Dat doe ik al jaren zo want ik háát dat witte.quote:Op woensdag 28 december 2011 16:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Lekker en leuk is ook sinaasappelfilets snijden voor erbij
Mooie gelegenheid om dat uit te testen.quote:Op woensdag 28 december 2011 21:15 schreef DanToenOoitNu het volgende:
Niet vertellen gaat niet lukken, het minste vleugje van wat eventueel misschien wel eens vis zou kunnen zijn wordt opgepikt
Octopus is trouwens verrukkelijk.quote:Op woensdag 28 december 2011 23:01 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Mooie gelegenheid om dat uit te testen.
Ik snap dat je rekening wenst te houden met de voorkeuren van je gasten, maar geen enkele vis willen eten vind ik wel wat ver gaan voor volwassen mensen. Dat er mensen zijn die geen octopus willen eten, oke, maar wat lekkere tonijn daar moet je toch niet over zeuren vind ik eigenlijk.
Gewoon zeggen dat het met kip is.. en als ze dan zeggen dat het niet naar kip smaakt zeg je dat het biologische kip is of dat het met kippedij is gemaakt, de meeste mensen kennen toch alleen de normale kipfilets..quote:Op woensdag 28 december 2011 21:15 schreef DanToenOoitNu het volgende:
Niet vertellen gaat niet lukken, het minste vleugje van wat eventueel misschien wel eens vis zou kunnen zijn wordt opgepikt
Daarover gesproken - wat wél een dijk van een verwerkingsmogelijkheid van witte chocolade is, is dit:quote:Op woensdag 28 december 2011 16:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jep, zoals ik al zei, witte chocolade is kut om mee te werken.
Ik weet dat je het oorspronkelijke recept aantast, maar om ze tegemoet te komen lijkt het me met een homemade cocktail/whiskeysaus ook lekker.quote:Op woensdag 28 december 2011 21:15 schreef DanToenOoitNu het volgende:
Niet vertellen gaat niet lukken, het minste vleugje van wat eventueel misschien wel eens vis zou kunnen zijn wordt opgepikt
Mij nietquote:Op donderdag 29 december 2011 09:57 schreef rhubarb het volgende:
[..]
Ik weet dat je het oorspronkelijke recept aantast, maar om ze tegemoet te komen lijkt het me met een homemade cocktail/whiskeysaus ook lekker.
250 g Gruyèrequote:Op donderdag 29 december 2011 10:31 schreef Bleie het volgende:
Ik wil met oud en nieuw heel kneuterig gaan kaasfonduen, maar welke kaas kan ik daar het best voor kopen? We zijn met 4 volwassenen (en 1 peuter). En kan ik witte wijn die op Kerstavond open is gegaan en sindsdien afgesloten in de koelkast heeft gestaan, nog door de kaasfondue gooien? Drinken lijkt me niet echt lekker meer, maar koken kan misschien nog?
gewoon weglaten is de beste optie dan. Je wilt geen cognac, tequila of zo gebruiken, das niet lekkerquote:Op donderdag 29 december 2011 10:38 schreef Bleie het volgende:
Is er een alternatief voor Kirsch? Om dat nou voor 2 el in huis te halen...
Rum in elk geval niet, dat was een fout gelopen experiment.quote:Op donderdag 29 december 2011 10:38 schreef Bleie het volgende:
Is er een alternatief voor Kirsch? Om dat nou voor 2 el in huis te halen...
Oeh! dat klinkt lekker!quote:Op donderdag 29 december 2011 12:54 schreef minilot het volgende:
Ha, leuk dat CUL.. Zojuist met lief overeengekomen dat er perenbrandy en kaas bij de Sligro gekocht moet worden straks. Vanavond kaasfondue dus!
Kaasboeren op de markt weten over 't algemeen veel van kaas hoorquote:Op donderdag 29 december 2011 13:18 schreef Bleie het volgende:
Een fatsoenlijke kaasboer hebben we hier helaas niet, er is wel een markt, maar geen idee hoe de kaasboer daar is, Normaal gesproken is er op zaterdag trouwens ook een biologisch marktje (nou ja: drie kramen), daar is ook weleens een kaasboer, dus als die er is, kan ik daar eens kijken.
Gewone pan kan ook, je moet alleen iets hebben om het goed warm te houden. Als het afkoelt wordt 't heel snel een grote klont.quote:Op donderdag 29 december 2011 13:19 schreef motorbloempje het volgende:
Ik heb één keer in m'n leven gekaasfondued, met studenten en goedkope kaas. Ik denk dat het daarom was dat ik het niet heel lekker vond. Wellicht binnenkort een keer overdoen.. moet je er overigens echt een fondueset voor hebben? Of zijn er ook andere opties?
Gewone pan kan maar een geëmailleerde pan is wel aan te raden ivm. aankoeken.quote:Op
donderdag 29 december 2011 13:19 schreef motorbloempje het volgende:
moet je er overigens echt een fondueset voor hebben? Of zijn er ook andere opties?
Nee. Tegenwoordig wordt er zelfs aan getwijfeld of alcohol bij koken wel grotendeels verdampt. Kaasfondue kook je niet door, daarbij zou ik er zeker niet vanuit gaan dat je de alcohol kwijtraakt.quote:Op donderdag 29 december 2011 13:18 schreef Bleie het volgende:
Ik krijg steeds meer zin in die kaasfondue! Enne, de alcohol verdampt toch wel (in elk geval het merendeel)? Ben zelf zwanger, dus mag het ook niet
![]()
Goed te horenquote:Op donderdag 29 december 2011 14:47 schreef Weltschmerz het volgende:
He piet, de zwezerik was gelukt. Hij was heel mooi stevig gegaard van de marinade (anderhalf uur) zonder de binnenkant te garen, alleen was het ontvliezen wel heel erg lastig. Ik had een andere geblancheerd in een kruidenbouillon, en daarbij ging het iet makkelijker. Maar ik wist ook niet zo goed hoever ik daarmee kon gaan en had niet mijn scherpste mes gepakt. Dat zou ik de volgende keer beter doen.
Uiteindelijk had ik vier stukken in dus twee verschillende voorbehandelingen, die we op 3 verschillende manieren hebben klaargemaakt (het was niet zo'n etentje waarbij je aan tafel zit te wachten tot je een mooi opgemaakt bord voorgezet krijgt. We hebben ze allemaal echter zonder bloem op maximaal vuur gebakken. Dan gaat die helemaal openstaan, als je hem heel laat krijg je ook een korstje (hij was goed gedroogd onder een gewicht) en is de binnenkant net aan. Dan wordt die wel wat minder toegankelijk, niet voor de truttige vleeseter zeg maar, maar ik vond het denk ik nog wel een stukje lekkerder dan zo'n wat subtieler plakje met een bloemkorstje.
Dus bedankt voor je tips, ook al heb ik ze niet totaal nagevolgd, ze hebben wel bijgedragen aan een fraai eindresultaat.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |