abonnement Unibet Coolblue
pi_106135124
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2011 18:56 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik wil ook geen mensen in de keuken die komen helpen. Staan in de weg en kunnen sowieso niets waar je wat aan hebt.
haha herkenbaar!! Alleen mijn beste vriendinnetje, maar die kan dan ook ongeveer net zo goed(slecht) koken als ik en we lopen elkaar van nature nooit in de weg :D Zo is ook ooit onze vriendschap eigenlijk ontstaan: in de keuken..
pi_106135232
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2011 19:15 schreef DanToenOoitNu het volgende:
Ik wil voor een oud&nieuw etentje graag een vitello tonnato maken, maar omdat een aantal gasten geen vis lust, gaat het hem niet worden met die tonijn. Is er misschien iets anders waarmee ik een geschikte saus zou kunnen maken?
Afgezien van allergieen zou ik dat gewoon maken en niets zeggen :P
  woensdag 28 december 2011 @ 19:39:16 #178
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106136034
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2011 19:15 schreef DanToenOoitNu het volgende:
Ik wil voor een oud&nieuw etentje graag een vitello tonnato maken, maar omdat een aantal gasten geen vis lust, gaat het hem niet worden met die tonijn. Is er misschien iets anders waarmee ik een geschikte saus zou kunnen maken?
Vertel ze niet dat het tonijn is?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106137924
Als je het niet zegt heeft niemand dat door volgens mij :D

Piet, de salpicon is goed gelukt! Morgen kroketten-deel2 ^O^
  woensdag 28 december 2011 @ 20:28:51 #180
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106138351
Ga ze ook maar weer eens maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 28 december 2011 @ 21:08:18 #181
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_106139981
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2011 16:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Lekker en leuk is ook sinaasappelfilets snijden voor erbij

Dat doe ik al jaren zo want ik háát dat witte. :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_106140299
Niet vertellen gaat niet lukken, het minste vleugje van wat eventueel misschien wel eens vis zou kunnen zijn wordt opgepikt -O-
pi_106145695
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2011 21:15 schreef DanToenOoitNu het volgende:
Niet vertellen gaat niet lukken, het minste vleugje van wat eventueel misschien wel eens vis zou kunnen zijn wordt opgepikt -O-
Mooie gelegenheid om dat uit te testen. ;)

Ik snap dat je rekening wenst te houden met de voorkeuren van je gasten, maar geen enkele vis willen eten vind ik wel wat ver gaan voor volwassen mensen. Dat er mensen zijn die geen octopus willen eten, oke, maar wat lekkere tonijn daar moet je toch niet over zeuren vind ik eigenlijk. :)
  woensdag 28 december 2011 @ 23:26:02 #184
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106147245
Lekkere tonijn? Huh? Die "saus" is toch gewoon een blikje tonijn met mayo?
  woensdag 28 december 2011 @ 23:27:45 #185
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106147350
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2011 23:01 schreef Bolkesteijn het volgende:

[..]

Mooie gelegenheid om dat uit te testen. ;)

Ik snap dat je rekening wenst te houden met de voorkeuren van je gasten, maar geen enkele vis willen eten vind ik wel wat ver gaan voor volwassen mensen. Dat er mensen zijn die geen octopus willen eten, oke, maar wat lekkere tonijn daar moet je toch niet over zeuren vind ik eigenlijk. :)
Octopus is trouwens verrukkelijk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 28 december 2011 @ 23:51:45 #186
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_106148783
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2011 21:15 schreef DanToenOoitNu het volgende:
Niet vertellen gaat niet lukken, het minste vleugje van wat eventueel misschien wel eens vis zou kunnen zijn wordt opgepikt -O-
Gewoon zeggen dat het met kip is.. en als ze dan zeggen dat het niet naar kip smaakt zeg je dat het biologische kip is of dat het met kippedij is gemaakt, de meeste mensen kennen toch alleen de normale kipfilets..
Tonijn is toch wel de minst naar vis smakende vis die er is.
pi_106155639
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2011 16:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Jep, zoals ik al zei, witte chocolade is kut om mee te werken.
Daarover gesproken - wat wél een dijk van een verwerkingsmogelijkheid van witte chocolade is, is dit:

Caramelized white chocolate (David Lebovitz)



Echt het proberen waard! :Y

Voor als je witte chocolade over hebt na vruchteloze moussepogingen ofzo. ;)
Let me see you stripped down to the bone
pi_106156695
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2011 21:15 schreef DanToenOoitNu het volgende:
Niet vertellen gaat niet lukken, het minste vleugje van wat eventueel misschien wel eens vis zou kunnen zijn wordt opgepikt -O-
Ik weet dat je het oorspronkelijke recept aantast, maar om ze tegemoet te komen lijkt het me met een homemade cocktail/whiskeysaus ook lekker.
  donderdag 29 december 2011 @ 10:24:25 #189
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106157265
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2011 09:57 schreef rhubarb het volgende:

[..]

Ik weet dat je het oorspronkelijke recept aantast, maar om ze tegemoet te komen lijkt het me met een homemade cocktail/whiskeysaus ook lekker.
Mij niet

Als je geen tonijn bij het kalfsvlees wilt doen zou ik liever een ander voorgerecht maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106157421
Ik wil met oud en nieuw heel kneuterig gaan kaasfonduen, maar welke kaas kan ik daar het best voor kopen? We zijn met 4 volwassenen (en 1 peuter). En kan ik witte wijn die op Kerstavond open is gegaan en sindsdien afgesloten in de koelkast heeft gestaan, nog door de kaasfondue gooien? Drinken lijkt me niet echt lekker meer, maar koken kan misschien nog?
  donderdag 29 december 2011 @ 10:33:54 #191
139820 mol_air
Jus ex injuria non oritur
pi_106157464
'mijn' recept voor witte chocolademousse:

200g witte chocolade
300cc slagroom
35 gram eidooiers (2 stuks)
suiker (1-2 eetlepels ofzo)

Witte chocola au bain marie smelten.
Ondertussen 240cc room aan kook brengen.
Eidooier met suiker mengen, goed roeren.
Room af laten koelen, eidooiermengsel erdoor.
Roommengsel weer opwarmen, roeren, tot het aan een houten lepel blijft hangen (ik doe dit meer op het oog, weet niet precies wanneer het aan een lepel blijft hangen of wat dit toevoegt?)
Roommengsel door zeef aan chocola toevoegen.
Resterende slagroom opkloppen
Chocolade-Roommengsel door de slagroom spatelen (dus niet roeren).
In koelkast laten opstijven.

Dit recept werkt heel aardig, hoewel ik een enkele keer wat problemen heb met de luchtigheid van de mousse. Mogelijk dat er wat meer slagroom doorheen mag.

Overigens kun je dit recept ook maken met de gekarameliseerde witte chocola uit het vorige topic. Erg lekker! (eerst chocola karameliseren, dan au bain marie smelten)

Edit: had topic niet ver genoeg doorgelezen, het recept voor gekarameliseerde witte chocola staat hierboven....doh!
  donderdag 29 december 2011 @ 10:37:01 #192
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106157530
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2011 10:31 schreef Bleie het volgende:
Ik wil met oud en nieuw heel kneuterig gaan kaasfonduen, maar welke kaas kan ik daar het best voor kopen? We zijn met 4 volwassenen (en 1 peuter). En kan ik witte wijn die op Kerstavond open is gegaan en sindsdien afgesloten in de koelkast heeft gestaan, nog door de kaasfondue gooien? Drinken lijkt me niet echt lekker meer, maar koken kan misschien nog?
250 g Gruyère
125 g Emmentaler
125 g Raclette kaas
½ EL Maizena
½ Liter Wijn
1 teen Knoflook
2 EL Kirschwasser
gemalen foelie of noot muskaat
Zout peper

Ingredienten in een pan aan de kook brengen, een 2 minuten door laten koken en dan in de fonduepan doen.

Als de wijn niet meer smaakt ook niet in de fondue doen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106157564
Is er een alternatief voor Kirsch? Om dat nou voor 2 el in huis te halen...
  donderdag 29 december 2011 @ 10:41:24 #194
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106157644
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2011 10:38 schreef Bleie het volgende:
Is er een alternatief voor Kirsch? Om dat nou voor 2 el in huis te halen...
gewoon weglaten is de beste optie dan. Je wilt geen cognac, tequila of zo gebruiken, das niet lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106157653
Dank!
  donderdag 29 december 2011 @ 11:15:31 #196
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106158499
Succes!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 29 december 2011 @ 11:43:31 #197
58834 Catbert
The evil HR Director.
pi_106159581
De kaasboer op de markt kan je over 't algemeen ook goeie tips geven, naast de juiste hoeveelheden kaas enzo. Da's echt duizendmaal lekkerder dan die prut uit een pakje.
"[...] a large number of the teenagers claiming Asperger's are, in fact, merely dicks."
  donderdag 29 december 2011 @ 12:39:40 #198
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_106161303
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2011 10:38 schreef Bleie het volgende:
Is er een alternatief voor Kirsch? Om dat nou voor 2 el in huis te halen...
Rum in elk geval niet, dat was een fout gelopen experiment.
Maar Jenever wordt wel vaak gebruikt als alternatief, wodka lijkt me ook wel kunnen.
En kirsch is in kleine "kookflesjes" te krijgen, 10cl.

Kaasboeren hebben soms een kant en klare verse kaasmix gemaakt, hoef je alleen nog wijn en maizena bij te doen. (is gewoon vers geraspte kaas voorgemixt, AH heeft dat ook in 2 varianten)
Je kan ook de fabrieksversie halen, Gerber en Tiger zijn dan de lekkerste vind ik (en ik heb er al veel geprobeerd kan ik wel zeggen)

Ik doe er zelf altijd ook nog wat vers gemalen peper en wat vers geraspte nootmuskaat in en je kan er ook sambal in doen om het wat pittiger te maken.
Wil je het romiger hebben en zachter van smaak dan kan je er créme fraîche bij doen.

[ Bericht 15% gewijzigd door SiGNe op 29-12-2011 12:45:59 ]
pi_106161476
Kaasfondue!
*O*
Ik heb er schandalige hoeveelheden van gegeten in mijn leven, waaronder zo'n zestig kilo toen ik in september een paar dagen in Lausanne was. *)

Bleie: Appelcider in kaasfondue is ook lekker, evenals Calvados, of het állerlekkerste: een perenbrandy! Dat soort dingen kun je buiten de fondue ook nog wel opdrinken. :9

Gewoon alleen witte wijn gebruiken kan inderdaad ook - het toevoegen van kirsch of vergelijkbare drank werd oorspronkelijk volgens mij vooral gedaan wanneer de gebruikte kazen nog te jong waren om een stevige smaak te hebben..

Ik vind kirsch zelf nogal vies, ik heb het liever niet in mijn kaasfondue.. :N
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 29 december 2011 @ 12:48:33 #200
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_106161564
Als de peuter ook mee eet dan kan je beter appelcider dan wijn gebruiken inderdaad..
hoewel het wel leuk schijnt te zijn als een peuter op z'n benen staat te tollen.. tenminste.. m'n ouders, ooms en tantes vonden het opzich wel grappig toen ik 4 was :D
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')