Een hoogleraar boekhandels?quote:Op maandag 9 januari 2012 10:26 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Jaap Boter, bijzonder hoogleraar boekhandels
Ik heb geloof ik één keer een boek besteld bij Bol.com, omdat ik het in de boekwinkel niet kon vinden. Maar verder ga ik ook liever naar de boekwinkel voor mijn boeken. Heerlijk, rondstruinen tussen die kasten vol met boeken en dan even de mogelijk interessante boeken voorzichtig even doorbladerenquote:Op maandag 9 januari 2012 11:13 schreef kingmob het volgende:
Ik koop eigenlijk nooit boeken via internet, merkwaardig eigenlijk.
Ja, dat doorbladeren is altijd wel lekker. Maar vaak bestel ik het boek dan toch on-line, simpelweg omdat het goedkoper is. Maar soms kan ik de verleiding niet weerstaan, zoals afgelopen weekend, en dan loop ik toch met een boek naar buiten.quote:Op maandag 9 januari 2012 11:29 schreef DaMart het volgende:
[..]
Ik heb geloof ik één keer een boek besteld bij Bol.com, omdat ik het in de boekwinkel niet kon vinden. Maar verder ga ik ook liever naar de boekwinkel voor mijn boeken. Heerlijk, rondstruinen tussen die kasten vol met boeken en dan even de mogelijk interessante boeken voorzichtig even doorbladeren.
Ik loop altijd met een boek naar buiten.quote:Op maandag 9 januari 2012 11:31 schreef Lord_Vetinari het volgende:
[..]
Ja, dat doorbladeren is altijd wel lekker. Maar vaak bestel ik het boek dan toch on-line, simpelweg omdat het goedkoper is. Maar soms kan ik de verleiding niet weerstaan, zoals afgelopen weekend, en dan loop ik toch met een boek naar buiten.
Hmm, vind ik persoonlijk wel meevallen dat elitaire, maar kan me er misschien ook wel iets bij voorstellen.quote:Op woensdag 11 januari 2012 11:45 schreef Bleie het volgende:
Ik vind Selexyz in Amsterdam veeeeeeel fijner dan Athenaeum, die zijn mij echt iets te elitair. En hoewel het jammer is, hebben ze het toch ook een beetje aan zichzelf te danken / wijten denk ik. Te laat ingesprongen op ontwikkelingen en zo.
In de nrc.next van vandaag wordt Selexyz neergesabeld overigens: http://www.nrcnext.nl/columnisten/2012/01/11/selexit/.
quote:Noodlijdende boekhandelketen Selexyz vindt investeerder
13-01-2012 | 09:54
Boekhandelketen Selexyz heeft een investeerder gevonden. Het noodlijdende bedrijf, waar ook boekhandel Donner op de Rotterdamse Lijnbaan deel van uitmaakt, hoopt binnen enkele weken de onderhandelingen af te ronden.
Selexyz wil geen details geven over de investeerder, maar stelt dat het voortbestaan van het bedrijf op de lange termijn verzekerd is door de deal, die dus nog wel moet worden beklonken.
De boekhandelketen kampt al enige tijd met financiële problemen. Om die reden is vorig jaar begonnen met een reorganisatie, waarbij ook een aantal directeuren op non-actief is gesteld.
Even een bron erbij gezochtquote:Op vrijdag 13 januari 2012 22:17 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Alle vestigingen boekhandel Edel dicht
12 januari 2012 Sabine Kok Alle tien vestigingen van boekhandel Edel zijn tot nader order gesloten. Dat bevestigt directeur-eigenaar Arjan Edel. Of er sprake is van een faillissement wil hij niet zeggen. Volgens Caroline Damwijk, directeur Libris Blz., heeft Edel de zaak beëindigd.
Dat is dus weer een keten van boekhandels die ermee stopt.
Lees dit topic maar eens door Diemux. Genoeg liefhebbers van fysieke boekhandels hier, die tevens nooit of zeer zelden gebruik zouden maken van www.bol. comquote:Op vrijdag 13 januari 2012 22:40 schreef Diemux het volgende:
Tja wat moet je nog met een winkel als je bedrijven zoals www.Bol.com hebt...
Dat begrijp ik ook wel, er zullen zat liefhebbers zijn maar die groep wordt ook met de dag kleiner. Bedrijven als www.bol.com groeien als kool en zullen dit ook blijven doen. Dat is een probleem bij de meeste detailhandels, online bedrijven zullen uiteindelijk de meeste fysieke winkels uitroeien.quote:Op vrijdag 13 januari 2012 22:43 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Lees dit topic maar eens door Diemux. Genoeg liefhebbers van fysieke boekhandels hier, die tevens nooit of zeer zelden gebruik zouden maken van www.bol. com
Slechte tijden voor boekenwinkels
Nee, dat zijn de consumenten die dat doen.quote:Op vrijdag 13 januari 2012 22:46 schreef Diemux het volgende:
online bedrijven zullen uiteindelijk de meeste fysieke winkels uitroeien.
En dan was Donner vroeger nog een stuk mooierquote:Op vrijdag 13 januari 2012 23:37 schreef Pietverdriet het volgende:
Donner rotterdam is de mooiste boekwinkel van Nederland
Wanneer is vroeger volgens jou?quote:Op vrijdag 13 januari 2012 23:46 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
En dan was Donner vroeger nog een stuk mooier
Ben er vorige maand geweest en de keer daarvoor was ruim een jaar geleden. In de 2 keer was het flink veranderd. Veel minder keus. Weet niet meer precies wanneer ze al die veranderingen hebben doorgevoerd, maar dat zal vast wel terug te vinden zijn. Desondanks blijf ik het een prachtige boekenwinkel vinden.quote:Op vrijdag 13 januari 2012 23:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wanneer is vroeger volgens jou?
Wow, als je daar komt dan zal het je teleurstellen ben ik bang.quote:Op vrijdag 13 januari 2012 23:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik ben er voor het laatst 8 jaar geleden geweest.
Een goede sfeer, mooi pand, goed personeel en een (nog steeds) ruime keus.quote:Op vrijdag 13 januari 2012 23:53 schreef Gebraden_Wombat het volgende:
Hoe krijgen ze het voor elkaar? Het is altijd stervensdruk in die winkels en de boeken zijn door de vaste boekenprijs net zo duur als ergens anders.
Oh dearquote:Op vrijdag 13 januari 2012 23:57 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Wow, als je daar komt dan zal het je teleurstellen ben ik bang.
Ze maken wel heel wat meer kosten dan een onlinewinkel, denk ik. Huur pand (ze zitten over het algemeen niet in de kleinste panden op de slechtste locaties), personeel, opslag, enz.quote:Op vrijdag 13 januari 2012 23:58 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Een goede sfeer, mooi pand, goed personeel en een (nog steeds) ruime keus.
quote:Op maandag 9 januari 2012 11:23 schreef k_man het volgende:
[..]
Een hoogleraar boekhandels?
Hebben ze ook een hoogleraar frietkramen? Een hoogleraar groentewinkels? Een hoogleraar bloemisten?
Ik hoorde laatst dat ze zelfs hoogleraren bedrijfskunde hebben.quote:
Hoe bedoel je? Ik bestel er nu al hoor, zeker met grotere hoeveelheden (>5) is het vaak goedkoper. Ik ben zellf helemaal geswitched naar Bookdepository in de UK. Gratis verzending en scherpe prijzenquote:Op zaterdag 14 januari 2012 11:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Als Amazon naar Nederland komt wordt het pas echt leuk.
Nederlandstalige boeken verkopen.quote:Op zaterdag 14 januari 2012 11:47 schreef freud het volgende:
[..]
Hoe bedoel je? Ik bestel er nu al hoor, zeker met grotere hoeveelheden (>5) is het vaak goedkoper. Ik ben zellf helemaal geswitched naar Bookdepository in de UK. Gratis verzending en scherpe prijzen.
Nee: ik bedoel hoe krijgen ze het voor elkaar om verlies te maken.quote:Op vrijdag 13 januari 2012 23:58 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Een goede sfeer, mooi pand, goed personeel en een (nog steeds) ruime keus.
Locatie en personeel kosten ook geld, natuurlijk. En niet iedereen die in de winkel komt, zal ook een boek kopen. Sommige mensen kijken alleen en bestellen het vervolgens op internet. Het is dus zeer goed mogelijk dat de kosten voor personeel en het pand niet geheel worden gedekt door de omzet.quote:Op zaterdag 14 januari 2012 12:26 schreef Gebraden_Wombat het volgende:
[..]
Nee: ik bedoel hoe krijgen ze het voor elkaar om verlies te maken.
Nou ja, www.bol.com heeft gewoon een gigantische voorsprong. Als ik naar mezelf kijk, koop ik boeken als ik ze zelf in een winkel ga halen het liefst bij Selexyz (of nou ja, tegenwoordig eigenlijk weer vaker bij de boekhandel hier vlakbij, omdat die aangenaam goed blijkt te zijn), maar als ik iets online wil kopen, denk ik daar gewoon niet aan. Dan ga ik naar bol. Gewoon omdat ik dat al deed voordat Selexyz een online winkel had (of voordat ik wist dat Selexyz een online winkel had, dat kan ook).quote:Op zaterdag 14 januari 2012 11:33 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik ben juist zeer tevreden over de online dienst van Selexyz. Uitstekend gesorteerd, goed doorzoekbaar en de levering en service is keurig. Ik zie niet in waarom ze www.bol.com niet zouden kunnen inhalen.
Nah, BOL is alleen nog in Nederland actief. Bertelsmann On-Line was tien, twaalf jaar geleden nog overal actief, maar volledig weggevaagd door Amazon.quote:Op zaterdag 14 januari 2012 13:53 schreef Bleie het volgende:
[..]
Nou ja, www.bol.com heeft gewoon een gigantische voorsprong. Als ik naar mezelf kijk, koop ik boeken als ik ze zelf in een winkel ga halen het liefst bij Selexyz (of nou ja, tegenwoordig eigenlijk weer vaker bij de boekhandel hier vlakbij, omdat die aangenaam goed blijkt te zijn), maar als ik iets online wil kopen, denk ik daar gewoon niet aan. Dan ga ik naar bol. Gewoon omdat ik dat al deed voordat Selexyz een online winkel had (of voordat ik wist dat Selexyz een online winkel had, dat kan ook).
Mooi initiatief, maakt het ook een stuk overzichtelijker zo. Dank hiervoor.quote:Op zaterdag 14 januari 2012 12:06 schreef DaMart het volgende:
We hadden 3 topics met dezelfde strekking, namelijk de moeilijkheden in de boekenbranche. Omdat de topics inhoudelijk veel overlap hadden, hebben we bij uitzondering besloten om dit onderwerp in één topic te concentreren en zijn de topics over Selexyz en Edel samengevoegd met dit topic.
Heeft echt voordelen Je Engels te beheersen.quote:Op zaterdag 14 januari 2012 17:33 schreef Copycat het volgende:
De Engelse hardcover kost bij Selexyz 23 zoveel.
In een UK webshop neem ik aan?quote:Op zaterdag 14 januari 2012 17:37 schreef Copycat het volgende:
Maar ik fronste ook even met mijn wenkbrauwen toen ik dat verschil zag. En kocht toen de Engelstalige versie.
In de fysieke Selexyz in EHV. Na een lunch bij de daarin gesitueerde CoffeeLovers. Dat is mijn zwakte. Plus ik draag Selexyz een net iets warmer hart toe dan het ook geliefde bookdepository.co.ukquote:
Die van Truman Capote is ook een aanrader.quote:Op zaterdag 14 januari 2012 17:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Ben trouwens gek op biografieen, heb net die van oppenheimer uit, daarna die van robert lamberg herlezen en nu die van winston churchill aan het lezen.
Ah, * op lijstje zet *quote:Op zaterdag 14 januari 2012 17:45 schreef Copycat het volgende:
[..]
Die van Truman Capote is ook een aanrader.
Alleen viel het me zo tegen dat ze voor de cover de affiche van de biopic hebben gebruikt. Hoezeer ik Philip Seymour Hoffman ook waardeer.
Het verzenden gaat de laatste tijd wel een heel stuk trager daar. Bookdepository was al niet de snelste (maar wel goedkoopquote:Op zaterdag 14 januari 2012 17:42 schreef Copycat het volgende:
[..]
In de fysieke Selexyz in EHV. Na een lunch bij de daarin gesitueerde CoffeeLovers. Dat is mijn zwakte. Plus ik draag Selexyz een net iets warmer hart toe dan het ook geliefde bookdepository.co.uk
Boekprijsbinding geldt toch niet voor vertaalde werken?quote:Op zaterdag 14 januari 2012 17:28 schreef Pietverdriet het volgende:
Dan heb ik geen eens zin daar ooit wat te bestellen. Sterf maar met je boekprijsbinding.
Ligt dat aan bookdepository of aan de postbezorging? Ik heb al tijden gigantische problemen met leveringen uit de UK, ongeacht de leverancier. Soms is het er binnen een paar dagen, dan pas na 5 weken en ongeveer 10-20 % komt nooit aan.quote:Op zaterdag 14 januari 2012 18:38 schreef tjoptjop het volgende:
Het verzenden gaat de laatste tijd wel een heel stuk trager daar. Bookdepository was al niet de snelste (maar wel goedkoop) maar het wordt nu toch wel vrij ernstig
Hoe zou jij dan verklaren dat de vertaalde paperback duurder is dan de Engelstalige hardcover? Ze lagen gebroederlijk naast elkaar.quote:Op zaterdag 14 januari 2012 21:42 schreef stavromulabeta het volgende:
Boekprijsbinding geldt toch niet voor vertaalde werken?
Kleinere markt voor Nederlandstalige boeken + vertaalkosten = hogere prijs per exemplaar.quote:Op zaterdag 14 januari 2012 21:52 schreef Copycat het volgende:
[..]
Hoe zou jij dan verklaren dat de vertaalde paperback duurder is dan de Engelstalige hardcover? Ze lagen gebroederlijk naast elkaar.
Geloof daar geen fuck van dat dit de reden van de bespottelijke prijzen isquote:Op zaterdag 14 januari 2012 21:53 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Kleinere markt voor Nederlandstalige boeken + vertaalkosten = hogere prijs per exemplaar.
Vertalen betaald idd verschrikkelijk slecht.quote:Op zaterdag 14 januari 2012 22:05 schreef Copycat het volgende:
Betaalt vertalen zo slecht?
570 pagina's voor 5.000 euro.
Als ik een rapport laat vertalen, dan komt dat meestal uit op +- 50 euro per A4 (dan heb je een dom iemand, die geen idee heeft wat hij/zij aan het vertalen is). Boekformaat is pakweg de helft van een A4 en je zult wel kwantumkorting krijgen, dus uiteindelijk zal het vertalen van 570 pagina's ergens rond de 10.000 euro komen.quote:Op zaterdag 14 januari 2012 22:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vertalen betaald idd verschrikkelijk slecht.
Maar goed al was het tien keer zoveel kom je nog maar op een euro per exemplaar
http://www.amazon.co.uk/S(...)id=1326575678&sr=8-1quote:Op zaterdag 14 januari 2012 22:12 schreef Copycat het volgende:
Betaalt. Vertalen wordt dan weer wel slecht betaald.
Heb even op het bonnetje gekeken: 23,95 voor de Engelstalige hardcover. 1,05 euro goedkoper dan de vertaalde paperback.
Maar dat is minus het prettige praatje met de vriendelijke Selexyz-bedrijfsleider die me altijd zo vriendelijk groet.quote:Op zaterdag 14 januari 2012 22:15 schreef Pietverdriet het volgende:
http://www.amazon.co.uk/S(...)id=1326575678&sr=8-1
£11,95, dat is wat, 14 a 15 euro
http://www.boekvertalers.(...)europees-vergeleken/quote:Op zaterdag 14 januari 2012 22:15 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Als ik een rapport laat vertalen, dan komt dat meestal uit op +- 50 euro per A4 (dan heb je een dom iemand, die geen idee heeft wat hij/zij aan het vertalen is). Boekformaat is pakweg de helft van een A4 en je zult wel kwantumkorting krijgen, dus uiteindelijk zal het vertalen van 570 pagina's ergens rond de 10.000 euro komen.
Daarna moet je nog een paar mensen laten proeflezen en de fouten er uit laten halen, de opmaak moeten verzorgen en een drukkerij aan het werk zetten. Dat zou zomaar op een paar euro per boek kunnen komen, maar het verklaart inderdaad niet dat soort grote verschillen (bij een oplage van 50.000)
Dat zou ook prima kunnen. Bookdepository zegt iig dat ze niet veranderd zijn qua leverancier. Eigenlijk moet ik dus volgende keer bij Amazon.co.uk bestellen, kan ik zien of het daar ook beroerd is.quote:Op zaterdag 14 januari 2012 21:42 schreef stavromulabeta het volgende:
Ligt dat aan bookdepository of aan de postbezorging? Ik heb al tijden gigantische problemen met leveringen uit de UK, ongeacht de leverancier. Soms is het er binnen een paar dagen, dan pas na 5 weken en ongeveer 10-20 % komt nooit aan.
Binnenkort kan dat dus zelfs op amazon.nlquote:Op zondag 15 januari 2012 07:45 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Dat zou ook prima kunnen. Bookdepository zegt iig dat ze niet veranderd zijn qua leverancier. Eigenlijk moet ik dus volgende keer bij Amazon.co.uk bestellen, kan ik zien of het daar ook beroerd is.
Vertel!quote:Op zondag 15 januari 2012 10:46 schreef Bleie het volgende:
Nu dan maar voor t eerst iets besteld bij selexyz.nl. Ben benieuwd wanneer het er is.
Winkel open op zondag?quote:Op zondag 15 januari 2012 11:17 schreef stavromulabeta het volgende:
Zo meteen maar weer eens de lokale selexyz met een bezoek verblijden en eens lekker rondsnuffelen.
Wie verzint trouwens zo een onding als Selexyz als naam, hadden ze het niet beter bij boekwinkel met een sterretje en een haakje kunnen houden?
Mensenkinderen van Steven Pont.quote:Op zondag 15 januari 2012 10:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vertel!
Vertel!
wat heb je besteld?
Ik ben er ook maar toevallig op gestuit. Maar ik denk dat ze een betere onlinewinkel hebben en dat de combinatie met fysieke winkels en hun mogelijkheden om boeken te vinden buiten de eigen voorraad ze een voordeel kan geven. Naamsbekendheid is veranderlijk.quote:Op zaterdag 14 januari 2012 13:53 schreef Bleie het volgende:
[..]
Nou ja, www.bol.com heeft gewoon een gigantische voorsprong. Als ik naar mezelf kijk, koop ik boeken als ik ze zelf in een winkel ga halen het liefst bij Selexyz (of nou ja, tegenwoordig eigenlijk weer vaker bij de boekhandel hier vlakbij, omdat die aangenaam goed blijkt te zijn), maar als ik iets online wil kopen, denk ik daar gewoon niet aan. Dan ga ik naar bol. Gewoon omdat ik dat al deed voordat Selexyz een online winkel had (of voordat ik wist dat Selexyz een online winkel had, dat kan ook).
Bol is een extreem kleine jongen vergeleken bij amazon, ze kunnen sterk winnen op terreinen waar boekprijsbinding niet van toepassing is, en zelf schrijvers wegkopen bij de uitgevers.quote:Op zondag 15 januari 2012 13:32 schreef Gebraden_Wombat het volgende:
Toch kan ik me niet voorstellen wat Amazon.nl nou voor bijzonders kan zijn. Qua Nederlandse boeken zijn ze ook gebonden aan de vaste boekenprijs, dus hun speerpunt van goedkoop zijn kunnen ze niet uitbaten. Ze hebben geen voordeel boven de reus die Bol is, dus hebben ze een slechte positie om te groeien. Dan blijven buitenlandse boeken over, die slechts een klein gedeelte van de Nederlandse markt zijn.
Een distributiepunt hebben ze al, want boeken besteld bij Amazon.co.uk worden gewoon vanuit Nederland verstuurd. Bezorging duurt wel een dag langer, dus waarschijnlijk sturen ze elke dag een lading boeken vanuit hun voorraad in het buitenland naar het Nederlandse distributiepunt.
Bezorging is gratis vanaf Amazon.de en bij Amazon.co.uk voor bestellingen vanaf £ 25. De website vertalen in het Nederlands is ook niet zo boeiend als ze het toch van voornamelijk Engelstalige boeken moeten hebben. Ik zie echt niet waarom ze in Nederland binnenkort groot zouden uitpakken, en toch wordt dat voortdurend voorspeld.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |