Op de meeste scholen wordt komende week het salaris van de stakers ingehouden dus die docenten betalen uit eigen zak om de achteruitgang van de onderwijskwaliteit tegen te gaan. Op de meeste scholen waar een cultuur van passiviteit/gelatenheid heerst t.o.v. de onderwijsafbraak ga je ook ontzettend tegen de stroom in als je komende week wel gaat staken, vind ik zeer zeker wel een teken van ballen.quote:Op zondag 8 januari 2012 00:56 schreef merry77 het volgende:
Als docenten ballen zouden hebben zouden ze in hun vrije tijd staken. Maar nee dat is te kostbaar. Ik zou wel staken dan.
In dat laatste heb ik nu juist weer geen vertrouwen gezien de onderwijshervormingen van de afgelopen pak 'm beet 20 jaar.....quote:Op zondag 8 januari 2012 15:09 schreef TheSilentEnigma het volgende:
Ik ga ook niet staken, maar vooral omdat ik geen reden heb om te staken. Ophokuren kennen wij niet en de 1040-urennorm wordt bij ons met gemak voor iedere leerling gehaald.
En wat die 7e vakantieweek betreft; ik kan daar prima mee leven, als het daadwerkelijk een aantal nuttige werkdagen oplevert waardoor de werkdruk afneemt.
Ik vind dat leraren juist door hun "ik stond erbij en ik keek ernaar"-houding t.o.v. de onderwijsafbraak de leerlingen ontzettend hebben gedupeerd de afgelopen jaren. Als er een kans is dat ik met drie dagen staken betere lessen/begeleiding/kleinere klassen voor ze afdwing vind ik dat ik dat hoor te doen.quote:Op zondag 8 januari 2012 15:54 schreef Baba-O-Riley het volgende:
Mja, ik snap het nut van het staken wel. Maar stel, ik zou nu drie dagen het werk neergooien - de enige die daar de dupe van worden zijn de leerlingen. En leraren zijn nou weer typisch van die mensen, die willen de leerlingen juist nooit de dupe laten worden.
Er wordt enorm geïnvesteerd in kwalitatieve lesuren bij ons. Iedere klas heeft 34 lesuren op het rooster, behoorlijk riant dus. En dan geen fluturen zoals zelfstudietijd, maar o.a. 4 uur wiskunde, Nederlands en Engels. Als er al een keer een tussenuur ontstaat, is daar een (gefaciliteerde) docent en een taal- en rekenmethode voor. Van ophokken is dus absoluut geen sprake.quote:Op zondag 8 januari 2012 15:47 schreef ShadyLane het volgende:
Wow, die school hoeft ook niet te beknibbelen op de kwaliteit, goedkope, minder ervaren/lager opgeleide sollicitanten aannemen bijvoorbeeld, om 1040 uur te kunnen betalen? (Daar gaat de actie vooral over: kwaliteit ipv kwantiteit. Veel scholen zijn nu genoodzaakt tegen LB1 bijklussende studenten in te zetten terwijl ze bij een lagere urennorm met LC een gediplomeerde met leservaring aan zouden kunnen trekken.)
Dan zou ik de publiciteit zoeken, is goeie reclame voor de school.
Ik ook niet, maar het is niet mijn stijl om op voorhand te klagen. Voordeel van de twijfel dus. Overigens, als alle docenten echt zo veel werkdruk ervaren, waarom is bijna 75% voor uitbetaling van het trekkingsrecht gegaan en niet voor taakverlichting? Over eigen glazen ingooien gesproken...quote:Op zondag 8 januari 2012 15:57 schreef Descendent het volgende:
[..]
In dat laatste heb ik nu juist weer geen vertrouwen gezien de onderwijshervormingen van de afgelopen pak 'm beet 20 jaar.....
Dat ligt dan aan de school waarop je werkt. Wij kunnen ieder jaar een formulier invullen, waarop we aan kunnen geven wat we met het trekkingsrecht willen doen; uitbetalen of inzetten als taakverlichting. Daarbij kunnen we ook aangeven welke taak we graag verminderd of niet terug willen zien op de normjaartaak (bijv. surveillance of invaluren) of waar we graag 24 uur extra voor willen hebben (bijv. ontwikkeling of nakijkwerk).quote:Op zondag 8 januari 2012 18:04 schreef ShadyLane het volgende:
Omdat de uren een papieren werkelijkheid zijn, TSE. Ik koos de eerste keer nog naief voor die 24 klokuren, maar werd zo onder druk gezet om allerlei taken toch, onbetaald, te doen dat ik het jaar erop besloot: "als ik voor het geld kies hou ik er in elk geval nog iets aan over".
Leraren wisten al dat die 24 uren zouden verdampen. Daarom riep de AOB ook een actie uit om een maximaal aantal lessen per week (23 geloof ik) vast te leggen. Maar na die actie gingen ze toch akkoord met een CAO zonder die bepaling![]()
Er werd toen ook direct voorspeld dat de keuze voor het geld uitgelegd zou worden als dat het wel meevalt met de werkdruk. Ik weet dat dat in mijn geval in elk geval niet de reden was achter de keuze voor de poen.
Wat de acties betreft sluit ik me aan bij mane: ook met een paradijselijke baan op een topschool kun je je zorgen maken om het Nederlands onderwijsbeleid.
ik ben van school gewisseld en heb dus geen formulier ingevuld. ik heb nu 24 uur werkdrukverlichting op de taakuren, en sta 39 uur in de plus (taken meer dan moet). kortom: ik had het makkelijk uit kunnen laten betalen, maar had daar dit jaar niet de mogelijkheid toe.quote:Op zondag 8 januari 2012 20:04 schreef TheSilentEnigma het volgende:
[..]
Dat ligt dan aan de school waarop je werkt. Wij kunnen ieder jaar een formulier invullen, waarop we aan kunnen geven wat we met het trekkingsrecht willen doen; uitbetalen of inzetten als taakverlichting. Daarbij kunnen we ook aangeven welke taak we graag verminderd of niet terug willen zien op de normjaartaak (bijv. surveillance of invaluren) of waar we graag 24 uur extra voor willen hebben (bijv. ontwikkeling of nakijkwerk).
Kwakzor, wat is erger? Nu een zeer klein aantal leerlingen een heel klein beetje duperen of zeer veel leerlingen op de lange termijn duperen doordat er niets veranderd aangezien de meeste leraren weer te braaf zijn om te gaan staken?quote:ik maak me ook wel zorgen om al deze dingen, maar ik ga niet staken in de week voor de toetsweek, bovendien zit ik bij de AOB en niet bij LIA (ik vind dat hele actie-gedoe niet zo prettig, identificeer me er niet mee) dus áls ik ga staken is het de 26e.
ik ben gewoon niet zo blij met LIA en de meerdaagse staking van deze week. Ik bemn niet voor niets geen lid van LIA maar de AOB. Ik ben een beetje allergisch voor het activistische toontje. dus nee, ik ga deze week niet staken, misschien de 26e wel.quote:Op zondag 8 januari 2012 23:15 schreef Bram_van_Loon het volgende:
@Kwakzor
[..]
Kwakzor, wat is erger? Nu een zeer klein aantal leerlingen een heel klein beetje duperen of zeer veel leerlingen op de lange termijn duperen doordat er niets veranderd aangezien de meeste leraren weer te braaf zijn om te gaan staken?
De intenties zijn goed, niet de leerlingen willen duperen, maar de wegen naar de hel zijn geplaveid met goede intenties, nietwaar?
Bedenk dat de meeste leerlingen zich prima kunnen redden wanneer er een weekje geen les is. Heel, de leerlingen die een klein beetje intelligent zijn leren een dag voor de toets en halen een 7 of zelfs hoger. Been there, done that. Jij waarschijnlijk ook.
weet je, dat kan me eigenlijk niet zoveel schelen. ik vind het nogal apart dat er gedaan wordt alsof ik bijdraag aan slecht onderwijsbeleid omdat ik geen zin heb om met een, wat mij betreft, te schreeuwerige actie van een te radicale bond mee te doen. ik zeg verdorie dat ik misschien wél mee wil doen met de actie van mijn eigen bond.quote:Op maandag 9 januari 2012 15:39 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Ik hoop dat niet al te veel collega's van jou er net zo over denken, dit zet geen zoden aan de dijk.
Dit is precies wat de meeste docenten vijf jaar geleden ook zeiden, en tien jaar geleden, en twintig.quote:Op maandag 9 januari 2012 16:35 schreef kwakz0r het volgende:
ik twijfel daar echter nog over omdat ik me liever via de politiek laat horen ipv door een conservatieve maatregel als staken. Ik ben, persoonlijk, meer van het "kijken wat we ervan kunnen maken" dan van de "hakken in het zand". en mijn hoop op beter beleid ligt simpelweg niet bij deze regering, maar bij een volgende....
ik ben ook een "arbeidersdochter" maar ik ben gewoon niet links en reactief. sorry. ik doe wat ik kan om mijn leerlingen het meeste mee te geven, en ik denk dat ze er ook wel komen met grotere klassen/ophokuren/een week minder vakantie voor docenten. wij zijn degenen die het verschil maken!quote:Op maandag 9 januari 2012 19:44 schreef ShadyLane het volgende:
Ja wat een treurnis. 26e wordt ook niks, dan zijn er op veel scholen tentamenweken voor de examenklassen. En zelfs als er veel mensen komen opdagen, dan nog...Niet lang na de vorige actie ging de AOb akkoord met precies die verslechtering waar ze tegen gestaakt hadden. Als ik ergens spijt van heb dan is het wel dat ik ooit de kas van die bond heb gespekt met m'n contributie.
[..]
Dit is precies wat de meeste docenten vijf jaar geleden ook zeiden, en tien jaar geleden, en twintig.
Als arbeidersdochter die veel, zo niet alles, te danken heeft aan goed onderwijs kan ik er met m'n pet niet bij dat 95% van de leraren er zo anders in staat dan ik.
Mane, dat is nu precies hoe ik erover denk.quote:Gewoon door buffelen en je benen uit je lijf rennen om er iets van te maken met je leerlingen, lijkt me een teken van machteloosheid, geen teken van kracht. Dat is wat docenten al jaren doen en wat hen dan rest is mopperen onder elkaar in de docentenkamer.
tsja, ik ben zélf nog niet gekwalificeerd... (komt er wel aan, die eerste graad én het proefschrift).quote:Op maandag 9 januari 2012 21:37 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Zelfs in België wordt met veel meer emotie gestaakt. En inderdaad, ik zou me niet echt thuis voelen tussen zo'n gezelschap wanneer je voor serieuze zaken je stem laat horen. Het zal wel iets te maken hebben met die poldercultuur.
[..]
Mane, dat is nu precies hoe ik erover denk.
Je kan bovendien niet eeuwig blijven buffelen, vroeg of laat kan je het niet meer en ondertussen krijg je steeds meer ondergequalificeerde (maar dankzij de politiek) collega's.
ik zal me wat meer in ze verdiepen. door zoiets stoms als een naam kan ik al compleet allergisch zijn voor zo'n club... ik zal eens zien wat ik er van vind.;)quote:Op dinsdag 10 januari 2012 07:00 schreef ShadyLane het volgende:
Ik herken LIA totaal niet in het hier geschetste beeld van een club vol reactionaire activisten die vooral hun verworvenheden willen behouden.
De reden dat de club mij direct aansprak is vanwege de focus op kwaliteit. De leus is niet voor niets 'de beste leraar voor de klas, omdat leerlingen daar recht op hebben'. Ze hebben doordachte ideeen over hoe het beter zou kunnen, kijk bijv. eens op de website onder 'wat willen wij' of lees de model-CAO.
De acties zie ik als noodzakelijk voor een kleine bond om een achterban en aandacht voor je standpunten te krijgen. Daar haal je het NOS-journaal mee, dat levert je nieuwe leden op die denken: "hee, had er nog nooit van gehoord, maar in die standpunten kan ik me vinden". Verder is LIA vooral ook heel actief bij debatten en schrijft opinie-artikelen.
Bij "reactionairen die slechts verworvenheden willen beschermen" denk ik aan uitgebluste figuren die, wetend dat ze met een vast contract goed zitten, niet op hun functioneren aangesproken wensen te worden en verwachten dat hen geen strobreed in de weg wordt gelegd bij hun kantjes-er-vanafloperij.
Hoe anders zijn de standpunten van LIA: wie voor de klas wil moet aan de bak om zich fatsoenlijk te scholen, de school moet die mensen daarin faciliteren, en als iemand aantoonbaar slecht functioneert wordt er een verbeteringstraject in gang gezet. Levert dat traject niet genoeg verbetering op, dan is het moven.
De strijd voor betere arbeidsvoorwaarden is er niet om lamzakken een comfortabel werkleventje te geven, maar om voldoende animo voor het beroep te creeren, zodat we niet meer genoodzaakt zijn lamzakken in dienst te nemen c.q. houden. Je kunt pas eisen stellen als er voldoende gegadigden zijn voor een baan.
?? Dat is mn punt niet. Dat zou het maximum zijn. Ik heb nu al op verschillende uitpuilende scholen les gegeven. Waarom? Omdat leerlingen geld opleveren. Waarvan dan weer een extra teamleider of weetikwat voor niet lesgevend iemand wordt aangesteld.quote:Op maandag 9 januari 2012 23:24 schreef kwakz0r het volgende:
(waarom een slechte school geld geven voor lege lokalen???
Och ja, de veranderende wereld... wat verandert er dan? Het enige wat er is veranderd is dat kinderen niet meer kunnen rekenen en schrijven als ze van de basisschool komen, en dat de nieuwe docenten daar oa niet weten dat x voor - gaat, of dat je niet 2+3=5x4=20 mag opschrijven. En dat komt oa door de lerarenopleidingen.quote:waarom altijd maar wijzen naar die basisscholen ipv te kijken naar de veranderende wereld om je heen???
Omdat ze me lastig vallen met tijdrovende nutteloze bezigheden. Ik heb helemaal geen last van lage effectiviteit in sectievergaderingen.quote:waarom die aversie tegen schoolleidingen, alsof een school op alleen docenten ooit effectief zou draaien(als je naar de effectiviteit van de gemiddelde sectievergadering kijkt :x)???
Nice! Dat stukje over nakijken is wel leuk. Hoewel ik zelf nakijken helemaal niet zo vervelend vind.quote:Op dinsdag 10 januari 2012 16:16 schreef Baba-O-Riley het volgende:
Even tussendoor: de Joep van Deudecolumn bij Giel, over het onderwijs (en de Plus-reclame)
mja, die tussenuren komen wel goed, ik baal meer van klassen die ik twee dagen achter elkaar zie en verder niet, en van de 4 havo einde van de middag... dat is echt heel irritant...quote:Op maandag 16 januari 2012 11:45 schreef laiveneertiekje het volgende:
Balen kwakz0r, maar probeer dan je tussenuren nuttig te besteden, hoef je thuis minder te doen... Dat vond ik wel het voordeel aan tussenuren, al had ik er ook wel eens 3 op een dag(tegenover 5 uurtjes les), en dat was irritant.
Ja, als ik tijd heb doe ik dat ook. Maar door allerlei niet-lesgerelateerde zaken de afgelopen weken, en het feit dat ik véél meer klassen heb dan avonden om na te kijken resulteert dus in deze stapel.quote:Op zondag 22 januari 2012 20:25 schreef merry77 het volgende:
een toets begin ik meestal dezelfde avond met nakijken. Ik wil namelijk ook weten hoe de lln het gedaan hebben. En ik doe de toetsen van de parallelklassen meestal op dezelfde dag. Dus heb er van woensdag 3x32. Morgen 2x 32. En dan woensdag nog 32.
Die man heeft groot gelijk, hoop dat hij voet bij stuk houdt! Het is toch ook belachelijk dat iemand met haar kwalificaties en staat van dienst het tot minister van Onderwijs geschopt heeft.quote:Op donderdag 26 januari 2012 20:54 schreef ErikT het volgende:
Het wordt toch nog rellen:
http://www.trouw.nl/tr/nl(...)achte-over-vak.dhtml
ik heb een excel bestandje waar je gewoon het aantal fout per punt invoert in een vakje en dan krijg je van 0 - 80 fout per halve fout het cijfer. moet je wel een pc bij de hand hebben als je cijfers berekent.quote:Op maandag 30 januari 2012 15:54 schreef Razztwizzle het volgende:
Even iets tussendoor: Heeft iemand van jullie de lerarenagenda met achterin cijfertabellen?
Ik ben mijn kopietjes kwijt, en heb nu wel van een collega een tabel op basis van het totaal aantal punten, maar daar kan ik niks mee. Ik zoek de tabellen waar bovenaan de norm staat (1,2 - 1,3 - etc.) en dat je dan naar beneden kan aflezen wat bij een bepaald aantal fouten het cijfer wordt.
Misschien kan iemand dat scannen ofzo? Mijn collega's hadden echt géén idee waar ik het over haden alles met de hand uitrekenen is ook zo vervelend.
Nee, ik bedoel echt de papieren tabellen die ik in mijn agenda kan bewaren en waarin ik alle normen kan vindenquote:Op maandag 30 januari 2012 20:55 schreef Catch_me het volgende:
Bedoel je zoiets:
http://med.hro.nl/balep/zz%20Cijferberekening%20xx.xls
http://med.hro.nl/balep/zz%20omzettingstabel.xls
je kan ook de tabellen uitprintenquote:Op maandag 30 januari 2012 21:18 schreef Razztwizzle het volgende:
En ik kijk bewust nooit na in de buurt van een PC want afleiding. Ik ben net een leerling.
Gemiddeldes doet Magister, en per vraag is mooi maar die extra moeite is met tien klassen X minstens vier toetsen per periode mij teveel.quote:Op maandag 30 januari 2012 21:54 schreef merry77 het volgende:
ik doe alles gewoon met excel. Hoef ik maar het totale aantal punten uit te rekenen. Heb ik gelijk daarna een sortering op cijfer en het klassengemiddelde. En met wat extra moeite weet ik hoe op elke vraag gescoord is.
wat is dat toch voor betuttelende houding. sinds wanneer bepaalt een minister wat er tot in de school gebeurt?!?quote:Op dinsdag 31 januari 2012 20:22 schreef Razztwizzle het volgende:
http://nos.nl/artikel/336(...)te-uren-inhalen.htmlWe mogen niet betaald krijgen voor gestaakte uren, maar moeten die uren wel gaan inhalen.
De minister is aan (zeven weken) vakantie toe geloof ik.
Je wordt op je wenken bediendquote:Op woensdag 1 februari 2012 21:21 schreef Razztwizzle het volgende:
Volgens mij is het ook gewoon in strijd met het stakingsrecht.
bron: http://www.trouw.nl/tr/nl(...)-stakingsrecht.dhtmlquote:'Uitspraken Van Bijsterveldt in strijd met stakingsrecht'
Vakbond FNV vindt dat minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) haar uitspraak dat leraren hun gestaakte uren moeten inhalen, moet terugnemen. 'De uitspraken zijn in strijd met het stakingsrecht', aldus FNV-voorzitter Agnes Jongerius.
Jongerius doet een dringend beroep op Van Bijsterveldt terug te komen op haar uitspraken en het stakingsrecht te respecteren. Dat heeft de vakbond vandaag laten weten.
Van Bijsterveldt zei gisteren dat lesuren die docenten niet hebben gegeven door de staking van vorige week, ingehaald moeten worden omdat er ieder jaar een wettelijk verplicht aantal uren gemaakt moeten worden.
Staken grondrecht
Zo'n 20.000 leerkrachten in het voortgezet onderwijs legden vorige week hun werk neer uit protest tegen de kabinetsplannen. Ze zijn het onder meer niet eens met een reeds door een meerderheid van de Tweede Kamer aangenomen wetsvoorstel om het aantal lesuren in de eerste 2 jaar van het voortgezet onderwijs op 1040 per jaar te houden, in plaats van de 1000 uren die docenten en scholieren willen. Ook is de onvrede groot onder het onderwijspersoneel over andere kabinetsplannen, zoals de bevriezing van de salarissen en de bezuinigingen op passend onderwijs.
Een kleine 200 scholen hielden afgelopen donderdag de deuren gesloten. 'Staken is nog steeds een grondrecht, ook voor leraren. Daar hoort dus niet bij dat mensen die staken - leraren in dit geval - de gemiste tijd moeten inhalen', aldus Jongerius.
De Algemene Onderwijsbond (AOb) noemde de uitspraak van de minister dinsdag al voorbarig. Volgens de woordvoerder van de vakbond is het aan de Onderwijsinspectie om te controleren of aan het eind van het schooljaar het aantal lesuren gehaald is. 'Een eventuele staking is legitiem en ingecalculeerd in die uren.'
Het lijkt me persoonlijk helemaal niks om de hele dag tussen zo'n stelletje azijnpissers te moeten rondlopen.quote:Op donderdag 2 februari 2012 21:26 schreef TheSilentEnigma het volgende:
Vandaag naar het Congres Nederlands geweest van Thieme-Meulenhoff. Altijd leuk om vakgenoten uit het land te ontmoeten en nieuwe ideeën op te doen!
Docenten Nederlands zijn inderdaad opvallend zure mensen vergeleken met andere docenten.quote:Op donderdag 2 februari 2012 21:47 schreef thabit het volgende:
[..]
Het lijkt me persoonlijk helemaal niks om de hele dag tussen zo'n stelletje azijnpissers te moeten rondlopen.
quote:Op woensdag 8 februari 2012 17:21 schreef Descendent het volgende:
Nou; wie werkt er (nog) bij een Amarantis school??
http://www.parool.nl/paro(...)ljoenen-tekort.dhtml
ikke
quote:Op woensdag 8 februari 2012 17:25 schreef kwakz0r het volgende:
[..]dat is nasty! toen ik in Amsterdam werkte was dat op een Ceder school...
ik weet dat de stichting vo haaglanden vrij klein opereert: klein pand, weinig bureaumedewerkers, vooral faciliterende functie. dus ik maak me over de scholen die daarbij horen niet zo'n zorgen.quote:Op vrijdag 10 februari 2012 16:38 schreef mane het volgende:
Interessant artikel. Het voorspelt weinig goeds. Lastig is ook dat de wijze waarop instellingen hun geld beheren of aan geld komen voor een leek of buitenstaander nogal moeilijk te begrijpen en te achterhalen is. Weet iedereen hier hoe zijn/haar werkgever dit soort zaken heeft geregeld bijvoorbeeld?
Wij krijgen ieder jaar een overzicht van de inkomsten en uitgaven, behoorlijk transparant dus.quote:Op vrijdag 10 februari 2012 16:38 schreef mane het volgende:
Interessant artikel. Het voorspelt weinig goeds. Lastig is ook dat de wijze waarop instellingen hun geld beheren of aan geld komen voor een leek of buitenstaander nogal moeilijk te begrijpen en te achterhalen is. Weet iedereen hier hoe zijn/haar werkgever dit soort zaken heeft geregeld bijvoorbeeld?
mijn eerste aanstelling is ie me geweigerd, en nu heb ik er geen recht meer op. nog meer balen. vooral omdat ik nu op advies van de bedrijfsarts vrijwillig 25% minder ga werken...quote:Op woensdag 15 februari 2012 20:16 schreef Naamah het volgende:
Ik kan een kleine vervanging gaan doen voor korte tijd, eerder weken dan maanden. Het zou ook mijn eerste reguliere aanstelling zijn en dus zou ik recht hebben op de startersreductie van 20%.
Stel dat ik na de zomer begin met een echte baan, dan heb ik dan dus geen recht meer op die startersreductie (20% gedurende een jaar), omdat ik die dan 'verspeel' aan deze minivervanging. Eigenlijk vind ik dat hartstikke zonde en eigenlijk bijna een reden om het niet te doen![]()
Is dat raar? Wie wil zijn licht er eens over laten schijnen?
omdat ze dat niet wilden. overigens heb ik na kerst "vrijwillig" weer de 2 uur waar het om ging terug moeten geven aan een collega die terugkwam van zwangerschapsverlof.quote:Op donderdag 16 februari 2012 20:55 schreef Razztwizzle het volgende:
Goed dat je het hebt uitgezocht, ik wist dat helemaal niet. Heb het wel gewoon gekregen trouwens, mijn eerste jaar. Kwak - vreemd dat ze het weigerden, waarom deden ze dat
Au.. Ondanks dat je natuurlijk je eigen frustraties een beetje kwijt bent door zo'n email te sturen is het natuurlijk niet professioneel.quote:Op donderdag 1 maart 2012 18:32 schreef ErikT het volgende:
Ik ben er nog boos over. Ik was dinsdag echt laaiend. Wat zo iemand dan naar je durft te sturen. Praten alsof ze even beslissen wat er nu gaat gebeuren, allemaal kritiek op mijn functioneren. En niet eens mijn kant van het verhaal gevraagd natuurlijk. Nee, ineens vanuit het niets 2 kantjes commentaar. En mij dan betichten van eenzijdigheid. Dat was hun conclusie. Ik heb terug gestuurd dat ik hun conclusie lachwekkend vind en dat ze hun kind moeten opvoeden in plaats van steunen en aanmoedigen in zijn brutale, opstandige en arrogante gedrag.
Ik ben wel benieuwd naar die vent. Ik denk dat het moeilijk gaat worden hem niet uit te lachen.
Nu is de kans ook groot dat het een welles-nietes-spelletje via de mail gaat worden. Het is niet verstandig om in een emotionele bui een mail te gaan sturen, zeker niet naar ouders.quote:Op donderdag 1 maart 2012 20:58 schreef faptist het volgende:
Au.. Ondanks dat je natuurlijk je eigen frustraties een beetje kwijt bent door zo'n email te sturen is het natuurlijk niet professioneel.
Je had hem beter een korte mail terug kunnen sturen waarin je de man uitnodigt op gesprek. Uiteraard met je teamleider erbij + jaarcoordinator. Zo'n gesprek ga je niet alleen aan.
Even tussendoor: ik las onlangs dat er nu ook nek-RSI geconstateerd werd. Puur door bovenstaande lichaamshouding.quote:Meisje had moeder gepingd terwijl ze bij ons op gesprek zat ( en wij maar denken dat ze naar beneden keek omdat ze schaamte voelde)
Ouders zitten overduidelijk in de ontkenningsfase. Misschien kun je ze binnenkort feliciteren met het feit dat ze opa en oma worden. En aangezien het kind verwekt is in een romantisch menage à trois, wordt het ook nog leuk om er achter te komen wie de vader is.quote:Wat dacht ik wel niet? dat M. zoiets zou doen ? op een wc op school? daar is ze nog helemaal niet aan toe! M. is nog helemaal niet met jongens bezig..Meisje is nu al 3 dagen 'ziek' thuis.
Meteen printscreentjes maken, zodat je bewijs hebt - ook als ze naderhand verwijderd worden...quote:Volgens een paar leerlingen staan er nu wat gezellige opmerkingen over mij op Twitter.
Ja precies, zo moet het zijn. Maar ja, dan moeten ze niet "de klanten" willen paaien. Dan werkt het niet meer. Ach, dit gebeurt bij zoveel collega's bij mij op school. Herkansingen voor SE's door zeurende ouders omdat het gemiddelde tegenviel, besloten zonder de betreffende leraar daarin te raadplegen (waarna het gemiddelde vrijwel hetzelfde was natuurlijkquote:Op donderdag 1 maart 2012 21:01 schreef ShadyLane het volgende:
Op de school waar ik werkte was het de taak van de jaarlaagcoordinatoren om dat soort dingen af te handelen en dat vind ik heel goed. Omdat zij vaker met dit bijltje hakken kunnen ze er snel korte metten mee maken: het is voor hen routine. Dat is efficienter dan wanneer elke docent afzonderlijk tijd en energie moet steken in dit soort discussies.
Ja ik ga ook zo.quote:Op maandag 5 maart 2012 23:11 schreef Razztwizzle het volgende:
Oei.. Beterschap Kwak! En dan.. Tot morgen in de Arena? Gaan jullie? Ik wel weer. Wie A zegt, etc.
Briefjes ophangen op scholen?quote:Op maandag 5 maart 2012 21:33 schreef Cookie1992 het volgende:
Hey allemaal! Ik ben nieuw hier op dit forum dus ik weet niet zo goed hoe het hier allemaal werkt:) Ik studeer momenteel aan de lerarenopleiding en wil graag bijlessen geven. Maar hoe vind ik hiervoor leerlingen? Alvast bedankt voor de reacties!
Heerlijk, deze mailtjesquote:Ik ben de moeder van ....... uit .... ik heb een vraag,
.... stond een 5.8 toen heeft ze laatst pw H7 gehad daar had ze
een 6.6 voor met weging 4 en nu staat ze een 5.9 maar kunt u mij
uitleggen hoe dat nu berekent wordt.
Ja, volgens mij moeten we de CE een keer plat leggen. Misschien gaan ze dan luisteren.quote:Op dinsdag 6 maart 2012 18:47 schreef Razztwizzle het volgende:
http://www.nu.nl/binnenla(...)ijs-goedgekeurd.html
Nou, dat was een nuttig staking jongens.
Dat klopt wel ja. Ga je staken voor het behoud van banen van je collega's, en tegen (mogelijke) salarisverhoging van jezelf, en dan krijg je dit soort teksten.quote:Op woensdag 7 maart 2012 17:08 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Je zal maar leraar zijn: met een goede reden eindelijk eens wat massaler staken en dan door de ministers die voor je horen te zorgen voor onnozel en onverantwoordelijk worden uitgemaakt.
De eerstegraders onder jullie (ULO) en met name diegenen die ook gemakkelijk in het bedrijfsleven een goede baan zouden kunnen krijgen moeten zichzelf soms toch afvragen waarvoor ze het nog doen?
van de PVV en VVD verwacht ik weinig anders, des te teleurgestelder ben ik in het CDAquote:Op woensdag 7 maart 2012 17:30 schreef ErikT het volgende:
[..]
Ja, volgens mij moeten we de CE een keer plat leggen. Misschien gaan ze dan luisteren.
Laffe tosti's ook, van dat CDA. Ik las in de krant nog een post van "dissident" Ferrier. Iets met steun en het beste voor het onderwijs doen. Wat een treurige windvaan is die partij geworden. Kijk, natuurlijk moet je eigenlijk bozer zijn op VVD en PVV, maar goed, daarvan weet je dat je er niks aan hebt.
Ik ben trouwens wel benieuwd naar de aangekondigde vervolgacties. Volgens mij zouden de vakbonden er goed aan doen de handen ineen te slaan met: de schoonmakers, werknemers in het OV, studenten, de politie, postbodes en verpleegkundigen. En dan allemaal naar Den Haag op maandag.
omdat het CDA de enige partij is, van die drie, die een soort van sociaal gezicht opzet. soms. ik zeg niet dat ik een CDA-stemmer ben, of denk dat het CDA goed is geweest voor onderwijs in het verleden.quote:Op woensdag 7 maart 2012 18:04 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Waarom, Kwakzor?
Vergeet niet dat het CDA in de jaren 80 de salarissen heeft verlaagd, dat het CDA er verantwoordelijk voor was dat leraren ineens afhankelijk werden van schoolbesturen met als gevolg dat het salaris een sluitpost werd op veel schoolbegrotingen.
Ook was het CDA er verantwoordelijk voor dat zoveel scholen zo massaal fuseerden.
Dit alles omdat het CDA ene blind geloof had en heeft in het middenveld. Maar ja, dat middenveld bestaat uit bestuurders die zichzelf manager wanen en die managerslonen krijgen maar dit zonder de hieraan gepaard horende ondernemingsrisico's, concurrentiedruk enz.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |