abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 28 december 2011 @ 16:09:58 #151
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106129060
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2011 16:07 schreef Compass het volgende:
Dus voortaan gewoon de witte chocolade af laten koelen nadat deze gesmolten is (maar nog wel vloeibaar) en dan doorscheppen?
Nee, de chocolade niet heet laten worden, het smelt al bij lichaamstemperatuur.
Gewoon eens heet water in een pannetje en zet daar een RVS schaal boven zonder dat het water geraakt wordt. Doe hier chocolade in, je zal zien dat het prachtig smelt.
En als je nog nooit chocolade mousse gemaakt hebt, begin eerst eens met pure chocolade
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 28 december 2011 @ 16:10:55 #152
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106129093
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2011 16:07 schreef Catbert het volgende:

[..]

Ik vond je tip dat je geld in de meeste gevallen beter uit kan geven aan goeie ingredienten ook wel een goeie :)

Ik heb trouwens ook een keer geprobeerd witte chocolademousse te maken, met hetzelfde recept dat ik voor gewone gebruik (die wel erg goed gaat, daar gebruik ik geen eiwitschuim in), en dat ging falikant mis. Waarschijnlijk te warm geworden want ik kreeg gewoon een plas cacaoboter met daarop een prutje :)
Jep, zoals ik al zei, witte chocolade is kut om mee te werken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 28 december 2011 @ 16:19:27 #153
58834 Catbert
The evil HR Director.
pi_106129372
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2011 16:09 schreef Pietverdriet het volgende:
En als je nog nooit chocolade mousse gemaakt hebt, begin eerst eens met pure chocolade
Da's ook een goeie tip idd. Mousse maken van pure chocolade is vele malen makkelijker (en naar mijn mening ook lekkerder). Ik serveer het graag met een eigengemaakte saus van sinaasappels, is een erg lekkere combi.
"[...] a large number of the teenagers claiming Asperger's are, in fact, merely dicks."
  woensdag 28 december 2011 @ 16:23:32 #154
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106129495
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2011 16:19 schreef Catbert het volgende:

[..]

Da's ook een goeie tip idd. Mousse maken van pure chocolade is vele malen makkelijker (en naar mijn mening ook lekkerder). Ik serveer het graag met een eigengemaakte saus van sinaasappels, is een erg lekkere combi.
Lekker en leuk is ook sinaasappelfilets snijden voor erbij

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 28 december 2011 @ 16:25:48 #155
58834 Catbert
The evil HR Director.
pi_106129557
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2011 16:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Lekker en leuk is ook sinaasappelfilets snijden voor erbij

Idd, doodsimpel en die kan je lekker naar binnen slobberen :D Ziet er meteen behoorlijk 'hoge keuken' uit :)
"[...] a large number of the teenagers claiming Asperger's are, in fact, merely dicks."
  woensdag 28 december 2011 @ 16:34:40 #156
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106129827
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2011 16:25 schreef Catbert het volgende:

[..]

Idd, doodsimpel en die kan je lekker naar binnen slobberen :D Ziet er meteen behoorlijk 'hoge keuken' uit :)
En je bezoek zit zich af te vragen hoe je die partjes geschild hebt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106129878
Leuk klusje vind ik dat :Y en maakt sinaasappelen ineens een stuk lekkerder. Ik at ze nooit omdat ik ze te vliezig vond, maar sinds ik dit kan gooi ik regelmatig sinaasappelen door salades e.d. :)
  woensdag 28 december 2011 @ 16:45:31 #158
58834 Catbert
The evil HR Director.
pi_106130163
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2011 16:36 schreef Sunnythesun het volgende:
Leuk klusje vind ik dat :Y en maakt sinaasappelen ineens een stuk lekkerder. Ik at ze nooit omdat ik ze te vliezig vond, maar sinds ik dit kan gooi ik regelmatig sinaasappelen door salades e.d. :)
Grapefruit en limoen kunnen zo ook erg lekker zijn. Tijdje terug een salade gemaakt met knolselderij en grapefruitpartjes (oh, sorry, 'filets' :P). Was erg lekker.
"[...] a large number of the teenagers claiming Asperger's are, in fact, merely dicks."
  woensdag 28 december 2011 @ 16:47:58 #159
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_106130249
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2011 16:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En je bezoek zit zich af te vragen hoe je die partjes geschild hebt
Dat snap ik nooit zo, beetje logisch nadenken en kijken en je weet dat het gewoon gesneden is.

Ik zag trouwens net in je verhaal over chocolademousse dat een RVS kom gebruikt moet worden, waarom eigenlijk RVS en niet bijv. glas?
Van plastic kommen snap ik nog dat plastic makkelijker kan beschadigen en dat het minder makkelijk vetvrij te maken is maar het verschil tussen RVS en glas zie ik niet zo.
(behalve dat glas dikker is, minder snel warm/koud wordt en warmte en kou makkelijker vasthoudt.)

Ik heb zelf alleen glazen kommen maar is het slim om ook RVS ernaast te nemen?
pi_106130287
RVS geleidt goed dus smelt de chocolade lekker makkelijk :Y

Maar ik heb idd ook alleen glazen kommen, voldoet prima.
  woensdag 28 december 2011 @ 16:49:15 #161
58834 Catbert
The evil HR Director.
pi_106130292
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2011 16:47 schreef SiGNe het volgende:
Ik zag trouwens net in je verhaal over chocolademousse dat een RVS kom gebruikt moet worden, waarom eigenlijk RVS en niet bijv. glas?
Ik gebruik gewoon glas, werkt voor normale mousse prima.

Edit: Duurt alleen net iets langer, maar chocolade smelten gaat behoorlijk rap.
"[...] a large number of the teenagers claiming Asperger's are, in fact, merely dicks."
  woensdag 28 december 2011 @ 16:59:13 #162
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106130613
RVS geleid beter, je bent beter in controle van de temp.
RVS valt niet stuk, is niet zo zwaar als glas en is gemakkelijk schoon te maken.
RVS schalen stapelen beter en als je ze bij bv Xenos koopt zijn ze nog goedkoop ook.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 28 december 2011 @ 18:15:47 #163
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_106133012
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2011 13:26 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Maakt echt helemaal niks uit, zolang het maar gaar en lekker is. ;-)
Eigenlijk alles wat je kunt sudderen. Riblappen, sucade, whatever.
Zelfs met stamppot. Het Grote Boerenkoolkroketten Fantopic

quote:
1s.gif Op dinsdag 27 december 2011 16:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ah, okay, zijn bezig een huis te kopen waar dan een nieuwe keuken in komt die dan geschikt moet zijn voor videodemo dmv een kookeiland in het midden zodat de camera tegenover kan staan
Ah ok. Maar is bv. af en toe een column geen idee?
  woensdag 28 december 2011 @ 18:21:00 #164
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106133171
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2011 18:15 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Zelfs met stamppot. Het Grote Boerenkoolkroketten Fantopic

[..]

Ah ok. Maar is bv. af en toe een column geen idee?
Hoe bedoel je, voor een dode bomen medium? Of een blog?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 28 december 2011 @ 18:22:46 #165
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_106133231
quote:
1s.gif Op woensdag 28 december 2011 18:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hoe bedoel je, voor een dode bomen medium? Of een blog?
Wat jij wilt ;) Voor mijn part doe je het op de Frontpage :P
  woensdag 28 december 2011 @ 18:25:12 #166
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_106133311
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2011 18:22 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Wat jij wilt ;) Voor mijn part doe je het op de Frontpage :P
't zal vast geen flauwecul worden ;)
Op de FP lijkt me wel wat eigenlijk
pi_106133609
quote:
1s.gif Op woensdag 28 december 2011 13:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Het is het geheim van de echte handgemaakte kroket. Je kan zo een ragout in een korstje krijgen.
Ik weet vrijwel zeker dat mijn moeder het zonder gelatine doet en toch wordt de ragout erg stijf en kun je prima ballen of cilinders van boetseren. Als je het goed in laat dampen wordt het toch op een gegeven moment stijver, helemaal als je het af laat koelen. Een andere verklaring kan zijn dat mijn moeder eigenlijk altijd zelf de bouillon trekt van vlees en wat botten, zodat er al als vanzelf collageen in de bouillon komt. Ik zal het eens navragen.
  woensdag 28 december 2011 @ 18:38:24 #168
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106133744
Ja, het kan wel zonder gelatine, maar met is lekkerder. Of tenminste, een smeuiigere ragout is lekkerder. En van een smeuiige ragout draai je geen kroketten.
pi_106133816
Nee, dat laatste weet ik. :') Nou ja, het gaat wel, maar laat ik zeggen dat ik graag mensen wilde vermoorden daarna. :')
  woensdag 28 december 2011 @ 18:50:27 #170
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106134187
*grin*
  woensdag 28 december 2011 @ 18:52:10 #171
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106134248
quote:
7s.gif Op woensdag 28 december 2011 18:34 schreef Bolkesteijn het volgende:

[..]

Ik weet vrijwel zeker dat mijn moeder het zonder gelatine doet en toch wordt de ragout erg stijf en kun je prima ballen of cilinders van boetseren. Als je het goed in laat dampen wordt het toch op een gegeven moment stijver, helemaal als je het af laat koelen. Een andere verklaring kan zijn dat mijn moeder eigenlijk altijd zelf de bouillon trekt van vlees en wat botten, zodat er al als vanzelf collageen in de bouillon komt. Ik zal het eens navragen.
Ja, je kan een bouillon trekken van sucade, en dan krijg je er gelatine van nature in, en die indampen, maar het is eenvoudiger wat toe te voegen.
Je kan ook meer bloem gebruiken.
Maar je moet proberen een ragout te krijgen die te bewerken in maar na het bakken een kroket geeft met een dikvloeibare ragout.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 28 december 2011 @ 18:54:56 #172
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106134365
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2011 18:40 schreef Isegrim het volgende:
Nee, dat laatste weet ik. :') Nou ja, het gaat wel, maar laat ik zeggen dat ik graag mensen wilde vermoorden daarna. :')
Ah, kookfrustraties voeren niet alleen bij mij tot dat soort neigingen?
Heb je de keuken aan de kant en je hebt een werkoppervlak vrij, komt je partner de keuken inlopen, pleurt de plek waar jij net hetgeen waar je mee bezig ben moet komen vol afwas en loopt weer weg.
Aaaaaaaaaarg!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 28 december 2011 @ 18:56:19 #173
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106134431
Ik wil ook geen mensen in de keuken die komen helpen. Staan in de weg en kunnen sowieso niets waar je wat aan hebt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106134691
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2011 16:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En je bezoek zit zich af te vragen hoe je die partjes geschild hebt
haha herkenbaar. Hier dachten ze dat het uit blik kwam net als die mandarijnen bij de keuringsdienst van waarde.
pi_106135118
Ik wil voor een oud&nieuw etentje graag een vitello tonnato maken, maar omdat een aantal gasten geen vis lust, gaat het hem niet worden met die tonijn. Is er misschien iets anders waarmee ik een geschikte saus zou kunnen maken?
pi_106135124
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2011 18:56 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik wil ook geen mensen in de keuken die komen helpen. Staan in de weg en kunnen sowieso niets waar je wat aan hebt.
haha herkenbaar!! Alleen mijn beste vriendinnetje, maar die kan dan ook ongeveer net zo goed(slecht) koken als ik en we lopen elkaar van nature nooit in de weg :D Zo is ook ooit onze vriendschap eigenlijk ontstaan: in de keuken..
pi_106135232
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2011 19:15 schreef DanToenOoitNu het volgende:
Ik wil voor een oud&nieuw etentje graag een vitello tonnato maken, maar omdat een aantal gasten geen vis lust, gaat het hem niet worden met die tonijn. Is er misschien iets anders waarmee ik een geschikte saus zou kunnen maken?
Afgezien van allergieen zou ik dat gewoon maken en niets zeggen :P
  woensdag 28 december 2011 @ 19:39:16 #178
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106136034
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2011 19:15 schreef DanToenOoitNu het volgende:
Ik wil voor een oud&nieuw etentje graag een vitello tonnato maken, maar omdat een aantal gasten geen vis lust, gaat het hem niet worden met die tonijn. Is er misschien iets anders waarmee ik een geschikte saus zou kunnen maken?
Vertel ze niet dat het tonijn is?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106137924
Als je het niet zegt heeft niemand dat door volgens mij :D

Piet, de salpicon is goed gelukt! Morgen kroketten-deel2 ^O^
  woensdag 28 december 2011 @ 20:28:51 #180
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106138351
Ga ze ook maar weer eens maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106139981
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2011 16:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Lekker en leuk is ook sinaasappelfilets snijden voor erbij

Dat doe ik al jaren zo want ik háát dat witte. :D
pi_106140299
Niet vertellen gaat niet lukken, het minste vleugje van wat eventueel misschien wel eens vis zou kunnen zijn wordt opgepikt -O-
pi_106145695
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2011 21:15 schreef DanToenOoitNu het volgende:
Niet vertellen gaat niet lukken, het minste vleugje van wat eventueel misschien wel eens vis zou kunnen zijn wordt opgepikt -O-
Mooie gelegenheid om dat uit te testen. ;)

Ik snap dat je rekening wenst te houden met de voorkeuren van je gasten, maar geen enkele vis willen eten vind ik wel wat ver gaan voor volwassen mensen. Dat er mensen zijn die geen octopus willen eten, oke, maar wat lekkere tonijn daar moet je toch niet over zeuren vind ik eigenlijk. :)
  woensdag 28 december 2011 @ 23:26:02 #184
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106147245
Lekkere tonijn? Huh? Die "saus" is toch gewoon een blikje tonijn met mayo?
  woensdag 28 december 2011 @ 23:27:45 #185
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106147350
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2011 23:01 schreef Bolkesteijn het volgende:

[..]

Mooie gelegenheid om dat uit te testen. ;)

Ik snap dat je rekening wenst te houden met de voorkeuren van je gasten, maar geen enkele vis willen eten vind ik wel wat ver gaan voor volwassen mensen. Dat er mensen zijn die geen octopus willen eten, oke, maar wat lekkere tonijn daar moet je toch niet over zeuren vind ik eigenlijk. :)
Octopus is trouwens verrukkelijk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 28 december 2011 @ 23:51:45 #186
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_106148783
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2011 21:15 schreef DanToenOoitNu het volgende:
Niet vertellen gaat niet lukken, het minste vleugje van wat eventueel misschien wel eens vis zou kunnen zijn wordt opgepikt -O-
Gewoon zeggen dat het met kip is.. en als ze dan zeggen dat het niet naar kip smaakt zeg je dat het biologische kip is of dat het met kippedij is gemaakt, de meeste mensen kennen toch alleen de normale kipfilets..
Tonijn is toch wel de minst naar vis smakende vis die er is.
pi_106155639
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2011 16:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Jep, zoals ik al zei, witte chocolade is kut om mee te werken.
Daarover gesproken - wat wél een dijk van een verwerkingsmogelijkheid van witte chocolade is, is dit:

Caramelized white chocolate (David Lebovitz)



Echt het proberen waard! :Y

Voor als je witte chocolade over hebt na vruchteloze moussepogingen ofzo. ;)
Let me see you stripped down to the bone
pi_106156695
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2011 21:15 schreef DanToenOoitNu het volgende:
Niet vertellen gaat niet lukken, het minste vleugje van wat eventueel misschien wel eens vis zou kunnen zijn wordt opgepikt -O-
Ik weet dat je het oorspronkelijke recept aantast, maar om ze tegemoet te komen lijkt het me met een homemade cocktail/whiskeysaus ook lekker.
  donderdag 29 december 2011 @ 10:24:25 #189
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106157265
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2011 09:57 schreef rhubarb het volgende:

[..]

Ik weet dat je het oorspronkelijke recept aantast, maar om ze tegemoet te komen lijkt het me met een homemade cocktail/whiskeysaus ook lekker.
Mij niet

Als je geen tonijn bij het kalfsvlees wilt doen zou ik liever een ander voorgerecht maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106157421
Ik wil met oud en nieuw heel kneuterig gaan kaasfonduen, maar welke kaas kan ik daar het best voor kopen? We zijn met 4 volwassenen (en 1 peuter). En kan ik witte wijn die op Kerstavond open is gegaan en sindsdien afgesloten in de koelkast heeft gestaan, nog door de kaasfondue gooien? Drinken lijkt me niet echt lekker meer, maar koken kan misschien nog?
  donderdag 29 december 2011 @ 10:33:54 #191
139820 mol_air
Jus ex injuria non oritur
pi_106157464
'mijn' recept voor witte chocolademousse:

200g witte chocolade
300cc slagroom
35 gram eidooiers (2 stuks)
suiker (1-2 eetlepels ofzo)

Witte chocola au bain marie smelten.
Ondertussen 240cc room aan kook brengen.
Eidooier met suiker mengen, goed roeren.
Room af laten koelen, eidooiermengsel erdoor.
Roommengsel weer opwarmen, roeren, tot het aan een houten lepel blijft hangen (ik doe dit meer op het oog, weet niet precies wanneer het aan een lepel blijft hangen of wat dit toevoegt?)
Roommengsel door zeef aan chocola toevoegen.
Resterende slagroom opkloppen
Chocolade-Roommengsel door de slagroom spatelen (dus niet roeren).
In koelkast laten opstijven.

Dit recept werkt heel aardig, hoewel ik een enkele keer wat problemen heb met de luchtigheid van de mousse. Mogelijk dat er wat meer slagroom doorheen mag.

Overigens kun je dit recept ook maken met de gekarameliseerde witte chocola uit het vorige topic. Erg lekker! (eerst chocola karameliseren, dan au bain marie smelten)

Edit: had topic niet ver genoeg doorgelezen, het recept voor gekarameliseerde witte chocola staat hierboven....doh!
  donderdag 29 december 2011 @ 10:37:01 #192
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106157530
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2011 10:31 schreef Bleie het volgende:
Ik wil met oud en nieuw heel kneuterig gaan kaasfonduen, maar welke kaas kan ik daar het best voor kopen? We zijn met 4 volwassenen (en 1 peuter). En kan ik witte wijn die op Kerstavond open is gegaan en sindsdien afgesloten in de koelkast heeft gestaan, nog door de kaasfondue gooien? Drinken lijkt me niet echt lekker meer, maar koken kan misschien nog?
250 g Gruyère
125 g Emmentaler
125 g Raclette kaas
½ EL Maizena
½ Liter Wijn
1 teen Knoflook
2 EL Kirschwasser
gemalen foelie of noot muskaat
Zout peper

Ingredienten in een pan aan de kook brengen, een 2 minuten door laten koken en dan in de fonduepan doen.

Als de wijn niet meer smaakt ook niet in de fondue doen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106157564
Is er een alternatief voor Kirsch? Om dat nou voor 2 el in huis te halen...
  donderdag 29 december 2011 @ 10:41:24 #194
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106157644
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2011 10:38 schreef Bleie het volgende:
Is er een alternatief voor Kirsch? Om dat nou voor 2 el in huis te halen...
gewoon weglaten is de beste optie dan. Je wilt geen cognac, tequila of zo gebruiken, das niet lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106157653
Dank!
  donderdag 29 december 2011 @ 11:15:31 #196
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106158499
Succes!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 29 december 2011 @ 11:43:31 #197
58834 Catbert
The evil HR Director.
pi_106159581
De kaasboer op de markt kan je over 't algemeen ook goeie tips geven, naast de juiste hoeveelheden kaas enzo. Da's echt duizendmaal lekkerder dan die prut uit een pakje.
"[...] a large number of the teenagers claiming Asperger's are, in fact, merely dicks."
  donderdag 29 december 2011 @ 12:39:40 #198
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_106161303
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2011 10:38 schreef Bleie het volgende:
Is er een alternatief voor Kirsch? Om dat nou voor 2 el in huis te halen...
Rum in elk geval niet, dat was een fout gelopen experiment.
Maar Jenever wordt wel vaak gebruikt als alternatief, wodka lijkt me ook wel kunnen.
En kirsch is in kleine "kookflesjes" te krijgen, 10cl.

Kaasboeren hebben soms een kant en klare verse kaasmix gemaakt, hoef je alleen nog wijn en maizena bij te doen. (is gewoon vers geraspte kaas voorgemixt, AH heeft dat ook in 2 varianten)
Je kan ook de fabrieksversie halen, Gerber en Tiger zijn dan de lekkerste vind ik (en ik heb er al veel geprobeerd kan ik wel zeggen)

Ik doe er zelf altijd ook nog wat vers gemalen peper en wat vers geraspte nootmuskaat in en je kan er ook sambal in doen om het wat pittiger te maken.
Wil je het romiger hebben en zachter van smaak dan kan je er créme fraîche bij doen.

[ Bericht 15% gewijzigd door SiGNe op 29-12-2011 12:45:59 ]
pi_106161476
Kaasfondue!
*O*
Ik heb er schandalige hoeveelheden van gegeten in mijn leven, waaronder zo'n zestig kilo toen ik in september een paar dagen in Lausanne was. *)

Bleie: Appelcider in kaasfondue is ook lekker, evenals Calvados, of het állerlekkerste: een perenbrandy! Dat soort dingen kun je buiten de fondue ook nog wel opdrinken. :9

Gewoon alleen witte wijn gebruiken kan inderdaad ook - het toevoegen van kirsch of vergelijkbare drank werd oorspronkelijk volgens mij vooral gedaan wanneer de gebruikte kazen nog te jong waren om een stevige smaak te hebben..

Ik vind kirsch zelf nogal vies, ik heb het liever niet in mijn kaasfondue.. :N
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 29 december 2011 @ 12:48:33 #200
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_106161564
Als de peuter ook mee eet dan kan je beter appelcider dan wijn gebruiken inderdaad..
hoewel het wel leuk schijnt te zijn als een peuter op z'n benen staat te tollen.. tenminste.. m'n ouders, ooms en tantes vonden het opzich wel grappig toen ik 4 was :D
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')