abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 28 januari 2012 @ 19:43:14 #76
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_107336517
Partij van de verzinsels :')
pi_107344900
quote:
9s.gif Op zaterdag 28 januari 2012 16:18 schreef Montov het volgende:
Ach, zolang ze maar boos doen over moslims.
Ook daarbij geldt: verzuim wat uit je duim, dank, dank, dank, dank, dank, dank...
Denk ik.
I´m back.
pi_107347337
Als men op een willekeurig forum teveel pro PVV of anti Islam post, wordt men onherroepelijk geband.
Ik zou zeggen probeer het zelf eens een keer voor de aardigheid al ben je hun gedachtengoed niet aangedaan.
Ik heb het geprobeerd en ik lag er zo uit. Dat geeft toch te denken over ons democratisch internet gehalte.
Zelfs op pro PVV of onafhankelijke forums.
Waar zijn die banners zo bang voor?
  zondag 29 januari 2012 @ 00:37:19 #79
153970 Terecht
Apodictisch.
pi_107347517
quote:
0s.gif Op zondag 29 januari 2012 00:31 schreef Truffelvarken het volgende:
Als men op een willekeurig forum teveel pro PVV of anti Islam post, wordt men onherroepelijk geband.
Ik zou zeggen probeer het zelf eens een keer voor de aardigheid al ben je hun gedachtengoed niet aangedaan.
Ik heb het geprobeerd en ik lag er zo uit. Dat geeft toch te denken over ons democratisch internet gehalte.
Zelfs op pro PVV of onafhankelijke forums.
Waar zijn die banners zo bang voor?
Ik denk dat zij er een ietwat ander fatsoenskader op nahouden dan jij, of iig die schijn weten op te houden. Als je overigens zonder enige gene je ideologische aberraties kenbaar wil maken kun je terecht op AmsterdamPost.
pi_107347526
quote:
0s.gif Op zondag 29 januari 2012 00:31 schreef Truffelvarken het volgende:
Als men op een willekeurig forum teveel pro PVV of anti Islam post, wordt men onherroepelijk geband.

Niet bij Fok.... wel zijn islamietenhaters meer geneigd tot trollen ,ru ziezoeken, verbaal geweld en dan word men wel geband.
Mensen met een plank voor den kop neigen er naar om niet de oorzaak bij hun zelf te zoeken, maar geven de schuld aan politiek andersdenkenden...
Ze zetten zichzelf in een rol van onschuldig slachtoffer te zijn.
Aldus mijn ervaringen op Fok. Het zal wel niet anders zijn elders.
  zondag 29 januari 2012 @ 12:53:49 #81
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_107356078
Iets minder schuimbekkend had gekund, maar Von der Dunk heeft wel een punt:

quote:
In de NRC was het woensdag voorpaginanieuws, in De Volkskrant heb ik er niets over kunnen vinden, zoals dat een dag later gold voor het bericht dat Rosenthal opnieuw een collectieve Europese stellingname jegens Israël heeft gesaboteerd. Het gaat om het bericht van woensdag dat Wilders vooral vanuit ultrarechtse Amerikaanse kringen wordt gefinancierd.

Publiek geheim
Tussen beide genoemde kwesties bestaat overigens inhoudelijk verband. Het is een publiek geheim dat Rosenthal er vooral op instigatie van Wilders zit: die heeft hem bij de kabinetsformatie aangewezen als degene die het beste zijn belangen in het buitenland kan dienen.

En Wilders' belangen in het buitenland zijn vooral die van Israël. Het is een publiek geheim dat Wilders al sinds jaar en dag in het buitenland de Israëlische ambassades plat loopt en in het Geroofde Land een geziene gast is in joodse extremistenkring.

Overigens heeft Rosenthal voor zulk dienen van Wilders persoonlijk geen aansporing nodig. Uri pruttelt formeel weliswaar wat over onwenselijke nederzettingen, maar als puntje bij paaltje komt heeft hij tegenover Netanyahu zich het motto van Pim Fortuyn eigen gemaakt: at your service.

Eigenzinnige domheid
En at your service is hij inderdaad gebleken; zo steunde hij bij de opvolging van Strauss-Kahn in het IMF tot woede van Europa een kansloze Israëlische kandidaat. Partijgenoot Hans van Baalen verklaarde in algemene zin trots te zijn op de eigenzinnige domheid van zijn minister. Nu heeft die dus opnieuw belet dat Brussel met een kritische verklaring zou komen, met het argument dat het 'nu niet het moment is om kritiek te hebben op Israël'.

Dat doet de vraag rijzen wanneer het volgens het kabinet dan wel het juiste moment zou zijn. Het antwoord is: nooit. Wat dat betreft is het intellectueel autisme van Rutterechts in dit dossier eender als bij de hypotheek-renteaftrek: ook voor het ter discussie tellen dáárvan heet het al sinds jaren stelselmatig 'nu niet het juiste moment' te zijn.

Donordiners
Of, en zo ja hoeveel, Wilders ook geld uit Israël ontvangt, weten we nog niet. Wat we nu wel concreet weten is dat hij vele tienduizenden tegelijk in Amerika ophaalt, middels donordiners bij de extreemrechtse sectoren van de pro-Israëllobby. Ook de contacten met een neoconservatieve relatie van Dick Cheney, groot-olieondernemer in Irak, schijnen innig te zijn.

Aangezien de PVV geen leden heeft, daardoor zowel de contributie-inkomsten als de overheidssubsidie moet ontberen waarop echte politieke partijen kunnen rekenen, is duidelijk dat dit buitenlandse aandeel in Wilders' begroting aanzienlijk is.

De zogenaamde volkstribuun Wilders steunt niet op de dubbeltjes en kwartjes van Henk en Ingrid, die door dit kabinet hun pgb worden gekort en het onderwijs van hun kinderen door Beertema's ophokuren verstierd zien worden, maar op het Amerikaanse grootkapitaal.

Industriebons
Millionen stehen hinter mir, aldus een spotprent tachtig jaar geleden van John Heartfield over een berucht demagoog bij onze oosterburen, vanwege diens pretentie dat hij miljoenen kiezers achter zich had staan. Op de prent was te zien hoe hij met zijn steevast opgeheven rechterhand miljoenen marken aannam van een grote industriebons die achter hem stond.

Kortom: het is hoog tijd dat de financiële huishouding van de PVV openbaar wordt. Wie betaalt Wilders? Want wie betaalt, bepaalt.

Op dat gegeven wees ook Peter de Waard in zijn Volkskrant-column van donderdag terecht, in verband met de nauwe financiële relatie tussen toonaangevende economen en machtige belangenorganisaties. Juist in Amerika is de democratie door de dominantie van het grote geld verworden tot een plutocratie.

Cordon sanitaire
Vanuit het buitenland betaalde politici: mede vanwege die verdenking werd de CPN ooit achter een cordon sanitaire weggezet. De PVV zit, betaald vanuit het buitenland, in het hart van de macht. De Nederlandse volksvertegenwoordiger Wilders, die altijd zo voor Nederland pal beweert te staan, dient daarmee geen Nederlandse maar buitenlandse belangen.

Wie betaalt, bepaalt. Niet zonder reden had zich een kleine tien jaar terug de onroerendgoedmaffia, wier aangeboren criminele zeden juist dezer dagen in de zogeheten Klimopzaak weer even in de schijnwerpers staan, na de moord op Fortuyn over de verweesde LPF ontfermd. Zij had door grote giften de club opgekocht, in de hoop zo, via LPF-vertegenwoordigers in Provinciale Staten, een vinger in de pap te krijgen bij het verwerven van lucratieve opdrachten in de projektontwikkelaarssfeer.

Terecht dat de vergrote meerderheid van de Kamer aan deze mogelijkheid tot omkoopbaarheid achter de schermen paal en perk wil stellen. De PVV brult en krijst nu dat de wet vooral tegen haar gericht is. Die constatering is niet onjuist, maar dat doet aan de wenselijkheid niets af.

Verbergen
Op andere momenten wuift de PVV bescherming van privacy altijd weg: wie zich niet blootgeeft heet iets te verbergen te hebben. Dat geldt in elk geval hier. Hero Brinkman verkondigt al publiekelijk straks gewoon de democratisch aangenomen wet te zullen schenden - op een moment dat fractiegenoot Harm Beertema dit juist op hoge toon leraren verwijt.

Dat Wilders door de dalende peilingen door lichte paniek is bevangen, is evident: zijn recept lijkt sinds zijn coup naar de coupe van Beatrix enigszins uitgewerkt. Vandaar ook zijn aanval op de SP, die hij als een naar zijn kiezers hongerende wolf meent te hebben herkend. Zou de Wilderskat in het nauw naar zijn bedrijfspoedel van weleer terugverlangen?

Hoe dan ook: de PVV moet nu financieel met de billen bloot. En dat zou dan wel eens argumenten kunnen opleveren voor een nieuw, serieus proces tegen Wilders. Wegens omkoping, oplichting en landverraad. En niet alleen vanwege verzonnen verkeersklachten in de gemeente Den Haag.

http://www.volkskrant.nl/(...)e-billen-bloot.dhtml
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
  zondag 29 januari 2012 @ 14:30:27 #82
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_107360995
quote:
De twee raadsleden die zich onlangs afscheidden van de Haagse PVV-fractie, willen niet ingaan op aantijgingen van de PVV dat zij correspondentie over een verkeerszwartboek naar de pers hebben gelekt. Dat hebben zij vandaag laten weten.
De PVV Den Haag kwam gisteren onder vuur te liggen over het mogelijk verzinnen van sommige klachten in een zwartboek over het omstreden Haagse verkeerscirculatieplan. Raadslid Richard de Mos ontkende de aantijging en stelde dat de voormalige PVV'ers uit rancune de informatie naar de Volkskrant zouden hebben gelekt.

Raadslid Marjolein de Waal van Onafhankelijk Den Haag wilde zondag 'absoluut niet ingaan' op de vraag of zij de mails heeft gelekt om haar voormalige collega's zwart te maken. Fractieleider Arnoud van Doorn stelt de mails niet te hebben gelekt, maar 'kan niet voor mijn collega spreken'.
http://www.volkskrant.nl/(...)p-lekken-mails.dhtml
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
  maandag 30 januari 2012 @ 08:14:04 #83
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_107391701
quote:
Ex-PVV'er betaalde privézaken met partijkas

DEN HAAG - De voormalig penningmeester van de Haagse fractie van de PVV, Arnoud van Doorn, heeft tientallen keren de partijkas gebruikt voor privébetalingen. Dat geeft hij maandag toe in het Algemeen Dagblad.

„Ik heb geld gebruikt voor andere doelen dan waarvoor het was bestemd”, bekent Van Doorn, die in december uit de PVV stapte en daarna met voormalig PVV-raadslid Marjolein van de Waal de partij Onafhankelijk Den Haag begon. Van Doorn deed aankopen die variëren van enkele tientjes tot honderden euro's. Hoeveel geld er exact is verdwenen is niet bekend.
http://www.telegraaf.nl/b(...)uit_partijkas__.html
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
  maandag 30 januari 2012 @ 08:19:39 #84
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107391773
quote:
0s.gif Op zondag 29 januari 2012 12:53 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Iets minder schuimbekkend had gekund, maar Von der Dunk heeft wel een punt:

[..]

http://www.volkskrant.nl/(...)e-billen-bloot.dhtml
De Volkskrant wordt langzaam steeds meer de Volkse Beschouwer
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_107392017
quote:
Hehe, ze beginnen steeds meer de LPF richting op te gaan. Mooi zo, op naar de 0 stemmen!
pi_107393636
quote:
0s.gif Op zondag 29 januari 2012 00:31 schreef Truffelvarken het volgende:
Als men op een willekeurig forum teveel pro PVV of anti Islam post, wordt men onherroepelijk geband.
Ik zou zeggen probeer het zelf eens een keer voor de aardigheid al ben je hun gedachtengoed niet aangedaan.
Ik heb het geprobeerd en ik lag er zo uit. Dat geeft toch te denken over ons democratisch internet gehalte.
Zelfs op pro PVV of onafhankelijke forums.
Waar zijn die banners zo bang voor?
Onherstelbare hersenschade, gok ik.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_107393697
quote:
0s.gif Op maandag 30 januari 2012 08:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De Volkskrant wordt langzaam steeds meer de Volkse Beschouwer
Voor rest nog iets boeiends te vertellen ?
  maandag 30 januari 2012 @ 10:22:05 #88
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107393793
quote:
0s.gif Op maandag 30 januari 2012 10:17 schreef Athlon64x het volgende:

[..]

Voor rest nog iets boeiends te vertellen ?
Als ik kijk naar je postings is wat jij boeiend vind vooral computerhardware en anti amerikaans gegil, dus ik vrees dat ik je niet kan plezieren met zaken die jou boeien
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 30 januari 2012 @ 10:24:22 #89
104871 remlof
Europees federalist
pi_107393931
quote:
Maar ja, met het huidige voorstel tast je permanent de anonimiteit van veel betrokken kiezers aan, met mogelijke discriminatie en stigmatisering van dien, voor iets wat iedereen toch al weet, gelet op al die fundraiser feestjes van Wilders die in het nieuws zijn geweest. De journalistiek heeft het allang blootgelegd.
pi_107394011
quote:
0s.gif Op maandag 30 januari 2012 10:27 schreef Picchia het volgende:

[..]

Maar ja, met het huidige voorstel tast je permanent de anonimiteit van veel betrokken kiezers aan, met mogelijke discriminatie en stigmatisering van dien, voor iets wat iedereen toch al weet.
Onzin-argument. In een democratie behoort de boekhouding van een partij openbaar te zijn. Elke suggestie van gekochte invloed moet worden vermeden. En dat doet men met dit voorstel. Bovendien heb ik begrepen dat het andere landen volstrekt normaal is dat inzicht wordt gegeven in de inkomstenbronnen van een partij.

En wat betreft de gulle gevers Henk en Ingrid. Die bestaan niet.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  maandag 30 januari 2012 @ 10:33:28 #92
104871 remlof
Europees federalist
pi_107394052
De financiering van politieke partijen moet transparanter. En giften uit het buitenland wil je al helemaal niet. Maar om dat laatste te kunnen ontdekken moet je de herkomst van de giften wel weten.
pi_107394088
quote:
0s.gif Op maandag 30 januari 2012 10:31 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Onzin-argument. In een democratie behoort de boekhouding van een partij openbaar te zijn. Elke suggestie van gekochte invloed moet worden vermeden. En dat doet men met dit voorstel. Bovendien heb ik begrepen dat het andere landen volstrekt normaal is dat inzicht wordt gegeven in de inkomstenbronnen van een partij.

En wat betreft de gulle gevers Henk en Ingrid. Die bestaan niet.
Op basis van welk beginsel horen partijen transparant te zijn? Naar mijn weten is er juist bewust gekozen om partijen zoveel mogelijk vrij te laten in hun organisatie. Suggestie van gekochte invloed hoeft helemaal niet vermeden te worden, want partijen behartigen sowieso specifieke belangen.

Je verwart kamerleden met partijen.
pi_107394145
quote:
0s.gif Op maandag 30 januari 2012 10:34 schreef Picchia het volgende:

[..]

Op basis van welk beginsel horen partijen transparant te zijn? Naar mijn weten is er juist bewust gekozen om partijen zoveel mogelijk vrij te laten in hun organisatie. Suggestie van gekochte invloed hoeft helemaal niet vermeden te worden, want partijen behartigen sowieso specifieke belangen.

Je verwart kamerleden met partijen.
Wat is dan precies een argument tegen financiele transparantie? Wellicht dat daar gaan concreet beginsel aan is te hangen, maar gevoelsmatig is het toch niet meer dan logisch. Stel dat een PVV wordt gefinancierd door een racistische club uit de VS (met de nadruk op 'stel dat'), dan lijkt mij dat iets voor de kiezer om te weten, nietwaar?
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_107394168
quote:
0s.gif Op maandag 30 januari 2012 10:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als ik kijk naar je postings is wat jij boeiend vind vooral computerhardware en anti amerikaans gegil, dus ik vrees dat ik je niet kan plezieren met zaken die jou boeien
Je vergeet Pvv stemmers
  maandag 30 januari 2012 @ 10:42:54 #96
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107394239
Persoonlijk denk ik dat al het gegil en gedoe over de PVV de PVV alleen maar sterker maken, en dat je het beste gewoon Geert geen aandacht kan geven. Laat hem lekker trollen in de kamer en haal de schouders op en laat niet de PVV de koers bepalen.
De SP reageert nauwelijks of niet op de PVV, ze zetten hun eigen koers (die niet zo heel veel verschilt van de PVV, maar dat terzijde) en dat legt ze geen windeieren.
De PvdA en Job Cohen hebben zich het meest geprofileerd als wij zijn niet geert wilders, en die heeft enorme verliezen in te steken, en dat voor een oppositiepartij in een tijd dat er bezuinigd wordt.

Laat Geert lekker trollen en in zijn eigen zwaard lopen, zijn eigen uitspraken over het koningshuis richten meer schade aan dan alle gezeur en gegil van Job Cohen.

Ik bedoel, zelfs het PvdA Nest de Vara heeft het daarmee gehad
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_107394247
quote:
0s.gif Op maandag 30 januari 2012 10:37 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Wat is dan precies een argument tegen financiele transparantie?
Privacy.
quote:
Wellicht dat daar gaan concreet beginsel aan is te hangen, maar gevoelsmatig is het toch niet meer dan logisch. Stel dat een PVV wordt gefinancierd door een racistische club uit de VS (met de nadruk op 'stel dat'), dan lijkt mij dat iets voor de kiezer om te weten, nietwaar?
Ik gaf aan dat het niet noodzakelijk was in een democratie omdat er in Nederland juist voor een tegengesteld systeem was gekozen. Maar ik geef toe dat ik stiekem gewoon wilde dwarsliggen, het wel meerwaarde heeft en eigenlijk ook wel benieuwd ben. Het moet dan wel gebeuren met enig respect naar de privacy van partijen en kiezers.
pi_107394323
quote:
0s.gif Op maandag 30 januari 2012 10:43 schreef Picchia het volgende:

[..]

Privacy.
Daar zie ik de noodzaak niet van op parlemtair niveau.

quote:
Ik gaf aan dat het niet noodzakelijk was in een democratie omdat er in Nederland juist voor een tegengesteld systeem was gekozen. Maar ik geef toe dat ik ook wel benieuwd ben. Het moet dan wel gebeuren met enig respect naar de privacy van partijen en kiezers.
Laten we wel wezen, een doorsnee kiezer stort geen duizenden euro's in een partijkas. Maar wat mij betreft mogen er uitzonderingen worden gemaakt, indien de privacy om bepaalde redenen moet worden gewaarborgd, bijvoorbeeld omdat die persoon anders gevaar loopt. Maar met name giften van organisaties moeten inzichtelijk worden gemaakt.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_107394453
quote:
0s.gif Op maandag 30 januari 2012 10:46 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Daar zie ik de noodzaak niet van op parlemtair niveau.

[..]

Laten we wel wezen, een doorsnee kiezer stort geen duizenden euro's in een partijkas. Maar wat mij betreft mogen er uitzonderingen worden gemaakt, indien de privacy om bepaalde redenen moet worden gewaarborgd, bijvoorbeeld omdat die persoon anders gevaar loopt. Maar met name giften van organisaties moeten inzichtelijk worden gemaakt.
Partijen zijn in feite gewoon veredelde belangengroepen. Het is gewoon een clubje opgericht om bepaald gedachtegoed te promoten, net als een kerk of wat dan ook. Ik vind niet dat je zomaar kan vereenzelvigen met politici, die de belangen van alle inwoners horen te behartigen en horen te stemmen zonder ruggespraak en zo. Daar denk je toch te makkelijk in.

Politici moeten hun inkomsten inzichtelijk maken. Maar het is niet vanzelfsprekend dat de rest die last moet dragen.
  maandag 30 januari 2012 @ 10:52:45 #100
104871 remlof
Europees federalist
pi_107394479
Nederland heeft momenteel de minst transparante wetgeving mbt partijfinanciering in Europa, het wordt sowieso tijd dat we die eens gelijk trekken.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')