abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_106057343
Waar? Sushi Koi in Tilburg
Wanneer? 19 december, met een vriendin en vriend

Wat at je?
Het all you can eat menu
Hierbij begin ik te leren om niet teveel tegelijk te bestellen. En ook wat mijn favorieten zijn: Futo maki, Yaki Udong, zo'n beetje alle nigeri sushi's.
Het viel me op dat de smaken van de warme kaart wat subtieler waren. In dit geval is dat minder positief omdat ik juist de grote variatie aan smaken zo leuk vond. De saus van de Tori Teriyaki vond ik bijvoorbeeld maar waterig.
Voor de lol heb ik eens een keer Edamame erbij geprobeerd, maar dat was mijn ding niet. Ze zaten nog in hun 'hoesje' waar flink wat zout op was gedaan. Eenmaal uit hun hoesje proefde je daar niets meer van. Het was vrij smakeloos. Maar je zou dan ook kunnen zeggen dat het niet, niet lekker kan zijn, natuurlijk.

Als nagerecht weer het groene thee ijs. En als drankje een zoete, witte wijn. Niets op aan te merken. Voor ijs gaat mijn voorkeur meer richting zwarte sesam.

Impressie?
We waren dit keer vanwege onze werktijden aan de vroege kant, en op maandag. Erg druk was het dus niet. Toen we zo'n 2,5 uur later weer gingen zat het gewoon weer bijna vol.
We kregen dit keer een plekje tegenover de sushi makers. Zo konden we daar ook af en toe naar kijken. Het ging er vrij relaxed aan toe. De bediening was weer keurig zoals altijd.

Kosten?
28 Euro en nog wat voor ieder. Met de drankjes meegerekend. We hebben niet veel gedronken trouwens.

Cijfer?
Vanwege de sauzen op de warme gerechten moet ik toch wat minder geven. Ik hoop dat ze niet te gemakkelijk worden. Voor nu ergens tussen ruim voldoende en een voldoende.
pi_106070522
Waar? Weimar 1890 in Rotterdam met deze actie
Wanneer? 26 december (2e kerstdag)

Wat at je?

Beide een kaasfondue. We kregen ieder een eigen pan.
1 pan was Emmenthaler, Rotterdamse kaas en Boursin (dit was de lekkerste)
en de andere pan Emmenthaler, Gruyère, champignons, sjalotjes en tuinkruiden.
Je krijgt er een (te) grote plateau bij die amper op het tafeltje paste waar brood, ananas, druiven , tomaten, champignons, bloemkool en broccoli op lag. Op het eerste gezicht vrij weinig maar aan het einde van de rit meer dan genoeg. We hadden er niet veel van verwacht maar waren toch aardig verrast van de versheid en de smaken. We hadden geen voorgerecht en nagerecht genomen. Vond die nogal simpel en dus besloten we maar een lekkere mc flurry bij de mac te halen.

Impressie?


Een klein gezellig cafe met een matig uitzicht op de haven. Een tafel bij het raam is het leukst en blijkbaar hadden wij het mooiste plekje. De bediening was vrij jong en simpel en kwam vrij weinig bij onze tafel. (ze mochten wel iets vaker vragen of we drinken wouden) . We hebben er in totaal meer dan een uur gezeten en waren helemaal op ons gemak.


( wat Telefoon foto's die van de 2 pannen zijn te onscherp om te plaatsen )

Kosten?

36 euro + 4 euro fooi. We hadden ieder ook nog 2 glazen drank op.

Cijfer?

7,5 ~:)
The most important part of my religion is to play guitar.
~ Lou Reed
pi_106646594
Waar? Humphreys in Tilburg
Wanneer? 25-12-2011, met het gezin

Wat at je?
Het kerstmenu. Ik heb uiteraard geen uitgebreide beschrijvingen meer kunnen vinden. Wel wat foto's om het goed te maken.


Ik, linksachter, met mijn kreeftensoep als voorgerecht.
De laatste keer dat ik kreeftensoep had gegeten was bij Taste Tilburg en die was smakelijker. Dit was meer een bouillon van kreeftensoep. Mij een beetje te dun en had wel wat meer naar kreeft mogen smaken. De room was er lekker op. Er zaten kleine, hollandse garnaaltjes in maar dat had van mij niet gehoeven. Ik vond het niets extra's aan de smaak toevoegen.
Het brood is hier altijd lekker spicy gekruid. Daar hou ik wel van.


Mijn hoofdgerecht: 2 flinke stukken hertenbiefstuk op een bedje van rode kool en puree. Op het stokje zitten een aardappel en stukjes appel. De smaak van de jus weet ik niet meer.
Lekkere smaken. Niet heel avontuurlijk, maar ik had hier, van de kaart, het meeste zin in. De hertenbiefstukjes waren lekker mals. De rode kool en puree waren zoals mams die maakt (lekker dus). De aardappel, stukjes appel en jus waren ook prima erbij.
Hiernaast stond er nog een bak goede, 1,5 cm, friet op tafel en een bak sla. Ook daar hebben we flink van gegeten.


Het toetje was niet kiesbaar en dus voor iedereen 'grand dessert'.
Ik vond het erg jammer dat het niet in zo'n etagere geserveerd werd. Dat vind ik altijd wel wat hebben. Zoals je ziet vond ik het ook niet 'grande' aandoen. Iedereen kreeg ongeveer zo'n zelfde bordje. Maar i.p.v. appeltaart kregen sommigen schuimgebak en het ijs was bij sommige vanille. De streek saus onder het ijs was bij sommige chocolade.
Bij grand dessert hoort vind ik fruit. Dat miste ik dus. Ook vond ik de streek sinasappelsaus onder mijn aarbeienijs totaal niet bij elkaar passen. Veel te scherpe smaak. Een gemiste kans. Sinasappel en vanille past beter. Of aarbeien en chocolade. Pluspunt was de appeltaart die nog een beetje warm was. Minpunt was de brownie die keihard was. Alsof ie al heel lang ergens lag. Ook was hij wel erg donker. Niet mijn smaak.

Impressie?
Ze hadden de zaak voor kerst wat extra in het zonnetje gezet. Wij zaten op een goede plek in een hoek. Met een kerstboom achter ons, zoals je ziet, en wat uit de loopruimte wat ik altijd wel prettig vind. Ze hadden er gelukkig ook geen bonte kermis van gemaakt. De kleur die veel werd gebruikt was goud. Een beetje zielig vond ik de planten in het midden. Daar hadden ze een gouden slinger omheen gewikkeld.
De bediening is nog steeds keurig.

Kosten?
Eerlijk gezegd weet ik dat niet meer. Het normale 3 gangen menu is 23,95. Het kerstmenu was, geloof ik 28,95.

Cijfer?
Wat minpuntjes voor het voor- en nagerecht. Wat pluspunten voor voor het hoofgerecht, de bediening en het grootste gedeelte van de aankleding.
Laten we er een voldoende van maken.
  dinsdag 10 januari 2012 @ 16:58:06 #254
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106646924
Waar
Düsseldorf, A Tavola, Wallstrasse
Keuken
Klassiek Italiaans
Wat
We waren het weekend vrienden bezoeken en een kast ophalen in Düsseldorf, verbleven in een Hotel en gingen vrijdag met zijn twee eten bij mijn lievelingsitaliaan. Ik kom er sinds 2000 regelmatig (destijds minstens 1 keer in de week) en we waren er al veel te lang niet geweest. Het is een pijpenla in een achterafstraatje van de Duesseldorfer Altstadt, net nog in de Altstadt, maar niet in de hoofdstraten of zijstraten daarvan, een steegje achter een zijstraat waar de toeristen meestal aan voorbij gaan. Het is er altijd vol, en de meeste bezoekers komen er regelmatig.
De keuken is klassieke Italiaanse keuken, geen pizza. Alles is huisgemaakt en vers. Kwam er in begin 2000 voor het eerst. Door de binnenstad zwervend viel me het niet op, maar zag de kaart hangen en las dat men geen Pizzas op de kaart had. Een reden om er eens te gaan eten en sindsdien stamgast. Niet alleen de keuken is klassiek Italiaans in de beste traditie van Artusi maar ook de bediening is zo. Aanrader alleen al daarom
Wat hadden we
We hadden stom genoeg niet gereserveerd dus moesten even 10 minuten aan de (kleine) bar wachten op een tafel en begonnen met een glaasje prosecco.
Eenmaal aan tafel begonnen we met een fles St Pelligrino en een badia a coltibuono 2005 chianti classico reserva, een mooie rijpe Chianti , goed op dronk en temperatuur.
Voorgerechten
Ik had verschillende salami en ham soorten dun gesneden, en manlief een Carpaccio. Goed, eenvoudig maar erg lekker.
Tussengerecht.
De pastagang. Ik had tagliatelle met wilde paddenstoelen (de aroma’s waren prachtig diep en lang) en T had spaghetti met Tomaten en Aubergine. Kon het niet laten het ook even te proeven en was zeker net zo lekker.
Hoofdgerechten
We hadden allebei het gesmoorde wildzwijn met gegrillde polenta en linzen. Een gerecht wat men daar in de winter altijd heeft en een echte aanrader is. Verrukkelijk.
Nagerechten
Torroncino semifreddo, een amandelijs met vers fruit geserveerd, en een dessertwijn met cantuccini
Daarna espresso
De totale schade was 155 euro inclusief de tip en de wijnen.
Cijfer:
9
Prijs kwaliteit
10
Beter Italiaans at ik buiten Italië alleen bij Mario Gamba in München.

[ Bericht 1% gewijzigd door Pietverdriet op 10-01-2012 17:40:26 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106648286
Waar? De Chinese Muur in Rijen (heeft geen site, maar is wel site-waardig)
Wanneer? 27-12-2011, met het gezin

Wat at je?
Garnalen en ossenhaas in een pittige Thaise saus. Met nasi.
Errrug lekker. Om te watertanden (en lekker met je neus boven te hangen). Het was ook zeker niet te pittig. De garnalen en ossenhaas waren goed gaar, sappig (de garnalen) en zacht (de ossenhaas). De ossenhaas was verdeeld in stukjes van ongeveer 5 bij 5 cm. En het waren dunne plakjes. De nasi was prima, en werd voor mijn vader en mij op een groot bord geserveerd.
De heren gaven toe dat ze mijn gerecht lekkerder vonden dan die van henzelf. Uiteraard hebben we namelijk wat met elkaar geruild, wat we altijd doen bij chinees.
Mijn broertje had een soort uitgebreide mihoen, met garnalen en veel groente. Als dat je ding is, is het zeker lekker. Ik had zin in saus, dus dit was nu mijn keuze. Mijn vader had tipan ossenhaas met nasi. Ook altijd lekker. Dat geeft een wat gebondere saus. Mijn moeder had ossenhaas in een neutralere saus met mihoen. Voor mij de minste optie, maar zij had daar juist zin in.

Als toetje had ik de dame blanche.
Flinke bollen ijs, met een kannetje chocoladesaus. Jammer genoeg voor mij werd die koud geserveerd. Ik kon mijn ijs in de choco verdrinken, wat ik altijd wel leuk vind. Lekker maar uiteraard niet spannend. Daar ging ik nu ook niet voor.

Mijn broertje deed ook eens een keer 'wild' en bestelde gebakken ijs. Dat bleek ijs te zijn met een laagje kokos er omheen. Dat laagje staken ze aan tafel in de fik. Tof om te zien. Het ijs was er blijkbaar niet van gesmolten.

Impressie?
Een chinees die een eigen site en meer aandacht verdient. Hij ligt op een grote weg tussen Rijen en Tilburg. Dus de zaak moet het van andere dingen hebben dan de plaats. Dat treft. Het is een grote zaak waar heel veel mensen terecht kunnen. Ook afhalers. Al die mensen zouden er ook voldoende zitruimte hebben. Dus niet als bij andere restaurants dat je met elkaars stoelleuning tegen elkaar aanknalt. De stoelen zitten ook lekker. Met zachte bekleding. Er zijn ook hoeken met mooie banken. De aankleding is verder veel in zacht rood, met tinten goud. Mooi en zacht chinees en niet te kitsch zoals je vaak bij chinezen ziet.
Wij kwamen vanwege een eerder uitstapje al vroeg aan. Rond een uur of 5 ofzo. Ze waren al wel open. De gastvrouw/eigenaresse, een man en een meisje van de bediening hebben we gezien. De gastvrouw/eigenaresse vond ik meteen tof. Spontane vrouw, niet heel kwetsbaar 'chinees', maar ook totaal geen manwijf of zoiets. Eigenlijk was het een beetje een nederlandse met een chinees uiterlijk. Heeft ons goed geholpen en lachte gezellig met ons mee. We voelden ons meteen welkom. Van die man hebben we weinig gezien, misschien stond die er voor de afhalers? Ook was er voor de bediening een echt meisje-meisje. Die op mij meer hindoestaans overkwam dan chinees. Ik ben op school een tijd bevriend geweest met een hindoestaans meisje, vandaar deze vergelijking, denk ik. Ze nam keurig onze bestellingen op. En bij het brengen van het hoofdgerecht, schepte ze bij ons allen 1 schep van het bijgerecht op ons bord. Wij voelden ons echt bediend. En dat vonden we wel leuk.

Kosten?
Gewoon een normale prijs die je bij de chinees kwijt bent. De echte prijs weet ik niet meer.

Cijfer?
Voor dit lekkere eten, de bediening en inrichting verdient deze plek zeker meer aandacht. Ik krijg alweer honger als ik er aan denk.
Een dikke ruim voldoende.
pi_106649655
Waar? 't Verschil in Den Bosch
Wanneer? 29-12-2011 lunch tijdens het shoppen, met mijn moeder

Wat at je?
Uitsmijter met oude kaas en ham
Deze hadden we al voorbij zien komen bij iemand die hem had besteld. Dat zag er heerlijk uit. Drie flinke eieren met daaronder flink wat oude kaas, ham en twee boterhammen. De eieren waren niet hard gebakken waardoor het eigeel nog wat uitliep. Heerlijk! Uiteraard heb ik wel altijd zout en peper hierbij nodig, want ik hou van pittig. Dat was er ook.
Hierbij lag nog een toefje salade van veldsla, wortelsliertjes en andere dingen in een scherpe, yoghurt achtige dressing. Op zichzelf ook heel lekker, maar ik moet mijn moeder gelijk geven, het klopt niet met de smaken van de uitsmijter. En dat is zonde.

Hierbij had ik thee.

Impressie?
Het was hier die dag, net als een stel andere tenten waar we naar buiten zijn gestuurd, stikdruk. Ons werd verteld dat het verloop vrij snel zou zijn. Binnen 5 a 10 min zouden we plaats kunnen nemen. En van tevoren mochten we aan een statafel wachten. Dus dat hebben we gedaan. En toen kwamen ze dus met de uitsmijters en ommeletten langs. De geur kwam ons tegemoet. Jummie. Ik heb niet op mijn klok gekeken, maar lang duurde het in ieder geval niet. We kregen een tafeltje aan de loopkant. Zodat alle volgende kijkers ook op ons bord konden kijken. ;)
De zaak is niet heel groot. Een stuk of 7 2-persoons tafeltjes in het begin, dan een breder gedeelte met wat meer en bredere tafels. Ik had denk ik liever verder naar achteren gezeten. Er was hier weinig ruimte. Stoelen knalden tegen elkaar. Tafeltjes waren echt tafeltjes, niet bepaald ruim.
De bediening was prima.

Kosten?
Ik geloof dat onze rekening 14 euro nog iets aangaf.

Cijfer?
Eten en bediening zijn de betere dingen in deze zaak. Aan het interieur mag nog wel wat verbeteren. Van wachten wordt niemand blij, maar neem ik lekker toch mee in de beoordeling. :P
Ik zeg een voldoende.
pi_106688496

Oude Groenmarkt in Haarlem.

http://www.cafecolette.nl/

Een maandje open en er al 4 keer geweest dus ze zullen wel wat leuk doen.
De halve kaart heb ik dus ook al gehad.

Voor:
Steak Tartare zoals je mag verwachten. Goed vlees inclusief het eitje. :9
Oesters ook goed vers en prima.
Uiensoep wat veel voor een voortje maar de smaak ook prima.

Hoofd:
Tournedos precies zoals besteld en vlees is gewoon goed.
Burger hoef ik ook niet lastig over te doen.
Confit de Canard was waarschijnlijk de beste. Perfect gegaard en heerlijk op smaak.

Na:
Doe ik niet aan.

Zoals je mag verwachten van het kleine/grote zusje van Pieck.
Heerlijk om een hapje te gaan eten en ik vind de sfeer ook relaxt. Of je nou met een groep komt eten, alleen een drankje wil doen aan de bar of na je werk even aan hapje alles kan en mag. Daar is meer dan voldoende ruimte voor.

Al met al denk ik een zaak die Haarlem miste dus een aanwinst wat mij betreft.





pi_106747507
Waar?
Pasta Genova, Rotterdam

Wanneer?
Afgelopen week.

Wat at je?
"3"-gangen menu

Vooraf:
Focaccia met een tomaten- en olijventapenade en olijven los. Smaakvol, focaccia en tapenades uiteraard huisgemaakt.

Voorgerecht:
Etagère met verschillende vis- en vleesgerechten. Denk: carpaccio bresaola, bruschetta, ingelegde zalm met kappertjes, hert, eendenborst. Een uitgebreid assortiment van minder verfijnde (gefrituurde spiering) tot wat meer verfijnde items (hert was prachtig).

Voorgerecht 2:
Langoustine gegrild met een soort kruim. De kruim vond ik niet echt iets toevoegen aangezien deze nagenoeg smaakloos was, maar de langoustine was goed.

Pasta:
Een "reuzenravioli" gevuld met gorgonzola, gnocchi met noot. Weet niet precies meer wat er in zat omdat ik het zo snel heb opgegeten :'). God, wat was dit lekker zeg. Wilde het bord eigenlijk schoon likken.

Vlees:
Kwartel en een grote pasta penne met een saus van "tomaat". De kwartel was prima gegaard, alleen miste een saus. Kon uiteraard de tomatensaus (die echt heerlijk was) wel bij de kwartel doen, maar dat vond ik toch niet bij elkaar passen, die hoorde echt bij de penne.

Vis:
Ik ben niet zo'n visliefhebber. Wat heet, ik vind het eigenlijk alleen maar lekker als het echt supervers is en dan perfect klaargemaakt (zelf maak ik het dus ook nooit :P). We kregen zeebaars. Ik was hier niet zo over te spreken, het was "OK", maar niet het gerecht waar je de mooie avond mee wil eindigen zeg maar. Dit is wel de mening van iemand die dus extreem kritisch is qua vis! Hierbij een salade die om dressing smeekte, roseval aardappeltjes en aangemaakte champignons (heerlijk).

Impressie?
Voordat je de prijs ziet denk je: "ziet er prima uit, zeker wel een 8~8.5 waard". De prijs vind ik persoonlijk echter bijna "te laag" te noemen.. Het 3-gangen menu was gewoon geen 3-gangen menu, maar eerder 5. We hebben er gezeten van half 6 tot 9, perfect bediend continue en daar betaal je dan maar 25 euro voor (alleen maandag t/m woensdag!). Ik vind het echt een top adres.

Kosten?
All-in met 3 personen was 96 euro. Er is wel maar 1 glas alcohol gedronken, dus als je wijntjes gaat drinken met tafelwater ben je vast meer kwijt.

Cijfer?
"Bruto" in de zin van service, eten & drinken zonder prijs in acht te nemen: 8+
Prijs in achting genomen: 9++
  vrijdag 13 januari 2012 @ 00:51:52 #259
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_106748494
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 17:28 schreef Godtje het volgende:
[ afbeelding ]

Al met al denk ik een zaak die Haarlem miste dus een aanwinst wat mij betreft.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Openingsfoto's van Facebook gejat. ;)
Maar misschien gan we het binnenkort even uitchecken.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_106752525
Waar? Tapadero in Leiden (http://www.tapadero.nl/)
Wanneer? 12-1-2012 met een vriendin

Wat at je?
Vooraf superlekker donker brood met kruidenboter en knoflookdip; echt knapperig en vers brood, heerlijk!
Als hoofdgerecht een geitenkaassalade; die was een beetje saai, want bestond alleen uit een heel geitenkaasje met honing en slablaadjes. Dat had een stuk spannender gekund. Het smaakte wel lekker, maar niets bijzonders.
De vriendin had een gambaspies met een tortilla en groente; erg lekker volgens haar.
Als toetje een torentje van kletskoppen met 3 smaken ijs. Erg lekker, al was het ijs wel erg koud.

Impressie?
We waren erg vroeg, dus we waren aanvankelijk de enigen. We kregen alle aandacht van de bediening en het eten werd snel gebracht. Het restaurant is erg gezellig ingericht en er is genoeg ruimte tussen de tafeltjes. Het was wel een beetje gek dat het gezelschap dat na ons binnen kwam, direct naast ons werd gezet; dat nam gelijk een stuk privacy weg.
Het eten zelf was oke, maar niet bijzonder spannend; maar als je een redelijk hapje wil eten heel dicht bij station Leiden, is dit een goede keus.

Kosten?
55 euro; dat was inclusuef 6 drankjes, die behoorlijk aan de prijs waren (ik denk dat de drankjes alleen al 20 euro waren, en het was alleen maar thee en cola).

Cijfer?
Eten was oke, maar wel wat duur (vooral de drankjes). Bediening prima. Totaal een 7.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_106761673
Ik zie dat er het een en ander aan het interieur en het menu is veranderd, heel goed. Toen ik er ging eten was het heel donker en de tortilla's waren ontzettend slap en vochtig... de volgende morgen had ik buikpijn en dat heb ik niet heel gauw van uit eten gaan. Toen waren wij overigens ook de enige in het restaurant dus ik was al bang...
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_106762602
Het is nog steeds wel een donkere ruimte, maar wel goed verlicht, zodat het er gezellig uitziet. We waren ook niet lang de enigen; toen we weggingen rond half 8 zaten er zo'n 5 gezelschappen. De tortilla's heb ik niet gehad, dus of die nu wel veilig zijn kan ik niet zeggen... nogmaals, niet bijzonder speciaal eten, maar wel oke.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_106794934
Waar? Middeleeuwse stadsherberg De Mol, Delft (http://www.stadsherbergdemol.nl/)
Wanneer? 13 januari 2012, met een verjaardagsfeestje

Wat at je?
Er zijn een aantal vaste menu's; wij hadden het Gaanderije Menu voor ¤ 27,50, bestaande uit:
-Hoendersalaet in ‘t Deegh (een soort kippate in een deegbakje; voor vegetariers zoals ik was er deeg gevuld met geitenkaas en nootjes, erg lekker). Daarbij superlekker vers brood met aioli.
-Boschpaddestoelensop: soep dus, maar veel paddestoelen heb ik er niet in gezien. Smaakte wel lekker, maar niet heel veel beter dan soep uit een blik.
-Diversch Gebraet: Kapoen, Runderstoof, Vleesch-Stoverije en Vlaamsch Ribstuk, geserveerd met Gepofte Aerdappel en Groove Salaet. Voor de vegetariers courgette met kaas uit de oven; die was wel redelijk; de salade was prima. De aardappels waren erg lekker gekruid, maar wel heel slap en vet.
-Syllabub (een mix van ei, suiker, room, en deze keer frambozen). Erg lekker (het verschilt per keer hoe lekker het was; deze keer was ie beter dan anders).
-Koffie of Thee met een Soet Krakelangtje. Helaas geen koekje gezien.

Impressie?
Het is echt een belevenis; er treedt ook een troubadour op (deze keer met gitaar en accordeon). Je kan ook Middeleeuwse kleding huren en de bediening is ook Middeleeuws gekleed. Natuurlijk is het allemaal niet historisch betrouwbaar, maar wel gezellig. Het is dus behoorlijk lawaaiig, dus het beste geschikt voor een groepsuitje. Er zaten wel stelletjes, maar je kan niet rustig een intiem gesprek voeren. Ik ben er nu al een paar keer geweest, en het is wel steeds hetzelfde eten en entertainment, dus de nieuwigheid gaat er wel snel vanaf. De troubadour was deze keer helaas minder goed; hij kende geen Middeleeuwse muziek en ook veel moderne meezingers niet.
Het eten was, zoals altijd, okee, maar niet bijzonder (je kan het thuis ook maken voor minder geld).

Kosten?
27,50 voor het menu, en de drankjes zijn ongeveer 2 euro per stuk (er is ook een drankmenu, maar je moet veel drinken om dat rendabel te maken).

Cijfer?
Vanwege het mindere entertainment en het niet bijzondere eten (het lekkerste was eigenlijk het voorafje) een 7.

[ Bericht 0% gewijzigd door SaskiaR op 14-01-2012 10:38:40 ]
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_106795262
Ben ik ook een keer geweest, Saskia :Y Met een groep inderdaad en toen de troubadour er achter kwam dat mijn disgenoot een Engelsman was ging hij allemaal Engelse drinkliederen zingen :D Eten was wel ok en ik heb vooral het idee dat je daar voor de sfeer komt.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 14 januari 2012 @ 10:07:03 #265
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106795309
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 januari 2012 09:18 schreef SaskiaR het volgende:
Waar? Middeleeuwse stadsherberg De Mol, .
-Boschpaddestoelensop: soep dus, maar veel paddestoelen heb ik er niet in gezien. Smaakte wel lekker, maar niet heel veel beter dan soep uit een blik.

Waarschijnlijk kwam het uit blik.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106796727
Ik ben jaren geleden bij De Mol geweest en toen was ik ook niet echt overtuigd van de kwaliteit van het eten. Nooit meer terug geweest. Jammer dat het nog steeds niet verbeterd is. Ze moeten het geloof ik ook meer hebben van groepen die denken: "leuke sfeer" dan het eten. Beetje jammer voor een restaurant.
  zaterdag 14 januari 2012 @ 12:00:26 #267
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106797063
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 januari 2012 11:41 schreef kahlie het volgende:
Ik ben jaren geleden bij De Mol geweest en toen was ik ook niet echt overtuigd van de kwaliteit van het eten. Nooit meer terug geweest. Jammer dat het nog steeds niet verbeterd is. Ze moeten het geloof ik ook meer hebben van groepen die denken: "leuke sfeer" dan het eten. Beetje jammer voor een restaurant.
Restaurants met een thema zijn altijd erg vind ik, ik ga voor het eten en goede bediening.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 14 januari 2012 @ 23:36:06 #268
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_106818895
Waar: Ristorante Napoli, Haarlem
Wanneer: 14-01-2012
Wat en hoe:

Al sedert 1966 gevestigd in Haarlem en met de nodige uitbreidingen en verbouwingen nu een heel groot Italiaans restaurant dat qua inrichting sedert het midden van de jaren 70 van de vorige eeuw niks meer veranderd heeft.

Retro alom en ook de bediening voelt zo aan met heel veel op trolleys aan de tafel ter plekke klaargemaakte of afgemaakte gerechten.


We beginnen met een glas witte huiswijn dat ook heel retro in een 1 persoons-karafje wordt geserveerd en al snel volgt er een bordje met broodjes en (knoflook)boter.
Een enorme menukaart komt vervolgens op tafel, die overigens geheel in stijl met kunstbloemen in een vaasje is aangekleed:


Voorgerechten:

Bluezz koos als voorgerecht de Melanzana in Carozza: gebakken aubergines gegratineerd met tomaat, mozzerella, parmigiano en basilicum:

Voor mij als voorgerecht de Sauté de Vongole: venusschelpen bereid met witte wijn, knoflook
en peperoncino:


Hoofdgerechten:

Daar gingen ze bij Bluezz de fout in, want ze had Spezzatino di Manzo alla Pizzaiola besteld (gesneden ossenhaas met olijven, kappers, knoflook, oregano in een pikant gekruide tomatensaus geserveerd met penne en dagverse groenten) maar ze kreeg uiteindelijk Spezzatino di Manzo al Pepe, gesneden ossenhaas in een romige pepersaus geserveerd met spaghetti en verse groenten op haar bord.
We hadden al vrij lang moeten wachten op de hoofdgerechten, dus geen zin dit weer terug te sturen en Bluezz vond het toch ook wel lekker. (getourneerde worteltjes...bistrostijl jaren 70....).


Voor mij als hoofdgerecht de Astice all' Palermitana, een halve kreeft met schelpdieren op zwarte spaghetti bereid in een pittige saus van cherrytomaten van de Vesuvio.

Op een trolley werd de kreeft voor ons door de ober met witte rubber chirurgenhandschoenen ontleed:

En vervolgens met zwarte spaghetti en mossels en vongole op het bord geserveerd:


Een nagerecht sloegen we over, maar we sloten wel af met voor mij een prima dubbele espresso (doppio) met daarbij een sambuca en om te proeven ook een gratis slokje sambuca nero:


Bluezz sloot af met een cappuccino en een retroglaasje limoncello:


Al met al een blik terug in het verleden met vooral veel poespas en show, maar niet echt kwalitatief goed eten. Bediening die ook erg weinig aandacht besteedde aan de gasten en plichtmatig hun werk deed.
Misschien dat we er over 46 jaar wel weer een keer naartoe gaan, maar voorlopig staat deze gelegenheid zeker niet in de top van in onze favoriete Italiaanse restaurants van Haarlem.

We hebben inclusief alle drankjes uiteindelijk 122,75 moeten afrekenen.

Prijs/kwaliteit: 6,5
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 14 januari 2012 @ 23:53:45 #269
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106819543
Waar: Ivy, Rotterdam
Wanneer: vrijdag de 13e
Wat at je:


Zeven gangen menu bij Restaurant Ivy Rotterdam

Kosten: 308,50 (2 x 7-gangenmenu, 1x wijnarrangement, 1x bobarrangement, koffie, thee)
Prijs/kwaliteit: 8,5
pi_106820002
WOW Robin! Echt een prachtig menu O+
Welke drankjes krijg je bij een Bob-arrangement?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 15 januari 2012 @ 00:05:07 #271
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_106820031
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 januari 2012 23:36 schreef golfer het volgende:
Waar: Ristorante Napoli, Haarlem
Wanneer: 14-01-2012
Wat en hoe:

Al sedert 1966 gevestigd in Haarlem en met de nodige uitbreidingen en verbouwingen nu een heel groot Italiaans restaurant dat qua inrichting sedert het midden van de jaren 70 van de vorige eeuw niks meer veranderd heeft.

Retro alom en ook de bediening voelt zo aan met heel veel op trolleys aan de tafel ter plekke klaargemaakte of afgemaakte gerechten.
[ afbeelding ]

We beginnen met een glas witte huiswijn dat ook heel retro in een 1 persoons-karafje wordt geserveerd en al snel volgt er een bordje met broodjes en (knoflook)boter.
Een enorme menukaart komt vervolgens op tafel, die overigens geheel in stijl met kunstbloemen in een vaasje is aangekleed:
[ afbeelding ]

Voorgerechten:

Bluezz koos als voorgerecht de Melanzana in Carozza: gebakken aubergines gegratineerd met tomaat, mozzerella, parmigiano en basilicum:
[ afbeelding ]
Voor mij als voorgerecht de Sauté de Vongole: venusschelpen bereid met witte wijn, knoflook
en peperoncino:
[ afbeelding ]

Hoofdgerechten:

Daar gingen ze bij Bluezz de fout in, want ze had Spezzatino di Manzo alla Pizzaiola besteld (gesneden ossenhaas met olijven, kappers, knoflook, oregano in een pikant gekruide tomatensaus geserveerd met penne en dagverse groenten) maar ze kreeg uiteindelijk Spezzatino di Manzo al Pepe, gesneden ossenhaas in een romige pepersaus geserveerd met spaghetti en verse groenten op haar bord.
We hadden al vrij lang moeten wachten op de hoofdgerechten, dus geen zin dit weer terug te sturen en Bluezz vond het toch ook wel lekker. (getourneerde worteltjes...bistrostijl jaren 70....).
[ afbeelding ]

Voor mij als hoofdgerecht de Astice all' Palermitana, een halve kreeft met schelpdieren op zwarte spaghetti bereid in een pittige saus van cherrytomaten van de Vesuvio.

Op een trolley werd de kreeft voor ons door de ober met witte rubber chirurgenhandschoenen ontleed:
[ afbeelding ]
En vervolgens met zwarte spaghetti en mossels en vongole op het bord geserveerd:
[ afbeelding ]

Een nagerecht sloegen we over, maar we sloten wel af met voor mij een prima dubbele espresso (doppio) met daarbij een sambuca en om te proeven ook een gratis slokje sambuca nero:
[ afbeelding ]

Bluezz sloot af met een cappuccino en een retroglaasje limoncello:
[ afbeelding ]

Al met al een blik terug in het verleden met vooral veel poespas en show, maar niet echt kwalitatief goed eten. Bediening die ook erg weinig aandacht besteedde aan de gasten en plichtmatig hun werk deed.
Misschien dat we er over 46 jaar wel weer een keer naartoe gaan, maar voorlopig staat deze gelegenheid zeker niet in de top van in onze favoriete Italiaanse restaurants van Haarlem.

We hebben inclusief alle drankjes uiteindelijk 122,75 moeten afrekenen.

Prijs/kwaliteit: 6,5
n wat moet je bestellen om je pasta van die reuzenkaas te krijgen? :D O+
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 15 januari 2012 @ 00:15:37 #272
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106820412
quote:
0s.gif Op zondag 15 januari 2012 00:04 schreef FutureFairytale het volgende:
Welke drankjes krijg je bij een Bob-arrangement?
Dezelfde wijnen (en een sherry), alleen dan maar een beetje.
(zal ze er later nog eens bijschrijven)
  zondag 15 januari 2012 @ 00:21:07 #273
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_106820644
quote:
0s.gif Op zondag 15 januari 2012 00:05 schreef Mirjam het volgende:

n wat moet je bestellen om je pasta van die reuzenkaas te krijgen? :D O+
Dat is de Pasta al Parmigiano.
quote:
Deze pasta wordt aan tafel geflambeerd met Whisky in een Parmezaanse Kaas
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 15 januari 2012 @ 10:01:11 #274
130803 Gripper
Get a grip
pi_106826090
quote:
3s.gif Op zondag 15 januari 2012 00:21 schreef golfer het volgende:

[..]

Dat is de Pasta al Parmigiano.

[..]

En die holle kaas wordt na afloop met een vaatdoekje schoongemaakt, terug in de koelkast met vershoudfolie eromheen, en de dag erop worden er weer 6 porties pasta al parmiggiano in klaargemaakt? Da's mij een beetje té authentiek allemaal :{w
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  dinsdag 17 januari 2012 @ 22:09:13 #275
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_106931121
Waar: Grand Café Nobel in Haarlem.
Wanneer: 17-01-2011

Vandaag met onze dinerjaarkaart een hapje gegeten bij dit grand café aan het Spaarne in Haarlem.
Wat:
Bij binnenkomst konden we zelf een tafel uitzoeken en vroegen we meteen de wijnkaart en kozen de Fishcage, een Chardonnay uit New South Wales (Australie volgens de kaart een mooie wijn uit Tumbarumba met een eigenwijze smaak van witte perzik met hier en daar een vleugje citroen met licht Frans eiken.

Daarbij bestelden we ook wat brood met aioli en rillette van eend en een fles bruisend water. Het brood was lekker warm en de smeerseltjes smaakten prima.


We kozen allebei hetzelfde voorgerecht : Coquilles met frambozendressing op witlof en krokante bloedworst kaantjes. Smaakte goed! (klein onhandigheidje vinden wij het eten uit zo'n schelp..)


Dan de hoofdgerechten.

Voor mij de hele kreeft en ik kon kiezen uit de bereidingen thermidore of naturel, ik koos voor de naturel die geserveerd werd op kreeftenrisotto. De kreeft was al los in de schaal, met wat aangemaakte salade erbovenop.


Bluezz koos voor de zeeduivel, die geserveerd werd met linzen en chorizo.


In plaats van een nagerecht gingen we meteen over tot de koffie.
Dit keer wilde Bluezz de kiss of fire (met tia maria en cointreau) proberen en ik nam een dubbele espresso met een sambuca.

Totaal inclusief drankjes waren we met onze kortingskaart en fooi met z'n tweeën 95 euro kwijt.
We hebben erg lekker gegeten, vriendelijke attente bediening, we komen hier zeker nog een keertje terug.

Prijs/kwaliteit: een dikke 8.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_106931848
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 januari 2012 23:53 schreef RobinOok het volgende:
Waar: Ivy, Rotterdam
Wanneer: vrijdag de 13e
Wat at je:

[ link | afbeelding ]
Zeven gangen menu bij Restaurant Ivy Rotterdam

Kosten: 308,50 (2 x 7-gangenmenu, 1x wijnarrangement, 1x bobarrangement, koffie, thee)
Prijs/kwaliteit: 8,5
Ziet er fantastisch uit. Eet je vaker in sterrenrestaurants, en zo ja hoe is het te vergelijken met andere 1-ster restaurants?
pi_106951348
quote:
3s.gif Op dinsdag 17 januari 2012 22:09 schreef golfer het volgende:
Waar: Grand Café Nobel in Haarlem.
Wanneer: 17-01-2011

Vandaag met onze dinerjaarkaart een hapje gegeten bij dit grand café aan het Spaarne in Haarlem.
Wat:
Bij binnenkomst konden we zelf een tafel uitzoeken en vroegen we meteen de wijnkaart en kozen de Fishcage, een Chardonnay uit New South Wales (Australie volgens de kaart een mooie wijn uit Tumbarumba met een eigenwijze smaak van witte perzik met hier en daar een vleugje citroen met licht Frans eiken.

Daarbij bestelden we ook wat brood met aioli en rillette van eend en een fles bruisend water. Het brood was lekker warm en de smeerseltjes smaakten prima.
[ afbeelding ]

We kozen allebei hetzelfde voorgerecht : Coquilles met frambozendressing op witlof en krokante bloedworst kaantjes. Smaakte goed! (klein onhandigheidje vinden wij het eten uit zo'n schelp..)
[ afbeelding ]

Dan de hoofdgerechten.

Voor mij de hele kreeft en ik kon kiezen uit de bereidingen thermidore of naturel, ik koos voor de naturel die geserveerd werd op kreeftenrisotto. De kreeft was al los in de schaal, met wat aangemaakte salade erbovenop.
[ afbeelding ]

Bluezz koos voor de zeeduivel, die geserveerd werd met linzen en chorizo.
[ afbeelding ]

In plaats van een nagerecht gingen we meteen over tot de koffie.
Dit keer wilde Bluezz de kiss of fire (met tia maria en cointreau) proberen en ik nam een dubbele espresso met een sambuca.

Totaal inclusief drankjes waren we met onze kortingskaart en fooi met z'n tweeën 95 euro kwijt.
We hebben erg lekker gegeten, vriendelijke attente bediening, we komen hier zeker nog een keertje terug.

Prijs/kwaliteit: een dikke 8.
Yum, zeeduivel :9 Ziet er goed uit!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_106952659
Ja en de linzen met chorizo was ook al zo lekker! En t was ook gewoon een lekkere lichte maaltijd, we gaan er echt nog eens terug en dat zeg ik bijna nooit omdat ik altijd naar iets nieuws wil :P
  woensdag 18 januari 2012 @ 16:34:31 #279
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106954594
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 januari 2012 22:21 schreef Physics het volgende:

[..]

Ziet er fantastisch uit. Eet je vaker in sterrenrestaurants, en zo ja hoe is het te vergelijken met andere 1-ster restaurants?
Laatste jaren eigenlijk niet zo vaak meer. Crisis. ;-)
Maar er zit enorm verschil tussen de 1-ster restaurants. Het ligt er gewoon aan waar je van houdt of het iets voor jou is. Of als je geld zat hebt en je het toch al met bakken tegelijk uitgeeft, dan zal het ook niet uitmaken, want een ding is zeker, het eten is er altijd goed. Maar ja, omdat er een prijskaartje aan hangt verwacht je toch gauw iets meer dan dat het gewoon heel goed eten is. Tenminste, ik wel. Ik zal bijvoorbeeld niet gauw naar een restaurant gaan waarvan je van tevoren al weet dat het een heel klassieke inslag heeft. Ik hoef geen rundvlees van een handgemasseerde koe uit verweggistan met een rode wijnsaus en aardappelmousseline en meer van dat soort klassieke combinaties. Ik wil verrast worden door nieuwe smaken of nieuwe combinaties. Maar ja, er zijn natuurlijk heel veel mensen, ook onder die met teveel geld die juist heel veel eetmiemels hebben en dit niet lusten en dat niet willen en zus eng vinden om te eten etc etc. Vandaar dat er toch ook veel klassiek gekookt wordt.

De 2 en 3 sterrenrestaurants zijn in mijn ogen vaak echt een andere league, die kunnen bijna niet tegenvallen. ;-)

Maar Ivy is met zijn 1 ster toch wel heel apart. Al die gangen en amuses, man, het leek El Bulli wel, zoveel personeel als er aan je tafeltje komt. Voor een romantisch, intiem etentje moet je hier niet naartoe, haha. Hoewel het er wel een gezellige ambiance heeft hoor, meer een soort eetcafe, maar ja, al dat personeel, eentje komt het bestek neerleggen (x al die gangen), een ander brengt iets, nog een ander zet het op tafel, iemand komt glazen brengen, een ander schenkt de wijn, een ander komt lege glazen halen, een ander komt afruimen, voor je gevoel staat er elke minuut wel iemand aan je tafel.
pi_106955097
Ik zou er graag een keer willen eten.
pi_106955373
Me 2! Volgende 'dining with the stars' ben ik hopelijk op tijd!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  woensdag 18 januari 2012 @ 17:11:05 #282
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106955959
Mijn tip is dan: ga er een keer lunchen. Volgens mij wordt je dan een middaglang ook enorm verwendt. Wel een beperkt menu en geen keuze daarin, maar daarom misschien juist een zeer goede prijs-kwaliteit-verhouding. Ik geloof dat een lunchmenu 35 euro kost. Verdubbel dat voor wijn en dingen en je hebt voor 70 euro een top-middag.
pi_106979964
Waar? Oloroso, Leiden (http://www.oloroso.nl/)
Wanneer? 18 januari 2012, met een vriendin

Wat at je?
Tapas!
-Patata bravas met aioli: dit warn gewoon wedges; bij patatas bravas hoort volgens mij een pittig kruidenmengsel, maar dat was hier niet zo. Desondanks waren de wedges erg lekker en de aioli bevatte goed veel knoflook.
-Aardappel-rozemarijnkroketjes: helaas geen rozemarijn geproefd, maar voor aardappelkroketjes was het wel lekker.
-Gefrituurde manchego met perenchutney: erg lekker :)
-Kaasfondue: heel lekker, gemaakt met blauwe kaas. Het brood erbij was ook prima.
-Champignonpastei: Het was eigenlijk geen pastei, maar een aardewerken bakje met champignons bedekt met een kaaslaagje; erg lekker.
-Rucolasalade met geitenkaas en pijnboompitten: lekker, alleen wat teveel olie eroverheen.

Als toetje had mijn vriendin een wafel met caramelijs; zij vond hem lekker. Ik had een appeltaartje met vanilleijs; helaas was het taartje zelf, gemaakt van bladerdeeg, nogal vet en slap. De appels eroverheen waren wel lekker.

Impressie?
Het is altijd erg gezellig, goede muziek en ze hebben lekkere zachte fauteuils om in te zitten. De bediening was aardig en het eten werd op het juiste tempo gebracht.
Het eten was lekker, maar het was jammer dat er niet zoveel tapas waren die op groente gebaseerd waren. Aangezien ik vegetarier ben, was de keuze dus beperkt tot gefrituurde aardappels en kaas - beetje jammer en ook niet zo gezond, als je wat 'gezonder' uit eten wil.
Wel jammer was dat ik mijn Dinerjaarkaart wilde gebruiken, maar die was alleen zondag, maandag en dinsdag geldig - wat heb je nou aan een kaart die zelden geldt?

Kosten?
65 euro, dat was inclusief 5 drankjes. De tapas zijn dus redelijk duur, vaak 8 tot 12 euro per stuk, en de porties zijn niet eens zo groot.

Cijfer?
Vanwege de beperkte keus en wat minder lekkere dingen in sommige tapas een 7,5.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
  donderdag 19 januari 2012 @ 09:50:35 #284
340838 VakantieNancy
Altijd op Vakantie
pi_106980499
Patatas Bravas zijn hele ongeschilde kleine aardappels in stevig gezouten water gekookt hier in Spanje.
Zonnenschijn en Champagne, van Spanje tot Rockanje
  donderdag 19 januari 2012 @ 09:54:41 #285
62913 Blik
The one and Only!
pi_106980600
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 januari 2012 23:53 schreef RobinOok het volgende:
Waar: Ivy, Rotterdam
Wanneer: vrijdag de 13e
Wat at je:

[ link | afbeelding ]
Zeven gangen menu bij Restaurant Ivy Rotterdam

Kosten: 308,50 (2 x 7-gangenmenu, 1x wijnarrangement, 1x bobarrangement, koffie, thee)
Prijs/kwaliteit: 8,5
Toch mooi dat ze het piccalilly ijsje nog steeds serveren, is een klassieker aan het worden. Ben er een keer wezen eten net voordat het zijn ster kreeg, vond het echt top. Het is ook compleet anders dan een "standaard sterren-restaurant" qua eten
pi_106981143
quote:
0s.gif Op woensdag 18 januari 2012 16:34 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Laatste jaren eigenlijk niet zo vaak meer. Crisis. ;-)
Maar er zit enorm verschil tussen de 1-ster restaurants. Het ligt er gewoon aan waar je van houdt of het iets voor jou is. Of als je geld zat hebt en je het toch al met bakken tegelijk uitgeeft, dan zal het ook niet uitmaken, want een ding is zeker, het eten is er altijd goed. Maar ja, omdat er een prijskaartje aan hangt verwacht je toch gauw iets meer dan dat het gewoon heel goed eten is. Tenminste, ik wel. Ik zal bijvoorbeeld niet gauw naar een restaurant gaan waarvan je van tevoren al weet dat het een heel klassieke inslag heeft. Ik hoef geen rundvlees van een handgemasseerde koe uit verweggistan met een rode wijnsaus en aardappelmousseline en meer van dat soort klassieke combinaties. Ik wil verrast worden door nieuwe smaken of nieuwe combinaties. Maar ja, er zijn natuurlijk heel veel mensen, ook onder die met teveel geld die juist heel veel eetmiemels hebben en dit niet lusten en dat niet willen en zus eng vinden om te eten etc etc. Vandaar dat er toch ook veel klassiek gekookt wordt.

De 2 en 3 sterrenrestaurants zijn in mijn ogen vaak echt een andere league, die kunnen bijna niet tegenvallen. ;-)

Maar Ivy is met zijn 1 ster toch wel heel apart. Al die gangen en amuses, man, het leek El Bulli wel, zoveel personeel als er aan je tafeltje komt. Voor een romantisch, intiem etentje moet je hier niet naartoe, haha. Hoewel het er wel een gezellige ambiance heeft hoor, meer een soort eetcafe, maar ja, al dat personeel, eentje komt het bestek neerleggen (x al die gangen), een ander brengt iets, nog een ander zet het op tafel, iemand komt glazen brengen, een ander schenkt de wijn, een ander komt lege glazen halen, een ander komt afruimen, voor je gevoel staat er elke minuut wel iemand aan je tafel.
Bedankt voor je comment :). Ben zelf student dus op eigen houtje in een sterren restaurant eten vind ik het niet waard (heb ook niet echt iemand om mee te gaan atm verder..). M'n ouders eten wel vaker in betere restaurants, alleen zelf ben ik nog nooit naar een écht sterren restaurant geweest. Alleen kreeg ik laatst het aanbod van ze om bij een restaurant naar keuze te gaan eten, dus ben ff aan 't oriënteren wat ik wil doen. Locatie óf in Limburg óf in R'dam. Ivy lijkt me leuk omdat ze zo vernieuwend koken, ik hou wel van gekke dingen :). Momenteel hik ik echter meer naar Da Vinci (2-sterren, relatief constant in top 10~20 beste restaurants in NL).
pi_107198256
Waar? Rodizio in Scheveningen
Wanneer? 8-1-2012 met een vriendin

Wat at je?
Rodizio Completo: Buffet met een complete selectie gebraden vleesspies

Uitleg van hun site:
Wanneer u bij Rodizio binnenstapt, zult u een uitgebreid buffet aantreffen met overheerlijke en bijzondere schotels, een grote variëteit aan groenten, salades en ons Japanse buffet met sushi en sashimi. De passador (ober) zal zich aan uw tafel vervoegen met telkens wisselende soorten vlees. Het vlees zal dan aan uw tafel van het spit worden gesneden en op uw bord gelegd. Dit zal worden herhaald telkens wanneer u de groene kaart naast uw bord neerzet. Wanneer u de kaart omdraait naar de rode kant, geeft dit aan dat u voldoende hebt genoten van het eten.

We zijn eerst naar het buffet gegaan voor de groentes en salades. Weinig verrassing hier: bladsalade, pastasalade, selderij, oude kaas. Je kent het wel. Ik vond het nogal pakjessalades. En nog wel helemaal geen lekkere pakjessalades. Ik heb geen sushi gezien. Wel heb ik nog een keer rijst opgeschept die naderhand koud bleek te zijn. Het stond wel bij het warme gedeelte. Minpunten of zou dat zo horen in Brazilië?

Hierna serveerden ze nog een bordje met voor ons elk een gebakken banaan gehuld in bruine suiker. Dit was erg lekker en een (thank god) niet al te zwaar tussendoortje.

Er lag dus een viltje met een rode en groene kant, maar daar trokken de passadors zich niets van aan. Om de 5 min. kwamen ze weer langs met het volgende vlees. Om vervolgens een vies gezicht te trekken als je niets afnam. Misschien krijgen ze provisie bij elke afname? Je zou het bijna denken. Ikzelf begon te denken aan een maagvergroting.
Het vlees wat ze serveerden was niet heel smaakvol. Uiteraard kon je de verschillende vleessoorten wel onderscheiden, maar het was niet bijzonder gekruid of iets aparts mee gedaan. Jammer. Dat nodigt ook niet uit tot meer vlees eten.
We hebben verschillende keren pauzes moeten nemen om weer even ruimte te maken.

We kregen hier nog een te grote bak friet bij. Waar meer van heeft staan afkoelen, dan we gegeten hebben.

Als toetje had ik Roomcrème (papaya, mango)
Een heel saai toetje, maar ik had geen zin in iets machtigs. Het werd ook heel saai geserveerd in een glazen bakje zoals ik die thuis ook heb. Ik vraag me af waarom de Brazilianen hier niet een feestje van konden maken?
Overigens had ik geen ijs op de kaart zien staan. Maar nu wel op de site. Vreemd?

Als drankje had ik een mojito en een spa blauw.

Impressie?
Vanwege de voorstelling waar we later die avond naartoe gingen, waren we vroeg. Er zat al een grote groep met kinderen achter in de hoek. Ik kan het me voorstellen dat dit restaurant met een grote groep leuker is. Dan voel je je ook niet bezwaard als je eens een keer niets afneemt, want je buurman kan dat dan doen. Ook houden de meeste kinderen natuurlijk niet van lang wachten.

Het meisje wat onze eerste bestelling opnam voor drankjes en buffetkeuze vond ik aardig en geduldig. Van een van de Spaans sprekende (en wat oudere) passadors vond ik dat ook. De rest van de passadors krijgen een dikke min. Als ze de stokken vlees helemaal bij je naar binnen konden schuiven hadden ze dat waarschijnlijk gedaan. (Oeps, dat klinkt vrij dubbelzinnig.) Laten we hopen dat de eigenaar er wat aan doet.
Vervolgens was het drankmeisje afgewerkt en moesten we het van twee andere obers hebben. Die het te druk leken te hebben met andere groepen (het was ook echt een stuk drukker geworden). Dat resulteerde weer in te lang wachten.

De vertering van het eten duurde gelukkig lang genoeg: vanaf de ochtend erna heb ik 2 dagen ziek op bed gelegen. Voedselvergiftiging waarschijnlijk. Mijn vriendin had dit niet. Maar we hebben niet precies hetzelfde vlees gegeten. Ik bijvoorbeeld kip (op het eerste gezicht niets mis mee), zij niet. Misschien was het buffet niet goed genoeg gekoeld of vers geweest? Misschien was mijn weerstand gewoon minder? Wie zal het zeggen. Ik ga hier in ieder geval niet meer eten.

Kosten?
Met drankjes 82,25.

Cijfer?
Eten -
Bediening -
Concept voldoende, moet alleen anders uitgevoerd worden
Gemiddeld met ziekte meegenomen: Dikke 0 voor deze prijs.
  dinsdag 24 januari 2012 @ 23:00:19 #288
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_107201296
:o _O-
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 24 januari 2012 @ 23:01:43 #289
17051 HAL9000S
you can become gitano...
pi_107201366
Hmmm, ik zat laatst nog te twijfelen om daar naar toe te gaan omdat ze picanha serveren. Toch maar niet dus....
Cop killer
Kill all the cops tonight
Kill them, cop killer
Kill all the cops in sight
pi_107201959
Voedselvergiftiging kan het niet geweest zijn, maar misschien wel een kleine darminfectie.

Heb je gebeld naar het restaurant?

Reviews op iens/eet.nu zijn ook niet denderend overigens.
pi_107202462
quote:
10s.gif Op dinsdag 24 januari 2012 23:01 schreef HAL9000S het volgende:
Hmmm, ik zat laatst nog te twijfelen om daar naar toe te gaan omdat ze picanha serveren. Toch maar niet dus....
Nee, niet doen. Er zijn daar wel meer restaurants. :{w

quote:
0s.gif Op dinsdag 24 januari 2012 23:13 schreef Physics het volgende:
Voedselvergiftiging kan het niet geweest zijn, maar misschien wel een kleine darminfectie.

Heb je gebeld naar het restaurant?

Reviews op iens/eet.nu zijn ook niet denderend overigens.
Mijn moeder die een tijd in de medische wereld heeft gezeten dacht in eerste instantie wel aan een voedselvergiftiging. Overigens heb ik geen zin om op mijn symptomen in te gaan. :X

Zal ik ze mijn review mailen? Ik heb geen zin om ze te bellen. Maar wat zal ik ermee op kunnen schieten?

Ik ga even de reviews lezen op die site.
pi_107202784
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 januari 2012 23:24 schreef Phoenixbirdy het volgende:

[..]

Nee, niet doen. Er zijn daar wel meer restaurants. :{w

[..]

Mijn moeder die een tijd in de medische wereld heeft gezeten dacht in eerste instantie wel aan een voedselvergiftiging. Overigens heb ik geen zin om op mijn symptomen in te gaan. :X

Zal ik ze mijn review mailen? Ik heb geen zin om ze te bellen. Maar wat zal ik ermee op kunnen schieten?

Ik ga even de reviews lezen op die site.
Ik heb een BSc Geneeskunde, een voedselvergiftiging is binnen 5 minuten tot circa max 12 uur (meestal eerder binnen paar uur) extreme misselijkheid, braken, hoge koorts, (soms diarree). Klachten gaan binnen 24u weg.

Zelf heb ik het wel eens gehad, binnen 10 minuten na het verlaten van de eettafel lag ik bijna buiten westen boven de wc, na 6 uur plots over. Ik dacht echt dat ik dood ging :P

Ik zou ze toch wat laten weten, het is gewoon onacceptabel.
pi_107203109
Kreeg daar een keer een gratis bordje vlees terwijl ik alleen wat drinken wilde en ik wilde het uit beleefdheid opeten maar het was écht niet lekker...
Hou sowieso niet van niet-gekruid of niet-gemarineerd vlees maar het was ook nog eens gewoon vies dus. Wist toen wel gelijk dat ik daar nooit zou eten.

In Scheveningen zitten helaas wel een aantal zeer slechte restaurants.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_107203294
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 januari 2012 23:33 schreef Physics het volgende:

[..]

Ik heb een BSc Geneeskunde, een voedselvergiftiging is binnen 5 minuten tot circa max 12 uur (meestal eerder binnen paar uur) extreme misselijkheid, braken, hoge koorts, (soms diarree). Klachten gaan binnen 24u weg.

Zelf heb ik het wel eens gehad, binnen 10 minuten na het verlaten van de eettafel lag ik bijna buiten westen boven de wc, na 6 uur plots over. Ik dacht echt dat ik dood ging :P

Ik zou ze toch wat laten weten, het is gewoon onacceptabel.
quote:
Geachte heer/mevrouw,

Onlangs heb ik bij u gegeten en ben daarna flink ziek geweest. Nadat ik mijn review op Fok plaatste, ben ik getipt hier toch mijn beklag over te doen.

De review: Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #6


Met vriendelijke groet,
Done. Ik laat jullie nog weten wat ik van ze hoor. Als ik al iets van ze hoor.

Overigens voelde ik me al wat zwakker bij het verlaten van het restaurant. Ik dacht dat dit door mijn drankje kwam (vrouw, klein, drink weinig, bla bla bla), maar dit heb ik nog nooit gehad.
  woensdag 25 januari 2012 @ 09:12:29 #295
17051 HAL9000S
you can become gitano...
pi_107208399
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 januari 2012 23:24 schreef Phoenixbirdy het volgende:

[..]

Nee, niet doen. Er zijn daar wel meer restaurants. :{w

[..]

Waar ze picanha serveren?
Cop killer
Kill all the cops tonight
Kill them, cop killer
Kill all the cops in sight
pi_107210267
Waar? Popocatepetl in Delft (http://popo.nl/ )
Wanneer? 24-1-2012 met m'n vriend

Wat at je?
Eerst nacho's met salsa en guacamole; de nacho's en salsa krijg je van het huis, de guacamole hadden we bijbesteld. Allemaal erg lekker.
Als hoofdgerecht had ik fajita's met groente en geitenkaas, geserveerd met een kleine salade met room en guacamole. Ik kreeg vier fajita's, de rest bestond uit heel veel groenten en een beetje geitenkaas. De groenten waren lekker, maar wel wat te vet (teveel olie gebruikt bij het roerbakken); de kaas was erg lekker.
Mijn vriend had een vegetarische burrito besteld, maar daar ging het even mis: hij kreeg er toch een met vlees. De ober zei eerst dat er echt geen vlees in zat, maar na nog een keer vragen nam ze hem mee naar de keuken en inderdaad, vlees. Iedereen was enorm verontschuldigend, en we kregen en er werd meteen een nieuwe burrito gemaakt.
Als toetje wilden we pecan-kahluacake en een flensje met citroenijs bestellen, maar de ober stelde voor om als excuses voor de foute burrito een grand dessert te geven (kwam neer op 4 euro korting als we normaal een grand dessert besteld zouden hebben). Dus we kregen de cake en flensje met ook nog chocoladetaart, chocolademousse, drie bolletjes sorbetijs en vanilleijs. Allemaal heel erg lekker, vooral het sorbetijs en de chocoladetaart.

Impressie?
We zijn al een paar keer bij Popo geweest en het een van onze favoriete restaurants. Het is een keten, daar ben ik normaal niet zo fan van, maar hun eten is echt lekker. De sfeer is goed, niet teveel tafels te dicht bij elkaar, leuke Mexicaanse foto's/schilderijen aan de muur, etc. De bediening was erg aardig en gaf ons geen moment het gevoel dat we moeilijk aan het doen waren (wat nogal eens gebeurt als je vegetarisch eten bestelt). En het grand dessert met korting was natuurlijk superaardig van ze.

Kosten?
Precies 60 (incl. fooi en 4 drankjes).

Cijfer?
Eten 8
Bediening 8.5
We blijven terugkomen!
Carpe diem, quam minimum credula postero.
  woensdag 25 januari 2012 @ 12:39:52 #297
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_107214177
Te vette groentes, verkeerde gerechten krijgen en dan toch nog een 8 geven?
Kinderhand is blijkbaar gauw gevuld.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_107215245
De groentes waren nog best lekker, ik zou ze alleen zelf met minder vet maken (maarja, ik gebruik sowieso weinig vet bij het koken). Verder was er helemaal niets mis met het eten, dus als de groenten nog beter waren geweest had ik een 9 gegeven.
Verkeerd gerecht kan gebeuren, maar ze gingen er heel goed mee om. In de review boven mij zie je een ander uiterste van hoe slecht de bediening kan zijn, maar bij ons waren ze heel vriendelijk en gaven ze ons gewoon gelijk en losten het naar onze tevredenheid op.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
  woensdag 25 januari 2012 @ 13:24:35 #299
2735 Aarti
ik kan best aardig zijn hoor
pi_107215573
quote:
0s.gif Op woensdag 18 januari 2012 16:54 schreef FutureFairytale het volgende:
Me 2! Volgende 'dining with the stars' ben ik hopelijk op tijd!
Ivy doet nooit mee :(
Ik ben er inmiddels 2 keer geweest voor de reguliere prijs, HEERLIJK!
You've never felt pain until you've walked in a dancer's shoes
pi_107216780
quote:
0s.gif Op woensdag 25 januari 2012 12:39 schreef golfer het volgende:
Te vette groentes, verkeerde gerechten krijgen en dan toch nog een 8 geven?
Kinderhand is blijkbaar gauw gevuld.
Fouten maken kan gebeuren (tis ook geen sterrentent), het gaat erom hoe er mee omgegaan wordt. Een grand dessert is leuk natuurlijk :).
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')