abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_105908556
In het boek wat ik je gisteren noemde, Claudia, staat een onderzoek uit 2001 van de Harvard School of Public Health waarin gezegd wordt:
quote:
In de laatste decennia heeft de nadruk bij onze nationale voedingsadviezen steeds gelegen op het beperken van de vetconsumptie. In het publieke debat zijn de woorden 'vet eten' synoniem geworden aan overgewicht en hart- en vaatziekten, terwijl de woorden 'vetarm' en 'vetvrij' synoniem zijn geweest aan een gezond hart en gezonde bloedvaten. ...
Het wordt nu in toenemende mate erkend dat de campagne voor vetarm eten op weinig wetenschappelijk bewijs gebaseerd is geweest en mogelijk onbedoelde gevolgen voor de gezondheid heeft gehad.
Eigenlijk komt er naar voren dat vet erg belangrijk is voor de opbouw en onderhoud van hersencellen, vooral in de vroege jaren. Wij geven dus ook volle producten. Roomboter, volle yoghurt.

Het boek is sowieso erg wetenschappelijk onderbouwd, de schrijver is een voedingsjournalist die veel citeert uit onderzoeken, maar ook andere bronnen aanhaalt.
Het zet al je denkbeelden over wat gezond eten is even op zijn kop.
'Een pleidooi voor echt eten. Echt eten. Niet te veel. Vooral planten'
Van Michael Pollan, Manifest van een eter.

Wat ik een grappig onderzoek vond wat hij quote was dat Amerikanen bij het zien van een afbeelding van een chocoladetaart zeiden dat het eerste woord waar ze aan dachten 'schuldgevoel' was, waar Fransen bij dezelfde test 'Feest' zeiden.
Hoe verschillend je over eten kan denken.
Meer dan een paar ochtendzoenen
heb ik nood aan stoute schoenen.
https://www.etsy.com/nl/shop/byLisdottir
pi_105908710
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 10:37 schreef oeke het volgende:

Wat ik een grappig onderzoek vond wat hij quote was dat Amerikanen bij het zien van een afbeelding van een chocoladetaart zeiden dat het eerste woord waar ze aan dachten 'schuldgevoel' was, waar Fransen bij dezelfde test 'Feest' zeiden.
Hoe verschillend je over eten kan denken.
Nou, inderdaad! :D

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik ga dat boek van je echt eens kopen, want ik ben heel benieuwd. Als nuance op het vetverhaal: dat geldt wel voor goede vetten. Daarom worden bepaalde volle producten door de door mij aangehaalde site weer afgeraden.

Ik las net ook nog iets wat ik niet wist, namelijk dat sporten waarbij je botten meer belast worden (bijv. hardlopen) juist heel goed zijn voor diezelfde botten. Mijn goede voornemen voor het nieuwe jaar is om weer te gaan hardlopen. :+
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_105908942
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 10:43 schreef Claudia_x het volgende:
Ik ga dat boek van je echt eens kopen, want ik ben heel benieuwd. Als nuance op het vetverhaal: dat geldt wel voor goede vetten. Daarom worden bepaalde volle producten door de door mij aangehaalde site weer afgeraden.
De schrijver wil juist ontkrachten dat je voedsel herdefinieerd als niets meer dan de som van zijn tot dan toe bekende voedingsstoffen.
Dus er zit zoveel calcium in, dan is het goed. Of deze vetten zijn slecht en deze goed.
Dat heet nutritionisme. Waar de markt dus weer dingen uithaalt om voedsel (zogenaamd) te verbeteren. Bv met toegevoegd vit C.
Hij is van mening dat de voedingswetenschap nog maar in de kinderschoenen staat en veel belangrijke verbanden nog niet kan leggen. Zoals lang gedacht is dat eieren slecht voor het cholestrol waren terwijl nu is gebleken dat dat achterhaald is. Een misduiding van een wetenschappelijk resultaat.
Of bepaalde groenten, die nu niet meer populair zijn, omdat ze moeilijk te verbouwen zijn, te arbeidsintensief, die wel heel goed blijken voor de gezondheid.
Ik vind het moeilijk om zijn theorie precies uit te leggen omdat die zo veel omvattend is.
Meer dan een paar ochtendzoenen
heb ik nood aan stoute schoenen.
https://www.etsy.com/nl/shop/byLisdottir
pi_105909060
Klinkt juist heel interessant, oeke, en ik begrijp denk ik wel wat je bedoelt. Of beter gezegd, wat hij bedoelt. Dat merk je ook weer aan zo'n bespreking van de voor- en nadelen van melk. Het is een heel genuanceerd verhaal dat erop neerkomt dat melk voor sommige dingen weer goed is, voor andere dingen minder goed, en dat niet helemaal duidelijk is hoe dat nou precies zit en het ook nog eens voor verschillende mensen anders kan zijn.

Daar kun je als consument bovendien nogal moedeloos van worden. De ene generatie moet mate houden met eieren en de andere generatie hoeft dat niet. Maar zelf ben ik toch gewoon een wetenschapper in het diepst van mijn gedachten. :+ Ik houd ervan om uit te zoeken hoe iets werkt en dat dat een lastige klus is maakt het ook juist leuk en interessant.

Maar ik houd ook wel van de gezond verstand-benadering.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_105909084
Oeke, heel interessant!
ik ga m hier bestellen Michael Pollan - pleidooi voor echt eten
  Licht Ontvlambaar donderdag 22 december 2011 @ 10:56:54 #105
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_105909093
Ik denk dat de truc nog altijd is gevarieerd en met mate genieten van puur eten.
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_105909139
Eten jullie thuis trouwens volkoren pasta en zo? Mijn lief wil er écht niet aan. Niet te vreten, volgens hem.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_105909171
ik eet t met lange tanden jah... is nogal "grondig" voedsel ...
so much for genieten van je eten :P
pi_105909232
Dan denk ik dat het voor ons een betere optie zou zijn om minder vaak pasta te eten maar dan wel de lichte variant. Ik ga niet met lange tanden eten. :Y)
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
  Licht Ontvlambaar donderdag 22 december 2011 @ 11:02:00 #109
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_105909276
In ovenschotels wel, zo los eens geprobeerd maar dat was geen succes. Ik wil de vezelrijk variant eens proberen :)
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_105909314
ms heeft hier iemand n tip voor lekkere volkoren pasta? oudste kijkt me altijd zo aan }:| als t op tafel gezet wordt (en das maar sporadisch, maar toch) .
ik ben van t noodzakelijke eten, helaas.. en nu, door dit topic merk ik dat ik voornemens heb voor een aangepaste route :)
pi_105909546
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 10:55 schreef Claudia_x het volgende:
Klinkt juist heel interessant, oeke, en ik begrijp denk ik wel wat je bedoelt. Of beter gezegd, wat hij bedoelt. Dat merk je ook weer aan zo'n bespreking van de voor- en nadelen van melk. Het is een heel genuanceerd verhaal dat erop neerkomt dat melk voor sommige dingen weer goed is, voor andere dingen minder goed, en dat niet helemaal duidelijk is hoe dat nou precies zit en het ook nog eens voor verschillende mensen anders kan zijn.

Daar kun je als consument bovendien nogal moedeloos van worden. De ene generatie moet mate houden met eieren en de andere generatie hoeft dat niet. Maar zelf ben ik toch gewoon een wetenschapper in het diepst van mijn gedachten. :+ Ik houd ervan om uit te zoeken hoe iets werkt en dat dat een lastige klus is maakt het ook juist leuk en interessant.

Maar ik houd ook wel van de gezond verstand-benadering.
Ik moet zeggen dat ik het ook best shockerend vond. Te lezen dat geld boven gezondheid gaat. Maar goed, het is ook weer naief te denken dat het niet zo is. :')

Sjeen, dat denk ik ook. Vandaar dat ik alle vloeibare bakboters, pakjes en zakjes, zoveel mogelijk weer en ga voor herkenbare dingen, waarvan ik precies weet wat erin zit.

Maar volkoren pasta doen wij ook niet! ;)
Meer dan een paar ochtendzoenen
heb ik nood aan stoute schoenen.
https://www.etsy.com/nl/shop/byLisdottir
  donderdag 22 december 2011 @ 11:12:49 #112
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_105909613
Over die vloeibare bakboter... ik heb het gevoel dat ik daarmee gezonder bak dan met margarine, maar dat is dus niet zo?
Ik gebruik bijv. wel olijfolie om kipblokjes te bakken enzo, maar voor andere vleesdingen vind ik het gewoon iets minder geschikt geloof ik.
***
pi_105909749
Oeke/Claudia: wat vinden jullie van deze:
Michael Pollan - echt eten, een handleiding
Een boekje voor vele mensen die gezond willen en denken te eten of de mensen die niet weten waar te beginnen met de weg naar een beter voedingspatroon.
  donderdag 22 december 2011 @ 11:32:05 #114
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_105910216
Wij gebruiken alleen maar olie om te bakken. En dan mix van zonnebloemolie en olijfolie. Maar om die reden hebben we dus ook nooit jus.
Volkorenpasta en zilvervliesrijst staat hier wel op het menu. Ik vind dat lekkerder en smaakvoller dan de gewone rijst en pasta.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
  donderdag 22 december 2011 @ 11:58:04 #115
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_105911160
Jus hebben wij idd ook nooit. Brrr...
Maar mss is het gewoon een kwestie van switchen dan naar volledig olie...

Zilvervliesrijst gebruiken wij wel altijd, volkorenpasta nog nooit gedaan. Ik ben eig verbaasd dat dat blijkbaar zo'n specifiek verschil is in smaak. Toch eens uitproberen...
***
  donderdag 22 december 2011 @ 12:12:52 #116
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_105911632
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 10:56 schreef Cooki het volgende:
Oeke, heel interessant!
ik ga m hier bestellen Michael Pollan - pleidooi voor echt eten
je zou m ook hier kunnen lenen. oh, even zoeken op Pollan in de database. :)
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
  donderdag 22 december 2011 @ 12:22:34 #117
35189 Troel
scherp en bot
pi_105911915
De jongens hier geven zelf echt de voorkeur aan volkoren. En het gaat erin alsof het frietjes zijn :D
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_105912011
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 12:12 schreef debuurvrouw het volgende:
je zou m ook hier kunnen lenen. oh, even zoeken op Pollan in de database. :)
goeie! kom jij m dan even langsbrengen :P hier is er 1 bieb-exemplaar in de hele provincie :?
  donderdag 22 december 2011 @ 12:27:29 #119
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_105912084
Je kan heel makkelijk reserveren natuurlijk. Buiten dat ik denk dat het niet een superveel gevraagd boek is.
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
pi_105912088
Mijn dochter heeft gisteravond lasagna gegeten waar biologische champignons doorheen zaten verwerkt. De ironie wil dat ik normaal altijd gewone champignons koop maar nu - geheel onbewust - het andere (biologische) bakje had gepakt. Daar kwam ik bij de kassa pas achter en had geen zin meer om terug te lopen.
PWBF
  donderdag 22 december 2011 @ 12:28:15 #121
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_105912112
En?? leeft ze nog?
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
  donderdag 22 december 2011 @ 12:28:49 #122
35189 Troel
scherp en bot
pi_105912126
quote:
11s.gif Op donderdag 22 december 2011 12:28 schreef debuurvrouw het volgende:
En?? leeft ze nog?
_O-
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_105912134
quote:
11s.gif Op donderdag 22 december 2011 12:28 schreef debuurvrouw het volgende:
En?? leeft ze nog?
Ik hoop het wel. Ze is nu op de opvang, dus je weet het maar nooit.
PWBF
pi_105912142
quote:
7s.gif Op donderdag 22 december 2011 12:28 schreef Troel het volgende:

[..]

_O-
Hoezo is dat zo hilarisch?
PWBF
pi_105912157
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 11:12 schreef Brighteyes het volgende:
Over die vloeibare bakboter... ik heb het gevoel dat ik daarmee gezonder bak dan met margarine, maar dat is dus niet zo?
Ik gebruik bijv. wel olijfolie om kipblokjes te bakken enzo, maar voor andere vleesdingen vind ik het gewoon iets minder geschikt geloof ik.
Nee dat is dus niet zo.
Olie is echt de betere keus (op brood hebben wij ook bertolli olijfboter)


Ik vind biefstuk met boter ook gewoon lekkerder dus dat doe ik met becel.
Verder helpt het heel erg om te kijken welke olie voor jou het fijnst bakt.
  donderdag 22 december 2011 @ 12:30:44 #126
35189 Troel
scherp en bot
pi_105912200
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 12:29 schreef Nielsch het volgende:

[..]

Hoezo is dat zo hilarisch?
Als ik dat uit moet gaan leggen, is de grap eraf :(
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  donderdag 22 december 2011 @ 12:30:56 #127
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_105912201
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 12:29 schreef Nielsch het volgende:

[..]

Ik hoop het wel. Ze is nu op de opvang, dus je weet het maar nooit.
Sta je dan, met je ik eet nooit onbewust. Je hebt het je mond nog niet uit of je eet onbewust biologisch. :+
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
pi_105912233
Ze heeft vanochtend trouwens ook nog een chocolaatje uit haar adventkalender op. Dit heeft ze ook heel bewust opgegeten. Of het ook daadwerkelijk 'goede gecertificeerde' chocola is zoals met de chocoladeletters die jaar weet ik dan weer niet. Maar heel bewust ging het er wel in.
PWBF
pi_105912267
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 12:30 schreef debuurvrouw het volgende:

[..]

Sta je dan, met je ik eet nooit onbewust. Je hebt het je mond nog niet uit of je eet onbewust biologisch. :+
Nee, ik had heus wel door dat het biologische champignons waren voordat ik ze ging snijden. Dus wat lul je nou?
PWBF
pi_105912295
quote:
7s.gif Op donderdag 22 december 2011 12:30 schreef Troel het volgende:

[..]

Als ik dat uit moet gaan leggen, is de grap eraf :(
Oftewel je reactie was overdreven en je weet zelf ook niet zo goed waarom dit nou eigenlijk grappig was...
PWBF
  Licht Ontvlambaar donderdag 22 december 2011 @ 12:36:16 #131
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_105912381
quote:
2s.gif Op donderdag 22 december 2011 12:29 schreef Pvoesss het volgende:

[..]

Nee dat is dus niet zo.
Olie is echt de betere keus (op brood hebben wij ook bertolli olijfboter)
[ afbeelding ]

Ik vind biefstuk met boter ook gewoon lekkerder dus dat doe ik met becel.
Verder helpt het heel erg om te kijken welke olie voor jou het fijnst bakt.
Je spreekt jezelf tegen...
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  donderdag 22 december 2011 @ 12:41:49 #132
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_105912528
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 12:32 schreef Nielsch het volgende:

[..]

Nee, ik had heus wel door dat het biologische champignons waren voordat ik ze ging snijden. Dus wat lul je nou?
je zegt zelf, letterlijk, dat je ze onbewust hebt gepakt.
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
pi_105912566
quote:
12s.gif Op donderdag 22 december 2011 12:36 schreef Sjeen het volgende:

[..]

Je spreekt jezelf tegen...
Nee ik zeg alleen dat ik wel snap dat sommige dingen lekkerder zijn met bak en braad :D
pi_105912610
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 12:41 schreef debuurvrouw het volgende:

[..]

je zegt zelf, letterlijk, dat je ze onbewust hebt gepakt.
ja, tussen het "verkeerde" artikel pakken en iets opeten zich in mijn optiek altijd nog een groot verschil, maar goed het zal wel.
PWBF
pi_105912665
Als je nou bewust het allergoedkoopste ophokkiloknallervlees eet dat er is omdat je niets duurders kan betalen, eet je dan bewust of onbewust?
PWBF
  Licht Ontvlambaar donderdag 22 december 2011 @ 12:48:06 #136
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_105912731
quote:
2s.gif Op donderdag 22 december 2011 12:43 schreef Pvoesss het volgende:

[..]

Nee ik zeg alleen dat ik wel snap dat sommige dingen lekkerder zijn met bak en braad :D
Nee, je zegt dat het lekkerder is in boter en vervolgens bak je het in plantaardige oliën en vetten, water, emulgatoren: sojalecithine, E471, droge melkbestanddelen, zout (0,4 %), conserveermiddel E200, voedingszuur E330, aroma's, kleurstof E160a
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_105912785
E330!!!! OH NOES!!!! KANKERVERWEKKEND!!!!!!!
PWBF
  Licht Ontvlambaar donderdag 22 december 2011 @ 12:52:44 #138
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_105912870
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 12:49 schreef Nielsch het volgende:
E330!!!! OH NOES!!!! KANKERVERWEKKEND!!!!!!!
Ja hoor, knurft :*
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_105912873
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 12:48 schreef Sjeen het volgende:

[..]

Nee, je zegt dat het lekkerder is in boter en vervolgens bak je het in plantaardige oliën en vetten, water, emulgatoren: sojalecithine, E471, droge melkbestanddelen, zout (0,4 %), conserveermiddel E200, voedingszuur E330, aroma's, kleurstof E160a
Ik weet waar ik het in bak..
Ik bak in principe alles met gewoon olie, ik vind het alleen met biefstuk niet lekker
Wat is nu je probleem?
  Licht Ontvlambaar donderdag 22 december 2011 @ 12:53:34 #140
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_105912889
quote:
2s.gif Op donderdag 22 december 2011 12:52 schreef Pvoesss het volgende:

[..]

Ik weet waar ik het in bak..
Ik bak in principe alles met gewoon olie, ik vind het alleen met biefstuk niet lekker
Wat is nu je probleem?
Becel != boter, dat is het enige wat ik aangeef.
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  donderdag 22 december 2011 @ 12:56:46 #141
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_105912986
quote:
2s.gif Op donderdag 22 december 2011 12:52 schreef Pvoesss het volgende:

[..]

Ik weet waar ik het in bak..
Ik bak in principe alles met gewoon olie, ik vind het alleen met biefstuk niet lekker
Wat is nu je probleem?
Je zegt boter en gebruikt becel.
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
pi_105913110
ik zie niet in waarom mijn milde vorm van onduidelijkheid nou een rede is om daar zo over te mierenneuken :')
  Licht Ontvlambaar donderdag 22 december 2011 @ 13:02:09 #143
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_105913169
quote:
2s.gif Op donderdag 22 december 2011 13:00 schreef Pvoesss het volgende:
ik zie niet in waarom mijn milde vorm van onduidelijkheid nou een rede is om daar zo over te mierenneuken :')
Ik vind het in een topic over bewust eten geen milde vorm van onduidelijkheid en mierenneuken...
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  † In Memoriam † donderdag 22 december 2011 @ 13:08:51 #144
7074 moussy
kuttekop
pi_105913389
die bertolli voor op brood is ook geen "boter", dat noemde ze voorheen spread.

Ik heb ooit wel eens begrepen dat vloeibare bak en braad beter is voor het cholesterol ipv zo'n blok bak en braad.
Je zou er haast een boek over schrijven!
pi_105913515
haha :D ik snap sjeen wel, margarine, boter, roomboter, becel, bak/braad whutever was voor mij ook altijd 1 pot nat. En ik wíst heus wel dat het geen "echte" boter was, maar toch, nooit zo bij stilgestaan.
Maar dat zelfs ik met mn behoorlijke strenge koemelkvrije dieet op dit moment geen enkele moeite hoef te doen om een boter te vinden die ik mag smeren op brood begin ik langzaamaan ook typisch te vinden. Wat heeft datgene wat ik op brood smeer dan nog echt met zuivel te maken.

Als ik gestopt ben met borstvoeding ben ik voor mezelf wel van plan om op zulke dingen iets meer te letten. Maar dat is vooral omdat ik het maar een gek idee vindt, én omdat ik echte boter veel lekkerder vindt. Niet omdat ik bang ben dat je er iets van krijgt :+
:)
pi_105913573
Ja ik snap wel wat jullie bedoelen, maar het is toch ook duidelijk wat ik wilde zeggen. :')
pi_105913583
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 13:08 schreef moussy het volgende:
die bertolli voor op brood is ook geen "boter", dat noemde ze voorheen spread.

Ik heb ooit wel eens begrepen dat vloeibare bak en braad beter is voor het cholesterol ipv zo'n blok bak en braad.
zoiets is toch ook met frituurvet?
vloeibaar vet heeft de voorkeur boven hard vet ofzo?

Ik weet alleen niet waar dat op gebaseerd is.

Ohja en volkoren producten en zilvervliesrijst, ik eet (tenminste, at...) altijd gewoon volkoren brood. Maar pasta en rijst in de witte variant. Ik vind zilvervliesrijst echt niet te haggelen en volkorenpasta is niet heel vies maar 'gewone' vind ik wel lekkerder.
:)
pi_105913617
quote:
2s.gif Op donderdag 22 december 2011 13:15 schreef Pvoesss het volgende:
Ja ik snap wel wat jullie bedoelen, maar het is toch ook duidelijk wat ik wilde zeggen. :')
ja tuurlijk :D

soms is boter, of "boter" lekkerder om te gebruiken dan olie. Ondanks dat olie beter zou zijn voor je. :Y ik vind persoonlijk aardappels gebakken in een combi van olie/boter ook smakelijker dan alleen in olie.
:)
pi_105913721
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 13:16 schreef mignonne het volgende:

[..]

ja tuurlijk :D

soms is boter, of "boter" lekkerder om te gebruiken dan olie. Ondanks dat olie beter zou zijn voor je. :Y ik vind persoonlijk aardappels gebakken in een combi van olie/boter ook smakelijker dan alleen in olie.
Nu je het zegt!!! dat doe ik ook :D
Als ik aardappels met spekjes en ui maak O+
pi_105913913
quote:
2s.gif Op donderdag 22 december 2011 13:19 schreef Pvoesss het volgende:

[..]

Nu je het zegt!!! dat doe ik ook :D
Als ik aardappels met spekjes en ui maak O+
nom :Y)

wat dat betreft ben ik meer van de Franse slag :+ eten moet lekker zijn, eten moet kunnen, en eten moet genieten zijn. Als je zilvervliesrijst lekker vindt, dan helemaal prima, maar als je het met lange tanden eet alleen maar omdat het gezonder is, dan zou ik dus gewoon voor witte rijst kiezen, of desnoods voor notenrijst ofzo.
Met mate enzo.

Ik heb trouwens van een specialist een folder gekregen over vezel-intake voor kinderen. Ivm de issues die we hier hebben worden we daar natuurlijk mee doodgegooid :+ frappant is juist dat kinderen sneller de kans hebben teveel vezels binnen te krijgen dan te weinig. En das op zich niet erg, mits voldoende drinken enzo, maar toch, het is dus niet altijd nodig om bij álles voor volkoren te kiezen op basis van het argument 'meer vezels'. als je het gaat hebben over bloedsuikerspiegels heb je het weer over andere zaken natuurlijk maar goed, ik persoonlijk hou me daar liever niet mee bezig
:)
  † In Memoriam † donderdag 22 december 2011 @ 13:41:34 #151
7074 moussy
kuttekop
pi_105914607
pannekoeken gebakken in roomboter :Y)

Ik weet ook niet precies waarom vloeibaar beter is dan een blok en geen zin om google aan te slingeren. Maar krijg de vraag altijd als hartpatiënten hier eten, wat ik gebruikt heb. Toch dat cholesterolietsdinges waarschijnlijk.
Je zou er haast een boek over schrijven!
  donderdag 22 december 2011 @ 13:42:57 #152
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_105914673
Wij gaan met kerst aardappeltjes gebakken in ganzevet eten. :9 Ik heb in mijn leven al zoveel dingen moeten eten "omdat ze goed voor je zijn" dat ik gelijk op de alarmstand ga als ik dat hoor. :@

Echt hoor, de eerste sojabrokken. (de naam alleen al :r ) vieze beige hompen met het mondgevoel van een spons. Verkrijgbaar in groot of kleine brok. nou ja, de gierstsoufflé dus, en nog meer van dat macrobiotische gedoe. Snoep was echt de anti-christ, net als frisdrank en chips en koekjes. Zelfgebakken zuurdesembrood waar je iemand mee dood kon slaan na één dag. Net als heel calvinistich in je bed moeten liggen als je ziek was. Niks met een dekentje op de bank.

En dus eet ik bewust niet zó bewust. Ik ben er erg mee bezig, je kan me vrij weinig wijs maken op dat gebied en kies daarom wél bewust om mijn kinderen te leren dat je ook best eens lol mag hebben, dat lekkere dingen, mits met mate gewoon ook lekker zíjn ook al brengt het je niks.

Dat dik zijn je een hoop belemmeringen brengt, en dat het daarom niet fijn is om dik te zijn. Maar dat je niet een minder mens bent als je dik bént. ik bedoel, waarom zo moeilijk doen? zodat je 92 wordt in plaats van 85?

Waarom ik let op wat ik eet is om de aarde te behouden. En om lief en aardig te zijn voor de wereld om me heen, inclusief de dieren. maar geen gestress meer op de millimeter als globaal je voeding maar gezond en afwisselend is is het mij algauw goed. Geloof ik.
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
  † In Memoriam † donderdag 22 december 2011 @ 13:45:20 #153
7074 moussy
kuttekop
pi_105914767
oh en btw, wat achterlijk al die spoilers in de op :')
Je zou er haast een boek over schrijven!
  donderdag 22 december 2011 @ 13:45:26 #154
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_105914772
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 13:41 schreef moussy het volgende:
pannekoeken gebakken in roomboter :Y)

Ik weet ook niet precies waarom vloeibaar beter is dan een blok en geen zin om google aan te slingeren. Maar krijg de vraag altijd als hartpatiënten hier eten, wat ik gebruikt heb. Toch dat cholesterolietsdinges waarschijnlijk.
gehard vet is vaak een verzadigd vet die slecht is voor je "slechte" cholesterol. Vloeibare vetten zijn vaak (meervoudig) onverzadigd en daarom ook beter voor je "goede' cholesterol. Bij het verharden van plantaardige olieën tot een margarine gaan ook veel van die (transvetten?? geloof ik) verloren en worden dan verzadigde vetten. Daarom is olie beter. Qua calorieen kan je beter boter hebben trouwens.;) En met boter bedoel ik dan gewone roomboter, zonder bewerkingen en toevoegingen.
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
pi_105914849
quote:
2s.gif Op donderdag 22 december 2011 13:45 schreef moussy het volgende:
oh en btw, wat achterlijk al die spoilers in de op :')
spoilers omdat de OP anders zo schermvullend zou zijn..
t is niet gauw goed bij jou zeg.. :N .

o wacht.. ik zou me inhouden :')

[ Bericht 6% gewijzigd door -Caroline- op 22-12-2011 18:11:32 ]
pi_105914854
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 13:42 schreef debuurvrouw het volgende:
Wij gaan met kerst aardappeltjes gebakken in ganzevet eten. :9 Ik heb in mijn leven al zoveel dingen moeten eten "omdat ze goed voor je zijn" dat ik gelijk op de alarmstand ga als ik dat hoor. :@

Echt hoor, de eerste sojabrokken. (de naam alleen al :r ) vieze beige hompen met het mondgevoel van een spons. Verkrijgbaar in groot of kleine brok. nou ja, de gierstsoufflé dus, en nog meer van dat macrobiotische gedoe. Snoep was echt de anti-christ, net als frisdrank en chips en koekjes. Zelfgebakken zuurdesembrood waar je iemand mee dood kon slaan na één dag. Net als heel calvinistich in je bed moeten liggen als je ziek was. Niks met een dekentje op de bank.

En dus eet ik bewust niet zó bewust. Ik ben er erg mee bezig, je kan me vrij weinig wijs maken op dat gebied en kies daarom wél bewust om mijn kinderen te leren dat je ook best eens lol mag hebben, dat lekkere dingen, mits met mate gewoon ook lekker zíjn ook al brengt het je niks.

Dat dik zijn je een hoop belemmeringen brengt, en dat het daarom niet fijn is om dik te zijn. Maar dat je niet een minder mens bent als je dik bént. ik bedoel, waarom zo moeilijk doen? zodat je 92 wordt in plaats van 85?

Waarom ik let op wat ik eet is om de aarde te behouden. En om lief en aardig te zijn voor de wereld om me heen, inclusief de dieren. maar geen gestress meer op de millimeter als globaal je voeding maar gezond en afwisselend is is het mij algauw goed. Geloof ik.
O+
wil je me adopteren?

:D
:)
pi_105914934
Ik gebruik altijd arachideolie om in te bakken. En soms wel vloeibare 'boter'. Mij vader (diabetes 2 wegens leeftijd en erfelijkheid) werd dat geadviseerd door de diëtiste ivm gezondere vetten. Juist omdat het vloeibaar is, kennelijk.

We gebruiken nu eigenlijk altijd blue band goede start op brood, maar misschien toch weer eens overstappen op roomboter. Wat smeren jullie op brood?

En hier altijd volkomen penne van grand' italia, maar gewone witte, verse, tagliatelle en lasagnabladeren. Ik vind de volkomen penne lekkerder dan gewonen.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_105914964
Haha, wat gaan jullie dan weer ineens snel!
Ik bak alles in olie, olijf of zonnebloem. En af en toe gewoon in echte roomboter! :Y)
Maar al die flessen van becel etc, ik vind het onaantrekkelijk ruiken en smaken en bovendien vind ik het weird, vloeibare nep-boter ofzo. :@

quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 13:24 schreef mignonne het volgende:
wat dat betreft ben ik meer van de Franse slag :+ eten moet lekker zijn, eten moet kunnen, en eten moet genieten zijn. Als je zilvervliesrijst lekker vindt, dan helemaal prima, maar als je het met lange tanden eet alleen maar omdat het gezonder is, dan zou ik dus gewoon voor witte rijst kiezen, of desnoods voor notenrijst ofzo.
Met mate enzo.
Dat is precies wat ik wilde zeggen met dat onderzoek. Dat Fransen bij taart zeggen: Feest en Amerikanen een schuldgevoel-associatie.
Ik ben ook meer van de Franse slag! O+
Dat ik daarbij een nitwit ben die veel dingen onaantrekkelijk vind vanwege mieperige redenen, is de aard van het beestje geloof ik.
Had ik al verteld dat ik deze vakantie voor het eerst in 15 jaar vis heb gegeten. De foto daarvan spreekt boekdelen. :')
Meer dan een paar ochtendzoenen
heb ik nood aan stoute schoenen.
https://www.etsy.com/nl/shop/byLisdottir
  donderdag 22 december 2011 @ 13:49:44 #159
217224 Juud79
Ik zie rond in de wereld
pi_105914967
Mijn mupke krijgt ongezouten roomboter op brood, wij gebruiken dat zelf in het weekend ook.
Door de week plantaardige boter op brood.
Ik bak vis, vlees, kip en gebakken aard in Bertolli bakboter.
Wokken ed in olijfolie, de gele variant.

Of het allemaal de juiste manier is, dat denk ik niet, maar ik voel me er goed bij.
pi_105915080
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 13:49 schreef miss_sly het volgende:
Ik gebruik altijd arachideolie om in te bakken. En soms wel vloeibare 'boter'. Mij vader (diabetes 2 wegens leeftijd en erfelijkheid) werd dat geadviseerd door de diëtiste ivm gezondere vetten. Juist omdat het vloeibaar is, kennelijk.

We gebruiken nu eigenlijk altijd blue band goede start op brood, maar misschien toch weer eens overstappen op roomboter. Wat smeren jullie op brood?

En hier altijd volkomen penne van grand' italia, maar gewone witte, verse, tagliatelle en lasagnabladeren. Ik vind de volkomen penne lekkerder dan gewonen.
ah!
ik gebruik dieet light halvarine op brood.

niet.te.vreten :r

weet je dat je die over kunt slaan. Leidraad, als ik het mag hebben heeft het helemaal niets meer met boter te maken en is het waarschijnlijk niet te eten :P

overigens mag ik ook euroshopper bak&braad vloeibaar en ah huismerk bak&braad vloeibaar. Zijn ook niet echt smakelijk.
:)
  donderdag 22 december 2011 @ 13:52:58 #161
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_105915130
Dat snap ik helemaal Oeke, van dat vloeibare nep-boter dan. Het ziet er ook altijd een beetje plastic-achtig uit vind ik, in de pan. En ik ben dan weer een meut op vlees. Geen vet liever, geen senen (cenen??? Zenen?)nou ja, van die vieze harde brokken), brokjes, draadjes fliebertjes :r maar ik eet het wel. en met liefde ook. :P Dat van die vis kan ik dan weer niet zo goed begrijpen want dat is mijn lievelings.

Gelukkig verschillen smaken dan weer heel erg. ;)

[ Bericht 1% gewijzigd door debuurvrouw op 22-12-2011 13:55:29 (ah, die SSSSS klank had ik nog overgeslagen. :P) ]
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
  donderdag 22 december 2011 @ 13:54:29 #162
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_105915183
Zenen. :Y) *gruwel*
***
  donderdag 22 december 2011 @ 13:54:51 #163
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_105915197
quote:
14s.gif Op donderdag 22 december 2011 13:47 schreef mignonne het volgende:

[..]

O+
wil je me adopteren?

:D
ja heus :D , als de meisjes maar geen oma gaan zeggen. }:|
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
pi_105915230
quote:
17s.gif Op donderdag 22 december 2011 13:54 schreef debuurvrouw het volgende:

[..]

ja heus :D , als de meisjes maar geen oma gaan zeggen. }:|
nee gewoon buuf natuurlijk! :D en buum O+
en dan weer bedelen om een ijsje :')
:)
  donderdag 22 december 2011 @ 13:57:02 #165
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_105915305
ja, die puppyogen _O-

Buum is echt een sucker. Afgelopen weekend een feestje waar vriendinnen van mijn zus waren met hun kinderen. Allemaal kleine meisjes. :P
Constatering terug naar huis: het is maar goed dat we geen dochter hebben, want ik laat me helemaal inpakken :(

_O- O+
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
  † In Memoriam † donderdag 22 december 2011 @ 14:07:18 #166
7074 moussy
kuttekop
pi_105915758
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 13:47 schreef Cooki het volgende:

[..]

spoilers omdat de OP anders zo schermvullend zou zijn..
t is niet gauw goed bij jou zeg.. :N .

o wacht.. ik zou me inhouden :')
klopt.

en verder :r
Je zou er haast een boek over schrijven!
  donderdag 22 december 2011 @ 14:11:07 #167
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_105915931
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 13:47 schreef Cooki het volgende:

[..]

spoilers omdat de OP anders zo schermvullend zou zijn..
t is niet gauw goed bij jou zeg.. :N .

o wacht.. ik zou me inhouden :')
Anders misschien iets minder linkjes in de OP? Als het er zoveel zijn zie je ook door de bomen het bos niet meer. en voor de rest heeft iedereen zelf ook wel Google.

En wat is dat met dat doorstrepen? Dat je eigenlijk niet zegt wat je wel zegt? je kan het ook weghalen bijvoorbeeld. Of het gewoon laten staan. :)
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
  † In Memoriam † donderdag 22 december 2011 @ 14:15:31 #168
7074 moussy
kuttekop
pi_105916143
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 14:11 schreef debuurvrouw het volgende:

[..]

Anders misschien iets minder linkjes in de OP? Als het er zoveel zijn zie je ook door de bomen het bos niet meer. en voor de rest heeft iedereen zelf ook wel Google.

En wat is dat met dat doorstrepen? Dat je eigenlijk niet zegt wat je wel zegt? je kan het ook weghalen bijvoorbeeld. Of het gewoon laten staan. :)
doorstrepen is het nieuwe openlijk achter je rug om lullen, je zou haast, bijna he, denken; achterbaks kutwijf.
Je zou er haast een boek over schrijven!
pi_105916552
Voor wie erin geinteresseerd is, de aanbevolen hoeveelheden vezels/voedingsvezels voor kinderen. Ik hoop dat de foto's te lezen zijn, anders zijn ze vast opklikbaar enzo.





Mijn 2-jarige heeft met 2 sneetjes volkorenbrood en 1 (!) aardappel dus al de aanbevolen hoeveelheid voedingsvezel binnen, als ze er ook nog een banaan bij eet zit ze al aan het maximum per dag.
:)
  donderdag 22 december 2011 @ 14:34:49 #170
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_105916862
wat weinig hoef/mag je maar! :o jeetje zeg, wij eten royaal in de vezels zie ik wel. Hmm. scheelt weer een hoop zilvervliesrijst. :+
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
pi_105917037
quote:
11s.gif Op donderdag 22 december 2011 14:34 schreef debuurvrouw het volgende:
wat weinig hoef/mag je maar! :o jeetje zeg, wij eten royaal in de vezels zie ik wel. Hmm. scheelt weer een hoop zilvervliesrijst. :+
Dat was dus ook waar ik me over verbaasde, het viel mij erg mee hoe snel je aan die aanbevolen hoeveelheid zit, ook voor grotere kinderen.
:)
  donderdag 22 december 2011 @ 14:42:37 #172
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_105917170
kenonne! Twéé weken opgeblazen gevoel, winderigheid en krampen na meer vezels eten?
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
  donderdag 22 december 2011 @ 14:44:17 #173
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_105917216
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 14:42 schreef debuurvrouw het volgende:
kenonne! Twéé weken opgeblazen gevoel, winderigheid en krampen na meer vezels eten?
Dit verklaart voor mij wel heel veel sinds ik Heller (tijdelijk) over boord gezet heb en weer normaal brood ed eet. :X :X
***
  donderdag 22 december 2011 @ 14:46:55 #174
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_105917294
hahaha ja, mij ook. Ik vond het trouwens een bevrijding zeg! :@ wat een heerlijkheid, gewoon gewoon eten. Geen gedoe met salades en speciaal brood en weet ik wat.

Het sterkte mij in m'n idee dat eten geen "gedoe" moet zijn. :Y

én ik heb het gevoel meer energie te hebben. Zal toch geen B6 tekort hebben gehad? Neem ook levertraan trouwens ( :r ) helpt héél goed tegen mijn reumaklachten. Maar zo las ik, zijn er veel mensen met een vitamine D tekort. De maatstaf van een half uurtje buiten voor blanke kindjes blijkt echt aan de krappe kant te zijn.
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
pi_105917360
Over de 'boters' heb ik andere inzichten gekregen dan ik eerst had. Martijn Katan legt het hier uit:
Veertig boters

Oftewel, margarine is zo slecht nog niet. Boter is niet beter en vloeibare bakproducten kunnen er best mee door.
  donderdag 22 december 2011 @ 14:52:35 #176
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_105917512
quote:
10s.gif Op donderdag 22 december 2011 14:46 schreef debuurvrouw het volgende:
hahaha ja, mij ook. Ik vond het trouwens een bevrijding zeg! :@ wat een heerlijkheid, gewoon gewoon eten. Geen gedoe met salades en speciaal brood en weet ik wat.

Het sterkte mij in m'n idee dat eten geen "gedoe" moet zijn. :Y

én ik heb het gevoel meer energie te hebben. Zal toch geen B6 tekort hebben gehad? Neem ook levertraan trouwens ( :r ) helpt héél goed tegen mijn reumaklachten. Maar zo las ik, zijn er veel mensen met een vitamine D tekort. De maatstaf van een half uurtje buiten voor blanke kindjes blijkt echt aan de krappe kant te zijn.
Ja, dat wel, maar ik zit nog steeds met een vrij stevige Kh verslaving...
Ik ben volledig losgeslagen en zal toch in het nieuwe jaar iets moeten...
***
  donderdag 22 december 2011 @ 14:53:12 #177
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_105917540
Zoals ik het leerde bij voedingsleer (ik verbaas me elke dag weer over de breedte van mijn opleiding :o) Kan je beter margarine nemen dan halvarine, omdat halvarine volle, vette, geharde boter is met water. Voor op brood is op die manier margarine aan te bevelen.

Als je uitgaat van zo min mogelijk bewerkt (ook een stroming) eet je liever roomboter. Denk ik.
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
  donderdag 22 december 2011 @ 14:54:35 #178
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_105917592
Ik weet van 'broodboter' (zoals ik het noem) dus echt srsly niet meer wat nou beter is en wat niet.
Want wat is nou 'dieet' en wat is 'light' en wat is weetikveel... :o

En ik vind roomboter dus niet zo lekker. :@
***
  donderdag 22 december 2011 @ 14:54:57 #179
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_105917606
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 14:52 schreef Brighteyes het volgende:

[..]

Ja, dat wel, maar ik zit nog steeds met een vrij stevige Kh verslaving...
Ik ben volledig losgeslagen en zal toch in het nieuwe jaar iets moeten...
oh ja. snap ik.

Ik moet elke maand op de weegschaal voor mijn medicijndosis af te meten. Hoera, wat een goede stok achter de deur. ;')

Ik ben geneigd om te gaan Cambridgen. :@ ik ben echt niet veel te zwaar, maar alles lichter dan dit is beter voor de gewrichtjes. Even overleggen of dat mag, gezien bloedwaardes enzo.
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
  Licht Ontvlambaar donderdag 22 december 2011 @ 14:56:56 #180
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_105917698
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 14:53 schreef debuurvrouw het volgende:
Zoals ik het leerde bij voedingsleer (ik verbaas me elke dag weer over de breedte van mijn opleiding :o) Kan je beter margarine nemen dan halvarine, omdat halvarine volle, vette, geharde boter is met water. Voor op brood is op die manier margarine aan te bevelen.

Als je uitgaat van zo min mogelijk bewerkt (ook een stroming) eet je liever roomboter. Denk ik.
Bij de keuze tussen roomboter en margarine moet je je laten leiden door wat je lekker vindt en eventueel de toegevoegde waarde van vitamine in margarine. Halvarine is gewoon meer water erin gepropt, je kunt ook gewoon iets dunner smeren :P
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  † In Memoriam † donderdag 22 december 2011 @ 15:08:08 #181
141844 Macka66
Ingewikkeld doekiemonster
pi_105918088
Ik gooi er nog even een link in: http://www.westonaprice.org/.
Weston Price was een Amerikaanse tandarts die op zoek is gegaan naar voedingsgewoonten over de hele wereld, en de invloed van verandering in voedingspatroon op gezondheid en ontwikkeling van mensen. Die verandering in patroon bestond meestal uit de overgang van lokale producten naar in de voedingsindustrie gefabriceerd en bewerkt voedsel.
(Price zag bij z'n patiënten een negatieve verandering in de toestand van het gebit en de bouw van de kaak binnen opvolgende generaties. Dat was de aanleiding voor zijn zoektocht.)

Een aantal dingen die Weston Price aanraad om te gebruiken zijn roomboter, room, kaas, lever, vlees, visolie (levertraan!) en rauwe melk. Van dat voedsel waar in dieëten nogal eens huiverig over gedaan wordt. En alles puur natuur uiteraard.

Er is een uitgebreide folder met informatie, richtlijnen en recepten:
http://www.westonaprice.org/images/pdfs/healthy4life2011.pdf



[ Bericht 3% gewijzigd door Macka66 op 22-12-2011 15:15:05 ]
DancingPhoebe op <a href="http://forum.fok.nl/topic/1352192/3/51#73971988" target="_blank" >23/10/09</a>:[/b]
God, wat is het toch een dunne scheidslijn tussen een vrije geest zijn en je plek in het universum niet kennen :')
  donderdag 22 december 2011 @ 15:15:27 #182
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_105918341
oh wow! *nog maar een hapje levertraan neemt*

zou dat nou allemaal zijn vanwege de opbouw van bot en glazuur? Want het zijn allemaal vitamine D rijke producten als ik dat zo bekijk??

Tanderosie, ook zoiets. ook een lastige om tegen te gaan vind ik. Moet je fruit eten voor het een, mag het niet vanwege wat anders.
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
pi_105918989
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 14:42 schreef debuurvrouw het volgende:
kenonne! Twéé weken opgeblazen gevoel, winderigheid en krampen na meer vezels eten?
brood verdraag ik prima, maar als ik muesli of cruesli oid neem heb ik gegarandeerd een strippenkaart voor de pleepot.. mijn darmen kunnen daar niet tegen :X
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_105920362
Ik probeer bewust lekker te eten. Niet elke dag hetzelfde, niet elke dag gezond, niet miepen als we eens zin hebben in wat dan ook voor ongezond voer.

9 van de 10 keer vind ik zelfmaak lekkerder dan pot/pakje, die gebruik ik dan ook weinig. Ik doe het mezelf liever niet aan, dus Dottir ook niet. Haar eerste prefabpotje moet ze nog krijgen.

Een principe heb ik voor haar al wel overboord gezet. In mijn huis geen halvarine/margarine smeerspul is voorbij. Wij hebben voor haar ook die ranzige dieetmargarine waar niks in zit van euroshopper in huis. Hij staat er al 3 weken maar is nog niet open geweest :)
Verder roomboter, arachideolie en blueband knijpmargarine (voor eieren) voor ons en zonnebloemolie en ES knijpmargarine voor Dot.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_105922250
ter info: ik heb de OP ontdaan van spoilers en een aantal links verwijderd.
Edit : en doorstrepingen weggehaald.

[ Bericht 11% gewijzigd door -Caroline- op 22-12-2011 18:15:07 ]
  donderdag 22 december 2011 @ 19:40:47 #186
116890 _evenstar_
Ba-dum-tisssschhh
pi_105929109
Buuf zo wel Dieetiste alswel kraamhulp zeiden beiden dat Ik vitamines moest blijven gebruikten vooral voor vitamine D..
Zoveel mensen die een vit D gebrek hebben..
Engaging Infinite Improbability Drive..
pi_105929310
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 19:40 schreef _evenstar_ het volgende:
Buuf zo wel Dieetiste alswel kraamhulp zeiden beiden dat Ik vitamines moest blijven gebruikten vooral voor vitamine D..
Zoveel mensen die een vit D gebrek hebben..
:Y Ze komen er nu geloof ik steeds meer achter dat vitamine D aanvullen wel heel verstandig is.
  donderdag 22 december 2011 @ 19:48:09 #188
116890 _evenstar_
Ba-dum-tisssschhh
pi_105929481
Jup vandaar ook bij babytjes de nieuwe richtlijnen.
Bij Arwen was vit D niet nodig.. En gold het vooral voor getinte kindjes.. Nu MOET het :)
Engaging Infinite Improbability Drive..
pi_105929591
Vitamine D wel.

Tegenwoordig is er ook onderzoek dat uitwijst dat vitamientjes slikken misschien wel averechts werkt.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_105930043
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 19:50 schreef Vanyel het volgende:
Vitamine D wel.

Tegenwoordig is er ook onderzoek dat uitwijst dat vitamientjes slikken misschien wel averechts werkt.
vitaminen zijn sowieso ongezond
PWBF
  donderdag 22 december 2011 @ 21:27:52 #191
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_105935226
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 19:50 schreef Vanyel het volgende:
Vitamine D wel.

Tegenwoordig is er ook onderzoek dat uitwijst dat vitamientjes slikken misschien wel averechts werkt.
vandaar ook dat ik levertraan neem ;)
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
  donderdag 22 december 2011 @ 22:48:17 #192
35189 Troel
scherp en bot
pi_105940536
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 19:57 schreef Nielsch het volgende:

[..]

vitaminen zijn sowieso ongezond
Ik wil jou wel eens horen als je een vitaminedeficiëntie opgelopen hebt, kijken of je nog steeds zo loopt te roepen. Want geen vitaminen is OOK ongezond :)
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_106150618
Vitamine D: check.. toegevoegd aan ochtendfles voor dreumes... op lepeltje accepteert ie t niet..
voor a.s puber geen toegevoegde vitamines, wordt dat wél geadviseerd? wie weet meer?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')