mark_dabomb | donderdag 24 november 2011 @ 20:54 |
Ambachtelijk consumentenprogramma. Simpele vragen, hilarische antwoorden, wonderlijke televisie. De verslaggevers van de Keuringsdienst vragen zich af wat fabrikanten ze wijs willen maken. Op doodgewone vragen krijgen ze de meest bizarre antwoorden. http://sites.rvu.nl/page/856 | |
mark_dabomb | donderdag 24 november 2011 @ 20:54 |
GVD, topic titel vergeten. 'Waar de fles wijn eigendelijk ontkurkt wordt' | |
Knuck-les | donderdag 24 november 2011 @ 20:55 |
Marijn is zwanger? | |
MaximusTG | donderdag 24 november 2011 @ 20:56 |
Ah, mooi, de wijnaflevering. Hij wordt opgenomen, dus ik ga em zo even kijken met een lekker glaasje wijn. | |
Paul-89 | donderdag 24 november 2011 @ 20:57 |
Nog niks opgeschoten, op naar deel 4. | |
InTrePidIvity | donderdag 24 november 2011 @ 20:57 |
Nog een deel 4 ook | |
mark_dabomb | donderdag 24 november 2011 @ 20:57 |
Kijk dan hoe ze met haar arm over haar buik staat de hele tijd....en GVD weer een vervolg! | |
InTrePidIvity | donderdag 24 november 2011 @ 20:58 |
Aan die enorme fabriek te zien is het allemaal niet zo geheim als ze het afdoen | |
golfer | donderdag 24 november 2011 @ 20:59 |
Haha, over 4 weken deel 4. Maar nu dus nog geen stap verder gekomen. | |
Walter81 | donderdag 24 november 2011 @ 20:59 |
Dat zei ik laatst ook al. En het ergste: ik ben niet de vader :p | |
#ANONIEM | donderdag 24 november 2011 @ 20:59 |
Nice weer een vervolg. | |
Knuck-les | donderdag 24 november 2011 @ 20:59 |
beetje zinloze aflevering dit. | |
Toad | donderdag 24 november 2011 @ 21:00 |
Volgende keer iets minder terugblikken. Meer nieuwe info. | |
thettes | donderdag 24 november 2011 @ 21:00 |
Die was er vast gewoon niet. | |
ErkendFokker | donderdag 24 november 2011 @ 21:00 |
mee eens | |
Toad | donderdag 24 november 2011 @ 21:01 |
Dan hadden ze langer moeten zoeken en meer de tijd ervoor nemen. | |
Piles | donderdag 24 november 2011 @ 21:02 |
Druivenmost is ook geen geheim toch? Alleen er wijn van maken wel | |
thettes | donderdag 24 november 2011 @ 21:03 |
En alleen binnen de EU. Trouwens, weer die trieste TT? | |
FkTwkGs2012 | donderdag 24 november 2011 @ 21:09 |
ff in fb posten met een voorstel dan | |
MaximusTG | donderdag 24 november 2011 @ 21:28 |
Ben em nog aan het kijken, maar ik snap het probleem niet helemaal; -je kan wijn maken van geconcentreerd druivenmost, gist en water -dat mag niet in de EU -daarbuiten mag het vaak wel -wijn uit die landen wordt wel in EU geïmporteerd -dus er zullen vast wijnen in EU verkocht worden van concentraat -en ook van Europese sjoemelaars Oplossing : alle wijnen testen, en de regels voor alle wijnen laten gelden. | |
InTrePidIvity | donderdag 24 november 2011 @ 21:29 |
Aan het accent van die medewerker te horen staat die fabriek in Italië, maar dat kan natuurlijk afleiding zijn | |
MaximusTG | donderdag 24 november 2011 @ 22:08 |
Zoo, flesje wijn is ook weer leeg. Twas een Zuid-Afrikaanse, dus wie weet wel van concentraat.. Maar hij smaakte er niet minder om. :p | |
chufi | donderdag 24 november 2011 @ 22:52 |
Wijn een twijfelachtig produkt ...... en daar blijft het bij | |
FkTwkGs2012 | donderdag 24 november 2011 @ 23:05 |
omg de 22e pas de rest.... straks wordt marijn gekilled door de wijnmaffia en gaat het hele feest niet door | |
Steffie | vrijdag 25 november 2011 @ 00:46 |
Jammer dat ze niet vertelden waarom de nVWA hier niet aan mee wil werken. Gezien de uitslag van het isotopenonderzoek, lijkt het me voor die organisatie toch op z'n minst de moeite waard om er wat over te zeggen. Weet iemand wat een reden kan zijn waarom ze hier niets mee willen doen? Zij moeten toch voor ons de etikettering en traceerbaarheid controleren en toetsen aan nationale en EU-wetgeving? | |
golfer | vrijdag 25 november 2011 @ 01:08 |
Inderdaad vreemd. Vooral omdat diezelfde VWA in de eerste uitzending nogal verontwaardig reageerde en meteen zie het tot de bodem te willen uitzoeken. Is die wijnlobby dan zo machtig? | |
whY... | vrijdag 25 november 2011 @ 01:29 |
Marijn is toch niet zwanger? Ik moet eerst nog met haar trouwen maar zonder dollen, we zijn vrij weinig wijzer en ik heb 10 minuten tot 15 minuten terugblik gehad van een programma van 25 minuten... anyhoe wie is dat kleine meisje uit de andere uitzendingen? Of heb ik dat gemist uit het vorige topic? Verder heb ik wel zin in deel 4 maar ook in de komende uitzendingen gewoon omdat het een goed programma is. | |
Piles | vrijdag 25 november 2011 @ 18:17 |
Nou ja, 1 controleur hè, niet de hele VWA | |
Tourniquet | vrijdag 25 november 2011 @ 18:28 |
Sara de Monchy, deed toen ook mee met de "Kinderen van de Keuringsdienst" bijv. op 10:15 Was even aan het googlen en wtf, ze heeft al een topic op Mokkels: http://forum.mokkels.nl/5(...)-sara-de-monchy.html "Ze is dan ook niet echt een kind meer en zeker gisteren zag ze er lekker uit." | |
FkTwkGs2012 | vrijdag 25 november 2011 @ 18:55 |
ik vind d'r een irritant kutkind. aflevering 3 van wijn was ok alleen hadden ze 4 tegelijk ff moeten uitzenden | |
whY... | vrijdag 25 november 2011 @ 21:59 |
@ Tourniquet thanks, ik dacht even dat ze stagiaire was ofzo maar ze is nog niet helemaal 'Keuringsdienst van waarde' ze vraagt nog niet echt door en dat soort dingen, ze neemt dingen gewoon aan voor waarheid die best nog wel eens discutabel kunnen zijn. Jammer dat ze vorige keer dat t*ring eind kon fietsen met haar award maar om der nou een mokkel te noemen, hoe oud is ze? Ze hebben nooit meer op mijn mail gereageerd voor een kijkje achter de schermen... wel jammer eigenlijk. | |
Walter81 | maandag 28 november 2011 @ 11:53 |
Ik vind 13 jaar toch nog wel een leeftijd voor een kind hoor. Ze is niet lelijk, maar 'mokkels' klinkt voor mij als een nuekbaar persoon zeg maar. En iemand van 13 jaar moet voor mij minstens nog wel 5 jaar wachten hoor. | |
Tourniquet | maandag 28 november 2011 @ 12:54 |
Helemaal mee eens! Al is ze dacht ik 17, geen 13. | |
#ANONIEM | maandag 28 november 2011 @ 15:56 |
| |
thettes | donderdag 22 december 2011 @ 16:47 |
vanavond wijn deel 3 mensen! hopelijk wat minder knullig dan de deo-test. | |
alors | donderdag 22 december 2011 @ 17:01 |
deel 4 dan toch inmiddels al? | |
golfer | donderdag 22 december 2011 @ 17:06 |
Inderdaad, vanavond het laatste en 4e deel van wijn:
| |
thettes | donderdag 22 december 2011 @ 17:36 |
deel 4 inderdaad, denkfoutje | |
Erasmo | donderdag 22 december 2011 @ 19:42 |
Spannend. | |
Specularium | donderdag 22 december 2011 @ 19:43 |
Zo zonder DWDD is het helemaal niet te houden. | |
Erasmo | donderdag 22 december 2011 @ 20:06 |
Kijk je toch lekker SER of het journaal. | |
Specularium | donderdag 22 december 2011 @ 20:07 |
Ik kijk nog liever Dolf Jansen. | |
Erasmo | donderdag 22 december 2011 @ 20:09 |
Daarom geef ik je ook een alternatief. | |
Pietverdriet | donderdag 22 december 2011 @ 20:18 |
Wat een eikel is dat. | |
Erasmo | donderdag 22 december 2011 @ 20:24 |
2 minute warning! | |
golfer | donderdag 22 december 2011 @ 20:32 |
Gaan we eerst weer 20 minuten alles herhalen wat we al gezien hebben? | |
Specularium | donderdag 22 december 2011 @ 20:32 |
Dat bellen met de klantenservice elke keer geeft toch wel een lekker huiskamergevoel. | |
Walter81 | donderdag 22 december 2011 @ 20:33 |
Wéér die terugblikken... Begin nou maar :p | |
Specularium | donderdag 22 december 2011 @ 20:38 |
Krijgen we eerst een tour van het terrein? | |
Pietverdriet | donderdag 22 december 2011 @ 20:51 |
Hamsterwijn | |
chufi | donderdag 22 december 2011 @ 20:52 |
ruikt muf dus | |
Bosbeetle | donderdag 22 december 2011 @ 20:52 |
Als die natuurkunde mensen nou eens gewoon even uitleggen wat een isotoop is hoeven ze ook niet zo geheimzinnig te doen zuurstof 18 is zuurstof dat 2 zwaarder is dan normale zuurstof 16, deuterium is waterstof dat 1 zwaarder is dan waterstof ( 2 ipv 3), de waarden die ze meten is de verhouding tussen normaal en zware atomen en dat zou dan gelezen kunnen worden als een signature. het is tenslotte geen rocket science een isotoop meting | |
golfer | donderdag 22 december 2011 @ 20:54 |
Om daar te mogen werken in dat Groningse lab moet je wel een hangsnor hebben. | |
Pietverdriet | donderdag 22 december 2011 @ 20:54 |
Journalisten snappen het niet | |
golfer | donderdag 22 december 2011 @ 20:54 |
Lijkt mij lekker. | |
Bosbeetle | donderdag 22 december 2011 @ 20:55 |
Een makkelijke wijn | |
Specularium | donderdag 22 december 2011 @ 20:56 |
Ik stoor me erg aan die jeugdjournaal-approach voor volwassenen. Het is ook overal, zelfs P&W doet er aan mee. | |
Bosbeetle | donderdag 22 december 2011 @ 20:56 |
Conclusie we weten nog niks | |
Specularium | donderdag 22 december 2011 @ 20:56 |
Dat lijkt een beetje de rode draad in het programma te zijn. | |
Bosbeetle | donderdag 22 december 2011 @ 20:57 |
Ja vooral niet zeggen wat je bedoelt want dat is eng. Die gewicht/lengte analogie raakte ook kant nog wal! | |
Pietverdriet | donderdag 22 december 2011 @ 21:00 |
Jeez, ga gewoon naar een goede uni in Duitsland en laat daar het onderzoek herhalen, zo moeilijk is dat niet. Wat een prutsers. | |
Specularium | donderdag 22 december 2011 @ 21:00 |
Bijv. toen Antonie Kamerling dood ging waren er in elk programma bekende of minder bekende psychologen. Als je het dan hebt over depressie kun je bijvoorbeeld uitleggen wat serotonine of dopamine doet. Niemand van de 'experts' nam die moeite. Het werden collectief 'geluksstofjes' genoemd. | |
Bosbeetle | donderdag 22 december 2011 @ 21:04 |
Ik ben voor duidelijk dingen uitleggen dus een vergelijking of een versimpeling her en der is prima, maar dit is inderdaad gewoon om de hete brij heen draaien. Je zag die natuurkundigen het nog proberen om deuterium zo normaal mogelijk te gebruiken maar daarmee liepen ze tegen de dichte deur die marijn heet op... Krijgen ze op de journalistiek school geen natuurkunde? (of algemene kennis) Ik zou als ik als ik marijn was en in een programma een item moet maken over isotopen onderzoek iig even nazoeken wat isotopen zijn en wat je met zo'n onderzoek kunt meten. | |
golfer | donderdag 22 december 2011 @ 21:05 |
En wat was nou het beloofde advies voor de feestdagen? | |
MaximusTG | donderdag 22 december 2011 @ 21:06 |
Ja, het is triest, maar waar. Nederlanders zijn dom . En de deskundigen die dan over "moeilijke dingen" vertellen proberen het ook begrijpelijk te houden voor de leken. En het is lastig om in te schatten hoe "dom" die leken zijn.. Ben em via timeshift aan het kijken, dus bij mij is ie nog niet afgelopen. Maar ligt het aan mij of is 3 flessen British Wine voor 10 pond!! nog steeds best duur als je kijkt naar "normale" wijnen (althans, dat denken we dus ) in NL? | |
Erasmo | donderdag 22 december 2011 @ 21:07 |
Ben een beetje teleurgesteld eerlijk gezegd, had meer verwacht. Alsof er inderdaad alleen maar in die twee laboratoria isotoopmetingen gedaan kunnen worden, breng je wijn dan naar wat andere. Hell, rij voor mijn part net zo lang een vrachtwagen met most achterna tot ie bij een wijnfabriek het terrein op gaat! | |
Isabeau | donderdag 22 december 2011 @ 21:08 |
Ik kan me wezenloos ergeren aan de versimpeling van dat soort dingen. Maar er was dus ook geen advies qua wijn voor de feestdagen | |
Bosbeetle | donderdag 22 december 2011 @ 21:10 |
Ik twijfel nog wat je daadwerkelijk kunt aantonen met zo'n isotoop meting, kijk als je (zoals de natuurkundigen ook al aangaven) weet wat je isotoop waarden zijn kun je dat zo aanpassen. Ook kun je water gebruiken uit dezelfde streek en zelfde leeftijd als waar de druiven groeien en dan zullen de waarden niet zoveel verschillen als de waarden uit wijn. | |
Bosbeetle | donderdag 22 december 2011 @ 21:10 |
Geen hamsterwijn nemen en ook geen gemakkelijke wijn. | |
Pietverdriet | donderdag 22 december 2011 @ 21:26 |
Reken dat wijn in de uk twee, twee en een half keer zo duur is als in nl | |
Kidney_bean01 | vrijdag 23 december 2011 @ 00:24 |
vast af en toe ook wel bij de AH te koop...... vond het maar een slechte aflevering waarvan je niet veel wijzer werd | |
Specularium | vrijdag 23 december 2011 @ 00:34 |
Het programma is ook gewoon klaar. Ze zullen wel een contract moeten uitdienen maar ze hebben er zelf ook geen zin meer in. | |
golfer | vrijdag 23 december 2011 @ 00:37 |
Vanaf volgend jaar dus ook overgenomen door de KRO. | |
Tim_Schuhmacher | vrijdag 23 december 2011 @ 00:42 |
Volgens mij was het gewoon voor de makers ook een teleurstellend resultaat, maar in de vorige aflevering was een vervolg al aangekondigd dus moest er iets uitgezonden worden. | |
MaximusTG | vrijdag 23 december 2011 @ 00:53 |
Ach, tis gewoon slecht aangepakt. Als ze een beetje nagedacht hadden, dan hadden ze tenminste het onderzoek in dat Franse lab met dezelfde randvoorwaarden als dat in Groningen laten uitvoeren. En eigenlijk hadden ze nog wel twee labs mogen opzoeken. | |
thettes | vrijdag 23 december 2011 @ 01:05 |
Die was toch juist wel aardig, alleen wat onduidelijk uitgelegd. Hij bedoelde volgens mij dat als je op zoek bent naar het kenmerk overgewicht, kom je niet ver met enkel gewicht meten of enkel lengte. Pas als je de twee combineert heb je een goede pakkans. Bij wijn wordt dat dus op zoek naar verdunning, en pas als je zowel waterstof als zuurstofisotopen meet dan heb je een redelijke kans op een positief resultaat (positief op het criterium verdunning). | |
chufi | vrijdag 23 december 2011 @ 01:29 |
Ja zoiets, volgens mij moet je zelfs de lokatie van herkomst van het water kunnen detecteren. Als dan blijkt dat er Belgisch bronwater is gebruikt, is dat heel duidelijk .... | |
Ferdii | vrijdag 23 december 2011 @ 01:49 |
Klinkt alsof ik het voor niets heb opgenomen | |
FkTwkGs2012 | vrijdag 23 december 2011 @ 02:13 |
nou, de kvk heeft wel afgedaan uren vullen zijn ze goed in. inhoud is weg. | |
Walter81 | vrijdag 23 december 2011 @ 10:03 |
Vergeet niet dat dat linkse zenders zijn. En het gemiddeld IQ van linkse kijkers ligt nou eenmaal wat lager | |
#ANONIEM | vrijdag 23 december 2011 @ 10:29 |
Precies. Maar het is dus wel nogal klungelig dat ze nu pas in Groningen om een uitleg hebben gevraagd wat die grafiek nou precies inhield. Als ze dat meteen de eerste keer hadden gedaan, dan hadden ze ook bij dat Franse lab de juiste vragen kunnen stellen. | |
#ANONIEM | vrijdag 23 december 2011 @ 10:33 |
En waarom hebben ze niet in Groningen laten onderzoeken waar zo'n Engelse nepwijn in de grafiek komt? | |
MaximusTG | vrijdag 23 december 2011 @ 11:05 |
Dat heeft geen zin, omdat er niet op die wijnen staat waar de druiven vandaan komen . Dus weet je ook niet welk water je zou verwachten. Wat ze doen bij die isotopenanalyse is de verhouding tussen de isotopen van zuurstof en tussen die van waterstof in een sample water. Als je alleen naar de waarde voor zuurstof kijkt dan kan het dus zo zijn dat je een sample niet als verdacht aanmerkt (omdat de waarde voor zuurstof niet afwijkt), terwijl eigenlijk de waarde voor waterstof wel verschillend is. Maar die hadden ze dus niet gemeten in Frankrijk. [ Bericht 47% gewijzigd door MaximusTG op 23-12-2011 11:11:54 ] | |
Zipportal | vrijdag 23 december 2011 @ 13:36 |
Waarom gaan ze gewoon niet terug naar Frankrijk en meten ze beide waarden? In Groningen hadden beide waardes gemeten en in Frankrijk. Terug naar Frankrijk en laat het nu nog een keer onderzoeken. Niets zeggende aflevering. Eerste een hele lange intro en daarna keul. | |
merino | vrijdag 23 december 2011 @ 15:07 |
Ze zitten duidelijk telkens vast aan een deadline waardoor ze toch iets monteren met het materiaal wat ze hadden. Begrijp zelf dan niet waarom ze niet gewoon aflevering 2+3 hadden overgeslagen en lekker de tijd hadden genomen om in de laatste (en dan dus tweede) aflevering de nieuwe onderzoeksresultaten te presenteren. Nu was het gewoon te lang over te weinig. En ja ook mij valt op dat het programma steeds meer kinderniveau krijgt. Wat ik me kan herinneren was dat in de Klootwijk tijd toch anders. | |
Pietverdriet | vrijdag 23 december 2011 @ 15:08 |
Volgens mij is dit programma niet meer echt, maar een formule aangelengt met water. | |
thettes | vrijdag 23 december 2011 @ 15:11 |
Ik vond het ook altijd ware kunstwerkjes qua montage. Die aflevering over 'oud' hout, inhoudelijk misschien niet fantastisch, maar een genot om naar te kijken. | |
#ANONIEM | donderdag 29 december 2011 @ 18:25 |
Herhaling vanavond? | |
golfer | donderdag 29 december 2011 @ 18:55 |
Over die homeopathische troep. | |
Pietverdriet | donderdag 29 december 2011 @ 18:56 |
Zwakke uitzending. | |
Isabeau | donderdag 29 december 2011 @ 19:01 |
Ik las vandaag ergens dat homeopathie de op één na meest toegepaste 'geneeswijze' ter wereld was. Na Chinese kruidengeneeskunst en voor conventionele geneeskunde | |
Pietverdriet | donderdag 29 december 2011 @ 19:03 |
Vraag me af wat de mensen die dat stuk hebben geschreven bedoelen met hommeopatie, en waar ze hun claim op baseren. | |
Isabeau | donderdag 29 december 2011 @ 19:05 |
Ze bedoelen de 'verdun & schud'methode waarmee je aandoeningen met een soortgelijke ziekmaker bestrijdt Stond in het boek 'Wat een Onzin!' over wetenschap en het paranormale waarin ze homeopathie een hoofdstuk hebben gegeven en het fopgeneeskunde noemen. Er is een literatuurverwijzing naar Chatwin (2008): 245. Chatwin J. (2008) 'Pre-empting "Trouble"in the Homoeopathic Consultation', Journal of Pragmatics 40:244-56. [ Bericht 19% gewijzigd door Isabeau op 29-12-2011 19:11:01 ] | |
Isabeau | donderdag 29 december 2011 @ 19:16 |
ok, artikel gevonden en daarin staat: "According to the World Health Organisation homoeopathy is the second most used form of medicine in the world - Chinese medicine is first, herbalism is third and conventional medicine is fourth' (Chapell, 1999) | |
Pietverdriet | donderdag 29 december 2011 @ 19:18 |
Goh, dt het WHO het nog als medicine ziet, en niet quackery | |
Isabeau | donderdag 29 december 2011 @ 19:20 |
Ze sommen alleen op wat mensen gebruiken om iets te genezen; er staat niet dat mensen er beter van worden. Als het voodoo was geweest waar iedereen zich massaal toe wendt dan had dat er bij gestaan | |
Bosbeetle | donderdag 29 december 2011 @ 19:22 |
Ja maar dat is het dus niet, je meet de isotopen ratio van zuurstof en die van waterstof, die beide in water zitten. Je kunt er dan uithalen of deze ratio hetzelfde zijn als in de wijn of anders (door vervuilend water). Met die lengte gewicht analogie maakt hij het nodeloos ingewikkeld alsof je 2 verschillende dingen meet. In beide gevallen meet je isotopen ratio, bij gewicht lengte meet je gewicht en lengte. Voor mij werd het er iig niet duidelijker op. | |
Pietverdriet | donderdag 29 december 2011 @ 19:28 |
Tja, ik denk wel eens dat ik gewoon te eerlijk ben, de mensheid wil bedrogen worden, en over het algemeen kwader op mensen die hun illusies ontnemen dan op oplichters. | |
Isabeau | donderdag 29 december 2011 @ 19:31 |
Maar goed, ik plaatste het hier omdat mijn eigen mond er van openviel Je kan idd bijna niet geloven dat mensen zó graag willen worden opgelicht èn het verklaart de populariteit van producten als Oscillo-etc en de hoeveelheid geld die daarachter zit. | |
Pietverdriet | donderdag 29 december 2011 @ 19:35 |
Die zonder eend suikerpilletjes zijn het meest verkochte homeopatische middel ter wereld. | |
Kidney_bean01 | donderdag 29 december 2011 @ 20:43 |
Die pilletjes zijn ook ongelofelijk duur trouwens!! | |
Pietverdriet | donderdag 29 december 2011 @ 20:44 |
¤¤¤¤¤¤¤¤ Waarschijnlijk werken dure placebos beter dan goedkope. | |
Isabeau | donderdag 29 december 2011 @ 20:50 |
Dat klopt | |
quirina | donderdag 29 december 2011 @ 21:01 |
Wat zit er in? Verotte eende ingewanden toch? | |
Erasmo | donderdag 29 december 2011 @ 21:11 |
Als je nou eerst eens de aflevering kijkt... | |
FkTwkGs2012 | donderdag 29 december 2011 @ 21:43 |
ik ga hem nog wel kijken maar hun insteek wordt wel steeds minder. het is meer dak hoop dat het opeens weer een goed programma is enzo dan dat ik denk dat dat het ook is. * teleurgesteld kijkt * | |
Zelva | vrijdag 30 december 2011 @ 09:52 |
Nee, water. En, oh ja, water geloof ik. | |
Pietverdriet | vrijdag 30 december 2011 @ 09:58 |
Nope
| |
Guus Muisarm | vrijdag 30 december 2011 @ 14:53 |
Die vent is verschrikkelijk als presentator man. Zelfs in z'n 2 minuten stukskes issie nog langdradig. Dat 3 keer dezelfde vraag achter elkaar komt ook nog van hem af denk ik. Z'n column in onze krant is wel leuk om te lezen trouwens. | |
FkTwkGs2012 | zondag 8 januari 2012 @ 18:49 |
toiletpapier staat als nieuw op uitzendinggemist. die hadden we al gehad toch | |
Guus Muisarm | zondag 8 januari 2012 @ 22:26 |
Yup, ff gekeken is inderdaad een oude aflevering. | |
fotostarter | maandag 16 januari 2012 @ 18:08 |
In mijn ogen kijk ik liever klootwijk zijn serie, dan de KVW | |
alors | maandag 16 januari 2012 @ 18:44 |
Om 20.20 op Ned 2 trouwens de Slag om Nederland met oa Roland Duong en Teun vd Keuken. Beetje hetzelfde idee maar dan over wie bepaalt hoe Nederland eruit ziet, vastgoed en politiek. | |
golfer | maandag 16 januari 2012 @ 18:57 |
Nogal anders dan de keuringsdienst hoor. | |
alors | maandag 16 januari 2012 @ 19:13 |
Ik heb het nog niet gezien maar ze gingen wel weer bellen en kritische vragen stellen, en uitzoeken hoe die wereld in elkaar zit. Ja het is een heel andere wereld en zal vast anders zijn, maar de maatschappij kritische VPRO kijker zal het, net als de KVW, wel kunnen aanspreken. | |
Piles | maandag 16 januari 2012 @ 19:27 |
Open er een topic over, of is dat er al? | |
FkTwkGs2012 | maandag 16 januari 2012 @ 19:29 |
thx 4 the tip ga zeker een aflevering kijken | |
FkTwkGs2012 | maandag 16 januari 2012 @ 23:56 |
begonnen met kijken, ziet er veelbelovend uit (waarschijnlijk ook de reden dat kvw niet veel soeps meer is ) | |
FkTwkGs2012 | dinsdag 17 januari 2012 @ 00:16 |
afgekeken. vette aanrader | |
Piles | dinsdag 17 januari 2012 @ 00:18 |
[VPRO] De Slag om Nederland: over vastgoed & leegstand | |
borisz | vrijdag 27 januari 2012 @ 12:39 |
| |
MaximusTG | vrijdag 27 januari 2012 @ 12:41 |
al wil de KRO wel de onderwerpkeuze gaan uitbreiden. Zo zullen, naast de gebruikelijke alledaagse producten, ook meer nieuwsgerelateerde onderwerpen aan bod komen. | |
Paul-89 | vrijdag 27 januari 2012 @ 12:56 |
Ajouad is wel een goede versterking. | |
Brentmeister | vrijdag 27 januari 2012 @ 13:58 |
| |
Pietverdriet | vrijdag 27 januari 2012 @ 15:31 |
Oh dear, gaan ze het programma vetter maken, met een presentatrice die het volk verteld wat er gebeurd. Kom er maar in Tros Radar of Kassa van de Vara. Daar zaten we op te wachten | |
golfer | vrijdag 27 januari 2012 @ 15:37 |
Ik vraag me inderdaad af of dit een verbetering zal opleveren. Ben bang dat het steeds meer gaat lijken op alle andere consumentenzaken-programma's die er al zijn. | |
MaximusTG | vrijdag 27 januari 2012 @ 15:49 |
Ja precies, dat bedoelde ik inderdaad. Krijgen we straks maatschappelijke vraagstukken die ze gaan onderzoeken... Nee, ik wil afleveringen over een specifiek product, liefst met allerlei geheime fabrieken waar onze verslaggevers mysterieus worden afgewezen, waarna we via een omweg alsnog achter de onthutsende waarheid komen!!! | |
themole | vrijdag 27 januari 2012 @ 15:51 |
Dit dus, dat is de kracht van de keuringsdienst. Nieuws maken ipv inspelen op de actualiteit. | |
TargaFlorio | vrijdag 27 januari 2012 @ 19:48 |
Begin van het einde... | |
Pietverdriet | vrijdag 27 januari 2012 @ 21:18 |
Now this is not the end. It is not even the beginning of the end. But it is, perhaps, the end of the beginning. | |
#ANONIEM | zaterdag 28 januari 2012 @ 00:10 |
Ik denk dat het dan eerder zal gaan lijken op De Rekenkamer of de Slag om Nederland. | |
borisz | maandag 26 maart 2012 @ 16:50 |
Nieuw seizoen. Nieuwe Omroep: KROUitzending: 29 maart 2012, 20:25 uur op Nederland 3. [ Bericht 30% gewijzigd door borisz op 26-03-2012 16:57:56 ] | |
HenkieVdV | maandag 26 maart 2012 @ 19:52 |
Heb er weer zin in. Leuk programma. | |
golfer | woensdag 28 maart 2012 @ 16:04 |
| |
Bosbeetle | woensdag 28 maart 2012 @ 16:05 |
oh krijg je dat soort bangmakerij weer | |
#ANONIEM | woensdag 28 maart 2012 @ 16:10 |
Filet americain: 'Te veel bacteriën en soms zelfs van varkensvlees' http://s.vk.nl/3232406 | |
Bosbeetle | woensdag 28 maart 2012 @ 16:16 |
Dat varkensvlees is dan wel weer kwalijk omdat je dat idd niet verwacht in filet americain | |
Walter81 | donderdag 29 maart 2012 @ 08:16 |
Het feit dat je het niet verwacht is niet het punt. Varkens zijn 'onrein', dat wil zeggen: ze eten hun eigen poep. Met als gevolg dat varkensvlees dus schadelijke bacteriën bevatten. Daarom moet varkensvlees verhit worden voor consumptie. Dit in tegenstelling tot rundvlees, aangezien een koe dit niet heeft. | |
#ANONIEM | donderdag 29 maart 2012 @ 08:51 |
Ik zou zeggen: niet alleen het punt | |
Walter81 | donderdag 29 maart 2012 @ 11:52 |
Nou ja, mijn verwachtingen zijn geen probleem. Ik verwacht bij zoiets namelijk altijd al dat er vanalles doorheen zit. | |
themole | donderdag 29 maart 2012 @ 13:24 |
Dat varkensvlees is wel een kwalijke zaak, dat hoort absoluut niet in filet americain als je gaat kijken naar de veiligheid van het voedsel. | |
Bosbeetle | donderdag 29 maart 2012 @ 13:27 |
Achja een koe eet ook wel eens dingen die niet gezond zijn. Het vlees van een varken is in principe net zo steriel als dat van een koe of welk dier dan ook... | |
Karrel_Laaglawaai | donderdag 29 maart 2012 @ 14:24 |
Ik vind varkensvlees in de Filet Americain echt schandalig. Dat kan gewoon niet. Ik heb in een slagerij gewerkt en heb een hoop rotzooi meegemaakt, maar de filet americain was heilig. Gebraden gehakt daarentegen zal ik nooit meer eten. Daar ging gewoon groen vlees is. | |
Bosbeetle | donderdag 29 maart 2012 @ 14:25 |
Vlees moet toch eerst goed afsterven.. Ik ben niet zo benauwd voor dat soort dingen, heb ook wel eens pekelvlees gehad waar daarvoor maden op gezeten hadden gewoon goed wegsnijden en niets aan de hand... | |
Palomar | donderdag 29 maart 2012 @ 15:48 |
Ben ook wel benieuwd naar die aflevering hoe de resultaten precies tot stand zijn gekomen. Ik begrijp dat ze ook getest hebben bij broodjeszaken. Dan kan het natuurlijk makkelijk in contact komen met een varkensvleesproduct. Neem aan dat dat bij de filet americain uit de supermarkt niet het geval is. Net als die bacteriën. | |
Piles | donderdag 29 maart 2012 @ 20:08 |
Ik zit klaar | |
BBQSausage | donderdag 29 maart 2012 @ 20:29 |
En het is begonnen | |
Felagund | donderdag 29 maart 2012 @ 20:29 |
Het begint, straks maar eens terugkijken, mijn stream houdt er na 5 minuutjes waarschijnlijk mee op. | |
NoCigar | donderdag 29 maart 2012 @ 20:30 |
Ik heb nu al buikpijn! | |
#ANONIEM | donderdag 29 maart 2012 @ 20:31 |
Vind die nieuwe nu al vervelend | |
trovey | donderdag 29 maart 2012 @ 20:33 |
Bedorven filet is geen aanrader....week doodziek geweest...en ik rook en zag er niets vreemds aan. | |
thettes | donderdag 29 maart 2012 @ 20:35 |
epos, dé sauzenmaker van nederland | |
Palomar | donderdag 29 maart 2012 @ 20:37 |
Zijn dit allemaal nieuwe presentators ofzo? (behalve Marijn). | |
#ANONIEM | donderdag 29 maart 2012 @ 20:37 |
Wat een lange vent die TNO er | |
Felagund | donderdag 29 maart 2012 @ 20:38 |
Volgens mij zijn er maar twee nieuwe? En drie die mee zijn gegaan naar de KRO. | |
NoCigar | donderdag 29 maart 2012 @ 20:38 |
Maandagavond jl moest ik alleen eten en had zin in iets ranzigs. Een of andere Griekse schotel besteld. Sindsdien de vreselijkeste buikkrampen, tot net aan toe. Het wordt gelukkig minder. Ik ben nu even wat gefocuset op voedselveiligheid. | |
BBQSausage | donderdag 29 maart 2012 @ 20:38 |
Idem. | |
trovey | donderdag 29 maart 2012 @ 20:38 |
Of is die andere korter dan gemiddeld en die man net even iets langer? | |
#ANONIEM | donderdag 29 maart 2012 @ 20:39 |
Hoeveel seizoenen is Marijn nu al zwanger? | |
trovey | donderdag 29 maart 2012 @ 20:39 |
Ik heb een week nadat het begon niet gegeten, ik werd zelfs misselijk van de krantenadvertentie van de plaatselijke supermarkt. | |
thettes | donderdag 29 maart 2012 @ 20:40 |
maarten | |
Palomar | donderdag 29 maart 2012 @ 20:40 |
Ohja, Maarten is er ook nog met zn ouwe Volvo | |
alors | donderdag 29 maart 2012 @ 20:41 |
FUUUU gemist | |
thettes | donderdag 29 maart 2012 @ 20:41 |
leuk | |
BBQSausage | donderdag 29 maart 2012 @ 20:42 |
Wat gemist? | |
trovey | donderdag 29 maart 2012 @ 20:42 |
Gewoon vreten kerel. | |
Palomar | donderdag 29 maart 2012 @ 20:42 |
6pack | |
Palomar | donderdag 29 maart 2012 @ 20:43 |
ze zit nu in haar 26e maand. | |
trovey | donderdag 29 maart 2012 @ 20:43 |
En een olifant hoeft maar 24. | |
Oidipous | donderdag 29 maart 2012 @ 20:43 |
Dat lab doet me denken aan Breaking Bad. | |
Piles | donderdag 29 maart 2012 @ 20:44 |
Whehe, inderdaad Kijken of er een plastic zak uit de emmer komt | |
Palomar | donderdag 29 maart 2012 @ 20:44 |
Cooking filet | |
Felagund | donderdag 29 maart 2012 @ 20:44 |
Niet zeiken op Marijn. | |
thettes | donderdag 29 maart 2012 @ 20:45 |
net op tv: http://keuringsdienstvanw(...)_americain_-_artikel Pagina niet gevonden De gevraagde pagina is niet gevonden. omg | |
alors | donderdag 29 maart 2012 @ 20:45 |
Als je zwanger bent mag je toch heul geen filet americain? | |
trovey | donderdag 29 maart 2012 @ 20:45 |
IK zeg dan ook niet dat ze een olifant is, ik geef alleen maar aan dat een olifant 24 maanden moet. | |
NoCigar | donderdag 29 maart 2012 @ 20:46 |
Worséstersaus. | |
Palomar | donderdag 29 maart 2012 @ 20:46 |
Worstensaus | |
alors | donderdag 29 maart 2012 @ 20:46 |
Het hele begin | |
Piles | donderdag 29 maart 2012 @ 20:46 |
Hoe spreek je dat eigenlijk uit? Lekker spul trouwens | |
thettes | donderdag 29 maart 2012 @ 20:46 |
Ik zeg altijd woester omdat ik dacht dat dat zo hoort? | |
Sheepcidus | donderdag 29 maart 2012 @ 20:47 |
wuster sauce | |
Palomar | donderdag 29 maart 2012 @ 20:47 |
Ziet hem roeren | |
#ANONIEM | donderdag 29 maart 2012 @ 20:48 |
Het is toch opvallend? | |
trovey | donderdag 29 maart 2012 @ 20:48 |
Worcestersaus | |
alors | donderdag 29 maart 2012 @ 20:48 |
Ajouad eindelijk eyecandy for girls bij de KvW | |
NoCigar | donderdag 29 maart 2012 @ 20:49 |
Zoiets ja. Hoort zo'n sausmaker toch te weten. | |
Felagund | donderdag 29 maart 2012 @ 20:49 |
Ik heb hier geen beeld meer, dus ik kan niet oordelen. | |
BBQSausage | donderdag 29 maart 2012 @ 20:49 |
Da's wel balen. Gelukkig is er straks nog uitzending gemist. | |
NoCigar | donderdag 29 maart 2012 @ 20:52 |
Voor varkensvlees is het eigenlijk heel hygiënisch. | |
thettes | donderdag 29 maart 2012 @ 20:53 |
kom op, maak dan ook even bekend welke filets het zijn | |
#ANONIEM | donderdag 29 maart 2012 @ 20:53 |
Haha "dat kan ik beter aan jou vragen" | |
BBQSausage | donderdag 29 maart 2012 @ 20:54 |
Die gast mag wel weer stoppen bij Kvw, past er totaal niet bij. | |
NoCigar | donderdag 29 maart 2012 @ 20:54 |
Jammer dat ze geen supermarktfilet getest hebben. Bij broodjeszaken kan ik me nog wel iets voorstellen bij mindere hygiëne. [ Bericht 43% gewijzigd door NoCigar op 29-03-2012 21:02:13 ] | |
trovey | donderdag 29 maart 2012 @ 20:54 |
Was dat het al | |
alors | donderdag 29 maart 2012 @ 20:55 |
Die Turk? Ja die vind ik ook niet echt ehm geschikt... | |
Mylene | donderdag 29 maart 2012 @ 20:55 |
Ja, hij is leuk. | |
hole1988 | donderdag 29 maart 2012 @ 20:59 |
Ik vind het toch jammer dat het naar de KRO is gegaan. | |
Felagund | donderdag 29 maart 2012 @ 21:07 |
http://keuringsdienstvanw(...)_americain_-_artikel Hij doet het nu wel. | |
golfer | donderdag 29 maart 2012 @ 21:09 |
Moest ook wel even wennen aan met name die ene nieuwe, die Ersin Kiris. Die andere, Ajouad El Miloudi kende ik al van de Rekenkamer. Verder geen nieuws uit de uitzending gekomen wat niet al van te voren bekend was gemaakt. | |
Gramulanion | donderdag 29 maart 2012 @ 21:15 |
Alleen maar paupers nog bij dit programma. | |
Poison_Mushroom | donderdag 29 maart 2012 @ 21:15 |
Ik eet mijn koeien altijd levend. Dat is gezonder. | |
rubbereend | donderdag 29 maart 2012 @ 21:26 |
Hoppe één uitzending en meteen serveren mensen het af, of een nieuwe presentator af. Kan me voorstellen dat je in een dergelijk programma je draai moet vinden en de toon. | |
BBQSausage | donderdag 29 maart 2012 @ 23:19 |
Ja, die ja. Meneertje die net iets te populair doet. | |
Kidney_bean01 | donderdag 29 maart 2012 @ 23:49 |
Vond het ook niet een sterke aflevering. Ze stonden in de broodjeszaken al klaar met de camera, gaan ze een toneelstukje spelen.. 'gast van KvW komt binnen' ' Hallo ik wil graag een broodje Filet Americain'. Dan weet je al dat die broodjeszaken de beste variant meegeven in de zaak. Doe dat dan met een verborgen camera-effect, zodat je een 'alledaagse variant' meekrijgt. Verder heb ik volgensmij een aantal maanden geleden al eens in een krant gelezen dat de hygiene bij die broodjeszaken qua Filet Americain niet al te best is, dus echt een vernieuwend onderzoek was het niet. Trouwens, die Marijn, hoe oud is ze? Klinkt het stom als ik haar nog zo jong vind, en dan al aan de kids? | |
Tourniquet | vrijdag 30 maart 2012 @ 00:03 |
Marijn is van 1982. Ze is dus 29 of 30. | |
Andyy | vrijdag 30 maart 2012 @ 00:08 |
Maar dat is zo ongeveer met alle programma's. Toen hij naar Brussel ging had hij ook gewoon broodjes bij tankstations gekocht zonder camera. En je zag 'm niet 20 keer een zaak binnen lopen voor broodjes | |
Rapaille | vrijdag 30 maart 2012 @ 00:50 |
Die Ersin Kiris is irritant. Spreekt ook slecht Nederlands, begrijp niet wat ie' in dit programma doet. Ajouad is wel goed, maar die heeft de ervaring van de Rekenkamer. Dat lijkt er heel erg op, en het nieuwe programma is een soort combinatie tussen de KvW en de Rekenkamer. | |
golfer | vrijdag 30 maart 2012 @ 01:07 |
Goh. Steeds meer users die doorkrijgen hoe een TV-programma wordt gemaakt. | |
Kidney_bean01 | vrijdag 30 maart 2012 @ 09:43 |
ja dat begrijp ik, maar 'vroeger' in dit programma gebeurde dit volgensmij niet... ik weet niet, toen kwam het wat betrouwbaarder over.. | |
Bosbeetle | vrijdag 30 maart 2012 @ 09:53 |
Ik heb deze aflevering niet gezien maar wat ik leuk vond was die oprechte verbazing bij het lezen van ingrediënten etc. op verpakkingen in de eerste afleveringen en dan uitzoeken hoe dat dan zit. Bij latere afleveringen leek het meer een gespeelde naieviteit... Het zal ook lastig zijn om altijd maar leuke onderwerpen te vinden en bij veel onderwerpen zullen ze met een beetje gezond nadenken ook zelf wel de conclusie kunnen bedenken. Bijvoorbeeld die aflevering over zijde in shampoo als er staat gedehydrogeneerd zijde dan kun je zelfs als niet bioloog al snel inzien dat het niet meer is dan wat aminozuren. (dat kijkje bij die rupsen was dan wel weer leuk) | |
Walter81 | vrijdag 30 maart 2012 @ 10:18 |
Die verbazing snapte ik niet. Het is toch logisch dat op die verpakking niet 'Worcestersaus' staat, maar juist de ingrediënten van de basisproducten. Hoe weet je anders of er bv stoffen inzitten waar je allergisch voor bent. | |
Mylene | vrijdag 30 maart 2012 @ 10:22 |
Ze hadden wel verhaal mogen halen bij de fabrikant met varkensvleesresten. | |
Bosbeetle | vrijdag 30 maart 2012 @ 10:30 |
Nouja bijvoorbeeld over magere spek hoe kan spek mager zijn... of waarom natuurlijke tomaten duurder zijn dan 'niet natuurlijke'.. dat vind ik wel grappige vragen. Maar als er opstaat dat er gedehydrogeneerd zijde in de shampoo zit en dan gaan vragen wat dat is vind ik een beetje matig. | |
Gramulanion | vrijdag 30 maart 2012 @ 11:09 |
Dat vrouwtje dat bij de vorige serie ook al zat vond ik toen ook veruit de slechtste. | |
#ANONIEM | vrijdag 30 maart 2012 @ 22:02 |
Godver die ene vent kwam gewoon eng en bedreigend over.. Hopelijk kicken ze die snel.. | |
HenkieVdV | zaterdag 31 maart 2012 @ 13:27 |
Wie? | |
golfer | donderdag 5 april 2012 @ 12:00 |
Vanavond: Soms zijn ze vreemd en uniek, doorgaans simpel en hetzelfde: glazen om uit te drinken. Keuringsdienst van Waarde onderzoekt glas. Blijkbaar moet je voor echt bijzondere glazen bij de IKEA zijn. Mondgeblazen staat erop. Ieder stuk uniek. En dat voor nog geen 1,50 euro per stuk. Hoe kan dat? Zoveel goedkope glazen, zijn die echt allemaal door een mensenmond geblazen? De Keuringsdienst van Waarde breekt, in de uitzending zijn hoofd over het IKEA wijnglas en komt uit in China. Het land waar mensen goedkoper kunnen produceren dan machines. | |
alors | donderdag 5 april 2012 @ 20:28 |
Begonnen! | |
StephanL | donderdag 5 april 2012 @ 20:29 |
Mond geblazen glazen, dat geloof je zelf toch niet. | |
Sideshowbobbie | donderdag 5 april 2012 @ 20:30 |
Ben benieuwd wat er uitkomt | |
alors | donderdag 5 april 2012 @ 20:32 |
Ajouad | |
#ANONIEM | donderdag 5 april 2012 @ 20:34 |
1000 Chineze vrouwtjes staan dag en nacht te blazen voor Ikea!! | |
Tim_Schuhmacher | donderdag 5 april 2012 @ 20:35 |
Maar er staat toch op het stickertje: mondgeblazen kwaliteit. Dat hoeft niet perse te beteken dat het mondgeblazen is. | |
alors | donderdag 5 april 2012 @ 20:39 |
Dat verandert de zaak wel ja. | |
Walter81 | donderdag 5 april 2012 @ 20:40 |
Nee precies. 'hand made quality'. Het woord quality laten ze steeds achterwege om een programma te maken. Er staat duidelijk: KWALITEIT van met de hand gemaakt. Staat nergens dat ze dat ook zijn. | |
Palomar | donderdag 5 april 2012 @ 20:42 |
Op de site staat wel dit: http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/50133069/ | |
Tim_Schuhmacher | donderdag 5 april 2012 @ 20:43 |
Zat ik ook naar te kijken, maar ik zocht nog het logo'tje | |
Palomar | donderdag 5 april 2012 @ 20:44 |
Vraag me ook af waarom het niet kan. In China liggen de lonen erg laag en dmv. half geautomatiseerde methodes (dus niet zo traditioneel zoals ze nu laten zien) kan 1 persoon een heleboel glazen produceren per dag. Er zullen misschien ook wel verschillende opvattingen over 'mondgeblazen' zijn | |
Walter81 | donderdag 5 april 2012 @ 20:45 |
Blaasinstumenten tijdens het glasblazen. Voor glasblazers met écht bijpassende muziek moet je echt de film/documentaire Glas van Bert Haanstra zien. | |
Kwork | donderdag 5 april 2012 @ 20:46 |
Een fabriek vol Chinezen die er 35-40 per uur kunnen maken vind ik best geloofwaardig. | |
#ANONIEM | donderdag 5 april 2012 @ 20:47 |
Wat een leugenaars daar in China | |
StephanL | donderdag 5 april 2012 @ 20:47 |
Omdat het overal gelijk is, is het handgemaakt, rare bewering Je zou juist zeggen dat als het handgeblazen is dat het ongelijk is en bij machinaal maken juist gelijk is. | |
Sideshowbobbie | donderdag 5 april 2012 @ 20:48 |
Een fabrikant voor IKEA zal ook echt gaan zeggen dat het niet mondgeblazen is | |
#ANONIEM | donderdag 5 april 2012 @ 20:48 |
1200 dus | |
StephanL | donderdag 5 april 2012 @ 20:48 |
Tot zo ver blazen die mannen en vrouwen wel | |
#ANONIEM | donderdag 5 april 2012 @ 20:49 |
Exact | |
#ANONIEM | donderdag 5 april 2012 @ 20:49 |
Is this a blowjob? | |
StephanL | donderdag 5 april 2012 @ 20:50 |
| |
#ANONIEM | donderdag 5 april 2012 @ 20:52 |
Dat laatste shot | |
thettes | donderdag 5 april 2012 @ 20:54 |
Vond deze wel weer leuk. Mooie shots met leuke muziek is voor mij ook wat kvw altijd mooi maakt. Conclusies waren niet schokkend, maar wel onverwacht in die zin dat ik een leugen had verwacht | |
ddx | donderdag 5 april 2012 @ 20:55 |
Gemak waarmee die chinesen dat doen, leuke uitkomst van onderzoek. Wel irritant dat kro nu preview doet vooraf wat er in de uitzending komt. Doe mij maar gewoon uitzending, zie ik zelf wel wat er komt. | |
Gramulanion | donderdag 5 april 2012 @ 20:56 |
Goede uitzending. Komt misschien omdat dat wijf niet lang in beeld was. | |
Kidney_bean01 | donderdag 5 april 2012 @ 21:06 |
vond het interessant om te zien wat er in die fabrieken gebeurt.. goede aflevering! | |
FkTwkGs2012 | vrijdag 6 april 2012 @ 00:49 |
hij was leuk! | |
BBQSausage | vrijdag 6 april 2012 @ 00:58 |
Oh, kut, vergeten. Even onthouden dit. | |
golfer | vrijdag 6 april 2012 @ 01:17 |
Verrassend dat het dus uiteindelijk wel echt handgemaakt en mondgeblazen glazen blijken te zijn die in Nederland voor minstens 25 euro per glas zouden worden gemaakt, maar voor de IKEA in China gemaakt voor 1,50 per stuk te koop zijn. Kostprijs dus w.s. 50 cent per stuk. Kan je nagaan wat die Chinese vakmensen er mee verdienen. | |
kree | vrijdag 6 april 2012 @ 01:31 |
Had ook eigenlijk verwacht dat het uit een fabriek kwam. Maar toch niet dus. Ook wat ie zegt over het leren glasblazen in China (2 jaar) en wat ze dan vertellen wat het in Nederland aan jaren kost om het te leren Misschien doen we hier wel een beetje slimmer alsdat we eigenlijk zijn. | |
fespo | vrijdag 6 april 2012 @ 02:35 |
wat zijn chinezen toch vakmensen die 'vakmannen' in nederland worden zo wel een beetje van de kaart geblazen | |
Blues | vrijdag 6 april 2012 @ 07:31 |
Wij werken hier 6 tot 8 uur per dag, vaak parttime. Zij werken 10 tot 12 uur per dag, vaak 6 dagen | |
MaximusTG | vrijdag 6 april 2012 @ 10:06 |
Op zich wel leuke aflevering, beetje simpel onderwerp, maar goed. En beetje gek dat de NLse vakmensen niet konden zeggen of het glas met de hand of machine gemaakt was, en de Chinees zogenaamd wel. Maar Chinezen zijn eigenlijk altijd als je ze in dit soort programma's ziet verschijnen uitermate positief over zichzelf en hun bedrijf, en stellen zich volgens mij vaak beter voor dan dat ze zijn.. Maar dat het zo goedkoop kan in China was op zich niet zo'n heel raar idee. Ze zijn alleen wel zo slim om niet alle arbeiders steeds 1 heel glas te laten maken, maar om alle arbeiders 1 klein deel te doen, waardoor je alsnog een soort continu proces krijgt. En ze hoeven maar 1 ding te leren.. | |
Piles | vrijdag 6 april 2012 @ 10:08 |
Denk ik heel slecht als ik denk dat er ergens anders gewoon wel machinale fabrieken staan? | |
Karrel_Laaglawaai | vrijdag 6 april 2012 @ 10:19 |
Waar dan een chinees de hele dag zit te zuchten om het geestdodende werk dat hij doet. Zo is het toch een soort van handgeblazen. | |
StephanL | vrijdag 6 april 2012 @ 11:03 |
Dat dacht ik ook | |
kawotski | vrijdag 6 april 2012 @ 11:04 |
nergens voor nodig zoals je kon zien in die aflevering, arbeid kost amper geld dan ga je geen ingewikkelde dure machines aanschaffen. | |
Stansfield | vrijdag 6 april 2012 @ 11:09 |
Ik vond dat die chinezen het wel goed deden. Allemaal een stukje en met behulp van mallen en andere hulpmiddelen. Die gast in nederland die in zijn eentje een heel glas ging maken was er behoorlijk langer mee bezig en die zag er ook niet echt netjes uit. | |
Monne | vrijdag 6 april 2012 @ 11:10 |
De chinezen gebruiken voor de ikea glazen bijna zeker een mal, bij de nederlandse blazer was het volledig handwerk. | |
Pvoesss | vrijdag 6 april 2012 @ 11:11 |
Dude we hebben toch gezien dat ze een mal gebruiken! En ik vond dit nog best netjes deze uitkomst, ik had het niet verwacht. | |
kawotski | vrijdag 6 april 2012 @ 11:13 |
Wel geinig, ga denk ik eens van die glazen halen bij de Ikea. | |
Monne | vrijdag 6 april 2012 @ 11:20 |
Natuurlijk gebruiken ze een mal maar omdat we de glazen waar het om ging niet te zien kregen schreef ik bijna zeker. | |
golfer | vrijdag 6 april 2012 @ 11:35 |
Niks mis met een mal gebruiken bij handgeblazen glazen. Daarmee zorg je voor continuïteit en vormvastheid. | |
Monne | vrijdag 6 april 2012 @ 12:01 |
Is ook niets mis mee maar je hoeft daarvoor niet de skills te hebben die de nederlandse blazer liet zien. Maar da's meer bijzaak want ze zijn idd mondgeblazen, was leuk om te zien. | |
MaximusTG | vrijdag 6 april 2012 @ 12:05 |
Wat er dus in feite op neerkomt dat de combinatie van Chinese arbeiders eerder een menselijke implementatie is van de machines in de NLse glasfabriek. Tov het meer ambachtelijke, artistieke werk van de glasblazers in dat museum. Het "handwerk" van de Chinese arbeiders heeft dus geen meerwaarde tov machinaal vervaardigde glazen. IKEA kan daardoor wel zo'n stickertje plakken. Twijfelen dat zo'n bewering niet waar is zou ik zelf trouwens niet zo snel doen bij zo'n groot bedrijf als IKEA. Zeker in de tijd van tegenwoordig, met dit soort programma's en oplettende consumenten is de imagoschade niet te overzien als bekend zou worden dat het niet waar is. | |
fespo | vrijdag 6 april 2012 @ 15:06 |
die 'quality' deed mij een beetje denken aan die naam verbasteringen die grote fabrikanten gewoon gebruiken waardoor je denkt dat er een echt product in je eten ziet maar het niet zo is. ik weet even geen voorbeelden maar het is vaker bij KvW geweest. er staam trouwens best leuke dingen op de website: Maartens column over China Hoe en wanneer verkleurt filet americain? - Webvideo http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/ | |
#ANONIEM | vrijdag 6 april 2012 @ 17:16 |
Doe niet zo mal | |
FkTwkGs2012 | vrijdag 6 april 2012 @ 17:24 |
die nederlandse handblazers zijn dan ook hobbyisten. als je zulke bulk draait en het allemaal wat op elkaar moet lijken ga je je processen natuurlijk optimaliseren. als ik het bij de ikea had gezien hak het stickertje niet geloofd. alleen daarom al een geniale uitzending | |
Pietverdriet | vrijdag 6 april 2012 @ 18:04 |
Ten eerste vond ik het nauwelijk waarde hebben deze uitzending, zijn zeecht mondgeblazen? Ja, zijn ze. Non nieuws En ten tweede zie ik de meerwaarde van het handgemaakte mondgeblazen product niet, de glazen vind ik niet mooi | |
HenkieVdV | vrijdag 6 april 2012 @ 18:50 |
Oke. | |
FkTwkGs2012 | vrijdag 6 april 2012 @ 19:24 |
in tijden dat de marketing machine je alles probeert te doen geloven vonk het verfrissend dat dit gewoon klopte. daarbij leuk om te zien dat er zulk soort 'fabrieken' bestaan, had het nooit geloofd als je me het gezegd had. daarom dus. | |
ß | donderdag 19 april 2012 @ 14:37 |
vanavond:
| |
thettes | donderdag 19 april 2012 @ 20:34 |
Nu weer. Met muziek van DJ Shadow | |
golfer | vrijdag 20 april 2012 @ 01:48 |
Wel leuk, dit soort dossier-uitzendingen, maar het komt niet in de buurt van de vroegere KvW- afleveringen. Volgende week dus verder met dit dossier. | |
HenkieVdV | vrijdag 20 april 2012 @ 02:00 |
Goede aflevering. Ik vond het ook al een vreemd iets en had er toevallig laatst ook een discussie over met een paar vrienden. Benieuwd naar volgende week dus. | |
Wilhlem_Wagenfeld | vrijdag 20 april 2012 @ 14:36 |
Nog even over die glazenaflevering.. Op precies dezelfde manier als in China werd gedaan worden er glazen gemaakt in Zweden. Alleen dan zijn ze 30 keer zo duur. | |
ddx | vrijdag 20 april 2012 @ 21:36 |
Had beetje idee dat ik naar voorstukje zat te kijken en toen was uitzending alweer afgelopen.... | |
Tourniquet | vrijdag 20 april 2012 @ 23:21 |
Vond het ook zo raar dat ze de aflevering begonnen met alvast een samenvatting inclusief conclusies.... dacht even dat dit deel 2 van een reeks was en ik deel 1 had gemist. | |
rubbereend | vrijdag 20 april 2012 @ 23:24 |
Ik vond het best interessant, temeer omdat ze de mensen bezocht hebben om wie het zogenaamd ging..... | |
Steffie | zondag 29 april 2012 @ 01:35 |
Jammer dat in deel 2 de vraag niet is gesteld aan die woordvoerder van EFSA waarom zo'n importban niet wordt opgeheven als uit laboratoriumonderzoeken blijkt dat die bacterie niet (meer) kan worden aangetroffen. | |
Sideshowbobbie | zondag 29 april 2012 @ 21:29 |
Die vraag hoefde ook niet te worden gesteld, aangezien die man zei dat ook al zijn er geen directe bewijzen uit bijvoorbeeld het lab, een vermoeden dus blijkbaar voldoende is om een dergelijk verbod in te stellen. Zolang die organisatie dus een vermoeden blijft houden omdat "het volgens hen heel goed mogelijk is dat er een kans bestaat dat het uit Egypte komt", dan blijft dat importverbod gewoon gelden. | |
Pietverdriet | zondag 29 april 2012 @ 21:44 |
Ik geloof dat het ook veel moeilijker is bacterien in kweek aan te tonen dan wij zo denken, ik meen me te herinneren dat 80-90 % van de bacterien helemaal niet kweekt op agar. Dat je dus geen bacterien vind in je monsters betekend niet dat ze er niet op zitten. De werkelijkheid is weerbarstiger dan CSI | |
Steffie | zondag 29 april 2012 @ 22:29 |
Ok. Ik ben beslist geen expert op dit gebied. En om die uitleg te krijgen had ik dan toch graag die vraag wel beantwoord willen hebben. Jullie reacties verhelderen het al een beetje. | |
whY... | woensdag 2 mei 2012 @ 17:43 |
Bij de vraag over wanneer je iets gegeten hebt is toch niet zo heel moeilijk? De meeste mensen werden ziek na het eten in een restaurant dat staat dan vaak in je agenda, even twee weken terug bladeren en je weet of je uit eten bent geweest. De restaurants zelf kunnen je daarna vertellen wat er gegeten wordt en waar hun menu uit bestaat. Het is wat dat betreft wel een beetje goedkoop om zo een vraag dan uit te melken op mensen die er niet op voorbereid zijn. Verder was het wel leuk dat ze dit onder de aandacht brachten maar ik mis nog een beetje het oude niveau van KvW. | |
ddx | woensdag 2 mei 2012 @ 19:31 |
En anders gewoon bankafschrift nalopen van mensen, dan kan je al erg veel achterhalen waar/wat ze gekocht (en hoogst waarschijnlijk) gegeten hebben. | |
golfer | donderdag 3 mei 2012 @ 13:10 |
Vanavond: Op zoek naar de waarheid achter Dode Zeezout. Van alle wereldzeeën is alleen de Dode Zee zo bijzonder, dat je hem in de winkel kunt kopen, als zout: Dode Zeezout. Een must voor elke serieuze badderaar. Goed voor je huid en hoofd, verfrissend voor je geest. Maar wat maakt Dode Zeezout nu eigenlijk zo bijzonder? Is het de unieke samenstelling? De eeuwenoude geheimen die vermeld staan op het etiket? Of zijn het de 'revitaliserende' zouten en mineralen? De Keuringsdienst van Waarde wordt tot het uiterste gedreven door badgeheimen en gaat op zoek naar de waarheid achter Dode Zeezout. Eentje die leert dat we de meeste geheimen met een korreltje zout moeten nemen. | |
alors | donderdag 3 mei 2012 @ 13:17 |
Haha interessant | |
golfer | donderdag 3 mei 2012 @ 13:44 |
Al een voorstukje gezien van een hoogzwangere Marijn die op de Dode Zee dobbert als een slagschip. | |
Felagund | donderdag 3 mei 2012 @ 13:55 |
Waarschijnlijk gewoon zout, alleen dan in de vorm van magnesiumcloride en kaliumchloride, i.p.v. natriumchloride. (Zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Dode_Zeezout). | |
golfer | donderdag 3 mei 2012 @ 14:09 |
Voelt overigens heel vettig aan als je in de Dode Zee gaat dobberen en het stinkt ook nogal. | |
Bosbeetle | donderdag 3 mei 2012 @ 14:29 |
Dit klopt! | |
Frag_adder | donderdag 3 mei 2012 @ 20:30 |
ik zit nu te kijken, maar wat is die foto achtergrond slecht zeg wanneer ze bellen, de rook beweegt geeneens uit de schoorsteen. | |
Sideshowbobbie | donderdag 3 mei 2012 @ 20:31 |
Beter dan dat waslijntje dat ze eerst gebruikten | |
ddx | donderdag 3 mei 2012 @ 20:33 |
Eendje laten ombouwen naar een Burton ? | |
Frag_adder | donderdag 3 mei 2012 @ 20:34 |
die vulafdeling dat slaat toch nergens op je zal de hele dag zout moeten scheppen | |
#ANONIEM | donderdag 3 mei 2012 @ 20:35 |
Daar wil Karina wel eens een kijkje nemen. | |
themole | donderdag 3 mei 2012 @ 20:35 |
Vind het nu wel zielig dat ze dit omver gaan zitten werpen. | |
Piles | donderdag 3 mei 2012 @ 20:36 |
Mijn god | |
Sideshowbobbie | donderdag 3 mei 2012 @ 20:37 |
Niet weten waar de Dode Zee ligt | |
Piles | donderdag 3 mei 2012 @ 20:47 |
Verstrooide professor | |
Sideshowbobbie | donderdag 3 mei 2012 @ 20:48 |
Echt he | |
Klonk | donderdag 3 mei 2012 @ 20:48 |
die prof is briljant | |
ddx | donderdag 3 mei 2012 @ 20:53 |
Mooie prof ja |