Oke, dus als er zich voor die tijd nog een kandidaat meldt heb ik tenminste een reden om op Pechtold te stemmen. Bedoel je dat?quote:
Ik probeerde net te stemmen, gaat pas na 12.00 openquote:Op donderdag 24 mei 2012 17:17 schreef Thomas B. het volgende:
[..]
Oke, dus als er zich voor die tijd nog een kandidaat meldt heb ik tenminste een reden om op Pechtold te stemmen. Bedoel je dat?
Er kunnen zich geen kandidaten meer meldenquote:Op donderdag 24 mei 2012 17:17 schreef Thomas B. het volgende:
[..]
Oke, dus als er zich voor die tijd nog een kandidaat meldt heb ik tenminste een reden om op Pechtold te stemmen. Bedoel je dat?
Die reactie was ook meer bedoeld om de ironie in de post van JoaC te onderstrepenquote:Op donderdag 24 mei 2012 18:02 schreef Morthill het volgende:
[..]
Er kunnen zich geen kandidaten meer melden
Ik wil ook wel wat doen, maar ik zit nog met herkansingen en ik heb nog wat zomerklussen aangeboden gekregen van mijn opdrachtgever. Verder ga ik nog een paar dagen weg, dus ik moet kijken wanneer ik iets kan doen.quote:Op zondag 10 juni 2012 10:50 schreef Morthill het volgende:
hmm, er is al campagneteam en er zijn in Groningen activiteiten de komende tijd, maar die skip ik allemaal. Komen me allemaal niet zo goed uit. Misschien dat ik eind augustus nog wat doe, maar ik wacht eerst het programma af.
quote:Lieve facebookvrienden, Ik heb honger naar iets nieuws. De afgelopen 10 jaar ben ik volle overgave Kamerlid geweest. Politiek zit in mijn hart. Aangewakkerd door mijn moeder, kritisch bevraagd door mijn vader en ondersteund door geliefden, familie en zeer dierbare vrienden en vriendinnen. In die tien jaar is er veel gebeurd. Zowel politiek als persoonlijk. Zo overleden mijn ouders beide op redelijk jonge leeftijd, na een intensief ziekbed. Maar ik ben vorig jaar ook vader geworden van een prachtige zoon. Ik was 10 jaar Kamerlid in een tijd van halstarrigheid en naar binnen gekeerdheid. Daar heb ik flinke dosis vrijzinnigheid tegenover gezet. Met initiatieven vanuit de Kamer, wetsvoorstellen, discussies aanzwengelen, niet alleen in de kamer, maar ook in de nieuwe media.
10 jaar Kamerlid waarin ik fantastisch heb samengewerkt met allerlei mensen uit het land, leraren, vasthoudende individuen die geloofde in hun zaak, maatschappelijke organisaties, collega’s in de Kamer. Toen de partij op zijn dieptepunt stond heb ik samen met de trouwe kern van D66-ers, Alexander, Fatma vanuit een diep dal weer sterk gemaakt. Het ware tropenjaren, waarin we alles uit onszelf en uit de partij haalden. Daar ben ik ongelooflijk trots op
Omdat ik geloof in de vrijzinnige missie van D66.Ik heb daarbij geprobeerd onze missie ook uit te dragen bij mensen die niet tot de klassieke kiezersgroep van D66 behoren. Vanuit de spits, midden in de samenleving.
Maar na de na de val van het kabinet heb ik mezelf de vraag gesteld, of ik nu opnieuw de afspraak kan maken met kiezers om nog vijf jaar op de zelfde wijze, op deze plek door te gaan met die missie.
Het nakomen van zo’n afspraak neem ik zeer serieus. De laatste twee verkiezingen ben ik met zeer veel voorkeurstemmen gekozen. Ik heb altijd een echte volksvertegenwoordiger willen zijn, met een eigen mandaat. Dus ik voel een persoonlijke verantwoordelijkheid om een gemaakte afspraak met de kiezer na te komen
En hoewel ik nog barst van de energie, nog barst van de ideeen en de tweede kamer mij zeer dierbaar is, werd dat de afgelopen weken steeds overstemd door de honger naar iets nieuws. In een vroeg stadium heb ik dat opborrelende gevoel al in kleine kring kenbaar gemaakt,
U kent mij als een zeer open en toegankelijk politicus, maar heb de afgelopen weken volgehouden dat ik absoluut weer kandidaat zou zijn, maar dat was een beetje om mezelf wat tijd te gunnen om tot een evenwichtig besluit te komen,
Dit weekend heb ik de knoop doorgehakt en dat gisteren aan Alexander Pechtold en partijvoorzitter Ingrid van Engelshoven meegedeeld, en vanochtend ook aan de fractie.
Binnen de hele partij was maar 1 iemand die je in de Kamer wilde?quote:
Ik moet zeggen dat vd Ham wel een heel groot aandeel in mijn D66 stem had.quote:Op dinsdag 12 juni 2012 15:20 schreef Morthill het volgende:
[..]
Binnen de hele partij was maar 1 iemand die je in de Kamer wilde?
Dit dus.quote:Op dinsdag 12 juni 2012 14:19 schreef StarGazer het volgende:
Verdomme wat een aderlating. Integere en innemende man. Zou mijn stem krijgen mocht ik D66 stemmen. En dat zou best kunnen aankomende verkiezingen.
Heb je ook een aluhoedje?quote:Op donderdag 14 juni 2012 09:21 schreef lexgauw007 het volgende:
Zou Boris van der Ham zijn gestopt vanwege die Bilderbergconferentie? Alexander Pechtold was daarbij aanwezig.
Het is een feit dat D66 sinds de deelname van Pechtold aan de Bilderbergconferentie niet transparant meer is.
Tweede Kamer is ook serieus, maar daarmee nog niet humorloos.quote:Op donderdag 14 juni 2012 19:36 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Het is wel gewoon een serieus topic.
Leugenachtig is het niet hoor, ik vraag het me gewoon af.quote:Op donderdag 14 juni 2012 19:12 schreef Hexagon het volgende:
Tja je mag er van vinden wat je wilt. Maar suggereren dat Boris van der Ham erdoor opstapt vind ik een beetje leugenachtige aanvallen.
http://www.hpdetijd.nl/20(...)ggeheimen-openbaren/quote:Pechtold gaat de Bilderberggeheimen openbaren
Het is een jaarlijks terugkerend relletje: de Bilderbergconferentie en de Nederlandse deelnemers. Maar de critici hebben gelijk. Want wie op kosten van de belastingbetaler naar zo’n bijeenkomst vliegt, dient verantwoording af te leggen. En Alexander Pechtold gaat dat doen.
Sinds de eerste bijeenkomst in 1954 is de Bilderbergconferentie in nevelen gehuld. De deelnemerslijst wordt bekend gemaakt maar daar blijft het bij. Dat leidt onvermijdelijk tot geruchtenvorming. Speur het web af en je raakt verzeild in complottheorieën over Illuminatie, het militair-industrieel complex en schaduwregeringen.
Dit weekeinde confereren de Bilderbergers in de Verenigde Staten, in Chantilly, Virginia. Zoals gebruikelijk is de deelnemerslijst weer imposant: Shell-baas Peter Voser, Henry Kissinger en senator John Kerry. Ook enkele Nederlanders zijn uitgenodigd. De vorstin, premier Mark Rutte en D66-leider Alexander Pechtold. Voorts publicist Paul Scheffer, Eurocommissaris Neelie Kroes, Unilever-baas Paul Polman en Beatrix’ vertrouweling econoom Victor Halberstadt. Die laatste – die overigens de inburgering van prinses Maxima begeleidde – zit in het organiserend comité van de Bilderbergconferentie.
En waar staat dat de kosten van Pechtold door de belastingbetaler betaald worden? Want daar wil ik wel eens een bron van zien.quote:Op vrijdag 15 juni 2012 08:30 schreef lexgauw007 het volgende:
[..]
Leugenachtig is het niet hoor, ik vraag het me gewoon af.
Als je zegt transparant en democratisch te zijn en je gaat vervolgens bij een Bilderbergconferentie zitten op kosten van de belastingbetaler, ben je niet zo democratisch als je je voordoet. Het kan zijn dat mensen binnen D66 daar moeite mee hebben.
[..]
http://www.hpdetijd.nl/20(...)ggeheimen-openbaren/
Mjah, Van Bommel (die ik verder een rasidioot vind) geeft aan dat de reis- en verlijfskosten met belastinggeld betaald worden. Nou kan hij dat uit zijn duim zuigen natuurlijk.quote:Op vrijdag 15 juni 2012 10:19 schreef FrankRicard het volgende:
[..]
En waar staat dat de kosten van Pechtold door de belastingbetaler betaald worden? Want daar wil ik wel eens een bron van zien.
Yep, ik ben een van die leden die daar best moeite mee heeft.quote:Op vrijdag 15 juni 2012 08:30 schreef lexgauw007 het volgende:
Als je zegt transparant en democratisch te zijn en je gaat vervolgens bij een Bilderbergconferentie zitten op kosten van de belastingbetaler, ben je niet zo democratisch als je je voordoet. Het kan zijn dat mensen binnen D66 daar moeite mee hebben.
Ach, dat valt nou ook wel weer mee. Paul Scheffer, die er dus ook bij was, schreef er een leuk stukje over van de weekquote:Op donderdag 14 juni 2012 19:09 schreef Morthill het volgende:
Dat voorgangers van Pechtold ook niet aan transparantie deden is geen excuus om zelf ook maar mee te doen aan dat soort achterkamertjeswereldpolitiek.
quote:Vanaf de Bilderberg
De sessie die ging over de euro werd ingeleid met loodzware woorden: „We bevinden ons nu ergens tussen angst en paniek.” Als er iets valt te zeggen over de Bilderbergconferentie van vorig weekeinde, dan wel dat de verwachtingen over Europa ronduit somber waren. Berichten over een aanzwellende kapitaalvlucht uit Spanje gaven de gesprekken in Washington nog meer lading.
Over de Bilderberg – een jaarlijkse bijeenkomst van ondernemers, politici, journalisten en academici uit Europa en Amerika – doen nogal wat samenzweerderige theorieën de ronde. Het gezelschap zou niet minder dan een soort schaduwregering van de wereld zijn. Dat viel erg tegen: het grootste geheim van de Bilderberg is toch vooral dat er geen geheim is. Maar dat moet niet hardop worden gezegd, het geloof in een conspiratie helpt immers heel wat dolende zielen door een slapeloze nacht.
In een volgepakt programma werd gedebatteerd over zeer uiteenlopende zaken, van het nucleaire programma van Iran tot de politieke ontwikkelingen in China. En de opvattingen liepen nogal uiteen, wat niet verwonderlijk is als je de realist Henry Kissinger en de moralist Gary Kasparov uitnodigt, de baas van Dow Chemical en de fractievoorzitter van Bündnis 90/Die Grünen, de staatssecretaris van Buitenlandse Zaken van China en een conservatieve Spaanse minister. Nee, met die samenzwering wilde het helemaal niet lukken.
Vooral viel op hoezeer de Amerikaanse deelnemers twijfelen aan het vermogen van Europa – lees: Duitsland – om een weg uit deze crisis te vinden. Het too little, too late klonk herhaaldelijk. De president van de Deutsche Bank werd streng ondervraagd over de weigering van Angela Merkel om spaartegoeden op een Europees niveau te garanderen of om euro-obligaties in te voeren. Openlijke kritiek kwam er op het Duitse crisismanagement, dat erop neerkomt dat de situatie nog ernstiger moet worden voordat de regering zulke stappen kan verkopen aan kiezers.
‘De euro was een slecht idee, maar het is een nog slechter idee om er nu weer op terug te komen.” Die opmerking gaf de overheersende stemming tijdens de bijeenkomst goed weer. Wat ooit een wenkend ideaal was, is daarmee verschrompeld tot een keuze tegen heug en meug. Dat is een verschrikkelijke vaststelling, want zo veel idealen hadden we niet meer over.
De gevolgen zijn inmiddels niet meer te overzien, zoals Ian Buruma opmerkt: „Technocratie kan best werken, zolang de meerderheid van de bevolking er materieel op vooruitgaat, zoals bijna vijftig jaar in West-Europa het geval was. Maar zodra daar de klad in komt, zien we de eerste tekenen van een komende explosie. Dit maken we nu in Europa mee” (Opinie, 7 juni).
De komende verkiezingen in Nederland zouden in het teken moeten staan van een keuze: of terug naar de tijd voor de euro of stap voor stap naar een Europese federatie. Maar in plaats daarvan krijgen we door de meeste partijen een vals compromis voorgeschoteld: we gaan door met de monetaire unie, maar doen alsof die niet dwingt tot een politieke unie. En we houden vol dat de muntunie geen transferunie is, terwijl iedereen inmiddels weet dat er veel geld van noord naar zuid gaat. Een deel daarvan komt zeker niet terug.
De risico’s van een populistische terugslag zijn zichtbaar, maar er komt een moment dat gekozen moet worden voor meer of voor minder integratie. Dat moment is nu aangebroken: de technocratische methode is inderdaad uitgeput. En wanneer we alles afwegen, lijkt de keuze voor meer Europa duidelijk. Dat roept wel ingewikkelde vragen op. Verdere integratie is ondenkbaar met alle lidstaten van de Unie, al was het maar omdat de Britten er mordicus tegen zijn. Meer Europa kan alleen in een kleiner Europa.
Voor het eerst in de geschiedenis van de Bilderbergconferentie kwam de voornaamste dreiging niet van buitenaf, maar van binnenuit, zo vatte iemand drie dagen debat samen. Daarmee werd vooral gezegd dat samenlevingen ontwricht kunnen raken door het mogelijke mislukken van het euro-experiment. Hoe we in die klem zijn geraakt, is voer voor historici; dat we erin vastzitten, lijkt wel zeker.
Veel teruggekeken werd er overigens niet tijdens deze conferentie, maar het was natuurlijk mooi om een 89-jarige Kissinger kraakhelder te horen spreken over zijn onderhandelingen met Mao, terwijl een voormalige Russische minister aan tafel de laatste dagen van Gorbatsjov memoreerde. Meer nog dan de vergezichten in een onzekere toekomst zal me die levende geschiedenis op de Bilderberg het langst bijblijven.
Hun verhalen brachten de herinnering aan de Fluwelen Revolutie van 1989 terug. Dat de ondergang van het communisme zo vreedzaam was, heeft zeker ook te maken met de mogelijkheden die de Europese integratie aan deze Oost-Europese landen bood. Dat gold eerder voor Portugal, Spanje en Griekenland, die in de jaren zeventig ontsnapten aan de dictatuur. Er rust dan ook een grote verantwoordelijkheid op het huidige Europa om ervoor te waken dat de financiële schokken van de afgelopen jaren niet ontaarden in een nieuwe democratische crisis.
© 2012, NRC Handelsblad
Dit soort dingen word ik toch bijzonder gelukkig van. Spaartegoeden garanderen of euro-obligaties invoerenquote:De president van de Deutsche Bank werd streng ondervraagd over de weigering van Angela Merkel om spaartegoeden op een Europees niveau te garanderen of om euro-obligaties in te voeren
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |