Nou, inderdaad!quote:Op donderdag 22 december 2011 10:37 schreef oeke het volgende:
Wat ik een grappig onderzoek vond wat hij quote was dat Amerikanen bij het zien van een afbeelding van een chocoladetaart zeiden dat het eerste woord waar ze aan dachten 'schuldgevoel' was, waar Fransen bij dezelfde test 'Feest' zeiden.
Hoe verschillend je over eten kan denken.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ik ga dat boek van je echt eens kopen, want ik ben heel benieuwd. Als nuance op het vetverhaal: dat geldt wel voor goede vetten. Daarom worden bepaalde volle producten door de door mij aangehaalde site weer afgeraden.
Ik las net ook nog iets wat ik niet wist, namelijk dat sporten waarbij je botten meer belast worden (bijv. hardlopen) juist heel goed zijn voor diezelfde botten. Mijn goede voornemen voor het nieuwe jaar is om weer te gaan hardlopen.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
De schrijver wil juist ontkrachten dat je voedsel herdefinieerd als niets meer dan de som van zijn tot dan toe bekende voedingsstoffen.quote:Op donderdag 22 december 2011 10:43 schreef Claudia_x het volgende:
Ik ga dat boek van je echt eens kopen, want ik ben heel benieuwd. Als nuance op het vetverhaal: dat geldt wel voor goede vetten. Daarom worden bepaalde volle producten door de door mij aangehaalde site weer afgeraden.
Ik moet zeggen dat ik het ook best shockerend vond. Te lezen dat geld boven gezondheid gaat. Maar goed, het is ook weer naief te denken dat het niet zo is.quote:Op donderdag 22 december 2011 10:55 schreef Claudia_x het volgende:
Klinkt juist heel interessant, oeke, en ik begrijp denk ik wel wat je bedoelt. Of beter gezegd, wat hij bedoelt. Dat merk je ook weer aan zo'n bespreking van de voor- en nadelen van melk. Het is een heel genuanceerd verhaal dat erop neerkomt dat melk voor sommige dingen weer goed is, voor andere dingen minder goed, en dat niet helemaal duidelijk is hoe dat nou precies zit en het ook nog eens voor verschillende mensen anders kan zijn.
Daar kun je als consument bovendien nogal moedeloos van worden. De ene generatie moet mate houden met eieren en de andere generatie hoeft dat niet. Maar zelf ben ik toch gewoon een wetenschapper in het diepst van mijn gedachten.Ik houd ervan om uit te zoeken hoe iets werkt en dat dat een lastige klus is maakt het ook juist leuk en interessant.
Maar ik houd ook wel van de gezond verstand-benadering.
je zou m ook hier kunnen lenen. oh, even zoeken op Pollan in de database.quote:Op donderdag 22 december 2011 10:56 schreef Cooki het volgende:
Oeke, heel interessant!
ik ga m hier bestellen Michael Pollan - pleidooi voor echt eten
goeie! kom jij m dan even langsbrengenquote:Op donderdag 22 december 2011 12:12 schreef debuurvrouw het volgende:
je zou m ook hier kunnen lenen. oh, even zoeken op Pollan in de database.
Nee dat is dus niet zo.quote:Op donderdag 22 december 2011 11:12 schreef Brighteyes het volgende:
Over die vloeibare bakboter... ik heb het gevoel dat ik daarmee gezonder bak dan met margarine, maar dat is dus niet zo?
Ik gebruik bijv. wel olijfolie om kipblokjes te bakken enzo, maar voor andere vleesdingen vind ik het gewoon iets minder geschikt geloof ik.
Als ik dat uit moet gaan leggen, is de grap erafquote:
Sta je dan, met je ik eet nooit onbewust. Je hebt het je mond nog niet uit of je eet onbewust biologisch.quote:Op donderdag 22 december 2011 12:29 schreef Nielsch het volgende:
[..]
Ik hoop het wel. Ze is nu op de opvang, dus je weet het maar nooit.
Nee, ik had heus wel door dat het biologische champignons waren voordat ik ze ging snijden. Dus wat lul je nou?quote:Op donderdag 22 december 2011 12:30 schreef debuurvrouw het volgende:
[..]
Sta je dan, met je ik eet nooit onbewust. Je hebt het je mond nog niet uit of je eet onbewust biologisch.
Oftewel je reactie was overdreven en je weet zelf ook niet zo goed waarom dit nou eigenlijk grappig was...quote:Op donderdag 22 december 2011 12:30 schreef Troel het volgende:
[..]
Als ik dat uit moet gaan leggen, is de grap eraf
Je spreekt jezelf tegen...quote:Op donderdag 22 december 2011 12:29 schreef Pvoesss het volgende:
[..]
Nee dat is dus niet zo.
Olie is echt de betere keus (op brood hebben wij ook bertolli olijfboter)
[ afbeelding ]
Ik vind biefstuk met boter ook gewoon lekkerder dus dat doe ik met becel.
Verder helpt het heel erg om te kijken welke olie voor jou het fijnst bakt.
je zegt zelf, letterlijk, dat je ze onbewust hebt gepakt.quote:Op donderdag 22 december 2011 12:32 schreef Nielsch het volgende:
[..]
Nee, ik had heus wel door dat het biologische champignons waren voordat ik ze ging snijden. Dus wat lul je nou?
ja, tussen het "verkeerde" artikel pakken en iets opeten zich in mijn optiek altijd nog een groot verschil, maar goed het zal wel.quote:Op donderdag 22 december 2011 12:41 schreef debuurvrouw het volgende:
[..]
je zegt zelf, letterlijk, dat je ze onbewust hebt gepakt.
Nee, je zegt dat het lekkerder is in boter en vervolgens bak je het in plantaardige oliën en vetten, water, emulgatoren: sojalecithine, E471, droge melkbestanddelen, zout (0,4 %), conserveermiddel E200, voedingszuur E330, aroma's, kleurstof E160aquote:Op donderdag 22 december 2011 12:43 schreef Pvoesss het volgende:
[..]
Nee ik zeg alleen dat ik wel snap dat sommige dingen lekkerder zijn met bak en braad
Ja hoor, knurftquote:Op donderdag 22 december 2011 12:49 schreef Nielsch het volgende:
E330!!!! OH NOES!!!! KANKERVERWEKKEND!!!!!!!
Ik weet waar ik het in bak..quote:Op donderdag 22 december 2011 12:48 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Nee, je zegt dat het lekkerder is in boter en vervolgens bak je het in plantaardige oliën en vetten, water, emulgatoren: sojalecithine, E471, droge melkbestanddelen, zout (0,4 %), conserveermiddel E200, voedingszuur E330, aroma's, kleurstof E160a
Becel != boter, dat is het enige wat ik aangeef.quote:Op donderdag 22 december 2011 12:52 schreef Pvoesss het volgende:
[..]
Ik weet waar ik het in bak..
Ik bak in principe alles met gewoon olie, ik vind het alleen met biefstuk niet lekker
Wat is nu je probleem?
Je zegt boter en gebruikt becel.quote:Op donderdag 22 december 2011 12:52 schreef Pvoesss het volgende:
[..]
Ik weet waar ik het in bak..
Ik bak in principe alles met gewoon olie, ik vind het alleen met biefstuk niet lekker
Wat is nu je probleem?
Ik vind het in een topic over bewust eten geen milde vorm van onduidelijkheid en mierenneuken...quote:Op donderdag 22 december 2011 13:00 schreef Pvoesss het volgende:
ik zie niet in waarom mijn milde vorm van onduidelijkheid nou een rede is om daar zo over te mierenneuken
zoiets is toch ook met frituurvet?quote:Op donderdag 22 december 2011 13:08 schreef moussy het volgende:
die bertolli voor op brood is ook geen "boter", dat noemde ze voorheen spread.
Ik heb ooit wel eens begrepen dat vloeibare bak en braad beter is voor het cholesterol ipv zo'n blok bak en braad.
ja tuurlijkquote:Op donderdag 22 december 2011 13:15 schreef Pvoesss het volgende:
Ja ik snap wel wat jullie bedoelen, maar het is toch ook duidelijk wat ik wilde zeggen.
Nu je het zegt!!! dat doe ik ookquote:Op donderdag 22 december 2011 13:16 schreef mignonne het volgende:
[..]
ja tuurlijk
soms is boter, of "boter" lekkerder om te gebruiken dan olie. Ondanks dat olie beter zou zijn voor je.ik vind persoonlijk aardappels gebakken in een combi van olie/boter ook smakelijker dan alleen in olie.
nomquote:Op donderdag 22 december 2011 13:19 schreef Pvoesss het volgende:
[..]
Nu je het zegt!!! dat doe ik ook![]()
Als ik aardappels met spekjes en ui maak
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |