 
		 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Fijn dat je nu weet hoe je er in staat en hoever je wil gaan. Dat alleen geeft al rust, kan ik me voorstellen.quote:Op donderdag 17 november 2011 20:18 schreef flugeltje het volgende:
Bij mij stond de hele week ervan in het teken bitterend en daarna ook nog. Het is inderdaad heftig... Zo heftig dat ik dit keer besloten heb dat ik na het collostrum niet meer oneindig ga proberen. Ook nu zijn de tetten weer 0 gegroeid, dus ik heb weinig hoop dat ik dit keer wél stuwing ga krijgen. Bij Willem heb ik tot de 3 maanden dubbel gevoed (borstvoeding en daarna nog een flesje)...
Ik ben zo ongelukkig geweest in de kraamperiode (vooral ook omdat iedereen maar bleef roepen dat IE-DE-REEN BV kan geven en je maar door moet zetten) dat ik daar dit keer niet opnieuw aan ga beginnen. Pieter krijgt het collostrum, als de BV dan op gang komt gaan we door, anders niet...
 ) en ik heb toch tot 21 maanden bv kunnen geven. Het zijn niet per se dingen die iets zeggen over de mogelijkheid tot bv geven!
 ) en ik heb toch tot 21 maanden bv kunnen geven. Het zijn niet per se dingen die iets zeggen over de mogelijkheid tot bv geven!
											 
			 
			
			
			Gelukkig maar!! ik werd er toch onzeker vanquote:Op donderdag 17 november 2011 20:27 schreef miss_sly het volgende:
Even een kleine kanttekening: mijn borsten waren ook niet of nauwelijks gegroeid, ik heb geen stuwing gehad en nooit lektieten (ze waren erg zindelijk) en ik heb toch tot 21 maanden bv kunnen geven. Het zijn niet per se dingen die iets zeggen over de mogelijkheid tot bv geven!
 
											 
			 
			
			
			Geeft inderdaad heel veel rust dat ik die grens getrokken heb. Ben wel blij dat ik met mijn medicijnen toch BV mag geven, dat was eerst nog onduidelijk. Als het lukt gaan we ervoor, maar niet meer ten koste van alles...quote:Op donderdag 17 november 2011 20:27 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Fijn dat je nu weet hoe je er in staat en hoever je wil gaan. Dat alleen geeft al rust, kan ik me voorstellen.
Even een kleine kanttekening: mijn borsten waren ook niet of nauwelijks gegroeid, ik heb geen stuwing gehad en nooit lektieten (ze waren erg zindelijk) en ik heb toch tot 21 maanden bv kunnen geven. Het zijn niet per se dingen die iets zeggen over de mogelijkheid tot bv geven!
 
			 
			
			
			pff geen chipsquote:Op donderdag 17 november 2011 20:26 schreef Fee-nix het volgende:
Vooruitgang voor TJ.
Bitterend, nee was geen postnatale depressie gelukkig, na een paar weken ben ik er wel weer bovenop gekrabbeld. (Eigenlijk vanaf dat ik overging op kv, dat gaf heel veel rust en toen kon mijn man ook helpen zodat ik mijn rust kon nemen). Maar was erg heftig inderdaad.
Wij hebben ook geen chips. In de stad had mijn man overduidelijk geen zin, dus ik voelde me de hele tijd opgejaagd, maar ik moest een cadeautje kopen waarvan ik nog niet wist wat ik nou wilde... Dus het duurde lang. En nu hebben we geen chips. En ben ik chagrijnig... Maargoed, nu ff kind in bed kieperen (ook veel te laat dus) en dan gaan we wel ff serie kijken. En we hebben wel bij de Hema een gratis gevulde speculaas gekregen... dus die kan het leed wat verzachten
.
 
  heb je wel een kadootje gevonden?
 heb je wel een kadootje gevonden?
											 
			 
			
			
			weet je waarom het niet was gelukt trouwens?quote:Op donderdag 17 november 2011 20:27 schreef flugeltje het volgende:
Er kwam bij mij een Lactatiekundige die vooraf aan de telefoon zei dat ze nog nooit meegemaakt had dat ze iemand niet aan het voeden had gekregen. Zij heeft tijdens het bezoek gezegd dat ik moest stoppen met kolven en maar moest geven wat ik wél had om vervolgens bij te voeden met de fles... Ze vond dat ik er genoeg voor gedaan had en ook aan mezelf moest denken.
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Ja dat wel gelukkigquote:Op donderdag 17 november 2011 20:31 schreef bitterend het volgende:
[..]
pff geen chips
gevylde speculaasheb je wel een kadootje gevonden?
 .
.
											 
			 
			
			
			Ik had gewoon niet genoeg melk... Het was er dus wel, maar in kleine hoeveelheden...quote:Op donderdag 17 november 2011 20:32 schreef bitterend het volgende:
[..]
weet je waarom het niet was gelukt trouwens?
 
			 
			
			
			 roep ik steeds
 roep ik steeds  
  
   
   
											 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			 verlof en dan haal ik het allemaal in
 verlof en dan haal ik het allemaal in  .
.
											 
			 
			
			
			 sorry dames
 sorry dames 
 )!
 )!
 wat ben je postief na al die tijd daar in dat kut ziekenhuis. Respect! Morgen misschien wel mamma
 wat ben je postief na al die tijd daar in dat kut ziekenhuis. Respect! Morgen misschien wel mamma  
											 
			 
			
			
			
 
			 
			
			
			 
   
  
  
 
   
  
			 
			
			
			 eruit met dat ukkie!
 eruit met dat ukkie!  
   
   
											 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			 ja positiviteit lukt nu wel, nu het eind in zicht is
  ja positiviteit lukt nu wel, nu het eind in zicht is   
  , en de zaal hier entertainen
 , en de zaal hier entertainen   )
  ) 
  n og effe snel langs de LIdl om daar een lekker goedkoop skipakje te kopen.
  n og effe snel langs de LIdl om daar een lekker goedkoop skipakje te kopen. 
   
											 
			 
			
			
			 
  
			 
			
			
			 
   
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Lief!quote:
 
			 
			
			
			 )
  ) 
  hoeft die ook niet te zoeken mocht die onverhoopt erbij moeten halen...
  hoeft die ook niet te zoeken mocht die onverhoopt erbij moeten halen... 
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Als het niet goed op gang komt stuurt de kraam je vriend wel naar de thuiszorgwinkel voor een leenkolf, komt vast in ordequote:Op donderdag 17 november 2011 21:25 schreef TimeJumper het volgende:
Bitterend ik heb al weken zin in een witbiertje, lekker met citroennnnn.
Mag dat eigenlijk nadat je beeb geboren is? Dat heeft weer invloed op de borstvoeding of niet? (vraagt de leek)
En inderdaad heb geen zin dat mijn vriend gefrustreerd rond gaat lopen op zoek naar het juiste pak kunstvoeding.
Normaal gezien komt hij al met heel andere dingen thuis als hij eens wat moet halen
Zo heb ik ook al extra pakken maandverband maar als ik eerder in dit forum las, heb ik daar weer te weinig van ingeslagen.
Maar dan neemt hij de verpakking maar mee naar de drogisthoeft die ook niet te zoeken mocht die onverhoopt erbij moeten halen...
Toch lief van MJ dat ze het doorgeeft en van Jessie dat ze ons toch op de hoogte houdt.
Maar die pillen van Jessie dat duurt dan ook nog effe....
Wie weet morgen? spannend....
Enne dat kolven, dat hoef je toch niet altijd te doen bij borstvoeding? Ja als je tijdens je werk borstvoeding wilt blijven aanbieden.
Maar ik wil alleen borstvoeding geven tijdens het zwangerschapsverlof dan heb je toch in principe helemaal geen kolf nodig, of mis ik wat?

 
			 
			
			
			quote:Op donderdag 17 november 2011 21:18 schreef bitterend het volgende:
DF
TJ mag je nog rond lopen of moet je blijven liggen met je benen wijd en een ballon erin?
 
   
   
   
   
  
  
  
   
   
   
   
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			en wanneer mag je MET alcohol? een mojito bijvoorbeeld....quote:Op donderdag 17 november 2011 21:27 schreef flugeltje het volgende:
[..]
Als het niet goed op gang komt stuurt de kraam je vriend wel naar de thuiszorgwinkel voor een leenkolf, komt vast in orde
Witbier 0,0 schijnt overigens heel prima te zijn, ik vind de rosebier erg lekker....
 
  
											 
			 
			
			
			donkerbier schijnt toch de bv op gang te helpen? althans dat heb ik me laten vertellen, nu lust ik geen bier dus had er niks aan.quote:Op donderdag 17 november 2011 21:27 schreef flugeltje het volgende:
[..]
Als het niet goed op gang komt stuurt de kraam je vriend wel naar de thuiszorgwinkel voor een leenkolf, komt vast in orde
Witbier 0,0 schijnt overigens heel prima te zijn, ik vind de rosebier erg lekker....
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Alcoholvrije Mojito, oftewel een Bojito:quote:Op donderdag 17 november 2011 21:30 schreef bitterend het volgende:
[..]
en wanneer mag je MET alcohol? een mojito bijvoorbeeld....
mag ik wat inslaan voor bij de kraamvisite?
Is overigens echt net zo lekker als een echtequote:Ingrediënten
1 tak muntblaadjes
3 schijfjes limoen
1 theelepel afgestreken vanillesuiker
25 gr kristalsuiker
Aanvullen met tonic
Crushed ijs
In een ‘groot’ breed longdrinkglas
Garnituur: takje munt en aan de rand van het glas een partje limoen
Bereidingswijze:
Neem een stevig breed longdrinkglas. Doe de blaadjes munt, limoen, vanillesuiker en de kristalsuiker in het glas. Met een stampertje alles stevig aandrukken (zeker een keer of tien). Vul het glas tot meer dan tweederde op met crushed ijs. De rest opvullen met tonic.
Tip: Je kunt het extra lekker maken door een scheutje perensiroop toe te voegen.
 
											 
			 
			
			
			quote:Op donderdag 17 november 2011 21:28 schreef TimeJumper het volgende:
[..]




Ik mag helemaal vrij rondhupsen
Het ligt hier nogal vol, dus normaal zou ik tussen de pas bevallenen liggen maar ik lig nu bij vrouwen die hun baarmoeders en eileiders hebben laten verwijderen.
Maar gelukkig hebben ze humor, al mag ik ze niet teveel laten lachen want dan grijpen ze allebei naar hun wond



 
  
			 
			
			
			Je laat niet 9 maanden de alcohol staan om het vervolgens als nog via de borstvoeding er in te gieten toch?quote:Op donderdag 17 november 2011 21:37 schreef Aventura het volgende:
Je mág natuurlijk drinken na de bevalling als je bv geeft...:P Maar verstandig is het niet...misschien toch even inlezen voor de bevalling? Borstvoeding.com is een goede bron van informatie.
 
											 
			 
			
			
			Ga idd wat lezenquote:Op donderdag 17 november 2011 21:37 schreef Aventura het volgende:
Je mág natuurlijk drinken na de bevalling als je bv geeft...:P Maar verstandig is het niet...misschien toch even inlezen voor de bevalling? Borstvoeding.com is een goede bron van informatie.
 vroeg me af of ik kon bijvoorbeeld glaasje wijn doen als er visite komt maar misschien dus niet verstandig
 vroeg me af of ik kon bijvoorbeeld glaasje wijn doen als er visite komt maar misschien dus niet verstandig 
			 
			
			
			quote:Op donderdag 17 november 2011 21:38 schreef bitterend het volgende:
[..]
Maar het is dus gescheiden? een afdeling voor pas uitgeperste en een afdeling voor andere kwalen?
geen idee hoe het bij ons is hmm
 In veel ziekenhuizen is dat zo, want een vrouw die d'r baarmoeder er net uit heeft (moeten) laten halen zit niet altijd te wachten op een roze zwangerschapswolk.
 In veel ziekenhuizen is dat zo, want een vrouw die d'r baarmoeder er net uit heeft (moeten) laten halen zit niet altijd te wachten op een roze zwangerschapswolk. 
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Zolang je borstvoeding geeft niet zomaar alcohol drinken en medicijnen slikken e.d. Moedermelk wordt van je bloed gemaakt en je geeft dus alles door aan je kindje.quote:Op donderdag 17 november 2011 21:39 schreef bitterend het volgende:
[..]
Ga idd wat lezenvroeg me af of ik kon bijvoorbeeld glaasje wijn doen als er visite komt maar misschien dus niet verstandig
hahah fluugje geweldig dankje!
 
			 
			
			
			Nou het is geen aparte afdeling, maar ze liggen op gescheiden kamers zeg maar...quote:Op donderdag 17 november 2011 21:38 schreef bitterend het volgende:
[..]
Maar het is dus gescheiden? een afdeling voor pas uitgeperste en een afdeling voor andere kwalen?
geen idee hoe het bij ons is hmm
 en verderop in de gang hoor ik de "verse beebs" huilen
 en verderop in de gang hoor ik de "verse beebs" huilen   
  
 quote:Op donderdag 17 november 2011 21:38 schreef Dizzy-Miss-Lizzy het volgende:
[..]
Je laat niet 9 maanden de alcohol staan om het vervolgens als nog via de borstvoeding er in te gieten toch?
 dus dan zal ik dat sigaretje ook maar laten
  dus dan zal ik dat sigaretje ook maar laten   
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			quote:Op donderdag 17 november 2011 21:44 schreef Aventura het volgende:
[..]
dat kan wel, maar is hierboven ook al gezegd, je melk bevat daarna een tijdje, uit mn hoofd een uur of drie, een bepaald promillage alcohol. Je kunt dan niet voeden, en je moet dan ws afkolven. De vraag is of je daar zin in hebt. Ik had dat niet. Teveel gedoe!
 
			 
			
			
			 dan maar een bojito van fluugje!
  dan maar een bojito van fluugje!
											 
			 
			
			
			Hopelijk zet het morgen doorquote:Op donderdag 17 november 2011 21:44 schreef TimeJumper het volgende:
[..]
Nou het is geen aparte afdeling, maar ze liggen op gescheiden kamers zeg maar...
Dus ik lig hier bij de oude garde met verwijderde organenen verderop in de gang hoor ik de "verse beebs" huilen

Hopen dat ik morgen weeen krijg want ik wil best naar de versgeperste kamer met mijn bedje en mijn beebbb natuurlijk
[..]dus dan zal ik dat sigaretje ook maar laten
 
  
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Ja dat mag allemaal direct na de bevalling weer.quote:Op donderdag 17 november 2011 21:46 schreef bitterend het volgende:
Maar sushi mag ik wel toch?? en rode vlees?
 
											 
			 
			
			
			Nou toevallig dat je dat vraagt, want ik heb dat hier vanavond voor mijn zenuwen toch effe nagevraagd.quote:Op donderdag 17 november 2011 21:42 schreef bitterend het volgende:
BE dat is idd vrij logisch...TJ gaan ze jou verplaatsen als je weeën hebt?
 die zitten te wachten op mijn weeen en zouden me dan wel ondersteunen
  die zitten te wachten op mijn weeen en zouden me dan wel ondersteunen   
  
  
  
											 
			 
			
			
			 
   
											 
			 
			
			
			Gaan die mee puffenquote:Op donderdag 17 november 2011 21:47 schreef TimeJumper het volgende:
[..]
Nou toevallig dat je dat vraagt, want ik heb dat hier vanavond voor mijn zenuwen toch effe nagevraagd.
Die 2 vrouwen zijn echt heel aardig hoor, en behulpzaamdie zitten te wachten op mijn weeen en zouden me dan wel ondersteunen

Maar ik beval liever zonder publiek
Dus deze avond effe nagevraagd bij de verpleging, dat ze me wel effe apart leggen als "HET" begint zeg maar...
Mochten ze morgen de vliezen breken en het infuus geven dan leggen ze me al gelijk apart
 
  
   
   
  
  
											 
			 
			
			
			Ja eigenlijk wil ik dat ook, het stinkt en het scheelt bergen met geld en oh ja je gezondheid en van de kleine natuurlijk....quote:Op donderdag 17 november 2011 21:46 schreef Dizzy-Miss-Lizzy het volgende:
[..]
Hopelijk zet het morgen door
Het schijnt best risico met zich mee te brengen om bijvoorbeeld je kindje op je borst te laten liggen als jij rookt dus als het je lukt blijvend te stoppen, zeker doen
 
   
   
											 
			 
			
			
			night nightquote:Sex op de fiets;
Ingrediënten
1 deel Grapefruitsap
1 deel Sinaasappelsap
1 deel Cranberrysap
In een mega groot glas met crushedijs
Garnituur: Diverse rietjes (minimaal vijf), parapluutjes en eventueel nog meer feestelijkheden. Drie schijfjes sinaasappel
Bereidingswijze: gebruik een mega groot glas. Vul het glas tot aan de nok met crushed ijs. Prik de rietjes, parapluutjes en eventuele andere KoKtailversieringen in het ijs. Giet dan van verschillende kanten de drie dranken op het ijs. Tot de rand is bereikt. Het glas helemaal vol schenken, zodat je met het grote glas voorzichtig moet lopen. Hier zit al de spanning in. Op het laats de drie partjes sinaasappel op het ijs leggen. Tussen de rietjes en de parapluutjes in. NIET ROEREN…Not STIRRED
De Babyboom;
Ingrediënten
40 gram Anijsblokjes
Limoensap van 6 limoenen
1, 5 liter gekoelde Sprite
100 gram gekleurde muisjes
Garnituur: Aan de rand van het glas gekleurde geneusde muisjes. Reuze rietjes. Het aantal hangt af van hoe groot de groep is
In een grote vaas, dat de vorm en uiterlijk van een glas heeft
Bereidingswijze:
Plet de gekleurde muisjes tot gruis. Dit kan het beste met een keukenmixer. Doe dan op een schoteltje een witte of blanke siroop. Doop de rand van het glas in de siroop en doop diezelfde rand dan in het muisjesgruis. Nu heb je een mooi randje.
Vijzel of maal de anijsblokjes tot poeder. Meng er dan het sap van de limoenen door. Schenk dit mengsel in het glas. Doe dan het overgebleven muisjesgruis in het glas. Steek de reuze rietjes in het glas. Schenk dan, in het bijzijn van de groep BabyBoomdrinkers, de sprite in het glas. Het feest kan beginnen.
Peanut Colada;
Ingrediënten
1 deel druivensap
1 deel appelsap
1 deel kokosmelk
10 gram gecrushed Pinda’s
Crushed ijs
Garnituur: Diverse mogelijkheden. Wanneer je voor een glas kiest dan een randje van pindagruis en aan de rand dun gesneden cocosslierten of een klein blauwdruiventrosje. Garneer eventueel ook de kan. Maar, het is ook kikkûh om de Peanut Coloda in een cocosnoot te serveren. Helemaal te gek is wanneer je het in een cocosnoot met zijn natuurlijke groene bast kan schenken. Steek er zoveel rietjes in zoals er gasten zijn
Bereidingswijze:
Wanneer je gebruik maakt van glazen, dan de glazen voorkoelen. Plet de pinda’s tot gruis. Dit kan met een keukenmixer, vijzel of door middel van de stevige bodem van een pan op de pinda’s te drukken. Doe dan op een schoteltje een witte of blanke siroop. Doop de rand van het glas in de siroop en doop diezelfde rand dan in het pindagruis. Nu heb je een mooi randje.
Vul een cocktailshaker met 2 delen gecrushed ijs. Shaken. Lekwater er uit laten lopen. Dan vullen met de sapjes…..en shaken maar. Vijftien seconden. Vervolgens in de glazen (of in kan of in de cocosnoot) schenken en het oppervlakte bestrooien met het pindagruis.
Zure Bom
Ingrediënten
de pulp van twee passievruchten
sap van 1 citroen
1 partje sinaasappel
theelepeltje kristalsuiker
In een klein glaasje: bijvoorbeeld een shotglas
Bereidingswijze:
Doe in een heel klein glaasje de pulp van de passievruchten (doorsnijden en dan met een theelepeltje uitlepelen). Voeg het sap van een citroen toe. Meng met een theelepeltje het vruchtvlees en het citroensap goed door elkaar. Snij een partje van een sinaasappel af. Leg een theelepeltje kristalsuiker op je handpalm. Lik nu eerst de suiker van je handpalm, drink dan direct erachteraan in één keer de inhoud van het glas leeg. Sabbel daarna direct aan het partje sinaasappel. Lekkurrrr!
Bloody Carrot;
Ingrediënten
14 (200 gram) stuks kleine gewassen en geraspte gekoelde bospeentjes
1 limoen
5 druppels tabasco
5 druppels worcestersaus
Crushed ijs
In een piramideglas
Garnituur: twee bospeentjes aan rand van het glas. Een gecanneleerd kapje limoen(met sliert) en in het midden een selderijsteel
Bereidingswijze:
Garneer het gekoelde glas met twee bospeentjes aan de rand van het glas. Plaats aan de rand ook een gecanneleerd kapje limoen(met sliert). Zet in het midden van het glas een selderijsteel(leunt tegen het topje van de uitstekende wortel).
Doe de gewassen en geraspte bospeentjes in een sapcentrifuge. Vul een cocktailshaker met 2 delen gecrushed ijs. Shaken. Lekwater er uit laten lopen. Dan vullen met het wortelsap, limoensap, tabasco, worcestersaus …..en shaken maar. Vijftien seconden. Schenk het drankje in het glas.
Danger;
Ingrediënten
(Hot=)45 cc roodfruitsapje met 1/4 Spaanse peper
(Bitterzeep=)25 cc Tonic, 20 cc grapefruitsap en 10 blaadjes koriander zonder steel
( Zuur=) 30 cc Sinaasappelsap, 10 cc citroensap en 5 cc appelazijn
Elk drankje apart in een shotglas
Garnituur: een Spaanse peper, een partje citroen en een blaadje koriander
Opmerking: de exacte hoeveelheid van de drankjes hangt natuurlijk af van de exacte maat van het shotglas.
Bereidingswijze:
(Hot=) Maal de Spaanse peper met wit en zaadjes tot status zeer fijn. Dit kan met een staafmixer (dan wel het roodfruitsap mee mixen) of met een keukenmixer( dan wel het roodfruitsap mee mixen) of vijzel. Bij het gebruik van een vijzel na het wrijven het roodfruitsap mengen. Vul een shotglas tot aan de rand. Garneer met een Spaanse peper.
(Bitterzeep=) Pureer met een staafmixer of met een keukenmixer de tonic, grapefruitsap en de blaadjes koriander zonder steel. Vul een shotglas tot aan de rand. Garneer met een blaadje koriander.
( Zuur=) Meng het sinaasappelsap, citroensap en appelazijn. Vul een shotglas tot aan de rand. Garneer met een partje citroen.
Serveer de drie glaasjes op één schaaltje. Eén schaaltje is voor één persoon. De drie glaasjes zijn namelijk gezamenlijk de HappyDrink ‘Danger’
Slammer Up;
Ingrediënten
1 anijsblokje (ongeveer 4 gram)
25 cl gekoeld up-drankje (7-up bijvoorbeeld)
1 theelepel honing
5 gram fijngesneden verse kruiden zonder steel (basilicum en dragon)
2 theelepels citroensap
1 bierviltje (of een briefkaart)
De Slammer Up gaat in een shortdrinkglas
Bereidingswijze:
Verkruimel het anijsblokje tot gruis. Doe het anijsgruis, de honing, fijngesneden verse kruiden zonder steel (basilicum en dragon) en het citroensap in een shortdrinkglas. Vul het glas tot tweederde aan met een up-drankje (7-up bijvoorbeeld). Leg een bierviltje (of een briefkaart) over de bovenkant van het glas. Pak het glas met 1 hand op, druk met je andere hand het viltje op het glas en slam het glas vrij hard op de tafel (gebruik dus geen glazen tafel, anders krijg je scherven – en ruzie). Hierdoor zal het drankje gaan schuimen. Haal het viltje eraf en drink het glas in één keer leeg.
The Battery;
Ingrediënten
20 cc vanillesiroop
2 stuks Sechuan Buttons
20 cc Blue Curaçao siroop
85 cc sprite (Bijvoorbeeld 7up)
Crushed ice
In een Champagneflute
Garnituur:
Glasrand van een fijn gehakte Sechuan Button
Opmerkingen :
Sechuan Buttons zijn nog niet in de Supermarkt te koop. Wel in de Horeca Groothandel. Ze worden geproduceerd door de firma Koppert Cress. Ook zijn ze te bestellen bij de goede groenteboer. Sechuan buttons zijn op natuurlijke wijze geproduceerde bloemknopjes.
Blue Curaçao siroop is non-alcoholic. Onder andere verkrijgbaar van het merk Monin.
Bereidingswijze:
Haal van de Sechuan Buttons het groene steeltje eraf. Hak het gele bloemknopje vervolgens fijn tot ‘gruis’. Doe dan op een schoteltje de vanillesiroop. Doop de rand van het glas in de vanillesiroop en doop diezelfde rand dan in het Sechuangruis. Nu heb je een mooi randje. Doe het overige Sechuan’gruis’ in het glas. Schenk op het ‘gruis’ voorzichtig de vanillesiroop in het glas, zodat het Sechuanrandje niet beschadigd. Meng de Blue Curaçao siroop met de sprite en schenk het op de vanillesiroop, zodat er een laag ontstaat. Om een mooi laag te krijgen kun je het beste een lange theelepel of barlepel, met bolle kant naar boven, op het oppervlak van de vanillesiroop houden. Om vervolgens de sprite langzaam op de bolle kant te gieten zodat de sprite langzaam verdeeld op de vanillesiroop terecht komt. Als laatste het glas opvullen met crushed ice. Net niet tot aan de rand.
Braindamage;
Ingrediënten
15 cc gezoete gecondenseerde melk (zit in blikjes)
30 cc Aardbeisiroop
10 druppels Citroensap
33 cl (1 blikje) gekoeld bubbeltjeswater (Bijvoorbeeld Spa Rood) of gekoelde sprite
Het shotglas gaat in een groot longdrinkglas
Garnituur:
Geen
Bereidingswijze:
Meng de druppelscitroensap met de aardbeiensiroop. Vul het shotglas voor tweederde met de citroen-aardbeiensiroop. Giet dan op het oppervlak van de siroop een straaltje gezoete gecondenseerde melk. Doe dit voor het gezichtsveld van diegene die een Braindamage heeft besteld, want de gecondenseerde melk zakt namelijk heel langzaam in de siroop en het lijkt dan op kapotte hersenen op sterk ‘water’. Braindamage dus. Plaats het shotglas voorzichtig rechtstaand in het grote longdrinkglas. Giet dan voorzichtig het gekoelde bubbeltjeswater of de gekoelde sprite in het grote longdrinkglas, maar mik de straal naast het shotglas, zodat de siroop in het shotglas blijft.
Caipirinhee;
Ingrediënten
Halve limoen
2 afgestreken eetlepels rietsuiker
15 cc Sushi-azijn (half borrelglas Japanse rijstazijn)
45 cc sinaasappelsap
Crushed-ice
In een shortdrinkglas of in een Caipirinhaglas.
Garnituur: Drie op maat afgeknipte rietjes en een roerstaafje
Opmerking: bij de bereiding van deze Happydrink is het aan te bevelen om een muddler te gebruiken (een stampertje van pokhout). Het kan natuurlijk ook met andere stampertjes, als ze maar stevig zijn.
Bereidingswijze:
Snij een halve limoen in 4 stukjes. Doe de stukjes limoen samen met het rietsuiker in het glas. Plet ,met een draaiende beweging, met het stampertje de limoenstukjes, zodat het sap zich vermengt met de suiker. Voeg de sushi-azijn en het sinaasappelsap toe. Vul het glas, tot aan de rand, op met crushed ice. Steek er drie op maat afgeknipte rietjes en een roerstaafje in.
De Bruinwerker;
Ingrediënten
2 stuks Appel
1 stuk Banaan
afgestreken 1/ 2 theelepel Kaneel
1/3 deel glas crushed ice
in een gróót longdrinkglas
Garnituur: rietjes, roerstaafje, kaneelstokje door appelkapje en een stuk banaan
Bereidingswijze:
Doe aan de rand van het glas het garnituur. Plaats in de sapcentrifuge de appel en banaan. Maak er sap van. Meng dan de kaneel. Maak je gebruik van ‘kant –en klare sapjes’ dan de sapjes met het kaneel shaken. Schenk de BruinWerker in het glas en plaats een roerstaafje en de rietjes.
Pussy Control;
Ingrediënten
70 cc yoghurt (twee borrelglazen)
30 cc aardbeiensiroop
30 cc Bubbelwater (bijv. Spa rood ) gemixt(staafmixer) met
60 blaadjes rozemarijn (voor een PC) of 15 ‘struikjes’ peterselie of bladselderij (voor een DC)
In een groot wijnglas
Garnituur: Takje rozemarijn om steel en als roerstok een geritst takje rozemarijn met aan de top nog een rozemarijn’struikje’
Bereidingswijze:
Pureer de blaadjes rozemarijn met het bubbelwater. Dit kan met behulp van een vijzel, staafmixer of keukenmachine). Doe in een groot wijnglas de aardbeiensiroop. Schenk voorzichtig de yoghurt op de laag aardbeiensiroop. Om een mooie ingezakte ‘laag’ te krijgen kun je het beste een lange theelepel of barlepel, met bolle kant naar boven, op het oppervlak van de aardbeiensiroop houden. Om vervolgens de yoghurt langzaam op de bolle kant te gieten zodat de yoghurt langzaam verdeeld op de aardbeiensiroop terecht komt. Schenk dan voorzichtig het rozemarijnwater op de yoghurt. Ook nu is het aan te bevelen om hierbij een barlepel of lange theelepel te gebruiken. Steek een geritst stevig takje rozemarijn in de PC, die zodanig als roerstaaf kan dienen.
Happy Ever After;
Ingrediënten
40 blaadjes Bladselderij
1 zakje Frambozenthee
Bronwater
2 eetlepels afgestreken honing
20 druppels rozensiroop (stroop sousou)
1/ 2 citroen
Crushed ijs
In glazen Theepot met daarin een glas en met twee glaasjes apart geserveerd
Garnituur: takjes bladselderij en eventueel frambozen en rozenblaadjes
Bereidingswijze:
Zet met het zakje frambozenthee, honing, bladselderij, rozensiroop en het bronwater een sterke thee. Laat het afkoelen. Doe de thee in een glazen theepot. Zet in het midden van de theepot een passend glas gevuld met crushed ijs. Laat in de theepot een paar mooie takjes bladselderij en de halve citroen drijven.
Vul de glaasjes met crushed ijs en garneer het met een takje bladselderij en eventueel frambozen. Serveer het als een theeservies. Liefst nog met rozenblaadjes op het dienblad.
Leus:
Ingrediënten
30 cc Fromage Blanc (Kwark)
8 stuks aardbeien
30 cc Crushed ijs
3 bieslooksprieten geknoopt
Chips aan een cocktailprikker
Naar smaak Zwarte peper uit de molen
(eventueel paar druppels truffelolie)
Glas : In een ‘groot’ longdrinkglas
Mengtechniek : Builden
Garnituur : Chips aan een cocktailprikker. Zwarte peper uit de molen en een knoop in drie bieslooksprieten
Bereidingswijze:
Doe in het glas aardbeien, die ontdaan zijn van hun kroontje. Voeg er zwarte peper naar smaak toe. Druk met een muddler (pokhoutenstampertje) de aardbeien tot puree. Voeg dan de Fromage Blanc toe. Meng het met een barlepel tot een egale emulsie. Vul het glas op met crushed ijs, zodat er een bergje ijs boven het glas uitsteekt. Maal er nog wat zwarte peper naar smaak over en steek er een cocktailprikker met chips op. Garneer af met de geknoopte bieslook.
Tip: Je kunt het extra gewaagd maken door op het laatst, wanneer de Happy Drink in het glas zit (in vaktermen heet dit ‘on top’, een paar druppels truffelolie toe te voegen.
Schuimpje;
Ingrediënten
Sap van twee limoenen (of Shisoazijn)
1/2 theelepel afgestreken vanillesuiker
25 gr kristalsuiker
10 stuks aardbeien (of gelijke hoeveelheid aan divers rood fruit)
40 cc koolzuurhoudend water (bijv. Spa rood)
1 afgestreken 1/ 2 theelepel bakpoeder
1 afgestreken 1/ 2 theelepel Citroenzuur (E330)
Crushed ijs
Glas : In een flesje en serveren in een ‘groot’ breed glas
Mengtechniek : Blender
Garnituur : Geen garnituur
Bereidingswijze:
Doe in de blender het gemengde rood fruit, limoensap, vanillesuiker, kristalsuiker. Blender het met crushed ijs (hoeveelheid: ongeveer espressokopje) en koolzuurhoudend water. Dit kun je van tevoren prepareren en eventueel in de koelkast bewaren. Wanneer de gast een ‘Schuimpie’ besteld, dan het citroenzuur en bakpoeder in een leeg klein flesje doen (33 cl). Zet voor de zekerheid het schone flesje in een breed glas. Dat voorkomt schoonmaken bij teveel bruisen. Giet met behulp van een trechter het geblenderde mengsel in het flesje. Roeren met een rietje..en effe wachten…..snel drinken want het bruist het flesje uit….!
Opmerking:
Volgens Wageningen Universiteit Food-info (http://www.food-info.net/nl/e/e330.htm) kan citroenzuur gebruikt worden door alle religies, vegetariërs en veganisten. Ze geven geen allergische reacties bij mensen met allergie voor citrusvruchten, aangezien citroenzuur uit suiker gemaakt wordt en niet uit deze vruchten.
Er zijn vele verschillende soorten bakpoeder in omloop. Raadpleeg goed welke u kunt gebruiken.
Sniff 'n Drink;
Ingrediënten
6 stuks radijsjes
25 gram Goijbessen (gedroogd is ook goed, ook bekend onder de naam wolfsbessen)
1 theelepel afgestreken vanillesuiker
25 gr kristalsuiker
Kaneel naar smaak
Aanvullen met yoghurt
Truffelolie (en kwastje)
1 kleine rabarberstengel
Crushed ijs
Glas : In een fraai ogen ‘shortdrink-achtig’ glas
Mengtechniek : Blender
Garnituur : Roze suikerrandje aan het glas. Dunne, niet al te grootte, rabarberstengel
Bereidingswijze:
Doe in de blender de radijs, Goijbessen, kaneel naar smaak, vanillesuiker, kristalsuiker yoghurt. Blender het met crushed ijs (hoeveelheid: ongeveer espressokopje) en gekoelde. Dit kun je van tevoren prepareren en eventueel in de koelkast bewaren. Wanneer je de Happy Drink gaat serveren, maak dan als eerste een suikerrandje aan het glas: rand in rode siroop dippen (siroop op een schoteltje), en vervolgens de glasrand in de kristalsuiker (ook op een schoteltje). Schenk het mengsel in het glas. Tot aan de suikerrand. Smeer met een kwastje de rabarberstengel lichtjes in met trufffelolie. Steek de stengel in het glas. Klaar. Ruiken en drinken te gelijk….!
Baklava;
Ingrediënten
3 eetlepels golden syrup (honing)
2 eetlepels pistache (gecrusht)
1 eetlepels kristalsuiker
4 theelepels honing
4 druppels Lavendel essence
Citroensap (halve kleine citroen)
Fanta lemon of sprite lemon
Zilvermie ((bijvoorbeeld het merk Lungkow)
Poedersuiker
Glas : In een ‘groot’ pyramideglas
Mengtechniek : Shake
Garnituur : Blokjes ijs gemaakt van muntthee. Glasrand van pistachekruim gemengd met kristalsuiker en gefrituurde zilvermie bestrooid met poedersuiker.
Bereidingswijze:
Dip de rand van het glas in de golden syrup en vervolgens in de gecrushte pistache (gemengd met de kristalsuiker). Eventueel het glas voorkoelen met crushed ijs.
Frituur de zilvermie heel kort (ongeveer 30 tot 40 sec) in hete arachideolie van ongeveer 180 ̊C. Je kunt dit gemakkelijk van te voren bereiden. Grote hoeveelheden zijn in een mum van tijd klaar.
Doe in een voorgekoelde shakebeker ( tweederde gevuld met muntijsblokjes) de honing, lavendel-essence en citroensap. Shake vijftien seconden. Doe in de glazen wat muntijsklontjes en verdeel de shake over de glazen, en vul tot aan de rand aan met de citroenprik. Leg op de top van de rand een grote pluk gefrituurde zilvermie. Bestrooi het met poedersuiker.
Flower Power;
Ingrediënten
10 kleine bloemetjes naar keus of één grote
40 cc jasmijnthee
3 stuks grapefruitpartje
Honing naar smaak
Aanvullen met appelsap
Glas : In een ‘lang’ wijnglas
Mengtechniek : Stirren
Garnituur : Een bloem door middel van een cocktailprikker, vastgemaakt aan een partje grapefruit. En: een rietje en een stampertje
Bereidingswijze:
Doe in het wijnglas drie partjes grapefruit en de bloemetjes die in kleine stukjes zijn gescheurd.
Vul intussen een mengglas voor tweederde met ijsklontjes. Roer de ijsklontjes vijftien seconden met een barlepel. Dan met een strainer het lekwater eruit zeven. Doe de jasmijnthee, honing en appelsap in het mengglas. Roer vijftien seconden met een barlepel in het glas. Dan met behulp van een strainer het mengsel in het wijnglas schenken. Doe de garnituurtjes op het glas.
Tip: Je kunt het extra lekker maken door in plaats van de honing een scheutje perensiroop toe te voegen.
KommieKommie;
Ingrediënten
3 partjes citroen
30 cc Komkommersiroop
95 cc Gekoelde Gingerale
Chilisiroop in pipetje (1 deel Spaanse peper en 1 deel vanillesiroop geblenderd)
Komkommergarnituurtje
Glas : In een lang champagne flûte
Mengtechniek : Layers
Garnituur : Komkommerschijfje of gesneden komkommerfiguurtje, rietje, stampertje en pipetje gevuld met chilisiroop.
Bereidingswijze:
Schenk in de Champagne flûte de kommersiroop. Leg dan drie partjes citroen in de sirooplaag. Duw de citroen aan met een stampertje, zodat er wat sap uitkomt. Laat een pingpongbal in het glas zakken. Schenk op de pingpongbal voorzichtig de Gingerale, zodat er een laag ontstaat (wanneer je geen pingpongbal hebt: een lange theelepel of barlepel, met bolle kant naar boven, op het oppervlak van de komkommersiroop houden. Om vervolgens de Gingerale langzaam op de bolle kant te gieten zodat de Gingerale langzaam verdeeld op de komkommersiroop terecht komt). Plaats de garnituurtjes en het pipetje gevuld met chilisiroop. De gast kan zelf bepalen hoeveel chilisiroop in zijn Happy Drink doet.
Tip: Vind je de chilisiroop te veel werk om zelf te maken, dan kun je ook passende kant -en klare chilisaus gebruiken!
Message from Heaven;
Ingrediënten
2 stuks Geluks-spekkies (een lange spekkie waar een strookje papier, met daarop een lieve boodschap, is ingerold en vastgeprikt met een maïsprikker)
1 Meloen
3 takjes mint
Honing naar smaak
Opvullen met verse sinaasappelsap
Crushed ice (hoeveelheid: ongeveer espressokopje)
Glas : geen, maar wel een bordje en een lepel
Mengtechniek : Blender
Garnituur : takje munt, twee rietjes en twee geluksspekkies, elk aan een maïsprikker
Bereidingswijze:
Leg een grote spekkie op de werkbank. Rol een strookje papier, met daarop een lieve boodschap strak op. Leg dit papierenrolletje op het spekkie en rol dan het spekkie strak op, zodat het papiertje verstopt is. Prik de uiteinden van het spekkie met een maïsprikkerdicht. Doe dit in totaal met twee spekkies.
Snijdt van de meloen een mandje. De twee parten die je dan krijgt gebruik je als garnituur. Die prik je samen met de geluksspekkies aan de meloenrand vast. De zaadjes verwijder je. Je lepelt een groot gedeelte van de meloen leeg. Deze ‘gelepelde’ meloenstukjes doe je in de blender. Samen met de mint, sinaasappelsap, crushed ice en de honing naar smaak. De hoeveelheid van de sinaasappelsap moet je inschatten, naar de grootte van de inhoud van de meloen. Meestal is het 1 deel ‘gelepelde meloen en 1 deel sinaasappelsap. Blenderen tot een egaal mengsel.
Serveer er eventueel een klein bordje en een lepeltje bij, zodat de gast de binnenkant van de meloen kan leeg lepelen.
Tip: Je kunt ook een watermeloen gebruiken. Dan wordt de Happy Drink groter. Vind je het meloenmandje teveel werk, dan kun je het ook in een groot glas doen. Als garnituur gebruik je dan één geluksspekkie en één part meloen aan een maïsprikker.
De Boswandeling;
Ingrediënten
1 bakje wheatgrass( Tarwegras van bijvoorbeeld Koppert Cress)
1/ 2 banaan
Opvullen met verse gekoelde Jus de orange
Glas : In een ‘groot’ piramide glas
Mengtechniek : Blender
Garnituur : een stuk banaan in schil, een partje sinaasappel, een rietje en een paar tarwegrassprieten
Bereidingswijze:
Er is een speciaal Wheatgrassapparaatje verkrijgbaar dat uit de grassprieten dik geconcentreerd sap walst. Blender de wheatgrasspuree met een banaan en gekoelde sinaasappelsap tot een egaal mengsel.
Tip: Helemaal een kick krijg je, wanneer je op je koptelefoon een file met boswandeling geluiden hoort. Dit bestandje is te downloaden op www.happydrinks.nl . Als bedrijf of school kun je dit bestandje op je eigen website zetten. Die kan de gast dan eventueel met hun mobieltje streamen.
B53;
Ingrediënten
1 kop espressokoffie
Ongeslagen slagroom (hoeveelheid espressokopje)
Vanillesojamelk (hoeveelheid espressokopje)
Honing naar smaak
Sinaasappelzestes (kwart sinaasappel)
1 stuks sterfontein aan een lange cocktailprikker
Crushed ijs
Glas : In een ‘groot’ wijnglas
Mengtechniek : Layers
Garnituur : aan de rand van het glas een stevig part sinaasappel met daarin gestoken een cocktailprikker waaraan de sterfontein aan vastgemaakt is.
Bereidingswijze:
Haal van een sinaasappel, met behulp van een zesteur, zestes (flinterdunne reepjes sinaasappelschil). Sla de slagroom met de sinaasappelzestes op tot yoghurtdikte. Los in de koffie honing naar smaak op. Maak in een mengglas van de koffie, met behulp van de crushed ijs, koude koffie.
Schenk in het wijnglas als eerste de vanillesojamelk. Houdt een lange theelepel of barlepel, met bolle kant naar boven, op het oppervlak van de vanillesojamelk. Om vervolgens de koude espressokoffie langzaam op de bolle kant te gieten zodat de koffie langzaam verdeeld op de vanillesojamelk terecht komt. Maak op dezelfde wijze met de barlepel en halfgeslagen slagroom een laag op de espressokoffie. Plaats stevig het garnituurtje aan de rand van het glas. Bevestig de sterfontein stevig, zodat ie niet van de rand kan vallen. Steek de sterfontein aan. Heb je een stoere gast voor je, dan kan die proberen te drinken zolang de fontein brand. Vertel er wel bij: op eigen risico.
Tip: wil je nog meer nuance in de smaak. Gebruik in plaats van crushed ijs, dan (sinaasappel)ijsblokjes
 
											 
			 
			
			
			 
   
   
  
			 
			
			
			 
  
  
											 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			 
  
			 
			
			
			
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
  
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
 
 dat de echo van 28 november heel misschien wel nét iets te vroeg kon zijn
 dat de echo van 28 november heel misschien wel nét iets te vroeg kon zijn  dus ik heb net ook maar een afspraak op 1 december erbij geboekt
 dus ik heb net ook maar een afspraak op 1 december erbij geboekt 
 het spookt in elk geval door mijn hoofd dat je met een cryo meer kans hebt op een miskraam... stom onzeker gedoe!
  het spookt in elk geval door mijn hoofd dat je met een cryo meer kans hebt op een miskraam... stom onzeker gedoe! 
											 
			 
			
			
			 . Goed dat je er een extra kijkmoment bij hebt geboekt.
. Goed dat je er een extra kijkmoment bij hebt geboekt.  
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
  helemaal niks voor mij
 helemaal niks voor mij  
											 
			 
			
			
			
 Het kost wat moeite, bij sommigen iets meer dan bij anderen. Je moet zelf weten hoe ver je gaat, maar ik zou niet van tevoren als vast zetten wanneer het 'moet' gaan of wanneer je 'mag' opgeven. Ik zou het gewoon afwachten en op het moment dat je bezig bent die beslissingen nemen.
 Het kost wat moeite, bij sommigen iets meer dan bij anderen. Je moet zelf weten hoe ver je gaat, maar ik zou niet van tevoren als vast zetten wanneer het 'moet' gaan of wanneer je 'mag' opgeven. Ik zou het gewoon afwachten en op het moment dat je bezig bent die beslissingen nemen. maar op den duur zijn je tepels daar aan gewend. De tsr kán wat zeer (blijven) doen, maar dat is bij mij na een paar maanden ook weggetrokken.
  maar op den duur zijn je tepels daar aan gewend. De tsr kán wat zeer (blijven) doen, maar dat is bij mij na een paar maanden ook weggetrokken. 
											 
			 
			
			
			Je bedoelt het vast niet zo hoor, maar dit zijn dus precies de reacties waardoor ik mezelf zo ongelukkig gevoeld heb... Dit voelt zo alsof jij er meer voor over hebt gehad dan ik, dat ik te snel opgegeven heb, dat ik geen doorzettingsvermogen had. Ik WEET dat het anders was, maar tot over m'n oren onder de hormonen heb ik mezelf erg vaak heel erg schuldig gevoeld. En daar zat ik dan huilend met de kolf op m'n borsten te kijken hoe er hooguit 10ml kwam...quote:Op vrijdag 18 november 2011 08:43 schreef Asyniur het volgende:
Dames die borstvoeding willen gaan geven: ik kan een beetje inlezen ook wel aanraden
Het gaat niet vanzelf in den beginneHet kost wat moeite, bij sommigen iets meer dan bij anderen. Je moet zelf weten hoe ver je gaat, maar ik zou niet van tevoren als vast zetten wanneer het 'moet' gaan of wanneer je 'mag' opgeven. Ik zou het gewoon afwachten en op het moment dat je bezig bent die beslissingen nemen.
In het begin doen je tepels echt wel zeer want die zijn gevoelig en dan zet je kindje er een vacuum nijptangetje opmaar op den duur zijn je tepels daar aan gewend. De tsr kán wat zeer (blijven) doen, maar dat is bij mij na een paar maanden ook weggetrokken.
Ik ben in elk geval blij dat ik in het begin even heb doorgezet. Verder heb ik nooit meer problemen gehad.
Bah, je onzeker voelen is nooit tof Orea
 
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			Hier nog eentje.quote:Op vrijdag 18 november 2011 08:55 schreef snoopy het volgende:
Ik ben het met flugel eens, ik voel dat net zo.
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 je kon volgens die mevrouw met 6weken geen overlactatie hebben.
 je kon volgens die mevrouw met 6weken geen overlactatie hebben. 
			 
			
			
			 .
. 
			 
			
			
			Tuurlijk is inlezen goed... Ik probeer met mijn verhaal alleen duidelijk te maken dat het gewoon zo kan zijn dat het NIET lukt... En dat heeft niet altijd met doorzettingsvermogen of het niet aankunnen van een 'wat lastiger' start te maken...quote:Op vrijdag 18 november 2011 09:03 schreef Webkim het volgende:
Nouja, het is gewoon waar dat qua borstvoeding een beetje voorbereiding helpt, omdat je dan weet wat je kan, of zou kunnen verwachten. Bij schaapjes lijkt het doodsimpel: een lammetje begint gelijk te drinken bij de moeder, niks aan de hand. Bij mensenbaby's is de start soms wat lastiger.
Daarbij kan inlezen dus wel goed doen, of het telefoonnummer van een deskundige (VBN of lactatiekundige) paraat houden in je ziekenhuistas of thuis.
 
			 
			
			
			Spuit elf, maar Sushi mag je nu ook al hoor! Je moet alleen zorgen dat het verse vis isquote:Op donderdag 17 november 2011 21:46 schreef bitterend het volgende:
Maar sushi mag ik wel toch?? en rode vlees?
 
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Ik heb soms ook het gevoel dat lactatiekundigen allemaal wat anders zeggen... Toen Jesper twee weken was heeft er eentje bij mij meegekeken (hij lag toen in het ziekenhuis en zij was toch aanwezig) en die constateerde toen al dat ik een enorme overproductie had... Maar vervolgens kreeg ik wat foldertjes en dat was dat...quote:Op vrijdag 18 november 2011 09:06 schreef debuurvrouw het volgende:
Nou Webkim, ik belde bij mijn oudste met 6 weken naar mijn steunpunt mevrouw van borstvoeding natuurlijk en ik werd toen uitgelachen!!!je kon volgens die mevrouw met 6weken geen overlactatie hebben.
Ik heb zelf tijdens mijn stage een borstvoedingscursus gedaan (extra) heb voorlichting gegeven, wist van de hoed en de rand en kreeg mijn Eigen voeding niet op de rit. Het helpt soms gewoon niet alles te weten.
 
			 
			
			
			Dat is het dus precies!! Ik heb het echt nog nooit meegemaakt dat een succesvolle voedster op het moment dat ik mijn verhaal vertelde zei dat het 'naar' of 'vervelend' was... Nope, er wordt altijd meteen verwezen naar lactatiekundigen (had ik) goed kolven (deed ik) vaak aanleggen (check) en allerhande andere zaken... De schuld wordt eerst bij de moeder of haar doorzettingsvermogen gelegd onder het mom dat iedereen toch kan voeden... Dat voelt wel eens erg kutquote:Op vrijdag 18 november 2011 09:07 schreef Fee-nix het volgende:
En ik blijf bij dit onderwerp altijd het gevoel houden dat ik me moet verdedigen...
 
											 
			 
			
			
			 .
.
											 
			 
			
			
			Jup, t is nooit eens zo dat iemand vraagt: en hoe ging de bv? En dat ik daar dan kort en krachtig op kan antwoorden: nee dat ging absoluut niet. Ik moet altijd van mezelf dan het hele verhaal doen en vooral duidelijk uitleggen wat er dan zo vreselijk aan was...quote:Op vrijdag 18 november 2011 09:10 schreef flugeltje het volgende:
[..]
Dat is het dus precies!! Ik heb het echt nog nooit meegemaakt dat een succesvolle voedster op het moment dat ik mijn verhaal vertelde zei dat het 'naar' of 'vervelend' was... Nope, er wordt altijd meteen verwezen naar lactatiekundigen (had ik) goed kolven (deed ik) vaak aanleggen (check) en allerhande andere zaken... De schuld wordt eerst bij de moeder of haar doorzettingsvermogen gelegd onder het mom dat iedereen toch kan voeden... Dat voelt wel eens erg kut
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			 Grofweg omdat ik er echt niet van kan wakker liggen of een ander bv geeft of niet. Ik vind het wel altijd heel sneu als iemand zo graag wil maar het lukt (om welke reden (!!) dan ook, het is niet aan mij om daar een (waarde) oordeel over te hebben...) niet...
 Grofweg omdat ik er echt niet van kan wakker liggen of een ander bv geeft of niet. Ik vind het wel altijd heel sneu als iemand zo graag wil maar het lukt (om welke reden (!!) dan ook, het is niet aan mij om daar een (waarde) oordeel over te hebben...) niet...  ik snap het wel, maar het is echt niet nodig. Als je er voor jezelf gevoelsmatig alles (en wat dat dan is is zo persoonlijk) aan gedaan hebt, dan is het toch goed?
 ik snap het wel, maar het is echt niet nodig. Als je er voor jezelf gevoelsmatig alles (en wat dat dan is is zo persoonlijk) aan gedaan hebt, dan is het toch goed?  men heeft altijd overal wel wat op aan te merken... Jullie doen het allemaal goed, naar mijn mening!!!
 men heeft altijd overal wel wat op aan te merken... Jullie doen het allemaal goed, naar mijn mening!!!  
											 
			 
			
			
			quote:Op vrijdag 18 november 2011 09:07 schreef Fee-nix het volgende:
Mogguh dames!
Nog een nieuwe babietjes zie ik... Hoewel het natuurlijk KAN dat Jessie al ligt te genieten.
 nog geen beeb
  nog geen beeb  
			 
			
			
			En zo is dat....quote:Op vrijdag 18 november 2011 09:08 schreef flugeltje het volgende:
[..]
Tuurlijk is inlezen goed... Ik probeer met mijn verhaal alleen duidelijk te maken dat het gewoon zo kan zijn dat het NIET lukt... En dat heeft niet altijd met doorzettingsvermogen of het niet aankunnen van een 'wat lastiger' start te maken...
 
  
 quote:
 Hier niet helaas....
  Hier niet helaas.... kijken of er vordering was, maar nee hoor, hij zit nog hoog en droog...
  kijken of er vordering was, maar nee hoor, hij zit nog hoog en droog... 
  
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
  
											 
			 
			
			
			Te weinig vruchtwater, dus dit duidt dan meestal op een mindere werking van de placenta.quote:Op vrijdag 18 november 2011 09:25 schreef amaranta het volgende:
Waarom werd je ookalweer ingeleid TJ Heb het badt wel ergens gelezen, maar niet opgeslagrn.
Hoplelijk doet de gel zn werk
Ik plaatste net mijn bericht en toen las ik je bericht van Jessie.quote:Op vrijdag 18 november 2011 09:25 schreef miss-jones25 het volgende:
Nee hoor bij Jessie ook geen actie
had net boven jou post een berichtje neergezet er over
Maar blijven duimen voor jullie hoor dat er nu snel wat gebeurd

 
  
											 
			 
			
			
			Volgens mij zeg ik hierboven niets van dat allesquote:Op vrijdag 18 november 2011 09:10 schreef flugeltje het volgende:
[..]
Dat is het dus precies!! Ik heb het echt nog nooit meegemaakt dat een succesvolle voedster op het moment dat ik mijn verhaal vertelde zei dat het 'naar' of 'vervelend' was... Nope, er wordt altijd meteen verwezen naar lactatiekundigen (had ik) goed kolven (deed ik) vaak aanleggen (check) en allerhande andere zaken... De schuld wordt eerst bij de moeder of haar doorzettingsvermogen gelegd onder het mom dat iedereen toch kan voeden... Dat voelt wel eens erg kut

 
			 
			
			
			Dat klinkt ook heeeel eng! Brrr... Je moet er toch niet aan denken.quote:Op vrijdag 18 november 2011 09:17 schreef bodpa09 het volgende:
Het was vooral die opmerking over wegslapen die het hem deed, ik dacht echt dat ze bedoelde dat hij zo maar opeens dood zou gaan.
enquote:Op vrijdag 18 november 2011 09:18 schreef Orea het volgende:
Het is nooit goed namelijk, niet alleen op bv gebiedmen heeft altijd overal wel wat op aan te merken... Jullie doen het allemaal goed, naar mijn mening!!!
Allebei lief!quote:Op vrijdag 18 november 2011 09:30 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Ik moet zeggen dat ik voor ik zelf een kind had en bv gaf, er veel feller in was. Ik weet nu veel beter hoe gevoelig alles ligt. Ik ga ervan uit dat iedereen het beste met haar kind voor heeft. En dat beste is niet vanzelfsprekend bv geven. Een baby heeft veel meer nodig dan alleen bv, maar heeft denk ik vele meer aan een moeder die zich prettig voelt. En of dat nou betekent dat je lang, kort of geen bv geeft, is aan de moeder om te bepalen.
 Ik weet het ook, schuldgevoelens zijn nutteloos. Maargoed, de periode na een bevalling is een periode zo vol met emoties, dat dat blijkbaar heel diep blijft zitten. En zelfs door mensen die me een hart onder de riem wilden steken ('nee echt, tegenwoordig is kv bijnaaaaaaa net zo goed als bv) voelde ik me ellendiger. Ik wilde geen bijnaaaaaaa. Ik wilde perfectie.
 Ik weet het ook, schuldgevoelens zijn nutteloos. Maargoed, de periode na een bevalling is een periode zo vol met emoties, dat dat blijkbaar heel diep blijft zitten. En zelfs door mensen die me een hart onder de riem wilden steken ('nee echt, tegenwoordig is kv bijnaaaaaaa net zo goed als bv) voelde ik me ellendiger. Ik wilde geen bijnaaaaaaa. Ik wilde perfectie.  *schaam schaam... Ik ga het vanavond maar even goed maken met hem.
 *schaam schaam... Ik ga het vanavond maar even goed maken met hem. 
											 
			 
			
			
			

 
  
											
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |