quote:Op woensdag 8 februari 2012 17:25 schreef kwakz0r het volgende:
[..]dat is nasty! toen ik in Amsterdam werkte was dat op een Ceder school...
ik weet dat de stichting vo haaglanden vrij klein opereert: klein pand, weinig bureaumedewerkers, vooral faciliterende functie. dus ik maak me over de scholen die daarbij horen niet zo'n zorgen.quote:Op vrijdag 10 februari 2012 16:38 schreef mane het volgende:
Interessant artikel. Het voorspelt weinig goeds. Lastig is ook dat de wijze waarop instellingen hun geld beheren of aan geld komen voor een leek of buitenstaander nogal moeilijk te begrijpen en te achterhalen is. Weet iedereen hier hoe zijn/haar werkgever dit soort zaken heeft geregeld bijvoorbeeld?
Wij krijgen ieder jaar een overzicht van de inkomsten en uitgaven, behoorlijk transparant dus.quote:Op vrijdag 10 februari 2012 16:38 schreef mane het volgende:
Interessant artikel. Het voorspelt weinig goeds. Lastig is ook dat de wijze waarop instellingen hun geld beheren of aan geld komen voor een leek of buitenstaander nogal moeilijk te begrijpen en te achterhalen is. Weet iedereen hier hoe zijn/haar werkgever dit soort zaken heeft geregeld bijvoorbeeld?
mijn eerste aanstelling is ie me geweigerd, en nu heb ik er geen recht meer op. nog meer balen. vooral omdat ik nu op advies van de bedrijfsarts vrijwillig 25% minder ga werken...quote:Op woensdag 15 februari 2012 20:16 schreef Naamah het volgende:
Ik kan een kleine vervanging gaan doen voor korte tijd, eerder weken dan maanden. Het zou ook mijn eerste reguliere aanstelling zijn en dus zou ik recht hebben op de startersreductie van 20%.
Stel dat ik na de zomer begin met een echte baan, dan heb ik dan dus geen recht meer op die startersreductie (20% gedurende een jaar), omdat ik die dan 'verspeel' aan deze minivervanging. Eigenlijk vind ik dat hartstikke zonde en eigenlijk bijna een reden om het niet te doen![]()
Is dat raar? Wie wil zijn licht er eens over laten schijnen?
omdat ze dat niet wilden. overigens heb ik na kerst "vrijwillig" weer de 2 uur waar het om ging terug moeten geven aan een collega die terugkwam van zwangerschapsverlof.quote:Op donderdag 16 februari 2012 20:55 schreef Razztwizzle het volgende:
Goed dat je het hebt uitgezocht, ik wist dat helemaal niet. Heb het wel gewoon gekregen trouwens, mijn eerste jaar. Kwak - vreemd dat ze het weigerden, waarom deden ze dat
Au.. Ondanks dat je natuurlijk je eigen frustraties een beetje kwijt bent door zo'n email te sturen is het natuurlijk niet professioneel.quote:Op donderdag 1 maart 2012 18:32 schreef ErikT het volgende:
Ik ben er nog boos over. Ik was dinsdag echt laaiend. Wat zo iemand dan naar je durft te sturen. Praten alsof ze even beslissen wat er nu gaat gebeuren, allemaal kritiek op mijn functioneren. En niet eens mijn kant van het verhaal gevraagd natuurlijk. Nee, ineens vanuit het niets 2 kantjes commentaar. En mij dan betichten van eenzijdigheid. Dat was hun conclusie. Ik heb terug gestuurd dat ik hun conclusie lachwekkend vind en dat ze hun kind moeten opvoeden in plaats van steunen en aanmoedigen in zijn brutale, opstandige en arrogante gedrag.
Ik ben wel benieuwd naar die vent. Ik denk dat het moeilijk gaat worden hem niet uit te lachen.
Nu is de kans ook groot dat het een welles-nietes-spelletje via de mail gaat worden. Het is niet verstandig om in een emotionele bui een mail te gaan sturen, zeker niet naar ouders.quote:Op donderdag 1 maart 2012 20:58 schreef faptist het volgende:
Au.. Ondanks dat je natuurlijk je eigen frustraties een beetje kwijt bent door zo'n email te sturen is het natuurlijk niet professioneel.
Je had hem beter een korte mail terug kunnen sturen waarin je de man uitnodigt op gesprek. Uiteraard met je teamleider erbij + jaarcoordinator. Zo'n gesprek ga je niet alleen aan.
Even tussendoor: ik las onlangs dat er nu ook nek-RSI geconstateerd werd. Puur door bovenstaande lichaamshouding.quote:Meisje had moeder gepingd terwijl ze bij ons op gesprek zat ( en wij maar denken dat ze naar beneden keek omdat ze schaamte voelde)
Ouders zitten overduidelijk in de ontkenningsfase. Misschien kun je ze binnenkort feliciteren met het feit dat ze opa en oma worden. En aangezien het kind verwekt is in een romantisch menage à trois, wordt het ook nog leuk om er achter te komen wie de vader is.quote:Wat dacht ik wel niet? dat M. zoiets zou doen ? op een wc op school? daar is ze nog helemaal niet aan toe! M. is nog helemaal niet met jongens bezig..Meisje is nu al 3 dagen 'ziek' thuis.
Meteen printscreentjes maken, zodat je bewijs hebt - ook als ze naderhand verwijderd worden...quote:Volgens een paar leerlingen staan er nu wat gezellige opmerkingen over mij op Twitter.
Ja precies, zo moet het zijn. Maar ja, dan moeten ze niet "de klanten" willen paaien. Dan werkt het niet meer. Ach, dit gebeurt bij zoveel collega's bij mij op school. Herkansingen voor SE's door zeurende ouders omdat het gemiddelde tegenviel, besloten zonder de betreffende leraar daarin te raadplegen (waarna het gemiddelde vrijwel hetzelfde was natuurlijkquote:Op donderdag 1 maart 2012 21:01 schreef ShadyLane het volgende:
Op de school waar ik werkte was het de taak van de jaarlaagcoordinatoren om dat soort dingen af te handelen en dat vind ik heel goed. Omdat zij vaker met dit bijltje hakken kunnen ze er snel korte metten mee maken: het is voor hen routine. Dat is efficienter dan wanneer elke docent afzonderlijk tijd en energie moet steken in dit soort discussies.
Ja ik ga ook zo.quote:Op maandag 5 maart 2012 23:11 schreef Razztwizzle het volgende:
Oei.. Beterschap Kwak! En dan.. Tot morgen in de Arena? Gaan jullie? Ik wel weer. Wie A zegt, etc.
Briefjes ophangen op scholen?quote:Op maandag 5 maart 2012 21:33 schreef Cookie1992 het volgende:
Hey allemaal! Ik ben nieuw hier op dit forum dus ik weet niet zo goed hoe het hier allemaal werkt:) Ik studeer momenteel aan de lerarenopleiding en wil graag bijlessen geven. Maar hoe vind ik hiervoor leerlingen? Alvast bedankt voor de reacties!
Heerlijk, deze mailtjesquote:Ik ben de moeder van ....... uit .... ik heb een vraag,
.... stond een 5.8 toen heeft ze laatst pw H7 gehad daar had ze
een 6.6 voor met weging 4 en nu staat ze een 5.9 maar kunt u mij
uitleggen hoe dat nu berekent wordt.
Ja, volgens mij moeten we de CE een keer plat leggen. Misschien gaan ze dan luisteren.quote:Op dinsdag 6 maart 2012 18:47 schreef Razztwizzle het volgende:
http://www.nu.nl/binnenla(...)ijs-goedgekeurd.html
Nou, dat was een nuttig staking jongens.
Dat klopt wel ja. Ga je staken voor het behoud van banen van je collega's, en tegen (mogelijke) salarisverhoging van jezelf, en dan krijg je dit soort teksten.quote:Op woensdag 7 maart 2012 17:08 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Je zal maar leraar zijn: met een goede reden eindelijk eens wat massaler staken en dan door de ministers die voor je horen te zorgen voor onnozel en onverantwoordelijk worden uitgemaakt.
De eerstegraders onder jullie (ULO) en met name diegenen die ook gemakkelijk in het bedrijfsleven een goede baan zouden kunnen krijgen moeten zichzelf soms toch afvragen waarvoor ze het nog doen?
van de PVV en VVD verwacht ik weinig anders, des te teleurgestelder ben ik in het CDAquote:Op woensdag 7 maart 2012 17:30 schreef ErikT het volgende:
[..]
Ja, volgens mij moeten we de CE een keer plat leggen. Misschien gaan ze dan luisteren.
Laffe tosti's ook, van dat CDA. Ik las in de krant nog een post van "dissident" Ferrier. Iets met steun en het beste voor het onderwijs doen. Wat een treurige windvaan is die partij geworden. Kijk, natuurlijk moet je eigenlijk bozer zijn op VVD en PVV, maar goed, daarvan weet je dat je er niks aan hebt.
Ik ben trouwens wel benieuwd naar de aangekondigde vervolgacties. Volgens mij zouden de vakbonden er goed aan doen de handen ineen te slaan met: de schoonmakers, werknemers in het OV, studenten, de politie, postbodes en verpleegkundigen. En dan allemaal naar Den Haag op maandag.
omdat het CDA de enige partij is, van die drie, die een soort van sociaal gezicht opzet. soms. ik zeg niet dat ik een CDA-stemmer ben, of denk dat het CDA goed is geweest voor onderwijs in het verleden.quote:Op woensdag 7 maart 2012 18:04 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Waarom, Kwakzor?
Vergeet niet dat het CDA in de jaren 80 de salarissen heeft verlaagd, dat het CDA er verantwoordelijk voor was dat leraren ineens afhankelijk werden van schoolbesturen met als gevolg dat het salaris een sluitpost werd op veel schoolbegrotingen.
Ook was het CDA er verantwoordelijk voor dat zoveel scholen zo massaal fuseerden.
Dit alles omdat het CDA ene blind geloof had en heeft in het middenveld. Maar ja, dat middenveld bestaat uit bestuurders die zichzelf manager wanen en die managerslonen krijgen maar dit zonder de hieraan gepaard horende ondernemingsrisico's, concurrentiedruk enz.
nee, ik stem geen SP. ik ben namelijk LID van D66 en daar heb ik best van te voren over nagedacht. ik ben dan ook niet socialistisch/links, maar progressief liberaal.quote:Op woensdag 7 maart 2012 18:14 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Een sociaal gezicht voor de bühne maar als het puntje bij paaltje komt dan merk je er weinig van.
Ik vind de 'lang'studeerboete bijvoorbeeld bijzonder asociaal en het CDA draagt hier regeringsverantwoordelijkheid voor, het idee komt zelfs van het CDA. De lumpsumfinanciering kan eventueel goed bedoeld zijn (of niet voor wie gelooft dat het slechts dient voor het creërern van bestuurdersbaantjes voor haar eigen politici) maar de gevolgen zijn bijzonder asociaal.
Bovendien, wat sociaal is voor de een is asociaal voor de ander. Hoe mooi de kinderbijslag ook is, voor een vrijgezel is het niet zo leuk dat voor het derde en het vierde kind ook nog kinderbijslag moet betalen. Bovendien is de stelling legitiem dat je niet aan kinderen moet beginnen als je de kosten niet kan dragen maar ja, die "collaterale schade" heb ik er niet voor over.
Hoe dan ook, sinds Balkenende 1.0 is het CDA minstens zo rechts als de VVD.
Als je puur voor het onderwijs stemt dan raad ik een stem op de SP aan. Deze partij heeft je stem verdiend op basis van daden van de laatste jaren. Kijk maar naar de vele moties van Jasper van Dijk en de bijdrages aan de onderwijsdebatten waarin de SP met de meest zinvolle en de meeste zinvolle argumenten kwam
Ik loop wel stage, maar wil daarnaast nog bijlessen geven. Bedankt voor de tip!quote:Op dinsdag 6 maart 2012 10:08 schreef ErikT het volgende:
[..]
Briefjes ophangen op scholen?
Maar moet je geen stage lopen dan?
Gaat niet gebeuren. Noch politici, noch ouders, noch leraren voelen, ondanks hun geklaag, blijkbaar de drang actief iets te proberen te doen aan de achteruitgang (omdat ze dan niet meer kunnen klagen misschien?quote:Op woensdag 7 maart 2012 17:30 schreef ErikT het volgende:
Ja, volgens mij moeten we de CE een keer plat leggen. Misschien gaan ze dan luisteren.
Doen ze niet en ze zetten leraren ondertussen weg als mensen die niet het beste op hebben met de kinderen - nog meer dan ze nu doen, bedoel ik. Dat het niet in de godsverdomde bolle regeringskoppen opkomt dat het onderwijsveld absoluut niet zit te wachten op van die prachtige proefballonnetjes als de prestatiebeloning (waarvan ik nog steeds geen idee heb hoe het wordt ingevoerd - is er een manier waarop het niet neerkomt op stemmen paaien of zo ver omhoog kruipen dat je uit de mond van de directie kijkt?), de al-eerder-gefaalde 1040-uren norm en eigenlijk de hele glut aan veranderingen in het algemeen is slechts een detail dat de korpsbalvertegenwoordigers in Den Haag vergeten als ze 's morgens voor de spiegel staan te benadrukken dat ze volksvertegenwoordigers zijn.quote:Op woensdag 7 maart 2012 17:30 schreef ErikT het volgende:
[..]
Ja, volgens mij moeten we de CE een keer plat leggen. Misschien gaan ze dan luisteren.
bron: Oppositie wil uitstel wet zorgleerlingen - Politiek - TROUWquote:Minister Van Bijsterveldt besteedde niet al te veel aandacht aan de persoonlijke aantijgingen door een bestuurslid van onderwijsbond AOb, die haar intellectuele capaciteiten in twijfel trok. Ze is er 'niet blij mee'. "Maar op een gegeven moment moet je met elkaar verder." De bewindsvrouw zei dat ze de wet liever had ingevoerd zonder de bezuiniging van 300 miljoen euro, maar heeft geen oplossing. Het geld is er eenvoudigweg niet en aan de prestatiebeloning wil ze niet komen.
Het niveau van wiskunde en natuurkunde is al decennia lang aan het dalen, per decennium gezien.quote:en er (daardoor?) om de zoveel tijd landelijk plannen komen om de vakinhoud drastisch te wijzigen (in mijn optiek: veroppervlakkigen, maar daar denken de voorstanders uiteraard anders over).
Ik betwijfel dat leerlingen er zo over denken. Zonder een goede theoretische achtergrond mis je de handvaten om met zelfvertrouwen praktische problemen op te lossen. Niet voor niets is het traditioneel pas aan het einde van een hoofdstuk dat toepassingen worden besproken.quote:Dit alles in het didactische kader "toegepaster is leuker en leuker is beter."
Dat denk ik ook. Je kan vrij gemakkelijk wat extra theorie geven en wat extra opgaves opstellen.quote:Het is bij wiskunde toch makkelijker om via een andere route op dezelfde plek (examenprogramma) uit te komen, omdat de tegenstelling theorie vs toepassing niet zo scherp bestaat.
Oei, je hebt het nu wel tegen een geschiedenis en maatschappijleerdocent hoor. Ik vind het zelf nogal kwalijk als die leerling die aan mij vertelt zo gemotiveerd te zijn voor een studie geneeskunde bij mij in de les het niet voor elkaar krijgt een beetje op te letten en z'n best te doen. Als je inderdaad zo graag wilt, dan vind ik het juist een teken van doorzettingsvermogen en iets zeggen over iemands wilskracht als ook bij vakken waar de interesse niet direct ligt de inzet er is. Dus ja, het is wel heel goed dat er naar al die vakken gekeken wordt. Een arts is meer dan iemand die veel weet over de werking van het menselijk lichaam. Artsen hebben ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid en een sociale functie. Daarnaast is het natuurlijk zo dat leerlingen al een profiel kiezen, dus vooral vakken volgen die binnen de interesse vallen. Leerlingen die geneeskunde willen doen, hebben meestal een Natuur&Gezondheid profiel.quote:Op maandag 12 maart 2012 22:14 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Mane, jij geeft hier een goede reden om met toelatingsexamens te werken in plaats van simplistisch niet-vergelijkbare cijfers te vergelijken. Zelfs als enkel de CE-cijfers zouden worden vergelijkt dan is dat oneerlijk gezien de verschillende beoordelingen tussen scholen en leraren (ik verwijs naar een onderzoek van ongeveer 2 jaar geleden). Er zijn nog wat andere goede motieven, waarom een toekomstig arts beoordelen op zijn prestaties bij economie of geschiedenis?
Er zijn al steeds meer universiteiten die nu werken met decentrale selectie. De universiteit Groningen heeft daar ook al wetenschappelijk onderzoek op losgelaten. Erg interessant. Ik denk dat dit in toekomst uitgebreid zal worden en bij steeds meer studies gebruikt zal gaan worden.quote:Je kan bovendien een betere inschatting maken over iemands geschiktheid voor een opleiding met een toelatingsexamen doordat je onderdelen kan toevoegen die niet op het VWO worden getoetst.
Nadelen van een toelatingsexamen? Enkel de verwaarloosbare kosten.
Meer ontopic, het lijkt mij verstandig dat een school zich niet al te veel aantrekt van die loting. Het is echt niet zo'n ramp als je niet in Nederland geneeskunde kan studeren, als je echt die opleiding wil volgen dan kan je dat ook in bijvoorbeeld Vlaanderen doen. Als ik het juist heb begrepen dan gaat die loting binnenkort gelukkig verdwijnen.
Duurt optie A niet 3 jaar?quote:Op vrijdag 16 maart 2012 20:19 schreef Ill-Skillz het volgende:
Dag allemaal, ik wil even een ander onderwerp aansnijden dan de ramp in CH of de staking...
Ik wil jullie een vraag voorleggen. Ik wil volgend jaar een masteropleiding gaan volgen, om op die manier ook 1egraads bevoegd te worden.
Er zijn dan twee mogelijkheden.
A. Een educatieve master (1e graads lerarenopleiding). Duur: 1 jr. (voltijd)
B. Een schakeljaar hbo-wo, daarna inhoudelijke master, vervolgens aansluitende educatieve master. Duur: 2,5 jr. (voltijd)
Als je puur naar de duur kijkt, ben je eigenlijk gek als je voor optie B gaat. Maar met alleen optie A heb je bovenbouw leerlingen toch niets te bieden? Wat is jullie idee hierover?
Educatieve master kan toch alleen als kopopleiding na een universitaire master?quote:Op vrijdag 16 maart 2012 20:19 schreef Ill-Skillz het volgende:
Dag allemaal, ik wil even een ander onderwerp aansnijden dan de ramp in CH of de staking...
Ik wil jullie een vraag voorleggen. Ik wil volgend jaar een masteropleiding gaan volgen, om op die manier ook 1egraads bevoegd te worden.
Er zijn dan twee mogelijkheden.
A. Een educatieve master (1e graads lerarenopleiding). Duur: 1 jr. (voltijd)
B. Een schakeljaar hbo-wo, daarna inhoudelijke master, vervolgens aansluitende educatieve master. Duur: 2,5 jr. (voltijd)
Als je puur naar de duur kijkt, ben je eigenlijk gek als je voor optie B gaat. Maar met alleen optie A heb je bovenbouw leerlingen toch niets te bieden? Wat is jullie idee hierover?
Als dat zo zou werken, zouden er veel meer eerstegraders zijn.quote:Op vrijdag 16 maart 2012 22:23 schreef Ill-Skillz het volgende:
Oh, dan heb ik het fout. Ik was in de veronderstelling dat er een soort 1-jarige post-hbo opleiding was die niet academisch is maar wel een eerstegraadsbevoegdheid afgeeft.
Ik heb ook het IVLOS gedaan. Ik heb de tweejarige master Science Teacher Education gedaan. Eerste jaar vakinhoud en daarna het laatste jaar alleen onderwijs. Ik heb de opleiding (cum laude) gehaald en heb nu de titel Master (Science Teacher): Msc. Gewoon dus Science. Officieel staat er dan volgensmij Master in Science Education o.i.d.quote:Op maandag 19 maart 2012 08:04 schreef Ill-Skillz het volgende:
Dus in principe zou 2-jaar dan het kortst zijn.
@LeLouch: heb je na die opleiding een master of education titel of master of science?
En zijn de deeltijd cursusdagen altijd op 1 vaste dag of moet je soms meerdere keren per week?
Ik vind de traditionele opzet van de ouderavonden achterhaald. Via de mail is tegenwoordig sneller te communiceren en wanneer ik het nodig vind, komen de ouders gewoon op gesprek op school. Daar hoef ik echt geen weken voor te wachten tot de "officiële" ouderavond is. Dus wat mij betreft: gewoon afschaffen.quote:Op maandag 19 maart 2012 19:32 schreef Hippos het volgende:
Ik probeer met mijn mentoraat in 5V ook soms te spreiden. Soms komen ouders ook tussen de ouderavonden naar school op afspraak, dus gewoon onder schooltijd. Dat verlicht wel. Heb ik ook soms meer tijd voor ze.
Alvast gefeliciteerd!quote:Morgen jarig
thanks!quote:Op dinsdag 20 maart 2012 19:08 schreef Baba-O-Riley het volgende:
[..]
Ik vind de traditionele opzet van de ouderavonden achterhaald. Via de mail is tegenwoordig sneller te communiceren en wanneer ik het nodig vind, komen de ouders gewoon op gesprek op school. Daar hoef ik echt geen weken voor te wachten tot de "officiële" ouderavond is. Dus wat mij betreft: gewoon afschaffen.
[..]
Alvast gefeliciteerd!
Maar je hebt ook ouders die dan alsnog naar het 10-m gesprek komen....quote:Op dinsdag 20 maart 2012 22:29 schreef Hippos het volgende:
[..]
thanks!
Mee eens, ik communiceer ook veel via e-mail en afspraken maak ik vaak los van ouderavonden. Dat verlicht enorm en ik heb vaak veel meer tijd voor ouders. 10 minuten gesprekken leiden vaak tot snel-snel gesprekken en zeker bij mentorleerlingen waarbij er 'veel' is vind ik het fijner om bijvoorbeeld 30 minuten te praten.
Waarom niet eerlijk zeggen dat NT>NG>EM>CM?quote:profielkeuzeavond.
1. Zesjescultuur. Ondanks wat Rutte, Elias en Beertema* willen kom je daar niet in een vloek en een zucht vanaf. De makkelijke keuze is vaak erg aantrekkelijk, zelfs al geeft het minder opties. Koude, kille, edoch redelijk ware logica zoals jij die hier tentoonstelt is niet iets waar pubers en hun ouders altijd gevoelig voor zijn.quote:Op woensdag 21 maart 2012 00:21 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Waarom niet eerlijk zeggen dat NT>NG>EM>CM?
Kies het hoogste wat je aankan en je houdt de meeste opties open.
Daar heb je toch geen bijeenkomst voor nodig?
Goh. Dat het kan betekent niet meteen dat het ook gebeurt. Wat iemand later misschien aan een vak heeft is een veel abstracter idee dan het hier en nu van een vak / een stel docenten niet leuk vinden. Ik heb destijds geen biologie gedaan omdat het vak me gewoon totaal niet lag. Sure, zevens, maar ik had gewoon geen plezier - voor zover een 14-jarige plezier kan hebben op school - in die lessen en de leraren economie waren gewoon beter. Dat economie 1 - het vervangende vak i.v.m. verplichting voor aantal uren in 't Engels les - een sh*tvak was inhoudelijk stond dan weer niet in de planning, maar goed.quote:Op woensdag 21 maart 2012 15:59 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Op de meeste reguliere (openbaar en bijzonder) scholen, zo niet alle reguliere scholen, is biologie toch dusdanig ingeroosterd dat die lessen en toetsen combineerbaar zijn met een NT-profiel? Er zijn nogal wat leerlingen die een dubbel profiel hebben, wat een dure manier is om te zeggen dat ze dat ene extra vak hebben gevolgd.
Als er vraag naar is gaat er altijd geschoven worden. Destijds waren bij mij op school de vakken die niet samen konden Geschiedenis 2 / Natuurkunde 1 en Aardrijkskunde / Scheikunde (alleen in de 4e) - ergens wel een logische situatie als je de oude profielen bekijkt, maar ik weet redelijk zeker dat er goede EM-leerlingen waren die er Scheikunde 1 bijdeden.quote:Het zal lastiger zijn om ook voor economie het reguliere schoolprogramma te volgen, mogelijk kan dat door dan weer de ene les en dan weer de andere les te missen maar je kan natuurlijk ook staatsexamen doen voor economie.
Mijn punt is natuurlijk dat ouders zelf toch zouden moeten kunnen opzoeken voor welke opleidingen welke vakken verplicht zijn en dat indien het kind nog niet weet wat het wil doen dat het kind dan zo hoog mogelijk kiest met eventueel nog 1 of 2 extra vakken (dat was en is gelukkig een vrijheid die de leerlingen op de meeste scholen hebben indien de leerling dit aankan).quote:alsof elk kind NT aankan.
Voor de vakken zelf of als gemiddeld cijfer?quote:de keuze hangt daarnaast af van de adviezen van de vakdocenten, en wiskunde B en natuurkunde mogen ze niet eens kiezen als ze lager dan een 7 staan.
Laten we eerlijk zijn, voor de meeste leerlingen is dit de volgorde van de zwaartes van de profielen. Hiermee doe ik geen uitspraak over wat voor individuele leerlingen zwaarder is, wat de capaciteiten van individuele leerlingen zijn die een bepaald profiel volgen enzovoorts.quote:ik heb zelf examen gedaan in NL/EN/FA/LA/Wisk. A (oude stijl)/Economie 1 en 2 (oude stijl). destijds was er niemand die zei dat ik mijn kansen vergooide door geen bèta vakken te doen. ik wilde helemaal geen studie doen die kant op, nooit gewild ook, en ik vind het dan ook achterlijk om te zeggen dat N-profielen beter zijn dan M-profielen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |