abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_105908710
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 10:37 schreef oeke het volgende:

Wat ik een grappig onderzoek vond wat hij quote was dat Amerikanen bij het zien van een afbeelding van een chocoladetaart zeiden dat het eerste woord waar ze aan dachten 'schuldgevoel' was, waar Fransen bij dezelfde test 'Feest' zeiden.
Hoe verschillend je over eten kan denken.
Nou, inderdaad! :D

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik ga dat boek van je echt eens kopen, want ik ben heel benieuwd. Als nuance op het vetverhaal: dat geldt wel voor goede vetten. Daarom worden bepaalde volle producten door de door mij aangehaalde site weer afgeraden.

Ik las net ook nog iets wat ik niet wist, namelijk dat sporten waarbij je botten meer belast worden (bijv. hardlopen) juist heel goed zijn voor diezelfde botten. Mijn goede voornemen voor het nieuwe jaar is om weer te gaan hardlopen. :+
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_105908942
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 10:43 schreef Claudia_x het volgende:
Ik ga dat boek van je echt eens kopen, want ik ben heel benieuwd. Als nuance op het vetverhaal: dat geldt wel voor goede vetten. Daarom worden bepaalde volle producten door de door mij aangehaalde site weer afgeraden.
De schrijver wil juist ontkrachten dat je voedsel herdefinieerd als niets meer dan de som van zijn tot dan toe bekende voedingsstoffen.
Dus er zit zoveel calcium in, dan is het goed. Of deze vetten zijn slecht en deze goed.
Dat heet nutritionisme. Waar de markt dus weer dingen uithaalt om voedsel (zogenaamd) te verbeteren. Bv met toegevoegd vit C.
Hij is van mening dat de voedingswetenschap nog maar in de kinderschoenen staat en veel belangrijke verbanden nog niet kan leggen. Zoals lang gedacht is dat eieren slecht voor het cholestrol waren terwijl nu is gebleken dat dat achterhaald is. Een misduiding van een wetenschappelijk resultaat.
Of bepaalde groenten, die nu niet meer populair zijn, omdat ze moeilijk te verbouwen zijn, te arbeidsintensief, die wel heel goed blijken voor de gezondheid.
Ik vind het moeilijk om zijn theorie precies uit te leggen omdat die zo veel omvattend is.
Meer dan een paar ochtendzoenen
heb ik nood aan stoute schoenen.
https://www.etsy.com/nl/shop/byLisdottir
pi_105909060
Klinkt juist heel interessant, oeke, en ik begrijp denk ik wel wat je bedoelt. Of beter gezegd, wat hij bedoelt. Dat merk je ook weer aan zo'n bespreking van de voor- en nadelen van melk. Het is een heel genuanceerd verhaal dat erop neerkomt dat melk voor sommige dingen weer goed is, voor andere dingen minder goed, en dat niet helemaal duidelijk is hoe dat nou precies zit en het ook nog eens voor verschillende mensen anders kan zijn.

Daar kun je als consument bovendien nogal moedeloos van worden. De ene generatie moet mate houden met eieren en de andere generatie hoeft dat niet. Maar zelf ben ik toch gewoon een wetenschapper in het diepst van mijn gedachten. :+ Ik houd ervan om uit te zoeken hoe iets werkt en dat dat een lastige klus is maakt het ook juist leuk en interessant.

Maar ik houd ook wel van de gezond verstand-benadering.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_105909084
Oeke, heel interessant!
ik ga m hier bestellen Michael Pollan - pleidooi voor echt eten
  Licht Ontvlambaar donderdag 22 december 2011 @ 10:56:54 #105
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_105909093
Ik denk dat de truc nog altijd is gevarieerd en met mate genieten van puur eten.
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_105909139
Eten jullie thuis trouwens volkoren pasta en zo? Mijn lief wil er écht niet aan. Niet te vreten, volgens hem.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_105909171
ik eet t met lange tanden jah... is nogal "grondig" voedsel ...
so much for genieten van je eten :P
pi_105909232
Dan denk ik dat het voor ons een betere optie zou zijn om minder vaak pasta te eten maar dan wel de lichte variant. Ik ga niet met lange tanden eten. :Y)
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
  Licht Ontvlambaar donderdag 22 december 2011 @ 11:02:00 #109
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_105909276
In ovenschotels wel, zo los eens geprobeerd maar dat was geen succes. Ik wil de vezelrijk variant eens proberen :)
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_105909314
ms heeft hier iemand n tip voor lekkere volkoren pasta? oudste kijkt me altijd zo aan }:| als t op tafel gezet wordt (en das maar sporadisch, maar toch) .
ik ben van t noodzakelijke eten, helaas.. en nu, door dit topic merk ik dat ik voornemens heb voor een aangepaste route :)
pi_105909546
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 10:55 schreef Claudia_x het volgende:
Klinkt juist heel interessant, oeke, en ik begrijp denk ik wel wat je bedoelt. Of beter gezegd, wat hij bedoelt. Dat merk je ook weer aan zo'n bespreking van de voor- en nadelen van melk. Het is een heel genuanceerd verhaal dat erop neerkomt dat melk voor sommige dingen weer goed is, voor andere dingen minder goed, en dat niet helemaal duidelijk is hoe dat nou precies zit en het ook nog eens voor verschillende mensen anders kan zijn.

Daar kun je als consument bovendien nogal moedeloos van worden. De ene generatie moet mate houden met eieren en de andere generatie hoeft dat niet. Maar zelf ben ik toch gewoon een wetenschapper in het diepst van mijn gedachten. :+ Ik houd ervan om uit te zoeken hoe iets werkt en dat dat een lastige klus is maakt het ook juist leuk en interessant.

Maar ik houd ook wel van de gezond verstand-benadering.
Ik moet zeggen dat ik het ook best shockerend vond. Te lezen dat geld boven gezondheid gaat. Maar goed, het is ook weer naief te denken dat het niet zo is. :')

Sjeen, dat denk ik ook. Vandaar dat ik alle vloeibare bakboters, pakjes en zakjes, zoveel mogelijk weer en ga voor herkenbare dingen, waarvan ik precies weet wat erin zit.

Maar volkoren pasta doen wij ook niet! ;)
Meer dan een paar ochtendzoenen
heb ik nood aan stoute schoenen.
https://www.etsy.com/nl/shop/byLisdottir
  donderdag 22 december 2011 @ 11:12:49 #112
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_105909613
Over die vloeibare bakboter... ik heb het gevoel dat ik daarmee gezonder bak dan met margarine, maar dat is dus niet zo?
Ik gebruik bijv. wel olijfolie om kipblokjes te bakken enzo, maar voor andere vleesdingen vind ik het gewoon iets minder geschikt geloof ik.
***
pi_105909749
Oeke/Claudia: wat vinden jullie van deze:
Michael Pollan - echt eten, een handleiding
Een boekje voor vele mensen die gezond willen en denken te eten of de mensen die niet weten waar te beginnen met de weg naar een beter voedingspatroon.
  donderdag 22 december 2011 @ 11:32:05 #114
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_105910216
Wij gebruiken alleen maar olie om te bakken. En dan mix van zonnebloemolie en olijfolie. Maar om die reden hebben we dus ook nooit jus.
Volkorenpasta en zilvervliesrijst staat hier wel op het menu. Ik vind dat lekkerder en smaakvoller dan de gewone rijst en pasta.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
  donderdag 22 december 2011 @ 11:58:04 #115
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_105911160
Jus hebben wij idd ook nooit. Brrr...
Maar mss is het gewoon een kwestie van switchen dan naar volledig olie...

Zilvervliesrijst gebruiken wij wel altijd, volkorenpasta nog nooit gedaan. Ik ben eig verbaasd dat dat blijkbaar zo'n specifiek verschil is in smaak. Toch eens uitproberen...
***
  donderdag 22 december 2011 @ 12:12:52 #116
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_105911632
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 10:56 schreef Cooki het volgende:
Oeke, heel interessant!
ik ga m hier bestellen Michael Pollan - pleidooi voor echt eten
je zou m ook hier kunnen lenen. oh, even zoeken op Pollan in de database. :)
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
  donderdag 22 december 2011 @ 12:22:34 #117
35189 Troel
scherp en bot
pi_105911915
De jongens hier geven zelf echt de voorkeur aan volkoren. En het gaat erin alsof het frietjes zijn :D
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_105912011
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 12:12 schreef debuurvrouw het volgende:
je zou m ook hier kunnen lenen. oh, even zoeken op Pollan in de database. :)
goeie! kom jij m dan even langsbrengen :P hier is er 1 bieb-exemplaar in de hele provincie :?
  donderdag 22 december 2011 @ 12:27:29 #119
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_105912084
Je kan heel makkelijk reserveren natuurlijk. Buiten dat ik denk dat het niet een superveel gevraagd boek is.
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
pi_105912088
Mijn dochter heeft gisteravond lasagna gegeten waar biologische champignons doorheen zaten verwerkt. De ironie wil dat ik normaal altijd gewone champignons koop maar nu - geheel onbewust - het andere (biologische) bakje had gepakt. Daar kwam ik bij de kassa pas achter en had geen zin meer om terug te lopen.
PWBF
  donderdag 22 december 2011 @ 12:28:15 #121
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_105912112
En?? leeft ze nog?
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
  donderdag 22 december 2011 @ 12:28:49 #122
35189 Troel
scherp en bot
pi_105912126
quote:
11s.gif Op donderdag 22 december 2011 12:28 schreef debuurvrouw het volgende:
En?? leeft ze nog?
_O-
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_105912134
quote:
11s.gif Op donderdag 22 december 2011 12:28 schreef debuurvrouw het volgende:
En?? leeft ze nog?
Ik hoop het wel. Ze is nu op de opvang, dus je weet het maar nooit.
PWBF
pi_105912142
quote:
7s.gif Op donderdag 22 december 2011 12:28 schreef Troel het volgende:

[..]

_O-
Hoezo is dat zo hilarisch?
PWBF
pi_105912157
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 11:12 schreef Brighteyes het volgende:
Over die vloeibare bakboter... ik heb het gevoel dat ik daarmee gezonder bak dan met margarine, maar dat is dus niet zo?
Ik gebruik bijv. wel olijfolie om kipblokjes te bakken enzo, maar voor andere vleesdingen vind ik het gewoon iets minder geschikt geloof ik.
Nee dat is dus niet zo.
Olie is echt de betere keus (op brood hebben wij ook bertolli olijfboter)


Ik vind biefstuk met boter ook gewoon lekkerder dus dat doe ik met becel.
Verder helpt het heel erg om te kijken welke olie voor jou het fijnst bakt.
  donderdag 22 december 2011 @ 12:30:44 #126
35189 Troel
scherp en bot
pi_105912200
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 12:29 schreef Nielsch het volgende:

[..]

Hoezo is dat zo hilarisch?
Als ik dat uit moet gaan leggen, is de grap eraf :(
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  donderdag 22 december 2011 @ 12:30:56 #127
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_105912201
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 12:29 schreef Nielsch het volgende:

[..]

Ik hoop het wel. Ze is nu op de opvang, dus je weet het maar nooit.
Sta je dan, met je ik eet nooit onbewust. Je hebt het je mond nog niet uit of je eet onbewust biologisch. :+
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
pi_105912233
Ze heeft vanochtend trouwens ook nog een chocolaatje uit haar adventkalender op. Dit heeft ze ook heel bewust opgegeten. Of het ook daadwerkelijk 'goede gecertificeerde' chocola is zoals met de chocoladeletters die jaar weet ik dan weer niet. Maar heel bewust ging het er wel in.
PWBF
pi_105912267
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 12:30 schreef debuurvrouw het volgende:

[..]

Sta je dan, met je ik eet nooit onbewust. Je hebt het je mond nog niet uit of je eet onbewust biologisch. :+
Nee, ik had heus wel door dat het biologische champignons waren voordat ik ze ging snijden. Dus wat lul je nou?
PWBF
pi_105912295
quote:
7s.gif Op donderdag 22 december 2011 12:30 schreef Troel het volgende:

[..]

Als ik dat uit moet gaan leggen, is de grap eraf :(
Oftewel je reactie was overdreven en je weet zelf ook niet zo goed waarom dit nou eigenlijk grappig was...
PWBF
  Licht Ontvlambaar donderdag 22 december 2011 @ 12:36:16 #131
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_105912381
quote:
2s.gif Op donderdag 22 december 2011 12:29 schreef Pvoesss het volgende:

[..]

Nee dat is dus niet zo.
Olie is echt de betere keus (op brood hebben wij ook bertolli olijfboter)
[ afbeelding ]

Ik vind biefstuk met boter ook gewoon lekkerder dus dat doe ik met becel.
Verder helpt het heel erg om te kijken welke olie voor jou het fijnst bakt.
Je spreekt jezelf tegen...
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  donderdag 22 december 2011 @ 12:41:49 #132
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_105912528
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 12:32 schreef Nielsch het volgende:

[..]

Nee, ik had heus wel door dat het biologische champignons waren voordat ik ze ging snijden. Dus wat lul je nou?
je zegt zelf, letterlijk, dat je ze onbewust hebt gepakt.
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
pi_105912566
quote:
12s.gif Op donderdag 22 december 2011 12:36 schreef Sjeen het volgende:

[..]

Je spreekt jezelf tegen...
Nee ik zeg alleen dat ik wel snap dat sommige dingen lekkerder zijn met bak en braad :D
pi_105912610
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 12:41 schreef debuurvrouw het volgende:

[..]

je zegt zelf, letterlijk, dat je ze onbewust hebt gepakt.
ja, tussen het "verkeerde" artikel pakken en iets opeten zich in mijn optiek altijd nog een groot verschil, maar goed het zal wel.
PWBF
pi_105912665
Als je nou bewust het allergoedkoopste ophokkiloknallervlees eet dat er is omdat je niets duurders kan betalen, eet je dan bewust of onbewust?
PWBF
  Licht Ontvlambaar donderdag 22 december 2011 @ 12:48:06 #136
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_105912731
quote:
2s.gif Op donderdag 22 december 2011 12:43 schreef Pvoesss het volgende:

[..]

Nee ik zeg alleen dat ik wel snap dat sommige dingen lekkerder zijn met bak en braad :D
Nee, je zegt dat het lekkerder is in boter en vervolgens bak je het in plantaardige oliën en vetten, water, emulgatoren: sojalecithine, E471, droge melkbestanddelen, zout (0,4 %), conserveermiddel E200, voedingszuur E330, aroma's, kleurstof E160a
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_105912785
E330!!!! OH NOES!!!! KANKERVERWEKKEND!!!!!!!
PWBF
  Licht Ontvlambaar donderdag 22 december 2011 @ 12:52:44 #138
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_105912870
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 12:49 schreef Nielsch het volgende:
E330!!!! OH NOES!!!! KANKERVERWEKKEND!!!!!!!
Ja hoor, knurft :*
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_105912873
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 12:48 schreef Sjeen het volgende:

[..]

Nee, je zegt dat het lekkerder is in boter en vervolgens bak je het in plantaardige oliën en vetten, water, emulgatoren: sojalecithine, E471, droge melkbestanddelen, zout (0,4 %), conserveermiddel E200, voedingszuur E330, aroma's, kleurstof E160a
Ik weet waar ik het in bak..
Ik bak in principe alles met gewoon olie, ik vind het alleen met biefstuk niet lekker
Wat is nu je probleem?
  Licht Ontvlambaar donderdag 22 december 2011 @ 12:53:34 #140
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_105912889
quote:
2s.gif Op donderdag 22 december 2011 12:52 schreef Pvoesss het volgende:

[..]

Ik weet waar ik het in bak..
Ik bak in principe alles met gewoon olie, ik vind het alleen met biefstuk niet lekker
Wat is nu je probleem?
Becel != boter, dat is het enige wat ik aangeef.
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  donderdag 22 december 2011 @ 12:56:46 #141
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_105912986
quote:
2s.gif Op donderdag 22 december 2011 12:52 schreef Pvoesss het volgende:

[..]

Ik weet waar ik het in bak..
Ik bak in principe alles met gewoon olie, ik vind het alleen met biefstuk niet lekker
Wat is nu je probleem?
Je zegt boter en gebruikt becel.
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
pi_105913110
ik zie niet in waarom mijn milde vorm van onduidelijkheid nou een rede is om daar zo over te mierenneuken :')
  Licht Ontvlambaar donderdag 22 december 2011 @ 13:02:09 #143
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_105913169
quote:
2s.gif Op donderdag 22 december 2011 13:00 schreef Pvoesss het volgende:
ik zie niet in waarom mijn milde vorm van onduidelijkheid nou een rede is om daar zo over te mierenneuken :')
Ik vind het in een topic over bewust eten geen milde vorm van onduidelijkheid en mierenneuken...
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  † In Memoriam † donderdag 22 december 2011 @ 13:08:51 #144
7074 moussy
kuttekop
pi_105913389
die bertolli voor op brood is ook geen "boter", dat noemde ze voorheen spread.

Ik heb ooit wel eens begrepen dat vloeibare bak en braad beter is voor het cholesterol ipv zo'n blok bak en braad.
Je zou er haast een boek over schrijven!
pi_105913515
haha :D ik snap sjeen wel, margarine, boter, roomboter, becel, bak/braad whutever was voor mij ook altijd 1 pot nat. En ik wíst heus wel dat het geen "echte" boter was, maar toch, nooit zo bij stilgestaan.
Maar dat zelfs ik met mn behoorlijke strenge koemelkvrije dieet op dit moment geen enkele moeite hoef te doen om een boter te vinden die ik mag smeren op brood begin ik langzaamaan ook typisch te vinden. Wat heeft datgene wat ik op brood smeer dan nog echt met zuivel te maken.

Als ik gestopt ben met borstvoeding ben ik voor mezelf wel van plan om op zulke dingen iets meer te letten. Maar dat is vooral omdat ik het maar een gek idee vindt, én omdat ik echte boter veel lekkerder vindt. Niet omdat ik bang ben dat je er iets van krijgt :+
:)
pi_105913573
Ja ik snap wel wat jullie bedoelen, maar het is toch ook duidelijk wat ik wilde zeggen. :')
pi_105913583
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 13:08 schreef moussy het volgende:
die bertolli voor op brood is ook geen "boter", dat noemde ze voorheen spread.

Ik heb ooit wel eens begrepen dat vloeibare bak en braad beter is voor het cholesterol ipv zo'n blok bak en braad.
zoiets is toch ook met frituurvet?
vloeibaar vet heeft de voorkeur boven hard vet ofzo?

Ik weet alleen niet waar dat op gebaseerd is.

Ohja en volkoren producten en zilvervliesrijst, ik eet (tenminste, at...) altijd gewoon volkoren brood. Maar pasta en rijst in de witte variant. Ik vind zilvervliesrijst echt niet te haggelen en volkorenpasta is niet heel vies maar 'gewone' vind ik wel lekkerder.
:)
pi_105913617
quote:
2s.gif Op donderdag 22 december 2011 13:15 schreef Pvoesss het volgende:
Ja ik snap wel wat jullie bedoelen, maar het is toch ook duidelijk wat ik wilde zeggen. :')
ja tuurlijk :D

soms is boter, of "boter" lekkerder om te gebruiken dan olie. Ondanks dat olie beter zou zijn voor je. :Y ik vind persoonlijk aardappels gebakken in een combi van olie/boter ook smakelijker dan alleen in olie.
:)
pi_105913721
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 13:16 schreef mignonne het volgende:

[..]

ja tuurlijk :D

soms is boter, of "boter" lekkerder om te gebruiken dan olie. Ondanks dat olie beter zou zijn voor je. :Y ik vind persoonlijk aardappels gebakken in een combi van olie/boter ook smakelijker dan alleen in olie.
Nu je het zegt!!! dat doe ik ook :D
Als ik aardappels met spekjes en ui maak O+
pi_105913913
quote:
2s.gif Op donderdag 22 december 2011 13:19 schreef Pvoesss het volgende:

[..]

Nu je het zegt!!! dat doe ik ook :D
Als ik aardappels met spekjes en ui maak O+
nom :Y)

wat dat betreft ben ik meer van de Franse slag :+ eten moet lekker zijn, eten moet kunnen, en eten moet genieten zijn. Als je zilvervliesrijst lekker vindt, dan helemaal prima, maar als je het met lange tanden eet alleen maar omdat het gezonder is, dan zou ik dus gewoon voor witte rijst kiezen, of desnoods voor notenrijst ofzo.
Met mate enzo.

Ik heb trouwens van een specialist een folder gekregen over vezel-intake voor kinderen. Ivm de issues die we hier hebben worden we daar natuurlijk mee doodgegooid :+ frappant is juist dat kinderen sneller de kans hebben teveel vezels binnen te krijgen dan te weinig. En das op zich niet erg, mits voldoende drinken enzo, maar toch, het is dus niet altijd nodig om bij álles voor volkoren te kiezen op basis van het argument 'meer vezels'. als je het gaat hebben over bloedsuikerspiegels heb je het weer over andere zaken natuurlijk maar goed, ik persoonlijk hou me daar liever niet mee bezig
:)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')