abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 17 oktober 2011 @ 02:35:04 #26
358354 ikkerules
be what you want to be
pi_103177028
Kabab is niet turks
  maandag 17 oktober 2011 @ 02:36:00 #27
-1 #ANONIEM
Integere Lul
pi_103177035
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2011 02:35 schreef ikkerules het volgende:
Kabab is niet turks
Kebab is volgens mij gewoon een verzamelnaam in het Turks en Arabisch dat staat voor "samengegrild". Want in die opzicht klopt het ook wel.
Feyenoord Rotterdam
  maandag 17 oktober 2011 @ 02:36:17 #28
254206 Levolution
-|||----------|||-
pi_103177039
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2011 02:35 schreef ikkerules het volgende:
Kabab is niet turks
Net zoals pizza en pasta niet van oorsprong Italiaans zijn. Het gaat erom dat de gerechten in een bepaalde cultuur op een bepaalde manier bereid worden.
This isn't even my final form.
pi_103177057
Ooit van Arganolie gehoord, luitjes?

In de smaak van Arganolie herken je een subtiel samenspel van hazelnoten, sesam en warm, versgebakken brood. Arganolie, een rage in buitenlandse topkeukens is onovertroffen in salades, over vlees en vis. De nootachtige smaak is heerlijk over warme pasta, couscous of rijst. Maar Arganolie is ook erg lekker over ijs, hangop of creme brulee, en over allerlei vers fruit. Traditioneel is de combinatie van Arganolie, honing en amandelen, of een zijdezachte Arganmarinade voor geitenkaas.
pi_103177061
Lusten jullie ook baklava ?
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
pi_103177068
quote:
11s.gif Op maandag 17 oktober 2011 02:38 schreef Stokstaart het volgende:
Lusten jullie ook baklava ?
Zeker, gaat er heel makkelijk in, maar eet het niet bijster vaak.
  maandag 17 oktober 2011 @ 02:40:05 #32
-1 #ANONIEM
Integere Lul
pi_103177070
quote:
11s.gif Op maandag 17 oktober 2011 02:38 schreef Stokstaart het volgende:
Lusten jullie ook baklava ?
Als mijn lust en mijn leven. Je hebt ook Marokkaanse baklava trouwens.

Marokkaanse baklava:


[ Bericht 4% gewijzigd door o.us op 17-10-2011 02:41:45 ]
Feyenoord Rotterdam
  maandag 17 oktober 2011 @ 02:43:36 #33
254206 Levolution
-|||----------|||-
pi_103177093
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2011 02:38 schreef Serieuzeonderwerpen het volgende:
Ooit van Arganolie gehoord, luitjes?

In de smaak van Arganolie herken je een subtiel samenspel van hazelnoten, sesam en warm, versgebakken brood. Arganolie, een rage in buitenlandse topkeukens is onovertroffen in salades, over vlees en vis. De nootachtige smaak is heerlijk over warme pasta, couscous of rijst. Maar Arganolie is ook erg lekker over ijs, hangop of creme brulee, en over allerlei vers fruit. Traditioneel is de combinatie van Arganolie, honing en amandelen, of een zijdezachte Arganmarinade voor geitenkaas.

Nooit van gehoord, maar klinkt erg goed. Ik hou sowieso wel van 'notige' smaken.
This isn't even my final form.
pi_103177127
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2011 02:43 schreef Levolution het volgende:

[..]

Nooit van gehoord, maar klinkt erg goed. Ik hou sowieso wel van 'notige' smaken.
Het is een zeldzame olie die met de hand wordt geperst in het zuiden van Marokko.



En van hieruit wordt Arganolie geperst.

pi_103177162
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2011 02:40 schreef o.us het volgende:

[..]

Als mijn lust en mijn leven. Je hebt ook Marokkaanse baklava trouwens.

Marokkaanse baklava:
[ afbeelding ]
Die baklava is af en toe wel lekker, maar is wel fucking maar dan ook fucking zoet vergeleken zelfs bij Nederlandse zoetigheden en gebak zoals appeltaart of cake.
Is de Turkse en Marokkaanse keuken dus nagenoeg gelijk of heb het veel verschil?
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
  maandag 17 oktober 2011 @ 02:51:40 #36
254206 Levolution
-|||----------|||-
pi_103177176
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2011 02:49 schreef Stokstaart het volgende:

[..]

Die baklava is af en toe wel lekker, maar is wel fucking maar dan ook fucking zoet vergeleken zelfs bij Nederlandse zoetigheden en gebak zoals appeltaart of cake.
Is de Turkse en Marokkaanse keuken dus nagenoeg gelijk of heb het veel verschil?
Ik ben ook niet zo'n zoetekauw. Zoetigheid door hartige gerechten verwerken vind ik lekker, of gewoon milde zoetigheid, maar baklava baadt gewoon in geconcentreerd suikerwater.
This isn't even my final form.
  maandag 17 oktober 2011 @ 02:51:46 #37
266264 Drinky
L'amour et la violence
pi_103177179
chelo kebab _O_



vlees wat in nederland te koop is kun je geen fatsoenlijke kebab van maken, echt smaakloos ;(
I just warped whoop whoop!
Op dinsdag 27 juli 2010 04:05 schreef Righteous het volgende:
Drinky is een baas
  maandag 17 oktober 2011 @ 02:52:07 #38
-1 #ANONIEM
Integere Lul
pi_103177183
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2011 02:49 schreef Stokstaart het volgende:

[..]

Die baklava is af en toe wel lekker, maar is wel fucking maar dan ook fucking zoet vergeleken zelfs bij Nederlandse zoetigheden en gebak zoals appeltaart of cake.
Is de Turkse en Marokkaanse keuken dus nagenoeg gelijk of heb het veel verschil?
In mijn optiek hebben Turken en Marokkanen hetzelfde gevoel voor eten, hoe er met eten omgegaan moet worden en hoe je eten moet eten. Veel gerechten zijn wederzijds op dezelfde dingen gebaseerd maar de diversiteit aan gerechten bij beide keukens maakt het juist lekker en mooi. Ik moet de eerste Turk tegenkomen die couscous viest vindt en de eerste Marokkaan die dolme vies vindt; het zijn herkenbare gerechten die zij ook uit hun eigen culturen kunnen halen.

[ Bericht 0% gewijzigd door o.us op 17-10-2011 02:55:19 ]
Feyenoord Rotterdam
  maandag 17 oktober 2011 @ 02:55:27 #39
266264 Drinky
L'amour et la violence
pi_103177210
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2011 02:52 schreef o.us het volgende:

[..]

In mijn optiek hebben Turken en Marokkanen hetzelfde gevoel voor eten, hoe er met eten omgegaan moet worden en hoe je eten moet eten. Veel gerechten zijn wederzijds op dezelfde dingen gebaseerd maar de diversiteit aan gerechten bij beide keukens maakt het juist lekker en mooi. Ik moet de eerste Turk tegenkomen die couscous viest vindt en de eerste Marokkaan die dolme vies vindt; het zijn herkenbare gerechten die zij uit hun eigen culturen kunnen halen.
Dolme :r
en couscous ook :')

hoe kan men die rommel eten ?
gr
I just warped whoop whoop!
Op dinsdag 27 juli 2010 04:05 schreef Righteous het volgende:
Drinky is een baas
  maandag 17 oktober 2011 @ 02:55:48 #40
254206 Levolution
-|||----------|||-
pi_103177212
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2011 02:55 schreef Drinky het volgende:

[..]

Dolme :r
en couscous ook :')

hoe kan men die rommel eten ?
gr
:')
This isn't even my final form.
  maandag 17 oktober 2011 @ 02:55:54 #41
-1 #ANONIEM
Integere Lul
pi_103177214
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2011 02:55 schreef Drinky het volgende:

[..]

Dolme :r
en couscous ook :')

hoe kan men die rommel eten ?
gr
Ik hou ook van jou, drinky O+
Feyenoord Rotterdam
  maandag 17 oktober 2011 @ 02:56:12 #42
199318 zwartemarktplaats
met zonder bonnetje
pi_103177217
Ik wou verdomme net naar bed maar na dit topic sterf ik van de honger.
  maandag 17 oktober 2011 @ 02:56:55 #43
266264 Drinky
L'amour et la violence
pi_103177222
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2011 02:55 schreef o.us het volgende:

[..]

Ik hou ook van jou, drinky O+
geen grappen, iedereen bij ons eet het maar het is fucking bladeren met smerig groentepap of rijst of echt ranzig spul :r

en couscous is gwn raar qua smaak :?
I just warped whoop whoop!
Op dinsdag 27 juli 2010 04:05 schreef Righteous het volgende:
Drinky is een baas
pi_103177223
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2011 02:55 schreef Drinky het volgende:

[..]

Dolme :r
en couscous ook :')

hoe kan men die rommel eten ?
gr
Ben je een Iraniër?
  maandag 17 oktober 2011 @ 02:57:32 #45
-1 #ANONIEM
Integere Lul
pi_103177227
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2011 02:57 schreef Serieuzeonderwerpen het volgende:

[..]

Ben je een Iraniër?
:D _O- :')
Feyenoord Rotterdam
  maandag 17 oktober 2011 @ 02:58:45 #46
254206 Levolution
-|||----------|||-
pi_103177236
Over dolma gesproken, in paprika vind ik het heerlijk, in courgette vind ik het heerlijk, in dun gerolde druivenbladeren iets minder (sarma).

Maar sarma wat iets dikker gerold is, geen vlees bevat maar wel rijst/rozijnen/noten vind ik dan weer heerlijk (wordt koud i.p.v. warm geserveerd):



Of sarma maar dan in wittekool gerold.
This isn't even my final form.
pi_103177238
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2011 02:57 schreef o.us het volgende:

[..]

:D _O- :')
Chelo Kebab is toevallig Iraans bereidt, zo wie weet.
  maandag 17 oktober 2011 @ 03:01:21 #48
-1 #ANONIEM
Integere Lul
pi_103177250
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2011 02:58 schreef Levolution het volgende:
Over dolma gesproken, in paprika vind ik het heerlijk, in courgette vind ik het heerlijk, in dun gerolde druivenbladeren iets minder (sarma).

Maar sarma wat iets dikker gerold is, geen vlees bevat maar wel rijst/rozijnen/noten vind ik dan weer heerlijk (wordt koud i.p.v. warm geserveerd):

[ afbeelding ]

Of sarma maar dan in wittekool gerold.
Ik heb nog nooit sarma gehad met dolmavulling. Bestaat dat dan?
Feyenoord Rotterdam
  maandag 17 oktober 2011 @ 03:02:24 #49
254206 Levolution
-|||----------|||-
pi_103177259
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2011 03:01 schreef o.us het volgende:

[..]

Ik heb nog nooit sarma gehad met dolmavulling. Bestaat dat dan?
Ja, bestaat. Wordt warm geserveerd. Rijst, gehakt, uien etc.
This isn't even my final form.
pi_103177261
quote:
0s.gif Op maandag 17 oktober 2011 02:24 schreef o.us het volgende:
Of kabab-dial-djedz (verschilt niet veel met jullie tavuk sis kebap)
[ afbeelding ]
Tavuk sis kebap is eigenlijk niet veel meer of minder dan kip shasliek.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')