Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 02:16 |
Origineel Beste, Zoals menig Nederlander ben ook ik een vervent kababeter. Wat mij echter stoort is dat bij zaken zoals DönerCompany ( vaak te vinden bij het station ), je echt belachelijk weinig vlees in je broodje krijgt. Zie onderstaande pic: ![]() Kijk hoe belachelijk weinig vlees erin zit, 80% groente en 20% vlees. Als je zoiets krijgt kan je net zogoed een broodje gezond bestellen :/ Wat mij echter weer gunstig stemt is dat er ook kababzaken zijn die wel weten hoe het moet !! Marmaris ( bij vroenhoven ) veel mensen in Maastricht haalt hier zijn kabab. De reden ? Zie de mooie foto's hieronder ![]() ![]() ![]() Heerlijk ![]() Dit is tevens een verkapt "ik ben geen vegatarier topic" TOPICKAAP: Dit topic gaat nu over Midden-Oosterse gerechten. | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 02:18 |
![]() | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 02:18 |
Mja, toen ik Marokko was at ik fastfood puur en alleen om de soorten broodjes die wij hier niet kennen. En om de Quick te proeven, aangezien die er niet in Nederland is. Maar KFC is wel degelijk. | |
MarokkaanseKip | maandag 17 oktober 2011 @ 02:19 |
Ous hoe is maccie in Maroc eigenlijk? Nog nooit geweest ![]() | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 02:19 |
De Quick kende ik niet eens. | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 02:20 |
Zelfde shit hier, niets bijzonders, op 2 broodjes na. In Tetouan hebben ze twee McDonalds, lijkt mij sterk dat jij het nooit geproeft hebt. En de Mac is altijd te vinden in een Marjane-hypermarkt. [ Bericht 1% gewijzigd door o.us op 17-10-2011 02:20:44 ] | |
Serieuzeonderwerpen | maandag 17 oktober 2011 @ 02:21 |
![]() K3eb ghzel ofwel gazellehoorntjes | |
MarokkaanseKip | maandag 17 oktober 2011 @ 02:21 |
Ah oke. We rijden er wel vaak langs maar nooit geweest ![]() | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 02:21 |
Opereert alleen in Franstalige landen. Geloof me, het is het niet waard ![]() | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 02:22 |
Ik geloof je, sowieso staat Salaam nu bovenaan mijn lijst. | |
Stokstaart | maandag 17 oktober 2011 @ 02:23 |
TOPIC KAAP GERAPPORTEERD | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 02:23 |
Hater met je vieze tomaten ![]() | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 02:23 |
De enige andere goede fastfood in Marokko, op chwarma na, is kefta. Ik zou het bijna niet eens fastfood durven noemen, zo culinair is het.![]() ![]() | |
Stokstaart | maandag 17 oktober 2011 @ 02:24 |
Ga jij lekker in Turkije wonen, beetje bedorven B-keuze tomaten eten. ![]() | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 02:24 |
Of kabab-dial-djedz (verschilt niet veel met jullie tavuk sis kebap)![]() [ Bericht 2% gewijzigd door o.us op 17-10-2011 02:25:31 ] | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 02:27 |
Wij maken ook wel eens geroerd gehakt met van die spiegeleieren erop. Maar zonder dat we er gehaktballetjes van maken. Over kip gesproken, spinazie in kipfilet: ![]() | |
Stokstaart | maandag 17 oktober 2011 @ 02:28 |
Dit topic is waardeloos zonder recepten ![]() | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 02:30 |
Recept voor alle gerechten: Benodigdheden: - een Turkse of Marokkaanse vrouw Werkwijze: - trouw de Turkse of Marokkaanse vrouw | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 02:32 |
![]() | |
Stokstaart | maandag 17 oktober 2011 @ 02:32 |
En zelf emigreren niet te vergeten!
| |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 02:32 |
Is dat Turks? ![]() | |
Stokstaart | maandag 17 oktober 2011 @ 02:33 |
Maar serieus: Kan deze niet in CUL... en dan met wat recepten er bij? Komen uitermate smaakvolle suggesties voorbij hier ![]() | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 02:33 |
Turkse en/of Marokkaanse slagers en supermarkten. Eet al jaren alle gerechten die ik heb gepost zonder problemen. | |
Serieuzeonderwerpen | maandag 17 oktober 2011 @ 02:34 |
Dat zeker, maar ik heb een Marokkaanse moeder, dus ver hoef ik niet te zijn. | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 02:34 |
Ik denk niet specifiek Turks, er zijn vast wel andere landen die er ook op gekomen zijn. Maar ik at het vroeger wel eens dus ik vind het Turks. ![]() | |
ikkerules | maandag 17 oktober 2011 @ 02:35 |
Kabab is niet turks | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 02:36 |
Kebab is volgens mij gewoon een verzamelnaam in het Turks en Arabisch dat staat voor "samengegrild". Want in die opzicht klopt het ook wel. | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 02:36 |
Net zoals pizza en pasta niet van oorsprong Italiaans zijn. Het gaat erom dat de gerechten in een bepaalde cultuur op een bepaalde manier bereid worden. | |
Serieuzeonderwerpen | maandag 17 oktober 2011 @ 02:38 |
Ooit van Arganolie gehoord, luitjes? In de smaak van Arganolie herken je een subtiel samenspel van hazelnoten, sesam en warm, versgebakken brood. Arganolie, een rage in buitenlandse topkeukens is onovertroffen in salades, over vlees en vis. De nootachtige smaak is heerlijk over warme pasta, couscous of rijst. Maar Arganolie is ook erg lekker over ijs, hangop of creme brulee, en over allerlei vers fruit. Traditioneel is de combinatie van Arganolie, honing en amandelen, of een zijdezachte Arganmarinade voor geitenkaas. | |
Stokstaart | maandag 17 oktober 2011 @ 02:38 |
Lusten jullie ook baklava ? | |
Serieuzeonderwerpen | maandag 17 oktober 2011 @ 02:39 |
Zeker, gaat er heel makkelijk in, maar eet het niet bijster vaak. | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 02:40 |
Als mijn lust en mijn leven. Je hebt ook Marokkaanse baklava trouwens. Marokkaanse baklava: ![]() [ Bericht 4% gewijzigd door o.us op 17-10-2011 02:41:45 ] | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 02:43 |
Nooit van gehoord, maar klinkt erg goed. Ik hou sowieso wel van 'notige' smaken. | |
Serieuzeonderwerpen | maandag 17 oktober 2011 @ 02:46 |
Het is een zeldzame olie die met de hand wordt geperst in het zuiden van Marokko. ![]() En van hieruit wordt Arganolie geperst. ![]() | |
Stokstaart | maandag 17 oktober 2011 @ 02:49 |
Die baklava is af en toe wel lekker, maar is wel fucking maar dan ook fucking zoet vergeleken zelfs bij Nederlandse zoetigheden en gebak zoals appeltaart of cake. Is de Turkse en Marokkaanse keuken dus nagenoeg gelijk of heb het veel verschil? | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 02:51 |
Ik ben ook niet zo'n zoetekauw. Zoetigheid door hartige gerechten verwerken vind ik lekker, of gewoon milde zoetigheid, maar baklava baadt gewoon in geconcentreerd suikerwater. | |
Drinky | maandag 17 oktober 2011 @ 02:51 |
chelo kebab ![]() ![]() vlees wat in nederland te koop is kun je geen fatsoenlijke kebab van maken, echt smaakloos ![]() | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 02:52 |
In mijn optiek hebben Turken en Marokkanen hetzelfde gevoel voor eten, hoe er met eten omgegaan moet worden en hoe je eten moet eten. Veel gerechten zijn wederzijds op dezelfde dingen gebaseerd maar de diversiteit aan gerechten bij beide keukens maakt het juist lekker en mooi. Ik moet de eerste Turk tegenkomen die couscous viest vindt en de eerste Marokkaan die dolme vies vindt; het zijn herkenbare gerechten die zij ook uit hun eigen culturen kunnen halen. [ Bericht 0% gewijzigd door o.us op 17-10-2011 02:55:19 ] | |
Drinky | maandag 17 oktober 2011 @ 02:55 |
Dolme ![]() en couscous ook ![]() hoe kan men die rommel eten ? gr | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 02:55 |
![]() | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 02:55 |
Ik hou ook van jou, drinky ![]() | |
zwartemarktplaats | maandag 17 oktober 2011 @ 02:56 |
Ik wou verdomme net naar bed maar na dit topic sterf ik van de honger. | |
Drinky | maandag 17 oktober 2011 @ 02:56 |
geen grappen, iedereen bij ons eet het maar het is fucking bladeren met smerig groentepap of rijst of echt ranzig spul ![]() en couscous is gwn raar qua smaak ![]() | |
Serieuzeonderwerpen | maandag 17 oktober 2011 @ 02:57 |
Ben je een Iraniër? | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 02:57 |
![]() ![]() ![]() | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 02:58 |
Over dolma gesproken, in paprika vind ik het heerlijk, in courgette vind ik het heerlijk, in dun gerolde druivenbladeren iets minder (sarma). Maar sarma wat iets dikker gerold is, geen vlees bevat maar wel rijst/rozijnen/noten vind ik dan weer heerlijk (wordt koud i.p.v. warm geserveerd): ![]() Of sarma maar dan in wittekool gerold. | |
Serieuzeonderwerpen | maandag 17 oktober 2011 @ 02:58 |
Chelo Kebab is toevallig Iraans bereidt, zo wie weet. | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 03:01 |
Ik heb nog nooit sarma gehad met dolmavulling. Bestaat dat dan? | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 03:02 |
Ja, bestaat. Wordt warm geserveerd. Rijst, gehakt, uien etc. | |
Bundy. | maandag 17 oktober 2011 @ 03:02 |
Tavuk sis kebap is eigenlijk niet veel meer of minder dan kip shasliek. | |
Bundy. | maandag 17 oktober 2011 @ 03:04 |
Heerlijk inderdaad, het is echter geen Turks gerecht, maar een Iraans gerecht en men noemt het in Iran ook geen Chelo Kebab maar Kebab Koebiede. | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 03:04 |
Ohja, en in uien kan ook. ![]() | |
Juminelle | maandag 17 oktober 2011 @ 03:04 |
Fuck, ik krijg honger van dit topic ![]() | |
Drinky | maandag 17 oktober 2011 @ 03:08 |
hater ![]() | |
Drinky | maandag 17 oktober 2011 @ 03:09 |
oh bedankt, dat wist ik nog niet ![]() | |
Serieuzeonderwerpen | maandag 17 oktober 2011 @ 03:11 |
Ben je Iraniër? Dit is een serieuze vraag. ![]() | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 03:11 |
Shasliek kan je ook gebruiken maar ik gebruikte hoe men dat noemt in Marokkaans spreektaal aangezien ik zulke shashliek daar eet en hier in Marokkaanse gemeenschappen. [ Bericht 6% gewijzigd door o.us op 17-10-2011 03:12:50 ] | |
Nikmans | maandag 17 oktober 2011 @ 03:14 |
Godverdomme dat ziet er geil uit ![]() | |
Serieuzeonderwerpen | maandag 17 oktober 2011 @ 03:15 |
Zover was ik al. Je bent een Iraniër, duidelijk. | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 03:15 |
Nikmans ziet een langwerpig, vochtig, warm stuk vlees en vindt het gelijk geil. | |
Serieuzeonderwerpen | maandag 17 oktober 2011 @ 03:16 |
Meestal noem ik dat smakelijk, maar misschien loop ik niet mee met de jaarlijkse taalontwikkelingen. | |
Nikmans | maandag 17 oktober 2011 @ 03:17 |
Jij snapt em | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 03:20 |
Moe. Heb net een broodje pindakaas gehad dus kan met een gerust hart slapen. Later jongens, kwijlze. | |
Serieuzeonderwerpen | maandag 17 oktober 2011 @ 03:21 |
Welterusten ![]() | |
ABombali | maandag 17 oktober 2011 @ 07:28 |
Zo hoort het ![]() | |
Klinkerbotsing | maandag 17 oktober 2011 @ 09:21 |
Goed topic. ![]() | |
kikoooooo | maandag 17 oktober 2011 @ 10:16 |
Dat tweede broodje uit de OP is van dat vieze goedkope kebabvlees ![]() ![]() | |
yasmin.r | maandag 17 oktober 2011 @ 10:37 |
![]() ![]() ![]() | |
Catch22- | maandag 17 oktober 2011 @ 11:30 |
my thoughts | |
yasmin.r | maandag 17 oktober 2011 @ 11:35 |
Irani? ![]() | |
dieduretoch | maandag 17 oktober 2011 @ 11:55 |
Teveel deeg, komt zwaar moeilijk na vertering uit de anus. | |
Dj_Day-V | maandag 17 oktober 2011 @ 12:01 |
Mensen die groente op hun doner/durum doen ![]() Vlees, knoflook en beetje sambal ![]() | |
sinterklaaskapoentje | maandag 17 oktober 2011 @ 12:04 |
mee eens, het ziet er fucked up uit... döner king is de koning die er superveel kebab en groente op doen ![]() | |
Poemgirl | maandag 17 oktober 2011 @ 12:49 |
De gene die die heeft gerold, kan gewoon niet rollen ![]() ![]() | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 12:50 |
Die dunne zuigen, dan proef je alleen maar blad. Doe mij maar zo'n dikke. | |
Juminelle | maandag 17 oktober 2011 @ 12:55 |
Dat ziet er dan weer kankerranzig uit ![]() | |
HeatWave | maandag 17 oktober 2011 @ 12:56 |
Zoek eens op kankercellen op Google en kom nog eens terug.... | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 13:02 |
![]() ![]() | |
Nikmans | maandag 17 oktober 2011 @ 13:48 |
Lijkt net een gehaktbal | |
Nikmans | maandag 17 oktober 2011 @ 13:49 |
Trouwens geen grappen over kanker, mijn opa is van de trap gekankerd | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 13:52 |
Potver, doe dat andere plaatje het niet. ![]() ![]() | |
Nikmans | maandag 17 oktober 2011 @ 13:54 |
Eigenlijk... geef me 5 minuten | |
Gripper | maandag 17 oktober 2011 @ 13:56 |
Bazentopic, hoe een klaagzang in een receptenboek kan veranderen. Ik ga vanavond lekker aan iets kebab/kapsalon-achtigs met mijn broertje alvorens te gaan helpen klussen in zn nieuwe huis. De nieuwe keuken wordt morgen pas geďnstalleerd, dus een beter excuus om niet te koken is er niet. ![]() | |
Postalz | maandag 17 oktober 2011 @ 13:57 |
die grap maakte ik niet (eer)gister op klb hoor ![]() | |
Nikmans | maandag 17 oktober 2011 @ 14:03 |
![]() | |
Nikmans | maandag 17 oktober 2011 @ 14:04 |
Geen idee ![]() | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 14:05 |
![]() ![]() | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 14:08 |
forever meatbalone had ook gekund | |
AnaalFaBtje | maandag 17 oktober 2011 @ 14:11 |
Jij was Nederlands? | |
AnaalFaBtje | maandag 17 oktober 2011 @ 14:13 |
Haha,jij hebt die zelf verzonnen enzo hé? En dat een grap noemen? Ga stoer doen man,dat zeggen mensen zo vaak. ![]() | |
Nikmans | maandag 17 oktober 2011 @ 14:13 |
Damn ja | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 14:14 |
Ik heb dat niet getypt. ![]() | |
AnaalFaBtje | maandag 17 oktober 2011 @ 14:16 |
![]() | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 14:16 |
De OP niet snappen. ![]() Dit is niet mijn OP vriend. | |
wise | maandag 17 oktober 2011 @ 15:00 |
wat een gore vette troep in dit topic | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 15:01 |
![]() | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 15:03 |
Troep die wél lekkerder en voedzamer is dan de keuken hier. Maar ik ben zeker niet vies van een lekkere stamppot met een bal gehakt of een lekkere erwtensoep op zijn tijd. [ Bericht 5% gewijzigd door o.us op 17-10-2011 15:08:10 ] | |
wise | maandag 17 oktober 2011 @ 15:07 |
daarom altijd buitenlandse rechten maken ![]() frituur ![]() ![]() | |
Levolution | maandag 17 oktober 2011 @ 15:16 |
Eens met het frituurgedeelte. | |
#ANONIEM | maandag 17 oktober 2011 @ 15:19 |
Frituur inderdaad ![]() ![]() | |
Drinky | maandag 17 oktober 2011 @ 18:55 |
Dat is een penis ook tot je het in je mond neemt. | |
wise | maandag 17 oktober 2011 @ 18:59 |
![]() | |
Levolution | woensdag 19 oktober 2011 @ 14:16 |
Is dat zo ja? ![]() | |
wise | woensdag 19 oktober 2011 @ 14:18 |
Drinky weet blijkbaar meer ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 19 oktober 2011 @ 14:19 |
![]() | |
Juminelle | woensdag 19 oktober 2011 @ 14:41 |
Mwah. | |
Drinky | woensdag 19 oktober 2011 @ 17:22 |
Mijne is echt heerlijk, moet je eens proeven | |
Juminelle | woensdag 19 oktober 2011 @ 17:28 |
Nee dankje. | |
MonteCristo | woensdag 19 oktober 2011 @ 17:29 |
Zijn er trouwens in Utrecht fatsoenlijke kebab-zaken waar je veel vlees krijgt op je broodje? | |
ecktebaas | woensdag 19 oktober 2011 @ 17:35 |
Tufahi ![]() | |
FlyingDutchman_1987 | woensdag 19 oktober 2011 @ 17:35 |
Dit soort grappen maken irl zonder zelf in de lach te schieten is praktisch onmogelijk ![]() | |
arucard | woensdag 19 oktober 2011 @ 17:36 |
Geen problemen mee | |
Gripper | donderdag 20 oktober 2011 @ 09:11 |
Ik heb een paar jaar op de Amsterdamsestraatweg gewoond, en mijn absolute topper was Emmi XL. Eigenlijk een Griek, maar hij kan ook lekkere dönerdingetjes maken. ![]() | |
BR040 | donderdag 20 oktober 2011 @ 09:59 |
Het is kebab homo | |
Catch22- | donderdag 20 oktober 2011 @ 10:00 |
je kan soberzo wel extra vlees vragen, kost meestal iets van 1,50 | |
Levolution | donderdag 20 oktober 2011 @ 11:20 |
Geen Arabisch kunnen ![]() | |
Stokstaart | donderdag 20 oktober 2011 @ 11:22 |
Eten Marokkanen nooit halal bitterballen dan? | |
Isetmyfriendsonfire | donderdag 20 oktober 2011 @ 21:46 |
Rozijnen? Wat? Bij ons is dolma rijst, vlees, tomaat en af en toe noten in gedroogde, uitgeholde aubergines - en sarma (zonder de noten) in druivenbladeren. Vind het beiden niet lekker, maar oke. | |
hardcore-gabber | donderdag 20 oktober 2011 @ 23:33 |
hie bij de snackbar broodje kebab gehaaldt... mocht er wel een broodje bij pakken... er zat voor 2 broodjes kebab in 1 broodje gestamt.. net als de patat 3 euro voor 6 personen |