tsja, ik ben zélf nog niet gekwalificeerd... (komt er wel aan, die eerste graad én het proefschrift).quote:Op maandag 9 januari 2012 21:37 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Zelfs in België wordt met veel meer emotie gestaakt. En inderdaad, ik zou me niet echt thuis voelen tussen zo'n gezelschap wanneer je voor serieuze zaken je stem laat horen. Het zal wel iets te maken hebben met die poldercultuur.
[..]
Mane, dat is nu precies hoe ik erover denk.
Je kan bovendien niet eeuwig blijven buffelen, vroeg of laat kan je het niet meer en ondertussen krijg je steeds meer ondergequalificeerde (maar dankzij de politiek) collega's.
ik zal me wat meer in ze verdiepen. door zoiets stoms als een naam kan ik al compleet allergisch zijn voor zo'n club... ik zal eens zien wat ik er van vind.;)quote:Op dinsdag 10 januari 2012 07:00 schreef ShadyLane het volgende:
Ik herken LIA totaal niet in het hier geschetste beeld van een club vol reactionaire activisten die vooral hun verworvenheden willen behouden.
De reden dat de club mij direct aansprak is vanwege de focus op kwaliteit. De leus is niet voor niets 'de beste leraar voor de klas, omdat leerlingen daar recht op hebben'. Ze hebben doordachte ideeen over hoe het beter zou kunnen, kijk bijv. eens op de website onder 'wat willen wij' of lees de model-CAO.
De acties zie ik als noodzakelijk voor een kleine bond om een achterban en aandacht voor je standpunten te krijgen. Daar haal je het NOS-journaal mee, dat levert je nieuwe leden op die denken: "hee, had er nog nooit van gehoord, maar in die standpunten kan ik me vinden". Verder is LIA vooral ook heel actief bij debatten en schrijft opinie-artikelen.
Bij "reactionairen die slechts verworvenheden willen beschermen" denk ik aan uitgebluste figuren die, wetend dat ze met een vast contract goed zitten, niet op hun functioneren aangesproken wensen te worden en verwachten dat hen geen strobreed in de weg wordt gelegd bij hun kantjes-er-vanafloperij.
Hoe anders zijn de standpunten van LIA: wie voor de klas wil moet aan de bak om zich fatsoenlijk te scholen, de school moet die mensen daarin faciliteren, en als iemand aantoonbaar slecht functioneert wordt er een verbeteringstraject in gang gezet. Levert dat traject niet genoeg verbetering op, dan is het moven.
De strijd voor betere arbeidsvoorwaarden is er niet om lamzakken een comfortabel werkleventje te geven, maar om voldoende animo voor het beroep te creeren, zodat we niet meer genoodzaakt zijn lamzakken in dienst te nemen c.q. houden. Je kunt pas eisen stellen als er voldoende gegadigden zijn voor een baan.
?? Dat is mn punt niet. Dat zou het maximum zijn. Ik heb nu al op verschillende uitpuilende scholen les gegeven. Waarom? Omdat leerlingen geld opleveren. Waarvan dan weer een extra teamleider of weetikwat voor niet lesgevend iemand wordt aangesteld.quote:Op maandag 9 januari 2012 23:24 schreef kwakz0r het volgende:
(waarom een slechte school geld geven voor lege lokalen???
Och ja, de veranderende wereld... wat verandert er dan? Het enige wat er is veranderd is dat kinderen niet meer kunnen rekenen en schrijven als ze van de basisschool komen, en dat de nieuwe docenten daar oa niet weten dat x voor - gaat, of dat je niet 2+3=5x4=20 mag opschrijven. En dat komt oa door de lerarenopleidingen.quote:waarom altijd maar wijzen naar die basisscholen ipv te kijken naar de veranderende wereld om je heen???
Omdat ze me lastig vallen met tijdrovende nutteloze bezigheden. Ik heb helemaal geen last van lage effectiviteit in sectievergaderingen.quote:waarom die aversie tegen schoolleidingen, alsof een school op alleen docenten ooit effectief zou draaien(als je naar de effectiviteit van de gemiddelde sectievergadering kijkt :x)???
Nice! Dat stukje over nakijken is wel leuk. Hoewel ik zelf nakijken helemaal niet zo vervelend vind.quote:Op dinsdag 10 januari 2012 16:16 schreef Baba-O-Riley het volgende:
Even tussendoor: de Joep van Deudecolumn bij Giel, over het onderwijs (en de Plus-reclame)
mja, die tussenuren komen wel goed, ik baal meer van klassen die ik twee dagen achter elkaar zie en verder niet, en van de 4 havo einde van de middag... dat is echt heel irritant...quote:Op maandag 16 januari 2012 11:45 schreef laiveneertiekje het volgende:
Balen kwakz0r, maar probeer dan je tussenuren nuttig te besteden, hoef je thuis minder te doen... Dat vond ik wel het voordeel aan tussenuren, al had ik er ook wel eens 3 op een dag(tegenover 5 uurtjes les), en dat was irritant.
Ja, als ik tijd heb doe ik dat ook. Maar door allerlei niet-lesgerelateerde zaken de afgelopen weken, en het feit dat ik véél meer klassen heb dan avonden om na te kijken resulteert dus in deze stapel.quote:Op zondag 22 januari 2012 20:25 schreef merry77 het volgende:
een toets begin ik meestal dezelfde avond met nakijken. Ik wil namelijk ook weten hoe de lln het gedaan hebben. En ik doe de toetsen van de parallelklassen meestal op dezelfde dag. Dus heb er van woensdag 3x32. Morgen 2x 32. En dan woensdag nog 32.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |