Briljant ideequote:Op woensdag 2 november 2011 12:20 schreef Toetsenbordbikkel het volgende:
Ik denk dat we dan beter een referendum kunnen houden over de hamvraag:
CRISIS: VOOR of TEGEN?
Gewoon democratisch wegstemmen die crisis.
Dat vraag ik me af.quote:Op woensdag 2 november 2011 12:19 schreef KoosVogels het volgende:
Het is onmogelijk de crisis op te lossen middels een referenda. Het gros van de Griekse burgers zal immers waarschijnlijk kiezen voor zo min mogelijk bezuinigingen, iets dat ik hen overigens niet kwalijk kan nemen. Probleem is echter dat de crisis op deze wijze niet wordt opgelost. Dan blijft het dweilen met de kraan open. Een crisis oplossen betekent vaak dat er impopulaire besluiten genomen moeten worden. En dat lukt niet als je het volk laat beslissen.
Als mensen eerlijk voorgelicht worden? Daar gaat het al fout. Het is niet alsof de Staten Generaal als een mond spreken. Persoonlijk ben ik van mening dat een reddingsoperatie noodzakelijk is. Ik ken de argumenten om dat besluit te overtuigen. Anderzijds zijn er ook argumenten om aan te sturen op het faillissement van de Grieken.quote:Op woensdag 2 november 2011 12:23 schreef thumbnail het volgende:
[..]
Dat vraag ik me af.
Als wij eerlijk voorgelicht worden zullen we best wel voor zekerheid op de lange termijn kiezen.
Dat kunnen ze elke vier jaar (of vaker) via parlementsverkiezingen.quote:Op woensdag 2 november 2011 12:27 schreef Confetti het volgende:
Een referendum is misschien niet de beste oplossing maar dat doet er niet toe.
Het volk heeft het recht om over hun eigen lot te beslissen.
Aparte logica eigenlijk he?quote:Op woensdag 2 november 2011 12:25 schreef remlof het volgende:
We hebben in het westen niet voor niets de parlementaire democratie als staatsvorm.
Nee, de parlementaire democratie is de minst slechte staatsvorm.quote:Op woensdag 2 november 2011 12:29 schreef Toetsenbordbikkel het volgende:
[..]
Aparte stelling eigenlijk he?
Dat wij iets doen is logisch. We doen het immers.
Dit dus.quote:Op woensdag 2 november 2011 12:25 schreef remlof het volgende:
Nee, referenda zijn nooit een goede oplossing omdat het resultaat afhangt van de waan van de dag.
Zeker voor oplossingen die gaan over de middellange tot lange termijn kan dit funest zijn voor een samenleving.
We hebben in het westen niet voor niets de parlementaire democratie als staatsvorm. Dat houdt in dat je vertegenwoordigers kiest die zich fulltime met het te volgen beleid kunnen bezighouden.
Dat is voor politici net zo... Daarom zijn ze al een week bezig met 1 Afrikaan.quote:Op woensdag 2 november 2011 12:25 schreef remlof het volgende:
Nee, referenda zijn nooit een goede oplossing omdat het resultaat afhangt van de waan van de dag.
Ja, die reclameslogan ken ik jaquote:Op woensdag 2 november 2011 12:30 schreef remlof het volgende:
[..]
Nee, de parlementaire democratie is de minst slechte staatsvorm.
Oh absoluut. Maar dat is weer een andere stelling.quote:Directe democratie lijkt mij heel erg gevaarlijk.
En als in de tussentijd zich ontwikkelingen voordoen die niets te maken hebben gehad met de onderwerpen van de verkiezingen, of indien de gekozen volksvertegenwoordigers zich vervolgens niet aantrekken van de verkiezings-beloften waarop ze gekozen zijn, is het niet meer dan logisch dat de bevolking zich daarover kan uitspreken, zeker als de gevolgen van die regerings-gedragingen niet of nauwelijks omkeerbaar zijn.quote:Op woensdag 2 november 2011 12:29 schreef remlof het volgende:
[..]
Dat kunnen ze elke vier jaar (of vaker) via parlementsverkiezingen.
Als dat niet neuken wordt vanavondquote:Op woensdag 2 november 2011 12:35 schreef Schenkstroop het volgende:
Niemand heeft blijkbaar door dat het doel helemaal niet een echte oplosing voor de crisis is. maar meer macht collectivistisch conglomereren (als ik dat woord al goed gebruik).
Dat hangt af van de context De nazi's kwamen aan de macht door een parlementaire democratie.quote:Op woensdag 2 november 2011 12:30 schreef remlof het volgende:
[..]
Nee, de parlementaire democratie is de minst slechte staatsvorm.
Directe democratie lijkt mij heel erg gevaarlijk.
Nee hoor vergeet dat maar, mensen zijn korte termijn denkers. Daarom hebben we ook democratievorm waarbij een aantal mensen zich fulltime bezighouden met het besturen van het land.quote:Op woensdag 2 november 2011 12:23 schreef thumbnail het volgende:
[..]
Dat vraag ik me af.
Als wij eerlijk voorgelicht worden zullen we best wel voor zekerheid op de lange termijn kiezen.
In Engeland hebben ze een groter en sneller oplopend tekort dan in Griekenland, dus daar zou ik ook niet al te verlekkerd naar kijken als ik jou was.quote:Op woensdag 2 november 2011 12:32 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Dat is voor politici net zo... Daarom zijn ze al een week bezig met 1 Afrikaan.
Ontopic: Ja, referenda zijn goed! Als we dat voor de invoering van de euro hadden gehad, hadden we nu net als Engeland weinig last gehad van alle europroblemen (binnenkort in de Van Dale?).
Dergelijke grote veranderingen moet je niet (willen) doorvoeren als "het volk" er niet achter staat. Dan heb je een munt die van binnenuit al geen steun heeft.
een verkapte regentenbestuur dus, een technocratiequote:Op woensdag 2 november 2011 12:37 schreef Deetch het volgende:
[..]
Nee hoor vergeet dat maar, mensen zijn korte termijn denkers. Daarom hebben we ook democratievorm waarbij een aantal mensen zich fulltime bezighouden met het besturen van het land.
Eensch.quote:Op woensdag 2 november 2011 12:32 schreef RemcoDelft het volgende:
Dergelijke grote veranderingen moet je niet (willen) doorvoeren als "het volk" er niet achter staat. Dan heb je een munt die van binnenuit al geen steun heeft.
Ik weet niet wat je wilt zeggen. maar collectivisme in de meest negatieve zin van het woord is wat wij zien in Europa en Amerika. Collectivisme is het gereedschap waarmee de elite vrouwen en mannen de wereld kapotmaken. Die hele euro-crisis IS het werk van de NWO.quote:Op woensdag 2 november 2011 12:36 schreef Toetsenbordbikkel het volgende:
[..]
Als dat niet neuken wordt vanavond
Je bedoelt? : het doel van die europese regeringen, merendeels rechts en neo-liberaal, is meer macht aan de EU-bureaucratie geven?quote:Op woensdag 2 november 2011 12:35 schreef Schenkstroop het volgende:
Niemand heeft blijkbaar door dat het doel helemaal niet een echte oplosing zoeken voor de crisis is. Maar meer macht collectivistisch conglomereren (als ik dat woord al goed gebruik).
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |