Na afkoelen in de vriezer gezet en pas begin van de middag laten ontdooien maar mijn vriezer staat dus niet zo hard dus ontdooit het sneller. Het feit dat hij niet zo hard staat vind ik dus een beetje eng dat het eigenlijk niet meer te eten is.quote:Op dinsdag 7 februari 2012 18:31 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
[..]
Hoe lang is 'een tijd'? En heb je het destijds direct in de vriezer gezet (na afkoelen) en vanaf gisteravond in de koelkast laten ontdooien?
Hmm, lastig om er iets over te zeggen. Hoe lang heeft het in de vriezer gestaan en op welke temperatuur staat de vriezer?quote:Op dinsdag 7 februari 2012 18:42 schreef FutureFairytale het volgende:
Na afkoelen in de vriezer gezet en pas begin van de middag laten ontdooien maar mijn vriezer staat dus niet zo hard dus ontdooit het sneller. Het feit dat hij niet zo hard staat vind ik dus een beetje eng dat het eigenlijk niet meer te eten is.
Zeker 2 maanden en ik weet de temperatuur niet. Er zit een knop in de koelkast en die staat op 2 (heeft 7 standen). Misschien moet ik er maar eens aan draaienquote:Op dinsdag 7 februari 2012 18:44 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
[..]
Hmm, lastig om er iets over te zeggen. Hoe lang heeft het in de vriezer gestaan en op welke temperatuur staat de vriezer?
Bleeeeehquote:Op dinsdag 7 februari 2012 18:41 schreef FutureFairytale het volgende:
Wat eten en/of drinken we vandaag?
Post hier je ontbijt, lunch, diner of tussendoortje!
[ afbeelding ]
Alsjeblieft, voor jullie omdat het zo koud is!
Een gegeven paard in de bek kijkenquote:Op dinsdag 7 februari 2012 19:11 schreef Bluezz het volgende:
[..]
BleeeeehIk zal wel de enige mensch op aard zijn die dat niet lekker vind maar geef mij maar dit :
[ afbeelding ]
quote:Op dinsdag 7 februari 2012 19:22 schreef Bienelientjee het volgende:
Heet water met Citrosan en een schep suiker om het weg te krijgen!
dan bak je het toch rustig op?quote:Op dinsdag 7 februari 2012 19:50 schreef FutureFairytale het volgende:
Mijn avondeten wordt een Casa di Mama pizza uit de vriezer want de bami is nog halfbevroren. Of het komt morgen nog goed of niet maar ik kan niet meer wachten tot ie ontdooid is!
Nou, na jouw verhaal over dat je al twijfelde of die bami nog goed is, zou ik als ik jou was, de bami niet ook nog tot morgen bewaren.quote:Op dinsdag 7 februari 2012 19:50 schreef FutureFairytale het volgende:
Mijn avondeten wordt een Casa di Mama pizza uit de vriezer want de bami is nog halfbevroren. Of het komt morgen nog goed of niet maar ik kan niet meer wachten tot ie ontdooid is!
Dat klinkt goed. Recept?quote:Op dinsdag 7 februari 2012 19:16 schreef PdeHoog het volgende:
Vanavond een snelle pasta met feta, paprika, tomaatjes en basilium
Ziek worden komt nooit uit...quote:Op dinsdag 7 februari 2012 20:10 schreef Bienelientjee het volgende:
Thanks Fairy!
Wordt daar toch zo stront chagerijnig van! In oktober, net voor een vakantie met mijn vrijwilligerswerk, zat ik precies zo. Redelijk tegen kunnen houden, daarna 2 weken goed verkouden geweest. Afgelopen maand juist gezond gedaan. Goed gezond eten, wat meer bewogen, niets vreemds gedaan. En precies wanneer ik een aantal leuke dingen op de agenda heb staan, zit ik hier WEER te snotteren. Alsof me lichaam niet wil dak wat leuks doe!![]()
Ontopic: Glas water...en 2 spraytjes voor me neus!
De thee of een echte peer?quote:
de thee, 24Kitchen-reclame doet zn werkquote:Op dinsdag 7 februari 2012 20:27 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
De thee of een echte peer?
De thee is de eerste smaakjesthee die ik lusHiervoor lustte ik alleen English Breakfast
.
quote:De diepvriespizza was overigens best smakelijk. Straks een schaaltje vla toe.
Bami komt morgen! En die reclame komt mn strot uit. Ken em volledig uit mn hoofd en zodra ik die vrouw al zie zap ik gelijk over. Dat moet wel zo'n 5x per dagquote:Op dinsdag 7 februari 2012 20:31 schreef The_Hives het volgende:
[..]
de thee, 24Kitchen-reclame doet zn werkcinnamon is ook smakelijk
[..]zonde van de bami
ik ook, of ik ga dan thee zettenquote:Op dinsdag 7 februari 2012 20:35 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Bami komt morgen! En die reclame komt mn strot uit. Ken em volledig uit mn hoofd en zodra ik die vrouw al zie zap ik gelijk over. Dat moet wel zo'n 5x per dag
quote:Op dinsdag 7 februari 2012 20:45 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik wilde bescheiden blijven maar eigenlijk 50x. Sowieso ELKE reclame op 24Kitchen maar op andere zenders ook
. Die vrouw stalkt me, net als dat mens met haar worteltjestaart
Pasta koken, ondertussen 150-250 gr. cherrytomaatjes halveren, paprika klein snijden, in de pan gooien samen in wat olijfolie. Na een paar minuten gas uit, 100-150 gr. verbrokkelde feta erbij en een berg fijngesneden basilicum. ff door elkaar husselen. Pasta afgieten als-ie klaar is. In de pan en ff door elkaar husselen en dan op het bordquote:
Ik heb de thee op bijna elke zender gezien helaas. En ik heb die worteltjestaart al gegeten (mn zus had e voor haar verjaardag gemaakt). Hielp niet om van die fobie af te komen helaas.quote:Op dinsdag 7 februari 2012 20:56 schreef The_Hives het volgende:
[..]op andere zenders nog niet gezien
en ik ga zeker die worteltjestaart een keer maken
misschien kom ik dan over mn fobie voor dat vrouwtje heen
Tijd voor nog een beker met ' al die lekkernijen en specerijen'
was het binnen te houden?quote:Op dinsdag 7 februari 2012 21:16 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ik heb de thee op bijna elke zender gezien helaas. En ik heb die worteltjestaart al gegeten (mn zus had e voor haar verjaardag gemaakt). Hielp niet om van die fobie af te komen helaas.
Ik heb ook een kop peer thee nu
quote:
Dat ziet er niet rot uitquote:Op woensdag 8 februari 2012 14:36 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]
Bietjes met walnoten, zachte geitenkaas en wat balsamicoazijn
Best lekker maar de combi weet ik alleen nietquote:Op woensdag 8 februari 2012 15:19 schreef The_Hives het volgende:
raspatatje pindasaus en warme chocomelk met vers geklopte slagroom
tijdens patatje een colaquote:Op woensdag 8 februari 2012 16:23 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Best lekker maar de combi weet ik alleen niet. Drink liever yoki ofzo bij patat
.
Ik moet nu eigenlijk mn bami/pangang eten maar heb nog geen trek. Neem dat wel na het sporten, om 22u.
Denk maar een zakje noodles nu.
dat ontbijt was voor 3 personen neem ik aan?quote:Op woensdag 8 februari 2012 17:28 schreef uniekhoorn het volgende:
Hotelontbijt:
2 bruine pistoletjes (warm!) met van alles wat: hagelslag, ham, kaas, komijnkaas, smeerkaas, jam, hazelnootpasta e.d.
1 kaiserbroodje met kaas
2 boterhammen met ham
1 geroosterde boterham met boter en suiker
1 plak krentenbrood met boter en kaas
2 beschuiten met boter en hagelslag
2 kommen vers fruit
STraks: stamppot boerenkool met rookworst, tartaar, mosterd, azijn, creme fraiche, zilverui en augurken
Kan wel wat eten, dus echt helemaal voor mijzelf alleen maar meer heb ik vandaag ook niet meer gegeten hoor (oja, gekookt eitje)quote:Op woensdag 8 februari 2012 17:31 schreef The_Hives het volgende:
[..]
dat ontbijt was voor 3 personen neem ik aan?
Lekkerquote:Op woensdag 8 februari 2012 14:36 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]
Bietjes met walnoten, zachte geitenkaas en wat balsamicoazijn
Beterschap!quote:Op woensdag 8 februari 2012 13:54 schreef Mirjam het volgende:
ik ben niet lekker, belabberd, verkouden, keelpijn.
dus ga ik voor mezelf een grote pan verse kippensoep maken
quote:Op woensdag 8 februari 2012 17:34 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
Kan wel wat eten, dus echt helemaal voor mijzelf alleen maar meer heb ik vandaag ook niet meer gegeten hoor (oja, gekookt eitje)
niet zo heel gekquote:Gelukkig niet elke dag want ben nog steeds wel vol
hij is lekkerquote:Op woensdag 8 februari 2012 20:17 schreef Bluezz het volgende:
Gecarameliseerde peertheeVond het weer zo'n idiote theesoort dat ik hem maar gekocht heb
Yup, gewoon dat!quote:Op woensdag 8 februari 2012 17:39 schreef Stokstaart het volgende:
[..]
Lekker
Alleen de ingredienten die jij daar noemt gaan daar in?
lolzquote:Op woensdag 8 februari 2012 20:24 schreef minilot het volgende:
Ik kon geen wodka vinden, dus nu maar aan een flink glas Yeni Raki. Moet *iets* doen om warm te worden na van mijn werk naar huis lopen omdat ik de bus gemist had, in een rokje en een panty.![]()
warme chocomel hier als lunchquote:Op donderdag 9 februari 2012 11:14 schreef _Loki het volgende:
Warme chocomel, zo prettig als ontbijt.
Haha ja lijkt me tof!quote:Op donderdag 9 februari 2012 16:08 schreef uniekhoorn het volgende:
FFT, zal wel lachen zijn, 2 slanke vrouwen uit eten en dan steeds extra's vragen
Bak je dat in de oven? Klinkt kazig en alles met kaas is heerlijk!quote:Nu: handje cheese/union chips met geraspte kaas erover
Haha of all you can eat sushiquote:Op donderdag 9 februari 2012 16:16 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Haha ja lijkt me tof!Ik vraag bijgerechten soms bij en in de sauna nam ik een keer 2 hoofdgerechten en de ober checkte af en toe hoe ik het naar binnen werkte
[..]
Bak je dat in de oven? Klinkt kazig en alles met kaas is heerlijk!
Smaakt het? Ik vind rauwe vis niet zo maar ze hebben ook warme gerechten bij de sushitent en die zijn super!quote:Op donderdag 9 februari 2012 16:19 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
Haha of all you can eat sushi
Hele chips, beetje geraspte kaas en heel even onder de gril, voor het eerst maar dat komt omdat ik het koud heb en zin in wat warms
Zitten smullen, had ze aangebraden en gestoofd in een rioja en fond, de truffelaardappels met mandoline heel dun gesneden en met knoflook en room in een ovenschaal gegratineerd, de peultjes gekookt en met citroenboter afgemaakt, de zeekraal gestoofd met wat boter.quote:Op donderdag 9 februari 2012 13:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Vanavond varkenwangentjes gestoofd in rode wijn met zeekraal, peultjes en truffelaardappelgratin.
Ik stem ook voor. Nu Piet nogquote:Op donderdag 9 februari 2012 19:37 schreef Bienelientjee het volgende:
Ik stem voor een actieve members van "Wat eten en drinken we vandaag" feestje bij Pietverdriet thuis!Piet kookt!
Nu: Cappuccino...
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.(foto is zo groot)
Maar onze cupcake vorm is van hartjes en ik gebruik geen cherry op de topping.![]()
Ben benieuwd! Foto's komen dan tegen de avond wel hoop ik!
quote:Op vrijdag 10 februari 2012 13:30 schreef Bienelientjee het volgende:
Ga me dus zometeen wagen aan zoiets, qua look:Het zijn bessen op de topping, geen cherry'sSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.(foto is zo groot)
Maar onze cupcake vorm is van hartjes en ik gebruik geen cherry op de topping.![]()
Ben benieuwd! Foto's komen dan tegen de avond wel hoop ik!
Ik had een wit bolletje smeerkaas (hamsmaak), een banaan en een sinaasappel.
Straks schaatsen en dan vast een beker warme choco daar
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
Weeg jij niet zo onderhand 120 kg ofzo?quote:Op vrijdag 10 februari 2012 14:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Een saucijzenbroodje en wat aardappelgratin, met een bekertje joghurt.
Hollandse pasta? Was dat?quote:Op vrijdag 10 februari 2012 16:03 schreef Riann het volgende:
Vanavond word het hollandse pastaschotel
er zit rookworst bloemkool tomaat slagroom kaas en penne in. Zo staat het in mijn kookboekquote:Op vrijdag 10 februari 2012 16:13 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Hollandse pasta? Was dat?
Klinkt eerlijk gezegd niet zo heel lekker maar dat komt door de combi pasta en bloemkool. Dat weggelaten lijkt t me een stuk beter.quote:Op vrijdag 10 februari 2012 19:41 schreef Riann het volgende:
[..]
er zit rookworst bloemkool tomaat slagroom kaas en penne in. Zo staat het in mijn kookboek
En laat dan ook meteen de rookworst wegquote:Op vrijdag 10 februari 2012 21:23 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Klinkt eerlijk gezegd niet zo heel lekker maar dat komt door de combi pasta en bloemkool. Dat weggelaten lijkt t me een stuk beter.
omruilen voor chorizoquote:Op vrijdag 10 februari 2012 21:59 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
En laat dan ook meteen de rookworst weg
Heb je ook de link naar 't recept? Heb namelijk ergens deze week nog wat kippenvleugeltjes in de vriezer ontdekt!quote:Op zaterdag 11 februari 2012 11:18 schreef Bienelientjee het volgende:
Morgen ga ik die Spicy Honey Chicken Wings uitproberen die iemand lang geleden hier een keertje postte (zie hieronder), alleen nog ffies verzinnen wat ik erbij ga serveren. Hebben gister namelijk al rijst gegeten.
En voor vandaag..zal wel alleen brood worden.
[ afbeelding ]
Heerlijk! De broadway ribs zijn ook top!quote:Op zaterdag 11 februari 2012 14:09 schreef Zo-is-dat het volgende:
Doggybag van de broadway in utrecht (spareribs) en turks brood met Sesam, gekookt eitje, bieslook en mayo
Zo naar een housewarming dus wel wat lekkers daar denk ik
Lekker!!!!quote:
wordt aardappel-anders tuinkruiden/knoflook, gehaktbal en tuinboontjesquote:Op zaterdag 11 februari 2012 14:15 schreef Zonnetje1981 het volgende:
net een tosti, totaal geen inspiratie voor vanavond...
Als ik het recept al lees moet ik lachen, 7 eetlepels olijfolie, 15 walnoten waarvan 5 gehalveerd, 30 gram boter. Maar dan wel weer in vaagheden als sap van 1 citroen, 1 ui, twee tomaten. Dus hoe groot de ui of tomaat is, geen idee, maar 30 gram boter, geen 32 gramquote:Op zaterdag 11 februari 2012 17:25 schreef golfer het volgende:
Vanavond op de vegatoer met dit recept.
De smaak bacon-ui is de lekkerste, met extra spekjes en gebakken ui erdoorquote:Op zaterdag 11 februari 2012 17:33 schreef Zonnetje1981 het volgende:
[..]
wordt aardappel-anders tuinkruiden/knoflook
rijst met kidneybonen ? Rare mix maar misschien is het wel lekkerquote:Op zaterdag 11 februari 2012 17:54 schreef N.I.M.B.Y. het volgende:
Zilvervliesrijst met rundergehakt,uien,prei,kidneybonen,chilipepers,tomatenpuree en een bouillonblok.
![]()
* En genoeg voor 3 dagen dus lekker makkelijk
Erg lekker en zeer voedzaamquote:Op zaterdag 11 februari 2012 18:07 schreef HiddenResponse het volgende:
[..]
rijst met kidneybonen ? Rare mix maar misschien is het wel lekker
Daar leeft half latijns-amerika van volgens mijquote:Op zaterdag 11 februari 2012 18:07 schreef HiddenResponse het volgende:
[..]
rijst met kidneybonen ? Rare mix maar misschien is het wel lekker
Ik volg nooit exact recepten en geef er altijd nog een eigen draai aan. Recept is een beetje de basis, maar de hoeveelheden (en soms zelfs de ingrediënten) willen bij mij nog wel eens wisselen.quote:Op zaterdag 11 februari 2012 17:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Als ik het recept al lees moet ik lachen, 7 eetlepels olijfolie, 15 walnoten waarvan 5 gehalveerd, 30 gram boter. Maar dan wel weer in vaagheden als sap van 1 citroen, 1 ui, twee tomaten. Dus hoe groot de ui of tomaat is, geen idee, maar 30 gram boter, geen 32 gram
LOL
Nog meer uit mijn stapel recent opgeslagen binnenkort-eens-maken-receptjes: vanavond bij een filmpje: Cherry Coke & Jalapeño Meatballs en daarna nóg een film, met daarbij chips + french onion dip.quote:Op zaterdag 11 februari 2012 18:41 schreef minilot het volgende:
Brownies aan het bakken uit het eerste kookboek van Ottolenghi.. Er zit witte chocolade in, en koffie en zoutige macadamianoten.![]()
Oh, en deze Salmon Rilette van Eric Ripert staat in de koelkast!
Oh wat erg. Ik voelde me een beetje beroerd en dan lees ik cherry coke. Ben vroeger over mn nek gegaan van dat spulquote:Op zaterdag 11 februari 2012 19:32 schreef minilot het volgende:
[..]
Nog meer uit mijn stapel recent opgeslagen binnenkort-eens-maken-receptjes: vanavond bij een filmpje: Cherry Coke & Jalapeño Meatballs en daarna nóg een film, met daarbij chips + french onion dip.
Dat begrijp, scheet, het ging mij erom hoe het beschreven werd.quote:Op zaterdag 11 februari 2012 19:01 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik volg nooit exact recepten en geef er altijd nog een eigen draai aan. Recept is een beetje de basis, maar de hoeveelheden (en soms zelfs de ingrediënten) willen bij mij nog wel eens wisselen.
Nooit.quote:Op zaterdag 11 februari 2012 21:42 schreef RobinOok het volgende:
Maar ja, soms wil je dingen gewoon maken, niet zozeer om op te eten maar gewoon om te maken. Hebben meer mensen daar hier last van?
Die had ik ook gevondenquote:Op zaterdag 11 februari 2012 19:32 schreef minilot het volgende:
[..]
Nog meer uit mijn stapel recent opgeslagen binnenkort-eens-maken-receptjes: vanavond bij een filmpje: Cherry Coke & Jalapeño Meatballs
-klik-quote:Op zaterdag 11 februari 2012 18:41 schreef minilot het volgende:
Brownies aan het bakken uit het eerste kookboek van Ottolenghi.. Er zit witte chocolade in, en koffie en zoutige macadamianoten.![]()
oeh, ziet er meer dan overheerlijk uitquote:Op zaterdag 11 februari 2012 22:13 schreef minilot het volgende:
[..]
-klik-
[ afbeelding ]
Ze zijn geslaagd!
Mmmm, krijg er honger vanquote:Op zaterdag 11 februari 2012 22:13 schreef minilot het volgende:
[..]
-klik-
[ afbeelding ]
Ze zijn geslaagd!
Wel herkenbaar. Althans, ik maak het wel echt omdat ik het wil eten, maar soms wil ik x-y-z perse maken, en blijkt het in mijn hoofd allemaal beter te werken dan in t echt. Het heel-veel-werk-maar-matig-resultaat herken ik iig wel. Nogal frustrerend.quote:Op zaterdag 11 februari 2012 21:42 schreef RobinOok het volgende:
Wij aten tournedootjes. Ik had ze gerookt en daarna gegrilld. Met een superingewikkelde (want kreeg het maar niet lekker) wijn-port-morieljes-van-alles-saus, aardappelpartjes uit de oven en een saaie salade. Had er voor mijn gevoel veel werk aan en 't was allemaal de moeite niet waard. Kan iemand dat alsjeblieft even voor mij onthouden: ik hoef geen saus! :-)
(ook al was ie uiteindelijk wel lekker, maar beetje overkill bij tournedos, vonnik. Misschien bij iets droogs en wilderigs als duivenborst dat het beter past)
Maar ja, soms wil je dingen gewoon maken, niet zozeer om op te eten maar gewoon om te maken. Hebben meer mensen daar hier last van?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |