Was afgelopen oktober nog in Lübeck, het is maar goed voor mijn portemonnee dat ik dit nu pas leesquote:Op zondag 20 november 2011 22:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Eten bij La Belle Epoche in Travemunde
Nou, dank je wel, heb ik dus de hele recensie voor de kat zijn viool zitten te lezen. Ik kan zo toch geen oordeel vellen over de prijs kwaliteit verhouding ? En hoe kan ik nu bepalen of het voor mij loont om ook naar dat restaurant te gaan ?quote:Wat was de prijs vraag je nu...
Wel, dat ga ik niet posten of vertellen, ook niet in PM.
Ach je had een eenvoudiger menu kunnen nemen, en maar een paar glazen wijn, was je vriendelijk geweest voor je portmonee, en voor je smaakpapillen.quote:Op zondag 4 december 2011 11:51 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Was afgelopen oktober nog in Lübeck, het is maar goed voor mijn portemonnee dat ik dit nu pas lees
Ze hebben die sterren echt niet op de kermis gewonnen hoor, en als je een beetje zoekt op internet is er wel te vinden wat je er voor het culinaire avontuur moet aftikken.quote:Op zondag 4 december 2011 13:59 schreef LangeTabbetje het volgende:
[..]
Nou, dank je wel, heb ik dus de hele recensie voor de kat zijn viool zitten te lezen. Ik kan zo toch geen oordeel vellen over de prijs kwaliteit verhouding ? En hoe kan ik nu bepalen of het voor mij loont om ook naar dat restaurant te gaan ?
Dan moet ik eerst mijn reisgezelschap nog meekrijgen want voor de meeste van hen is een mixed grill bij de turk al luxe uit etenquote:Op zondag 4 december 2011 15:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ach je had een eenvoudiger menu kunnen nemen, en maar een paar glazen wijn, was je vriendelijk geweest voor je portmonee, en voor je smaakpapillen.
En dat allemaal vanochtend gegeten!quote:Op maandag 5 december 2011 11:10 schreef Trusten het volgende:
Waar? Columbus aan de boulevard in Scheveningen
Wanneer? 5 december 2011
Wat at je?
We hadden het 5 gangen keuze menu. We begonnen met carpaccio, deze was best lekker...goede dressing en geserveerd met Old Amsterdam kaas. Hierna kregen we tomaten-basilicumsoep die werkelijk niet te eten was, het leek op oplosbouillion die niet goed was opgelost en basilicum (zowel qua smaak als visueel) heb ik niet kunnen ontdekken. De spoom die daarna kwam leek op sinaasappelsap met zeepsop en was niet eens koud. Hierna volgde het hoofdgerecht van doorgare droge varkenshaas met (blik)champignonsaus op een koud bord. Tot slot het dessert, een brownie met ijs. Wij dachten, lekker veilig...kun je weinig fout aan doen maar niets was minder waar. De brownie was zo hard als een baksteen en het ijs zat vol ijskristallen. Volgens mij kwam het bord rechtstreeks uit de vriezer. We zijn normaal helemaal geen mensen die snel zeuren maar zelfs mijn vriend, die verre van een fijnproever is, vond het zeeeer matig. Wij hebben uiteindelijk voor het eten 17,50 p.p. betaald omdat we via Vakantieveilingen waren, normaal moet dit menu 40 euro per persoon kosten en dat is het zeker niet waard.
Kosten?
Totale schade 45 euro (normale prijs 90 euro)
Cijfer?
5 (mede door de prijs, als we de volle mep hadden betaald was het een 4 geweest)
Als ik dat zo lees dan had de prijs me niets uitgemaaktquote:Op maandag 5 december 2011 11:10 schreef Trusten het volgende:
Waar? Columbus aan de boulevard in Scheveningen
Cijfer?
5 (mede door de prijs, als we de volle mep hadden betaald was het een 4 geweest)
Viel mee, daarvoor een erg leuke musical gezien. En we hadden dit restaurant uitgekozen op basis van de goede reviews...snap echt niet dat mensen dit schrijven:quote:
quote:Bij Columbus heerlijk een 5-gangendiner gegeten via Groupon, maar ook zonder Groupon is het zijn geld helemaal waard.Ik kom hier zeker terug.
Ik heb echt het idee dat zij in een totaal ander restaurant geweest.quote:GEWELDIG! Het eten was ook echt zalig, alle gangen. Ik kom zeker nog eens terug!
Of de eigenaren en al z'n familieleden hebben zelf de reviews geschreven.quote:Op maandag 5 december 2011 14:01 schreef Isabeau het volgende:
Ik heb bij zulke reviews van een eigen ervaren slecht restaurant vaak het idee dat het of mensen zijn die thuis alleen gekookte andijvie met drooggekookte aardappels en taaie karbonade eten of mensen die in betreffende restaurant werken
Ja zou goed kunnen...in de minder recente reviews kan ik me beter vinden:quote:Op maandag 5 december 2011 14:01 schreef Isabeau het volgende:
Ik heb bij zulke reviews van een eigen ervaren slecht restaurant vaak het idee dat het of mensen zijn die thuis alleen gekookte andijvie met drooggekookte aardappels en taaie karbonade eten of mensen die in betreffende restaurant werken
quote:Carpaccio was ok. Kan je weinig aan verpesten. Tomaten soep met basilicum was erg zuur en geen basilicum. Spoom kan je weinig aan verpesten. Lasagne was koud van binnen. En omdat we het toch warm wilden eten moesten we het terug stuurde. Gelukkig kregen we het lauw terug. Opvallend dat de saus van de lasagne erg veel op de tomaten soep leek.
Als dessert kregen we een vruchten sorbet. Wat hierbij opviel was dat het vers fruit bevroren was.
quote:Voorgerecht (salade) ging nog, daarna kwam de mosterdsoep met slappe stukjes vis: slecht, daarna een soort spoem: een drap wat leek op een mislukte milksake, veel te zoet en niet koud genoeg. Het hoofdgerecht (tilapia) inderdaad wat een eerdere proever al schreef, slappe deegjas, smaakte nergens naar, bijgerecht waren frieten. Het toetje een sorbet, dus een fris toetje: wat het moet zijn, was vanileijs met vruchten en veel, te veel slagroom, dat deed echt de deur dicht. Hier moet je gaan eten, als je smaakpupillen het niet meer goed doen en als je sneller kan slikken dan kouwen, want ze laten weinig ruimte tussen de gangen vrij
Nu zou ik never nooit aan de boulevard in schevening gaan eten, maar goed, waarom heb je de haas niet teruggestuurd, waarom heb je de brownie en het ijs niet teruggestuurd?quote:Op maandag 5 december 2011 11:10 schreef Trusten het volgende:
Waar? Columbus aan de boulevard in Scheveningen
Wanneer? 4 december 2011
Wat at je?
We hadden het 5 gangen keuze menu. We begonnen met carpaccio, deze was best lekker...goede dressing en geserveerd met Old Amsterdam kaas. Hierna kregen we tomaten-basilicumsoep die werkelijk niet te eten was, het leek op oplosbouillion die niet goed was opgelost en basilicum (zowel qua smaak als visueel) heb ik niet kunnen ontdekken. De spoom die daarna kwam leek op sinaasappelsap met zeepsop en was niet eens koud. Hierna volgde het hoofdgerecht van doorgare droge varkenshaas met (blik)champignonsaus op een koud bord. Tot slot het dessert, een brownie met ijs. Wij dachten, lekker veilig...kun je weinig fout aan doen maar niets was minder waar. De brownie was zo hard als een baksteen en het ijs zat vol ijskristallen. Volgens mij kwam het bord rechtstreeks uit de vriezer. We zijn normaal helemaal geen mensen die snel zeuren maar zelfs mijn vriend, die verre van een fijnproever is, vond het zeeeer matig. Wij hebben uiteindelijk voor het eten 17,50 p.p. betaald omdat we via Vakantieveilingen waren, normaal moet dit menu 40 euro per persoon kosten en dat is het zeker niet waard.
Kosten?
Totale schade 45 euro (normale prijs 90 euro)
Cijfer?
5 (mede door de prijs, als we de volle mep hadden betaald was het een 4 geweest)
Dit type restaurant ken ik welquote:Op maandag 5 december 2011 14:07 schreef Trusten het volgende:
[..]
Ja zou goed kunnen...in de minder recente reviews kan ik me beter vinden:
[..]
[..]
Dat zou ik ook niet zo snel uitkiezen maar we wilden gewoon graag wat eten na het theater dat vlakbij is en de reviews waren goed. Ik heb bij de tomatensoep wel aan de bediening aangegeven dat het niet lekker was. Er kon nog net een "ik zal het doorgeven" vanaf. Toen had ik eigenlijk al zoiets van laat maar, het was tenslotte al betaald ook. Het dessert heb ik ook niet opgegeten en toen vroeg ze wederom of het allemaal had gesmaakt. Toen heb ik wederom een poging gedaan maar ze luisterde amper en was al weg voordat ik amper m'n zin kon afmaken. Maar goed, ben daar zelf ook niet echt assertief genoeg voor blijkbaar. Fooi hebben ze uiteraard niet gehadquote:Op maandag 5 december 2011 14:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Nu zou ik never nooit aan de boulevard in schevening gaan eten, maar goed, waarom heb je de haas niet teruggestuurd, waarom heb je de brownie en het ijs niet teruggestuurd?
Er klagen waarschijnlijk heel veel mensen, arme bedieningquote:Op maandag 5 december 2011 14:16 schreef Trusten het volgende:
Dat zou ik ook niet zo snel uitkiezen maar we wilden gewoon graag wat eten na het theater dat vlakbij is en de reviews waren goed. Ik heb bij de tomatensoep wel aan de bediening aangegeven dat het niet lekker was. Er kon nog net een "ik zal het doorgeven" vanaf. Toen had ik eigenlijk al zoiets van laat maar, het was tenslotte al betaald ook. Het dessert heb ik ook niet opgegeten en toen vroeg ze wederom of het allemaal had gesmaakt. Toen heb ik wederom een poging gedaan maar ze luisterde amper en was al weg voordat ik amper m'n zin kon afmaken. Maar goed, ben daar zelf ook niet echt assertief genoeg voor blijkbaar. Fooi hebben ze uiteraard niet gehad
Post dan in ieder geval een waarschuwing op alle restaurantsites en op tripadvisorquote:Op maandag 5 december 2011 14:16 schreef Trusten het volgende:
[..]
Dat zou ik ook niet zo snel uitkiezen maar we wilden gewoon graag wat eten na het theater dat vlakbij is en de reviews waren goed. Ik heb bij de tomatensoep wel aan de bediening aangegeven dat het niet lekker was. Er kon nog net een "ik zal het doorgeven" vanaf. Toen had ik eigenlijk al zoiets van laat maar, het was tenslotte al betaald ook. Het dessert heb ik ook niet opgegeten en toen vroeg ze wederom of het allemaal had gesmaakt. Toen heb ik wederom een poging gedaan maar ze luisterde amper en was al weg voordat ik amper m'n zin kon afmaken. Maar goed, ben daar zelf ook niet echt assertief genoeg voor blijkbaar. Fooi hebben ze uiteraard niet gehad
Ik ben uiteindelijk helemaal vergeten om er destijds op te reageren, en nu ben ik de helft alweer vergeten...quote:Op maandag 24 oktober 2011 16:00 schreef golfer het volgende:
[..]
En hoe was het en wat heb je gegeten?
Wow, 60 euro hiervoor, das de hoofdprijs.quote:Op zaterdag 10 december 2011 13:12 schreef borisz het volgende:
Do Brazil Amsterdam, gister.
Op het menu
[ afbeelding ]
Een mixed grill met kip, sparrips, steak en mais.
Daarbij hadden we drie sausjes knoflook, champignon en een mangosaus. Die mangosaus was erg lekker. Verder was het allemaal maar mwah. Wel eetbaar, maar de betere vleeszaken zitten in de korte leidsche dwarsstraat.
Cijfer 6
Kosten: 60e voor 2x mixed grill, 2x pudding toe, 2x bier en 2x wijn.
Klinkt goed! Best leuk om een keer te doen in zo'n school.quote:Op vrijdag 9 december 2011 11:07 schreef Lonka het volgende:
Waar & wanneer? Ik ben deze week met schoonfamilie bij het Deltion college in Zwolle uit eten geweest. Koks en bediening in opleiding koken, bedenken het menu en serveren, uiteraard onder begeleiding.
Wat? Het menu was al samengesteld, het was het decembermenu. Ik vind dat niet erg, schoonmoeder wilde volgens mij liever van de kaart kiezenMenu (staat niet online dus moet het uit mn hoofd doen):
Amuse: gefrituurde garnaal met ...mayonaise. Erg lekker maar is zo weg
Voor1: soort gelei met eendenlever. Hier waren we het minst enthousiast over, ik hou niet zo van lever en dit was een beetje... geleierig. Maargoed, het zag er wel erg mooi uit.
Voor2: griet met peterseliemousse en spinazie. Oooooooh die was lekker!!! De combinatie was echt goed, iedereen was enthousiast.
Hoofd: hertenbiefstuk met aardappelpuree en rode kool en jus. Wederom erg mooi opgemaakt, vlees was erg mals (en precies rood genoeg). Jus was heerlijk, aardappelpuree beetje gewoontjes.
Na: noten(moeilijkwoord), het was geen ijs maar wel erg koud. Ik weet het woord neit meer. Samen met rode vruchten op rodevruchtensaus. Oja en een kletskop. Was ook errug lekker!
We waren blij verrast door de aankleding (totaal niet het idee dat je in een school zit), de opmaak van de tafels (prachtig bestek, aparte borden) was ook prachtig en de bediening was af en toe een beetje stuntelig (volle glazen rode wijn, hoorde je achter de bar een andere student smoezen: die glazen zitten veel te vol joh!), maar erg leuk. Er liep ook een docent rond die af en toe meehielp. Achteraf kwam de keukenbrigade (ook leerlingen of course) langs om te vragen hoe het was en ons nog een prettige avond te wensen.
Oja, de rest had het wijnmenu erbij genomen, ik was helaas de bob. Wel elke wijn even geproefd, erg lekker. Tussendoor voorzien van broodjes en boter stond op tafel.
Kosten? Ik hoefde gelukkig niet te betalen, kwam uit op ongeveer 40 euro p.p., inclusief glas bubbels van te voren, 4 flinke glazen wijn, 4 gangen en stokbrood.
Cijfer? Eeeehmmm een 8,5.
Amsterdamse horeca...quote:Op zaterdag 10 december 2011 13:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wow, 60 euro hiervoor, das de hoofdprijs.
Gewoon een veredelde snackbar.quote:Op zaterdag 10 december 2011 15:33 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Amsterdamse horeca...
Verder sausjes in zakjes
Er is ook goede Amsterdamse horecaquote:Op zaterdag 10 december 2011 15:33 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Amsterdamse horeca...
Verder sausjes in zakjes
Het is wel goed zoeken hoor, 99% van de horeca in Amsterdam zijn toeristenvallen.quote:Op zaterdag 10 december 2011 15:36 schreef borisz het volgende:
[..]
Er is ook goede Amsterdamse horeca. Maar dit niet
Als ik Amsterdam vergelijk met Berlijn of Düsseldorf, Brussel, Antwerpen of zelfs Auckland dan komt Amsterdam heeeeel laag op mijn lijstje, maar goed, eerlijk is eerlijk, boven Scheveningen of Dublin.quote:Op zaterdag 10 december 2011 15:36 schreef borisz het volgende:
[..]
Er is ook goede Amsterdamse horeca. Maar dit niet
Het gekke is dat Gauchos zo verschilt, tenminste, vroegah, in Den Haag was het eigenlijk prima steak eten, maar die in Arnhem was slecht.quote:Op zaterdag 10 december 2011 15:41 schreef Erasmo het volgende:
Als je dan zo nodig in een toeristensteakhouse wilt eten ga dan gewoon naar de Gauchos oid.
Je moet natuurlijk ook niet rond het Centraal Station, het Rembrandtsplein of het Leidscheplein gaan eten. Daar zitten alleen maar toeristenlokkertjes.quote:Op zaterdag 10 december 2011 15:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als ik Amsterdam vergelijk met Berlijn of Düsseldorf, Brussel, Antwerpen of zelfs Auckland dan komt Amsterdam heeeeel laag op mijn lijstje, maar goed, eerlijk is eerlijk, boven Scheveningen of Dublin.
Meestal kun je er een prima steak tegen een redelijke prijs eten.quote:Op zaterdag 10 december 2011 15:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het gekke is dat Gauchos zo verschilt, tenminste, vroegah, in Den Haag was het eigenlijk prima steak eten, maar die in Arnhem was slecht.
Je snapt het punt wat ik maak niet.quote:Op zaterdag 10 december 2011 15:48 schreef golfer het volgende:
[..]
Je moet natuurlijk ook niet rond het Centraal Station, het Rembrandtsplein of het Leidscheplein gaan eten. Daar zitten alleen maar toeristenlokkertjes.
Ga je even verder de stad in (Jordaan, Amsterdam-Zuid) heb je volop prima en betaalbare eetgelegenheden.
Of je maakte geen steekhoudende punt...quote:Op zaterdag 10 december 2011 15:53 schreef Pietverdriet het volgende:
Je snapt het punt wat ik maak niet.
Nee, jij kan niet tegen kritiek op amsterdam, en zeker niet als iemand uit de provincie dat zegt.quote:Op zaterdag 10 december 2011 15:55 schreef golfer het volgende:
[..]
Of je maakte geen steekhoudende punt...
Ik ben ook fan van duinoordquote:Op zaterdag 10 december 2011 15:27 schreef Red_85 het volgende:
Waar?
Duinoord's Steakhouse, Den Helder
Wanneer?
Zondag 2 wkn terug
Wat at je?
Vooraf gerookte kipplakjes (ala carpaccio, alleen iets dikker) met chutney en hoofd een 500gr t-bonesteak naturel.
Kip was uiterst smaakvol en de chutney precies pittig genoeg.
T-Bone. Heerlijk mals en goed gevuurgrilled. Dat is voor iedereen weer verschillend maar voor mij was medium ook echt wat ik bedoel met medium. Sappig en mals.
De garnituur wat je er bij krijgt is genoeg voor een gezin. Een zak dikke knapperige patat, 2 soorten salades, een bakje gemixte groenten en nog pittig gebakken krieltjes. Vol zit je daarna wel.
Impressie?
Verwacht een echt ranche steakhouse, dat hebben ze proberen na te bootsen en dat is ze prima gelukt. Bankjes met koeienhuid en veel donker hout. Midden in het bos aan de rand van de duinen maakt de sfeer ook instant alsof je ergens in noord amerika zit.
Bediening is ook goed. Ze komen in het begin snel bij je en laten je prima je gang gaan tijdens je keuze. Ze komen echt pas als je het menu gesloten hebt of iets wil vragen. Daarvoor niet. Als je dan besteld hebt gaat het in een tempo dat je prettig vind. Nooit te snel dat je het gevoel krijgt dat de tafel nog eens gevuld moet worden en ook nooit te lang.
Kosten?
23 voor de t-bone, 8 voor de kip. Verder 2.5 voor biertje en 2 euro voor glas cola/ ijsthee
Cijfer?
Door prijs/kwaliteit en consistentie een 9. Dit was namelijk de 4de keer dat ik er kwam en het is nooit anders geweest dan ik hierboven beschrijf. Verwacht gewoon een goed stuk vlees met alles wat erbij hoort en het zal niet tegenvallen.
Leuk tentje en een absolute aanrader als je in de buurt bent. Championsvoorgerecht is ook lekker.
Het is wel lang geleden, maar ik heb toen heerlijk gegeten in Dublin. Zelfs de gekookte witte kool was lekker!quote:Op zaterdag 10 december 2011 15:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als ik Amsterdam vergelijk met Berlijn of Düsseldorf, Brussel, Antwerpen of zelfs Auckland dan komt Amsterdam heeeeel laag op mijn lijstje, maar goed, eerlijk is eerlijk, boven Scheveningen of Dublin.
Ik dacht dat we het over Amsterdam hadden?quote:Op zaterdag 10 december 2011 15:58 schreef golfer het volgende:
Zo is het. Die boertjes uit de provincie laten zich ook altijd belazeren in de echte stad.
Herinner me vooral matig eten tegen horrorprijzen.quote:Op zaterdag 10 december 2011 16:15 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Het is wel lang geleden, maar ik heb toen heerlijk gegeten in Dublin. Zelfs de gekookte witte kool was lekker!
Heb je een tip in de Jordaan? Daar een keer rondgekeken en niks leuks gevonden helaas.quote:Op zaterdag 10 december 2011 15:48 schreef golfer het volgende:
Ga je even verder de stad in (Jordaan, Amsterdam-Zuid) heb je volop prima en betaalbare eetgelegenheden.
Bordewijk aan de Noordermarkt is altijd goed, maar verder kan je via Iens ook nog heel wat andere tenten vinden.quote:Op zaterdag 10 december 2011 17:39 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Heb je een tip in de Jordaan? Daar een keer rondgekeken en niks leuks gevonden helaas.
Vrijdag 9 december nog wezen eten bij Huis de Wiers, met mn vriendin, ouders en mn broertje. Stuk makkelijker dan surprises en gedichten maken, en net zo gezellig om te doen.quote:[img]http://i.fokzine[url]www.huisdewiers.nl[/url].net/p/0s.gif[/img] Op maandag 5 december 2011 15:25 schreef Gripper het volgende:
a.s. vrijdag gaan we weer, met mn ouders & broertje bij wijze van Sinterklaasfeest. Dan zal ik eens een uitgebreide recensie doen, ik zag pas ook alweer iemand die dit restaurant in gedachten had voor het Kerstdiner, en ik moet mn plaatselijke helden toch een beetje steunen nietwaar!
Openingsfoto's van Facebook gejat.quote:Op woensdag 11 januari 2012 17:28 schreef Godtje het volgende:
[ afbeelding ]
Al met al denk ik een zaak die Haarlem miste dus een aanwinst wat mij betreft.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Waarschijnlijk kwam het uit blik.quote:Op zaterdag 14 januari 2012 09:18 schreef SaskiaR het volgende:
Waar? Middeleeuwse stadsherberg De Mol, .
-Boschpaddestoelensop: soep dus, maar veel paddestoelen heb ik er niet in gezien. Smaakte wel lekker, maar niet heel veel beter dan soep uit een blik.
Restaurants met een thema zijn altijd erg vind ik, ik ga voor het eten en goede bediening.quote:Op zaterdag 14 januari 2012 11:41 schreef kahlie het volgende:
Ik ben jaren geleden bij De Mol geweest en toen was ik ook niet echt overtuigd van de kwaliteit van het eten. Nooit meer terug geweest. Jammer dat het nog steeds niet verbeterd is. Ze moeten het geloof ik ook meer hebben van groepen die denken: "leuke sfeer" dan het eten. Beetje jammer voor een restaurant.
n wat moet je bestellen om je pasta van die reuzenkaas te krijgen?quote:Op zaterdag 14 januari 2012 23:36 schreef golfer het volgende:
Waar: Ristorante Napoli, Haarlem
Wanneer: 14-01-2012
Wat en hoe:
Al sedert 1966 gevestigd in Haarlem en met de nodige uitbreidingen en verbouwingen nu een heel groot Italiaans restaurant dat qua inrichting sedert het midden van de jaren 70 van de vorige eeuw niks meer veranderd heeft.
Retro alom en ook de bediening voelt zo aan met heel veel op trolleys aan de tafel ter plekke klaargemaakte of afgemaakte gerechten.
[ afbeelding ]
We beginnen met een glas witte huiswijn dat ook heel retro in een 1 persoons-karafje wordt geserveerd en al snel volgt er een bordje met broodjes en (knoflook)boter.
Een enorme menukaart komt vervolgens op tafel, die overigens geheel in stijl met kunstbloemen in een vaasje is aangekleed:
[ afbeelding ]
Voorgerechten:
Bluezz koos als voorgerecht de Melanzana in Carozza: gebakken aubergines gegratineerd met tomaat, mozzerella, parmigiano en basilicum:
[ afbeelding ]
Voor mij als voorgerecht de Sauté de Vongole: venusschelpen bereid met witte wijn, knoflook
en peperoncino:
[ afbeelding ]
Hoofdgerechten:
Daar gingen ze bij Bluezz de fout in, want ze had Spezzatino di Manzo alla Pizzaiola besteld (gesneden ossenhaas met olijven, kappers, knoflook, oregano in een pikant gekruide tomatensaus geserveerd met penne en dagverse groenten) maar ze kreeg uiteindelijk Spezzatino di Manzo al Pepe, gesneden ossenhaas in een romige pepersaus geserveerd met spaghetti en verse groenten op haar bord.
We hadden al vrij lang moeten wachten op de hoofdgerechten, dus geen zin dit weer terug te sturen en Bluezz vond het toch ook wel lekker. (getourneerde worteltjes...bistrostijl jaren 70....).
[ afbeelding ]
Voor mij als hoofdgerecht de Astice all' Palermitana, een halve kreeft met schelpdieren op zwarte spaghetti bereid in een pittige saus van cherrytomaten van de Vesuvio.
Op een trolley werd de kreeft voor ons door de ober met witte rubber chirurgenhandschoenen ontleed:
[ afbeelding ]
En vervolgens met zwarte spaghetti en mossels en vongole op het bord geserveerd:
[ afbeelding ]
Een nagerecht sloegen we over, maar we sloten wel af met voor mij een prima dubbele espresso (doppio) met daarbij een sambuca en om te proeven ook een gratis slokje sambuca nero:
[ afbeelding ]
Bluezz sloot af met een cappuccino en een retroglaasje limoncello:
[ afbeelding ]
Al met al een blik terug in het verleden met vooral veel poespas en show, maar niet echt kwalitatief goed eten. Bediening die ook erg weinig aandacht besteedde aan de gasten en plichtmatig hun werk deed.
Misschien dat we er over 46 jaar wel weer een keer naartoe gaan, maar voorlopig staat deze gelegenheid zeker niet in de top van in onze favoriete Italiaanse restaurants van Haarlem.
We hebben inclusief alle drankjes uiteindelijk 122,75 moeten afrekenen.
Prijs/kwaliteit: 6,5
Dezelfde wijnen (en een sherry), alleen dan maar een beetje.quote:Op zondag 15 januari 2012 00:04 schreef FutureFairytale het volgende:
Welke drankjes krijg je bij een Bob-arrangement?
Dat is de Pasta al Parmigiano.quote:Op zondag 15 januari 2012 00:05 schreef Mirjam het volgende:
n wat moet je bestellen om je pasta van die reuzenkaas te krijgen?![]()
quote:Deze pasta wordt aan tafel geflambeerd met Whisky in een Parmezaanse Kaas
En die holle kaas wordt na afloop met een vaatdoekje schoongemaakt, terug in de koelkast met vershoudfolie eromheen, en de dag erop worden er weer 6 porties pasta al parmiggiano in klaargemaakt? Da's mij een beetje té authentiek allemaalquote:
Ziet er fantastisch uit. Eet je vaker in sterrenrestaurants, en zo ja hoe is het te vergelijken met andere 1-ster restaurants?quote:Op zaterdag 14 januari 2012 23:53 schreef RobinOok het volgende:
Waar: Ivy, Rotterdam
Wanneer: vrijdag de 13e
Wat at je:
[ link | afbeelding ]
Zeven gangen menu bij Restaurant Ivy Rotterdam
Kosten: 308,50 (2 x 7-gangenmenu, 1x wijnarrangement, 1x bobarrangement, koffie, thee)
Prijs/kwaliteit: 8,5
Yum, zeeduivelquote:Op dinsdag 17 januari 2012 22:09 schreef golfer het volgende:
Waar: Grand Café Nobel in Haarlem.
Wanneer: 17-01-2011
Vandaag met onze dinerjaarkaart een hapje gegeten bij dit grand café aan het Spaarne in Haarlem.
Wat:
Bij binnenkomst konden we zelf een tafel uitzoeken en vroegen we meteen de wijnkaart en kozen de Fishcage, een Chardonnay uit New South Wales (Australie volgens de kaart een mooie wijn uit Tumbarumba met een eigenwijze smaak van witte perzik met hier en daar een vleugje citroen met licht Frans eiken.
Daarbij bestelden we ook wat brood met aioli en rillette van eend en een fles bruisend water. Het brood was lekker warm en de smeerseltjes smaakten prima.
[ afbeelding ]
We kozen allebei hetzelfde voorgerecht : Coquilles met frambozendressing op witlof en krokante bloedworst kaantjes. Smaakte goed! (klein onhandigheidje vinden wij het eten uit zo'n schelp..)
[ afbeelding ]
Dan de hoofdgerechten.
Voor mij de hele kreeft en ik kon kiezen uit de bereidingen thermidore of naturel, ik koos voor de naturel die geserveerd werd op kreeftenrisotto. De kreeft was al los in de schaal, met wat aangemaakte salade erbovenop.
[ afbeelding ]
Bluezz koos voor de zeeduivel, die geserveerd werd met linzen en chorizo.
[ afbeelding ]
In plaats van een nagerecht gingen we meteen over tot de koffie.
Dit keer wilde Bluezz de kiss of fire (met tia maria en cointreau) proberen en ik nam een dubbele espresso met een sambuca.
Totaal inclusief drankjes waren we met onze kortingskaart en fooi met z'n tweeën 95 euro kwijt.
We hebben erg lekker gegeten, vriendelijke attente bediening, we komen hier zeker nog een keertje terug.
Prijs/kwaliteit: een dikke 8.
Laatste jaren eigenlijk niet zo vaak meer. Crisis. ;-)quote:Op dinsdag 17 januari 2012 22:21 schreef Physics het volgende:
[..]
Ziet er fantastisch uit. Eet je vaker in sterrenrestaurants, en zo ja hoe is het te vergelijken met andere 1-ster restaurants?
Toch mooi dat ze het piccalilly ijsje nog steeds serveren, is een klassieker aan het worden. Ben er een keer wezen eten net voordat het zijn ster kreeg, vond het echt top. Het is ook compleet anders dan een "standaard sterren-restaurant" qua etenquote:Op zaterdag 14 januari 2012 23:53 schreef RobinOok het volgende:
Waar: Ivy, Rotterdam
Wanneer: vrijdag de 13e
Wat at je:
[ link | afbeelding ]
Zeven gangen menu bij Restaurant Ivy Rotterdam
Kosten: 308,50 (2 x 7-gangenmenu, 1x wijnarrangement, 1x bobarrangement, koffie, thee)
Prijs/kwaliteit: 8,5
Bedankt voor je commentquote:Op woensdag 18 januari 2012 16:34 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Laatste jaren eigenlijk niet zo vaak meer. Crisis. ;-)
Maar er zit enorm verschil tussen de 1-ster restaurants. Het ligt er gewoon aan waar je van houdt of het iets voor jou is. Of als je geld zat hebt en je het toch al met bakken tegelijk uitgeeft, dan zal het ook niet uitmaken, want een ding is zeker, het eten is er altijd goed. Maar ja, omdat er een prijskaartje aan hangt verwacht je toch gauw iets meer dan dat het gewoon heel goed eten is. Tenminste, ik wel. Ik zal bijvoorbeeld niet gauw naar een restaurant gaan waarvan je van tevoren al weet dat het een heel klassieke inslag heeft. Ik hoef geen rundvlees van een handgemasseerde koe uit verweggistan met een rode wijnsaus en aardappelmousseline en meer van dat soort klassieke combinaties. Ik wil verrast worden door nieuwe smaken of nieuwe combinaties. Maar ja, er zijn natuurlijk heel veel mensen, ook onder die met teveel geld die juist heel veel eetmiemels hebben en dit niet lusten en dat niet willen en zus eng vinden om te eten etc etc. Vandaar dat er toch ook veel klassiek gekookt wordt.
De 2 en 3 sterrenrestaurants zijn in mijn ogen vaak echt een andere league, die kunnen bijna niet tegenvallen. ;-)
Maar Ivy is met zijn 1 ster toch wel heel apart. Al die gangen en amuses, man, het leek El Bulli wel, zoveel personeel als er aan je tafeltje komt. Voor een romantisch, intiem etentje moet je hier niet naartoe, haha. Hoewel het er wel een gezellige ambiance heeft hoor, meer een soort eetcafe, maar ja, al dat personeel, eentje komt het bestek neerleggen (x al die gangen), een ander brengt iets, nog een ander zet het op tafel, iemand komt glazen brengen, een ander schenkt de wijn, een ander komt lege glazen halen, een ander komt afruimen, voor je gevoel staat er elke minuut wel iemand aan je tafel.
Nee, niet doen. Er zijn daar wel meer restaurants.quote:Op dinsdag 24 januari 2012 23:01 schreef HAL9000S het volgende:
Hmmm, ik zat laatst nog te twijfelen om daar naar toe te gaan omdat ze picanha serveren. Toch maar niet dus....
Mijn moeder die een tijd in de medische wereld heeft gezeten dacht in eerste instantie wel aan een voedselvergiftiging. Overigens heb ik geen zin om op mijn symptomen in te gaan.quote:Op dinsdag 24 januari 2012 23:13 schreef Physics het volgende:
Voedselvergiftiging kan het niet geweest zijn, maar misschien wel een kleine darminfectie.
Heb je gebeld naar het restaurant?
Reviews op iens/eet.nu zijn ook niet denderend overigens.
Ik heb een BSc Geneeskunde, een voedselvergiftiging is binnen 5 minuten tot circa max 12 uur (meestal eerder binnen paar uur) extreme misselijkheid, braken, hoge koorts, (soms diarree). Klachten gaan binnen 24u weg.quote:Op dinsdag 24 januari 2012 23:24 schreef Phoenixbirdy het volgende:
[..]
Nee, niet doen. Er zijn daar wel meer restaurants.
[..]
Mijn moeder die een tijd in de medische wereld heeft gezeten dacht in eerste instantie wel aan een voedselvergiftiging. Overigens heb ik geen zin om op mijn symptomen in te gaan.![]()
Zal ik ze mijn review mailen? Ik heb geen zin om ze te bellen. Maar wat zal ik ermee op kunnen schieten?
Ik ga even de reviews lezen op die site.
quote:Op dinsdag 24 januari 2012 23:33 schreef Physics het volgende:
[..]
Ik heb een BSc Geneeskunde, een voedselvergiftiging is binnen 5 minuten tot circa max 12 uur (meestal eerder binnen paar uur) extreme misselijkheid, braken, hoge koorts, (soms diarree). Klachten gaan binnen 24u weg.
Zelf heb ik het wel eens gehad, binnen 10 minuten na het verlaten van de eettafel lag ik bijna buiten westen boven de wc, na 6 uur plots over. Ik dacht echt dat ik dood ging
Ik zou ze toch wat laten weten, het is gewoon onacceptabel.
Done. Ik laat jullie nog weten wat ik van ze hoor. Als ik al iets van ze hoor.quote:Geachte heer/mevrouw,
Onlangs heb ik bij u gegeten en ben daarna flink ziek geweest. Nadat ik mijn review op Fok plaatste, ben ik getipt hier toch mijn beklag over te doen.
De review: Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #6
Met vriendelijke groet,
Waar ze picanha serveren?quote:Op dinsdag 24 januari 2012 23:24 schreef Phoenixbirdy het volgende:
[..]
Nee, niet doen. Er zijn daar wel meer restaurants.
[..]
Ivy doet nooit meequote:Op woensdag 18 januari 2012 16:54 schreef FutureFairytale het volgende:
Me 2! Volgende 'dining with the stars' ben ik hopelijk op tijd!
Fouten maken kan gebeuren (tis ook geen sterrentent), het gaat erom hoe er mee omgegaan wordt. Een grand dessert is leuk natuurlijkquote:Op woensdag 25 januari 2012 12:39 schreef golfer het volgende:
Te vette groentes, verkeerde gerechten krijgen en dan toch nog een 8 geven?
Kinderhand is blijkbaar gauw gevuld.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |