijl mijn vriend zich nog steeds afvraagt waarom ik hem altijd aanbad.
Ik ben misselijk en heb hoofdpijn, continu. Rennie's en paracetamol helpen totaal niet, niets werkt.

Ik haat mezelf, omdat ik niet zonder hem kan. Ik aanbid hem nog erger dan ik al deed. Ik stuur berichten waarin ik hem smeek bij me terug te komen, maar waarom weet ik eigenlijk niet. Hij heeft me laten vallen op een moment dat ik me al extra zwak voelde, want het ging echt niet goed de laatste tijd. De manier waarop is niet te begrijpen. Eigenlijk verdient hij het niet meer, maar toch... .Ik hou van hem en wil hem terug.

@Dolse: Ik ben 17. Ik heb nog niets weten te vinden waarbij ik me echt goed voelde behalve drinken, maar weer elke avond aan de cognac gaan zoals ik eerder deed is ook geen slim plan. Ik ben vanavond naar een vriend geweest, dat gaf me wat afleiding.

Huilbuien worden wat minder, maar waren echt vet erg, ik ben op meerdere plekken in het huis op de grond in elkaar gezakt en heb tijden liggen janken, ik red het nu wel om het alleen in bed te doen, maar echt prettig is het nog niet.
De berg chocolade die mijn vrienden zijn komen brengen kan ik niet aanraken, mijn buik doet te veel pijn. Ik kan zelfs niet meer naar de wc, dat lukt niet meer.

Nu ga ik nog wel met mijn vriend ex-vriend naar een concert volgende week en er dinsdag een film mee kijken, maar dat is een schale troost.
Ik heb eigenlijk ook niet meer geslapen sinds het uit is, een paar keer een paar uur gevuld met nachtmerries. Mijn dag-nachtritme is meteen weer verneukt.

Dit lijkt me wel weer even lang genoeg.
I dare you all to write one more thing that you won't say to my face. - Marilyn Manson
  dinsdag 13 maart 2012 @ 23:38:49 #119
262 Re
Kiss & Swallow
pi_109073844
Zoek professionele hulp, dit gaat veel te ver voor een simpel forum als FOK!
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_109074425
Die heb ik, maar daar heb ik dus geen ene fuck aan. Kom ik daar half jankend aan, vertel ik alles. Gaat ze een taart tekenen en moet ik die in stukjes verdelen om te kijken waar alle problemen kunnen liggen.
Nog iets waar ik achter ben gekomen, therapie is bullshit. Ik vertel dingen veel liever hier, dan kan ik het ten minste nog ontkennen in het echte leven en gewoon doorlopen met mijn pokerface.
Mijn hulpverlener lijkt me al tijden weer terug in een inrichting te willen hebben en dat gaat hij waarschijnlijk ook doen als ik dit alles vertel. Ik wil geen RM aan mijn broek.

Misschien heb je gelijk en gaat dit te ver voor FOK!, maar dan moet ik maar helemaal stoppen me te uiten denk ik.
Ik lijk ook weinig behoefte te hebben aan advies, misschien wel aan steun, maar misschien ben ik ook wel op de verkeerde plek.
I dare you all to write one more thing that you won't say to my face. - Marilyn Manson
pi_109079707
@Demon Veel sterkte, niet echt fijn wat je ex-vriend deed.

@Dolshe Ik ben 3 keer opgenomen geweest. Volgens mijn behandelaar lukt het me al aardig om het te accepteren. Maar soms wordt ik gewoon boos en somber door het feit dat ik schizofrenie heb. Ik weet niet, soms wordt het gewoon te veel.
pi_109079924
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2012 23:52 schreef Demon_from_heaven het volgende:

Misschien heb je gelijk en gaat dit te ver voor FOK!, maar dan moet ik maar helemaal stoppen me te uiten denk ik.
Tja... FOK! is natuurlijk geen vervanging voor professionele hulp. Aan de andere kant is stoppen met allerlei activiteiten geen oplossing. Eerder een symptoom.
quote:
Ik lijk ook weinig behoefte te hebben aan advies, misschien wel aan steun, maar misschien ben ik ook wel op de verkeerde plek.
Ik kan natuurlijk niet in je hoofd kijken dus goed advies kan ik niet echt geven. Maar ik hoop wel dat je iets aan de steun van mensen in je omgeving hebt.

[ Bericht 0% gewijzigd door Karboenkeltje op 14-03-2012 09:45:28 (Dubbele woorden.) ]
Ik en mijn leger van stokstaartjes.
pi_109079951
Heb ook een psychose, verkloot kut gevoel altijd. Hopen dat het ooit een keer weggaat en dan de hoop opgeven waardoor ik weer depressief word, het is een gewoon een regelrechte kutzooi.

Ik heb niks te doen, geen vrienden, geen activiteiten, niet kunnen uitgaan en het constant opgesloten in mijn kamer zitten. Als ik het iniatief wil nemen om iets te doen dan denk ik eerst "Ja! nu doe ik het echt, nu gaat het me lukken!"

Een paar uur later heb ik door de eenzaamheid geen zin meer. Echt, mag het gene wat in mijn hoofd zit ooit een keer heel snel optyfen, ik word het zat.
pi_109085637
Op de Volkskrantwebsite wordt gewag gemaakt van belangenverstrengeling bij het op- en samenstellen van de DSM 5. De experts zijn vaak verbonden aan de farmaceutisch industrie.

Link
Ik en mijn leger van stokstaartjes.
  woensdag 14 maart 2012 @ 13:21:57 #125
262 Re
Kiss & Swallow
pi_109086598
quote:
15s.gif Op woensdag 14 maart 2012 12:54 schreef Karboenkeltje het volgende:
Op de Volkskrantwebsite wordt gewag gemaakt van belangenverstrengeling bij het op- en samenstellen van de DSM 5. De experts zijn vaak verbonden aan de farmaceutisch industrie.

Link
schizofrenie is schizofrenie zou ik zeggen... ik zie niet wat dat uit zou maken
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_109086758
Het maakt natuurlijk niet veel uit maar in vond het wel een interessant artikel.
Ik en mijn leger van stokstaartjes.
pi_109095071
Demon, goed te horen dat er mensen in je omgeving zijn die wel voor je klaar staan! Het klinkt alsof je exvriend ook wat in de war is nu zoals hij reageert. Jullie zijn nog heel jong dus dan is het nog moeilijker om hier mee om te gaan.

Misschien moet je even helemaal afstand nemen van je ex-vriend om tot jezelf te kunnen komen. Het is emotioneel een rollercoaster als een relatie uitgaat. De dingen die je beschrijft zullen ook mensen die geen schizofrenie hebben wel eens hebben gehad in jouw situatie. Misschien is het beter om alleen dingen met vrienden te ondernemen en niet met je ex? Want je hebt nu nog steeds veel contact met hem he?

Waarom denk je dat je hulpverlener jou weer in een inrichting wilt hebben dan? Dat kan toch ook alleen als jij akkoord zou gaan? Dat je nu even helemaal in de kreukels ligt, omdat je relatie is uitgegaan is niet vreemd toch, dus kun je dat toch gewoon zeggen. Je mag je gewoon uiten hoor, niet mee stoppen!

Veel sterkte..
pi_109095087
@Demon

Heftig verhaal.... weet verder niet wat ik er op moet zeggen.

Bedenk zo: vroeg of laat gaat het licht weer schijnen.

quote:
0s.gif Op dinsdag 13 maart 2012 21:37 schreef Dolshe het volgende:
@ Gewas
Heb je deze week al therapie gehad en hoe ging het?
Ja, vorige week gehad. Het ging heel goed. Was een hele aardige vrouw. Het was een soort inleidingsgesprek en volgende week gaan we echt beginnen.

Oh, en sinds maandag heb ik elke dag boeken gelezen.
pi_109095762
Mooi gezegd Gewas. Ook al lijkt het lijden eindeloos, vroeg of laat komt er een einde aan en schijnt het licht :)

Wat voor boek ben je in bezig? Ik houd ook van lezen.
pi_109098699
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2012 17:34 schreef Dolshe het volgende:
Mooi gezegd Gewas. Ook al lijkt het lijden eindeloos, vroeg of laat komt er een einde aan en schijnt het licht :)

Wat voor boek ben je in bezig? Ik houd ook van lezen.
"Het Kapitaal" van Karl Marx.

Alleen merk ik wel dat dit boek een grote stempel begint te drukken op het toch al niet zo rooskleurige beeld dat ik van deze maatschappij had. Door dit boek leer je het systeem doorzien en ik zal het boek hoe dan ook uitlezen.

Voor meer info over dit boek en de andere boeken van Marx: zie het tweede topic in mijn postgeschiedenis. :P

Welke boeken hou jij van? :)
pi_109127665
Stoppen met medicijnen heeft tot nu toe geen effect gehad. Ik zie wel weer helder.

Schrijven lukt alleen maar over hoe ik me voel, dus daar schrijf ik nu over.
Ik lig eigenlijk vrijwel de hele dag in bed. Ik ben nog totaal kapot en zie het niet snel veranderen. Dat hoefd ook niet, ik mag me best wel een tijdje kut voelen, daar heb ik niets op tegen.
I dare you all to write one more thing that you won't say to my face. - Marilyn Manson
pi_109133186
Fijn dat je weer wat van je laat horen Demon, tuurlijk mag je je rot voelen
Relatiebreuken zijn zelden voor beide partijen een zegen.
Dat kost tijd.

quote van Gewas
quote:
Bedenk zo: vroeg of laat gaat het licht weer schijnen.
Eens :D
pi_109138835
@ Demon
Ja, je mag je zeker wel k*t voelen een tijdje, als je dat voor jezelf accepteert scheelt dat alweer :)
Kun je wel weer een beetje slapen?

@ Gewas
Ik heb nog nooit iets van Marx gelezen eigenlijk. Ik houd oa van literaire thrillers en Engelse boeken geschreven in de stijl van Ian Fleming. Ik houd sowieso heel erg van de Engelse taal. Wat jij met de Franse taal hebt :)
pi_109151493
Zojuist bericht terug gekregen van de Wajong of ik nog even een extra formulier wilde invullen. Dus dat maar even meteen gedaan.
Vanmiddag even een super depri bericht online gezet en kreeg ook meteen weer een paar mensen over me heen die me wilde troosten. Ik had altijd het idee dat mensen je snel irritant en een zeur vinden als je je kut voelt, maar schijnbaar had ik ongelijk. Ik krijg best wel veel aandacht nu. Had ook vanmiddag meteen weer een vriendin over de vloer.

Erg genoeg probeer ik nog steeds, terwijl het waarschijnlijk al geen zin meer heeft.

Ik probeer al maanden door een aardig deprimerend boek te komen van Henry Rollins, dat lukt me nu wel.

quote:
Don't look to deeply into me. All I am is nothing and nothingness. I am but endless darkness and relentless silence. I am unmoving yet no dust settles herein. There are no answers here, warrior. Break your catatonic stare. Act now. Leave me forever and with the rest of your days, strike hard and decisively. Why let your fury lay deep inside you, sullenly boiling your blood into silent steam and grinding your bones to dust? Is it not better to thrust it out with great velocity from every pore, with your every action? Let your actions speak your legend. The physical is a manifestation of the spirit. Let your spirit be teeming with fury. Let your strength be unusual and controlled. The average is the borderline that keeps mere men in their place. Those who step over that line are heroes by the vary act. Go.

-Henry Rollins
I dare you all to write one more thing that you won't say to my face. - Marilyn Manson
pi_109158106
Waar velen al bang voor waren:

'Psychiatrische patiënten stoppen behandeling'
pi_109173193
@ Gewas
Ik had het ook al gelezen :( Onbegrijpelijk dat psychische gezondheidszorg duurder is gemaakt met die extra eigen bijdrage etc. Hopelijk wordt dat snel weer teruggedraaid!

@ Demon
Fijn dat je vrienden om je heen hebt die om je geven :)
Welk boek is dat dan precies, wat je aan het lezen bent?
pi_109174576
@Dolshe

Ondanks dat vrijwel iedereen deze bezuiniging belachelijk vind, laat het de VVD'ers en de rest van het gezelschap van het kabinet blijkbaar koud. Ik snap niet hoe ze zichzelf nog in de spiegel durven te zien, en daarna met een gerust hart naar bed gaan.

Ik ben van mening dat elke vorm van zorg gratis hoort te zijn. Maar ja, ik ben socialist en daar houden de liberalen niet zo van. Iedereen moet immers voor zichzelf zorgen en met geld is alles te koop.

@Demon

Dat laatste verhaal dat op je blog staat is best confronterend. Klinkt misschien vreemd, maar misschien heb je troost aan het idee dat ik al 9 jaar geen relatie meer heb gehad. Moet zeggen dat het geen 'echte' liefdesrelatie was, maar toch....

Vrijdagmiddag, lekker een biertje aan het drinken hier. Je weet wat ze zeggen: "Betrunkenen sagen immer die wahrheit!"
pi_109197530
Straks de vriendin proberen te bellen. Heb namelijk alweer weken niks te doen in het weekend. Precies de reden waarom ik dan een biertje drink.

En ik ben de muziek van Deep Purple aan het ontdekken.
pi_109202436
Zo, wat is Deep Purple toch eigenlijk een goede band. :D Heb meteen al mijn LP's van ze weer aan de muur gehangen.

Maarre, vriendin neemt haar telefoon niet op, familie gaat straks weg en voor de rest kan ik nergens naartoe. Jammer.

Hebben jullie nog plannen voor (de rest van) dit weekend?
pi_109203040
Vanavond komt de hele familie over de vloer heen. Lekker druk. Geen zin in.
Ondertussen maar wat muziek luisteren en proberen door deze vreselijke stemmingswisselingen heen te komen.
Was eergisteren een lens verloren dus loop nu met een bril op, geen zin meer om naar buiten te gaan nu.
Denk maar wat schrijven vandaag. Als dat wil lukken.

@Dolshe: Solipsist van Henry Rollins. Ik kan het niet helpen, ik vind het een geweldig boek, maar kom er ook niet door heen, omdat het allemaal vrij deprimerend is en ik dat eigenlijk niet kan hebben.

@Gewas: Nee, das voor mij niet echt een troost, ik moet er zelf eerlijk gezegd niet aan denken. Ik moet eigenlijk altijd wel iemand hebben, anders gaat het gewoon niet.

Edit: Gisteren is trouwens mijn ex-vriend weer eens langs geweest, dat was best confronterend. Wist me nog net in te houden om niet te gaan janken.
I dare you all to write one more thing that you won't say to my face. - Marilyn Manson
pi_109205814
@ Demon
Woon je nog bij je ouders?
Je komt al ietsiepietsie beter over als ik dat zo mag zeggen. De eerste week ben je doorgekomen. Lijkt me trouwens wel moeilijk voor je om je ex-vriend te moeten zien.

@ Gewas
Ik kan die nieuwe regeling niet begrijpen. Ik vind dat we voor elkaar moeten zorgen en niet ieder voor zich.

Waarom heb jij al zo lang geen relatie meer gehad dan? Ben je zelf niet meer verliefd geworden of trek je het niet om een relatie te hebben?
En je bent in de weekenden veel alleen schrijf je. Zoek je dat bewust op of heb je vrienden die altijd al met anderen dingen bezig zijn?

Deep Purple is zeker een hele goed band.
Zo ik heb ook trek gekregen in bier voor tijdens de film vanavond. Gelijk maar even snel naar de winkel toe :)
pi_109210288
Zo, gisteren op weg van werk naar huis op mijn beg gegaan. Voorvork van de fiets geheel afgebroken. Paar krasjes en pijntjes maar valt verder reuze mee. Moet echter wel nog zien of ik geld heb voor een nieuwe fiets.

Een voordeel; ik heb geen zin om naar de kroeg te lopen dus ik bespaar wat geld en zal ook geen biertjes krijgen (waardoor ik me vaak een beetje een klaploper voel).

Hoop dat ik wel op een beschaafde tijd in slaap kan vallen. Ben vanmiddag rond 12 uur opgestaan en rond 14 uur "even" terug naar bed gegaan en pas weer om 18 uur wakker geworden.

Zo een paar potjes Command and Conquer Generals spelen.
Ik en mijn leger van stokstaartjes.
pi_109210315
Oh, en Deep Purple is inderdaad tof.
Ik en mijn leger van stokstaartjes.
pi_109214945
En ik heb weer een relatie
I dare you all to write one more thing that you won't say to my face. - Marilyn Manson
pi_109218649
Ik dacht, ik kom nog even kijken voor ik naar bed ga...Demon, wat een verrassing! :)
Slaap lekker..
pi_109223747
Volgens mij ben ik gister vergeten de medicatie te nemen... Halve nacht wakker gelegen.

quote:
0s.gif Op zaterdag 17 maart 2012 16:55 schreef Dolshe het volgende:
@ Gewas
Ik kan die nieuwe regeling niet begrijpen. Ik vind dat we voor elkaar moeten zorgen en niet ieder voor zich.

Waarom heb jij al zo lang geen relatie meer gehad dan? Ben je zelf niet meer verliefd geworden of trek je het niet om een relatie te hebben?
En je bent in de weekenden veel alleen schrijf je. Zoek je dat bewust op of heb je vrienden die altijd al met anderen dingen bezig zijn?

Deep Purple is zeker een hele goed band.
Zo ik heb ook trek gekregen in bier voor tijdens de film vanavond. Gelijk maar even snel naar de winkel toe :)
Ik geloof dat ik niet meer verliefd kan worden. En toen ik de laatste relatie had vond ik het eerder vervelend om aan elkaar vast te zitten.... Sowieso zou ik het een eventuele vriendin niet aan willen doen haar met mijn problemen op te zadelen.

Maar contact met vrienden is wel een probleem want daar heb ik wel behoefte aan. Maarja, iedereen heeft het druk, een volle agenda. Het is zo'n gehaaste maatschappij.

Beetje laat maar mocht je al je biertjes nog niet op hebben: proost! :P

quote:
0s.gif Op zaterdag 17 maart 2012 22:00 schreef Demon_from_heaven het volgende:
En ik heb weer een relatie
Dat is snel. :P ^O^
pi_109225446
Ik vrees dat ik de medicatie gister echt niet heb genomen. Kreeg net een ernstige paranoide aanval. Trillen, zweten en hele erge angst en zit me weer allemaal rare dingen in me hoofd te halen. Uur geleden de anti-depressiva genomen en 6 sigaretten gerookt en nu hopen dat het beter zal gaan. Enige geluk is dat ik weet waar het door komt.

Vandaag de hele dag voetbal kijken als afleiding en de hele dag roken want daar word ik rustig van.
pi_109227133
Net gaan douchen. Daarna 5 minuten in de spiegel gekeken en tot de conclusie gekomen dat ik er eigenlijk best gezond uitzie. Gaat alweer stukken beter met mij.

En dit hele drama heeft zich puur en alleen in mijn hoofd afgespeeld. Voel me zo'n idioot op dit moment.
pi_109229700
Dat laatste kan ik me voorstellen Gewas, maar het heeft geen toevoeging jezelf verwijten te maken.
w.s.ben je enorm snel ontregeld indien de medicatie vergeten is, lastig, maar wel te voorkomen in de toekomst door het niet meer te vergeten..., door b.v. een alarm in je mobiel of een reminder vanuit je outlook Of simpelweg een note boven je bed die je moet zien als je je bed instapt.

Goed te lezen dat het weer goed gaat, ook met jou Demon :)

Fijne zondag allemaal
pi_109261240
Enorm drama, ex is vreselijk boos en wil niet meer met me praten. Dat doet me weer kut voelen.
Eigenlijk is het vandaag ook veel te snel gegaan.
I dare you all to write one more thing that you won't say to my face. - Marilyn Manson
pi_109265876
@ Demon leuk :D
pi_109265908
Ik bedoel leuk dat je weer een relatie hebt. Niet dat je je kut voelt
pi_109272768
@Demon
Waarom is hij boos op jou geworden?

@ Gewas
Hoe gaat het vandaag? Heb je goed kunnen slapen?
Ik begrijp wat je bedoelt met die gehaaste prestatiemaatschappij.
Wat ik heb gemerkt bij mijn vrienden is dat ze te moe/te druk zijn om initiatief te nemen. Dus neem ik zelf vaak initiatief om af te spreken. Daardoor zie ik ze vaker. Als ze in de buurt wonen is het ook gemakkelijker om af te spreken. Als ze ver weg wonen bel ik ze regelmatig. Ik had ook een tijd dat ik te veel bezig was met werk en dan veel te moe was om met mensen af te spreken. Dat was echt niet leuk. Nu doe ik het rustiger aan, want ik wil mijn vrienden en familie graag zien.
pi_109275715
@Dolshe

Het gaat vandaag alweer veel beter met mij. :D Best een productieve dag is dit geworden (veel gedaan). :) Enorm verschil met gisteren.

Wat je schrijft over je vrienden herken ik. Ze hebben het vrijwel allemaal druk met studie/werk. Ik kan dat allemaal wel begrijpen, maar toch...

Oh ja, ik heb een nieuwe cd van Deep Purple. _O_
pi_109308087
Mooi zo :)
Hier ook een productief dagje! Ik sport de laatste tijd veel. Heerlijk.

Ken je deze al? Heb ik zelf een mooie herinnering aan.
  dinsdag 20 maart 2012 @ 13:29:37 #156
351185 Quisho
Pay attention, it's free
pi_109311168
Goede muziek hier :P

Gisteravond had ik een heel naar gevoel, ik dacht echt dat ik gek werd, enorm veel hallucinaties, zat er zelfs nog even over te denken om de crisisdienst te bellen maar ik was geen gevaar voor mezelf of anderen, dus ik ging maar gewoon in bed liggen.

Nu gaat het alweer wat beter maar ik voel me nog steeds niet op mijn gemak hier, wil zo snel mogelijk weg maar ja, er zijn nou eenmaal wachtlijsten. Misschien kan ik een urgentieverklaring aanvragen maar dat is waarschijnlijk alleen voor mensen die dreigen dakloos te worden?
pi_109311457
Mijn ex is vermoedelijk boos, omdat ik zo snel weer een relatie heb of misschien is hij gewoon jaloers. Ik weet het niet, hij praat niet meer met me.

Ik had gisteravond/vanacht ook extreem veel hallucinaties, ik lag in bed en durfde mijn ogen niet meer dicht te doen. Toen ik uiteindelijk zo moe werd dat ik mijn ogen wel dicht moest doen schrok ik ook meteen weer wakker en had ik een angstaanval. Vreselijk gevoel, maar kon uiteindelijk wel in slaap vallen, met mijn muziek keihard op.

Verder ben ik mijn verhaal aan het herschrijven en ik merk dat ik steeds bruter word. Alles is heel duister, erger dan het was, ik treed ook meer in details. Ik heb hoofdstuk 1 bijna af.
I dare you all to write one more thing that you won't say to my face. - Marilyn Manson
pi_109312606
Ah, ik begreep het even verkeerd. Ik dacht dat je het goed gemaakt had, maar je hebt dus een nieuwe vriend? Das idd snel ;)
Vervelend die angstaanvallen. Ik ken het. Lijkt wel of niks dan echt kan helpen behalve de aanval maar uitzitten. Goed dat je doorgaat met schrijven!

Hoi Quisho. Je kan allicht informeren bij de woningcorporaties wat de mogelijkheden voor jou zijn. Paar keer bellen of langsgaan en volhouden. Je moet soms net de juiste persoon treffen die een beetje wilt meewerken. Sommigen houden streng vast aan de regels en anderen zijn weer wat losser en kijken ook naar je individuele situatie ;) Misschien dat er ook goede particuliere verhuurders zijn in jouw gemeente? Of vragen aan familie en vrienden of ze iets weten?
  dinsdag 20 maart 2012 @ 14:14:10 #159
351185 Quisho
Pay attention, it's free
pi_109312658
Ik had al bij een paar woningcorporaties geïnformeerd maar een urgentieverklaring kost 45 euro, ongeacht of het ook afgegeven wordt. En RIBW schiet niet echt op.

Maar er zijn nog veel meer corporaties dus ik zal inderdaad doorgaan met informeren. Maakt me niet echt uit waar ik terecht kom, als het maar een eindje uit de buurt is. Mijn familie zegt dat dat niks oplost en ik waar dan ook er last van kan krijgen, maar zelf denk ik daar anders over.
pi_109313193
Waarom voel je je niet op je gemak in je eigen huis dan? Dat maakt nogal wat uit om te weten of het gaat helpen om ergens anders te wonen.

Best duur trouwens zo'n urgentieverklaring als je niet eens zeker bent dat je het krijgt.
pi_109316146
quote:
7s.gif Op dinsdag 20 maart 2012 11:58 schreef Dolshe het volgende:
Mooi zo :)
Hier ook een productief dagje! Ik sport de laatste tijd veel. Heerlijk.

Ken je deze al? Heb ik zelf een mooie herinnering aan.
Ja, mooi. _O_ Heb deze nog op LP.

Ik zit wat rockmuziek te herontdekken de afgelopen dagen. Vooral Led Zeppelin en Genesis. :)


Heb verder eigenlijk niks te melden. Wat opzich positief is, toch? :+
pi_109316578
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 maart 2012 13:29 schreef Quisho het volgende:
Goede muziek hier :P

Gisteravond had ik een heel naar gevoel, ik dacht echt dat ik gek werd, enorm veel hallucinaties, zat er zelfs nog even over te denken om de crisisdienst te bellen maar ik was geen gevaar voor mezelf of anderen, dus ik ging maar gewoon in bed liggen.

Nu gaat het alweer wat beter maar ik voel me nog steeds niet op mijn gemak hier, wil zo snel mogelijk weg maar ja, er zijn nou eenmaal wachtlijsten. Misschien kan ik een urgentieverklaring aanvragen maar dat is waarschijnlijk alleen voor mensen die dreigen dakloos te worden?
Urgentieverklaring is volgens mij voor mensen bij wie de thuissituatie onhoudbaar is geworden.

Wat precies de regels zijn weet ik niet, maar ik weet dat ze heel moeilijk kunnen gaan doen als je het aanvraagt. Heb je het al aan je behandelaar gevraagd/overlegd?
pi_109319188
Hele dag politiek 24 kijken, schrijven en rammstein luisteren. Dus wel een redelijke dag. Ik voel me wel vrij somber, dat hoort niet. Morgen naar mijn vriend toe en het weekend ook.
Gisteren vergadering bij mijn sportvereniging en daar ben ik weer actief, daar veel begrip voor mijn situatie en ze zijn erg blij dat ik er weer ben na een jaar geleden door mijn opnamen te zijn vertrokken. Over krijg ik steun, daar ben ik erg blij om, zonder al die steun zou ik het absoluut niet redden.
Pas 2000 woorden van mijn verhaal afgekregen, maar dat is een mooi beginnetje. Mijn vriend las het oude afgelopen zondag en daar was ik blij om ookal kreeg ik geen verdere response. Mijn ex weigerde te lezen, omdat hij lezen saai vond.
Dat is wel iets wat ik altijd graag heb gewild een vriendje die de moeite wil nemen om naar mij en mijn verhalen te kijken.
I dare you all to write one more thing that you won't say to my face. - Marilyn Manson
  dinsdag 20 maart 2012 @ 17:45:24 #164
351185 Quisho
Pay attention, it's free
pi_109319825
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 maart 2012 14:30 schreef Dolshe het volgende:
Waarom voel je je niet op je gemak in je eigen huis dan? Dat maakt nogal wat uit om te weten of het gaat helpen om ergens anders te wonen.

Best duur trouwens zo'n urgentieverklaring als je niet eens zeker bent dat je het krijgt.
Nja heeft iets met de omgeving hier te maken. Ik zelf denk dat het geen hallucinaties zijn, maar sommigen vinden van wel, en dat het niet zo maar overgaat.
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 maart 2012 16:03 schreef Gewas het volgende:

[..]

Urgentieverklaring is volgens mij voor mensen bij wie de thuissituatie onhoudbaar is geworden.

Wat precies de regels zijn weet ik niet, maar ik weet dat ze heel moeilijk kunnen gaan doen als je het aanvraagt. Heb je het al aan je behandelaar gevraagd/overlegd?
Ja dat dacht ik ook. Ik zie mijn behandelaar donderdag weer, daar zal ik het inderdaad aan gaan vragen.
pi_109321748
@Gewas
Mooi nummer! Die kende ik nog helemaal niet. Heeft deze een speciale betekenis voor jou?

@Demon
Je bent wel lekker actief bezig zeg! :) Veel plezier morgen bij je vriend.

@Quisho
Tsja, de ene persoon is gevoeliger voor sferen, energievelden, geluiden etc in huizen dan een andere persoon. Kan me goed voorstellen dat je je gewoon niet prettig voelt in een huis. Kan een ander niet voor jou bepalen toch. Zijn er bepaalde plekken waar je je wel heel prettig voelt? Misschien het huis van een familielid? Succes in ieder geval donderdag. Hopelijk kan je behandelaar je verder helpen hiermee.

Fijne avond mensen
pi_109345672
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 maart 2012 18:38 schreef Dolshe het volgende:
@Gewas
Mooi nummer! Die kende ik nog helemaal niet. Heeft deze een speciale betekenis voor jou?

Geen speciale betekenis. Behalve dat ik het superrelaxte muziek vind om naar te luisteren. Beetje zweverig ook, hou ik van. :P

Vanochtend een informatieboekje over schizofrenie gelezen die hier al zeker 3 jaar lag te verstoffen. Ik herkende heel veel problemen en symptomen die in dat boekje stonden. Alles is me nu een stuk duidelijker geworden.

Ik probeer het woord 'schizofrenie' nog steeds zo veel mogelijk te vermijden. Vind het ook moeilijk om uit te spreken.
pi_109345989
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 maart 2012 17:45 schreef Quisho het volgende:

[..]

Nja heeft iets met de omgeving hier te maken. Ik zelf denk dat het geen hallucinaties zijn, maar sommigen vinden van wel, en dat het niet zo maar overgaat.

[..]

Ja dat dacht ik ook. Ik zie mijn behandelaar donderdag weer, daar zal ik het inderdaad aan gaan vragen.
Dat is het vervelende van hallucinaties en wanen, dat de rest het anders ziet. Kan heel frustrerend zijn.

Als het goed is kan je behandelaar een advies geven voor urgentieverklaring. :)
pi_109347397
Zo, na vrijdag op mijn bek gegaan zijn vanwege een gebroken voorvork heb ik gisteren een nieuw (tweedehands) stalen ros gekocht.

Verder gaat het vrij goed met me, ik wordt steeds beter om mijn hallucinaties te negeren. Mijn Ambulant verpleegkundige heeft voorgesteld om met cognitieve gedragsterapie te beginnen. In principe laat ik me graag leiden door de experts maar ik sta er een beetje sceptisch tegenover. Mijn methode om er mee om te gaan berust namelijk op het negeren van de positieve symptomen en niet er stil bij blijven staan, wat ik hoor noteren en analyseren. Maar goed, ik zal het formuliertje er wel eens bij pakken.
Ik en mijn leger van stokstaartjes.
pi_109350397
@Gewas
Ja, het is wel een beetje zweverig. Hou ik ook van.
Wat voor symptomen heb jij dan voornamelijk? Heb jij ook de 'negatieve' symptomen of meer de 'positieve' symptomen?

Vind je het moeilijk dan om er met anderen over te praten? Of met nieuwe mensen?
Schizofrenie is maar een woord. Een abstract ding. En het is ook nog eens heel breed. Maar ik snap je wel denk ik. Het heeft een soort lading bij mensen. Door onwetendheid misschien. Zoals met veel dingen. Bedoel je dat?

@Karboenkeltje
Het is heerlijk fietsweer in ieder geval. Ik heb laatst ook een nieuwe gekocht en ben er heel blij mee.
Laat je inderdaad maar eerst informeren wat die therapie inhoudt toch. Misschien dat het wel juist mooi aansluit bij jouw eigen methodes. :)
pi_109357795
@Dolshe

Ik heb zowel last van de positieve als de negatieve symptomen...

Ik weet niet wat het is, maar ik krijg het woord schizofrenie bijna niet uit mijn mond. Sowieso vertel ik mensen die ik ontmoet niet (meer) dat ik schizofrenie heb. Als ze er naar vragen zeg ik dat ik last heb van achterdocht.

Daarmee kom ik op het volgende punt: ik merk dat ik de laatste tijd achterdochtig word als ik veel berichten op internet achterlaat. -O-
  donderdag 22 maart 2012 @ 16:37:44 #171
351185 Quisho
Pay attention, it's free
pi_109392080
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 maart 2012 18:38 schreef Dolshe het volgende:
@Gewas
Mooi nummer! Die kende ik nog helemaal niet. Heeft deze een speciale betekenis voor jou?

@Demon
Je bent wel lekker actief bezig zeg! :) Veel plezier morgen bij je vriend.

@Quisho
Tsja, de ene persoon is gevoeliger voor sferen, energievelden, geluiden etc in huizen dan een andere persoon. Kan me goed voorstellen dat je je gewoon niet prettig voelt in een huis. Kan een ander niet voor jou bepalen toch. Zijn er bepaalde plekken waar je je wel heel prettig voelt? Misschien het huis van een familielid? Succes in ieder geval donderdag. Hopelijk kan je behandelaar je verder helpen hiermee.

Fijne avond mensen
Yep we hebben geïnformeerd, blijkbaar sta ik al best ver vooraan op de wachtlijst dus hopelijk kan ik nog voor de zomer verhuizen.

Ik kan niet echt bij een familielid terecht, omdat ze geen plek hebben en eigenlijk weten buiten mijn ouders om mijn familie ook niet echt wat er speelt.
pi_109414444
Zojuist eens aan de andere kant van de lijn gestaan.
Vriendin met psychose. Jemig...
Je raekt an de dinge geweun.
pi_109417396
Dit gaat weer een prachtige dag worden. De lente is begonnen. _O_

En ik heb weer goede voornemens. :7
pi_109418516
Dat klinkt goed Quisho :) Het vuurtje warm houden bij je behandelaar dat die wat meer druk erachter zet bij de woningcorporatie of regelmatig bellen, zodat ze je naam gaan onthouden. Misschien helpt dat mee om nog sneller aan de beurt te zijn.

Is het de eerste keer bij jouw vriendin Messina? Sterkte ermee.

Ja, het is weer een prachtige dag. Ik heb ook goede voornemen: iets minder lang achter de pc zitten en meer naar buiten gaan haha ;) En jij?
pi_109433087
@Dolshe

Mijn goede voornemens...

-boek van Karl Marx uitlezen

Ik had er veel meer, maar het lukt niet meer... Eerst dit en dan zien we verder.
pi_109462766
Ah, goede voornemens! Ik doe meer: Ik ga (vanaf gisteren) twee weken lang niet blowen en geen alcohol drinken.
Ik en mijn leger van stokstaartjes.
pi_109468797
hoi allemaal,

kwam dit topic tegen en val maar gewoon 'binnen'. Ik heb geen schizofrenie maar een schizoaffectieve stoornis. Dat is een soort combi van een bipolaire stoornis en schizofrenie. Ik neem hiervoor medicijnen die me goed helpen.

groeten,
Lienke
pi_109482652
Welkom Lienke :)
pi_109485404
Hallo Lienke.

En verder: ik voel me vrij waardeloos de laatste tijd en krijg weer het gevoel een last te zijn voor andere. Dat maakt mij somber.

Verder ben ik lekker aan het genieten van het weer en schrijf ik af en toe wat.

Hoe gaat verder hier? Ik lees nog wel veel mee, maar heb eigenlijk nooit veel meer te melden.
I dare you all to write one more thing that you won't say to my face. - Marilyn Manson
pi_109485533
Welkom Lienke!

quote:
Hoe gaat verder hier? Ik lees nog wel veel mee, maar heb eigenlijk nooit veel meer te melden.
Hier gaat het redelijk goed. Boek van Karl Marx heb ik uitgelezen. Verder ben ik blij met het warmere, zonnige weer en eigenlijk heb ik ook niet veel te melden. :P
pi_109522788
@gewas: Leuk dat je het boek eindelijk uit hebt.

En verder: Ik merk dat ik de laatste tijd steeds meer en extremere emoties krijg. Ik weet niet of dat een goed of een slecht teken is. In iedergeval mis ik dat afgevlakte betrouwbare gevoel wel. Nog steeds heb ik wel moeite met lachen, maar de negatieve gevoelens zijn er wel degelijk.
I dare you all to write one more thing that you won't say to my face. - Marilyn Manson
pi_109557110
quote:
0s.gif Op maandag 26 maart 2012 10:42 schreef Demon_from_heaven het volgende:
@gewas: Leuk dat je het boek eindelijk uit hebt.

En verder: Ik merk dat ik de laatste tijd steeds meer en extremere emoties krijg. Ik weet niet of dat een goed of een slecht teken is. In iedergeval mis ik dat afgevlakte betrouwbare gevoel wel. Nog steeds heb ik wel moeite met lachen, maar de negatieve gevoelens zijn er wel degelijk.
Ben blij dat ik dat boek uit heb. Geen makkelijk boek om zomaar even uit te lezen.

Extremere emoties, ook de negatieve emoties? Dat zou wel minder zijn dan. Mijn emoties zijn een beetje afgestompt. Verdrietig zijn (bijvoorbeeld) kan ik bijna niet.

Ik ga vanmiddag Battlefield 3 spelen. Ben er achter gekomen dat dat een hele mooie afleiding is. :)
pi_109558114
Zo Gewas, nu ben je een brave socialist. :P Ik kan de concentratie om te lezen nog steeds niet opbrengen. Het is al ongeveer een half jaar sinds ik voor het laatst een simpel boek (Terry Pratchett) uit heb gelezen. Laat staan dat ik aan Een geschiedenis der westerse filosofie toe kom.

Sommige computerspelletjes werken wel. Ik kan heerlijk een missie van Command and Conquer Generals uitspelen en dan merk ik dat ik een uur verder ben en niets heb gemerkt van de stemmen. En het is heel bevredigend om een bespottelijke troepenmacht op de bouwen en de (computer) tegenstander bruut te blitzkriegen.

Oh, en een beetje laat: Hoi lienke.
Ik en mijn leger van stokstaartjes.
pi_109571082
quote:
14s.gif Op dinsdag 27 maart 2012 09:26 schreef Karboenkeltje het volgende:
Zo Gewas, nu ben je een brave socialist. :P Ik kan de concentratie om te lezen nog steeds niet opbrengen. Het is al ongeveer een half jaar sinds ik voor het laatst een simpel boek (Terry Pratchett) uit heb gelezen. Laat staan dat ik aan Een geschiedenis der westerse filosofie toe kom.

Sommige computerspelletjes werken wel. Ik kan heerlijk een missie van Command and Conquer Generals uitspelen en dan merk ik dat ik een uur verder ben en niets heb gemerkt van de stemmen. En het is heel bevredigend om een bespottelijke troepenmacht op de bouwen en de (computer) tegenstander bruut te blitzkriegen.

Oh, en een beetje laat: Hoi lienke.
:D Maar nu heb ik wel genoeg boeken van die man gelezen. :+

Niet kunnen concentreren met lezen is wel heel vervelend. En als je een boekje van minder dan 100 bladzijdes probeert?

Ik doe precies hetzelfde met Red Alert. Een leger bouwen waarvan je weet dat het veel te sterk is en dan aanvallen. :P

Oh, en net vier uur achter elkaar Battlefield 3 gedaan.
pi_109735047
Liedje speciaal voor Dolshe. O+


Ma France O+

Vorige week is de vriendin langsgeweest, gister naar familie geweest (zuipen) en vandaag is iedereen hier thuis onwijs vriendelijk. Zit lekker Jean Ferrat te luisteren met een biertje. :D
pi_109735635
Net in Paint beziggeweest.

qxp06u.jpg

en nu lekker Jean Ferrat luisteren. O+

[ Bericht 39% gewijzigd door Gewas op 01-04-2012 12:31:27 ]
pi_109735677
Gaaf jo !
Kreeg ooit sprookjes te horen. Zit nu in therapie.
pi_109736050
quote:
10s.gif Op zaterdag 31 maart 2012 18:20 schreef Gertje-Plongers het volgende:
Gaaf jo !
Vind je mijn Paint leuk, mijn opmerking over IQ of het liedje van Jean Ferrat? :P

Nee echt, die muziek van Jean Ferrat gaat mij er helemaal doorheen helpen. Fantastische muziek! O+
pi_109754357
Gisteravond weer ruzie gehad. Zeg je 100 dingen, zit er 1 zinnetje bij dat verkeerd valt, en jawel: ze voelen zich zwaar beledigd. Terwijl dit helemaal niet mijn bedoeling was. Mijn familie moet eens leren om niet overal zo'n drama van te maken.

Edit: de rust lijkt teruggekeerd.

Ben nu bezig de Franse taal te leren.

Nu ga ik effe van dat internet af...

[ Bericht 22% gewijzigd door Gewas op 01-04-2012 09:32:00 ]
pi_109765394
Even naar aanleiding van een radiospotje mijn donorstatus even bevestigd. Als ik dood ben mogen ze me leeg plunderen. Ik betwijfel echter of ze iets aan mijn materiaal gaan hebben want ik zal mijn best doen om elk onderdeel helemaal waardeloos te leven.
Ik en mijn leger van stokstaartjes.
pi_109765432
Ik stond trouwens al geregistreerd dus het systeem lijkt te werken.
Ik en mijn leger van stokstaartjes.
pi_109767090
De ruzie gaat dus gewoon door. Wat heb ik in godsnaam fout gedaan? Zelfs als ik niks zeg beginnen ze te zeuren.

Net werd ik enthousiast en ben ik een eindje gaan fietsen, kom ik onderweg een stel halve zolen tegen die ruzie zitten te maken. Ik ben echt doodsbang geworden voor andere mensen.

Het leven begint behoorlijk vervelend te worden op deze manier.
pi_109769200
quote:
7s.gif Op zondag 1 april 2012 15:27 schreef Karboenkeltje het volgende:
Even naar aanleiding van een radiospotje mijn donorstatus even bevestigd. Als ik dood ben mogen ze me leeg plunderen. Ik betwijfel echter of ze iets aan mijn materiaal gaan hebben want ik zal mijn best doen om elk onderdeel helemaal waardeloos te leven.
Zal bij mij ook het geval zijn denk ik...

Sorry voor al deze negatieve berichten. Ik kan mijn gedachten niet op een rijtje krijgen lijkt wel.

Vanavond ga ik voor een film zitten.
pi_109769529
quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2012 16:51 schreef Gewas het volgende:

Sorry voor al deze negatieve berichten. Ik kan mijn gedachten niet op een rijtje krijgen lijkt wel.
Ach, ik vind dat deze topic zich wel leent voor negativiteiten. Misschien is het wel fijn om het van je af te schrijven. Ik reageer er meestal niet op omdat ik de situatie niet ken of kan inschatten. Desondanks, sterkte.
quote:
Vanavond ga ik voor een film zitten.
Ga ik zo ook doen. En ik ga zelfs nog even koken.
Ik en mijn leger van stokstaartjes.
pi_109770470
Oe! Oe! Nog even een positief berichtje:

Ik zag gisteren een koolmeesje op het landingsstokje van mijn zelfgemaakte nestkast zitten. Hopelijk besluit hij of zij zich hier te vestigen. Luisteren naar het getsjilp van jonge vogelbabies tijdens mijn ochtendkoffie!
Ik en mijn leger van stokstaartjes.
pi_109771291
quote:
17s.gif Op zondag 1 april 2012 17:25 schreef Karboenkeltje het volgende:
Oe! Oe! Nog even een positief berichtje:

Ik zag gisteren een koolmeesje op het landingsstokje van mijn zelfgemaakte nestkast zitten. Hopelijk besluit hij of zij zich hier te vestigen. Luisteren naar het getsjilp van jonge vogelbabies tijdens mijn ochtendkoffie!
^O^

Geen last van katten bij jou in de buurt? :P

Ik heb al een film gevonden die ik vanavond ga kijken: Kill The Irishman. Soort gangsterfilm heb ik begrepen.
pi_109771588
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 maart 2012 18:32 schreef Gewas het volgende:

[..]

Vind je mijn Paint leuk, mijn opmerking over IQ of het liedje van Jean Ferrat? :P

Nee echt, die muziek van Jean Ferrat gaat mij er helemaal doorheen helpen. Fantastische muziek! O+
Hij is zeker mooi en gaaf !

Noem het anders de, Le Casse-Tête
Kreeg ooit sprookjes te horen. Zit nu in therapie.
pi_109789467
Demon meld zich maar weer eens. Dus hallo iedereen. :D

Ik heb wat te vertellen. Ik ben nu 3 weken gestopt met het gebruiken van medicijnen, buiten advies van mijn arts om, ik heb me nog nooit zo goed gevoeld. Oke, das een leugen. Maar, ik heb me niet meer zo goed gevoeld sinds ik deze medicijnen ben gaan gebruiken. Ik was gewoon mijn positieve emotie's kwijt en kan nu weer overal doorheen, zo lijkt het. Hallucinaties zijn wel stukken meer en stukken enger, maar voel me wel veel beter.

Ik ben ook druk aan het nadenken over alles wat er nu weer in mijn leven gebeurt. Ik denk dat ik wel even na moet denken over wat ik nou wil. Ik vind het vrij lastig, een tijdje terug leek alles duidelijk, nu niet meer.
Schrijven lukt echt heel goed nu. Ben met een paar grote verhalen bezig en wil graag een boek afschrijven en uitgeven. Dus daar ga ik zo weer mee verder. :)

Het gaat nu erg goed, hopen dat het zo blijft.

Demon
I dare you all to write one more thing that you won't say to my face. - Marilyn Manson
pi_109793113
quote:
7s.gif Op zondag 1 april 2012 17:56 schreef Gertje-Plongers het volgende:

[..]

Hij is zeker mooi en gaaf !

Noem het anders de, Le Casse-Tête
Thanks. Ik moest even opzoeken wat het betekent. Zat net op de Franse wikipedia te lezen over liedjes en ik snap al best veel wat er staat. :)

@Demon

Je klinkt een stuk meer helder. :o :D

Ik heb een hele grappige droom gehad:

We zouden naar een uitvoering van de Matthäus Passion van Bach gaan in Leiden. Ik had al wat euro's bij elkaar gesprokkelt om bier van te kopen voor onderweg. De trein stopte bij een gigantisch gebouw maar we moesten nog 3 uur wachten voordat het begon. Wij dus een beetje rondgelopen daar (en toen miste ik opeens 2 uur in de droom, want de voorstelling ging bijna beginnen). Toen stonden we te wachten totdat het begon, komt er opeens een vreemde man aan die iedereen in de wachtruimte meenam in zakken op een andere vriend en mij na. Daarna gingen we naar ze opzoek op zolder, hingen ze daar met z'n allen aan de muur in zakken en het bleek dus dat die man ze mee had genomen omdat ze niet naar de muziek van Bach gingen luisteren maar naar Geert Wilders (het waren PVV'ers :D ). Goed, wij hadden ze dus bevrijd en toen ging de voorstelling beginnen. Maar het was niet de muziek van Bach maar een of andere duivelse preek.

Dat was de droom. :P
pi_109806229
Ook net in paint bezig geweest, wel grappig om te doen eigenlijk !

Welke paint gebruik jij Gewas ? Ik heb een verbeterde, namelijke Paint.NET.

322Paint_1.jpg

755Paint_2.jpg

[ Bericht 30% gewijzigd door Gertje-Plongers op 02-04-2012 15:43:06 ]
Kreeg ooit sprookjes te horen. Zit nu in therapie.
pi_109806376
@ Gewas
Dankjewel voor t mooie liedje :D

Deze is voor jou

@Demon
Dat klinkt goed. Hopen dat het zo blijft :) Welk medicijn slikte je eigenlijk precies?
Leuke tekening trouwens, die hond in je avatar.

@ Lienke
Welkom! :)
pi_109837420
@ Gertje-Plongers

Ik heb een hele oude Paint, uit 2005 volgens mij. :P Jouw Paint is mooi, die effecten kan ik met mijn Paint niet maken.

@ Dolshe

Bedankt voor dat liedje, die kende ik nog niet. Hele mooie muziek. :)

Ik voel me zo rustig op dit moment, en vandaag hoef ik niks te doen. Alleen een beetje knallen in Battlefield 3. oO<

[ Bericht 3% gewijzigd door Gewas op 03-04-2012 08:28:29 ]
pi_109838561
Die nieuwe kun je gewoon gratis downloaden hoor !
Kreeg ooit sprookjes te horen. Zit nu in therapie.
pi_109848906
Gisteren heb ik toch maar eens mede gedeeld bij de GGZ dat ik ben gestopt met het gebruiken van Abilify (20 mg). Dat staat dus ook weer in mijn dossier.
Ondertussen ben ik erg onzeker over mijn relatie, maar gaat het wel erg goed tussen mij en mijn vrienden.

Mijn boek gaat vrij hard, ik zit inmiddels al bij hoofdstuk 6. Wat ongeveer 15% is van wat het moet worden. Ik schrijf nu voor de 3e dag op rij al meer dan een hoofdstuk per dag. Ik hoop dat dat aanhoud.
Ik gooi mijn verhaal niet meer online omdat ik 'm naar een uitgever wil brengen en echt in boekvorm wil uitgeven.

Verder, vind ik het vreemdgenoeg wel leuk om weer zoveel hallucinaties te hebben, het is wel enigzins vermakelijk en het helpt heel erg voor inspiratie.
Vandaag al weer een hoofdstuk geschreven dus ik mag van mezelf in principe de rest van de dag gaan gamen. Dat ga ik denk ik ook doen.

Demon
I dare you all to write one more thing that you won't say to my face. - Marilyn Manson
pi_109854343
@Gewas
Het album waar dat nummer op staat is heel mooi!

@ Demon
Lekker productief bezig. Fijn dat het goed gaat met je vrienden.

Ik had als goede voornemen om meer naar buiten te gaan en dat lukt wel aardig. En ik sport tegenwoordig bijna elke dag. Voel me echt een stuk beter daardoor. :)
pi_109872800
Weer een hoofdstuk geschreven. De hele dag schrijven en muziek luisteren. The Devil Wears Prada en I Killed The Prom Queen .

Nu voel ik weer liefdesverdriet. Ik denk toch dat die medicijnen er voor hebben gezorgd dat ik ben veranderd en niet op een positieve manier.
I dare you all to write one more thing that you won't say to my face. - Marilyn Manson
pi_109906032
@Dolshe

Ik zal eens opzoek gaan naar dat album.

Edit: Heb hem volgens mij gevonden. Histoire de Melody Nelson.

[ Bericht 20% gewijzigd door Gewas op 05-04-2012 07:35:12 ]
pi_109908466
Je suis l'apprentissage des langues francaise. *O*


Dit lied gaat volgens mij over de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog in Frankrijk.
pi_109939005
Ik denk dat het een goed plan is als ik het voortaan alleen nog met de psycholoog over mijn problemen ga hebben en me voor de rest met wat leukere dingen bezig ga houden. Door dit topic word ik telkens met de neus op de feiten gedrukt en ik word er niet bepaald vrolijk van.
pi_109949134
Je problemen draag je altijd bij je toch, ik ken dat ook, de bedoeling is om jezelf langzaam te gaan 'genezen' door 'gezonde' patronen aan te leggen voor jezelf. Net als het bier, dat valt denk ik ook onder zelfmedicatie ? of zie ik dat verkeerd.
Kreeg ooit sprookjes te horen. Zit nu in therapie.
pi_110086033
Ik kan niet echt vrij meer spreken op Fok!, want ik ben niet meer anoniem. Ik zit de laatste tijd wel met wat dingen die ik kwijt wil, maar dat kan ik dus niet meer hier.
Dus tot mijn grote spijt moet ik zeggen dat ik niets meer hier zal melden. Alles wat ik zeg op internet zal de rest van mijn leven blijven staan. Ik kan daar niet mee leven en zal dus voorzichtiger doen met wat ik zeg op internet.
Ik zal nog wel meelezen en als er een vraag is meedenken.

Demon
I dare you all to write one more thing that you won't say to my face. - Marilyn Manson
pi_110091554
Jammer om te horen Demon! Ik ben wel geinteresseerd in hoe het met je verder gaat.
Vervelend dat je niet meer anoniem bent. Kan je beslissing wel begrijpen.

Fijne dag nog :)
  zaterdag 28 april 2012 @ 22:49:11 #213
340799 Madame_Paon
We're gonna die young
pi_110913652
Bump.

http://home.tiscali.nl/passendevoeding/schizofrenie.html
Heeft iemand er ervaring mee dat je, als je geen granen en geraffineerde suikers meer eet, je klachten minder erg worden?

Want als het werkt, zou ik het wel willen proberen.
Maar ik weet niet of ik zonder brood, aardappelen en pasta kan ...
There's a lesson that you always have to learn
Through the consequence of fire comes the burn
pi_110914476
quote:
5s.gif Op zaterdag 28 april 2012 22:49 schreef Madame_Paon het volgende:
Bump.

http://home.tiscali.nl/passendevoeding/schizofrenie.html
Heeft iemand er ervaring mee dat je, als je geen granen en geraffineerde suikers meer eet, je klachten minder erg worden?

Want als het werkt, zou ik het wel willen proberen.
Maar ik weet niet of ik zonder brood, aardappelen en pasta kan ...
Ervaring mee, hielp niets, maar dan ook echt niets. Nu wil ik niet zeggen dat het voor niemand werkt overigens :)
Je raekt an de dinge geweun.
pi_110922803
Ik ben geen voedings- of ervaringsdeskundige maar ik betwijfel het.
Ik en mijn leger van stokstaartjes.
  maandag 30 april 2012 @ 03:43:40 #216
340799 Madame_Paon
We're gonna die young
pi_110955880
Het was ook te mooi om waar te zijn. ;(

Meerdere psychologen en psychiaters proberen me weer antipsychotica aan te praten. }:|
Ik heb zelf eerder Risperdal en Seroquel geslikt. Van Risperdal werd ik supermoe en ben ik meer dan 20 kilo aangekomen en Seroquel had andere bijwerkingen die vervelend waren. Bovendien hebben beide middelen nooit geholpen.
Nu willen ze dat ik Abilify slik, want "van Abilify komen de meeste mensen niet aan".
Nou, online lees ik dus hele andere verhalen. De bijwerkingen doen me denken aan Risperdal.
No way dat ik ooit nog antipsychotica ga slikken.
There's a lesson that you always have to learn
Through the consequence of fire comes the burn
pi_110955892
Hoe lang moet je nemen voordat je de effecten merkt en hoe groot is het risico op aankomen als je die testperiode afmaakt? Is dat te overzien? Zou je het daarom willen proberen?
Rustig aan.
  maandag 30 april 2012 @ 03:55:24 #218
340799 Madame_Paon
We're gonna die young
pi_110955901
Is dat een vraag aan mij of een vraag in het algemeen?
There's a lesson that you always have to learn
Through the consequence of fire comes the burn
pi_110955903
quote:
5s.gif Op maandag 30 april 2012 03:55 schreef Madame_Paon het volgende:
Is dat een vraag aan mij of een vraag in het algemeen?
Aan jou denk ik :)
Rustig aan.
  maandag 30 april 2012 @ 03:59:40 #220
340799 Madame_Paon
We're gonna die young
pi_110955906
Bij Risperdal merkt ik na 3 weken al dat ik verschrikkelijk veel honger kreeg.
En ook al is er maar 1% kans dat ik ervan aan kan komen, dan nog neem ik het niet.
Ik hebben sowieso altijd vrij veel lastig van bijwerkingen van medicijnen. Lucky me. -O-
There's a lesson that you always have to learn
Through the consequence of fire comes the burn
pi_110955934
quote:
0s.gif Op maandag 30 april 2012 03:59 schreef Madame_Paon het volgende:
Bij Risperdal merkt ik na 3 weken al dat ik verschrikkelijk veel honger kreeg.
En ook al is er maar 1% kans dat ik ervan aan kan komen, dan nog neem ik het niet.
Ik hebben sowieso altijd vrij veel lastig van bijwerkingen van medicijnen. Lucky me. -O-
En dat vind je een gezonde manier van denken?
Rustig aan.
  maandag 30 april 2012 @ 04:16:35 #222
340799 Madame_Paon
We're gonna die young
pi_110955940
quote:
0s.gif Op maandag 30 april 2012 04:13 schreef kingtoppie het volgende:

[..]

En dat vind je een gezonde manier van denken?
Ja, want antipsychotica hebben mij nooit geholpen en de bijwerkingen, vooral de gewichtstoename, hebben alleen maar voor meer problemen gezorgd.
Ik heb daardoor nog meer dingen waar ik mee zit.
There's a lesson that you always have to learn
Through the consequence of fire comes the burn
pi_110955941
quote:
0s.gif Op maandag 30 april 2012 04:16 schreef Madame_Paon het volgende:

[..]

Ja, want antipsychotica hebben mij nooit geholpen en de bijwerkingen, vooral de gewichtstoename, hebben alleen maar voor meer problemen gezorgd.
Ik heb daardoor nog meer dingen waar ik mee zit.
Kunnen we die gewicht problemen oplossen?
Rustig aan.
  maandag 30 april 2012 @ 04:22:18 #224
340799 Madame_Paon
We're gonna die young
pi_110955947
quote:
0s.gif Op maandag 30 april 2012 04:19 schreef kingtoppie het volgende:

[..]

Kunnen we die gewicht problemen oplossen?
Niet door weer antipsychotica te gaan slikken, want daardoor kom ik waarschijnlijk nog meer aan.
En ze vertragen je stofwisseling, waardoor afvallen ook moeilijker wordt.

Ik wil binnenkort weer naar een diëtist.
There's a lesson that you always have to learn
Through the consequence of fire comes the burn
pi_110955950
En wat zijn die andere problemen die je nu nog hebt dan?
Rustig aan.
  maandag 30 april 2012 @ 04:30:53 #226
340799 Madame_Paon
We're gonna die young
pi_110955960
Daar ga ik niet over uitweiden.
There's a lesson that you always have to learn
Through the consequence of fire comes the burn
pi_110955997
Jouw goed recht.

Weet wel dat ik wel wil kijken of ik kan helpen ook al heb je totaal geen vertrouwen / behoefte aan mijn adviezen what so ever.
Rustig aan.
pi_112897400
Hey allemaal, even dit topic omhoog schoppen. :D
Update: inmiddels woon ik bij de plaatselijke RIBW. Gaat best goed, samenleven enzo. Niet dat ik dit jaren wil maar voor nu is het prima.
Wat betreft psychose gaat het ook goed. Geen klachten. Geen angst in winkels of op straat.
Stemming ook aardig. Weinig donkere gedachten.
Verder niet veel te melden. Ja met de uni ben ik gestopt, of had ik dat al verteld?
Wil, binnen afzienbare tijd, wel een studie slash cursus gaan doen.
Ja, verder ga ik vanaf volgende week naar het DAC (dagactiviteiten centrum). Eigenlijk een plek waar ik niet dood gevonden wil worden. Maar, wat knutselen en frutselen + sociaal contact zal mij vast goed doen _O-

Hoe is het met jullie?
  donderdag 14 juni 2012 @ 20:46:06 #229
340799 Madame_Paon
We're gonna die young
pi_112902176
Hoi Gro. :W

Dat van de uni had je al verteld. Echt balen.

Hier gaat het qua stemming niet bepaald geweldig, maar ik ben ieder geval nog steeds niet psychotisch geworden. Ik hoop dat dat ook nooit gebeurt.
There's a lesson that you always have to learn
Through the consequence of fire comes the burn
pi_112915309
Hey Gro,

Fijn om te horen dat het goed gaat.

Hier gaat het hetzelfde als altijd. Maar ik heb de afgelopen tijd een soort last van stemmen, of beter gezegd: gedachten die tegen mij praten en mij waarschuwen voor gevaar..

Deze onrust komt altijd als het stil is om me heen (daarom val ik altijd in slaap met muziek aan). Wat supergoed werkt is om Bach te luisteren.[ Bericht 0% gewijzigd door Gewas op 15-06-2012 08:12:00 ]
pi_112943376
Hey Madame_Paon en Gewas :W

Jammer Madame dat je stemming niet goed is. Weet je hoe het komt, of komt het zomaar?

Gewas, vervelend die gedachtes/stemmen of hoe je het ook wilt noemen. Zijn het een soort paranoïde 'gedachtes'?

Fijn weekend voor jullie!

x Gro
pi_112960735
@ Gro

Ja... Laatste paar weken word ik constant gewaarschuwd voor Duivels in mensen.

Jij ook een fijn weekend, Gro!
  zaterdag 16 juni 2012 @ 10:17:48 #233
340799 Madame_Paon
We're gonna die young
pi_112961861
Het is gewoon alles bij elkaar. Ik baal gewoon echt dat ik bijna altijd pech moet hebben.

quote:
0s.gif Op zaterdag 16 juni 2012 08:05 schreef Gewas het volgende:
@ Gro

Ja... Laatste paar weken word ik constant gewaarschuwd voor Duivels in mensen.

Jij ook een fijn weekend, Gro!
Dat is wel waardeloos ....
En de medicatie helpt niet?
There's a lesson that you always have to learn
Through the consequence of fire comes the burn
pi_112964031
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 juni 2012 10:17 schreef Madame_Paon het volgende:
Het is gewoon alles bij elkaar. Ik baal gewoon echt dat ik bijna altijd pech moet hebben.

[..]

Dat is wel waardeloos ....
En de medicatie helpt niet?
Medicatie werkt opzich wel goed. Het lijkt alleen dat ik niet altijd controle en invloed heb op gedachten.

Laatst bij het werk kwamen er twee mannen om iets te repareren, en meteen hoorde ik dat het Duivels waren. Terwijl ze eigenlijk best vriendelijk waren.

Kan er mee te maken hebben dat ik helemaal into de christelijke muziek van Bach ben. Voel me heel erg aangetrokken tot dit soort muziek.

[ Bericht 5% gewijzigd door Gewas op 16-06-2012 12:16:37 ]
pi_112964462
Edit: God wat zit ik weer een onzin uit te kramen. :X

En nu ga ik van de computer af. Te veel informatie is vermoeiend.

[ Bericht 43% gewijzigd door Gewas op 16-06-2012 12:36:44 ]
pi_112973102
Ben een beetje filmpjes aan het kijken op Youtube.

Dit vind ik nog steeds de beste video over schizofrenie die ik tot nu toe op Youtube gevonden heb:Ik ben best verbaasd dat zij er nog zo gezond en 'normaal' uitziet...
pi_113043479
Oh mensen, ik hoef de hele week nergens naartoe. Heerlijk uitrusten en alles op een rijtje krijgen. Verder elke avond voetbal kijken. Mooi.
pi_113046332
Hey Gewas,

Vind je dat fijn, een rustige week?
Ik heb het behoorlijk 'druk' (voor een ander zal het meevallen) deze week.
Heb je geen last van verveling?
Als ik niet genoeg te doen heb, ga ik van ellende in bed liggen.
Kan mezelf niet goed vermaken. Lezen gaat nu weer wat beter. Maar liever een tijdschrift dan een boek.
De ochtenden zijn verschrikkelijk, maar dat schijnt bij schizofrenie te horen. Opstartproblemen.
's Avonds begin ik pas echt te leven!

:W
pi_113085869
Hey Gro,

Ik heb juist het omgekeerde. 's Avonds lukt bij mij helemaal niks meer.

Vind ik heerlijk, zo'n week om uit te rusten. Verveling heb ik bijna nooit last van. Behalve dat ik met mensen meestal niks te doen heb.

Ik heb trouwens een nieuw spel gekocht. Dat ga ik vandaag de hele dag spelen. :Y
  dinsdag 19 juni 2012 @ 08:45:16 #240
371030 Bijstandsuitkering
Tijd voor een boventitel
pi_113086383
Hey mensen,

Niet alleen vanwege de angst voor schizofrenie, maar ook vanwege de interesse naar deze 'ziekte' heb ik een aantal vragen voor de mensen die aan deze aandoening lijden.

Wat moet ik mij voorstellen onder shizofrene hallicunaties, en hoe belemmeren deze hallicunaties het dagelijks leven?
Als laatste ben ik benieuwd wat nou het verschil tussen een psychose en schizofrenie is...
Niks te melden.
pi_113108685
@Gewas: leuk, ik game ook af en toe. Heb je een Playstation oid of speel je op de PC?
@Bijstandsuitkering: hallucinaties heb je in allerlei vormen en gradaties. Ik heb bijv. visuele en haptische hallucinaties gehad. Deze roepen bij mij vooral angst op. En paniek! En anderen begrijpen dat niet meteen, omdat zij het (de hallucinatie) niet meemaken.
Als je een psychose hebt (gehad) kan je schizofrenie hebben maar dat hoeft niet. Een psychose is een onderdeel van schizofrenie (dit noemen ze de positieve symptomen). Dat 'positief' is geen waardeoordeel maar duidt op aanwezigheid van symptomen die je 'normaal' niet hebt. Bij schizofrenie heb je naast positieve symptomen ook negatieve symptomen. Ook dat 'negatief' duidt niet op een waardeoordeel maar op het afwezig zijn van kenmerken je 'normaal' wél hebt (denk aan energieverlies of problemen met initiatief nemen).
Kortom, schizofrenie is een syndroom waarvan de psychose een onderdeel is.
Ik hoop dat ik het een beetje duidelijk (en correct) heb uitgelegd!
pi_113109540
@Gro

Welke spellen speel jij? :)

Ik heb een Playstation 3 en het nieuwe spel dat ik heb gekocht zijn uitbreidingen van Battlefield 3.
pi_113182170
Hoi Gewas,

Ik heb ook een PS3 :D

Op dit moment speel ik Metal Gear Solid 4! ^O^
  donderdag 21 juni 2012 @ 11:57:57 #244
340799 Madame_Paon
We're gonna die young
pi_113182227
Ik heb ook een PS3. *O*
De Ratchet & Clank spellen zijn mijn favorieten, maar de SSX-spellen zijn ook wel leuk.
There's a lesson that you always have to learn
Through the consequence of fire comes the burn
pi_113190550
Allemaal een PS3. :D

quote:
0s.gif Op donderdag 21 juni 2012 11:56 schreef Gro het volgende:
Hoi Gewas,

Ik heb ook een PS3 :D

Op dit moment speel ik Metal Gear Solid 4! ^O^
Ik ben groot liefhebber van de hele Metal Gear Solid reeks. Metal Gear Solid 4 is echt een gaaf spel!

Paar maanden geleden nog MGS 2 en 3 gekocht (zaten op 1 disc). Zit altijd een mooi verhaal in deze spellen.
pi_113224891
Gro, je hebt me op een idee gebracht. Straks ga ik Metal Gear Solid Peace Walker spelen!

Ik kan altijd helemaal wegdromen in dit soort spellen. :@
pi_113238132
@Gewas: leuk, geniet ervan :Y

@Madame_Paon: doen jouw PS2 games het ook op je PS3? Bij mij werkt dat niet! }:| SSX is ook super!
  zaterdag 23 juni 2012 @ 05:38:29 #248
340799 Madame_Paon
We're gonna die young
pi_113266478
Ik heb het nog niet geprobeerd. Ik weet pas sinds kort dat dat kan. :@
Ik kan er nu sowieso niet mee spelen, want de kabel van de controller is misschien 1,5 m lang en dat is zelfs te kort om in de stoel bij de tv te zitten ...
Ik ben nu op zoek naar een verlengkabel, want ik heb niet echt zin om 50 euro uit te geven aan een nieuwe, draadloze controller.
There's a lesson that you always have to learn
Through the consequence of fire comes the burn
pi_113271187
Twee pogingen gedaan om aan de overkant sigaretten te halen, twee keer gefaald. Er is een duistere macht die mij ervan weerhoud om de weg over te steken. Ik maak geen grap, het lukt echt niet.

Nu heb ik geen nieuwe sigaretten.

Edit: de derde keer is het wel gelukt.

Nieuwe sigaretten!

[ Bericht 7% gewijzigd door Gewas op 23-06-2012 13:01:53 ]
pi_113272280
@Gro

Metal Gear Solid Peace Walker is echt geweldig! Heb het vandaag weer de hele ochtend gespeeld.
pi_113408705
Hoe gaat het met iedereen?

Ik ben helemaal verslaafd geraakt aan dat spel... Die comics zijn ook ubertof.

316vqld.jpg
  dinsdag 26 juni 2012 @ 15:17:41 #252
340799 Madame_Paon
We're gonna die young
pi_113413805
Ik heb nog steeds geen verlengkabel voor m'n PS3-controller, want bijv. de Bart Smit mag zulke dingen niet verkopen en hier is geen Mediamarkt. :(

Voor de rest al maanden last van slaapproblemen. Oververmoeidheid, maar toch vaak niet langer dan 6 uur achter elkaar kunnen slapen en dus overdag weer supermoe zijn.
Binnenkort dus bloedprikken. Hopen dat ze dit keer wél een oorzaak vinden.
There's a lesson that you always have to learn
Through the consequence of fire comes the burn
pi_113497796
@Madame_Paon

Is het niet zo'n controller die je kan opladen en dan zonder draad kan spelen?

Slaapproblemen heb ik ook een klein beetje last van. Nou ja, zodra ik de medicatie heb genomen lig ik vlak daarna te pitten. Heb ook nog geen ene wedstrijd af kunnen kijken dit EK. _O-

Jij houd ook van de Cello Suites toch? ;) Dit is mijn favoriete stuk.


De muziek van Bach is eeuwig. :7
pi_114191042
Hoe gaat het nu met iedereen?

Hier gaat het niet al te best. Hele week familie gezien en over de vloer gehad, en het lijkt wel dat hoe vaker ik ze zie, hoe meer ik ze begin te wantrouwen.

Terwijl andere mensen die ik ontmoet allemaal wel vriendelijk zijn.

Ben echt compleet in de war.
pi_114197969
Alles gaat weer helemaal oke hier.

Was paranoide he.

Nu nog steeds eigenlijk, maar weer om iets anders. Trekt wel weer weg.
pi_114255932
ik heb een gevoel dat ik in dit topic thuishoor

affectie/psychologische stoornis?

Ms dat iemand dit bekend in de oren klinkt? Heb nog geen diagnosis laten stellen.
pi_114256174
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juni 2012 08:04 schreef Gewas het volgende:

Hier gaat het hetzelfde als altijd. Maar ik heb de afgelopen tijd een soort last van stemmen, of beter gezegd: gedachten die tegen mij praten en mij waarschuwen voor gevaar..

Deze onrust komt altijd als het stil is om me heen (daarom val ik altijd in slaap met muziek aan).

Dit is zéér herkenbaar. Je wilt iets doen en iets in je "verstand" begint de gevaren/slechte dingen op te noemen. En je kan het niet stoppen, en begint erop te focussen.

Ik moet regen opzetten op de pc, dan kan ik slapen. Anders hoor ik alles. En alles geeft een "what if" reactie. Een auto die lijkt te stoppen midden in de nacht, zijn de flikken/controle/komen doodsbericht geven over naaste familie...

quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2012 19:00 schreef Gro het volgende:

Als je een psychose hebt (gehad) kan je schizofrenie hebben maar dat hoeft niet. Een psychose is een onderdeel van schizofrenie (dit noemen ze de positieve symptomen). Dat 'positief' is geen waardeoordeel maar duidt op aanwezigheid van symptomen die je 'normaal' niet hebt. Bij schizofrenie heb je naast positieve symptomen ook negatieve symptomen. Ook dat 'negatief' duidt niet op een waardeoordeel maar op het afwezig zijn van kenmerken je 'normaal' wél hebt (denk aan energieverlies of problemen met initiatief nemen).
dit is ook herkenbaar. Maar ze begint altijd met een soort "trance" en hallucineren. Achteraf is mijn denkwijze anders en wordt ik net een ander persoon, compleet verschillend met hoe ik "normaal" ben.

quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2012 07:43 schreef Gewas het volgende:


Ik geloof dat ik niet meer verliefd kan worden. En toen ik de laatste relatie had vond ik het eerder vervelend om aan elkaar vast te zitten....
Ook herkenbaar, niks meer voelen. Alles is meh. Geen zin om relatie aan te gaan om de relatie zelf. Je zit op het uur te kijken wanneer het een "normale" tijd is om naar huis te gaan. Sexuele drang is er wel, maar daarna is er niks meer, eerder spijt en schuld.

quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2012 12:22 schreef Demon_from_heaven het volgende:

Heel apart, moeilijk uit te leggen. Ik wist wel dat dat spiegelbeeld mij was, maar ik wilde uiteindelijk niet echt accepteren dat ik echt ben.
het gevoel van "dit ben ik toch niet?" en dat je net van iemand "achter" je in de spiegel naar jezelf zit te kijken? En dan naar jezelf kijkt en steeds weer schrikt met het besef van "oh ja, dit ben ik wel".

Datzelfde gevoel had ik gisteren bij het beschrijven van mijn "trances", alsof het iemand anders is waarover ik schrijf. Zat af en toe te lachen met mezelf alsof ik een verhaaltje aan het schrijven was over iemand anders, om dan plots weer te beseffen dat het over mijzelf ging en het toch serieus was.

[ Bericht 1% gewijzigd door Archangelo op 16-07-2012 02:26:38 ]
pi_114267309
Welkom, Archangelo!

In het topic wat je noemt herken ik wel iets, vooral het afstompen van gevoelens en het moeilijk kunnen inleven in de gevoelens van een ander. Vooral toen ik psychotisch was had ik dat heel erg.

quote:
Ik moet regen opzetten op de pc, dan kan ik slapen. Anders hoor ik alles. En alles geeft een "what if" reactie. Een auto die lijkt te stoppen midden in de nacht, zijn de flikken/controle/komen doodsbericht geven over naaste familie...
Heb je dit vaak? Kan ook een gezonde angst zijn, maar het klinkt wel een beetje paranoide...

[ Bericht 1% gewijzigd door Gewas op 16-07-2012 13:50:40 ]
pi_114299320
quote:
0s.gif Op maandag 16 juli 2012 13:40 schreef Gewas het volgende:
Welkom, Archangelo!

In het topic wat je noemt herken ik wel iets, vooral het afstompen van gevoelens en het moeilijk kunnen inleven in de gevoelens van een ander. Vooral toen ik psychotisch was had ik dat heel erg.
Het is denk ik niet het meeleven met anderen hun gevoelens. Ik snap perfect wat er scheelt, weet de pijn, alleen doet het me niks. Zoals een rat die op straat is overreden, ik snap dat het erg/zielig is, maar geef er niet om.

Maar het besef dat het erg is is er wel, en dat ik er niet om geef maakt me zeer kwaad op mezelf.

quote:
Heb je dit vaak? Kan ook een gezonde angst zijn, maar het klinkt wel een beetje paranoide...
Enkel tijdens de trances en de dagen erna. Ik denk niet dat paniekerig het slechtste beginnen denken om een stoppende auto gezonde angst is. Eens het treintje begint te gaan, is het niet meer te stoppen.

Na een paar dagen ben ik terug mezelf. Alleen het apatische blijft altijd.

[ Bericht 1% gewijzigd door Archangelo op 17-07-2012 00:12:20 ]
pi_114349629
Mijn hoofd zit overvol. De drukte is vorige week begonnen en deze week weer een drukke week. Alle ingredienten zijn aanwezig...

De hele dag klassieke muziek nodig om rustig te worden.
pi_114349738
Ik praat in mijzelf, ben wel getrouwd maar leef in een fantasie wereld! Bedenk de gekste dingen in mijn hoofd.. Ben ik ook schizo?
  woensdag 18 juli 2012 @ 08:28:01 #262
262 Re
Kiss & Swallow
pi_114349746
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2012 08:27 schreef wekky het volgende:
Ik praat in mijzelf, ben wel getrouwd maar leef in een fantasie wereld! Bedenk de gekste dingen in mijn hoofd.. Ben ik ook schizo?
Nee
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_114349771
quote:
1s.gif Op woensdag 18 juli 2012 08:28 schreef Re het volgende:

[..]

Nee
Ok, zal wel aan de drank liggen dan!
Weltrusten
pi_114476836
te raar achteraf

[ Bericht 24% gewijzigd door Archangelo op 20-07-2012 21:30:10 ]
pi_114488883
Deze week is het me gelukt om naar alle afspraken te gaan. Ging allemaal goed.

Ik begin de angst meer onder controle te krijgen.

Nu tijd om dit weekend lekker uit te rusten. :)
pi_114902473
Weer tijd om te vragen hoe het met iedereen gaat? ;)

Het lukt me steeds beter om naar alle afspraken te gaan. Er zit een stijgende lijn in.

De kunst is om je niet zo druk te maken en niet te veel nadenken.

Ik wil nog even wat met jullie delen: één van de mooiste aria's van Bach heb ik pasgeleden geupload.


Mein Gott, ich liebe dich von Herzen,
mein ganzes Leben hangt dir an.
Lass mich doch dein Gebot erkennen
und in Liebe so entbrennen,
dass ich dich ewig lieben kann.


Er zit zoveel achter deze teksten. Ik word er rustig van.
pi_115094724
Vannacht wakker geworden en ik verkeerde in een half psychotische toestand leek wel. Hoorde de hele tijd mensen roepen en ik zag allemaal beelden voor me als ik mijn ogen dichtdeed. Heb dit wel vaker gehad, maar dit keer schrok ik er af en toe wel van.

Ik kon het ook niet sturen. Ik denk dat ik onbewust gewoon een enorme fantasie heb.

Nu gaat het alweer een stuk beter. Overdag gaat het sowieso vaak beter.
pi_115300996
Vannacht iets leuk gedroomd (tussen alle nachtmerries door), namelijk dat ik Herman van Veen tegenkwam op een kruispunt. We hebben een tijdje zitten praten, hij heeft mij tips gegeven, en hij kende zelfs mijn naam! Prachtig toch. :)

Zat te denken, ik zie de wereld vaak heel zwart.

Als je de hele wereld zwart ziet, zegt dat dan iets over de manier hoe je zelf naar de wereld kijkt. Eigenlijk, zegt het iets over jezelf?

Kon het niet helemaal goed verwoorden.
pi_115517239
Ik begin het idee te krijgen dat ik stelselmatig genegeerd wordt.

Waar ik van baal is dat ik zowat niemand ken met dezelfde interesses (muziek en boeken).

Laatste paar weken gaat het ook ronduit slecht. Sommigen vermoeden een psychose.

[ Bericht 9% gewijzigd door Gewas op 13-08-2012 17:14:25 ]
  maandag 13 augustus 2012 @ 17:51:33 #270
262 Re
Kiss & Swallow
pi_115519954
Wie zijn die sommigen? En zijn dat ook degenen die je stelselmatig negeren? Hoe zit het dan precies?


En je hebt een aparte (niet goed of slecht) muziek keuze natuurlijk :P
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_115522546
De psycholoog vermoed dat ik tegen een psychose aanzit.

Het erge is dat ik dit heel goed besef, dat het niet goed gaat. Telkens een chaos in me hoofd en angsten.

Oh en dat genegeerd worden bedoelde ik in het algemeen. Maar wel leuk dat jij reageert! :D Ik was even bevangen door de negativiteit...

Vanavond ga ik maar voor een film zitten.
pi_115522731
Ik hoop dat het snel weer wat positiever voor je wordt allemaal, Gewas. :)

Laatste tijd wordt er weer druk gepraat in m'n hoofd. Hoop dat het niet erger wordt, ik kan het me momenteel niet veroorloven om in een slechte episode te geraken.
Je raekt an de dinge geweun.
pi_115647912
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 19:12 schreef Messina het volgende:
Ik hoop dat het snel weer wat positiever voor je wordt allemaal, Gewas. :)

Laatste tijd wordt er weer druk gepraat in m'n hoofd. Hoop dat het niet erger wordt, ik kan het me momenteel niet veroorloven om in een slechte episode te geraken.
Thanks.

Jij ook sterkte.

Het is een constant gevecht he. Vandaag voelde ik me weer behoorlijk depressief. Heeft verschillende redenen.

Nu hopen dat het aankomende weekend wat rust gaat brengen.
  donderdag 16 augustus 2012 @ 17:24:35 #274
262 Re
Kiss & Swallow
pi_115648450
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2012 17:08 schreef Gewas het volgende:

[..]

Thanks.

Jij ook sterkte.

Het is een constant gevecht he. Vandaag voelde ik me weer behoorlijk depressief. Heeft verschillende redenen.

Nu hopen dat het aankomende weekend wat rust gaat brengen.
het wordt iig lekker warm dus ga iets lekker verkoelends doen :)
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_115650078
quote:
15s.gif Op maandag 13 augustus 2012 16:47 schreef Gewas het volgende:
Ik begin het idee te krijgen dat ik stelselmatig genegeerd wordt.

Waar ik van baal is dat ik zowat niemand ken met dezelfde interesses (muziek en boeken).

Laatste paar weken gaat het ook ronduit slecht. Sommigen vermoeden een psychose.
Van wat voor genres muziek en boeken hou je dan?
pi_115650183
Ik ga dit weekend chillen met de muziek van Brahms. En Jean Ferrat! :Y

quote:
3s.gif Op donderdag 16 augustus 2012 18:15 schreef Lokasenna het volgende:

[..]

Van wat voor genres muziek en boeken hou je dan?
Muziek: klassieke muziek, Duits- en Franstalig.

Boeken: Karl Marx, Eerste en Tweede Wereldoorlog.

In mijn omgeving niemand die hier van houd. :P
pi_115650351
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2012 18:18 schreef Gewas het volgende:
Ik ga dit weekend chillen met de muziek van Brahms. En Jean Ferrat! :Y

[..]

Muziek: klassieke muziek, Duits- en Franstalig.

Boeken: Karl Marx, Eerste en Tweede Wereldoorlog.

In mijn omgeving niemand die hier van houd. :P
Het zijn inderdaad niet de meest gangbare genres ja, hoewel ik juist erg veel mensen ken die klassieke muziek wel weten te waarderen maar dat is heel afhankelijk van je omgeving. Wat ikzelf heb gemerkt is dat je met interesses die je niet met je omgeving deelt op internet vaak heel goed in contact kunt komen met mensen die die interesses wel hebben, zo heb ik me laatst aangesloten bij het Tolkien genootschap omdat ik er in mijn omgeving niet zoveel over kon praten als waar ik behoefte aan had :P
pi_115650648
quote:
3s.gif Op donderdag 16 augustus 2012 18:23 schreef Lokasenna het volgende:

[..]

Het zijn inderdaad niet de meest gangbare genres ja, hoewel ik juist erg veel mensen ken die klassieke muziek wel weten te waarderen maar dat is heel afhankelijk van je omgeving. Wat ikzelf heb gemerkt is dat je met interesses die je niet met je omgeving deelt op internet vaak heel goed in contact kunt komen met mensen die die interesses wel hebben, zo heb ik me laatst aangesloten bij het Tolkien genootschap omdat ik er in mijn omgeving niet zoveel over kon praten als waar ik behoefte aan had :P
Gelukkig heb ik op internet contact met een aantal klassieke muziekliefhebbers.

Oh en Tolkien ben ik een paar jaar geleden helemaal gek van geweest. Had veel boeken van hem gelezen. Twee jaar geleden nog The Hobbit herlezen omdat die zo lekker dun is.

Ik kon altijd helemaal wegdromen in de boeken van Tolkien.
pi_115688555
Het lijkt er op dat ik de week heb overleefd.

Nu tijd voor *tromgeroffel* de Matthäus Passion van Bach!


Je zou er bijna christelijk van worden.

Bijna, he.
pi_115717349
Ik wil even zeggen dat ik een productieve dag heb gehad. Ben zelfs naar het winkelcentrum gelopen om twee 6 packs te halen. :D

De warmte valt me ook reuze mee.

Nu aan het chillen met Bach. 8-)
pi_115984507
Soms voel ik me verdrietig...

Maar dat gevoel duurt nooit langer dan 5 seconden.

Er zijn heel weinig dingen waar ik warm of koud van wordt. Ik ben net zo saai geworden als mijn klassieke muziek.

Misschien heeft dat met de innerlijke rust te maken.

Vandaag verwacht ik 2 cd's van Brahms. 8-)
pi_115984850
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2012 10:42 schreef Gewas het volgende:
Soms voel ik me verdrietig...

Maar dat gevoel duurt nooit langer dan 5 seconden.

Er zijn heel weinig dingen waar ik warm of koud van wordt. Ik ben net zo saai geworden als mijn klassieke muziek.

Misschien heeft dat met de innerlijke rust te maken.

Vandaag verwacht ik 2 cd's van Brahms. 8-)
Degene die componisten als Brahms en Bach saai noemt is gewoon niet goed wijs hoor.
Saaie muziek had het nooit zo lang overleefd.
pi_115984938
quote:
3s.gif Op zaterdag 25 augustus 2012 10:59 schreef Lokasenna het volgende:

[..]

Degene die componisten als Brahms en Bach saai noemt is gewoon niet goed wijs hoor.
Saaie muziek had het nooit zo lang overleefd.
Eens. :)

Hier thuis zeggen ze altijd "Bach is bagger", haha!

Ik zit even te denken wat ik vandaag ga doen. Eigenlijk heb ik helemaal nergens zin in. En dat bedoel ik niet negatief.
pi_115988879
Wilde naar de drankzaak gaan. Lukte me niet eens om de straat uit te komen, ik ben gelijk weer naar huis gegaan.

Hier word ik toch zo moe van he.
pi_116014643
Hoi,

heb zelf geen schizofrenie, maar bij een goede vriend is begin dit jaar de diagnose gesteld, gevolgd door 4 maanden opname.

Ik lees hier veel dingen die achteraf bekend voorkomen omdat hij dat ook doet, mooi vindt, heeft.
Leerde hem 15 jaar geleden kennen, en hij was eigenlijk altijd al anders dan de rest van de vriendengroep. Het vreemde is, dat niemand, ook zijn familie leden, ooit maar het vermoeden had dat het schizofrenie zou kunnen zijn. Pas in 2010 begon hij regelmatig te drinken, wat uitgroeide tot 20 uur per drinken, 4 uur slapen. Alhoewel uit gesprekken met de psychiater bleek dat hij vroeger al psychoses heeft gehad, kwamen ze door de alcohol in volle bloei. Al die vreemde meningen, dingen die hij deed, waren in mijn ogen gewoon normaal, omdat hij vaak zo deed. Maar toen het erger werd, hij mensen uit het verleden begon te zien die tegen hem praatten, bespioneerden met op afstand bestuurbare vliegen, en nog erger al zijn geld had verbrast aan drugs (self medication) begonnen er wat bellen te rinkelen. Na een actie die leidde tot een nachtje in de cel, werd ie eindelijk opgenomen.

Ze snapten niet dat gesprekken die hij vroeger had met psychologen niet bellen deden rinkelen bij ze.
Naja. Om het verder kort te houden. Na vier maanden werd gezegd dat hij af was van zijn verslaving, en werd met anti-psychotica en andere slaapmiddelen naar huis gestuurd. Hij was zwaar depressief door die middelen, en krijgt nu ook anti-depressiva.

Hij drinkt nu weer bier, naar mijn ogen iets te veel, maar is nu gewoon helder, geen hallucinaties geen paranoia. Wat ik ook vermoed is dat hij weer af en toe gebruikt.

Wat ik gewoon wilde zeggen, het is verbazend hoe lang het geduurd heeft, ook al ging hij al die jaren naar de psycholoog. Die had het nooit over schizofrenie.

Ik hou hem in de gaten, maar tot nu toe is het prima, ondanks drank etc. Heeft ook weer zin om te werken etc.

Is drank en drugsgebruik, excessief typerend ?
Ook luisteren naar bijvoorbeeld kerkmuziek, dan een uur later naar hardcore ?
Obsessief bezig zijn met 1 gebeurtenis in zijn leven, en daar de hele dag over praten ?
moeder/vader de schuld van alles.
De nederlandse maatschappij is trouwens iets wat in zijn ogen verdorven is, wat hem betreft opgeheven dient te worden.

[ Bericht 1% gewijzigd door jisba op 26-08-2012 07:03:42 ]
pi_116014941
Hey Jisba, welkom in dit topic.

Bij mij duurde het jaren voordat ze aan de bel trokken en me naar een psycholoog stuurde. Eigenlijk best raar dat leraren nooit wat in de gaten hadden.

Veel drinken heb ik ook last van. Dat verdooft alles een beetje. En de andere dingen die je noemt herken ik ook.
pi_116015221
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2012 08:47 schreef Gewas het volgende:
Hey Jisba, welkom in dit topic.

Bij mij duurde het jaren voordat ze aan de bel trokken en me naar een psycholoog stuurde. Eigenlijk best raar dat leraren nooit wat in de gaten hadden.

Veel drinken heb ik ook last van. Dat verdooft alles een beetje. En de andere dingen die je noemt herken ik ook.
Goedemorgen, ja dat was volgen hem ook de reden dat hij dronk. En om toch wakker te blijven en de effecten van het dronken zijn te dempen rookte hij crack. Dat laatste heeft hem financieel kapot gemaakt, niet het bier.

In feite gewoon zelf medicatie. Zal hem wijzen op dit forum. Hij zal het wel leuk vinden om met lotgenoten te praten hierover.
pi_116020049
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2012 09:35 schreef jisba het volgende:

[..]

Goedemorgen, ja dat was volgen hem ook de reden dat hij dronk. En om toch wakker te blijven en de effecten van het dronken zijn te dempen rookte hij crack. Dat laatste heeft hem financieel kapot gemaakt, niet het bier.

In feite gewoon zelf medicatie. Zal hem wijzen op dit forum. Hij zal het wel leuk vinden om met lotgenoten te praten hierover.
Dat zeiden ze tegen mij ook, dat ik het als zelfmedicatie gebruikte.

Leuk als hij hier ook komt. Maar veel lotgenoten zijn er niet (meer) hier.

Zit er zelf over te denken of ik er goed aan doe om dit allemaal hier neer te zetten.
  zondag 26 augustus 2012 @ 14:02:18 #289
262 Re
Kiss & Swallow
pi_116021943
Ik blijf het allemaal volgen hoor, gewas. Er zijn wel een paar lotgenoten maar niet iedereen post vaak. Dus doe je ding en weet dat er hier mensen zijn met interesse en die weten wat er met deze ziekte allemaal op je afkomt.
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_116028986
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2012 14:02 schreef Re het volgende:
Ik blijf het allemaal volgen hoor, gewas. Er zijn wel een paar lotgenoten maar niet iedereen post vaak. Dus doe je ding en weet dat er hier mensen zijn met interesse en die weten wat er met deze ziekte allemaal op je afkomt.
Jij bent er altijd als ik ergens mee zit.

Misschien was het sommigen al opgevallen dat ik niet zo veel hele persoonlijke dingen meer post...
pi_116030009
Eeeeeeeeewigkeit du machst mir baaaaaaange


Sommige mensen vinden dat ik deze muziek niet te vaak moet luisteren.
Deze muziek gaat over de angst voor de hel, de eeuwigheid en een goed mens worden.

Neem aan dat jullie de Duitse taal machtig zijn. Vergeet niet mijn andere video's te bekijken.

Om het positief te eindigen: we gaan vanavond mosselen eten. :9
pi_116030955
Ik ga de droom vertellen die ik vannacht heb gehad.

Ik was bij een sportwedstrijd van school (met allemaal knappe meisjes). Eerst had een (nep)vriend mijn pakje shag doormidden gebeten, waardoor ik boos was. Toen zaten wij op een verhoging (zeker 8 meter hoog) te kijken naar de wedstrijd, toen een (nep)vriend zei dat hij mij eraf zou gooien. Hij pakte me beet maar ik was sterker dan hem, waardoor hij naar beneden viel en zijn been brak. Gelijk ziekenwagen enzo. Daarna werd weer een andere (nep)vriend boos op mij. Toen moest ik naar de wc maar er waren nergens wc's. En toen was de droom afgelopen. Gelukkig maar want ik piste bijna in mijn broek. _O-
  zondag 26 augustus 2012 @ 17:42:26 #293
262 Re
Kiss & Swallow
pi_116031289
Mosselen :9

En vreemde dromen hebben we allemaal, ook de zeer angstigen
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_116031315
Hey Gewas,

Ik lees je verhalen nog. Heb zelf niet zoveel te melden voor mijn gevoel.
Ga beginnen met een cursus in september. Proberen toch wat papiertjes te halen :Y
Fulltime studeren wordt 'em niet meer.
Verder wil ik gaan sporten. Maar met de Leponex is dat wel lastig. Voel me soms net een oud wijf, als ik een trap op loop moet ik eerst bijkomen... :@
Oh ik ben ook wat afgevallen. Van de AP krijg je nogal honger, alhoewel dat bij Abilify minder is.

@jisba: ook hoi!

Nou, heb ik toch nog wat verteld. :*
pi_116056689
Hey Gro!

Zou mooi zijn als je dat op zo'n manier kan halen, in plaats van een fulltime studie.

Ik ben ook van plan om te gaan sporten omdat ik te zwaar ben geworden afgelopen tijd.

[ Bericht 0% gewijzigd door Gewas op 27-08-2012 08:12:41 ]
pi_116056931
quote:
17s.gif Op zondag 26 augustus 2012 17:42 schreef Re het volgende:
Mosselen :9

En vreemde dromen hebben we allemaal, ook de zeer angstigen
De mosselen waren heerlijk. Heb zeker 4 borden op. :9

In mijn dromen komen vaak dingen voor waar ik me druk over maak.
pi_116097439
Ik ben geestelijk zo enorm moe. Ik ben moe van alles.

Word ook helemaal gek van alle geluiden die ik hoor. Auto's, scooters, mensen op straat.
pi_116102560
Ik weet hoe dat voelt...

darkX_aaioverdebol.gif
Je raekt an de dinge geweun.
pi_116110609
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 augustus 2012 12:44 schreef Messina het volgende:
Ik weet hoe dat voelt...

[ afbeelding ]
Wat een hartverwarmende smiley. :@

Vandaag rustig aan gedaan. De muziek van Genesis is een soort van zelfmedicatie ben ik achter gekomen.
pi_116146098
Ik was laatst knetterstoned en hallucineerde dat mensen mij allen om de tuin wilden leiden en dat iedereen mij signalen gaf, was helemaal los van de wereld :')

Normaal zou dit niet moeten gebeuren of wel soms? Ben ik ook schizofreen?
pi_116147638
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2012 13:35 schreef Playerhater het volgende:
Ik was laatst knetterstoned en hallucineerde dat mensen mij allen om de tuin wilden leiden en dat iedereen mij signalen gaf, was helemaal los van de wereld :')

Normaal zou dit niet moeten gebeuren of wel soms? Ben ik ook schizofreen?
:|W

http://mens-en-gezondheid(...)-cannabis-joint.html
Je raekt an de dinge geweun.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')